Angeltjes
07-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 7 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

@ Walter - Bravo voor de jonge moeder 3

Inderdaad, maar de juwelier had nooit mogen aangehouden worden in de eerste plaats. Waarom werd hij in beschuldiging gesteld? Dat is een regelrechte schande.Gelukkig dat er een rechter Recht gesproken heeft, maar we hebben nog een hele weg af te leggen voor er Recht voor de Vlamingen zal zijn in het algemeen en in het bijzonder in gevallen van verdediging van have en goed of zelfverdediging en verdediging van het leven van de naaste familie.

Foxy

*****

@ Jade - Het Spookparlement

Jawel Jade, we horen wel veel maar dan van lieden waar we geen zaken mee hebben, voor wie we niet gekozen hebben, zeg maar de architecten van het “vierde rijk”. De protagonisten worden in één adem genoemd, Merkozy.

Door hun uitspraken, en die van andere “officials” weten we wat er komen zal, een Europese superstaat, waarin onze soevereiniteit definitief is afgeschaft en de macht zal worden gecentraliseerd in Brussel. Daar zal zeker geen tijd vrijgemaakt worden voor de in hun ogen banale ruzie tussen walen en Vlamingen.

Wat een super orgasme voor de francofonie, Europa dat hun stoutste dromen waarmaakt. We worden nu netto financiers van heel Europa. Daarom ook dat Di Rupo in afwachting mocht, zeg maar zo goed als verplicht was, de Vlamingen van hun zelfstandige natie te weerhouden. Het scheelde maar een haar.

Kortom zoals je schrijft, Jade : de parlementaire democratieën zijn aan hun einde overal in de EU en binnenkort zullen we willens nillens moeten zuchten onder de dictatuur van Europa. Gelijk heb je, alle verkozen parlementen worden spook- en nepfirma’s.

Dit alles wordt allemaal onder het mom van de bewust voor dit doel gecreëerde schuldencrisis doorgevoerd. Termen zoals 'depressie', 'instorting' en zelfs 'apocalyps', die normaal gesproken krampachtig worden gemeden, worden door de Eurofielen regelmatig gescandeerd. Overal worden de zekerheden van de burgers in vraag gesteld maar de tekens en signalen die op dit ogenblik op ons afgevuurd worden, zijn mijn inziens juist het meest verontrustende,. Nergens wordt de verwezenlijking van het motto “orde uit chaos” van de Nieuwe Wereld Orde machtselite zo duidelijk als in Europa.

Schrikt en beeft, verworpenen der aarde, het economisch armageddon komt eraan.We staan op de drempel van de laatste fase van de crisis die door de eurofielen aangewend zal worden om, gebruik makend van die angstberichten en valse dreigementen,ons te beroven van het laatste restje zelfbeschikkingsrecht.

Stradi

*****

Slechte punten ?

Inderdaad waarom neemt België niet het socialistisch voorbeeld van Griekenland. Geen probleem, enorme leningen waarvan de helft wordt kwijtgescholden. Dan heeft onze Keuning en zijn nest zekerheid dat zijn leeflonen blijven uitbetaald. Armoezaaiers, tafelschuimers en avonturiers blijven welkom. Dexia kan bonussen blijven uitbetalen, ministers en hun aanhang moeten geen vrees hebben voor hun welverdiende honoraria en och het volk, die sukkelaars zullen wel inleveren. De boom in met het volk, leve de socialisten ! 

René

*****

Europa heeft momenteel 16,372 miljoen werklozen.

Het zou tof zijn te weten hoeveel van die 16.372.000 er van vreemde origine zijn ? En.....waarom gaan de grenzen niet definitief dicht voor vreemdelingen van buiten Europa? Welk vuil spel wordt er gespeeld door die EU volksverlakkers ? Hoelang gaan we nog verder aanmodderen met DAT HUIDIG Europa? Laten we die bende nietsnutten,definitief wegjagen en overgaan tot soevereine republieken en waar vreemdelingen zonder werk verzocht worden binnen de 30 dagen ONS Europa te verlaten en waar criminelen vreemdelingen van ONS grondgebied gesodemieterd worden binnen de 24 uren want wij zijn dat geweld, dat terreurgedoe en die waanzin komende van een pedofiel spuugzat en kotsbeu.

Jean

*****

Bravo voor de jonge moeder 2

Beste Foxy,

U hebt inderdaad gelijk, ik zou er graag aan toevoegen, ook bravo voor de Ekerse optieker die verleden jaar  2 inbrekers beschoot en er 1 van verwondde. De optieker is deze week vrijgesproken met de motivatie " wettige zelfverdedeging ". Er zijn blijkbaar nog rechters met verstand.

Walter

*****

Aan Bert Schoofs

Nu nog de andere gemeenten en steden en mensen van andere partijen, behalve de roden en de groenen, die het Vlaamse hart op de juiste plaats dragen, overtuigen.

Jean

*****

Vergeten bijzonderheid.

Geachte Redactie,

Graag had ik een opmerking van onze Angeltjesvriend René toch in twijfel getrokken.

Quote "Jezus was de zoon van Jozef de timmerman en zijn vrouwtje Maria, arme mensen."  Volgens dat sprookje WAS dàt zo, totdat Maria een zoontje baarde in Nazareth. Maar dàn hadden zij het "grote lot" gewonnen, want 3 Wijze mannen uit het Oosten hadden, via de stand van de sterren, gemerkt dat er een toekomstige koning geboren was.

Zelfs tegenwoordig gaat men niet meer op kraambezoek met een mandje artikelen uit Aldi of Lidl, en dus hadden die wijzen prinselijke geschenken mee : goud, wierook en mirre. Bij hun vlucht naar Egypte, was het gezin van Jozef  "rijke tiesten" geworden en konden het hun éérstgeborene een elite-opvoeding betalen. (want dààr heeft hij àlle truukjes en foeftjes geleerd die hij later kon gebruiken in zijn openbaar leven).

Echt "arm" was dat gezin ook niet nà de terugkeer naar Palestina, want, volgens het verhaal, kwamen er nog Jacobus, Josus, Judas & Simon bij, plus nog (minstens) twee niet-vernoemde zusters. Enfin, dit is nog maar het kleinste verschil met Mo-de-herder die, nà het lezen van het boek (dat hij kreeg van engel Djebriël ) veranderde in mo-de-profeet: een bloeddorstig monster.

Fikken

*****

Het sprookje van kartuizer.

Ik kan me best vinden in de opmerkingen van Kartuizer. Abstractie makend van de dogma’s van de kerk, waar het merendeel van de gelovigen zelfs niet in gelooft, is inderdaad “het Christelijke sprookje het enige goede en levenswaardige sprookje, het verkondigt liefde en verdraagzaamheid.” Ik nodig iedereen uit om foute dingen in de boodschap van Jezus van Nazareth aan te klagen en te tonen waar hij haat of geweld predikt.

Maurice

*****

Mijn geliefkoosde Vlaamse stad is

Beste,

Sinds wanneer is Tongeren geen Vlaamse stad meer ? En Lier mag betreffende historische architectuur ook wel in de lijst.

Mvg,  Prometheus

NvdR Angeltjes : Ook Beste,

Uiteraard, er zijn trouwens nog meer mooie steden in Vlaanderen. Het punt is, dat wij slechts over 10 mogelijkheden beschikken momenteel bij SN : 2 per provincie leek ons eerlijk.  Maar binnenkort worden de poll-mogelijkheden uitgebreid.
Bent u soms aanverwant met Patrick de Wael en zijn nicht Marleen Vanderpoorten, de burgemeesters van Tongeren en Lier, Beste ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het parlement, een spookfirma ?

 

Niemand van de 'verkozenen' trekt het zich nog aan. Of heb ik iets gemist de laatste dagen ? Waar zitten die zichzelf opdringende partij-muilezels eigenlijk ? 

Heeft er één enkele versteende politicus de laatste dagen één enkel positief teken gegeven waarbij de burgers, de kiezers,  hoop op soelaas krijgen door een rechtvaardige maatregel die werkenden waardeert ? 

Is er ergens een signaal gegeven dat de snijdende belastingen zullen resulteren in het belonen van de opbrengenden, de niet-criminelen en de niet-profiteurs met daartegenover het ontmoedigen uitsluiten of straffen van onwilligen en onuitgenodigden ?

Is er ergens een sein gegeven dat het blijven afdragen buiten alle proporties en het verplichte langer werken een serieuze aanpak met zich mee zal brengen om het sociaal parasiteren door inactieven, die zich buiten onze samenleving stellen, die ons verachten en er niet aan denken zich te integreren, af te straffen of het misdadig misbruiken onmogelijk te maken ?

Neen ? Hebben wij met zijn allen een teken, een sein, een signaal  gemist ? 

Er zijn hier zelfs geen politiekers meer die  de moeite willen doen om het onderscheid te maken tussen eerlijke en deftige (ingeburgerde) burgers en aftroggelaars en klaplopers. 

Postje boven alles en blijven beschuldigen en uitmelken. En zoeken naar meer middelen om de steeds schaarser wordende waardevolle bijdragers nog meer uit te persen en uit te putten.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is in the pocket

 

 

 (dank aan Jean)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran en de VS : maneuvres op zee

 

Iran heeft voor februari wederom een marine-oefening in de strategische Straat van Hormuz en de Perzische Golf gepland. Dit heeft het Iraanse persbureau Fars gemeld.

De oefening heeft de naam de Grote Profeet meegekregen.  Een beetje knullige naam, alsof er ook een Kleine Profeet zou bestaan. Die Iraniërs denken daar allemaal niet bij na, druk-druk zijnde om de wereld te imponeren. Deze oefening wordt jaarlijks gehouden, maar zal dit keer een tikkeltje anders zijn dan voorgaande jaren, liet admiraal Ali Fadavi, de marine-commandant van de machtige Iraanse Revolutionaire Gardes weten. Hoe anders, dat wordt ons niet verteld maar het heeft ongetwijfeld te maken met het nucleaire programma.

Intussen hebben mariniers van het Amerikaanse supervliegdekschip USS John C. Stennis 13 Iraanse zeelieden bevrijd uit de handen van Somalische piraten. Dat meldde het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten vrijdag.

De Iraniërs zouden inmiddels op weg naar huis zijn. Hun ontvoerders, 15 personen, zijn gearresteerd. De operatie tegen de piraten werd uitgevoerd in de Arabische Zee.

Het vliegdekschip keert op termijn terug naar de basis van de vijfde vloot van het Amerikaanse leger in Bahrein. De terugkeer stuit op grote bezwaren van Iran. Dat heeft gedreigd de Straat van Hormuz af te sluiten uit protest tegen de Amerikaanse militaire aanwezigheid in de Perzische Golf.

President Hoessein Obama heeft net veropenbaard aan zijn volgelingen dat het afgelopen moet zijn met militaire interventies in buitenlanden. Het zou mooi zijn, een wereld zonder grote conflicten. U heeft ongetwijfeld al nagegaan wie bij zowat elk conflict, oorlog of nodeloos geweld betrokken is.  Hoe zou dat toch komen ? 

http://www.depers.nl/buitenland/621908/Amerikaanse-marine-redt-Iraniers.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tango in de straten van Buenos Aires

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flamingant

 

flamingant 

ik ben een kaakslagflamingant
en een meester in het incasseren
ik ben een paria in mijn land
de slaaf van waalse heren

ik laat me gewillig de put induwen
door de walen en hun vlaamse knechten
maar ik wil hen toch waarschuwen
eens zal ik mijn rug wel rechten

de crisis duwt me in het verzet
het mes van onbeschaamde graaizucht
wordt in het resultaat van mijn werkijver gezet
dat is het zaad dat mijn vechtlust heeft bevrucht

het land werd rijk op onze kromgewerkte rug
we zwoegen en we werken maar voort
nu wil ik wel de intrest terug
en een eigen land zoals het hoort

johan

(Voor vele knappe en sterke gedichten, bezoek de blog van Johan, een goede virtuele buur, een fijne kameraad : http://blog.seniorennet.be/johan1944/ )

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse schapen : luier om achterwek en uier

 

Slecht nieuws voor Italiaanse schaapsherders. Een rechter in Lecce heeft namelijk beslist dat schapen die in het Zuid-Italiaanse stadje Fasano op de openbare weg lopen, voortaan een luier om moeten.

Wanneer de schapenhoeder, die in een juridisch gevecht raakte met de burgemeester van het stadje, de uitwerpselen verzamelt, zijn de luiers niet nodig.

Burgemeester Lello di Bari had een speciale verordening uitgevaardigd die de herder verplichtte, zoals ook voor eigenaren van honden geldt, de uitwerpselen op te rapen.

De herder stapte daarop naar de rechtbank. Die stelt nu de burgemeester in het gelijk, omdat de volksgezondheid en de verkeersveiligheid in het geding zijn. 

Overigens stelde de rechtbank dat de schapenhoeder de weidevelden waar zijn schapen grazen, ook kan bereiken zonder daarvoor de openbare weg te moeten betreden. De herder kan dus ook zijn route wijzigen.

Bron : Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdagoefeningen bij Angeltjes

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdstad van de straffeloosheid - Manu de Tremerie

 


Brussel schiet weer eens een hoofdvogel af. De hoofdstad van België en van Europa zet als het ware een nieuwe stap in de richting van een feitelijke straffeloosheid. 

Het gaat om de zogenoemde Salduz-wet die per 1 januari 2012 moet worden toegepast. Die wet legt de verplichting op dat wie door de politie opgepakt wordt tijdens het verhoor bijstand moet krijgen van een advocaat. Het is een ‘richtlijn’ van Europa en de lidstaten moeten daar dus gevolg aan geven. En uitgerekend in Brussel, de hoofdstad van Europa en waar de ‘richtlijn’ dus tot stand kwam, omzeilt het parket die verplichting. Het gerecht van Brussel laat de politie nl. weten dat het niet noodzakelijk is om elke verdachte te verhoren. De magistraten voegen er een lijst bij van misdrijven die in aanmerking komen voor deze maatregel. Zoals daar bijvoorbeeld zijn: winkeldiefstallen, auto-inbraak, oplichting en valsheid in geschrifte, wapens, opzettelijke slagen en verwondingen, vernielingen in het algemeen, woonstschennis, drugsbezit… Het komt er op neer dat wie opgepakt wordt voor dergelijke feiten na vaststelling mag beschikken. Zomaar, zij het dan met de uitnodiging zich binnen enkele dagen weer aan te melden voor verhoor. Als er een advocaat ter beschikking is. 

De bedoeling van de omzendbrief was de politie zich zo goed mogelijk te laten voorbereiden op de toepassing van de genoemde wet. Het probleem zou bij de (Franstalige) advocaten liggen. Ze geven vaak niet thuis als op onverwachte momenten op hen beroep wordt gedaan om bij een verhoor van een crimineel aanwezig te zijn. In de zoektocht naar een advocaat die wel wil, kruipt veel tijd, en dat gaat ten koste van ander noodzakelijk politiewerk. 

Dat is de filosofie achter deze benadering. De andere kant van de medaille vertoont echter veel negatieve aspecten. Het is inderdaad onvoorstelbaar dat, neem nu een opgepakte heroïnedealer, hij onmiddellijk weer naar huis mag. Wat zal hij daar doen? Snel alle mogelijke bezwarende sporen uitwissen en voorraadje drugs in veiligheid brengen natuurlijk. Idem dito voor wie betrapt wordt op illegaal wapenbezit. Weg met de kalashnikov en kogelvoorraad die thuis klaar lag voor een of andere overval. En die diende om, als het nodig was, op de politie te schieten. Dat is volgens een recent arrest van het hof van beroep in Brussel toch niet te beschouwen als poging tot doodslag. 

Ook mag de vraag gesteld of deze categorie criminelen op de uitnodiging zich enkele dagen later aan te bieden, zomaar zullen ingaan. ‘Welke binnenlandse crimineel slaagt er in vier dagen tijd niet in met een handige advocaat een plausibele uitleg te vinden die een heel ander licht werpt op wat hij misdeed’, aldus een commentator in De Standaard. ‘Ik hoef er toch geen tekeningetje bij te maken dat criminelen het simpelweg op een lopen zullen zetten’, luidt het bij Brice de Ruyver, een befaamd criminoloog aan de Gentse universiteit. Hij stelt ook nog ‘dat Brussel hiermee een feitelijke straffeloosheid creëert. Alsof het nog niet erg genoeg is dat dit soort feiten zelden tot een veroordeling leidt.’ 

Een bank achteruit dus voor Justitie in België. In dezelfde sfeer trouwens ook nog een ander merkwaardig bericht. Het heeft betrekking op het gevangeniswezen. De Koning-Boudewijnstichting beveelt aan dat in de nieuwe gevangenissen aan de binnenkant van de celdeuren klinken zouden zitten zodat de gedetineerden zelf de deur kunnen openen als ze willen. Het gaat uiteraard niet zover dat ze dan de gevangenis kunnen uitwandelen, maar toch zouden ze over ‘een zekere autonomie moeten beschikken’. Want ‘gevangenen ervaren het afpakken van hun autonomie als één van de ergste pijnen’. 

Tja, wat daarover te denken? Voor de gelegenheid wordt even vergeten dat gedetineerden toen ze nog niet opgesloten waren van de autonomie waarover elke burger in principe beschikt misbruik maakten en ze precies daarom van hun vrijheid werden beroofd.
Het begin van het nieuwe jaar heeft aldus, samen met de berichten over de noodzakelijke besparingen, ook in België zijn nodige portie kommer en kwel in petto. Een voorbeeld is De Lijn waar jaarlijks 1 miljard euro Vlaams belastingsgeld naar toe gaat. Terwijl deze openbare vervoersmaatschappij maar 15 procent uit eigen inkomsten haalt. Het ziet er nu naar uit dat het gratis verhaal voor gepensioneerden op de helling komt te staan. 

Gelukkig maar dat, afgaande op de blijvende bijval van de kookprogramma’s van diverse televisiezenders, deze onheilstijdingen geen afbreuk doen van het Bourgondië-gehalte van de Vlaming,- wat we voor 2012 trouwens ook aan alle Vlamingen in de Wereld toewensen. Recent succesnummer was een uitzending gewijd aan de aardappel. Die werd via Spanje uit Zuid-Amerika in Europa ingevoerd en veroverde na enkele eeuwen het gehele continent. Een ‘spin-off’ was de uitvinding van de friet. Te danken aan Frankrijk aangezien de Engelsen spreken van ‘french fried potatoes’? Of toch Belgisch omdat men in Namen lang geleden eens bij gebrek aan kleine visjes smalle stukjes aardappel in de hete olie frituurde? 

Nee dus, want de oorsprong van de friet is… Spaans. Althans volgens Paul Ilegems, voormalig uitbater van het Antwerps frietkotmuseum en auteur van enkele frietboeken. ‘Het eerste aardappelveld van Europa lag immers in Sevilla’, beweert hij. ‘De grond stond op naam van de heilige Theresa. Bewijzen bestaan er niet, maar naar alle waarschijnlijkheid bakte zij in de zestiende eeuw haar kleine aardappeltjes in olijfolie.’ 

Schept dat geen ruimte voor een nieuwe titel van deze heilige, met name ‘heilige Theresa van de kleine aardappeltjes’? Kan zij dan aanroepen worden opdat Spanje eens frieten zou leren bakken zoals het hoort. 

Manu de Tremerie 5 januari 2012


Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven.

http://www.viw-costablanca.com/manu27.shtml


06-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage : 2012, blijft GB lid van de EU ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilig Beringen, leefbare Dorpen : VB + LDD en onafhankelijken slaan de handen in mekaar

 

 

Eerst en vooral: zonder Rudy Heyligen was ik niet aan VEILIG BERINGEN LEEFBARE DORPEN begonnen, en was ik gewoon opgekomen met Vlaams Belang, zonder schaamte of schroom, en evenzeer zonder schrik, laat dat duidelijk zijn.

Maar deze gelegenheid om met een lokaal alternatief te komen wou ik niet laten voorbijgaan. Het is dus niet zoals sommigen zeggen dat “het Vlaams Belang onder een andere naam opkomt”: fout. De enige juiste uitleg is dat vrouwen en mannen van van Vlaams Belang en LDD samen op hetzelfde moment in de Veilig Beringen Leefbare Dorpen stappen.

Zij verenigen zich met onafhankelijke kandidaten in een eenheidslijst die bestemd is om uitsluitend in Beringen aan de verkiezingen deel te nemen en aan politiek te doen. Deze lijst is dus ook allesbehalve een “kartel”. Men heeft me al zo vaak gevraagd dat ik mij zou “durven smijten”, dit wil zeggen starten met een eigen politiek project in Beringen om krachten te bundelen. Het feit dat andere partijen rechts van het centrum onder hun eigen naam en met een eigen lijst willen opkomen kunnen we hen natuurlijk niet kwalijk nemen.

Maar in elk geval zal men het ons niet kunnen verwijten als de SP.a - als gevolg verdeeldheid ter rechterzijde - vanaf 15 oktober 2012 met de hulp van het Turks-islamitisch kiezersblok het bestuur van deze gemeente helemaal naar haar hand zou zetten. Het beleid wordt dan nog meer van hetzelfde als nu al het geval is: met nog meer segregatie en maatschappelijke verbrokkeling tot gevolg. Wij geven in elk geval met volle overtuiging gehoor aan de oproep van vele burgers, vele kiezers om front te vormen.

Rudy en ik zijn de stichters van VEILIG BERINGEN LEEFBARE DORPEN. Wij hebben weliswaar allebei een verschillende ideologische achtergrond maar ook, om het in een term van de streek te zeggen, krek dezelfde visie op onze gemeente. Mijn strijdmakker heeft alles in zijn mars om het politieke toneel te betreden: lef, gedrevenheid, inzicht en last but not least gezond verstand en de gedrevenheid om zaken te veranderen ten goede. De nodige ervaring met het bedrijven van politiek heeft hij opgedaan bij Lijst Dedecker (LDD). In Limburg behaalde deze partij altijd haar hoogste scores in Beringen, en zij ontwikkelde ook haar actiefste kern, met Rudy als drijvende kracht.

De keuze voor een lokale partij ligt meer dan ooit voor de hand. Zeker in Beringen, waar het geruzie tussen de twee machtsblokken deze legislatuur een historisch hoogtepunt heeft bereikt. Voor het eigen hachje en de schone schijn wordt misschien een vredespijp gerookt, maar deze coalitie heeft haar beste tijd gehad. De nationale politiek en de partijen die op nationaal vlak actief zijn spreken momenteel steeds minder de burger aan; het is één en al gebrek aan daadkracht in het Vlaams politiek partijlandschap. Geen enkele partij is in staat om een vuist te maken. Degenen die echt verandering willen mogen of kunnen het niet.

Tenslotte dit nog: ik verstop op geen enkele wijze mijn Vlaams Belang-achtergrond, en Rudy evenmin zijn LDD-afkomst. Wij blijven trots op wie we zijn, trouw aan onze principes en onze overtuiging. Ik verlaat mijn moederpartij niet, laat dat zo klaar als een klontje zijn. Het zou laf zijn om alles prijs te geven voor plat politiek gewin. Maar ik ga in de komende campagne mijn tegenstanders niet toelaten om mijn afkomst bij wijze van spreken op mijn voorhoofd te laten tatoeëren om mij voor eeuwig te brandmerken. Op politiek vlak sla ik mijn vleugels uit en doe ik in Beringen wat vind dat moet gedaan worden. En voor mij kan dat vanaf nu uitsluitend onder de noemer Veilig Beringen, Leefbare Dorpen. Noch min, noch meer. 

Bert Schoofs -  Federaal Kamerlid

PST : Veel succes toegewenst, Bert,  Rudy en de anderen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweedehands en onverkoopbaar ?

 

Het gestolen schilderij Olympia van Magritte werd door de dieven terugbezorgd wegens onverkoopbaar.  De naakte vrouw met een schelp op de buik kan eerlang terug bezichtigd worden in het Magrittemuseum te Brussel.
 
 
De verstoten spoedarts  Kim Geybels stelt zich tweedehands  te koop voor een politiek mandaat bij een geïnteresseerde partij.  Het doet er niet toe welke.  Dokter Geybels zetelde eventjes in de senaat en werd door de N-VA aan de deur gezet na een duistere drugsaffaire in Bangkok.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechts front in Denderleeuw ?

 

Kristof Slagmulder, fractievoorzitter Vlaams Belang: “Uit de lokale inburgerings- en integratiemonitor blijkt dat er in 2011 in Denderleeuw 848 personen met vreemde nationaliteit (4,5%) verbleven. MAAR: 2.395 of 12,7% van de Denderleeuwse inwoners is nu reeds van vreemde herkomst. Top 5 herkomstlanden: 1. Kongo, 2. Marokko, 3. Nederland, 4. Ruanda, 5. Turkije”.

“ In 2006 voorspelde het Vlaams Belang dat Denderleeuw een vreemdelingenbastion zou worden indien de sp.a in het schepencollege zou terecht komen. Deze voorspelling is helaas uitgekomen. Onze gemeente werd de voorbije jaren overspoeld door vreemdelingen met alle gevolgen van dien. Van integratie is nauwelijks sprake. In 2010 hebben volgens de inburgeringsmonitor slechts 12 personen voor het eerst een inburgeringscontract ondertekend. Datzelfde jaar hebben 11 personen een inburgeringsattest behaald. M.a.w. van integratie is helemaal geen sprake”.
“De huidige sp.a-CD&V-meerderheid trekt voluit de kaart van de diversiteit. Dit is echter niet de oplossing. Hiermee worden allochtonen bestendigd in hun allochtoon zijn. Denderleeuw is en moet een Vlaamse gemeente blijven en vreemdelingen moeten zich aanpassen aan onze manier van leven”.
“Nog enkele maanden scheiden ons van de gemeenteraadsverkiezingen. Op 14 oktober kiest de Denderleeuwnaar een nieuw gemeentebestuur. Het Vlaams Belang roept op tot de vorming van een rechts front en steekt de hand uit naar de centrumrechtse partijen zoals N-VA, Open Vld en/of CD&V. Het is in het belang van Denderleeuw dat sp.a uit de meerderheid gewipt wordt. Zoniet dreigt het Vlaamse karakter van onze gemeente op termijn verloren te gaan. Het Vlaams Belang wil met de centrumrechtse partijen onderhandelen over een gemeenschappelijke basis en desnoods willen we vanuit de oppositie gedoogsteun bieden. Onze partij is bereid om uit het cordon te breken en haar verantwoordelijkheid te nemen”, besluit Kristof Slagmulder.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia keert bonussen uit maar noemt ze *functiepremies*

 

Ondanks het rampjaar dat Dexia achter de rug heeft krijgen sommige Belgische personeelsleden van de restbank toch een bonus uitgekeerd.  Topkaderleden strijken tot 45.000 euro bruto op.
Eind december werden twee cao's ondertekend die de zowat 360 Belgische werknemers van de holding recht geven op een vervangende eenmalige 'functiepremie'.

Het eerste sociaal akkoord geldt voor de bedienden en lagere kaderleden. Voor hen voorziet de cao in 2.500 tot 5.000 euro bruto. De hogere kaderleden, die naar schatting met minimum 50 zijn, kunnen krachtens de tweede cao rekenen op 25.000 tot 45.000 euro, eveneens bruto.

Dit is de perversie in zijn overtreffenste vorm. Een bank die enkel nog gered kon worden met miljarden belastinggeld, die in verschillende delen werd opgesplitst om de schone schijn te behouden en Jan Modaal zand in de ogen te strooien, die in extremis met het nodige tjevengesjoemel aan de nodige duiten geraakte om het ACW en co van het bankroet te redden gaat zijn toplui een "functiebonus" (nieuw tjevenwoord!) uitkeren.

Proficiat bende, schaamteloze hufters. Hopelijk worden  velen van de "geldschieters" wakker en steken ze hun middelvinger de hoogte in na het leegmaken van hun rekeningen en spaartegoeden ... aan de galg moesten ze jullie hangen !

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 5/6 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Lucky9 en Kartuizer,

Ik ben het volledig eens met uw tekst. Volgens het sprookje was Jezus de zoon van een timmerman, dus eenvoudige mensen. Mohammed daarentegen was een pedofiel en een massamoordenaar en dat was geen  sprookje. Ik ben helemaal niet (meer) gelovig ... Geloven in wat ? Een hemel na de dood ? Religie zou voor de gelovige mensen een steun moeten betekenen in slechte tijden, een houvast, troost, begeleiding.

Ik leef in Thailand tussen de Boeddhisten, iedereen die ik hier ken, is overtuigd boeddhist, zij trekken zich op aan hun godsdienst  maar ben je geen boeddhist, geen probleem. Boeddhisten zijn helemaal niet fanatiek, ze laten je gerust en respecteren je overtuiging. Voor dat sprookje heb ik respect ! Ik heb ook respect voor diegenen, die onbaatzuchtig hun leven ten dienste stellen voor anderen, los van godsdienst.  Leef als mens die naam "waardig en als er toch een hemel of paradijs zou bestaan, dan is het mijn overtuiging dat de niet gelovigen voorrang krijgen.

René

*****

Moslim feestelijkheden.

Geachte redactie, 

In afwachting van een volgende Di-Rupo show i.v.m. zijn afgeketste begroting door de boekhoudkundige diensten van de E.U. is het aangenaam de blikken eens te laten rondwalen in de Prachtlanden waar onze linxe loeders zo dol op zijn.

Neem nu Irak dat door de Buschisten en Obamisten bevrijd werd van een dictator die zelfs satan deed beven van de schrik. Na enkele maanden van schermutselingen was het leger van S.H. in de pan gehakt en kon de schoonmaak beginnen ... dacht men. De "bevrijders" zijn nu weg na vele jaren en dito gesneuvelden en nu is  aan de moslims om hun lot in eigen handen te nemen en er iets van te maken.Maar O wee ... prachtvolk blijft prachtvolk.  De onderlinge haat, flink gevoederd door hun godsdienst van de opperste waanzin, laat dit niet toe. De moraal van heel het Irak verhaal is kristalhelder. Het was een miljarden kostende operatie die niks heeft opgeleverd. Demoslims gaan gewoon door mekaar te kelen zoals weleer.Het waren,zijn en blijven een achterlijk en fanatiek volk dat we gerust als "absoluut te mijden" mogen bestempelen.

Ook in Libië waar onze generaal Crembo een hoge borst over opzette nadat Kadhaffi & C° naar de maagdenhemel vertrokken waren, is het prijs.  Ook de Libische heldhaftige rebellen hebben zich teruggetrokken bij hun respectievelijke stamgenoten en bestoken en vermoorden mekaar.

In Afghanistan, Pakistan, Koerdistan, Nigeria, Somalië, allemaal landen die onder de knoet van de profeetleer leven, stroomt het bloed in strpomen. Worden die volkeren dan nooit oorlogsmoe ? Feit is wel dat de  Westerse bedelfirma's aan die ellende flink geld verdienen. Zou het misschien een van de hoofdredenen zijn waarom de linxe loeders zo bezeten zijn van die prachtvolkeren ?

mvg - Senior

*****

POLL : de geliefkoosde stad

Er is een foutje geslopen in uw rondvraag. Mijn geliefkoosde Vlaamse stad "is ",  moet zijn "WAS".

René

*****

Reactie op Emma West, de ware Christin ?
 
Ja, lucky9, je hebt zeker gelijk, maar dat Vangeluhwe als een bisschop kan bestempeld worden betwijfel ik, toen ik de man voor het eerst in zijn karnavalskostuum op de Brugse bisschopsstoel zag heb ik gewalgd, niet dat ik voor de vroegere Brugse bisschoppen, de Vlamingenhaters, Lamiroi en De Smet, ook maar enige sympathie koesterte, maar deze man was een volslagen flop, een echt product van de naconciliere Kerk.  Of men in zijn geval van machtsmisbuik kan spreken, geloof ik niet hij was gewoon een gemijterde pedofiel die zijn geaardheid ook in de praktijk zou gebracht hebben als hij geen bisschop was geweest.

Wat Beneditus XVI. betreft, de man leeft helemaal in het verleden, hij heeft nog niet begrepen dat het zegenen met de monstrans gewoon spelen is met dat gouden ding, geen zinnig mens gelooft nog dat de hostie die daarin bevestigd is, het lichaam van Christus is. De man heeft nog niet begrepen dat ook het Christendom, alhoewel een mooi sprookje, slechts een sprookje is. Het is echter ook mogelijk dat hij het sprookje uit eigenbelang in leven wil houden zoals ook de islam dat doet. Ik betwijfel zeer, dat de huidige Katholieke hiërarchie nog in de God van het oude testament gelooft. De zuivere leer van Jezus van Nazareth is in de moderne Christeliike Kerken al lang zoek. En toch blijf ik erbij, dat het Christelijke sprookje het enige goede en levenswaardige sprookje is, het verkondigt liefde en verdraagzaamheid.

Groetjes, Kartuizer.

*****

Emma West, de ware christen

Soms twijfel ik aan de waarde van de joods-christelijke traditie.
Niet alleen omwille van de bemoeienissen van de franskiljon Léonard en het gedrag van pedofielen zoals Van Gheluwe die hun gezag misbruikten, maar ook om uitspraken als deze anno 2009:
http://www.youtube.com/watch?v=PkwP37qcfYM

Hoe kan men een vrouw die abortus heeft laten plegen herkennen? Draagt ze soms een merkteken, of ruiken aartsbisschoppen dat?
Als een aartsbisschop zich ongestraft op de kansel kan uitspreken voor quasi volstrekt willekeurige geweldpleging op vrouwen, wat moet het dan  niet zijn in de door de islam geregeerde gebieden? Ik durf me er nauwelijks een voorstelling over maken.

Iemand die kritiek durft uiten over de politieke uitlatingen van een
franskiljon zoals Léonard wordt in de gratis bijlage bij MO-magazine
(knack) geportretteerd als een "verlichtingsfascist" !?  Kritiek op een franskiljonse priester ? Ho maar! U bent een fascist van  de verlichting ! Dank u wel, belgo-apparatsjik, graag gedaan.

Bovendien wordt enige weken later een jonge moeder zoals Emma West voor de rechtbank gesleurd voor haar opinie "eigen volk eerst". zie  http://britainfirst.org/  Ze  wordt helemaal niet beschermd, maar wel vervolgd. Meer nog, haar  adres werd klaarblijkelijk met opzet openbaar gemaakt ter informatie van de miljoenen moslims in het VK, die zoals we weten allemaal zeer  vredelievend zijn.

Wilders werd weliswaar vrijgesproken in Nederland maar onder meer
Elisabeth Sabaditch-Wolf in Oostenrijk en Hars Ledegaard in Denemarken  werden veroordeeld. Telkens ik moet vaststellen dat christenen en  onafhankelijke Westerlingen de ogen sluiten voor de afschuwelijke misdaden die in naam van de totalitaire ideologie die zichzelf islam noemt gepleegd worden, overvalt mij deze twijfel. Deze laffe rechters en dhimmies zijn moreel minstens even schuldig aan de afschuwelijke geweldplegingen als de opgezweepte daders zelf. Zij zijn niet gegijzeld en toch kiezen ze het kamp van de leugenachtige agressor. Zij steunen openlijk de fascistoïde gedachtepolitie en vervolgen onschuldigen die de waarheid spreken en voor hun eigen mening durven uitkomen.

Het islamitisch fascisme wil onze gedachten en meningen aan banden leggen en conditioneren ter voorbereiding van onze toekomstige overheersing in een door de sharia geregeerde EUssr.
De joods-christelijke traditie wordt in de media vertegenwoordigd door hoogwaardigheidsbekleders en politici die het islamitisch fascisme bewust ruggensteun geven, immoreel handelen en een schande zijn voor het echte Christendom.

Hoewel ze nogal dikwijls het woordje "fucking" gebruikt, verkies ik een moeder als Emma West moreel duizend keer boven alle franskiljonse aartsbisschoppen en surrealistische Benedictussen samen ! Emma West is voor mij de ware christen, niet de paus of de bisschoppen.

Lucky9

*****

LDD

LDD, het goedkope waspoeder, het witte product , dat het 'origineel wilde vervangen, stevent af op een politiek faillissement.

De vetmesterij van N-vA is hetzelfde lot beschoren door kunstmatige pocco-kwantiteit. Het origineel, het kwalitatieve zal uiteindelijk stand houdenen dit zonder kortingsbons of bonussen : Vlaams Belang.

Gina

*****

Bravo voor de jonge moeder

Een jonge moeder in Oklahoma, VS, schoot een inbreker neer die in haar woning binnendrong. Haar echtgenoot die aan kanker leed was pas overleden. Ze was alleen thuis met haar zoontje van drie maanden. Ze hoorde hoe twee mannen probeerden om binnen te geraken. Zij nam haar 12 gauge shotgun en een pistool en telefoneerde de hulpdienst 911 om te vragen of ze haar wapen mocht gebruiken. Het antwoord, dat volledig met de wet strookt, van de hulpverlener was dat ze haar wapen mocht afvuren van zodra de inbreker haar woning betrad. Dat deed ze dan ook, de eerste was op slag dood en de tweede gaf zich direct over.Dat is de enige manier om met tuig af te rekenen. Ik kan deze jonge vrouw enkel bewonderen. In dit averechtse gebied dat zich een land noemt zou ze waarschijnlijk veroordeeld worden tot een gevangenisstraf en schadevergoeding.Het bewuste telefoongesprek werd opgenomen en kan men hier beluisteren: http://gma.yahoo.com/okla-woman-shoots-kills-intruder-911-operators-okay-091106413.html

Foxy

*****

Salduz wet 

Belgie heeft echt de bedoeling om een voorbeeld te zijn in super beschaving, mensenrechten, begrip, enz.

Neem nu de Salduzwet.  Het eerste resultaat : een verdachte van diefstal te Verviers mocht beschikken , zijn advocaat wees op een procedurefoutje.

Binnen afzienbare tijd krijgen we advocaten die zich specialiseren in verkrachtingen, diefstallen, moorden, ramkraken enz met het doel het tuig zo snel mogelijk weer op vrije voeten te krijgen, tot grote vreugde van het slachtoffer. Je kunt het die advocaten zelfs niet kwalijk nemen.  Zij zijn jong en advocaat en ze willen wat.

Het zijn die verdomde politiekers die de wetten maken, voor wie ons volk gekozen heeft ( te nemen met een korretje zout), dat zijn de verantwoordelijken voor het kromme gerecht dat er gericht is, de misdadiger maximaal te beschermen. De omgekeerde wereld.

René

*****

Dubbelslaande tong

Geachte Redactie,

Volgens mijn "grote bazin" spreek ik net gelijk die beide sjeiken zoals in het clipje, maar... dan ènkel als ik een goed "stuk in m'n kraag" gedronken heb. De vaatdoek blijft enkel wél aan het haakje hangen: géén sprake van dat ik dat ding op mijn hoofd zou leggen.

Groetjes van Fikken

*****

Enorme besparingen bij justitie

Volgens totaal onbetrouwbare bron zal de Salduz wet vervangen worden door  elk politiekantoor te voorzien van een "verhoorautomaat".  

Gewoon amtwoorden op enkele vragen. Wat hedde gedaan ? Zult ge het nooit meer doen ? Hedge gij er spijt van ( natuurlijk heb ik er spijt van , meneer) Zult ge het  echt nooit meer doen ? ... Neeje ? allee dan ist goe, ge kunt beschikken ,nog een prettige dag verder

Ministerin Turtelboom moet dit justitieel besparingsplan enkel nog tekenen.

René

*****

De profiteurs van de Lijn...

Als je, zoals ik, veel gebruik maakt, pardon profiteert, van de gratis "ouwepeeënkaart", kan je vaststellen dat je je helemaal niet moet schamen als je ziet wie allemaal een gratis abonnement heeft, of wie gewoon zwartrijdt.

Ludo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte punten voor slechte leerling : EU verwerpt belgische begroting

 

De Europese Commissie heeft de Belgische begroting voor 2012 afgekeurd. De regering-Di Rupo reageert gepikeerd en wijst de berekeningen van de Commissie van de hand. Dat staat vrijdag te lezen in een krant van De Persgroep.

De Europese Commissie heeft het begrotingsvoorstel van België voor 2012 geweigerd. De regering werd daarvan al meer dan een week geleden op de hoogte gebracht. De Europese overheden vinden onder meer dat het geschatte tekort dat de regering voor dit jaar voorzien heeft te optimistisch is. Dat staat in een brief die premier Elio Di Rupo (PS) van Europa heeft ontvangen.

0,8 procent groei

Na moeizame onderhandelingen bereikten de zes huidige coalitiepartners eind november een akkoord over het budget voor dit jaar. Daarin wordt uitgegaan van een economische groei van 0,8 procent en wordt een tekort van 2,8 procent op het bbp vooropgesteld. Maar dat is veel te optimistisch, schrijft Europa. Met een groei van 0,8 procent zal het tekort op de Belgische begroting voor 2012 volgens de Europese berekeningen 3,1 procent van het bbp bedragen. Daarmee zou België bijgevolg zondigen tegen de Europese regels. Die stipuleren immers dat het tekort op de begroting in 2012 maximaal 3 procent mag zijn.

Kernkabinet beraadt zich

In regeringskringen valt de forse Europese kritiek in slechte aarde. Premier Di Rupo riep donderdag de kern samen om een antwoord aan Europa voor te bereiden. De Belgische overheden betwisten de analyse van de Europese Commissie en de gehanteerde berekeningswijze. De kern besliste om de Europese kritiek naast zich neer te leggen en vast te houden aan haar begrotingsvoorstel.

In de brief met technische bijlagen benadrukt België dat het tekort van 2,8 procent perfect haalbaar is en dat er in februari een nieuwe begrotingscontrole zal plaatsvinden. Dan zullen de cijfers van de economische groei en het tekort van 2011 aangepast worden, laat de Belgische regering weten aan Olli Rehn de bevoegde eurocommissaris.

De belgische partijpolitiek die een trouw slaafje is van de EUSSR wordt serieus op de vingers getikt door Big Brother. Wat nu ? 

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gelukkig Nieuwjaar lieve mensen ! 

Het is intussen wel al Driekoningen maar daar kan ik niets aan verhelpen.  Mijn rubriek verschijnt nu eenmaal op vrijdag bij Angeltjes.  Wat kan ik jullie méér wensen dan wat al vijf dagen lang herhaald werd ? Misschien... een dagelijkse knuffel, een gemeende “hoe is ‘t ?”, een onverwacht compliment, zomaar een attentie, een vleugje romantiek en vriendschap in overvloed…

We beginnen het jaar met een bruisend stukje muziek van Dámaso Pérez Prado, El Rey del Mambo (de koning van de mambo),  klein van gestalte maar een reus in de na-oorlogse muziekwereld.  Hij regeerde onaangevochten als één der meest invloedrijke orkestleiders in de vroege jaren ’50.  Het was alsof de wereld na de donkere oorlogsjaren zat te wachten op de vrolijke klanken van de Cubaanse ritmes.  Hij werd geboren op 11 december 1916 in Matanzas, Cuba.  Zoals gebruikelijk droeg hij de namen van vader en moeder, gemakshalve ingekort vanaf 1955 tot Pérez Prado. Als kind kreeg hij klassieke pianolessen, als jonge man speelde hij piano en orgel in plaatselijke bioscopen en clubs.  In 1942 verhuisde hij naar Havana en speelde bij verschillende orkesten en schreef arrangementen. 

Prado’s interpretatie van de mambo kwam tot ontwikkeling in 1943: afro-cubaanse ritmes met een Amerikaanse swing, muzikaler en bruisender dan de rumba, een terugkeer naar de natuur, naar eenvoudige, uitzinnige blijdschap.  Het woord “mambo” komt uit het Cubaans Ñañigo dialect – in de Bantoe taal van West-Afrika betekent mambo “gesprek met de goden” en in Haïti is een mambo een voodoopriesteres.  De mambo zoals we die nu kennen is een ritme met een traag of snel tempo; bijna elke melodie kan op dit tempo uitgevoerd worden.  Verschillende ritmes en dansen uit die periode kregen dezelfde naam, maar het staat als een paal boven water dat Prado met zijn orkest de grote hernieuwer was.

In 1947 verliet hij Cuba en trok naar Puerto Rico.  De Southern Music Publishing Co met een marktmonopolie op de verspreiding van Cubaanse muziek, vond dat Prado deze vervuilde met de inbreng van jazz: kortom kwam het hierop neer dat hem het werken onmogelijk gemaakt werd.  Uiteindelijk belandde hij bij een groep op tournee door Argentinië, Venezuela, Panama en Mexico en werd er snel hun grote attractie.  Vanaf 1948 vestigde hij zich in Mexico City en richtte zijn eigen orkest op met voornamelijk Cubaanse emigranten.  Vanaf toen trok Prado en zijn mambo als een lopend vuurtje door Zuid-Amerika.  In Peru dreigde de kerk ermee absolutie te weigeren aan mambodansers, zonder veel effect. 

Vanaf 1951 veroverde hij de VS – niet zonder moeilijkheden want telkens weer moest hij lokale muzikanten huren omdat zijn orkestleden geen visa kregen.  Hij werd zelfs een keertje ontvoerd en naar Cuba gedeporteerd omdat zijn visum verstreken was.  Hij keerde terug naar de VS in 1954 en begon er weer rond te toeren.  De mambo was intussen een rage bij alle lagen der bevolking.  Prado rook meer winst door het modelleren van zijn muziek voor de blanke muziekliefhebber.  Begin 1955 resulteerde dit in een wereldwijde hit "Cherry Pink and Apple Blossom White," een bewerking van een Frans liedje, met een cha-cha-cha ritme.  Het stond op nummer één in de VSA, Duitsland en Groot-Brittanië.   In zijn vaderland Cuba had Castro zijn muziek op de zwarte lijst gezet.

Prado begon vanaf 1954 te experimenteren met nieuwe ritmes en dansen.  Zo was er bv. “La Culeta”, een antwoord op de cha-cha-cha, en de “suby” en de “pau-pau”, maar het publiek vond het maar niets.  Later flirtte hij met de rock ’n roll, voegde twistelementen bij zijn muziek, maar het overweldigend succes van zijn mambojaren werd niet herhaald.  De rock ’n roll deed immers zijn intrede.   Begin jaren ’70 keerde hij met zijn gezin terug naar Mexico City.  Ondanks alles bleef hij een icoon in Zuid-Amerika.  Midden jaren ’90 begon hij zijn zoon, Dámaso Pérez Salinas – beter bekend onder de naam Pérez Prado Jr. - , op te leiden om het orkest over te nemen.  Hij gaf nog een uitverkocht afscheidsconcert in het Hollywood Palladium in 1987 en stierf twee jaar later aan de gevolgen van een beroerte.  Zijn liedjes werden gebruikt in verschillende films. 

Jullie worden vandaag echt wel verwend.  Niet alleen krijgen jullie een lange muzikale bijdrage van Pérez Prado (voor de kenners: Patricia is een cha-cha-cha), maar bovendien een filmpje met schitterende beelden van de mambo er bovenop. 

Op naar een volgend Wurlitzerjaar!

Dikke kussen van jullie Lolita.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse banken moeten verlies zelf dragen

 

Ingevolge de crisis : Spaanse woningen aan applausprijzen. Olé !

Spaanse banken moeten nog eens ongeveer 50 miljard euro opzij zetten om dreigende verliezen op vastgoedbeleggingen te verwerken. Dat stelde de nieuwe Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos in een donderdag gepubliceerd interview met de Britse krant Financial Times.

De Guindos gaf in het gesprek aan dat de banken de verliezen zelf moeten dragen. De nieuwe regering is niet van plan een 'bad bank' op te richten, die de slechte leningen aan de vastgoedsector overneemt. ,,Voor het overgrote deel kunnen de banken de voorzieningen zelf opbouwen uit hun winst. Daar kunnen ze enkele jaren voor nemen'', aldus de minister.

De Spaanse centrale bank heeft ruim de helft van de in totaal 338 miljard euro aan Spaanse vastgoedbezittingen en -leningen van de banken als slecht bestempeld. De Spaanse banken hebben al voorzieningen getroffen voor ongeveer een derde van de verliezen die daardoor dreigen te ontstaan.

@ Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens van Spy : voorvader van sp-a senator ?

 

 

Wetenschappers van het Museum voor Natuurwetenschappen hebben het gezicht van de mens van Spy gereconstrueerd. De neanderthalers van Spy zijn de beroemdste fossielen van mensen in ons land en hun ontdekking was een doorbraak.

De mens van Spy zijn eigenlijk drie skeletten die in 1886 werden ontdekt in een grot in Spy in Wallonië. Het waren niet de meest complete skeletten en ook niet de allereerste die werden ontdekt, maar het belang mag niet worden onderschat. Door hun ontdekking in 1886 hadden onderzoekers voor het eerst genoeg bewijsmateriaal in handen om te verzekeren dat er vroeger mensen rondliepen die "anders" waren dan de moderne mens.

De onderzoekers van het Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen werkten samen met wetenschappers van de ULB. "Die konden een perfecte scan maken van het skelet en op basis daarvan werd een 3D-model gemaakt in polyamidehars", zegt onderzoeker Hans Van Lierde. Het model (zie afbeelding) vertoont opmerkelijke gelijkenis met een moderne mens, de gewezen Vlaams-nationalist, spiritist, socialist en moslimlover Bert Anciaux.

Het 3D-model zal nu worden overgebracht naar de definitieve verblijfplaats, een museum in Jemeppe-sur-Sambre. Op cobra.be vindt u meer informatie over de reconstructie.

Bron : 0000 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Een geval van agressie met verrijkende jongeren*

 

Een treinbegeleider die aan het werk was op een trein tussen Schaarbeek en Vilvoorde, is tijdens zijn ronde overvallen door vier jongeren. Hij werd daarbij tegen de grond geduwd, kreeg een zak over zijn hoofd en een pistool tegen zijn slaap. Hij werd gedwongen om zijn gsm, zijn geld en zijn materiaal af te geven. De spoorwegpolitie kwam ter plaatse, maar de jongeren gingen ervandoor toen de trein stopte in het station van Vilvoorde. De feiten gebeurden vorige week al, maar de NMBS kon gisteren alleen bevestigen dat ‘een geval van agressie' had plaatsgevonden.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!