Angeltjes
10-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepen Van Campenhout (N-VA) op ontwenningskuur

 

Ver van ons om de spot te drijven met een ziek man. Wij hebben het over de Antwerpse schepen Ludo van Campenhout, die al enkele jaren in onze artikels omschreven wordt als Epo van Campenhout.  Dat doen wij niet zomaar : heel politiek Antwerpen weet dat deze man kampt met verslavingsproblemen. Alcohol en wellicht ander spul.

Voor enkele jaren verdween hij van het toneel, wat toen eufemistisch omschreven werd als een lichte burnout, gecombineerd met persoonlijke problemen.  Na zijn huwelijk werd er van uit gegaan dat de stabiliteit in de persoonlijkheid van Van Campenhout zou terugkeren. Niets van, opnieuw heeft de verslavingsduivel toegeslagen en ditmaal is Van Campenhout verdwenen voor een ontwenningskuur van drie weken naar Curaçao, het Caribisch eiland nabij Zuid-Amerika. 

Diagnose : overmatige alcoholconsumptie. Volgens zijn naaste medewerkers heeft deze verslaving zich opgebouwd door een opeenvolging van factoren : zijn emotionele afscheid na 28 jaar liberaal lidmaatschap, de dood van zijn vader en de langdurige onzekerheid over zijn transfer naar de N-VA. Wij kennen heel wat mensen die andere dramatische gebeurtenissen  hebben meegemaakt en die het hoofd hebben rechtgehouden : als een persoonlijke tegenslag of een groot verdriet elkeen naar de fles zou doen grijpen, dan liepen er wellicht 6 miljoen dronkenlappen in ons land rond.

In de omgeving van de Grote Markt is het al lang een publiek geheim dat Van Campenhout een alcoholprobleem heeft. Smalend wordt gezegd dat café Den Bengel op de Grote Markt het échte schepenkabinet van Van Campenhout is. HIJ is daar soms ‘s morgens al present en niet alleen met een koffie. Ook bij de horeca rond het stadhuis werd de politicus al eens zwaar dronken buitengezet.

Van Campenhout probeerde geregeld om zijn levensstijl weer op het goede spoor te zetten. Zo begon hij te joggen, liep hij de marathon van New York en hoopt hij dit jaar die van Antwerpen te lopen. Hij gebruikt dagelijks de publieke fietsen van Antwerpen.

"De oplossing van zo'n probleem begint bij de erkenning ervan", zegt partijvoorzitter Bart De Wever. "Daarom heb ik veel respect voor Ludo. Ik steun hem en ik hoop dat het hem lukt." De Wever zelf kampt al jaren met een eetverslaving die hij thans behoorlijk schijnt te onderdrukken onder medische begeleiding.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fabel van de Onnozelaars

 

De onnozele Vlaamse traditionele partijen, en de slimme Waalse profiterende partijen stellen gezamenlijk, bij ieder te vormen regeerakkoord vast dat de federale brandkast leeg is. Geplunderd, zeg maar.

Zo gaat het elke keer : de Waalse politici vragen met een priemende blik aan de Vlamingen, hoe dit nu mogelijk is vermits er slechts twee onderhandelaars langs elke kant de juiste cijfercombinatie in handen hebben.

De Walen stelllen dan voor om ieder de helft van het ontbrekende geld er terug in te leggen. De Vlaamse onnozelaars gaan uiteraard akkoord en leggen als eersten hun deel in de brandkast. Voilà, pochen ze dan tegen de Walen, op ons kan je rekenen. Merci, antwoorden de Walen, jullie zijn prachtmensen.

En er komt nooit een varkentje met een lange snuit, want het fabeltje geraakt nooit uit.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen moet harder werken voor Wallonië

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag Poll : Mijn geliefkoosde Vlaamse stad

 

 

Het is een spannende strijd geweest tussen Brugge en Antwerpen maar op het nippertje (en o.i. terecht, waarmede wij weer eens onze neutraliteit prijsgeven) heeft de mooiste stad van Vlaanderen (en omstreken) de titel van meest geliefkoosde Vlaamse stad weggekaapt. Dank aan al de deelnemers.

Brugge  30 % (48)
Antwerpen  29 % (47)
Gent  11 % (17)
Leuven  6 % (10)
Mechelen  6 % (9)
Aalst  5 % (8)
Hasselt  5 % (8)
Brussel  4  % (7) 
Sint Truiden  3 % (4)
Kortrijk  1 % (2)

Foto :  http://pixdaus.com/?sort=tag&tag=brugge


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom u zich niet geïntimideerd moet voelen.

 

 

Waarom mag men de waarheid niet schrijven? Waarom mag de bevolking de waarheid niet weten?

Waarom mag niemand weten dat de islam een extreem gewelddadige ideologie is?

Waarom worden pers en media door censuur aan banden gelegd en gedwongen om te indoctrineren?

Waarom mag niemand verslag uitbrengen over de verschrikkelijke en racistische feiten die dagelijks gepleegd worden, geheel in overeenstemming met de islamitische doctrine?

Waarom wordt de vrije meningsuiting gemuilkorfd?

Het antwoord op de vraag waarom is eenvoudig: uit angst. Schrik omdat de waarheid voor de meerderheid van de bevolking aan het licht zou kunnen komen. Laat me dit even uitleggen.

Indien aan het licht zou komen dat de islam een gewelddadige ideologie is, sneuvelt definitief het sprookje dat de invoering van een multiculturele maatschappij een goed iets kan geweest zijn.

Op het ogenblik dat het tegendeel overduidelijk blijkt, sneuvelt tegelijkertijd ook het sprookje dat we in een democratische maatschappij zouden geleefd hebben, want de meerderheid was geen vragende partij voor ingrijpende sprookjes.

En op dat zelfde ogenblik zou de meerderheid van de bevolking beseffen dat we in de aanloop tot een fascistische dictatuur leven.

Een dictatuur die in feite reeds ingesteld werd zonder verkiezingen, zonder legitimering, zonder volmacht, zonder mandaat en zonder toelating. Het Europees parlement is een instelling zonder de minste macht. De verkozenen spreken en lopen er rond voor spek en bonen met champagne en kaviaar.

De EU-nomenclatuur daarentegen greep in stealth-mode en dus in het geniep, heimelijk en op fascistoïde manier de macht. Zelfs het feit dat ze daarmee de idealen van de stichters van de Europese gedachte op afschuwelijke manier verkrachtten, weerhield hen niet.

Fascistisch is elke ideologie die streeft naar de instelling van een politieke dictatuur en de volledige controle over het maatschappelijk leven via de media en de eigen organisaties. Langer kan een waarheidsgetrouwe definitie niet zijn.

Het meest moorddadige voorbeeld hiervan is en blijft de islam, op de voet gevolgd door wat met de marxistisch-leninistische doctrine zou kunnen noemen die uitmondde in het stalinisme en zijn derivaten. Het meest actuele in het oog springende voorbeeld hiervan is wat velen terecht reeds Eussr, of Europese Unie van Socialistische Sovjet republiek noemen.

Een fascist is aanhanger van zulke ideologie, ook al pleegt hij in de beginfase nog geen geweld.

Fascistoïde is elk gedrag dat de agenda van fascisten steunt, goedpraat of helpt te bewerkstelligen met logistieke, politieke of financiële steun of valsheid in uitlatingen en geschriften.

Het gedrag van de massamedia is dus fascistoïde en iedereen die islamkritische partijen (zoals de PVV in Nederland en het VB in België) fascistisch noemt is niet alleen een leugenaar, maar vermoedelijk zelf een fascist, en niet diegenen die door hen worden belasterd.

Iemand die zijn land, natie en Europa wil beschermen tegen de meest abjecte vorm van fascisme die ooit bestaan heeft, de islam, is het tegendeel van een fascist. Hij bestrijd het fascisme. Daarom zijn de fascisten bang en zaaien verwarring door de anderen te betitelen voor wat ze zelf zijn teneinde kritiek op hun eigen ondemocratische malversaties te anticiperen en te relativeren.

Het spreekt voor zich dat het bewijs voor het racistisch karakter van het islamitisch fascisme door miljoenen doden in de loop der tijden definitief bewezen is.

De fascisten passen net zoals de islamieten steeds valse inversies toe om het eigen morele gelijk te bewijzen en hun opponenten te demoniseren. Zijn zijn gespecialiseerd in valse verklaringen.

De islam is de enige nu nog bestaande oervorm van puur fascisme.
Het zal niemand ooit lukken deze historische waarheid te verdoezelen, ook al willen sommigen de formulering ervan gevaarlijk maken voor eigen doeleinden. De geschiedenis van de islam levert immers een patroon op van agressie, bloedvergieten, racisme, slavernij, seksisme en onderdrukking.

De islam is een totalitair systeem, dat zichzelf als onveranderlijk definieert en nog steeds het lef heeft zijn heilig boek de koran te bestempelen als gedicteerd door god zelf.

Uitspraken dat er een gematigde islam bestaat en dat die vredelievend zou zijn, is een brutale leugen. Er bestaan geen gematigde moslims. Er bestaan slechts gegijzelde moslims en een gijzelende islam.

De onverdraagzame reactie op kritiek is het doorslaggevend bewijs dat de islam fascistisch van aard is en hoe dan ook gedoemd om te verdwijnen.

De onverdraagzame reactie op kritiek is het doorslaggevend bewijs dat de actuele EU-nomenclatuur en een deel van het legertje eurofiele apparatsjiks fascistisch van aard is en hoe dan ook gedoemd om te verdwijnen.

Het probleem is evenwel dat fascisten niet de neiging hebben om spontaan te verdwijnen of op te stappen. Dat is niet met de islam gebeurd, niet met het nazi-regime gebeurd, niet met het communisme gebeurd, en zal allicht ook niet met de Eussr-nomenclatuur gebeuren.

Zo lang wij ons spreek- en schrijfverbod laten opleggen over fascistische islam en de islamofiele racisten die het ruggensteun geven zoals de Zweede commissaris voor zogenaamd binnenlandse zaken Cecilia Malmström , zal het fascistisch monster aan kracht winnen en blijven slachtoffers maken.

De nakende financiële rampspoed, gefabriceerd en daargesteld door dezelfde islamofiele fascisten die een ongebreidelde import van islamieten in Europa tot stand bracht, past perfect in hun plannen om een fascistische dictatuur zonder voorgaande te vestigen in een zo groot mogelijk deel van West-Europa.

Wees dus niet beschaamd, beledigd of geïntimideerd als men U uitscheldt voor fascist of racist, want diegene die U poogt te beïnvloeden is dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zelf.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I had a dream

 

 
Dat waren de woorden van Martin Luther King die droomde van democratie en die pleitte tegen de discriminatie van de zwarten in de VS. Hij sprak deze woorden gedurende een voordracht die hij hield op 28 augustus 1963.
 
Ik haal deze woorden enkel aan omdat ook ik kan zeggen: “I had a dream”, maar dan wel een droom die verschilt in inhoud en die ik nog steeds droom. Mijn droom gaat in de eerste plaats over de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen want zoals iedere rechtgeaarde ouder/grootouder wil ik ook voor hen een toekomst van veiligheid en welvaart.
 
Met lede ogen en totale verbijstering moet ik steeds opnieuw waarnemen hoe politici die niet verkozen werden probleemloos de leiding nemen, beslissingen nemen, wetten maken en mijn Vlaanderen naar de afgrond leiden. Juist tot aan de rand vanwaar je de afgrond kan zien die dieper is dan men met het blote oog kan waarnemen. Echter niet verder dan die rand want de gewiekste leepheid van deze valse leiders kent geen grenzen. Ze weten verdomd goed dat je een koe kan melken en de gouden eieren van de beroemde gans kan rapen, zolang je die dieren laat leven of liever overleven.
 
Meer is er echt niet nodig, overleven met een afgrond als bedreiging aan de ene kant en genoeg eten om te kunnen bestaan aan de andere. Dat is in feite geen keuze maar wordt blijkbaar wel aanvaard door de meeste Vlamingen als men het kiesgedrag bekijkt. En dan heb ik nog niet gesproken over de invasie van primitieve fanatieke maniakken die onder bescherming van de autoriteiten gulzig meehelpen en nemen waar ze geen recht op hebben.
 
Wel, ik droomde, dat verkiezingen niet meer geheim waren zodat men onmiddellijk wist wie voor wie gekozen had. De nefaste beslissingen van de leidende partij(en) moesten dan betaald worden door hun kiezers alleen en niet door hen die voor een andere partij, of partijen, gestemd hadden. Kiezers die misleid werden zouden vlug hun fout inzien, want niets werkt zo stimulerend als een aantasting van het persoonlijk vermogen. Maar de overheersende apathie van heden doet me zelfs daaraan twijfelen. Misschien is het al te laat, misschien zijn we al verloren en zijn we maar met enkelen die de leugens begrijpen. Het wordt door de massa allemaal aanvaard want “Tja het is crisis hé" en/of "We kunnen er niets aan doen”. Zijn we apathisch of zijn we bang ? Waarvoor zijn we dan bang ? Een mogelijke revolutie die we nu nog kunnen winnen met woorden en in het stemhokje ? 

De geest van onze voorvaders die dit niet zouden aanvaard hebben, is misschien voorgoed verdwenen. De vlammen van woede om al die onrechtvaardigheid zijn herleid tot een minuscuul lichtje dat niets meer is dan een gloeiende wiek en dat de graaiende hersenspoelende overheid maar wat graag volledig zou uitdoven zodat men zich gewillig, zonder kritiek en zonder enig verzet laat pluimen.
 
WORD WAKKER VLAANDEREN zodat ik eindelijk kan ontwaken in een ONAFHANKELIJK VLAANDEREN en roepen: LANG LEVE DE REPUBLIEK !
 
Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur voor Angeltjes : ook tweede belgische gezichtstransplantatie gelukt

 

Het hele team van het UZ-Gent dat  de eerste belgische gezichtstransplantatie met veel bravoure heeft uitgevoerd, werd onmiddellijk nadien opgevolgd door de medische afdeling van de Katholieke (?) Universiteit van Leuven.

Daar waar we van de eerste patiënt de identiteit, noch de afbeelding mochten kennen, was nummer twee spontaan bereid zich bloot te geven. Het is een politicus en hij gunde Angeltjes de primeur van zijn nieuwe snoet, voor de regimemedia. Hiermede geef ik het startschot van mijn verkiezingscampagne, sprak hij.

 

 (afbeelding : Studio Rony) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar ANC : het welvarende Suid-Afrika gaat naar de bliksem

 

Het beleid van het ANC dompelt iedereen in armoede. Ook blanke families worden getroffen door de economische teloorgang. Onkunde en corruptie leiden het eens zo welvarende Suisd-Afrika naar de bliksem. De Westerse wereld, die jarenlang met een grote muil de blanke politiek veroordeelde, wendt het hoofd af.

Sapa (South African Press Association) berig uit Den Haag dat oorsese koerante taamlik onvleiend oor die ANC se 100 jarige fees in Bloemfontein berig het.  By verreweg die meeste koerante en tydskrifte beskou die huidige regering as onbevoeg.  “Dieselfde party wat voorheen so sterk teen onreg was, en vir vryheid geveg het, verteenwoordig nou ‘n magsbeluste, korrupte elite,” berig Sapa

Die Zeit in Duitsland skryf:”Die ANC sien homself as die regmatige eienaar, eerder as rentmeester, van die land. Byna elke vorm van opposisie word as “teen-revolusionêr” ervaar, en vandag word die land deur korrupsie, magstryd en onbekwaamheid verlam, skryf Die Zeit.

Die Frankfurter Rundschau, een van die mees linkse koerante in Duitsland, skryf dat die ANC, met sy “roemryke geskiedenis”, deesdae eerder as ‘n “erbarmlike hopie” bestempel kan word.  Die koerant skryf verder dat president Jacob Zuma oor die visioenêre vermoëns van ‘n mol beskik.

De Standard in Brussel skryf:”Die ANC herskryf die geskiedenis.”  Met sy herskryf van straatname het die ANC name uit die geskiedenis weggeverf. 

Die Nederlandse intellektuele middagblad – NRC Handelsblad – het 3 ANC gewese “swaargewigte” (Pallo Jordan, Ronnie Kasrils en Mac Maharaj) aangehaal wat almal erg krities teenoor hul party is.   Jordan sê die ANC het ‘n magneet geword wat net opportuniste en fortuinsoekers lok.  Kasrils het dit teen verdeeldheid en vra of die ANC nog as ‘n eenheidsparty beskou kan word.  Maharaj noem die president van die ANC-jeugliga ‘n “demagoog”.

Daily Telegraph in Londen het ‘n onderhoud met Kasrils gevoer.  Volgens dié koerant beskryf Kasrils die ANC as “eng, bevooroordeelde, bitter en bleek skadu van al die leiers sedert 1912.”  Kasrils, en verskeie ander kritici, is nie na die fees uitgenodig nie.

Nog ‘n Londense koerant, The Gardian, skryf in sy hoofartikel dat die geskiedenis van die ANC sedert 1994 ‘n “studie in degenerasie” is.  Die Suid-Afrikaanse Grondwet, wat deur vele lande as die beste ter wêreld ooit beskou word, word nou deur die ANC ondermyn.

Brittanje se premier – David Cameron – sê die ANC was ‘n baken vir die wereld in die stryd teen diskriminasie en vir vryheid teen verdrukking.  Cameron ignoreer gerieflikheidshalwe dat dit juis die Britte is wat vir die ontstaan van apartheid verantwoordelik is.  Voordat die Afrikaners in 1948 die land se regering oorgeneem het, was daar meer as 10 apartheidswette in die wetboek.  Sommige daarvan is in Londen gemaak, en ander is deur Engelssprekendes in Suid-Afrika gemaak.  Dr H F Verwoerd word nou daarvan beskuldig dat hy die “vader” van apartheid was.  Toe Dr Verwoerd in 1901 in Amsterdam, Nederland, gebore is, was daar reeds apartheidswette in S.A.

Mnr Cameron vergeet ook dat die Britse regering daarvoor verantwoordelik is dat 27 000 vroue en kinders van die Boerevolk in die Engelse oorlog van 1899 tot 1902 in Britse konsentrasiekampe gesterf het.

Die ANC se hande is ook nie skoon nie.  Van 1994 (toe die ANC die regering in Suid-Afrika oorgeneem het) tot 2012, is meer as 40 000 Afrikaners deur swart militantes vermoor. Daarvan is sowat 4 000 boere (voedselprodusente).

Peter

Tijdens een bezoek van de ANC-president Zuma aan het Europees Parlement, was Philip Claeys de enige die het aandurfde de president te confronteren met de wreedaardige moorden op de blanke Boeren, sedert het ANC het bewind in handen heeft. 

 


09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regerink

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 9 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naamsverandering

Waarom zijn er slechts 39 ministers in de huidige "ploeg"? Anders zou Albert zijn naam moeten veranderen in Ali-Baba.

Regus Patoff

*****

Nader bekeken.

Ik zou graag zien dat de diensten van de BBI de rekeningen van Guynokkio van naderbij zouden bekijken, want dit heerschap blijkt over véél centen te beschikken wanneer men zijn"patrimonium" onder de loupe neemt.

Karel de Grote (De Gucht) bleek ook geen armoezaaier te zijn, maar Guy de goochelaar blijkt nog ne straffere gast. Zouden ze bij de Verhofstads over een goudkakkende ezel beschikken of zou Noël Slangen medevennoot en financiële raadgever zijn ?  Afgezien van de subsidies die de belastingbetaler kan ophoesten om dat stulpje in Gent te renoveren blijft er nog een grote brok door de eigenaars onder wiePiet Konijn te betalen.

Senior

*****

De kleine lettertjes.

Onze verkozenen worden koninklijk betaald om te beletten dat slechte achterpoortwetten gemaakt en gestemd worden.

 Zijn dat kerstekinderen of wat ?  Jarenlang zitten ze hun broek of tangaslip te verslijten, thuis, en af en toe eens in het parlement, en laten bewust na de consequenties van de kleine lettertjes in de wetteksten en overeenkomsten te lezen.  En af en toe spelen zij dan de verontwaardigde.

Hypocrieten ! Alleen aan wetten die de gewone man doen BETALEN (verkeersboetes e.d.) worden geen achterpoortjes voorzien. Raar hé? Dan kennen ze ineens wel hun stiel.

Ludo

*****

Beangstigend
 
...te moeten vaststellen dat die bende onbekwamen die parasiteren op onze belastingen ALLES tekenen én goedkeuren ZONDER te lezen.

Het is van onschatbare waarde ALLES wat van uit politieke hoek komt aandachtig, zelfs 3x te lezen en te herlezen vóór er een handtekening onder geplaatst wordt want in 95% van de gevallen zijn we genaaid en zeker met een criminele bende. (lees: PS in de club van graaiers waarbij we de blauwe en oranje verraders niet moeten goedpraten want zij zijn eveneens voor geen haar te vertrouwen) .
Democratie ? Mijn oela. Het vuile achterbakse spel lag er te dik op zeker na de uitleg van die 2 kwezels, ene waal en ene zogenaamde vlaming in de zeverende dag.

Jean

*****

@ Jade

Ik koop al jaren geen krant meer en kijk steeds minder naar "duidings"programma's op de tv want ik ben gestopt met NAdenken... Ik denk ZELF! Het enige bedrukt papier waaraan ik geld geef is 't Pallieterke.

Ludo

*****

De flater-parade Di-Rupo

Tikfouten, verkeerde cijfers, vergissingen, foute begroting, dit alles met grote gevolgen. Men moet mij eens een werknemer opnoemen die zich dit kan permitteren...

Gina

*****

Barbara Pas en de koninklijke dotaties

 Dit is nu exact wat er gebeurt op gemeentelijk vlak. Men brengt als eerste iets naar voor maar het zijn anderen die de pluim op hun hoed mogen steken. De heer Francken (ook uit Lubbeek ) is daar een kampioen in, vroeger en nu. Ik ben misschien ouderwets maar ik kleef nog steeds het principe aan van "ere wie ere toekomt". 

Eddy Elyn

*****

Hoofddoek

Het dragen van de hoofddoek door koningin Beatrix en prinses Maxima tijdens hun bezoek aan de moskee in het emiraat Abu Dhabi is een duidelijke boodschap aan de moslims die zich in Nederland willen vestigen: “Pas u aan of keer terug!”

Ludo

 

*****

Komediantenrevue
 
Geachte redactie.

Het uitlekken van de "tikfouten" in de tekst van de Di Rupo operette  met betrekking tot centen en procenten die de federale excellenties èn de famillie Von Sex und Co, hadden blijkbaar voor de betrokkenen dezelfde impact als voor een paard dat door een horzel gestoken werd. In allerijl werden er berichten rondgestuurd dat het niet was wat men dacht te moeten denken, want dat het regeerakkoord onverwijld zou worden uitgevoerd.

Over de grond van de zaak werd zoals gewoonlijk rond de pot gedraaid.  Zou het niet kunnen zijn dat de federale farizeeêrs hun loon eerst verhoogd hebben met 10% om vervolgens met de borst vooruit plechtig te verklaren dat ze 5% gaan inleveren ... zoals bij sommige handelaars werd vastgesteld voor de solden ? Is het niet opvallend met welke snelheid er uit Le Palais bericht komt dat de keuning zelf een deel van de kosten gaan betalen uit respect jegens zijn bijna uitgeperste onderdanen ? Welke kosten gaat de keuning voor zijn rekening nemen, de aankoop van w.c. papier ?

Wat het ook moge zijn, de snelheid waarmede heel deze wansmakelijke vertoning ontkend wordt, laat méér dan vermoeden dat er wel degelijk vuil spel gepeeld werd dat door oplettendheid van de oppositie aan het licht gekomen is. Het laatste woord is hier nog niet over geschreven.

mvg - Senior

*****

Verkeersboetes

Mevrouw de minister,
 
Naar analogie met de bestaande regeling dat gevangenisstraffen van minder dan drie jaar niet moeten uitgezeten worden, zouden verkeersboetes van minder dan 150 euro ook niet moeten betaald worden.

Ludo

*****

Moslimbendes verkrachten jonge Britse meisjes

Voor enkele dagen scoorde mijn collega Eeyore over de nu beruchte “Richtlijnen der Britse Nationale Unie van Journalisten over raciale berichtgeving”.
Vandaag brengt ons een ander voorbeeld van wat deze verbazingwekkende reeks instructies, in een bij veronderstelling “vrij” land, in de praktijk betekent: de weloverwogen en opzettelijke verzwijging van de realiteit. De doelbewuste ontwijking om te rapporteren over onaangename waarheden.
De waarheid zijnde in dit geval de schrikwekkend enorme schaal van georganiseerde bende-verkrachting in Groot-Brittannië. De slachtoffers zijnde niet-moslim kinderen, de daders zijnde bijna uitsluitend Moslim mannen.
Dit zal natuurlijk niet als een verrassing komen voor de lezers van vadtepesblog.com gegeven dat  we bericht hebben over de omvang van wat een totaal geglobaliseerd fenomeen is overal waar moslim mannen in voldoende mate aanwezig zijn om zich ten eerste moedig genoeg te voelen teneinde  zich schikken naar de Koran 4:24 (en de hadith in Sahih Muslim 2:3371-3374, en de Suna van Abu Dawu 2:215), en ten tweede, zich dicht genoeg in de nabijheid van weerloze niet-moslim vrouwen te bevinden. Denemarken, Pakistan, Australië, Egypte, Groot-Brittannië… het verhaal is en was steeds hetzelfde gedurende duizend vierhonderd jaar.
 
Bitter is is natuurlijk the omvang waarmee de nationale niet-moslim media in niet-moslim landen zoals Groot-Brittannië vrolijk omgaan met deze praktijken. De schaal ervan geringschatten, of opzettelijk de oorsprong ervan verduisteren. Geen enkele lezer van een lokale of nationaal dagblad, of televisiekanaal in Groot-Brittannië, zal geen enkel welkdanig idee ook gehad hebben dat nogmaals een bende Islamitische kinder-verkrachters zal terecht staan op de 6° Februari van dit jaar bij de strafrechtbank in Liverpool. Natuurlijk niet, ze zijn niet verondersteld dit te weten.
De 11 mannen: Abdul Aziz, Abdul Qayyum, Abdul Rauf, Adil Khan, Hamid Safi, Kabeer Hasan, Liaqat Hussain Shah, Mohammad Amin, Mohammad Sajid, Qamar Shahzad, en Shabir Ahmed werden eergisteren de 3° januari verwezen om terecht te staan. U zal geen enkele verwijzing naar hun misdaden of hun nakend proces waar dan ook in de Britse Media vinden. Eender waar.
p/s Met dank aan het openbaar ministerie bij de Britse kroon die me de vervolgingskalender bezorgde.

Vertaling door lucky9 met dank aan de auteur en http://vladtepesblog.com/?p=42538 

*****


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guynokkio vervoegt de reeks dagelijkse politieke blunderaars

 

 

Guynokkio heeft het weer voor mekaar. Vorig jaar vernamen we dat hij een vijftiende eeuws historisch pand in hartje Gent heeft aangekocht, in een vennotschap met twee andere gezinnen. Het Waterhuis nabij Het Gravensteen. De vraagprijs bedroeg anderhalf miljoen euri, of dat ook de verkoopprijs is geworden die de molenwieker er voor gegeven heeft, is een privézaak.

Vandaag blijkt dat de renovatie op 820.000 euri geraamd is en dat verschillende overheden (Vlaams Gewest, Provincie en Stad Gent) samen 40% van de verbouwingswerken op hun rekening nemen, ofwel € 328.000. Vorige week donderdag is het bedrag van deze premie (bonus, tegemoetkoming, armoedetoeslag, functioneringspremie, aanmoedigingsprijs, u mag kiezen) goedgekeurd.

Guynokkio ontvangt dit geld in een periode waarin iedereen moet bezuinigen, besparen en inleveren en op het ogenblik dat de federale overheid zo goed als alle premies voor energiebesparende maatregelen afschaft en daarmee gewone gezinnen die een huis bouwen in de kou zet. Voor de oud-premier geldt dit echter niet.

De prijs voor het lulligste argument gaat  naar schepen Lieven Decaluwé (de linksige meeloper van Pro-Gent) :  "De subsidies gaan naar het monument, niet naar de eigenaar," zegt hij. 

Ook al mocht Guynokkio recht hebben op deze tussenkomsten, dan blijft het feit bestaan, dat het bijzonder onhandig en ondiplomatisch is deze grote financiële tegemoetkoming uitgerekend in deze periode van beknotting en besparing naar buiten te brengen. Diplomatie of empathie zijn onbestaande eigenschappen bij de Gentse  egotripper die zich alles gepermitteerd acht.

Ray

© Reuters


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparingstips

 

Waarde redactie,

Sinds het begin van deze week heb ik geen krant meer gekocht, de weekeind edities waren toch al lang véél te duur en dus gaat het over 5 X 1,10 Euro per week, reken maar uit na enkele maanden en na één jaar € 286.

 Dat gaat in een potje en wordt opgespaard tot ik nog eens de grens over trek. Vooral naar het zuiden. Omdat de eetgelegenheden daar hun prijzen hebben laten zakken na de BTW verlaging en hun klanten mee laten profiteren i.p.v. nog meer (zwarte) winst af te troggelen. Ook tanken zal ik allez-retour net over de grens doen.

Mijn laatste krant was jarenlang een hemelsblauwe, als hapklare, licht verteerbare amuse-gueule. Maar sinds het kleffe oer-conservatisme, de oeverloze redactionele labiliteit en de steeds gênanter wordende onderdanigheid tegenover zoiets ondemocratisch als het potverterende (3% opslag) koningshuis, aan de bladzijden bleef plakken kan ik het niet meer verantwoorden. Er is geen onderzoeksjournalistiek en geen échte structurele kritiek meer, behalve soms bij Knack.

Het is maar een bescheiden begin, maar er zal nog meer volgen. Spaar het bedrag uit, het is een ongezonde geestelijke verslaving, u betaalt voor desinformatie en bezigheidstherapie met listige afleidingsmaneuvers.  Spreek minstens af om onder buren en kennissen of collega's kranten door te geven en eventueel de kosten te delen alvorens er de patattenschillen mee in te pakken. Lees de rest op het internet.

Nà ! Het is al ver gekomen als u uw eigen ondergang en muilkorving mee financiert. Ja wadde.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Athene - Brussel - Londen : no problemo

 

Zwarte criminelen lachen ons vierkant uit met onze Westerse documenten-fobie, die zij moeiteloos omzeilen. Welkom in Europa.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motto van Abu Dhabi : *Aanpassen of opkrassen*

 

 Beatrix en Minima zijn heel geïnteresseerd in een Arabisch literair werk over de koran.  Uiteraard zonder afbeeldingen. 

 

Bij het bezoek vorige zaterdag aan een van de grootste moskeeën ter wereld in het emiraat Abu Dhabi droegen prinses Minima en koningin Beatrix een hoofddoek. Het motto in de Verenigde Aarabische Emiraten luidt terecht "Aanpassen of opkrassen".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbara Pas en de rijkelijke giften voor Krot & C° in Laken

 

Onze vriend en lezer Referee vestigt onze aandacht op de tussenkomst van 22 december laatstleden van federaal volksvertegenwoordiger Barbara Pas over de verhoogde giften aan de royale familie van Laken.  Mevrouw Pas is niet op het mondje gevallen

 Weggeplukt bij de webstek van Barbara Pas :

In het VRT-journaal was het vandaag groot nieuws dat de dotaties van het koningshuis nog stijgen in 2012.  Deze dotaties waren aan de orde in de Kamer op 22 december ll. toen ze in het ontwerp van de diverse bepalingen werden vastgelegd. Als enige ben ik toen daarover tussengekomen om aan te tonen dat die dotaties stijgen. Niemand van de N-va kwam daar op tussen. In tegenstelling tot VRT-journalisten in de tribune, was Theo Francken tijdens die plenaire zitting niet aanwezig.

Groot was dan ook mijn verbazing dat het vandaag 6 januari, bij monde van Theo Francken, nieuws was in het journaal en niet twee weken geleden toen ik het naar buiten bracht.

Hieronder een uitgeschreven weergave van Barbara's tussenkomst. Wij stellen er prijs op haar te feliciteren met haar duidelijke stellingen en de ferme manier waarop zij deze brengt van op de Kamertribune, met ad rem antwoorden aan de Franstalige eenzaat,  Louis.

18.101  Barbara Pas (VB): Mijnheer de voorzitter, collega s, in de algemene bespreking heeft mijn goede collega Hagen Goyvaerts het gehad over de stroom aan amendementen, die groter is dan het oorspronkelijke ontwerp. Ik ga heel kort in op een van die amendementen, om een ballonnetje te doorprikken.
 
In de commissie voor de Financiën werd maandagavond om 18 u 30 het zoveelste amendement binnengegooid op de reeds uitgebreide diverse bepalingen. Het trok onmiddellijk mijn aandacht, omdat het ging over de dotaties van de koninklijke familie. In de verantwoording stond dat het zou gaan om een besparing op de dotaties. Er was weliswaar een uitzondering: de civiele lijst.
 
De 6,4 miljoen euro besparingen waarvan sprake was, leken mij op het eerste gezicht veel te weinig, maar beter dat dan niets, vond ik. Ik heb mij in de commissie dan ook onthouden op dit amendement. Intussen heb ik wat meer tijd gehad om de cijfers na te gaan. In het voorliggende ontwerp wordt de dotatie aan onze kroonprins voor 2012 vastgelegd op ruim 934 000 euro. In 2011 ontving hij 923 000 euro. Jawel, 11 000 euro minder. Toch raar, voor een besparing!
 
Koningin Fabiola zal in 2012 ruim 1 460 000 euro krijgen, 20 000 euro meer dan in 2011, toen zij 1 440 000 euro ontving. Zo heeft zij een weduwepensioen dat meer dan 160 keer hoger is dan een normaal weduwepensioen. Misschien iets om straks mee te nemen in de pensioenbesprekingen?
 
Ook prinses Astrid en nummer 13 in de reeks van de troonopvolging, prins Laurent, zullen in 2012 meer euro s op hun rekening ontvangen dan in 2011. Volgens de verantwoording gaat het om een vermindering met 2,2 % in vergelijking met de geïndexeerde dotaties van 2011, maar het gaat niet om een reële vermindering en dus ook niet om een besparing.
 
De stijging is gewoon een beetje minder groot. De indexsprongen die voor het koningshuis in het verleden buitensporig waren, denk maar aan de frappante indexsprong van maar liefst 800 000 euro die de meesten onder u in dit Parlement een aantal jaren geleden hebben goedgekeurd, zijn indexsprongen waarvan de naar koopkracht zoekende burgers alleen maar kan dromen. Dat die indexsprongen een beetje zouden worden bijgesteld, zou er nog maar aan mankeren.
 
Het Koningshuis heeft er zeker geen last van. Iedereen voelt vandaag de crisis, behalve zij. Met 13,8 miljoen euro aan dotaties en minstens nog evenveel dat wordt uitgegeven aan allerlei diensten als transport en beveiliging, had de bijdrage van het Koningshuis veel groter mogen zijn.
 
De gewone werkende burger geeft meer dan de helft van zijn loon af. Dankzij de nieuwe regering zal hij minder aftrek op kinderopvang kunnen inbrengen. Met de verhoging van de btw naar 21 % op betaaltelevisie zal hij meer betalen om televisie te kijken. Hij zal door de banktaksen meer moeten betalen voor een lening, terwijl de woningen nu al onbetaalbaar zijn. Hij zal ook niet meer kunnen genieten van fiscale aftrekken voor energiebesparende maatregelen. Op dakisolatie na wordt zonder enige logica en visie hier en daar geschrapt. Kortingen op milieuvriendelijke wagens worden stopgezet en ook de onvermijdelijke accijnzen op benzine en tabak gaan verder de hoogte in.
 
18.102  Laurent Louis (MLD): ...
 
18.103  Tanguy Veys (VB): Mijnheer de voorzitter, mijnheer Louis, u bent natuurlijk zeer bezorgd om het koningshuis. U hoopt misschien eens op de koffie te mogen gaan. Het grote verschil met politieke partijen is dat deze verkozen zijn, dat zij een democratische legitimiteit hebben en dat geldt niet voor het koningshuis.
 
Le président: On ne va pas se lancer dans un débat sur la monarchie et les partis politiques à cette heure-ci! Madame Pas, continuez!
 
18.104  Barbara Pas (VB): Collega Louis, uiteraard neem ik vandaag het woord over de dotaties. Het is een deel van een artikel van het ontwerp dat vandaag voorligt. Dus uiteraard geef ik daarover mijn mening. De dotaties van de partijen zijn vandaag niet aan de orde.
 
In verband met hetgeen collega Veys heeft gezegd, het volgende. Partijen krijgen een dotatie naargelang het aantal democratisch verkozenen. Ik denk niet dat Franstaligen die om puur partijpolitieke redenen de partijdotaties van het Vlaams Belang willen afnemen met gerechtelijke procedures, geplaatst zijn om daarop commentaar te geven.
 
Mijnheer de voorzitter, ik ga meteen over tot de conclusie. Terwijl de burgers in dit land massaal moeten inleveren en allerhande belastingverhogingen om de oren geslagen krijgen, wekt u ondertussen met zulke artikeltjes die u op het laatste moment nog binnensmijt in de commissie, valselijk de schijn op dat het koningshuis mee inlevert. Niets is minder waar, de stijging is gewoon een beetje minder groot.
 
Integendeel, een van de rijkste families van dit land krijgt een wel enorme inkomenssteun. Het gaat om 13,8 miljoen euro aan dotaties en nog eens minstens evenveel voor allerlei diensten, van transport en beveiliging tot elektriciteitsrekeningen en zelfs de kosten voor het poetsen van het Paleis, daarvoor moeten zij niet eens de dotaties gebruiken. De bijdrage van het Koningshuis had in de besparingsronde veel groter moeten zijn. Het was een kans geweest om daar in te grijpen, maar alweer is het een gemiste kans.
 
Zoethoudertjes als deze sussen misschien uw geweten, voor zover u er allemaal een hebt, maar ons kunt u er alleszins niet mee sussen
.

Bron : http://www.barbarapas.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Als heel de wereld mijn broer is, dan heb ik geen broer*

 

We hebben het hier al herhaaldelijk aangehaald dat er met de mensenrechtenconventie omtrent asielzoekers iets mis is.  Het akkoord stelt dat een asielzoeker asiel moet aanvragen in het eerste EU-land dat hij betreedt.  Het Europees Hof heeft zowel België, Ierland als het Verenigd Koninkrijk al verboden asielzoekers, die via Griekenland naar onze landen doorgereisd waren, naar het eerste EU-land, m.n. Griekenland, terug te sturen.  De reden die ze daarvoor hanteerden was dat daar niet aan hun mensenrechten zou voldaan worden.

Dus het eigenste EU-hof zegt dat Griekenland niet voldoet aan deze minimale toets, voornamelijk omdat het te arm is (alsof Ierland, Spanje, Portugal e.a. in het geld kunnen rollen).

Het is interessant vast te stellen hoever de logica achter het asielstelsel verschoven werd door de jaren heen.  De eerste Conventie van de Verenigde Naties in 1951 ging over mensen die dakloos geworden waren door de veranderde kaart van Europa (daarbij inbegrepen miljoenen Duitsers, die uit Pruisen en Duitstalige enclaves in de Balkan verdreven waren).  Het was nooit de bedoeling, of zelfs maar de veronderstelling, dat er grote aantallen bewoners van mislukte staten naar Europa zouden trekken om zich daar definitief te vestigen.  Het werd de grootste volksverhuizing op het Europese grondgebied sinds de invasie van de Barbaren.

Er zijn veel argumenten tegen het huidige asielbeleid: het geeft een dictator de mogelijkheid lastige burgers uit het land te zetten en het laat een mislukte maatschappij toe de problemen te negeren.  In de meest rampzalige gebieden overstijgen de geboortes de sterftecijfers: er is daar in de verste verte geen voorzienbaar einde in zicht (bv. in Afghanistan is er een vruchtbaarheidscijfer van 6.42 kinderen per vrouw).  En dit jaar zal Irak waarschijnlijk helemaal in elkaar storten.

De bibliotheken in de Avondlanden kunnen best al exemplaren van de geschiedenisboeken over de val van het Romeinse Rijk bij bestellen.  Er is inderdaad een overeenkomst tussen onze tijd en het vroegere Romeinse Rijk: een achteruitgaand geboortecijfer, vooral bij de hogere klassen, een verminderde godsdienstige overtuiging én de groei van een vitaal en hartstochtelijk beleden monotheïstisch geloof van het Midden-Oosten, een verminderd nationalisme en een toenemende verbondenheid met de staat.

Vandaag is de sector “van het goede doel”, rijkelijk voorzien van belastinggelden, een deel van de staat, die hoogopgeleide idealisten aantrekt.  We mogen toch wel eens in vraag stellen of Afghanen* wel een “recht” hebben op bescherming in Europa?  Wie gaf hen dat recht?  God?  De natuur?  De Verenigde Naties?  Met welk recht zou ik in bv. Afghanistan*  kunnen wonen – vooropgesteld dat ik zo gek zou zijn die wens te willen uiten?

Een Afghaan* heeft geen rechten in ons of een ander EU-land; binnen de grenzen kan hij rekenen op de mensenrechten, die onze wetgeving en onze gebruiken voorzien (zo was het vroeger toch), maar hij heeft geen burgerrechten, zoals bv. verblijfsrechten.  Een Afghaan* die hier aankomt, is in feite een gast en onze eeuwenlange gebruiken beschermen onze gasten.  Een gast maakt gebruik van onze gastvrijheid, maar dat betekent niet dat hij daardoor rechten verwerft.  In het geval hij die opeist, spreken we van misbruik.

Het asielsysteem is bijgevolg tegenstrijdig: het verwart de oude gewoonte van gastvrijheid met het moderne concept van rechten: rechten die slechts veworven worden door burgerschap (en in een moderne democratie moeten asielzoekers, die permanent blijven, integreren in onze maatschappij en burgers worden).  De veronderstelling dat een Afghaan* hier bij ons “rechten” heeft is gebaseerd op het totaal frauduleuze idee van willekeurige liefdadigheid.

Het succes van de Avondlanden – het oude Europa – kan gedeeltelijk toegeschreven worden aan hun vermogen om de sfeer van vertrouwen binnen de maatschappij uit te breiden buiten hun eigen familie, clan of stam, waardoor er samenwerking en handel met een groter bevolkingsaantal mogelijk was.  Het mislukken van Afghanistan* is voor een groot gedeelte te wijten aan de rigide oude clan- en stamwetten, waardoor het onmogelijk is een burgerlijke wetgeving toe te passen of corruptie te bestrijden. 

Er is echter een grens aan de sfeer van vertrouwen.  Willekeurige en grenzenloze liefdadigheid zonder discriminatie van eigenheid of verwantschap, integratiebereidheid, gedeelde waarden en normen of binnen een bepaalde tijdslijn is onmogelijk vol te houden want de voordelen van erbij te horen zullen ophouden te bestaan.  Uiteindelijk zullen de voordelen verdwijnen op het neerwaartse pad van het universalisme.

De Franse filosoof Pierre-Joseph Proudhon omschreef het in de 19de eeuw als volgt: “Als heel de wereld mijn broer is, dan heb ik geen broer.”

* Vrij in te vullen met gasten uit andere Prachtlanden.

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministerin Turtelbaum weigert blunders recht te trekken inzake gerechtelijk BHV

 

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de verklaringen van Justitieminister Turtelbaum over de splitsing van het gerechtelijk arrondissement BHV in de krant De Tijd van vandaag.

Op de vraag van Lars Bové “Hoe ziet u het communautaire? Bij de vaststelling van de verdeelsleutels voor de splitsing van het gerechtelijke arrondissement BHV blijkt dat de onderhandelaars uitgingen van foute cijfers. Er zullen te weinig Nederlandstalige rechters zijn. Er komt ook nooit nog een Vlaamse procureur in Brussel. Wilt u dat nog rechttrekken?” antwoordt de VLD-ministerin zonder omwegen: “Nee. Ik zal dicht bij het regeerakkoord blijven. Dat kan niet anders. Een akkoord dat zo moeilijk tot stand is gekomen en zo gevoelig ligt, kan je niet meer openbreken.”

Deze houding is totaal onbegrijpelijk, omdat de overeengekomen 80F/20N-verhouding inderdaad gebaseerd was op foutieve cijfers en daardoor volkomen haaks staat op de reële werklast. Zowel inzake de rechtbank van eerste aanleg als de arbeidsrechtbank moet uitgegaan worden van een verhouding 2F/1N, zoals die vandaag bestaat. Wanneer we naar een 80-20-verhouding gaan, betekent dit dat de Franstalige rechtbanken VIER keer groter worden dan de Nederlandstalige, terwijl de werklast slechts TWEE keer groter is. Dit zou neerkomen op een huizenhoge discriminatie ten nadele van de Vlamingen in Brussel en Halle-Vilvoorde. Zij zouden in de toekomst veel langer moeten wachten op vonnissen dan de Franstaligen.

De houding van Turtelbaum is volstrekt in tegenspraak met de herhaalde uitspraken van haar voorganger De Clerck, die zowel in De Tijd van 20 oktober als in de Senaat op 9 november uitdrukkelijk erkende dat er problemen waren met de cijfers en dat de verhoudingen zouden herbekeken worden:

“Als er in het parlement cijfers opduiken die objectief tegen te spreken zijn, kan er nog worden gedebatteerd” (De Tijd, 20 oktober 2011).

“Daarom is het belangrijk dat de cijfers vandaag maximaal worden verzameld en gedubbelcheckt. Ik kan mij niet voorstellen dat in het parlement geen correct debat kan worden gevoerd op basis van correcte cijfers. Zij zullen de basis vormen van het debat in Kamer en Senaat over de wijziging van het Gerechtelijk Wetboek.” (commissiedebat Senaat, 9 november.)

Het is volkomen onaanvaardbaar en zelfs dramatisch dat Turtelbaum breekt met de duidelijke engagementen van haar voorganger en kamp kiest voor het totaal onredelijke standpunt van de Franstaligen. Het Vlaams Belang roept de advocaten en magistraten dan ook op om zich hier tegen te verzetten.

Bart Laeremans Senator


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Censuur op internet door nationale regeringen

 

De rubriek van Barry Rubin bij “Pajamas media” werd verboden door de Britse regering wegens “haatdragende taal”.
 
Dit is het artikel van Rubin waardoor hij verbannen werd, het werd hier gepubliceerd juist nadat het op het internet verscheen op 26.12.2011.  Iemand in de bureaucratie van het Verenigd Koninkrijk is een grote supporter van de Moslimbroederschap en duwt er zulke idiote beslissingen door.
 
Maar weet je, het zal terug op hun hoofd vallen met nog meer mensen (ja, zelfs degenen in de regering en in het departement landsverdediging en de militairen) die de buitengewone analyses van Barry Rubin over het Midden Oosten zullen lezen. Wacht maar af. KGS
 
Vaarwel Democratie

Mijn politieke analyse werd verboden door een Europese Regering met als reden: “Haatdragende taal”.
 
Ik heb juist vernomen dat mijn PJ artikel “Egypte: Terwijl grimmige Islamieten op weg zijn de macht te grijpen, De naïeve Dans op het Tahrir Plein” verboden werd op internet pagina’s die gebruikt worden door een Europese regering – stille wenk: ze spreken Engels en het is de geboorteplaats van de moderne democratie en vrije meningsuiting – met als reden dat dit artikel haat predikt. Dit betekent dat als je voor een instituut werkt dat deel uitmaakt van deze regering (inbegrepen de Ministeries van Buitenlandse Zaken of Landsverdediging) je dit artikel niet kan lezen via je computer die verbonden is met de Server van deze instellingen.
 
De boodschap luidt: Geen toegang – met als reden: haatdragende taal.
 
Mijn lezer vraagt zich met enig sarsasme af of het indienen van een klacht hiertegen een misdaad in gedachten zou zijn van hem.
 
Dit is enkel de eerste keer dat ik hiervan op de hoogte ben gebracht en misschien gebeurt dit al maanden of zelfs jaren. Misschien bestaat er een programma dat er sleutelwoorden uitpikt zoals bv wanneer de woorden “Islam” en “slecht” voorkomen in hetzelfde artikel van 1000 woorden. Het gekke hiervan is dat gedurende de 35 jaar dat ik hierover schrijf niemand ooit iets heeft aangeduid uit wat ik geschreven heb, zelfs niet op een verdraaide manier, als behorende tot haatdragende taal. Och ja, er was die keer dat ik de woorden van een Amerikaanse ambtenaar citeerde die in 2000 zegde dat Arafat in zijn kamer te Camp David ijsbeerde als een dier in een kooi en ik dan prompt door een op rust gestelde diplomaat beschuldigd werd de Palestijnse leider te vergelijken met een dier. Dat is het zowat.
 
Maar zelfs als men deze onzin verwerpt wanneer ze wordt toegepast op de hedendaagse berichtgeving over het Midden Oosten of zaken die met de Islam te maken hebben dan is dit artikel zo belachelijk ver van zulke bewering dat het op zich nog belachelijker is. Inderdaad, mijn artikel gaat zelfs niet over de Islam als een godsdienst of wat dan ook dat zou kunnen beschouwd worden als hatelijk of beledigend door een stapelgekke radicale linkse maniak.
Ik begrijp zelfs niet wie ik de mensen zou zeggen die ze moeten haten. Is het haatdragende taal om te zeggen dan dat de Moslimbroederschap een gematigde pro democratische beweging is? Waarom worden de Moslimbroederschap, Hamas, Hezbollah en andere zulke bewegingen niet verbannen vanwege haatdragende taal als men hun openlijke verklaringen hoort die oproepen om de Joden uit te moorden?
 
Wel, de Westerse democratieën hebben eindelijk censuur aanvaard gesteund op de slimme leugen dat ze enkel de mensen beschermen tegen racisme en tegen hen die oproepen tot geweld en moord. De deur die hierdoor is geopend en waartegen liberalen en democraten gewaarschuwd hebben gedurende meer dan honderd jaar, geeft aan de autoriteiten nu de mogelijkheid om politieke standpunten die hen niet aanstaan te verbieden.

(met dank aan Fred en Foxy)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Student vergelijkt Wilders met fascisme en krijgt 10 op 10

 

Een bachelorstudent van de Universiteit van Tilburg (UvT) heeft van zijn begeleiders de hoogst haalbare score gekregen voor zijn scriptie over een vergelijking tussen de PVV met het fascisme. In zijn conclusie zou hij de PVV een 'fascistische partij in een gevorderd stadium' noemen. Update: de scriptie is inmiddels te downloaden.

De student, Henk Bovekerk, onderzocht in zijn studie Prototypical Fascism in Contemporary Dutch Politics: An Analysis in hoeverre de PVV van Geert Wilders een prototype is van het hedendaags fascisme. Hij kreeg hiervoor een tien.

Voor zijn analyse maakte hij onder andere gebruik van het boekje De Eeuwige Terugkeer van het Fascisme van Rob Riemen, een van de felste bestrijders van de PVV. Ook putte hij uit het werk van historicus Robert O. Paxton over hoe het fascisme werkt. Paxton onderscheidt een aantal stadia. ,,Volgens de student zit de PVV nu in het tweede stadium, namelijk die van stabilisatie, waarin de partij een zekere machtspositie heeft gekregen. De eerste fase, waarin een partij of beweging aan de macht kan ruiken, is gepasseerd'', zegt Arabist Jan Jaap de Ruijter, die Bovekerk begeleidde. De student bestudeerde werken van onder andere Geert Wilders en Martin Bosma. Zijn conclusie: we hebben in Nederland inderdaad te maken met een fascistische partij in een gevorderd stadium: de PVV.

Bovekerk is student Liberal Arts and Sciences en daarnaast ook scheidsrechter. De Ruijter, een PVV-criticus, laat weten dat Bovekerk zijn werk ,,op briljante manier'' heeft gedaan. De tweede lezer, prof. dr. Jan Blommaert, was het met het oordeel eens. Vandaar de 10, stelt De Ruijter.

Volgens De Ruijter is er niets omstredens aan de kwestie. ,,Een student is geïnteresseerd in het onderwerp fascisme. Hij schrijft een thesis over een maatschappelijk gevoelig onderwerp en doet dat op briljante wijze. Dus krijgt hij een 10. Wat is daar raar aan?'' Als er ophef over zou ontstaan, zegt dat volgens de Arabist iets over de manier waarop de maatschappij omgaat met onderwerpen als de PVV en het debat over fascisme.


Reactie Geert Wilders  : 

Op de KU in T zijn ze allemaal Stapel.

http://www.depers.nl/binnenland/621880/Student-krijgt-10-voor-PVV-scriptie.html


08-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben de ministers hun loonbriefje niet bekeken ?

 

De documenten waarin sprake over de loonsverhogingen van 8 tot 11% voor de leden van de federale regering zijn officieel, ze zijn  goedgekeurd en niemand moet doen, alsof het niet waar is. Al de pogingen om de kwestie te minimaliseren of te ontkennen, zijn pijnlijke uitvluchten van knoeiers die op heterdaad betrapt werden.

Mocht Ben Weyts deze cijfers niet ontdekt hebben, dan ging alles zijn vanzelfsprekende gangetje. Zeggen dat het niet waar is, kan nooit aangetoond worden en idereen weet intussen dat we deze mensen absoluut niet kunnen geloven. Want de weddes van december 2011 en van januari 2012 zijn al lang uitgekeerd. (Wij gaan er van uit dat de weddes van de openbare dienst nog steeds vooraf uitbetaald worden, tenzij dit systeem  inmiddels zou veranderd zijn. Maar in dat geval blijft december 2011 alleszins verworven.) Hoe dan ook, heeft iemand van de begunstigden wat opgemerkt of geprotesteerd ?  

Nu echter wordt er verontwaardigd gereageerd door Di Rupo en zijn Vlaamse slippendragers, Tjeven Vanackere op kop. Die man werd opgezadeld met financiën en het dringt nu pas door het schild van zijn ijdelheid heen, dat hij  verantwoordelijk is voor  een van de ondankbaarste departementen. Dit is heel wat anders dan met Crembo oorlogje spelen in de verweg woestijn en mensen de dood of de levenslange verminking injagen.

Het is onloochenbaar dat er een loonsverhoging van 8% (voor de gewone ministers en staatssecretarissen) en 11% (voor de premier en de vice-premiers) vervat zit in de begroting voor 2012. Vluchten kan niet meer, liegen evenmin.

Toch proberen de geldwolfjes zich te verschuilen achter het regeerakkoord dat principieel een loonsvermindering van 5% voorschreef. "Het is het regeerakkoord dat telt" sprak staatssecretaris-voor-afgang,  Verherstraeten tijdens de Zevende Dag en niemand in de studio proestte het uit, of durfde de man terecht te wijzen. Verherstraeten heeft er al een jarenlange carrière opzitten van keihard liegen en bedriegen als fractievoorzitter van de CD&v.

Heeft niemand van die 18 ministrabele bietekwieten het loonbriefje bekeken of op het bankuittreksel vastgesteld dat er zowat 8% meer uitbetaald was in plaats van 5% minder ? 

Hoe kunnen wij de rest van de maatregelen die dit zootje voorstelt ernstig nemen ? Welke kemels zijn er nog geschoten en wat staat ons nog te wachten ?

Di Rupo en zijn Vlaamse minderheidministers doet er alles aan om het vertrouwen dag na dag te beschamen.  CD&v, Open-vLD en sp-a krijgen het erg benauwd om deze stuntelregering overeind te houden.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!