Angeltjes
20-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingskoorts in Antwerpen

 

Het wapenschild van Antwerpen, twee blote knotsmensen staand op een grasveld houden een rood schild vast met een kasteel met drie torens en twee handen.  Omheen het schild een krans met 6 rozen en bovenaan een markiezenkroon. Ontwerp uit de dertiende eeuw.

Paniek in 2006

In 2006 heerste er bange eensgezindheid bij de traditionele partijen in Antwerpen om zich met alle middelen te verzetten tegen het oprukkende Vlaams Belang. De vrees was groot dat Filip Dewinter zou afstevenen op een ruime overwinning die de coalitie-van-de-angst (socialisten, katholieken, liberalen, groenen en het schuchtere N-VA) van de kaart zou vegen. Buitenlandse media waren in groten getale afgezakt naar de stad aan de Schelde.

De verwachtingen werden niet ingelost, alhoewel in de districten Deurne, Merksem en Hoboken,  Vlaams Belang met 1 of 2 zetels de volstrekte meerderheid nipt miste.  Of de fameuze computerpanne iets te maken had met gemanipuleerde uitslagen zullen we nooit weten, maar dat de socialistische entourage in de hoge ambtenarenrangen zich met hand en tand zou verzetten tegen een overwinning van het gehate en gevreesde Belang, staat buiten kijf. Zeventig jaar rode alleenheerschappij heeft de stadsadministratie in alle geledingen herleid tot partij-aanhankelijkheid en arrogantie van de macht die schaamteloos elk democratisch principe verloochent. Wie in de Antwerpse stadsadministratie gekend is als een aanhanger van Vlaams Belang, mag over de rest van zijn carrière een kruis maken. Daar wordt zelfs niet over gepraat : stilzwijgend en evident wordt deze regel toegepast. 

De overdonderende en gepersonaliseerde campagne van Patrick Janssens zal ongetwijfeld gerendeerd hebben. Het snobbig, opgeblazen en vrij onbetekenend artiestenwereldje schaarde zich eensgezind achter "Patrick" in ruil voor een schouderklopje van de man die intellectueel en cultureel niet eens een lichtgewicht is.  Politiek evenmin, maar dat kwam pas later aan het licht.

Paniek in 2011 voor 2012

Vandaag, zowat 10 maanden voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen heerst er opnieuw paniek bij de bezetters van het Schoon Verdiep (de dames en heren van het schepencollege), want een grote golf Vlaamsgezinden (of wat daar voor doorgaat) dreigt weer het stadhuis te zullen overspoelen.  De eensgezindheid van 6 jaar geleden is echter verdwenen en zij heeft plaatsgemaakt voor intern partijgerommel zonder weerga.

Het Schoon Verdiep

 CD&V : opgave voor de strijd

De opiniepeilingen herleiden zowel de satellietpartijen CD&V als VLD tot verschrompelde dwergen van rond de 5%. Het Antwerpse schepencollege bezit momenteel slechts een virtuele meerderheid. Iedereen zoekt een schuilplaats voor de grote intrede van de N-VA. De christendemocraten van Whisky van Peel  en Het sprekend Kostuum hebben zich radeloos overgeleverd aan de partij van Janssens  : een nooit gezien wanhoopsdaad, ontdaan van elke ideologische fierheid. De katholieke deserteurs veroorzaken tweedracht in eigen rangen. Een aantal leden en militanten pikken deze opgave voor de strijd niet.  Maar aangezien de Antwerpse CD&V vooral bestaat uit apparatsjiks die in allerlei overheidsfuncties hun boterham verdienen, blijven de reacties beperkt tot gerommel.

Epo van Campenhout heeft al menig watertje doorzwommen

Open VLD : Moraal van bonobo's

Over de Open-VLD valt weinig te vertellen. Epo van Campenhout heeft die partij misvormd tot een folkloristische groep mezenvangers, cafélopers, biljarters,  omringd door amateuristische marketensters en drag queens.  Eensgezind over een zaak :  blijven profiteren van de kruimels die de politiek oplevert.  Ze lullen en leuteren er op los, de Antwerpse liberalen, ze roddelen, ze drinken en ze bezitten de moraal van bonobo's.  De overstap van schepen Epo naar de N-VA die een donderslag bij heldere hemel had moeten worden, is door de kwebbelaars veel te vroeg uitgelekt zodat het element van de positieve verrasssing weg was. Antwerpen vroeg zich maandenlang  geeuwend af, wanneer gaat De Wever het grote nieuws dat een publiek geheim is, nu eindelijk uitbrengen ?  De Wever bracht niets uit, het was Epo die  zichzelf kwam bewieroken. 

Epo's boezemvriend, Marco Laenens, ondervoorzitter van het OCMW die onlangs zijn N-VA overstap bekend maakte, wordt vandaag door zijn nieuwe partij, op een zijspoor gerangeerd.  Laenens had na jaren  politiek gewriemel ook de verschijning in zijn zedige slaapkamer zien opdoemen van de Heilige Bart die hem had toegesproken : "Ho Macro, ik laat in u de sluimerende  Vlaams-nationalist ontwaken. Sta op, neen raak mij niet aan maar volg mij". Laenens, wiens mondwerk groter is dan zijn capaciteiten, had een verhaal bij mekaar gefantaseerd, dat hij door de socialisten gevraagd was om Monica de Coninck op te volgen als OCMW-voorzitter. Maar genereus en principieel had hij dit verleidelijke aanbod naast zich gelegd en publiek zijn liefde betuigd voor Bart. Het mooie verhaal over het socialistisch aanbod bleek niet helemaal met de waarheid te stroken en Laenens is door zijn nieuwe partij voorlopig op de reservebank gezet.

In de saaie senaat : Liesbeth en Bart

 Het probleem van de N-VA waar wij al een jaar op hameren, is het gebrek aan behoorlijk politiek personeel. In eigen rangen zitten er heel wat bestuursleden op hete kolen om in de gemeenteraad te stappen en desnoods in het schepencollege.  Het zou een hele verademing zijn om eindelijk de rode arrogantie uit het stadhuis te ranselen en het stadspersoneel een nieuwe stijl en cultuur bij te brengen. De Wever, of zijn vriendin de senatrice Liesbeth Homans die op papier de verantwoordelijkheid draagt voor de lijstsamenstelling, worden aangezocht door allerlei overlopers en malafide figuren die dingen naar een mandaat.  Zonder zelfs het programma en de plannen van de N-VA voor Antwerpen te kennen.

Met andere woorden, het zou geweldig zijn mocht de N-VA de socialisten verjagen, maar dan moet die partij zeker zorgen voor een ander beleid en andere mensen. En in geen geval een coalitie aangaan met de rode profiteurs : dan wordt De Wever & C° opnieuw gerold zoals bij de onderhandelingen voor een regering.

Open-VLD : wanhoop, droefenis en gelatenheid

En de Open-VLD zal u zeggen, wat doet die ?  De enige Antwerpenaar die de partij enigszins kan behoeden voor verdere imagoschade is de linkse advocaat van Tuig & C°, Kris Luyckx. Meer omwille van zijn looks dan van zijn forse liberale opvattingen. De enige schepen, Bungeneers, heeft zich jarenlang kromgewerkt maar de brave man heeft nooit een politiek imago opgebouwd.  Hij is weliswaar een liberaal van de rechterzijde, maar laten we niet vergeten, dat hij een overgelopen CVP-er is. Wanhoop, droefenis en gelatenheid tekent de partij van de  Jonge Geniale Voorzitter Decroo in de stad van allah.

Voor wie kiezen de kiezers van allah in 't stad van allah ?

Allah ?  Nog een factor van betekenis.  De strijd voor de allochtoon is al jaren aan de gang.  Maar "de allochtoon" bestaat niet. Er is wel een massale overaanwezigheid van Marokkanen, Turken en zwarte Afrikanen in Antwerpen en daarnaast ruim 170 andere nationaliteiten.

Park Noord

Enkele cijfers uit de meest recente statistieken "Bevolking van België per gemeente" van 23.04.2011

Antwerpen telt 472.000 inwoners van wie 

288.000 of 61% oude Belgen

57.000 Europese vreemdelingen (12%)

120.000 niet-Europese vreemdelingen (25%) 

7000 Vluchtelingen (1,5%)

Er leven bijna 40% vreemdelingen in deze stad ; nog enkele jaren en de oorspronkelijke Vlamingen zijn in de minderheid. Met dank aan de rode, blauwe, gele en groene smeerlappen die ons dit gelapt hebben.  

Vermindert Stadslijst de kansen van allochtonen of net andersom ?

Momenteel zijn 8 op de 55 Antwerpse raadsleden allochtonen : 4 Marokkanen en 4 Turken. De keuze van Janssens om schepen Monica de Coninck  te vervangen door een Turkse is in zeer slechte aarde gevallen bij de Noord-Afrikanen. Maar ook de Turken zijn niet gecharmeerd door Turan Guller die onmiddellijk liet weten dat zij zichzelf niet beschouwt als een allochtoonse. Heeft zij ja dan neen, een dubbele nationaliteit ?  In feite kan het mij geen barst schelen maar het is Janssens zelf die Guller aanprees als een Ottomaanse.

Met het tussen 2006 en 2012 sterk toegenomen aantal vreemdelingen, zal er fel gestreden worden voor een mandaat. Zeker op de stadslijst van Janssens. Voordien kwamen socialisten en katholieken apart op en boden zij aan 2 x 55 kandidaten een kans. Nu zal er slechts één lijst zijn. 

Allochtonen,  zoals de Turk Ergün Top (de sultan van de Brederodestraat) voelen nattigheid sedert de CD&V tot haar kamikaze besluit kwam. Top tast nu voorzichtig het terrein af om over te steken naar de N-VA, die zelf opkomt met een aantal eigen allochtonen.

Hoe Groen was mijn dal en kom ik er uit ?

En dan is er Groen! met de Turkse Meyrem Almaci, de kleine constant verontwaardigde fractievoorzitter in de Kamer.  Zij gaat gegarandeerd met  vele Turkse stemmen aan de haal. Wouter van Besien, die opgezadeld zit met het imago van de rustige, belgicistische onderhandelaar die met alles akoord ging tijdens de regeringsformatie en die hardhandig aan de deur werd gezet, zal ongetwijfeld een goede score neerzetten bij de traditionele milieu-freaken.

Filip Dewinter moet schepen worden

Blijft tenslotte de grote onbekende in deze verkiezingen : het Vlaams Belang dat nooit heeft kunnen rekenen op een eerlijke politieke verslaggeving in de media. Die partij moet het vooral hebben van haar duidelijke standpunten inzake veiligheid, migratie en sociale politiek. Filip Dewinter is nog steeds de man die bij vele Sinjoren populair is, maar hij moet nu optornen tegen een concurrent die drijft op de gunst van het grote publiek.

Voor ons is Dewinter de ideale schepen voor veiligheid en sociale zaken,  de man die aan de vele Antwerpenaars in de bezette wijken en districten het signaal kan geven, zowel aan de Vlamingen als aan de vreemdelingen, dat iedereen gelijk is voor de wet. Wie zich niet neerlegt bij de Antwerpse samenleving, zal hard worden aangepakt en de oorspronkelijke inwoners van deze gulle stad moeten zich opnieuw gevaloriseerd en beschermd voelen. Zal de kiezer deze boodschap ontvangen en begrijpen ?

Over 10 maanden weten we het en hopelijk begeven ditmaal de stemcomputers het niet op het cruciale ogenblik van de uitslagen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk : presidentskanidate zonder gezicht

 

Een groter contrast tussen beide dames, die het presidentschap van Frankrijk ambiëren, kan men zich niet voorstellen.   Alhoewel, we zouden eigenlijk wel graag willen weten hoe ze eruit ziet die Kenza Drider. 

De campagne van de presidentskandidate zonder gezicht zal sober zijn: geen afspraken met schoonheidsspecialisten, geen kappers- of kledingadvies, geen make-overconsulenten.  Dat is voor Kenza weggesmeten geld. 

Waar haar concurrente Cindy’Lee zich bijna “puur natuur” in de kiesstrijd gooit, gaat Kenza voor “pure vrijheid”.  Verleden week maandag presenteerde zij tijdens een geïmproviseerde persconferentie voor het Parijse gerechtshof haar verkiezingsprogramma, gekleed in boerka en niqab met slechts een kleine spleet voor de ogen.  Wie het zich afvraagt: die zijn bruin.

Kenza Drider, 32, opgevoed in Frankrijk door Marokkaanse ouders, woonachtig in Avignon, moeder van 4, zegt dat ze al 13 jaar de niqab draagt en niet van plan is daar verandering in te brengen.  “Wat gaan ze doen: een politieagent voor mijn deur plaatsen?” Ze wil zelfs naar de gevangenis gaan – maar liever nog naar het Geweten - om haar recht op vrijheid op te eisen.  Ondanks de sluier neemt ze geen blad voor haar mond: ze noemt de Franse regering “anti-islam” en beweert dat men als moslim als een crimineel behandeld wordt in “haar” land.  En ze trekt verder van leer: “Ik onderwerp me aan niemand, aan geen enkele man, behalve aan God.”  Over haar motivatie, vertelt ze: “Mijn ouders waren praktiserende moslims, maar niemand droeg een hoofddoek.  Toch voelde ik mij dikwijls buitengesloten: als kind mocht ik niet aan sporten meedoen en geen vriendjes (jongens) hebben.  Ik voelde dat het om cultuur ging, niet om godsdienst.  Ik begon mijn eigen onderzoek en kwam te weten dat de vrouwen van de Profeet de eerste feministes waren, die anderen aanmoedigden hun rechten te leren kennen.  Ik was totaal overweldigd.  Zij droegen een sluier en ik wou hun voorbeeld volgen.  Sindsdien voel ik me in vrede met mezelf: sereen, bevrijd.  Het is een spirituele keuze.”

Kenza realiseert zich dat de meerderheid der gesluierde vrouwen dit op aandringen van hun echtgenoot doet, maar ze beweert dat ze juist daardoor vrij zijn, want ongesluierd zouden ze niet op straat mogen komen.

Dat ze uitgerekend het gerechtshof als decor voor het begin van haar kiescampagne koos, heeft ook een andere reden.  Zij begeleidde de 32-jarige Hind Ahmas, die net een boete van € 150 toebedeeld kreeg omdat ze weigerde haar niqab in het openbaar af te leggen.  Ze kreeg van de rechter nog een toemaatje: een cursus staatsburgerschap.  Sinds april is het dragen van een totale lichaamsbedekking – boerka of niqab – die slechts een spleet of tralie voor de ogen vrijlaat – in Frankrijk verboden.  Hind Ahmas kreeg in september al een veroordeling van € 120; ook toen stond Drider aan haar zij en dreigde ermee zich kandidaat te stellen voor presidentsverkiezingen in april 2012.  Nu bevestigde ze haar intenties en lichtte de sluier…van haar kiesprogramma even op.  Zo is ze tegenstandster van atoomenergie, wil ze de euro met 10% devalueren om haar land, Frankrijk dus, uit de financiële crisis te halen.

In tegenstelling tot Cindy’Lee, die wegens haar karige kledingstijl geen gevolgen, behalve een verkoudheid, hoeft te vrezen heeft Kenza het niet gemakkelijk tijdens haar kiescampagne.  Het probleem stelt zich echter vooral voor de bewakers van de orde, de politie, die niet weten of ze Kenza Drider als officiële Elysée-kandidate moeten beschermen of als boerkadraagster moeten verbaliseren wegens het overtreden van de wet. 

Zowel Cindy als Kenza zijn op hun manier geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken.  Beide dametjes provoceren graag.  Kenza meent dat haar niets te verwijten valt en dat ze een Française is zoals alle anderen.  Ze voelt zich geruggesteund door het Noord-Afrikaans netwerk van al-Qaeda dat Frankrijk met “ een verschrikkelijke wraak gedreigd heeft om de eer van hun dochters en zusters te beschermen.”

Wij houden u ten gepasten tijde op de hoogte van een actualiteitsdebat tussen de presidentskandidaten François Hollande, Nicolas Sarkozy, Marine Le Pen e.a., waarbij zowel Kenza Drider als Cindy’Lee niet mogen ontbreken.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online, Dailymail


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder islam als slachtoffer slaan onze antiracismekampioenen geen alarm

 

De reacties na de aanslagen in Luik en Florence maken één ding duidelijk: zonder de islam als slachtoffer wordt hier geen alarm geslagen, schrijft Volkskrant-columniste Nausicaa Marbe.

Hoe misleidend statements van politici kunnen klinken, bleek weer na de terreurmoorden in Luik en Florence. Ja, terreur: wie granaten naar onschuldige bezoekers van een Belgische kerstmarkt gooit, pleegt een daad van terreur. Wie enkel zwarte verkopers op een Italiaanse markt neerknalt, doet dat ook, al is daarbij geen sprake van willekeur. Dat heet racistische terreur.

De Italiaanse media hadden geen moeite met het woord 'terreur', dat prompt in de nieuwskoppen verscheen. Wellicht speelt daar een cultuurverschil met de overgevoelige Benelux: hier schiet men bij een daad van terreur, zeker een van een crimineel met een Noord-Afrikaanse naam, meteen in de stress. Uit vrees dat 'de onderbuik' direct de link met islamistisch terrorisme legt. Dus gingen de Belgische autoriteiten - o ironie - nog voordat die onderbuik goed en wel wakker was, zelf de link leggen. Door meteen - snel rechercheonderzoek verrichten ze daar in Wallonië, zeg - te ontkennen dat Luik doelwit van een terreuraanslag was.

De nieuwbakken premier Di Rupo deed dat en ook minister van Binnenlandse Zaken Milquet, bijna in één adem met de condoleances en de uitingen van afschuw. Mededogen en troost waren kennelijk niet voldoende, er moest een verhuld politiek statement bij: wie we ook verdenken, niet de islam.

Lachwekkend en contraproductief. Met alle respect voor Luik: die stad is niet bepaald de internationale hotspot waar Al Qaida spectaculair kan toeslaan. De dader was bovendien een sinds zijn puberteit veelvuldig voor zedendelicten en wapenhandel veroordeelde crimineel uit het drugscircuit, dat meldde de politie direct. Drugscircuit, daarbij denk je eerder aan een afrekening dan aan de jihad. Bovendien maakt het voor de Belgische xenofoob weinig uit of een Marokkaanse Belg alleen of vanuit een netwerk opereert. Hij wordt alsnog in zijn geloof versterkt dat elke Marokkaan een crimineel in standby modus is.

Misschien dachten de Belgische autoriteiten het volk gerust te moeten stellen met het inmiddels verdacht achteloos gedebiteerde riedeltje: het was een geïsoleerde daad. Alsof dat er toe doet op zo'n moment dat pijn en verdriet toegebracht worden. Alsof de angst of het fatalisme daardoor minder wordt. Geisoleerd van wat, denk je bovendien. Van een organisatie die de veiligheidsdiensten niet (genoeg) in de smiezen hadden - waarvan acte. Toch wordt de illusie verkocht dat als terreurdaden niet van een terroristische organisatie komen, de burger rustiger kan gaan slapen.

Maar wat bleek? Nordine Amrani was vooral geïsoleerd van justitie. Uit zijn geval blijkt de justitiële onmacht om zulke veelplegers behoorlijk achter slot en grendel te krijgen. Deze man, die duizenden wapens bezat, is nota bene vrijgesproken van wapenbezit. Voor zijn seriële zedendelicten heeft hij moeten 'boeten' met boetes en taakstrafjes. Zijn wapenarsenaal op een steenworp afstand van het justitiepaleis groeide maar door, ook zoiets. Dat noemen ze dan 'een bekende van de politie'. Deze aanslag was een combinatie van zwarte pech, onkunde en nalatigheid bij de overheid. Als je dat niet kan zeggen als politicus, houd dan je waffel.

Dan Florence. Daar doodde en verwondde een schrijver-stripkenner-sciencefictionuitgever een paar Senegalese straatventers. Deze Gianluca Casseri was gelieerd aan de extreemrechtse beweging Casa Pound, die via een persbericht afstand nam van de moorden. Ik noem hier de intellectuele bagage van Casseri, omdat die tot de onschuldige verbeelding spreekt. Je weet dat in principe iedereen kan ontsporen, maar een romanschrijver die in een Europese pronkstad openbare executies op Afrikanen pleegt, blijft uitzonderlijk. Zijn link met de fascistoïde ideologie van Casa Pound is evident. Toch is de verontwaardiging in Nederland minder dan na Breivik met zijn anti-islamideologie. Die pleegde massamoord op jongeren in naam van een zelfbedacht liquidatieplan. En hij had in zijn verzameld werk Wilders geciteerd. Vooral dat laatste was hier goed voor sensatie.

Wrang: zonder islam als slachtoffer, zonder blame game richting PVV, zonder slachtoffers die op onze dierbaren lijken - alsof Senegalese illegalen niemands kinderen zijn - slaan onze antiracismekampioenen geen alarm. Die gaan pas schuimbekken als de gedichten van Ezra Pound in de bibliotheek van partij-ideoloog Martin Bosma opduiken. Wrang, ik zei het al. Vroeger had je onverschilligheid vermomd als tolerantie, nu onverschilligheid die voor engagement doorgaat. Fraaie vooruitgang.

16-12-2011 - Nausicaa Marbe - De Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : A'penplaneet anno 2100 - De Meir

 

We kunnen ons nauwelijks voorstellen, welke ramp zich heeft voorgedaan. Een tramvoertuig is op de Meir terechtgekomen, alhoewel er al jaren geen tramverkeer meer is op deze wandelweg, die eeuwen geleden een stadskanaal was.  Aan een verhakkelde vlaggenstok hangt bewegingloos het symbool "A" alsof de reclameman die dit uitgevonden heeft en alle andere letters verwijderd had, wist dat ooit zelfs deze "A" geen betekenis meer zou hebben.  De Nederlandse HEMA houdt beter stand maar voor wie ?  En wanneer dondert het KBC-embleem op de wankele restanten van de Boerentoren naar beneden ?

(tekening : Gazet van Antwerpen)


19-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaans parlementslid verzet zich tegen S4B

 

De radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium moet een halt worden toegeroepen. Dat zegt Vlaams parlementslid Yamila Idrissi. "Ofwel hebben we hier te maken met een gevaarlijke groepering ofwel met een bende dorpsidioten, maar in beide gevallen moet er iets gebeuren", aldus Idrissi.  Afgelopen weekend dreigde Sharia4Belgium er nog mee het Atomium af te breken omdat het in hun ogen een symbool van afgoderij was. "Als dat dreigement klopt en als de organisatie echt gevaarlijk is, dan moeten politie en gerecht ingrijpen en hun werk doen", aldus Idrissi.

"Maar als dat niet het geval is, dan moeten we hen geen groter forum geven dan ze verdienen", meent de sp.a-politica. Volgens haar misbruikt de organisatie ook de islam. "Sharia4Belgium heeft niets met de islam te maken en ze spreken al helemaal niet in naam van de Belgische moslims. Waarom ze dan steeds een forum geven?", zo vraagt ze zich af.

Dit is een van de zeldzame reacties uit de islamhoek en daar kunnen we ons min of meer over verheugen, omdat het Vlaams Parlementslid van Marokkaanse origine duidelijk afstand neemt van Sharia4belgium.  Tegelijk blijft deze vrouw steken in de typische tweeslachtige moslim-mentaliteit : S4B zou niets met de islam te maken hebben. Dat zou zij wel willen, dan is ineens de kwestie van de baan. Terwijl uitgerekend Abu Rimram (grapje, dat is onze bloedeigenste Zsjeik van het Kiel) constant de koran citeert en zich baseert op de onzin uit dat boek om zijn preken en standpunten te onderbouwen.

Verder is de Brusselse moslima van de SP-a niet goed geïnformeerd over de groeiende aanhang in het Antwerpse van S4B bij vooral de jongeren. Ook dat is een reden om de mensen te waarschuwen voor het dreigende gevaar van deze stadsgek, wat enigszins ruimer klinkt dan een dorpsidioot.

Zolang de  lieden van S4B, zich blijven aanstellen als gestoorden en fanatieke kwezels, zullen wij over hun acties blijven rapporteren. Het is al te makkelijk om je ogen te sluiten voor gênante feiten en personen.  De moslims hebben nog zeer veel werk om hun imago op te poetsen.

Tot slot moeten wij onze lezers onze excuses aanbieden voor het verkeerde bericht dat wij gisteren brachten nopens de aanhouding van Abu Imram in Frankrijk. Dit verhaal was ons overgemaakt door een ijverige lezer maar het dateert van april dit jaar.  En ook wij zijn  er ingetrapt, zonder voldoende controle.

Ray  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes gaat uit de bol : IBM maakt ons dol

 

 

Geen vervelende paswoorden meer, smartphones die opladen met energie afkomstig van de bewegende mens en alleen nog nuttige e-mails in je mailbox: de komende vijf jaar zal ons leven een stuk aangenamer en efficiënter worden. Het technologiebedrijf IBM verklapt voor ons exclusief de Five in Five innovaties voor de komende vijf jaar.
1. Mens levert zelf elektriciteit

Een vaatwasmachine of een koelkast zullen over vijf jaar nog steeds met stroom van het elektriciteitsnet gevoed worden, maar alle kleine toestellen zoals de gsm, smartphone of iPad zullen dan hun energie uit de... mens halen. De elektriciteit wordt dan opgewekt door het omzetten van kinetische energie tot stroom. Dat kan met systemen die bewegingen van het menselijk lichaam benutten, zoals bijvoorbeeld een toestelletje in de schoenen. Iedere stap zal zo energie opleveren, elektriciteit die daarenboven draadloos naar de gsm wordt overgedragen. Ook de opgewekte energie tijdens het fietsen zal de telefoon opladen.

2. Paswoorden verdwijnen

Gedaan met de eindeloze reeks paswoorden: voortaan krijgen we toegang tot computersystemen, geldautomaten of kantoorvertrekken met onze biometrische ‘afdruk’. Iedere mens is immers uniek en dan kan een oogscan, een vingerafdruk of spraakherkenning voldoende zijn. ‘Nog te veel mensen gebruiken eenvoudige paswoorden waardoor ze nauwelijks beveiligd zijn. De biometrische technologie is rijp om ze te veralgemenen’, zegt Yves van Seters, woordvoerder van IBM.

3. Er alleen maar aan denken volstaat al om te bellen

Dankzij de mind reading-technolgie, die de impulsen van het menselijke brein herkent, zal de mens heel wat manuele handelingen niet langer moeten uitvoeren. U zal automatisch telefoneren vanaf het ogenblik dat u aan uw gsm denkt of de computercursor beweegt over het scherm zonder dat u de muis aanraakt. Deze technologie zal ook nuttig zijn om disfuncties van het brein zoals autisme te leren begrijpen.

4. Eindelijk minder spam

Niets zo ergerlijk dan dagelijks een massa overbodige e-mails te moeten verwijderen. Volgens de IBM-vorsers zullen we niet langer met dergelijke spam-overlast worden opgezadeld omdat de marketingsector meer gepersonaliseerde mails zal versturen. Via ons koopgedrag zal een warenhuis bijvoorbeeld bij vegetariërs geen promotie voor vleeswaren maken.

5. Digitale kloof tussen jong en oud verdwijnt

De digitale kloof wordt smaller tussen de dagelijkse gebruikers van de jongste digitale snufjes en mensen die over geen pc beschikken. Met dank aan de gsm want veel senioren die geen kaas hebben gegeten van de computer beschikken bijna allemaal over een mobiele telefoon. ‘Zo zal iedereen via de telefonie toch op het internet kunnen surfen. Veel Afrikanen staan op dit vlak zelfs verder van de Europeanen omdat zij een stap in de digitalisering hebben overgeslagen. In Afrika is betalen met de gsm heel gebruikelijk’, zegt Yves van Seters.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GT53JPVB2


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17, 18 en 19 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na de wierook in de Kerk, waar we asthma en kanker van zouden krijgen, zijn het nu de kerstbomen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Een mediterraan dieet en muntthee zijn daarentegen zeer goed voor ons en garanderen een lang en gezond leven.

Ben eens benieuwd wat het volgende zal zijn - krijgen we binnenkort hartinfarcten van kruisbeelden? Of blijkt volksdansen onze gewrichten te schaden en arthrose te veroorzaken? Eén ding is zeker: de kwakkels die door de regimepers worden verspreid zijn alvast slecht voor mijn humeur.

Kerstboom schadelijk voor gezondheid  

Niets zo authentiek voor de kerstsfeer als een echte kerstboom. Maar al die naaldenpret kan ook nadelen hebben, zo ontdekten onderzoekers van de Upstate Medical University in New York.
Op de naalden en de schors van 'verse' kerstbomen kunnen schimmels zich nestelen. Die kunnen op hun beurt voor luchtwegaandoeningen zorgen. 70% van alle hoestbuien, kortademigheidsaanvallen, lopende neuzen, vermoeidheidsgevoelens en slapeloosheid zouden te wijten zijn aan de schimmels op kerstbomen.

Ineke

*****

Primavera Abdijstraat Kiel
 
Ik las het hedendaags kerstverhaal van Primavera in verband met de Abdelstraat in Antwerpen en kreeg er zowaar tranen van in mijn ogen... (van koleire)

Mieke

*****

Allerlei

Als de Amerikaanse strijdkrachten terug naar huis keren via de Matonge-wijk laat ze dan ook even halt houden op het Kiel om de Abdijstraat en de speeltuin te bevrijden van uitschot. Primavera en vele anderen met mij, onze kinderen en kleinkinderen zullen daarvoor eeuwig dankbaar zijn.

Tshisekedi wil absoluut ook een eed afleggen, waarom niet in Brussel dan kan hij heersen over de Matongo-wijk , iedereen content iedereen tevreden, gedaan met de rellen.

Inderdaad, een bus chauffeur wat kletsen geven hoort tot de dagelijkse verrijking door onze multiculturele import-broeders. De enige oplossing om controle te krijgen over deze nieuwe trend, zijn vaste uren invoeren, die toelaten een chauffeur af te rammelen of bv een bus met stenen te bekogelen, bv van 9 tot 10 in de morgen en van 18 tot 19u in de avond. Uiteraard moet dit nog met de vakbonden besproken worden . Met dergelijke maatregel weet het openbaar vervoer tenminste waar het aan toe is.. We moeten tenslotte leren leven met een spatje criminaliteit (Caroline Gennez)

René

*****

Waarde redactie,

Hoe later je naar het journaal op VTM kijkt, hoe duidelijker het wordt. De VTM (Vlaamse Televisie Maatschappij) is een indoctrinatie-machine geworden die de 0000 naar de kroon steekt qua desinformatie en propaganda.

Kijk bewust en je weet het zelf, met zekerheid. De minderheid van linkse fascisten is aan de macht. Zo eenvoudig is de realiteit.

Lucky9

NvdR Angeltjes : De nieuwsredactie van VTM zit vol linkse en politiek-correcte zwammers die wat graag mee marsjeren op het ritme hen opgelegd door de directie. Informatie = Indoctrinatie.

*****

Migratieramp

In Nederland blokkeert de EU ook alle redelijke maatregelen om de migratieramp in te dijken.

Het Europese Hof van Justitie heeft op 6 december uitgesproken dat het opleggen van gevangenisstraf aan een illegaal gedurende de terugkeerprocedure in strijd is met de EU-richtlijn.  Wij hoeven u niet uit te leggen om wat voor schandalige kolderieke farce het hier gaat, want de praktijk heeft inmiddels bewezen dat uitgeprocedeerde asielzoekers gewoon in de anonimiteit verdwijnen.

Naar schatting herbergt ons land momenteel 20.000 Somaliërs waarvan volgens uitspraken uit de eigen gelederen er 80% een uitkering ontvangen. Dat zijn 16.000 maal toch 1000 Euro per maand en dan komt u ook zonder zakjapanner op 16 miljoen Euro per maand of 192 miljoen per jaar. Schijntje voor deze culturele verrijking van ons land.  http://www.newsgossipandmore.com/2011/12/16/16-miljoen-euro-kosten-de-somalische-asielzoekers-per-maan/

En ziet u in deze donkere dagen voor de kerst een zoekende migrant door de straten lopen, u weet adoptie is altijd mogelijk.

Stradi

*****

De Wever wil Waalse schouderklopjes.
 
Juicht Belgen, juicht acolieten van Frank van Hecke, juicht Franskiljons !

Bart De Wever heeft in Le Soir van 14 december nogmaals duidelijk gemaakt wie de vijand van zijn partij is."Je ne suis pas anti-francophones" klinkt het er stoer. Neen hoor.  "Le grand ennemi"  is te vinden in eigen familie en heet Vlaams Belang. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, vraagt monsieur Bart als toetje nog "un seul merci de la part des francophones pour cela." 

Goed wetende dat partijen, verdelende elementen zijn ga ik er van uit dat twee Vlaams-nationale partijen meer dan genoeg is. In ideale tijden zouden beiden elkanders evenwicht en motivatie horen te zijn op weg naar dat ene voor de Vlamingen levensnoodzakelijke doel. "Never waste a good crisis" leerde Churchill ons ooit. Hoog tijd dat de VVB zich boven onze nationale kemphanen plaatst en De Wever leert dat de uitgestoken hand van Valkeniers niet dient om in te spuwen! 

Mvg -  Erik Jagers

*****

Pensioenen

Met al dat geknibbel en gekibbel over de pensioenen, maak ik mij serieus zorgen over uw medewerker Frits Van Gaever, de zwaar getormenteerde parlementair zonder pensioen. Waarom organiseren wij geen inzameling ? Oude kleren, voedingsmiddelen maar vooral cash, als ik het goed begrijp.

Een bezorgde Vlaming, Roger V.

*****

Ontslagen bij Concentra

Met verbazing las ik hier dat er nog journalisten werkten bij Concentra. Zijn jullie daar absoluut zeker van ?

Peter De Groote

*****

Kredietbeoordelaar

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's heeft vrijdagavond de Belgische rating met twee stappen verlaagd tot Aa3. Eerder op de dag dreigde concurrent Fitch er al mee om de kredietwaardigheid van B en die van vier andere Europese staten te verlagen als er niet snel inspanningen worden geleverd om de schuldencrisis te bekampen. De “internationale markten en speculanten eisten toch een regering”???. De redenen zijn de risico's met betrekking tot de belgische economische groei en de kosten die de redding van de banken zoals Dexia met zich mee brengen.En zeggen dat al de Vlaamse terugwin mechanismen voor de enorme financiële transfers naar Wallonië gebaseerd zijn op economische groei.

Stradi

*****

Vanackere

Eigenaardig, maar ik heb ook steeds dat 'kerkelijk' gevoel als ik die man met z'n moderne haarsnit bezig zie en hoor! Iets kosterachtigs ook, bedarend, sussend, binnen de lijntjes kleuren met véél geduld ...


Christina

*****

SOS Euro

Noodfonds waarschuwt voor einde van de euro vrijdag 16 december 2011 In een ontwerptekst voor een prospectus waarschuwt het Europees stabiliteitsfonds investeerders voor het einde van de euro. © belga Het Europees stabiliteits- of noodfonds (EFSF, European Financial Stability Fund) bereidt de catalogus voor die de volgende uitgifte van obligaties van het fonds moet begeleiden. De Financial Times kon het ontwerpproject van prospectus inkijken. Daarin staat te lezen dat de mogelijke investeerders er dienen mee rekening te houden dat de “eurozone uit elkaar valt” of dat de euro zelfs ophoudt een “wettelijk betaalmiddel” te zijn. http://www.geennieuws.com/2011/12/europees-stabiliteits-fonds-waarschuwt-voor-uiteenspatten-van-de-euro/


Stradi

*****

Blijf gerust zitten 

Ik wil nog altijd rechtstaan om de gesneuvelden te gedenken van de tweede WO, daartussen zitten enkele van mijn familie-leden die ik spijtig genoeg nooit heb gekend.

Zij vochten opdat wij in vrijheid zouden leven, daar schijnt op termijn een einde aan te komen. In die arabische lentebloesems gebeurt juist het tegenovergestelde, daarvoor gaan rechtstaan, betekent steun geven aan de Islam en zijn fratsen.

Trouwens stonden die "lentebloesems" ook recht om de talrijke slachtoffers te gedenken die omkwamen tijdens diverse aanslagen, onder het goedkeurend gemompel van Allah ?

Leve de PVV  !  -  René

*****

Economische oorlog ...

op til tussen de kafirs en de "ware gelovigen" ?

Volgens HLN, zouden de (nieuwe) autoriteiten van Egypte besloten hebben om ook de strenge godsdienstige kledingvoorschriften te laten gelden voor de TOERISTEN. Géén paraderen meer in bikini, en géén alcohol meer voor iedereen.

Dus: slecht nieuws voor degenen die nog vakantie geboekt hebben naar dat achterlijk-wordend land, maar ... goed nieuws voor de àndere, moderne, vakantiebestemmingen.

Volgens Bladna.nl,  een blad in het Nederlands, speciaal gericht op Noordafrikaanse inwijkelingen, zou Marokko vragen aan de Europese vissersschepen om zijn wateren te verlaten tegen woensdag (voor middernacht) omdat het EU-parlement besloten heeft de visserijovereenkomst tussen de EU & Marokko niet meer te verlengen (het zou een jaarlijks verlies zijn van zes miljoen Euro )

Indien, als tegenzet, de Spaanse regering ZOU besluiten om de Marokkanen uit het land te verwijderen, dan ZOU het best kunnen gebeuren dat héél die reutemeteut dieper de EU intrekt i.p.v.naar de zandbak terug te keren.

Victor van Vosselaer

*****

Is er een dokter-psychiater in de zaal ?

Voor de sharia4 brothers rest enkel nog de administratieve taak om offertes aan te vragen bij diverse firma's gespecialiseerd in het afbreken van Atomiums.

Het wordt hoog tijd dat men die struikbaard met veel begrip, liefde en zachte dwang komt opladen en  overbrengen naar een gespecialiseerde gesloten instelling, waar sommige bewoners denken dat ze Napoleon zijn.

Proberen enige normale hersencellen in de zieke lege hersenpan te pompen. Ik erger me bijzonder aan het feit dat een bepaalde politieke partij het zwijgen werd opgelegd door een cordonneke. De correcten laten een groep gevaarlijke carnavalzotten echter met rust :  voor hen geen cordonneke, geen verbod tot spreken.

De angst voor deze fanatieke godsdienstfanaten  zit diep in de rode knoken.

René

*****

Brussel

Terwijl in Vlaanderen de broeksriem moet worden aangehaald en allerlei enbergiebesparende maatregelen worden afgeschaft, gaat Brussel er vanaf 2012 nog een schepje bovenop doen.  Volgens een artikel in ‘de Tijd” wordt het budget in het Brussels gewest verhoogd en de voorwaarden vereenvoudigd voor het verkrijgen van premies voor dakisolatie, vervangen oude stookketel, dubbele beglazing, zonnepanelen en gelijkaardige santeboetiek. Brussel heeft duidelijk geld genoeg na het prachtige akkoord met onze supervlaamse tsjeven en de open-of-toe-wat-kan-het-mij-schelen-vld.

Willy V.

*****

Kinshasa

Kabila versus Mobutu Of"het verhaal van de pot en de ketel" ('t zag er zwart van 't volk !) (grapje)

Joos

*****

Na enkele dagen, nieuwe regering.

In de Congo duurt het blijkbaar niet zo lang om een nieuwe regering te vormen, ze zijn daarvoor nog niet beschaafd"genoeg. De tijd van de zweepslagen is voorbij maar nu hebben ze geen eten, wel een Kabila. In ieder geval , het ging er in Bruxelles heftig aan toe,naar het schijnt.  Het zag er  zwart van 't volk

René

*****

Enkele suggesties

Luik : een waanzinnige crimineel vermoordt 6 mensen, dadelijk alle ramptoeristen richting Luik want de camera’s draaien daar warm, een massa gelul maar één zaak wordt niet gezegd  nl. de ramptoeristen en zij alleen zijn verantwoordelijk voor deze misdaad. Mochten zij hun verdomde plicht hebben vervuld, dan was

A) dergelijk zootje nooit in ons land toegelaten.

B) die crimineel na zijn eerste misdaad het land uit geflikkerd 

C) met zo een waslijst van criminele feiten was die waanzinnige nooit vrijgelaten.

Het is de verdomde plicht van de politiekers te zorgen voor ONZE veiligheid, wij betalen een politieapparaat om ONZE veiligheid te garanderen en wij betalen een gerechtelijk apparaat om uitschot van de straat te halen.

Pakbonden : hoelang gaan wij nog aanvaarden dat straattuig alles mag doen, mensen irriteren, mensen hinderen in hun bewegingsvrijheid, straten beschadigen door vuurhaarden op de openbare weg, de economie schaden, enz. ?  Deze ongecontroleerde pakbonden  worden financieel gesteund door de overheid met ons geld en zij betalen geen belastingen. Tot overmaat van ramp bezitten zij geen rechtspersoonlijkheid, en moeten zij zich voor niets verantwoorden. En Vlaams Belangers worden aan de deur gezet, wat volledig indruist tegen elk sociaal en democratisch rechtsprincipe.

Protesten van vreemdelingen: deze moeten verboden worden op ons grondgebied, afgelopen week hebben de Congolezen zich weer laten kennen dankzij hun hoge IQ. Als ze het niet eens zijn met hetgeen gebeurt in Congo dan moeten ze dat probleem in Congo  aanpakken en niet hier winkelruiten uitgooien, auto's in brand steken en brave burgers de stuipen op het lijf jagen met hun wildemansgedoe.

Jean (ingekort)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Korea verlost van dictator.

 

 

 

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il is op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Noord-Koreaanse staats-tv vannacht rond 04.00 uur gemeld.

Kim Jong-il is zaterdag al overleden, waarschijnlijk aan een hartstilstand tijdens een treinreis. Hij had al langer problemen met zijn gezondheid. In 2008 kreeg hij een hersenbloeding. Daarna bleef hij kwakkelen met zijn gezondheid en verscheen hij nauwelijks nog in het openbaar.

"Op de staatstelevisie zag je wel mooie foto's van hem als hij weer eens een fabriek bezocht en dan zag hij er vrij gezond uit", vertelt correspondent Wouter Zwart. "Maar ik heb hem zelf in 2010 gezien en toen hij naar buiten kwam, zag je dat hij zich echt moest vasthouden en dat hij wankelde. Hij was heel fragiel."

Opvolger

Het stalinistische regime in Pyongyang heeft een periode van rouw afgekondigd en het volk gevraagd zich te scharen achter de opvolger van Kim-Jong-il, zijn jongste zoon Kim Jong-un. Het is onduidelijk of hij zijn vader direct zal opvolgen of dat er eerst een interimleider wordt aangesteld.

Deskundigen twijfelen er aan of Kim Jong-un wel klaar is om Noord-Korea te leiden. Hij is jong, zijn leeftijd wordt geschat op 27, en zou erg onervaren zijn.

Kim Jong-il krijgt op 28 december een staatsbegrafenis.

Door het nieuws van het overlijden van de Noord-Koreaans leider zijn de beurzen in Japan en Korea lager gesloten, uit vrees voor politieke onrust.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 764)

 

Wij behoren tot de gelukkigen die tijdens hun actieve leven vele landen hebben kunnen bezoeken. Het feit dat we vele jaren in de luchtvaartsector hebben doorgebracht zat hier wel voor iets tussen.

Maar door allerlei toevalligheden hadden we nog nooit de Verenigde Arabische Emiraten bezocht. Aan deze lacune hebben we vorige week een einde gesteld. Dubai, Abu Dhabi,  Muscat (hoofdstad van sultanaat Oman) en nog enkele andere steden hebben er voor gezorgd dat onze mond regelmatig openviel. Prachtige, en tot de grootste der wereld behorende wolkenkrabbers, kilometers lange boulevards met drie of meer rijstroken en afgelijnd met duizenden palmbomen en miljoenen bloemen : een werkelijke speeltuin voor architecten.

Men heeft overal de indruk rond te lopen in een gigantisch pretpark. Een soort Disney World in het groot. In moskeeën; shopping centra en grote gebouwen treft men vierkante kilometers marmeren vloeren aan. Moeder zaliger zou gezegd hebben "hier kan men overal van de grond eten" Papiertjes of enig ander afval was nergens te bespeuren. Nooit hebben we ergens, zoals in onze havenstad schering en inslag is, graffiti aangetroffen. Nergens besmeurde gebouwen, overal orde en tucht en een zo goed als onbestaande criminaliteit.

En toch vindt men hier eveneens honderdduizenden allochtonen, die hoofdzakelijk uit India, Pakistan of Bangladesh zijn aanbeland en die deel uitmaken van de plaatselijke bevolking. Maar er zijn enkele duidelijke verschillen met ons eigen land waar te nemen.

Die allochtonen zijn niet naar hier gekomen om voor een groot gedeelte te profiteren en op de kosten van de autochtonen te leven. Zij kunnen hier ook nooit de plaatselijke nationaliteit verwerven. Die blijft exclusief voorbehouden voor de autochtone bevolking. Wel krijgen al die vreemdelingen een verblijfsvergunning maar dan alleen op voorwaarde dat die gebruikt wordt voor de reden waarvoor ze bedoeld was en dit wil zeggen OM TE WERKEN. Niet werken staat gelijk met het intrekken van de vergunning en de verplichting het land terug te verlaten en huiswaarts te keren. Niet meer nuttig zijn voor de gastheren staat gelijk met een stamp tegen de broek en een retourticket naar huis.

Criminaliteit blijkt hier ook zo goed als onbestaand te zijn. Zero tolerance is de boodschap. Na hier enkele dagen te hebben rondgetoerd zijn we er meer dan ooit van overtuigd dat de grootste fouten die wij nog steeds maken, moeten gevonden worden in onze overdreven tolerantie voor misdadigers; het steeds maar willen sinterklaas-spelen voor buitenlandse gelukzoekers die niets hebben bijgebracht tot onze welvaart en dit waarschijnlijk ook niet zullen doen in de toekomst en het te grabbel gooien van onze nationaliteit aan "niet belgen".

Zo lang onze beroepspolitiekers dat niet begrepen hebben, zal ons land een "apenland in het kwadraat" blijven.

Men zegge het voort
Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL evenaart bijna B in vreemdelingengekte

 

19 Somalische vreemdelingen die in Ter Apel vastzitten in afwachting van hun uitzetting moeten van de rechter direct vrijkomen. Ook komen ze in aanmerking voor een schadevergoeding.

Dat heeft de vreemdelingenkamer van de rechtbank in Den Haag bepaald. Die hield donderdag zitting in Groningen.

De groep werd enkele weken geleden het asielzoekerscentrum in Ter Apel uitgezet omdat ze zijn uitgeprocedeerd en terugmoesten naar hun land van herkomst. Daarna zijn ze opgepakt door de politie en vastgezet in afwachting van hun uitzetting. Nu heeft de vreemdelingenkamer bepaald dat minister Gerd Leers (Immigratie) dat besluit onvoldoende heeft onderbouwd.

Vreemdelingen mogen wettelijk alleen vast worden gezet als er concreet zicht is op uitzetting uit Nederland. Dit is volgens de rechtbank niet het geval. Daarom hadden de 19 mensen nooit vastgezet mogen worden. Zij zaten sinds 29 november in vreemdelingenbewaring.

 http://www.depers.nl/binnenland/617404/Rechtbank-19-Somalirs-meteen-vrij.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vive la VI-ième République de Cindy'Lee

 

In Frankrijk voelen twee dames zich tot het hoogste ambt geroepen Dat is dan ook de enige overeenkomst tussen hen beiden.  

Wij stellen u vandaag Cindy’Lee, alias van Isabelle Laeng, kandidate van de eerste Franse hedonistische partij, de Parti du Plaisir voor: ze is 38, blond, rondborstig, striptease-danseres, pornoactrice, rechtuit-rechtaan: “what you see is what you get”.  Zij liet zich inspireren door de Italiaanse Cicciolina.

Cindy’Lee, presidentskandidate van de Genotspartij, heeft niets te verbergen: slechts gekleed in een slipje en een das voert zij campagne in de Parijse straten onder het motto “Naakt tegen de crisis”.   Cindy heeft meer in haar mars dan op het eerste zicht lijkt:  zo wil ze de geldstroom op EU-niveau met 0.2% belasten.  Dat moet de staatskas € 100 miljard opbrengen, (*) zodat het Franse sociale programma gefinancierd kan worden.  En dan wil ze een nieuw rating agentschap oprichten, dat een beoordelingscijfer op het maatschappelijk welbevinden moet plakken.   Iets concreter wordt ze met de maatregel om de stress van financiële goeroes en kaderpersoneel tegen te gaan: die zullen recht hebben op een dagelijkse massagebeurt.  Met de inkomsten van de BTW wil ze naakt-campingplaatsen of wellnesscentra subsidiëren.   De immigratie wil ze elk jaar opnieuw onder de loep nemen; na een evaluatie moet er een quotum volgens de noden op de Franse arbeidsmarkt toegepast worden.  Zij is tegen een cumul van mandaten en wenst dat men een mandaat slechts één keer kan opnemen, tenzij dit zonder vergoeding geschiedt.  Zij wil de strafbare leeftijd van 18 op 14 brengen, verschillende gevangenissen voor zware en kleine criminelen, meer camerabewaking in de steden en de oprichting van een Europees leger. 

Cindy’Lee is zonder enige twijfel een humaniste.  De mens staat voor haar centraal en daarom pleit zij voor de legalisering van de prostitutie en de opening van bordelen.  Voor de jongeren plant ze “schoolcursussen voor de persoonlijke ontwikkeling van het vertrouwen en de verleiding, opdat jonge mensen in de toekomst als tevreden volwassenen zonder complexen kunnen leven.”

De “normalere” eisen van Cindy bestaan uit: onderdak voor iedereen, bescherming der dieren – inclusief verdoving voor het slachten en een verbod op ritueel slachten - en een “ambitieus programma over onderzoek naar hernieuwbare energie”.  De blonde Cindy ziet zichzelf als een nieuwe Marianne, het icoon van de Franse republiek.  Wie zich door heel het programma worstelt, kan slechts vaststellen dat zij blijkbaar geen last heeft van haar grootheidswaanzin: ze wil de 6de Republiek stichten, een nieuwe grondwet schrijven en de huidige staatsvorm van de 5de Republiek in de schaduw stellen.  Deze werd in 1958 door generaal de Gaulle in het leven geroepen.

Cindy is in Frankrijk geen onbekende: in 2007 verzamelde zij reeds handtekeningen om aan de presidentsverkiezingen te kunnen deelnemen en Jacques Chirac te kunnen opvolgen.  Ze moest 500 aanhangers bijeen krijgen, doch zelfs naakt wou het haar niet lukken.  Dat ze in 2012 in haar opzet zal slagen, gelooft ze wellicht zelf niet want volgens haar partijprogramma zou de president en zijn kabinet 20% moeten inleveren.

Morgen meer over haar concurrente, die het over een heel andere boeg gooit.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online, http://www.parti-du-plaisir.com/ ¨

* Wij citeren uit het progrmma, zonder dat we de cijfers gecontroleerd hebben.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : A'penplaneet anno 2100 - Metrostation Meir

 

Is de mensheid totaal vernietigd ?  De donkere gangen van de Antwerpse premetro worden ingenomen door de ratten, die steeds sterker zijn geweest dan de mensen. De sporen van graffiti, een van de voortekenen van de ondergang, zijn de trieste restanten van een beschaving die gedoemd was te verdwijnen.

(tekening  : Gazet van Antwerpen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : de oplossing voor Matongézen

 

Sinds de uitslag van de door dit onland gesubsidieerde (1 miljoen euri belastinggeld) verkiezingen in Kabilaland bekend is geworden, is het al woede en wrok wat er rondloopt in de matongéwijk te Brussel. Daar wonen de Belgische Congolezen (of zijn het Congolese Belgen?) die in vroegere tijden hun vaderland adieu gezegd hebben om hier een beter bestaan te komen (be)leven.

Blijkbaar zijn velen onder hen nog steeds sterk verbonden met het wel en wee in hun gewezen homeland.  De stammentwisten in het verre Congo wordenop de voet gevolgd, zoals in vroegere tijden toen de beschaving nog niet was binnengedrongen en er snel naar pijl en boog gegrepen werd om de onvrede te uiten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de  uitgeweken Simba's en Tembo's maken al dagen amok in hun maniok-wijk.

Het blijft niet bij het brallen van oerkreten en het dansen op het ritme van de tam-tam en de  bongoballen van de medicijnman.

Alhoewel de amokmakers in het land B  leven en overleven tot de dood er op volgt, zijn ze verbolgen omdat "zwette Jef" in het verre Congo op de troon blijft zitten.

Kijk, mij kan het verdorie geen banaan schelen welke zwarte gozer er in dat zwarte klereland de baas wil spelen. Maar dat die
Matongezen hier de wilde negers uithangen is er teveel aan.
Daarom is m.i. dé oplossing om het geweld uit de savanne hier te stoppen simpel en eenvoudig. Als compensatie voor de financiële steun aan de herverkiezing van Kabila, sturen we de Air-bus van onze defensie (indien niet defect) naar Congo en laden we die vol met Congolese gendarmen en elite soldaten van de presidentiële
wacht om hier  orde op zaken te stellen op zijn Congolees!

Wedden dat die zwarte bullebakken in Matongé binnen de kortse keren op de tippen van hun tenen lopen om geen lawaai te maken. Uiteraard is het evident dat de zwarte "kuisploeg" na de schoonmaak terug naar HUN thuis gevlogen worden.

Senior 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.US Forces van Irak naar ...

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters brengt 1000-tal Libische jonge strijders mee naar Vlaanderen

 

Lachende Vlaamse minister-president op wandel naast burgemeester van Tripoli, Abdurzak Ahmed Abuhajar. Er is reden genoeg tot tevredenheid : de burgemeester wil een duizendtal jongeren die meestreden voor het nieuwe Libië opzenden naar het land B. Peeters is weliswaar van VL maar dat stoort niemand : "VL is ook goed", glundert Abdurzak, "zolang wij er maar van af zijn". Waarop Peeters : "Da's zeker datte, wij hebben veel ervaring met jongeren, zeker als ze iets van wapens en vechten afweten, zijn ze welkom". "Da's in de sacoche Kris" sprak Abdurzak "hoeveel krijg ik van u ?" Want Arabieren willen willen altijd zaakjes doen.

En zo ziet u dat iedereen blij is, wij ook : alweer 1000 officiële jongeren bij. Het gulle land VL zal zorgen voor opvang, gratis studies, medische zorgen en als de zakcentjes niet volstaan, zijn er genoeg burgers om al dan niet vrijwillig een centje toe te steken.

Wanneer gaat Mijnheerke Peeters op stap in Tunesië, Egypte, Syrië, e.a. om daar ook scheepsladingen vol "jongeren" op te halen, om Vlaanderen beter te maken ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit Palermo a/d Maas

 

Nordine Amrani, drugsdealer en zedendelinquent, had volgens de Belgische wetgeving al láng in een Marokkaanse gevangenis moeten zitten. Desondanks liet de politie hem jaren ongehinderd zijn gang gaan. 

De 32 jarige Marokkaanse immigrant Nordine Amrani, die bij de kerstmarkt in Luik een bloedbad aanrichtte (huidige stand: 6 doden en 125 gewonden), werd hier feitelijk toe in staat gesteld door de Belgische politiek, die de afgelopen jaren een waar paradijs voor criminele immigranten heeft geschapen. Volgens de Financial Times worden moslim immigranten in België alleen in zeer ernstige gevallen gerechtelijk vervolgd en gaan ze bij straffen die lager uitvallen dan één jaar deels of geheel vrijuit. Ondertussen is de aantrekkingskracht van België zó groot geworden dat onze zuiderburen de toestroom al lang niet meer aankunnen, waardoor inmiddels zo'n 5000 immigranten op straat moeten slapen.

Als islamitische veelplegers in België onverhoopt tóch worden gearresteerd, dan lopen ze ondanks de bestaande wetgeving geen enkel risico het land te worden uitgezet. Het ergste wat een criminele immigrant in België kan overkomen is in een door de staat gefinancierde woning permanent en kosteloos verzorgd te 'moeten' worden door sociale werkers en psychotherapeuten. Het behoeft geen uitleg dat zo'n aanlokkelijke 'straf' veel buitenlandse criminelen aanspreekt. De Washington Post schreef dan ook dat moslimcriminelen als een magneet worden aangetrokken tot met name België en Frankrijk.

Seks, drugs en wapens, maar geen straf

Net als in Nederland zijn het in België vooral Marokkanen die iedere keer weer de krantenkoppen weten te halen, zoals bijvoorbeeld met de regelmatige en soms spectaculaire uitbraken uit de Belgische gevangenissen. Nordine Amrani -die onder andere een 17 maanden oude baby vermoordde- was één van de 800 Marokkaanse veelplegers van zware misdrijven die volgens de wet al lang het land uit hadden moet worden gezet, maar ondanks hun talloze misdaden gewoon hun gang kunnen blijven gaan.

De politie trof bij Amrani, een bekende drugshandelaar, vele tientallen geweren en handgranaten en zo'n 10.000 onderdelen voor vuurwapens aan. De Marokkaan -tevens een geregistreerde zedendelinquent, maar dat is in België zoals bekend al helemáál geen probleem- werd ooit tot 58 maanden gevangenisstraf veroordeeld, maar heeft daar geen dag voor hoeven 'zitten'.

België heeft in 2007 een verdrag met Marokko gesloten waarin overeengekomen werd dat veroordeelde Marokkaanse misdadigers in hun thuisland hun straf moeten uitzitten. Probleem is dat de Belgische belastingbetaler óók ambtenaren financiert die er op toezien of in de Marokkaanse gevangenissen de mensenrechten wel worden nageleefd, en die in protest kunnen gaan als dit niet het geval zou zijn. Het gevolg: de meeste Marokkaanse criminelen -waaronder Nordine Amrani- kunnen gewoon op vrije voeten blijven en doorgaan met hun subversieve activiteiten.
 
Bizarre reactie Belgische politiek en media

Ronduit bizar is de non-reactie van Belgische politici en politiek correcte journalisten, die het niet nodig vinden een speciale herdenking voor de slachtoffers te houden aangezien het hier slechts om een 'enkele dader' gaat. De Belgische pro-islam media, die altijd moord en brand schreeuwen als moslims zelfs maar bekritiseerd dreigen te worden, hullen zich in diep stilzwijgen over de achtergronden van deze vreselijke daad en kijken de andere kant op. Niemand komt op het idee om de nabestaanden van de slachtoffers 10.000 euro schadevergoeding te geven, zoals onlangs in Duitsland gebeurde toen rechts-extremisten enkele Turken om het leven hadden gebracht.
 
Maar ja, in België zijn de slachtoffers slechts blanken en is de dader een 'arme, verwarde' moslim, die ongetwijfeld verkeerd begrepen werd en zich het slachtoffer van discriminatie en racisme moet hebben gevoeld. Net zoals Marokkaanse meisjes in België onlangs ongestraft een jong joods meisje in elkaar konden trappen, zonder dat de media hier één verkeerd woord aan vuil maakten. Want daar moeten wij tenslotte maar begrip voor hebben, toch? Zo gaat dat nu eenmaal in de Europese immigratie nachtmerrie.

Xandernieuws 15.12.'11

PST : Tijdens de begrafenis van het kindje van 17 maanden, werd door de politie een ontsnapte  gangster opgemerkt, die even later kon opgepakt worden. Een cliché uit een maffiafilm behoort in Luik tot de dagelijkse realiteit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V Gemeenteraadslid van Sint Niklaas : *ik doe dit voor de menschen*

 

Een verzekeringsagent die 200.000 euro commissielonen ontvangt en niets belasting betaalt. Kan dat? Ja, dat kan. Vrije beroepen richten een éénmansvennootschap op en betalen zo weinig of geen personenbelasting, en dus ook geen of zeer weinig aanvullende gemeentelijke opcentiemen. Daardoor verliezen de gemeenten veel inkomsten. Alvast een gemeenteraadslid in Sint-Niklaas ziet dit niet zitten. 

Belastingsontwijking in vrije beroepen
Patrick Gorrebeeck is gemeenteraadslid voor de CD&V te Sint-Niklaas. Naar aanleiding van de jaarlijkse bespreking en goedkeuring van de begroting heeft hij een tussenkomst gedaan over de belastingontwijking van vrije beroepen (zie tekst in bijlage).

Een belangrijke actie, want in de personenbelasting verliezen de gemeenten nu veel geld door de wildgroei aan vennootschappen met één aandeelhouder.

Een voorbeeld uit de praktijk
De fictieve BVBA 'verzekeringsagent' ontvangt 200.000 euro commissielonen van de verzekeringsmaatschappijen. Er worden 90.000 euro kosten geboekt voor de gezinswoning en de personenwagen. Omdat er gevaar was om belastbaar te worden, heeft de BVBA een paar jaar geleden een buitenverblijf aangekocht in Toscane. Op deze manier kan men 80.000 euro extra kosten in de BVBA pompen.

Er wordt een wedde van 12.000 euro aan de bedrijfsleider toegekend. Dat is ruim voldoende om van te leven, want de bvba betaalt de woning, de elektriciteit en de verwarming, de twee personenwagens, de gsm-kosten, de restaurantkosten, het vullen van de wijnkelder en zelfs de modieuze Italiaanse designschoenen worden gefactureerd als “werkschoenen”.

De verzekeringsagent betaalt geen personenbelasting en geen vennootschapsbelasting. Het gezin van de verzekeringsagent heeft een belastingdruk van 0 procent, jawel nul.

Maar er is meer
Gezien men in de personenbelasting een belastbaar inkomen aangeeft van 12.000 euro, heeft men recht op 610 euro belastingkrediet wegens lage activiteitsinkomsten en krijgt men 250 euro korting van het Vlaams Gewest.

Met het aanslagbiljet in de hand mag de verzekeringsagent in januari gratis huisvuilzakken afhalen bij de Technische Dienst van ’t Stad. De kinderen kunnen naar de stedelijke crèche aan het minimumtarief. En in oktober mag de brave man 1.200 liter gratis stookolie aanvragen, én hij zal het nog krijgen ook.

Suggestie om dit niet zomaar te laten gebeuren
Met een rechtvaardige fiscaliteit heeft dit uiteraard allemaal niets te maken. Iedereen kan alvast dit bericht sturen naar de schepenen en gemeenteraadsleden van zijn of haar stad of gemeente.


http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/17/200000-euro-inkomsten-en-toch-geen-belastingen-betalen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buschauffeur krijgt slaag. Was hij onbeleefd ?

 

Buschauffeurs die afgeslagen en mishandeld worden, was tot voor enkele jaren, groot nieuws dat vele mensen schokte. Inmiddels gebeurt het molesteren van personeel van het openbaar vervoer zo vaak, dat men er niet meer bij stilstaat. 

Wij blijven er bij dat deze verruwing van onze maatschappij nooit mag doodgezwegen worden of als een quasi normaal verschijnsel moet beschouwd worden. Dat is het niet en dat mag het nooit worden.  Ook niet als de zwakkelingen van het beleid, ons proberen wijs te maken, dat meppen uitdelen een onderdeel is van de multiculturele samenleving.

Een buschauffeur van de MIVB is zaterdagavond op lijn 45 in Brussel aangevallen. De chauffeur kreeg enkele rake klappen van twee passagiers op het Paduwa-plein in Evere en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. De man is vijf dagen werkonbekwaam. De buslijnen worden omgeleid tot zondagavond.

Een staking is maandag niet gepland, maar acties zijn tot het eind van het jaar te vrezen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een uitzonderlijke lezersbrief : Wat op het Kiel begon en nooit meer zal eindigen

 

 Abdijstraat Kiel

Ergens in de beginjaren '80, in het Kielpark. Ik was 12 jaar en samen met een vriend waren wij in de namiddag in de speeltuin van het park aan 't spelen. Plots werden wij omsingeld door een 10-tal Marokkanen. Het Kielpark ging van hen worden en dat zouden ze ons eens duidelijk maken. Voor we het wisten, hadden we alle twee een vuist op ons gezicht gekregen. Toen had ik het in één seconde begrepen, mijn gedacht over die mannen zou later nooit meer veranderen, integendeel.

2011, Kielpark (en doe er gerust nog maar wat steden en dorpen bij). Die "smeerlapkes" van 30-jaar geleden hebben ruimschoots gelijk gekregen. Zowat het hele Kiel is van hen geworden. Ik woon al lang niet meer op het Kiel. Het is niet omdat ik een broekschijter of een sissy ben. Ten eerste is het kuddegevoel bij ons veel minder aanwezig, maar vooral, wij willen nog een normale toekomst opbouwen. Als je er dan zoals die gasten oplos begint te timmeren dan weet je waar je gaat eindigen.

In die 30-jaar hebben de vreemdelingen (lees Marokkanen, Turken en de laatste 10 jaar het afval van Joegoslavië) mij op geen enkel moment de signalen gegeven van ook maar enige ambitie tot positieve integratie. De enige signalen de we van die mensen kregen/krijgen zijn motten tegen ons oren, diefstallen, wapenvertoon, arrogantie, alles kapotslaan, een franke smoel opzetten, onze kinderen bedreigen op school, op de bus, onze OCMW's plunderen, kortom: zich geen reet aantrekken van deze luxemaatschappij. Het zal mijn schuld zijn. Na elke verkiezing blijkt dat 85 procent van de Vlamingen geen problemen heeft met de hierboven opgesomde "activiteiten". Ze vinden het hoogstens "een beetje ambetant", maar er zijn ergere dingen. Ja ?  Wat is erger ? Dat er op de hoek van de straat een boom minder staat ?Ik hoop dan ook van harte dat zij de volgende keer in de klappen delen en niet ik of één van mijn dierbaren.

Nu moet ik ermee ophouden want ik moet dringend mijn laatste zuurverdiende centen gaan storten op rekening van lamzakken in een godvergeten land hier 1000den kilometers vandaan die te lam zijn om te ontwikkelen en hun kak  laten vallen waar ze staan. Wanneer daar gefilmd wordt door de media blijken daar steeds enkel kinderen te leven, ik mag hopen dat de ouders dan wc's aan 't installeren zijn.

Ik voel mij zo schuldig, tegenover iedereen, het spijt me dat ik hier geboren ben.

Primavera
 


18-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinshasa in Brussel

 

Adieu Kabila, is de wens van de betogers in de straten van Brussel.

De poltie treedt op

Wie heeft wagens omgegooid en ze in brand gestoken ?  De provocerende agenten of de brave betogers ?

De

Onschuldige betogers worden afgezonderd om ze beter te kunnen mishandelen

Is dit het multiculturele Brussel van burgemeester Beulemans ?

Foto's Vandaag.be)

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!