Angeltjes
20-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage verwelkomt de nieuwe EUSSR-Praatbarakvoorzitter, Martin Schulz

 

 

"Eurosceptici zijn mentaal gestoord”. Dat is de mening van de kersverse voorzitter van het Europese Parlement, de Duitse socialist Martin Schulz.
Voor zover de Britten nog moesten overtuigd worden om met de grootste argwaan met de EU om te gaan, heeft de benoeming van Martin Schulz als nieuwe voorzitter van het Europese Parlement, hen nog verder doen afdrijven van de waanzin die heel het oude Europees continent in een wurggreep houdt.
De zgn. “verkiezing” van Schulz was niets anders dan een twee jaar geleden voorbereid akkoord tussen de twee grootste politieke groepen, de socialisten en de liberalen. Schulz had zijn kabinet al een half jaar geleden gevormd. Hij is een onaangename man, een dictator die in de afschaffing van de natiestaat gelooft. Welk soort voorzitterschap mogen we verwachten? Gaan we een kalm, waardig figuur krijgen, die zichzelf boven de politiek en de verschillende opinies kan plaatsen? Of krijgen we de gekende Schulz, de absolute leider van de socialistische fractie, bitsig, boos, niet in staat tot zelfbeheersing, intolerant en zonder enige empathie voor andere meningen of gevoelens? De man die zijn minachting voor referenda, voor burgers, die het wagen te willen stemmen, niet onder stoelen of banken steekt, de man die het marxisme in zijn hart draagt en een hekel heeft aan de vrije markt? We krijgen 2 ½ jaar politiek fanatisme met het doel de natiestaten te doen verdampen in een Europese supermacht.
Martin Schulz uitte zijn betrachtingen als volgt: “Ik ben een 100% overtuigde Europeaan, volledig toegewijd aan de Europese integratie. We kunnen niet blijvend gehecht zijn aan een natiestaat. We moeten een transnationaal niveau ontwikkelen om de uitdagingen van de 21ste eeuw het hoofd te kunnen bieden. We moeten de Verenigde Naties aanvullen. Er zijn uitdagingen die de Verenigde Naties niet aankunnen… we moeten samen stand houden als een Verenigd Continent. De natiestaat heeft zijn grenzen bereikt… de economie van de natiestaten is 30 jaar geleden aan zijn limiet gekomen. We hebben sterke instellingen nodig om onze toekomst te beschermen.”Gevraagd over de politieke en economische relaties van de EU met China, meent hij dat we er niet omheen kunnen een deel van onze soevereiniteit in te leveren aan de EU om op een evenwaardige wijze stand te houden t.o.v. landen als China. Op het Ierse “neen” aan het Verdrag van Lissabon zei hij: “We moeten niet buigen voor populisme” en hij noemt de eurosceptici “mentaal gestoord” en vergelijkt ze met “Hitler en de nazi’s in de Reichstag”.
Toen het Nederlandse EU-parlementslid Daniël van der Stoep, de voorzitter van de EU-commissie, Barroso, vroeg om bekendmaking van diens uitgaven in 2010, kreeg hij van Schulz het verwijt “fascist” naar zijn hoofd gegooid. Wat een lef had die van der Stoep: hoe haalt een gekozen vertegenwoordiger van zijn volk het in zijn hoofd de belastingbetaler inzage te willen geven op welke manier Barroso € 2000 (tweeduizend) per dag onkosten gemaakt heeft?
Ter begeleiding een filmpje over de eerste toespraak van Nigel Farage na de machtsovername van Martin Schulz.

Floriaan Terbeke

Bron: www.dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik word een Groene kandidaat, want ik ben anti-democraat

 

kandidatenformulier verkiezingen 2012
in
• gemeenteraadsverkiezingen 2012
Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012
Formulier kandidaatstelling Groen!lijst
(gelieve dit formulier volledig en correct in te vullen, de geldigheid van uw kandidatuur hangt er van af!)

.../...

2. Politiek engagement van het raadslid

2.1 Het kandidaat-raadslid verklaart politiek te handelen overeenkomstig de Groen!-visie en –standpunten. Wat betreft levensbeschouwelijke punten kan het (kandidaat-)raadslid na voorafgaan-delijke bespreking binnen de partij hiervan afwij-ken. Als er nog geen partijstandpunt is vastgelegd, pleegt het (kandidaat-)raadslid overleg met de be-trokken instanties. Van stemafspraken gemaakt binnen de fractie wordt niet afgeweken.

2.2 Het kandidaat-raadslid verklaart samen te werken met andere raadsleden binnen een fractie, informatie over zijn/haar politieke werking te geven aan de plaatselijke, regionale groep of aan het landelijk niveau, een actieve bijdrage aan de uitbouw van de partij te leveren.

2.3 Het kandidaat-raadslid verklaart het cordon sanitaire na te leven.

2.4 Het kandidaat-raadslid verklaart de Vlaamse of indien een gemeentelijke aanwezig, deontologische code te ondertekenen en na te leven.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys feliciteert nieuwe Deense regering

 

Bij de start van het Deense EU-voorzitterschap in januari 2012 feliciteert Philip Claeys (VB) de Denen voor hun moedige verdediging van de vrije meningsuiting tegen de islam, en roept hij hen op verder het recht te verdedigen een eigen immigratiebeleid te voeren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB reactie : Muyters in Grotemensenland

 

Gaan we een grote jongen zijn en niet meer wenen ?

De nieuw uitgelekte mail van het kabinet Muyters naar de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement bevestigt voor het Vlaams Belang alleen maar het beeld van een stuntelende minister zonder ervaring die zijn geloofwaardigheid en autoriteit nu wel volledig kwijt is.

Het optreden van Minister Muyters in  “Reyers Laat” was een opvoering van onvervalste emo-politiek die echter niet overtuigde. 

Deze nieuwe mail is immers slechts het laatste incident van een lange reeks blunders waarvoor Muyters ofwel zelf ofwel politiek verantwoordelijk was en is. Een minister die toelaat dat zijn kabinetsleden de bevolking voorliegen over de werkzaamheden van  het parlement rond de hervorming van de belasting op inverkeerstelling draait er ook zijn hand niet voor om ook de Commissie Financiën en Begroting op het verkeerde been te zetten over het begrotingsresultaat van de Vlaamse Regering. 

Voeg daar aan toe de ondertussen legendarisch wordende  miscommunicatie van Muyters die eerst stelt dat de Vlaamse Regering niet noodzakelijk alle federale fiscale steunmaatregelen zal overnemen  om daarna - met de hand op het hart - de fiscale aftrek voor hypothecaire leningen ook na 2014 te waarborgen nu al wetende dat de Vlaamse regering hiervoor te weinig middelen heeft.

De N-VA kiest nu voor de vlucht vooruit en doet de “is gelogen  - mail” af als een detail.  Nochtans zou de N-VA in plaats van de oppositie te beschuldigen met een kanon op een mug te schieten er beter aan doen om een intern onderzoek te openen want de partij zit met een probleem van interne communicatie.

De Vlaams Belang-fractie houdt dan ook onverkort vast aan haar motie van wantrouwen t.o.v. van Minister Muyters die woensdag a.s. in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement wordt behandeld.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brave moordenaars, massamoordenaars zijn ook maar mensen

 

In De Standaard lezen we vandaag onder de titel "Amrani was geen lone wolf" het ontroerende verhaal van de hechte kameraadschap van de Luikse massamoordenaar met een drie- of viervoudige gewone moordenaar.

Onmiddellijk na de gruwelijke schietpartij in Luik werd ons door de media voorgehouden, dat Nordine Amrani een behoorlijk geïntegreerde Belg was, die zelfs niet hoog opliep met de  moslimgemeenschap.  Men wilde vooral voorkomen, dat de aanhangers van de godsdienst van de vrede zouden geculpabiliseerd worden door het optreden van deze ene gek : dus hij werd gepromoveerd tot een van ons. Een hele troost voor de familie en vrienden van de slachtoffers.

Toen na enkele dagen bleek dat de massamoordenaar toch meer geïnteresseerd bleek in de koran en sommige uitingen van moslimgeweld, dan ons aanvankelijk werd voorgehouden, werd dit onheuglijke nieuws vlug-vlug uit de media gegomd. We moeten niet van alles het fijne willen weten en daar dan andere besluiten uit trekken dan deze die het regime en de pers voor ons voorbereiden. Akkoord ?  Ik zou het geloven.

Vandaag duikt de waanzinnige Nordine nog even op in de kolommen van De Standaard met de bedoeling de onmens te bedenken met enkele menselijke trekken.  Hij is geen lone wolf, zegt de broodschrijver van dienst, want in het Engels klinkt het tof en avontuurlijk : een eenzame wolf of een eenzaat, dat is niet hip.

De lone wolf onderhield een hechte vriendschap met een collega-misdadiger, de huurmoordenaar en topgangster Pepe Rosato.  De beide prachtexemplaren hadden kennis gemaakt in de gevangenis (the jail klinkt toffer). Pepe, wat het Italiaanse equivalent is van Jefke, was veroordeeld in 2009 op het proces tegen Marcel Habran, de peetvader van de Luikse misdaad tot levenslang voor zijn betrokkenheid bij vier huurmoorden in het Luikse misdaadmilieu. Maar we weten hoe het er voorstaat met de belgische justitie. Procedurefouten zijn schering en inslag en dus kwam Pepe direct vrij. Stel u voor dat een kerel die vier mensenlevens kapotgeschoten heeft zou opgesloten worden, terwijl de rechtbank geen juiste motivering had gegeven bij dit vonnis.  Deze tekortkoming weegt veel zwaarder dan vier lijken. Haha, en nu is het weer aan u.

Bij een tweede proces kreeg Pepe een kleine korting : geen 4 maar 3 moorden werden hem ten laste gelegd. En u houdt dit niet voor mogelijk als u geen doorwinterde bewoner van dit land bent, opnieuw werd er een procedurefout vastgesteld en werd de veroordeling te niet gedaan. Daarom wandelt Pepe Rosato als een vrij man rond in de stad Luik en misschien wel bij u in de straat. Why not ? zou De Standaardreporter zich afvragen.

Deze moordmens had een mooie mannenvriendschap opgebouwd met Nordine : ze stonden mekaar bij met klusjes en ze trokken er al eens samen op uit. Alhoewel het wettelijk gezien verboden is, dat gevangenen met mekaar contacten onderhouden buiten de gevangenis. Wettelijk gezien is het ook verboden, mensen omver te knallen maar in het goede land B  lopen viervoudige moordenaars op vrije voeten : wat zou men ze in de weg leggen, als ze een medegevangene opzoeken, nietwaar ?

Pepe heeft zich de dag van de moordpartij op de Luikse kerstmarkt ontfermd over de vriendin van Nordine en hij heeft deze vrouw naar het politiekantoor gebracht. Ter bescherming. Nordine wordt weer een stukje menselijker : hij had een vriendin en lone wolfs die hebben dat meestal niet. Anders zijn ze niet lone.

De massakiller van Luik blijkt niet alleen een goede Belg geweest te zijn, hij was bovendien een sociaal wezen met een amoureuze chambre séparée en een diepgewortelde vriendschap met een viervoudig moordenaar die niet veroordeeld geraakt en die bulkt van naastenliefde.  Echt jammer dat Nordine naar de maagdenhemel vertrokken is : enkele kierewieten van psychiaters zouden er in geslaagd zijn hem ontoerekenbaar te laten verklaren.  Los van de procedurefouten natuurlijk.

A man has got to do, what a man's got to do.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 774)

 

Wat willen de vakbonden nu feitelijk ?

Enkele maanden geleden kloegen de vakbonden over de steeds maar aanslepende regeringsonderhandelingen.
Het werd toen, volgens de bonden, hoog tijd dat er een regeringsakkoord uit de bus zou komen teneinde het mogelijk te maken knopen door te hakken en noodzakelijke beslissingen voor onze economische toekomst te kunnen nemen. Deze stoere en wazige taal werd meermaals herhaald.

En toen kwam er een akkoord. De deelnemers aan dit akkoord waren het eens geworden dat allerlei beloften uit het verleden niet meer in stand konden gehouden worden. Zo was het voor iedereen duidelijk dat men iets diende te doen om de gigantische tekorten van sommige overheidsbedrijven te gaan aanpakken. In vele van deze bedrijven hebben de vakbonden steeds een dikke vinger in de pap gehad en er in de loop van de jaren voor gezorgd dat een reeks onnodige; onnuttige en dus totaal onproductieve personen aan een job werden geholpen.

Een reden werd steeds gevonden om een reeks vakbondsleden voor langere tijd aan een vast inkomen te helpen. De ene maal was er méér volk nodig wegens veiligheidsproblemen en de andere maal diende wegens te hoge werkdruk de taken over méér personen uitgesmeerd te worden. Het geld dat voor al die vormen van verbrassing nodig was kwam toch maar steeds uit de grote pot namelijk deze van de belastingen. Maar die grote pot is nu totaal ledig; zelfs erger er is een gat in de bodem van deze pot geslagen en dat gat moet nu snel gedicht worden om ergers te voorkomen. 

Zo is men, en véél te laat, tot de vaststelling gekomen dat het aantal misbruiken bij de lijn niet meer te tellen zijn. Zo zijn de vakbonden er gedurende de laatste jaren in geslaagd om het aantal mensen dat door de lijn wordt betaald op te pompen tot boven de 11.000. Toevallig ongeveer het aantal dat destijds SABENA ten gronde richtte. Er moet dus gaan gesnoeid worden om een totale ondergang van de lijn te kunnen verhinderen. Een groot pijnpunt zijn de zo goed als lege bussen die op een aantal trajecten vrolijk blijven rondtoeren. De lijn wil nu op deze onderbezette bus- en tramverbindingen gaan besparen. Het is trouwens een schande dat al dat geldverbrassen zo lang en straffeloos heeft kunnen blijven duren. De eerste gesprekken in dit verband met sommige steden en gemeenten zijn nog maar pas begonnen of de vakbonden tonen opnieuw hun waar gelaat en dreigen met stakingen. Deze stakingen zijn totaal zinloos en kunnen alleen de toestand nog erger gaan maken dan hij reeds is. Zo zullen de bonden volgende week niet alleen bij de lijn maar in het hele land gaan staken met de innige hoop ons land een volledige dag "plat" te kunnen leggen. Natuurlijk willen de bonden nooit dat een einde wordt gesteld aan alle vormen van verbrassing van belastingsgelden die steeds in hun voordeel hebben gespeeld maar willen ze eerder de bestaande wantoestanden verder bestendigen en indien nodig nog vergroten.

Er is maar één lichtpunt in al die nefaste acties en dat is dat al deze stakingen ons steeds een stapje dichter zullen brengen bij de totale ineenstorting van dit corrupte apenland in het kwadraat. Dat de traditionele vakbonden in een onafhankelijk Vlaanderen zeker een toontje lager zullen moeten zingen staat als een paal boven water.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Bonjour les copains !

De zanger van vandaag droeg nooit mijn speciale voorkeur, maar ik neem aan dat hij voor een aantal Angeltjesbezoekers wel herinneringen oproept. Claude François was niet mijn type: te arrogant, te glad gestreken, te hyperkinetisch, te schriel, te onecht. 

Samen met Johnny Hallyday was Claude (Clo-Clo pour les filles), één van de grootste artiesten van de Franse rock ’n roll gedurende het yeah-yeah-tijdperk van de zestiger jaren.  Zijn succes dankte hij in hoofdzaak aan Franse vertalingen van Engelse nummers.  Zijn imago speelde een grote rol bij zijn populariteit en maakte van hem een uitgesproken tieneridool.  Hij kleedde zijn Claudettes, een groepje achtergronddanseresjes, in een zelfs nog flamboyantere stijl dan zichzelf.  Claude was een megaster in Frankrijk en leefde zoals men al te dikwijls in het glitterwereldje kan verwachten: kort maar heftig, met een turbulent liefdesleven, met een nukkig karakter en met een onverwacht vroeg levenseinde. 

Claude Marie Antoinette François werd geboren op 1 februari 1939 in Ismalia, Egypte.  Mama was Italiaanse, papa Fransman, die het scheepsverkeer in het Suezkanaal in goede banen leidde.  Na de nationalisering van het Suezkanaal in 1956 moest het gezin terugkeren en ging in Monte Carlo wonen.  Papa werd korte tijd daarna ernstig ziek en Claude werd gedwongen een baantje te zoeken: overdag in een bank, ’s avonds een bijverdienste als drummer in hotelorkestjes.  Vanaf 1959 begon hij te zingen en voelde zich aangemoedigd door zijn succes bij de toeristen aan de Franse riviera.  In het nachtleventje ontmoette hij zijn eerste vrouw, Janet Woolcot, een danseres: zij trouwden in 1960 en een jaar later trok het jonge paar naar Parijs.  Zijn eerste plaatje, dat hij zelf financierde, werd een flop maar het tweede “Bellles, belles, belles”, een Franse versie van een Everly Brothersnummer, was een schot in de roos met bijna 2 miljoen verkochte exemplaren en het catapulteerde hem vanaf 1962 tot een nationaal tieneridool.  Hij borduurde voort op het bekende patroon van Engelstalige successen, ging op tournee, met als apotheose een optreden in de Olympia te Parijs. 

Las Vegas inspireerde hem om vanaf 1966 dansmariekes toe te voegen aan zijn optreden: de Claudettes.  1967 is voor hem een memorabel jaar: zijn vrouw heeft al een paar jaar een verhouding met Gilbert Bécaud en de scheiding wordt uitgesproken.  Claude schrijft samen met Jacques Revaux en Gilles Thibaut “Comme d’habitude” – in het Engels “My way”, later overgenomen door Paul Anka, Elvis Presley, Frank Sinatra e.a.  Tussendoor heeft hij een korte liefdesverhouding met France Gall, het blonde poppetje met het kindstemmetje.  In 1968 richt hij zijn eigen platenmerk op: Flèche; onze Liliane Saint Pierre is de eerste artieste die bij hem een contract tekent.   Uit zijn relatie met Isabelle Forest wordt Claude Junior geboren in 1968 en Marc in 1969.  Zijn lied “Parce que je t’aime mon enfant” wordt later door Elvis Presley gebracht onder de titel “My boy”.

Claude zal de volgende jaren blijven optreden en platen opnemen maar in 1971 stuikt hij tijdens een concert in Marseille in elkaar.  Na een korte rusttijd op de Canarische Eilanden keert hij terug naar Frankrijk – pech schijnt hem te achtervolgen: hij breekt enkele beenderen bij een auto-ongeval en ontvangt een aanmaning voor meer dan 2 miljoen FF achterstallige belastingen.  In 1972 is het tijd voor een nieuwe liefde: ditmaal is het een Finse, Sofia Kiukkonen, met wie hij het vier jaar uithoudt.

Hij kan in 1973 nog verschillende hits op zijn naam schrijven maar het is alsof de duivel ermee gemoeid is: hij wordt aangevallen door een dolgedraaide fan, de windmolen in zijn buitenverblijf geraakt in brand en tijdens een ander concert in Marseille landt er een ventilator op zijn hoofd.  

In 1974 leek het alsof zijn gelukskansen keerden want met “Le telephone pleure”, heeft hij niet alleen in Frankrijk maar ook in het Verenigd Koninkrijk met de Engelse versie “Tears on the Telephone” een megahit.  In Frankrijk werden er meer dan 1 miljoen plaatjes van verkocht.  Het jaar daarop ontsnapt hij ternauwernood aan een IRA-bomaanslag in zijn hotel in Londen.  Zijn financiële toestand ziet er weer minder somber uit door de aankoop van enkele tijdschriften en een modellenbureau.  En in 1977 staat een nieuwe Claude François, de hippe discozanger, met “Alexandrie, Alexandra” op de scène.  Het zou één van zijn populairste liedjes worden.  In dat jaar stelt hij het publiek zijn nieuwste verloofde, Kathalyn, voor. 

Op 11 maart 1978 valt definitief het doek voor Claude François.  Terwijl hij een bad neemt, merkt hij een kapotte lamp op, wil die vervangen en wordt geëlektrocuteerd.

Tot slot nog wat cijfertjes: in 2009 maakte Flèche Productions bekend dat Claude François in totaal 63 miljoen platen verkocht had, waarvan 28 miljoen na zijn dood.  Hij zou tijdens zijn carrière iets meer dan 350 liedjes in het Frans en iets minder dan 100 liedjes in een vreemde taal opgenomen hebben.  Hij stond 1188 keer op de scène en was 313 te gast op televisie. 

Voilà, chers amis, in een notendop het turbulente leven van een man, die binnen een tiental dagen zijn 73ste verjaardag zou gevierd hebben. 

Graag jullie welwillend applaus voor Claude François en “Comme d’habitude”.

Bisous

Lolita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw incident Muyters : heeft hij *gelogen* over begroting 2009 ?

 

We hadden nog maar net ons artikel over het geblunder van Muyters met de hypotheek-aftrekken klaar of er kwam een nieuw bericht  binnengerold over een uitgelekte mail vanuit Muyters' kabinet met betrekking tot de begroting 2009

Het zit de man duidelijk niet mee. Dit kan geen toeval zijn. Bewust wordt de veelgeplaagde N-VA-er op de korrel genomen. Door eigen partijgenoten ?  Door kabinetsmedewerkers ?  As wij het wisten, zouden wij het u vertellen, maar eigenlijk interesseert de interne keuken van de N-VA ons slechts matig. 

Het blijft een feit dat de aanduiding van de extra-parlementair die Muyters is, in slechte aarde is gevallen bij een aantal ministrabele N-VA-ers en hun aanhang. Waarom een buitenstaander deze job aanbieden ?  Waren er in de eigen fractie niet genoeg bekwame democratisch verkozenen ?  Bovendien heeft de politiek-onervaren Muyters erg veel en belangrijke bevoegdheden gekregen. We sommen ze nog even op : ruimtelijke ordening - werk - sport en de absoluut niet te verenigen verantwoordelijkheden van financiën met begroting.  Dit is een controlerende functie (begroting) met een uitvoerend mandaat (financiën) : de boswachter en de stroper in één persoon.

Vandaag.be meldt iets voor middernacht de nieuwe feiten die Muyters alweer in een slecht daglicht plaatsen. 

Er is een nieuwe mail uitgelekt die het kabinet van Vlaams minister Philippe Muyters in een slecht daglicht stelt. Het gaat om een mail van het kabinet Muyters aan de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement waaruit zou kunnen afgeleid worden dat Muyters het parlement heeft voorgelogen over de begroting van 2009.

Muyters zegt dat zijn medewerker met de mail in de fout is gegaan, maar ontkent formeel dat hij het parlement heeft voorgelogen. Muyters zegt dat hij niet van plan is ontslag te nemen.

Voor de tweede keer in enkele dagen tijd komt N-VA-minister Philippe Muyters in opspraak met een uitgelekte mail. Eerder deze week was er de uitgelekte mail over de Belasting op Inverkeerstelling (BIV) die voor de oppositie de aanleiding was om een motie van wantrouwen tegen de minister in te dienen.

Begroting

Nu is er een mail opgedoken tussen een adviseur van het kabinet-Muyters en de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement. De mail dateert van begin januari 2010 en gaat over de begroting 2009.

Muyters had toen net in de commissie Financiën moeten uitleggen waarom het gat in de begroting 200 miljoen euro groter was dan voorzien (1,2 miljard euro ipv 1 miljard euro).

Muyters zei toen in de commissie dat na overleg met het monitoringcomité in december nog was gebleken dat er geen indicaties waren dat de begrotingsdoelstelling niet zou gehaald worden.

Rapport

De oppositie vroeg dat monitoringsrapport op, maar in de bewuste mail zegt de medewerker van Muyters dat het rapport absoluut niet kon vrijgegeven worden omdat Muyters in de commissie zou "gelogen" (gevolgd door een smiley) hebben en dat er wel indicaties waren dat het voorlopgestelde doel niet zou gehaald worden.

Maar Muyters onkent formeel dat hij het parlement heeft voorgelogen. "Ik heb in de commissie geantwoord conform de stukken die ik had en dat rapport is ter beschikking gesteld van het parlement", aldus Muyters.

Een zwaar geëmotioneerde Muyters gaf donderdagavond toe dat zijn medewerker in de fout is gegaan en dat hij politiek verantwoordelijk is, maar dat hij niet van plan is om op te stappen op basis van uitgelekte mails.

Volgens viceminister-president Geert Bourgeois (N-VA) blijft minister-president Kris Peeters ook na het nieuwe mailincident achter minister Philippe Muyters staan.

"Ik heb hem aan de telefoon uitgelegd wat er gebeurd was en de minister-president heeft mij gezegd dat hij 100 procent achter Philippe blijft staan", aldus Bourgeois. Een officiële reactie van de minister-president is er echter nog niet.

Bourgeois heeft naar eigen zeggen ook contact gehad met sp.a-minister Pascal Smet en ook hij zou "op een correcte manier" gereageerd hebben. Maar ook bij de socialisten is het nog even wachten op een officiële reactie op het incident.

Ray

http://www.vandaag.be/binnenland/88482_loog-muyters-over-begroting-van-2009.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muyters speelt in de kaart van de belgicisten en zaait onrust bij Vlaamse woningeigenaars

 

Mogen we vriendelijk, of onvriendelijk, zoals u het verkiest, vaststellen dat Vlaams minister Philippe Muyters alweer geen goede beurt gemaakt heeft met het dossier van de fiscale voordelen voor de lopende hypotheken van meer dan anderhalf miljoen Vlaamse belastingbetalers ?

De heer Muyters bezit weinig geloofwaardigheid.  Wij hebben dat al bij herhaling vastgesteld en het houdt niet op. De minister kwam eerst vertellen, dat er nog niets vaststond over de wijze waarop Vlaanderen de overdracht van dit federale dossier zou opvangen en dat het helemaal niet zeker was dat de fiscale aftrekken van hypotheken zoals het land B deze toepast, in voege zou blijven. Niet alleen een eerste prijs in hoofdrekenen maar zeker ook in communicatie.

Met deze onverantwoorde stelling zaaide Muyters direct onrust bij honderdduizenden Vlamingen.  En tegelijk bezorgde hij munitie aan de trouwe belgen die zich stiekem of openlijk verzetten tegen elke afbouw van de federale bevoegdheden.  Op de Kamertribune stond Steven Vanackere te juichen : "Zie je wel, al die voorstanders van meer bevoegdheden naar de Gewesten, zij weten niet eens wat met die verantwoordelijkheden aan te vangen als wij ze in hun schoot werpen". En alle CD&V-ers juichen en joelen, terwijl ze in de euforie enkel over het hoofd zagen dat hun partij in de Vlaamse Gemeenschap met Kris Peeters de lakens uitdeelt. Een detail.

Kris Peeters bevestigde deze middag met blozende kaakjes  dat de  Vlaamse Regering wel degelijk de overeenstemmende middelen zal ontvangen maar het is nu al duidelijk dat de 929 miljoen euro die zal worden overgedragen naar Vlaanderen ruimschoots onvoldoende zal zijn. Prof.Huyghebaert (KU Leuven) liet vandaag optekenen dat in totaal er maar liefst 4,9 miljard euro nodig  is om de deelstaten gelijkwaardige steunmaatregelen te laten aanbieden. Dit betekent dat Vlaanderen in realiteit 3,2 miljard euro zal nodig hebben.

Waar gaat Muyters dat geld halen ? Momenteel kijkt Vlaanderen aan tegen een tekort van 400 miljoen voor de lopende begroting van 2012.  Het is dan ook ten zeerste de vraag of de Vlaamse regering na 2012  de nodige middelen zal vinden om gelijkwaardige steunmaatregelen aan de Vlaamse woningeigenaars aan te reiken.

Zijn we vriendelijk of onvriendelijk geweest ?  Het doet er niet toe : de chaos die momenteel in rangen van de traditionele partijen, helaas ook de N-VA, heerst neemt extreme vormen aan.  Ook al wordt die ene partij bewust en systematisch doodgezwegen,  het blijft opmerkelijk dat er niet afgeweken wordt van de koers voor een meer dan ooit noodzakelijke Vlaamse Republiek.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders jureren onderwijzend personeel in GB

 

Het Brits onderwijs heeft al herhaaldelijk onze aandacht getrokken.  De minister van onderwijs, Michael Gove, roept de hulp van de ouders in om de minder goede leerkrachten snel en efficiënt te kunnen ontslaan.  Hij wil dat de ouders in de klas de lessen kunnen volgen om de educatieve bekwaamheid van de lesgever vast te stellen.

Michael Gove geeft ons wat cijfertjes mee.  Tussen 2001 en 2011 werd het slechts 17 van de 400.000 leerkrachten verboden nog te solliciteren voor een job in het onderwijs nadat de General Teaching Council for England hen als onbekwaam had beoordeeld.  Hij wil alle leerkrachten elk jaar aan een beoordeling onderwerpen en de bestaande 50 bladzijden tellende richtlijn voor schooldirecties “hoe om te gaan met teleurstellende leerkrachten” in de vuilbak kieperen.  Zo wil hij het mogelijk maken dat het ontslag binnen enkele weken daadwerkelijk uitgevoerd wordt in plaats van de huidige termijn van een jaar of langer.  Hij wil komaf maken met het verstoppertje spelen achter de rug van de vakbond. 

Daarom heeft hij het onorthodoxe idee gelanceerd dat ouders ook toegang zouden moeten hebben om de lesgever van hun kinderen in de klaslokalen te evalueren.  Of dat een collega-leerkracht de lessen zou moeten bijwonen om de dubieuze lesgever met wijze raad en daad bij te staan.  De vakbonden zijn niet enthousiast en voorspellen dat de leerkrachten nog minder gemotiveerd voor de klas zullen staan.

Ondanks de miljarden die Labour de scholen toeschoof, is de denktank “Organisation for Economic Co-operation and Development” tot de vaststelling gekomen dat Engeland in negen jaar – vergelijking van het jaar 2000 met 2009 – van plaats 7 terugviel op 25 in lezen, van plaats 8 in wiskunde naar 28 en van plaats 4 naar 16 in wetenschappen.

Ver van ons te willen bemoeien met het Brits onderwijssysteem, zou de Britse Minister van Onderwijs beter eens kijken naar de samenstelling van de klassen.  Het is onmogelijk dezelfde standaard te hanteren als de leerlingen amper of geen gemeenschappelijk noemer hebben aan het thuisfront.  Verschillende culturen, verschillende talen, verschillende religies, verschillende verwachtingen en een verschillende inzet.  Ontoereikende startvoorwaarden, ontoereikende Engelskennis, gebrek aan motivatie en wilskracht, ondermijning van het schoolgezag door de ouders.

Dan zeggen we het hier nog heel braafjes.  Het kan gewoon niet anders dan dat de kwaliteit naar beneden gehaald wordt.  En dan wil hij dat oplossen door de ouders een juryfunctie te geven?  Hoe stelt hij zich dat voor?  Mogen die dan ook een tolk meebrengen op kosten van de minister?  Gaat hij het toelaten dat die zich nog meer bemoeien om het Brits onderwijs om te vormen volgens een Arabische, Pakistaanse, Congolese, Kosovaarse … wensenlijst?  Bij een zieke patiënt moet men de ziekte behandelen en niet kurieren am Symptom (de symptomen bestrijden)

De minister heeft nog wat andere suggesties: zo wil hij dat elk kind vanaf 5 jaar een vreemde taal moet leren.  Hij vindt dat de taal Frans niet meer zo belangrijk is … al voegt hij eraan toe, dat het toch wel nuttig is af en toe “non” te kunnen zeggen – een allusie op Camerons EU-veto.  Maar hij raadt aan Hindi en Mandarijn (meest gesproken Chinees) te leren, gezien het stijgende economische belang van Indië en China.  Hij voegt er de veelzeggende conclusie aan toe “Hoe meer we hun cultuur kennen en begrijpen, des te sterker zal ons land worden.  Een moderne taal leren zet ons ertoe aan een ongebruikt deel van onze hersenen te gebruiken.”

Braafjes zoals we zijn, durven we niet suggereren dat de verrijkers in het Britse Koninkrijk en andere favoriete vestigingsplaatsen ook over een ongebruikt deel van de hersenen beschikken.  Daarmee zouden we misschien van de verkeerde veronderstelling uitgaan.

Floriaan Terbeke

Bron: www.dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ypres bilingue - Ieper tweetalig ?

 

 

Vlaams Belang Ieper pikt het niet dat onder andere de gemeenteraadsleden een tweetalige uitnodiging kregen voor de opening van het nieuwe “Bezoekerscentrum voor Ieper en De Westhoek”. Dat bovendien eerst de Franse taal te lezen is en dan pas de Nederlandse taal is een doorn in het oog voor de Vlaams Nationale oppositiepartij. Het Vlaams Belang is er zich van bewust dat een toeristische folder of uitgave niet enkel in het Nederlands kan en zodoende dienen er  minstens drie talen gebruikt te worden met het Nederlands voorop.

Zij stellen zich ook de vraag of  één van de gelegenheidssprekers, namelijk Geert Bourgeois (boegbeeld van N-VA) genoegen neemt met de tweetalige aankondiging van zijn komst als Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Toerisme.

Vlaams Belang overweegt  alvast om klacht in te dienen bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT) én de Gouverneur voor deze verkrachting van het Vlaams karakter in de Vlaamse stad  Ieper. Verder overweegt Vlaams Parlementlid Stefaan Sintobin hierover te interpelleren in het Vlaams Parlement.

Bron : Westhoek.be


19-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys - Hongarije en de linkse hystericus Guynokkio

 

 

Tijdens het debat over Hongarije, waarbij de linkse hystericus Verhofstadt de moedige Hongaren volkomen ongegrond beschuldigde van ondemocratisch gedrag, confronteert Philip Claeys (VB) hem met zijn hypocrisie: alleen Verhofstadt liet met een politiek proces de grootste oppositiepartij, Vlaams Blok, verbieden. 'Twee maten en twee gewichten', zo zegt Claeys, 'want toen was in dit parlement niemand verontrust'

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om uw burgerzin aan te scherpen : de staatsschuld op 31.12.11

 

Hier zijn we weer met onze maandelijke blauwe cijfertjes (waarom niet rood ?) van de federale staatsschuld. Op 21 december 2011 staan wij met zijn allen bijna 364 miljard euri in het krijt. Wij doen u kond van deze mededeling, opdat u met de glimlach van de solidariteit uw bijdrage tot het duurdere leven zou leveren. En tegelijk begrip en respect zoudet opbrengen voor de harde maatregelen die Don Elio en zijn zes Vlaamse minderheidsvazallen ons opleggen.

SCHULD OP 31.12.2011

FEDERALE STAAT
363 844 397 970

 

Don Elio vraagt vergiffenis voor wat hij ons aandoet. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio Di Rupo bezoekt Mark Rutte in het Catshuis

 

Van bij aankomst lijkt het wel of  Mark Rutte Elio de kleren van het lijf wil rukken. "Mais enfin" lacht Elio "Oewacht toch een bitteke tot oewe binnen zijn".

Eind goed, al goed. Over de Hedwigepolder zal opnieuw overlegd worden met Kris Peeters, die kent het dossier beter.

De leiders wier voorgangers in 1830 (helaas) beslisten te scheiden kunnen het goed met mekaar vinden.  Hopelijk zullen over enkele jaren de Republiek Vlaanderen en Wallonië even vriendschappelijk afscheid nemen van mekaar.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 19 januari 2012

De butlers

De zogezegde Vlaamse partij-bonzen-onderhandelaars  zien hun titel van voorzitter veranderd in butler die samen met hun ondergeschikten of kiezers klaar staan om  onze  Waalse meesters met de Keuning aan top  verder te dienen in alle slaafsheid .

Voor ons geen  eendracht maakt macht   maar horen, zien en vooral zwijgen.  Kenmerken en kwaliteiten  die ons volk werden eigen gemaakt door de heersers,  samen met hun Vlaamse  collaborateurs. Een beetje tegenstribbelen mag om de schijn te redden, tot de Keuning boos wordt.  

René K.

*****

Mijn dag kan niet meer stuk

Na steeds maar negatieve berichtgeving eindelijk eens goed nieuws. De stad Gent wil hangjongeren uit probleemwijken een zinvolle bezigheid geven. Daarom opende zij een sporthal waar onze JoNgErEn een opleiding krijgen in de bokssport. Volgens onbetrouwbare bron  in de toekomst mogelijk ook uitbreiding naar schietondericht. Tot mijn grote vreugde las ik ook dat onze Witte Jozef, opperhoofd blijft in het centrum van gelijke kansen voor racisten.

René

*****

Sihame El Kaouakibi

De tekening die Sihame El Kaouakibi en "Petrik" vasthouden lijkt mij verdacht veel op een scène uit het Kuifjesboek "de krab met de gulden scharen" ... of vergis ik mij ?

Groeten - Unketiske

NvdR Angeltjes : u, ik, wij allen vergissen ons permanent de ganse tijd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling

 

 

Vandaag en morgen werkt Angeltjes op 50% van de capaciteit. Wegens medische redenen. Daarom nu een reeks artikelen en pas in de namiddag gaan wij verder.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM laat een verheffende nieuwe reeks op ons los

 

In het TeVeBLAD van 17 januari vinden we op pagina 5 volgende oproep/mededeling :

Een unieke gelgenheid om beroemd te worden dankzij de televisie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magda Michielsens ontdekt een late waarheid, maar ze onderbouwt hem.

 

‘Als je wilt weten hoe een haatcampagne werkt, dit is een goed voorbeeld’, zegt emeritus hoogleraar Magda Michielsens, die onderzoek deed naar de beeldvorming van Bart De Wever, de N-VA en de Vlamingen in het algemeen in Mise au point, het politieke zondagochtenddebat op de RTBF.

De voormalige professor ‘vrouwenstudies’ van de Universiteit Antwerpen nam de debatten op de Franstalige publieke omroep tijdens de langgerekte politieke crisis van 2010 en 2011 kritisch onder de loep. ‘Ik ben danig geschrokken’, zegt ze. ‘Het portret dat de RTBF van de Vlamingen schetst, is ronduit schokkend.

Volgens Michielsens is er heel wat niet in de haak met Mise au point. De toonzetting van het programma, de keuze van de gasten, de beeldregie, de sms’jes en mails van kijkers – ‘een scheldforum’ - die onderaan door het beeld lopen, de houding van de presentatoren, het lijkt allemaal gericht op ‘zoveel mogelijk polariseren,’ aldus Michielsens. ‘Telkens opnieuw worden ‘wij’ - de Franstaligen - geplaatst tegenover ‘zij’ - de vijandige Vlamingen.'

Voormalig premier Yves Leterme (CD&V) haalde zich veel ellende op de hals toen hij de RTBF een keer met de Rwandese haatzender Radio Mille Collines vergeleek. Die parallel wil Michielsens dan ook niet trekken, maar dat laat volgens de professor onverlet dat in Mise au point ‘alle elementen van een haatcampagne aanwezig zijn’.

Herhaling is een sterk wapen in die haatcampagne’, aldus Michielsens. ‘Week na week zie je dat Vlamingen, ongeacht de stand van zaken in de regeringsonderhandelingen, op de Franstalige publieke omroep worden beledigd. Steeds opnieuw wordt de N-VA neergezet als een gevaarlijke partij die geen akkoord wil. Steeds opnieuw ook dat vijandbeeld van Vlaanderen, de hatelijkheden vanuit het Franstalige publiek, de vernederende karikaturen.’ En zelden of nooit eens een dissident geluid, betreurt Michielsens. Voor haar staat het ontegenzeglijk vast: ‘De Franstalige publieke omroep verspreidt haat.’

Belangstellenden kunnen zich hierover zelf een oordeel vormen, want het onderzoek (alle onderzochte beeldfragmenten met commentaar en analyse) is vanaf heden integraal te bekijken op de website www.vlaanderenscherpgesteld.be - naar de Nederlandse vertaling van Mise au point.

Tot zover dit bericht uit Knack.

Laat er ons aan toevoegen, dat de haatcampagne die Mevrouw Michielsens terecht als schokkend ervaart, al tientallen jaren in Vlaanderen gecultiveerd wordt door de eigen geschreven, gesproken en gevisualiseerde media tegenover de Vlaams-nationalisten die zich gegroepeerd hebben in Vlaams Belang.  De RTBF hoeft tegen de Vlaamse separatisten geen haatcampagne te voeren, zij zwijgt VB dood en weigert elke toegang tot de media. Maar het zijn de eigen persorganen die de rol van eenzijdige voorlichters op zich nemen. Als professor Magda Michielsens wat tijd over heeft, kan zij zich over dat probleem buigen. Benieuwd of de uitslag haar ook zal schokken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensenrechten zijn geen recept voor nationale zelfmoord

 

Met zes stemmen vóór en vijf tegen heeft het Hoger Gerechtshof van Jeruzalem zich uitgesproken over een omstreden wet uit 2003 die zowel de nationaliteit als een permanente verblijfsvergunning weigert aan Palestijnse echtgenoten van Israëlische burgers. 

In uitbreiding daarvan was de wet ook van toepassing op echtgenoten afkomstig uit Israël-vijandige landen.  Deze wet, oorspronkelijk een tijdelijke maatregel als reactie op een reeks Palestijnse terreuraanslagen, werd door mensenrechtenactivisten en vertegenwoordigers van de Arabische inwoners van Israël, herhaaldelijk aan de kaak gesteld.  

Het Hoger Gerechtshof moest de afweging maken tussen algemene principes, zoals de rechten van een Arabische minderheid in Israël, tegenover de nationale veiligheid.  Rechter Asher Grunis, woordvoerder, formuleerde het oordeel als volgt: “Mensenrechten zijn geen recept voor nationale zelfmoord”.  Voorzitster van het Hoger Gerechtshof, Dorit Beinish, stond met haar tegenovergestelde mening helemaal alleen.  Volgens juridische commentatoren is het vonnis één der meest belangrijke die ooit door het Hoger Hof uitgesproken werden.  Ze nemen nota van het feit dat Dorit Beinish haar vijf collega-rechters niet van haar standpunt kon overtuigen en menen dat het Hof “toegeeft” aan de nationale druk van de Knesset.  

De Arabische minderheid reageerde gelaten met: “er bestaat nergens ter wereld een gelijkaardige wet in een democratisch land”. 
Mogen we besluiten dat er in de democratische landen nog veel werk aan de winkel is? 

Floriaan Terbeke
Bron: Ansamed


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Fluppe Moureaux lonkt naar Vlaanderen

 

We kennen hem wel hé, de rode burgervader van Molenbeek : Fluppe Moustache, anti-Vlaams en pro Mohamedaans, nooit verlegen geweest om Vlaanderen te kleineren. Een van die linkse bullebakken die aan wie het horen wilde, verklaarde dat Bruxelles best in staat is zijn eigen boontjes te doppen.

Wel diezelfde zakkenwasser zit met de poepers, nu het meer en meer duidelijk wordt (ondanks de ontkenningen)dat Wallonië in zijn plan W, geen plaats heeft voor Brussel.

Wallo-Brux= Wallo-zero.

In het scenario dat Wallonië voor ogen heeft, kunnen zij niets aanvangen met een geldverslindende Capitale die voorzien is van een flink uit de kluiten gewassen leger doppers, illegalen, criminelen, islamfanaten en andere tafelschuimers en leeglopers m.a.w. de afvalberg van dit onland.

Maar de Fluppe heeft de oplossing gevonden : in geval Brussel door zijn geliefd Wallonië zou verstoten worden, zoekt hij aansluiting  bij Vlaanderen. Het zal volgens de Fatima-fan wel van moetens zijn want zonder borstvoeding -hetzij van Wallonië of Vlaanderen- is Brussel onleefbaar.

Voilà, daarmee komt de rode aap uit de mouw en laat Flupke horen wat ieder weldenkend burger al lang weet. Ik kan Moureaux maar één raad geven : als het zover moest komen, pak uw valiezen en verzamel al uw moslimvrienden uit het Brusselse en organiseer een éénmalige vlucht naar Marokko. Ik kom  bij leven en welzijn de karavaan zeker uitwuiven.

Senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!