Angeltjes
09-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll Angeltjes : moet de euro verdwijnen ?

 

Moet volgens u de Euro verdwijnen ?

Eindstand:


Ja  71 % (101)
Neen  29 % (41)

Totaal aantal stemmen: 142


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse kweddelen

 

Vlaams Belang is tevreden met de uitspraak van het Grondwettelijk Hof dat stelt dat de Brusselse Hoofdstedelijke Regering zich in Brussel niet te moeien heeft met gemeenschapsaangelegenheden zoals kinderopvang. Fractievoorzitter Dominiek Lootens: “We hebben deze ongeoorloofde bevoegdheidsusurpaties van het Hoofdstedelijk Gewest steeds aangeklaagd, maar het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft steeds een bijzonder slaafse houding aangenomen, en heeft dus steeds maar laten betijen.”

In zijn tussenkomst bij de begrotingsbespreking van de VGC vandaag, stelt Lootens dan ook dat het College nu eindelijk maar eens zelf haar verantwoordelijkheid moet opnemen op vlak van onderwijs en kinderopvang. 

Tevens stelt Vlaams Belang vast dat de begroting 2012 van de VGC opnieuw een gemiste kans is. Ondanks dat, in deze tijd van crisis, de buikriem dient te worden aangehaald; vertikt het College het om in te zetten op de doelgroep bij uitstek van de Vlaamse Gemeenschapscommissie: de Brusselse Vlamingen. Er is een enorm tekort aan Nederlandstalige kinderopvang, onze Vlaamse kinderen kunnen in Brussel al lang niet meer terecht in de school van hun keuze, en ook voor onze Vlaams-Brusselse senioren – die al te vaak onder de armoedegrens leven – zijn er nauwelijks voorzieningen.

Voor Vlaams Belang is het inzetten op die mensen dé kerntaak bij uitstek van de VGC. 

Helaas kiest het College in haar begroting opnieuw om de focus te leggen op – en we citeren: “vluchtelingen, woonwagenbewoners, mensen zonder papieren en holebi’s met een migratieachtergrond”. 

Ook heeft Vlaams Belang bedenkingen bij de goed nieuws show van het College, dat trots stelt dat er opnieuw een begroting in evenwicht is. Dominiek Lootens: “U klopt zich wel trots op de borst dat er opnieuw een begroting in evenwicht is ingediend, maar dat zogezegde evenwicht is niet veel meer dan schone schijn. Wanneer U om dat evenwicht te bekomen volop dient te putten uit eerder aangelegde reserves, dan voert U geen beleid met toekomstvisie, maar pleegt U net roofbouw op die toekomst. Wanneer we dan ook nog eens vaststellen dat het volume van de jaarlijkse schuldenlast intussen ook nog eens verdubbelt, dan mogen we wel helemaal stellen dat die begroting in evenwicht puur façadepolitiek is.” 

Vlaams Belang heeft dan ook geen enkel vertrouwen in de begroting van de VGC, en zal dientengevolge tegen stemmen. 

Stijn Hiers - Fractiesecretaris Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Societynieuws : Astrid Bryan en Bart de Wever vormen een amazing duo.

 

 

Speciaal voor de Blokken For Life-week tijdens Music For Life hebben de makers een wel heel speciaal duo bij elkaar gezocht dat het tegen elkaar zal opnemen. Niemand minder dan N-VA-voorzitter Bart De Wever zal het in één aflevering opnemen tegen het 28-jarige tv-fenomeen Astrid Bryan, bekend van de realitysoap Astrid in Wonderland. Politiek heeft Bart zich aan de zijlijn geparkeerd maar intellectueel blijft hij het uitstekend doen. Blokken is geen spel voor simpelen en dan nog tegen het Vlaamse Hollywoodmodel bij uitstek.

http://www.vandaag.be/entertainment/85437_amazing-duo-met-bart-de-wever-tegen-astrid-bryan-in-blokken-for-life.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Janssens, Lex Molenaar en *de historische dag voor Antwerpen*

 

De reclameman in Patrick Janssens lijdt duidelijk aan inspiratie-blokkage.  Trouwens hij ontwerpt alle publicitaire campagnes niet zelf, daar komen andere snuiters bij te pas.

Na het plotse ministerschap van Monica de Coninck was de sp-a despoot verplicht in een korte tijdsspanne een alternatief te bedenken, dat gunstig zou zijn voor het beleid van het weinig aantrekkelijke OCMW en dat tevens goed zou uitvallen voor de PPJ (Partij Patrick Janssens).

Twee zaken moesten vermeden worden : een kleine partijveldslag binnen de socialistische gemeenteraadsfractie (ook wel eens krabbenmand genoemd) en een te lange bestuursperiode voor plaatsvervangend voorzitter, de N-VA-er Luk Lemmens. In het OCMW rommelt het trouwens ook. De Open-VLD-er Marco Laenens stapt over naar de N-VA : hij kiest eieren voor zijn geld. En Laenens is tuk op geld, hij kwam al enkele malen in opspraak met bizarre zakenconstructies.  Laat dat geen bezwaar zijn, we spreken tenslotte over traditionele politici. En iedereen ontkent en is altijd onschuldig. Zand erover. De N-VA wordt stilaan de vluchtheuvel voor vele lieden die plots ontdekken, dat ze eigenlijk, feitelijk altijd al Vlaams-nationalisten waren. Vlaams Belang heeft dat ook meegemaakt.

Terug naar Allochtonië.

Verlokt door de idee de groeiende massa islam-allochtonen te paaien, beging de bange burgemeester een van zijn zovele strategische vergissingen. Hij zocht de Marokkaan Karim Bachir aan om toe te treden tot het schepencollege. Daarmede verzekerde hij zich direct van een massale toestroom Noord-Afrikaanse kiezers.  Dit was echter een overhaaste beslissing, die stante pede uitgebracht werd door de perslakei van het Schoon Verdiep, Lex Molenaar, zodat er een middel moest gevonden worden om de flater goed te maken. Bachir bleek nogal eenzijdig begenadigd met slechts een talent : voetbal en vooral met de technische kant van de bal.  Verder hangt er nog een juridisch onderzoek boven Bachirs hoofd. U hebt hem bij Angeltjes aan het woord kunnen horen in een video, enkele dagen geleden.

De jonge allochtoon werd onderricht dat hij best nog een jaartje zou wachten en dat er intussen een andere socialistische allochtoon zou gezocht worden. Dat zoeken was bij manier van spreken, want ook nu moest vermeden worden, dat onder de Marokkanen een bitse strijd zou gevoerd worden voor de goedbetaalde vacature van schepen. Youssef Slassi ligt al geruime tijd op de loer en de zonet in de senaat opgenomen Talhaoui Fauzya is altijd kandidate, zolang het maar opbrengt. Zij is een lieve vrouw maar haar ambities reiken verder dan haar talenten. Ik heb haar voor enkele maanden (wij zijn verre buren) toevertrouwd dat ik een oude flamingant en separatist ben, waarop ze mij hijgerig antwoordde "ik hou niet van kleine landjes".  Toen ik haar vroeg, waarom haar ouders dan in belgië zijn komen wonen, werd ons voortreffelijk gesprek onderbroken door de komst van de tram. De Lijn is al vaak een toevluchtsoord geweest voor vele socialisten, daarom dat slechts weinige passagiers betalen.

Janssens schuift nu de Turkse Güler Turan naar voren, die net als hijzelf in het Vlaams parlement zetelt. En de partijslaaf van dienst, Lex Molenaar, weet met zijn blijdschap geen blijf. Keffend en kwispelend pleegt hij een magistraal artikel, dat de prijs verdient van de onnozelste titel van het jaar :

Janssens bezorgt Antwerpen historische dag 

Als u een goede maag heeft, kan u kennis nemen van dit sterke stukje riooljournalistiek ; zoniet blijft u bij mijn bondige samenvatting, subjectief en gekleurd zoals steeds, ik werk dan ook niet voor een socialistisch regime of een aantal maandbroden :

De historische dag, waar geen enkele Antwerpenaar iets van gemerkt heeft, is tot stand gekomen, dankzij de advocate uit Berchem. Molenaar schrijft met stijve vingers, (elke man doet wat hij kan) over de Turkse oorsprong en de socialistische opvoeding van de 36-jarige schone, die goedgebekt is en die barst van talent.

Jammer voor Janssens, voor de slaafse Molenaar en voor de historische dag van gans Antwerpen, want Güler begint als eerste kennismakingsdaad te gillen :  Maar ik ben geen allochtoon! Ik ben een Antwerpse die in Berchem woont. En geboren in Gent. Van Turkse origine, dat wel. Maar geen allochtoon. Wat is daarvan trouwens de definitie? Wanneer hou je op met allochtoon te zijn?”

Janssens en zijn paladijn Molenaar hebben samen geblunderd als twee Augusten in het allochtone circus.

Wie hier alleszins niet kan mee lachen, is de Marokkaanse gemeenschap in de stad van allah (en wellicht daarbuiten ook). Marokkanen lachen van nature uit weinig, maar in dit geval zijn ze serieus bij de neus genomen door de Neus en zijn snottebel.  En de Turkse gemeenschap zal ook gecharmeerd wezen door het ontkennend gegil van Güler.  Wie daar zal van profiteren is de kleine Turkse Meyrem Almaci die de lijst aanvoert van Groen! : altijd kwaad of onderweg om het te worden. De ideale allochtoonse vertegenwoordigster.

Ik ben trouwens de sympathieke mening toegedaan dat dubbelpaspoorters of bipatrides geen enkel politiek mandaat mogen bekleden. Of denkt u dat ik in Antalya (waar het lekker weer is) gezellig gemeenteraadslid kan worden, de taal nauwelijks kennend en 's zondags de katholieke mis bijwonend, want ginder word ik natuurlijk super-christelijk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans : Bedankt CD&V en gefeliciteerd PS

 

We hebben Gerolf Annemans nog nooit gehoord (of gelezen) met een twijfelachtige toespraak of tussenkomst. Wat hij gisteren tijdens het investituurdebat van Di Rupo  op de kamertribune verkondigde, was een waardige oratio die elke Vlaamse republikein of overtuigde Vlaamsgezinde moet gelezen hebben. Trouwens elke politiek geïnteresseerde vindt er baat bij zich te bezinnen over Annemans' overwegingen. 

Omdat de toespraak te lang is, kunnen wij ze niet in extenso geven, maar wij halen er enkele fragmenten uit en verwijzen u voor de rest door naar de webstek van Gerolf. Verplichte lectuur en neem er uw tijd voor.

Ik ben een Vlaming in hart en nieren. Als ik dat niet was, dan zou ik de PS feliciteren. De PS heeft de afgelopen 10 jaar, sinds de 5 resoluties van het Vlaams Parlement die volgden op 12 jaar communautaire stilstand onder Dehaene in de jaren 90, het been stijf gehouden en de hele Vlaamse politieke klasse overklast en gedomineerd.

*****

Maar de grondstroom is niet meer tegen te houden. De oppervlaktestromingen (zoals bv de mediacampagnes om te eisen dat er zonder voorwaarden een regering zou komen en de baard van Koen Fillet) die kunnen snel gekanaliseerd worden, gemediatiseerd en ultiem gemanipuleerd worden. Maar de baard van Fillet zegt totaal niets over Vlaanderen. 

De grondstroom in Vlaanderen, het verlaten van de Belgische partijen en het steeds meer opzoeken van de alternatieven is met niks meer tegen te houden. En al zeker niet meer, dames en heren van de traditionele tripartite, door terug te keren naar oud-Belgische schema's. De geschiedenis Vlaamse collega's van de tripartite, gaat onvermijdelijk haar gang. Uw Franstalige collega's hebben dat zeer goed ingezien en hebben u gedwongen tot een staatshervorming en een BHV-splitsing met toegevingen die langlopende strategische doelstellingen van de PS en van Wallobrux zullen dienen nà het uiteenvallen van het land.

*****


Béatrice Delvaux (hoofdredacteur van Le Soir) heeft dat op 15 september na het sluiten van het BHV-akkoord zonder gène bevestigd. Zij liet zich het perspectief ontvallen dat de Franstaligen de afgelopen 12 jaar en de komende 10 jaar hebben gevolgd en zullen volgen, en ze heeft dat in één onnavolgbaar zinnetje samengevat : (en ik citeer) "Gagner du temps sans perdre d'éléments fondamentaux (le lien Wallonie-Bruxelles et le statut de Bruxelles), gagner du temps pour pouvoir préparer la Wallonie et Bruxelles à une prévisible future scission du pays."

*****

Als de staatshervorming van Di Rupo en Beke doorgang vindt, dan is een Ordelijke Opdeling van België, een fatsoenlijke opdeling moeilijker dan voorheen. Het risico dat een opdeling van België grote stukken grondgebied van Vlaanderen zal losscheuren uit de Vlaamse Republiek is reëel.

*****

De Franstaligen waren zelfs niet te beroerd om de Franse Gemeenschap vooraf reeds te herdopen tot de Fédération Wallonie-Bruxelles, wat volkomen indruist tegen de huidige grondwet en met zich meebrengt dat Brussel nationaal en internationaal wordt voorgesteld als een Franstalige stad. De Vlaamse regering stond erbij en keek ernaar. Waar is de Copernicaanse omwenteling van Kris Peeters gebleven? En waarom hoor ik vandaag de Vlaamse regering hierover vooral oorverdovend zwijgen?

Wat is het toch aandoenlijk dat nadat de grootste partij van Vlaanderen op groteske wijze door de Franstaligen bij de bok werd gezet, zij toch nog steeds trouw blijft aan een strategie die België op een of andere manier moet overeind houden. Wat een bizar beeld van een spagaat tussen artikel 1 uit de N-VA partijstatuten (een onafhankelijke Vlaamse republiek) en de strategische keuze om dat ondanks alles te blijven doen binnen een België waar niks meer, geen enkele meerwaarde meer voor Vlaanderen van moet verwacht worden.

*****

http://www.gerolfannemans.org/3/index.php?option=com_content&view=article&id=625:bedankt-cdav-en-gefeliciteerd-ps&catid=44:actueel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo op Eurotop mag het land B grondwettelijk niet vertegenwoordigen

 

Het was Gerolf Annemans die tijdens het instellingsdebat van Di Rupo gisteren er op wees dat Di Rupo het land B bezwaarlijk mag vertegenwoordigen of verbinden op de Eurotop vooraleer hij het fiat van het parlement heeft ontvangen. Leest u even mee :

Mag ik voorafgaand aan mijn tussenkomst er op wijzen dat de beslissing om naar de Europese top te gaan voordat het vertrouwen van deze Kamer werd bekomen, strijdig is met de Grondwet. Een regering zonder het vertrouwen van de volksvertegenwoordiging moet de grootste terughoudendheid betrachten in die periode tot aan de stemming, en ik heb mijn grootste twijfels of een Europese verdragswijziging, dan wel een verregaande overdracht van begrotingsbevoegdheden een engagement is dat terughoudend mag worden genoemd. Ik betreur dus dat deze regering begint met een constitutionele schoonheidfout en dat helaas daarmee ook de toon is gezet. De regels zijn de regels en anders moeten we de grondwet en misschien ook ineens het Parlement maar afschaffen. Ik zeg dit hier en ik sluit niet uit dat dit element - tenzij de eerste minister duidelijk maakt dat hij ons land vanavond en vrijdag niet zal engageren - een juridisch staartje zal krijgen als het aan het Vlaams Belang ligt.

Het zal Di Rupo en zijn 6 Leliaarts worst wezen. Evenals de stelende eksters van de EU, die al lang geen enkele democratische impuls meer bezitten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 760)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Enkele dagen geleden schreven we een bijdrage om te wijzen op de totale ramp die op onze bevolking aan het afkomen is in verband met de eerste regering van het "rode strikje". We gaven toen enkele voorbeelden over allerlei totaal verkeerd ingeschatte ramingen voor wat het budget van het volgende jaar betreft. Een niet te slimme kleuter van 8 jaar zou deze fouten ook zeker hebben kunnen vaststellen.

Eén van onze voorbeelden was dat de huidige nieuwe politieke krachtpatsers rekening hebben gehouden met een geschatte groei van onze economie voor 2012 van 0,8%! Voor ieder verschil van een tiende van 1 procent in een of andere richting maakt dit wel een verschil uit van honderden miljoenen voor wat het budget voor 2012 en volgende jaren betreft. We hebben nooit begrepen waarom niet meer journalisten kritisch hebben gereageerd op al deze zogenaamde "schattingen" die meestal met een zware korrel zout hadden moeten genomen worden.

En wat horen we vandaag op het radionieuws? Beste lezers, ga nu even zitten!

Volgens de laatste cijfers is onze economie tijdens het derde kwartaal GEKROMPEN. Indien deze toestand zich zou herhalen voor wat het laatste kwartaal betreft zou men van een recessie kunnen gaan spreken!!! Dit nieuws bereikt ons nadat de nieuwe circusartiesten nog geen twee dagen zijn gestart met hun voorstelling. Men kan zich dus nu reeds een idee beginnen vormen van wat er ons in de loop van de volgende maanden nog allemaal te wachten staat. Voor wat de graaikultuur van deze nieuwe bende profiteurs betreft zal die eventuele recessie natuurlijk geen invloed hebben op hun eigen poenpakkerij.

Zo mag men zich nu dag na dag aan nieuwe bewijzen verwachten waaruit de schandalig amateuristische samengestelde schattingcijfers zullen blijken. Dat het niet de "politiek correcte" bladen zijn geweest die dit gebeuren duidelijk hadden voorspeld maar dat men dit reeds dagen geleden bij "angeltjes" kon lezen is een voldoende reden om deze blog een extra "goed punt" te geven!

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu met audio en video : Gannemans

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Mededogen en compassie voor de linxe Goedmensch

 

 
Dat het weer een "bezige" week was waarin leugen en waarheid zoals gewoonlijk door mekaar gehaspeld werden, konden we met zijn allen ervaren.

Tussen gans die hutsepot van informatie en uiteraard desinformatie, was er een mare te lezen die uit de band sprong. Niemand minder dan de goedlachse, beminnelijke en alom aanbeden PS burgemeester van Molenbeek, het ononvertroffen linxe fossiel dat elke dag een Vlaming verorbert als dessert na zijn uitgebreide couscous maaltijd met Fatima, heeft doodsbedreigingen ontvangen.

Hij is er niet goed van ! Welke onverlaten kunnen het op zijn leven gemunt hebben ?
Hij, de milde weldoener en allochtonenvriend bij uitstek, gehuwd met een Marokkaanse schone, aanhanger van de godsdienst van de vrede, hem staan ze naar het leven. De weireld is o zo ondankbaar. Volgens het geviseerde doelwit zijn de huurmoordenaars niet ver te zoeken. Hij is er zeker van dat die in Vlaamse kringen te vinden zijn die hem niet lusten,  omdat hij de ant-racisme wetten strikt toepast zonder onderscheid van afkomst of huidskleur.

Man toch... Flupke Moureaux is er het hart van in. Inderdaad Flupke,voor mij moeten ze u niet afknallen of kelen. Een opname voor de rest van uw leven in een psychiatrische instelling onder voortdurende bewaking is ook goed.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte, het Beloofde Land van de sharia

 

 

"Wat onaardigs over Israël kan ik nog vertellen, zodat de Arabieren nog meer van mij houden ? "

Emad Eddin Abdul Gafur, charismatische leider van de campagne “iedereen terug naar het steentijdperk” en stemmenkanon van de ultraconservatieve islamitische partij Al-Nour – goed voor 24.4% van de stemmen – verklaarde dinsdag dat zijn partij een sterkere en uitgebreidere samenwerking met Turkije wenst. 

“We willen gebruik maken van Turkije’s expertise en we kijken ernaar uit met de Turkse overheid aan tafel te zitten.  Het contact met Turkije is cruciaal voor ons. Een economisch, politiek, sociaal en militair sterk Egypte zal Israëls rol in de regio doen verzwakken.  Een sterk Egypte zal Israël doen nadenken.  De Camp Davidakkoorden, getekend door Egypte en Israël in 1979, geven de Palestijnen recht op zelfbeschikking en de terugkeer naar hun gebieden.  Als Egypte sterk wordt, zal Israël verplicht worden het akkoord uit te voeren.”  dixit Gafur.

Intussen laat de Moslimbroederschap, de grote winnaar in de eerste ronde van de Egyptische verkiezingen, zich niet onbetuigd en dreigt er onomwonden mee de straten te bezetten mocht de verkiezingsuitslag gemanipuleerd worden.  Zo werden de resultaten al een paar keer “aangepast”: de deelname aan de verkiezingen zakte van 62 naar 52%, de behaalde stemmen voor de Moslimbroeders van 40% naar 36.6%, resultaten van verschillende kiesbureaus werden ingehouden wegens bedrog.  Tussen de Moslimbroeders, die zichzelf “gematigd” noemen, en de salafisten, onomwonden voorvechters van een shariastaat, die Egypte willen bevrijden van alle verleidingen der ongelovigen,  heerst er een verhitte verkiezingssfeer. 

Zo valt er ook een verschillende teneur in berichtgeving te noteren: de staatskranten, zoals bv. Al-Ahram Daily;  geven een deelnamepercentage van 70%, zwaaien met het wierookvat naar de organisatie en minimaliseren het kiesbedrog.  Al-Shorouk, een krant in privé handen, tapt uit een ander vaatje:  de moslimbroeders draaiden er hun hand niet voor om de kiesverrichtingen mits omkoping, bedreiging en afwezige kiesgetuigen te manipuleren.  Zo werden aarzelende kiezers uitgescholden en “foutief” ingevulde kiesbrieven verscheurd of werden kiezers een gratis ritje naar het kiesbureau aangeboden samen met eten en drinken.  Aanvallen op kieswaarnemers waren geen uitzondering.

Onafhankelijke krant Al-Dostour zet op zijn frontpagina: “Egypte op de drempel van een religieuze staat….” 

Intussen is het alarmfase rood in de toeristische branche.  Kameelhouders zien zich verplicht hun dieren te slachten, de hotels staan halfleeg.  Hisham Zaazou, verbonden aan het ministerie van toerisme, heeft er geen goed oog in.  Hij wil de salafisten spreken om hen duidelijk te maken hoe belangrijk het toerisme is voor de Egyptische economie.  Hij vindt de Moslimbroeders “redelijker” en hij verwerpt de uitlatingen van de salafisten over alcoholgebruik, prostitutietoename en andere ondeugden.  De toeristen brengen $ 12.5 miljard in de staatskas en als de trend zich voortzet, zou dat cijfer tot $ 25 miljard kunnen stijgen tegen 2025.  Als…

Vanuit Tunesië komt er goede raad van Rashid al-Ghannouchi,, voorzitter van de Ennahda-partij.  Hij raadt de Egyptische Moslimbroeders aan een coalitie te vormen met de liberalen en de Koptische Christenen. 

Floriaan Terbeke

Bron: ansamed, www.almasryalyoum.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 9 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

@Ludo
 
Als belg die al meer dan 30 jaar in het buitenland woont, volg ik natuurlijk niet dagelijks de belgische politiek. Het is sinds ik "angeltjes" heb otdekt en het feit dat ik graag terug zou komen voor mijn pensioen, dat me meer impuls geeft om me wat meer te verdiepen.

Ik zie mezelf in staat het idee van een onafhankelijk Vlaanderen te ondersteunen, en heb de laatste 2 jaar de politiek wat gevolgd. Mijn opinie is redelijk fel gekeurd door wat ik hier op angeltjes dagelijks lees, en ik ben blij dat deze blog verder leeft. Ik heb die dagelijkse impuls nodig.

Jouw commentaar "Verspil uw energie niet aan het bestrijden van de verkeerde vijand " kan ik alleen maar ondersteunen. Alhoewel we veel kritiek hebben op di Rupio, moeten we wel toegeven dat hij zijn mensen en hun eisen door dik en dun verdedigt, en veel beter dan de arme (jonge) Vlamingen die met hem mee aan tafel zaten. Daar kan je alleen maar respect voor hebben. Deze jonge groentjes zijn inderdaad de nieuwe vijanden van de Vlaamse Republiek, en daar moet VEEL meer energie tegenaan.

Ik zou me sterk maken om de Vlamingen te herenigen. Ze willen allemaal te veel zout op de patatten gooien totdat ze niet meer te eten zijn.

Met beste groeten
Nicolaas

*****

"Leliaart"
 
De vlag van het Brusselse gewest heeft een gouden iris op een blauw veld. Is dat toevallig of heeft het een onderliggende betekenis, vraag ik me zo af...

foxy

NvdR Angeltjes :       Hier is het schild van de Franse koning. De overeenstemming met het logo van het Brussels Hoofdstedelijk gewest is opmerkelijk, qua kleuren en thematiek.

*****

Verspil uw energie niet aan het bestrijden van de verkeerde vijand

Di Rupo, Moureaux, Mangain, Reynders, Milquet, Onckelinckx, Flahaut, Michel, Demotte en ook Michel Daerden zijn verkozen door Walen en/of Franstalige Brusselaars en het is hun verdomde plicht de belangen van die kiezers te verdedigen. 

En zij doen dat schitterend! Het zijn raspolitici en buitengewone strategen die er in slagen met zes man en een paardenkop het Mexicaanse leger van de Vlaamse politiekers uit elkaar en van het veld te spelen. 

ALLES, maar dan ook ALLES wat wij hen verwijten is gebeurd met medeweten en dus met medeverantwoordelijkheid en medeplichtigheid van ALLE Vlaamse ministers en partijen in de opeenvolgende regeringen.

Ludo

*****

Tolerantie

Ik ben stomverbaasd dat zoveel mensen tegen de bouw van een
nieuwe moskee op de oude Opel vestiging waren. Ik ben van mening dat elke  Antwerpenaar, Belg, Europeaan, ja zelfs elke wereldburger, echt wel  tolerant moet zijn. De moskee moet toegestaan worden zodat tolerantie  uitgestraald wordt.

Dat is de reden waarom ik ook voorstel om een homoclub te openen naast elke moskee om zodoende de tolerantie ook te beoefenen in,
naast en buiten de moskee. We kunnen de club bijvoorbeeld "Isla & Mietje"  noemen. Aan de andere kant zou dan een slager moeten komen die  gespecialiseerd is in spare-ribs en varkensworst, met voor de deur een BBQ. Aan de overkant een lingerieshop met een etalage waar mannequins de  niemendalletjes in showen. Naast de lingeriewinkel is nog wel plek voor een drankenwinkel en ook een seksvideotheek. Als je ook voor tolerantie bent en je vindt dit een goed plan, werk er dan aan mee.

ES


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banken zijn er enkel nog voor de rijken

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien

 

Directie verslavingskliniek ontspoort

Binnen een week tijd is de directie van een verslavingsinstelling in Veldhoven uit hun functie gezet. Een van de directeuren zou onder invloed onrust hebben vervoorzaakt tijdens een vlucht. De andere directeur wordt poging tot moord ten laste gelegd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdag.

Directielid Bas de Bont van AddictionCare werd vorige week geschorst nadat hij, mogelijk onder invloed van medicijnen of alcohol, voor onrust zorgde tijdens een KLM-vlucht van Zuid-Afrika naar Amsterdam.

Donderdag staat compagnon Niels Schellen voor poging tot moord voor de rechter. Schellen zou in augustus met zijn auto opzettelijk achteruit het terras van een café zijn opgereden. Even daarvoor zou hij daar ruzie hebben gehad. In augustus werd hij vanwege het voorval opgepakt, maar hij bleef tot deze week nog als directeur actief.

De Pers.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Troef je vrouw af en krijg gratis hotelverblijf

 

Mannen die hun vrouw of kinderen mishandelen kunnen na het krijgen van een huisverbod terecht in een hotelkamer die voor hun wordt betaald, zo schrijft De Telegraaf. Zelfs taxiritten naar de hotels worden vergoed.

Hoewel gemeenten in Nederland niet verplicht zijn om voor opvang te zorgen, nemen zij de kosten toch op zich. Een van de redenen is dat de dader zijn straf dan gemakkelijker accepteert.

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigt de vergoede overnachtingen. Volgens hem is het belangrijk dat er zowel aan een oplossing voor het slachtoffer als voor de dader wordt gewerkt.

Aangezien gemeenten nu jaarlijks tienduizenden euro's kwijt zijn aan hotelkosten is besloten te stoppen met de gastvrije regeling. Vanwege bezuinigingen als gevolg van de crisis is daar vanaf volgend jaar geen budget meer voor.

In 2010 heeft de praktijk de gemeente Amsterdam zo'n 66.000 euro gekost. Maar ook het dorpje Waddinxveen heeft een flinke kostenpost aan de hotels: jaarlijks 5.000 euro.

Bron : Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag vrienden,

Roem en faam zijn een relatief begrip. Dikwijls wordt het product tientallen jaren onmiddellijk herkend en is de bedenker ervan in de vergetelheid geraakt.  Toen ik vandaag in mijn Wurlitzerarchief dook, viel mij het eerst de naam van het plaatje op en pas nadien realiseerde ik mij wie de zanger was.  De man, Vincent Eugene Craddock, is dan ook al 40 jaar geleden overleden.  Rockabilly-zanger Gene Vincent is slechts 36 jaar geworden.  Hij is geboren in Norfolk, Virginia, op 11 februari 1935 en stierf op 12 oktober 1971 aan de gevolgen van een opengebarsten maagzweer.

Laten we echter niet stilstaan bij het einde van Gene Vincent maar wel bij zijn leven.  Papa was werkzaam bij de kustwacht, mama hield een winkel open met zeemansgerief.  Het was dan ook niet verwonderlijk dat Gene de lokroep van de golven niet kon weerstaan: op zijn 17de trok hij de schoolpoort achter zich toe en toog naar de U.S. marine.  De ouders gaven schokschouderend hun toestemming.  Als hij aan boord dienst had viel er op hem niets aan te merken, maar eens aan land had hij een kwalijke reputatie.  Alhoewel hij deel nam aan de Koreaanse oorlog, heeft hij nooit een gevecht meegemaakt.  Gene wou eigenlijk bij de marine carrière maken maar een motorongeval, met als gevolg een verbrijzeld been, maakte aan die verwachtingen een einde.  Tegen doktersadvies in, weigerde hij het been te laten amputeren; tot het einde van zijn leven zou het hem veel pijn en ziekenhuisverblijf opleveren.  Jaren later, toen hij een rockidool geworden was, zou men hem bewonderen voor zijn “oorlogsverwondingen”… 

Dan maar terug naar zijn tweede liefde: de muziek.  Hij richtte een muziekgroepje op met ex-zeelui, de Blue Caps.  Gauw kregen ze succes bij allerlei optredens in country bars, maar hun doorbraak was toch wel te wijten aan een talentenjacht op de radio.  In 1956 schreef Gene Vincent het keuzenummer van vandaag: Be-Bop-A-Lula, een lied waar Capitol Records niet echt in geloofde want ze zetten het op de B-kant.  Gene tekende gelukkig een contract met de Lowery Publishing Group, die het als promotiemateriaal liet bijpersen en naar alle radiozenders van het land opstuurde.  En de trein was vertrokken:  het lied werd een absolute hit en lanceerde Gene Vincent als rock ‘n roll-zanger. 

Even leek het moeilijk het succes te herhalen, maar een jaar later, in 1957, scoorde Gene en zijn Blue Caps weer een nummer één: Lotta Lovin’.  Hij kreeg gouden platen uitgereikt voor de verkoop van 2 miljoen exemplaren van Be-Bop-A-Lula en 1.5 miljoen van Lotta Lovin’.  Datzelfde jaar toerde hij met Little Richard en Eddie Cochran door Australië met optredens voor 72.000 fans.  In de VS was hij een welkome gast bij televisieshows en radioprogramma’s. 

De belastingdienst had hem in het vizier gekregen: een dispuut leidde ertoe dat de bezittingen van de Blue Caps aangeslagen werden en dat Gene Vincent er de voorkeur aan gaf zijn vaderland te verlaten om zijn geluk in Europa te gaan zoeken.  In 1960 was hij betrokken bij een zwaar auto-ongeval samen met Eddie Cochran; die er het leven bij liet. 

Gene zou zich in 1963 in Engeland vestigen.  Zijn pogingen om in de VS het succes van de beginjaren te herhalen lukten niet meer. Einde 1965 ging het zowel met zijn gezondheid als met zijn carrière bergaf.  Hij keerde terug naar Californië en besloot 18 maanden te gaan rentenieren.  Tot zijn verbijstering moest hij vaststellen dat de rock ‘n roll-scène overgenomen werd door een “bende langharige hippies”.

Gene Vincent zullen we ons het beste herinneren van zijn nummers uit de vijftiger en zestiger jaren bij zijn eerste platenmaatschappij.  In 1997 werd hij als eerste opgenomen in de Rockabilly Hall of Fame – een jaar later volgde de Rock and Roll Hall of Fame. 

Hier komt hij, lieve vrienden, Gene Vincent met Be-Bop-A-Lula.

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Lolita


08-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Top van de laatste kans voor de € ?

 

Terwijl in het land B de echo's van de lof- en vreugdetrompetten nog naschallen voor de triomfantelijke intrede van de Regering van Don Elio en zijn zes Leliaarts, worstelen de paniekerige stelende eksters van de Europese Unie met de gevolgen van de grote crisis, die zijzelf mede in de hand hebben gewerkt. En veel te laat gereageerd hebben. "Kijk, kijk, wat zien ik daar ? Zijn dat de poten van het kalf ? Het arme wezen gaat toch niet verdrinken ?"

De belgische Praatbarak zoomde vandaag in op de intenties van Don Elio.  Het traditionele kijk-en luisterspel met toegevoegde commentaren voor de domoren onder ons, door professor Luc de Vos. We weten het intussen, hoe het stuk zal aflopen.

Proficiat Gerolf Annemans, voor een stijlvolle, sobere tussenkomst zonder stemverheffingen maar schot in de roos. Waar blijft hij het halen.  Annemans is  op zijn 53ste een van de langstzetelende kamerleden met 24 jaar carrière.  Er zijn er anderen, maar beter zijn ze niet. Er werd Annemans nog nooit voor de voeten geworpen dat hij een hypocriet is, zoals dat vanmorgen gebeurde met Jan Jambon, die Lanjri over zich heen kreeg. Symbolisch.  De meeste politici zijn geschokt door de harde waarheden van de onkreukbare Annemans en zij, de kampioenen van de draaikonterij, horen niet graag iemand die met de moed van zijn overtuiging de zaken noemt zoals zij zijn.

Terug naar die andere realiteit : de centen, de sollen, die we binnenkort niet meer kunnen laten rollen.

Deze eurotop is voor de Europese beunhazen de laatste kans om de schuldencrisis aan te pakken. ,,Er komt er geen tweede'', sprak Nicolas Sarkozy, enkele uren voor het begin van de bijeenkomst vandaag in Brussel. En de president vervolgde : ,,Nooit is het risico op het uiteenvallen van Europa zo groot geweest''. Hij wil snel actie zien en denkt dat Europa nog enkele weken' heeft om de munt te redden.

Laten we bij dit alles niet vergeten, dat Sarko volgend jaar voor de leeuwen geworpen wordt voor een tweede ambtstermijn en dat hij nu een kans ruikt om zich te profileren als de redder van de euro. Eerst zware doemscenario's afschilderen en vervolgens optreden als de Witte Ridder.

Op dit ogenblik kan alles en geloven wij niemand.  Uit de politiek. En behalve enkelingen.  U toch ook ? Dus, we zijn met velen. Laten ons daar aan vasthouden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 8 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Opdoeken

Ik ben het voor 100% eens met de oproep van dhr Ray, voor die franskiljonse figuur én zijn bende meelopers is er maar één regel van toepassing nl. steendood negeren.

Het feit dat een Chinese of Braziliaanse voetballer die naar het land B komt reeds na 2 maanden, ik herhaal, na twee maanden, de taal van de meerderheid behoorlijk spreekt zegt genoeg over dat parasiterend franskiljons zootje, ze zijn enkel geïnteresseerd in de miljarden die de Vlamingen bestolen worden om hun parasitisme te voeden.

Het feit dat wij Vlamingen de meerderheid van die bende niet kunnen afstraffen in het stemhokje zegt ook héél veel over dit absurd waanzinnig leeggeplunderd land.

Conclusie: ik geef dat wansmakelijk theater o.l.v. franskiljonse figuur max. 2 maanden, hopelijk nog minder want het wordt één ellende en miserie met dat parasiterend volkje. Wat wij eisen is het opdoeken van ALLE nutteloze instellingen en de creaturen die er momenteel in liggen een C4 te geven ZONDER oprotpremie. Of we gaan federaal en doeken dan die gewesten (profiteurs) op of we gaan confederaal en doeken dan die federale ballast op, het doel moet zijn VEEL MINDER MEE-ETERS én PROFITEURS. 

Jean

*****

Een ongewoon voorstel

In kringen van de Vlaamse Beweging worden met de regelmaat van een klok hoogstaande debatten georganiseerd. Heel geleerde mensen van diverse politieke gezindheid kruisen de goedendags over hete hangijzers uit de Vlaamse problematiek. Het dito hoogstaand en ten zeerste geïnteresseerd publiek weet eigenlijk vooraf al wat het resultaat van dat debat zal zijn omdat de standpunten van de sprekers al jarenlang gekend zijn.
Men tracht dus weer eens mensen die al tienmaal overtuigd zijn voor de elfde maal te overtuigen want de modale Vlaming die niet elke morgen de groet aan de leeuwenvlag brengt onder het zingen van het Vlaams-Nationaal volkslied zie je daar niet. Het rendement naar buitenuit is nihil want op een verslag in ’t Pallieterke na wordt er in de media geen regel of woord aandacht aan besteed.

In het raam van “Moeten wij di Rupo in Vlaanderen het spreken beletten?” wil ik de organisatoren een origineel idee aan de hand doen:
“Nodig di Rupo, als vertegenwoordiger van een minderheid in België, uit om aan het Vlaamse publiek uit te leggen wat zijn geheim is om steeds zijn wil op te dringen en de groten der Vlaamse aarde naar zijn pijpen te laten dansen. Hij mag het desnoods in het Frans of in het Italiaans uitleggen. En geef hem na afloop een goedgevulde bierkorf cadeau.

Ludo

*****

Censuur

Bij het artikel in GVA dat het nieuwe stamhoofd van dit apenland de eerste homo ooit is, stonden gisteren bijna 300 reacties, die zijn deze morgen allemaal verdwenen. Hetzelfde met het artikel over de eerste vreemde schepen van Antwerpen, de blog ontplofte bijna, deze morgen op zeven na allemaal weg, en geen mogelijkheid meer om te reageren.

Zo bedrijven alle gazetten censuur, de vraag is echter wie de opdracht geeft om in te grijpen. Janssens en Co? De overheid maakt via subsidies dat de gazetten kunnen overleven, dus voor wat hoort wat. Wat er echt leeft bij de Vlaamse bevolking mag niet geweten zijn, laat staan dat we ingelicht worden over de haat die leeft bij de walen, deze laatsten worden wel opgehitst dat Vlaanderen de schuld is van alles. En dat alleen al is het succes van de PS over de taalgrens, het verdelen van de Vlaamse centen doet de rest.

Vlaams Belang is voor minder veroordeeld dan wat men leest en schrijft in Wallonië. Doe een poging om waalse gazetten en blogst e lezen, dan ben je direct van de illusie vanaf dat ocharme di Rupo een kansje moet krijgen.

Stradi

*****

Een knokploeg tegen terreur

Dat is nog de enige strohalm om alsnog een beetje respect af te dwingen van onze woestijnbroeders. Knokploeg is volgens mij niet het juiste woord, het zou botsen op veel misverstanden vooral dan van Groen, Rood en dergelijke gemulticultiveerde Damiaanachtige exemplaren.

Een meer vriendelijk klinkende benaming, zou kunnen zijn :  Gedwongen heropvoedkundige VZW. Gedwongen omdat de overheid faalt , ze kunnen wel troepen zenden naar Afghanistan maar slagen er niet in, een bende primitieve snotneuzen in eigen land respect bij te brengen voor hun medemens. Heropvoedkundige, omdat de ouders van dat gespuis wel in staat zijn  kindergeld te ontvangen maar van hun oogappels behoorlijke mensen te maken, daart-toe zijn zij niet bekwam. Of zou het iets te maken hebben met hun godsdienst ?

René

*****

Fortis

Een reconstructie van de ondergang van Fortis van de hand van twee journalisten, Stefaan Michielsen en Michael Sephiha (De Tijd) Het boek ‘Bankroet; hoe Fortis al zijn krediet verspeelde’ gaat ook over een generatie politiekers die ons naar de slacht-”bank” gedreven hebben, ons belogen en bedrogen hebben en nu minister van staat of weggepromoveerd zijn. En dat soort creatuur heeft nog, in opdracht, de kans gegrepen om via zijn positie het goedgelovige en naïeve deel van de bevolking te overhalen hun spaarcentjes in een failliet land te investeren. Wij hebben de leiders die we verdienen. http://www.geennieuws.com/2011/12/fortis-en-de-avonturen-van-wouter-bos/

Stradi

*****

Organenhandel

België kan op eenvoudige wijze uit de schuldencrisis komen. Onze gevangenissen zitten vol met bruikbaar materiaal.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De partijpolitieke benoemingen staan in de steigers

 

 

Staatssecretaris Hendrik Bogaert, de Leliaart* uit Jabbeke

Waar je in het regeerakkoord van "Don Elio en zijn zes Leliaarts" niets over leest, is de verhouding tussen de partijen en het aantal benoemingen waar ieder recht op heeft.

Zo gaat dat nu eenmaal in belgische regeringen, niet alleen de federale maar ook de ondergeschikte, hebben dit lucratieve systeem elegant en zoemend met gesloten lippen, overgenomen. Aan de bestaande functies worden punten toegekend en naargelang de politieke getalsterkte van elke meerderheidspartij worden vervolgens benoemngen doorgevoerd, volgens de geheime verdeelsleutel.

Vandaar de politieke aanhorigheid aan de overwegend traditionele partijen in alle kaders van het openbaar bestuur. Ook in de Vlaamse Regering participeert de N-VA las nieuwkomer bij de vetpotten, aan dit systeem.  De ambtenaren onderling weten perfect wie tot welke partij behoort ;  wie  neutraal is, passeert nooit een bepaald niveau, dat opgenomen is in het puntenstelsel.

De nieuwe staatssecretaris voor bestuur, Leliaart Hendrik Bogaert, de slijmbal uit Jabbeke die de eed in de twee talen aflegde, bevestigde vanmorgen op Radio één dat hij met dit partijpolitieke systeem terdege rekening zal houden. Want er staat een berg benoemingen voor de deur, die omwille van de regeringscrisis niet konden gebeuren. De Leliaarts wrijven zich in de handen.

Ray

 * Leliaart : Zo werden de aanhangers van de Franse koning en de Franse belangen in Vlaanderen genoemd. Hun naam komt van de gouden lelies op blauw veld in het schild van de Franse koning.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Poll : moet de euro verdwijnen ?

 

De crisis slaat genadeloos toe. Ons economisch systeem wankelt :  de ficties waarop het steunt, de afspraken die hun oorsprong vonden in de ruilhandel, zijn uitgedijd tot ingewikkelde patronen die voor de normale mens onbegrijpelijk zijn.

De leiders van onze naties hebben in dit ondoorzichtig kluwen, onverantwoorde beslissingen genomen en staan nu samen te janken, dat de financiële wereld tegen hen samenspant. Zij, de onverdorvenen, die nooit toekwamen met het belastinggeld dat de burgers hen afstonden, en het op de lange duur enkel gebruikten om gemaakte schuldputten mee te delven, zien maar een uitweg : opnieuw beurzen snijden al dan niet met een zachtgemompeld "sorry, klootzakken".

De Europese mastodont die in het leven geroepen werd om nieuwe oorlogen in Europa te verhinderen, is uitgegroeid tot een monsterverbond, geleid door een bende stelende eksters met grootheidswaanzin.  Ons werd een eenheidsmunt aangeboden, die onze welvaart zou garanderen en zou doen toenemen. Het meest opgedreunde argumentje was dat van nooit meer moeten wisselen aan de grenzen.  Het was ook zowat het enige dat de doorsneeburger die niet beslagen is in financiële en economische materies, makkelijk begreep. In Barcelona gaan fuiven en in Piraeus de sirtaki dansen zonder langs de wisselagent te lopen. 

Nu is er zelfs sprake van de Euro af te schaffen. Hoe dit moet gebeuren, welke chaos-toestanden er zouden ontstaan, hoeveel de burgers zouden verliezen, is ongeweten.  Niemand durft een noodscenario naar buiten brengen, alhoewel deze gegarandeerd bestaan.  Er wordt zelfs beweerd dat Duitsland tonnen marken heeft gedrukt. 

Moet volgens u de Euro verdwijnen ?  En keren we beter terug naar de belgische frank ?  De tussenscenario's van een Noordse Neuro en een Zuiderse Zeuro  laten we buiten beschouwing. Dat zijn in principe stemmen voor het behoud van de huidige munt.

In de rechterkolom, kan u uw stem uitbrengen, waar wij ditmaal geen plaats hebben gelaten voor de twijfelaars, die het eerst aan Bart willen vragen.  Bart weet het ook niet, zoals meestal. Hij moet eerst nog nadenken onder de kerstboom of hij wel burgemeester van de stad van Janssens zou willen worden.

Ray

PST : Poll open tot vrijdagnamiddag 16 uur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet er betoogd worden, telkens Di Rupo in Vlaanderen verschijnt ?

 

Onze Poll stond 24 uur open. U kon uw mening geven en 153 lezers deden dit met volgend resultaat :

Ja, Di Rupo moet buiten Vlaanderen blijven  31 % (48)
Neen, dit schaadt ons imago en drukt Di Rupo in de slachtofferrol  64 % (98)
Ik weet het niet, Mijnheer Angeltjes, ik weet alleen dat een voetbal rond is  5 % (7)

Totaal aantal stemmen: 153

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!