Angeltjes
09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motto van Abu Dhabi : *Aanpassen of opkrassen*

 

 Beatrix en Minima zijn heel geïnteresseerd in een Arabisch literair werk over de koran.  Uiteraard zonder afbeeldingen. 

 

Bij het bezoek vorige zaterdag aan een van de grootste moskeeën ter wereld in het emiraat Abu Dhabi droegen prinses Minima en koningin Beatrix een hoofddoek. Het motto in de Verenigde Aarabische Emiraten luidt terecht "Aanpassen of opkrassen".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbara Pas en de rijkelijke giften voor Krot & C° in Laken

 

Onze vriend en lezer Referee vestigt onze aandacht op de tussenkomst van 22 december laatstleden van federaal volksvertegenwoordiger Barbara Pas over de verhoogde giften aan de royale familie van Laken.  Mevrouw Pas is niet op het mondje gevallen

 Weggeplukt bij de webstek van Barbara Pas :

In het VRT-journaal was het vandaag groot nieuws dat de dotaties van het koningshuis nog stijgen in 2012.  Deze dotaties waren aan de orde in de Kamer op 22 december ll. toen ze in het ontwerp van de diverse bepalingen werden vastgelegd. Als enige ben ik toen daarover tussengekomen om aan te tonen dat die dotaties stijgen. Niemand van de N-va kwam daar op tussen. In tegenstelling tot VRT-journalisten in de tribune, was Theo Francken tijdens die plenaire zitting niet aanwezig.

Groot was dan ook mijn verbazing dat het vandaag 6 januari, bij monde van Theo Francken, nieuws was in het journaal en niet twee weken geleden toen ik het naar buiten bracht.

Hieronder een uitgeschreven weergave van Barbara's tussenkomst. Wij stellen er prijs op haar te feliciteren met haar duidelijke stellingen en de ferme manier waarop zij deze brengt van op de Kamertribune, met ad rem antwoorden aan de Franstalige eenzaat,  Louis.

18.101  Barbara Pas (VB): Mijnheer de voorzitter, collega s, in de algemene bespreking heeft mijn goede collega Hagen Goyvaerts het gehad over de stroom aan amendementen, die groter is dan het oorspronkelijke ontwerp. Ik ga heel kort in op een van die amendementen, om een ballonnetje te doorprikken.
 
In de commissie voor de Financiën werd maandagavond om 18 u 30 het zoveelste amendement binnengegooid op de reeds uitgebreide diverse bepalingen. Het trok onmiddellijk mijn aandacht, omdat het ging over de dotaties van de koninklijke familie. In de verantwoording stond dat het zou gaan om een besparing op de dotaties. Er was weliswaar een uitzondering: de civiele lijst.
 
De 6,4 miljoen euro besparingen waarvan sprake was, leken mij op het eerste gezicht veel te weinig, maar beter dat dan niets, vond ik. Ik heb mij in de commissie dan ook onthouden op dit amendement. Intussen heb ik wat meer tijd gehad om de cijfers na te gaan. In het voorliggende ontwerp wordt de dotatie aan onze kroonprins voor 2012 vastgelegd op ruim 934 000 euro. In 2011 ontving hij 923 000 euro. Jawel, 11 000 euro minder. Toch raar, voor een besparing!
 
Koningin Fabiola zal in 2012 ruim 1 460 000 euro krijgen, 20 000 euro meer dan in 2011, toen zij 1 440 000 euro ontving. Zo heeft zij een weduwepensioen dat meer dan 160 keer hoger is dan een normaal weduwepensioen. Misschien iets om straks mee te nemen in de pensioenbesprekingen?
 
Ook prinses Astrid en nummer 13 in de reeks van de troonopvolging, prins Laurent, zullen in 2012 meer euro s op hun rekening ontvangen dan in 2011. Volgens de verantwoording gaat het om een vermindering met 2,2 % in vergelijking met de geïndexeerde dotaties van 2011, maar het gaat niet om een reële vermindering en dus ook niet om een besparing.
 
De stijging is gewoon een beetje minder groot. De indexsprongen die voor het koningshuis in het verleden buitensporig waren, denk maar aan de frappante indexsprong van maar liefst 800 000 euro die de meesten onder u in dit Parlement een aantal jaren geleden hebben goedgekeurd, zijn indexsprongen waarvan de naar koopkracht zoekende burgers alleen maar kan dromen. Dat die indexsprongen een beetje zouden worden bijgesteld, zou er nog maar aan mankeren.
 
Het Koningshuis heeft er zeker geen last van. Iedereen voelt vandaag de crisis, behalve zij. Met 13,8 miljoen euro aan dotaties en minstens nog evenveel dat wordt uitgegeven aan allerlei diensten als transport en beveiliging, had de bijdrage van het Koningshuis veel groter mogen zijn.
 
De gewone werkende burger geeft meer dan de helft van zijn loon af. Dankzij de nieuwe regering zal hij minder aftrek op kinderopvang kunnen inbrengen. Met de verhoging van de btw naar 21 % op betaaltelevisie zal hij meer betalen om televisie te kijken. Hij zal door de banktaksen meer moeten betalen voor een lening, terwijl de woningen nu al onbetaalbaar zijn. Hij zal ook niet meer kunnen genieten van fiscale aftrekken voor energiebesparende maatregelen. Op dakisolatie na wordt zonder enige logica en visie hier en daar geschrapt. Kortingen op milieuvriendelijke wagens worden stopgezet en ook de onvermijdelijke accijnzen op benzine en tabak gaan verder de hoogte in.
 
18.102  Laurent Louis (MLD): ...
 
18.103  Tanguy Veys (VB): Mijnheer de voorzitter, mijnheer Louis, u bent natuurlijk zeer bezorgd om het koningshuis. U hoopt misschien eens op de koffie te mogen gaan. Het grote verschil met politieke partijen is dat deze verkozen zijn, dat zij een democratische legitimiteit hebben en dat geldt niet voor het koningshuis.
 
Le président: On ne va pas se lancer dans un débat sur la monarchie et les partis politiques à cette heure-ci! Madame Pas, continuez!
 
18.104  Barbara Pas (VB): Collega Louis, uiteraard neem ik vandaag het woord over de dotaties. Het is een deel van een artikel van het ontwerp dat vandaag voorligt. Dus uiteraard geef ik daarover mijn mening. De dotaties van de partijen zijn vandaag niet aan de orde.
 
In verband met hetgeen collega Veys heeft gezegd, het volgende. Partijen krijgen een dotatie naargelang het aantal democratisch verkozenen. Ik denk niet dat Franstaligen die om puur partijpolitieke redenen de partijdotaties van het Vlaams Belang willen afnemen met gerechtelijke procedures, geplaatst zijn om daarop commentaar te geven.
 
Mijnheer de voorzitter, ik ga meteen over tot de conclusie. Terwijl de burgers in dit land massaal moeten inleveren en allerhande belastingverhogingen om de oren geslagen krijgen, wekt u ondertussen met zulke artikeltjes die u op het laatste moment nog binnensmijt in de commissie, valselijk de schijn op dat het koningshuis mee inlevert. Niets is minder waar, de stijging is gewoon een beetje minder groot.
 
Integendeel, een van de rijkste families van dit land krijgt een wel enorme inkomenssteun. Het gaat om 13,8 miljoen euro aan dotaties en nog eens minstens evenveel voor allerlei diensten, van transport en beveiliging tot elektriciteitsrekeningen en zelfs de kosten voor het poetsen van het Paleis, daarvoor moeten zij niet eens de dotaties gebruiken. De bijdrage van het Koningshuis had in de besparingsronde veel groter moeten zijn. Het was een kans geweest om daar in te grijpen, maar alweer is het een gemiste kans.
 
Zoethoudertjes als deze sussen misschien uw geweten, voor zover u er allemaal een hebt, maar ons kunt u er alleszins niet mee sussen
.

Bron : http://www.barbarapas.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Als heel de wereld mijn broer is, dan heb ik geen broer*

 

We hebben het hier al herhaaldelijk aangehaald dat er met de mensenrechtenconventie omtrent asielzoekers iets mis is.  Het akkoord stelt dat een asielzoeker asiel moet aanvragen in het eerste EU-land dat hij betreedt.  Het Europees Hof heeft zowel België, Ierland als het Verenigd Koninkrijk al verboden asielzoekers, die via Griekenland naar onze landen doorgereisd waren, naar het eerste EU-land, m.n. Griekenland, terug te sturen.  De reden die ze daarvoor hanteerden was dat daar niet aan hun mensenrechten zou voldaan worden.

Dus het eigenste EU-hof zegt dat Griekenland niet voldoet aan deze minimale toets, voornamelijk omdat het te arm is (alsof Ierland, Spanje, Portugal e.a. in het geld kunnen rollen).

Het is interessant vast te stellen hoever de logica achter het asielstelsel verschoven werd door de jaren heen.  De eerste Conventie van de Verenigde Naties in 1951 ging over mensen die dakloos geworden waren door de veranderde kaart van Europa (daarbij inbegrepen miljoenen Duitsers, die uit Pruisen en Duitstalige enclaves in de Balkan verdreven waren).  Het was nooit de bedoeling, of zelfs maar de veronderstelling, dat er grote aantallen bewoners van mislukte staten naar Europa zouden trekken om zich daar definitief te vestigen.  Het werd de grootste volksverhuizing op het Europese grondgebied sinds de invasie van de Barbaren.

Er zijn veel argumenten tegen het huidige asielbeleid: het geeft een dictator de mogelijkheid lastige burgers uit het land te zetten en het laat een mislukte maatschappij toe de problemen te negeren.  In de meest rampzalige gebieden overstijgen de geboortes de sterftecijfers: er is daar in de verste verte geen voorzienbaar einde in zicht (bv. in Afghanistan is er een vruchtbaarheidscijfer van 6.42 kinderen per vrouw).  En dit jaar zal Irak waarschijnlijk helemaal in elkaar storten.

De bibliotheken in de Avondlanden kunnen best al exemplaren van de geschiedenisboeken over de val van het Romeinse Rijk bij bestellen.  Er is inderdaad een overeenkomst tussen onze tijd en het vroegere Romeinse Rijk: een achteruitgaand geboortecijfer, vooral bij de hogere klassen, een verminderde godsdienstige overtuiging én de groei van een vitaal en hartstochtelijk beleden monotheïstisch geloof van het Midden-Oosten, een verminderd nationalisme en een toenemende verbondenheid met de staat.

Vandaag is de sector “van het goede doel”, rijkelijk voorzien van belastinggelden, een deel van de staat, die hoogopgeleide idealisten aantrekt.  We mogen toch wel eens in vraag stellen of Afghanen* wel een “recht” hebben op bescherming in Europa?  Wie gaf hen dat recht?  God?  De natuur?  De Verenigde Naties?  Met welk recht zou ik in bv. Afghanistan*  kunnen wonen – vooropgesteld dat ik zo gek zou zijn die wens te willen uiten?

Een Afghaan* heeft geen rechten in ons of een ander EU-land; binnen de grenzen kan hij rekenen op de mensenrechten, die onze wetgeving en onze gebruiken voorzien (zo was het vroeger toch), maar hij heeft geen burgerrechten, zoals bv. verblijfsrechten.  Een Afghaan* die hier aankomt, is in feite een gast en onze eeuwenlange gebruiken beschermen onze gasten.  Een gast maakt gebruik van onze gastvrijheid, maar dat betekent niet dat hij daardoor rechten verwerft.  In het geval hij die opeist, spreken we van misbruik.

Het asielsysteem is bijgevolg tegenstrijdig: het verwart de oude gewoonte van gastvrijheid met het moderne concept van rechten: rechten die slechts veworven worden door burgerschap (en in een moderne democratie moeten asielzoekers, die permanent blijven, integreren in onze maatschappij en burgers worden).  De veronderstelling dat een Afghaan* hier bij ons “rechten” heeft is gebaseerd op het totaal frauduleuze idee van willekeurige liefdadigheid.

Het succes van de Avondlanden – het oude Europa – kan gedeeltelijk toegeschreven worden aan hun vermogen om de sfeer van vertrouwen binnen de maatschappij uit te breiden buiten hun eigen familie, clan of stam, waardoor er samenwerking en handel met een groter bevolkingsaantal mogelijk was.  Het mislukken van Afghanistan* is voor een groot gedeelte te wijten aan de rigide oude clan- en stamwetten, waardoor het onmogelijk is een burgerlijke wetgeving toe te passen of corruptie te bestrijden. 

Er is echter een grens aan de sfeer van vertrouwen.  Willekeurige en grenzenloze liefdadigheid zonder discriminatie van eigenheid of verwantschap, integratiebereidheid, gedeelde waarden en normen of binnen een bepaalde tijdslijn is onmogelijk vol te houden want de voordelen van erbij te horen zullen ophouden te bestaan.  Uiteindelijk zullen de voordelen verdwijnen op het neerwaartse pad van het universalisme.

De Franse filosoof Pierre-Joseph Proudhon omschreef het in de 19de eeuw als volgt: “Als heel de wereld mijn broer is, dan heb ik geen broer.”

* Vrij in te vullen met gasten uit andere Prachtlanden.

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministerin Turtelbaum weigert blunders recht te trekken inzake gerechtelijk BHV

 

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de verklaringen van Justitieminister Turtelbaum over de splitsing van het gerechtelijk arrondissement BHV in de krant De Tijd van vandaag.

Op de vraag van Lars Bové “Hoe ziet u het communautaire? Bij de vaststelling van de verdeelsleutels voor de splitsing van het gerechtelijke arrondissement BHV blijkt dat de onderhandelaars uitgingen van foute cijfers. Er zullen te weinig Nederlandstalige rechters zijn. Er komt ook nooit nog een Vlaamse procureur in Brussel. Wilt u dat nog rechttrekken?” antwoordt de VLD-ministerin zonder omwegen: “Nee. Ik zal dicht bij het regeerakkoord blijven. Dat kan niet anders. Een akkoord dat zo moeilijk tot stand is gekomen en zo gevoelig ligt, kan je niet meer openbreken.”

Deze houding is totaal onbegrijpelijk, omdat de overeengekomen 80F/20N-verhouding inderdaad gebaseerd was op foutieve cijfers en daardoor volkomen haaks staat op de reële werklast. Zowel inzake de rechtbank van eerste aanleg als de arbeidsrechtbank moet uitgegaan worden van een verhouding 2F/1N, zoals die vandaag bestaat. Wanneer we naar een 80-20-verhouding gaan, betekent dit dat de Franstalige rechtbanken VIER keer groter worden dan de Nederlandstalige, terwijl de werklast slechts TWEE keer groter is. Dit zou neerkomen op een huizenhoge discriminatie ten nadele van de Vlamingen in Brussel en Halle-Vilvoorde. Zij zouden in de toekomst veel langer moeten wachten op vonnissen dan de Franstaligen.

De houding van Turtelbaum is volstrekt in tegenspraak met de herhaalde uitspraken van haar voorganger De Clerck, die zowel in De Tijd van 20 oktober als in de Senaat op 9 november uitdrukkelijk erkende dat er problemen waren met de cijfers en dat de verhoudingen zouden herbekeken worden:

“Als er in het parlement cijfers opduiken die objectief tegen te spreken zijn, kan er nog worden gedebatteerd” (De Tijd, 20 oktober 2011).

“Daarom is het belangrijk dat de cijfers vandaag maximaal worden verzameld en gedubbelcheckt. Ik kan mij niet voorstellen dat in het parlement geen correct debat kan worden gevoerd op basis van correcte cijfers. Zij zullen de basis vormen van het debat in Kamer en Senaat over de wijziging van het Gerechtelijk Wetboek.” (commissiedebat Senaat, 9 november.)

Het is volkomen onaanvaardbaar en zelfs dramatisch dat Turtelbaum breekt met de duidelijke engagementen van haar voorganger en kamp kiest voor het totaal onredelijke standpunt van de Franstaligen. Het Vlaams Belang roept de advocaten en magistraten dan ook op om zich hier tegen te verzetten.

Bart Laeremans Senator


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Censuur op internet door nationale regeringen

 

De rubriek van Barry Rubin bij “Pajamas media” werd verboden door de Britse regering wegens “haatdragende taal”.
 
Dit is het artikel van Rubin waardoor hij verbannen werd, het werd hier gepubliceerd juist nadat het op het internet verscheen op 26.12.2011.  Iemand in de bureaucratie van het Verenigd Koninkrijk is een grote supporter van de Moslimbroederschap en duwt er zulke idiote beslissingen door.
 
Maar weet je, het zal terug op hun hoofd vallen met nog meer mensen (ja, zelfs degenen in de regering en in het departement landsverdediging en de militairen) die de buitengewone analyses van Barry Rubin over het Midden Oosten zullen lezen. Wacht maar af. KGS
 
Vaarwel Democratie

Mijn politieke analyse werd verboden door een Europese Regering met als reden: “Haatdragende taal”.
 
Ik heb juist vernomen dat mijn PJ artikel “Egypte: Terwijl grimmige Islamieten op weg zijn de macht te grijpen, De naïeve Dans op het Tahrir Plein” verboden werd op internet pagina’s die gebruikt worden door een Europese regering – stille wenk: ze spreken Engels en het is de geboorteplaats van de moderne democratie en vrije meningsuiting – met als reden dat dit artikel haat predikt. Dit betekent dat als je voor een instituut werkt dat deel uitmaakt van deze regering (inbegrepen de Ministeries van Buitenlandse Zaken of Landsverdediging) je dit artikel niet kan lezen via je computer die verbonden is met de Server van deze instellingen.
 
De boodschap luidt: Geen toegang – met als reden: haatdragende taal.
 
Mijn lezer vraagt zich met enig sarsasme af of het indienen van een klacht hiertegen een misdaad in gedachten zou zijn van hem.
 
Dit is enkel de eerste keer dat ik hiervan op de hoogte ben gebracht en misschien gebeurt dit al maanden of zelfs jaren. Misschien bestaat er een programma dat er sleutelwoorden uitpikt zoals bv wanneer de woorden “Islam” en “slecht” voorkomen in hetzelfde artikel van 1000 woorden. Het gekke hiervan is dat gedurende de 35 jaar dat ik hierover schrijf niemand ooit iets heeft aangeduid uit wat ik geschreven heb, zelfs niet op een verdraaide manier, als behorende tot haatdragende taal. Och ja, er was die keer dat ik de woorden van een Amerikaanse ambtenaar citeerde die in 2000 zegde dat Arafat in zijn kamer te Camp David ijsbeerde als een dier in een kooi en ik dan prompt door een op rust gestelde diplomaat beschuldigd werd de Palestijnse leider te vergelijken met een dier. Dat is het zowat.
 
Maar zelfs als men deze onzin verwerpt wanneer ze wordt toegepast op de hedendaagse berichtgeving over het Midden Oosten of zaken die met de Islam te maken hebben dan is dit artikel zo belachelijk ver van zulke bewering dat het op zich nog belachelijker is. Inderdaad, mijn artikel gaat zelfs niet over de Islam als een godsdienst of wat dan ook dat zou kunnen beschouwd worden als hatelijk of beledigend door een stapelgekke radicale linkse maniak.
Ik begrijp zelfs niet wie ik de mensen zou zeggen die ze moeten haten. Is het haatdragende taal om te zeggen dan dat de Moslimbroederschap een gematigde pro democratische beweging is? Waarom worden de Moslimbroederschap, Hamas, Hezbollah en andere zulke bewegingen niet verbannen vanwege haatdragende taal als men hun openlijke verklaringen hoort die oproepen om de Joden uit te moorden?
 
Wel, de Westerse democratieën hebben eindelijk censuur aanvaard gesteund op de slimme leugen dat ze enkel de mensen beschermen tegen racisme en tegen hen die oproepen tot geweld en moord. De deur die hierdoor is geopend en waartegen liberalen en democraten gewaarschuwd hebben gedurende meer dan honderd jaar, geeft aan de autoriteiten nu de mogelijkheid om politieke standpunten die hen niet aanstaan te verbieden.

(met dank aan Fred en Foxy)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Student vergelijkt Wilders met fascisme en krijgt 10 op 10

 

Een bachelorstudent van de Universiteit van Tilburg (UvT) heeft van zijn begeleiders de hoogst haalbare score gekregen voor zijn scriptie over een vergelijking tussen de PVV met het fascisme. In zijn conclusie zou hij de PVV een 'fascistische partij in een gevorderd stadium' noemen. Update: de scriptie is inmiddels te downloaden.

De student, Henk Bovekerk, onderzocht in zijn studie Prototypical Fascism in Contemporary Dutch Politics: An Analysis in hoeverre de PVV van Geert Wilders een prototype is van het hedendaags fascisme. Hij kreeg hiervoor een tien.

Voor zijn analyse maakte hij onder andere gebruik van het boekje De Eeuwige Terugkeer van het Fascisme van Rob Riemen, een van de felste bestrijders van de PVV. Ook putte hij uit het werk van historicus Robert O. Paxton over hoe het fascisme werkt. Paxton onderscheidt een aantal stadia. ,,Volgens de student zit de PVV nu in het tweede stadium, namelijk die van stabilisatie, waarin de partij een zekere machtspositie heeft gekregen. De eerste fase, waarin een partij of beweging aan de macht kan ruiken, is gepasseerd'', zegt Arabist Jan Jaap de Ruijter, die Bovekerk begeleidde. De student bestudeerde werken van onder andere Geert Wilders en Martin Bosma. Zijn conclusie: we hebben in Nederland inderdaad te maken met een fascistische partij in een gevorderd stadium: de PVV.

Bovekerk is student Liberal Arts and Sciences en daarnaast ook scheidsrechter. De Ruijter, een PVV-criticus, laat weten dat Bovekerk zijn werk ,,op briljante manier'' heeft gedaan. De tweede lezer, prof. dr. Jan Blommaert, was het met het oordeel eens. Vandaar de 10, stelt De Ruijter.

Volgens De Ruijter is er niets omstredens aan de kwestie. ,,Een student is geïnteresseerd in het onderwerp fascisme. Hij schrijft een thesis over een maatschappelijk gevoelig onderwerp en doet dat op briljante wijze. Dus krijgt hij een 10. Wat is daar raar aan?'' Als er ophef over zou ontstaan, zegt dat volgens de Arabist iets over de manier waarop de maatschappij omgaat met onderwerpen als de PVV en het debat over fascisme.


Reactie Geert Wilders  : 

Op de KU in T zijn ze allemaal Stapel.

http://www.depers.nl/binnenland/621880/Student-krijgt-10-voor-PVV-scriptie.html


08-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben de ministers hun loonbriefje niet bekeken ?

 

De documenten waarin sprake over de loonsverhogingen van 8 tot 11% voor de leden van de federale regering zijn officieel, ze zijn  goedgekeurd en niemand moet doen, alsof het niet waar is. Al de pogingen om de kwestie te minimaliseren of te ontkennen, zijn pijnlijke uitvluchten van knoeiers die op heterdaad betrapt werden.

Mocht Ben Weyts deze cijfers niet ontdekt hebben, dan ging alles zijn vanzelfsprekende gangetje. Zeggen dat het niet waar is, kan nooit aangetoond worden en idereen weet intussen dat we deze mensen absoluut niet kunnen geloven. Want de weddes van december 2011 en van januari 2012 zijn al lang uitgekeerd. (Wij gaan er van uit dat de weddes van de openbare dienst nog steeds vooraf uitbetaald worden, tenzij dit systeem  inmiddels zou veranderd zijn. Maar in dat geval blijft december 2011 alleszins verworven.) Hoe dan ook, heeft iemand van de begunstigden wat opgemerkt of geprotesteerd ?  

Nu echter wordt er verontwaardigd gereageerd door Di Rupo en zijn Vlaamse slippendragers, Tjeven Vanackere op kop. Die man werd opgezadeld met financiën en het dringt nu pas door het schild van zijn ijdelheid heen, dat hij  verantwoordelijk is voor  een van de ondankbaarste departementen. Dit is heel wat anders dan met Crembo oorlogje spelen in de verweg woestijn en mensen de dood of de levenslange verminking injagen.

Het is onloochenbaar dat er een loonsverhoging van 8% (voor de gewone ministers en staatssecretarissen) en 11% (voor de premier en de vice-premiers) vervat zit in de begroting voor 2012. Vluchten kan niet meer, liegen evenmin.

Toch proberen de geldwolfjes zich te verschuilen achter het regeerakkoord dat principieel een loonsvermindering van 5% voorschreef. "Het is het regeerakkoord dat telt" sprak staatssecretaris-voor-afgang,  Verherstraeten tijdens de Zevende Dag en niemand in de studio proestte het uit, of durfde de man terecht te wijzen. Verherstraeten heeft er al een jarenlange carrière opzitten van keihard liegen en bedriegen als fractievoorzitter van de CD&v.

Heeft niemand van die 18 ministrabele bietekwieten het loonbriefje bekeken of op het bankuittreksel vastgesteld dat er zowat 8% meer uitbetaald was in plaats van 5% minder ? 

Hoe kunnen wij de rest van de maatregelen die dit zootje voorstelt ernstig nemen ? Welke kemels zijn er nog geschoten en wat staat ons nog te wachten ?

Di Rupo en zijn Vlaamse minderheidministers doet er alles aan om het vertrouwen dag na dag te beschamen.  CD&v, Open-vLD en sp-a krijgen het erg benauwd om deze stuntelregering overeind te houden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongewild in nauwe schoentjes

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 8 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Dat is toch normaal !

Een gewone volksvertegenwoordiger kan van één maandwedde, na aftrek van zijn gewone leefkosten, zoveel opzij leggen als een modale burger op een heel jaar. Je kan van een minister niet verlangen dat hij als een gewone volksvertegenwoordiger wordt beschouwd! Een beetje verschil mag er toch zijn, nietwaar?

Ludo

*****

Geachte redactie

Vanaf nu durf ik niet meer zeggen dat Di Rupo en zijn kabinet totaal onbekwaam zou zijn.
Integendeel de leden van deze regering munten in elk geval uit op het domein van de criminaliteit. Want ofwel wisten ze niet wat in hun eigen besluit van 16 december stond en dan pleegden ze valsheid in geschriften, ofwel wisten ze dat wel en dan maakten ze zich schuldig aan een poging tot oplichting.

In beide gevallen pleegden ze strafbare feiten en bewezen zij hun bedrevenheid in criminele activiteiten ten nadele van de burgers. Deze regering zou derhalve nu al tot ontslag moeten gedwongen worden. Ze is een schande voor het land en haar deelstaten.

Geen wonder dat justitie in het rechtsgebied Brussel -en dus niet alleen in het arrondissement Mr. Laeremans- niet mag functioneren.

Lucky9

*****

Loonsverhoging voor ministers en aanhang ... en dan zeveren over pensioensvergoeding ambtenaren.

Ze hebben gepoogd het hard te spelen, maar tot hun grote spijt en frustratie waren/zijn er lekken, drup, drup, drup...  Wat de pensioensverhoging voor de ambtenaren betreft: ze hebben gewoon wat minder belastingen/ voorheffing afgetrokken, die volgend jaar weer zullen mogen opgehoest worden, = een rad voor d' ogen draaien

Christina

*****

Het was maar een fout (van mijn botten)

Allez, volgens Snugger Vanackere was het maar een fout in het document. Tjonge tsjonge, wat zal de volgende fout zijn ? EEn daarmee bedoel ik een eveneens reusachtige klepper in het voordeel van de werkende bevolking en/of Vlaanderen.

Wat hebben die amateurs uit Snuggergem aan de Leie eigenlijk uitgevreten en ondertekend al die eindeloze en blijkbaar romantische nachten met Di Fraudo ? Brut aan de Laurent zijn Perrier gezeten? Alles klakkeloos ondertekend op blanco vellen of met later in te vullen spaties ? Waarom moet weeral een Vlaamske paysan naar voren gestuurd worden om de kogels op te vangen?  Is het zo dat er ooit respect en waardering voor het gulle noorden zal geoogst worden ?

Dit is een schurkenstaat aan het worden waar men een nieuw vocabularium zou moeten voor hanteren, onbeschrijfelijk op dit moment, de bruikbare negatieve adjectieven zijn op. Het kan niet anders dan dat de huidige Vlaamse konkelfoezers in alle zatterij en onderdanige dommigheid virtuele blanco cheques voor 20 jaar hebben ondertekend, dat zij weten dat er waarschijnlijk nog vlugger alles leeggeroofd zal worden en dat zij zelf nog gauw hun zakken aan het vullen zijn.

En ondertussen moeten diegenen die hun verstand naar de kieslokalen meebrachten gelijk boeten voor deze gigantische kortzichtigheid van de traditionele hielenlikkers of 'lécheurs de bottes du PS' om het in de voertaal van de onderhandelingen te zeggen. Ne vous Gennez surtout pas.

Jade

*****

Het land B : aardsparadijs voor volksverlakkers

De enige en echte hobby van politiekers is en blijft "mensen belazeren en besodemieteren met als enig oogmerk er zelf beter van te worden", zowel op gemeentelijk, stedelijk, gewestelijk als federaal niveau.

We hebben veel te veel van die bendeleden vrij rondlopen, dat aantal moet minstens met 65% terug gedrongen worden want we hebben ze echt NIET NODIG omdat het ordinaire ballast is. Nu moeten we lezen dat de graaiers en naaiers eerste klas zich een opslag toe-eigenen van 8%, begrijpe wie kan? Ook deze benaming zal een ander leven gaan leiden om het toch maar verkocht te krijgen, straks wordt dat “compensatie voor kostendekking van onvoorziene onkosten”, snap je!.

Vanackere en co zullen het straks zo komen uitleggen dat ze 'nadien' toch die 5% zullen inleveren wetende dat een massa Vlamingen dan al lang die 8% opslag of moet ik schrijven, compensatie voor kostendekking van onvoorziene onkosten’ zijn vergeten. Hetzelfde zal gebeuren met dat totaal nutteloos staatscircus dat zijn tenten heeft opgeslagen in Laken, ook daar heerst er totale schaamteloosheid, het circus kost ons miljarden oude Belgische franken, geen kat gaat er nog naar kijken maar toch worden de artiesten betaald, begrijpe wie kan.

Wanneer worden de Vlamingen nu eens volledig wakker ? Wanneer jagen we zowel dat staatscircus alsook die federale bende volksverlakkers resp. volksverraders weg van ons grondgebied ? Of heeft de roofbouw nog niet voldoende schade berokkend ?

Jean

 

*****

Vraag om hulp, dringend !
 
Beste redactie,

Heeft er iemand kennis van enige remedie tegen refluctie en neiging tot braken ? Ik begin te zweten bij het horen van de namen der vertolkers van de commedia del arte. Ik durf blad noch tijdschrift lezen en heb last van TV-fobie.

De heimelijkheid, de schijnheiligheid, het bedrog, de diefstallen, de oplichting door de politiekers en 'nieuwsbrengers, onder de hoge bescherming van hof en prela(a)t(en) van België, geven mij het gevoel gewurgd te worden. Deze laatste pipo heeft door zijn uitspraak het zo al gedecimeerde kerkbezoek verder willen aanpassen aan de nog beschikbaar zijnde effectieven van het gild der priesters. Hij heeft die formule geleerd van de volgers van de, vooral, christelijke partij: "We zijn met niet velen ( meer ) maar we blijven de baas spelen over het knechtenvolk met twee handen tot aan de ellebogen in de vetpotten. Laat de boeren maar dorsen, 'de koning zal kontent zijn' ".

Mochten de koorknapen Capone, Dillinger, Corleone en consorten, nog leven, zij kregen rode oortjes om zoveel stielkennis. Zij zouden, na een cursus bij Di. R. en C° nogal eens een leven hebben in de schaduw van de puinen van wat eens Justitie was.

Dus als er iemand is die mij kan helpen, ik sta open voor elke suggestie. (Ik kan 6-fleskes Trippel van Westmalle bezorgen als voorschot).

Dank bij voorbaat en vriendelijke groeten,

Daniël

NvdR Angeltjes : wij springen enkel bij in ruil voor enkele flesjes Westvleteren, die in de stad van allah nergens te verkrijgen is.

*****

De graaibarak

Waarde redactie,

De opslag die de excellenties zichzelf toekennen, bewijst nog maar eens wat voor bende liegebeesten en profiteurs het zijn.

Vergeten we vooral niet dat de waalse strandjanet in een zéér recent verleden met zijn typisch uitgestreken facie en voortdurend aan zijn lippen likkend, verklaarde dat ook "de rekerink" zal moeten inleveren op hun maandwedde namelijk 5%. Zijn woorden zijn nog niet koud en de inlevering van 5% wordt een opslag van 8 tot 11%.

Na de DEXIA-bonussen met een ander naam en de Lakense leefloners is het de beurt aan de totentrekkers om hun spaarpot verder aan te vetten. Het derde schandaal in bijna evenveel dagen. Hoe is het toch mogelijk dat de bevolking en zeker in Vlaanderen dit alles met gelatenheid blijft tolereren ?

Zou de apathie bij velen dan toch de bovenhand gekregen hebben of krijgen ze een zalig orgasme als zij belogen, bedrogen en bestolen worden ? Ik bergrijp het allemaal niet meer. In vroegere tijden waren er allang enkele van die graaikonten een kopje kleiner gemaakt en zelfs voor véél minder. Maar nu ? Noppes en dàt maakt de pik&pak excellenties zo zelfzeker.

mvg - Senior

*****

Loonsopslag ministers !

Niet onthoofden, maar verbannen naar Beilen, levenslang en zonder zakgeld of andere toegevingen.

Joos

*****

Gewaande eeuwige straffeloosheid van een ontaarde politieke kaste en hun volgers

Wat de politieke clowns op dit moment aan het uitvoeren zijn kan enkel uitgelegd worden op twee manieren: ofwel weten zij meer en worden zij omgekocht of afgedreigd, ofwel zijn zij zo onnozel en bekrompen zoals een Di Rupo en Albert-Le-Miljardaire van Vlaamse boerkens verwacht.

Het kan toch niet op een gok berusten wat die nieuwe regering langs Vlaamse kant allemaal laat gebeuren? Dit is angst of blindheid gelieerd aan dikke pakken poen, eigen kinderen eerst. Wat doet de CD&V, SPa, en Open-VLD adepten denken dat dit degoutante wangedrag, die bijna criminele en onterende passiviteit, dat in de rug schieten van de Vlaamse burgers ooit onopgemerkt in de plooien van de tijd zal vallen ?

Uitstellen van broodnodige beslissingen die een volk toekomen is de tactiek van het onomkeerbare ... is het dat wat hen drijft ? Of gewone inteelterige politieke domheid ? Als je dan zinnetjes hoort zoals: "De wereld is nu eenmaal multicultureel", dan krijg je krampen in hun plaats : uiteraard is de wereld aan het veranderen maar er is een fundamenteel ethisch verschil tussen overbodige nieuwkomers aanlokken met pakken belastingspoen en zonder enige verplichtingen, en het (ginds) helpen of (tijdelijk) opvangen van mensen die echt in nood zijn.

Als men die lijn doortrekt dan zijn alle andere landen die minder asielzoekers en gelukszoekers toelaten compleet racistisch. Of, en dan zitten we weer bij de tactiek van de voldongen feiten : de Vlaamse politiekers die meewerken met Di Rupo en het hof willen kost wat kost, en met enkel het het behoud van hun eigen nepotistische kringen, de Vlamingen cultureel en mathematisch herleiden tot een suïcidaal hoopje kapotgewerkte ellende, de dood zonder kogel maar door giftige pennen en hatelijke wetpesterijen.

Een van de strafste uitspraken van velen die aan de huidige uit de hand gelopen bezettings en verdunningsstrategie jaren en jaren hebben meegewerkt is zo ongeveer de volgende: " Het is het Vlaams Blok van destijds dat verhinderd heeft dat de problemen bespreekbaar waren en vermeden hadden kunnen worden."

Heeft een enkele mens, auto- of allochtoon die ook maar een grammetje hersens bezit; daar nog woorden voor ? Een volledige ontkenningsfase en laffe verschuiving van verpletterende verantwoordelijkheid als laatste gewetenssusser. Kort voor de apocalyps hun eigen kinderen en kleinkinderen ook meesleurt onder het reeds decennia durende dictaat van waanzinnigen om den brode of uit plat opportunisme.

Nogmaals: Vlaanderen is altijd multicultureel geweest en zal het op een intelligente en welwillende manier altijd blijven. Maar daar is een herpakken, verandering bij nodig. Vlaanderen is altijd gul geweest, oversolidair en vol begrip voor mensen écht in nood. Culpabilisatie op beleidsniveau en electoraal winstbejag door tolereren van roof op de sociale zekerheid en een onverantwoorde hoogte van criminaliteit is echter geen menswaardige optie, geen vorm van beleid. Net zo min als een fanatiek eenzijdig CGKR of positieve discriminatie als vals behang voor schijnheilige beleidsdwang en misplaatse régime propaganda.

Dat is wanbeleid en misbruik van mensenrechten. Mogen velen de bijdrage van Johan Sanctorum van 3/1/2012 lezen. Een gouden leidraad.

Jade

*****

Typisch politiek correct Knack.

Een typisch artikeltje van Knack : Moebaraks regime werd wegens -in theorie althans- socialistisch tot voor de zgn. 'Arabische lente' door de hele poco-pers beschreven als een soort van 'noodzakelijke en bevlogen dictatuur', net zoals het regime van volksmisdadigers zoals Assad(Syrië), Castro (Cuba), Chavez (Venezuela) en destijds Khadafi (Lybië) en Ben Ali (Tunesië).

Maar vanzelfsprekend houdt die poco-liefde op wanneer de dictator in kwestie valt en de door de pers reeds lang gekende maar doodgezwegen misdaden algemeen bekend worden. Dan geeft de pocopers -dapper zoals altijd- het gevallen idool nog een ferme stamp na en trekt gauw de blinddoek over de ogen voor nieuwe regimes die waarschijnlijk nog veel erger zijn dan de oude.  Kijk maar naar Iran. 

VF

*****

Suzanne Mubarak

Moslims trouwen niet uit liefde maar uit andere overwegingen. Weinig waarschijnlijk dat ze op haar 17de verliefd was op haar toekomstige - als ze hem al eens had mogen ontmoeten. Dit gegeven wordt hier veel te weinig naar voor gebracht: hoeveel "schijnhuwelijken" naar onze normen worden er niet afgesloten om een bruid te gaan kopen ginds of een bruidegom te importeren voor een goed prijske ?

Mopa

*****

Gemene koningin

Het is door de eeuwen heen altijd hetzelfde gebleven. Het was en is steeds hetzelfde : een zeer kleine minderheid speelt met de voeten een een zeer grote meerderheid .

De dictatuur gebruikt geweld om het volk onder de knoet te houden. De meest onbeschaafde vorm van regeren . De democratie is een meer beschaafde vorm . Iedereen mag zijn zegje doen maar moet daarna zijn mond houden, geen folteringen wel cordon sanitair. Ik zie niet veel verschil tussen die twee regeringsvormen.

René

*****

O dierbaar Belgie

De kern in de kerstboodschap van zijne doorluchtige Majesteit Albert II Koning der Belgen was besparen. Het zal pijn doen, we zullen het voelen.

Het was een hele troost een koning die meevoelt met zijn volk, een steun, de rots in de branding. Na  deze historische speech, stond ik zelfs recht, terwijl in mijn geest de "Brabançonne" weerklonk.

Maar wat blijkt nu ? Onze vorst samen met al zijn bijsluiters krijgen opslag.  Het is genoeg geweest, ik protesteer, ik ga mezelf nu niet in brand steken,  want dat doet zeer . Ik ga in hongerstaking tot Vlaanderen onafhankelijk is. Voor wanneer de lente in België op zijn jasmijns ?

René

*****

Maurice en het sprookje van Kartuizer

Waarde vriend,

Het verheugt mij dat U zich kan vinden in het christelijke sprookje. Mag ik U uitnodigen mijn laatste artikel op mijn blog te lezen? Ik geloof dat wij mekaar begrijpen.

Groetjes, Kartuizer

*****

Uitspraak van de dag

Luc Coene, zaterdag in een interview met de krant La Libre Belgique.Ik citeer: "Ik denk dat we op dit moment de situatie onder controle hebben. We hebben nu wat tijd nodig om te kijken hoe succesvol al die bezuinigingsmaatregelen zijn".

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ministers kennen zichzelf van 11% tot 8% loonsopslag toe

 

 

De federale ministers verhogen hun weddes met gemiddeld acht procent, hoewel ze in hun regeerakkoord een loonsvermindering van vijf procent hebben beloofd. Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen pakken uit met deze primeur.

De regering legde de nieuwe lonen vast op de ministerraad van 16 december. Volgens de kranten stijgen de lonen van de premier en de vice-premiers van 224.000 naar 248.000 euro bruto per jaar (+ 11%), die van de ministers van 220.000 naar 238.000 (+ 8%) en die van de staatssecretarissen van 210.000 naar 227.000 (+8%).

We hebben nog maar net vernomen dat onze keuning het moet stellen met slechts 3% opslag en nu blijkt dat de Geakte Regering zichzelf beloont met 8 tot 11% meer snoepgeld.

Als overtuigde democraten eisen wij dat al de gewestregeringen (de Vlaamse, de Waalse, de Brusselse, de Duitstalige) dezelfde aanpassing krijgen.  En de parlementen uiteraard ook. Hoe meer politici betaald worden, des te beter zij renderen.

Leve de keunink en zijn ministers ! Voer ze naar de guillotine !

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De monarchie heeft recht op een minieme loonsverhoging

 

Wat een spijtig en misplaatst gedoe weer over de luttele 3% waarmede de keuninklijke dotatie verhoogd wordt. Een aantal giftige personen doen alsof onze Vorst en zijn beminde Familie niet gebukt lopen onder de stijgende prijsverhogingen. 

Elk jaar opnieuw is het voor Keuning Albert II en zijn gade worstelen (neen, niet met mekaar, dat doen deze Hoogheden niet) om de eindjes aan mekaar te knopen. Herinnert u zich nog het pijnlijke voorval in september 2009 toen tijdens een wandeling in de tuinen van Zijne Majesteit, Christophe Deborsu van de RTBF, onbeschoft als geen, de Keuning durfde te vragen naar zijn plezierjacht met de leuk gevonden naam Alpa (Albert en Paola) ? 

Het was Hare Majesteit, de keuningin die met hese maar waardige stem de onebeleefde reporter op zijn nummer zette :   "Dit is zeer onrechtvaardig, Mijnheer, vooral omdat we jachten hebben sinds we getrouwd zijn, vijftig jaar al. We begonnen met een jacht, eerder een bootje van twee meter. Nee vijf meter..." Maar verder geraakte koningin Paola niet. De cameraploeg onder leiding van RTBf-journalist Christophe Deborsu werd afgevoerd door de security. De reactie van koningin Paola op de polemiek over het koninklijke jacht van 4,6 miljoen euri, zat in een reportage van het programma Questions à la une. (klik hier naar GvA)) Dan had onze keuningin nog niet eens de kans gekregen om de reporter toe te snauwen, dat deze boot uit zuinigheid gekocht was zonder BTW.

Er is als het ware een hetze ontketend tegen het Keuninklijk Huis. Wij betreuren dit en wij scharen ons aan de zijde (eerbiedig langs achteren)  van Zijne Majesteit die een bijzonder treurig jaar achter de rug heeft met vele beslommeringen en zo van alles. De Natie heeft de plicht de keuning te danken voor zijn welwillende inspanningen en daarom is die luttele aanpassing van 3% zeker niet voldoende.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herstructurering Nederlandse Regering en administratie

 

De nieuwe overheid staat weer dicht bij de burger : twee ministers volstaan

De overheid ligt op koers met het terugbrengen van het aantal ministeries tot twee. Dit maakte minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gisteren bekend.

Met een ministerie van Zaken en een ministerie van Dingen moet het Rijk efficiënter gaan functioneren. Onder Zaken vallen dingen als economie, milieu en buitenland. Het Ministerie van Dingen zal zaken omvatten als defensie, infrastructuur en het binnenland. Twee ministers zullen in deze situatie volstaan.

De reducering van elf naar twee ministeries betekent dat de indeling van de overheid voor iedere burger inzichtelijk wordt. Spies: “De meeste mensen hebben geen idee wat al die ministeries doen, maar het verschil tussen een zaak en een ding is voor iedereen duidelijk. Met twee ministers en twee aanspreekpunten ontdoet de overheid zich van haar onpersoonlijke, logge imago. De nieuwe overheid staat weer dichtbij de burger.”

Spies benadrukt dat zaken en dingen ook in het nieuwe systeem met elkaar verbonden blijven: “In de meeste gevallen is het onderscheid meteen duidelijk: Welzijn is een ding, Economie een zaak. Bij Veiligheid ligt het echter genuanceerder: Veiligheid zelf is een ding, maar het veiligheidsgevoel van de Nederlandse burger is dan weer een zaak. Op dat punt zullen de twee ministeries dus intensief moeten gaan samenwerken.”

De oppositie reageert verdeeld op de hervorming. De Partij voor de Dieren is kritisch en vindt dat dieren en asielzoekers door de herindeling tot dingen worden gereduceerd. De SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij) is voorstander van de nieuwe plannen. “Als tweemansfractie werken we al jaren met dit onderscheid,” aldus fractievoorzitter Kees van der Staaij, “Elbert Dijkgraaf komt op voor dingen, ik ben als fractievoorzitter belast met zaken. Zo houden we overzicht in de hectiek van de hedendaagse politiek.”

Volgens Spies zal de uitvoering nog veel voeten in de aarde hebben: “Dit zijn van die dingen waarbij het zaak is om de loop der dingen op een heel zakelijke manier te beoordelen. Dat is op zichzelf een goede zaak, maar organisatorisch is het nog wel even een ding.”

http://www.speld.nl/2012/01/04/op-naar-twee-ministeries-zaken-en-dingen/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA : de ene put is de andere niet, aldus Steven Vandeput.

 

Voor oppositiepartij N-VA is "de Europese gele kaart" voor de begroting geen verrassing. "De Europese Commissie toont dat het haar menens is en gaat puur af op economische realiteit. Deze begroting is gewogen en te licht bevonden", reageert N-VA-begrotingsspecialist Steven Vandeput.

We zijn opgetogen met de analyse van deze N-VA-adept.  Heeft hij ook de tijd gehad om een blik te werpen op de begroting van de Vlaamse Regering, opgemaakt door zijn partijgenoot Philippe Blunders ?  Die heeft een budget ineengeknutseld dat toen het parlement zijn zegen gaf (de meerderheid) reeds een verlies opleverde dat rond de 500 miljoen euri draait, of 2% op het totaal budgetbedrag.

Mijnheer Vandeput, bent u er nog ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters tegen Peumans : *Laat me gerust*

 

Het botert al enige tijd niet goed meer tussen de CD&v-er, minister-president Kris Peeters en de N-vA-er, Voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans. Deze laatste had suggesties gedaan aan de Regering om te besparen en dat is in een verkeerd keelgat geschoten bij Peeters. Hij heeft het uiteraard niet zo geformuleerd : "Wie denkt die boskabouter wel, dat hij is ?" maar nijdig heeft hij aan Peumans de bal teruggespeeld. "Hoeveel kan u zelf besparen op uw parlementsbegroting van 96 miljoen euri ?".

Bij de Vlaamse Gemeenschap gaat het er aan toe  zoals bij menig huishouden : als de centjes op zijn, stijgt de spanning tussen de partners.  Wie niet van zich laat horen, is de N-vA-er Muyters. Niet verwonderlijk, de financie- en begrotingsminister is voor een groot stuk verantwoordelijk voor de huidige chaos.

Ray


07-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzanne Mubarak, Egyptes gemene koningin

 

 

 

 

Suzanne Mubarak met Carla Bruni. Het gespreksonderwerp is ons onbekend

Nu voor haar man de doodstraf geëist is, leeft de voormalige First Lady van Egypte, Suzanne Mubarak, ongestoord verder in de luxe van haar villa.

Cairo brandt. Het is januari en de Arabische lente heeft net ook Egypte aangestoken. Suzanne Mubarak is compleet verrast door de crisis die ze desondanks niet als crisis wil erkennen. Dat er een dieper probleem aan de basis van de woede van duizenden Egyptenaren ligt, lijkt ze niet te vatten. Haar leven aan de top heeft de 70-jarige vrouw blind gemaakt voor de problemen die Egypte neerhalen. Ze krijgt een zorgvuldig uitgekozen selectie te zien, vol perfecte gezaaide fleurige bloemperken en omgekochte glimlachende burgers.

Nochtans strookte het beeld dat ze als presidentsvrouw uithing niet helemaal met de werkelijkheid: alsof haar rol in verschillende liefdadigheidsorganisaties zou doen vergeten dat ze ook haar aandeel had in de dictatuur van haar gezin. Ze was allesbehalve een gewillige vrouw achter een machtig man. Naarmate Hosni Mubarak meer en meer door de ouderdom gekweld werd, nam Suzanne achter de schermen het stuur over. Haar macht floreerde naarmate die van haar man verslapte. Na Amerikaanse aanmaningen om ook in Egypte een meer democratisch systeem in te voeren, was naar verluidt niet Mubarak de grootste tegenstander, maar wel zijn vrouw.

Familiezaak

Suzanne, amper 16 wanneer ze haar toekomstige echtgenoot leerde kennen, behoorde tot een generatie jonge trouwers, al was liefde daarbij soms ver te zoeken. Op 17-jarige leeftijd trouwde ze met de 30-jarige militair Hosni Mubarak, een huwelijk dat al snel tot twee zoons leidde. De oudste zou ze stiekem opleiden tot troonopvolger, want een Egypte dat niet onder de ijzeren vuist van een Mubarak stond, was ondenkbaar. Dat laatste maakte in de Egyptenaren een ongeziene woede los. Het volk was ondertussen wel gewend aan een militaire leider, maar dat de macht een familiezaak werd, was een brug te ver.

Toen haar man de functie van vicepresident mocht bekleden en de kinderen naar de universiteit gingen, besloot Suzanne de eenzaamheid tegen te gaan door zelf een opleiding te volgen. Ze behaalde een bachelor politieke wetenschappen en later ook een masterdiploma sociologie. Desondanks was haar ijver op school altijd ondergeschikt aan haar plicht aan de staat. Zo kwam het wel vaker tot gekibbel met professoren die het bewind tegenspraken of er iets te emanciperende ideeën over vrouwen op nahielden.

Macht maakt blind

Absolute macht corrumpeert en dat heeft Egypte aan den lijve mogen ondervinden in de 30 jaar dat de Mubaraks de plak zwaaiden. Het waren gewone mensen die onverwacht de macht in handen kregen nadat president Anwar Sadat werd vermoord en Hosni Mubarak als vicepresident inviel. Maar de macht steeg de Mubaraks duidelijk naar het hoofd.

Dat blijkt ook uit de volgende anekdote: een van Suzannes oude professoren, Ibrahim, verscheen in 2000 in een talkshow waarin hij over de dood van de Syrische president Hafez Assad moest spreken. Hij suggereerde dat zijn zoon Bashar Assad hem zou opvolgen. Iemand uit het publiek onderbrak hem door te stellen dat een dergelijk scenario voor Egypte ook niet ver af meer was. Ibrahim gaf hem gelijk. De bal ging aan het rollen toen een Arabisch blad Ibrahims woorden publiceerde. Tegen de middag waren alle kopieën in Egypte in beslag genomen en tegen middernacht zat de oude professor in de cel. Daar werd hij nog 3 jaar gefolterd.

Hoe Suzanne Mubarak als vrouw zo blind kon blijven voor de haat van 80 miljoen mensen is een raadsel. Volgens kennissen was Suzanne altijd heel gewoon gebleven maar kwam het keerpunt in de jaren 90. Terwijl Suzanne zich in de jaren 80 vooral op scholing en kinderen had gefocust, werden de jaren 90 gekenmerkt door inspanningen voor vrouwen. Toch verwijten feministen haar dat haar liefdadigheidswerk destructief was en vooral haar eigen belangen diende, namelijk een internationale award winnen. Later werden feministische ngo’s zelfs verboden door het Mubarakregime.

Ondenkbare luxe

Ironisch genoeg is het net die cel die nu ook onderdak biedt aan de twee zonen van Mubarak. Vader Mubarak wacht zijn straf af, maar zijn gezondheid gaat snel achteruit. De Egyptische staat betaalt de ziektekosten van de ex-dictator en Suzanne leeft van het pensioen van haar man: $ 15.500 (ruim 12.000 euro) per maand, terwijl een gemiddelde Egyptenaar zich moet redden met een maandloon van $ 100 (zo’n 78 euro). Een gevallen familie in ondenkbare luxe, een rijzend land armer dan de straat, het is een paradox waar de Egyptenaren meer dan ooit vanaf willen. (MVB)

Bron: Newsweek


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 7 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

@ Walter - Bravo voor de jonge moeder 3

Inderdaad, maar de juwelier had nooit mogen aangehouden worden in de eerste plaats. Waarom werd hij in beschuldiging gesteld? Dat is een regelrechte schande.Gelukkig dat er een rechter Recht gesproken heeft, maar we hebben nog een hele weg af te leggen voor er Recht voor de Vlamingen zal zijn in het algemeen en in het bijzonder in gevallen van verdediging van have en goed of zelfverdediging en verdediging van het leven van de naaste familie.

Foxy

*****

@ Jade - Het Spookparlement

Jawel Jade, we horen wel veel maar dan van lieden waar we geen zaken mee hebben, voor wie we niet gekozen hebben, zeg maar de architecten van het “vierde rijk”. De protagonisten worden in één adem genoemd, Merkozy.

Door hun uitspraken, en die van andere “officials” weten we wat er komen zal, een Europese superstaat, waarin onze soevereiniteit definitief is afgeschaft en de macht zal worden gecentraliseerd in Brussel. Daar zal zeker geen tijd vrijgemaakt worden voor de in hun ogen banale ruzie tussen walen en Vlamingen.

Wat een super orgasme voor de francofonie, Europa dat hun stoutste dromen waarmaakt. We worden nu netto financiers van heel Europa. Daarom ook dat Di Rupo in afwachting mocht, zeg maar zo goed als verplicht was, de Vlamingen van hun zelfstandige natie te weerhouden. Het scheelde maar een haar.

Kortom zoals je schrijft, Jade : de parlementaire democratieën zijn aan hun einde overal in de EU en binnenkort zullen we willens nillens moeten zuchten onder de dictatuur van Europa. Gelijk heb je, alle verkozen parlementen worden spook- en nepfirma’s.

Dit alles wordt allemaal onder het mom van de bewust voor dit doel gecreëerde schuldencrisis doorgevoerd. Termen zoals 'depressie', 'instorting' en zelfs 'apocalyps', die normaal gesproken krampachtig worden gemeden, worden door de Eurofielen regelmatig gescandeerd. Overal worden de zekerheden van de burgers in vraag gesteld maar de tekens en signalen die op dit ogenblik op ons afgevuurd worden, zijn mijn inziens juist het meest verontrustende,. Nergens wordt de verwezenlijking van het motto “orde uit chaos” van de Nieuwe Wereld Orde machtselite zo duidelijk als in Europa.

Schrikt en beeft, verworpenen der aarde, het economisch armageddon komt eraan.We staan op de drempel van de laatste fase van de crisis die door de eurofielen aangewend zal worden om, gebruik makend van die angstberichten en valse dreigementen,ons te beroven van het laatste restje zelfbeschikkingsrecht.

Stradi

*****

Slechte punten ?

Inderdaad waarom neemt België niet het socialistisch voorbeeld van Griekenland. Geen probleem, enorme leningen waarvan de helft wordt kwijtgescholden. Dan heeft onze Keuning en zijn nest zekerheid dat zijn leeflonen blijven uitbetaald. Armoezaaiers, tafelschuimers en avonturiers blijven welkom. Dexia kan bonussen blijven uitbetalen, ministers en hun aanhang moeten geen vrees hebben voor hun welverdiende honoraria en och het volk, die sukkelaars zullen wel inleveren. De boom in met het volk, leve de socialisten ! 

René

*****

Europa heeft momenteel 16,372 miljoen werklozen.

Het zou tof zijn te weten hoeveel van die 16.372.000 er van vreemde origine zijn ? En.....waarom gaan de grenzen niet definitief dicht voor vreemdelingen van buiten Europa? Welk vuil spel wordt er gespeeld door die EU volksverlakkers ? Hoelang gaan we nog verder aanmodderen met DAT HUIDIG Europa? Laten we die bende nietsnutten,definitief wegjagen en overgaan tot soevereine republieken en waar vreemdelingen zonder werk verzocht worden binnen de 30 dagen ONS Europa te verlaten en waar criminelen vreemdelingen van ONS grondgebied gesodemieterd worden binnen de 24 uren want wij zijn dat geweld, dat terreurgedoe en die waanzin komende van een pedofiel spuugzat en kotsbeu.

Jean

*****

Bravo voor de jonge moeder 2

Beste Foxy,

U hebt inderdaad gelijk, ik zou er graag aan toevoegen, ook bravo voor de Ekerse optieker die verleden jaar  2 inbrekers beschoot en er 1 van verwondde. De optieker is deze week vrijgesproken met de motivatie " wettige zelfverdedeging ". Er zijn blijkbaar nog rechters met verstand.

Walter

*****

Aan Bert Schoofs

Nu nog de andere gemeenten en steden en mensen van andere partijen, behalve de roden en de groenen, die het Vlaamse hart op de juiste plaats dragen, overtuigen.

Jean

*****

Vergeten bijzonderheid.

Geachte Redactie,

Graag had ik een opmerking van onze Angeltjesvriend René toch in twijfel getrokken.

Quote "Jezus was de zoon van Jozef de timmerman en zijn vrouwtje Maria, arme mensen."  Volgens dat sprookje WAS dàt zo, totdat Maria een zoontje baarde in Nazareth. Maar dàn hadden zij het "grote lot" gewonnen, want 3 Wijze mannen uit het Oosten hadden, via de stand van de sterren, gemerkt dat er een toekomstige koning geboren was.

Zelfs tegenwoordig gaat men niet meer op kraambezoek met een mandje artikelen uit Aldi of Lidl, en dus hadden die wijzen prinselijke geschenken mee : goud, wierook en mirre. Bij hun vlucht naar Egypte, was het gezin van Jozef  "rijke tiesten" geworden en konden het hun éérstgeborene een elite-opvoeding betalen. (want dààr heeft hij àlle truukjes en foeftjes geleerd die hij later kon gebruiken in zijn openbaar leven).

Echt "arm" was dat gezin ook niet nà de terugkeer naar Palestina, want, volgens het verhaal, kwamen er nog Jacobus, Josus, Judas & Simon bij, plus nog (minstens) twee niet-vernoemde zusters. Enfin, dit is nog maar het kleinste verschil met Mo-de-herder die, nà het lezen van het boek (dat hij kreeg van engel Djebriël ) veranderde in mo-de-profeet: een bloeddorstig monster.

Fikken

*****

Het sprookje van kartuizer.

Ik kan me best vinden in de opmerkingen van Kartuizer. Abstractie makend van de dogma’s van de kerk, waar het merendeel van de gelovigen zelfs niet in gelooft, is inderdaad “het Christelijke sprookje het enige goede en levenswaardige sprookje, het verkondigt liefde en verdraagzaamheid.” Ik nodig iedereen uit om foute dingen in de boodschap van Jezus van Nazareth aan te klagen en te tonen waar hij haat of geweld predikt.

Maurice

*****

Mijn geliefkoosde Vlaamse stad is

Beste,

Sinds wanneer is Tongeren geen Vlaamse stad meer ? En Lier mag betreffende historische architectuur ook wel in de lijst.

Mvg,  Prometheus

NvdR Angeltjes : Ook Beste,

Uiteraard, er zijn trouwens nog meer mooie steden in Vlaanderen. Het punt is, dat wij slechts over 10 mogelijkheden beschikken momenteel bij SN : 2 per provincie leek ons eerlijk.  Maar binnenkort worden de poll-mogelijkheden uitgebreid.
Bent u soms aanverwant met Patrick de Wael en zijn nicht Marleen Vanderpoorten, de burgemeesters van Tongeren en Lier, Beste ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het parlement, een spookfirma ?

 

Niemand van de 'verkozenen' trekt het zich nog aan. Of heb ik iets gemist de laatste dagen ? Waar zitten die zichzelf opdringende partij-muilezels eigenlijk ? 

Heeft er één enkele versteende politicus de laatste dagen één enkel positief teken gegeven waarbij de burgers, de kiezers,  hoop op soelaas krijgen door een rechtvaardige maatregel die werkenden waardeert ? 

Is er ergens een signaal gegeven dat de snijdende belastingen zullen resulteren in het belonen van de opbrengenden, de niet-criminelen en de niet-profiteurs met daartegenover het ontmoedigen uitsluiten of straffen van onwilligen en onuitgenodigden ?

Is er ergens een sein gegeven dat het blijven afdragen buiten alle proporties en het verplichte langer werken een serieuze aanpak met zich mee zal brengen om het sociaal parasiteren door inactieven, die zich buiten onze samenleving stellen, die ons verachten en er niet aan denken zich te integreren, af te straffen of het misdadig misbruiken onmogelijk te maken ?

Neen ? Hebben wij met zijn allen een teken, een sein, een signaal  gemist ? 

Er zijn hier zelfs geen politiekers meer die  de moeite willen doen om het onderscheid te maken tussen eerlijke en deftige (ingeburgerde) burgers en aftroggelaars en klaplopers. 

Postje boven alles en blijven beschuldigen en uitmelken. En zoeken naar meer middelen om de steeds schaarser wordende waardevolle bijdragers nog meer uit te persen en uit te putten.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is in the pocket

 

 

 (dank aan Jean)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran en de VS : maneuvres op zee

 

Iran heeft voor februari wederom een marine-oefening in de strategische Straat van Hormuz en de Perzische Golf gepland. Dit heeft het Iraanse persbureau Fars gemeld.

De oefening heeft de naam de Grote Profeet meegekregen.  Een beetje knullige naam, alsof er ook een Kleine Profeet zou bestaan. Die Iraniërs denken daar allemaal niet bij na, druk-druk zijnde om de wereld te imponeren. Deze oefening wordt jaarlijks gehouden, maar zal dit keer een tikkeltje anders zijn dan voorgaande jaren, liet admiraal Ali Fadavi, de marine-commandant van de machtige Iraanse Revolutionaire Gardes weten. Hoe anders, dat wordt ons niet verteld maar het heeft ongetwijfeld te maken met het nucleaire programma.

Intussen hebben mariniers van het Amerikaanse supervliegdekschip USS John C. Stennis 13 Iraanse zeelieden bevrijd uit de handen van Somalische piraten. Dat meldde het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten vrijdag.

De Iraniërs zouden inmiddels op weg naar huis zijn. Hun ontvoerders, 15 personen, zijn gearresteerd. De operatie tegen de piraten werd uitgevoerd in de Arabische Zee.

Het vliegdekschip keert op termijn terug naar de basis van de vijfde vloot van het Amerikaanse leger in Bahrein. De terugkeer stuit op grote bezwaren van Iran. Dat heeft gedreigd de Straat van Hormuz af te sluiten uit protest tegen de Amerikaanse militaire aanwezigheid in de Perzische Golf.

President Hoessein Obama heeft net veropenbaard aan zijn volgelingen dat het afgelopen moet zijn met militaire interventies in buitenlanden. Het zou mooi zijn, een wereld zonder grote conflicten. U heeft ongetwijfeld al nagegaan wie bij zowat elk conflict, oorlog of nodeloos geweld betrokken is.  Hoe zou dat toch komen ? 

http://www.depers.nl/buitenland/621908/Amerikaanse-marine-redt-Iraniers.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tango in de straten van Buenos Aires

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!