Angeltjes
07-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gordel is nog geen Gordeltje

 

De Gordel was dit jaar beslist geen Gordeltje, beste vrienden. Van 77.000 deelnemers naar 58.000 is een achteruitgang, maar dan wel onder de meest deplorabele weersomstandigheden :  gutsende regen van het begin tot het einde.

De oorlogstaal van de drie FDF-koekoekburgemeesters heeft ongetwijfeld een aantal bezadigde sportievelingen thuisgehouden, anderzijds was het een aanleiding voor radicale Vlamingen om wél present te zijn.  Vlaams Belang ondernam een wandeling van 7 kilometer vanuit Zaventem met een zéér grote groep deelnemers. In Kraainem sloot het combattieve Voorpost zich aan en doorheen de gemeente klonken van toen af enkele door Bloso verboden roepkoren die beledigend zijn voor de Franstaligen.  De franskiljons gedragen zich precies als de moslims : zij plukken de mooie Vlaamse vruchten, de Vlaamse boertjes mogen hun ladders vasthouden zodat ze niet op hun klaverjassen vallen en als de boertjes vragen om enkele vruchten voor hen te laten hangen, voelen de franskiljons zich "gekoewetst".

Alle manifestaties en congressen van Vlaams Belang worden beschermd door de mensen van Voorpost,  het is  niet meer dan normaal dat bij acties zoals de Gordel, de Vlaams-nationalisten samen opstappen.  Ook als er een slogan weerklinkt die door Bloso niet gewenst is, is dit geen ramp.  Wij hebben geen enkele reden om ons in eigen land de les te laten spellen door Franse ratten die zich te verheven voelen, om zich aan te passen.

En voor de rest hopen wij, dat minister Marino Keulen de drie koekoeken afzet wegens ongepast gedrag, bedreiging van vredelievende medeburgers, niet naleving van de taalwetgeving en schending van de mensenrechten.

Ray

 

PS : Ik ga nu in de donkere kamer met Juffrouw Ellen kijken of de foto's gelukt zijn.  Indien ja, komen ze straks op de blog.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling door Juffrouw Ellen

 

 

 

Allerliefste  Bloglezertjes,

Vandaag tijdens de Gordel waak ik over de goede gang van zaken bij Angeltjes.  Jullie mogen gebuik maken van de reacties om alles te zeggen wat op jullie zware levertjes ligt : Juffrouw Ellen opent haar  luisterend gemoed.  Véél mag maar niet alles hoor, deugnietjes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het Vertrek

 

Deze sportieve wieltjeszuiger staat in de startblokken : om mij bij te houden, zal hij snel moeten zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koopkracht behouden door meer Vlaanderen - Pro Flandria

 


In het Warandemanifest van 2005, nu actueler dan ooit, staat: 'België houdt voor Vlaanderen geen toegevoegde waarde in. Het is Vlaanderen dat België  zijn toegevoegde waarde  ten behoeve  van de andere gewesten verstrekt.  Vlaanderen werd en wordt daarvoor niet beloond. De eigen welvaart van Vlaanderen wordt bedreigd door een onefficiënt staatsapparaat'.

De crisis heeft reeds te lang geduurd ze is zelfs een substantieel en lucratief onderdeel van het Belgische systeem geworden. Iedere dag vloeien 3 miljoen Euri zonder controleerbare objectieven of structurele ingrepen van  Vlaanderen naar Wallobrux. Elke dag dat de Vlaamse zelfstandigheid uitgesteld wordt is een bijkomende verarming van elke Vlaming en een bijkomende hypotheek op de toekomstige generaties. Het Belgique de Papa heeft géén haast om dit te veranderen. Integendeel, ieder uitstel is voor hen pure winst.

Daarom pleit Pro Flandria er meer dan ooit NU voor dat  alle Vlaamse partijen samen werk maken van een zelfstandig Vlaanderen in Europa. Wij sluiten ons dan ook aan bij de dringende oproep van Voka, die stelt dat de Vlaamse politici de federale regering moeten verlaten, indien ze deze maand van de Belgische federatie géén waarborg krijgen. Vlaanderen moet immers onmiddellijk de hefbomen in handen krijgen voor de levensnoodzakelijke Vlaamse welvaart en het welzijn van de Vlamingen.

Vlaamse politici: trek de stekker uit België.

Gui Celen

Voorzitter Pro Flandria


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Cultuur zeggen als men Natuur bedoelt ?

 

Ik erger mij mateloos aan het misbruik dat gemaakt wordt van het woord cultuur in verband met het gedrag of vooral het wangedrag van moslims zoals in onderstaand voorbeeld uit Elsevier van zaterdag 06.09.08 :

'Bedreigen hulpverleners, is deel Marokkaanse cultuur'

De uitspraak op zich is behoorlijk schaamteloos en bezopen. De woordenkramer is in dit geval de voorzitter van de wijk Slotervaart (Amsterdam) waar het  maatschappelijke leven al jaren geteisterd en geterroriseerd wordt door Marokkaanse boefjes. 

Het woord cultuur* omvat in zijn brede betekenis "alles wat door de samenleving voortgebracht wordt" en is in die context een politiek-correct toverwoord dat handig de initiële betekenis die wij in het Westen toekenden aan "cultuur", zijnde kunst, wetenschappen, artistieke bezigheden, genereus uitbreidt naar Papoea's, Zoeloes en Pygmeeën.  Het weze onderstreept : wij hebben absoluut niets tegen die volkeren.  Wij overladen ze echter niet met lof en eerbied omdat ze met hun exotische en typische gebruiken de mensheid hebben verrijkt en  enorme vooruitgang bijgebracht.

Graag wordt de indruk gewekt, dat elke beschaving een cultuur-eigen patroon bezit, dat evident anders is dan het onze, maar evenwaardig is en dezelfde facetten bestrijkt. Ik ben ervan overtuigd dat dit  niet het geval is. Het erkennen van de ongelijkheid is geen uiting van superioriteit, het is werkelijkheid en ik heb geen zin om onze grote Westerse beschaving en cultuur te verloochenen, om de fidele kamelenhoeder een plezier te doen omdat hij zo fijn op de trommel roffelt.

Als Marcouch, de deelraadvoorzitter van Slotervaart het heeft over de Marokkaanse cultuur van het beledigen van hulpverleners, gebruikt hij dit woord in de betekenis van "een nationaal gedrag" of "het behoort tot de volkse traditie van hulpverleners te bespuwen".  In plaats  van "cultuur" gaat het om "natuur" :

'Bedreigen hulpverleners, is deel Marokkaanse natuur'

De islamitische cultuur op zich is een mager en een andere beestje, vergeleken met de onze  en dat geldt evenzeer voor Marokko als voor al de overige landen, of ze nu Arabisch, Aziatisch of Noord-Afrikaans zijn.

Cultuur in de Westerse betekenis beperkt  zich in die landen tot bouwkunst van moskeeën, koranscholen of paleizen voor de machtigen en is voor de bevolking verder van weinig tel.  Precies zoals voor onze Renaissance.  Het leven aldaar is volledig beheerst door godsdienstige riten en bepalingen en sluit bij voorbaat creatieve of artistieke denkprocessen uit, die zich zouden kunnen keren tegen de religieuze samenleving. Geen confrontaties, géén conflicten : dit zijn theocratieën.  Het feit dat afbeeldingen van levende wezens verboden zijn, is een aanzienlijke beknotting in alle mogelijke vormen van kunst : beeldhouwen, schilderen, fotografie, film.  Stilistische motieven zijn daarentegen wel ruim aanwezig onder de vorm van keramieken, schilderingen en textielmotieven.

De eenzijdige traditie geldt ook  de literatuur die geen hoge toppen scheert en zeker niet aangemoedigd wordt, want zij zou kunnen aanzetten tot afwijkend gedrag.  Wat tot bij de geïntresseerde lezer komt, heeft alle stadia van de autocensuur doorlopen van bij de auteur via de uitgever tot de boekverkoper. In de islamatische landen bestaat een geringe leesgewoonte.

Over de Marokkaanse cultuur is weinig terug te vinden op internet.  Men heeft het ondermeer over de reeds genoemde bouwkunst, maaltijden (de mannen eerst), theedrinken (na drie kopjes is het sein gegeven om op te stappen), en een beperkte filmproductie.  Theater en muziek worden aangehaald maar staan op een laag officieel pitje en proberen thans met de elementen van de traditionele volksmuziek aan te sluiten bij Westerse popmuziek. 

We willen vooral wijzen op de bewuste verwarring die in het leven geroepen wordt door het woord cultuur in zijn breedste betekenis te misbruiken.  Laten we daar mee stoppen. Er is natuur en er is cultuur.

Savat

* Cultuur heeft een Latijnse oorsprong en betekent bebouwen, bewerken, vandaar agricultuur : landbouw of het bewerken van akkers. Cultuur van het werkwoord colere is overdrachtelijk verschoven naar verfijnde handelingen die producten van de geest opleveren.

 http://www.amb-maroc.fr/Le%20Maroc%20culturel/cult_richesse-cult.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk : De dag van ons schuldig Slavernijverleden

 

AMSTERDAM - Voor het eerst vindt zaterdag in Amsterdam de Dag van het Slavernijverleden plaats. Aan de hand van debatten, lezingen en een stadswandeling krijgen bezoekers een beter beeld van de in 1863 afgeschafte Nederlandse slavenhandel. De dag is een gezamenlijk initiatief van het Historisch Nieuwsblad en het NiNsee (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis). De Tweede Kamerleden Harry van Bommel (SP), Kathleen Ferrier (VVD) en Joël Voordewind (ChristenUnie) zijn te gast tijdens een bijeenkomst in de Muiderkerk. In de ochtend kunnen bezoekers een stadswandeling maken langs plekken die herinneren aan het slavernijverleden. ‘s Middags in de Muiderkerk komen vragen aan de orde als ‘wat was het aandeel van de Nederlanders in de Atlantische slavenhandel?’ en ‘waarom schafte Nederland de slavernij pas af in 1863?’. Ook is er een debat over de traumatische gevolgen van de slavernij.

@ www.hetvrijevolk.com

***

De politiek-correcte onnozele halzen zijn niet te stuiten in hun drang om onze beschaving in een schandelijk daglicht te stellen. Ook in het land B zijn er toestanden geweest onder Leopold II in Congo waar men als mens beschaamd om is.  Zeer licht wordt er overheen gegaan dat bij de onafhankelijkheid van Congo een land overgedragen werd dat over heel wat troeven beschikte.  Het blijven oprakelen van zaken uit de geschiedenis waar de huidige en ook de vorige generatie niet verantwoordelijk voor was, duidt op een ziekelijk schuldbesef.

Wanneer gaan wij ons excuseren bij Sarkozy voor de nederlaag van zijn leger in 1302 aan de Groeningebeek ?

 


06-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu al een eindejaarsgeschenk-suggestie - HERINNERING 21 uur

 

Herinnering 21 uur

GAAN WE JUFFROUW ELLEN ONTGOOCHELEN ?

superbike.jpg

Zie hierboven de Derringer, een fietsbrommert oude stijl maar gebouwd met nieuwe technologie. De Solex is terug, nu met killerlooks. Ding is voorzien van een normale fietsketting, heeft vetcoole looks, en een splinternieuwe Honda 49 cc 4-taktmotor en een automatische versnellingsbak. Derringer maakt heel stoer reclame met het feit dat ie 1 op 76 nogiets kan halen, maar dat is wel als je 'm heeeel veel 'hybride' gebruikt. Maar het ding is cool, groen. Hebben. Import is vast een optie.

@ www.geenstijlnl

Lezeressen, Lezers, Vrienden, zelfs Vijanden van deze blog : indien u de redactie van Angeltjes wenst te verwennen met een Derringer brommer,  dat kan.  Dat mag zelfs.  Contacteert u ons, zodat wij u onze voorkeur-kleur mededelen en het leveringsadres. Ophalen bij u thuis kan ook binnen het VL-grondgebied.  Juffrouw Ellen staat dag en nacht ter beschikking. Dank u.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grappig videofilmpje

Sommige allochtonen weigeren onze goedbedoelde hulp


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doet hij of doet hij het niet ?

 

 

 

Kris Peeters de hoop van het kartel, ook de hoop van Vlaanderen ?

U zegt het maar,wij hebben geen tijd. 

Wij staan, zitten, hangen al een ganse dag op hometrainers, doorgezakte fietsen, baggeren rond met loodzware bergschoenen, hebben alle huisgenoten in professionele karategrepen gehouden en kunnen in diverse octaven "Waalse ratten, rolt uw matten" roepen.  Dit alles ter voorbereiding van de sportieve manifestatie zonder enige politieke bijbedoeling die morgen Vlaams Brabant zal laten daveren. Ook vele malen in diverse toonaarden geroepen "Je vous emmerde".  Het zal een fijn gebeuren worden. 

U schrijft vandaag de artikels ?  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft u het verkeerde been bij de hand ?

 

 Heeft u het verkeerde been bij de hand ?

Het kan van pas komen : niet de grootte telt maar de kwaliteit

Een boodschap van Belgium Today met valse en dubbele bodems

Dragon vervangt LHSP

 

 

Niet de grootte telt maar de kwaliteit.
Naturally Speaking
Dragon 9 mp3/wav/...(audio) uitschrijven.

"Opnieuw een late post gekregen, deze keer van iets betere kwaliteit, we gaan hier niet overdrijven hé, edwin! Alles kan beter , behave dan de boycot van de franstaligen, die was volledig!
Men begint zich in België eindelijk na meer dan een jaar te realiseren dat het land volledig onbestuurbaar is geworden en dat een scheiding van de twee landsgedeelten onder onophoudelijke druk en boycot van de Franstalige minderheid , niet meer af te wenden is.
Dit is voor beide bevolkingsgroepen eigenlijk de beste oplossing en brengt ook de welvaart van beide niet in gevaar. Kijk maar naar het kleine landje Luxemburg, zeer welvarend en vredig. Niet de grootte telt maar de kwaliteit. "
Met veel dank aan Belgium Today

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanop de eerste middenbalkon in de schouwburg

 

Lieve Vlaamse lezeressen, goede lezers en  beste vrienden- toeschouwers, wij groeten U  (en ook aan de anderen : dada)
 
Soms hebben wij de indruk dat we op een eerste middenbalkon in de schouwburg "Angeltjes"  zitten te kijken naar verschillende spektakels die zich door mekaar afspelen. Er zijn geen bedrijven, er is geen regisseur en er zijn ontelbaar veel acteurs.  Vreemd genoeg lukken wij, verbaasde en verdwaasde toeschouwers er toch in om de meesten te herkennen en van sommigen houden we en van een heleboel anderen worden we misselijk.  Het gaat over de scène en niet over u, de toeschouwers.  Wij joelen en jouwen passioneel mee met het gebeuren, ook als we het niet allemaal begrijpen.
 
Eén thema behandelt de reutelende doodsstrijd van een land, dat eigenlijk de naam natie niet meer verdient.  De agonie is al bijna 180 jaar aan de gang en de mensen die door de bevolking afgevaardigd worden om wat schot te brengen in het verhaal, rijden zich permanent vast in files van woordenstromen en ze volgen wegwijzers die in alle richtingen leiden naar de bestemming "Nergens". Iedereen verdwijnt in de coulissen côté cour  (rechts) en verschijnt onmiddellijk terug côté jardin (links). Jammer dat er geen uitgang côté coeur is.
 
Een ander thema - en het is nauw verbonden met het eerste, alleen weinigen beseffen het -   gaat over groepen mensen die het stervende land aan het  innemen zijn.  Ach, waarom niet, op de begraafplaats heerst niet overal lugubere treurnis.  Vervelend is, dat de nieuwkomers van een geheel verschillende oorsprong zijn.  Heel hun hebben en houden is gebaseerd op een soort religie en ze kleven gebruiken aan die honderden jaren geleden hier ook in zwang waren : godsdienstfanatisme, vrouwenmiskenning en -achteruitstelling, wreedheid jegens mens en dier, en vooral geen cent bereidheid om zich aan te passen aan de moderne tijden. 
 
Er zijn onder de oude bewoners heel veel zwakkelingen en collaborateurs die de nieuwkomers verwelkomen met open armen, open beurzen en open monden : "Jullie zijn onze moderne tijden" lispelen ze onderdanig, "Jullie zullen voor de welvaart van ons en onze kinderen werken en wij zullen boeten voor alles wat onze voorouders fout gedaan hebben".  Dat moeten ze geen twee keer zeggen tegen de nieuwkomers, behalve dat zinnetje over "jullie zullen werken".  Daar zijn de nieuwkomers niet direct op uit ; integendeel, zij weten dat als ze niet werken, de centjes ook binnenrollen. En voor de rest is het een uitgemaakte zaak, dat de nieuwkomers die de instructies uit hun moederlanden blijven volgen, erg goed weten hoe ze maximaal hun nieuwe leefomgeving naar hun hand kunnen zetten.
 
Naar dat thema zitten wij ook ademloos te kijken vanop onze bevoorrechte eerste middenbalkonplaatsen. Dat onderdeel raast als een sneltrein over de scène.  Het stopt niet, de ene verrassing volgt de andere op in zo'n hels tempo dat de aarde binnenkort zonder zuurstof dreigt te vallen.  Dat is bijkomstig : milieurampen vallen steeds ten laste van de oorspronkelijke bewoners.
Velen van de nieuwkomers lopen rond in lange jurken en pyjama's, ze sissen "smerige hoer" naar de vrouwen, ze doen alles wat god en de rechter verbiedt maar ze blijven de lievelingen van de collaborateurs.  We staan nu op een kantelmoment in het stuk : over hooguit tien jaar zullen de nieuwkomers in de meerderheid zijn en dan nemen zij heel het oude continent in bezit.  Daarom wordt nu alles in ijltempo voorbereid en mooi opgebouwd om aan te bieden tijdens de Grote Overdracht Er zullen nog haarden van verzet bestaan maar die worden systematisch uitgeroeid.  Heel het Avondland hult zich in het duister en wordt het Nachtland.
 
Vermoedelijk zullen dan ook de lichten in de schouwburg gedoofd worden.  Enkel wat in het groene boek van het geloof van de nieuwkomers beschreven staat, is toegelaten.  Diegenen onder ons die nog niet naar huis zijn, kunnen in de vestiaire best een aangepast lang kleed vragen of een pyjama en voor de vrouwen een sluier en een vaatdoek.  Hopelijk valt het doek over ons stuk niet  in de ramadanperiode, anders zijn de supermarkten gesloten.  En de cafés en restaurants.  Maar allicht is er een onthoofding of een steniging aan de gang op de Grote Markt.
 
***
Mocht u zich afvragen, lieve Vlaamse lezeressen, goede lezers en beste vrienden-toeschouwers (de overigen hebben al lang afgehaakt : doei !) of wij deze verhalen nooit beu worden, of wij soms een ingeplante chip vol koppige volharding in ons hoofd bezitten, moeten we daar bevestigend op antwoorden.  Ja, er zijn zelfs momenten dat we onszelf  hartsgrondig beu zijn, dat we ons vragen stellen nopens de zin van ons verzet.  Het gaat echter niet om onszelf maar om het doel. 
 
Als we om ons heen kijken naar de menigte die zich gelaten neerlegt bij de grote beschavingsvernietiging die zich onder onze ogen voltrekt, de menigte die de invasie aanvaardt als een onvermijdelijk gebeuren en die vooral ongestoord wil blijven leven in een stervend land zonder toekomst, dan veren we weer recht ... en we hollen vierklauwens naar onze eerste middenbalkonzetels, we ploffen neer en we fluisteren tegen  onze buren : "Oewist ?  Hebben we veel gemist ? ".
 
Uw toegewijde,  dienstwillige, onverbeterlijke  Redactie
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vele maanden lang - Herman de Coninck

 

En ze omhelsde hem met al haar
zonden en monden. En zij omhelsde hem
met al haar nachten. Met al haar
opnieuws. Met heel haar altijd.
Vanwaar bleef zij die verwarring halen?

Hij liep als in zachte regen
in haar woorden en kon nergens meer wonen
ter wereld, hij zwierf in liefde.
En zij leerde hem niet meer te kunnen
zeggen wat hij voelde,
zij leerde hem voelen.

Hoeveel benen sloeg zij rond hem heen
en hoeveel slangen?
En hoe langzaam loog zij ‘liefste’?

Het was een woord als vele maanden lang.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Grote Overdracht nadert met rasse schreden

 

Het goede nieuws over de  islamisering van Europa en de Grote Overdracht houdt niet op.

Moslimadvocaat hoeft niet op te staan voor rechters

vrijdag 5 september 2008 18:50

Moslimfundamentalist en advocaat Mohammed Enait hoeft van de Rotterdamse rechtbank niet meer op te staan wanneer rechters de rechtszaal betreden. De VVD-fractie in de Tweede Kamer reageert verontwaardigd.

In een artikel in NRC Handelsblad staat dat de Rotterdamse rechtbank heeft besloten dat Enait mag blijven zitten als zijn diepe geloofsovertuigingen dat voorschrijven.

Mallotigheid
Kamerlid
Henk Kamp spreekt van ‘cultuurrelativisme ten top’ en wil een einde aan deze ‘ mallotigheid’.

Enait zegt niet te willen opstaan voor rechters omdat alle mensen gelijk zijn. Het is gebruikelijk dat alle aanwezigen in een rechtszaal opstaan als de rechters binnenkomen.

De VVD wil dinsdag in het vragenuurtje vragen stellen over de kwestie.

Hand geven
Enait kwam eerder in het nieuws toen de rechter bepaalde dat hem terecht een baan bij de gemeente Rotterdam was geweigerd omdat hij
als moslim weigert vrouwen een hand te geven.

@ Elsevier

***

Mijn naam is Ray-van-Angeltjes en ik ben heel blij met deze boodschap : zoals we nu bezig zijn in de Laagste Landen en omgeving, zal Europa nog sneller naar de kloten gaan dan wij het gedacht hebben. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag ... Yes ... de dag van onze hoofdredacteur

 

"Nessun dorma" uit Turandot - U kan zelf uitmaken wie van de drie tenoren u het liefste hoort.  Ik ken mijn favoriet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Coninck en de astrologie

 

MarioBedrogen.jpg

@ www.geenstijl.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rede van Antwerpen

 

Wat ontbreekt ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na een rustige vakantie, terug aan de slag

 

Strand_in_china


05-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer tekenen we definitief de Overgave ? - Regus Patoff

 

Een proces tegen een roofovervaller is uitgesteld, naar alle waarschijnlijkheid vanwege de ramadandeelname van de verdachte.

Zijn advocaten vinden dat de vasten hun cliënt in een positie van ‘fysieke zwakheid’ brengt. De ‘druk van zijn dieet en zijn culturele verplichtingen’ zouden te veel zijn voor de cliënt die er op de aanvankelijk geplande datum reeds 14 dagen vasten op heeft zitten.
De rechtbank beweert dat het uitstel van het proces tot januari 2009 om administratieve redenen plaatsvindt.
De advocaten van de slachtoffers zijn er echter van overtuigd dat de ramadan van verdachte de ware reden van het uitstel is.

Advocaat Pierre Abegg is boos: ‘het is absurd, dit is de eerste keer dat we in Frankrijk zien dat we geen seculiere* republiek meer zijn’. 

(http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2138)

 

***

Geen seculiere natie, maar gelukkig wel een islamitische !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hebben ook een plan voor het land B

 

 

Peeters krijgt mandaat voor communautair plan

 

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft vrijdag van de Vlaamse regering de goedkeuring gekregen voor zijn plan om de communautaire dialoog weer op starten. Voor de vergadering leken er al weinig meningsverschillen over het plan te bestaan in de schoot van de Vlaamse regering. Ook N-VA-minister Geert Bourgeois kan ermee leven. Zaak is de Franstaligen te overtuigen. PS-vicepremier Laurette Onkelinx noemt het plan een 'beetje kinderachtig'.

Daarop heeft de redactie van Angeltjes onmiddellijk een nieuw plan opgestuurd naar de ministerin Laurette Onkelinx en om vertaal-interpretaties te vermijden, hebben we het louter picturaal gehouden. Dit zal zij zeker niet kinderachtig vinden en onmiddellijk begrijpen.

 

 

 

 Klein Wimpje is de boodschap gaan bezorgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft McCain - Palin een kans ? door Derk-Jan Eppink

 

http://www.knack.be/blog/blog-algemeen/71-97-3891/heeft-mccain-palin-een-kans-.html

Een groot spreker was John McCain nooit en zijn aanvaardingsspeech volgde op de spetterende toespraak van zijn running mate Sarah Palin. De organisatoren van de Conventie hadden het podium voor McCain verlengd zodat hij wat ruimte had, zoals in zijn vertrouwde Town Hall Meetings. Ook het scherm waarvan hij de speech moest aflezen is geen trouwe vriend van de 72-jarige senator uit Arizona. Ondanks verschillende teleprompters raakt hij geregeld de draad kwijt.

Dat was andere kost met Palin. Woensdagavond functioneerden haar twee teleprompters niet goed. De ene deed het helemaal niet en de andere draaide de tekst te snel af. Ze had ook een papieren versie van haar speech, maar er was tot het laatst geschrapt in de tekst. Sommige bladzijden waren verfrommeld.

Toch gaf ze een perfekte toespraak die de hele Republikeinse Partij uit de as deed herrijzen. McCain wist dat hij zijn running mate niet kon overtreffen. Hij probeerde het ook niet en sprak rustig met weinig stemverheffingen.

McCain werpt zich op als de 'grote vernieuwer' van Washington waar hij overigens al 26 jaar lid van het Congres is. 'Ik sta te popelen om Sarah Palin te introduceren in Washington. En laat ik een waarschuwing geven aan de oude, geld uitgevende, niets doende en ik-eerst-mijn-land-tweede-politici: change is coming.' Volgens hem denkt 'Washington' alleen aan zichzelf. 'De partijpolitiek die verhindert dat wij problemen oplossen is niet de oorzaak maar een symptoom.

Dat gebeurt als mensen naar Washington gaan voor zichzelf en niet voor U'. McCain ziet zichzelf als bruggenbouwer over de grenzen heen. 'Ik heb steeds gewerkt met politici over de partijgrenzen. Ik heb dat bewezen en de littekens opgelopen. Senator Obama heeft dat niet.' Uiteindelijk profileerde McCain zichzelf als de nationale oorlogsheld en icoon van patriottisme.

De Republikeinen hebben nu hun presidentiële ticket. Tegenover Obama-Biden staat McCain-Palin. De vraag is of Palin, de grote verrassing, een verschil kan maken in het verkiezingsproces. Een vicepresident Romney zou saai zijn geweest, terwijl een koppel met senator Lieberman de conservatieven in de gordijnen zou jagen. Met Palin verandert McCain het speelveld met de volgende voordelen:

1. Palin is vrouw en de Republikeinen schuiven haar naar voren om het 'glazen plafond' te breken. De Democratische Partij leek voorheen het monopolie te hebben op vrouwenemancipatie. Hillary Clinton werd het boegbeeld. Maar Clinton werd zelfs niet kandidaat-vicepresidente. Met Palin breken de Republikeinen dit monopolie. Vrouwen stemmen in meerderheid Democratisch maar Obama scoort slechter onder hen, vooral onder vrouwen van middelbare leeftijd. Met Palin hebben Republikeinen een troef.

2. Palin herenigt de conservatieve basis van de Republikeinse Partij. Die basis was niet enthousiast over McCain. Ontgoocheling onder die groep leek de opkomst te drukken. Maar de sociaal conservatieve Palin motiveert de partijbasis die er nu op uit trekt om kiezers naar de stembus te krijgen. Dat is nodig want de Democratische partijbasis is reeds gemobiliseerd, groter en gemotiveerd.

3. Palin is ook aantrekkelijk voor zogenoemde 'Reagan Democrats'. Dit is een groep conservatieve Democraten die sociaal-economisch de Democratische agenda steunen, maar op ethisch vlak conservatief zijn. Reagan trok die kiezersgroep, grotendeels bestaande uit katholieken, naar zich toe en ook Bush jr slaagde daarin. Palin kan proberen deze 'Reagan Democrats' in de Midwest, West-Virginia en Pennsylvania aan te trekken. Obama is pro choice; Palin pro life.

4. Palin profileerde zich als een vrouw uit small-town Middle America, waartoe Alaska geografisch niet behoort maar mentaal wel. Obama heeft zich eens laatdunkend uitgelaten over mensen uit de vele kleine steden en dorpen en noemde hen 'gefrustreerd'. Dat achtervolgt hem nog altijd. Hier maken de Republikeinen van Palin een 'aansprekende figuur' en geven haar een duidelijk anti-Obama profiel. Ze plaatsen 'gewone man' versus 'elite'.

Maar het is niet zeker of al die voordelen tegelijk werken. In het verleden hadden vicepresidenten doorgaans weinig invloed op het eindresultaat; of het nu een goede keuze was zoals Al Gore (die later zelf als presidentskandidaat in 2000 zijn thuisstaat Tennessee niet won) of Dan Quayle die in 1988 met Bush sr aantrad maar volledig flopte.

Palin kan natuurlijk een uitzondering worden. Er is nog twee maanden te gaan tot de presidentsverkiezingen. Begin oktober moet Palin debatteren tegen Obama's running mate Joe Biden. Dat kan een leuk debat worden. Ze kan ook nog uitglijders maken en dan is twee maand een lange tijd.

Toch zitten de Democraten met een probleem. Obama is de komende dagen de hoofdgast bij het programma van Bill O'Reilly bij Fox News. Hij schildert de toespraak van Palin af als 'dezelfde negatieve toon als bij de regering Bush'.

De feministische beweging die intellectueel tot de Democratische Partij hoort, moet niets hebben van Palin. De 74-jarige Gloria Steinem, boegbeeld van die beweging, schreef in de LA Times over haar: Wrong Woman Wrong Message . Maar Steinem is een stem uit het verleden. De leeftijdsgenoten van de 44-jarige Palin herkennen wellicht meer in haar dan in het activistische verleden van Steinem. De Democraten hebben in hun verzet tegen Palin de oude plaat op: 'McCain is Bush-3'. Maar McCain-Palin is toch anders dan Bush-Cheney. Erger: McCain-Palin dingen ook naar het handelsmerk Change .

Er is maar een Democraat die Palin kan pareren: Hillary Clinton. Zij kan uithalen naar haar Republikeinse make-over. Zij heeft ook de vakkennis om Palin op diverse terreinen in de hoek te drukken. Maar hoe vaker Clinton dit moet doen, hoe duidelijker de zwakte van de combinatie Obama-Biden. Obama wilde Clinton niet als vicepresidente, hoewel zij 18 miljoen stemmen meebracht. Nu is er een andere vrouw in dat gat gedoken en daarme trekt Palin de race om het Witte Huis weer volledig open. In Denver zagen 40 mijoen Amerikanen Obama spreken. In Saint Paul zagen 37 miljoen Amerikanen Palin. Democraten kunnen niet meer uit het oude 'anti-Bush vaatje' tappen. Palin pijnigt hun geesten.

Derk Jan Eppink @ Knack




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!