Angeltjes
12-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier franstalig

 

 De Waalse snobwinkel 'I love shoes' in de Kolveniersvest te  Lier doet mee aan de solden en deelt dit mede aan de Lierenaars.

 

50% korting op dit paar prachtige stapschoenen uit de collectie : het is een cadeau. Merci, Franscouillons !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Marie Dedecker en de Gemeentelijke Holding

 

De Brusselse onderzoeksrechter Colette Callewaert is aangesteld om een gerechterlijk onderzoek te voeren naar mogelijke fraude bij de Gemeentelijke Holding. Het onderzoek is het gevolg van een klacht die LDD-Kamerlid Jean-Marie Dedecker starte.

Het is nu even wachten op de voornaamste onderzoeksdaden van de onderzoeksrechter om uit te maken in welke handelingen de speurders aanwijzingen van misdrijven zien. Gespecialiseerde speurders van de centrale dienst voor financiële criminaliteit van de federale politie zijn op zoek naar geheime bronnenom  de zaak verder uit te pluizen.

De klacht van Jean-Marie Dedecker (LDD) focust op de kapitaalverhoging van de Gemeentelijke Holding die ze in 2009 aan haar aandeelhouders heeft gevraagd. De kapitaalverhoging was een rechtstreeks gevolg van de 500 miljoen euro die de Holding zelf moest toestoppen aan Dexia bij de eerste reddingsoperatie in 2008.

De Holding beloofde de gemeenten een dividend van 13 procent per jaar. 'Wie een beleggingsproduct belooft met 13 procent rendement en daarna failliet gaat, wordt steevast voor de rechter gedaagd', zegt Jean-Marie Dedecker(LDD).

Francis Vermeiren, voorzitter van de  Holding, beklemtoonde eerder al dat het dividend destijds haalbaar was. Volgens hem konden de gemeenten ook vrij kiezen om in te tekenen.

Bron : http://www.nieuws-oostende.be/NIEUWS/index.php/2-top-nieuws/94-jean-marie-dedecker-ldd-is-van-zijn-woord


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 771)

 

Waar is de tijd van "Monsieur Schul ?"

Het moet rond de tijd van de wereldtentoonstelling in 1958 geweest zijn dat ik deze wonderlijke man leerde kennen. "Monsieur Schul", zoals ik hem toen aansprak, was toen ongeveer 45 jaar oud, jongman, franstalig, zeer gefortuneerd en hij woonde nog bij zijn ouders in op de hoek van de Koninklijkelaan en de Koningin Elisabethlaan in Berchem. Hij was de grote baas van de firma "De Bosschère et Woller" dat toendertijd waarschijnlijk de grootste verzekeringsmakelaar was in Antwerpen. Hij had zich een nieuwe Amerikaanse wagen aangeschaft van het type "slagschip" zoals er in die tijd werden gebouwd. Het was een azuurblauwe "décapotable" Ford Fairlane. De wagen had toen veel bekijks.

Jammer genoeg was het de eerste maal dat "Monsieur Schul" een wagen had gekocht omdat hij nooit had leren rijden en zich steeds met een firmawagen had laten rondvoeren. "Monsieur Schul" stalde de wagen in de garage van mijn vader in de Prins Leopoldlaan. Aangezien ik destijds soms als nachtwaker diende in te vallen had ik hem regelmatig geholpen om zijn wagen in en uit de "box" te rijden. Na enkele ongevallen besloot hij niet meer of nog zo weinig mogelijk zelf achter het stuur plaats te nemen. Ik kon het bijna niet geloven toen hij me zei "Freddy: hier zijn de sleutels; beschouw die wagen als de uwe als u ergens naar toe moet en doe me een plezier om me, als U kan, hier en daar naar toe te rijden". "Monsieur Schul" was dus de voornaamste oorzaak van mijn regelmatig "brossen" tijdens mijn eerste en tweede kandidatuur handelswetenschappen. Meestal diende ik hem naar de Société Générale in Brussel te brengen voor een vergadering die meestal ongeveer een uur duurde. "Monsieur Schul" kocht iedere dag een reeks internationale dagbladen en bleek als enige hobby "lezen" te hebben. Hij verslond iedere week enkele boeken. Tijdens onze verplaatsingen vertelde hij mij steeds, zoals een soort waarzegger, wat hij meende dat in de politieke- en zakenwereld in de toekomst zou gebeuren.

Zo vroeg hij me op zekere dag of ik wist wat "leasing" betekende. Neen, dus. Hij begon dan te vertellen dat allerlei goederen zoals machines, auto's, vliegtuigen enz. slechts werden aangeschaft wanneer de kopers voldoende geld hadden om alles te betalen. Dit gaat nu snel veranderen vertelde hij mij. De eersten die allerlei goederen gaan aanschaffen en ze per dag, week, maand of jaar gaan verder verhuren gaan fortuinen kunnen verdienen was zijn mening. En inderdaad later begon ik te horen van Avis, Hertz, Eurorent, verhuurders van vliegtuigen enz.

Op een andere dag wou hij me duidelijk maken dat een van de belangrijkste uitvindingen in de wegenbouw was dankzij een machine die nu tonnen asfalt kon opslokken en door langzaam vooruit te rijden meter na meter verharde weg produceerde. Miljoenen kilometers zandwegen gaan in de loop van de volgende jaren worden geasfalteerd en de mobiliteit in de wereld zal veranderen.

Bijna iedere rit had hij een nieuw verhaal. In de loop van de latere jaren heb ik nog dikwijls aan "Monsieur Schul" gedacht. Eén van zijn voorspellingen was echter nooit uitgekomen. Zo had hij me op een dag verteld dat "olie" de belangrijkste energiebron zou worden voor de volgende generaties. Er gaan miljoenen auto's en duizenden vliegtuigen worden gebouwd zei hij en deze hebben allemaal die brandstof nodig. De grootste producenten zullen nog voor vele jaren in het Midden-Oosten te vinden zijn was zijn mening. Freddy, u zou eens op een wereldkaart moeten kijken en dan zal u zien dat al die tankschepen op zeker ogenblik door een zeer smalle zeeëngte moeten de straat van Hormuz genaamd. Het land dat ooit die engte zal afsluiten zal een derde wereldoorlog doen ontbranden indien die er nog ooit komt.

Toen vorige week alle media begonnen met het verhaal dat Iran nu dreigt met het afsluiten van "de straat van Hormuz" dacht ik plots terug aan méér dan 50 jaar geleden en aan "Monsieur Schul".

Alléén blijf ik hopen dat hij toch geen gelijk zal halen en zijn voorspelling niet zal uitkomen. 

Maar toch, ik heb nu mijn twijfels.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syrië

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andalusische Lente

 

De Kerst- en Nieuwjaarsstemming in Spanje werd overheerst door controversiële berichtgeving over de islam.  De twee nieuwe Spaanstalige islamitische televisiezenders, waarover we eind 2011 al berichtten, hebben een en ander in een hogere versnelling gebracht. 

De conflicten weerspiegelen een beeld van de stijgende invloed van de islam in Spanje als gevolg van de toenemende immigratie uit moslimlanden.  Ze zijn een voorbode van de toekomst, vooral omdat de moslimbevolking naar alle verwachtingen binnen de volgende vijftien jaar zal verdubbelen. 

Het is niet te verbazen dat de demografie één der topthema’s is. Ook daar – zoals in menig ander Europees land – was de eerstgeboren baby in 2012 een kind van moslimouders.  Naar schatting zou 75% van alle op 1 januari 2012 in Spanje geboren kinderen een immigratieachtergrond hebben, voornamelijk een Marokkaanse.

Deze trend is niet nieuw:  ook in 2005, 2009 en 2011 hadden alle eerstgeborenen op 1 januari moslimouders.  Sinds 1990 is de moslimbevolking in Spanje gestegen van 100.000 tot ca. 1.300.000.  Tegelijkertijd verlaten de autochtone Spanjaarden, vooral jongeren,  massaal het land.  De economische crisis – bijna ¼ van de Spanjaarden of 5 miljoen heeft geen werk – veroorzaakte een exodus van de eigen bevolking, die elders op zoek naar werk gegaan is, zoals in Groot Brittanië, in Duitsland, in Zwitserland en de VSA.  In cijfers betekent dit dat ca. 150.000 Spanjaarden wegtrokken in 2011, 128.655 in 2010 en 102.432 in 2009; d.w.z. dat er in totaal 1,7 miljoen Spanjaarden hun vaderland verlaten hebben en, met geen economische beterschap in zicht, zal dit cijfer nog stijgen.

Bij islamieten gaan er stemmen op voor een Andalusische lente om het “bezette” Spanje terug op te eisen voor de islam, zoals ze ook menen recht te hebben op het grondgebied van het huidige Israël, als deel van het vroegere Ottomaanse Rijk.

Andalusië in Zuid-Spanje dankt zijn naam aan Al Andalus, de Arabische naam van het gebied in Spanje, Portugal en Frankrijk, dat van 711 tot 1492 bezet werd door moslims, de Moren.  Menig moslim baseert zich op de veronderstelling dat door moslims verworven land altijd onder hun overheersing moet blijven en gelooft derhalve dat alle gebieden die, tijdens de Reconquista terug in christenhanden overgingen, nog altijd hun eigendom zijn en dat ze derhalve het volste recht hebben terug te keren en hun regels op te leggen.

Volgens een onderzoek van de zakenkrant Intereconomia op het internet doen de islamieten en djihadisten er de laatste maanden geen doekjes om: zij eisen onomwonden de islamisering van Spanje.  Islamieten beschuldigen Spanje ervan ’s lands moslimgeschiedenis te willen uitwissen en eisen de invoering van de sharia.  Het internet, met de onbeperkte mogelijkheden van discussiefora en chatrooms,  is hun beste vriend bij het rekruteren van volgelingen.

WebIslam.com is een voorbeeld van een Spaanstalige webstek gewijd aan de herovering van Al Andalus.  Een nostalgisch artikel met de titel “Al Andalus is geen verloren paradijs, maar een huidig paradijs” geeft onomwonden weer: “Dit is de beschaving van Al Andalus.  Deze beschaving is geen verloren paradijs, maar een hedendaags paradijs, aanwezig in alles wat er gezegd wordt en niet gezegd wordt.  Wij, moslims, moeten ophouden met janken en de woorden van Abu al Baka Arandi’s gedichten reciteren Wij zullen Al Andalus heroveren”.

Andere artikelen gaan de emotionele toer op om volgelingen aan te trekken.  Een geliefd thema is dat van de moslims die ‘de sleutels van hun ouderlijke huizen in Al Andalus in hun handen houden om hopelijk daarnaar weer te keren”.  Ironisch gezien is het antisemitisme nog zo diep ingeplant bij de Spanjaarden dat ze de parallelle opstelling van de Palestijnen t.o.v. Israël niet willen erkennen.

Maar WebIslam.com beperkt zich niet tot het oude Europa.  Voor de webstek is het duidelijk dat niet de Spaanse christenen onder de leiding van Christoffel Columbus Amerika ontdekten, maar wel de moslims – vanzelfsprekend – en wel in de 12de, 13de en 14de eeuw.

Jamal Bin Amnar al-Ahmar, een universiteitsprofessor verbonden aan de Ferhat Abbas Universiteit in Sétif, Algerije, spant zich in voor de heilige zaak.  Hij is de zelfverklaarde afstammeling van de Nasirid dynastie der Bania al-Ahmar, de heersers van Al Andalus tot de herovering door Ferdinand en Isabella in 1492.  Deze heer met heersersambities heeft nogal wat eisen: sinds drie jaar voert hij campagne om het land terug te geven aan de – naar zijn mening – rechtmatige eigenaars.  Zijn lessen betekenen inhoudelijk niets meer dan een hersenspoeling van zijn studenten.  Maar daar houdt het niet op: hij heeft via zijn webstek koning Juan Carlos een open brief geschreven om hem van zijn rechtmatige eisen te overtuigen: hij wil de onverlaten (Fransen, Engelsen, Europese en pauselijke kruisvaarders), die in 1492 de Moren verdreven, identificeren en laten veroordelen voor oorlogsmisdaden.  Hij eist dat de tienduizenden afstammelingen van de verdreven Moren terug naar huis – naar Al Andalus – kunnen keren, dat ze alle burgerrechten krijgen en dat hun bezittingen gerestaureerd worden.  Verder voert hij aan dat zijn eer gekrenkt werd doordat zijn dringend verzoek om de diaspora van de Moren op de Spaanse agenda te plaatsen genegeerd werd evenals zijn rechtmatige eis dat een verontschuldiging en een schadeloosstelling, begeleid van een uitnodiging aan de lijdende, verdreven Moren om naar het vertrouwde Al Andalus, dat ze meer dan 500 jaar geleden gedwongen werden te verlaten, terug te keren, geen weerklank kon vinden in politieke middens. 

In Madrid benoemde de nieuwe conservatieve premier Mariano Rajoy voor de eerste keer in de geschiedenis een moslim als regeringsafgevaardigde in Melilla.  De twee Spaanse enclaves Ceuta en Melilla, met een totale grondoppervlakte van 30 km2 en 120.000 overwegend Spaanse inwoners, werden gedurende meer dan 500 jaar door Spanje bestuurd. Marokko beschouwt dit als een bezetting en eist onafhankelijkheid, maar Madrid wil van geen der beide enclaves afstand doen.  Rajoy hoopt door de benoeming van Abdelmalik El Barkani de Marokkaanse koning te sussen, die zich behoorlijk opwond over het Spaanse koninklijk bezoek in 2007 aan de twee enclaves. 

Intussen maakt de Spaanse geheime dienst zich ongerust over de nieuwe islamitische regering in Marokko, die door middel van georkestreerde betogingen en rellen door Marokkaanse immigranten in Spanje, de regering onder druk kan zetten om de langdurige geschillen tussen de twee landen te beïnvloeden.  Getuige daarvan was een betoging in het industriële Terrassa in december 2011 door 3.000 Marokkaanse immigranten tegen de besparingen in de sociale zekerheid; de omvang en de spontaniteit der betogers verraste de overheid: zij had slechts 1/10 der deelnemers verwacht. 

Tenslotte verrasten de Madrileense politici vriend en vijand door tijdens de eindejaarsperiode een nieuwe tentoonstelling als herinnering aan de 1.300ste verjaardag van de Moorse invasie boven de doopvont te houden: een herinnering aan één van de meest aangrijpende periodes in de Spaanse geschiedenis. 

Wij zijn benieuwd wanneer de Italianen het Romeinse Rijk gaan heroprichten of wanneer we ons moeten gaan verdedigen tegen een nieuwe Vikingerinvasie. 

Bron: www.stonegateinstitute.org

Bewerking en vervollediging: Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jobwijzer

 

Sympathieke vreemdselingenvriend en aanhanger van de godsdienst van de vrede biedt zijn diensten aan op de arbeidsmarkt. Heeft geen specifieke eigenschappen of talenten. Wil graag werken in de spionagesfeer. Referenties : Nationale Loterij. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of vrouwen graven mogen bezoeken

Dit is uitsluitend aan mannen toegestaan, want vrouwen betekenen een verleiding voor de man.

Van de zeer invloedrijke moslimgeestelijke Abdul Aziz bin Baz (voormalig staatsexpert van Saoedi-Arabië en één der prominentste geleerden van de Soennitische islam van de 20ste eeuw – 12.08.2010)

Vraag:Mogen vrouwen graven bezoeken?”

Antwoord: “Vrouwen mogen geen graven bezoeken, want Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – vervloekte de vrouwen die graven bezochten.  Deze verklaring (van Mohammed) werd via Abu Huraira, ibn Abbas en Hassan bin Thabit aan ons overgemaakt.  Daarom mogen vrouwen geen graven bezoeken, mannen daarentegen wel. Immers Allahs profeet - Allahs zegen en heil wezen met hem – deelde ons mede: ‘Bezoekt de graven want zij zullen jullie aan de jongste dag herinneren.’  Dit werd ons in de authentieke overleveringsverzameling van moslims overgemaakt. 

De zin van deze aanwijzing is – Allah weet waarom - dat vrouwen een verlokking (voor mannen) betekenen en ongeduldig zijn.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


11-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 11 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wegens een kleine panne vandaag zijn er enkele reacties verloren gegaan.  De schrijvers kunnen ze terug inzenden. Wij bieden onze welgemeende verontschuldigingen aan.

Aan senior i.v.m. blokkeren van gsm
 
Zijn tip is interessant, doch er zijn genoeg middelen te vinden om een geblokkeerd toestel te deblokkeren en de Imei te veranderen. Dat nummer staat trouwens ook steeds op de verpakking van het toestel en op een bijgeleverd kaartje. Google is je beste vriend om in voorbeeld van de gsm's, deze onfrisse praktijken uit te voeren ;-) Ik was de code vergeten van mijn alarminstallatie en volgens de handleiding moet je hiervoor de firma aanspreken, doch na enkele minuutjes googelen kon ik zelf de boel resetten. Veilig is anders en criminelen kunnen ook op Google gaan kijken.

Chris - Compuhelp

*****

De justitiegriet en de busgriet

De reactie van die Antwerpse justitiegriet zegt alles : de schijn van onpartijdigheid, zoals ze zelf zegt, de schijn.Meer woorden moeten niet vuil gemaakt worden aan die club.Ben het met Ray volkomen eens, mens ga kooklessen volgen en neem contact met de rode busgriet, even onbetrouwbaar, zij helpt je wel aan een postje, de core business van de rode ratten.

Laten we aub elk politiek creatuur verjagen, want het is toch maar alleen corruptie en ellende met dergelijk zootje ongeregeld.

Jean

*****

Eva Leliard,

Redactie,  Madammen als Leliard moet je niet naar de kookles verbannen, wij hebben ook onze fierheid ; kwalitatief eerlijke producten, dito gerechten, kunstmatige smaakmakers zijn niet aan ons besteed.

mvg Vlaams Lekker.

NvdR Angeltjes : Akkoord. De naailes dan.

*****

Indiaans en de schijn van onpartijdigheid

Reeds jaren dacht ik te weten dat Indiërs zowat de hele diamanthandel in Antwerpen van de Joden hadden overgenomen. Niets is minder waar blijkbaar. Het zijn de Indianen. Spreek mij niet tegen want de Pravda heeft het mij zo verteld in het journaal. (http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/journaal/2.19350/2.19351/1.1192937)

In deze uitzending viel nog een vreemde uitspraak van rechter Eva Leliard : Justitie hoeft enkel de schijn van onpartijdigheid te waarborgen. De schijn is dus voldoende.  Ik ben blij te horen wat ik al jaren vermoed.  Onpartijdigheid in de rechtspraak hoeft niet, als we maar de indruk wekken.

Dat zijn echt uitspraken van hooghartige slimmeriken die zich ver boven de gemeenschap verheven achten. Kijk even naar de sluwe gelaatsuitdrukking van diezelfde Eva Leliard als zij antwoordt niet te weten wie aanwezig was op het etentje. "Ik kan het u niet zeggen, want ik was er zelf niet." Doet mij denken aan de antwoorden van domoren die meedoen aan spelletjes : "Ik weet het niet, dat is gebeurd voor mijn tijd". 

Als je woordvoerder bent voor een groep,en dan zeker een elitetroep zoals de rechters,  dan word je geacht degelijke antwoorden te formuleren en de kijkers niet te behandelen als een kluitje dommeriken. 

Duplo Duplex

*****

Multicrimineel?

@Rene, goed gezien, multicrimineel.

Ik hoorde gisteren van een sociale assistente uit Borgerhout dat een Ghanese asielzoeker zonder papieren, die ondertussen toelating kreeg om hier met zijn vrouw en zes kinderen te wonen en er nog een gezin in Ghana op na te houden, razend kwaad was omdat na zijn asielvergunning 'zijn papieren' die hij had begraven verdwenen waren. En volgens hem deden al zijn landgenoten dat. Het geeft me toch een ander gevoel over die arme sukkelaars van 'mensen zonder papieren'

Mieke

*****

Brood en spelen  & Brand te Hoboken

De gratis drink en het pakske friet, wordt vooral gesmaakt door niet sinjoren van buiten de stad. Het schandalige is dat men dan met de gratis verkregen spullen op de verwarmde terrassen plaats neemt, de zoveelste mokerslag voor de horeca.

Brand te Hoboken, waarom krijgen de slachtoffers niet dezelfde behandeling als eender welke aangespoelde leegloper, die men op hotel all-in plaatst ?

Gina

*****

Brood en spelen

Ik heb het relaas van Wim Wienen gelezen,maar toch ben ik bijna zeker dat de volgende burgemeester een zekere Patrick Janssens zal zijn. Het is toch zo",één tegen allen".(spa & ps regeren dit onlandje )

Joos

*****

Pauselijke nieuwjaarsboodschap.

Geachte redactie,

Ook in Vaticaanstad wordt elk jaar door de dienstdoende paus een nieuwjaarstoespraak gehouden voor de vele uitgenodigde gestelde lichamen.

Dit jaar had Ratzman wel een duidelijke boodschap bij die de ganse weireld aanbelangde. Volgens de kerkvader is het homohuwelijk een gevaar voor het voortbestaan van de mensheid. Deze pauselijke vingerwijzing vond ik gisteren ergens in de media maar was voor het einde van het daglicht al verdwenen. Ik heb geen hoge pet op van al dat nichtengedoe en denk ik er het mijne van,maar het is wel straffe kost dat deze woorden uit de mond komen van de kerkleider wier  instelling wereldwijd gebukt gaat onder de schandalen van pedofilie homofilie en ander seksueel gescharrel.

Zou de paus er niet beter aan doen de overbevolking van onze planeet in vraag te stellen die een reëel gevaar voor de mensheid betekent, veel meer dan het gestoei van een clubje jeanetten.  Zou Ratzinger niet beter zijn invloed aanwenden om een ECHT gevaar in te dammen met name: de waanzinnige Islam i.p.v. zijn bezorgdheid te uiten over een stelletje kontneukers?

mvg - Senior

*****

De Koning bevriest

zijn loon ? Levert enkel de indexaanpassing van zijn dotatie in ? Het is dus de index die men bevriest, om dit later als bijkomende premie te kunnen uitkeren, geheel volgens de B. wetten toch ? Quel geste !

Gina

*****

Ludo versus Michel

Men vergelijkt regelmatig de Ludo (VC) met zuipschuit Daerden maar Daerden legde als minister elke morgen een Vlaams ministerke tussen zijnen boterham, en tegen het einde van de week had hij ze allemaal gehad! Hij lacht zich een kriek met  en drinkt een Kriek op  die kritiek uit Vlaanderen!
 
Ludo

*****

EPO VC

Heel erg, dat dergelijke marginale figuren "A" vertegenwoordigen, als de 'sterke ploeg' van 't schoon verdiep. Ontneem die labiele dronkenlap zijn bevoegdheden, en zet hem op non-actief.

Anderzijds vind ik het nogal raar, dat dit plotse N-vA communiqué samenvalt met de 'diamant affaire'.

Gina

*****

Zo kan het niet verder met het verderf en de achteruitgang van ONS Europa

Hetgeen zich het laatste jaar allemaal heeft afgespeeld en zich heden ten dage nog steeds afspeelt,  wordt steeds erger :  voor 85% steeds tegen de eigen Europese bevolking en dat door zogenaamde Europeanen.

De roofpraktijken en het geweld waarbij de geweldplegers steeds in bescherming genomen worden, zal uiteindelijk leiden tot de 3de Wereldoorlog. Die oorlog zal niet gebaseerd zijn op meer grondgebied innemen maar op bescherming van eigen beschaving, want momenteel hebben barbaren het grootste woord en dat met ondersteuning en medewerking van binnenlandse én Europese verkozenen. In het land B komt het grootste gevaar steeds van de franskiljons, nu weer via de hallucinaties van de zwarte lola's, vooropgestuurd door de nicht van Mons.

Men tracht ons een levenswandel op te leggen, men tracht het vrije gedachtengoed in een bepaalde richting te sturen, men tracht het vrije woord te blokkeren en men tracht respect voor iets waar geen respect voor bestaat te verplichten.Aan hetgeen Lucky9 schrijft kan niets toegevoegd worden, idem dito hetgeen Senior, Jade, Savat, Floriaan, Ray e.a. geregeld vermelden.

M.i. zal 2012/2013 een enorm keerpunt gaan geven in heel Europa, of ik nu met een Franse, Duitse, Nederlandse, Oostenrijkse of Engelse oud-collega praat via mail, er komt steeds hetzelfde naar voren  : “Zo kan het niet verder met het verderf en de achteruitgang van ONS Europa”.

Het zit bij enorm veel mensen heel hoog.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstaligen schuwen Vlaams Belang

 

Gisteren laaiden de gemoederen hoog op in het Waals Parlement. Aanleiding was het feit dat er werkvergaderingen zouden doorgaan onder leiding van Vlaams Belang-parlementsleden. Over de mogelijkheid om werkvergaderingen van leden van de verschillende regionale parlementen te laten plaatsvinden, bestond er wel overeenstemming.

Voorzitter van de commissie Algemene Zaken in het Waalse Parlement Hervé Jamar (PS) vond het initiatief interessant maar stelde in zijn betoog dat het “op diepe ideologische bezwaren botst, gezien Vlaams Belangers bepaalde commissies mee zouden voorzitten.”

U merkt het, hoe men het ook draait of keert: enkel het Vlaams Belang duwt Franstalig België in het defensief. Bij ons moeten PS’ers inderdaad niet zijn om zoete broodjes te bakken, wel om in alle sereniteit de notariële scheidingsakte te ondertekenen.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goede raad voor de bescherming van uw GSM

 

Informatie die zeer nuttig is en waarbij men zich kan afvragen waarom de verkopers daar niets over zeggen.  Probeer het zelf maar : uw GSM uniek serienummer.

Toets op uw GSM:  * # 06 #   (dus: sterretje, hekje, nul, zes, hekje) en bij het laatste hekje verschijnt het serienummer van uw mobiele telefoon op uw scherm.

Deze code is uniek. Noteer deze code zorgvuldig (bijvoorbeeld in een map op de computer of in uw agenda).

Als iemand uw GSM ontvreemdt, telefoneert u naar uw operator en geef deze code door. Uw telefoon kan dan volledig geblokkeerd worden, zelfs als de dief de simkaart verandert.  U zult er waarschijnlijk uw GSM niet mee terug krijgen, maar u bent er dan wel zeker van, dat de dief met uw GSM niets meer kan aanvangen.

Zend deze boodschap door aan zoveel mogelijke personen.

(toegstuurd door Senior)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onpartijdige Antwerpse rechters volgens Eva Leliard

 

Rode Persrechter Eva Leliard : "Wij zijn als rechters onafhankelijk genoeg om de schijn van onpartijdigheid te waarborgen". (Journaal 10.01.12)

Je moet wel doordrongen zijn van je eigen onfeilbaarheid om dergelijke prietpraat uit te kramen : de schijn van onpartijdigheid volstaat  om je job te doen.  Madame toch, waarom volgt u geen kooklessen ? Misschien zal Ingriet Lieten u aan een postje helpen bij de regimezender.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geakte regerink is goed bezig

 

De begroting - Le budget


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op schoolreis met de Antwerpse Rechtbank

 

Rechters zijn ook maar grote kerstekinderen, die graag in groep op schoolreis gaan. Naar de Grotten van Han en de Waterval van Coo, of in de zomer naar de Vlaamse kust, met schepnet en schop en 's middags wafelschrans bij Moeder Siska. Zo gingen de Antwerpse rechters recentelijk naar het MAS zonder hun boterhammendoos, want er was een lunch gepland in de plaatselijke kantine.

De laatste schooluitstap was op uitnodiging van de Indische diamantairs naar de prachtige Jain tempel in Wilrijk, met aansluitend een etentje : een maaltijd zonder vlees, zonder vis met veel gefriteerde groenten, rauwe bloemen en veel ondefinieerbare njam-njam, want de Jaïn zijn nog een stuk straffer dan vegetariërs.  De rechters, die echt tussen de mensen willen staan, vonden dit een geslaagde uitstap. En alles gratis.

Wij hebben al herhaaldelijk over deze Jain tempel geschreven (zelfs toen hij nog in een primair stadium van opbouw was en niemand in Antwerpen iets afwist van dit exotisch gebouw).  De Indiërs hebben alles zelf gefinancierd, de constructie in zuivere witte marmer werd verwezenlijkt door eigen overgevlogen personeel en materialen. Dit unieke complex, de grootste Jaintempel buiten India is géén toeristische bezienswaardigheid, want je komt er niet in zonder uitnodiging. Van achter een hekkenafsluiting kan je iets zien van de pracht en praal.

Mocht er in Antwerpen geen historisch gegroeide diamantnijverheid bestaan, we zouden hier nauwelijks rijke Indiërs kennen. En zonder rijke Indiërs zou er geen sprake zijn van de weelderige Jaintempel.

Momenteel woont er een kolonie van enkele duizenden Indiërs, hoofdzakelijk  aanhangers van de Jaingodsdienst, in Antwerpen.  Welvarende lieden die hier verblijven met hun families en bedienden en die zich hoofdzakelijk gevestigd hebben in de sjieke woonwijk rond het Nachtegalenpark of in Brasschaat waar zij streng beveiligde peperdure paleizen hebben neergeplant.  De firmabediendes resideren in de omgeving van de Belgiëlei waar traditioneel ook de Joden uit de diamantsector verblijven en waar het goedkoper wonen is.

De Indische kolonie integreert zich niet in de Vlaamse gemeenschap, zoveel is duidelijk, Ze staan niet vijandig tegenover de Vlamingen, zoals bijvoorbeeld heel wat aanhangers van de islam dit wel zijn, maar de Jain zijn nauwelijks geïnteresseerd in de cultuur waarin zij beroepshalve verblijven. Enkelen wonen hier levenslang en ook al kennen zij een mondje Nederlands, hun leven speelt zich af in hun gemeenschap. De meesten keren terug naar hun vaderland als hun activiteiten hier afgelopen zijn.

De Indiërs hebben de Joden stelselmatig verdrongen uit de diamanthandel. Dat is vrij vlug en geruisloos gebeurd, omdat het steentje nu eenmaal een gesloten wereld is met eigen spelregels en officiële bescherming door de lokale, Vlaamse en belgische overheden. Zwarthandel, bloeddiamanten, conflicten, geheimhouding, vals spel, zwart geld, het behoort tot de normale geplogenheden, waarvan zelden iets naar buiten lekt.

Daarom is het vreemd, dat Antwerpse rechters zich gracieus laten uitnodigen voor een bezoek door Indische diamantairs die welbewust mikken op de steun of de sympathie van de rechterlijke macht. Waarom de rechters en niet Gaia of een biljartclub ?  Er loopt momenteel een zoveelste groot onderzoek over het reilen en zeilen binnen de diamantgemeenschap over ontduiking van belastingen, BTW en de belgische wetgevingen terzake. De  procureur-generaal heeft zelfs een huiszoeking laten verrichten bij een Antwerpse substituut, een vrij ongewone tussenkomst.  Er staan grote belangen op het spel en het gerecht is onderhevig is aan allerlei machinaties en interne oorlogjes waarin de partijpolitiek nooit veraf is.

Dat in deze omstandigheden de dwaze rechters van Antwerpen ingaan op zulk een uitnodiging is het zoveelste bewijs van hun wereldvreemdheid.  En dan komen ze met een stalen gezicht voor de televisie vertellen, dat zij bekwaam en slim genoeg zijn om neutraal te blijven. Wie gelooft die mensen nog ? 

Elk dag een ander schandaal scherpt het vertrouwen van de burgers in het systeem aan.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Schoofs in de aanval tegen ministerin Turtelbaum
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De meerderheid keurde dinsdagavond  de beleidsnota van Justitieministerin Annemie Turtelbaum (Open Vld) goed. 

Voor de stemming had Bert Schoofs betreurd dat de voorwaardelijke invrijheidsstelling niet verstrengd wordt voor veelplegers, maar alleen voor criminelen die een straf van dertig jaar of meer hebben gekregen. Hij herhaalde zijn idee om gevangenisboten aan te kopen om de overbevolking tegen te gaan. Hij vroeg Turtelbaum verder om de Moslimexecutieve af te schaffen, vond de nota-Turtelbaum "de kortste en zwakste nota uit zijn hele carrière", maar "gaf de minister toch nog krediet omdat ze een frisse kijk heeft en bewezen heeft krachtdadig te kunnen optreden." Die stelling ontlokte enige ah's en oh's bij Turtelboom.

Schoofs heeft weer eens bewezen dat VB-kamerleden hun dossiers kennen en weten waar zij over praten.  Dat is de hoop van velen in Vlaanderen :  Republikeinen die standvastig en met kennis van zaken  blijven opkomen voor een ander beleid.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw logo Groen

 

Ontwerp Studio Rony

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland, de EU en de wereld : alle macht aan Gazpoetin

 


Een mooi berichtje in de krant van 28 december 2011 : ‘Rusland sluit gasdeal met Turkije’. Fijn, zult u zeggen. Nee, niet fijn. Het betreft hier een megasucces voor president Poetin. En een forse tegenvaller voor Europa.

Een mooie plek om dit verhaal te beginnen is het kantoor van Vagit Alekperov, hoog boven de straten van Moskou. Het heeft een nogal ernstige uitstraling, een beetje Duits, een beetje Scandinavisch. Veel blank hout, maar ook donkerrood leer. Aan de muur hangt een enorme wereldkaart met daarop lampjes die alle investeringen van Alekperov markeren. En dat zijn er nogal wat.

 Vagit Alekperov (l) en Vladimir Poetin (r)

 Aan een andere muur, die achter het titanium bureau van de baas, hangt de tweehoofdige adelaar van de Russische republiek. Op het bureau zelf ligt geen papiertje verkeerd. Het zou zomaar het kantoor van een generaal of een politicus kunnen zijn. Peter Maass, een Amerikaanse journalist, is een van de weinigen die er zijn geweest en hij schrijft er smakelijk over in zijn boek Crude World.

Dat gaat over olie, en wie in Rusland ‘olie’ zegt, komt onvermijdelijk uit bij Alekperov. Deze 61-jarige Rus, geboren in Azerbeidzjan, staat aan het hoofd van Lukoil, de tweede olie- en gasmaatschappij van het land én een van de grootste ter wereld. Zijn persoonlijk vermogen wordt door het zakenblad Forbes geschat op bijna 11 miljard euro.

Dit is dus een man die voor niemand hoeft te buigen. Dit is de man die tijdens haperende olie-onderhandelingen in Kazachstan de president van dat land een zakenvliegtuig van vijftien miljoen cadeau doet, er openlijk bijzegt dat ‘gratis’ niet bestaat en vervolgens een goede deal sluit. Dit is ook de man die op zijn titanium bureau maar één foto heeft staan. Niet van zijn lieve moeder, maar van Vladimir Poetin.

Dat was olie en Poetin.

Alexander Medvedev van Gazprom

Er is ook gas en Poetin.

Het grootste gasbedrijf ter wereld heet Gazprom. Ook dit hoofdkantoor staat in Moskou (nog even, overigens), net als dat van Lukoil. Het is een enorm gebouw aan de Nametkina-straat (nummer 16).

Een van de belangrijke mannen van Gazprom is Alexander Medvedev. Wie hem vraagt naar de bemoeienis van het Kremlin met zijn bedrijf, zoals gebeurde tijdens een presentatie in Sint-Petersburg in 2007, krijgt het volgende antwoord: ‘Wij krijgen echt niet elk uur een telefoontje van het Kremlin. Wij krijgen nooit een telefoontje.’ Of zoals hij later zei: ‘Een sterk Gazprom is goed voor de wereld’.

Maar wie Vladimir Poetin vraagt naar Gazprom, hoort iets heel anders. Die noemt het gasbedrijf het ‘heiligste aller heiligdommen’, zoals Ruslandkenner Marshall Goldman optekent in zijn boek Oilopoly – Putin, power and the rise of the new Russia. En in een toespraak tot het parlement gaf Poetin zichzelf uitgebreid de credits voor de enorme opmars van Gazprom. Het betrof hier namelijk geen toeval, maar ‘een zorgvuldig geplande actie van de staat’. Hoewel ook de lage olieprijzen hun steentje hadden bijgedragen, was de huidige premier ietsje eerlijker dan de vicevoorzitter van de raad van bestuur. Russische grappenmakers noemen hun land niet voor niets Gazpromistan, schrijft Goldman. En hun leider niet voor niets Gazpoetin, een woordspeling op de Russische invloedrijke monnik Raspoetin.

Dan is er Rusland en Poetin.

Daar kunnen we kort over zijn. Er is in Rusland maar één iemand de baas en dat is Vladimir Vladimirovitsj Poetin. Hij werd in 2000 voor het eerst president, vier jaar later werd hij herkozen, nu is hij premier en het moet wel heel erg raar lopen wil hij dit jaar niet opnieuw president worden. Rusland is Poetin en Poetin is Rusland. Vroeger zou zo iemand een tsaar hebben geheten.

Poetins macht rust grofweg op twee pijlers: totale controle over de veiligheidsdienst FSB (waarvoor hij vroeger spion was in Oost-Duitsland) en totale controle over de nationale hulpbronnen. De eerste pijler is een verhaal apart, de tweede maakt hem tot een van de groten der aarde.

Het is heel simpel: iedereen heeft olie, gas en kolen nodig, Rusland heeft dat allemaal in overvloed en Poetin zit als een bok op de haverkist. Het is een goudmijn. Er waren nog nooit zoveel Russische miljonairs en miljardairs als nu. En dat hebben ze allemaal te danken aan Poetin, die ze ongebreideld geld laat verdienen. Onder één voorwaarde: gehoorzaamheid. Zij die afwijken, zoals Mikhail Khodorkovski, kunnen hun vrijheid en geld inleveren. Khodorkovski werd in de jaren negentig schatrijk door zijn maffia-achtige inpalming van staatsoliebedrijf Yukos. Toen hij later tegen de afspraken in politieke ambities ontwikkelde, sloeg Poetin toe. Khodorkovski zit al bijna tien jaar vast in Siberië.

En er is de rest van de wereld en Poetin.

Even wat droge gegevens over olie. Er zijn maar zeven landen in de wereld die meer olie hebben dan Rusland, maar belangrijker nog: er is geen enkel land dat meer ruwe olie produceert. Zelfs Saoedi-Arabië niet.

Een kwart van die olie is voor eigen gebruik, de rest wordt geëxporteerd. Een heel klein beetje daarvan gaat naar Australië (0,3%), Afrika (0,7%) en Noord- en Zuid-Amerika (6%). Iets meer gaat naar Azië (12%). De bulk, zo’n 81%, gaat naar Europa, en daarvan weer het grootste gedeelte naar Duitsland en Nederland. Sterker: Rusland voorziet in eenderde van onze totale behoefte en is daarmee onze belangrijkste olieleverancier. Belangrijk detail (1): de pijplijnen waardoor al die olie wordt getransporteerd zijn in handen van het staatsbedrijf Transneft.

De grootste oliemaatschappij is Rosneft, ook van de staat. De baas van Rosneft was tot voor kort Igor Sechin; dezelfde Igor Sechin die vicepremier is van Poetin en een verleden heeft in de geheime dienst.

Als het gaat om gas, is de Russische dominantie nog duidelijker. Het land is op dit moment de op één na grootste producent van gas (na Amerika) én de grootste exporteur. Onder de eindeloze vlaktes van Siberië liggen ook nog eens de grootste gasvoorraden van de wereld. Een kwart van al dat gas gaat naar Europa. Niet naar Nederland, want wij hebben zelf genoeg. Wel naar landen als Estland, Finland, Letland en Litouwen, die al (!) hun gas uit Rusland krijgen. Nu gaat dat niet om overdreven grote hoeveelheden; die gaan naar grootverbruikers als Duitsland en Italië. Berlijn haalt bijvoorbeeld meer dan eenderde van zijn gasbehoefte uit Rusland.

Belangrijk detail (2): bijna al het gas wordt geproduceerd door Gazprom, een staatsbedrijf. Dat heeft ook het wettelijk monopolie op de export. In 2000 werd ene Dmitri Medvedev president van de raad van bestuur van Gazprom. Dat is dezelfde Dmitri Medvedev die nu president is van Rusland.

Al dat gas en al die olie stromen door enorme pijpleidingen Rusland uit. Om een beeld te krijgen: de olieleiding Druzhba (Vriendschap) is bijna 4.000 kilometer lang. De belangrijkste gasleidingen, die naar de grote afnemers in Europa, lopen door Wit-Rusland en Oekraïne. Daar is altijd rumoer over. Wit-Rusland en Oekraïne denken op gezette tijden dat ze een lagere gasprijs kunnen afdwingen door te dreigen met een blokkade. Als Moskou niet met een mooie korting komt, draaien Minsk en Kiev de kraan dicht, waardoor Europa geen gas krijgt, waardoor Moskou enorm veel geld misloopt.

Vladimir Poetin heeft daar twee oplossingen voor bedacht.

Eén: hij draait gewoon zelf de kraan dicht, waardoor niet alleen Wit-Rusland en Oekraïne, maar ook Europa geen gas meer krijgen. In deze gasoorlogen trekt Poetin altijd aan het langste eind (iedereen heeft gas nodig), maar het is veel gedoe elke keer.

Twee: hij legt gewoon nieuwe pijpleidingen om Oekraïne en Wit-Rusland heen. De eerste daarvan is Nord Stream, die voor een deel eind vorig jaar in gebruik is genomen. Deze loopt van het Russische Vyborg over de bodem van de Baltische Zee naar Greifswald in Duitsland.

Belangrijk detail (3): toen Gerhard Schröder nog bondskanselier van Duitsland was, deed hij er alles aan om Nord Stream mogelijk te maken. Meteen na zijn aftreden werd Schröder voorzitter van de raad van bestuur van Nord Stream AG.

De tweede pijplijn is South Stream, die pas klaar is in 2015. Deze begint in Beregovaya, gaat dan over de bodem van de Zwarte Zee en splitst zich in Bulgarije. Het ene deel gaat naar het noorden, richting Servië en Hongarije, het andere deel gaat via Albanië naar Italië. In de Albanese stad Berat kwamen we dit najaar een team van onderzoekers tegen dat de milieueffecten van de pijplijn aan het bestuderen was. Ze waren nog maar net begonnen, maar de teamleider wist al opgetogen te melden dat er weinig problemen waren.

De Europese Unie had natuurlijk allang in de gaten dat ze zo wel heel erg afhankelijk werd van het Russische gas (en olie). Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de productie stokt door technische mankementen (in Rusland geen verrassende gebeurtenis)? Of als de gasprijs ineens enorm stijgt? Of als Poetin uit politieke overwegingen besluit Europa de duimschroeven wat aan te draaien?

Brussel besloot daarom in 2002 tot het Nabucco-project. Dit is een pijplijn die aardgas uit de landen rond de Kaspische Zee via de Kaukasus en Turkije naar Oostenrijk moet vervoeren. Vandaaruit zou het verder verdeeld moeten worden.

‘Zou’, want het project stokt een beetje. Ondanks de miljarden die er al in geïnvesteerd zijn, is Nabucco er nog niet in geslaagd voldoende leveranciers te vinden. Dat komt doordat Poetin, die de bui natuurlijk allang heeft zien hangen, lucratieve langetermijncontracten heeft afgesloten met landen rond de Kaspische Zee. En het komt ook doordat Poetin de eenheid van de EU breekt door zaken te doen met de afzonderlijke lidstaten (met Hongarije, maar ook met Oostenrijk en Italië).

Die gasdeal met Turkije van 28 december 2011 is ook een mooi voorbeeld. Turkije is deelnemer aan het Nabucco-project, maar laat Gazprom nu een leiding aanleggen door de Turkse economische zone in de Zwarte Zee. Alexei Miller, de CEO van Gazprom, plaatste voor de gelegenheid een blij bericht op de site van zijn bedrijf: ‘Ik wil iedereen die betrokken is bij het South Stream-project feliciteren met het verkrijgen van de bouwvergunning van Turkije. Dit is een leuk cadeautje voor het nieuwe jaar.’ Zijn lachende gezicht spreekt boekdelen. Dit is een megadeal.

Toen de Turkse minister van Energie Taner Yildiz bij de ondertekening van het contract de hand schudde van de Russische vicepremier Igor Sechin, stond er op de achtergrond iemand trots en beleefd te applaudisseren : Vladimir Poetin.

http://www.depers.nl/buitenland/622441/Alle-macht-aan-Gazpoetin.html

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood en Spelen

 

Patrick Janssens en Bart De Wever hebben alleszins één ding gemeen. Dat De Wever een groot liefhebber van de Romeinen en Latijn is, was al langer bekend. Bij Janssens is dat minder bekend. Maar bij Janssens is het vooral één aspect van de oude Romeinen dat hij hoog in het vaandel voert, nl. het Brood en Spelen.

Gisteren sloot ‘De Winter van Antwerpen’ af met de traditionele gratis nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt. Daar konden naar verluidt enkele duizenden mensen zich te goed doen aan gratis drank en eten en kreeg elke aanwezige ook een geschenk, een muts of een baret, uiteraard met de stralende A. Wat de kostprijs van dit alles is, kon de aanwezigen niet deren. Kortom, iedereen gelukkig met het bestuur van A. Maar is dat wel zo?

Het zijn immers niet de 10.000 aanwezigen die dit feest betalen. Maar wel alle 500.000 Antwerpenaren die getroffen worden door tientallen taksen en belastingen die onze stad rijk is. Daarom interesseert die kostprijs van die Winterevenementen mij wel. Ik zal dit dan ook opvragen bij de burgemeester. En dan gaat het niet over een verzuurde vraag van een oppositielid die de festiviteiten van het college niet gunt. Maar ik ben nogal een ‘quid pro quo’-persoon. Van mij mag het college en Janssens gerust feestjes geven als de stad behoorlijk bestuurd wordt én als er daar budgettaire marges voor zijn. Maar dat is niet het geval. De begroting moet ondermeer door de zware tekorten van het OCMW en de economische crisis binnenkort herbeken worden.

En heeft Antwerpen reden tot vieren? Er heerst in Antwerpen een schrijnende armoede bij een groot deel van de bevolking. De stad krijgt evenmin de criminaliteit onder controle. De drugsoverlast in ’t stad is enorm. Of wat te denken van de recente brandstichting in Hoboken en de terreur van bepaalde groepen vreemdelingen tegen mensen van het eigen volk om ze uit bepaalde wijken weg te pesten. Ook van een inhaalbeweging in het onderhoud en het herstel van de straten en pleinen, merk ik weinig. En zo kan ik mij hele blog vullen met problemen die een dringende aanpak vergen.

Dergelijke dure feesten (het nieuwjaarsvuurwerk alleen al kostte meer dan 30.000 euro) zijn op zijn minst ongepast. Ze dienen enkel om bepaalde groepen mild en zelfs tevreden te stemmen over het huidige bestuur. Kortom, het is een soort langgerekte verkiezingscampagne die Janssens en co nu al bijna zes jaar voeren. En daarvoor betalen de Antwerpenaren geen belastingen. De Antwerpenaar betaalt belastingen voor een veilige stad, een propere stad, een stad met goed aangelegde en veilige straten,… Kortom, geen vals gevoel van welbehagen, maar een degelijk en deugdelijk bestuur. Daar gaat het om.

Wim Wienen Vlaams volksvertegenewoordiger & Gemeenteraadslid Antwerpen

http://www.wimwienen.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming blijft cadeaus geven aan Waal

 

 

 

 


10-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulgarije: het nieuwe doorsluisland voor huwelijksfraude

 

 


Er viel in 2011 een opvallende aantrekkingskracht tussen Romavrouwen, met de Bulgaarse nationaliteit, en Egyptische casanova’s vast te stellen sinds de Arabische lente. 

Bij de Bulgaarse ambassade in Egypte konden ze een merkwaardige stijging van visumaanvragen wegens gezinshereniging noteren.  Men vermoedt dat de explosieve toename van huwelijken niet toe te schrijven is aan verdwaalde pijlen van cupido, maar wel aan een organisatie, die Romabruiden exporteert naar Egypte om via een schijnhuwelijk de weg naar Bulgarije – en uiteindelijk de EU – mogelijk te maken voor de bruidegommen. 

Alle aanvragen werden ingediend door mannen uit een zelfde dorp, Gabria, 50 km ten NO van Caïro.  De bruidjes werden door twee mannen – zakenlui – geïmporteerd: één is een Bulgaar van middelbare leeftijd en de andere een Libiër, die in Bulgarije woont.  Volgens officiële cijfers werden er tegen eind 2011 meer dan 30 aanvragen ingediend omwille van een huwelijk met een Bulgaarse.  De verdachte huwelijken vonden allemaal binnen een heel korte tijdsspanne plaats.

De bruiden, met een leeftijd tussen 20 en 45 en afkomstig uit verschillende regio’s, werden met een bus naar Istanboel gebracht: daar stapten ze in het vliegtuig naar Caïro.  Buiten het snoepreisje, kregen de trouwwillige vrouwen € 500 beloofd in ruil voor hun getuigenis dat ze wel degelijk in Egypte getrouwd waren.  De korte huwelijksceremonie – voor zover die überhaupt plaats gevonden had –  gebeurde volgens de moslimtradities in aanwezigheid van een hodja en drie getuigen. 

Bulgaarse instanties bevestigen dat de betrokken vrouwen nooit een fictief huwelijk afgesloten hebben in Egypte, maar dat ze dit slechts beweerd hebben.  Ze zijn de gewillige medewerksters in een doorsluisoperatie van illegale immigranten via Bulgarije.  De consulaire diensten van de Bulgaarse ambassade zal alle voorgelegde documenten grondig nakijken maar kan er niet vanuit gaan dat elke aanvraag op fraude berust.  Het Bulgaarse Ministerie van Buitenlandse Zaken beslist of er al dan niet een visum uitgereikt wordt. 

Floriaan Terbeke
Bron: www.novinite.com

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!