Angeltjes
23-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks-incidenten op het Autosalon + POLL

 

"Veur wat ist ? Veur ne Suzuki of veur iet anders ? "

U hebt er ongetwijfeld over gehoord of over gelezen. Op het zonet beëindigd Autosalon hebben zich enkele incidenten voorgedaan (neen, er werd niemand doodgeslagen door enthousiaste islamjongeren).

Geprikkeld door de verschijning van knappe, uitdagende hostessen werden er niet alleen vrijpostige opmerkingen gemaakt maar sloegen enkele opgehitste kerels de hand aan zichzelf.  Gaan we er op vooruit of niet met onze verrijkende multicul ?   Wij weten niet wie die heerschappen zijn ; de feiten worden vermeld en aangezien er verder geen rudimentaire identificatie wordt meegegeven, gaan wij er van uit dat de enthousiastelingen mogelijkerwijze uitbundige Finse jongeren zijn.

Wie onmiddellijk van leer trekt (vergeef ons, deze ongelukkige uitdrukking) is de ministerin van Binnenlande Zaken en Gelijke Kansen Joëlle 1000quet. Zij grijpt de aanwezigheid van schaars geklede bimbo's op het Autosalon aan om direct maatregelen uit te vaardigen die niet anders kunnen zijn dan verbodsbepalingen en kledingvoorschriften.   Kijk naar mevrouw 1000quet en het is niet moeilijk haar voor te stellen in een zwart lang kleed met hoofddoek als cheffin van de Kledingpolitie in Teheran. Uit naam van de Gelijke Kansen weliswaar en vooral de Onblusbare Bemoeizucht. Dat is de drijfveer bij vele politici die functies verkrijgen die boven hun capaciteiten uitgroeien.  Verbieden, zich met alles bemoeien,  andere principes dan die uit de eigen levenssfeer, veroordelen. 1000quet die Jozef de Witte weg wil wegens zijn tolerante zachtaardigheid en een te geringe verknochtheid aan het regime.  We gaan nog leuke tijden tegemoet met deze Messalina. 

De babes van het Autosalon worden afgeschilderd als naaktdansende vrouwen tijdens de Heksensabbat en de Brusselse zwarte madame zal gewapend met haar bezemsteel schoonschip maken. En tegelijk weer een stuk vrijheid inperken, los van elke estetische of morele beoordeling over de auto-babes.

Bij de weg : de persverantwoordelijke van de ministerin deelt mede dat het Autosalon bezocht werd door haar bazin in functie van het schepenambt dat Joëlle bekleedt in Brussel. Ministerin in de federale staat én schepen in de hoofdstad.  En binnenkort cheffin van de Kledingpolitie. Te veel is nooit genoeg, zeggen wij en we leggen een naakte sardien op onze boterham met choco.

Zegt u het zelf maar : moet de belgische staat optreden om kledingvoorschriften op te leggen bij privé-manifestaties ?  In de kolom tere rechterzijde, want er is geen linkerzijde bij Angeltjes. Tenzij om er mee te lachen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consistente politiek

 

 

Ook in 2006 stond Veiligheid prioritair in het programma van Vlaams Belang.

(foto : Peter Murray tijdens zijn bezoek aan Vlaanderen) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u zo'n Vlaamse journalisten ?

 

Sommige journalisten nemen geen genoegen met de voorgekauwde verhaaltjes die Europese topambtenaren hen trachten door de strot te duwen. De Ierse journalist Vincent Browne heeft met een zeer eenvoudige vraag (‘Kan u het Ierse volk eens uitleggen waarom het miljarden euro’s aan Europese banken moet betalen als schadeloosstelling voor ongegarandeerde obligaties, waarmee de gewone Ier niets te maken heeft?’) aangetoond dat deze Europese bureaucraten er meestal geen idee van hebben hoe de doorsnee Ier de maatregelen die zijn regering heeft genomen incasseert. Slachtoffer van dienst was Klaus Masuch, die de EU-landendivisie leidt bij de Europese Centrale Bank en die na Browne's interventie geen zinnig woord meer kan uitbrengen.

Eerst had Masuch nog gezegd onder de indruk te zijn van de kennis die de doorsnee Ier (hij geeft het voorbeeld van een taxichauffeur) heeft over de financiële crisis in zijn land. Wanneer Browne hem daarover interpelleert zien we bureaucratisch Europa aan het werk.

De vraag van Browne en het antwoord van de ECB-troïka beginnen vanaf minuut 1.15.

Let op de manier waarop Barbara Nolan, die de EU-vertegenwoordiging in Ierland leidt, probeert Browne met een kluitje in het riet te sturen...

Express.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooliganisme bereikt nu ook de concertzaal : Concertgebouw reageert

 

 

Het Concertgebouw heeft een aantal seizoenskaarthouders een zaalverbod opgelegd. Aanleiding is een toenemend aantal verstorende incidenten tijdens concerten.

“Het gedrag van sommige bezoekers ging alle perken te buiten”, aldus directeur Simon Reinink. “De dirigent voelde zich vaak niet meer veilig. Wij zagen ons gedwongen maatregelen te nemen.” De zaalverboden spelen al enkele jaren, maar het Concertgebouw en de Nederlandse Vereniging van Toonkunstenaars (NVT) hebben er tot nu toe geen ruchtbaarheid aan willen geven.

Voor de meeste bezoekers is het verbod tijdelijk. Siem en Tillie Bosman uit Baarn, de ouders van violist Tymen, zijn voor geheel 2012 buitengesloten. Siem gooide een mandarijn naar dirigent Mariss Jansons toen die Tymen berispte voor een te late inzet bij Bruckners Zesde Symfonie. “Fruit gooien is ongepast, dat geef ik onmiddellijk toe, maar het was niet de eerste keer dat Jansons het op mijn zoon gemunt had” aldus de betrokken vader.

Ook Bas van Doorn kreeg een zaalverbod, nadat hij in 2009 in de pauze het podium op klom en even improviseerde op de pauk van het Wiener Philharmoniker. Zijn vrouw was al geschorst nadat ze drie keer op rij te laat kwam voor de voorstelling. Volgens suppoost Sebastiaan Zeekraal komen dit soort misdragingen steeds vaker voor: “Een voorbeeld: we zien regelmatig mensen die goed ter been zijn en toch gebruikmaken van het invalidetoilet. Daar staat nu drie maanden schorsing op.”

Verschillende seizoenskaarthouders hebben een permanent zaalverbod gekregen en mogen het pand aan de Van Baerlestraat in Amsterdam nooit meer betreden. Het gerenommeerde Concertgebouworkest dreigt zelfs noodgedwongen met uitvoeringen zonder publiek. Simon Reinink vindt het jammer dat het zo ver heeft moeten komen. “Het publiek gedraagt zich steeds agressiever en we moeten strenger worden. Maar het zou erg jammer zijn als we straks helemaal zonder publiek moeten spelen.”

http://www.speld.nl/2012/01/19/concertgebouw-legt-bezoekers-zaalverbod-op/

Dit stuk is satire


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt *Costa Open-vLD* gered door Kapitein Turtelbaum ?

 

Zowel Patrick Janssens als Bart de Wever beweren opgezet te zijn met de verhuizing van Annemie Turtelbaum naar Antwerpen : het is een feest voor de democratie, een eer voor de stad en nog van die lolpraatjes.

Waarom kunnen politici nooit eerlijk zijn ?  Waarom zeggen die twee niet wat zij echt denken, namelijk dat de komst van Kapitein Annemie Turtelbaum naar het zinkende schip Costa Open-vLD zowel bij de Stadspartij (socialisten en christen-democraten) als bij de N-vA,  weifelende kiezers zal wegplukken ?  Laten we bijaldien deze politieke verhuizing bestempelen voor wat ze in werkelijkheid is : een louter electorale strategie die niets met democratie te maken heeft maar enkel met het zo verfoeide populisme. De Antwerpse liberalen zitten aan de grond luidens de peilingen : er blijven hen nog zowat een 5 à 7% trouwe kiezers over.   In plaats van een inhoudelijke boodschap te brengen, kiest de Open-vLD  voor het figurentheater met een ministerin in de hoofdrol.  Bungeneers, Coolsaet, wonderboy Luyckx mogen meedoen met het achtergrondkoor : pidoeng, pidoeng, pidang, wij zijn toch niet bang.

De pijnlijke liberale afgang kan geen verwondering baren na de jarenlange troebele wateren waarin Epo van Campenhout en zijn cafévrienden hebben gevist (en gepist). Het beste wat de fractie overhield na het vertrek van Epo naar de N-vA, was diens vroegere vriendinnetje Annick de Ridder, maar die is er uitgetrokken nadat ze bij Fernand Huts van Katoennatie aan de slag is gegaan. Haar mandaat in het Vlaams Parlement houdt ze nog even vast. Je weet maar nooit. De schaduwen van de overige liberale fractieleden  hebben meer in hun mars dan de figuren zelf. 

Zo gezegd, zo gedaan : Kapitein Turtelbaum komt uit het landelijke en groene Puurs haar liefde verklaren aan Antwerpen, de kathedraal, de Boerentoren en de Groenplaats. Het is een remake van La Esterella in haar betere tijden. : O, lieve-vrouwe-to-oren.  En mogen wij de vraag stellen, of mevrouw de ministerin ook zal zetelen in de gemeenteraad ? Of dient zij enkel als vitrinelokster ?

Uit een onderzoek bij de Gazet van Janssens blijkt dat de komst van Turtelbaum vooral goed ontvangen zou worden bij de allochtonen uit de stad van allah. Dat zegt veel over het imago van de ministerin van Justitie.  In haar liefdesverklaring tot Antwerpen had zij het doelbewust over "de stad waar migranten Sinjoor willen worden". Och arme, mevrouw Turtelbaum toch.  Zulke melige uitspraken kan je inderdaad verwachten van sommige lieden die een veilig bestaan opbouwen in een rurale omgeving en die het stedelijke leven idealiseren. Wandelen over de Meir, in de oude kernstad rondkuieren, de vitrines van de modieuze en vaak franskiljonse klerenzaken in de Schuttershofstraat begluren en met de kleintjes naar de dierentuin. En Brabo maar spuiten op de Grote Markt.

Avondwandelen in de wijken (en ik noem ze niet meer op, ze zijn gekend) waar de migranten, de hele of halve nieuwe belgen, de illegalen, de onwilligen en de vijanden van onze samenleving verblijven, behoort niet tot de romantiek die Turtelbaum inspireerde bij haar blijde inkomspeech.  Integendeel, ze rekent er zonder meer op dat de VLD in deze wijken stemmen gaat ronselen met de voortzetting (en wie weet, uitbreiding) van de Janssens-doctrine : we zwijgen erover en als we iets zeggen, doen we het niet. De burgers moeten maar verdraagzaam zijn : criminaliteit, rotte drugshandel, overvallen op straat en in huis, verbaal en fysiek geweld door, achteruitgang van onze beschaving, prioritair onderwijs voor zij die er niets mee aanrichten ten koste van de eigen jongeren. Daar gaan wij het niet over hebben. Wij mogen enkel de beiaard horen spelen van al zijn torentransen.

Er is een groot voordeel aan de komst van deze enthousiaste Antwerpse inwijkelinge.  Zij schaart haar partij, willens nillens aan de centrumlinkse kant, waar je ook de socialisten met de geadopteerde CD&ers en een actief deel van de N-VA vindt. Getooid met een Jozef Stalinsnor staat helemaal links, het vrouwtje van Groen. Zowat alle partijen behoren tot het politiek-correcte kamp, wat wil zeggen in grotemensentaal, dat zij hengelen naar de stemmen van de allochtone kiezers.  Er zal geen onvertogen woord vallen over het allochtone profitariaat, het failliet van het OCMW en de gedwongen uittocht van de echte Antwerpenaars die het zich kunnen veroorloven.

Wie aan die dingen belang hecht, weet waar hij/zij moet zijn op 14 oktober.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nokia in de klassieke muziek

 

 

Een snaar die springt, een partituur die op de grond schuift,  een vervelend geheugenhiaat, of een snurkende toeschouwer, het zijn zaken die kunnen gebeuren bij een klassiek concert. Tegenwoordig is  er nog een andere stoorzender : het rinkelende mobieltje.  Deze jonge onbekende altviolist lost deze interruptie op een behendige manier op.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 775)

 

De dag is in aantocht dat de jagers niet meer zullen terugkeren van de jacht.

Via onze media vernamen we dat belastingontduikers in de toekomst meer en meer zullen moeten gaan opletten.
De fiscus werft 276 nieuwe fraudebestrijders aan waarvan de helft is bestemd voor de Bijzondere Belasting Inspectie, het elitekorps van de fiscus, dat de strijd tegen de georganiseerde fraude voert.

De andere helft van de nieuw aan te werven fraudebestrijders gaat aan de slag bij de andere diensten van Financiën, maar zal ook specifiek worden ingeschakeld voor de fiscale fraude. Het is onze mening dat dit voor de gemeenschap of voor het algemeen belang bijzonder slecht nieuws is. Niet dat we voor belastingontduiking zijn, wel integendeel! Maar het is onze mening dat wanneer men duidelijke regels heeft in verband met belastingen er weinig of geen fraude te verwachten valt en het bovendien ook heel eenvoudig is om die op te sporen.

Met onze huidige doolhof van uitzonderingen en ingewikkelde berekeningen, verminderingen, bijslagen enz. heeft men van het Ministerie van Financien een pretpark gemaakt voor boekhouders, advocaten, fiscalisten, raadgevers en allerhande andere poenpakkers.

Voor ons wil die nieuwe aanwerving alleen zeggen dat er opnieuw bij de overheid 276 onproductieven bijkomen die op gemeenschapskosten zullen trachten om zoveel mogelijk van de productieven die er nog overblijven geld af te pakken.

Het enige resultaat van al die acties zal zijn dat er op een dag onvoldoende productieven zullen overblijven om de  boel nog aan de gang te houden en dat onze hele samenleving stilaan zal gaan ineenstorten. We vergelijken onze huidige samenleving met een samenleving zoals die vroeger was bij primitieve stammen.

Dagelijks trokken daarbij de mannen op jacht. Zij waren het die de inspanningen leverden en die risico's namen. Zij waren de enigen die zorgden voor de aanvoer van het levensnoodzakelijke voedsel. Ze vonden het normaal dat hun vrouwen en kinderen samen met de tovenaar achterbleven. Deze tovenaar was feitelijk de enige onproductieve in de stam. Maar deze enige profiteur wou steeds méér. Bovendien vreesde hij soms mogelijke mededingers en maakte hen ongevaarlijk door ze op te nemen in zijn bestuur. Zo kwamen er stilaan meer en meer assistent-tovenaars, raadgevers, ceremoniemeesters en ander goed bedoeld breigoed bij.

De buit diende dan ook dag na dag onder steeds meer en meer mee-eters verdeeld te worden. De toestand werd stilaan zo erg dat de jagers in de minderheid geraakten en in een toestand verzeilden waarbij ze bijna dienden te bedelen om zelf nog een stukje te kunnen bemachtigen van al het lekkers dat ze hadden aangevoerd. Daarom beslisten ze op zekere dag om niet meer terug te keren naar de stam en zij volgden een nieuwe leider naar verder afgelegen gebieden en behielden de hele buit voortaan voor zichzelf.

Op de korst mogelijke tijd ontstonden er ruzies en vechtpartijen tussen de thuisgeblevenen die stilaan maar zeker begonnen te verhongeren.

Voorlopig blijken we in Vlaanderen nog over voldoende jagers te beschikken. Maar we bereiken stilaan het ogenblik waarop er steeds meer en meer jagers beginnen aan te denken om naar andere gebieden uit te kijken met de bedoeling er ook naartoe te trekken en uiteindelijk hun "stam" de rug toe te keren. De dag dat de thuisblijvers deze evolutie zullen vaststellen zal het te laat zijn en zal men de ineenstorting niet meer kunnen tegenhouden. We vrezen meer en meer dat deze fatale dag zeer snel aan het naderen is.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Kom op veur de keuninklijke schenking !

 

Kasteel in Villers sur Lesse : de verf is op

Het houdt maar niet op ! Na de onheilsberichten over de toestand van de staatskas, besparingen, langer werken, lekkende e-mails, hypotheekaftrekken ja of neen, onduidelijke pensioenregelingen, dienstencheques en de immer weerkerende niet meer te begrijpen pakbondsstakingen, blijkt nu ook de keuninklijke schenking in nauwe schoentjes te zitten.

Ook daar is de bodem van de portemonnee duidelijk zichtbaar geworden en wordt de alarmbel geluid.  De opbrengsten van de huur van gebouwen en het pachtgeld van landbouw- en jachtgronden en
visserivergunningen brengen nog amper genoeg geld in het laatje om de personeelskosten te dekken. Er blijft wat kleingeld over om beits in de GAMMA te kopen voor het sappen van het tuinhuisje in domein Belvedère.  De K.S. denkt er zelfs aan om gebouwen en gronden te verkopen teneinde het hoofd boven water te houden.

Dit nieuws is in Laeken op ongeloof en verbijstering onthaald want men is er steeds gewoon geweest dat de tekorten door de onderdanen  werden bijgepast zoals in de goede keuninklijke oude tijden.

Ditmaal is het noppes (voorlopig) Om de belgicisten, royalisten en andere fans van de tricolore folklore met geld over de brug te lokken gaan onze keuninklijke en prinselijke leefloners alvast in deze de spits afbijten. Volgende activiteiten zullen tegen variabele vergoedingen ten bate van de K.S door onze vorsten en hun spruiten georganiseerd worden :

Keuningin Pajoola zal op ma- woe- zat- en zondag 2 groepen van max. 3 personen, eentje in de voormiddag en de andere in de namiddag,  een rondleiding verzorgen in de keuninklijke tuinen en het paleis met de nodige deskundige uitleg. Er zullen plaatsen in het paleis getoond worden die anders nooit voor het grote publiek toegangkelijk zijn. Zo zal ondermeer het tapijt te bewonderen zijn waar de keuning over struikelde en zijn heup brak. Ook het kamertje waar de plannen gesmeed worden om de Vlamingen een hak te zetten, zal te zien zijn. De keuning himself houd het omwille van zijn wankele gezondheid bij het verkopen van gehandtekende familiefoto's. Ook de kroonprins heeft zijn volle medewerking beloofd en organiseert met zijn vliegende brommer luchtdopen van I5 min boven het keuninklijk domein en een korte scheervlucht boven de bollen van het Atomium aan 2500 euri per vlucht ten voordele van de K.S.

De prinsessen Mathilde, Claire en Astrid organiseren elk week-end een grootse wafel-en pannenkoekenbak op de Brusselse Zavel (de Sablon). Tante Fabi zal ook op de Zavel aanwezig zijn en er appelen verkopen voor het edele doel.

De Lorre wou eerst zijn kat sturen maar draaide toch zijn kar toen zijne Pa dreigde opdracht te geven om zijn dotatie te herbekijken. De Lorre gaat nu elk week-end de leegstaande stallingen van villa Clemantientje verhuren aan eenieder die er een party wil organiseren. Alles kan en mag ! Van wilde bonga-bonga feesten, groepssex en zwarte missen tot bijeenkomsten van de O-L- vrouwenbonden van gelijk waar.

Hopelijk volgt het artistenwereldje het goede voorbeeld van de keuninklijke famillie en organiseren ook zij enig benefiet vertier om de K.S. te spijzen. Naar analogie met "Kom op tegen kanker" volgt er wellicht een  "Kom op voor de keuninklijke schenking." 

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.USSR : op zoek naar geld

 

Alleen landen die het nieuwe Europese budgetpact hebben geratificeerd, komen in aanmerking voor financiële steun. Dat blijkt uit een nieuwe versie van het EU-verdrag die is ingezien door de persbureaus AFP en Reuters.  ,,Het verlenen van hulp onder het nieuwe programma van het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM) zal afhankelijk zijn, vanaf 1 maart 2013, van de ratificatie van dit verdrag'', aldus de tekst.

De Europese leiders komen later deze maand bijeen om over het nieuwe verdrag voor strengere begrotingsregels van lidstaten te vergaderen. Bij een eurotop in december liet Groot-Brittannië weten niets te zien in een nieuw verdrag.

Volgens de voorlopige versie van het EU-verdrag treedt het ESM in werking als landen die goed zijn voor 90 procent van het toegezegde kapitaal het akkoord hebben geratificeerd. Eerder zou op een drempel van 95 procent zijn gemikt.

Het ESM is het permanente Europese steunfonds en is de opvolger van het tijdelijke noodfonds EFSF. De gecombineerde leencapaciteit van de fondsen wordt nu nog bepaald op 500 miljard euro. Dit wordt gezien als het minimale niveau, aldus het document.

Het volume kan later nog worden vergroot door de bestuurders van het ESM, aldus het ontwerpakkoord. De Europese leiders zullen in maart bekijken of het gecombineerde fonds groot genoeg is. Als de volledige capaciteit wordt uitgeoefend, heeft het nieuwe fonds een volume van 1 biljoen euro.

Verder wordt gemeld dat obligaties van eurolanden die een maand na de activatie van het ESM worden geveild, bepaalde voorwaarden zullen bevatten. Die moeten voorkomen dat minderheidsbezitters van obligaties van eurolanden een schuldenherstructurering dwarsbomen, terwijl het merendeel van de investeerders heeft ingestemd.

http://www.depers.nl/economie/624847/Noodsteun-na-nieuw-verdrag.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aparte schoolboeken in Iran voor jongens en meisjes

 

Wij zijn het gewoon dat bij elke nieuwe minister van onderwijs heel ons onderwijssysteem in vraag gesteld wordt en er, tot wanhoop van de schooldirecties, nieuwe regels voorgeschreven worden.  In Iran blijven ze consequent de kinderen in de armen van Allah duwen: hun onderwijssysteem heeft het voordeel van de rechtlijnigheid.  Het ministerie van onderwijs hanteert als educatieve richtlijn de koran. 
 
De Iraanse minister van onderwijs, Hamid-Reza Hajibabai, heeft tijdens een persconferentie op 16 januari hervormingen aangekondigd.  Hervormingen die de kinderen vanaf de kleuterleeftijd moeten kneden volgens Allahs wensen.  Zo gaf hij een toelichting bij de nieuwe schoolboeken, die een weerspiegeling zullen zijn van ‘s lands onderwijssysteem met aparte scholen voor jongens en meisjes
 
Hij verklaarde o.a. dat “onderwijs, praktijk en schoolboeken aangepast zullen worden” volgens de scheiding der geslachten in het onderwijssysteem.  Volgend jaar zullen er omvangrijke wijzigingen op alle gebieden uitgevoerd worden, zowel bij de leerkrachten, in de klassen, in de boeken en bij de onderwijsmethodes.  De laatste ontwikkeling naar een totale scheiding van jongens en meisjes is zijn beslissing van vorige zomer dat de scheiding voorschrijft vanaf de kleutertuin.  De aparte scholen voor jongens en meisjes werden stilletjesaan ingevoerd na de Iraanse revolutie in 1979.
In 2009 schoot Hojatoleslam Nabiollah Fazlali, woordvoerder van grote baas en opperste leider ayatollah Al Khamenei, uit zijn sloffen in de Khajeh Nasir Toosi Universiteit van Technologieën, waarbij hij het gemengde onderwijssysteem onder vuur nam.   Jongens en meisjes in één klas, dat is “de melk bij de kat zetten”. 
 
De apartheid der geslachten is een vaststaand gegeven in de Iraanse samenleving.  Mannen en vrouwen worden dikwijls apart gehouden in openbare plaatsen, zoals bv. in scholen en bij publieke trouwpartijen.
 
Wat kan het leven toch eenvoudig zijn!  Geen experimenten met de leerstof, geen gefoefel met inschrijvingen, geen probleem met de samenstelling van de klassen.  Geen integratieproblemen, geen uitzonderingen, geen begrip voor thuissituaties, geen taal- of interpretatiemisverstanden. 
 
We vragen ons af wanneer de scholen voor meisjes gewoon afgeschaft worden.  Vermits ze toch vanaf hun 13de mogen uitgehuwelijkt worden, lijkt het ons een verspilling van belastingsgeld er eerst enkele jaren onderwijs aan te verspillen.  Gerichte praktijkscholing met het oog op een succesrijke carrière als volgzame echtgenote is een pak goedkoper en doeltreffender: kook- en naailessen zijn meer dan voldoende als voorbereiding op de toekomst.  Al het andere zal manlief wel voor hen beslissen.  Men zal maar het geluk hebben als meisje in Iran geboren te worden. 
 
Floriaan Terbeke
 
Bron: 
www.mohabatnews.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag : *onze* 0000
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Als 10 onnozelaars van GAIA zich vastklinken aan een hekken, krijg je het aantal VRT-camera’s niet geteld. Dit "klikfeit" is bovendien het hoofditem van het nieuws.
Als meer dan 100.000 betogers in Hongarije hun ‘rechts-nationalistische’ regering steunen, blijft het oorverdovend stil bij de VRT, die dan voluit zijn reputatie bevstigt van 0000 (0nvlaamse 0verbodige 0penbare 0mroep)
 
Wim Peeters

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar en wanneer

 

Het juiste antwoord op de vraag, wie is de componist van "Waar en wanneer", de Vlaamse hit van Bob Benny, luidt Johan Strauss Jr. Het is een fragment uit Der Zigeunerbaron. Benny Welton maakte een bewerking (een beetje rommelen met de maat en een nootje anders plaatsen) waar zelfs Wikipedia niet wil van horen : 

"In 1963 scoorde Bob Benny zijn grootste hit met Waar en wanneer, een Nederlandstalige bewerking van Als Flotter Geist, gecomponeerd door Johann Strauß. Het nummer bereikte de derde plaats in de Vlaamse hitparade en zelfs in Nederland werd het een klein hitje. Het leverde hem een gouden plaat op."

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bob_Benny 


22-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum mikt op Antwerpen

 

 

"Ik mik op de stad waar migranten Sinjoor willen worden""

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beleidspartij Groen wil illegalen aanpakken

 

Wouter van Besien heeft de ontdekking van de eeuw gedaan : "N-VA is duidelijk geen beleidspartij" oreert de groene boy-scout. Bij de formatiegesprekken blonk de Groenvoorzitter uit door zijn gretige bereidheid alle Vlaamse standpunten op te offeren aan de Franstalige machtshonger. Zo word je een staatsman. Hij stond elke dag ter beschikking van de journalisten om zijn trouw aan vaderland en vorst te bevestigen : de groene groet aan de belgische vlag tijdens het avondjournaal bij de VRT.  

Deze houding is de partij goed bekomen. Na maandenlang de rol van nederige waterdrager vervuld te hebben, werd de milieupartij aan de deur gezet : "Salut en de kost". Trouwe Wouter was hetzelfde lot beschoren als de N-VA die ook buitengemaneuvreerd werd door de franco-belgen, op vraag van de collaborerende Vlaamse partijen. Wat zijn wij een prachtig volk.

Wij hebben ons steeds nadrukkelijk afgezet tegen de strategie van de N-VA die van dag één na de verkiezingen haar eerste plaats in het belgische parlement afstond aan de Waalse Parti Socialiste.   Het vervolg van de processie van Echternach die toen begon, is genoegzaam bekend.

Dat uitgerekend Groen, de N-VA aanpakt, is tragisch en typisch voor de Vlaamse politiek in haar geheel : zowel de spraakmakende N-VA als de extreemlinkse belgicisten van Groen werden door Franstalig belgië smalend de deur gewezen. En even later keft Van Besien tegen De Wever : het schoothondje wil terug in de gunst komen van de regerende klungelpartijen.

Groen gaf deze week een staaltje van wat een beleidspartij moet zijn bij monde van de hypercorrecte Freya Piryns. 

Om het probleem van de illegale downloads op te lossen, zouden de providers een extra vergoeding moeten ophoesten voor de derving van de auteursrechten. Is Freya Piryns weer bereden door de mare tijdens een moeilijke periode in haar bestaan ? Welk soort heksensysteem zal ontwikkeld worden om dergelijke vergoeding in mekaar te knutselen ?  Sabam zal zich uiteraard in de handen wrijven en de centjes wat graag ontvangen. Maar dan ?  Hoe gaat Sabam (en andere inningsgerechtigden) het geld van illegale downloads verdelen ? Onrealistische prietpraat van een partij die haar ideeën put uit de erfenis van Jozef Stalin. Groen zou beter de illegale tafelschuimers aanpakken ipv de illegale downloaders.

Ray

Bron : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120120_184

 http://www.vandaag.be/binnenland/88587_van-besien-nva-is-duidelijk-geen-beleidspartij.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie 21/22 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bloemfontein

Baie dankie aan Jan de Moor dat hy vir ons hier in die Vrystaat probeer in die bresse tree.

Bloemfonteiners voel erg bekommerd oor hul toekoms. Ongelukkig is Afrikaners nie altyd mense wat protesteer nie, en menige Afrikaner sal dit net ignoreer as daar onreg teenoor hulle gepleeg word, in plaas daarvan om hul stemme dik te maak en die onreg aan te spreek.Die taal Afrikaans was - tot onlangs - Suid-Afrika se 2de grootste taal. Deels omdat meer as 1-miljoen Afrikaners die land uit gevlug het, en deels omdat die swartmense geweldig vinnig aanteel, het Afrikaans na die 3de plek teruggesak.

Afrikaans is tans ook in die Vrystaat in die 3de plek. Xhosa is nou S.A. se 2de grootste taal, terwyl Zoeloe in die eerste plek staan.Die taal wat die ANC graag as "enigste" taal wil sien, ENGELS, is maar 8ste op die lys. In die tye toe Brittanje oor Suid-Afrika geheers het, wou die Britte met alle geweld ons taal vernietig. Agter die skerms is die Britte steeds met so 'n oorlog besig. Die Engelse kerke was nog altyd 'n groot vyand van Afrikaans, en daar word vermoed dat dit hulle is wat 'n invloed op die ANC uitoefen om "die Afrikaner, en alles wat Afrikaans is," uit te roei.

Terloops, daar was 'n student van die Universiteit van Gent (ene Jonas) wat "Mangaung" in 2009 of in 2010 besoek het om 'n foto-album van die stad op te stel. Hy sou die boek op die daaropvolgende Boeketentoonstelling in Gent uitgestal het. Dit sou interessant wees om te weet wat alles in dié boek opgeneem is, en of dit in 'n "negatiewe" of "positiewe" lig aangebied is.

Peter Murray

*****

Turtelbaum & Sinjoren

Geachte Redactie,

Voor zover ik, als niet-Antwerpenaar weet, KAN men géén Sinjoor WORDEN. Men IS het reeds van bij de geboorte indien, men geboren is IN Antwerpen UIT beide ouders die ook-al in Antwerpen geboren zijn, uit "idem" als voorgaande,

Kan er geen (klein) artikel op Angeltjes verduidelijking brengen WAT een èchte Sinjoor eigenlijk voorstelt ? Als "tegenprestatie" het volgende volgens "kustbegrippen":

Men beschouwt een "èchte" Pannenaar, Oostendenaar, Knokkenaar, en ook àl de "X-naren" van de tussenliggendekustgemeentes, als authentiek indien hun ouders + grootouders "van beide kanten" ook in diezelfde kustplaats woonden. Al de rest zijn 1) Aangespoelden (indien ze vanuit het binnenland kwamen. 2) Weggewaaiden (indien ze vanuit een àndere kustgemeente verhuisd zijn).

Victor van Vosselaer

NvdR Angeltjes : Er is geen wetenschappelijke omschrijving voor een Sinjoor maar zover mij bekend, stemt het stadsburgerschap overeen met de bepalingen die ook aan de kust gelden : ouders en grootouders geboren in de koekestad. Weliswaar "intra muros", dat wil in grote lijnen zeggen, binnen de begrenzing van de huidige Singel. Vegis ik mij ?  Ik zal ongetwijfeld gecorrigeerd worden.

*****

Uw schrijven over Hugo Coveliers

Geachte Ray,

 Ik ben normaal 200% eens met uw opinie maar deze keer over uw artikel van Hugo Coveliers ben ik het niet volledig eens.

Wat u schrijft over zijn capaciteiten daar ga ik mee akkoord. Ik studeerde technisch ingenieur aan de Lindelei in Gent. Hugo studeerde aan de universiteit van Gent. Ik was volgens hem maar “qualite negligable”. Wij waren beide lid van het VNSU, de Vlaams Nationale studenten unie. Op een zeker ogenblik was er een betoging in Brussel en hij stond klaar met de pijp in de mond en met zijn lief,om op de eerste rij te vertrekken, maar toen hij zag dat de betoging een flop werd, stapte hij naar de stoep en liet de betoging vertrekken en ging naar huis. Hij liet het VNSU stikken en stapte over naar de linkse studentenbeweging dit om dat de VNSU te rechts was en eveneens voor een jobke aan de universiteit.

Later werd hij voorzitter van de Volksunie-jongeren zo een linkse voorzitter hadden ze nog nooit gehad, maar toen hij zag dat de Volksunie bij manier van spreken op de klippen liet, stapte hij over naar de VLD die toen nog altijd de pest voor Vlaanderen was. En ik heb de overtuiging mocht men hem minister hebben gemaakt hij nog steeds bij de VLD zou zijn gebleven. Dat hij capaciteiten heeft daar twijfel ik niet aan, maar van overlopers moet ik niet weten zoals ik van al die overlopers van het Vlaams Blok naar de NVA ook niet moet weten.

Roger C.

*****

Turtelboom

Als dat kieken zelfs maar 1 schot heeft afgevuurd, zoals het die 9mm. vasthield, resulteerde dat tenminste in een pijnlijke linkerduim en met wat geluk mogelijk een gebroken. De instructies die er aan voorafgingen zijn duidelijk voor te stellen: "U moet het pistool zo vasthouden"... "Nee, nee zo vasthouden"..." Nee, houdt dat hand zo en uw ander hand zo"..."Kijk, zo moet u uw handen houden"..."Ach, laat maar zitten, het is toch alleen maar voor een foto".

Wes Hardin.

*****

Emo

Ze worden erg emotineel in de politiek , nu zitten we al met twee bleiters , Bart den bleiter en Flup den bleiter. Het zou wenselijk zijn , dat al die politieke "groten der aarde" in klein België gaan uithuilen op de schouder van VB en vergiffenis vragen voor al het onrecht dat ze deze partij hebben aangedaan. Zichtbare tranen in de ogen van een Tobback , De Gucht , Verhofstad zouden hen terug wat meer mens maken.

René

*****

Allen tegen één.

Geachte redactie,

Bartje zal het geweten hebben. De frontale aanval tegen de N-VA is nu goed en wel van start gegaan. De uitschuivers van Emo-Muyters zijn gesneden koek voor de losers van de vorige verkiezingen om er flink de beuk in te zetten.

Nu was het de beurt aan de groene bosslangen om het sap van hun giftand richting N-VA te spuiten. Het opperhoofd van Groen liet weten dat Bart en co geen beleidspartij zijn maar eerder een ramp voor de Vlamingen. Volgens Wouter de boskabouter wilde Bart niet in de federale zetelen en in de Vlaamse regering is het ook al magere hein wat de N-VA laat zien.

Mensen toch, ik begin medelijden met Bart te krijgen. De aanval tegen Bart en de zijnen is nu goed en wel begonnen en zal nog toenemen naargelang oktober nadert. Het was en is te verwachten dat alle registers zullen opengetrokken worden om een herhaling op gemeentelijk vlak te voorkomen wat federaal is voorgevallen. De groen hebben ook bloed geroken en laten de kans om de prooi te verzwakken, niet liggen. Er zitten nog veel slapeloze nachten aan te komen voor Bart en co zeker na de Muyters saga.

Met deze is het dan ook te hopen dat de N-VA de slagen kan ontwijken en eventueel een rechtse hoek terug kan geven, want een partij met groen die zeggenschap krijgt, is nog erger dan een aanval van een zwerm bidsprinkhanen. Dàt hebben ze in het verleden reeds bewezen. In elk geval zullen ze bij de N-VA hun stevigste laarzen moeten aantrekken om recht te blijven want ze zullen nu aan den lijve meemaken wat he tV.B. meegemaakt heeft en nog steeds ondervindt.

mvg - Senior

*****

Lijstvoorstelling

"Tot zover deze mededeling van Vlaams Belang Antwerpen die gisteren tijdens een persontmoeting wereldkundig (nu ja) werd gemaakt. Al goed dat wij bij Angeltjes de media volgen, want een uitnodiging voor een Vlaams-nationale blog met 1 miljoen lezers per jaar, daar denken ze niet aan bij Vlaams Belang Antwerpen."

Daaraan zien jullie  dat "Angeltjes" ook maar een voetnootje betekent bij de Filip en dat het VB jullie inderdaad beschouwt als wat gezever in de marge.

Celesta D.

NvdR Angeltjes : Het goede nieuws is, dat wij Vlaams Belang helemaal niet nodig hebben en niemands slaafje zijn.

*****

Het wordt nog beter, wacht maar. De jacht is open.

Ik hoor de chef van het NV-a zeggen dat de aanval op zijn ministertjee belachelijk is.

"De feiten zijn 2 jaar oud en nu begint men Nv-A met hele en halve leugens te bestoken, te besmeuren en door de goot te sleuren. Men wilt zoveel mogelijk beschadigen en dat in deze cruciale tijd."

Ik dacht eerst dat het om te lachen was.  Niet dus. Ik heb ook nooit gedacht dat De Wever naief was. Wel,  dus.I s deze man geen historicus die men geleerd heeft om linken te leggen, deze te onderzoeken, te vergelijken om tenslotte conclusies neer te leggen en om zéér dikwijls vast te stellen dat de geschiedenis zich herhaalt, al dan niet genuanceerd.

Laten we even terug gaan in de huidige geschiedenis. Het VB pikte stemmen en joeg rode en groene communisten in de gordijnen. De blauwe paleispartij, die eveneens bloedde op verschillende zwarte zondagen, haakte dankbaar zijn wagonnetje er aan vast . Zo werd bestuursdeelname van de ei zo na grootste partij van Vlaanderen verhinderd, want ze werd in het schuthok geplaatst. De CVP die op dezelfde feestelijke zondagen ettelijke malen verongelukte, zag eveneens de kans om wat te recupereren en sloot zich hinkend aan bij de andere.

De grote tegenslag van deze democraten was de N-vA  tsunami die de eerste viool kwam spelen. Maar, jammer voor Vlaanderen, de nieuwe rijken wisten met hun weelde geen blijf.  De oude krokodillen zetten de deur van de koets wagenwijd open en de N-vA trapte in de val. Een mogelijk samengaan met het VB werd voorkomen en het varkentje werd gewassen op de klassieke wijze.

Ondanks het feit dat de onafhankelijkheid van Vlaanderen op de rand van de tafel lag, liet N-vA de kans voorbij gaan en stopte met zapzeveren rond de tafels.  Dat was le moment de gloire waarop gewacht was. De N-vA lag er uit, ite missa est.

Zag Bart nu echt niet dat het cordon levensgroot op hem wachtte ? Kort na de uitstap bij de formatiegesprekken, werden de eerste verwijten gestuurd, gevolgd door de grotere kanonnen waarmee allengskens het zwaardere sloopwerk begon waarin ze nu terecht zijn gekomen.

Zeker BDW zou hier toch wel de paralel moeten zien met de geschiedenis van het VB. Ze gaan hem ( nog) niet voor de rechtbank sleuren maar de wens dat hij de groep FDW zal tegen komen op het schip dat in het midden van de oceaan moet tot zinken gebracht, is niet ver meer af. Wat zei de man : " In deze cruciale tijd" ?  Hij is abuis. Cruciaal was februari 2010, de gang naar Laken was de gang naar Canossa, maar helemaal niet nodig.

Quo vadis ut cum maxime Bart ?

Vanwege een niet zo gelukkige Daniel.

*****

China

Ik ben het volledig eens met VB. China maakt grove fouten ivm mensenrechten.

Anderzijds heb ik in zekere mate bewondering, regeer maar eens over een bevolking van 1,3 miljard mensen. Als ze daar bv beslissen : we bouwen een Wapperbrug of een tunnel, dan beginnen ze daar onmiddellijk aan zonder rekening te houden met talrijke comiteetjes van voor- of tegenstanders.

Europa verloedert, China gaat economisch de hoogte in. In vergelijking met ons toekomstig prachtland is de criminaliteit in verhouding veel kleiner. Ge moet daar eens proberen een steen door de ruit van een bus te gooien ;  als die dader geklist  wordt, geen advocaat bij de politie of dergelijke justitie-snuisterijen.

Tibetanen hebben in zekere mate hetzelfde lot als Vlamingen, die worden ook onderdrukt maar op een meer beschaafde manier. Is het bij ons zoveel beter ? Een land zonder discipline en tucht, een land waar alles mag en moet kunnen ! Verder heb ik China leren waarderen voor zijn lekkere loempia's.

René

*****

3 x Veiligheid

Mijn keuze staat vast en het zullen straffe gasten moeten zijn die me daar vanaf kunnen brengen,  want wat er momenteel plaatsvindt,  kan echt niet verder.  Een corrupte partij, zelfs een van de corruptste in Europa, maakt hier de dienst uit, een dienst die volledig gericht is op profitariaat, roofbouw en afbraak van normen en waarden.

Er is maar één partij die de echte problemen in dit land bij naam noemt en er ook voor gaat daar iets aan te doen zodat ONZE leefwereld terug welvarend, veilig én leefbaar kan worden. Er wordt 3x voor veiligheid gekozen: 1- fysieke veiligheid, 2- sociale veiligheid en 3- identitaire veiligheid, 3 items die bij ons Vlamingen zeer hoog genoteerd staan.Hopelijk dringt het ook door bij de anderen die nu enkel bezig zijn met hun bankrekeningen.

Jean

*****

Kroatië : Oekandana ? 

Geachte Redactie,

De "media" brachten ons de melding dat de Kroaten naar de stembus moesten om de cruciale vraag te beantwoorden : "Sluit Hrvatska aan bij Europa, ja of nee ?"

Aan de reacties in de meeste dagbladen, kunnen wij lezen dat de overgrote meerderheid in dit onland-hier ertegen is omdat zij verzen om opnieuw een bende armoezaaiers erbij te krijgen. Maarrrr... wàt in geen ènkel bericht gemeld werd, is het feit dat de regering van dat land éérst zwaar moet bijdragen aan slok-op Europa.Eén euro is (volgens de gemiddelde koers) = 7 kuna, 38 lipa. { Kuna = martervelltje & Lipa = lindenhout} De inloopprijs is méér dan 22 MILJARD Kuna, wat +- overeenkomt met een goede DRIE MILJARD Euro (plus nog een paar handjevol miljoenen. !

Het is dààr ook weer hetzelfde lied : de Euro zal slechts een zegen zijn voor de gegoeden  maar een vloek voor de gewone man ; en dàt is de reden wààrom die koehandel verborgen blijft voor de rest van de Europeanen.

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB federaal, niet mee naar China ? Angeltjes compenseert

 

De ambassade van de Volksrepubliek China heeft een aantal kamerleden en senatoren uitgenodigd voor een officieel bezoek. Behalve de vliegtuigtickets zullen de kosten volledig worden gedragen door China. De parlementsleden van het Vlaams Belang zullen evenwel niet op deze uitnodiging ingaan, vooral omdat wij ons niet willen laten gebruiken om het imago van een totalitaire staat op te poetsen. Economisch gezien is China gedeeltelijk geliberaliseerd. Maar ondanks dat blijft het regime politiek en maatschappelijk gezien een totalitaire éénpartijstaat.

China is geen democratie en geen rechtsstaat. Het is een bezettingsmacht, die zich in Tibet schuldig heeft gemaakt aan massamoorden en genocide. China weigert de wederrechtelijke annexatie van Tibet ongedaan te maken. En door de massale door de regering aangemoedigde immigratie van Han-Chinezen zijn de Tibetanen een minderheid in hun eigen vaderland geworden. Bovendien weigert China te aanvaarden dat Taiwan een eigen weg wil gaan, en het dreigt nog steeds Taiwan met militair geweld te zullen annexeren.

De andere politieke partijen in ons land, en de meeste Europese regeringen, die zichzelf zo graag op de borst kloppen als zelfverklaarde kampioenen van de mensenrechten en de democratie, vergeten plots al die nobele idealen als het om China gaat. Dan denken zij plots alleen nog maar aan afzetgebieden en lucratieve contracten. Als het om China gaat, dan spreekt men alleen nog de taal van de economie, de taal van het geld.

Het Vlaams Belang doet daar niet aan mee. Wij verkopen onze idealen niet in ruil voor contracten. Wij geven geen pootjes aan glimlachende dictators en folteraars. Wij glimlachen niet tegen de massamoordenaars van het Tien-An-Menplein. Dat laten wij aan de “democratische” partijen over.

Anke Van dermeersch
Senator

Angeltjes steeds vol begrip voor politici die hun idealen en overtuiging laten voorgaan op klein gewin en eigen profijt, biedt aan de federale VB-fracties een toeristische film over het adembenemende China dat zij niet zullen zien. En proficiat voor de consequente houding. Start de film. Alleen voor parlementairen aub.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt, Hugo Coveliers

 

Hugo Coveliers verlaat de actieve politiek.  Dat is jammer, want de democratie (of wat er voor doorgaat) heeft nood aan rebelse geesten die achter de schermen durven kijken en die bovendien de moed hebben om de grote dames en heren politici op een beschaafde manier in hun blootje te zetten.  Hugo heeft gedurende jaren zowel in de Volksunie als bij de VLD de rol vervuld van justitie-expert, een helse en ondankbare job in het kluwen van het belgische gerecht. Tevens is hij lange tijd met verve fractiewoordvoerder geweest.  Hij stond bekend om zijn scherpe tong, zijn kwinkslagen, zijn verontwaardiging en zijn cynisme. 

Coveliers heeft het aangeboren talent om mensen vrij vlug te doorgronden en hij laat zich nimmer intimideren.  In de Volksunie boterde het nooit goed tussen de twee Hugo's (Coveliers en Schiltz) en bij de VLD had de Cov zeer vlug de Napoleon-mentaliteit van Karel de Gucht in de smiezen. Hij vergeleek hem met een Albanese maffiabaas, een rake typering die Hugo finaal zijn VLD-lidmaatschap kostte.  Niet alleen die woorden werden hem zwaar aangerekend maar ook zijn pogingen om toenadering te zoeken tot Vlaams Belang. En zijn verzet tegen de grote en kleine dictators binnen de partij.

Aan Hugo's republikeinse opvattingen en Vlaams-radicalisme heeft niemand ooit getwijfeld.  Evenmin aan zijn houding ten overstaan van de vreemdelingeninvasie die ons land totaal ontwricht en overhoop haalt. Het enige wat Coveliers onderscheidde van het Vlaams Belangprogramma zat in de ethische hoek. Vandaar zijn keuze voor een eigen partij VLOTT die een kartel aanging met Vlaams Belang. Veel impact heeft VLOTT nooit gehad, de partij was zelden meer dan Hugo's persoonlijke vehikel en eens hij niet meer verkozen was in de senaat is de partij zachtjes weggedeemsterd.  De huidige leiding heeft al vorig jaar aangekondigd dat zij in Antwerpen het kartel niet wenste verder te zetten. Nu Hugo opstapt, zal er weldra niet veel overblijven van zijn liberale zijsprong.

Ik heb met Hugo samen enkele jaren doorgebracht in de Antwerpse gemeenteraad in de gloriejaren van de Volksunie en ik heb daar zijn sterke verbale en analytische talenten van nabij kunnen meemaken.  Toen Hugo niet herverkozen was in de gemeenteraad, kwam de toenmalige stadssecretaris, een Waalse socialiste, mevrouw Andrée Stubbe afscheid nemen van Coveliers met de woorden : "U bent nu even weg maar u komt ongetwijfeld terug, wij gaan nog veel van u horen". Dat waren profetische woorden.

Hugo, het was steeds een groot en warm genoegen jou terug te zien bij een of andere Vlaamse manifestatie.  Geniet van je pensioen, blijf gezond en weet dat je voor velen steeds een échte volksvertegenwoordiger bent geweest zoals we er te weinig hebben.

Ray


21-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Benny : *Zeg me waar en wanneer* + POLL

 

 

 In de jaren '60 van vorige eeuw scoorde Bob Benny (1926 - 2011) veel succes met "Waar en Wanneer", een melodie die in ons Vlaams muzikaal geheugen geprent is. Wie was de componist ? In de rechterkolom vindt u een aantal mogelijkheden. Alweer geen prijzen te verdienen maar veel anonieme eer. Poll wordt zondagavond afgesloten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië

 

Uit onze peiling naar de stad van uw voorkeur, bleek Sydney (Australië) nipt de overwinning weg te kapen voor Wellington (Nieuw-Zeeland). Een interessante video met knappe opnames om u nog wat waterachtiger te maken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang Antwerpen stelt zijn lijsttreksters- en trekkers voor

 

Van links naar rechts : Jan van Wesembeeck (Deurne) - Gerolf Annemans (Antwerpen) - Ledy Broeckx (Borgerhout) - Filip Dewinter, lijstaanvoerder stad Antwerpen - Anke Van dermeersch (Wilrijk) -  Wim Wienen (Hoboken) - Jan Penris (Merksem) - Angie Bosmans (Berendrecht-Zandvliet-Lillo)) - Kurt van Noten (Ekeren) en Ineke Cleymans (Berchem) 

Gisteren vrijdag maakte het Vlaams Belang zijn lijsttrekkers en -treksters bekend voor de districtsraadsverkiezingen van oktober. De Antwerpse parlementsleden van het Vlaams Belang lanceren zich in de lokale kiesstrijd.

Gerolf Annemans trekt de lijst in het district Antwerpen, Anke Van dermeersch in het district Wilrijk, Jan Penris trekt net als zes jaar geleden de Merksemse districtslijst en Wim Wienen trekt de kar in Hoboken waar een spannende kiesstrijd wordt verwacht.

In Deurne haalde het Vlaams Belang zijn hoogste percentage ooit. Daar wordt Jan Van Wesembeeck ingezet. In Borgerhout trekt Ledy Broeckx, ex-verbondsleidster van het VNJ de lijst. Kurt Van Noten, de afdelingsvoorzitter, trekt in Ekeren, Ineke Cleymans in Berchem en Angie Bosmans in Berendrecht-Zandvliet-Lillo. De vijf laatst genoemden zijn voor de eerste maal lijsttrekker. Het lijsttrekkerschap is evenredig verdeeld tussen mannen en vrouwen.

Filip Dewinter : “Onze prioriteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn veiligheid, veiligheid en veiligheid”

Het Vlaams Belang gaat de kiesstrijd alleen in, zonder kartelpartner Vlott. Hugo Coveliers is 65 geworden en heeft te kennen gegeven niet meer actief aan politiek te doen. Het Vlaams Belang wil resoluut op eigen kracht en met een duidelijke politieke boodschap naar de Antwerpse kiezer. Filip Dewinter : “De prioriteiten zijn veiligheid, veiligheid en veiligheid. Eén de fysieke veiligheid, twee de sociale veiligheid en drie de identitaire veiligheid. Er moet meer veiligheid komen. De criminaliteit moet hard aangepakt worden. De werkzekerheid en de betaalbaarheid van de pensioenen dient een permanent aandachtspunt te zijn. Er moet een immigratiestop komen, anders dreigt Antwerpen zijn Vlaams karakter te verliezen”.

Het Vlaams Belang gaf naar aanleiding van de jaarwisseling en de nieuwjaarsreceptie kalenders uit met de duidelijke boodschap “2012 Durf kiezen”. Het roept de Antwerpenaar op om een duidelijke keuze te maken : de status-quo of de verandering. Filip Dewinter : “In Antwerpen zal ook Bart Dewever duidelijk kleur moeten bekennen. Ofwel gaat hij voor verandering en kiest hij voor samenwerking met het Vlaams Belang. Ofwel kiest hij voor Janssens en blijft hij het huidig beleid steunen. Wij reiken hem de hand. Wij willen Antwerpen veilig en Vlaams en kiezen dus voor de verandering zonder socialisten”.

Tot zover deze mededeling van Vlaams Belang Antwerpen die gisteren tijdens een persontmoeting wereldkundig (nu ja) werd gemaakt. Al goed dat wij bij Angeltjes de media volgen, want een uitnodiging voor een Vlaams-nationale blog met 1 miljoen lezers per jaar, daar denken ze niet aan bij Vlaams Belang Antwerpen.  Als je electoraal sterk staat, heb je de internetters inderdaad niet nodig.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!