Angeltjes
28-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 december : Onnozele of Onschuldige kinderen

 

Pieter Bruegel - De moord op de kinderen van Bethlehem

Op 28 december viert men in het christendom en met name in de katholieke kerk het martelaarschap van de onschuldige jongetjes van Bethlehem die op gezag van koning Herodes werden vermoord.

Het tweede hoofdstuk van het Evangelie van Matteüs meldt dat Herodes bang was dat de komst van een nieuwe Joodse koning het einde van zijn macht zou betekenen. Van de Wijzen uit het Oosten hoorde hij dat die nieuwe koning in Bethlehem geboren zou worden. Toen de Wijzen in een droom vernamen dat Herodes kwaadaardige bedoelingen had en het Kerstkind wilde doden, leidden ze hem om de tuin. Daarop ontstak Herodes in een hevige toorn.

"Toen Herodes begreep dat hij door de magiërs misleid was, werd hij verschrikkelijk kwaad, en afgaande op het tijdstip dat hij van de magiërs had gehoord, gaf hij opdracht om in Betlehem en de wijde omgeving alle jongetjes van twee jaar en jonger om te brengen." (Matteüs 2:16)

De katholieke traditie leert dat God de onschuldige jongetjes van Bethlehem had voorbestemd om door hun dood te getuigen van de Messias. Sinds de vijfde eeuw worden zij daarom als heiligen vereerd.

Het feest van de Onnozele kinderen werd voor het eerst in het jaar 505 in Carthago gevierd. Het stamt van een oud Romeins kinderfeest, het 'festum puerorum'. Dit verkleedfeest, waarin oosterse, Romeinse en Keltische elementen waren opgenomen, werd door de kerk verboden.

In de loop van de tijd werd Onnozele Kinderen een (kerkelijk) kinderfeest. In die hoedanigheid werd het uiteindelijk overschaduwd door de viering van Sint-Nicolaas. Op Onnozele Kinderen waren vroeger de kinderen de baas en trokken zij als volwassenen gekleed langs de deuren om geld of snoep te vragen. Dit bedelen om snoep en geld gaat terug op het kinderbisschopspel.

Bij het kinderbisschopspel werd tijdens de Vespers onder het Magnificat onder de scholieren een kinderbisschop gekozen. Deze jongen trad dan enkele dagen in klooster- en kapittelkerk als bisschop op. Met een groep kinderen als aanhang ging hij bij hoogstaande personen van kerk en gemeente eten en kreeg daar ook kleine geschenken. Ook verkleedpartijen hoorden bij het feest en er werden geschenken gegeven aan de koorknapen. In veel gezinnen mag het jongste kind kiezen wat er die dag gegeten wordt.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 768)

 

In de bomvolle Carolus Borromeuskerk te Antwerpen werd een feestelijk Kerstmaal aangeboden aan de daklozen door het Egidiusgenootschap


Onze beroepspolitiekers hebben de laatste jaren een steeds groter fortuin belastinggeld gespendeerd voor het opvangen van buitenlandse gelukzoekers. Deze politiek heeft als enig resultaat gehad dat de groep tafelschuimers steeds in aantal blijft toenemen. In vele vreemde landen doet  het gerucht de ronde dat in België alles mogelijk is en men er zonder de minste inspanning van alles en nog wat gratis in de schoot geworpen krijgt.

Jammer genoeg zijn deze berichten grotendeels juist. De meeste van deze buitenlandse "bezoekers" komen uit warme landen zodat wij ons niet schuldig hoeven te voelen omdat ze tijdens de wintermaanden koude lijden. Totaal onbemiddeld waren ze ook niet want ze hebben meestal zware reiskosten betaald om hier te geraken. Maar nu ze er reeds met tienduizenden zijn moet het toch duidelijk worden dat indien niet snel en doeltreffend een einde wordt gesteld aan deze dijkbreuk, we regelrecht op een financiele ramp aan het afstevenen zijn.

Het ergst van al lezen we in het hoofdartikel van 27 december in de Gazet Van Antwerpen. Hieruit blijkt duidelijk dat nadat fortuinen aan vreemdelingen, die hier nooit een klop hebben uitgevoerd, werden uitbetaald er nu in ons land steeds maar meer en meer daklozen in onze steden rondzwerven. Wat ons het meest pijn doet is dat het hoofdzakelijk eigen landgenoten zijn die het grootste gedeelte uitmaken van deze nieuwe, en snel in aantal toenemende, groep sukkelaars.

Zover heeft onze overheid het nu gebracht namelijk dat het "eigen volk" nu stilaan "laatst" komt als het over solidariteit of overheidshulp aankomt. Dergelijke toestand zou nu toch de ogen moeten openen van al diegenen die in dit land nog wat te vertellen hebben.

Nergens ter wereld kan men dergelijke wantoestanden aantreffen. Totaal onbekende vreemdelingen die hier komen aanwaaien krijgen méér en dan nog véél sneller dan eigen volk dat in het sukkelstraatje is aanbeland. De voornaamste oorzaak dient waarschijnlijk gezocht te worden in het feit dat bijna de totaliteit van de vreemden zich vroeg of laat aansluit bij de zogenaamde linksen en dat de partij van het "eigen volk" door de traditionele partijen wordt uitgespuwd.

Dergelijke a-sociale en totaal misplaatste houding zal vroeg of laat gewroken worden. Het kan niet zijn dat de meerderheid van ons volk deze onaanvaardbare en totaal oneerlijke toestanden in de toekomst kan blijven dulden. Vroeg of laat zullen de ogen van velen opengaan en zal men diegenen die voor deze steeds toenemende onrechtvaardigheid verantwoordelijk zijn geweest afstraffen.

Alhoewel we duidelijk behoren tot diegenen die steeds solidair willen zijn met onze medemens roepen we de dag van vandaag toch steeds méér en met luide stem en met een stijgende overtuiging: "eigen volk eerst!"

Men zegge het voort ...

Freddy van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam is een constante verrijking voor onze beschaving

 

Baby moet geadopteerd worden om haar te beschermen tegen eremoord door haar eigen grootvader.

Een klein meisje, dat buitenechtelijk verwekt werd, moet geadopteerd worden omdat het risico op een eremoord te groot is: zo vonniste een Brits Hof van Beroep op 21 december. De drie rechters kwamen tot de conclusie dat, in het geval de vader van de ongetrouwde moslimmoeder zou vernemen dat zijn dochter een kindje gekregen had, zijn “onmeetbare schaamte” hem zou dwingen tot een wraakzuchtig bloedbad door de baby en heel haar familie te doden.  Dus kwamen ze tot het vonnis dat het één jaar oude meisje – naar wie verwezen wordt als “baby Q” – moet geadopteerd worden omwille van haar eigen veiligheid.

Ze zal in een adoptiegezin opgroeien; als ze ouder is, zullen die haar uitleggen waarom haar biologische moeder haar niet kon opvoeden.  Het is de eerste keer dat een Brits hof een adoptie bevolen heeft om een moord te vermijden. 

De oma van moeders kant verklaarde aan de politie en aan de rechtbank dat indien haar man ooit het bestaan van het kind zou vernemen “hij zichzelf ertoe verplicht zou zien omwille van zijn eer het kind, de moeder (zijn dochter), de grootmoeder (zijn vrouw) en zijn andere kinderen te doden”.  De identiteit van alle betrokkenen werd geheim gehouden om het kind de kans op een veilig bestaan te geven.  De potentiële eremoordenaar weet tot op heden niet dat zijn dochter zwanger is geweest.  Het kindje werd einde 2009 geboren uit een relatie van de moeder, naar wie verwezen wordt als “M” (mother)  met een getrouwde man, “F” (fucker). 

Geen van beiden werd in Groot-Brittannië geboren; ze kwamen onafhankelijk van elkaar naar het land.  Ze zijn beiden moslims maar uit verschillende culturen.  Tijdens de periode van zijn ontrouw wachtte “F” op de overkomst van zijn echtgenote, die nog geen toelating had.  Intussen woont ze wel bij hem.

Toen “M” in de lente 2010 wist dat ze zwanger was – ze woonde bij haar ouders – kon ze dit verbergen door het dragen van ruimzittende kleding. Pas na 23 weken zwangerschap waagde ze het zich te laten onderzoeken – ergens aan de andere kant van de stad - zodat haar ouders er niets over te weten konden komen.  Uiteindelijk biechtte ze haar geheim op aan haar moeder en zuster : toen ze moest bevallen, lokte iemand haar vader met een of ander smoes weg.  De jonge vrouw stond het kindje onmiddellijk na de geboorte af ter adoptie.  In december 2010 werd de baby door een moslimkoppel opgevangen dat haar nu wil adopteren. 

Het kwam tot een rechtszaak omdat de biologische vader haar zelf onder zijn hoede wilde nemen.  Rechter Justice Parker wees zijn verzoek in juli 2011 af wegens het hoog risico op eremoord “omdat vader van de biologische moeder wel eens twee en twee zou kunnen optellen”. Moslims kunnen soms verrassend intellectueel zijn.  De baby was vanzelfsprekend niet het kind van de wettelijke echtgenote van “F” en mocht de grootvader ooit achter de ware gebeurtenissen komen dan zou dit “een intense, bijna onvoorstelbare schaamte voor hem en zijn familie betekenen.”  Er bestond een zeer ernstig risico op een gewelddadige aanval om de familie-eer te beschermen. 

De biologische vader ging in beroep, maar de drie rechters wezen hem af.  De adoptie-ouders zijn moslims, afkomstig uit het zelfde oorsprongsland als de biologische moeder.  

Floriaan Terbeke

Bron: dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte begint aan de Arabische Winter

 

Al Azharmoskee in Caïro : let's kill the Jews

De gematigde moslimbroederschap in Egypte bekrachtigde enkele dagen geleden nog maar eens haar gematigde zienswijze.  Na de tweede stembusgang kregen zij 40 van de 60 mandaten; de salafisten, die – naar verluidt – ietsje minder gematigd zijn, sleepten 13 mandaten in de wacht.  Twee leden van de moslimbroederschap riepen in de al Azharmoskee in Caïro op om de Joden uit te roeien. 

Beiden citeerden o.a. uit een hadith (de overlevering van een aan Mohammed toegeschreven uitspraak), waarbij hij de moslims oproept tegen de joden ten strijde te trekken “tot de rotsen en de bomen zeggen ‘O, slaaf van Allah, o moslim, er is een jood achter mij, kom en dood hem’.”

Reacties uit ons kikkerland hebben we niet mogen noteren.  De opwarming van de aarde waardoor we tot juli moeten stoken, het weder binnen 100 jaar, de shit van het glazen huis, de zegen van 0000-staking, dat zijn de problemen die de kerstdagen vervuld hebben.  Wie interesseert zich voor de 18.000 terreuraanslagen in de naam van Allah sinds 11 september?  En wie interesseert zich voor de joden (… en de christenen) ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israël wil af van Afrikaanse invasie

 

De Israëlische ministerraad heeft unaniem de financiering van een programma – ten bedrage van $ 160 miljoen - goedgekeurd om de toevloed van illegale Afrikaanse immigranten te stoppen door de bouw van een hek en de uitbreiding van een opvangcentrum voor duizenden nieuwkomers. 

Sinds 2006 zijn ca. 50.000 illegale asielzoekers, in hoofdzaak uit Soedan en Eritrea, via de poreuze grens van de Egyptische Sinaïwoestijn in Zuid-Israël beland.  De instroom heeft tot een nationaal debat geleid.  Israëli’s vrezen dat hun eigenheid door de niet-joodse toestroom in gevaar komt.  Critici menen dat de immigranten bovendien een economische en sociale last met zich meebrengen.   Anderen menen dat hun land, ontstaan uit de genocide op joden, de problemen van vluchtelingen niet mag negeren. 

Premier Benjamin Netanyahu maakte duidelijk dat de aanhoudende toevloed van migranten een “nationale plaag” geworden is en hij is van mening – samen met vele anderen – dat de meerderheid  der asielzoekers geen vluchtelingen zijn die willen ontsnappen aan vervolging, maar wel economische opportunisten.  Hij vreest dat Israël dreigt overspoeld te worden en hij zal volgend jaar Afrikaanse landen bezoeken om hun repatriëring aan te kaarten.  Honderden werden al terug naar hun thuisland gebracht.  

Hun advocaten pleiten voor het toestaan van asiel.  Zij beschuldigen de regering ervan de mogelijke vergelding, die de teruggestuurde asielzoekers in hun thuisland eventueel mogen verwachten, te negeren.  En zij ondersteunen hun eis door hun stelling dat 88% van de immigranten uit Eritrea over heel de wereld erkend worden als vluchteling; bijgevolg lijkt het hun eerder ongeloofwaardig dat ze in Israël anders zouden zijn.   Israëlische instanties daarentegen menen dat de overgrote meerderheid op zoek is naar werk.  Zij zeggen dat het regeringsplan tot doel heeft het hen zo moeilijk mogelijk te maken. 

Het middelpunt van het plan is de snelle afwerking van de grensafscheiding met Egypte – een hekwerk dat bovendien een verdedigingsfunctie heeft.  Deze zomer, in augustus, kwamen militanten over de grens en doodden acht Israëli’s.  Het hekwerk, dat de volledige lengte van de ca. 250 km grens met Egypte zal beslaan, moet tegen oktober voltooid zijn.  Israël plant ook de bouw van een detentiecentrum voor de opvang van duizenden immigranten en zal een gevangenis uitbreiden waarin nu een aantal Afrikanen ondergebracht zijn.  De wetgeving zal ook aangepast worden zodat de hechtenis van 60 dagen kan uitgebreid worden tot maximum 3 jaar.  Werkgevers die illegalen te werk stellen moeten rekening houden met boetes tot $ 18.000.  Dit plan werd verleden jaar al gedeeltelijk goedgekeurd maar de financiering ervan kreeg pas nu groen licht. 

De Afrikanen begonnen Israël binnen te druppelen nadat Egypte in 2005 een betoging van Soedanese vluchtelingen gewelddadig onderdrukt had: er werden toen tenminste 20 personen gedood.  Gauw deed de boodschap de ronde dat er in het relatief welvarende Israël werkgelegenheid en een veilig onderkomen te vinden was.  Ze zitten zowat overal verspreid in het land maar door het gebrek aan een regeringsbeleid ontstonden ghetto’s en strubbelingen met de bevolking, die de immigranten van misdrijven en vrouwenintimidatie beschuldigen. 

De overheid hoopt dat de grensafscheiding met Egypte de meeste gelukzoekers zal tegenhouden.  Het detentiecentrum heeft tot doel immigranten met een onduidelijk statuut , waarvoor Israël volgens internationaal recht onderdak, levensmiddelen of werk moet voorzien, bijeen te houden tot hun dossiers vervolledigd zijn.

Floriaan Terbeke

Bron:  www.thedailynewsegypt.com

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weeffouten bij de invoering van de euro

 

NL-Minister Jan-kees De jager vraagt de burger deze crisis toch een kans te geven.

Al bijna tien jaar was Nederland erop voorbereid. Toch is de invoering van de eurocrisis in 2011 niet zonder slag of stoot verlopen. De Nederlander moet eraan wennen en klaagt over gestegen prijzen. Bestuurders maken zich zorgen en vragen zich af of een crisis, gecombineerd met een recessie, op de lange termijn wel houdbaar is.

Het concept werd begin 2002 gelanceerd met de introductie van de Europese Monetaire Unie: een gezamenlijke Europese staatsschuld die zo groot is dat terugbetaling welhaast onmogelijk is. De financiële markt diende in gevaar te raken en de gemeenschappelijke munt zou gaan wankelen. 2011 was het jaar dat de eurolanden er klaar voor moesten zijn.

Critici mopperen over het ontwerp van de huidige economische situatie. ‘Bij de invoering van de crisis zijn fundamentele weeffouten gemaakt’, aldus macro-econoom Bert Bokhoven van de Vrije Universiteit. ‘Eén bezuiniging in Italië kan al genoeg zijn om de markten te stabiliseren, waardoor de crisis als een nachtkaars uitgaat. Overheden zijn vrij om naar eigen believen te handelen, er is geen sprake van enig toezicht vanuit Brussel. De crisis oogt stabiel, maar is in feite een kwetsbare zeepbel.’ Bokhoven pleit derhalve voor resoluut handelen. ‘Als we ons beleid van rigoureuze hervormingen niet snel herzien, is deze crisis gedoemd tot de ondergang.’

De eurocrisis wordt in Nederland met gematigd enthousiasme ontvangen. Ruim 84 procent van de burgers zegt er nog aan te moeten wennen. ‘Van mij had het niet zo nodig gehoeven’, aldus Ben Elker, data-analist te Bilthoven, ‘maar aan de gewone burger wordt niets gevraagd. Ik heb het gevoel dat die crisis ons gewoon door de strot geduwd wordt.’

Minister Jan Kees de Jager van Financiën verklaart de terughoudendheid van de Nederlanders te begrijpen. ‘Het is iets nieuws, dat is altijd eng. Waar is het goed voor en hoe zal het aflopen?’ Desalniettemin staat de bewindsman naar eigen zeggen noch altijd vierkant achter de huidige situatie. ‘Ik weet dat het moeilijk is, maar toch wil ik de burger vragen deze crisis een kans te geven. De mogelijkheden die zij op de lange termijn biedt zijn legio. Denk je eens in: in ieder euroland op dezelfde leeftijd met pensioen, overal de mogelijkheid voor een sabbatical die jaren kan duren. Eénwording was nog nooit zo lonend als nu.’

Dit artikel is persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Het geeft slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld


27-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hatelijke Kerstwensen

 

 

In de kerstnacht werd het secretariaat van het Vlaams Belang in de Torhoutsesteenweg te Oostende beklad. Er stond een hakenkruis op het rolluik, er was hondenpoep op de deur en er zaten drollen in de brievenbus.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 26/27 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De slag om Antwerpen.
 
Geachte redactie,

Men kan er echt niet meer omheen  : de slag om Antwerpen is ingezet, de grote kanonnen worden in stelling gebracht.

Bij de blauwselventen die dreigen te verzuipen wegens het gebrek aan redders hebben ze de ministerin van just-is-just opdracht gegeven zich in de Scheldestad te vestigen om er  de nog schamele meubelen te redden.

Annemie Tortelduif wordt vliegenvangster voor de O-VLD ZONDER evenwel een mandaat te zullen  opnemen indien ze verkozen geraakt. Dit trukje van poco zwaargewichten is al langer dan vandaag bekend en desondanks de negatieve kritiek die daarover te horen is, doet men lustig verder op deze manier goedgelovigen een rad voor de ogen te draaien. In de dikke Van Dale hebben ze daar een woord voor: Hoereren.

Dat er in de stad van Allah door de huidige totentrekkers niets onverlet zal gelaten worden om rechts af te blokken, hoeft geen betoog. De linxe overheersing en het dito gedachtengoed staat op glad ijs. Zonder de massale hulp van de allochtone aanhang zouden zij het kunnen schudden. Maar zelfs bij deze laatste groep zijn er individuen die er schoon genoeg van krijgen.

Het laatste woord is daar alleszins nog niet gezegd. Misschien zou P. Janssens best aan Corotrien Gennez en Bert den Bleiter vragen om ook in zijn stad hun intrek te nemen ... al was het maar tot na de kiezing. Ook de sossen zullen vliegenvangers kunnen gebruiken. (lol)

mvg- Senior

*****

Bloed op de kerk

De krijtlijnen worden steeds duidelijker. De koude oorlog is voorbij, de spanningen tussen oost en west zijn verleden tijd. Wij leven nu in een sprookjeswereld, de gelovigen tegen de ongelovigen of de simpelen van geest tegen het gezond verstand, de fundamentalisten tegen de zogezegde racisten, de vredelievenden tegen de extremisten , de onnozelaars tegen de weldenkenden.

Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil , vergeet het, dat is een gevaarlijke kerstmis-grap , want die goede-wil-mensen zullen uiteindelijk het slachtoffer worden van bv. de correcte politiek, de verdraagzaamheid en de vrijheid van godsdienst over de ganse wereld

René

*****

28 december : Feestdag van de Vlamingen die de regering Di Rupo steunen.

"Onnozele Kinderen" of "Onschuldige kinderen" is het tjeven alternatief van een oud Romeins kinder-verkleedfeest waarin Oosterse, Romeinse en Keltische elementen voorkwamen.

In Spaanstalige landen worden op die dag grappen uitgehaald zoals bij ons op 1 april, De Croo junior waardig. In andere regio's is het traditie dat geld geleend op 28 december niet moet worden terugbetaald, specialiteit van onze linxe bewindslieden.

Willy - Manila

*****

Moslims, hand in hand met al wat Links vertegenwoordigt, zijn de ondergang van Onze Westerse samenleving. Het grote nieuwe gevaar na Hitler en zijn Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij : zijn voor ieder land in de Europese Unie en daarbuiten zonder twijfel de Moslinks.  

Wie plooit ervoor de Moslims ?  Links uiteraard. 
 
1. Het Nationaalsocialisme van toen is nu het Moslimsocialisme.
 
2. De levensdroom waar de Fascisten toen voor stonden was het Arische ras,  nu staan deze Fascisten voor het Arabische ras.
 
3. De propaganda van toen is nog voor een groot deel van hetzelfde allooi. 

De Moslinks van nu schieten zoals toen met scherp op al wat Joods is. Terwijl ze op de Roodgekleurde Media praktisch alle dagen Israel in een slecht  daglicht wegzetten en alle problemen in deze regio plaatsen onder de noemer het Israelisch geweld.
 
4. De eigen bevolking in Europa die vasthoudt aan zijn eigen Cultuur en terecht bezorgd is over de Toekomst en de daaraan verbonden Moslim invasie, worden door de propaganda van de Moslinks en door de roodgekleurde Media weggezet als onverdraagzame verzuurde racisten.

Anne & Rudolf

*****

De weireld volgens Senior : Napoleon knijpt ze

Dat Napoleon ze knijpt is best te begrijpen, de blauwe sterren stellen zich boven het gepeupel zo ook met Patrick De Wael die onlangs nog scheve smoelen trok in het parlement. Maar even nadenken, hebben die twee niets met mekaar gemeen als het om sjoemelen gaat ?

Wil

*****

De schrik zit erin!

Geachte redactie,

Ondanks een verheugde keuning en een breed glimlachende premier mogen we aannemen dat dit alles een mooi voorbeeld is van schone schijn.

Twee zeer opmerkelijke uitspraken kunnen dit alleen maar beamen. Volgens een richtlijn van de nieuwbakken premier, vlak na de eedaflegging, komt het er nu op aan de Vlamingen niet teveel tegen de schenen te stampen.

De franstaligen en hun Vlaamse collabo's mogen geen munitie meer leveren aan de N-VA, want bij een verdere implosie van de Vlaamse losers partijen en een doorzettende groei van de N-VA zal het niet meer mogelijk zijn om nog een federale regering te kunnen vormen. Een nog grotere Vlaamse minderheid in een federale regering zoals nu het geval is, zou dodelijk zijn voor het  voortbestaan van dit land als geheel.

Elio heeft het blijkbaar goed gesnopen dat de situatie aan een zijden draadje hangt voor de hangmatters. Alles moet in het werk gesteld worden om BDW en zijn partij af te blokken. Of het Don Elio zal gelukken, durf ik sterk te betwijfelen als men ziet hoe ze de Vlamingen verder blijven uitmelken, met de glimlach.

Dat de francofonen en niet gerust in zijn, bewijst zelfs de tussenkomst van de clerus bij monde van kardinaal Leonard. Zijn omfloerste uithaal naar BDW dat hij zijn intelligentie voor het verkeerde doel gebruikt, behoeft geen bijhorende tekening.  De zielenherder zou het liefst de partij in de ban van de kerk slaan. Aangezien zijn kerken bijna leegstaande panden geworden zijn, is de man blij dat er nog een middernachtmis is waarbij hij zijn ongenoegen over de N-VA kan ventileren.

Vele jaren geleden, bij de opkomst van de Volksunie, tapte de clerus uit hetzelfde vaatje en bezwoer toen de gelovigen die de kerken des zondags nog bevolkten niet voor deze partij te stemmen op straffe van zonde !  Het is zo klaar als een klontje dat de N-VA hezelfde lot beschoren is als het V.B. Een boycot met alle bijhorende truken van de foor zal ook hen niet bespaard worden.

Het hof ,Walchië, de clerus en de Vlaamse collabo's zullen één front vormen tegen de N-VA om hen te nekken ...en vergeet de poco media niet met de 0000, bij gratie van Vlaamse subsidies, op kop.

Als BDW wil weten hoe dat in zijn werk gaat, kan hij best eens een praatje gaan maken met Filip en Gerolf en zeker ophouden met het V.B. te beschouwen als een vijand !

mvg- Senior

*****

Léonard laat zijn masker vallen.

In zijn kersthomilie slaagde de aartsbisschop Léonard er in om een heuse loftrompet te steken over de bende indignados die hier hun onbeschoftheid en vernielzucht kwamen botvieren maar bovendien leuterde hij een reeks volzinnen aan elkaar waarin hij de gelovigen opriep tot het tonen van solidariteit.

Dat dit duidelijk uitsluitend betrekking had op de franskiljonse misbruik van dit woord bleek dezelfde dag nog in een interview met RTL-Tvi tijdens het programma L'Invité.

"De Wever is een intelligent man, wat een verleidelijke kant heeft. Maar hij stelt die intelligentie ten dienste van een foute zaak." orakelde de reïncarnatie van kardinaal Mercier die ook blij is dat ons onland.be eindelijk een regering heeft

"Wij moeten nu eenmaal samenleven in dit land. Zijn houding om als voorzitter van Vlaanderens grootste partij compromissen te weigeren, is niet de goede houding." vindt deze Belgicistische kerkleider die nauwe banden had met "het werk".

Indien ik van in de tijd van de splitsing van de Leuvense universiteit nog geen hekel aan het fossiele Belgisch episcopaat zou hebben overgehouden dan zou ik het nu zeker hebben gekregen.

Deze franskiljon, nota bene betaald met belastinggeld opgehoest door -laat ons eerlijk blijven- bijna uitsluitend Vlaamse burgers, veegt het principe van de scheiding tussen kerk en staat gewoon aan zijn aars en verkoopt politieke leugens.

Fouter kan het met de katholieke kerk in Vlaanderen niet lopen. Albert Coburg zal tevreden zijn dat hij bij Benny Ratzinger de keuze voor André Léonard ging bepleiten.

Leve de republiek !

Lucky9

*****

Georges Ver Eecke, de stelende ekster

Het gemeenteraadslid Georges Ver Eecke die door zijn aanwezigheid op de extra-gemeenteraad de aanstelling van de Turkse schepen mogelijk maakte, behoort volgens Dewinter niet tot de VB-fractie. Op de officiële site van Antwerpen staat het nochtans anders. Wat is 't nu eigenlijk ?

http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/26/874.Y29udGV4dD04MDM0MDgw.html

Jos M.

*****

 Staatsschuld

Waarde Redactie, 

Zomaar een willekeurige greep uit de notulen van “De Federale Overheidsdienst FINANCIËN, Thesaurie : Eind februari 2010 bedroeg de federale staatsschuld  € 325 miljard Dit was een vermeerdering met € 2 miljard ten opzichte van januari 2010. Eind november 2011 is de staatsschuld € 362 miljard. Dus is er in die 22 maanden niets gedaan om de ongeveer € 2 miljard per maand aangroei van de staatsschuld te stoppen of te corrigeren. 

Deze on-staat die nooit zal toegeven dat zijn beleid mislukt is, is door de jaren heen heel inventief geweest in het vervalsen van cijfers. Bij de eerste grote economische crisis van 1973 heeft de socialistische regering het ambtenarenaantal met 40% laten aangroeien om haar nefaste beleid te verdoezelen. Van toen af is de staatsschuld gigantisch gestegen. De EU was een gedroomd politiek instituut om zich achter te verschuilen : van toen af zijn alle landen zich gaan gedragen alsof ze een verre rijke peetoom hadden, overal kwamen de socialisten aan de macht omdat ze met geld konden strooien. Iedereen gelijk, allemaal rijk. 

Overal in de EU werden inmiddels die kaviaarsocialisten beschaafd aan de kant geschoven, mijn part verdienen ze een ander lot, dat even terzijde. Maar in dit onland heeft diezelfde Waalse criminele organisatie nu ALLE touwtjes in handen, en het zullen de lompe Vlaamse boerkes zijn die alles zullen mogen afbetalen. De Waalse maffialeden zullen er geen hinder van ondervinden want 70% van hen leven van een uitkering als ambtenaar, een gesubsidieerd nepstatuut of werklozensteun, en daar mag niet aan geraakt worden, volgens de pakbonden.  Kunnen die laatsten dan, voor ze nog eens staken, eerst aan hun leden uitleggen waar die € 2 000 000 000 (2 miljard geleend geld) per maand aan besteed worden, en hoelang kan/moet dat volgens hen doorgaan. Tot de tekeningen van A’pen 2100 realiteit zijn ?

Stradi

*****

En de prijs voor de scherpste opmerking gaat naar...

"De langdurig werkenden worden aangepakt. Niet de langdurig werklozen. Grazie mille, Elio."

Komt uit de reacties op De Standaard, van ene Arnie M. Beter kan het niet gezegd worden. Langer werken om vroeger dood te vallen en zo uw pensioen aan de staat te geven die er hangmatten met goudbrokaat mee uitdeelt.

Ondertussen laat u uw kinderen verweesd achter in een door en door oneerlijke, onveilige, discriminerende, onbetaalbare en onleefbare maatschappij.

Goe zot. Juul kabas had gelijk : 't zijn zotten die werken ! Leve de gelijkgestelde dagen, het zwartwerk, de ziekenkas en de verzekering. Daar gaat het naartoe.Het is niet omdat Van Quickgeborneerd zich zoals ten tijde van de Grote Oorlog blindelings naar voren lanceert door een franstalig bevel dat de rest moet volgen... een beetje fierheid a.u.b.

Beste wensen aan iedereen die eerlijk voor zijn mening blijft uitkomen.

Jade

*****

Wensen

En luid schallen de stemmen 
Ze zullen hem niet temmen 

Een strijdbaar 2012 gewenst 

Eric Jaegers & Mireille Demonie  Gistel

*****

Ver van ons bed op Kerstdag

Ver van ons bed op Kerstdag in Nigeria, slachtten de aanhangers van de wrede ideologie Islam met "vredevolle" aanslagen, tientallen onschuldige christenen.

Indien U of ik naar er naar een middernachtmis zouden zijn gegaan voor de sfeer in de omgeving of wat dan ook, zouden wij nu dood kunnen zijn. Omdat de woestijngod volgelingen gijzelt.

Denk daar eens goed over na politiek correcte debiele apparatsjiks!

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkscafés uitgerookt

 

Zo’n 2005 cafés uitgerookt en gesloten sedert het rookverbod van juli 2011. 

Het dorpscafé, de troost van de volksmens wordt opgeofferd voor de belijders van het gezondheidsfascisme. Verzuurden gaan zelf niet op café. Ze zijn hoogstens heimelijke drinkers voor de beeldbuis, waar ze met hun vrouw en 2,4 kinderen wegkwijnen in hun citroencocon aan de open haard.
Straks komt de houtkachelpolitie en mogen ze verkleumen met de stoeprokers.
Boontje komt om zijn loontje.

Jean Marie Dedecker

http://www.jmdedecker.com/2011/12/volkscafes-uitgerookt.html?spref=fb


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod en sociaal bloedbad

 

 

Roken is voor zo velen onder ons geen probleem meer, maar heel wat mensen hebben gerookt, je kon er bijna niet onderuit, het kostte niets en maatschappelijk aanvaard, wat zeg ik, als je niet rookte was je geen echte vent en sommige vrouwen toonden er hun ongebondenheid en onafhankelijkheid mee. Je kon geen film bekijken, geen interview met vooraanstaande personen of er stak een sigaar of sigaret in de persoon of er dwarrelde rook rond zijn kop, je was een bezienswaardigheid als je niet rookte.

Eerst kwam er druk van gesubsidieerde gezondheidsindustrie en er volgde het verbieden van roken in openbare ruimtes, overdekte stations, ziekenhuizen en nog veel meer. Eigenlijk haast overal.  Waarom dan de sigaret niet helemaal verbieden? De accijns op tabaksproducten is zeer hoog. Een verstokte roker draagt dagelijks al vlug drie tot vijf euro af aan de vaderlandse schatkist. 

En daar gaat het hier over, de staat geeft geen shit om de gezondheid van de burgers :  dus roken mag niet, maar wél als het opbrengt, met één oog op de schatkist en de economie en met het andere oog op het aantal stemmen van de gezondheidsfreaks. Zo is het ook gegaan met het verbod op roken in cafés, eerst tellen hoeveel stemmen uit de cafés verloren zouden gaan om dan het roken te verbieden, zonder dure onderzoeken en zonder rekening te houden met de mogelijke sociale consequenties. Als statement dat het zelfstandig statuut een lachertje is kan dat wel tellen.

Want hoe het zit met het sociale luik in deze kwestie ? Als een General Motors zijn deuren sluit en drieduizend mensen ontslaat, staan de kranten en media weken vol over een sociaal bloedbad.  Nu er op korte termijn duizenden mensen op straat staan, niets over de sociale drama’s achter die sluitingen. 

Begin maar als vijftiger, alle bezittingen geconfisqueerd, een leningslast voor nog enkele jaren, met een “meehelpende” echtgenote zonder statuut en schoolgaande kinderen, terug uw leven op de rails te zetten. Nee, geen ontslag premie van 100 000 € en wegzinken in het comfortabele brugpensioen aan 52 jaar, nee, twee drie jobs om alle bekken te spijzen eer je aan jezelf en je familie toekomt.

De enige die je ziet van de overheid is de deurwaarder. Geen sociale begeleiding van een gesubsidieerde therapeut. Je hebt dan ook geen rechten meer, eer je “in orde” bent om te genieten van enkel maar de sociale basisvoorzieningen moet je één vol werkjaar als werknemer werken, geen enkele werkgever geeft je een voltijds contract op die leeftijd dus doe je er enkele jaren over om “in orde” te zijn.  Onze sociale wetten beschermen de frauderende Pakistaan beter dan de gruwel van een zelfstandige arbeider. Bescherming van de ‘pakbonden’ is enkel voor de ‘echte’ arbeider en de nieuwe landgenoten, en zeker niet voor autochtone zelfstandige.  Verschil moet er zijn niet. Zei u Sociale wetten ?

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft Di Rupo de kroon ontbloot ? (Bart Maddens @ VRT)

 

Wij moeten leren houden van Elio Di Rupo

De Belgische propagandamachine draait op volle toeren. De Vlamingen moeten leren houden van Elio Di Rupo. En ze moeten vooral ophouden met zeuren over het ontbreken van een meerderheid in Vlaanderen. Want het scheelt och arme twee zetels. En overigens is het in een federaal land perfect normaal dat een regering niet in elke deelstaat een meerderheid heeft. Een gewone meerderheid in de Kamer volstaat. Wie het anders beweert is een omfloerste separatist die het land naar de bliksem wil helpen.

Grondwetspecialist Delpérée legt het uit

Zo bijvoorbeeld de Franstalige constitutionalist en CdH-senator Francis Delpérée. In zijn gezaghebbende handboek “Le Droit Constitutionnel de la Belgique” (Brussel, Bruylant, 2000) lezen we het volgende over de federale regeringsvorming en de vereiste pariteit in de regering : "De regel wil dat elk ministerie verzekerd is van een voldoende meerderheid in de schoot van de beide gemeenschappen die de Staat vormen en, meer concreet, in de schoot van de taalgemeenschappen van de Kamer van volksvertegenwoordigers" (p.418) 

Een meerderheid in elke taalgroep is onontbeerlijk

Het staatshoofd kan enkel een regering benoemen die aan die voorwaarde voldoet, aldus nog de eminente constitutionalist :  "Deze regel vereist dat het Staatshoofd eerst nagaat dat de ministers die hij zal benoemen, over een meerderheidssteun beschikken in de Kamer en verolgens dat elke ministergroep ook steunt op een meerderheid in de eigen taalgroep (p 419) En alsof dat nog niet duidelijk genoeg is gaat Delpérée verder : "Het volstaat niet dat de koning zeven Franstalige en zeven Nederlandstalige ministers benoemt  die over een nationale meerderheid beschikken. Het is nodig dat hij er zich van verzekert dat de regering politiek en taalkundig in evenwicht is.  Om het duidelijk te stellen : elke vleugel van de regering moet in zijn taalgroep beschikken over een meerderheid in de Kamer. (p.419)

Di Rupo heeft de kroon ontbloot

Volgens de constitutionalist Delpérée kan er hierover dus niet de minste twijfel bestaan : de huidige regering is ongrondwettig omdat ze geen meerderheid heeft in elke taalgroep. En er is meer : formateur Di Rupo heeft koning Albert in een zeer lastig parket gebracht door hem voor te stellen om een ongrondwettelijke regering te benoemen. Hij heeft het staatshoofd gedwongen om een delicate politieke keuze te maken : tégen de Vlaamse meerderheid in kiezen voor een ongrondwettelijke regering, of tégen de Franstalige meerderheid in deze ongrondwettelijke regering afwijzen. Di Rupo heeft met andere woorden de kroon ontbloot.

Tenminste, als we mogen voortgaan op Delpérée’s lezing van de Grondwet. Ik ben dan wel geen constitutionalist, maar deze verregaande interpretatie lijkt me zacht gezegd toch wel voor enige discussie vatbaar. Het lijkt eerder een politieke dan een juridische stellingname. In feite verdedigt Delpérée hier het confederale standpunt van de N-VA : België is een optelling van twee democratieën en dus moet de regering in elke democratie een meerderheid hebben. Vreemd toch dat een overtuigde Belg als Delpérée, tevens baron, zich hier ontpopt als een communautaire hardliner.

Delpérée heeft zijn interpretatie vergeten

Maar ook vreemd dat Delpérée zich die passages in zijn eigen handboek vandaag niet meer blijkt te herinneren. Want tijdens het senaatsdebat over de regeringsverklaring vorige week verklaarde hij juist dat er geen vuiltje aan de lucht is met een regering zonder meerderheid in een van de taalgroepen. Precies het tegenovergestelde dus van wat hij generaties rechtsstudenten aan de UCL van buiten heeft laten blokken.

Zo is het :  er mag geen regering komen zonder Franstalige meerderheid

Of toch niet zo vreemd. Want wat de auteur eigenlijk bedoelt in zijn handboek constitutioneel recht, maar natuurlijk niet met zoveel woorden zegt, is dat er geen regering mag komen zonder een Franstalige meerderheid. Dat is in zijn ogen de geest van de Grondwet : de pariteitsregel voor de federale regering dient om de Franstalige minderheid te beschermen. Dit is wat Delpérée in gedachten heeft als hij die straffe passages neerpent. Want gezien het overwicht van Vlaamse zetels in de Kamer is de kans op een regering zonder Franstalige meerderheid mathematisch gezien véél groter dan de kans op een regering zonder Vlaamse meerderheid.

Om dat te vermijden zijn alle middelen goed, en mag zelfs een eminente en geadelde constitutionalist even in overdrive gaan en de Grondwet wat naar zijn hand zetten. Dit alles illustreert vooral hoezeer de Franstaligen de institutionele spelregels in dit land voortdurend interpreteren en toepassen zoals het in hun eigen kraam past. Er wordt met de Grondwet gezwaaid om te vermijden dat er een regering komt zonder Franstalige meerderheid. Maar als het omgekeerde zich voordoet, dan is dit argument plots van geen tel meer.

La Belgique nous appartient

Of neem de BHV-saga. De Franstaligen gebruiken de procedures van de belangenconflicten en de alarmbel om een regelrecht veto te stellen tegen de Vlaamse meerderheid in het parlement. Langs Vlaamse kant wordt die interpretatie van de Grondwet betwist. Maar het zijn wel de Franstaligen die hun visie hebben kunnen doorduwen.

En de Vlamingen, zij laten maar betijen, voor de lieve vrede. Want zoals filosoof Peter De Graeve het ooit stelde : de Vlamingen zijn slechts de huurders van het Belgische huis, de eigenaars dat zijn de Franstaligen, en zij stellen de regels. De huidige premier denkt er trouwens net zo over. Hij was het immers die op 10 oktober 2010 triomfantelijk verklaarde : “La Belgique nous appartient”.

Bart Maddens

 

PST : Wij hebben de Franstalige passages vertaald en het artikel in hoofdstukjes verdeeld om de leesbaarheid te bevorderen. Hieronder de oorspronkelijke Franse uittreksels.

“La règle veut que chaque ministère soit assuré d’une majorité suffisante au sein des deux grandes communautés qui composent l’Etat et, plus concrètement, au sein de chacun des groupes linguistiques de la Chambre des représentants.” (p.418)
“Cette règle veut que le chef de l’Etat vérifie, d’abord, si les ministres qu’il s’apprête à designer bénéficient d’un appui majoritaire à la Chambre des représentants et, ensuite, si chaque ensemble de ministres dispose d’une majorité au sein du groupe linguistique correspondant.” (p.419)
“Il ne suffit pas que le roi nomme sept ministres d’expression française et sept ministres d’expression néerlandaise et se contente d’observer qu’ils disposent ensemble d’une majorité nationale. Il faut encore qu’il s’assure que le gouvernement soit politiquement et linguistiquement équilibré. En clair, chaque aile du gouvernement doit disposer d’une majorité dans son groupe linguistique, à la Chambre des représentants.“ (p.419)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministerin Turtelbaum naar Antwerpen ?

 

De geruchten gonzen al geruime tijd dat de nieuwe ministerin van Justitie die in Puurs woont, Annemie Turtelbaum naar de koekestad zou verhuizen, om de liberale partij recht te houden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat is goed nieuws voor de verscheurde Open-VLD-ers en dat is voor de rest volksbedrog.  De toestand van de blauwe partij in Antwerpen is dramatisch.  Na het vertrek naar de N-VA van schepen Epo van Campenhout, is het snel bergafwaarts gegaan met de kleine blauwe fractie. 

De barsten zijn zichtbaar geworden tijdens het referendum over het Lange Wapperproject.  De liberalen steunden het bovengrondse project en de rode toeters gingen voor de tunnels. Van Campenhout, de toenmalige spreekbuis van Open-VLD veranderde plots van houding en hij volgde burgemeester Janssens voor de tunnels. Er zijn altijd lieden die hun activiteiten liever ondergronds begaan.

Dat was tevens het begin van het einde voor de Open-VLD Antwerpen.  Schepen Bungeneers panikeerde en hij liet zich ompraten om de begroting aan te passen aan de wensen van de burgemeester : miljoen meerkosten werden gecompenseerd door miljoenen fictieve inkomsten. Bungeneers, de onkreukbare financieschepen, was gedegradeerd tot de loopjongen van de sp-a.

De 3-koppige blauwe gemeenteraadsfractie zat er bij en keek ernaar. Het ambitieuze advocatenvrouwtje Annick de Ridder kreeg na deze hilarische of tragi-komische periode een job aangeboden bij de Katoennatie van gewezen liberaal kamerlid Fernand Huts en dat was de ideale aanleiding om de blauwe krabbenmand te verlaten.  In het Vlaams Parlement blijft ze wel aan haar goedbetalende job vasthangen.  Om de poen is het te doen maar zoiets mag je nooit zeggen van talentrijke individuen, die kunnen nooit genoeg op de bankrekening krijgen.

Dan is er nog die andere advocate, Anne Coolsaet, een gewezen slachtoffer van de Visa-affaire die hunkert naar de schepenbanken om haar rol van keiharde tante terug op te nemen.  En de Joodse gestrenge advocaat Claude Marinower, ongetwijfeld een brave man maar hij verkeert in een permanente rouwstemming.  Het derde raadslid (de opvolger van Annick de Ridder) is de wonderboy, ook een advocaat, Kris Luyckx. Door menige dame omschreven als Kris Looks. Tot hiertoe heeft de vurige pleiter voor allochtoonse onschuldigen, in de raad geen potten gebroken.

Volgens  peilingen zal de Open-VLD met het huidige clubje wellicht net de kiesdrempel halen.  Daarom moet Annemie Turtelbaum de meubels komen redden. De Antwerpse Open-VLD bestaat vooral uit advocaten en daar komt de minister van justitie aanzetten om de zaak te verstevigen. 

Dit is puur kiezersbedrog, want de ministerin heeft enkel de ambitie stemmen te ronselen en hoe de uitslag verder ook weze en welke coalitie er moge beklonken worden, zij keert terug naar Brussel. En hetzelfde onaantrekkelijke groepje dat in het stadhuis de broek of de rok verslijt, blijft als vijfde wiel aan de wagen "Heu, Ha, Ho en Tuut" zeggen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal failliete en stopgezette cafés stijgt met 43 procent sinds rookverbod

 

Tussen juli en december van dit jaar steeg het aantal cafés dat failliet ging of de deuren sloot met 43 procent, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit een analyse van het NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen)   “Deze cijfers tonen aan dat het rookverbod stevige consequenties heeft”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Ook al spelen naast het rookverbod andere factoren mee, blijkt dat verbod toch de spreekwoordelijke druppel te zijn geweest.”

En dan volgen allerlei clementievragen tot de regering en de lokale besturen : lager BTW-tarief, geen gemeentetaksen op terrassen, uitstel van betaling RSZ-bijdragen, verhoogde fiscale aftrek voor de plaatsing van een rookkamer, enzovoort.

Wat door vele tegenstanders van het rookverbod voorspeld werd, is nu bevestigd. Veel cafés zijn verplicht de deuren te sluiten.

Niemand durft zijn nek uitsteken om het vrijheidbeperkende rookverbod gewoon af te schaffen. Neen, op de knieën om genade smeken : belgische lafheid in zijn dagelijkse doen. Eerst wordt er een dwaze wet in het leven geroepen en als die voor velen de ondergang betekent, bedelt men om genademaatregelen die geld kosten en geld is er niet.

De politici hebben weer eens hun lusten bot gevierd : hun regeerdrift uitgewerkt in een verbodsmaatregel. Een van de leukste bezigheden voor pretentieuze en onbekwame lieden die macht toegespeeld krijgen. Direct werden er roedels gewichtigdoende controleurs op uitgestuurd om het Gezag van de Staat te laten voelen bij de gewone man. Intussen heeft deze bende knoeiers het land economisch naar de filistijnen geholpen, financieel geplunderd en een staatsschuld opgebouwd van 362 miljard (op 30 november ll).  Maar een sigaret roken met een pint, dat is aan banden gelegd en gereglementeerd door het zootje.

Om misselijk van te worden, dergelijke mentaliteit.  Jaar na jaar hebben politici dit land beheerd als een circus : alles voor de schone schijn, aankondigingen door gewichtigdoende stalmeesters, afgejakkerde dieren die beschamende rondjes moeten lopen en domme clowns die ronddolen in de piste en terechtgewezen worden door witgeschminkte Pierrots die barsten van pretentie. Le Cirque belge.

Als ik dit land vandaag méér verfoei dan gisteren, wil dit enkel zeggen dat ik het gisteren onvoldoende verachtte.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen is niet stoer genoeg voor de allochtonen

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio's eerste goede idee

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije en Frankrijk : het is af.

 

 

Turkije verbreekt alle politieke en economische contacten met Frankrijk en schort de militaire samenwerking met het West-Europese land op.

Dat heeft premier Recep Tayyip Erdogan donderdag meegedeeld, nadat de Franse Tweede Kamer had ingestemd met een wetsvoorstel waarin het ontkennen van de genocide op de Armeniërs in het Ottomaanse Rijk strafbaar wordt gesteld. Volgen Erdogan is ,,onherstelbare schade'' toegebracht aan de relaties tussen beide NAVO-landen.

Goed zo ! Nu nog 26 EU-landen te gaan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De strijd om 25 december

 

Op 25 december vieren we de geboorte van Christus. Waarom op die dag? Was dat voorheen een feestdag voor de zonnegod? Nee, het is eerder andersom.

Niemand weet wanneer Jezus van Nazaret geboren is. Maar vrijwel iedereen dénkt te weten waarom we zijn geboortedag op de 25e december vieren. 25 december is vlak na de kortste dag van het jaar, de winterzonnewende. Vanaf die dag gaan de dagen weer lengen. Het licht heeft de duisternis overwonnen – en dus vereerden de ‘heidenen’ op die dag de zon. De eerste christenen hadden een hekel aan dat feest, en riepen diezelfde dag uit als de geboortedag van Jezus. Tot zover wat iedereen denkt te weten. Velen zullen op school ook gehoord hebben dat die 25e december een Germaanse feestdag was, en dat Christus de Germaanse zonnegod verdrong. Want de Romeinen, zo luidt de achterliggende gedachte, vereerden Jupiter, Hercules en andere goden – en niet de zon. Beide veronderstellingen zijn onjuist. De Romeinen vereerden wel degelijk de zon. En de keuze voor 25 december was niét bedoeld om zonvereerders dwars te zitten.

Constantijn

De eerste christenen hadden geen idee wanneer Jezus was geboren. Een van de eerste en belangrijkste kerkvaders, Clemens van Alexandrië, kwam na veel rekenwerk uit op 17 november (van het jaar 3 vóór Christus), maar anderen kwamen met dagen in maart, april of mei. Niemand had het in die eerste eeuwen over 25 december. Pas rond het jaar 330 gaan christenen in Rome die dag vieren. Keizer Constantijn had zeventien jaar eerder besloten dat de christenen niet langer vervolgd mochten worden, en de christelijke kerk, die nu ‘uit de kast’ durfde te komen, had behoefte aan zijn eigen feestdagen. In de loop van de vierde eeuw werd de 25e december zo’n beetje overal aanvaard als Christus’ geboortedag.

Zo rond 330 waren de meeste inwoners van het Romeinse Rijk nog ‘heiden’, en naast de goden vereerden ze de zon. Iedereen kon met eigen ogen zien dat de zon een god was. Er bestonden verschillende feestdagen voor de zon: op 8 en 9 augustus, 28 augustus en 11 december. Níét op 25 december, ook al was dat in astronomisch opzicht een belangrijke dag. De verering van de zon had zo’n zestig jaar eerder nog een flinke boost gehad. Keizer Aurelianus had een grote overwinning behaald in het Oosten, en volgens hem was dat dankzij de goddelijke Sol. Om de zon te eren, besloot hij dat er om de vier jaar een grote wagenrenwedstrijd zou worden gehouden. Maar op welke dag of dagen die wedstrijden plaatsvonden, is niet duidelijk. Veel geleerden gaan ervan uit dat dat de 25e december moet zijn geweest, en dat dát het feest was dat de Romeinse christenen ‘inpikten’ als de geboorte van Jezus. Daar is één aanwijzing voor, de zogenoemde ‘kalender van 354’, een overgeleverde lijst van feestdagen uit dat jaar. Daarin staan zonnefeesten vermeld op twee dagen in eind oktober, en er is een feestdag, de natali invicti, een ‘geboortedag van de onoverwinnelijke’, op 25 december. Dat was een van de eretitels voor Sol. Maar zoals de Groningse historicus Steven Hijmans twee jaar geleden in zijn proefschrift liet zien, is die vermelding verdacht. De aanduiding ‘geboortedag van de onoverwinnelijke’ is té vaag voor die kalender, die zoveel geboortedagen (van goden, helden, keizers) bevat. Het lijkt erop dat deze feestdag naderhand een keer, toen het document gekopieerd werd, aan de lijst is toegevoegd. Wanneer zou dat gebeurd kunnen zijn? Waarschijnlijk was dat rond het jaar 362, ten tijde van keizer Julianus – die niet voor niets de bijnaam ‘de afvallige’ heeft gekregen.

Sol

Na Constantijn kwam een aantal christelijke keizers, totdat Julianus de troon besteeg, die géén christen was en die vast van plan was om de ondergang van de heidense religie te keren. Tempels werden hersteld; christelijke kerken werden afgeknepen. Deze ‘afvallige’ keizer heeft een interessant document nagelaten, een hymne aan Sol, waarin hij beweert dat 25 december al héél lang een belangrijke feestdag was ter ere van Sol. Dat was het zeker niet. Het vermoeden bestaat dat Julianus probeerde het feest van de geboorte van Christus, op 25 december, te verdringen met een groot feest voor... Sol. Het was natuurlijk ook een dag die, astronomisch gesproken, zeer geschikt was om de zon te vereren. Alleen was hij daar nooit echt voor gebruikt. En het was dat later bedachte zonnefeest dat aan de ‘kalender van 354’ is toegevoegd.

25 december was géén feestdag voor Sol. Met 25 december kozen de christenen voor een symbolische, maar ook onschuldige dag. Ze hadden beslist niet de bedoeling de aanhangers van Sol te irriteren. Het was Julianus die de christenen tartte, door een christelijke feestdag te vervangen. Zonder succes. Julianus kwam een paar jaar later om tijdens een veldtocht tegen de Perzen. Zijn antichristelijke maatregelen werden snel herroepen. Met de verering van Sol is het nooit meer goed gekomen.

DePers.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GB en CH willen hervorming Europees *Geweten*

 

 

Het Britse Buitenlandministerie heeft een ontwerp klaar om het Europees Geweten (Europees Hof voor de Rechten van de Mens)) te hervormen met als doel de macht terug te voeren naar de nationale regeringen. 

Zwitserland zal het voornemen steunen omdat het land eveneens verandering wenst om een antwoord te bieden aan de “groeiende publieke en politieke bezorgdheid”.  Er worden bondgenoten gezocht.  Als ze niet genoeg steun kunnen vinden, dan zullen ze overwegen de EU-wetgeving omtrent de gevangenen te negeren.  Het zou binnen de Britse regering wel tot spanningen kunnen leiden, want de EU-volgelingen, de Liberale Democraten, zijn een andere mening toegedaan dan de EU-sceptici, de Tories (conservatieven). 

Dominic Raab, lid van de parlementaire commissie mensenrechten, gaf tekst en uitleg: “Er is een groeiende consensus dat de bemoeizucht van het Geweten te ver is gegaan en dat het parlement zijn democratische rechten moet verdedigen.  Het is toe te juichen dat Groot-Brittannië zijn voorzitterschap van de Raad van Europa wil benutten om een internationale consensus over een hervorming van het Geweten door te voeren.  Het is absoluut cruciaal dat het Geweten niet instort onder het gewicht van onafgehandelde zaken en dat de rechters zich focussen op ernstige inbreuken in plaats van te prutsen aan details van de wetgeving in volwassen democratieën zoals Groot-Brittanië.”

GB leidt nog tot mei 2012 de 47 leden-tellende Raad van Europa en hoopt hiervan gebruik te kunnen maken om hervormingen te kunnen verwezenlijken.  Het heeft daarbij de steun van Zwitserland gekregen, waar een referendum gehouden werd om buitenlandse criminelen uit te wijzen.

Een gemeenschappelijk opgestelde memo van het Britse Buitenlandministerie en Zwitserland stelt dat het Europese Verdrag over de Rechten van de Mens in discrediet dreigt te komen wegens het enorm aantal hangende zaken – 160.000 – en de bemoeizucht van de Straatsburgrechters.  Dit document, gepubliceerd in de Sunday Times, waarschuwt “Dringend ingrijpen is nodig om verdere beschading van de reputatie en de effectiviteit van het verdragssysteem te voorkomen.  Het Geweten moet tegemoet komen aan de toenemende publieke en politieke bezorgdheid over de werking en de problemen, waarin het Hof tussenkomt, van geschillen die niet op Europees niveau moeten beslecht worden.  Het Geweten moet ermee ophouden hopeloze zaken, die door nationale rechtbanken gevonnist werden, opnieuw te willen beoordelen.  De omstandigheden, waarbij het Geweten tussenkomt en een eigen vonnis oplegt, zouden relatief zelden mogen voorkomen.  Bovendien wil het document de rechters verzoeken dit ruim te willen interpreteren: er is geen enkele reden waarom het zou beperkt blijven tot asiel en immigratie.”

Het document werd overgemaakt aan een inter-gouvernementele commissie van de Raad van Europa. Ondanks de bevelen van het Geweten, stemde het Britse parlement in februari nog tegen het stemrecht voor gevangenen.  Het is de bedoeling dat er in de lente een top bijeengeroepen wordt met de hervorming op de agenda: “Groot-Brittanië wil dat het Geweten zich bezig houdt met fundamentele waarden en aan de lidstaten de verantwoordelijkheid overlaat van de geschillen die op nationaal niveau – door parlementen en rechtbanken – al beslecht werden, zoals bv. stemrecht voor gevangenen."  

Floriaan Terbeke
Bron: dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain de Coninck & Leo Martin

 

 

 Ne gentse electricien

 


26-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloed op de kerk

 

Deze onfrisse foto toont de gevel van een christelijk koptische kerk in Alexandrië (Egypte)  die besmeurd is met bloed. Bij een aanval tijdens de eindejaarsdagen vielen 23 doden bij deze kerk. De aanhangers van de godsdienst van de vrede, laten we hen moslims noemen, hebben van januari 2011 tot 25 december reeds 1021 doden op hun geweten plus een veelvoud aan gewonden.

 Deze cijfers en feiten zijn u vanzelfsprekend bekend, want u leest en hoort er dagelijks van in onze onvolprezen media. Details zijn te vinden bij The Religion of Peace

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!