Angeltjes
22-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop aub met het schenden van privacy van boeven II

 

Onze lezer Wil T ontdekte op Youtube het filmpje waar de Brusselse politie ontevreden over is, dat het publiek gemaakt werd.  Madame de commissaris Van der Keere kan de boom in, of omdat het Kerstmis is, de keuken. Hier is het filmpje waarop u ziet hoe het tuig te werk gaat tegen een jonge vrouw om haar enkele bezittingen te ontfutselen. De Heren Boeven behoren tot het Scandinavische mensenras. 

Ook dank aan Gina, die het filmpje vond

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bank of America : racisme, discriminatie, fascisme. Nog iets ?

 


WASHINGTON (AFN) - De Bank of America betaalt 335 miljoen US dollar als vergoeding voor discriminatie door dochterbedrijf Countrywide. De financiële instelling liet klanten van Spaanse of Afrikaans-Amerikaanse afkomst hogere rentes betalen voor hypotheken dan andere bevolkingsgroepen. Het bedrijf heeft woensdag ingestemd met een schikking hierover. Ruim 200.000 geldleners waren gedupeerd door de praktijk bij de bank, die tussen 2004 en 2007 een winst maakte van bijna 7 miljard dollar (5,1 miljard euro). De discriminatie door Countrywide vond plaats tussen 2004 en 2008, voordat Bank of America het bedrijf overnam.

Bron : Beursduivel 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de democratie

 

Ook dit is de stad Antwerpen : in  het Polderdistrict staat de molen van Berendrecht

ANTWERPEN - In het Polderdistrict gaan sp.a, cd&v en open vld samen naar de kiezer bij de districtsverkiezingen van oktober 2012. Dat blijkt uit een mededeling die woensdagmorgen werd verspreid door Guy Lauwers, voorzitter van stadspartij SP.a en die bevestigd werd door zijn partijgenoot districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussens, ook een socialist. 

De voorbije jaren werd het district reeds bestuurd door een coalitie van sp.a, Polderbelangen (dat sinds dit najaar opging in N-VA ), CD&V en Open VLD. Het Vlaams Belang is er in de oppositie

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop aub met het schenden van de privacy van boeven

 

De politie keurt de verspreiding af van een video-opname waarop geweld te zien is dat op 30 november gepleegd werd in Brussel. Dat meldt Ilse Van De Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel-hoofdstad-Elsene.

Het filmpje verscheen op Youtube en werd door de krant La Capitale overgenomen. De gezichten van de daders zijn er vrij goed op te zien, en wie hen herkent, wordt op de video gevraagd hen bij de politie aan te geven.
 
Diefstal
De opname toont twee mannen die een jonge vrouw meesleuren, op de grond gooien en met geweld in bedwang houden om haar spullen te stelen, volgens het commentaar een portemonnee en een gsm. De aanranding vond in het centrum van Brussel plaats aan de ingang van een parking in de Nieuwbrugstraat.
 
Contraproductief
"Deze beelden op het internet verspreiden is contraproductief en schaadt het werk van de politie", zegt Van De Keere. "De bedoeling was wellicht goed, maar belangrijke getuigenissen voor het onderzoek dreigen we kwijt te zijn. Het ware beter geweest deze beelden aan de politie te geven die ze aan het parket van Brussel zou hebben bezorgd."

Tot zover dit boeiende stuk uit Het Laatste Nieuws. Mocht het parket van Brussel dit filmpje in handen krijgen, gegarandeerd wordt het terzijde geschoven als niet relevant, of raakt het verloren. En natuurlijk duikt links of rechts (eerder links) een verwaaide gek op die iedereen de daver op het lijf jaagt met de vreselijke schending van de privacy van de boeven. De heren waren bezig met een strikt persoonlijke actie. 

Mocht iemand het filmpje op Youtube gevonden hebben, u mag het ons laten weten. En als u Ilse Van de Keere kent, mag u haar onze hartelijke groeten overbrengen en haar vlug een nieuwe job toewensen, iets in de keuken of zo.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u oprecht, welgemeend, hartelijk en doe zo voort !

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terzake : we gaan staken, haast u, Bruno Tobback.

 

Het was best grappig woensdagavond de beunhazen van de 0000 bezig te zien en te horen tijdens het linxe regime Journaal en zijn nageboorte, Terzake.

Het is me ook een evenwichtsoefening die kan tellen : onder het mom de burgers neutraal voor te lichten over de sociale onrust en tegelijk voortdurend op het klokje kijken, want je neemt zelf deel aan de staking. Niet op donderdag 22 december, neen van woensdag 21 december af om 21.15 uur.

Vlug-vlug werd sp-a voorzitter Bruno Tobback in de Terzake-studio neergeploft  om te verklaren dat hij de stakers begreep, dat hij wild-enthousiast was over het vele werk dat Monica de Coninck verzet sedert weken (de tijd vliegt bij de socialisten) en dat de liberale vice-premier Van Quickenborne een arrogante ezel is, die de regels van het spel niet kent. "Dank u, partijvoorzitter" sprak Lieven Verstraete "we moeten er een eind aan maken, want ook wij staken tegen de regering, niet tegen onze socialistische ministers uiteraard, maar tegen de rechtse minister-smeerlap Van Quickenborne".

Camera's uit, geluid af, studiolicht gedoofd, voorzichtig om niet over de kabels te struikelen en recht naar huis, een extra lang Kerstweekend tegemoet.

In hun partijpolitieke trouw beseffen de journalisten  van de VRT zelfs niet, hoe zij zichzelf voor schut zetten.  Hoe langer hoe meer kijkers pikken de openlijke onpartijdigheid niet meer. Hoe kan men geloof hechten aan de objectiviteit van verslagen over de staking waar de VRT-ers zelf aan deelgenomen hebben ?  Wie neemt deze troep Augusten nog ernstig ?

Op de Antwerpse Groenplaats joelde, rechtstreeks in beeld, de menigte. Hoe later, hoe zatter.  Music for live zal zich als een trage diarree verspreiden over de zenduren tot ... zaterdagmorgen ?  We weten het niet, het zijn onze zaken niet. Maar Bart de Wever, snipverkouden, heeft Astrid Bryan nipt verslagen met Blokken. 

Het was een mooie dag, deze groene eerste winterdag, het symbool van de  Onwaarachtigheid en de Leugen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : A'penplaneet anno 2100 - Feestzaal

 

Dit blijft nog over van de pronkerige gouden Feestzaal op de Meir, die na een verwoestende brand gerenoveerd en omgeschapen werd tot een zoveelste shoppingmall, afgestreken met veel bladgoud, een champagnebar en veel Sinjoorse hoogmoed. Het is de eerste tekening die een streepje zonlicht vertoont dat gloort tussen de wolken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Fatwa over de vraag of moslims aan christelijke feestdagen zoals Kerstmis mogen deelnemen.

Van de voormalige officiële expert uit Saudi-Arabië, één van de invloedrijkste geleerden van de soennitische islam in de 20ste eeuw: Abdul-Aziz bin Baz.

Deze rechtspraak werd op de officiële webstek van “de moslimgeleerden” gepubliceerd.  De webstek stelt zichzelf als volgt voor: “Het Arabische net werd uitgebreid.  Veel ervan heeft een edel doel – Allah zij dank.  Door het bestuderen van dit medium werd mij duidelijk dat er geen vakwebstek bestaat voor moslim schriftgeleerden, waarbij ze hun werk kunnen voorstellen.  Dergelijke webstek kan een contact tussen de moslimgeleerden scheppen.  Op deze wijze wordt het mogelijk thema’s te onderzoeken, die nu belangrijk zijn of die een antwoord geven op vragen die de moslimnatie zich stelt.  Dergelijke webstek kan de samenwerking tussen moslimgeleerden organiseren, beheren en de werken publiceren, die publiek gemaakt moeten worden".

Datum van de fatwa: 31 oktober 2001

Vraag: “Mogen moslims aan christelijke feesten of andere religieuze feesten deelnemen?”

Antwoord: “Moslims mogen niet aan de feestelijkheden van joden, christenen en andere ongelovigen deelnemen.  Moslims moeten daarvan afstand nemen, want wie een een volk nadoet, wordt één van hen.  Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – heeft ons voor het nabootsen van ongelovigen en hun zeden gewaarschuwd.  Gelovigen moeten voorzichtig zijn.  Moslims mogen absoluut niet bij deze feestelijkheden helpen, want deze feestelijkheden zijn tegen de wet van Allah.  Deze feesten worden door de vijanden van Allah gevierd.  Daarom mogen moslims noch eraan deelnemen noch erbij helpen of eventueel ondersteunen met thee, koffie, servies, e.d.

Allah zegt: ‘En helpt elkaar in deugdzaamheid en vroomheid, maar helpt elkaar niet in zonde en overtreding’ (soera 5,2).  Deelname aan feestelijkheden van ongelovigen is een soort overtreding.  Elke moslim en moslima moet hiervan wegblijven.  Een verstandig mens laat zich niet door de daden der anderen verleiden.  Men moet zich aan de wet van Allah en zijn profeet houden.  Men mag zich niet interesseren voor de daden der anderen, want de meeste mensen gedragen zich niet zoals Allah (sharia) het voorschrijft.  Een moslim moet zijn handelen afwegen tegenover de leer van de koran en de soena van de profeet - Allahs zegen en heil wezen met hem.  Wat hiermee in overeenstemming is, is toegelaten, zelfs als anderen zich niet eraan houden.  Wat niet in overeenstemming is, is ontoelaatbaar, zelfs als het door andere mensen toch gedaan wordt.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk een nieuwe Aarde ontdekt : Keppler 22b

 

Leuk wetenschappelijk nieuws. Voorlopig althans.

Wetenschappers hebben een nieuwe planeet ontdekt: Kepler-22b. De temperatuur zou er min of meer overeenkomen met die op de aarde, en zou ook water zijn. Is er dan toch buitenaards leven? Een ontdekkingsreis naar de planeet is helaas niet meteen aan de orde: ze is 600 lichtjaren van hier verwijderd.

De planeet bevindt zich buiten ons zonnestelsel. 600 lichtjaren, dat is bijna 6 miljoen keer een miljard kilometer. Een Space Shuttle zou ongeveer 22 miljoen jaar nodig hebben om naar daar te reizen.  De vakbonden protesteren nu reeds, dat de werkomstandigheden aan boord zeer zwaar zullen zijn en het onderwerp moeten uitmaken van een uitgekiend arbeidsreglement en een degelijke pensioenregeling.

Kepler-22b bevindt zich in de zogenoemde "Goldilocks zone" (ook wel de Habitable Zone of "Bewoonbare Zone" genoemd; algemeen wordt aanvaard dat er in die zone vloeibaar water aanwezig kan zijn). Het is een plaats die heel moeilijk waarneembaar is.

De planeet is ontdekt door de ruimtevaartorganisatie Nasa met de telescoop Kepler, die zijn naam aan de planeet gaf. "We volgen al enkele jaren een bepaalde plek in de ruimte", legt de Britse astronoom Ian Ridpath uit. "Op die plaats wordt licht van honderdduizenden sterren waargenomen, maar er is drie keer op rij een verflauwing van het licht waargenomen." In dat geval gaat de Nasa ervan uit dat dit komt omdat er een planeet passeert, niet gehinderd door verkeerslichten.

De eerste voorzichtige vermoedens over de nieuwe planeet zijn veelbelovend: het zou er niet te warm zijn en niet te koud. Een tjevenplaneet.  Wetenschappers schatten de temperatuur op een aangename 22 graden Celsius. Keppler-22b draait rond een ster die de tweeling zou kunnen zijn van onze zon.

Een jaarcyclus bestaat uit 290 dagen, iets wat ook in de buurt komt van de aarde.  Bij de bekendmaking van dit nieuws eisen de vakbonden direct dat de lonen en werkvoorwaarden van de Aardebewoners die naar Keppler-22b vertrekken niet mogen verminderd worden naar 290/365. 

Buiten water zou er ook gesteente zijn. Toch twijfelen wetenschappers eraan of er leven mogelijk is. De planeet zou te groot zijn om leven mogelijk te maken. Ze is ongeveer 2.4 keer zo groot als de aarde, en zou mogelijk meer lijken op een planeet zoals Neptunus. Die heeft een kern heeft van metaal en gesteente en bevat naast water ook veel gassen zoals methaan.

Volgens de Nasa zouden we ten vroegste in de lente meer te weten kunnen komen over de samenstelling van Kepler-22b. De vakbonden en sociale subsidieslurpers volgen met aandacht de ontwikkelingen in de ruimte.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 765)

 

 Uit The Trial, de film die Orson Welles maakte naar Der Prozess van Kafka

Om de toestand van vandaag te kunnen begrijpen moet men de toestand van ons land vergelijken met een grote pot soep. Op een dag hadden we een grote pot soep en iedereen kon er lekker van eten. Iedereen had dan ook van die pot met zijn handen moeten afblijven.
Maar een "beroepspolitieker" kon de mensen overtuigen dat die soep véél beter zou smaken indien men er wat zout zou aan toevoegen. En zo gebeurde. Een andere beroepspolitieker kon dan wederom de mensen overtuigen dat de soep nu te zout was en hij voegde er wat suiker bij. En zo volgde de ene toevoeging na de andere. Sommigen voegden water bij omdat te soep te dik was geworden en anderen lieten de soep doorkoken om wat water te kunnen verdampen enz.enz. Op bepaalde ogenblikken waren er zovele beroepspolitiekers die zich met de soep bemoeiden dat er met de regelmaat van een klok allerlei nieuwe ingredienten, met dikwijls totaal verschillende reacties, werden aan toegevoegd. Vandaag is de soep totaal oneetbaar. Daarom is er maar één oplossing en dat is terug een NIEUWE en een lekkere soep zoals vroeger maken. Dit wil inderdaad zeggen om niets meer van de huidige soep te gebruiken.

In werkelijkheid wil dit zeggen dat het weinig of geen zin heeft om te gaan sleutelen, en we nemen maar één voorbeeld van soep namelijk de pensioenen, om bepaalde zaken te verbeteren. We hebben er onlangs nog over geschreven. Ons pensioenstelsel is zo rot als snot. Mijn ene gebuur is 54 jaar en reeds 2 jaar met pensioen omdat hij heeft kunnen profiteren van een speciale regeling voor havenarbeiders. Hij ontvangt 80% van zijn loon tot zijn 65 jaar en hoeft geen klop meer te doen. Een andere gebuur is 56 en stond in het onderwijs en maakte gebruik van nog een andere regeling. De achterbuur was piloot bij het leger en was op 55 jarige leeftijd reeds jaren met pensioen. De overbuur enz. enz. Tientallen speciale regelingen; allemaal andere tarieven en voorwaarden; honderden verschillende berekeningen; reeksen verschillende pensioenkassen en wijzen van betaling; tientallen verschillende fiscale voor-of nadelen. Kortom een gigantische soep; een loodzware en totaal onverantwoorde dure administratie en uiteindelijk zijn er dan steeds meer jaloersen en ontevredenen. Bovendien zijn al deze uitzonderingen voor kleine groepen een groot nadeel voor het algemeen belang als zodanig.

De enige oplossing is misschien voor velen pijnlijk maar zou tenslotte in het belang zijn van de hele samenleving en dat is korte metten maken met al die historische gemaakte fouten.

Men moet wel een overgangstijd respecteren en daarom zouden wij het volgende beslissen:

Iedereen wordt dus op tijd verwittigd. Op 1 januari 2013 is de pensioenleeftijd voor iedereen zonder enige uitzondering 64 jaar. Daarna stijgt deze leeftijd met één jaar per 4 jaar. Dus in 2017 65 jaar; in 2021 66 jaar en zo tot we in 2037 70 jaar bereiken. Volgens alle normale statistische berekeningen zullen diegenen die in 2037 met pensioen gaan dan nog steeds circa 20 jaar van hun pensioen kunnen genieten.

Iemand die met pensioen is mag steeds onbeperkt blijven bijverdienen. Voor diegenen die op 1 januari 2013 nog geen 64 jaar zijn en die reeds om een of andere reden reeds met pensioen waren, en dus voordelen genoten die vele anderen niet hadden, zal voor 1/7/2012 door de overheid een regeling worden getroffen. Logischer wijze zal de overheid dan wel hun huidige inkomsten tot hun 64 jaar blijven garanderen maar zal waarschijnlijk als tegenprestatie bepaalde taken kunnen opleggen waardoor de personeelskosten van de overheid kunnen dalen. Bovendien zal het wettelijk pensioen vanaf 1/1/2013 voor iedereen gelijk zijn. Er zal geen enkele ingewikkelde administratie meer nodig zijn om al die onsociale berekeningen te moeten maken. Of men zelfstandige is geweest; arbeider; bediende; staatsambtenaar of kunstenaar iedere ouderling ontvangt hetzelfde. Dit zal automatisch toelaten om de laagste pensioenen te verhogen en de meest bevoordeligden zullen dan inderdaad een deel moeten inleveren. Het zou een moedige beslissing zijn en deze zou niet mogen beperkt blijven tot de sector van de pensioenen. Ook voor de belastingen zullen de tarieven voor IEDEREEN dezelfde zijn. Allerlei uitzonderingen zoals nu waarbij de grootste bedrijven bijna geen belastingen betalen zullen uit den boze zijn. Het principe is zeer eenvoudig. De lat ligt voor IEDEREEN en op ALLE gebied gelijk. Geen uitzonderingen meer en een sterk afgeslankte staatsadministratie. Ook moeten op progressieve wijze ALLE overheidssubsidies worden afgeschaft. Overheidssubsidies hebben nooit een nuttig resultaat gehad en zijn alleen steeds een wapen geweest om aan beroepspolitiekers toe te laten bepaalde economische processen op kunstmatige wijze naar hun hand te zetten met allerlei nadelen als gevolg.

Indien men niet voor duidelijkheid wil kiezen en terug nieuwe soep wil maken zal de chaos die we nu stilaan beginnen te kennen alleen maar vergroten; zullen de oneerlijkheden alleen maar toenemen en zullen de productieven steeds méér moeten afdragen aan de profiteurs tot op het ogenblik dat de hele boel vastloopt.

Het zullen juist de profiteurs zijn, waarbij jammergenoeg vele van onze verkozenen behoren, en diegenen die het in het verleden hebben kunnen regelen om allerlei voordelen op gemeenschapskosten naar zich te hebben kunnen toetrekken die met alle macht zullen gaan dwarsliggen om te verhinderen dat maatregelen, die feitelijk zeer sociaal zijn en de vroegere fouten willen herstellen, doorgang kunnen vinden.

Men zal dus voor het nemen van deze feitelijk zeer sociale maatregelen niet te veel op de bazen van de vakbonden moeten rekenen. Het feit dat die nu het land naar de afgrond brengen en met de vinger beginnen te wijzen naar Minister "Kwikie" om een vijand te kunnen aanduiden en hun eigen fouten en gebreken op anderen willen schuiven is de hoogste vorm van "huichelarij" !

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 december 2011

ETIHAD

In oktober vloog ik naar Bangkok met Etihad, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. Ik was tevreden over de stiptheid en dienstverlening.

Enkele vaststellingen:

- De vriendelijke stewardesjes droegen een modieuze hoofddoek onder een leuk potske. Eenmaal het toestel de kruishoogte halvemaanhoogte bereikt had  verdwenen potske en hoofddoek en mochten we hen in hun volle glorie aanschouwen…

- Uit gesprekken met lijnpiloten heb ik geleerd dat de maatschappijen op lange vluchten ook een derde piloot aan de bemanning toevoegen. Die zit er dan meestal voor spek en bonen bij en mag de automatische piloot in het oog houden als de ene piloot dodokes doet en de andere naar het huizeke moet.

Niet zo bij Etihad! Aangezien spek niet “hallal” is mag die derde piloot wel af en toe eens sturen. De “Flaaitkepten” is dan wel zo attent dat hij de passagiers verwittigt en hen verzoekt om hun sietbelts te fastenen! J

- Tijdens de vlucht konden we steeds op een tellevieske zien hoever we van Mekka verwijderd waren. Op de terugvlucht met Austrian Airlines bleef ik echter op mijn honger zitten, alhoewel het eten er stukken beter was: Ik had er het rieken naar hoever het was tot Vaticaanstad

 Ludo

*****

De premier van alle belgen

Beste Jade,

Aan de portemonnee van de nieuwe Belgen wordt niet geraakt : de beleidsmensen weten maar al te goed - beter dan een aanzienlijk deel van de bevolking - dat, indien daar het mes wordt ingezet, de criminaliteit binnen de kortste keren zo hoog oplaait dat elke  maatschappelijke werking onmogelijk wordt. Deze nieuwe Belgen zijn inmiddels met teveel om te controleren tenzij men bereid zou zijn geweld te gebruiken.

Als er iemand zal betalen, dan zijn wij dat : van ons hebben ze immers niks te vrezen. Iemand die hieraan twijfelt ?

Fred

*****

Vakbondsactie ...

Dit is MIJN overtuiging: Een actie van de vakbonden is als een tennismatch tussen Björn Borg en John Mac Enroe : nen hoop comedie en show om het publiek te amuseren en de achterban wat op te jutten maar de uitslag is vooraf afgesproken

Ludo

*****

Verspreking  van Abu Imram

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over : "de man en zijn schaap"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=heO8uAZ7sQM#t=2545s

Groeten - Pol Denys


21-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 23.12.11 : anti-Kabilabetoging in Antwerpen

 

 

 

Patrick Janssens is echt een toffe multiculturele schotelvod. Nu vrijdag, het begin van het Kerstweekeinde verleent de burgemeester toelating aan de negertjes van de Congo om een anti-Kabilabetoging te organiseren in het centrum van de stad.

Traditioneel is dit een druk winkelgebeuren, zeker omdat de dag voordien de nationale staking al het openbaar vervoer heeft lamgelegd en de winkelcentra enkel bereikbaar waren met privévervoer. Na de gewelddadige manifestaties in Brussel komen de negers nu naar de stad van allah afgezakt met hun vernielzuchtige bendes en met de milde goedkeuring van de grote vriend van alle vreemdelingen. De eigen mensen mogen stikken.

Terecht zegt Filip Dewinter, dat de Congolezen hun betogingskrediet hebben opgebruikt en dat ze ons in Antwerpen met rust moeten laten met hun stammentwisten. 

Alweer een pluim op de hoed van de slechtste burgemeester die deze stad ooit gekend heeft. Afrekening binnen 10 maanden, Janssens. Uw profitariaatstijd zit er op.

Ray

http://www.filipdewinter.be/vlaams-belang-wil-verbod-op-anti-kabila-betoging-in-antwerpen-kans-op-incidenten-is-te-groot


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De premier van alle belgen ?

 

In ieder ander land zou een premier de situatie als in een gezin behandelen : er moet bespaard worden over heel de breedte en het plaatje moet één geheel zijn.

En daar staan we dan bij het a-sociale en letterlijk ontspoorde gezin dat België heet. Het werkende kind met diploma of werkervaring moet nog langer en harder gaan werken om het buitensporige zakgeld van de couch-potatos of hangmatters te blijven uitzweten.

De linkerzijde hanteerde steeds het argument dat de immigratie dient om later onze pensioenen veilig te stellen. Graag eens een berekening inzake kosten/baten over de laatste veertig jaar en de huidige toestand. Men zou bijv. al eens kunnen gaan snuffelen in de uitkeringen van sommige nieuwe Belgen die misschien bezittingen hebben in hun thuislanden, men zou een selectieve immigratie poltiek kunnen voeren naar eerlijke noodzaak en behoefte, men zou wangedrag of ondankbaar gedrag kunnen aanpakken via het kindergeld, men zou het kindergeld in de thuislanden kunnen
reduceren tot de levensstandaard van ginder, men zou kettinghuwelijken niet meer kunnen erkennen, de dubbele nationaliteit enz.

Men zou verplicht kunnen activeren en omscholen bijv... En wie zou er dan de eerste zijn om dwars te liggen ? Juist de partij van de premier van zogezegd alle Belgen.

België is geen gezin, het is een discriminerend onrechtvaardig profitariaat. Et merde.

Jade
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 21 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wippen onder één dak.
 
Geachte redactie,

Dat de NV-A niet bij de pakken blijft  zitten en er op lokaal vlak ook de beuk inzet, mag blijken uit hun intentie om in Sint-Truiden de gekende "chaussée d'amour" te reorganiseren.

Nu zijn daar de wiplokalen her en der verspreid langs de steenweg en dit is te veilig. Er wordt daar nooit enige autobestuurder betrapt op overdreven snelheid hetgeen minder ontvangsten voor het boetefonds met zich mee brengt. Ook de pooiers hebben alzo meer vrijspel. De N-VA wil nu het ganse wipperzootje onderbrengen in één en hetzelfde (nog te zoeken) gebouw. Een zogezegd "wipperskwartier", zoals in Antwerpen de Villa Tinto

 

Aangezien de NV-A in de stad van St-Trudo nog in de oppositie zit, heeft ze alvast haar wens kenbaar gemaakt bij de CD&V. Of dit ook naar de zin zal zijn van de rode burgervader is maar de vraag, want het is bekend dat deze kleine leperd het liefst de katjes in het donker knijpt.  Het is echter lovenswaardig dat de NV-A in deze barre en onzekere tijden de koe bij de horens grijpt, of bij de uier. Het "gewipper" is alleszins een prioriteit voor de Truiense N-VA. Het zal de Truienaars als muziek in de oren klinken te kunnen vernemen dat men in één en hetzelfde gebouw naast de pot kan pissen en niet meer de steenweg moet aflopen om te zien wat voor vlees er in de aanbieding ligt. Dàt zijn maatregelen die de mensen verwachten om de crisis "te lijf" te gaa ... daar kan Elio nog een punt aan zuigen !

Mvg - Senior

*****

Staken voor het pensioen ...
 
Ongezien mooie tekst van heer Ray. De kern van de zaak in een evenwichtig betoog waar geen centimeter aan te rammelen valt. Om in te kaderen.

Er komt daar zo iets bij mij op: er was een (verre van perfecte) tijd dat fabrieksbazen hele wijken bouwden voor hun arbeiders, de meestergasten en de kaderleden, de ingenieurs. Inzet en loyauteit werd beloond: werkzekerheid plus een deftig dak boven je hoofd en onderwijs dat gretig aangenomen werd. Er was sprake van wederkerigheid, je ging erop vooruit.

En wat hebben we vandaag? Dat de vakbeugden hun initieel doel ver voorbij geschoten zijn, hun begeleidende rol vervangen hebben door grote muilen met enkel en alleen volatiel geldgewin en vrije dagen op korte termijn, van de ene groteske CAO naar de andere. Zij dachten de baas van de baas te worden maar zij zijn nu de echte smeerlappen.

Een arbeiderswoning bestaat niet meer, dankzij de waanzin van de rode en groene gardisten. Een job voor je leven bestaat niet meer door het verplaatsen naar minder dure en meer dankbare landen. Het afbetalen van de kleinste woning is een financiele gok, een huizenhoog risico geworden. Wie toch nog een huis wil kopen betaalt zich stresserend blauw aan een wurgende lening en zal zijn (bescheiden) eigendom niet meer aan zijn kinderen kunnen nalaten want de RVT's zijn duurder dan een pensioen opbrengt. Uw huisje maakt grote kans om in de handen van het O.C.M.W. terecht te komen om de rekeningen van uw lamlendig en storend creperen aan te zuiveren. Het O.C.M.W. zal ze gebruiken om mensen in te plaatsen die nooit iets hoeven bij te dragen.

Dank u vakbonden, dank u criminele bende anti-werkende racisten.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DK : Kerstliederen op scholen geschrapt vanwege moslim kinderen

 

Wij zijn geen gelovige christenen maar wij leven in West-Europa in een chrisetelijke omgeving, die wij respecteren, want ze behoort tot onze cultuur en geschiedenis. Als de christenen zich echter gaan terugtrekken om de moslims niet voor het hoofd te stoten, dan zijn zij labbekakken.  De fout die velen begaan, is de islam beschouwen als een normale religie, terwijl het een wrede en  onrechtvaardige veroveringssekte is. Willen de devote e.a. christelijken nu eindelijk eens de ogen openen ?  (Angeltjes)

Diverse Deense scholen waar veel kinderen van immigranten afkomst op zitten, laten kersttradities los vanwege islamitische kinderen. 

De Klostervænget -school in Kopenhagen wijzigde een paar coupletten uit het lied ‘A Child is Born in Bethlehem', omdat het anders zou lijken alsof getracht werd ‘tweetalige’ kinderen te bekeren.

Op de Møllevang-school in Aarhus verzocht de schoolleiding de muziekleraar alleen liederen te kiezen die islamitische kinderen niet als aanstootgevend zouden ervaren. Leerlingen uit de derde klas hadden samen met hun ouders geprotesteerd tegen het feit dat de kinderen zongen ‘Here come your little ones, Jesus’.

Op de Nørrevang-school in Slagelse blies de school de deelname aan een kerstviering in de kerk af, omdat de priester net als altijd het ‘Onze Vader’ wilde bidden. Daardoor zouden sommige leerlingen zich beledigd kunnen voelen. Directeur Tom Schultz : ’geen enkel kind mag zich buitengesloten voelen. Daarom gaan we niet naar de kerk, maar vieren we kerstmis op school’.

Voorzitter Anders Balle van de vereniging van schoolhoofden: ‘We moeten onze kersttradities niet loslaten, maar moeten ze ook niet uitdragen’. Balle vindt dat kinderen mogen weigeren om naar de kerk te gaan. De sociaal-democratische minster van Onderwijs Christine Antorini wil niet ingrijpen als scholen bepaalde liederen niet meer zingen.

Jyllands Posten, 17 december 2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams bewegen in Antwerpen

 

 

Gisteren verscheen bij Uitgeverij Egmont de stadsgids Vlaams Bewegen in Antwerpen van Jan Huijbrechts. De auteur kent Antwerpen als weinig anderen en neemt u in vijf cultuurhistorische wandelingen mee op ontdekkingstocht door de fascinerende maar ook bewogen geschiedenis van Antwerpen. Dit boek brengt een stuk Vlaams-nationale geschiedenis van de Scheldestad, maar is door de vele genoemde feiten en anekdotes ook interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Koekestad.

Jan Huijbrechts is Master Cultuurwetenschappen en publiceerde eerder bij Uitgeverij Egmont de boeken
Trouw aan Oranje en Fout Gekozen.

Vlaams Bewegen in Antwerpen (ISBN: 978-90-78898-24-5) telt 240 bladzijden en kost 15 euro (excl. verzendingskosten).

Bestellen :   Uitgeverij Egmont
Madouplein 8 bus 2 - 1210 Brussel
bestellen@uitgeverijegmont.be
www.uitgeverijegmont.be
0472 603 552


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze rubriek Ontspanning : vanavond Astrid & Bart

 

Vanavond nemen in het populaire 0000-programma Vlaams Blokken twee aparte varieté-artiesten het tegen mekaar op voor het goede doel : de Antwerpse Hollywoodvrouw Astrid Bryan en de eveneens Antwerpse entertainer en politicus Bart de Wever. Hieronder een opwarmertje : Astrid covert met haar man John het liedje "Baby, it's cold outside". Vanavond om 18.30 uur iedereen voor de buis. Wie beweert dat Angeltjes iets tegen de 0000 heeft of tegen Bart de Wever ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter op de kalender

 

Het koude winterweer is nog ver te zoeken maar de astronomische winter van 2011/2012 staat op 22 december om 06.30 uur toch echt op de kalender. Meestal begint de winter op de 21e december en soms is 20 december de begindatum, zoals in de 21e eeuw in 2080, 2084, 2088, 2092 en 2096.

Op een aantal plaatsen was de maansverduistering goed te zien

De zon staat op de eerste dag van de winter loodrecht boven de Steenbokskeerkring. De verschillen in tijdstippen en soms ook data zijn het gevolg van het feit dat het tropisch jaar (het jaar waarop de kalender is gebaseerd) geen geheel aantal dagen telt, en van het invoeren van de schrikkeldag. De zon staat bij het begin van de winter het laagst boven de horizon, komt die dag in Midden-Nederland om ongeveer kwart voor negen op en gaat om half vijf onder. Deze dag is de kortste van het jaar, maar dat betekent niet dat de zon dan het laatst opkomt en het vroegst ondergaat.

Al vanaf 13 december gaat de zon later onder en pas op 30 december blijft het 's ochtends het langst donker. Dat komt doordat de aardbaan rond de zon niet cirkelvormig is, waardoor de zon in de winter schijnbaar iets sneller beweegt dan in de zomer. Het gevolg is dat de zon nu dagelijks iets later door het zuiden gaat. Ook is de daglengte (het verschil in tijdstip van opkomst en ondergang ondergang van de zon) afhankelijk van de geografische breedte. Zo heeft Zuid-Frankrijk al op 9 december de vroegste zonsondergang en de meest late zonsopkomst op 3 januari.

Noordelijk IJsland in de winter

Het noordelijk halfrond heeft in deze periode de kortste dagen. Aan de Noordpool zelf blijft de zon zes maanden onder de horizon, maar het is daar niet zes maanden donker. De duisternis hangt samen met de burgerlijke avondschemering, die eindigt wanneer de zon zich 6 graden onder de horizon bevindt. De helderste sterren en planeten worden dan zichtbaar. Echt donker is het pas wanneer de zon 18 graden onder de horizon staat: de astronomische schemering genaamd. De burgerlijke schemering is op de Noordpool op 8 oktober geëindigd, de astronomische op 13 november.

De seizoensverschillen vinden hun oorzaak in de schuine stand van de as waar de aarde om draait. Hierdoor staat de zon op het Noordelijk Halfrond in de winter lager boven de horizon dan in de zomer. De zon beschrijft 's winters een kortere baan boven de horizon dan 's zomers en is vooral daardoor maar weinig uren zichtbaar. Hoe noorderlijker, hoe korter de zon boven de horizon staat. In het gebied noordelijk van de Poolcirkel is de zon in deze periode gedurende een paar maanden in het geheel niet zichtbaar. Zelfs binnen onze landgrenzen is dat verschil in daglengte al merkbaar: vandaag duurt de dag in het uiterste noorden Nederland ongeveer 20 minuten korter dan in het uiterste zuiden.

Om praktische redenen en volgens internationale afspraak gebruiken de weerkundigen voor het berekenen van klimatologische gemiddelden een andere seizoensindeling. De Societas Meteorologica Palatina, een van de eerste internationale weerorganisaties onder leiding van de Duitse keurvorst Karl Theodor besloot in 1780 om steeds drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen beschouwd. Volgens de klimatologische indeling is de winter al op 1 december begonnen en duurt het seizoen tot met 28 of 29 februari. Voor andere berekeningen, zoals het koudegetal van Hellmann wordt ook de kou in voor- en nawinter, in de maanden november en maart meegerekend.

http://www.knmi.nl/cms/content/21674/winter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits onderwijs

 

 

Over het Brits onderwijs kunnen we een vervolgverhaal schrijven.  Beginnend met de kleutertuin, over het lager en middelbaar onderwijs, naar de hogescholen en universiteiten : steeds wordt de multicultuur via allerlei slinkse achterpoortjes bevoordeeld.  

Nu heeft men weer iets nieuws gevonden om het “midden-klassen monopolie” der studenten te doorbreken.  In de toekomst zal men de onderwijs- en gezinsachtergrond van de inschrijvende student onderzoeken om de diversiteit van de studentenpopulatie te bevorderen.  Slecht eindrapport ?  Geen probleem: hoofdzaak is dat men past in de politiek-correcte plaatje.  

Met het doel de minderbedeelde kandidaten een betere kans te geven worden de studenten doorlicht: hun sociale klasse, bereikte schoolresultaten van de ouders en van henzelf worden in aanmerking genomen.  2/3 van de universiteiten zullen overeenkomstig deze parameters inschrijven. 

Volgend studiejaar zullen er voor het eerst quota gehandhaafd worden om de minder bevoordeligde inschrijvers ook een kans te geven nu de inschrijvingsgelden verhoogd werden.  Men zal dus meer regels creëren, die op hun beurt moeten nageleefd worden door nog op te richten instellingen.  De beste studiecijfers zullen niet automatisch leiden tot een plaats aan een universiteit, want men moet rekening houden met “mogelijk potentieel”.   De privé scholen, die dikwijls primussen afleveren, zouden wel eens het nakijken kunnen hebben. 

Bijna 23% van de universiteiten verklaarden zich akkoord “lagere aanbiedingen” te zullen doen aan middelmatige kandidaten met een armere achtergrond, met als gevolg dat zij de studieplaatsen zullen innemen van kandidaten met schitterende eindcijfers van topscholen.  In 2011 bedroeg het aantal nog 18%.

De lezer begrijpt wat er in werkelijkheid aan de hand is.  Telkens weer worden bepaalde groepen – vrouwen, mindervaliden, sexuele varianten… – misbruikt om de multiculturele schijn te bestendigen.  Het schijnt dat dit “positieve discriminatie” genoemd wordt – alsof het discrimineren van het eigen volk iets positiefs is.

Floriaan Terbeke
Bron: dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 765)

 

Wat vergeten de mensen toch snel.

Wij bevonden ons in de omgeving van Koeweit toen de laatste Amerikaanse soldaten het grondgebied van Irak verlieten om een Amerikaanse militaire basis in dit land te gaan vervoegen. Hiermede eindigde de facto de bezetting van Irak door de USA troepen.

 

De oorlog en de daarop volgende bezetting van Irak heeft ongeveer negen jaar geduurd. Het was inderdaad President Bush junior die in maart 2003 had beslist om de vreselijk gevaarlijke dictator Saddam Hussein een lesje te leren en het Iraakse volk van het juk van deze dictator te bevrijden. De reden om die baardige duivel aan te vallen was omdat de geheime diensten van de USA voldoende bewijzen hadden kunnen verzamelen om aan te tonen dat Saddam Hussein over een massa chemische wapens beschikte die hij in enkele fabrieken had laten aanmaken. Uiterst nauwkeurige luchtfoto's van enkele van die fabrieken werden aan de leiders van een reeks landen ter beschikking gesteld om de stilzwijgende instemming van die naties te bekomen.

Vandaag wordt daar nog weinig over gesproken maar de USA hebben NOOIT enig bewijs kunnen leveren van de duidelijke leugens die hebben gediend om die aanval te rechtvaardigen. Eén van die zogenaamde gevaarlijke fabrieken bleek later in werkelijkheid een fabriek te zijn geweest waar melkpoeder werd geproduceerd. De reden van de aanvang van die oorlog was dus een vreselijke leugen. Maar aangezien in de internationale politieke wereld het steeds de sterkste is die het gelijk aan zijn kant krijgt hoeven wij daar dus niet meer bij stil te staan.

Wat is nu ongeveer het resultaat geweest van die aanval tijdens die negen jaar:

1. Ongeveer 4500 Amerikaanse soldaten verloren er hun leven.
2. Duizenden soldaten werden teruggevlogen naar de USA met een ontbrekende arm; een ontbrekend been of beide.
3. Honderdduizenden Irakezen verloren hun leven.
4. De infrastructuur van Irak werd voor een groot gedeelte vernietigd.
5. De dictator Saddam Hussein is nu vervangen door een andere dictator AL Maliki genaamd.
6. De nieuwe dictator is een Shiiet en haat de nummer twee, Al Mutlaq, die tot de zogenaamde Sunnis behoort.
7. De oorlog heeft de Amerikaanse bevolking een fortuin van ongeveer duizend miljard dollar gekost.

8. Men heeft Irak nu achtergelaten in een bijna totale chaos.
9. De Irakezen haten de Amerikanen nu nog veel meer dan voorheen.
10. Ongeveer de helft van de 2,5 miljoen christenen zijn het land inmiddels ontvlucht.
11. Meer dan 1 miljoen Irakezen verplaatste zich in eigen land door de sterk gestegen onderlinge haat van de verschillende fracties als gevolg van de Amerikaanse inmengingen en manipulaties in vele zaken.
12. Meer dan zeven miljoen van de ongeveer 30 miljoen Irakezen leven nu onder de armoedegrens.
13. Miljoenen Irakezen voelen zich nu in een slechtere toestand als ten tijde van Saddam Hussein.
14. De kans is groot dat de spanning in die streek opnieuw gaat toenemen omdat Irak nu nauwere banden zal gaan zoeken met Iran omdat de Amerikanen autonome gebieden hebben gegeven aan de Koerden. enz. enz.

Wat hier allemaal is gebeurd, is een vreselijke schande maar onze media zwijgen daar over als vermoord en niemand blijkt zich nog af te vragen waartoe al die honderdduizenden doden hebben gediend; wat het nut van die oorlog zou kunnen geweest zijn en wat een vreselijke ellende Amerika daar heeft achtergelaten.

Geen enkele van de beloften die werden gemaakt bij het aanvangen van de oorlog werd gerealiseerd. Zelf President Obama diende vast te stellen dat zijn allerlaatste opdracht niet werd uitgevoerd. Hij had namelijk aan de laatste soldaat die vorige week Irak verliet de opdracht gegeven om het licht uit te draaien. Zelfs deze laatste opdracht kon niet uitgevoerd worden wegens electriciteitsgebrek.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!