Angeltjes
14-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Italië voorlopig geen Bunga-Bunga voor Monti

 

Italië heeft woensdag de hoogste rente sinds de invoering van de euro moeten betalen bij een veiling van staatsobligaties met een looptijd van 5 jaar. Italië wist 3 miljard euro op te halen, maar moest hiervoor een rente betalen van 6,47 procent. Dit is 18 basispunten meer dan bij de vorige veiling in november, toen ook al een recordrente moest worden betaald.

Italië veilt de laatste tijd in reactie op de toenemende druk van de financiële markten kleinere bedragen aan obligaties. Volgend jaar zal het land echter voor grotere bedragen aan staatspapier moeten veilen, omdat I dan in totaal 440 miljard euro moet verzameld worden om aflopende staatsleningen te herfinancieren.

Geen Bunga-Bunga voor de nieuwe premier, Monti.

Bron : Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois op zoek naar allochtonen, kaffert Jobpunt uit.

 

Jobpunt, het selectiebureau van de Vlaamse en lokale overheden, wordt vandaag aan de publieke schandpaal gezet omdat het bureau te weinig inspanningen zou doen om allochtonen te recruteren. Jobpunt zou van de diversiteit “te weinig een prioriteit maken” en zou “verkeerde strategieën hanteren om allochtonen te bereiken”.

 

Het Vlaams Belang hekelt deze heksenjacht tegen Jobpunt. Voor sommigen zijn de inspanningen die worden gedaan om meer allochtonen aan het werk te zetten bij de Vlaamse overheden blijkbaar nooit voldoende. Na de streefcijfers die reeds worden opgelegd voor de Vlaamse administratie, wil men nu ook streefcijfers opleggen aan Jobpunt. Overigens is het nu reeds zo dat bevoegd minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) bij gelijke scores in selectieproeven voor een job bij de Vlaamse overheid tussen een Vlaamse en allochtone kandidaat voorrang laat geven aan de allochtone kandidaat (een zogenaamde ‘kansengroep’)

  

Filip Dewinter reageert op de hetze: “Het is overigens misschien wel politiekcorrect, maar al te simplistisch om de schuld voor het geringe aantal allochtone kandidaten voor overheidsjobs af te wentelen op Jobpunt. Wanneer te weinig allochtonen zich aanbieden bij Jobpunt, is dit in de eerste plaats niet de verantwoordelijkheid van Jobpunt, maar wel van allochtonen die blijkbaar te weinig weinig inspanningen doen (qua studies, taalkennis) om te voldoen aan de selectievoorwaarden of niet voldoende sollicitatie-pogingen doen.”

 

Filip Dewinter zal morgen ter gelegenheid van het vragenuurtje in de plenaire vergadering minister van Bestuurszaken Bourgeois ondervragen over de problematiek.

 

@ VB

 

PST : Als de N-VA ooit nog eens tot een regering toetreedt, dan kan de partij een van haar gekleurde medepartijleden de plaats laten innemen van Bourgeois.  Diens bekwaamheden liggen zeker niet hoger dan die van de doorsnee Marokkaan of donkere Afrikaan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje luguber maar wel waar

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn naam is Jan de Zolderzeiker. Ik wil graag heten Jean de la Toilette

 


In 2009 en 2008 werden respectievelijk 1.670 en 1.543 verzoeken ingediend. Dat blijkt uit het antwoord dat Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang) ontving op een schriftelijke vraag. De vraag werd nog beantwoord door de vorige minister van Justitie, Stefaan De Clerck. In 2010 waren er 1810 aanvragen.

Van deze 1.810 verzoeken hadden er 826 betrekking op de voornaam, 767 op de achternaam en 217 op beiden. Zo'n 878 aanvragen (48,5 procent) werden ingediend door  Nederlandstaligen, 932 door Franstaligen.

Naar schatting wordt in 65 à 70 procent van de gevallen ingegaan op een aanvraag tot verandering van de achternaam, en in 97 procent op aanvragen betreffende de voornaam.

De gemiddelde duur van de procedure voor een voornaamsverandering beliep in 2010 zes maanden, voor de achternaam 12 tot 18 maanden. In dit laatste geval is een onderzoek door het parket vereist.

@ Het Nieuwsblad

Bent u, geachte Angeltjeslezeres en beste lezer tevreden met uw naam ?  U kan uw tevredenheid of frustratie uiten middels onze poll. En via de reacties kan u ons desnoods mededelen welke naam u zoudt verkiezen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL : senaat en rituele slachtingen

 

 

Tweede Kamerlid Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren

De Eerste Kamer buigt zich dinsdag over het voorstel waarmee Marianne Thieme (Partij voor de Dieren, PvdD) een einde wil maken aan het onverdoofd - ritueel - slachten. Door een uitzondering in de wet mogen joodse en islamitische slagers nu nog slachten zonder de dieren eerst te bedwelmen.

Thieme en een meerderheid in de Tweede Kamer willen daar vanaf, omdat de dieren hierbij extra pijn en stress hebben. VVD, PvdA, PVV, SP, D66, GroenLinks en PvdD in de Tweede Kamer willen dat er alleen nog zonder verdoving worden geslacht als daarbij niet meer dierenleed optreedt dan bij de gewone reguliere slacht. CDA, ChristenUnie en SGP daarentegen vinden dat met een verbod op ritueel slachten aan de vrijheid van godsdienst wordt getornd. Zij vinden dat het dierenwelzijn bij de slacht ook op andere manieren is te verbeteren.

Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) zei eerder dat hij het aannemelijk vindt dat dieren die zonder verdoving worden geslacht, pijn en stress ervaren, maar dat hij nog niet weet of hij daarom een verbod op onverdoofd slachten wil. Het kabinet komt later met een standpunt.

@ Depers.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaten en asieltoeristen

 

Meester Kati Verstrepen  is gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht en vindt dat er daarin veel te veel ruimte voor interpretatie is. Als advocate schreeuwt ze om duidelijke criteria. Intussen staat ze wel ter beschikking van heel de  reutemeteut tafelschuimers, avonturiers en bedriegers.

De uitspraken van procureur-generaal Liégois en advocaat-generaal Van Den Bon bij de opening van het gerechtelijk jaar in Antwerpen, hebben heel wat stof doen opwaaien. In hun toespraak waarschuwden de topmagistraten ervoor dat de massale toevloed van asielzoekers en immigranten onze sociale zekerheid ondermijnt en op termijn wel de democratie bedreigt. “Ook de balie heeft haar verantwoordelijkheid”, klonk het. “Elk advocaat die met (vreemdelingen)zaken te maken heeft, zou zich moeten afvragen of hij of zij zich niet medeplichtig maakt aan het asieltoerisme door voor elke cliënt die zich voordoet als ‘politiek vluchteling’ een procedure op te starten.” Scherpe woorden, en advocaat Anthony Godfroid sluit zich daar bij aan in een lezenswaardig opiniestuk (www.deredactie.be).

Nutteloze en kostelijke procedures

De advocaat wijst erop dat asielzoekers hier bijzonder eenvoudig een pro deo-advocaat krijgen toegewezen. Zo’n advocaat is ‘gratis’. Gratis voor de cliënt, maar uiteraard niet voor de belastingbetaler. Godfroid schetst hoe dat werkt. Pro deo-advocaten worden vergoed op basis van punten en wie zich op vreemdelingendossiers werpt, kan daar snel heel wat punten bij elkaar sprokkelen. “Zo levert het bijwonen van een interview van een asielzoeker bij het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen 15 punten op. In de wetenschap dat een dergelijk interview gemiddeld 3 uur duurt, dit interview 15 punten oplevert en de waarde van één punt is vastgelegd op 25,39 euro, dan betekent dit dat de belastingbetaler instaat voor 388,95 euro. 130 euro per uur: veel te veel.”

Terugkeer vaak wenselijk

“Het lijkt er vaak op dat ten aanzien van asielzoekers een stilzwijgende consensus bestaat dat elke procedure, zelfs in geval van kennelijke ongegrondheid, gesubsidieerd moet worden door de Belgische belastingbetaler”, betoogt Godfroid scherp. Volgens Godfroid moeten advocaten de moed hebben niet mee te stappen in “manifest ongeloofwaardige asielrelazen” en de betrokkene aan het verstand brengen “dat terugkeer naar het land van herkomst de enige juiste en wettelijke beslissing is.” Godfroid noemt het speculeren op regularisatie “manifest illegaal.”

Te veel is te veel

De advocaat pleit voor een streng immigratiebeleid. “Niet alleen de Belgische sociale zekerheid is daarbij gebaat. Ook de betrokken landen waarnaar de onterechte asielzoeker terugkeert, zullen hier op termijn wel bij varen. Zo is bekend dat bijvoorbeeld Armenië al jaren lijdt onder grootschalige emigratie. Hoe moet een land aan zijn toekomst werken als de productieve generatie massaal andere oorden zoekt omdat ze gelooft dat het gras zo veel groener is in West-Europa?” Of als hier een horde advocaten klaarstaat om de achterpoortjes van de asielwet te omzeilen. Uit persoonlijk winstbejag of in een sluwe poging om het hele immigratiebeleid onderuit te halen. Maar de kruik gaat zolang te water tot ze barst. “Het besef begint bij velen te dagen dat België niet in staat is om de komende 20 jaar opnieuw 388.409 asielaanvragen - het aantal tussen 1990 en 2010 - op te slorpen.” We mogen het hopen. Maar of Maggie De Block het roer kan omgooien, is op zijn minst twijfelachtig.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : paniek slaat toe

 
Nu ook de senaat als laatste in de rij zich kon ontluchten i.v.m. de nieuwe regering en haar programma, kunnen we al een zekere stand van zaken noteren.

De euforische taferelen die ons voorgeschoteld werden door onze immer correcte media zullen m.i. van korte duur zijn. Nu reeds staat het zo vast als een paal boven water dat er nog dieper in de zakken van de burger zal getast worden om aan de nodige centjes te geraken om de winkel open te houden. Het gat in de begroting is blijkbaar een bijna niet te stelpen bloeding.

Na de droge mededeling van de kersverse minister van lood en centen Tjeven Vanackere dat hij NIET verwonderd is dat de put nog groter wordt en de verklaring van zijn partijgenoot Hendrik Boogart, de Franskiljon van Jabbeke, dat er VIER bergrotingscontroles per jaar moeten komen,is dit een niet mis te verstane boodschap naar de bevolking toe dat de staatsfinanciën aan de ergste vorm van gangreen lijden.

Gisteren werd het in de senaat nog duidelijker dat de paniek bij de (vooral) vlaamse collabo's met de dag meer zichtbaar wordt. Na de woede aanval (een uiting van onmacht) van loverboy P. DeWael in de federale kamer richting NV-A en V.B. was het de beurt aan Beke en De Croo, weliswaar beschaafder dan die blauwe Tongerse lapzwans, om hun zieltje te reinigen en  BDW te proberen voetje te lichten. Hun argumentatie was er een van een betrapte bengel die een ijsje uit koelkast gepikt had. 

Op de vraag van BDW of er tijdstippen afgesproken waren om de staatshervorming te verwezenlijken, volgde een pijnlijke, boekdelen sprekende, ijzige stilte. De mannen/vrouwen die het gingen lappen werden koud in het kruis gepakt. Een loepzuivere ippon.  De vlaamse judassen hebben angst ... de witte rook om hun hoofden is verdwenen en het besef in de val van Di Rupo en co te zijn gelopen, dringt door.  

De angst en paniek uit zich in de vlug gesmede kartels en allianties van de meest diverse tegenstellingen alom te lande : de schrik zit er diep in. Het is goed genoeg geweten dat de beoordeling van de federale regering een weerslag heeft op het kiesgedrag van de burgers bij gemeeteraadsverkiezingen.

Met de alles behalve mooie prognoses voor dit onland in het verschiet zouden er vele kerktorens kunnen sneuvelen. De aanvallen op rechts Vlaanderen zijn dan ook niet meer dan paniek reacties van partijen die meer dan nattigheid voelen aankomen. Het geld is op en de winkel is leeg. Hopelijk gaat deze regering van breedsmoelkikkers en slijkmosselen binnen de kortste keren tegen de vlakte en kunnen we eindelijk aan een ordentelijke opdeling van dit onland beginnen, voor de P.S.-staat ons mee  de afgrond  insleurt.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse werkslaaf

 

Met de nodige afkeer las ik het artikel over het internationaal onderzoek naar slavenhandel in de vroegere eeuwen dat de EU betaalt met onze centen, maar dan wel beperkt tot de periode tussen 1400 en 1900.

De Senegalese antropoloog en economist Tidiane N' Diaye, die men als neger moeilijk kan verwijten racist te zijn, ontmaskerde in zijn werk "le génocide voilé" uitgegeven bij Gallimard de Islamieten als de grootste genocidaire slavenhandelaars in de voorbije 1300 jaar,  inclusief de gesubsidieerde periode doelbewust beperkt tot slechts 500 jaar.

De slavendrijvers die vrije mensen met hele dorpen gijzelden om ze dan als éérsten te verkopen terwijl ze diegenen die zich verzetten gewoon afslachtten, waren bijna zonder uitzondering steeds Arabieren en Noordafrikaanse islamieten. Ik bespaar U hier de meest gruwelijke details. Nooit gingen Westeuropese blanken zelf systematisch op slavenjacht. Niet alle handelaars zijn drijvers, en niet alle handelaars waren blank.

Een interessant weetje voor de geschiedschrijving van slavernijdeskundigen registreerde ik gisteren anno 2011 nog van een 80-jarige Vlaming die als 15-jarige tot in het begin van het jaar 1951 met periodes ging werken op de dorsmolens van Waalse landbouwers. Beginnend om 5 uur 's ochtends ononderbroken tot 11 uur  's avonds, soms zelfs tot 3 uur 's nachts om toch maar het geëiste en dus nodige aantal zakken gevuld te krijgen.

Zich wassen mochten die Vlaamse arbeiders niet. Slechts twee dagen op de vijf kregen ze gratis hetzelfde eten als de varkens: geplette aardappels met een selder door geroerd. De drie andere dagen moesten ze het klaarspelen met het voedsel dat ze zelf kochten met de aalmoes die hun eigen loon in feite was. Deze Vlaamse slaven mochten dus 30 uur per week slapen. Soms slechts 20 uur. In het zelfde Wallonië dat nu solidariteit eist, mochten ze zich niet wassen in de periode 1946-1950 van de twintigste eeuw.

Ze werden aan- en afgevoerd liggend op de bodems van camions, de meesten van hen slapend al hotsend en botsend over de Waalse, Vlaamse en Brabantse kasseiwegen.

Ik kende reeds het verhaal van Vlaamse mijnwerkers over de onmenselijkheid van onze anderstalige landgenoten maar deze getuigenis uit de landbouwsector was nieuw voor mij: de Vlaming als werkslaaf.

Nog slechts enkele jaren en de generatie die hierover ooggetuigenverslag kan uitbrengen zal verdwenen zijn. Daarom zijn blogs zoals Angeltjes ook historisch zeer waardevol en te koesteren.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francobelgen *zoewaar gekoewetst* door Anke Van dermeersch
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tijdens de bespreking van de regeerverklaring in de Senaat op maandag 12 december, sloeg Vlaams Belang-fractieleidster Anke Van dermeersch enkele stevige nagels met koppen, onder andere over de talenkennis van de nieuwe premier en over het gebrek aan democratische legitimiteit van deze regering in Vlaanderen. Wat dit laatste betreft besloot Van dermeersch dat België verworden is tot een pseudodemocratie waar de minderheid over de meerderheid regeert, net zoals dat in nogal wat Afrikaanse landen het geval is.

Deze uitspraken schoten enkele extreem-linkse Franstalige senatoren, waaronder de Ecolo’er Zakia Khattabi, vervolgens nageaapt door de PS’er Mahoux, blijkbaar in het verkeerde keelgat en bezorgde hen enkele zure oprispingen. Zo had Khattabi het over onwaardige en antidemocratische uitspraken die niet kunnen worden getolereerd in de Senaat, en Mahoux had het protserig over de ontering van de Senaat.

Deze dames en heren zijn met hun verontwaardiging naar hun bevriende audiovisuele media gestapt (RTBF info, 7sur7, RTL-info, Le Soir,…), en die maken vandaag heel wat misbaar over de uitspraken van Van dermeersch, overigens voor een stuk op grond van foutieve en gemanipuleerde informatie die zij vanzelfsprekend niet controleerden omdat het uiteraard in het Nederlands is.

Het Vlaams Belang stelt duidelijk dat het van dergelijke personages en van dergelijke partijen, inzonderheid van een door corruptieschandalen en cliëntelisme geplaagde partij als de PS, absoluut geen lessen in democratie te ontvangen heeft. In het parlement dient het vrije woord absoluut te heersen en is elke vorm van censuur uit den boze, althans toch in een echte parlementaire democratie. Deze dames en heren zouden daarom beter lessen in democratie bij het Vlaams Belang komen nemen in plaats van daarover een belerend vingertje op te steken.

Overigens is de democratische waardigheid van de Senaat waar deze personages naar verwijzen allesbehalve vlekkeloos. Daar waar de democratische traditie voorschrijft dat eerst de grootste oppositiepartij aan het woord komt, dan de grootste meerderheidspartij, vervolgens de tweede grootste oppositiepartij enz., werd dit stramien doorbroken en mocht de VB-fractieleider slechts aan het woord komen na vele andere sprekers. Ook aan de democratische werking van de Senaat valt dus nog wel een en ander bij te schaven.

NB: u vindt de volledige toespraak van Anke Van dermeersch op de webstek www.ankevandermeersch.be.

 


13-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 13 december 2011

De moordpartij in Luik
Nordine Amrani, dader van de moordpartij vandaag in Luik werd in 2008veroordeeld tot een boete van 11.000 €  en een gevangenisstraf van 4 jaar en 10 maanden...
 
Dus zou hij nu in de gevangenis moeten vastzitten, minstens tot einde 2012, althans in een normaal land met een normale justitie en normale politici....
 
Wim Peeters

*****

Angeltjes, te soft

Waarde redactie,

De titel van één onder uw vele artikels was te "soft", het moest zijn "Rommelkredieten en corrupte politici".

Nog nooit in de naoorlogse geschiedenis heeft het volksbedrog zo'n hoge toppen gescheerd.  Ik bedoel daarmee het bedrog gepleegd door de politici ten nadele van het volk.

Terwijl de basis, de vermolmde funderingen zelf van onze welvaartsstaat aan het instorten zijn, houden sommigen van onze dames en heren belgicistische politici zich bezig met het "hard" maken van de strafrechtelijke verjaringstermijn  voor een massa feiten van pure financiële witte-boord-criminaliteit inzake Dexia, & C°.

Op het eigenste moment is het duidelijk dat het gemiddeld pensioen -waarvoor iedereen met of tegen de goesting zwaar heeft afgedokt- helemaal en bij lange niet  niet volstaat om om een gemiddelde factuur van een bescheiden en modaal rusthuis mee te voldoen. Het contrast kon niet groter zijn.

Oorzaak? De "solidarité" met Franstalige anderstaligen en doelbewust geïmporteerde en gepamperde allochtonen liefst van islamitische origine teneinde een "effectieve" dreiging te kunnen scheppen!

Als de jeugd haar ogen nù niet opent zal de poco-PS-islam ze voor altijd sluiten. Spijtig dat Bartje dit niet leest, en als dat wel zo zou zijn, reageer dan gast!

lucky9

*****

Artikel van 24/11 over Frank Vanhecke

ik had een korte, gelijkaardige reactie naar het Nieuwsblad gemaild naar aanleiding van het zéér klein artikeltje van VanHecke in die krant, maar die is niet verschenen vermoed ik.

Perfect verwoord van uw redacteur : blij dat er nog mensen zijn die dit varkentje een bolwassing durven geven. Ik ken nog veel politiekers die uit hetzelfde hout gesneden zijn en deden wat Van Hecke nu doet.

Chris V.

*****

De splitsing 

Wij hadden een zwaar vermoeden dat de federation Wallonie-Bruxelles een eerste ( publieke ) stap was naar de splitsing van dit koninkrijk.

Alles lag voorheen nog zo wat in het schemerdonker, maar als DM , wat door Knack wordt bevestigd, dit zwart op wit kond doet, dan is dit zwaar vermoeden geen vermoeden meer. Eerst zal er nog wat gesjoemeld worden, vooral met centen teneinde de alimentatie veilig te stellen, alsook de eenheid handhaven binnen het syndicaten gedoe, dus: ook naar daar centen.

Nadien ? Maar dat is toch geen probleem meer. Met Vlaminghaters als de liberalen en vooral de hypocrieten van de wel héél Christelijke partij ( tjeven ? what's in a name ) legt de  dictiekampioen Di Rupo, het parcours zonder enig obstakel af.

Het gepresteerde is een ramp maar houdt U vast aan de takken van de bomen voor de capriolen die onderweg nog zullen gemaakt worden, dank zij de strapatsen van "onze" staatsmannen/vrouwen . De meesten van ons zijn niet meer benieuwd maar ongerust. Wij hebben geen uitwijkmogelijkheid naar een site in Toscane.   Wij zijn de gedoemde sponsors van de banken, de staat, de Walen en Brusselaars  en van hen die het land verlaten.

Leve België, leve de maffia.

Daniel

*****

Nigel Farage

Dit is de politicus die het allemaal zag aankomen.

Nigel Farage kreeg hier een beetje bekendheid als de Brit die Europees president Van Rompuy een warm welkom gaf in het parlement. "U heeft het charisime van een dweil en het uitzicht van een bankbediende. Isdit nu de president van Europa", aldus de Brit.

Het is altijd amusant om Farage bezig te zien. En ook de andere Europeseparlementsleden behandelen hem een beetje als de hofnar. Wat echter iedereen lijkt te ontgaan, is het feit dat Farage deze crisis lang op voorhand voorspelde.

Hij is de enige die het goed zag en hier voor waarschuwde. Deze video vat het mooi samen http://www.aandelen.com/blog/dit-is-de-politicus-die-het-allemaal-zag-aankomen/ 

groeten, 

Maarten V.& Filip S.

NvdR Angeltjes : als u onze blog kent, weet u dat wij sedert jaren regelmatig de tussenkomsten van Nigel Farage in de Euro-praatbarak in videomontages aan onze lezers aanbieden.

*****


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzwegen verdriet

 

Toen enkele weken geleden een hoogbejaard echtpaar in Borgerhout in eigen huis overvallen werd door, zoals later zou blijken, twee allochtone jeugdige door  het  gerecht gekend criminelen,  werd hieraan wonder boven wonder door de poco media enige aandacht besteed, omdat een van de roofdieren tegen een schaar aanliep die de oude man ter hand genomen had om zijn have en goed te beschermen. De rover vertrok korte tijd nadien op eeuwige reis naar de maagdenhemel.

Vlak na deze feiten, werd alom de lof gezongen van beide doorbrave prachtkereltjes die geen vlieg kwaad zouden doen ... tot het echte c.v. van het tuig boven water kwam. Even was er onrust en poging tot oproer door de prachtkameraden van de overleden vriend, want een ongelovige bejaarde man had een van hun makkers te grazen genomen ... Allah pikt zoiets niet ! 

Zoals geweten verkoos het bejaarde echtpaar ervoor om een tijdje "onder te duiken" voor hun belagers ... zoiets gebeurde ook in WOII.
Nu heeft het bejaarde koppel beslist om nooit meer terug te keren naar hun huisje om er hun laatste jaren te slijten.

Het is te onveilig geworden in die buurt voor hen. Verleden zondag werd de ganse woning leeggehaald en de goederen werden naar veiliger oorden overgebracht.

Dat is dus de huidige gang van zaken in dit onland.  Wie dit 20 jaar geleden voorspelde, zou als een "staatsgevaarlijke" gek verklaard èn opgesloten geweest zijn. Dit bericht paste niet in de dagelijkse poco berichtgeving van onze neutrale media. En vandaag wordt het terloops vermeld zonder enige verder duiding.  Het bejaarde echtpaar wordt nog net niet beschuldigd van lafheid omdat het verhuist.

Er wordt wel uitgebried geluld over de prinselijke gozer die dit jaar het kerstconcert dat traditioneel voor de keuninklijke famillie gegeven wordt NIET zal bijwonen. Laf landje, laffe media.

mvg - Senior.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - Liège : 4 doden en 75 gewonden

 

De stad Liège in het socialistische Wallonië vertoont veel gelijkenis met steden uit het vroegere Sovjetregime.

In de stad Liège (Wallonië) richtte een schutter, Nordine Amrani, een bloedbad aan in het stadscentrum.  De dader, een man van Noord-Afrikaanse origine met een zwaar crimineel verleden, wat eerder uitzonderlijk is in deze milieus, doodde 3 onschuldige slachtoffers en verwondde 75 toevallige aanwezigen, waarna hij zichzelf van het leven benam.

Bron : àlle media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik kan u een mooie ruil voorstellen: wij houden het geld van de transfers en wij sturen u ter compensatie, als multiculturele en multiraciale verrijking, al de asielzoekers en illegalen waar u zo verzot op bent.”

Anke Vander meersch - 12.12.2011 in de senaat tot Di Rupo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurgevecht en vuurwerk in la cité ardente

 

Attent en beschaafd zoals alleen Franstaligen dat kunnen zijn, plaatst Le Soir naast een artikel over een zware schietpartij in Luik een passende reclameboodschap "Gagnez votre feu d'artifice" (win uw eigen vuurwerk).

 Het incident zou te maken hebben met gevluchte gevangenen uit het Jusitiepaleis.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begroting 2011, tekort groter dan verwacht : *de staat is uw maat*

 

Alle zelfverheerlijkend getoeter van Yves Leterme ten spijte, sluit de begroting van 2011 af met een tekort van 15,5 miljard, of 2,2 miljard meer dan geschat. Wie maalt er nog om een miljardje meer of min ?

De cijfers komen uit een nieuwe raming van de Nationale Bank van België. De budgettaire ontsporing heeft verschillende oorzaken. Zo weegt de extra factuur van de vereffening van de Gemeentelijke Holding op de begroting. Daarnaast vallen de belastinginkomsten tegen ten gevolge van de groeivertraging, terwijl de belastingen tegelijkertijd sneller terugvloeien naar de bevolking, omdat de fiscus sneller terugbetaalt. Dit is wel de beste : de burgers betalen te veel belastingen vooraf en als deze schoorvoetend terug moeten betaald worden, moppert de fiscus dat dit een tegenvaller is.  Het zal tijd worden om een nieuwe wet te maken met als titel "Gegeven is gegeven : de staat betaalt nooit terug".

Het is ook altijd wat, zo'n begroting en tenslotte kan je niet alles weten.  Laten we het ove enkele zaken eens zijn : de politici van de meerderheid treft geen enkele schuld in deze. Ziezo. En als er moet geleend worden om deze put bij te vullen, dan valt deze operatie ten laste van de burgers. Heeft u nog spaarcentjes om de natie bij te springen ?  Komaan met de geit, vrekken : afdokken, de staat is uw maat.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de senaat : Anke mept er op los

 

Gisteren greep in de Senaat het debat plaats over de regeerverklaring van Di Rupo.

Fractieleidster Anke Vandermeersch sloeg de nieuwbakken premier in haar tussenkomst om de oren met zijn gebrekkige taalkennis van het Nederlands en zij hekelde de Franstalige dominantie in deze minderheidsregering, die zij vergeleek met het blanke minderheidsregime destijds in Rhodesië.

Zij noemde Di Rupo I een koloniale regering, die als enige prioriteit heeft zoveel mogelijk geld uit de zakken van de inboorlingen te persen. Een kolonie moet nu eenmaal geld opbrengen. “Sois belge en tais-toi” is zowat het motto van de regering-Di Rupo, maar Van dermeersch stelde dat zulke uitgangspunten niet aan haar en het Vlaams Belang besteed zijn.

Zij haalde ook snoeihard uit naar voorzitters van de “pseudo-Vlaamse” partijen die zich tijdens de onderhandelingen door de Franstaligen hadden laten bedriegen. Met een sardonisch genoegen herinnerde zij Yves Leterme en de CD&V aan hun oude belofte om de regering zonder Vlaamse meerderheid te bestrijden “te land, ter zee en in de lucht, van Opgrimbie tot De Panne”. Op economisch vlak tergde zij Open VLD door de zes saneringsmaatregelen op te sommen die deze partij als onontbeerlijk had voorgesteld om de crisis te overleven. Maar die werden alle zes door de PS afgewezen of tot lege dozen gereduceerd.

Di Rupo I roomt onze welvaart af, zonder echter bij te dragen tot een fundamentele oplossing voor de crisis. Deze regering krijgt op financieel gebied hoogstens 1,5 punten op 6.

Op het gebied van asiel en immigratie is het zelfs 0 op 6. Het is natuurlijk positief dat alle bevoegdheden in één hand komen. Maar dat is geen winst, want het zijn de verkeerde plannen. Dezelfde plannen die in het verleden tot een toestroom van tienduizenden zogezegde asielzoekers hebben geleid. Anke Van dermeersch lanceerde een provocatief tegenvoorstel: “Als de Franstaligen zo graag asielzoekers en illegalen opvangen, dan moeten ze dat maar in hun gemeenten, in hun Wallonië doen, op kosten van hun OCMW’s. Voor ons hoeft het niet. Dank u, wij hebben er al veel te veel. Ik kan u een mooie ruil voorstellen: wij houden het geld van de transfers en wij sturen u ter compensatie, als multiculturele en multiraciale verrijking, al de asielzoekers en illegalen waar u zo verzot op bent.”

Ook inzake justitie worden we met schijnoplossingen afgescheept. Het duidelijkste voorbeeld is de zogezegde verstrenging van de wet-Lejeune. Die bevestigt alleen de reeds bestaande rechtspraktijk.

Senator Bart Laeremans zoomde in op het Vlinderakkoord. Hij toonde aan dat het voor Vlaanderen wel degelijk een catastrofe is.

Hij wees er bijvoorbeeld op dat de Vlamingen in Brussel niet meer in de Kamer vertegenwoordigd zullen zijn, dat de Franstalige rechtbanken in Halle-Vilvoorde voortaan vier keer sterker zullen staan dan de Nederlandstalige en dat de zes faciliteitengemeenten electoraal door Brussel geannexeerd zijn.

Hij hekelde de arrogantie van de Franstaligen, en de ergerlijke schizofrenie van de drie gemeenschapssenatoren van de N-VA, die in het Vlaams Parlement de BHV-motie wegstemden en doen alsof er niets aan de hand is, terwijl zij in de Senaat juist het tegenovergestelde verkondigen.

In zijn slotwoord richtte Bart Laeremans zich niet tot de premier, maar rechtstreeks tot de N-VA: “Binnen België zijn geen eerbare compromissen meer mogelijk. Dit land is intrinsiek kwaadaardig en is niet meer te hervormen in gunstige zin. […] België moet verdwijnen, collega’s van de N-VA en dat zal niet gebeuren via verdamping, zoals u de mensen wijsmaakt. Want de tijd en de demografie spelen in het voordeel van de Franstaligen. Als we Vlaams-Brabant willen vrijwaren van de totale overspoeling en verbrusseling, dan moet die onafhankelijkheid er zeer snel komen.”

 @ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthoofdingen in het Super-Prachtland Saoedie-Arabië

 

In Saoedi-Arabië werd maandag in de noordelijke provincie Jawf een vrouw onthoofd omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan “tovenarij en hekserij”.  Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken, zonder verdere details omtrent haar identiteit of misdrijf.  Abdullah al-Mohsen, hoofd van de religieuze politie, die haar in april 2009 arresteerde, verklaarde aan de krant al-Hayat Daily dat zij mensen € 800 aanrekende voor haar genezende krachten.   Ze zou ongeveer 60 jaar oud zijn. 

Dit jaar werden er al 76 executies uitgevoerd zijn, waarvan minimum drie vrouwen en 11 buitenlanders.  In september werd een Soedanees met een gelijkaardige beschuldiging van hekserij terechtgesteld.  Amnestie International noemde de terechtstelling “diep schokkend” en eiste een onmiddellijke stopzetting van deze praktijken.  De vereniging gaf wel haar naam vrij: Amina bint Abdul Halim bin Salem Nasser. 

Er bestaat geen definitie van “hekserij” in de Saoedische wetgeving, maar zou ingeroepen worden om burgers te straffen die het wagen hun mensenrechten in de praktijk om te zetten, zoals bv.  het recht op vrije meningsuiting.

In september zouden er  – volgens Amnesty Int’l –140 wachtende ter dood veroordeelden op de executielijst  gestaan hebben.  In 2010 werden er 27 terechtstellingen uitgevoerd, in 2009 waren het er 67. 

Dit is de “onversneden” sharia: om de 4 1/2de dag een terechtstelling.  Of nemen we een andere invalshoek: dan werd er gedurende een periode van 2 maanden en 14 dagen elke dag iemand het leven ontnomen in naam van Allah en zijn executeur. 

Floriaan Terbeke

Bron: Telegraph, Dailymail

De Amerikaanse president Hoessein Obama buigt nederig hoofd en lichaam bij de begroeting van de Arabische koning Abdoellah bin Abdoel Aziz al-Saoed. Het is geweten dat zwarten steeds een diep respect gevoeld hebben voor de Arabische heersers. Dit stamt uit de tijd van de slavernij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest geplaagde mensensoort in GB : *Transseksuelen*

 

 
De Angeltjesredactie heeft U in het verleden al bericht over het Britse onderwijssysteem.  Herinner u het verbod op wit schrijfpapier, op zwarte heksen, op de aanbeveling kleurpotloden in het huidkleurgamma te gebruiken, op een verkliklijn voor kinderen die tijdens het spel politiek-incorrecte schimpwoorden gebruiken. 
Het manipuleren van onze hersenen gaat echter niet ver genoeg : als het enigszins kon zouden ze liefst geslachtsuniforme kindjes kweken.  De hersenspoeling over de nomaliteit der holebi’s is passé.  Verbaas u met ons over de progressieve ontwikkeling van wat wij “seksuele opvoeding” noemden.  Stel u daarbij geen bloemetjes-en-bijtjes verhaal voor, ook niet de nuchtere versie over de verschillen man/vrouw, over de schepping, conceptie, voorbehoedmiddelen e.d.
De Britse regering gaat een stapje verder : kindjes vanaf vijf jaar moeten les krijgen over de gelijkheid van transseksuelen.  Informatie over transseksuelen moet vervat worden in een lessenreeks m.b.t. persoonlijke, sociale- en gezondheidszorg in duizenden lagere en middelbare scholen.  
Dit onderwijsvoorstel werd geformuleerd in een programma getiteld “Nieuwe impulsen voor transseksuele gelijkheid : een actieplan”, dat op 8 december gepubliceerd werd.  Daarin waarschuwen de ministers dat er een breed scala aan maatregelen nodig is om het “transfoob pesten” van kinderen, die een afwijkend seksgedrag vertonen, te bestrijden.  Het document werd opgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat verantwoordelijk is voor het gelijke kansen-beleid binnen de regering.  Daarin staat dat de scholen zich meer moeten openstellen voor “seks-varianten” bij kinderen. Lees even mee: “We weten dat 70% van de kinderen, die zich volgens andere seks-varianten gedragen, gepest worden. De school moet een veilige en ondersteunende omgeving bieden waarin kinderen kunnen leren.  Bestrijding van transfoob pesten helpt onaanvaardbaar gedrag tegen te gaan en stimuleert de verdraagzaamheid van onze maatschappij." 
De PSHE (Personal Social Health & Economic Association) één van de talrijke door de staat gefinanciëerde instellingen, die zich bezig houdt met een  “gepland leerprogramma waarbij aangetoond wordt hoe men zijn leven, nu en in de toekomst, moet leiden vanuit de sociale en economische realiteit van het leven, van ervaringen en gedrag volgens PSHE praktijk- en kwaliteitsnormen” zal haar Onderwijsafdeling opnieuw onder de loep nemen om het aanleren van gelijkheid en diversiteit, daarbij inbegrepen transseksuele gelijkheid, aan het programma toe te voegen.
Dat er kritiek komt op deze – zonder enige twijfel belangrijke – regeringsplannen ligt voor de hand : de onverlaten vinden dat de kinderen overspoeld worden met “grote mensen”problemen.  Met name Margaret Morrissey, stichter van de protestgroep “Parents Outloud” (Ouders zeggen hun mening): “Dit zijn thema’s voor volwassenen en we zouden de kinderen beter ermee gerust laten tot ze ouder zijn of er zelf vragen over stellen. Kinderen moeten zich op jonge leeftijd niet bezig houden met zulke zaken.  PSHE heeft al genoeg katten te geselen: we geven seksuele opvoeding… en tienerzwangerschappen nemen elk jaar meer toe.  We geven informatielessen over de gevaren van drugs en we krijgen meer drugsproblemen.  We hebben hen gewaarschuwd voor het gebruik van alcohol en sigaretten en we zien een toenemend aantal kinderen met alcohol- en rookproblemen.”
Onder transseksuelen verstaat men zowel diegenen die een geslachtsoperatie ondergaan hebben als dezen die zowel mannelijke als vrouwelijke seksuele organen hebben. Er zitten in dat gelijkheidsplan nog andere elementen die transseksuele werkzoekers moeten ondersteunen en waardoor de NHS (National Health Services) hen op een “faire” manier moet bijstaan. (N.v.d.r.: … daar is dan wel geld voor.)
Op aanvraag van de regering werd een studie verricht waarbij aan het licht kwam dat negen van de tien transseksuele werknemers te lijden hebben onder discriminatie en pesterijen op de werkvloer.  En de regering schakelt in een hogere versnelling want zij kondigde langere gevangenisstraffen aan voor moordenaars, waarvan vast staat dat hun daad gemotiveerd werd door haat t.o.v. transseksuelen. 
Lord Chancellor en Minister van Justitie Kenneth Clarke beloofde een minimumstraf van 30 jaar voor dergelijke feiten; eenzelfde aantal jaren gevangenis staat op soortgelijke aanvallen op mindervaliden.  Hij liet er geen twijfel over bestaan dat “er een zwaardere straf uitgesproken zal worden voor deze onaanvaardbare misdrijven”.
En Ministerin voor Gelijkheid, Lynne Featherstone, voegde eraan toe: “Teveel transseksuelen moeten heel hun leven opboksen tegen vooroordelen, vanaf het pesten op de kinderspeelplaats tot het genegeerd worden bij werkaanbiedingen of als doelwit voor een misdrijf.”  
Dit jaar kwam aan het licht dat er geen geslachtsvermelding meer op Britse paspoorten zal staan.  Dit om de gevoelens van transseksuelen te sparen, die bij het invullen van officiële papieren slechts de keuze hebben tussen “man” of “vrouw” – er is immers geen keuzehokje voorzien met "tussenin" (interseks)
Als we het goed begrepen hebben zitten onze kleutertuinen vol met transfoobgepeste kindjes, zijn de werklozen in hoofdzaak transseksuelen, krijgen zij wèl financiële ondersteuning van het Britse ziekenfonds en 50-plussers die – mits enige hulp van het blauwe pilletje – aan normale huis-tuin-en-keukensekd willen doen, worden gerantsoeneerd. Ook zijn transseksueel gemotiveerde moorden véél erger dan bv. een normale terroristische slachtpartij en zal de grenspolitie er het raden naar hebben of je al dan niet een mannetje of een vrouwtje bent.  Een boerka in het paspoort.
Floriaan Terbeke
Bron:
www.dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Spionnencentrum (CGKR) aangeklaagd wegens racistische opstelling

 

Een Brusselse politiecommissaris heeft het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) aangeklaagd voor racisme. Aanleiding zijn antisemitische uitlatingen die medewerkers van het CGKR tijdens een cursus voor hogere politie-officieren begin december zouden hebben gedaan. Dat meldt het tijdschrift Joods Actueel.

Volgens het tijdschrift lanceerde een van de lesgeefsters van het CGKR na "enkele bedenkelijke commentaren over homo's" de volgende uitspraak over de Joden: “Die mensen kunnen zich alles permitteren omdat ze geld en financiële macht hebben, maar ook omdat ze ons schuldgevoel voor de Holocaust steeds uitbuiten”. De agenten reageerden geschokt, aldus Joods Actueel.

De cursus werd volgens Joods Actueel gegeven door twee vrouwelijke medewerksters van het CGKR, de gewraakte uitspraken komen op rekening van een vrouw van Turkse origine.

"Er werd gewezen op de 'financiële macht' van de joden waardoor ze zich alles konden permitteren. Maar ook het feit dat 'joden steeds weer over het verleden beginnen' – manifest verwijzend naar de Holocaust – speelt een rol. 'En', voegde de lesgeefster er in één adem aan toe, 'terwijl België hier toch niets mee te maken had!' De andere Centrum-medewerkster gaf geen krimp en de les werd gewoon verder gezet, als was er niets gebeurd”, zo meldt het tijdschrift.

De commissaris maakte vandaag zelf melding van dit incident bij het Centrum, hoewel hij - volgens Joods Actueel - twijfelt over de onpartijdigheid van het Centrum terzake. Hij overweegt daarom een gerechtelijke klacht.

Tot zover e mededeling die Gazet van Antwerpen (en van Janssens) vandaag publiceert over dit feit.

Waarom geven leden van het Spionnencentrum les aan politie-agenten ?  Hoe lang is deze klucht al aan de gang ? Wat kost deze grap ? 

Overigens zijn wij de elegante mening toegedaan dat het CGKR dringend moet ontbonden worden wegens overbodigheid, ondemocratische handelingen en omdat we onze buik vol hebben van dergelijke totalitaire methodes. In onze volwassen maatschappij gedraagt de bevolking zich zeer correct tegen de invaders. Aanslagen of moorden op vreemdelingen op basis van racistische overwegingen, zijn onbestaand. Omgekeerd kunnen wij enkel vaststellen dat een pak vreemdelingen onze samenleving criminaliseren en ons opzadelen met onredelijke angstgevoelens.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dat betaalt de EU met onze centen

 

De Universiteit Leiden krijgt een rol in een groot internationaal onderzoek naar slavenhandel in vroegere eeuwen. De faculteit Archeologie gaat DNA-onderzoek doen op beenderen van opgegraven slaven.

Hoogleraar Corinne Hofman zal het Nederlandse deel van het project coördineren. De studie maakt deel uit van Eurotast, dat vijftien jonge wetenschappers zal aantrekken om tot 2015 de effecten van de slavernij tussen 1400 en 1900 op de huidige wereld te bestuderen.

Behalve genetici doen ook archeologen, antropologen en geschiedkundigen mee. De Europese Commissie financiert het hele project.

Daar schieten we lekker mee op in deze tijden van zware economische en financiële crisis. 

Wij kunnen al meedelen tot welke resultaten men zal komen :

- De blanke Europeanen en Amerikanen hebben miljoenen gekleurde medemenschen behandeld als werkvee.

- De slaven werden mishandeld, gemarteld en de slavinnen werden verkracht.

- Alle onmenselijke handelingen werden uitsluitend gepleegd door blanken.

- De groei van de welvaart in de Europese en Amerikaanse staten is voor een groot stuk toe te schrijven aan de inzet van de slaven.

- De barre levensomstandigheden hebben gemaakt dat de nakomelingen van de slaven momenteel tot de sterken van het mensenras behoren. Zij moeten gerespecteerd worden.

- Het Westen en de VS hebben een zware schuld af te lossen, zowel moreel als financieel.

Bron : Depers.nl




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!