Angeltjes
18-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Mechelen de thuishaven de VRT ?

 

De VRT overweegt om naar Mechelen te verhuizen. Dat onthulde burgemeester Bart Somers dinsdagavond. De Dijlestad zou een van de opties zijn, naast een verlengd verblijf aan de Reyerslaan en een verhuis naar Vilvoorde. De Mechelse burgervader onthulde de verhuisplannen tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van zijn stad en van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen in congrescentrum Lamot. Somers zei enthousiast te zijn en riep alle Mechelaars op om over de partijgrenzen heen om hun schouders onder de verhuis te zetten.

Drie opties zouden nog open zijn: de renovatie van de huidige televisiegebouwen, een verhuis naar Vilvoorde en een verhuis naar Mechelen. Indien de Dijlestad inderdaad weerhouden wordt, dan zou de nieuwe vestiging achter het station komen. Dat wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (772)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We zullen hen nooit begrijpen!

Met "hen" bedoelen we onze nieuwe Ministers en al diegenen die het in ons land "voor het zeggen" hebben.

Indien men ons ooit raad zou vragen in verband met te nemen beslissingen door de overheid dan zouden we alleen zaken voorstellen die voor "de gemeenschap" goed zouden zijn en die dus steeds een voordeel zouden hebben voor het algemeen belang. Men zou talrijke beslissingen kunnen nemen die de staatsuitgaven snel zouden verminderen en die dus automatisch in het voordeel van iedereen zouden uitdraaien. Maar politiekers schenken steeds aandacht aan bepaalde"groepen" en hopen dan bij dergelijke groepen goed te zullen scoren bij een volgende verkiezing.

Jammergenoeg werd er reeds zoveel beloofd en werden er reeds zovele totale nutteloze organisaties in het leven geroepen dat de huidige situatie reeds totaal chaotisch aan het worden is en bovendien met de dag meer en meer onbetaalbaar aan het worden is. Nog geen maand geleden schreven we dat de vooropgestelde cijfers van onze nieuwe regering totaal ongeloofwaardig waren en het niet lang meer zou duren of men zou moeten toegeven dat er nieuwe gaten werden geslagen. Er is nu een goede maand "geregeerd" en pats....het is reeds raak!
Men is tot de vaststelling gekomen dat er opnieuw en snel naar een bijkomende 2 a 2,5 miljard Euro moet gezocht worden. Het gaat hier dus opnieuw over HONDERD MILJARD Frankskens en dit nieuwe tekort zal zeker het laatste niet zijn.

Daarom begrijpen we niet dat een nieuwe staatssecretaris zoals Maggie De Block het reeds na enkele weken niet laten kan om opnieuw allerlei idiote beloften te maken. Indien we aan Maggie De Block, die als arts en jarenlang parlementslid reeds lang over een meer dan behoorlijk inkomen beschikt, zouden vragen hoevele arme mensen ze reeds persoonlijk gedurende haar ganse loopbaan wat geld heeft toegestopt dan zou het ons verwonderen indien ze ons een lijst met 38 namen zou kunnen ter beschikking stellen. Voor iemand die naastenliefde en solidariteit als belangrijk beschouwd en hoog in het vaandel voert zouden die 38 personen na zovele jaren zelfs nog niet te veel zijn.

Maar nu Maggie met het geld van iedereen kan spelen wil ze er geen 38 helpen (en we betwijfelen sterk of ze dat getal als begoed arts en parlementslid ooit gehaald heeft) maar wil ze niet minder dan 380.000 mensen uit de armoede halen. Alleen het feit dat er aan wordt toegevoegd tegen 2020 toont snel aan dat het hier over de zoveelste totaal idiote politieke belofte gaat. Trouwens Maggie wil niet alleen armen helpen die er om vragen om geholpen te worden maar ze gaat zelfs aan de OCMW's de opdracht geven om ze te gaan opzoeken via school- en huisbezoeken. Het is dat soort zinloze beloften die ons woest maken. De woorden van enkele ministers, die duidelijk maken dat er geen geld meer is en dringend naar nieuwe inkomsten moet gezocht worden om het staatsapparaat in leven te kunnen houden, zijn nog niet koud of ons Maggie komt van alles "beloven" aan honderdduizenden potentiele kiezers zonder dat daarvoor op dit ogenblik enige financiele ruimte voor bestaat.

We vrezen dat met leiders "à la Maggie" we grote kansen maken om er tegen 2020 nog 380.000 armoelijders méér te zullen bijkrijgen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Laeremans aan het woord
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na 540 dagen onderhandelen is er dan toch een nieuwe Belgische regering. Met Di Rupo kreeg het land weer een Franstalige premier. Senator Bart Laeremans maakt brandhout van het BHV-akkoord, het asiel- en justitiebeleid, en de aangekondigde belastingmaatregelen.

Mijnheer Laeremans, sta ons toe even advocaat van de duivel te spelen: de Vlaamse Beweging heeft decennialang gestreden voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Maar nu die splitsing er eindelijk is, is het weer niet goed…

Ja, maar we gaan er op achteruit, in plaats van vooruit. De bedoeling was om de verfransing van de Rand te stoppen en de bestaande discriminatie weg te werken. Maar de Franstaligen krijgen bijkomende rechten en de Vlamingen in Brussel worden weggeveegd. Dat is het meest schandelijke aan dit akkoord. Wij geven onze hoofdstad op. Brussel wordt politiek een Franstalige stad. Dat sommige Vlamingen dit durven voorstellen als een overwinning is onbegrijpelijk.

Beter geen splitsing dan een slechte splitsing?

Absoluut! Zeker wat de splitsing van het gerechtelijke arrondissement betreft, is de regeling nefast en veel slechter dan de huidige situatie. En dan heb je nog de faciliteitengemeenten. Die worden de facto opgegeven. De regeling voor Brussel is uitermate discriminerend. Door die 30.000 Franstalige stemmen uit de Zes nog eens toe te voegen aan de stemmen in Brussel, en tegelijk te verbieden dat de Vlaamse stemmen in Brussel worden samengeteld, worden de Vlamingen daar politiek ‘kalt gestellt’, uitgeschakeld. De Franstaligen hebben geen zuivere uitbreiding van Brussel gekregen, maar daar komt het in de praktijk wel op neer. Ik denk dat de Vlamingen de draagwijdte van die akkoorden niet beseffen.

Die staatshervorming en de akkoorden zijn wel moeilijk en heel technisch voor de modale Vlaming. Daarom kan CD&V ook uitpakken met een misleidende folder over Brussel-Halle-Vilvoorde…

Ja, maar het Wallo-Brux-verhaal is géén moeilijk verhaal. Het verhaal van 2 tegen 1, dat snappen de mensen wel als je dat uitlegt. Brussel wordt in de toekomst op internationaal niveau helemáál geprofileerd als een Franstalige stad. Een stad waar de stem van de Vlamingen van geen tel meer is. Alles gebeurt zonder enig overleg. Niet met de Vlamingen en niet met de Brusselse Vlamingen. Dat is gewoon een staatsgreep van de Franstaligen. We worden politiek geëlimineerd in Brussel en door een pact te sluiten met Wallonië - de fameuze Fédération Wallonie-Bruxelles - wordt Vlaanderen in de minderheid gedrongen. En daar moeten we nog voor betalen ook. We krijgen meer belastingen. De transfers nemen nog toe. En tegelijkertijd worden we bij de bok gezet, krijgen we minder rechten en worden we gemarginaliseerd. Er is geen enkel volk ter wereld dat dit duldt. Die boodschap zou je in Vlaanderen wel uitgelegd en verkocht krijgen, als je de media mee had.

Het Vlaams Belang is tégen, maar het FDF ook. “Zie je wel, het is een evenwichtig akkoord”, klinkt het dan.

Ja, maar dat is een vals argument. We moeten het Vlaams regeerakkoord en de Vlaamse resoluties als maatstaf nemen. De akkoorden van Di Rupo gaan daar lijnrecht tegen in. Het FDF heeft dat magistraal gespeeld. Door te doen alsof de Franstaligen al veel hadden toegegeven, hebben ze nadien nog méér binnengehaald. Vooral die constructie van een ‘Metropolitane Gemeenschap’ is pervers.

Waarom is die grote hoofdstedelijke gemeenschap zo gevaarlijk?

Wel, naast de Vlaamse, de Franstalige en de Duitse gemeenschap komt daar nu nog een vierde bij: een soort Brusselse ‘gemeenschap’. De woordkeuze is ook geen toeval. Brussel wordt sluipenderwijze uitgebreid, want alle gemeenten uit Brabant zullen er deel van moeten uitmaken. Alle Vlaamse doelstellingen worden getorpedeerd: het stoppen van de Brusselse olievlek, het tegengaan van de verstedelijking. Dit is zeer verregaand en versterkt de greep van Brussel op Vlaams-Brabant fenomenaal. De Franstaligen hebben zich nooit neergelegd bij de taalgrens en met dat gedrocht van een Metropolitane Gemeenschap wordt die taalgrens doorbroken.

De natte droom van de Franstaligen…

Inderdaad. Heel dat Wallo-Brux-verhaal past in de post-België-strategie van de Franstaligen. Zij zijn de onafhankelijkheid aan het voorbereiden. Er is een merkwaardige consensus tussen de Waalse pers, de Franstalige universiteiten en de Franstalige politici die er allemaal van uitgaan dat België vroeg of laat zal verdwijnen. Beatrice Delvaux van Le Soir steekt niet onder stoelen of banken dat de Franstaligen hun geostrategische posities gevoelig hebben versterkt met de strikakkoorden van Di Rupo. Die gaan de ontbinding van België vertragen en bemoeilijken. En áls het zover komt, gaan ze zeggen, “ja maar, Brabant is wel van ons”…

Dat ziet er allemaal heel erg uit. Begrijpt u waarom Bart De Wever het akkoord dan “geen nachtmerrie” heeft genoemd?

Dat is een onvergeeflijke flater. De N-VA heeft gewacht op de officiële reactie van het FDF en daarna heeft De Wever gezegd: “het is geen nachtmerrie”, want “Maingain heeft niet binnengehaald wat hij wou.” Maar daarmee hebben ze Di Rupo wel uit de wind gezet en de positie van de Vlamingen onderuit gehaald.

Hier en daar hoor je dat Bart De Wever óók bereid was om de faciliteitengemeenten als pasmunt te gebruiken in de onderhandelingen en dat het akkoord van Di Rupo dus niet zoveel verschilt van wat in de nota-De Wever stond…

Dat klopt. Dat is ook het tragische van de hele zaak. De Wever zegt nu dat hij aan de kant is gezet, maar eigenlijk heeft hij de weg geplaveid voor Di Rupo. Die 500 miljoen euro extra voor Brussel hadden zij eigenlijk al cadeau gedaan. Dat maakt het voor de N-VA zeer moeilijk om er nu hard tegenin te gaan. Temeer omdat De Wever zelf gezegd heeft dat het ‘geen nachtmerrie’ is. Om zichzelf in te dekken. Én omdat ze absoluut in de Vlaamse regering willen blijven zitten.

De federale regering is een regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant. Hoe belangrijk is dat?

Dat is vooral symbolisch. Ik hoop dat het de ogen van veel Vlamingen zal openen. De Franstaligen zijn de baas in dit land. Meer dan ooit.

Over naar asiel en immigratie. De ‘snel Belg’-wet wordt verstrengd, de gezinshereniging aangepakt, de asielprocedure versneld. Er komt een lijst van veilige landen en criminele asielzoekers komen terecht in een gesloten instelling. Stuk voor stuk oude eisen van het Vlaams Belang. Applaus, denk je dan. Maar nee. Waarom niet?

Omdat het in grote mate perceptie is, schone schijn en volksverlakkerij. Dat de veel te lakse ‘snel Belg’-wet zou aangepast worden, was al beloofd in 2007. Men moet nu de wil tot integratie aantonen, maar dat is toch niet meer dan normaal, of niet? In verband met de gezinshereniging had men veel verder kunnen gaan. De Europese richtlijnen laten dat ook toe. De Antwerpse topmagistraten hadden gelijk als ze zeiden dat de voorgestelde maatregelen een doekje voor het bloeden zijn en de problemen niet oplossen.

Begrijpt u dat gewone mensen niet snappen dat het Vlaams Belang tégen een verstrenging van de snel-Belg-wet en de gezinshereniging heeft gestemd?

Ja, maar wij hebben daarover stevig overlegd binnen onze fracties. Als wij tégen stemmen hebben we daar goeie redenen voor. Akkoord, er zitten wel een paar nuttige elementen in de nieuwe maatregelen en dus zouden we ons kunnen onthouden. Maar als je de leugen wil doorprikken, kan je beter tegenstemmen.

Dat levert wel het bizarre beeld op dat Vlaams Belang én Ecolo tegenstemmen. “Zie je wel, het is een evenwichtig akkoord”, wordt dan gezegd…

Akkoord, maar dit was zo manipulatief en vals dat we niet anders konden dan tegenstemmen. We kunnen toch geen slecht akkoord steunen, alleen maar omwille van de perceptie. Dan kies ik liever voor een principieel en rechtlijnig standpunt. We moeten de komende jaren blijven aanklagen dat het de verkeerde kant opgaat. Ook uit de cijfers zal blijken dat asiel en immigratie niet onder controle zijn.

Hoezo?

Ik heb in april een nota gemaakt over de demografische prognoses. Zowel voor Vlaanderen als Brussel. Die cijfers zijn ronduit dramatisch. Het laatste jaar zijn er in Brussel 24.000 vreemdelingen bijgekomen. Op 20 jaar tijd is dat een half miljoen, als het niet sneller stijgt. In dat geval hebben we het over 1,7 miljoen Brusselaars in 2030. Dat is echt een zondvloed die op ons afkomt. Dat gaat aan een tempo dat geen enkel land en geen enkele hoofdstad in Europa ons nadoet. Wij zijn wat dat betreft een ontwikkelingsland. En met die massale immigratie stevenen we ook af op de status van een ontwikkelingsland. Die evolutie zal onze samenleving ontwrichten. Brussel kan dat niet aan. Dat is trouwens een van de redenen waarom ze zoveel vers geld nodig hebben: voor scholen, sociale voorzieningen kindercrèches. Zo betalen we ook onze eigen verfransing, want de factuur van die politiek wordt vooral door Vlaanderen gedragen.

Overdrijft u niet?

Nee, absoluut niet. Onze cijfers werden intussen bevestigd door een studie van de Brusselse regering en socioloog Jan Hertogen. Er is geen maatschappelijk draagvlak voor die open-deur-politiek. Een politiek die de Vlamingen in Brussel en de Rand nog verder in de marginaliteit drukt. En dat is ook de bedoeling. Dit is een communautair dossier. We moeten aan de mensen duidelijk maken dat België en immigratie in wezen hetzelfde verhaal is. De massale immigratie wordt door de Franstaligen aangewend om de Vlaamse meerderheid te ondergraven en op termijn te zorgen voor het omkeren van hun positie. Zij willen de demografische verhoudingen in dit land wijzigen. Als men wil dat er op het vlak van asiel en immigratie een echte ommekeer komt, zullen de Vlamingen het zélf moeten doen. Die dossiers hangen nauw samen.

Misschien zorgt Maggie De Block wel voor een kentering?

Ik neem aan dat je een grap maakt. De aanstelling van iemand die zelf zegt dat ze er niks van kent, is te gek om los te lopen. Het is bijzonder laf van Van Quickenborne en Turtelboom dat ze het aartsmoeilijke dossier van asiel en immigratie doorgeschoven hebben naar Maggie De Block. Het feit dat Van Quickenborne en Turtelboom het zelf niét doen, bewijst dat ze het lef niet hebben. Of dat ze niet mogen van de PS. Het spijt me, maar Maggie De Block is een hol vat. Haar gebrek aan kennis en diepgang is verbijsterend. We gaan nog wat zien. Dat wordt de Achilleshiel van de regering.

Bij Justitie wordt een herziening van de wet-Lejeune in het vooruitzicht gesteld. En strengere straffen. Positief, toch?

Ook dat is in grote mate oogverblinding. In 99,9 procent van de gevallen blijft de erg lakse vrijlating na een derde van de straf gelden. Kijk maar naar het recente drama in Luik. Als Justitie niet zo laks had opgetreden, had Amrani die dag gewoon achter de tralies gezeten en was het bloedbad niet gebeurd. Zelfs na de ergste feiten kan men nog altijd na 22 jaar vrij komen. Wat nodig is, is dat men voor bepaalde misdaden die zó erg zijn dat ze eigenlijk onvergeeflijk zijn, een verzekerde levenslange bewaring voorziet. Net zoals dat vandaag in Nederland het geval is.

Dat zijn die fameuze ‘niet-samendrukbare straffen’…

Ik noem het liever een beveiligingsstraf. Die is enkel bedoeld voor uitzonderlijk zware gevallen. De meeste mensen verdienen - na het uitzitten van hun straf - een tweede kans. Maar criminelen die een misdaad hebben gepleegd die de hele samenleving heeft geschokt, moet men een voorbeeldstraf kunnen geven. Ik kan me niet voorstellen dat iemand als Marc Dutroux ooit nog op vrije voeten komt. Ik vind dat men aan die kinderen, de nabestaanden en de maatschappij ook de zekerheid moet kunnen geven dat zo’n misdadigers nooit meer vrij komen. Met niet-samendrukbare straffen bedoelen we straffen die nie stelselmatig kunnen ingekort worden. Wij zijn immers van oordeel dat opgelegde straffen moeten uitgevoerd worden. Daar heeft Steve Steavert ooit de verkiezingen mee gewonnen. Maar de socialisten hebben hun woord gebroken en het werd alleen maar erger. Wij vinden dat het zwaartepunt terug bij de rechter moet liggen. Die rechter moet kunnen zeggen: kijk, dat stuk van de straf is onsamendrukbaar. Dat deel moet de veroordeelde zeker uitzitten. En de rest laat ik dan over aan de uitvoeringsrechtbank.

Stefaan De Clerck was niet meteen de meest krachtdadige minister. Wat verwacht u van Turtelboom, een neofiet op Justitie?

Turtelboom heeft op Binnenlandse Zaken wel wat daadkracht getoond, maar op Justitie zit ze in een heel streng keurslijf. Strafuitvoering is en blijft heel beperkt. Ze gaan nog wat meer enkelbanden gebruiken. Minder gedetineerden in voorlopige hechtenis. Een verkeerde aanpak, want het is al lang niet meer zo dat er te veel mensen in voorhechtenis zitten. Integendeel. Te veel mensen worden te snel weer vrijgelaten.

Ze heeft wel aangekondigd dat als het van haar afhangt ook straffen onder de drie jaar voortaan uitgezeten moeten worden.

Je zegt het: aangekondigd. Maar ik wil het nog zien. Het is natuurlijk ongelooflijk dat dit vandaag niet zo is. België moet het enige land ter wereld zijn, waar celstraffen onder de drie jaar niet uitgevoerd worden. Alle misdrijven moeten een sanctie krijgen en straffen moeten worden uitgevoerd. Net zoals dat in Nederland gebeurt. Turtelboom wil misschien verandering, maar zal ongetwijfeld op de PS botsen. De PS blijft de baas. En zolang dát niet verandert, blijft Justitie het zorgenkind van de regering.

Dat geldt eigenlijk voor álle dossiers. Ook voor asiel en immigratie…

Inderdaad. Die botsing tussen Vlamingen en Walen heb je keer op keer. Overal. De Vlamingen willen een strenge, harde aanpak en de Franstaligen niet. Kijk naar het jeugdrecht. Dat is nog altijd geen sanctierecht, maar een beschermingsrecht, totaal anders dan in andere landen.

En dan is er nog het financiële luik. Volgens Herman De Croo zal Vlaanderen straks 80 procent van de factuur mogen betalen…

Ja, en De Croo staat niet echt bekend als een flamingant. Als ‘compliment’ voor zijn zoontje
kan dat tellen… Wie zal de rekening voor de reddingsoperatie van de banken betalen? En de nucleaire rente? De klant natuurlijk. De belastingbetaler. Europa pleitte voor zware besparingen in de overheidssector, maar die komen er niet of veel te weinig. Zo blijft het brugpensioen in heel wat gevallen overeind tot 2018. Vooral om de Waalse werknemers van Arcelor Mittal te sparen.

Ook politicoloog Carl Devos heeft dat geschreven: de pijnlijke, noodzakelijke maatregelen worden op de lange baan geschoven om de Waalse bedrijven te sparen. De rekening is voor Vlaanderen en de tweeverdieners.

Ja, als je het allemaal optelt: de auto’s, investeringen in alternatieve energie, de energiekosten zelf, de extra taks op digitale televisie… Dat is een zware hap uit het gezinsbudget. De kleine gezinnen worden zwaar gepakt. En op een moment dat we al zoveel betalen, moeten we nóg meer gaan betalen voor Brussel. Er is één partij die de jackpot heeft gewonnen, en dat is de PS.

Er is veel te doen over het gebrekkige Nederlands van Di Rupo.

Terecht. Dat zal de Vlamingen hopelijk nog eens duidelijk maken door wie zij geregeerd worden. In het buitenland begrijpen ze niet dat wij geregeerd worden door iemand die de taal van de meerderheid niet spreekt. Iemand die al jaren minister is. Di Rupo zegt nu wel dat hij Nederlands gaat leren, maar ik verwacht daar eerlijk gezegd niet veel van. De manier waarop hij het Nederlands radbraakt, staat symbool voor het misprijzen van de Franstalige politici tegenover Vlaanderen.

Verdient Di Rupo het voordeel van de twijfel?

Zeker niet. Di Rupo is Mephisto, de duivel die de mensen heel handig en sluw weet te verleiden. Vlaanderen heeft gigantische toegevingen gedaan, financieel en institutioneel. En de Franstaligen kunnen hun luilekkerleventje nog wel even volhouden.

Het Belgische establishment kan opgelucht herademen. België is gered.

Dat klopt. Ze hebben België niet uitgekleed. Dit is in de verste verte niet de ‘Copernicaanse omwenteling’ geworden die ons was beloofd. Integendeel. België wordt versterkt en Vlaanderen betaalt de rekening. Dat is ook wat Bart Maddens zegt: de ergste nachtmerrie die Vlaanderen kon dromen, is uitgekomen.

Kan Vlaanderen nog iets doen?

We moeten alles doen om Di Rupo te bestrijden en te stoppen. Niet alleen op federaal niveau, maar ook in de Vlaamse regering. Want de N-VA dekt Di Rupo daar in feite in.

Het Vlaams Parlement kan nog een aantal dingen tegenhouden…

Ja. Veel zal afhangen van de houding die de N-VA aanneemt. En die is - sta mij toe het te zeggen - niet altijd even kordaat of rechtlijnig. Het is heel merkwaardig dat de N-VA bij de eerste stemming na het akkoord - en die ging over BHV (een voorstel van Joris Van Hauthem) - tégen heeft gestemd. Hoe geloofwaardig is hun Vlaamse oppositie in de Kamer, als ze in het Vlaams Parlement anders stemmen?

In tegenstelling tot de strik van Di Rupo, ziet de toekomst er niet rooskleurig uit…


Nee, maar we mogen de moed niet laten zakken. Ik denk dat er genoeg knelpunten zijn die de regering in moeilijkheden kunnen brengen. De communautaire breuk is niet weg. Dat hebben we wel gezien met het heel onschuldige voorstel van Hendrik Bogaert om de verplichte tweetaligheid van topambtenaren te testen met een taalexamen. De Franstaligen waren woedend. België is niet gered. Dat lijkt alleen maar zo. Het asiel- en immigratieprobleem is niet opgelost. Justitie is nog altijd een puinhoop. Een klein conflict kan snel leiden tot een politieke crisis of de val van de regering…

En dan?

Dat wordt het uur van de waarheid. Het Vlaams Belang heeft nog een heel belangrijke rol te spelen. De N-VA-strategie van onderhandelen is als een kaartenhuisje in elkaar gezakt. De strategie van ‘stap-voor-stap’, het geleidelijk aan, de systemische hervorming van België, was niet meer dan een illusie. Een ijdele, naïeve droom. Het ‘verdampen van België’ binnen Europa is een fabeltje. 2014 wordt een kantelmoment. Ik hoop dat de Vlaams-nationalisten dan een meerderheid kunnen behalen. Dan kunnen we ons scenario voor de Ordelijke Opdeling van het land uit de kast halen en eindelijk de Vlaamse onafhankelijkheid uitroepen!

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mixed Kebab : Guy Lee Thys opnieuw over de fijne multiculturele wereld

 

Met de film Mixed Kebab sluit regisseur Guy Lee Thys aan bij zijn uit 2002 daterende Kassablanka. Centraal staat deze keer een interrraciale homoseksuele relatie tussen een Antwerpse Turk en een autochtoon. De film is vanaf 29 februari te zien in de bioscoop.

Guy Lee Thys toont de wereld zoals die is, benadrukt hij. In Mixed Kebab levert dat twee Turkse broers op met een misdadig trekje (de ene dealt, de andere steelt) en een erg gesloten gemeenschap waarin homoseksualiteit taboe is en gearrangeerde huwelijken vaste prik.

De regisseur denkt aan speciale visies voor de allochtone gemeenschap, maar verwacht - in tegenstelling tot in 2002 - geen problemen. "Ik denk niet dat iemand me op deze film kan pakken." Als wij de onderstaande trailer bekijken, betwijfelen wij heel erg, dat de moslimvrienden dit een leuke film zullen vinden. Gaat de Antwerpse alternatieve cineast ook de moslima's uitnodigen voor de speciale visies ?  Hij doet maar verder met zijn missioneringswerk.

bron : Vandaag.be

 Deze trailer bevat enkele  expliciete homoseksuele scènes. 

 


17-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambiance in het Parijzer openbaar vervoer

 

Zonder promotie te willen maken voor het mooie Parijs uit ons verleden (in verband met de poll over de internationale stad van uw voorkeur) dit aangename videootje, opgenomen in een bus van het openbaar vervoer : Y'a de la joie (er is vreugde)  zong Charles Trenet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 17 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

O2

Beste Gerolf,

Ik verneem dat U door een Britse telecomholding die zichzelf ook O2 noemt en hier niet eens bedrijvig is, gedagvaard bent voor een Brusselse rechter.
Mijn advies over deze poging tot intimidatie kan kort zijn.Wacht rustig de veroordeling van de Brusselse rechter af, en ga dàn in
beroep. Wijzig intussen de titel van uw Engelstalig boek bij de volgende uitgave in O2.FUFor U of fuck U, de keuze is helemaal eigendom van de lezer en niet van
de uitgever.Uitspraak volgt gegarandeerd in het beste geval slechts binnen 15 à 20 jaar of zo.
En uw collega Laeremans moet hier niks anders komen vertellen want zo is het voor elke Vlaamse niet-poco-rechtzoekende in het Rechtsgebied Brussel wiens belangen en dus patrimonium wél op het spel staan.

Met sympathie vanwege
Lucky9

*****

Betreffende die voorhuid

Zijn er daarom zoveel huiszoekingen bezig in die bepaalde woningen ? Hebben ze een hint gekregen van iemand ?

Jean

*****

Jade

Ik bewonder in regel het inzicht van de auteurs die hier reacties plaatsen. Vandaag springt Jade er weer eens boven uit.
Hiervoor moet je tonnen gazettenpapier aankopen alvorens je tot dezelfde nauwkeurig accuraat en waarheidsgetrouwe geformuleerde conclusie komt. Blijven doen zou ik zeggen

Lucky9

*****

De pot op met die beide artikels uit het Strafwetboek

Geachte Redactie,

maar dan wél indien de betrokken "slachtoffers" duidelijk-zichtbaar moslima's zijn. Er is, reeds jàren geleden, ook al eens door mij uitgelegd, waarom NIET HELPEN de énige oplossing is om niet in nesten te raken

Ten behoeve van de Angeltjesfans, nog een geheugenopfrissing : een persoon in ademnood zouden wij (terecht) onmiddellijk trachten te helpen : dit zit ingebakken in ONZE opvoeding. Doch hoé denken jullie dat hààr "meneer" er zou over denken dat een 1)ongelovige, 2) man die géén dichte familie is, 3) zo-maar mond-op-mond toepast op ZIJN bezit ? Afblijven is de boodschap en binnenmonds murmelen:"I know nothing, I'm from Barcelona" zoals Manuel in Fawlty Towers.
 
Victor van Vosselaer

*****

Twintig stukjes voorhuid ?

Plus het stukje dat uit Antwerpen verdwenen is, maakt eenentwintig. Een besnijdenis werd traditioneel meestal uitgevoerd wanneer de baby een week of enkele weken oud is. Dan moeten die stukjes minuscuul klein zijn, los daarvan waarom zou precies dàt stukje bijgehouden zijn en speciaal behandeld ?  Wat mijnheer De Wever hier grappig aan vindt, begrijp ik niet. Hij zou zich beter bezighouden met de échte problemen in de stad waar hij tot de meerderheid behoort.

Foxy

*****

Formule 02

Wat een onnozel klachtje. 02 is een molecule formule voor zuurstof, zoals Annemans het ook bedoelt in zijn boek, zuurstof voor Vlaanderen.

Gina

*****

Het wordt té gortig.

Reeds maanden lang wordt het Vlaamse Belang geweerd op de BRT, een zender die nota bene onderhouden wordt met Vlaams belastingsgeld.

Op die zender hebben ze wel geld om een stelletje onbenullen wereldreizen te laten maken, hebben ze wel geld om de allochtonen aan het woord te laten komen maar doen ze er alles aan om het eigen Vlaamse volk te boycotten resp. te vernederen. Wordt het niet hoogtijd dat weggesmeten belastingsgeld aan dat rood gedrocht te halveren? Het beste zou zijn het volledig van de hand te doen, besparing ± 350.000.000 euro. 

Dit zou 2 problemen oplossen nl. de ergernis bij een groot aantal Vlamingen en het voorkomt maagzweren en/of darmklachten. Van de huidige verraders, lees: cd&v, vld, spa en groen, moeten we niets verwachten, die krijgen een orgasme van zichzelf bezig te zien op de buis, dus moeten we zelf gaan ingrijpen en hoe kunnen we dat het beste doen? Door vervroegde verkiezingen op te eisen want die bende onder leiding van ‘de afgrond’ gaat nog verschrikkelijk veel schade berokkenen aan Vlaanderen.

Één zaak is wel al behoorlijk opvallend en dat is het tanen van de glans van de De Wever ster, veel mensen hebben zijn strategie al behoorlijk door, ook bij die partij is er maar één item wat hoog genoteerd staat nl. éérst de postjes en de poen, daarna krijgen de sukkelaars een zoen.

Jean

*****

Ze zijn zo lief op de VRT

Geachte redactie,

Ze kunnen het niet laten op onze Verfoeide Rancuneuse Televisie om te pas en te onpas hun wrok ,haat en vijandschap tegen het Katholicisme te propageren.

Zo wisten zij in het middagnieuws te melden dat Phil Bosmans, auteur en stichter van Bond zonder Naam, overleden was.(op teletekst schreven ze dat hij DOOD was). Ik dacht steeds dat Phil Bosmans in de 1ste plaats pater was en zijn beklijvende, menslievende spreuken hun oorsprong vonden in zijn diep christelijke overtuiging. Mocht pater Bosmans een iman geweest zijn dan werd hij nu met toeters en bellen het Walhala der Moslims ingejubeld maar voor de VRT is hij een gewoon burger.

Maar als er door een mediageile onderzoeksrechter een huiszoeking wordt verricht in de Bisschoppelijke paleizen dan staan ze zich tussen de andere media te verdringen om een negatieve commentaar te kunnen brengen. En van die onderzoeksrechter gesproken, hoe zou het feitelijk komen dat de perskoelies als 1ste ter plaatse waren en met veel overgave de aankomst van de politiemannen konden in beeld brengen ? Tegen zijn onderzoekers zegt hij dat alles zeer sereen moet gebeuren maar hij verwittigt wel de media van de actie .En dat noemt men dan een objectief ,sereen onderzoek.

Dag Jan, plat populisme is dat en gans dat circus heeft helemaal niets meer met objectiviteit te maken.

Hubert Buysse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse regering voert uit wat Vlaams Belang voorstelt

 

Recent maakte de Waalse regering het mogelijk dat andere ontsmettingsmiddelen dan chloor worden gebruikt in zwembaden. Deze maatregel zou zijn ingegeven door veiligheidsoverwegingen. Chloor in combinatie met water dat organisch materiaal bevat zou immers toxisch worden en longaandoeningen en allergieën kunnen veroorzaken aldus een Frans-Canadese studie.

In weze voert de Waalse Regering in Wallonië uit wat het Vlaams Belang in Vlaanderen voorstelt. In de commissie leefmilieu van 17 januari e.k. staat immers een voorstel van resolutie van Vlaams Volksvertegenwoordigers Marleen Van den Eynde, Felix Strackx, Frank Creyelman, Pieter Huybrechts, Erik Tack, Agnes Bruynickx en Linda Vissers op de agenda waarin wordt gewezen op de gevaren van chloor in zwembaden en waarin de Vlaamse Regering wordt opgeroepen om het gebruik van alternatieve ontsmettingsmiddelen voor zwembaden te onderzoeken.

Gelet op de gevaren van chloor hoopt het Vlaams Belang dat de Vlaamse Regering zijn verantwoordelijkheid opneemt.

Marleen Van den Eynde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse gemeenteraad ontaardt in Congolees wildemansgedoe

 

Schepen Bertin Mampaka (CdH)

De openingszitting van de gemeentera

ad van Brussel-stad is gisterenavond ontaardt in een woest spektakel.  Naar aanleiding van de Congolese presidentsverkiezingen stuurde iemand verschillende sms’en naar Brusselse Congolezen waarin stond dat de Brusselse schepen Mampaka de president van de Democratische Republiek Congo, Joseph Kabila, gefeliciteerd had met zijn herverkiezing. Schepen Mampaka wou zich met hand en tand tegen deze, naar eigen  naar eigen zeggen discrediterende roddels verzetten en diende klacht in.

Vlaams Belang-fractievoorzitter Frédéric Erens wou gisterenavond tijdens de gesloten zitting het Brusselse college ondervragen betreffende de gerechtelijke klacht die de Brusselse schepen van Sport en Internationale Solidariteit, Mampaka, tegen een politieke tegenstander indiende.

Wanneer Mampaka met zoveel kracht zijn afkeer uitdrukt tegenover een verkozen staatshoofd brengt hij niet alleen zijn ambt maar ook heel de Stad Brussel onder de aandacht. Een diplomatiek incident is dan ook niet uit te sluiten. Aangezien Brussel heel wat uitwisselingsprogramma’s en financiële projecten in Congo heeft, wou Frédéric Erens weten of de Stad de lijn ging doortrekken en alle bestaande samenwerkingsverbanden met de Democratische Republiek Congo ging opschorten.

Schepen Mampaka antwoordde dat hij klacht indiende omdat hij (sic): “met de dood bedreigd werd”. Verder zei hij: “De grimmige sfeer bij de Congolezen in Brussel naar aanleiding van de verkiezingen in Congo zijn levensbedreigend.” Daarna ging de Brusselse schepen door het lint en werd fractievoorzitter Frédéric Erens uitgescholden en geïntimideerd. De Brusselse schepen stelde zelfs openlijk de legitimiteit van het democratisch verkozen gemeenteraadslid van Vlaams Belang in vraag.

Uit deze feiten concluderen we:

a. dat verkiezingen in een buitenlands land meer heisa creëren en schade berokkenen in onze hoofdstad Brussel dan in het betrokken land

b. dat het “eigen volk eerst”-denken dat bij de allochtone verkozenen primeert, tegenstrijdig is met de wil tot een degelijke en duurzame integratie in onze maatschappij

c. dat de democratische grondbeginselen van onze maatschappij openlijk in vraag gesteld worden: Kabila of Mampaka, wat is uiteindelijk het verschil?

Aan de vooravond van historische gemeenteraadsverkiezingen roept Vlaams Belang alle Brusselse politieke actoren op tot meer sereniteit en intelligentie. Het politieke debat mag niet overheerst worden door externe elementen. Boven alle politieke of ideologische opvattingen van welke strekking ook dient er zonder taboe en zonder schutkring een langetermijnvisie voor onze hoofdstad uitgewerkt te worden en dit ter vrijwaring van de democratie. Is democratie immers niet het kostbaarste goed dat onze Westerse wereld verworven heeft ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wevers entertainment gehalte

 

Gelukkig telt Vlaanderen politici met een hoog entertainment-gehalte. De kroon bij dit selecte groepje wordt gedragen door Bart de Wever, een typisch product van Woestijnvis, die indertijd gelanceerd werd als de TV-flamingant en die inmiddels op eigen krachten een one-liner producent is geworden. Politiek zit het Bart minder goed mee maar in de sector "misplaatste grappen en grollen" blijft hij scoren. Zelfs met dubieuze onderwerpen, zoals de voorhuid van Christus.

We hopen dat het fenomeen De Wever tussendoor tijd vindt iets te laten weten over zijn bedoelingen met de stad Antwerpen. Hij had beloofd onder de kerstboom na te denken over zijn plannen. Het worden toch geen vijgen na Pasen ?

Hier een zogenaamd leuk stukje uit Het Nieuwsblad :

Bart De Wever (N-VA) werpt zich in P-magazine op als voorvechter van hogere zaak: hij wil de voorhuid van Jezus Christus terug naar Antwerpen halen.
Eeuwen geleden verdween dat kostbare relikwie in mysterieuze omstandigheden uit de Antwerpse kathedraal. Maar het weekblad beweert nu de locatie ervan gevonden te hebben.

'De voorhuid moet terugkomen', citeert P-magazine de N-VA-voorzitter. Is dat allemaal zo ernstig te nemen? Nee, natuurlijk niet. Toen P-magazine de N-VA-voorzitter inlichtte over haar historische vondst heeft 'Bart er goed mee gelachen', zegt zijn woordvoerder. Maar De Wever vond het verhaal 'te mooi en te grappig om er niets mee te doen'.

Al enkele weken geleden beweerde P-magazine de locatie van de voorhuid van Christus gevonden te hebben. Tijdens de beeldenstorm in 1586 was het preputium domini - zoals het kostbare kleinood heet in Bijbelse termen - gestolen uit de kapel van de heilige besnijdenis in Antwerpen. Uit een brief van de Spaanse Antwerpenaar Francisco Diaz uit die tijd zou moeten blijken dat het uiteindelijk in het Italiaanse Pitigliano is beland, een stadje in Toscane.

P-magazine vroeg aan de Antwerpse gezagsdragers of ze er wilden voor zorgen dat het velletje terug naar Antwerpen zou komen. Iedereen antwoordde negatief, van bisschop Johan Bonny tot burgemeester Patrick Janssens. 'Die man heeft geen gevoel voor humor', fulmineerde Bart De Wever toen hij dat vernam.

Niet dat hij gelooft in de echtheid van de relikwie. 'Maar het gaat hier niet over de religieuze betekenis van de voorhuid, maar over een voorwerp dat honderden jaren werd aanbeden in de Antwerpse kathedraal. Dat terugbrengen naar Antwerpen zou een historische sensatie zijn. Natuurlijk wil ik daar aan meewerken.'

De Wever stelt voor om via de Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken de bisschop van Pitigliano, de huidige eigenaar van de voorhuid van de Heer, onder druk te zetten. Of hij daar extra stemmen mee hoopt te halen? Dat nu ook weer niet. Er zijn trouwens twintig kerken in Europa die beweren een stuk van de heilige voorhuid in huis te hebben.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode en blauwe regeringspartners : ieder zijn eigen Quatsch

 

Gisteren wees onze vriend Jade in een van zijn bitter-cynische stukjes er op, dat zowel de socialistische als de liberale partij geleid wordt door erfopvolgers, kleine Bruno Tobback en onbetrouwbare Alexander Decroo.

Ook in het parlement zetelen heel wat zonen en dochters vàn. Het moet zijn dat de politiek geen slechte boterham vertegenwoordigt.  Gedragen op de vleugels van papa's of mama's naam leggen die politieke kindjes een vlug parcours af ook al behoren zij niet noodzakelijkerwijze tot de groep der meest begaafden. Dat doet er niet toe : het regime en de media zorgen voor toedekking van de tekorten en voor extra bejubeling van de kleine succesjes.

Het geval van het kleine rode en het lange blauwe kind heeft nog een extra dimensie, want zij hebben zichzelf (samen met Beke) graag laten betitelen als de Geniale Generatie van Jonge Partijvoorzitters. Bescheidenheid heeft beslist geen deel uitgemaakt van hun opvoeding. Tijdens het weekeinde hielden beide Onvlaamse coalitiepartners een nieuwjaarsreceptie.

De roden vertelden net het tegenovergestelde van de blauwen.  Kleine Bruno heeft in het verleden al meermaals de prijs weggekaapt van de Onnozelste Politicus. Bijvoorbeeld toen hij als minister van pensioenen probeerde de privé-verzekeringen die de werknemers samen met hun bedrijf hebben opgebouwd, aan de staat te laten uitkeren. Bruno was geschokt, dat heel wat 65-jarigen forse bedragen inden waarmede ze een wereldcruise maakten of in het zonnige Zuiden een tweede verblijf mee aankochten.  Tobback wilde dat geld voor zijn eigen Rijkskas voor Pensioenen en zou zorgen voor een "eerlijke" maandelijkse uitkering.  De kleine werd uitgelachen, teruggefloten en hij moest beloven dat hij  het nooit meer zou doen.

Nochtans was hij tijdens de socialistische Nieuwjaarsbijeenkomst weer behoorlijk op dreef : op de achterzijde van de belastingbref ziet Bruno graag de foto's van bankiers om de mensen haat in te pompen tegen de schuldigen voor de hoge belastingen. Op die manier wentelen de politici hun verantwoordelijkheid van zich af. De kleine is soms een tafelspringertje dat vlug naar beneden moet getrokken worden, nadat hij impulsieve oproertaal heeft uitgekraamd. Het zit in de familie, de TGV-uitspraak van vader Lowie was iets gelijkaardigs.

Verder verzette Brunootje zich ook tegen de Europese bemoeienissen van Merkel en Sarkozy, toevallig géén socialisten.  Hij pikte in op de Luikenaar Magnette, die Europa afwijst, omdat geen enkele socialist momenteel een rol van betekenis speelt in de EUSSR.  En kleine Bruno laat zich graag kennen als een trouwe volgeling van de Franstalige Politiek.

Blauwe Alexander daarentegen prees Europa om haar wijze beleid en intelligente interventies in de belgische politiek.  "Wij moeten Europa volgen" sprak De Croo, wiens papa op de voorgrond (waar anders ?) overtuigd stond te knikken.  En terwijl de socialisten op dat moment applaudisseerden voor minder besparingen, glunderden de blauwen bij de woorden van hun Geniale president dat er meer besparingen moeten komen. 

Die twee Onvlaamse partijen vertegenwoordigen samen (met de CD&V) een Vlaamse minderheid in de federale regerink van Elio di Rupo.  Wij beginnen te begrijpen waarom er zoveel hiaten zitten in de uitvoering van het regeerakkoord.  De Genialen hebben zich niet enkel als groepje laten rollen, zij hebben ook niet naar mekaar geluisterd en zij denken nog steeds dat ze momenteel bezig zijn met hun eigen partijprogrammaatjes uit te voeren. Althans dat maken zij hun leden wijs en ook wij, de andersdenkenden moeten die Quatsch slikken.

De  Vlaamse burgers moeten er alles aan doen om deze troep amateurs naar huis te sturen. Vlug. En voorgoed.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije loopt zware veroordelingen op inzake bezetting Cyprus

 

Heel af en toe wordt de politiek-correcte waanzin ingehaald door ouderwetse rechtvaardigheid : verleden week dinsdag heeft het Geweten (Europees Hof v. Rechten van de Mens) het doel waarvoor het opgericht werd eer gedaan. 

Het kwam tot een uitspraak in een klacht van meerdere, door de Turken verdreven, Cyprioten die schadevergoeding eisten voor de schending van hun mensenrechten.  Het Geweten legde Turkije zware boetes op tussen de € 100.000 en € 8 miljoen aan elk van de 13 eisers als schadeloosstelling voor morele en materiële schade, wat meteen inhoudt dat Turkije ook de proceskosten t.b.v. € 15.000 voor zijn rekening moet nemen.  

Het proces werd ingespannen door 13 eisers met de klacht dat de Turkse bezetting van Noord-Cyprus hen van hun huizen en eigendommen beroofd had.  Zij baseerden zich vooral op art. 1  - bescherming van eigendom -  en art. 8 - recht op respect voor privé- en gezinsleven.  Met dit vonnis wordt een voorafgaande uitspraak nu ook financieel bekrachtigd.  Op 2 november 2010 werd immers al een oordeel geveld: het werd bewezen geacht dat Turkije inbreuk gepleegd had tegen art. 1 t.o.v. acht eisers en tegen art. 8 t.o.v. zeven eisers, maar er werd toen geen financiële schadeloosstelling bepaald omdat “de partijen geen betrouwbare en objectieve bewijzen konden voorleggen betreffende de waarde van de gronden en onroerende eigendommen in Cyprus op het tijdstip van de Turkse invasie”.  

Met 6 stemmen tegen 1, wees het Geweten Turkije’s protest af dat de eisers niet alle legale middelen in eigen land uitgeput hadden en dat ze “geen slachtofferstatus” hadden.  Tevens wees het Hof het verzoek van Turkije af om alle eigendommen in de bezette stad Ammohostos aan de EFKAV Moslimstichting te schenken en vonniste dat de toebedeelde schadevergoeding slechts geldt voor het verlies van het genotsrecht en bevestigt dat de eisers nog steeds eigenaar zijn van de betrokken eigendommen.

Eén van de eisers is Constantinos Lordos: hij zocht een financiële compensatie voor € 34,4 miljoen voor 69 eigendommen in Noord-Cyprus.  De som werd samengesteld uit minderinkomsten wegens het verlies van het genotsrecht plus jaarlijkse interesten.  Hij kreeg € 8 miljoen toebedeeld; zijn advocaat Achileas Demetriades stelde zich hiermee tevreden. 

We zijn benieuwd naar de reacties uit het Ottomaanse rijk.

Floriaan Terbeke
Bron: www.cyprusnewsreport.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB Gent legt klacht neer tegen Turkse sp-a schepen

 

De discussie over de remigratie-campagne van het Vlaams Belang in Gent en het gedrag van een aantal socialistische politici zindert nog na.  Schepen Resul Tapmaz - die zich in Turkije graag vice-burgemeester laat noemen -  deed een aantal forse uitspraken in de Turkse pers over het bezoek van het Vlaams Belang aan Emirdag.  En hij  ging over tot een straatblokkade in Gent,  om Vlaams Belang te beletten te bussen in de Sleepstraat.

Als reactie diende VB klacht in tegen Resul Tapmaz. Zij beschuldigen hem van laster en eerroof. Het gaat om uitspraken die Tapmaz deed in Turkse media in navolging van de VB-campagne 'Emirdag heeft u nodig'. Enkele weken geleden lanceerde het Vlaams Belang Gent zijn remigratie-actie 'Emirdag heeft u nodig'. Daarmee wil het VB de Gentse Turken aansporen terug te keren naar hun vaderland.

Schepen Tapmaz was daar niet mee opgezet en ging in de Turkse media in de tegenaanval. Hij zou er onder meer hebben gezegd dat "het Vlaams Belang de vreemdelingen in Gent rioolratten noemt" en "dat de partij varkenskoppen in de moskeeën gooit". Het Vlaams Belang pikt die uitspraken niet en heeft een klacht ingediend tegen Tapmaz. "Het is ontoelaatbaar manifeste leugens te verspreiden in het openbaar", klinkt het daar. Tapmaz is op de hoogte van de klacht, maar wil er verder niet op ingaan. "De klacht ligt nu bij de Procureur des Konings, ik zal nu afwachten of ze al dan niet wordt geseponeerd. Verder geef ik daar geen commentaar op."

Bron : Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ik je geen job geef

 

 


Andor Jakab is een jonge Hongaarse ondernemer die zijn buik vol heeft van het Hongaarse belastingsysteem. In zijn blogpost ‘This is why I don’t give you a job’ (Om deze reden geef ik je geen werk’, legt hij in simpele bewoordingen uit wat het probleem van Hongarije (en van een groot deel van Europa) is en wat de verschrikkingen zijn geworden van de wetgeving inzake arbeid:

‘Ik zou 12 mensen kunnen aannemen en ze een nettosalaris van 760 euro betalen, maar ik zal dat niet doen. Ik leg uit waarom...’. Jakab begint zijn exposé met een ongelukkige uithaal naar vrouwen die de leeftijd hebben waarop ze kinderen baren, maar daar gaat het niet echt over. Wel over de wijze waarop ‘de sociale politiek’ van de EU uiteindelijk elk ondernemersinitiatief in de kiem zal smoren: 

Ik neem geen vrouwen in dienst

Wanneer een vrouw zwanger raakt heeft ze recht op drie jaar zwangerschapsverlof, tijdens dewelke ik haar niet kan ontslaan. Heeft ze 2 kinderen, dan wordt dat zes jaar. Ondertussen moet ik iemand aannemen die haar werk doet.

Ik neem geen mensen in dienst die ouder zijn dan 50

Niet dat ik iets tegen ervaren professionals heb, maar deze mensen worden door de wet beschermd. Ik kan ze niet ontslaan. Zelfs als ze hun werk niet naar behoren doen en ik iemand anders moet inhuren om de job goed te doen, dan nog kan ik een vijftigplusser niet ontslaan. Dat ze beschermd zijn is OK, maar ik zal ze niet in dienst nemen.

Ik neem enkel mannen tussen 25 en 50 in dienst

Ook deze mensen ontslaan is moeilijk. Mocht ik geen geld meer hebben om ze te betalen of onvoldoende werk om ze te houden, dan nog is de kans groot dat ze een rechtzaak tegen mij zouden winnen. Maar het is een risico dat ik bereid ben te nemen. Ik zou ze 760 euro per maand betalen en dat zou mij 1.572 euro per maand kosten. De enige manier om deze verdubbeling door de staat te ontlopen is door minder loon uit te betalen. Maar ik geloof niet dat je fatsoenlijk kan leven met minder dan 760 euro per maand (Het Hongaarse minimumloon bedraagt sinds 1/1/2010 93.000 forint per maand of zo'n 300 euro). Je zal depressief worden, dat zal je leven verwoesten en uiteindelijk ook mijn bedrijf en mezelf. Dus ik zal niemand minder betalen dan deze som. Ik mag niet vergeten dat je recht hebt op 25 dagen betaald verlof. En dat ik tijdens die periode iemand anders moet betalen om je werk te doen. Als ik dus 12 mensen in dienst neem, moet ik daar een 13de bij aannemen om de 12 andere tijdens hun vakantie te vervangen

Jakabs conclusie:

'Dus daarom geef ik je geen job. En ik denk dat vele ondernemers net hetzelfde denken. Daarom worden steeds meer mensen werkloos, kopen ze minder zaken en betalen ze minder BTW. Daarom zijn er steeds minder goede bedrijven, die steeds minder mensen aannemen en betalen mensen steeds minder belastingen. En daarom heeft de staat steeds minder geld om voor allerlei sociale programma’s te betalen en verandert het niveau van ons sociaal systeem stilaan in een concentratiekamp.

Ik zal je enkel een job geven als:

- Ik je kan ontslaan wanneer ik dat wil.
- De BTW naar omlaag gaat tot liefst 15%.
- De staat niet meer dan 30% van je geld afneemt.
- Mensen met hogere inkomens niet exponentiëel worden bestraft.
- De staat corruptie bestraft eerder dan fatsoenlijke bedrijven.'

Zijn een aantal van deze zaken specifiek voor Hongarije, dan geven ze grosso modo de waanzin van de 'sociale' EU-politiek weer in een land dat nog steeds tracht zich te herstellen van vele decennia communisme.

'Wat ons dat zegt over landen als Hongarije, Italië, Spanje, Griekenland en..?,' vraagt Charles Crawford zich af in de Daily Telegraph.  Dat de balans volledig verstoord is en dat die landen nu proberen dat te compenseren door nog meer geld te lenen dat ze nooit kunnen terugbetalen. Een realiteit die zich stilaan meester begint te maken van de financiële markten. Een lange weg naar de ruïne ligt voor ons.


http://www.express.be/business/nl/economy/waarom-ik-je-geen-job-geef/160224.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe preutsheid : islamitische hypocrisie

 

Moslimjongens douchen met onderbroek aan na sport. Preutsheid slaat over op autochtone jongens

De laatste jaren houden jongens bij het douchen na het sporten vaak hun onderbroek aan. Deze nieuwe preutsheid is afkomstig van islamitische jongens. 

Rody Turpijn, oud-voetballer van Ajax en historicus: ‘Eerst deden alleen de islamitische jongens het, toen volgden de donkere spelers en daarna de blanke jongens. Kijk, als meer dan de helft van het voetbalteam dat doet, dan gaat iedereen het doen. Toen ik nog bij de jeugd van Ajax voetbalde en de islamitische teamgenoten een onderbroek aantrokken, zeiden ze dat het iets met Allah te maken had. Als je het nu vraagt dan zeggen ze gewoon: 'Waar bemoei je je mee?' 

Yves Raguet van de Koninklijke Vlaamse Voetbalvereniging constateert dat douchen opeens een probleem was. Hij ziet de invloed van de islam in de voetbalkleedkamer: moslimmannen mogen de zone tussen navel en knieën niet ontbloten bij andere mannen. Volgens hem slaat dat over op de autochtonen, zeker als ze in de puberteit zitten: ’Vanaf het ogenblik dat kinderen in de puberteit komen, zie je dat ook autochtonen plots een probleem hebben met naakt douchen. Terwijl dat vroeger het geval niet was’.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbiepoppen verboden, pedofilie toegestaan‏

 

"Barbie, Ken is hier om te komen spelen"

 

Iran zorgt telkens weer voor onrustwekkend nieuws.  Het land spreekt oorlogstaal, heeft waarschijnlijk een eigen atoombom ontwikkeld, bedreigt onverminderd Israël met uitroeiïng, zoekt medestanders in linkse totalitaire regimes, wil de Straat van Hormuz afsluiten.  Iran is waarachtig een mooi voorbeeld van een perfecte moslimstaat. 
 
De religieuze politie waakt over de reinheid van de ziel en heeft de verkoop van Barbiepoppen verboden.  Wie ze toch nog te koop aanbiedt, mag zijn zaak sluiten; de poppen worden in beslag genomen. 
 
Heel wat toleranter gaan ze in Iran om met kinderen : mannen mogen nog altijd met kleine meisjes spelen.  Er zijn volgens statistieken 848.000 getrouwde kinderen tussen de 10 en 18 jaar oud in het land der oorlogszuchtige baardmannen.  Verleden jaar trouwden 24.506 meisjes onder de 14 jaar en 5.519 jongens tussen 10 en 14 jaar, wat erop wijst dat er meer meisjes met oudere mannen in het huwelijk treden.  85% van de getrouwde meisjes tussen 10 en 18 jaar oud werden de bruid van mannen boven de 18; slechts 15% trouwden met een jongen van hun leeftijd.  

25.000 van de 848.000 getrouwde kinderen werden vervolgens uit de echt gescheiden voordat ze hun 18de verjaardag konden vieren en ongeveer 12.000 van hen verloren hun echtgenoot.   
 
Volgens de wet mogen meisjes trouwen vanaf hun 13de, jongens moeten twee jaar langer wachten.  De reden is dat meisjes vroeger geslachtsrijp zijn.  De tolerantie voor meisjes is ook hier aanwezig want als meisjes vroeger dan de wettelijke minimumleeftijd in de puberteit treden, dan mogen ze ook vroeger trouwen.
 
Het spreekt voor zich dat de bevolking haar leiders volgt.  Ayatollah Khomeini, die het goede voorbeeld gaf door met een 12-jarig meisje te trouwen, keurde het gebruik van kleine kindjes (baby- tot peuterleeftijd) voor sexuele genoegens goed, met daarbij de waarschuwing te wachten met volledige penetratie tot de baby enkele jaartjes ouder is. 
 
Dank zij Allahs interesse in het persoonlijk sexleven van zijn profeet, voor de eeuwigheid opgetekend in de koran, had Mohammed sex met zowat iedereen waarin hij zin had.  Alhoewel er in de koran blijkbaar niet genoeg plaats was voor universele liefde en broederlijk delen, is de lijst van de sexuele partners, die Mohammed voor zichzelf opeiste, meer dan eens opgetekend – soms opgedeeld in categorieën, soms met vermelding van namen der specifieke personen (Aïsha, Zaynab, Maria, de Koptische christenslavin) . 
Het zaligmakend voorbeeld van miljoenen moslims was getrouwd met 13 vrouwen, niet altijd achtereenvolgend, op een gegeven ogenblik waren het er 11 tegelijkertijd.  Hij verblijdden hen volgens een afwisselend rotatiesysteem of – volgens bepaalde bronnen - allemaal tegelijk in één nacht.  Hij trouwde met Aïsha toen ze 6 jaar was en wachtte drie jaar om het huwelijk te consumeren – zelf was hij 52 – tot ze 9 jaar geworden was.  Toen hij zin had in Zaynab, de echtgenote van zijn zoon, werd deze verplicht zich van haar te laten scheiden opdat ze zou kunnen toetreden tot Mohammeds harem. 
Bovendien had de man nog een onbeperkt aantal vrijwilligsters in voorraad: slavinnen en concubines, die soms verplicht waren hem te behagen op de dag dat zij getuige waren geweest van de moord op hun vaders of echtgenoten door het leger van de profeet.  Telkens de man een groener of een ander blaadje ontdekte, beviel hij ‘s nachts van een openbaring van Allah, waardoor zijn liederlijk leven gelegitimeerd werd.  Al deze feiten zouden ons niet bereikt hebben, ware het niet dat ze opgetekend werden in de koran en de hadith door vermaarde Buhkari en Muslim, wiens betrouwbaarheid boven elke twijfel verheven is.
 
Floriaan Terbeke
 
Bron:  www.mohabatnews.com


16-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer weekend vol drugsoverlast : FDW legt klacht neer tegen burgemeester Janssens

 

Filip Dewinter dient samen met enkele buurtbewoners klacht in tegen burgemeester Janssens wegens schuldig verzuim

Het incidentrijke weekend toont andermaal aan dat de drugsoorlog in Antwerpen volledig uit de hand is gelopen en dat drugsdealers zich blijkbaar onaantastbaar voelen. Niet enkel in Antwerpen-Noord, maar ook in Antwerpen-Zuid (Brederodestraat) stellen de drughandelaars op straat hun wetten. Vorig jaar was Antwerpen-Noord het toneel van ernstige incidenten tussen winkeliers die hun wijk gezuiverd wilden zien van drugoverlast enerzijds en drugdealers anderzijds. Dat het drugsprobleem in Antwerpen volledig uit de hand gelopen is, heeft veel – zoniet alles – te maken met het lakse beleid dat het Antwerpse stadsbestuur de voorbije jaren heeft gevoerd.

Antwerpen-Noord werd door het Antwerpse stadsbestuur beschouwd als een vuilbakwijk waar alle probleemgevallen (illegalen, drugsverslaafden, daklozen, prostituees,…) werden gedumpt. Wanneer drugsincidenten de media haalde, werd er voor enkele dagen extra politietoezicht gehouden, waarna alles terug als voorheen werd. Het gebrek aan gericht politieoptreden heeft er voor gezorgd dat de drugsdealers zich heer en meester wanen in Antwerpen. Sinds het De Coninckplein het onderwerp is van verschillende gerichte acties tegen allerlei vormen van overlast en criminaliteit, hebben o.a. de drugsdealers zich simpelweg enkele straten verplaatst waar ze blijkbaar opnieuw hun gang kunnen gaan.

Nogal wat drugsdealers hebben van de Brederodestraat hun nieuwe uitvalsbasis gemaakt. Inderdaad, ook in Antwerpen-Zuid worden ons door buurtbewoners en winkeliers de toenemende activiteit van drugsdealers gesignaleerd. De laatste maanden is de Brederodestraat the place to be voor drugsdealers geworden. In de buurt van enkele louche cafés stapelen de incidenten en vechtpartijen zich op. Buurtbewoners en winkeliers trekken aan de alarmbel en vragen extra politietoezicht in de buurt.

Bijna 40 procent van de straatcriminaliteit is drugsgerelateerd. Beide wijken werden het voorbije jaar al geconfronteerd met druggerelateerde schiet- en steekpartijen, soms met dodelijke afloop. Alhoewel de buurtbewoners van beide wijken al geruime tijd schreeuwen om een harde aanpak, wordt er nauwelijks opgetreden. De buurtbewoners voelen zich zwaar in de steek gelaten door de overheid. Voor het Vlaams Belang is het genoeg geweest. Filip Dewinter dient daarom samen met enkele buurtbewoners van Antwerpen-Noord klacht in tegen burgemeester Patrick Janssens wegens schuldig verzuim op basis van de artikelen 422bis en 422ter van het Strafwetboek (”het nalaten hulp te verlenen aan personen in gevaar”).

Artikel 422bis: “Gevangenisstraf van acht dagen tot een jaar en met geldboete van vijftig euro tot vijfhonderd euro of met een van die straffen alleen wordt gestraft hij die verzuimt hulp te verlenen of te verschaffen aan iemand die in groot gevaar verkeert, hetzij hij zelf diens toestand heeft vastgesteld, hetzij die toestand hem is beschreven door degenen die zijn hulp inroepen. Voor het misdrijf is vereist dat de verzuimer kon helpen zonder ernstig gevaar voor zichzelf of voor anderen. Heeft de verzuimer niet persoonlijk het gevaar vastgesteld waarin de hulpbehoevende verkeerde, dan kan hij niet worden gestraft, indien hij op grond van de omstandigheden waarin hij werd verzocht te helpen, kon geloven dat het verzoek niet ernstig was of dat er gevaar aan verbonden was. De straf bedoeld in het eerste lid wordt op twee jaar gebracht indien de persoon die in groot gevaar verkeert, minderjarig is.”

Artikel 422ter: “Met de straffen in het vorige artikel bepaald wordt gestraft hij die, hoewel hij in staat is het te doen zonder ernstig gevaar voor zichzelf of voor anderen, weigert of nalaat aan iemand die in gevaar verkeert, de hulp te bieden waartoe hij wettelijk wordt opgevorderd; hij die, hoewel daartoe in staat, weigert of nalaat het werk of de dienst te doen of de hulp te verlenen waartoe hij wordt opgevorderd bij ongeval, beroering, schipbreuk, overstroming, brand of andere rampen, evenals in geval van roverij, plundering, ontdekking op heterdaad, vervolging door het openbaar geroep of van gerechtelijke tenuitvoerlegging.”

Bron : de onleesbare webstek va FDW


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle middelen zijn goed
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Vlaams Belangfractieleider in de Kamer, Gerolf Annemans, wordt woensdag bij de Brusselse handelsrechter verwacht. De Britse telecomholding O2, onder meer sponsor van Arsenal, wil dat hij stopt met het gebruik van O2, het logo van zijn boek "De Ordelijke Opdeling van België".

 Annemans is er gerust in dat de handelsrechter zal besluiten dat er geen verwarring mogelijk is, "zoniet moet ik al mijn boeken verbranden, en de T-shirts die ik ter promotie heb laten maken".

Annemans is verwonderd over de demarche van de Britse holding. O2 is immers in ons land niet actief en zijn boek kent maar een beperkte verspreiding. Bovendien hadden de gerechtelijke acties reeds een jaar geleden kunnen ondernomen worden.

De Vlaams Belanger is alvast niet van plan om in te binden. "Zeker nu het plan W van de Franstaligen lucht onder de vleugels begint te krijgen, is ons pleidooi voor een ordelijke opdeling van het land meer dan nodig", zegt hij.

De O2-holding heeft de drie vzw's van het Vlaams Belang gedagvaard. Zij verschijnen woensdag om 9 uur voor de voorzitter van de rechtbank van koophandel van Brussel, zetelend als in kortgeding.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis PUB : Deutsche Bank doet humor

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 16 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Partijboelekens en rectaal toucher

Tobback en De Croo hebben hun nieuwjaarsreceptie gehouden.

Hun geforceerde communiekostuumprésence in lagere school sfeer, hun stuntelige stijl had zo iets infantiels, zoiets gratuits, zo iets... fils-à-papa ...

Geen wonder dat Di Rupo verliefd geworden is op die twee pubers. Bijna aandoenlijk, moesten ze niet zo veel destructieve macht onrechtmatig geërfd hebben.

Vertel eens hoe die twee zich als de eerste de beste hebben moeten opwerken in de partijstructuren, zwoegend en openstaand voor alle maatstaven, rekening houdend met alle tendenzen en intrigerende clubs binnen de partij.

Vertel ook eens over de kleine militanten die gelijktijdig in de partij begonnen zijn en die nu nog aan de fotocopieermachine zitten, of in een achterkamerjobke bij het stalinistische A.B.V.V.  de schoenen van Rudi de Leeuw mogen poetsen.

Is verstand erfelijk ? Is kunde erfelijk ? Is politiek inzicht erfelijk ? Of is er alleen poen en macht voor nepo-dummies ? Voor wie houden zulke uit het vlies gebarsten embryo's eigenlijk hun speeches ? Voor hun werknemertjes in de asielsector en een paar delegees die te dom zijn om hun eigen gezin bijeen te houden ? 

De bevolking vergrijst maar is nog niet volledig seniel of totaal platgespoten en beroofd door het O.C.M.W. En dat zal nog voor een twintig à dertig jaar zo zijn. En diegenen die voor onze pensioenen gingen komen zorgen, trekken zich geen Arabische reet aan van hun weldoeners.

De middenmoot van jongeren en belastingsopbrengenden bellen de zelfmoordlijn tot ze roodgloeiend is. Waar willen zij hun stemmen nog halen ? Doen zoals Di Rupo voor zijn eigen Waals volk het doet ? Te laat: De zestigjarige Di Rupo heeft deze jonge Vlaamse poepkens meer dan een poepje laten ruiken, hij heeft ze een overbodig en vernederend rectaal toucher in het frans doen ondergaan als toelatingsexamen.Daar waar een rectaal toucher eigenlijk bedoeld is voor vooral ouderen mannen die zekerheid voor zichzelf maar ook voor hun kinderen en kleinkinderen willen.

Jade

*****

Aan alle dierenvrienden

Mag ik iedereen aanraden om even naar het kabinet van Joke Schauvliege te bellen : 02 552 63 00 om zijn of haar ongenoegen mee te delen over deze laffe uitmoording van de vossen.Mijn argumenten zijn: 1) dat de vos geen gewassen beschadigt, de jagers die er doorlopen eerder wel.2) dat zij die kippen willen houden een kippenhok moeten plaatsen waar de vos niet in kan.

Foxy

NvdR Angeltjes : Dank je, Foxy.  En bij voorkeur niet de grove taal gebruiken die onze gebelgde hoofdredacteur bezigde t.a.v. Trien Schauvliege.

*****

Nog een prachtexemplaar.

Geachte redactie,

Enkele dagen geleden viel me een berichtje onder ogen dat door de gekende neutrale poco verslaggevers zedig doodgezwegen werd.

Zo viel er te lezen dat een of ander hof voor de rechten van de criminelen, de uitlevering van de bij ons in de petoet zittende prachtmens Trabelsi aan de V.S. niet toestaat. De islamitische kwezel van Tunesische origine werd hier enkele jaren geleden bij zijn baard gepakt omdat hij zinnens was vuurwerk af te steken op de luchtmacht bassis van Kleine-Brogel. De vorige minister van just-is -just, de wollige koster uit Kortrijk, had  in extremis de uitlevering van dit stuk vuil goedgekeurd.

De raadsheren van Trabelsi bewegen sindsdien hemel en aarde om de uitlevering tegen te gaan, goed wetende dat hun cliënt in de V.S. in de cel zal vliegen tot zijn baard ophoudt te groeien. De clou van het hele verhaal is wel dat Trabelsi ergens in maart ek  de gevangenis mag verlaten, want zijn straf zit erop.

Wat gaan de dames Turtelboom en De Block dan doen om van deze gevaarlijke kwast af te geraken ? Gaan ze hem per direkt naar zijn homeland terugsturen als zijnde persona non grata of gaan ze hem een onderduikadres bezorgen met kost en inwoon in afwachting van een nieuwe uitspraak door de Raad van State en ... wie draait financieel op voor  al deze peperdure procedures ?Sharia4Belgium ?Hezbollha ? Het CGKR ?

mvg - Senior

*****

Stradi

Een uiteenzetting om U tegen te zetten, er valt niets aan toe te voegen en zeker niet uit te schrappen, integendeel.

Zoals u komt te schrijven, deze uitingen zijn al meermaals geplaatst maar het linkse gepeupel heeft enorm moeite met lezen, zij zijn liever bezig met het profitariaat voor zichzelf en de vriendjes. Het land gaat met een HST snelheid de afgrond in a.g.v. datzelfde misdadig profitariaat. En wat doen de slopers ? Ze halen nog meer profitariaat binnen. Hoe zei de waalse nicht  het weer : 'De rekerink kaat de land teruk op de koede spoor zet, oewij zijn koed bezik'.

Jean

*****

Lucky9

Als de euro implodeert wat m.i. ook zal gebeuren, tenminste als wij die wanpraktijken van die ordinaire zakkenvullers blijven tolereren zowel op Europees, landelijk als gewestelijk niveau, dan zal nadien afgerekend worden met die misdadigers.

Ze zullen niet meer wegkomen met mooie praatjes e.d., er zal afgerekend worden en de schulden zullen betaald worden door diezelfde verraders & graaiers.  We gaan m.i. zeer gevaarlijke tijden tegemoet, langs de ene kant de volksverraders en aan de andere kant de geïmporteerde waanzinnigen. Het vuurwerk zal zichtbaar zijn van de kust tot in Echternach. Hopelijk komt het niet zover en zullen de Vlamingen vervroegde verkiezingen opeisen en sowieso in oktober enkel voor één van de twee V-partijen kiezen zodat snel een einde gemaakt wordt aan die misdadige sloperspraktijken.

Jean

*****

Zevende dag

Schaamteloze vertoning van een gebrek aan vrije meningsuiting. Een partij die toch 12% van de kiezers vertegenwoordigt mag niet deelnemen aan 2 debatten alsof de partij niet bestaat. Groen met 7% mag wel meedoen, terecht natuurlijk, maar waar blijft de intellectuele eerlijkheid ? Iedereen vindt dat blijkbaar normaal. Sorry, maar in zo een Vlaanderen waar niemand zijn mond open doet kan ik niet meer geloven.

Maurice R.

*****

Plassende militairen

Het is opvallend de aandacht die wordt geschonken aan die enkele urinerende soldaten. Minder aandacht wordt besteed aan YouTube video's zoals ik er onlangs  enkele te zien kreeg.

Een knaapje van rond de 10 jaar met de juiste opvoeding volgens strenge Islam normen, onthoofdde met een halalmes een gebonden weerloze man. Een vrouw die tot de dood gestenigd wordt en dergelijke extreme moslimfratsen.

Deze incidentjes krijgen minder aandacht omdat zij CULTUUR-gebonden zijn. Amerikaanse soldaten die zich even te buitengaan op dat soort cultuuraanhangers zijn natuurlijk een wereldschandaal en de moslimmers reageren diepgekwetst. Oorlogvoeren moet volgens de regeltjes van Genève. Ge moogt iemand doden, geen probleem, maar ge moet respect tonen. Hypocrieten.

René

*****

Ik mis Costa Rica in de poll.

Ik lees dat steeds minder mensen nog geloven in het sprookje van de welvaartscheppende overheid.

Goed, is mijn eerste reactie, maar te laat de put gevuld als het kalf verzopen is, het socialisme en zijn meeheulers staat met de rug tegen de muur. Het oprichten van de EU was een zaak van diezelfde overjaarse mei-68ers die het in hun eigen respectievelijke landen verknoeid hadden.

In eigen land kon men telkens de mislukte “sociale” experimenten financieren door de bron van hun rijkdom, nl. de arbeid, te belasten, het was balanceren  tussen belastingen heffen en de telkens daarop volgende golf van aangroeiende werkloosheid. Als alles dreigde ineen te storten volgde een devaluatie, er zijn er zelfs enkele geweest waarvan de massa niet op de hoogte mocht gesteld worden. Gepaard met de devaluaties had ook een golf van aanwervingen plaats bij de overheid om de werkloosheid te verdoezelen, ja zelfs de aantallen werklozen werden op lucratieve wijze geteld. Zo kon bij iedere verkiezing uitgepakt worden met grootse cijfers en bleven de doodgravers steeds aan de macht. Zoals een pandemie pasten in heel Europa de socialisten diezelfde tactiek toe tot de uitpersing het kantelmoment bereikt had en het ene bedrijf na het andere sloot, preventief of in faling.

Toen in heel Europa die linkse strategie geen kant meer op kon is de EU ontstaan, weer diezelfde socialisten die het imaginaire Walhalla gingen scheppen, want goden scheppen, dat is hun aard. Maar echte goden scheppen iets uit het niets, socialisten scheppen ten koste van anderen. We voelen nu de gevolgen.

De lapmiddelen die men toepaste in de individuele staten om de schijn hoog te houden hadden de genieën mee geïmporteerd in hun laatste creatie. Triestig te zien hoe de EU-goden paniekerig om zich heen kijken, ze kunnen ieder moment naar hun moeder roepen lijkt het wel, want die verfoeilijke markten die ze vroeger konden confisqueren, diezelfde markten die voor werk en inkomsten zorg(d)en, hebben zich ook gehergroepeerd en blijven op hun berg centen zitten.Dat geld moet ergens naartoe, er is geen vraag uit de reële economie. De oplossing is simpel maar bedreigt daarmee ook de riante inkomens en postjes van de geflipte goden want zij vallen daarmee van hun sokkel.

Laat de gevluchte ondernemers terugkomen door het ondernemersklimaat te herstellen, de echte ondernemingen, niet de Belgicistische zwaar gesubsidieerde overeind gehouden werkverschaffers. Laat de gevluchten,  ondernemingen stichten of hun achtergelaten bedrijven terug opstarten, ze doen niets liever, laat de gevluchte managers een zicht op een gepast loon en laat ze doen waar ze goed in zijn, laat ze daarmee echt werk creëren. De rest komt vanzelf. En de nieuwe lichting politiekers moeten zich maar met een paar facetten van de samenleving bezig houden en dat zijn, orde en veiligheid, milieu en de openbare staatsstructuren om de economie de rijkdom te laten regenereren waar iedereen profijt van heeft.

Uiteraard vangt ieder beschaafd land zijn onderdanen op die even niet mee kunnen, maar daar moet de staat voor ondersteuning zorgen en niet zoals nu er een gigantisch kostende propagandamachine van maken.

Ik ben er mij van bewust dat veel slimmere mensen vóór mij dit al eens van de daken geroepen hebben, maar ik sta klaar, samen met collega’s om in een vreemd land te doen wat ik liever onder eigen mensen en in mijn vertrouwde omgeving zou willen doen, investeren, wonen en werken, en dat wou ik de vorige en huidige generatie politiekers meegeven. 

Stradi

*****

Marihuana is goed voor u

Op 11/01/2012 publiceerde de website De Morgen volgend bericht: "Occasioneel marihuana roken is goed voor longen".http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gezondheid/article/detail/1377150/2012/01/11/Occasioneel-marihuana-roken-is-goed-voor-longen.dhtml Ik vind dit gewoon een misdadig bericht, zeker naar de onwetende jeugd toe. Het is voor mij een bewijs dat de democratische poltiekers drugs promoten, als middel om de mensen kalm te houden. Een beetje net zoals in de belgische gevangenisen het geval is. Als je wilt weten wat er allemaal mis is met het roken van cannabis moet je eens kijken op deze website http://cyber.law.harvard.edu/evidence99/marijuana/Health_1.html Wat mij betreft is drugs een uitvinding van de duivel, bedoeld om de mens ten gronde te richten en te ontmenselijken. Dat zegt ik omdat ik denk dat het Christendom er altijd op gericht is om de mens, meer mens te maken, te beschaven.

NAW bekend

*****

De geijkte uitdrukking van de democraten ( in B)

"Wij hebben tenminste onze nek uitgestoken in plaats van aan de kant gaan te staan." Dixit het koningskuiken De Croo en zijn vazal Beke, op het schild geheven door de syndicaten en de sossen. Wiens woordvoerder eveneens van iets in die aard beviel: " Ik verlies liever 3X een beetje dan uitgesproken winnen en dan aan de kant te blijven"

Hallo jongens, 'de geëerde perfesser den Baard' is terug van weggeweest. Bij die man is de olympische portemonnee-gedachte nooit ver af. De enige nekken die werden utgestoken zijn die van de Vlamingen die voor alles, ik herhaal: voor alles, opdraaien.

Het doel van de traditionele Vlaamse minderheidspartijen is hiermee bereikt : er zelf beter van worden en poen scheppen. Zij zijn het immers gewoon om te manipuleren ten koste en niet ten bate van het knechtenvolk. Na bijna 200 jaar kolonisatie blijkt de collaboratie met de erven van de Chatillon en C° en de gatlikkers, in dit land welig en exorbitant aan de kost te komen. Getuige de kleine foutjes in vergoedingen, wedden , toelagen, premies, vakantiegeld, civiele lijst, studiereizen, verkopen-en-terug-huren, en andere praktijken waarbij de welig tierende vet betaalde cumuls in het niet zinken.

Ik ben overtuigd dat in Vlaanderen op meer dan een plaats het licht zal uitgedaan worden. Wie leeft zal zien.Voilà, 't is er nog eens uit. Wijlen Hugo Schilz zou zeggen : " Zo d' ouden zongen, zo piepen de jongen, leve België ".

Daniel

*****

"Print foto's van banktop op belastingsbrief"

Wie van "Angeltjes" gaat in op dit fantastisch voorstel van Bruno en fotoshopt een Agustahelicopter met de foto van Willy Claes op de romp ?

Ludo

*****

Van een dubbele flip, naar een flop.

Geachte redactie,

Met veel spijt in het hart merk ik dat de nieuwjaarsbrief van onze Angeltjesvriendin Eriva V.W. volledig de mist is ingevaren.

Het lijkt eerder op een opstel van een pientere leerling uit het tweede studiejaar van het lager onderwijs, TERWIJL het hier een hekelgedicht betreft over de toestand in dit onland. Hoévéél mooier ware het geweest zoals in een dictée in de Franse les: " point ... à la ligne". Dat klinkt zo in de mooiste taal te wereld: "Punt. ... àndere lijn".

MAARRRR, (nederig "mea culpa" op de borst kloppend): ik geef wél toe dat ikzelf ook niet de "puf" zou hebben om héél dat epistel opnieuw op te stellen zodat de verzen beter tot hun recht zouden komen.

Victor van Vosselaer

*****

Puur entertainement heel die rechtzitting tegen de Sharia4 idioten. Dacht Justitie nu echt dat die zich kwamen verantwoorden of hoe naief kun je wel zijn. Die bende trekt zich geen fluit aan hoe wij over hen denken en gaan lustig voort met hun missionarissen zending. Zij voelen de steun van hun medegelovigen. Inderdaad ik denk niet dat een islamiet het zou aandurven om die onnozelaars te bekritiseren. Wat de overheid wel kan doen, hen alle rechten ontzeggen, recht op kindervergoeding, leefloon medische verzorging, en een one-way ticket ter beschikking stellen naar een sharia land van hun keuze. Maar dat zal niet gebeuren , onmiddellijk protest , veroordeling , hof mensenrechten, Europese richtlijnen , Rood en Groen in alle staten, misschien komt er zelfs protest van Gaia.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzittersverkiezing Euro-Praatbarak is een farce

 

Deze week worden tijdens de plenaire vergadering in Straatsburg alle bestuursorganen van het Europees Parlement hernieuwd. Dat betekent dat er ook een nieuwe parlementsvoorzitter moet verkozen worden. Deze verkiezing komt er echter alleen maar voor de schone schijn, want de beslissing over wie morgen voorzitter wordt, werd al in juli 2009 genomen.

Bij het begin van de legislatuur maakten de Europese Volkspartij (EVP) en de socialistische fractie, die samen over een absolute meerderheid beschikken, de afspraak dat de EVP tijdens de eerste helft van de legislatuur het voorzitterschap zou krijgen, en de socialisten tijdens de tweede helft. Met andere woorden: Jerzy Buzek wordt vervangen door de huidige - fanatieke en autoritaire - socialistische fractievoorzitter Martin Schultz.

Martin Schulz : "wat niet nijdig kan gezegd worden, is niet socialistisch"

De plenaire vergadering van het Europees Parlement wordt morgen alleen geacht het koehandeltje tussen de EVP en de socialisten te officialiseren. Vandaag krijgen we wellicht de kortste plenaire vergadering ooit: de huidige voorzitter zal zich ertoe beperken de namen van de kandidaten voor te lezen. Tijdens de vergadering van de Conferentie van de voorzitters van vorige week had ondergetekende voorgesteld een debat te houden waarbij de drie kandidaten hun visie toelichten en waar de parlementsleden de gelegenheid krijgen vragen te stellen. De EVP, de socialisten, de liberalen en de groenen waren hevig tegen elk mogelijk debat. Enkele kleinere fracties wilden een toelichting van een vijftal minuten per kandidaat (zonder debat), maar zelfs dat werd afgewezen op basis van het argument dat de traditionele fracties het "debat" al in eigen kring hadden gevoerd.

De EVP en de socialisten hebben duidelijk ook andere fracties in hun koehandel betrokken, in de vorm van beloftes over het (onder)voorzitterschap van commissies en delegaties. Dat is de reden waarom de liberale fractievoorzitter Guy Verhofstadt de kandidatuur weigert te steunen van Diana Wallis, die lid is van zijn eigen fractie.

Met deze farce maakt het Europees Parlement een slechte beurt, juist op een moment dat het draagvlak bij de publieke opinie in Europa al zeer beperkt is en op een moment dat de Europese Unie steun beweert te geven aan mensen die in andere werelddelen voor democratie opkomen.

Uit protest tegen de hele gang van zaken steunt het Vlaams Belang de kandidatuur van de Britse conservatief Nirj Deva.

Philip Claeys - Europees parlementslid




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!