Angeltjes
06-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte punten voor slechte leerling : EU verwerpt belgische begroting

 

De Europese Commissie heeft de Belgische begroting voor 2012 afgekeurd. De regering-Di Rupo reageert gepikeerd en wijst de berekeningen van de Commissie van de hand. Dat staat vrijdag te lezen in een krant van De Persgroep.

De Europese Commissie heeft het begrotingsvoorstel van België voor 2012 geweigerd. De regering werd daarvan al meer dan een week geleden op de hoogte gebracht. De Europese overheden vinden onder meer dat het geschatte tekort dat de regering voor dit jaar voorzien heeft te optimistisch is. Dat staat in een brief die premier Elio Di Rupo (PS) van Europa heeft ontvangen.

0,8 procent groei

Na moeizame onderhandelingen bereikten de zes huidige coalitiepartners eind november een akkoord over het budget voor dit jaar. Daarin wordt uitgegaan van een economische groei van 0,8 procent en wordt een tekort van 2,8 procent op het bbp vooropgesteld. Maar dat is veel te optimistisch, schrijft Europa. Met een groei van 0,8 procent zal het tekort op de Belgische begroting voor 2012 volgens de Europese berekeningen 3,1 procent van het bbp bedragen. Daarmee zou België bijgevolg zondigen tegen de Europese regels. Die stipuleren immers dat het tekort op de begroting in 2012 maximaal 3 procent mag zijn.

Kernkabinet beraadt zich

In regeringskringen valt de forse Europese kritiek in slechte aarde. Premier Di Rupo riep donderdag de kern samen om een antwoord aan Europa voor te bereiden. De Belgische overheden betwisten de analyse van de Europese Commissie en de gehanteerde berekeningswijze. De kern besliste om de Europese kritiek naast zich neer te leggen en vast te houden aan haar begrotingsvoorstel.

In de brief met technische bijlagen benadrukt België dat het tekort van 2,8 procent perfect haalbaar is en dat er in februari een nieuwe begrotingscontrole zal plaatsvinden. Dan zullen de cijfers van de economische groei en het tekort van 2011 aangepast worden, laat de Belgische regering weten aan Olli Rehn de bevoegde eurocommissaris.

De belgische partijpolitiek die een trouw slaafje is van de EUSSR wordt serieus op de vingers getikt door Big Brother. Wat nu ? 

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gelukkig Nieuwjaar lieve mensen ! 

Het is intussen wel al Driekoningen maar daar kan ik niets aan verhelpen.  Mijn rubriek verschijnt nu eenmaal op vrijdag bij Angeltjes.  Wat kan ik jullie méér wensen dan wat al vijf dagen lang herhaald werd ? Misschien... een dagelijkse knuffel, een gemeende “hoe is ‘t ?”, een onverwacht compliment, zomaar een attentie, een vleugje romantiek en vriendschap in overvloed…

We beginnen het jaar met een bruisend stukje muziek van Dámaso Pérez Prado, El Rey del Mambo (de koning van de mambo),  klein van gestalte maar een reus in de na-oorlogse muziekwereld.  Hij regeerde onaangevochten als één der meest invloedrijke orkestleiders in de vroege jaren ’50.  Het was alsof de wereld na de donkere oorlogsjaren zat te wachten op de vrolijke klanken van de Cubaanse ritmes.  Hij werd geboren op 11 december 1916 in Matanzas, Cuba.  Zoals gebruikelijk droeg hij de namen van vader en moeder, gemakshalve ingekort vanaf 1955 tot Pérez Prado. Als kind kreeg hij klassieke pianolessen, als jonge man speelde hij piano en orgel in plaatselijke bioscopen en clubs.  In 1942 verhuisde hij naar Havana en speelde bij verschillende orkesten en schreef arrangementen. 

Prado’s interpretatie van de mambo kwam tot ontwikkeling in 1943: afro-cubaanse ritmes met een Amerikaanse swing, muzikaler en bruisender dan de rumba, een terugkeer naar de natuur, naar eenvoudige, uitzinnige blijdschap.  Het woord “mambo” komt uit het Cubaans Ñañigo dialect – in de Bantoe taal van West-Afrika betekent mambo “gesprek met de goden” en in Haïti is een mambo een voodoopriesteres.  De mambo zoals we die nu kennen is een ritme met een traag of snel tempo; bijna elke melodie kan op dit tempo uitgevoerd worden.  Verschillende ritmes en dansen uit die periode kregen dezelfde naam, maar het staat als een paal boven water dat Prado met zijn orkest de grote hernieuwer was.

In 1947 verliet hij Cuba en trok naar Puerto Rico.  De Southern Music Publishing Co met een marktmonopolie op de verspreiding van Cubaanse muziek, vond dat Prado deze vervuilde met de inbreng van jazz: kortom kwam het hierop neer dat hem het werken onmogelijk gemaakt werd.  Uiteindelijk belandde hij bij een groep op tournee door Argentinië, Venezuela, Panama en Mexico en werd er snel hun grote attractie.  Vanaf 1948 vestigde hij zich in Mexico City en richtte zijn eigen orkest op met voornamelijk Cubaanse emigranten.  Vanaf toen trok Prado en zijn mambo als een lopend vuurtje door Zuid-Amerika.  In Peru dreigde de kerk ermee absolutie te weigeren aan mambodansers, zonder veel effect. 

Vanaf 1951 veroverde hij de VS – niet zonder moeilijkheden want telkens weer moest hij lokale muzikanten huren omdat zijn orkestleden geen visa kregen.  Hij werd zelfs een keertje ontvoerd en naar Cuba gedeporteerd omdat zijn visum verstreken was.  Hij keerde terug naar de VS in 1954 en begon er weer rond te toeren.  De mambo was intussen een rage bij alle lagen der bevolking.  Prado rook meer winst door het modelleren van zijn muziek voor de blanke muziekliefhebber.  Begin 1955 resulteerde dit in een wereldwijde hit "Cherry Pink and Apple Blossom White," een bewerking van een Frans liedje, met een cha-cha-cha ritme.  Het stond op nummer één in de VSA, Duitsland en Groot-Brittanië.   In zijn vaderland Cuba had Castro zijn muziek op de zwarte lijst gezet.

Prado begon vanaf 1954 te experimenteren met nieuwe ritmes en dansen.  Zo was er bv. “La Culeta”, een antwoord op de cha-cha-cha, en de “suby” en de “pau-pau”, maar het publiek vond het maar niets.  Later flirtte hij met de rock ’n roll, voegde twistelementen bij zijn muziek, maar het overweldigend succes van zijn mambojaren werd niet herhaald.  De rock ’n roll deed immers zijn intrede.   Begin jaren ’70 keerde hij met zijn gezin terug naar Mexico City.  Ondanks alles bleef hij een icoon in Zuid-Amerika.  Midden jaren ’90 begon hij zijn zoon, Dámaso Pérez Salinas – beter bekend onder de naam Pérez Prado Jr. - , op te leiden om het orkest over te nemen.  Hij gaf nog een uitverkocht afscheidsconcert in het Hollywood Palladium in 1987 en stierf twee jaar later aan de gevolgen van een beroerte.  Zijn liedjes werden gebruikt in verschillende films. 

Jullie worden vandaag echt wel verwend.  Niet alleen krijgen jullie een lange muzikale bijdrage van Pérez Prado (voor de kenners: Patricia is een cha-cha-cha), maar bovendien een filmpje met schitterende beelden van de mambo er bovenop. 

Op naar een volgend Wurlitzerjaar!

Dikke kussen van jullie Lolita.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse banken moeten verlies zelf dragen

 

Ingevolge de crisis : Spaanse woningen aan applausprijzen. Olé !

Spaanse banken moeten nog eens ongeveer 50 miljard euro opzij zetten om dreigende verliezen op vastgoedbeleggingen te verwerken. Dat stelde de nieuwe Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos in een donderdag gepubliceerd interview met de Britse krant Financial Times.

De Guindos gaf in het gesprek aan dat de banken de verliezen zelf moeten dragen. De nieuwe regering is niet van plan een 'bad bank' op te richten, die de slechte leningen aan de vastgoedsector overneemt. ,,Voor het overgrote deel kunnen de banken de voorzieningen zelf opbouwen uit hun winst. Daar kunnen ze enkele jaren voor nemen'', aldus de minister.

De Spaanse centrale bank heeft ruim de helft van de in totaal 338 miljard euro aan Spaanse vastgoedbezittingen en -leningen van de banken als slecht bestempeld. De Spaanse banken hebben al voorzieningen getroffen voor ongeveer een derde van de verliezen die daardoor dreigen te ontstaan.

@ Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens van Spy : voorvader van sp-a senator ?

 

 

Wetenschappers van het Museum voor Natuurwetenschappen hebben het gezicht van de mens van Spy gereconstrueerd. De neanderthalers van Spy zijn de beroemdste fossielen van mensen in ons land en hun ontdekking was een doorbraak.

De mens van Spy zijn eigenlijk drie skeletten die in 1886 werden ontdekt in een grot in Spy in Wallonië. Het waren niet de meest complete skeletten en ook niet de allereerste die werden ontdekt, maar het belang mag niet worden onderschat. Door hun ontdekking in 1886 hadden onderzoekers voor het eerst genoeg bewijsmateriaal in handen om te verzekeren dat er vroeger mensen rondliepen die "anders" waren dan de moderne mens.

De onderzoekers van het Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen werkten samen met wetenschappers van de ULB. "Die konden een perfecte scan maken van het skelet en op basis daarvan werd een 3D-model gemaakt in polyamidehars", zegt onderzoeker Hans Van Lierde. Het model (zie afbeelding) vertoont opmerkelijke gelijkenis met een moderne mens, de gewezen Vlaams-nationalist, spiritist, socialist en moslimlover Bert Anciaux.

Het 3D-model zal nu worden overgebracht naar de definitieve verblijfplaats, een museum in Jemeppe-sur-Sambre. Op cobra.be vindt u meer informatie over de reconstructie.

Bron : 0000 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Een geval van agressie met verrijkende jongeren*

 

Een treinbegeleider die aan het werk was op een trein tussen Schaarbeek en Vilvoorde, is tijdens zijn ronde overvallen door vier jongeren. Hij werd daarbij tegen de grond geduwd, kreeg een zak over zijn hoofd en een pistool tegen zijn slaap. Hij werd gedwongen om zijn gsm, zijn geld en zijn materiaal af te geven. De spoorwegpolitie kwam ter plaatse, maar de jongeren gingen ervandoor toen de trein stopte in het station van Vilvoorde. De feiten gebeurden vorige week al, maar de NMBS kon gisteren alleen bevestigen dat ‘een geval van agressie' had plaatsgevonden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims opgeroepen geen Nieuwjaar te vieren

 

De Islamitische Gemeenschap in Bosnië heeft moslims opgeroepen niet aan nieuwjaarsvieringen mee te doen. Meedoen, zou ‘een overtreding van Allah’s geboden zijn, iets dat hun meester haat en afkeurt’.

De Islamitische Gemeenschap citeert uit een boek van Almir Dumica ‘Pearls of the Sunnah in the Mosaic of Time’: ‘ doe die nacht alle lichten uit, laat iedereen zien dat je alles wat die nacht gebeurt boycot. Wees niet bang voor afkeuring. Heb je niet het recht om te kiezen? Wees niet bang om als een zwart schaap te worden beschouwd’. Het boek roept moslims ook op te laten zien dat de liefde voor hun meester veel sterker en groter is dan angst voor afkeuring.
Moslims vierden dit jaar islamitische nieuw jaar op 25 november door in de moskee aan koranstudie te doen.


http://www.nieuwreligieuspeil.net/

PST : Niemand is verplicht om Nieuwjaar te vieren, het zijn alleen fanatici die verplichten om al dan niet aan  een gemeenschappelijk aanvaard feest deel te nemen.  Ach, die domme moslims toch.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Vuile blanke* is géén racistische uitspraak.

 

Een 17-jarig meisje werd tijdens een vrouwen-voetbalwedstrijd het slachtoffer van racisme tegen blanken.  Op 10 december werd zij gedurende een wedstrijd van haar ploeg Saint-Germain-en-Laye en de Parijse Seizième ES door andere speelsters met  “sale blanche” (vuile blanke) uitgescholden en zodanig met de vuisten bewerkt dat zij vijf dagen werkonbekwaam was.  Vier verdachten werden kort na de aanval door de politie opgepakt. 

De agenten weigerden echter een klacht wegens racisme te noteren.  De advocaat van het slachtoffer, Mr. Gilbert Collard, pikt dit niet en heeft een officiële klacht bij de minister van binnenlandse zaken aangekondigd, waarbij hij tekst en uitleg eist waarom de politie in het 15de Parijse district weigert deze racismefeiten op te volgen. 

“Wie de belediging van blanken duldt, moet dezelfde criteria handhaven als zwarten beledigd worden.” verklaarde Mr. Gilbert Collard aan Le Parisien.

Het is het land b al lang bekend dat het Spionnencentrum slechts een klacht au sérieux neemt als de indiener aan de pigmentatievoorschriften voldoet.

Floriaan Terbeke

Bron: unzensuriert.at; fr.novopress.info


05-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : besparingen

 

 


Nu het oude jaar verteerd is  en een nieuw op ons bord ligt, beginnen allerlei besparingen èn verhogingen het dagdagelijkse menu te vullen dat ons via de media opgelepeld wordt.

Dat het bij De Lijn en de NMBS niet "op wieltjes" loopt zoals het zou moeten zijn, ondanks dat deze instellingen kunnen genieten van miljarden euri belastinggeld om de boel te smeren, weten we al langer dan vandaag. Het gratis verhaal bij De Lijn dat jaren geleden door de rode neukbaron uit Hasselt werd ingevoerd, is uitgelezen. Ook in de NMBS-stallingen moet er dringend uitgemest worden want daar is het nog erger gesteld

En zie ... ze gaan er seffens aan beginnen. De NMBS gaat NIET staken, er zal bespaard worden.  Vanaf heden worden de uurwerken(die grote ronde klokken) op de perrons en in de stations die er voor een of andere reden de brui aan geven,  niet meer hersteld. Kaput ist kaput , gedaan.

Alzo gaat de NMBS  subiet 8OO.OOO euri per jaar herstellingskosten uitsparen.  Neen, beste lezers, dit is geen vroege aprilgrap maar bittere ernst die in onze neutrale media te lezen staat.

De NMBS bezit 27OO dergelijke uurwerken die de reizigers kunnen raadplegen om te zien hoeveel te laat hun tsjoeketrein is. Wat mij in deze bijzonder opvalt, is de onderhoudsprijs  van al dat  geklok. Zijn dit soms Rolex uurwerken ? Zijn het klokken die uitsluitend door hoog gekwalificeerdeingenieurs kunnen behandeld worden ... wie weet het ?

Het zal in elk geval een schoon zicht worden een klok die altijd half zeven aanwijst,want een kapotte klok verwijderen, kost bij de NMBS een klein fortuin.  Staken kost minder!

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Raad van bestuur van De Lijn

 

We hadden het in een ander artikel over enkele financiële structuren bij De Lijn, de Vlaamse vervoermaatschappij die volledig afhankelijk is van de Vlaamse Gemeenschap/Gewest. Dat weerspiegelt zich vanzelfsprekend ook in de samenstelling van de bezoldigde Raad van Bestuur, die er voornamelijk bijzit voor spek en bonen om de politieke beslissingen van de Vlaamse regering uit te voeren. De dames en heren zijn met zijn allen expert in het een of het ander, maar het is enkel de N-VA die met Jeroen van Overmeer iemand stuurt met financiële expertise.  De syndicaten zijn flink aanwezig met 2 vaste besturders en 2 waarnemers, los van een aantal politieke beschermelingen die aanleunen bij partij en/of  vakbond.

Het is tekenend dat morgen vrijdag 6 januari,  ministerin Hilde Crevits een onderhoud zal hebben met de directeur van De Lijn, Roger Kesteloot en niet met de voorzitter of een afvaardiging van de Raad van Bestuur.

Hier zijn ze : kom maar op mannekes, glimlachen en mooi wuiven naar het plebs.

In de nieuwe Raad van Bestuur van De Lijn wordt de uittredend voorzitter Jos Geuens door de Vlaamse Regering opnieuw aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur. De heer Geuens was tot voor kort eveneens deputé van de provincie Antwerpen, functie die hij recent opgaf om voorzitter te worden van het OCMW van Balen. De andere leden zijn:
• De heer Fernand Desmyter is secretaris generaal van het departement Mobiliteit en Openbare Werken en was ook lid van de vorige Raad van Bestuur. De heer Desmyter beschikt over een ruime ervaring in het beleidsveld Mobiliteit en Openbare Werken.
• Mevrouw Vicky Strauven is lector marketing en economie aan de Katholieke Hogeschool Limburg. Zij is gespecialiseerd in marktonderzoek en vormt met haar kennis ter zake een waardevolle aanvulling voor de Raad van Bestuur.
• Mevrouw Karin Van Mossevelde is stafmedewerker in het Europees parlement en was van 2004 tot 2009 kabinetschef van de minister van Mobiliteit. In die hoedanigheid heeft mevrouw Van Mossevelde heel wat ervaring opgedaan met de werking van de VVM De Lijn.
• De heer Jeroen Overmeer is de woordvoerder van N-VA. Hij is specialist overheidsfinanciën en strategische communicatie.

In de raad van bestuur worden tevens twee vertegenwoordigers aangesteld in overleg met de representatieve organisaties van de gemeenten (de VVSG):
• De heer Patrick Moenaert, burgemeester van Brugge, kan bogen op een jarenlange ervaring op het vlak van mobiliteit. De stad Brugge is in de voorbije jaren toonaangevend geweest in haar mobiliteitsbeleid en kent in dat beleid een belangrijke rol toe aan het openbaar vervoer.
• Mevrouw Kathleen Van Der Hooft is uittredend lid van de Raad van Bestuur van de Lijn en kan aldus bogen op bestuurservaring bij de Lijn.

In de raad van bestuur van de VVM De Lijn worden eveneens twee vertegenwoordigers aangeduid op voordracht van de representatieve organisatie van werknemers, vertegenwoordigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen:
• De heer Karel Stessens is uittredend bestuurslid van de VVM de Lijn en kan aldus bogen op een ruime ervaring in de Raad van Bestuur. De heer Stessens is tevens voorzitter van het ACOD.
• De heer Johan Vervoort is eveneens uittredend bestuurslid van de VVM De Lijn namens het ACV. De heer Vervoort, tevens vakbondssecretaris, kan bogen op een ruime ervaring bij De Lijn.

In de raad van bestuur van de VVM De Lijn worden eveneens twee vertegenwoordigers aangeduid op voordracht van de representatieve organisatie van werkgevers, vertegenwoordigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen:
• De heer Paul Laeremans is uittredend bestuurder en voorzitter van de FBAA (vertegenwoordigers van de autocarbedrijven). De heer Laeremans kan bogen op een jarenlange ervaring in de sector van het openbaar vervoer.
• Mevrouw Katleen Mariën is stafmedewerker bij VOKA op het vlak van Mobiliteit en volgt in die hoedanigheid reeds geruime tijd het beleid bij de VVM De Lijn.

In de raad van bestuur worden tevens twee waarnemers aangesteld namens de vakorganisaties.
• De heer Jan Coolbrandt, nationaal secretaris van ACV Openbare Diensten is uittredend bestuurder en wordt opnieuw aangeduid als bestuurder met waarnemende stem.
• Mevrouw Rita Coeck, algemeen secretaris van de vakcentrale TBM (Trein Bus Metro) bij het ACOD, is uittredend bestuurder en wordt opnieuw aangesteld als waarnemer in de raad van bestuur.

Met deze samenstelling heeft de Vlaamse Regering, op voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits een Raad van Bestuur aangeduid die kan bogen op een mix van ervaring en nieuwe expertise. En partijtrouw.

Bij de beslissing werden tevens twee nieuwe regeringscommissarissen aangeduid.
• De heer Yvan Verbakel, tevens afdelingshoofd Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid bij het departement Mobiliteit en Openbare werken van de Vlaamse overheid, wordt aangesteld als regeringsafgevaardigde van de minister bevoegd voor mobiliteit.
• De heer Lieven Van Wichelen, wordt aangesteld als regeringsafgevaardigde van de minister bevoegd voor financiën en begroting.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie houdt ons aan het Lijntje ?

 

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, voor zijn voltijdse politieke bezigheid, directeur bij De Lijn, trok aan de bel in verband met mogelijke besparingen bij deze Vlaamse vervoersmaatschappij die volgens hem dringend noodzakelijk zijn.

Dat is vreemd, een parlementsvoorzitter die zich mengt in een partijpolitieke discussie die niet eens openbaar gevoerd wordt. Een vorm van vrije meningsuiting, zoals monsieigneur Léonard die zich toeëigent ?  Binnenkort horen we de vrouw van Albert II van op een keuninklijk balkon Jacques Brels fijne tekst "je vous emmerde, messieurs les flamingants" brullen. Liberté d'expression. En ons willen ze de mond snoeren, als wij het hebben over de gekleurde invasie van ons land.

Gisteren sprong vice-premier Geert Bourgeois zijn partijgenoot Peumans bij : "Het gratis verhaal van De Lijn heeft zijn limieten bereikt". Nu nog Muyters als financie- en begrotingsexpert en dan weet de échte verantwoordelijke voor De Lijn, Vlaamse ministerin, Hilde Crevits, waaraan zich te houden. En tegelijk de N-VA fractievoorzitter, Kris van Dijck, tenzij God de Wever roet in het eigen eten strooit. Pardon, tegenwoordig zijn culinaire uitspraken taboe in N-VA-land.

Bij dergelijke discussies tussen politici waarover de media ons informeren, ontbreken altijd een aantal basisgegevens : de financiële structuur. De dames en heren spreken wollig of wolkig (met hun hoofd in de wolken) over procentjes meer of min maar hoe zit De Lijn financieel in mekaar ?  Peumans kent dat.  Wij niet, dus zijn we gaan neuzen in het Jaarverslag van De Lijn over het boekjaar 2010 met daarin het financieel verslag en de cijfers van de balans en resultatenrekening.

Het verslag staat vol goed nieuws en prachtige intenties op zijn Sovjets. Veel eigen lof, dure woorden, een te veel aan info bedoeld om indruk te maken op de lezer, kortom duur blink- en pochwerk, dat een aantal belangrijke gegevens ontbeert.

Uit de resultatenrekening leren wij dat in 2010 de totale kosten € 1049 miljoen bedroegen. De lonen, sociale bijdragen en pensioenen zitten voor 8397 personeelsleden (momentopname uit de sociale balans per 31.12.2010) zitten daar in voor 456 miljoen. (inclusief de pensioenen).

Een resultatenrekening waarbij de opbrengsten op de euro na gelijklopen met de kosten, bezorgen ons jeuk aan de maagwand.  Dit is het geval bij De Lijn : we gaan er van uit, dat de automatische bijpassing door de Vlaamse Gemeenschap/Gewest op deze wijze boekhoudkundig verwerkt wordt.  Zo wordt het verlies of de bijpassing, verbloemd zonder écht fout te zijn. 

Na zoekwerk ontdekten we dat Vlaanderen een bedrag van 823,7 miljoen aan De Lijn afstaat op een Omzet van 960 miljoen. Zouden  de reizigersinkomsten € 136,3 miljoen bedragen ?  Het zou kunnen, maar als we de cijfers op pagina 110/111 van de netto-vervoerontvangsten optellen komen we aan 112,92 miljoen.  Een financieel verslag dat de lezer noopt om zijn rekenmachine in te schakelen, daar houden we niet van. We gaan hier echter niet moeilijk over doen : de balans en resultatenrekening werd goedgekeurd zonder voorbehoud en met enkele  bijzondere vermeldingen door het revisorenkantoor Mozars uit Mechelen. Die lieden zullen hun reputatie hoog wil houden, we geloven hen.

Samenvattend : behoudens verkeerde interpretatie van onze kant (wij zijn voorzichtig) vergde in 2010 De Lijn een bijpassing door Vlaanderen van 823,7 miljoen.  De Lijn zelf realiseert op de totale kosten van 1049 miljoen reizigersinkomsten tussen 113 en 136 miljoen, zijnde 11% tot 13%. Dit zou 15% moeten bedragen in 2011. Benieuwd.

Mocht u nerveus geworden zijn van al dit cijfergedoe, gelieve u NIET af te reageren op het personeel van De Lijn.  Peumans mag u een dreun verkopen, die is dat gewoon tijdens zijn wandelingen in Wallonië.

Ray

http://www.delijn.be/over/organisatie/index.htm#2


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blauwvoet vliegt over 't land : zelfs treinverkeer vertraagt !

 

 

Het KMI verhoogt de alarmfase voor onweer naar oranje voor gans het land. Dat is op een na, het hoogste waarschuwingsniveau. Er is grote kans op schade en de rukwinden halen tot 75 km per uur. Het KMI verwacht ook hevige onweersbuien over het ganse land. Het stormweer veroorzaakt op verschillende plaatsen hinder op het spoor. Omgeknakte bomen hebben al voor ellende gezorgd in Nieuwpoort en Anzegem. De stad Brussel haalde de 19 meter hoge kerstboom op de Grote Markt preventief weg. Het spoor kampt vooral met technische storingen aan overwegen die kleine vertragingen tot gevolg hebben. Spoorwegnetbeheerder Infrabel sluit niet uit dat het stormweer op sommige plaatsen de oorzaak van de problemen is, maar niet overal. In Antwerpen- Zuid zorgt een kabeldiefstal voor hinder en het Thalysverkeer is verstoord door de weersomstandigheden op het Nederlandse net. Ter hoogte van het station Antwerpen-Zuid zijn over een afstand van honderd meter kabels gestolen. Hierdoor rijden de treinen tussen Antwerpen-Zuid en Zwijndrecht over een enkel spoor. Infrabel verwacht dat de hinder in de loop van de voormiddag weggewerkt zal zijn.

Bron : alle media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martine Aubry (voorzitster Franse PS) : leve de moslims

 

Nuchter of bezopen, Martine Aubry, de Franse voorzitster van de Parti Socialiste tijdens een partijgesprek ergens in la douce France : 35% Maghrebijnen in Frankrijk, da's prachtig (c'est génial) moi je m'en merde, vive les musulmans ...

10 op 10 voor de gedachtengang en nog eens 10 op 10 voor de rijke taal. De promotie van de Franse wijn is in goede handen bij deze supersocialiste, tevens burgemeester van Rijsel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU wil kamelenverbod opheffen in Amsterdamse Kalverstraat

 

 

Het verbod op kamelen in de Amsterdamse Kalverstraat dat 1 januari 2012 in had moeten gaan, komt er waarschijnlijk niet.

De gemeente Amsterdam is door de EU op de vingers getikt omdat de maatregel in strijd is met het vrije verkeer van lastdieren dat voor de hele Unie geldt. De gemeente heeft laten weten verbijsterd te zijn door de uitspraak en te kijken naar andere manieren om kamelen te weren uit de bekende winkelstraat.

Volgens de gemeente zou een verbod vereist zijn omdat uit enquêtes is gebleken dat bezoekers van de Kalverstraat kamelen niet op prijs stellen.

Jacob Elzinga, VVD-wethouder in Amsterdam, vindt het belachelijk dat de EU zich met de kwestie bemoeit. Elzinga: ‘Kamelen horen niet thuis in de Kalverstraat. De straat is er niet op berekend. Ze waren er vroeger niet, dus waarom zouden ze er nu dan wel opeens moeten zijn?’ De wethouder heeft geen bezwaar tegen koeien en paarden maar ‘de Kalverstraat moet geen Persepolis worden’.

Winkeliersvereniging Kalverliefde vreest voor terugloop in het winkelbezoek als het verbod niet wordt ingevoerd. Woordvoerder Jan Goossen: ‘Je mag toch ook niet fietsen in de Kalverstraat? Desnoods nemen we zelf maatregelen.’ Goossen zal reinigingskosten ten gevolge van kamelenpoep op de gemeente proberen te verhalen.

Amsterdam had al kameelverbodsborden en kameelwerende hekken laten maken. Mogelijk kunnen deze verkocht worden aan Latijns-Amerika, waar kameelverboden juridisch niet op bezwaren stuiten. Eén van de alternatieven die nu wordt onderzocht is een zogenaamde bultentaks.

Dit artikel is persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Het geeft slechts de visie of mening weer van de redactie http://www.speld.nl/2012/01/03/kameelverbod-kalverstraat-in-strijd-met-eu-wetgeving/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze taal : € 2 of twee euri

 

Tien jaar na de invoering van de euro moeten de euromunten en -biljetten het nog steeds zonder bijnamen doen. Volgens het Genootschap Onze Taal toont dat aan dat Nederlanders de munt nog steeds niet omarmd hebben.

Onze Taal peilde onder de bezoekers van de website wat voor koosnaampjes ze voor de euro hadden bedacht. Alleen 'euri' voor het meervoud van euro wordt wel gebruikt, verder werden er geen bijnamen gemeld.

Onze Taal wijst erop dat iets bijnamen krijgt als het geliefd of aaibaar is. "Dat is de euro kennelijk nog niet gelukt", zegt Saskia Aukema van Onze Taal. Nu de euro in gevaar is, worden mensen ineens wel creatief, constateert ze. Zo is er al sprake van de zeuro en de neuro. "En pleuro misschien, maar echt liefdevol is anders."

Wij gebruiken al jaren het totaal foutieve meervoud euri als een spotnaam, een satirische bijnaam. Binnenkort zullen we er de zeuri, de neuri en de pleuri bijvoegen, tot jolijt van velen.

Ray

Bron : Nos Journaal


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop bij Britse rechters

 

Een rapport van het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken brengt ontoereikend onderzoek van de politie aan het licht :  tienduizenden dossiers van buitenlandse misdadigers worden niet opgevraagd, zelfs niet na hun arrestatie. Bij een strafonderzoek wordt slechts in één van de zeven gevallen meer informatie in het thuisland van EU-verdachten opgevraagd.  Met als gevolg dat er elk jaar ongeveer 30.000 buitenlandse misdadigers de rechtbanken passeren zonder dat er iemand volledig op de hoogte is van hun verleden.

Rechters weten bijgevolg niet of de verdachte, waarover zij moeten vonnissen, een veroordeeld verkrachter, moordenaar of pedofiel is – of iemand met een blanco strafblad.  In het slechtste geval gaat er dus geen alarmbelletje rinkelen als gevaarlijke criminelen, waarnaar men in Europa op zoek is, in het V.K. voorgeleid worden.  Het ligt voor de hand dat een dergelijke verdachte een kortere of zelfs een voorwaardelijke straf zou kunnen krijgen, een gevaar voor de samenleving kan vormen en uitwijzing kan vermijden. 

Details over het falen van het politieonderzoek,  over het ontbreken van minimale onderzoeksverrichtingen, kwamen aan het licht in een officieel rapport van het Min. van Bin. Zaken over het strafdossiersysteem – terwijl men het erover eens is dat het gewoon een routine zou moeten zijn bij een arrestatie of een een in beschuldigingsstelling. Zelfs het kleinste vergrijp in het V.K. zou een ernstig misdrijf in Europa aan het licht kunnen brengen.  De EU-wetgeving laat immers toe dat de politie inzage heeft in het strafdossier van elke EU-onderdaan die voorgeleid wordt.

Van de 35.000 in beschuldiging gestelde misdadigers, met een EU-nationaliteit, in Engeland en Wales werden slechts 5.500 strafdossiers opgevraagd in 2010.  Een zelfde percentage – 15% - telt voor de gearresteerden.  Volgens het rapport is het zelfs mogelijk dat de politie niet op de hoogte is dat ze die dossiers kunnen raadplegen.  En het is de vraag of de betrokken dienst in het V.K. daartoe nog de nodige fondsen zal krijgen.  Een groot risico voor de bescherming van de bevolking.

Het rapport toonde bovendien aan dat de EU-landen een waarschuwingsbericht gestuurd hadden over ca. 20.000 veroordeelde Britten elders in Europa.  Daarbij inbegrepen vindt men 450 Britten met ernstige geweld- of sexuele misdrijven en 276 criminelen veroordeeld voor misbruik van kinderen.  Slechts 37 van hen waren bekend bij de Britse autoriteiten. 

De politie reageerde door te stellen dat vele misdadigers weigeren hun herkomst of hun identiteit bekend te maken, zodat het moeilijk is hun verleden te reconstrueren.  Het vrije verkeer van personen maakt het quasi onmogelijk misdadigers aan de grens tegen te houden.  Zelfs in gevallen waar de ernstige feiten bij de politiediensten bekend zijn, kunnen misdadigers niet automatisch de toegang tot het land geweigerd worden.  De wet zegt dat ze kunnen opgesloten worden om de veiligheid van de bevolking niet in gevaar te brengen maar “veroordelingen op zich zijn geen reden voor dergelijke maatregelen”.  In werkelijkheid zijn de Britse grenzen open. 

Enkele weken geleden kwam een flagrant voorbeeld aan het licht: een Litouwe dronken doodrijder werd gearresteerd nadat hij een vrouw had doodgereden.  De politie had er geen flauw idee van dat Intars Pless, 34, een veroordeelde hakbijlmoordenaar was, die sinds februari ongemoeid in het V.K. woonde. Het staat de politie vrij te oordelen of ze informatie willen opvragen over buitenlanders.

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of moslims mogen kijken naar de wedstrijden van de wereldcup voetbal

Beter vermijden, want dit leidt af van het geloof zegt van de rechtsdeskundige Dr. Dr. Youssef al-Ahmad, islamitisch rechtsgeleerde en docent rechtswetenschappen aan de islamitische universiteit „Imam Muhammad Ibn al-Sa'ud“ in Riyad, Saudi-Arabië -  13.09.2010

Vraag: “ Mevrouw Fatima at-Tammam richt zicht tot U met de vraag hoe de islam staat ten opzichte van het kijken naar voetbalwedstrijden, bv. voor de wereldbeker, die door vele moslima’s met veel enthousiasme gevolgd worden in westerse ongelovige landen.  Deze moslima’s schromen zich niet de nationale kleuren van het resp. land  der ongelovigen te dragen en verwaarlozen hun studies, alhoewel ze dicht voor hun examens staan.  Op welke manier zou U hen terechtwijzen?”

Antwoord: “Dat is een zeer belangrijk thema.  Veel mensen gaan hiermee verkeerd of onvolledig om.  Sommigen verbieden het kijken naar voetbalwedstrijden omdat ze ervan uitgaan dat een naakte dij verboden is.  (Volgens de sharia moet een man steeds vanaf zijn navel tot zijn knie bedekt zijn.  Hij mag noch zijn dij tonen, noch naar andere naakte dijen kijken.  Daar voetballers in een korte broek spelen is het bekijken van voetbalwedstrijden – volgens deze opvatting – dus verboden). 
Het is echter veel ernstiger dan dat.  Anderen menen dat het toekijken verboden is omdat er al dan niet ongesluierde vrouwen zich in het voetbalstadion zouden kunnen bevinden.  Wij herhalen: het is veel ernstiger dan het uitgaansleven der vrouwen en het zichtbaar maken van het verbodene.  Het is een zaak van het geloof.  Het gaat hier om het principe van liefhebben en haten (de plicht en het verwerpelijke), wat deel uitmaakt van het geloof der soennieten en de meerderheid der moslims.  Het gaat hier om emotionele beroerselen.  Men is vóór of tégen een bepaalde ploeg.  Men zegt:’“ik kan niet zonder’.  Dus kan men niet zonder leven.  Men supportert voor een ploeg of uit zich tegen een ploeg van een bepaald land.  Bijgevolg houdt men van de ene voetbalploeg en haat men de andere.  D.w.z. dat je van iets houdt of iets haat onafhankelijk van Allah.  Men zou zelfs genegenheid kunnen voelen voor een welbepaalde speler.  Men hangt zijn foto op, spreekt over hem enz.  Een verdere uiting hiervan dat men de truitjes draagt: soms met het nummer, soms met de naam van een bepaalde voetballer of ploeg.  Dit brengt het geloof der gelovigen zeer ernstig in gevaar.

Wij zeggen: 'Vrees Allah!  Wij mogen liefhebben en haten in Allah, of het nu bij de wereldcup of andere spelen is, en zelfs als het om Arabische of plaatselijke wedstrijden gaat, die volgens de gangbare regels gespeeld worden.’  Eén van de meest frappantste hysterische voorbeelden van het liefde-haatprincipe is wat we beleven na de zege of de nederlaag.  Mensenmassa’s trekken de straat op, overvallen andere burgers, werpen stenen door de vensters, vallen gezinnen aan, houden rijdende auto’s tegen en er gebeuren verschikkelijke dingen zoals dodelijke ongevallen en andere  ongelukken.  Er komt zelfs ruzie in een gezin van of vijandelijkheden tussen Arabische landen: ruzie en haat tussen de golfstaten.  En dit als gevolg van voetbalwedstrijden.

Een andere voor de hand liggende reden om niet naar voetbadwedstrijden te kijken is het feit dat dit een intrige van de joden is.  Dat staat in de ‘protocollen der wijzen van Zion’  vermeld.  Het gaat om de afwijzing van de volkeren, het incasseren van hun geld en het afleiden van hun belangstelling naar nutteloze onbenulligheden.  Het wordt hun ABC of een ploeg wint, of welke richting de bal uitgaat.  Daarmee wordt het verstand der mensen belast.  Dit is zonder enige twijfel een zeer bedreigende zaak.  We moeten dit probleem met wortel en al uitrukken.  Conclusie: we mogen gewoon niet beginnen met naar voetbal te kijken en het uit de weg gaan.  Enkelen van jullie menen dat niet te kunnen.  Dat is een bewijs dat het liefde-haatprincipe niet meer naar behoren werkt..”

Tussenkomst moderator: “Eminentie, het valt op dat de zionisten zelf weinig interesse voor voetbal tonen.  Hun voetbalploeg is niet bekend.”

Antwoord: “Ja, inderdaad, bovendien moeten wij wel de toegebrachte schade bij onze kinderen vaststellen.  Er zijn voorbeelden van kinderen die truitjes dragen van een voetbalploeg uit bv. Argentinië, Brazilië of een ander land waarop een kruis te zien is.  Wij hebben dat moeten vaststellen en hebben de jeugd hiervoor gewaarschuwd.  Enkele moslims zijn fan van een bepaalde ploeg uit een bepaald land.  Men gebruikt uitdrukkingen, rugnummers en namen der spelers.  Al deze fenomenen duiden op een verering van een ongelovige voetbalploeg of –speler, wat door de islam verboden wordt.  Sportzaken mogen zulke attributen niet verkopen die tot b.g. gevolgen kunnen leiden.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 


04-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jozef de Witte naar het schavot ?

 

Het mandaat van Jozef De Witte als directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) is nog niet verlengd door de nieuwe regering. Het liep nochtans eind december af. "Een louter administratief probleem," zegt het Centrum zelf.  

Joods Actueel maakte het nieuws bekend en gaat er daarbij van uit dat het mandaat van De Witte sowieso niet verlengd zal worden. Het magazine meent dat de kritiek op het CGKR de voorbije maanden daarvoor 'vermoedelijk' een rol heeft gespeeld. Zo werd een medewerkster zelf beschuldigd van anti-Joodse uitspraken.

Maar volgens Jozef De Witte zelf zijn er geen signalen dat zijn mandaat niet verlengd wordt. In 2004 volgde hij Johan Leman op aan het hoofd van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Volgens het Centrum zelf gaat het om een puur administratief probleem en heeft de raad van bestuur de regering voorgesteld het mandaat van De Witte voor zes jaar te verlengen.

Onder de ontslagnemende regering-Leterme werd het mandaat van De Witte tot vier keer toe verlengd. Maar dat is in december niet gebeurd. Het is niet duidelijk hoe het nu verder moet. De komende dagen zijn er gesprekken met het Centrum gepland, klinkt het op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH). Op haar kabinet luidt het dat de lange afwezigheid van een regering met volle bevoegdheid aan de basis ligt van het probleem.

Oppositiepartij N-VA liet bij monde van parlementslid Ben Weyts al weten te hopen dat het Centrum een nieuwe weg zal inslaan, "die meer aansluit bij de visie van Vlamingen op migratie en integratie". Het niet verlengen van het mandaat vindt hij wel "een zeer vreemde werkwijze en vooral een weinig menselijke aanpak."

Tot zover dit bericht, dat we overnemen van brusselnieuws.be.  Veel reden tot juichen zien we nog niet, want mocht De Witte de laan uitgestuurd worden, dan komt er beslist een andere potentaat, wellicht een Franstalige.  De reactie van de N-VA is er weer eentje van houd-me-vast-of-ik-bega-een-ongelukje. Voor enkele jaren tijdens de besprekingen op Hertoginnedal wilde De Wever het CGKR afschaffen, vandaag is de lauwe flamingantenpartij best blij met "een nieuwe weg".  En Ben Weyts noemt de behandeling van De Witte, "onmenselijk".  Ontroerend.

Mensen toch, dag na dag takelt de N-VA af tot een bijhuisje van de CD&V. De Wever heeft de mentaliteit al beet, na de vermageringskuur wil hij er uitzien als Bleke Beke. En dan zijn we maar we altijd hebben willen uitkomen : één grote katholieke Vlaamse partij van schuddenbollers.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 4/5 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

VLIEGVELD in Lubbeek
 
Het gaat over een mini-vliegveld voor modelvliegtuigjes ... 

Ludo

*****

Johan Sanctorum, geef ons een grondwet.

Het zou volgens mij een goed idee zijn indien Johan Sanctorum een grondwet voor Vlaanderen zou schrijven met of zonder hulp van anderen. Ik heb dat in een mailtje aan hem voorgesteld. Misschien met een degelijke grondwet kan men de nog twijfelende Vlamingen overtuigen. Misschien ook niet maar er mag geen enkele kans of mogelijkheid onbenut blijven. Ik heb dit in een mailtje aan hem voorgesteld.

Foxy

*****

LDD / Lode Vereeck

Ter attentie uit: http://vereeck.be/nl/standpunten/d/detail/waarom-ik-een-libertair-bende laatste zin: Toch is het libertaire LDD een V-partij omdat het gelooft dat er meer kans op vrijheid is in een autonomer Vlaanderen dan in het etatistische België..

Hoop doet leven.

Maurice

*****

Een staaltje van CD&V kunnen

Na de ongerustheid over de inplanting van een betoncentrale in Lubbeek St.Bernard, nu ook ongerustheid over de mogelijke exploitatie van een vliegveld op de grens van Boutersem, Lubbeek en Pellenberg. Heel dicht bij het natuurgebied Koebos en gelegen naast het Butselbos. Het actiecomité tegen de inplanting van deze activiteit vraagt om alle mogelijke kanalen in te schakelen om ruchtbaarheid te geven aan hun ongerustheid. Men kan ook een electronische versie van een petitie terugvinden via een Facebook-groep “Geen vliegveld en lawaaihinder in Lubbeek”. Op politiek vlak ben ik nieuwsgierig naar de reactie van de CD&V. Gaan ze nu ook elke mogelijke politieke actie afwentelen om zich te verschuilen achter hun credo van eerst de procedure af te wachten ? En gaan ze ook met wierook gooien naar iemand uit het schepencollege zoals ze deden via een persmededeling na de feiten ? Of gaan ze nu reageren omdat een prominent lid van de CD&V daar in de omgeving woont ?

Met andere woorden dan: EIGEN VOLK EERST !    

Aan al onze lezers : voor 2012 de grootste rijkdom gewenst die eenieder zou moeten hebben, een goede gezondheid

Eddy Elyn

*****

Johan Sanctorum

Bijna ademloos heb ik het stuk van Johan Sanctorum gelezen en herlezen. Wat een hoopvolle visie wordt ons voorgesteld door deze cultuurfilosoof. Copieer en verspreid deze boodschap van hoop en geloof in onze eigenheid, ook al zitten er passages in die pijn doen door hun hoge werkelijkheidsgehalte.

M.V.

*****

Leve de Republiek !

Geachte redactie,

Johan sanctorum verwoordt uitstekend wat ik 'de actuele commutatieve Vlaamse dyslexie' noem.Actueel omdat het nu gebeurt. Commutatief omdat daardoor de volgorde van twee percepties gewijzigd mag  worden zonder dat dit gevolgen heeft voor het eindresultaat. En dyslexie omdat  het  een term is die in de wetenschap gebruikt wordt voor ernstige problemen met het kunnen lezen van woorden.

Commutatie dyslexie wordt in het onland.be dagdagelijks gerealiseerd door indoctrinatie en hersenspoeling op kosten en voor rekening van de slachtoffers.

Jawel!Het is maar dat iedereen van jullie en ook Bart De Wever het weet en goed blijft beseffen ! Elk onbillijk compromis is diefstal.
Leve de republiek!

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongarije waar de islam niet erkend wordt.

 

Het aantal godsdienstige gemeenschappen dat in Hongarije kan rekenen op steun van de staat wordt tot 14 beperkt. Op de valreep van 2011 heeft het Hongaarse parlement ingestemd met een wetsvoorstel dat dit aantal bepaalt. Moslims, hindoes en boeddhisten kunnen alsnog niet rekenen op erkenning door de Staat.

In het buitenland werd fel geprotesteerd tegen het wetsvoorstel, omdat het godsdiensten zou discrimineren. Onder anderen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, maakte bezwaar. Tot de 14 erkende geloofsgemeenschapen behoren de rooms-katholieken, hervormden, orthodoxen en joden. Het Constitutioneel Gerechtshof wees deze maand een eerder aangenomen wetsontwerp af, omdat bij de behandeling in het parlement fouten waren gemaakt.

Godsdienstige gemeenschappen die niet zijn erkend, kunnen het parlement daarom vragen, als zij meer dan 20 jaar in het land actief zijn. Zij moeten dan echter de steun van twee derde van het parlement krijgen.

@ Spitsnieuws

PST : wij gaan straks wat Hongaarse muziek beluisteren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roma-familie weigert luxe-villa te verlaten

 

 

De Roma-familie Nicolich, die vorig jaar door de gemeente Utrecht, na een periode van zwerven en overlast, in een villa werd ondergebracht, moet uiterlijk zondag hun 'landhuis' hebben verlaten. De zigeuners hebben zich niet aan de, door de gemeente gestelde, voorwaarden gehouden. Een van die voorwaarden was : niet in aanraking komen met politie of Justitie.

Een lid van de familie voert actie voor een 'menswaardige oplossing'. © ANP Eerder dit jaar kwam de familie Nicolich in het nieuws omdat de vader, wegens een kras op het gezicht van een van de kinderen, een leraar van een basisschool bedreigde. Een aantal maanden later viel ook de moeder van een medeleerling ten prooi aan intimidatie. Hoewel er geen aangifte van de bedreigingen is gedaan, vroegen een aantal gemeenteraadsleden in februari de familie aan te pakken.

De familie, die een geschiedenis heeft van intimidatie, geluidsoverlast, vandalisme en burenruzie, en in het verleden al diverse huurwoningen is uitgezet, is echter niet van plan zondag de woning in De Meern te verlaten, schrijft Elsevier.  Dan loopt de overeenkomst af die het gezin met de gemeente heeft. Om hen nu het huis uit te krijgen, moet de gemeente, via de rechter, een ontruimingsprocedure starten.

In de tijd die de procedure in beslag neemt, probeert het Leger des Heils te voorkomen dat de zigeunerfamilie na Nieuwjaar op straat staat. Een woordvoerder geeft aan dat het Leger probeert elders onderdak voor de familie Nicolich te vinden. De gemeente voelt zich niet meer geroepen opnieuw passende woonruimte aan te bieden.

Bron : Algemeen Dagblad




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!