Angeltjes
22-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum mikt op Antwerpen

 

 

"Ik mik op de stad waar migranten Sinjoor willen worden""

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beleidspartij Groen wil illegalen aanpakken

 

Wouter van Besien heeft de ontdekking van de eeuw gedaan : "N-VA is duidelijk geen beleidspartij" oreert de groene boy-scout. Bij de formatiegesprekken blonk de Groenvoorzitter uit door zijn gretige bereidheid alle Vlaamse standpunten op te offeren aan de Franstalige machtshonger. Zo word je een staatsman. Hij stond elke dag ter beschikking van de journalisten om zijn trouw aan vaderland en vorst te bevestigen : de groene groet aan de belgische vlag tijdens het avondjournaal bij de VRT.  

Deze houding is de partij goed bekomen. Na maandenlang de rol van nederige waterdrager vervuld te hebben, werd de milieupartij aan de deur gezet : "Salut en de kost". Trouwe Wouter was hetzelfde lot beschoren als de N-VA die ook buitengemaneuvreerd werd door de franco-belgen, op vraag van de collaborerende Vlaamse partijen. Wat zijn wij een prachtig volk.

Wij hebben ons steeds nadrukkelijk afgezet tegen de strategie van de N-VA die van dag één na de verkiezingen haar eerste plaats in het belgische parlement afstond aan de Waalse Parti Socialiste.   Het vervolg van de processie van Echternach die toen begon, is genoegzaam bekend.

Dat uitgerekend Groen, de N-VA aanpakt, is tragisch en typisch voor de Vlaamse politiek in haar geheel : zowel de spraakmakende N-VA als de extreemlinkse belgicisten van Groen werden door Franstalig belgië smalend de deur gewezen. En even later keft Van Besien tegen De Wever : het schoothondje wil terug in de gunst komen van de regerende klungelpartijen.

Groen gaf deze week een staaltje van wat een beleidspartij moet zijn bij monde van de hypercorrecte Freya Piryns. 

Om het probleem van de illegale downloads op te lossen, zouden de providers een extra vergoeding moeten ophoesten voor de derving van de auteursrechten. Is Freya Piryns weer bereden door de mare tijdens een moeilijke periode in haar bestaan ? Welk soort heksensysteem zal ontwikkeld worden om dergelijke vergoeding in mekaar te knutselen ?  Sabam zal zich uiteraard in de handen wrijven en de centjes wat graag ontvangen. Maar dan ?  Hoe gaat Sabam (en andere inningsgerechtigden) het geld van illegale downloads verdelen ? Onrealistische prietpraat van een partij die haar ideeën put uit de erfenis van Jozef Stalin. Groen zou beter de illegale tafelschuimers aanpakken ipv de illegale downloaders.

Ray

Bron : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120120_184

 http://www.vandaag.be/binnenland/88587_van-besien-nva-is-duidelijk-geen-beleidspartij.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie 21/22 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bloemfontein

Baie dankie aan Jan de Moor dat hy vir ons hier in die Vrystaat probeer in die bresse tree.

Bloemfonteiners voel erg bekommerd oor hul toekoms. Ongelukkig is Afrikaners nie altyd mense wat protesteer nie, en menige Afrikaner sal dit net ignoreer as daar onreg teenoor hulle gepleeg word, in plaas daarvan om hul stemme dik te maak en die onreg aan te spreek.Die taal Afrikaans was - tot onlangs - Suid-Afrika se 2de grootste taal. Deels omdat meer as 1-miljoen Afrikaners die land uit gevlug het, en deels omdat die swartmense geweldig vinnig aanteel, het Afrikaans na die 3de plek teruggesak.

Afrikaans is tans ook in die Vrystaat in die 3de plek. Xhosa is nou S.A. se 2de grootste taal, terwyl Zoeloe in die eerste plek staan.Die taal wat die ANC graag as "enigste" taal wil sien, ENGELS, is maar 8ste op die lys. In die tye toe Brittanje oor Suid-Afrika geheers het, wou die Britte met alle geweld ons taal vernietig. Agter die skerms is die Britte steeds met so 'n oorlog besig. Die Engelse kerke was nog altyd 'n groot vyand van Afrikaans, en daar word vermoed dat dit hulle is wat 'n invloed op die ANC uitoefen om "die Afrikaner, en alles wat Afrikaans is," uit te roei.

Terloops, daar was 'n student van die Universiteit van Gent (ene Jonas) wat "Mangaung" in 2009 of in 2010 besoek het om 'n foto-album van die stad op te stel. Hy sou die boek op die daaropvolgende Boeketentoonstelling in Gent uitgestal het. Dit sou interessant wees om te weet wat alles in dié boek opgeneem is, en of dit in 'n "negatiewe" of "positiewe" lig aangebied is.

Peter Murray

*****

Turtelbaum & Sinjoren

Geachte Redactie,

Voor zover ik, als niet-Antwerpenaar weet, KAN men géén Sinjoor WORDEN. Men IS het reeds van bij de geboorte indien, men geboren is IN Antwerpen UIT beide ouders die ook-al in Antwerpen geboren zijn, uit "idem" als voorgaande,

Kan er geen (klein) artikel op Angeltjes verduidelijking brengen WAT een èchte Sinjoor eigenlijk voorstelt ? Als "tegenprestatie" het volgende volgens "kustbegrippen":

Men beschouwt een "èchte" Pannenaar, Oostendenaar, Knokkenaar, en ook àl de "X-naren" van de tussenliggendekustgemeentes, als authentiek indien hun ouders + grootouders "van beide kanten" ook in diezelfde kustplaats woonden. Al de rest zijn 1) Aangespoelden (indien ze vanuit het binnenland kwamen. 2) Weggewaaiden (indien ze vanuit een àndere kustgemeente verhuisd zijn).

Victor van Vosselaer

NvdR Angeltjes : Er is geen wetenschappelijke omschrijving voor een Sinjoor maar zover mij bekend, stemt het stadsburgerschap overeen met de bepalingen die ook aan de kust gelden : ouders en grootouders geboren in de koekestad. Weliswaar "intra muros", dat wil in grote lijnen zeggen, binnen de begrenzing van de huidige Singel. Vegis ik mij ?  Ik zal ongetwijfeld gecorrigeerd worden.

*****

Uw schrijven over Hugo Coveliers

Geachte Ray,

 Ik ben normaal 200% eens met uw opinie maar deze keer over uw artikel van Hugo Coveliers ben ik het niet volledig eens.

Wat u schrijft over zijn capaciteiten daar ga ik mee akkoord. Ik studeerde technisch ingenieur aan de Lindelei in Gent. Hugo studeerde aan de universiteit van Gent. Ik was volgens hem maar “qualite negligable”. Wij waren beide lid van het VNSU, de Vlaams Nationale studenten unie. Op een zeker ogenblik was er een betoging in Brussel en hij stond klaar met de pijp in de mond en met zijn lief,om op de eerste rij te vertrekken, maar toen hij zag dat de betoging een flop werd, stapte hij naar de stoep en liet de betoging vertrekken en ging naar huis. Hij liet het VNSU stikken en stapte over naar de linkse studentenbeweging dit om dat de VNSU te rechts was en eveneens voor een jobke aan de universiteit.

Later werd hij voorzitter van de Volksunie-jongeren zo een linkse voorzitter hadden ze nog nooit gehad, maar toen hij zag dat de Volksunie bij manier van spreken op de klippen liet, stapte hij over naar de VLD die toen nog altijd de pest voor Vlaanderen was. En ik heb de overtuiging mocht men hem minister hebben gemaakt hij nog steeds bij de VLD zou zijn gebleven. Dat hij capaciteiten heeft daar twijfel ik niet aan, maar van overlopers moet ik niet weten zoals ik van al die overlopers van het Vlaams Blok naar de NVA ook niet moet weten.

Roger C.

*****

Turtelboom

Als dat kieken zelfs maar 1 schot heeft afgevuurd, zoals het die 9mm. vasthield, resulteerde dat tenminste in een pijnlijke linkerduim en met wat geluk mogelijk een gebroken. De instructies die er aan voorafgingen zijn duidelijk voor te stellen: "U moet het pistool zo vasthouden"... "Nee, nee zo vasthouden"..." Nee, houdt dat hand zo en uw ander hand zo"..."Kijk, zo moet u uw handen houden"..."Ach, laat maar zitten, het is toch alleen maar voor een foto".

Wes Hardin.

*****

Emo

Ze worden erg emotineel in de politiek , nu zitten we al met twee bleiters , Bart den bleiter en Flup den bleiter. Het zou wenselijk zijn , dat al die politieke "groten der aarde" in klein België gaan uithuilen op de schouder van VB en vergiffenis vragen voor al het onrecht dat ze deze partij hebben aangedaan. Zichtbare tranen in de ogen van een Tobback , De Gucht , Verhofstad zouden hen terug wat meer mens maken.

René

*****

Allen tegen één.

Geachte redactie,

Bartje zal het geweten hebben. De frontale aanval tegen de N-VA is nu goed en wel van start gegaan. De uitschuivers van Emo-Muyters zijn gesneden koek voor de losers van de vorige verkiezingen om er flink de beuk in te zetten.

Nu was het de beurt aan de groene bosslangen om het sap van hun giftand richting N-VA te spuiten. Het opperhoofd van Groen liet weten dat Bart en co geen beleidspartij zijn maar eerder een ramp voor de Vlamingen. Volgens Wouter de boskabouter wilde Bart niet in de federale zetelen en in de Vlaamse regering is het ook al magere hein wat de N-VA laat zien.

Mensen toch, ik begin medelijden met Bart te krijgen. De aanval tegen Bart en de zijnen is nu goed en wel begonnen en zal nog toenemen naargelang oktober nadert. Het was en is te verwachten dat alle registers zullen opengetrokken worden om een herhaling op gemeentelijk vlak te voorkomen wat federaal is voorgevallen. De groen hebben ook bloed geroken en laten de kans om de prooi te verzwakken, niet liggen. Er zitten nog veel slapeloze nachten aan te komen voor Bart en co zeker na de Muyters saga.

Met deze is het dan ook te hopen dat de N-VA de slagen kan ontwijken en eventueel een rechtse hoek terug kan geven, want een partij met groen die zeggenschap krijgt, is nog erger dan een aanval van een zwerm bidsprinkhanen. Dàt hebben ze in het verleden reeds bewezen. In elk geval zullen ze bij de N-VA hun stevigste laarzen moeten aantrekken om recht te blijven want ze zullen nu aan den lijve meemaken wat he tV.B. meegemaakt heeft en nog steeds ondervindt.

mvg - Senior

*****

Lijstvoorstelling

"Tot zover deze mededeling van Vlaams Belang Antwerpen die gisteren tijdens een persontmoeting wereldkundig (nu ja) werd gemaakt. Al goed dat wij bij Angeltjes de media volgen, want een uitnodiging voor een Vlaams-nationale blog met 1 miljoen lezers per jaar, daar denken ze niet aan bij Vlaams Belang Antwerpen."

Daaraan zien jullie  dat "Angeltjes" ook maar een voetnootje betekent bij de Filip en dat het VB jullie inderdaad beschouwt als wat gezever in de marge.

Celesta D.

NvdR Angeltjes : Het goede nieuws is, dat wij Vlaams Belang helemaal niet nodig hebben en niemands slaafje zijn.

*****

Het wordt nog beter, wacht maar. De jacht is open.

Ik hoor de chef van het NV-a zeggen dat de aanval op zijn ministertjee belachelijk is.

"De feiten zijn 2 jaar oud en nu begint men Nv-A met hele en halve leugens te bestoken, te besmeuren en door de goot te sleuren. Men wilt zoveel mogelijk beschadigen en dat in deze cruciale tijd."

Ik dacht eerst dat het om te lachen was.  Niet dus. Ik heb ook nooit gedacht dat De Wever naief was. Wel,  dus.I s deze man geen historicus die men geleerd heeft om linken te leggen, deze te onderzoeken, te vergelijken om tenslotte conclusies neer te leggen en om zéér dikwijls vast te stellen dat de geschiedenis zich herhaalt, al dan niet genuanceerd.

Laten we even terug gaan in de huidige geschiedenis. Het VB pikte stemmen en joeg rode en groene communisten in de gordijnen. De blauwe paleispartij, die eveneens bloedde op verschillende zwarte zondagen, haakte dankbaar zijn wagonnetje er aan vast . Zo werd bestuursdeelname van de ei zo na grootste partij van Vlaanderen verhinderd, want ze werd in het schuthok geplaatst. De CVP die op dezelfde feestelijke zondagen ettelijke malen verongelukte, zag eveneens de kans om wat te recupereren en sloot zich hinkend aan bij de andere.

De grote tegenslag van deze democraten was de N-vA  tsunami die de eerste viool kwam spelen. Maar, jammer voor Vlaanderen, de nieuwe rijken wisten met hun weelde geen blijf.  De oude krokodillen zetten de deur van de koets wagenwijd open en de N-vA trapte in de val. Een mogelijk samengaan met het VB werd voorkomen en het varkentje werd gewassen op de klassieke wijze.

Ondanks het feit dat de onafhankelijkheid van Vlaanderen op de rand van de tafel lag, liet N-vA de kans voorbij gaan en stopte met zapzeveren rond de tafels.  Dat was le moment de gloire waarop gewacht was. De N-vA lag er uit, ite missa est.

Zag Bart nu echt niet dat het cordon levensgroot op hem wachtte ? Kort na de uitstap bij de formatiegesprekken, werden de eerste verwijten gestuurd, gevolgd door de grotere kanonnen waarmee allengskens het zwaardere sloopwerk begon waarin ze nu terecht zijn gekomen.

Zeker BDW zou hier toch wel de paralel moeten zien met de geschiedenis van het VB. Ze gaan hem ( nog) niet voor de rechtbank sleuren maar de wens dat hij de groep FDW zal tegen komen op het schip dat in het midden van de oceaan moet tot zinken gebracht, is niet ver meer af. Wat zei de man : " In deze cruciale tijd" ?  Hij is abuis. Cruciaal was februari 2010, de gang naar Laken was de gang naar Canossa, maar helemaal niet nodig.

Quo vadis ut cum maxime Bart ?

Vanwege een niet zo gelukkige Daniel.

*****

China

Ik ben het volledig eens met VB. China maakt grove fouten ivm mensenrechten.

Anderzijds heb ik in zekere mate bewondering, regeer maar eens over een bevolking van 1,3 miljard mensen. Als ze daar bv beslissen : we bouwen een Wapperbrug of een tunnel, dan beginnen ze daar onmiddellijk aan zonder rekening te houden met talrijke comiteetjes van voor- of tegenstanders.

Europa verloedert, China gaat economisch de hoogte in. In vergelijking met ons toekomstig prachtland is de criminaliteit in verhouding veel kleiner. Ge moet daar eens proberen een steen door de ruit van een bus te gooien ;  als die dader geklist  wordt, geen advocaat bij de politie of dergelijke justitie-snuisterijen.

Tibetanen hebben in zekere mate hetzelfde lot als Vlamingen, die worden ook onderdrukt maar op een meer beschaafde manier. Is het bij ons zoveel beter ? Een land zonder discipline en tucht, een land waar alles mag en moet kunnen ! Verder heb ik China leren waarderen voor zijn lekkere loempia's.

René

*****

3 x Veiligheid

Mijn keuze staat vast en het zullen straffe gasten moeten zijn die me daar vanaf kunnen brengen,  want wat er momenteel plaatsvindt,  kan echt niet verder.  Een corrupte partij, zelfs een van de corruptste in Europa, maakt hier de dienst uit, een dienst die volledig gericht is op profitariaat, roofbouw en afbraak van normen en waarden.

Er is maar één partij die de echte problemen in dit land bij naam noemt en er ook voor gaat daar iets aan te doen zodat ONZE leefwereld terug welvarend, veilig én leefbaar kan worden. Er wordt 3x voor veiligheid gekozen: 1- fysieke veiligheid, 2- sociale veiligheid en 3- identitaire veiligheid, 3 items die bij ons Vlamingen zeer hoog genoteerd staan.Hopelijk dringt het ook door bij de anderen die nu enkel bezig zijn met hun bankrekeningen.

Jean

*****

Kroatië : Oekandana ? 

Geachte Redactie,

De "media" brachten ons de melding dat de Kroaten naar de stembus moesten om de cruciale vraag te beantwoorden : "Sluit Hrvatska aan bij Europa, ja of nee ?"

Aan de reacties in de meeste dagbladen, kunnen wij lezen dat de overgrote meerderheid in dit onland-hier ertegen is omdat zij verzen om opnieuw een bende armoezaaiers erbij te krijgen. Maarrrr... wàt in geen ènkel bericht gemeld werd, is het feit dat de regering van dat land éérst zwaar moet bijdragen aan slok-op Europa.Eén euro is (volgens de gemiddelde koers) = 7 kuna, 38 lipa. { Kuna = martervelltje & Lipa = lindenhout} De inloopprijs is méér dan 22 MILJARD Kuna, wat +- overeenkomt met een goede DRIE MILJARD Euro (plus nog een paar handjevol miljoenen. !

Het is dààr ook weer hetzelfde lied : de Euro zal slechts een zegen zijn voor de gegoeden  maar een vloek voor de gewone man ; en dàt is de reden wààrom die koehandel verborgen blijft voor de rest van de Europeanen.

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB federaal, niet mee naar China ? Angeltjes compenseert

 

De ambassade van de Volksrepubliek China heeft een aantal kamerleden en senatoren uitgenodigd voor een officieel bezoek. Behalve de vliegtuigtickets zullen de kosten volledig worden gedragen door China. De parlementsleden van het Vlaams Belang zullen evenwel niet op deze uitnodiging ingaan, vooral omdat wij ons niet willen laten gebruiken om het imago van een totalitaire staat op te poetsen. Economisch gezien is China gedeeltelijk geliberaliseerd. Maar ondanks dat blijft het regime politiek en maatschappelijk gezien een totalitaire éénpartijstaat.

China is geen democratie en geen rechtsstaat. Het is een bezettingsmacht, die zich in Tibet schuldig heeft gemaakt aan massamoorden en genocide. China weigert de wederrechtelijke annexatie van Tibet ongedaan te maken. En door de massale door de regering aangemoedigde immigratie van Han-Chinezen zijn de Tibetanen een minderheid in hun eigen vaderland geworden. Bovendien weigert China te aanvaarden dat Taiwan een eigen weg wil gaan, en het dreigt nog steeds Taiwan met militair geweld te zullen annexeren.

De andere politieke partijen in ons land, en de meeste Europese regeringen, die zichzelf zo graag op de borst kloppen als zelfverklaarde kampioenen van de mensenrechten en de democratie, vergeten plots al die nobele idealen als het om China gaat. Dan denken zij plots alleen nog maar aan afzetgebieden en lucratieve contracten. Als het om China gaat, dan spreekt men alleen nog de taal van de economie, de taal van het geld.

Het Vlaams Belang doet daar niet aan mee. Wij verkopen onze idealen niet in ruil voor contracten. Wij geven geen pootjes aan glimlachende dictators en folteraars. Wij glimlachen niet tegen de massamoordenaars van het Tien-An-Menplein. Dat laten wij aan de “democratische” partijen over.

Anke Van dermeersch
Senator

Angeltjes steeds vol begrip voor politici die hun idealen en overtuiging laten voorgaan op klein gewin en eigen profijt, biedt aan de federale VB-fracties een toeristische film over het adembenemende China dat zij niet zullen zien. En proficiat voor de consequente houding. Start de film. Alleen voor parlementairen aub.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt, Hugo Coveliers

 

Hugo Coveliers verlaat de actieve politiek.  Dat is jammer, want de democratie (of wat er voor doorgaat) heeft nood aan rebelse geesten die achter de schermen durven kijken en die bovendien de moed hebben om de grote dames en heren politici op een beschaafde manier in hun blootje te zetten.  Hugo heeft gedurende jaren zowel in de Volksunie als bij de VLD de rol vervuld van justitie-expert, een helse en ondankbare job in het kluwen van het belgische gerecht. Tevens is hij lange tijd met verve fractiewoordvoerder geweest.  Hij stond bekend om zijn scherpe tong, zijn kwinkslagen, zijn verontwaardiging en zijn cynisme. 

Coveliers heeft het aangeboren talent om mensen vrij vlug te doorgronden en hij laat zich nimmer intimideren.  In de Volksunie boterde het nooit goed tussen de twee Hugo's (Coveliers en Schiltz) en bij de VLD had de Cov zeer vlug de Napoleon-mentaliteit van Karel de Gucht in de smiezen. Hij vergeleek hem met een Albanese maffiabaas, een rake typering die Hugo finaal zijn VLD-lidmaatschap kostte.  Niet alleen die woorden werden hem zwaar aangerekend maar ook zijn pogingen om toenadering te zoeken tot Vlaams Belang. En zijn verzet tegen de grote en kleine dictators binnen de partij.

Aan Hugo's republikeinse opvattingen en Vlaams-radicalisme heeft niemand ooit getwijfeld.  Evenmin aan zijn houding ten overstaan van de vreemdelingeninvasie die ons land totaal ontwricht en overhoop haalt. Het enige wat Coveliers onderscheidde van het Vlaams Belangprogramma zat in de ethische hoek. Vandaar zijn keuze voor een eigen partij VLOTT die een kartel aanging met Vlaams Belang. Veel impact heeft VLOTT nooit gehad, de partij was zelden meer dan Hugo's persoonlijke vehikel en eens hij niet meer verkozen was in de senaat is de partij zachtjes weggedeemsterd.  De huidige leiding heeft al vorig jaar aangekondigd dat zij in Antwerpen het kartel niet wenste verder te zetten. Nu Hugo opstapt, zal er weldra niet veel overblijven van zijn liberale zijsprong.

Ik heb met Hugo samen enkele jaren doorgebracht in de Antwerpse gemeenteraad in de gloriejaren van de Volksunie en ik heb daar zijn sterke verbale en analytische talenten van nabij kunnen meemaken.  Toen Hugo niet herverkozen was in de gemeenteraad, kwam de toenmalige stadssecretaris, een Waalse socialiste, mevrouw Andrée Stubbe afscheid nemen van Coveliers met de woorden : "U bent nu even weg maar u komt ongetwijfeld terug, wij gaan nog veel van u horen". Dat waren profetische woorden.

Hugo, het was steeds een groot en warm genoegen jou terug te zien bij een of andere Vlaamse manifestatie.  Geniet van je pensioen, blijf gezond en weet dat je voor velen steeds een échte volksvertegenwoordiger bent geweest zoals we er te weinig hebben.

Ray


21-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Benny : *Zeg me waar en wanneer* + POLL

 

 

 In de jaren '60 van vorige eeuw scoorde Bob Benny (1926 - 2011) veel succes met "Waar en Wanneer", een melodie die in ons Vlaams muzikaal geheugen geprent is. Wie was de componist ? In de rechterkolom vindt u een aantal mogelijkheden. Alweer geen prijzen te verdienen maar veel anonieme eer. Poll wordt zondagavond afgesloten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië

 

Uit onze peiling naar de stad van uw voorkeur, bleek Sydney (Australië) nipt de overwinning weg te kapen voor Wellington (Nieuw-Zeeland). Een interessante video met knappe opnames om u nog wat waterachtiger te maken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang Antwerpen stelt zijn lijsttreksters- en trekkers voor

 

Van links naar rechts : Jan van Wesembeeck (Deurne) - Gerolf Annemans (Antwerpen) - Ledy Broeckx (Borgerhout) - Filip Dewinter, lijstaanvoerder stad Antwerpen - Anke Van dermeersch (Wilrijk) -  Wim Wienen (Hoboken) - Jan Penris (Merksem) - Angie Bosmans (Berendrecht-Zandvliet-Lillo)) - Kurt van Noten (Ekeren) en Ineke Cleymans (Berchem) 

Gisteren vrijdag maakte het Vlaams Belang zijn lijsttrekkers en -treksters bekend voor de districtsraadsverkiezingen van oktober. De Antwerpse parlementsleden van het Vlaams Belang lanceren zich in de lokale kiesstrijd.

Gerolf Annemans trekt de lijst in het district Antwerpen, Anke Van dermeersch in het district Wilrijk, Jan Penris trekt net als zes jaar geleden de Merksemse districtslijst en Wim Wienen trekt de kar in Hoboken waar een spannende kiesstrijd wordt verwacht.

In Deurne haalde het Vlaams Belang zijn hoogste percentage ooit. Daar wordt Jan Van Wesembeeck ingezet. In Borgerhout trekt Ledy Broeckx, ex-verbondsleidster van het VNJ de lijst. Kurt Van Noten, de afdelingsvoorzitter, trekt in Ekeren, Ineke Cleymans in Berchem en Angie Bosmans in Berendrecht-Zandvliet-Lillo. De vijf laatst genoemden zijn voor de eerste maal lijsttrekker. Het lijsttrekkerschap is evenredig verdeeld tussen mannen en vrouwen.

Filip Dewinter : “Onze prioriteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn veiligheid, veiligheid en veiligheid”

Het Vlaams Belang gaat de kiesstrijd alleen in, zonder kartelpartner Vlott. Hugo Coveliers is 65 geworden en heeft te kennen gegeven niet meer actief aan politiek te doen. Het Vlaams Belang wil resoluut op eigen kracht en met een duidelijke politieke boodschap naar de Antwerpse kiezer. Filip Dewinter : “De prioriteiten zijn veiligheid, veiligheid en veiligheid. Eén de fysieke veiligheid, twee de sociale veiligheid en drie de identitaire veiligheid. Er moet meer veiligheid komen. De criminaliteit moet hard aangepakt worden. De werkzekerheid en de betaalbaarheid van de pensioenen dient een permanent aandachtspunt te zijn. Er moet een immigratiestop komen, anders dreigt Antwerpen zijn Vlaams karakter te verliezen”.

Het Vlaams Belang gaf naar aanleiding van de jaarwisseling en de nieuwjaarsreceptie kalenders uit met de duidelijke boodschap “2012 Durf kiezen”. Het roept de Antwerpenaar op om een duidelijke keuze te maken : de status-quo of de verandering. Filip Dewinter : “In Antwerpen zal ook Bart Dewever duidelijk kleur moeten bekennen. Ofwel gaat hij voor verandering en kiest hij voor samenwerking met het Vlaams Belang. Ofwel kiest hij voor Janssens en blijft hij het huidig beleid steunen. Wij reiken hem de hand. Wij willen Antwerpen veilig en Vlaams en kiezen dus voor de verandering zonder socialisten”.

Tot zover deze mededeling van Vlaams Belang Antwerpen die gisteren tijdens een persontmoeting wereldkundig (nu ja) werd gemaakt. Al goed dat wij bij Angeltjes de media volgen, want een uitnodiging voor een Vlaams-nationale blog met 1 miljoen lezers per jaar, daar denken ze niet aan bij Vlaams Belang Antwerpen.  Als je electoraal sterk staat, heb je de internetters inderdaad niet nodig.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent en Bloemfontein

 

Onze vriend en trouwe lezer Jan de Moor uit Gent schreef een brief naar het College van Burgemeester en Schepenen van zijn stad over de verbroedering met Bloemfontein in Suid-Afrika. Jan ergerde zich (terecht) aan het gebruik van de naam Mangaung voor Bloemfontein. Sedert het ANC het bewind in handen heeft, worden  vele Afrikaanse of Nederlandse benamingen uit het openbare leven vervangen door namen in plaatselijke dialecten of talen.  Het politiek-correcte Gentse stadsbestuur volgt uiteraard het ANC-regime en gebruikt de nietszeggende naam Mangaung in plaats van het aantrekkelijke Bloemfontein. 

Jan kroop weer eens in zijn pen en burgemeester Termont antwoordde.

Mangaung, partnerstad van Gent

Geachte,
De reden waarom wij consecuent (Nvdr Angeltjes : dat is Gents voor consequent, nemen we aan ? ) over Mangaung spreken is omdat dit de officiële benaming is van het lokale bestuur dat Bloemfontein, Botshabelo en Thaba 'Nchu omvat. Bloemfontein is inderdaad de plaatsnaam van de grootste stedelijke agglomeratie die deel uitmaakt van de fusiegemeente die Mangaung heet, maar dit is officiële lokale entiteit op zich. Gent heeft met andere woorden een officiële band met Mangaung, niet met Bloemfontein. 

Om de vergelijking te maken : Mangaung heeft van haar kant een officiële band met Gent en niet (enkel) met Mariakerke of Oostakker.
In de communicatie vanuit de Stad Gent wordt daarom steeds over het partnerschap met Mangaung gesproken. We vermelden echter heel vaak de samenstelling van onze partnergemeente, waarbij Bloemfontein dan uiteraard vermeld wordt. 

Dat in de Vlaamse media voornamelijk naar Bloemfontein wordt verwezen heeft vooral te maken met de grotere gekendheid en herkenbaarheid van die naam. Bovendien gaat het vaak over zaken die enkel geografische referentie hebben (naar de stad Bloemfontein dus en niet naar het bestuur Mangaung). De officiële plaatsnaam die in de FIFA worldcup 2010 werd gebruikt was overigens 'Bloemfontein/Mangaung'. 

Tot slot is het waard te vermelden dat de feitelijke werktaal in de stedenband inderdaad Engels is. Dit heeft een hoofdzakelijk praktische reden: van (ruw geschat) 95% van de mensen die samenwerken binnen het partnerschap is het Afrikaans niet de moedertaal. Engels wordt als een soort 'lingua franca' gebruikt tussen mensen die Sesotho, Xhosa, Afrikaans, Engels en Nederlands als moedertaal hebben. Van ambtenaren van de Stad Gent kan moeilijk verwacht worden dat ze een volledig nieuwe taal leren (zoals Xhosa of Afrikaans) om binnen dit partnerschap te kunnen uitwisselen en samenwerken. Dit zou de efficiëntie van de samenwerking niet bevorderen.

Daniël Termont
Burgemeester Gent

Jan de Moor repliceert als volgt op de brief van de Gentse leider (grapje)

De naam Bloemfontein komt reeds voor in de negentiende eeuw. Volgens Wikipedia is de schrijver J.R.R. Tolkien in 1892 in Bloemfontein geboren.

De huidige agglomeratie Mangaung is in 2000 opgericht bij administratieve beslissing van de ANC-meerderheid, door de samenvoeging van Bloemfontein met de townships Botshabelo en Thaba Nchu, gelegen op ong. 60 km ten oosten van de stad.
De naam Mangaung werd ontleend aan een wijk op ongeveer 5 km ten zuiden van het Centrum (zie bijgevoegde fotokaarten)
Vergelijk: de naam Gent zou vervangen worden door de naam van deelgemeente Sint-Kruis-Winkel.
Amper vier jaar nadien – in 2004- sluit Gent een partnership met de ANC-meerderheid van Mangaung. In de daarrond verspreide documentatie wordt door ons stadsbestuur bij mijn weten de naam Bloemfontein niet meer vermeld.
Op de Zuid-Afrikaanse landkaarten( zie bijlagen) wordt nog altijd Bloemfontein aangeduid.
Proef de huidige namen van de omringende dorpen: Tweespruit, Rywoning, Blydskap, Tweefontein, Grootdam, Rietfontein ,Springfontein, Paradys, verwijzend naar de oorspronkelijke bewoners.
Dank zij Streetview van Google Maps kan de huidige situatie correct worden ingeschat.
Hoewel ik op de hoogte ben dat het de bedoeling van de Zuid-Afrikaanse regering is dat stedennamen die aan de Apartheid zouden doen herinneren op termijn zouden verdwijnen lijkt mij voor Gent een compromisvoorstel in haar communicatie naar buiten perfect bruikbaar nl. Mangaung-Bloemfontein .
Toen ik in 2008 Zuid-Afrika van Noord tot Zuid heb doorkruist kon ik met mijn moedertaal Nederlands praktisch overal terecht gelet op het verwantschap met Afrikaans dat nog door zeer vele blanken en kleurlingen gesproken wordt. Afrikaans blijft trouwens een officieel erkende taal in Zuid-Afrika .

Jan De Moor

Jan is een praktisch, hoffelijk maar  tegelijk standvastig iemand.  Ook uit zijn voorstel om de dubbelnaam te gebruiken, blijkt dit. Wat een hemelsbreed verschil met de redactie van Angeltjes. Wij zouden aan de weledele heer burgemeester van de stad van Klokke Roeland antwoorden, dat zijn reactie ons niet verbaast. Om de slippen van Arabieren, de strooien rokken van negertjes, de slijpmachines van Roma's  en de peniskokers van de Papoea's eerbiedig te behandelen, staat Termont paraat. Respect voor heel de weireld en die van de eigen soort, kunnen de klokken kussen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 21 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nu ben ik echt kwaad!

De "vriend" van de massamoordenaar uit Luik heeft verdorie vier moorden op zijn kerfstok en die loopt vrij rond.

Lydia

*****

Crisis

De crisis in beeld:

*PMV investeert 2,5 miljoen euro in verdere groei Aminolabs
*Omzet Antwerpse diamanthandel bijna 50 procent gestegen
*Verzekeraar Ethias gaat verder investeren in rusthuizen
*Belgisch spaarniveau opnieuw gestegen tot ruim 17 procent
*Goederentrafiek Antwerpse haven met 5 procent gestegen
*Crisis? Niet op het Autosalon
*Belg spaarde in twee jaar nooit zoveel!
* Zwakke euro een economisch voordeel in de crisis

Self-fulfilling prophecy?'Europese besparingsplannen zijn een gemeenschappelijk zelfmoordpact! Wie zit hier achter ?

Maurice R.

*****

Multicriminaliteit

Beste Ray en collega's,
Ik heb altijd gezegd dat er in dit kloteland veel feiten gepleegd door criminele allochtone parasieten bewust uit de regimemedia geweerd worden. Als u deze link volgt, kunt u zich daar nog maar eens van vergewissen:
http://www.youtube.com/watch?v=I8S-3axyGXw&feature=related

Fred

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u hem nog : De Blauwvoet !

 

 

Vlaming zijn, strijden voor de Republiek Vlaanderen, is niet alleen een financiële en economische zaak maar heeft nog steeds te maken met onze identiteit, onze taal, onze cultuur, onze geschiedenis, onze eigen aard. Elk volk heeft recht op een leigen natie en dat is voor ons nimmer ofte nooit het land B. Wij beseffen dat wel maar soms moeten we het nog eens zeggen of zingen. Dat verhindert niet dat we met onze beide voeten in de hedendaagse realiteit staan, waar al lang geen plaats meer is voor romantiek en historisch besef. Daarom deze korte video.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New-York in 1928

 

 


20-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 'Liegen behoort niet tot de politiek', zei de vld'er Sas van Rouveroy. Dat klonk bijzonder lachwekkend zeker  als je Verhofstadt in je rangen telt. 

Ook de N-va blijft scoren :  na 'Epo' is er nu 'Emo'.

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 20 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Muyters heeft iets juists gezegd

Nu wordt er eens iets zinnigs gezegd door de NVA en nu is het weer niet goed.
De vermelding "smeerlappen" voor het rood clubje is toch netjes uitgedrukt. Als men die magere, hese dochter vàn haar vader uit het Gentse, de Limburgse busgriet én het onbenul uit Brussel bezig hoort dan weet een Vlaming niet waar kruipen uit schaamte, alleen al de gedachten die deze 3 genieën uitbraken is genoeg voor een hartinfarct.
We weten dat Muyters niet de slimste van de klas is maar hetgeen hij tot op heden gezegd heeft, raakt wel grond, even zijn rekenkunde buiten beschouwing gelaten.
Dat het rood, groen, blauw en oranje gespuis bloed ruiken, is bij deze geweten want ook zij vrezen, dat het onweer heel dichtbij is voor hun postjes, in oktober zal bij veel van die verraders het licht uitgaan.
Wat ook bij deze bewezen is, is de waardeloosheid van kabinetten. Ze zijn volgestouwdmet onbekwaam volk want als er iets moet uitgezocht of berekend worden, lopen ze naar externe clubjes van poenvangers. Muyters, besparingen toepassen oké, maar hou grondig grote schoonmaak in uw eigen kabinetten (want hij heeft er meerdere met al zijn bevoegdheden)

Jean

*****

Muyters & Sas van Rouveroy

Geachte redactie.

Vandaag was ik echt ontroerd toen ik in onze  poco media de niet mis te verstane uitspraak door een totentrekker van blauwen huize kon lezen.

De heer Sas Van Rouveroy, ook gekend als "den Hollander" laat noteren dat liegen NIET tot het politieke spel behoort.  Zijn vingerwijzing houdt verband met Flupke Muyters wiens mijter herhaaldelijk over zijn ogen en oren schuift. Luister eens Hollander, dat Muyters meer kemels schiet dan muizen vangt weten we allang. De man bedoelt het misschien goed maar in feite is het allemaal wat "teveel voor deze Corneel" Hij was beter in de privé gebleven i.p.v. zich in een politiek wespennest te wagen.

Wat me echter bijzonder kregelig maakt, Hollander, is dat juist jij als lid van de blauwe stal zulk een straffe uitspraak durft te doen wat liegen betreft. Heeft er ooit een grotere leugenaar in de politieke arena opgetreden dan uw stads- en partijgenoot die nu in de E.U. praatbarak de paljas uithangt ? In welke toestand heeft deze molenwiekende arrogante betweter dit onland achtergelaten met al zijn leugens en bedrog ?  Als we de vergelijking maken, dan is Flupke Muyters nog maar een padvinderke.

Dus Hollander, als lid van de blauwe leugenfabriek ben je zeker niet bevoegd om  zulke opmerking te maken.  Geef de beker van leugens en venijn maar aan uw vriend en echte winnaar, Piet konijn.

mvg - Senior

*****

Muyters.
 
Beste,

Ik denk niet dat Vlaamsbewuste mensen moeten schieten op elkaar bij enkele (blunders)van een minister uit een V-partij.
Iedereen begaat blunders ook het Vlaams belang, dus probeert de weg te vinden om tot een Vlaams front te komen.

Hupoar

NvdR Angeltjes :  Schrijft u ook telkenmale naar de N-VA en zijn voorzitter, als die Vlaams Belang betitelen als marginalen die moeten gekeeld worden ?  Hoeveel keren heeft Valkeniers zijn hand uitgestoken naar De Wever om tot een Vlaams front te komen, beste vriend ?  De N-VA heeft zelfs niet de beleefdheid om neen, dank u te antwoorden.  Zwijgen als een boer, dat doen ze.

De taak van Angeltjes is niet de naiëve duif te spelen,  maar de actualiteit te bespreken. En aangezien Vlaams Belang overal geweerd wordt en alleen genoemd wordt als de partij in een slecht daglicht geplaatst kan worden, komen ze bij ons ruim aan bod. Ter compensatie. De N-VA zit (nog) niet in een cordon maar doet er alles aan om VB samen met de traditionele partijen te blijven uitsluiten, wat zou ik me dan inhouden om de blunders van Muyters te situeren ? 

Ik kom nooit op uw blog om u goed of af te keuren, maar aangezien u hier nu toch bent, zeg ik u ronduit mijn gedacht : ik moet u niet en uw pastoorsmentaliteit nog minder. Ieder zijn gedacht,  ieder zijn blog. Ciao !

*****

MOND DICHT, UW STEM STELT NIKS MEER VOOR! 

Ik dacht dat het enkel bij GVA was dat men niet meer kon reageren maar neen het lijkt wel een afgesproken strategie van alle (linkse) media.Het begon bij GVA met de” gevoelige” onderwerpen waar men niet meer kon bij reageren. Kwesties waarvan de artikels 99% reacties regenereerden die het tegenovergestelde beweerden, wat het artikel ongeloofwaardig maakte. Nu kan men nergens nog reageren. De stem van het volk wordt gevaarlijk zo tegen de verkiezingen aan.

http://www.amsterdampost.nl/mond-dicht-uw-stem-stelt-niks-meer-voor/Toch prachtig, niet? Het land heeft een staatsschuld van ongeveer plus minus 365 miljard euro, zet het aub niet om in franken want u zou kunnen duizelig worden, en wat doen de criminelen ? Ze geven nog extra geld aan landen waar corruptie het handelsmerk is.

1. Hoelang gaan wij die bende nog aan de vreet houden? Bij Eandis zijn ze gestart met de stallen uit te mesten, van 879 leeglopers zonder enige kennis van zaken maar gewapend met een partijlidkaart, naar 289. Waarom niet ineens naar 0 ?

2. En gaat dat óók plaatsvinden bij de andere instellingen ? Iedereen weet toch dat de zakkenvullers NIETS kennen buiten het vullen van de bankrekening. Wanneer worden die 4 v/d 6 regeringen opgedoekt ?

3. Wanneer worden die 5 v/d 7 praatbarakken gesloten incl. die totaal nutteloze senaat ?

4. Wanneer worden die vreetclubjes onder de noemer provincieraden opgedoekt?

5. Wanneer wordt die rode burcht BRT genaamd in de etalage gezet ? Wanneer wordt dat staatscircus van ons grondgebied verdreven ?

6. Wanneer worden die slopers van pakbonden voor hun verantwoordelijkheid gesteld ? Geef ze de rekening van de aangerichte schade aan openbare wegen a.g.v. vuurtje stoken en presenteer ze de nota's van aangerichte schade aan privé eigendommen en laat ze belastingen betalen over hun kapitalen resp. oorlogskassen.

Alleen die 6 vragen oplossen resp. uitvoeren brengt al miljarden in het bakje. Als daar ook nog aan gekoppeld wordt dat alle illegalen en criminelen van vreemde origine binnen de 24u van ons grondgebied verwijderd worden, dan zakt de staatsschuld met ± 35%.  

Dan staat Vlaanderen terug aan de top.Dat wij zowel brusselallahbath als wallonia moeten dumpen is een gegeven waar niet omheen gewandeld kan worden want ze hebben geen enkele toegevoegde waarde voor de Vlaamse republiek, integendeel zelfs, het is een gigantische ballast van ± 13 miljard jaarlijks, dus, opdoeken die handel. 

Stradi


*****

Ik doe dat tot de zon opgaat

Ik kan best begrijpen dat Allah en zijn profeet ook een beetje rust willen. De boog kan niet altijd gespannen staan. Ik vraag me af wat Allah en de Mohamed zoal doen in hun vrije tijd , behalve met hun maagden wat flikfooien , iets wat op den duur ook begint te vervelen. Het wordt stillaan tijd dat hij zijn volgelingen wat gezond verstand in hun hersenen gaat pompen en in navolging van zijn concurent ,zijne heiligheid de Paus , officieel laat verklaren dat hel en hemel maar fabeltjes waren , die enkel en alleen maar de bedoeling hadden om het volk wat angst aan te jagen zodat ze beter manipuleerbaar waren ( dat laatste werd er voorzichtigheidshalve niet bijverteld in de officiele mededeling)

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage verwelkomt de nieuwe EUSSR-Praatbarakvoorzitter, Martin Schulz

 

 

"Eurosceptici zijn mentaal gestoord”. Dat is de mening van de kersverse voorzitter van het Europese Parlement, de Duitse socialist Martin Schulz.
Voor zover de Britten nog moesten overtuigd worden om met de grootste argwaan met de EU om te gaan, heeft de benoeming van Martin Schulz als nieuwe voorzitter van het Europese Parlement, hen nog verder doen afdrijven van de waanzin die heel het oude Europees continent in een wurggreep houdt.
De zgn. “verkiezing” van Schulz was niets anders dan een twee jaar geleden voorbereid akkoord tussen de twee grootste politieke groepen, de socialisten en de liberalen. Schulz had zijn kabinet al een half jaar geleden gevormd. Hij is een onaangename man, een dictator die in de afschaffing van de natiestaat gelooft. Welk soort voorzitterschap mogen we verwachten? Gaan we een kalm, waardig figuur krijgen, die zichzelf boven de politiek en de verschillende opinies kan plaatsen? Of krijgen we de gekende Schulz, de absolute leider van de socialistische fractie, bitsig, boos, niet in staat tot zelfbeheersing, intolerant en zonder enige empathie voor andere meningen of gevoelens? De man die zijn minachting voor referenda, voor burgers, die het wagen te willen stemmen, niet onder stoelen of banken steekt, de man die het marxisme in zijn hart draagt en een hekel heeft aan de vrije markt? We krijgen 2 ½ jaar politiek fanatisme met het doel de natiestaten te doen verdampen in een Europese supermacht.
Martin Schulz uitte zijn betrachtingen als volgt: “Ik ben een 100% overtuigde Europeaan, volledig toegewijd aan de Europese integratie. We kunnen niet blijvend gehecht zijn aan een natiestaat. We moeten een transnationaal niveau ontwikkelen om de uitdagingen van de 21ste eeuw het hoofd te kunnen bieden. We moeten de Verenigde Naties aanvullen. Er zijn uitdagingen die de Verenigde Naties niet aankunnen… we moeten samen stand houden als een Verenigd Continent. De natiestaat heeft zijn grenzen bereikt… de economie van de natiestaten is 30 jaar geleden aan zijn limiet gekomen. We hebben sterke instellingen nodig om onze toekomst te beschermen.”Gevraagd over de politieke en economische relaties van de EU met China, meent hij dat we er niet omheen kunnen een deel van onze soevereiniteit in te leveren aan de EU om op een evenwaardige wijze stand te houden t.o.v. landen als China. Op het Ierse “neen” aan het Verdrag van Lissabon zei hij: “We moeten niet buigen voor populisme” en hij noemt de eurosceptici “mentaal gestoord” en vergelijkt ze met “Hitler en de nazi’s in de Reichstag”.
Toen het Nederlandse EU-parlementslid Daniël van der Stoep, de voorzitter van de EU-commissie, Barroso, vroeg om bekendmaking van diens uitgaven in 2010, kreeg hij van Schulz het verwijt “fascist” naar zijn hoofd gegooid. Wat een lef had die van der Stoep: hoe haalt een gekozen vertegenwoordiger van zijn volk het in zijn hoofd de belastingbetaler inzage te willen geven op welke manier Barroso € 2000 (tweeduizend) per dag onkosten gemaakt heeft?
Ter begeleiding een filmpje over de eerste toespraak van Nigel Farage na de machtsovername van Martin Schulz.

Floriaan Terbeke

Bron: www.dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik word een Groene kandidaat, want ik ben anti-democraat

 

kandidatenformulier verkiezingen 2012
in
• gemeenteraadsverkiezingen 2012
Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012
Formulier kandidaatstelling Groen!lijst
(gelieve dit formulier volledig en correct in te vullen, de geldigheid van uw kandidatuur hangt er van af!)

.../...

2. Politiek engagement van het raadslid

2.1 Het kandidaat-raadslid verklaart politiek te handelen overeenkomstig de Groen!-visie en –standpunten. Wat betreft levensbeschouwelijke punten kan het (kandidaat-)raadslid na voorafgaan-delijke bespreking binnen de partij hiervan afwij-ken. Als er nog geen partijstandpunt is vastgelegd, pleegt het (kandidaat-)raadslid overleg met de be-trokken instanties. Van stemafspraken gemaakt binnen de fractie wordt niet afgeweken.

2.2 Het kandidaat-raadslid verklaart samen te werken met andere raadsleden binnen een fractie, informatie over zijn/haar politieke werking te geven aan de plaatselijke, regionale groep of aan het landelijk niveau, een actieve bijdrage aan de uitbouw van de partij te leveren.

2.3 Het kandidaat-raadslid verklaart het cordon sanitaire na te leven.

2.4 Het kandidaat-raadslid verklaart de Vlaamse of indien een gemeentelijke aanwezig, deontologische code te ondertekenen en na te leven.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys feliciteert nieuwe Deense regering

 

Bij de start van het Deense EU-voorzitterschap in januari 2012 feliciteert Philip Claeys (VB) de Denen voor hun moedige verdediging van de vrije meningsuiting tegen de islam, en roept hij hen op verder het recht te verdedigen een eigen immigratiebeleid te voeren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB reactie : Muyters in Grotemensenland

 

Gaan we een grote jongen zijn en niet meer wenen ?

De nieuw uitgelekte mail van het kabinet Muyters naar de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement bevestigt voor het Vlaams Belang alleen maar het beeld van een stuntelende minister zonder ervaring die zijn geloofwaardigheid en autoriteit nu wel volledig kwijt is.

Het optreden van Minister Muyters in  “Reyers Laat” was een opvoering van onvervalste emo-politiek die echter niet overtuigde. 

Deze nieuwe mail is immers slechts het laatste incident van een lange reeks blunders waarvoor Muyters ofwel zelf ofwel politiek verantwoordelijk was en is. Een minister die toelaat dat zijn kabinetsleden de bevolking voorliegen over de werkzaamheden van  het parlement rond de hervorming van de belasting op inverkeerstelling draait er ook zijn hand niet voor om ook de Commissie Financiën en Begroting op het verkeerde been te zetten over het begrotingsresultaat van de Vlaamse Regering. 

Voeg daar aan toe de ondertussen legendarisch wordende  miscommunicatie van Muyters die eerst stelt dat de Vlaamse Regering niet noodzakelijk alle federale fiscale steunmaatregelen zal overnemen  om daarna - met de hand op het hart - de fiscale aftrek voor hypothecaire leningen ook na 2014 te waarborgen nu al wetende dat de Vlaamse regering hiervoor te weinig middelen heeft.

De N-VA kiest nu voor de vlucht vooruit en doet de “is gelogen  - mail” af als een detail.  Nochtans zou de N-VA in plaats van de oppositie te beschuldigen met een kanon op een mug te schieten er beter aan doen om een intern onderzoek te openen want de partij zit met een probleem van interne communicatie.

De Vlaams Belang-fractie houdt dan ook onverkort vast aan haar motie van wantrouwen t.o.v. van Minister Muyters die woensdag a.s. in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement wordt behandeld.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brave moordenaars, massamoordenaars zijn ook maar mensen

 

In De Standaard lezen we vandaag onder de titel "Amrani was geen lone wolf" het ontroerende verhaal van de hechte kameraadschap van de Luikse massamoordenaar met een drie- of viervoudige gewone moordenaar.

Onmiddellijk na de gruwelijke schietpartij in Luik werd ons door de media voorgehouden, dat Nordine Amrani een behoorlijk geïntegreerde Belg was, die zelfs niet hoog opliep met de  moslimgemeenschap.  Men wilde vooral voorkomen, dat de aanhangers van de godsdienst van de vrede zouden geculpabiliseerd worden door het optreden van deze ene gek : dus hij werd gepromoveerd tot een van ons. Een hele troost voor de familie en vrienden van de slachtoffers.

Toen na enkele dagen bleek dat de massamoordenaar toch meer geïnteresseerd bleek in de koran en sommige uitingen van moslimgeweld, dan ons aanvankelijk werd voorgehouden, werd dit onheuglijke nieuws vlug-vlug uit de media gegomd. We moeten niet van alles het fijne willen weten en daar dan andere besluiten uit trekken dan deze die het regime en de pers voor ons voorbereiden. Akkoord ?  Ik zou het geloven.

Vandaag duikt de waanzinnige Nordine nog even op in de kolommen van De Standaard met de bedoeling de onmens te bedenken met enkele menselijke trekken.  Hij is geen lone wolf, zegt de broodschrijver van dienst, want in het Engels klinkt het tof en avontuurlijk : een eenzame wolf of een eenzaat, dat is niet hip.

De lone wolf onderhield een hechte vriendschap met een collega-misdadiger, de huurmoordenaar en topgangster Pepe Rosato.  De beide prachtexemplaren hadden kennis gemaakt in de gevangenis (the jail klinkt toffer). Pepe, wat het Italiaanse equivalent is van Jefke, was veroordeeld in 2009 op het proces tegen Marcel Habran, de peetvader van de Luikse misdaad tot levenslang voor zijn betrokkenheid bij vier huurmoorden in het Luikse misdaadmilieu. Maar we weten hoe het er voorstaat met de belgische justitie. Procedurefouten zijn schering en inslag en dus kwam Pepe direct vrij. Stel u voor dat een kerel die vier mensenlevens kapotgeschoten heeft zou opgesloten worden, terwijl de rechtbank geen juiste motivering had gegeven bij dit vonnis.  Deze tekortkoming weegt veel zwaarder dan vier lijken. Haha, en nu is het weer aan u.

Bij een tweede proces kreeg Pepe een kleine korting : geen 4 maar 3 moorden werden hem ten laste gelegd. En u houdt dit niet voor mogelijk als u geen doorwinterde bewoner van dit land bent, opnieuw werd er een procedurefout vastgesteld en werd de veroordeling te niet gedaan. Daarom wandelt Pepe Rosato als een vrij man rond in de stad Luik en misschien wel bij u in de straat. Why not ? zou De Standaardreporter zich afvragen.

Deze moordmens had een mooie mannenvriendschap opgebouwd met Nordine : ze stonden mekaar bij met klusjes en ze trokken er al eens samen op uit. Alhoewel het wettelijk gezien verboden is, dat gevangenen met mekaar contacten onderhouden buiten de gevangenis. Wettelijk gezien is het ook verboden, mensen omver te knallen maar in het goede land B  lopen viervoudige moordenaars op vrije voeten : wat zou men ze in de weg leggen, als ze een medegevangene opzoeken, nietwaar ?

Pepe heeft zich de dag van de moordpartij op de Luikse kerstmarkt ontfermd over de vriendin van Nordine en hij heeft deze vrouw naar het politiekantoor gebracht. Ter bescherming. Nordine wordt weer een stukje menselijker : hij had een vriendin en lone wolfs die hebben dat meestal niet. Anders zijn ze niet lone.

De massakiller van Luik blijkt niet alleen een goede Belg geweest te zijn, hij was bovendien een sociaal wezen met een amoureuze chambre séparée en een diepgewortelde vriendschap met een viervoudig moordenaar die niet veroordeeld geraakt en die bulkt van naastenliefde.  Echt jammer dat Nordine naar de maagdenhemel vertrokken is : enkele kierewieten van psychiaters zouden er in geslaagd zijn hem ontoerekenbaar te laten verklaren.  Los van de procedurefouten natuurlijk.

A man has got to do, what a man's got to do.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 774)

 

Wat willen de vakbonden nu feitelijk ?

Enkele maanden geleden kloegen de vakbonden over de steeds maar aanslepende regeringsonderhandelingen.
Het werd toen, volgens de bonden, hoog tijd dat er een regeringsakkoord uit de bus zou komen teneinde het mogelijk te maken knopen door te hakken en noodzakelijke beslissingen voor onze economische toekomst te kunnen nemen. Deze stoere en wazige taal werd meermaals herhaald.

En toen kwam er een akkoord. De deelnemers aan dit akkoord waren het eens geworden dat allerlei beloften uit het verleden niet meer in stand konden gehouden worden. Zo was het voor iedereen duidelijk dat men iets diende te doen om de gigantische tekorten van sommige overheidsbedrijven te gaan aanpakken. In vele van deze bedrijven hebben de vakbonden steeds een dikke vinger in de pap gehad en er in de loop van de jaren voor gezorgd dat een reeks onnodige; onnuttige en dus totaal onproductieve personen aan een job werden geholpen.

Een reden werd steeds gevonden om een reeks vakbondsleden voor langere tijd aan een vast inkomen te helpen. De ene maal was er méér volk nodig wegens veiligheidsproblemen en de andere maal diende wegens te hoge werkdruk de taken over méér personen uitgesmeerd te worden. Het geld dat voor al die vormen van verbrassing nodig was kwam toch maar steeds uit de grote pot namelijk deze van de belastingen. Maar die grote pot is nu totaal ledig; zelfs erger er is een gat in de bodem van deze pot geslagen en dat gat moet nu snel gedicht worden om ergers te voorkomen. 

Zo is men, en véél te laat, tot de vaststelling gekomen dat het aantal misbruiken bij de lijn niet meer te tellen zijn. Zo zijn de vakbonden er gedurende de laatste jaren in geslaagd om het aantal mensen dat door de lijn wordt betaald op te pompen tot boven de 11.000. Toevallig ongeveer het aantal dat destijds SABENA ten gronde richtte. Er moet dus gaan gesnoeid worden om een totale ondergang van de lijn te kunnen verhinderen. Een groot pijnpunt zijn de zo goed als lege bussen die op een aantal trajecten vrolijk blijven rondtoeren. De lijn wil nu op deze onderbezette bus- en tramverbindingen gaan besparen. Het is trouwens een schande dat al dat geldverbrassen zo lang en straffeloos heeft kunnen blijven duren. De eerste gesprekken in dit verband met sommige steden en gemeenten zijn nog maar pas begonnen of de vakbonden tonen opnieuw hun waar gelaat en dreigen met stakingen. Deze stakingen zijn totaal zinloos en kunnen alleen de toestand nog erger gaan maken dan hij reeds is. Zo zullen de bonden volgende week niet alleen bij de lijn maar in het hele land gaan staken met de innige hoop ons land een volledige dag "plat" te kunnen leggen. Natuurlijk willen de bonden nooit dat een einde wordt gesteld aan alle vormen van verbrassing van belastingsgelden die steeds in hun voordeel hebben gespeeld maar willen ze eerder de bestaande wantoestanden verder bestendigen en indien nodig nog vergroten.

Er is maar één lichtpunt in al die nefaste acties en dat is dat al deze stakingen ons steeds een stapje dichter zullen brengen bij de totale ineenstorting van dit corrupte apenland in het kwadraat. Dat de traditionele vakbonden in een onafhankelijk Vlaanderen zeker een toontje lager zullen moeten zingen staat als een paal boven water.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!