Angeltjes
16-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carl Decaluwe, de nieuwe gouverneur voor West-Vlaanderen en van alles meer dat er niets mee te maken heeft.

 

Het was meer dan onwaarschijnlijk dat Steven Vanackere in de voetsporen van zijn vader zou treden en gouverneur van West-Vlaanderen worden.

Vanackere is het rolmodel van wat een echte tjeef is : zachte, zalvende stem die zondaars vergeeft, nooit recht-door-zee, zwalpend op de golven van het woelige leven met een rubberen ruggengraat en een ja-maar op de lippen die net zo vlug een neen-toch kan worden,  het hoofdje in devote schuine stand voor vorst, vaderland en zichzelven en altijd op het rechte pad. Overdag.  In het donker worden de katjes geknepen.   

Vanackere was ook de man (en dat zullen wij hem blijven aanrekenen en nimmer vergeven) die met twee christen-demcratosche mede-kornuiten, Leterme en Decrem, bombardementen en raketaanvallen liet gebeuren in Libië waarbij een ongekend aantal levens werden vernietigd en nog veel meer mensen voor de rest van hun dagen met lichamelijke en geestelijke handicaps zullen rondlopen.  Dat soort Steven Vanackere's gaat er prat op christen-democraat te zijn.

Mooi, dit stukje ging niet over deze Brusselse komediant maar wel over zijn partijgenoot Carl Decaluwé, die gekozen heeft voor een veilige win-for-life toestand voor de komende 14 jaar, tot aan zijn 65ste. Financieel gaat Decaluwé er niet op vooruit, want in 2009 was hij als Vlaams volksvertegenwoordiger (met enkele bijbaantjes) goed voo bruto  € 148000.  Dat wordt nu een pak minder : € 108000 + € 20000 voor huurkosten en een forfaitaire onkostenvergoeding + bedrijfswagen met chauffeur. Ook niet slecht voor een baan buiten regen en wind en als het mooi weer is, met uitstapjes naar de Vlaamse kust.

Het gaat niet alleen over geld maar ook over een comfortabel leven, aanzien in de gezagsgetrouwe middens  en vooral niet te veel pottenkijkers. Iets wat de huidige gouverneur kon missen als tandpijn, want de bon-vivant Breyntje held van wijntje en Trijntje. De Kortrijkzaan Decaluwé zal, wordt gefluisterd, op dat vlak niet veel verschillen van zijn voorganger.

Het Vlaams Parlement verliest in Decaluwé een zogenaamde media-specialist maar in werkelijkheid was Decaluwé een brave voorstander van de huidige 0000 (nogmaals : Overbodige, Onvlaamse Openbare Omroep).  Om het duidelijk te zeggen, hij was de christen-democratische schaamlap voor de rode VRT. 

De N-VA die ook op deze job aan het azen was, heeft weer de duimen mogen leggen. Of had de partij geen geschikte kandidaat ?  Dat zou kunnen, types met de enorme talenten en kwaliteiten van Philipe Muyters, vind je natuurlijk niet elke dag. De Wever kan nu uitpakken, hoe onbaatzuchtig zijn partij is. Hij is al best tevreden met de titel van Knack-Belg van het Jaar.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schending mensenrechten : Turkije behoort plots tot Europa

 

"Turkije bovenaan op de lijst met schendingen van de mensenrechten in de EU” titelt de Turkse krant Hürriyet. 

Volgens gepubliceerde gegevens staat Turkije, favoriet kandidaat-lidstaat, bovenaan op de klachtenlijst bij het Geweten (Europees Hof voor de Rechten van de Mens) voor inbreuken tegen de mensenrechten tussen 1959 en 2010.  

Deze statistieken tonen aan dat de meest ingeroepen klacht het ontbreken van een eerlijk proces is.   In de negentiger jaren betroffen 90% van de geopende procedures het recht op leven en het verbod op martelingen.  Tegenwoordig wordt Turkije het meest aangeklaagd wegens de lange voorhechtenis zonder een proces en/of vonnis en wegens het recht op een eerlijk proces.

In 2245 van de 2753 soortgelijke processen werd Turkije veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. 

Bij het Geweten zijn er momenteel 153.850 processen hangende: Rusland leidt, Turkije is eervol tweede met 16.800.  In 2010 waren dat er 15.200, maar het aantal neemt toe.

Niets nieuws onder de zon,  ware het niet dat de Turkse krant “Hürriyet” ervan uitgaat dat Turkije deel uitmaakt van Europa. En martelen dat is iets subjectiefs : een beetje pijn doen, is nooit verkeerd.

Floriaan Terbeke

Bron: Hürriyet Daily News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie 16.12.2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Om de week af te sluiten

Vroeger dachten we dat "Ali-Baba en de 40 rovers" een fabeltje was...
Nu weten we wel beter !

ES

*****

Wapens ? No problem.

Geachte redactie,

De doden worden begraven,de gewonden verzorgd en de Place St-Lambert in Luik is terug zoals verleden week.

Een vrolijke menigte die naar kertsrommel op zoek is. De gestelde lichamen zijn de revue gepasseerd en hebben met hun beste uitgestreken gezichten her en der een bemoedigend schouderklopje uitgedeeld of een pootje gegeven. Zoals verwacht na dergelijke gruwelfeiten worden dure eden gezworen en drastische maatregelen in het vooruitzicht gesteld die de aanschaf van wapentuig voor en door criminelen de pas gaat afsnijden.

De gewone burger heeft in het verleden reeds, na de dreiging van hel en verdoemenis door onze poco-leiders, zijn geschut ingeleverd. In de meeste gevallen ging het hier om oud verkregen wapentuig uit de tijd dat overgrootvader nog een konijntje of wilde fazant in de kookpot wilde klaarmaken. Nu gaat de nieuwe lichting praatbarrakkers opnieuw die toer op. Dat dit een lachertje is, mag al bij voorbaat geweten zijn. Wie en waar gaan ze controleren op verboden wapens?

In de onderwereld van Brussel,Charleroi, Luik of Antwerpen? Ik zie ze al een razzia doen (als ze mogen van Flup moustache!) in Molenbeek. Ach mens toch ... er zijn in dit land meer zware wapens in verkeerde handen dan dat er bomen in Terkamerenbos staan.  De reden hoe dat mogelijk is, is poepesimpel. Daar hebben de linxe loeders voor gezorgd. De poco nitwitten die de grenzen weg wilden en voor de onberperkte instroom van vreemd volk zorgden. Goed of slecht volk maakte niet uit, iedereen was welkom.

Wanneer zich zo een gelegenheid aandient, is het nogal wiedes dat roofdieren staan te drummen om hier prooi te komen vangen. NOOIT zal men nog de instroom van oorlogstuig kunnen stoppen op de manier zoals men nu bezig is. Prachtlanden die voordtdurend in de clinch liggen met elkaar hebben wapentuig in overvloed.  Met wat  omkoperij links en rechts is het niet moelijk meer om bv in Libië een partij wapens over land naar hier te smokkelen. Ook in Afghanistan zijn er nu meer wapens dan inwoners. En als die Afghanen zo gemakkelijk en ongemerkt hier illegaal kunnen aanlanden zal dit ook hetzelfde voor wapens zijn.

Dus beste totentrekkers,  envooral linxe loeders, als jullie echt iets willen proberen te verhelpen aan de instroom van illegale oorlogswapens is er maar één accuraat middel : sluit de grenzen verdorie en zet er terug douaniers.  Al de rest is praat voor de vaak om de bevolking in slaap te sussen tot de volgende ontevreden klootzak dood en verderf zaait.

mvg - Senior

*****

KNACK-BELG VAN 2011

Knack- Belg van 2011 stelt helemaal niets voor en heeft voor mij geen enkele meerwaarde. Als men mij dan toch naar mijn keuze vraagt, wil ik U wel zeggen dat ik NOOIT voor BDW zou stemmen.

Als men dan toch zoveel waarde hecht aan zo een titel moet men op zijn minst iets gepresteerd hebben en dat kan men van BDW toch niet zeggen of ... sorry, toch wel : hij heeft zijn kiezers verweesd achtergelaten. Na zo een verkiezingsuitslag kon "vluchten niet meer" maar hij heeft het toch gedaan. Daarom gaat mijn stem naar Filip Gilbert.

Michel

*****

Rood of geen brood, groen of geen poen

Sinds de regering Di Rupo I aan de macht is, zijn ook de nieuwe voorzitters in het federale parlement gekozen. Voor de Senaat gaat het om Sabine de Bethune (CD&V), voor de Kamer blijft André Flahaut (PS) op post.

Sabine de Bethune neemt de functie van senaatsvoorzitter over van Danny Pieters (N-VA). Beide voorzitters van Kamer en Senaat verdienen evenveel. Jean Faniel van het Brusselse onderzoekscentrum CRISP (Centre de recherche et d’information socio-politiques) berekende dat een alleenstaande voorzitter zonder kinderen ongeveer 16.240,85 euro netto per maand overhoudt, de best betaalde job in de Belgische politiek.

Dat is immers een pak meer dan een ‘gewoon’ parlementslid dat volgens hem elke maand 5.615,89 euro netto op de bankrekening krijgt gestort, of de burgemeester van een stad als Antwerpen of Gent die 5.157,29 euro netto per maand krijgt. Zelfs de premier verdient minder : hij moet het stellen met 11.251,44 euro netto.

De voorzitter van het Vlaamse parlement, Jan Peumans (N-VA), heeft recht op dezelfde vergoeding als zijn federale collega’s. In 2009 liet die echter weten dat er gerust een paar duizend euro van zijn loonbriefje mocht worden afgetrokken. Vanaf januari 2012 gaat er dan ook 4.000 euro van zijn brutoloon af.

Net zoals alle andere parlementsleden mogen de Bethune en Flahaut gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in heel België. Daarnaast hebben zij als voorzitter ook recht op een wagen met chauffeur.

Vanaf twintig jaar carrière in één of verschillende parlementen heeft een politicus recht op een volledig pensioen, dat 75% van de geïndexeerde parlementaire basisvergoeding bedraagt. Dat komt neer op ongeveer 62.000 euro bruto per jaar.  André Flahaut zal er in 2014 twintig jaar in de federale politiek hebben opzitten, voor Sabine de Bethune is dat pas een jaartje later, in 2015.

Parlementairen die zeuren over hun pensioen, zouden beter even nadenken over wat de gewone man en vrouw ontvangen. A bon entendeur, salut !

Stradi

*****

Al is de leugen nog zo snel

Hoewel sommige kranten ons willen doen geloven dat Amrani zich geen Marokkaan en islamiet voelde, blijkt de waarheid toch ietsjes anders te zijn.

Nordine Amrani’s facebook had links naar orthodox islamitische websteks. De dader van de aanslag in Luik had op zijn nu niet meer toegankelijke facebookpagina links staan naar uitgesproken orthodox-islamitische sites zoals ‘Prêche en Islam’, ‘Un-avenir Meilleur-Insha’allah’ en ‘Anasheed c’est ici’.

Op "Prêche en Islam" is ondermeer te lezen dat een vrouw die geen hoofddoek draagt Allah’s geboden niet eerbiedigt, waardoor ze zal belanden in het eeuwige hellevuur. "Anasheed c’est ici" is een website van Zakir Naik, president van de Islamic Research Foundation. Canada en Engeland weigerden hardcore islamist Naik afgelopen jaar een inreisvisum. Naik vindt dat moslims hun vrouw mogen slaan. http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4528

Wes Hardin

*****

Sweetheart, my darling, mijn schat

Er mag gerust bij vermeld worden dat "Sweetheart my darling..." geschreven is door Nelly Byl, die begin december overleden is op 92-jarige leeftijd en die duizenden liedteksten heeft geschreven voor vele van onze Vlaamse artiesten. Foto : Nelly samen met Will Tura.

Peter de Groote

*****

"A"penplaneet 

Misschien een beetje voorbarig om nu al te spreken over "A"penwerpen, maar toch moeten we rekening houden met dat soort van toekomst, zeker als onze alom geachte burgervader de Pat aan het roer blijft. Maar een ding is zeker , de apen zijn er al !

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt u ook zo vrolijk van die moslims ?

 

Onze vriend, lezer en nijver reageerder Stradi, een nobel voorvechter van de islamitische wereld, heeft een pracht van een filmpje ontdekt van de Jordaanse televisie, een zogenaamd modern islamland, waar de schapen voortdurend blaten en de geiten hinken. Om te zwijgen over de kamelen die een zwaar kamelenleven leiden. Bijna even erg als de vrouwelijke leden van het mensensoort aldaar. Fuck you, islam !

What's going on ? Stradi maakt ons de boodschap over en wij luisteren ademloos toe naar Sjeik Ahmad Abu Quddum. Het is islam of het is oorlog.

 Deze strijd vindt plaats om materiële hindernissen uit de weg te ruimen. De oorlog zal tegen landen worden gevoerd, niet tegen individuen. Wanneer we bijvoorbeeld de Jihad aan Duitsland verklaren, dan wordt deze verklaard tegen de Duitse staat, omdat het de islam verhinderd wordt zich uit te breiden onder het Duitse volk. We geven het volk de keuze : of het bekeert zich tot de islam of het betaalt de jizya en onderwerpt zich aan de wetten van de islam. 
Vooral de eerste zin is een verheven goddelijke bekommernis :   als hoogste prioriteit voor de echte doelstellingen van deze sekte,  gaat het om vulgaire poen. De rest van het verhaal is oorlogspraat. Ik heb ook materiële hindernissen, wie niet, maar dat politiek systeem heeft in zijn landen van afkomst bewezen een ramp te zijn, politiek en religieus. Dank u.
Tot hier en niet verder! ¡No pasarán!,  Ils ne passeront pas!, Sie kommen nicht durch !  En voor de Arabieren, hetzelfde + een welgemeend Fuck you !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : de A'penplaneet anno 2100 - Groenplaats (1) + Aanpassing 13.15 u

 

De artiesten  hebben, net zoals Jules Verne in zijn tijd, een blik in de toekomst geworpen en hun bevindingen geprojecteerd in pakkende beelden, waarvan wij er u gedurende een aantal dagen  telkens één zullen tonen.  De toekomst van de A'penplaneet situeert zich in Antwerpen.

In onze eerste commentaar vermeldden wij dat Studio Rony deze afbeeldingen bewerkt had. Dat blijkt op een vergissing te berusten. De auteur is onbekend. Mocht hij zich willen melden, dan verlenen wij hem alle eer die hem toekomt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep tot onze lezers : zoekt Marokkaanse sporen in de stad van allah

 

Met oneindig multicultureel genoegen, nemen wij bovenstaande oproep over uit het veelgelezen, alomgeprezen en vooral lichtelijk overbodig reclamebladje van Pat Janssens : De Nieuwe Antwerpenaar nr.55 van 15.12.'11.

Het is een unieke kans voor de lezers van "Angeltjes" - en andere gelijkgestemden om hun verantwoordelijke bijdrage te leveren.

We mogen eveneens rekenen op de archieven van de Antwerpse Politie, niettegenstaande de meeste culturele daden van onze Nieuwe Marokkaanse Antwerpenaren niet aan hen worden doorgegeven of van zo weinig belang zijn dat zij niet worden opgetekend, zullen er nog wel tonnen PV-getuigenissen te vinden zijn, goed weggeborgen in geheime kelders. Een duik in de stock van Spaar Papier kan misschien ook nog archeologische vondsten opbrengen.

Foto's van personen (m/v) die de dadendrang van de meer actieven van onze doelgroep mochten ondervinden - en het overleefden - zijn echter niet geschikt voor gevoelige kijkers. Filmpjes van Sharia4.be zullen echter menig persoon* in stomme bewondering doen staan voor zoveel moedige inzet en godsdienstige overtuiging.

Qua gebruiksvoorwerpen herbergt de afdeling "In beslag genomen voorwerpen" van het Justitiepaleis Antwerpen een schat aan historisch materiaal (Onlangs is daar nog een AK 47 bijgekomen, vernamen we).

Brieven van voormalige Rifbewoners en hun nazaten zijn misschien wat moeilijker te vinden**.  Mogelijk kunnen brieven van hun advocaten en al dan niet geschorste onderzoeksrechters deze lacune opvullen.

Dus iedereen nu op zoek naar de Antwerpse roots van de Nieuwe Antwerpenaars.

*  Voornamelijk dezen met een IQ dat ietsjes lager is dan de huidige dagtemperaturen.

** Om het CGKR niet voor het hoofd te stoten wordt de reden hiervoor niet vermeld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vindt u ook dat Bart de Knack-belg van 2011 is ?

 

Sadia Choukri is bekommerd om de positie van Bart de Wever als populairste belg van het jaar.  Een niet onaardig compliment voor een zogeheten Vlaams-nationalist. Sadia stuurde ons een mail. We zullen er over nadenken, alhoewel onze voorkeur uitgaat naar Astrid Bryan.

Van: Choukri, Sadia [mailto:sadia.choukri@vlaanderen.be]
Verzonden: donderdag 15 december 2011 17:10
Aan.Onderwerp: Knack - Belg van het jaar

Op de webstek van Knack kunnen jullie een enquête invullen om de Belg van het jaar te kiezen.

Tot voor enkele dagen stond Bart de Wever zeer duidelijk aan kop. Nu wordt er hard gestemd op Wouter Beke. Hoe dit kan weten we niet, maar hij haalt op dit moment een behoorlijk stemmen. Daarom een oproep om ook jullie steun aan Bart te geven. Stuur dit ook door naar jullie vrienden en kennissen.

 http://www.knack.be/belg-van-het-jaar-2011/game-4000013497546.htm 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mijn schatjes!

Zo zie, de toon is gezet.  Jullie zullen dadelijk merken waarom.  De zangeres is een flamboyante Italiaanse, geboren in Parijs op 14 januari 1931 uit Italiaanse circusartiesten.  Mama is een muzikale clown, papa speelt op de accordeon.  Wanneer Caterinaatje vijf jaar is mag ze met haar ouders de piste in om een liedje te zingen.  Ze wordt assistente van de jongleur Erik van Aro, met wie ze in 1952 in het huwelijk treedt – hij zal later haar manager worden.

Vanaf 1953 wordt het circuscircuit te eng voor de all-round getalenteerde Caterina: ze krijgt de kans met het orkest van Kurt Edelhagen op te treden en voor radio Zürich enkele liedjes te brengen. Het jaar daarop begint haar platencarrière: het eerste nummer kunnen we vergeten, maar met “Ganz Paris träumt von der Liebe” (Duitse vertaling van “I love Paris”) verovert ze Duitsland.  En dan is er geen stoppen meer aan.  De ene schlager na de andere staat wekenlang in de hitparade van de Duits- en Nederlandstalige landen.  En ook de filmstudio’s wachten op haar.  Haar tegenspelers zijn niet de minste: Peter Alexander, Vittorio de Sica en Gilbert Bécaud.

In 1955 breekt Caterina wereldwijd door.  Ze scoort internationale hits als “Malaguena” en “The Breeze and I” en maakt haar debuut in Amerika.  Ze treedt op in New York, waarna de Amerikaanse televisie haar show “Bonsoir Kathrin” uitzendt.  Begin 1958 staat zij een maand lang in het uitverkochte Olympia in Parijs, waarna zij in augustus van haar eerste kind, Erik Jr. bevalt.

Ondertussen wordt Caterina onderscheiden met diverse prijzen en blijft zij de ene hit aan de andere breien.  In Nederland en Vlaanderen boekt zij veel succes met enorme hits als “Tipitipitipso” (1957), “Spiel noch einmal für mich, Habanero” (1958), “Ciao ciao Bambina” (1959) en “Quando quando quando” (1962) in duet met broer Silvio Francesco.  En ze zingt ook in het Nederlands – in het “Vlaams” staat er op de platenhoes.  Wie herinnert zich niet het in schattig Nederlands gezongen “Sweetheart, my Darling, mijn Schat”?  Een nummer één hit in de Lage Landen.  

Overigens zingt Caterina haar liedjes in maar liefst twaalf verschillende talen.  Met het van Bobbejaan Schoepen geleende “Schaduw van de mijn” – vertaald in “Amici Miei” scoort ze een grote hit in Italië.  Ze trekt met hem op tournee door Duitsland en Frankrijk.  Wanneer haar Europese succes begint af te nemen, reist ze steeds vaker naar de VS.  Zij treedt daar op met grote sterren als Doris Day, Danny Kay, Bing Crosby, Dean Martin, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Perry Como en het orkest van Count Basie, waardoor haar repertoire een jazzy toets krijgt.  Aan haar huwelijk met Erik van Aro komt in 1971 een einde.  Ze hertrouwt met de Britse pianist Roy Budd, met wie ze een tweede zoon, Alexander,  krijgt.  Toch houdt dit huwelijk ook niet lang stand.  Na haar scheiding maakt Caterina uitgebreide wereldtournees.  In 1996 geeft zij in Leipzig haar afscheidsconcert om zich vervolgens terug te trekken in haar villa aan het meer van Lugano.  Af en toe wordt er nog een cd opgenomen – in maart 2003 keert zij nog éénmaal terug in de schijnwerpers, wanneer zij met jaar zoon Erik Jr. een verrassend duet zingt in een Italiaanse tv-show.  Daarna wordt het stil rondom Caterina Valente.

In haar prijzenkast staan o.a. 3 Bambi’s, verschillende “life-time” onderscheidingen, het Bundesverdienstkreuz 1. Klasse, het Grosses Bundesverdienstkreuz, internationale tv-prijzen, dozijnen gouden platen… teveel om op te noemen. 

Ik vergast jullie vandaag op het voor onze contreien meest beklijvende nummer – Sweetheart, my Darling, mijn Schat - dat o.a. door Anneke Grönloh en Lisa del Bo gecopieerd werd. Gratis krijgen jullie er de tekst bij.  Wedden dat nog een heleboel Wurlitzerdromertjes die zelfs niet nodig hebben om het mee te kunnen kwelen?  Zeg nu zelf, zo’n liedjes maken ze niet meer.

Sweetheart, my darling, mijn schat
Ik wou dat ik jou bij me had
Ik tracht naar je liefde
Ik ben zo alleen
Zeg me, waarom ging jij heen
Kan je me niet meer verstaan
Of heb ik jou iets misdaan
Hoe kan je vergeten wat jij eens aanbad
Sweetheart, my darling, mijn schat

Ik kan niet leven zonder jou
Zeg waarom bleef jij mij niet trouw
Is al jouw liefde dan voor mij
Voorgoed voorbij
Sweetheart, my darling, mijn schat
Eens heb je mij lief gehad
Toen waren we beiden gelukkig en blij
Sweetheart kom toch weer bij mij

Sweetheart, my darling, mijn schat
Eens heb je mij lief gehad
Toen waren wij beiden gelukkig en blij
Sweetheart kom toch weer bij mij...

 
Mag ik jullie hartelijk applaus voor een dame van formaat: Caterina Valente met “Sweetheart, my Darling, mijn schat”. 

Kusjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag : Robert Voorhamme
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Robert Voorhamme is socialistisch onderwijsschepen van de stad Antwerpen, gewezen vakbondssecretaris en actief promotor van de islam. Zowel het pijnlijk verworven halalvreetsel dat de leerlingen zich door de strot moeten werken, als de hoogstaaande gedachten van de middeleeuwse godsdienst van de vrede, worden door de vrijzinnige Voorhamme geprezen als het hoogste goed.  Verwonderlijk is dan ook de volgende uitspraak van de schepen :

"Het huidige onderwijssysteem creëert veel ‘afval’, vogels voor de kat,  op de arbeidsmarkt. Jonge mensen die veroordeeld zijn tot levenslange uitkeringen en zo onze sociale zekerheid in het gedrang brengen.”

Gazet van Antwerpen

(de vakbonden hebben schuimbekkend het ontslag van de schepen geëist. De redactie van Angeltjes lacht zich te pletter met de complete chaos die het Antwerpse schepencollege in zijn greep houdt. Wij komen hier nog op terug)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saudische printer

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 763)

 

   Ik lees hier zojuist dat in Irak en in Libië iemand zich heeft opgeblazen. Feitelijk is dit geen nieuws meer. Reeds jaren blijken de kandidaat opblazers in de rij te staan om hun leven te geven voor Allah. De kans dat ze hun daad overleven, is uiterst gering en meestal schiet er van de opblazers niet veel meer over.  Jammer is dat ze steeds ontelbare onschuldigen mee de dood in jagen of voor het verdere leven verminken. Jammer, maar noodzakelijk, want dat is precies de bedoeling van dez aanslagen.

Wat drijft deze zelfmoordenaars ? Zijn ze zeker dat Allah er zal voor zorgen om hen na het stellen van hun daad in een staat van quasi permanent en eeuwigdurend orgasme te brengen ? Zullen er inderdaad lange rijen van maagden op hen staan wachten ? We weten het niet

Wat we wel weten, is dat indien ik morgen zou beslissen tijdens toespraken voor de "Vlaamse Onafhankelijkheid" een oproep tedoen om kandidaat-zelfmoordenaars te vinden voor de Onafhankelijkheidsactie en zelfs als ik vergezeld zou zijn van een pastoor die bevestigt dat O.L.H. er zal voor zorgen dat de hemelpoorten na de "ontploffing" onmiddellijk zullen openwaaien en talrijke engelen met lekkere spijzen en dranken voor eeuwig zullen ter beschikking staan, zelfs dan zal ik steeds van een kale reis en in héél Vlaanderen waarschijnlijk niet één kandidaat zal vinden. Filip Dewinter die beter bespraakt, is mag het ook proberen. Ook hij zal bot vangen.

Zelfs de beste sprekers van de andere, zogenaamd democratische partijen, zullen hoogst waarschijnlijk niemand vinden. Ook niet voor andere "edele" doelen. Er is dus een duidelijk verschil tussen de "moslimwereld" en de onze.

Mij stoort het niet dat Abdul of Mohammed hun vrouwen in een soort "levende zakken" laten rondlopen. Zeker als die vrouwen daar mee instemmen. Mij stoort evenmin dat de vrouw van Piet of Jan, tot groot jolijt van andere strandbezoekers, in hun blote borsten op het strand van Nieuwpoort rondwandelen.

Maar er zijn nu eenmaal zaken die wel storen. Wat zou men er van denken indien men een huis op de Grote Markt van Antwerpen of Brussel zou afbreken en er een minaret in de plaats zou bouwen? Hoe zouden de toeschouwers bij een hulde aan de tombe van de onbekende soldaat reageren indien de Militaire Muziekkapel van dienst zou beginnen met het spelen van "Lang zal hij leven"? Zouden familieleden en gelovigen die in de kerk een begrafenisdienst bijwonen het op prijs stellen indien de pastoor als verrassing voor een kort intermezzo heeft gezorgd door een hoempa-orkest uit Oostenrijk met inbegrip van de jodelaar zou laten optreden? Hoe zouden moslims reageren indien ze tijdens een gebedsdienst in een moskee plots zouden vaststellen dat enkele vrouwelijke touristen in bikini en luid pratend de moskee zouden binnenwandelen ? Men voelt met de ellebogen aan dat al deze incidenten uiterst storend zouden werken.

We kunnen dus alleen vaststellen dat moslims anders zijn dan wij. Wij zeggen niet dat wij of zij beter zijn. Neen we zeggen anders.
Daarom is het een grove fout geweest van vele van onze vroegere leiders om ons trachten te dwingen een multiculturele samenleving te aanvaarden en ons die te willen opdringen. Een vrouw is in verwachting of niet. Een beetje wel en een beetje-niet, kan niet. Zo kan men ook tradities, gewoonten, gebruiken en culturen niet mengen.

Daarom menen we dat we er stap per stap terug moeten voor zorgen om in de wereld en daar waar het nog mogelijk is terug tot meer homogene bevolkingsgroepen te komen. Als men alles meer en meer begint te mengen in een samenleving, komt men niet tot een betere samenleving maar stilaan geraakt men in een soort samendoding. Het is mooi te willen geloven dat de oplossing voor het grote nadeel dat de wereldbevolking kent door talrijke en dikwijls totaal verschillende talen te spreken er in bestaat om iedereen één wereldtaal zoals het Esperanto te laten spreken. Maar de werkelijkheid heeft reeds lang onze ogen geopend en we hebben vastgesteld dat dergelijke dromen een illusie blijven. Talen, tradities, culturen, gebruiken moet men koesteren en niet mengen of vernietigen.

Laat er ons dus voor zorgen dat alle beslissingen die ons terug naar de vroegere situatie van quasi homogeniteit kunnen brengen de nodige steun verdienen en dat in het uiteindelijke voordeel van IEDEREEN men alle verdere vermengingen en daardoor uiteindelijke vernietiging van culturen, talen en tradities moet trachten te verhinderen. Als men in een ver land vertoeft en iemand zijn eigen taal hoort spreken voelt men zich onmiddellijk aangetrokken tot die persoon. Hij heeft misschien op vele punten een andere mening, is misschien van een andere stad of politieke partij, maar ik voel me op een of andere wijze verbonden. Hij behoort tot "mijn samenleving". Vreemdelingen die zich volledig integreren zijn welkom zoals de duizenden Vlamingen die naar de USA trokken en van wie de kinderen na enkele generaties nog alleen hun naam hebben die hen onderscheidt van de lokale bewoners. Zij hebben zich volledig aangepast.

Maar diegenen die zich niet willen aanpassen, die een voor ons onverstaanbare taal blijven spreken, die op hun winkelramen een voor ons onbegrijpelijkspaghettigeschrift schilderen, die hun vrouwen kleden als een brievenbus en die niet tot onze samenleving willen behoren, moeten we inderdaad duidelijk maken dat dit niet verder meer kan. Dat we de door onze voorouders achtergelaten rijkdom aan cultuur, gebouwen, tradities, sociale zekerheid enz. niet verder willen laten vernietigen en dat de tijd gekomen is om te beslissen : aanpassen of terugkeren naar de streek van uw samenleving.

Dat dit alles zo correct en ordentelijk mogelijk zal moeten verlopen is evident. Maar het is nu tijd dat onze overheid de verkeerde weg verlaat die ze jaren geleden is gaan volgen. Ook wij willen graag beloven dat indien we ons in andere streken vestigen we geen storend element willen zijn in die samenlevingen en ons graag zullen willen aanpassen. Indien we dit niet wensen te doen moeten we ook aanvaarden dat men ons vraagt terug te gaan naar de streek die we verlaten hadden.

Zoals ik veel begrip heb voor moslims die iets tegen alcohol hebben moeten zij ook begrijpen dat ik niet zot ben om hier in de toekomst de kunstjes van zelfmoordenaars te moeten bewonderen. Indien iedereen zoveel mogelijk in zijn gemeenschap blijft, is de kans op een gelukkig leven ook veel groter dan indien men beslist te vertoeven in een gemeenschap die men niet kan of wil begrijpen of zoals in sommige gevallen zelfs haat.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De erotische uitstraling van wortelen, bananen, komkommers, courgettes, enz.

 

Een goedmenende imam wonend in een niet nader genoemd oord in Europa heeft een fatwa de wereld ingestuurd om vrouwen te beschermen tegen de erotische uitstraling van augurken, komkommers, courgetten, wortelen en bananen.   In tv-series en filmen werd dit thema al meermaals aangehaald, maar pas nu heeft een islamtische geestelijke duidelijke taal gesproken. 

Hij stelt dat vrouwen best niet in de buurt van genoemde groenten en fruit komen, want zij zouden door het zien ervan “opgewonden” kunnen geraken. Ze lijken immers op een penis en hun aanblik zou de vrouwen op sexuele gedachten kunnen brengen.   Als ze die groenten toch op het menu willen zetten, dan is het aan te raden dat een mannelijke begeleider, vader, echtgenoot of broer, de uitgezochte waren bij de aankoop vastneemt en inlaadt.  Thuis aangekomen moet de verantwoordelijke man in huis, de erotische groente / fruit in stukjes hakken zodat er van de oorspronkelijke vorm niets meer te bespeuren valt.  (Laten we hopen, dat de begeleidende man, geen homofiele neigingen heeft, want anders raakt hij totaal in de war. Maar er zijn natuurlijk, zoals iedereen weet, geen Elio's in de islamitische Prachtlanden).

Op de vraag hoe de imam dacht de aankoopdriften van de vrouwen te kunnen beteugelen, had hij geen pasklaar antwoord: dat is tussen hen en Allah.

Zijn fatwa ging intussen als een “heet” vuurtje de moslimwereld rond: in het algemeen wordt er met ironie en afwijzing gereageerd. Ons prangend geweten laat ons echter niet met rust: wij vragen ons af hoe een wortel, een augurk, een komkommer “halal” een kopje kleiner gemaakt wordt en of het toegelaten is dat men een banaan uit het vuistje eet.  Zou onze deskundige Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel ons een antwoord kunnen geven?

Floriaan Terbeke

Bron: bikyamasr.com; www.unzensuriert.at


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de Roma's zijn het allemaal Flodders

 

De Roma-familie Nicolich uit Utrecht staat weer op straat. De familie heeft volgens de gemeente Utrecht door wangedrag haar laatste kans op normale huisvesting in de stad verspeeld.  De familie moet nu voor 31 december vertrekken uit Rhijnshoek, een villa bij de snelweg A2 in De Meern.

Corporaties
‘Het tijdelijke contract loopt af op 31 december. Dat is altijd al de bedoeling geweest,’ meldt Erlijn Mulder, woordvoerder van de gemeente Utrecht, aan elsevier.nl.

‘Als ze zich aan de voorwaarden hadden gehouden, hadden we ze geholpen aan contact met de woningbouwcorporaties. Helaas hebben ze dat niet gedaan.’ Nu staat het gezin er alleen voor. Woningbouwcorporaties zijn al jaren klaar met de familie.

Vandalisme
Het gedrag van de familie leidt al lange tijd tot problemen in de Utrechtse regio. De zigeuners werden diverse huurhuizen uitgezet vanwege harde muziek, vandalisme en burenruzies (door dronkenschap).

Daarnaast zijn er problemen geweest met bureau Jeugdzorg. Momenteel staan de kinderen uit het gezin niet onder toezicht.

Geen huur
De gemeente Utrecht bood de familie huisvesting in een landhuis. De Roma betaalden geen huur.

De villa, een rijksmonument, zou worden gesloopt. Die sloop is nu niet meer nodig en Utrecht wil het pand verkopen.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/325197/Overlastgevende-Romafamilie-uit-Utrechtse-villa-gezet.htm

PST : Waarom komen deze brave lieden niet naar de provincie Antwerpen, alwaar mevrouw de gouverneur ongetwijfeld klaar staat om hen te helpen : "Wij moeten meer ons best doen, om het de migranten naar de zin te maken" luidt het politiek-correcte credo van Cathy Berx. Ongetwijfeld heeft zij in haar woning in de Lange van Ruusbroecstraat op Zurenborg enkele kamers ter beschikking. Het zou een mooie geste zijn en een na te volgen voorbeeld voor de talrijke vrienden die gek zijn op Roma's, moslims, wapenexperten, vechtsporters, Afrikanen in diverse tinten, enz. Kerst nadert, tijd voor goede werken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén vergunning voor werk en verblijf voor nieuwe immigranten: nee, dank u

 

 

Europees parlemenstlid Philip Claeys verwoordt de kritiek van het Vlaams Belang op de nieuwe plannen van de Eu voor nog soepeler immigratiemogelijkheden in de EU.

 


15-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 16.11.2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Luik

In één van de laatste zinnetjes in het bericht van Jade over Luik staat een pracht zinnetje, namelijk" De Po-Co houding begint de ultieme gedragingen van een sekte te vertonen " beter zou ik het niet kunnen verwoorden.
 
Will

*****

Een nieuw woord?

Het synoniem van misbruik = BELGIË

Foxy

*****

Steunfonds Van Gaever

Ik hoop dat Angeltjes heel vlug een steunfonds wil oprichten voor oud-parlementariër Van Gaever Frederik. De man heeft blijkbaar nog geen pensioen getrokken, nu hij teruh opgenomen is tussen het plebs. Denkelijk heeft hij zijn afscheidsvergoedingen uit het Vlaams Parlement en de Senaat (2 jaar wedde) afgestaan aan een goed doel en nu is de arme man aan de grond. En zijn villa in Wommelgem is ook niet veel waard. Vooruit, gepensioneerde Angeltjesvrienden, tast in uw beurs.
 
Marc VS

*****

Bart de Wever

Bart de Wever is net een krokodil, hij heeft dezelfde grote muil en zijn poten staan verkeerd en dat zijn feiten, want die vent heeft nog niks gepresteerd,sorry hij heeft toen hij letterlijk aan de afgrond stond , een andere partij hun programma afgeschreven en het voor zijn eigen partij gebruikt, maar wat doe hij ermee "NIKS".Dit is echt een roeper van aan de kant, maar hij mag dan alleen roepen wat zijn grote baas (VOKA) hem heeft voorgezegd Verder mag hij de clown gaan spelen, in allerlei rode TV spelletjes,waar hij opgevoerd wordt als de gezellige dikkerd.Tot slot het zal nog lang duren eer deze etter iemand of iets de keel toenijpt,want hij staat aan zijn toppunt en dus kan hij alleen maar zakken en dat zou nog redelijk vlug kunnen gaan.Een Vlaams front vormen met deze "OLIVER HARDEY" ,vergeet het maar daarvoor is zijn ego te groot.

Mvg Sophie DW

*****

Vrede op aarde aan...

Ha, nu wordt alles duidelijk: blijkbaar was er Kerstversiering aangebracht in het justitiepaleis van Luik waar Amrani Nordine moest verschijnen. Verbolgen over deze smaad aan zijn geloof en zijn persoon is hij in een gerechtvaardige woede uitgebarsten.

Wes Hardin

*****

Meester Jef Vermassen spreekt

Geachte redactie.

Dat de slachtpartij in Luik ook het buitenland niet onberoerd liet, is r genoegzaam bekend.

Het Nederlandes duo Pauw & Witteman nodigde daarom strafpleiter Jef Vermassen uit om  't een en 't ander uit de doeken te doen. Wat de Jef zei zullen ze hem zeker in Walchië niet in dank afnemen. Volgens de advokaat moet men in Luik of Charleroi terecht om aan zware wapens te geraken. Dit komt, volgens Vermassen, omdat in het verleden, samen met vooral de vele Italianen die naar hier gekomen zijn om in de mijnen te werken, ook de maffia haar intrede deed. Als toetje er bovenop is het een onweerlegbaar gegeven dat Justitie in Wallonië een véél softere bestraffing oplegt aan zware misdadigers dan in Vlaanderen, dixit Vermassen.

Ook de opvolging bij voorlopige invrijheidsstelling van criminelen is verschillend in beide landsgedeelten. In Vlaanderen is de controle veel intensiever dan in Walenland wat het tweesporenbeleid qua justitie in dit land alleen maar bevestigt.

Wauw, de linxen zullen zeer verheugd zijn dat dit openbaar gemaakt wordt (alsof wij dat niet wisten !). Dat dit bericht bij 'de redactie" van de 0000 te lezen staat, is op zichzelf al verbazingwekkend en laat vermoeden dat de censor van dienst nog niet op zijn werk is.

Senior

*****

Een "brave" moordenaar?

Hoe meer bewijzen moeten er nog komen ? Hoe lang nog voor men uit de poco hypnose ontwaakt ?Hoeveel "apostelen" van de vrede moeten nog verwoesting en dood zaaien voor er drastische maatregelen worden genomen ? Wanneer gaat men de bende slappelingen, de volksverraders, de profiteurs en de misdaadminnaars aan de kant schuiven? Wanneer zal men inzien dat hard niet met zacht te overwinnen valt ? Hoe lang zal men nog luisteren naar de leugens ? Zal men wachten tot er van ons nog enkel slaven overbijven ? Deze morgen op de radio werd gezegd dat een Kalasjnikov voor 300 euro kan gekocht worden ... en met de huidige strafmaat ... ach maar wat zeg ik nu toch allemaal ?  

Dat kan ik beter niet doen. Ik ben een blanke Vlaming, dus word ik vele malen gevaarlijker ingeschat dan anderen en zou in geval van een overtreding veel harder aangepakt worden, voor mij geen win win situatie zelfs geen 50 percent kans, neen voor mij een verlies- verlies situatie, tenzij een meerderheid wakker wordt.

Ach ik ben een dromer.

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstversiering : verboden in Antwerps justitiepaleis

 

 

We herinneren ons van een aantal jaren geleden, de heibel die ontstond, vooral in het politiek-correcte Groot-Brittannië, waar kerstversieringen plots uit den boze waren, om de aanhangers van de religie van de vrede niet voor het hoofd te stoten.

Vandaag is die waanzin overgewaaid naar Vlaanderen.

De kerstversiering in twee bureaus aan de ingang van het justitiepaleis in Antwerpen moest verwijderd worden omdat het de moslims kan choqueren.

De kantoorbedienden hadden hun bureau feestelijk versierd met slingers en lichtjes. Maar de nieuwe chef eiste dat dit onmiddellijk weggehaald werd.

"Zoals elk jaar hadden we onze bureaus versierd met kerstversiering, maar dit jaar mocht het blijkbaar niet meer," getuigt een medewerkster. "Na aandringen kregen we dan de reden te horen: dit kon moslims die het justitiepaleis bezoeken choqueren. We moeten immers neutraal blijven."

De politiek-correcte sukkelaar van dienst beseft niet hoe belachelijk hij klinkt wanneer hij het heeft over "moslims die het justitiepaleis bezoeken". Het Vlaamse Mekka, elke dag bezocht in dichte drommen door moslims, sommigen aangevoerd in privé-donkergroene camionettes en onder begeleiding van privé body-guards. In de gangen gesluierde vrouwen met kwade oogopslag en met gel en goud behangen broers en neven. Het Justitiepaleis waar rechters en ander juridisch tuig een tweesporenbeleid voeren in het verlengde van het belgische regime : de misdadige vreemdelingen met zachte hand naar de uitgang begeleiden en de eigen misdadigers dubbel laten boeten.

Verboden kerstballen ? U weet wat wij er zouden meedoen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever, rancuneus stuk venijn + POLL

 

Wij krijgen soms verwijten toegestuurd, dat wij de eenheid in de politieke Vlaamse beweging zouden verstoren. Wij, de onmondigen voor wie alles altijd goed is, die nooit een stout woord in de mond nemen ...  los van het feit, dat die eenheid nooit bestaan heeft. 

Wij hebben wel een duidelijke keuze gemaakt na meer dan 50 jaar in de politieke vleugel meegestapt te zijn en die keuze kent u : Vlaamse Onafhankelijkheid, geen verdampingstheorieën, geen versmachting  door de Europese mastodont met het stervende belgische lijk op onze schouders. Die keuze brengt ons naar Vlaams Belang, de enige partij, momenteel gehandicapt of niet, die onze visie het dichtst benadert.

En als de N-VA een andere weg bewandelt die momenteel door velen gevolgd wordt, dan leidt ons dat geen ogenblik af van onze eigen doelstelling.  Het vervelende van de N-VA is dat het tot nader order nog steeds een éénmanspartij is : plaats Bart de Wever als gouverneur op Antarctica met een levenscontract en de N-VA valt uit mekaar in al de groepjes die nu een clandestien en embryonaal bestaan leiden. De Wever is zoals Tito in het voormalige Joegoslavië.

Het verdriet van Vlaanderen is het donkere karakter van Bart de Wever, dat een hatelijke rancune verbergt.  Jaren zeggen wij hetzelfde : lieden met een verslaving zijn zelden te betrouwen. Hun innerlijke strijd heeft een concreet vervangend vijandbeeld nodig. In het geval van de eetverslaafde N-VA president, is het symbool voor zijn vijandige eetverslaving, het bestaan van Vlaams Belang. De Wevers politieke triomf zal pas volledig zijn, als hij het VB onder zijn gewicht verpletterd heeft en over Vlaamse eensgezindheid wil deze TV-flamingant niets horen : hij en hij alleen is Vlaanderen. Wat heb ik een hekel gehad mijn ganse leven, aan dit soort ontspoorde potentaten.

De man stopt niet met zijn sneren en uithalen naar Vlaams Belang. De geroemde intelligentie van De Wever verdampt compleet (zoals belgië, in zijn fantasie) als hij het heeft over wie in werkelijkheid zijn potentiële medestanders zijn.  De vraatzucht slaat toe, hij kan zich niet beheersen, de bloeddruk en de cholesterol stijgen, de loense blik versluiert en elke vorm van redelijkheid gaat op in stoom. Leest u even mee, de achtbare Heer De Wever in Le Soir van 14 december :

"Bart de Wever stelt de oorverdovende stilte over zijn succes van de francofonen helemaal niet op prijs : "Het is de N-VA die de uitslag van extreemrechts naar beneden heeft gehaald. De grote vijand van het Vlaams Belang, dat ben ik en ik alleen. U vergeet dat de hele tijd. Ik heb nooit een woord van dank gekregen van de francofonen voor deze verwezenlijking." (Bart De Wever n'apprécie guère le silence assourdissant des francophones face à son succès : « C'est la N-VA qui a fait baisser le score de l'extrême droite. Le grand ennemi du Vlaams Belang, c'est moi et moi seul. Vous l'oubliez tout le temps. Je n'ai jamais reçu un seul merci de la part des francophones pour cela. »)

Voor ons, die het politieke figuur De Wever, al jaren volgen, klinken deze woorden geenszins als een verrassing.  De man beschouwt zich als een kruisvaarder en is boos op al wie niet staat te juichen voor zijn vermeende ideaal en zijn povere realisaties : de vernietiging van de Vlaamse Republikeinen, want er is slechts plaats voor één overwinnaar, Zijne Onverdraagzame Zwaarlijvigheid.

Als iemand ons wil oproepen om de eenheid binnen de Vlaamse Beweging te bewaren, dan sturen we hem/haar naar het bureau van de N-VA met dit uittreksel van het rancuneus stuk venijn dat de Wever is, in de hand.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hedendaags misbruik van de wet Le Jeune

 

De beruchte wet Le Jeune, of de wet op de voorwaardelijke invrijheidstelling die ertoe leidde dat een veroordeelde na één derde van zijn straf vrij kon komen, voldeed in de tijd dat hij tot stand kwam, aan een basisbehoefte. Laten we ons vooral herinneren dat we spreken over 1888

In de jachtwet is het (overigens nog altijd) verboden om te stropen, op straffe van één maand bak. Wanneer een arme pachter, scheel van de honger, op het einde van de 19de eeuw door de veldwachter dus gepakt werd op het uitzetten van strikken en stroppen om een konijntje te verschalken op het (jacht)domein van de baron, vloog die arme pachter zonder pardon voor een volle maand in ’t gevang.
Maar… zijn wijf en hun schooiers van kinderen zaten wel een ganse maand zonder letterlijke kostwinner en riskeerden om te komen van puur voedseltekort.

Dààr en nergens anders moeten we het ontzettend edelmoedige initiatief van de genaamde Jules Le Jeune situeren, om die bloeikens van kinderen en dat armzalige huishouden te redden van de hongerdood. Want dankzij zijn wet, waardoor een veroordeelde al kon vrijkomen na één derde van zijn straf uitgezeten te hebben, zaten die geknechte semi-lijfeigenen voortaan maar tien dagen zonder eten in plaats van een volle maand, wat hen gelukkiglijk in staat stelde simpelweg te overleven.

[Tussen haakjes: die Jules Le Jeune schijnt ook nog een en ander uitgestoken te hebben met de uitbuiting van de Congo, waaraan hij wellicht zijn toenmalige benoeming als Minister van Staat onder Leopold II te danken heeft, maar dat is allemaal normaal en vanzelfsprekend in die tijd, achttienhonderd-en-zoveel. En, évidemment, ontzettend “edelmoedig” – voor zichzelf. Want als een baron té veel stropers betrapte, zat die binnen een termijn tijd van één generatie zonder pachters … ]

In 1888 mogen we dus in moderne termen spreken van een win-winsituatie. Het gezin van de pachter bleef in leven en de baron bleef pachters kweken. Prachtig allemaal.

Ondertussen zijn we al meer dan een eeuw verder geëvolueerd. Er zijn geen baronnen en pachters meer, of alleszins niet meer in die relatie van toen. De wet Le Jeune is nochtans nog steeds van toepassing. Ondanks wat opsmukpogingen op ’t einde van de 20ste eeuw, met het invoeren van zogenaamde strafuitvoeringsrechtbanken en andere stommiteiten die volstrekt niet ter zake doen, maar uitgevonden werden door politici die geen enkel historisch besef hebben en eigenlijk van toeten noch blazen weten… maar zijn er andere?

De wet Le Jeune voldoet in de huidige omstandigheden absoluut niet meer aan de basisbehoefte waardoor hij tot stand is gekomen: er is geen enkele naaste van een gedetineerde die vandaag de dag moet vrezen van honger om te komen zolang die gedetineerde in de gevangenis verblijft, ongeacht hoe lang die straf ook duurt.
Er is dus ook geen enkele reden waarom een veroordeelde na een derde van zijn straf voorwaardelijk zou moeten (mogen) vrijgelaten worden.

(PST :  'Goed gedrag' is absoluut geen argument om vervroegd vrij te komen. Wie zich namelijk niét goed zou gedragen in de gevangenis, of all places, moet zéker niet vervroegd terug losgelaten worden op de maatschappij. En wie zich slécht gedraagt, riskeert enkel een strafverzwaring. Logisch, toch?)
 
bertie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik : Hoera, hij was een belg !

 
   "Hij voelde zich geen Marokkaan en geen moslim, maar Belg" : komt zo uit HLN. Oh, wat zijn de slachtoffers en hun familieleden nu opgelucht. Oh, wat is het nu veel aanvaardbaarder. En neen, het ligt zeker niet aan de politieke koehandel/schapenhandel van de laatste veertig jaar.

En was hij dan ook een Belgicist ? Had hij een abonnement op HLN of Le Soir ? Sympathieën voor B-PLUS of BUB ? Of misschien een tante die de tekst van La Brabançonne  kende ?

Dit soort 'berichtgeving'  is een uiting van  beleidsonderdanig struisvogelgedrag door  journalisten die al jaren uit plat opportunisme het regime ter wille zijn in ruil voor een vet pensioen. Om niet voortijdig uitgerangeerd te worden voor het neerpennen van drieste waarheden en dan eventueel een hartaanval te krijgen op hun zestigste.

Volgens een bepaalde nieuwsdienst sloegen de stoppen bij die man door toen ie (na een twintigtal andere feiten waaronder zedendelicten) weer eens naar het gerecht moest. Had ie even pech met die kruiwagen vol granaten en die kalasjnikov in zijn bovenste vestzakje. Dat was ie totaal vergeten alvorens te vertrekken van zijn huisje met alfwarm poetsvrouwenlijk.

De Po-Co houding begint de ultieme gedragingen van een sekte te vertonen: de waarheid fanatiek verloochenen en daardoor de levensnodige bloedtransfusie weigeren. Je ouders en kinderen laten boeten en laten sterven voor het eigen geloof. Waanzin.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram

 

Fatwa over de vraag wat de letters van de frisdrank “PEPSI” betekenen

 Van wettelijk expert en Egyptisch moslimgeleerde Hazem Abu Ismail

 Vraag: “Weet U wat “Pepsi” betekent?”

 Antwoord: “Deze afkorting wordt als volgt verklaard:

 

-          “P” komt van het woord “pay”: betalen

-          “E” komt van het woord “every”: ieder

-          “P” komt van het woord “penny” (cent).  Deze “P” betekent: geef elke cent, die je niet nodig hebt, om Israël te redden.

-          “S” komt van het woord “saving”: redding

-          “I”   betekent “Israël”.

 

De volledige betekenis is: “Geef al het kleingeld dat je kan missen voor de redding van Israël.”  Dus: “We hebben je biljetten niet nodig maar wel je munten.  Een “penny” is volgens mij 1/1000 van een dollar.  Dus: “Spaar dus de munten die je niet nodig hebt om dit drankje te kopen” 

Men heeft de eerste letter van elk woord van “Pay every cent saving Israël” in de naam “Pepsi” gestoken.  En ik ga verder dan Pepsi; dit telt evenzeer voor Coca Cola en andere produkten.”

http://www.youtube.com/watch?v=mrnQP0OeMMs&feature=related

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!