Angeltjes
17-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims dreigen Atomium op te blazen/af te breken/te verwijderen

 

 

Zal de overheid dit weer over zich heen laten gaan ?  Of blijft men deze provocaties grappig vinden en het werk van een zonderling ? Die zonderling wint alleszins enorm aan populariteit bij jongere moslims (en ongetwijfeld ook bij een aanta ouderel kwezels die onze maatschappij verafschuwen).  De doorsnee brave moslim vindt het misschien niet aangenaam om deze excentrieke, gevaarlijke gek bezig te horen, maar echt afstand nemen, doet men niet.

Waarom gaan wij de zwarte doos van Mekka niet bombarderen ?  Dat is pure afgoderij en commercie. Wij zijn echter te beschaafd en beschaamd over onszelf.  De islam-sekte bewijst elke dag onze maatschappij te minachten en onze levens te verstoren. Daarom hoort de islam, een sekte zijnde,  hier niet thuis.  Wanneer zal men stoppen met de erkenning van deze kwaadaardige zieke troep ?

In plaats van de verworven rechten van bijna-gepensioneerden af te pakken, zou deze regring van de wanhoop, zich beter buigen over de veiligheid van de burgers en het buitenzwieren van alle vreemde fanatici, die zich beroepen op onze zwakke rechtssysteem dat voor hen de ideale dekmantel is om hun haatboodschap te verspreiden en zoals in Luik massamoorden te begaan.

Dank voor uw welwillende aandacht, beste lezers en excuus voor het verstoren van de week-end rust.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter herinnering aan 16 december 1944 - Truus Gerhardt

 

De dichteres Truus Gerhardt (1899-1960) was de oudere zus van de beter bekende Ida Gerhardt. Truus publiceerde slechts twee bundels en enkele nagelaten stukken werden na haar dood in haar verzameld werk opgenomen. In deze 'Verzamelde gedichten' (1961) staat er één, met als titel 'Ter herinnering aan 16 dec. 1944'. Er moet op die datum, in volle oorlogswinter dus, wel iets ergs gebeurd zijn. Iets dat Truus Gerhardt héél diep heeft geroerd, of aangegrepen, of iets dat haar leven mogelijk ingrijpend heeft veranderd. Dat leid ik althans af uit de tekst van het gedicht. Mogelijk is het iets geweest dat haar familiegeluk tijdelijk of voorgoed verbrak. Zat de oorlog
er voor iets tussen? Het lezen van het gedicht maakte mij destijds echt benieuwd.

Ik stuurde zelfs een mailtje naar de Bibliofoon, Nederland, maar daar moesten ze het antwoord schuldig blijven. Ook het Letterkundig Museum in Den Haag kon mij niet helpen. Ach, mogelijk is die gebeurtenis van zo'n persoonlijke aard geweest, dat enkel het gedicht er nog naar verwijst. Het was dan misschien ook maar goed dat ik elke verdere navraag terzake achterwege liet. Dichters voelen soms de behoefte om diepe emoties te uiten in hun werk, zoals componisten dat in hun muziek doen. Sommige van die emoties zijn echter zó persoonlijk dat het bijna gênant zou zijn om er als buitenstaander te proberen in door te dringen. Het moge volstaan dat ik dit gedicht, vandaag, 16 december 2011 op YT zet.

Metrisch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : de A'penplaneet anno 2100 - De dierentuin (2)

 

Welke ramp heeft zich voorgedaan ? De tekenaar laat dit over aan onze eigen fantasie. Het lijkt er alleszins op dat het leven plots tot stilstand is gekomen. Onze vriend, Eric S., laat ons weten dat deze tragische reeks tekeningen begin december in de Gazet van Antwerpen verschenen zijn. Waarvoor onze dank. En oprechte waardering voor de tekenaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijstandstoeristen ? Naar huis, baai-baai !

 

Arbeidsmigranten die maar kort in Nederland hebben gewerkt en een beroep doen op de bijstand, moeten volgens de VVD direct worden uitgezet. Tweede Kamerlid Malik Azmani van de regeringspartij kondigde maandag aan hiervoor te gaan pleiten tijdens de behandeling van de begroting Sociale Zaken later deze week. Hij hoopt zo ,,korte metten te maken met bijstandstoerisme''.

Azmani vreest voor een toenemend beroep op de bijstand door mensen van buiten Nederland die nog maar kort in ons land hebben gewerkt. Volgens de liberalen zijn arbeidsmigranten in ons land welkom als ze werken en in hun bestaan kunnen voorzien. Maar de VVD'er wijst op de gemeente Vaals, dichtbij het drielandenpunt met België en Duitsland, waar veel Oost-Europeanen een beroep doen op de bijstand.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft wegens de problemen in Vaals eerder dit jaar deze gemeente al de mogelijkheid gegeven om bij een aanvraag voor bijstand tegelijkertijd bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te controleren of iemand verblijfsrecht heeft in Nederland als daaraan wordt getwijfeld. Is dat niet het geval, dan hoeft de gemeente geen bijstand te verstrekken. Kamp wil dit landelijk regelen en moet hiervoor de wet nog aanpassen.

Het is de VVD-bewindsman al langer een doorn in het oog dat onder meer Polen steeds vaker een beroep doen op de bijstand of de daklozenopvang. Nederland is in zijn ogen met relatief hoge uitkeringen aantrekkelijk voor bepaalde migranten. Hij wil meer aandacht binnen de EU voor de verschillen in welvaart en sociale voorzieningen tussen lidstaten en de migratie-effecten hiervan.

Kamp zei onlangs nog gehoor te vinden bij de liberale fractie in het Europees Parlement voor de Nederlandse problemen. Hij wil dat Europese regels worden aangescherpt. In plaats van dat EU-burgers na één jaar werk in andere lidstaat een uitkering in dat land kunnen krijgen, moet dat ten minste vijf jaar worden.

@ dePers.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 ontslagen bij Concentra, onder wie 11 journalisten

 

Het naargeestige Concentragebouw op Linkeroever zou niet misstaan in Moskou

Vrijdag zijn bij mediagroep Concentra, uitgever van onder meer Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, 25 vaste medewerkers ontslagen: 16 bij Gazet van Antwerpen en 9 bij Het Belang van Limburg. Bij Gazet van Antwerpen gaat het onder meer om 9 journalisten. Bij Het Belang van Limburg wordt de samenwerking met 2 journalisten stopgezet. Reden voor de ontslagen is het slechte economische klimaat

Wij hebben absoluut geen enkel leedvermaak bij deze mededeling maar de verwijzing naar het economisch klimaat is een voor de hand liggend argument om de werkelijke redenen van de achteruitgang te maskeren.  Dat 11 van de 25 ontslagen rechtstreekse ingrepen zijn in de redacties, zegt veel over de politieke en maatschappelijke koers die Concentra aan zijn redacteurs oplegt. Het bedirjf zal dit in alle toonaarden ontkennen, maar de lezers zien elke dag wat hen voorgeschoteld wordt en zijn het linksige gebral moe. Vandaar de constante terugloop in abonnementen en dagverkoop.

Het politiek correcte credo verlamt correcte nieuwsverspreiding en de socialistische koers die de Antwerpse redactie moet volgen, onder het dictaat van Lex Sukkelaar, is vele Sinjoren een doorn in het oog. Alleszins een prettig jaareinde voor de slachtoffers van het wanbeleid bij Concentra : van gazet tot reclameblad en politieke folder.

Doe zo verder, Concentra, als de Pravda van Antwerpen, of de Gazet van Janssens, en er volgen nog meer rampzalige berichten.  Waar is de tijd dat jullie spottend maar liefdevol de Frut werden genoemd ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De PVV staat niet recht voor slachtoffers Ararabische lente

 

Iedereen stond op om de duizenden doden van de Arabische Lente te herdenken. Iedereen, behalve de PVV.

Dat ze niet klapten voor de winnaars van de Sacharowprijs was al bekend, maar de PVV’ers stonden woensdag zelfs als enigen van ruim 700 europarlementariërs niet op tijdens de minuut stilte voor de slachtoffers die vielen in de Arabische Lente.

De PVV’ers behoorden al tot de zeer weinige europarlementariërs die niet applaudisseerden voor de Egyptische Asmaa Mahfouz en de Libiër Ahmed al-Sanusi, twee activisten uit de Arabische Lente. Samen met twee (noodgedwongen afwezige) Syrische activisten en wijlen Mohamed Bouazizi, de Tunesiër die zichzelf in brand stak en zo de revolutie ontketende, kregen zij van het Europees Parlement de Sacharowprijs voor de vrijheid van meningsuiting.

Delegatieleider Barry Madlener vindt het van ‘grote domheid getuigen een prijs uit te reiken aan een Arabische burgeroorlog’, zo lichtte hij toe. Volgens de PVV’er is er geen hoop op democratie zolang de islam de heersende godsdienst is.

Volgens zijn woordvoerder ‘betreurt’ Madlener wel dat er slachtoffers zijn gevallen.

@ Depers.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika zingt voor Europa

 

Acht Afrikaanse landen organiseren op 1 januari 2012 een benefietconcert om het voortbestaan van de euro te steunen.

Burundi, Congo, Liberia, Malawi, Ethiopië, Sierra Leone, Niger en Tsjaad slaan de handen ineen en sturen diverse artiesten naar de Burundese hoofdstad Bujumbura voor het acht uur durende muziekevenement ‘Live Paid’.

De vermaarde Ethiopische jazzmusicus Mulatu Astatke, één van de 35 bevestigde acts, zal de muzikale aftrap van het concert verrichten. Hij belooft een groot spektakel: ‘Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met al die andere Afrikaanse talentvolle muzikanten swingend de crisis in Europa te bestrijden. De wereld kan niet langer onverschillig toekijken hoe de situatie daar steeds verder verslechtert.’

Liberiaans parlementariër Djemba Mbumbi geldt als de geestelijke vader van het evenement. In een interview met een Centraal-Afrikaans weekblad spreekt Mbumbi zich uit over de hachelijke staat van de euro en de verdeeldheid van de landen binnen de eurozone. ‘Het zijn halve compromissen, geen harde maatregelen. Ik hou mijn hart vast met een europact buiten de Europese unie. Europa verdient politieke raadgeving en financiële steun van landen die al decennia lang een stabiele factor zijn in de geopolitieke verhoudingen.

Optimistisch
De Europese leiders hebben voorzichtig optimistisch gereageerd op de aankondiging. De Italiaanse premier Mario Monti liet weten geïnspireerd te zijn door de actie: ‘Als je kijkt hoe snel acht landen zijn samengekomen om dit te realiseren dan schept dat een duidelijk precedent voor ons.’

De Franse president Sarkozy heeft al bevestigd zeker naar Burundi af te zullen reizen. ‘Het is een ambitieus plan en ik verwacht dat de beurzen met deze cruciale ruggensteun positief gaan reageren. De weg naar herstel is ingezet.’

Live Paid wordt in 134 landen live uitgezonden, en start om 11.00 Nederlandse tijd.

Dit artikel is persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Het geeft slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V-bommen boven Antwerpen

 

In september 1944 werd Antwerpen bevrijd. Na de bevrijding kregen de Antwerpenaren nog een verschrikking te verduren, de Duitsers bestookten de stad met hun nieuwste vergeldingswapens, de V-bommen, in een poging om Antwerpen met de grond gelijk te maken en de geallieerde aanvoer van oorlogsgoederen te verhinderen. De maandenlange terreur duurde tot 28 maart 1945. De tol voor Antwerpen was zwaar, 4.500 doden, 7.000 gewonden en 50.000 vernielde woningen. Docu door Jean de Meulder in HD.

Zeer beklijvende documentaire met getuigenissen en originele filmbeelden. In de documentaire wordt verwezen naar de grote inslag op 27 november 1944 (mét beelden) op de hoek van de Frankrijklei, de De Keyserlei en de Teniersplaats die aan 157 mensen het leven kostte en 261 onschuldigen verwondde. Het was tijdens deze inslag dat de bekende journalist van Volksgazet en auteur van "Moeder, waarom leven wij ?", Lode Zielens het leven liet.

In opdracht van de Amerikaanse bevelhebber voor de Antwerpse regio mochten de kranten geen melding maken van deze vreselijke gebeurtenis, evenmin als van de begrafenisplechtigheden die tienduizenden mensen op de been brachten.  De Amerikanen en Canadezen probeerden alzo te verhinderen, dat de Duitsers zouden triomferen met hun laffe aanvallen, die gericht waren tegen de haven maar die vooral de burgers (en de aanwezige militairen) troffen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland : zwartrijden per trein wordt niet beloond

 

Een jonge zwartrijder luistert niet naar de aanmaningen van de controleur, tot een passagier zich met de zaak bemoeit.  Dit incident vond plaats op 9 december ll.  De zwartrijder heeft klacht neergelegd bij de Schotse Spoorwegen en die zijn nu op zoek naar de brutale passagier.  Een mooi voorbeeld van het linxe principe : de dader is het slachtoffer. Applaus van de aanwezige Schotse treinreizigers zegt genoeg.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen handen schudden, please, laten we neuze-neuze doen.

 

Professoren en lectoren verbonden aan de universiteit van Cambridge kregen een nieuwe gedragscode in hun maag gesplitst : zij mogen bij een begroeting niet automatisch de hand uitsteken want dit zou moslims of mindervaliden kunnen voor het hoofd stoten. 

In de nieuwe richtlijn staat letterlijk dat sommigen “cultureel-gevoelig” zijn bij onze traditionele begroeting en wordt vooropgesteld dat “passende lichaamstaal” evenzeer een begroeting is.  Volgens een woordvoerder van de universiteit “moeten de lesgevers de situatie goed inschatten en ermee rekening houden dat niet iedereen de hand wil schudden”.  En hij voegde eraan toe dat deze waarschuwing vooral toepasselijk is op moslima’s en mindervaliden.  

Het universitair personeel vindt heel deze situatie pure waanzin en voelt zich behandeld als sociale mislukkelingen.  

De universiteit van Cambridge maakt er sinds 2009 een erezaak van de moslimstudentes te integreren en heeft toen ook besloten dat ze tijdens diploma-uitreikingen een boerka mogen dragen.  De traditie eist dat studenten donkere pakken en witte hemden onder een ceremoniële toga moeten dragen.  Er wordt meer aandacht aan besteed sinds er klachten tegen de vrijetijdskledij van de studenten genoteerd werden.  De universiteit beklemtoont echter dat religie-gelateerde kleding, zoals boerka’s, nog steeds toegelaten is.

Telkens als onze waarden en normen “aangepast” worden aan de godsdienstwaanzin van een nieuwkomer, wordt de mindervalide er als een excuustruus bij gehaald.  

Floriaan Terbeke
B
ron: Dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geboorte van Venus (Botticello)

 

 

Muzikale impressie

 


16-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riep de gek van Luik *allah akbar* ?

 

 

Is het de gek die roept ?  Is het audiofragment later gemonteerd ?  Wij weten het niet.  Een ding is duidelijk : mocht dit inderdaad de stem van de gek zijn op het moment van de onmenselijke misdaad, dan zullen wij dit nooit vernemen van het gerecht en de instanties in Luik.

 

(met dank aan René)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carl Decaluwe, de nieuwe gouverneur voor West-Vlaanderen en van alles meer dat er niets mee te maken heeft.

 

Het was meer dan onwaarschijnlijk dat Steven Vanackere in de voetsporen van zijn vader zou treden en gouverneur van West-Vlaanderen worden.

Vanackere is het rolmodel van wat een echte tjeef is : zachte, zalvende stem die zondaars vergeeft, nooit recht-door-zee, zwalpend op de golven van het woelige leven met een rubberen ruggengraat en een ja-maar op de lippen die net zo vlug een neen-toch kan worden,  het hoofdje in devote schuine stand voor vorst, vaderland en zichzelven en altijd op het rechte pad. Overdag.  In het donker worden de katjes geknepen.   

Vanackere was ook de man (en dat zullen wij hem blijven aanrekenen en nimmer vergeven) die met twee christen-demcratosche mede-kornuiten, Leterme en Decrem, bombardementen en raketaanvallen liet gebeuren in Libië waarbij een ongekend aantal levens werden vernietigd en nog veel meer mensen voor de rest van hun dagen met lichamelijke en geestelijke handicaps zullen rondlopen.  Dat soort Steven Vanackere's gaat er prat op christen-democraat te zijn.

Mooi, dit stukje ging niet over deze Brusselse komediant maar wel over zijn partijgenoot Carl Decaluwé, die gekozen heeft voor een veilige win-for-life toestand voor de komende 14 jaar, tot aan zijn 65ste. Financieel gaat Decaluwé er niet op vooruit, want in 2009 was hij als Vlaams volksvertegenwoordiger (met enkele bijbaantjes) goed voo bruto  € 148000.  Dat wordt nu een pak minder : € 108000 + € 20000 voor huurkosten en een forfaitaire onkostenvergoeding + bedrijfswagen met chauffeur. Ook niet slecht voor een baan buiten regen en wind en als het mooi weer is, met uitstapjes naar de Vlaamse kust.

Het gaat niet alleen over geld maar ook over een comfortabel leven, aanzien in de gezagsgetrouwe middens  en vooral niet te veel pottenkijkers. Iets wat de huidige gouverneur kon missen als tandpijn, want de bon-vivant Breyntje held van wijntje en Trijntje. De Kortrijkzaan Decaluwé zal, wordt gefluisterd, op dat vlak niet veel verschillen van zijn voorganger.

Het Vlaams Parlement verliest in Decaluwé een zogenaamde media-specialist maar in werkelijkheid was Decaluwé een brave voorstander van de huidige 0000 (nogmaals : Overbodige, Onvlaamse Openbare Omroep).  Om het duidelijk te zeggen, hij was de christen-democratische schaamlap voor de rode VRT. 

De N-VA die ook op deze job aan het azen was, heeft weer de duimen mogen leggen. Of had de partij geen geschikte kandidaat ?  Dat zou kunnen, types met de enorme talenten en kwaliteiten van Philipe Muyters, vind je natuurlijk niet elke dag. De Wever kan nu uitpakken, hoe onbaatzuchtig zijn partij is. Hij is al best tevreden met de titel van Knack-Belg van het Jaar.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schending mensenrechten : Turkije behoort plots tot Europa

 

"Turkije bovenaan op de lijst met schendingen van de mensenrechten in de EU” titelt de Turkse krant Hürriyet. 

Volgens gepubliceerde gegevens staat Turkije, favoriet kandidaat-lidstaat, bovenaan op de klachtenlijst bij het Geweten (Europees Hof voor de Rechten van de Mens) voor inbreuken tegen de mensenrechten tussen 1959 en 2010.  

Deze statistieken tonen aan dat de meest ingeroepen klacht het ontbreken van een eerlijk proces is.   In de negentiger jaren betroffen 90% van de geopende procedures het recht op leven en het verbod op martelingen.  Tegenwoordig wordt Turkije het meest aangeklaagd wegens de lange voorhechtenis zonder een proces en/of vonnis en wegens het recht op een eerlijk proces.

In 2245 van de 2753 soortgelijke processen werd Turkije veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. 

Bij het Geweten zijn er momenteel 153.850 processen hangende: Rusland leidt, Turkije is eervol tweede met 16.800.  In 2010 waren dat er 15.200, maar het aantal neemt toe.

Niets nieuws onder de zon,  ware het niet dat de Turkse krant “Hürriyet” ervan uitgaat dat Turkije deel uitmaakt van Europa. En martelen dat is iets subjectiefs : een beetje pijn doen, is nooit verkeerd.

Floriaan Terbeke

Bron: Hürriyet Daily News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie 16.12.2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Om de week af te sluiten

Vroeger dachten we dat "Ali-Baba en de 40 rovers" een fabeltje was...
Nu weten we wel beter !

ES

*****

Wapens ? No problem.

Geachte redactie,

De doden worden begraven,de gewonden verzorgd en de Place St-Lambert in Luik is terug zoals verleden week.

Een vrolijke menigte die naar kertsrommel op zoek is. De gestelde lichamen zijn de revue gepasseerd en hebben met hun beste uitgestreken gezichten her en der een bemoedigend schouderklopje uitgedeeld of een pootje gegeven. Zoals verwacht na dergelijke gruwelfeiten worden dure eden gezworen en drastische maatregelen in het vooruitzicht gesteld die de aanschaf van wapentuig voor en door criminelen de pas gaat afsnijden.

De gewone burger heeft in het verleden reeds, na de dreiging van hel en verdoemenis door onze poco-leiders, zijn geschut ingeleverd. In de meeste gevallen ging het hier om oud verkregen wapentuig uit de tijd dat overgrootvader nog een konijntje of wilde fazant in de kookpot wilde klaarmaken. Nu gaat de nieuwe lichting praatbarrakkers opnieuw die toer op. Dat dit een lachertje is, mag al bij voorbaat geweten zijn. Wie en waar gaan ze controleren op verboden wapens?

In de onderwereld van Brussel,Charleroi, Luik of Antwerpen? Ik zie ze al een razzia doen (als ze mogen van Flup moustache!) in Molenbeek. Ach mens toch ... er zijn in dit land meer zware wapens in verkeerde handen dan dat er bomen in Terkamerenbos staan.  De reden hoe dat mogelijk is, is poepesimpel. Daar hebben de linxe loeders voor gezorgd. De poco nitwitten die de grenzen weg wilden en voor de onberperkte instroom van vreemd volk zorgden. Goed of slecht volk maakte niet uit, iedereen was welkom.

Wanneer zich zo een gelegenheid aandient, is het nogal wiedes dat roofdieren staan te drummen om hier prooi te komen vangen. NOOIT zal men nog de instroom van oorlogstuig kunnen stoppen op de manier zoals men nu bezig is. Prachtlanden die voordtdurend in de clinch liggen met elkaar hebben wapentuig in overvloed.  Met wat  omkoperij links en rechts is het niet moelijk meer om bv in Libië een partij wapens over land naar hier te smokkelen. Ook in Afghanistan zijn er nu meer wapens dan inwoners. En als die Afghanen zo gemakkelijk en ongemerkt hier illegaal kunnen aanlanden zal dit ook hetzelfde voor wapens zijn.

Dus beste totentrekkers,  envooral linxe loeders, als jullie echt iets willen proberen te verhelpen aan de instroom van illegale oorlogswapens is er maar één accuraat middel : sluit de grenzen verdorie en zet er terug douaniers.  Al de rest is praat voor de vaak om de bevolking in slaap te sussen tot de volgende ontevreden klootzak dood en verderf zaait.

mvg - Senior

*****

KNACK-BELG VAN 2011

Knack- Belg van 2011 stelt helemaal niets voor en heeft voor mij geen enkele meerwaarde. Als men mij dan toch naar mijn keuze vraagt, wil ik U wel zeggen dat ik NOOIT voor BDW zou stemmen.

Als men dan toch zoveel waarde hecht aan zo een titel moet men op zijn minst iets gepresteerd hebben en dat kan men van BDW toch niet zeggen of ... sorry, toch wel : hij heeft zijn kiezers verweesd achtergelaten. Na zo een verkiezingsuitslag kon "vluchten niet meer" maar hij heeft het toch gedaan. Daarom gaat mijn stem naar Filip Gilbert.

Michel

*****

Rood of geen brood, groen of geen poen

Sinds de regering Di Rupo I aan de macht is, zijn ook de nieuwe voorzitters in het federale parlement gekozen. Voor de Senaat gaat het om Sabine de Bethune (CD&V), voor de Kamer blijft André Flahaut (PS) op post.

Sabine de Bethune neemt de functie van senaatsvoorzitter over van Danny Pieters (N-VA). Beide voorzitters van Kamer en Senaat verdienen evenveel. Jean Faniel van het Brusselse onderzoekscentrum CRISP (Centre de recherche et d’information socio-politiques) berekende dat een alleenstaande voorzitter zonder kinderen ongeveer 16.240,85 euro netto per maand overhoudt, de best betaalde job in de Belgische politiek.

Dat is immers een pak meer dan een ‘gewoon’ parlementslid dat volgens hem elke maand 5.615,89 euro netto op de bankrekening krijgt gestort, of de burgemeester van een stad als Antwerpen of Gent die 5.157,29 euro netto per maand krijgt. Zelfs de premier verdient minder : hij moet het stellen met 11.251,44 euro netto.

De voorzitter van het Vlaamse parlement, Jan Peumans (N-VA), heeft recht op dezelfde vergoeding als zijn federale collega’s. In 2009 liet die echter weten dat er gerust een paar duizend euro van zijn loonbriefje mocht worden afgetrokken. Vanaf januari 2012 gaat er dan ook 4.000 euro van zijn brutoloon af.

Net zoals alle andere parlementsleden mogen de Bethune en Flahaut gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in heel België. Daarnaast hebben zij als voorzitter ook recht op een wagen met chauffeur.

Vanaf twintig jaar carrière in één of verschillende parlementen heeft een politicus recht op een volledig pensioen, dat 75% van de geïndexeerde parlementaire basisvergoeding bedraagt. Dat komt neer op ongeveer 62.000 euro bruto per jaar.  André Flahaut zal er in 2014 twintig jaar in de federale politiek hebben opzitten, voor Sabine de Bethune is dat pas een jaartje later, in 2015.

Parlementairen die zeuren over hun pensioen, zouden beter even nadenken over wat de gewone man en vrouw ontvangen. A bon entendeur, salut !

Stradi

*****

Al is de leugen nog zo snel

Hoewel sommige kranten ons willen doen geloven dat Amrani zich geen Marokkaan en islamiet voelde, blijkt de waarheid toch ietsjes anders te zijn.

Nordine Amrani’s facebook had links naar orthodox islamitische websteks. De dader van de aanslag in Luik had op zijn nu niet meer toegankelijke facebookpagina links staan naar uitgesproken orthodox-islamitische sites zoals ‘Prêche en Islam’, ‘Un-avenir Meilleur-Insha’allah’ en ‘Anasheed c’est ici’.

Op "Prêche en Islam" is ondermeer te lezen dat een vrouw die geen hoofddoek draagt Allah’s geboden niet eerbiedigt, waardoor ze zal belanden in het eeuwige hellevuur. "Anasheed c’est ici" is een website van Zakir Naik, president van de Islamic Research Foundation. Canada en Engeland weigerden hardcore islamist Naik afgelopen jaar een inreisvisum. Naik vindt dat moslims hun vrouw mogen slaan. http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4528

Wes Hardin

*****

Sweetheart, my darling, mijn schat

Er mag gerust bij vermeld worden dat "Sweetheart my darling..." geschreven is door Nelly Byl, die begin december overleden is op 92-jarige leeftijd en die duizenden liedteksten heeft geschreven voor vele van onze Vlaamse artiesten. Foto : Nelly samen met Will Tura.

Peter de Groote

*****

"A"penplaneet 

Misschien een beetje voorbarig om nu al te spreken over "A"penwerpen, maar toch moeten we rekening houden met dat soort van toekomst, zeker als onze alom geachte burgervader de Pat aan het roer blijft. Maar een ding is zeker , de apen zijn er al !

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt u ook zo vrolijk van die moslims ?

 

Onze vriend, lezer en nijver reageerder Stradi, een nobel voorvechter van de islamitische wereld, heeft een pracht van een filmpje ontdekt van de Jordaanse televisie, een zogenaamd modern islamland, waar de schapen voortdurend blaten en de geiten hinken. Om te zwijgen over de kamelen die een zwaar kamelenleven leiden. Bijna even erg als de vrouwelijke leden van het mensensoort aldaar. Fuck you, islam !

What's going on ? Stradi maakt ons de boodschap over en wij luisteren ademloos toe naar Sjeik Ahmad Abu Quddum. Het is islam of het is oorlog.

 Deze strijd vindt plaats om materiële hindernissen uit de weg te ruimen. De oorlog zal tegen landen worden gevoerd, niet tegen individuen. Wanneer we bijvoorbeeld de Jihad aan Duitsland verklaren, dan wordt deze verklaard tegen de Duitse staat, omdat het de islam verhinderd wordt zich uit te breiden onder het Duitse volk. We geven het volk de keuze : of het bekeert zich tot de islam of het betaalt de jizya en onderwerpt zich aan de wetten van de islam. 
Vooral de eerste zin is een verheven goddelijke bekommernis :   als hoogste prioriteit voor de echte doelstellingen van deze sekte,  gaat het om vulgaire poen. De rest van het verhaal is oorlogspraat. Ik heb ook materiële hindernissen, wie niet, maar dat politiek systeem heeft in zijn landen van afkomst bewezen een ramp te zijn, politiek en religieus. Dank u.
Tot hier en niet verder! ¡No pasarán!,  Ils ne passeront pas!, Sie kommen nicht durch !  En voor de Arabieren, hetzelfde + een welgemeend Fuck you !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : de A'penplaneet anno 2100 - Groenplaats (1) + Aanpassing 13.15 u

 

De artiesten  hebben, net zoals Jules Verne in zijn tijd, een blik in de toekomst geworpen en hun bevindingen geprojecteerd in pakkende beelden, waarvan wij er u gedurende een aantal dagen  telkens één zullen tonen.  De toekomst van de A'penplaneet situeert zich in Antwerpen.

In onze eerste commentaar vermeldden wij dat Studio Rony deze afbeeldingen bewerkt had. Dat blijkt op een vergissing te berusten. De auteur is onbekend. Mocht hij zich willen melden, dan verlenen wij hem alle eer die hem toekomt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep tot onze lezers : zoekt Marokkaanse sporen in de stad van allah

 

Met oneindig multicultureel genoegen, nemen wij bovenstaande oproep over uit het veelgelezen, alomgeprezen en vooral lichtelijk overbodig reclamebladje van Pat Janssens : De Nieuwe Antwerpenaar nr.55 van 15.12.'11.

Het is een unieke kans voor de lezers van "Angeltjes" - en andere gelijkgestemden om hun verantwoordelijke bijdrage te leveren.

We mogen eveneens rekenen op de archieven van de Antwerpse Politie, niettegenstaande de meeste culturele daden van onze Nieuwe Marokkaanse Antwerpenaren niet aan hen worden doorgegeven of van zo weinig belang zijn dat zij niet worden opgetekend, zullen er nog wel tonnen PV-getuigenissen te vinden zijn, goed weggeborgen in geheime kelders. Een duik in de stock van Spaar Papier kan misschien ook nog archeologische vondsten opbrengen.

Foto's van personen (m/v) die de dadendrang van de meer actieven van onze doelgroep mochten ondervinden - en het overleefden - zijn echter niet geschikt voor gevoelige kijkers. Filmpjes van Sharia4.be zullen echter menig persoon* in stomme bewondering doen staan voor zoveel moedige inzet en godsdienstige overtuiging.

Qua gebruiksvoorwerpen herbergt de afdeling "In beslag genomen voorwerpen" van het Justitiepaleis Antwerpen een schat aan historisch materiaal (Onlangs is daar nog een AK 47 bijgekomen, vernamen we).

Brieven van voormalige Rifbewoners en hun nazaten zijn misschien wat moeilijker te vinden**.  Mogelijk kunnen brieven van hun advocaten en al dan niet geschorste onderzoeksrechters deze lacune opvullen.

Dus iedereen nu op zoek naar de Antwerpse roots van de Nieuwe Antwerpenaars.

*  Voornamelijk dezen met een IQ dat ietsjes lager is dan de huidige dagtemperaturen.

** Om het CGKR niet voor het hoofd te stoten wordt de reden hiervoor niet vermeld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vindt u ook dat Bart de Knack-belg van 2011 is ?

 

Sadia Choukri is bekommerd om de positie van Bart de Wever als populairste belg van het jaar.  Een niet onaardig compliment voor een zogeheten Vlaams-nationalist. Sadia stuurde ons een mail. We zullen er over nadenken, alhoewel onze voorkeur uitgaat naar Astrid Bryan.

Van: Choukri, Sadia [mailto:sadia.choukri@vlaanderen.be]
Verzonden: donderdag 15 december 2011 17:10
Aan.Onderwerp: Knack - Belg van het jaar

Op de webstek van Knack kunnen jullie een enquête invullen om de Belg van het jaar te kiezen.

Tot voor enkele dagen stond Bart de Wever zeer duidelijk aan kop. Nu wordt er hard gestemd op Wouter Beke. Hoe dit kan weten we niet, maar hij haalt op dit moment een behoorlijk stemmen. Daarom een oproep om ook jullie steun aan Bart te geven. Stuur dit ook door naar jullie vrienden en kennissen.

 http://www.knack.be/belg-van-het-jaar-2011/game-4000013497546.htm 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mijn schatjes!

Zo zie, de toon is gezet.  Jullie zullen dadelijk merken waarom.  De zangeres is een flamboyante Italiaanse, geboren in Parijs op 14 januari 1931 uit Italiaanse circusartiesten.  Mama is een muzikale clown, papa speelt op de accordeon.  Wanneer Caterinaatje vijf jaar is mag ze met haar ouders de piste in om een liedje te zingen.  Ze wordt assistente van de jongleur Erik van Aro, met wie ze in 1952 in het huwelijk treedt – hij zal later haar manager worden.

Vanaf 1953 wordt het circuscircuit te eng voor de all-round getalenteerde Caterina: ze krijgt de kans met het orkest van Kurt Edelhagen op te treden en voor radio Zürich enkele liedjes te brengen. Het jaar daarop begint haar platencarrière: het eerste nummer kunnen we vergeten, maar met “Ganz Paris träumt von der Liebe” (Duitse vertaling van “I love Paris”) verovert ze Duitsland.  En dan is er geen stoppen meer aan.  De ene schlager na de andere staat wekenlang in de hitparade van de Duits- en Nederlandstalige landen.  En ook de filmstudio’s wachten op haar.  Haar tegenspelers zijn niet de minste: Peter Alexander, Vittorio de Sica en Gilbert Bécaud.

In 1955 breekt Caterina wereldwijd door.  Ze scoort internationale hits als “Malaguena” en “The Breeze and I” en maakt haar debuut in Amerika.  Ze treedt op in New York, waarna de Amerikaanse televisie haar show “Bonsoir Kathrin” uitzendt.  Begin 1958 staat zij een maand lang in het uitverkochte Olympia in Parijs, waarna zij in augustus van haar eerste kind, Erik Jr. bevalt.

Ondertussen wordt Caterina onderscheiden met diverse prijzen en blijft zij de ene hit aan de andere breien.  In Nederland en Vlaanderen boekt zij veel succes met enorme hits als “Tipitipitipso” (1957), “Spiel noch einmal für mich, Habanero” (1958), “Ciao ciao Bambina” (1959) en “Quando quando quando” (1962) in duet met broer Silvio Francesco.  En ze zingt ook in het Nederlands – in het “Vlaams” staat er op de platenhoes.  Wie herinnert zich niet het in schattig Nederlands gezongen “Sweetheart, my Darling, mijn Schat”?  Een nummer één hit in de Lage Landen.  

Overigens zingt Caterina haar liedjes in maar liefst twaalf verschillende talen.  Met het van Bobbejaan Schoepen geleende “Schaduw van de mijn” – vertaald in “Amici Miei” scoort ze een grote hit in Italië.  Ze trekt met hem op tournee door Duitsland en Frankrijk.  Wanneer haar Europese succes begint af te nemen, reist ze steeds vaker naar de VS.  Zij treedt daar op met grote sterren als Doris Day, Danny Kay, Bing Crosby, Dean Martin, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Perry Como en het orkest van Count Basie, waardoor haar repertoire een jazzy toets krijgt.  Aan haar huwelijk met Erik van Aro komt in 1971 een einde.  Ze hertrouwt met de Britse pianist Roy Budd, met wie ze een tweede zoon, Alexander,  krijgt.  Toch houdt dit huwelijk ook niet lang stand.  Na haar scheiding maakt Caterina uitgebreide wereldtournees.  In 1996 geeft zij in Leipzig haar afscheidsconcert om zich vervolgens terug te trekken in haar villa aan het meer van Lugano.  Af en toe wordt er nog een cd opgenomen – in maart 2003 keert zij nog éénmaal terug in de schijnwerpers, wanneer zij met jaar zoon Erik Jr. een verrassend duet zingt in een Italiaanse tv-show.  Daarna wordt het stil rondom Caterina Valente.

In haar prijzenkast staan o.a. 3 Bambi’s, verschillende “life-time” onderscheidingen, het Bundesverdienstkreuz 1. Klasse, het Grosses Bundesverdienstkreuz, internationale tv-prijzen, dozijnen gouden platen… teveel om op te noemen. 

Ik vergast jullie vandaag op het voor onze contreien meest beklijvende nummer – Sweetheart, my Darling, mijn Schat - dat o.a. door Anneke Grönloh en Lisa del Bo gecopieerd werd. Gratis krijgen jullie er de tekst bij.  Wedden dat nog een heleboel Wurlitzerdromertjes die zelfs niet nodig hebben om het mee te kunnen kwelen?  Zeg nu zelf, zo’n liedjes maken ze niet meer.

Sweetheart, my darling, mijn schat
Ik wou dat ik jou bij me had
Ik tracht naar je liefde
Ik ben zo alleen
Zeg me, waarom ging jij heen
Kan je me niet meer verstaan
Of heb ik jou iets misdaan
Hoe kan je vergeten wat jij eens aanbad
Sweetheart, my darling, mijn schat

Ik kan niet leven zonder jou
Zeg waarom bleef jij mij niet trouw
Is al jouw liefde dan voor mij
Voorgoed voorbij
Sweetheart, my darling, mijn schat
Eens heb je mij lief gehad
Toen waren we beiden gelukkig en blij
Sweetheart kom toch weer bij mij

Sweetheart, my darling, mijn schat
Eens heb je mij lief gehad
Toen waren wij beiden gelukkig en blij
Sweetheart kom toch weer bij mij...

 
Mag ik jullie hartelijk applaus voor een dame van formaat: Caterina Valente met “Sweetheart, my Darling, mijn schat”. 

Kusjes

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!