Angeltjes
24-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse film *Rundskop* genomineerd voor Oscar

 

*Rundskop* van Michael Roskam ontving de felbegeerde Oscarnominatie in de categorie Beste anderstalige film.  Op 26 februari worden in Hollywood de Oscars uitgereikt en zal duidelijk worden of de film over de hormonenmaffia die zich afspeelt in en rond Sint-Truiden het gouden beeldje in de wacht heeft gesleept. Wij duimen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 24 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dj Daddy K

Beste Viktor Van Vosselaer, Ik heb uw voorbeeld gevolgd en mijn reactie geplaatst onder Dj Daddy K Showcase Live In MAKRO ALLEUR.Ik ben benieuwd naar de reactie van TheMasterOfCeremony.

Foxy

*****

Angela, de bazin van Europa.

Ik ben niet meer mee, maar dat zal wel aan mij liggen. Ik zie allerlei bonken van hoofdtitels, bijna rabauwentaal, want Elioke heeft het ons Duitse madam eens gaan zeggen, zie. Dat zal haar leren zich met onze armoede te bemoeien.

Wanneer, tijdens het verplichte nummertje voor de pers aan de Bondskanselier dé vraag, gelinkt aan de praat in "Der Spiegel", gesteld werd, haastte de PS-corrifée zich om deze te onderscheppen en zijn bla-bla van enkele dagen ervoor, flink af te zwakken. Hij slaagde er zelfs in om te nuanceren en een bocht te nemen van bijna 360°. Elio had het over de grote oppervlakte van Duitsland, die haar bazen het recht verlenen om toch een en ander te mogen zeggen over de 'anderen' .

Een aandachtig toehoorder vernam aansluitend uit de mond van die Cheffin precies hetzelfde, dus ongenuanceerd met weliswaar een andere woordkeuze, als hetgeen ze voorheen over notre province de France kwijt wilde.  Zij wenste voor de hopen geld die ze investeerde in de krakende kar Europa medezeggenschap op het beheer ervan. 

Ik heb gelezen noch gezien dat Merkel ooit ergens bakzeil haalde. Niet binnen en niet buiten haar partij. Ten andere, vraag het aan haar beste vriend de kleine Hongaar, president van Frankrijk. Onze scherpe Italiaan kreeg op zeker ogenblik, meer dan een beetje, meer kleur. Niet door de hitte. Hij had gezien dat zijn gastvrouw hem twee keer met een schuin oog streng had bekeken. Het beeld van het schooljongetje naast de direktrice was compleet. Dus niks donderpreek, niks flinke woorden.

Deze grote madam heeft meer politiek inzicht en gewicht dan heel de bende klaplopers in Brussel tezamen, de Europese geldmaniakken inbegrepen.

Habe die Ehre.

Vanwege Daniel.

*****

@Daniël

Terwijl Aloïs Alzheimer eventjes naar het huizeke was is mij die naam weer te binnengeschoten. De arrondissementsvoorzitter was toen Staf Driesen maar die zat waarschijnlijk niet in het complot, denk ik. Staf was eerder nen brave. Hij moest ook luisteren en niet tegenspreken. Dr. Valgaeren was daar waarschijnlijk ook bij, maar daarvoor moet ik in de oude verslagen gaan zoeken... en waar heb ik die weer geklasseerd ? 

Uiteraard is dat allemaal geschiedenis, iets uit "een vorig leven". Ik ben dan nog enkele jaren bij de Volksunie gebleven, uit collegialiteit met mijn oude strijdmakkers, maar uiteindelijk heb ook ik mijn middelvinger opgestoken. Maar aan partijpolitiek doe ik sindsdien niet meer! Ik had mijn lesje geleerd.

Ludo

*****

Maggie doet het weer

De maand bedenktijd die Maggie vroeg bij haar aantreden als staatssecretaris voor asiel en migratie is voorbij. Het 0-VLD zwaargewicht heeft haar antwoord klaar en zal dit voorleggen op de begrotingsronde van februari a.s., laat zij in het pocoweekblad Humo noteren.

De oplossing is simpel volgens haar : "Ik ga meer geld vragen!" Wablieft?  Ja, ik moet meer poen hebben om personeel aan te werven en opvangplaatsen voor asielzoekers op te richten. Ja jongens en meisjes, De Block gaat er met vuile voeten door ondanks de roep voor besparingen en de wanhopige zoektocht van Elio en co naar nieuwe inkomsten om het zaakje draaiende te houden. Maar dat schijnt niet door het olifantenvel van Maggie door te dringen. Nu nog meer belastinggeld steken in het tafelschuimers- en OCMW toerisme zou meer dan wraakroepend zijn.

De kans dat ze haar zin krijgt, is echter niet ondenkbaar gezien de slaafsheid waarmede CVP en vooral SP.a achter de franstaligen huppelen en er zich voor hoeden geen brokken te maken die het voortbestaan van deze klodderregering in gevaar zou kunnen brengen.

Als Maggie een kordate aanpak van het asiel- en migrantendossier WIL, kan ik haar de gouden raad geven er stevig met de stalen bezem door te gaan, een goede fysieke oefening bijaldien,  i.p.v.van weeral geld voor die landlopers te bedelen. Het land is blut, het land is vol.

mvg - Senior

*****

Eremoorden zijn te voorkomen.

Eremoorden zijn te voorkomen, zo luidt de titel van een van de artikels
van Ann-Sofie Dekeyser in De Standaard van 21 januari 2012. De politiek
correcte valsheid druipt van deze titel af. Ofwel leest men het artikel omdat men de titel niet gelooft, ofwel neemt
men de titel voor waar aan. Dit laatste is dan wel het gevolg van de
grove leugen die in de titel verscholen zit.

Geen enkele moord is immers te voorkomen. Ofwel wordt een moord gepleegd
gepleegd ofwel wordt ze niet gepleegd. Er is geen andere tussen liggende
mogelijkheid dan wel een poging tot moord.
In de tekst van het artikel zelf wordt echter niet meer gewaagd van
moord maar van eerwraak en eergerelateerd geweld, en de titel wordt ook
niet verder onderbouwd.
Uiteindelijk blijkt het slechts reclame te zijn om een ander artikel van
dezelfde auteur te lezen dat tracht te bewijzen dat eerwraak en geweld
fors wordt onderschat en dat de Belgische aanpak nergens staat. Alsof
een andere aanpak dan het preventief opsluiten of dwingen tot remigratie
van potentiële moordenaars enig nuttig gevolg zou kunnen hebben.
“Hulpverleners hebben erg weinig of geen kennis van het fenomeen,
waardoor ze niet op gepaste wijze optreden” zo stelt Dekeyser.
Men raadt het al, de aanpak moet veranderen. Zoals het aanmaken van
nieuwe regelgeving en anonieme opvang voor minderjarigen, en dat mag
iets kosten. Liefst zo veel mogelijk en vooral zonder de verdere
instroom van potentiële moordenaars te hinderen, en zeker niet
onmiddellijk stop te zetten.
De politiek correcte industrie moet aan haar trekken blijven komen, en U
mag de gevolgen van al het islamitisch geweld permanent en eervol
blijven betalen. Zelfs als de helft van de eremoorden gebeuren tijdens
de al dan niet gedwongen vakantie in prachtlanden die de eergerelateerde
moorden niet eens opmerken.
Zoals te verwachten viel wordt de vraag naar de verantwoordelijkheid
voor de import van al deze kommer en kwel, voor de demografische
rampspoed en naar de financiering van megalomane projecten ter zake niet
gesteld, zoals we van de staatsmedia inmiddels gewoon zijn. 

lucky9

*****

Dj Daddy K

GeachteRedactie,

Ondanks Jullie voorafgaande verwittiging, heb ik TOCH die clip bekeken en mij woedend gemaakt.Die verdomde francofoon geeft zèlf toe dat hij Nederlands begrijpt maar ondanks dàt, wil hij zijn eigen willetje doordrijven en weigert hij zijn IK af te geven aan de Nederlandstalige politie. Enkel als ze hem in het Frans aanspreken, zal hij zijn IK tonen.

Het geval zal in zijn nadeel uitvallen, doch het lef (le culot) dat die vent heeft om zijn ongerechtvaardigde klacht op Youtube te zetten, deed mij steigeren, en... lokte reactie uit van Victor 20376. Vermits de reacties ONDER die clip UITGESCHAKELD waren door YT, heb ik het dan maar geplaatst onder àndere clips van die gast waaronder wél reageren kon: (In 't Engels & in 't Françoistjes) Dj Daddy K showcase live in Macro Alleurs. & Dj Daddy K - Chiu un fou moi. Indien "hij" de persvrijheid aangrijpt om onnozelheden te verspreiden op het internet, dan grijp ik ook diezelfde persvrijheid aan om zijn beweringen te counteren... Wie van de Angeltjesfans durft het aan om eveneens haar/zijn gedacht te spuien onder één, of meer van zijn clips ?

Victor van Vosselaer

*****

Is dit nog logisch ?

Lijststrekker Vlaams Belang Roeselare trekt zich terug na klacht wegens verkrachting.

Een woordje uitleg : feiten zouden gepleegd zijn eind vorig jaar, de verdachte ontkent de feiten formeel en verleent zijn volle medewerking aan het onderzoek : hij is op staande voet ontslagen op zijn werk en wordt in de kranten genoemd mert naam en toenaam ;  het slachtoffer verblijft ondertussen in een psychiatriche instelling.

Jongeman van 18 bekent moord op 43 jarige Natahalie P. uit Brasschaat : het gaat hier om de parking moord. Naar de naam van nde vermoedelijke dader en zijn achtergrond mogen we allen eens raden.

Dat is de Vlaamse pers op en top en die zou je nog moeten geloven of ernstig nemen.

Groetjes Sophie DW

*****

@ Ludo

Was Dr. Valgaeren  de arrondissementsvoorzitter, wiens naam u niet te binnenschoot ?   

Daniel

*****

Volwaardige nieuwe EU-staat

Geachte redactie,

Volgens hln/buitenland/Kroati : "Volgens de plaatselijke media, staat het vast dat méér dan de helft van de kiezers niet opgedaagd zijn, maar door géén opkomst van 50 % voorop te stellen en een gewone meerderheid voor goedkeuring te laten volstaan, had de Kroatische overheid de bui zien hangen en de lat niet erg hoog gelegd".¨

Zo wordt Hrvatska het 28e lid van de EU op 1 Juli 2013. En dààrmee is dan ook bewezen dat wij er een EU-land, waarvan de regering, reeds VOORAF de kneepjes van foefelarij van de EU-politiekers afgekeken heeft, "klaar is" om een volwaardig lid te zijn.  Het is ook maar een kleine minderheid van toekomstige profiteurs die de koers van een héle natie bepaalt. Tiens ... ergens ken ik nog zo'n onland, maar de naam ervan ontschiet mij momenteel.

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libië na de Westerse bombardementen : chaos houdt aan

 


In het nieuwe Libië, na de val van het regime van Gaddafi, zijn er nog altijd spanningen tussen de verschillende gewapende en politieke fracties. Met enige regelmaat nemen milities, die weigeren zich te ontwapenen, de wapens op tegen elkaar. Gisteren stapte het plaatsvervangende hoofd van de Libische interim-regering, Abdel Hafiz Ghoga, op na protesten tegen de langzame hervormingen in het land en werden zes regeringsfunctionarissen geschorst die verdacht werden van corruptie.

In Benghazi, het opstandelingenbolwerk waar de strijd tegen Gaddafi oplaaide, gingen mensen de afgelopen weken al meerdere malen de straat op om te demonstreren tegen de Nationale Overgangsraad die het land momenteel regeert. Hoewel de Raad steun geniet van het Westen, zijn de leiders niet democratisch gekozen vertegenwoordigers van het Libische volk. Veel burgers zijn ook van mening dat de beloofde hervormingen maar traag worden ingevoerd, dat de openbare diensten en voorzieningen maar langzaam op gang komen en dat zijn verontwaardigd over het feit dat veel leden van de interim-regering banden hadden met Gaddafi.

Bron : NRC-nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De West-Vlaamse Wikipedia

 

De West-Vlamingen onder onze lezers zullen het uiteraard weten, maar de andere Vlamingen wellicht nog niet : Wikipedia telt een West-Vlaamse editie. Niet even uitgebreid dan de grote Nederlandstalige versie, maar toch een opzoekstek met eigen onderwerpen in het West-Vlaamse dialect, dat net geen taal is geworden. Hieronder een uittreksel en nogmaals de succesvolle video Rute '98 (Windows '98).

Et West-Vlams (wok: West-Vloams) es de meest zuudwestelikke streektoale van 't Nederlands. Z' es gesprookn in de provinsje West-Vloandern in België, in Frans-Vloandern in Vrankryk ("Fransch Vlaemsch", oan 't utstervn), en in 't westn van Zeeuws-Vloandern in Olland.

Ook in 't westn van Oost-Vloandern zyn d'r dialectn gesprookn die goed up 't West-Vlams trekkn, lik in de streekn van Moaldegem in et Meetjesland, of in Zulte da nevers Woaregem ligt.

't West-Vlams en 't Oost-Vlams zyn de directe upvolgers van et Vlams da gesprookn wos in 't middeleeuwsche groafschap Vloandern. Da kwam a peu près overêen mei wuk da nu de provinsjes West-Vloandern en Oost-Vloandern zyn in België, en mei de Fransche regio Frans-Vloandern ("Fransch Vlaemsch").

't Grotste stik van de Middelnederlandsche literateure es in 't Vlams en 't Broabants geschreevn. Da komt omdat in de 13e en 14e eeuwe et literaire zwoartepunt in Vloandern en Broabant lag.

Et Middelnederlands es de verzoamelienge van de Nederfrankische streektoaln die deur de platselike bevolkienge woarn gesprookn in grote dêeln van de Lege Landn in de periode van 1150 tot 1500.

Bekende Middelnederlandsche werkn lik Van den vos Reynaerde, Karel ende Elegast, Ferguut, Floris ende Blancefloer en de werkn van van Maerlant (lik Der Naturen Bloeme) zyn ollemoale in 't Vlams geschreevn.

http://vls.wikipedia.org/wiki/West-Vlams 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-islamorganisaties gaan internationaal samenwerken

 

Geert Wilders heeft vorig jaar aangekondigd dat hij internationale samenwerking zoekt op het terrein van de anti-islamagenda. Hij heeft daartoe de IFA –International Freedom Alliance – opgericht en hij onderhoudt diverse contacten in het buitenland. Tot op heden is echter niet bekend wat er van deze internationale samenwerking terecht is gekomen.

Maar inmiddels horen we van een andere kant goed nieuws. De organisaties “Stop de Islamisering van America” (SIOA) en “Stop de Islamisering van Europa” (SIOE) slaan de handen ineen om wereldwijd de islamisering aan te pakken. De twee groeperingen fuseren tot één organisatie: “Stop de Islamisering van Naties” (SION).

Misschien doet Wilders er verstandig aan om te proberen zich bij de SION aan te sluiten.

Aan het roer van de nieuwe organisatie staat Pamela Geller, mensenrechtenactiviste en directeur van SIOA. Vicepresident is publicist en islamexpert Robert Spencer.

De raad van adviseurs bestaat uit Dr. Ali Sina, auteur, ex-moslim en oprichter van FaithFreedom.org, Dr. Wafa Sultan, ex-moslima en mensenrechtenactiviste, de Duitse vrijheidsactivist Stefan Herre van Politically Incorrect, de Israëlische schrijver Dr. Mordechai Kedar, de Hindoestaanse mensenrechtenactivist Babu Suseelan en Anders Gravers van SIOE.

De doelstellingen van SION zijn de volgende:

- De Vrijheid van Meningsuiting uitdragen tegenover het islamitische verbod op godslastering en kwaadsprekerij (islamkritiek), termen die de zuivere discussie over jihad en islamitische suprematie effectief belemmeren

- De Vrijheid van Geweten uitdragen tegenover de doodstraf voor islamitische afvalligheid

- De Rechtsgelijkheid voor de wet van alle mensen uitdragen tegenover de islamitische geïnstitutionaliseerde discriminatie van vrouwen en niet-moslims

De allereerste doelstellingen van SION zijn (1) het opzetten van een netwerk van vrije staten die werken aan de bevrijding van onderdrukten (2) het wereldwijd aandacht vragen voor de vervolging, de onderwerping en de afslachting van niet-moslims en (3) het vrijmaken van vrouwen die onder sharia-slavernij leven.

SION start onmiddellijke acties met het openbaar maken van namen van politici, journalisten, artiesten en hun netwerken die de islamisering van de Westerse politiek en cultuur promoten. SION is van plan om het publiek bewust te maken van deze issues, bewust te maken van de gevolgen van de islamisering voor Westerse vrijheden, met als doel om openbare discussies en debatten over deze punten op gang te brengen.

SION gaat werken aan de terugwinning van de cultuur met speciale focus op de academische wereld, omdat islamitische geschiedenislessen zijn gebaseerd op het geloof en de sharia en niet op objectieve Westerse waarheidscriteria. In het Westen dient geschiedenis op grond van de waarheid te worden onderwezen en niet op grond van ideologische dictaten.

Het bovenstaande is ontleend aan:

 http://britishfreedom.org/international-freedom-organizations-unite-to-create-stop-islamization-of-nations-sion/

Met dank aan Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT wil nieuwbouw

 

De Raad van Bestuur van de 0000 heeft beslist (op advies van de directie, wat had je gedacht ?) dat er een nieuw gebouw moet opgetrokken worden om de regimezender te huisvesten.  Het dossier wordt eerstdaags overhandigd aan de Vlaamse regering. Die zal ten laatste midden 2012 een beslissing nemen. Ingriet Lieten, met de rode scheldmails, zal samen met Philippe Muyters, met de oranje scheldmails, het zaakje regelen.

Het schijnt niemand aan de Reyerslaan te deren dat in de huidige wankele omstandigheden, waarbij alle openbare en semi-openbare besturen  financiële inleveringen moeten doen, dergelijke grootheidswaanzin best opgeborgen blijft. Met de arrogantie, eigen aan de verwende VRT, die steeds zijn zin krijgt van de politiek, wordt er geopteerd voor wat ongetwijfeld een miljarendenproject zal worden.

Zoals het past bij potverteerders is er nergens sprake van  verfoeilijke begrippen als wat kost dat en is er geld. Eén zaak staat rotsvast, de financiering : die wordt verzorgd door  ons met zijn allen. En Steven van Herreweghe zal er ons flink voor uitlachen en beledigen. Het koren dat zijn de onvolprezen 3000 VRT-ers en het kaf de kijkerds.  De jongen betaalt nog steeds de prijs af die hij moet betalen aan zijn werkgever omdat zijn grootvader aan het Oostfront vocht. Net zoals opa De Wever. Is dit allemaal toeval ?  Ik durf er niet over nadenken, mijnheer. 

De hoofdprijs voor de geestigste argumentatie voor de optie nieuwbouw,  gaat naar de voorzitter van de Raad van Bestuur, Luc Van den Brande, de gewezen minister-president van Vlaanderen.

“Als er gesproken wordt over de VRT als moderne, efficiënte openbare omroep, een kweekvijver van talent, dan is het belang van de toekomstige huisvesting bijzonder groot. Een nieuwbouwproject speelt het meest in op de nood om een inspirerende werkomgeving te creëren op maat van een creatieve organisatie. En ook budgettair en ecologisch verdient het nieuwbouwscenario het sterkst aanbeveling"

De voorkeur van de raad gaat verder ook uit naar Brussel als locatie. Maar de definitieve keuze van een vestigingsplaats zal afhangen van de mogelijkheden en de voorwaarden waaronder het concrete bouwproject kan worden gerealiseerd. En daar zal de Mechelaar Van den Brande nog een woordje over meespreken. Tenzij hij tijdig buitengebonjourd wordt en vervangen wordt door een nog volgzamer regimeslaafje.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Egyptische mijlpaal : moslimbroeder wordt parlementsvoorzitter

 

De Egyptische parlementsvoorzitter komt, zoals verwacht, uit het kamp van het Moslimbroederschap. De partij die in het weekend net geen absolute meerderheid in het parlement kreeg schuift Mohamed Saad el-Katatni naar voren als voorzitter.

El-Katatni is nu nog werkzaam als de secretaris-generaal van de Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid, de politieke partij van het Moslimbroederschap. Het is voor het eerst sinds de val van Mubarak dat een Islamist de voorzitter is van het parlement. Onder Mubarak werd het Moslimbroederschap onder de duim gehouden.

Vandaag kwam de nieuwe regering voor het eerst bij elkaar. Waarnemers spraken van een 'mijlpaal' voor de democratie in Egypte, al hebben militairen nog steeds de dagelijkse leiding over het land.

@ Geenstijl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deutschland - Belgiën

 

"Mmm ... viele schöne Militären"

De beide staatsleiders hebben gedurende 60 minuten met mekaar gepraat via tolken. Mevrouw Merkel was erg geïnteresseerd in de economische vooruitzichten en wilde weten of de nieuwe federale eerste minister beoogt om gans België op hetzelfde welvaartpeil te brengen als het florissante Wallonië.

Di Rupo heeft de Duitse kanselier uitgebreid over zijn plannen verteld en de geheimen van de Waalse PS-doctrine onthuld. Staal en steenkool dat zijn industriebronnen uit het verleden. Wallonië ziet meer heil in het koloniseren van het rijke Noorden en biedt het volk dat die ruige gebieden bewoont alle kansen om hard te werken onder het motto AA (Arbeid Adelt). Dankzij de financiële transfers, waar niemand nog een barst van begrijpt, zo ingewikkeld is het systeem, leven alle Belgen op de rand van het ravijn. Dat is goed voor een volk en nog beter voor de Leiders.  Wie flink wroet, mag hoge belastingen betalen en wie de staat voedert, mag rekenen op de eretitel SS (Merkel schrikt even maar wordt direct gerustgesteld door de vertaler) : Solidaire Sukkelaar. De meeste migranten die het gelukkige België opzoeken, worden geplaatst in het Noorden, omdat daar de beste opvangmogelijkheden zijn en binnenkort spreekt iedereen  Frans. Alors vous voyez, Angèlique, grâce à mon plan génial,  bientôt l'économie belge surpassera celle de l'Allemagne. (Alors, u ziet, Angélique, genade aan mijn plan geniaal, weldra de economie belgies zal overvleugelen deze van de Duitsland - de tolken van vandaag worden opgeleid door Google)

Zwaar onder de indruk begeleidde Angélique de Heer Elio naar de uitgang, nadat ze er nog even op gewezen had dat in de jaren '40 Duitsland en Italië samen een mooie poging, die helaas mislukt is, hebben ondernomen om Europa te verenigen. Avant la lettre. (Voor de letter)  Elio glunderde en knipoogde tegen een jonge korporaal die hem aan Trussnach deed denken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische banken mee verantwoordelijk voor wereldwijde crisis

 


Belgische banken hebben de wereldwijde financiële crisis mee veroorzaakt. Dat klinkt sterk, maar dat is de akelige conclusie die je kan trekken na het lezen van een working paper van het studiedepartement van het IMF, dat in 2010 is verschenen.

Iedereen herinnert zich het faillissement van Ijsland nog, maar België was maar een millimeter verwijderd van het zelfde scenario. In ons land werd ruim 53 procent van alle bankactiva afgeschreven en daarmee bekleedde ons land de tweede plaats in de wereld na Ijsland. Als je de overheidssteun mee in rekening brengt, zijn we opnieuw het tweede land in de rangschikking. Ruim 80 procent van de bankactiva in België werd ofwel afgeschreven, ofwel gestut door de overheid. Griekenland bakte het op dat ogenblik net iets minder bruin.

We zeggen en schrijven 2010, op een moment dat Dexia nog niet voor een tweede keer virtueel failliet is gegaan. Het zou wel eens kunnen dat we de ranglijst vandaag aanvoeren.

Dat we die zware aderlating destijds enigszins zonder kleerscheuren hebben doorstaan mogen we danken aan de Belgische spaarder. Die is zijn zuurverdiende spaargeld niet massaal onder de matras gaan stoppen. Hij had er dan ook geen idee van dat ons land letterlijk aan de vooravond van een Armageddon stond.

En om eerlijk te zijn is die toestand niet écht veranderd. Op dit ogenblik beslaan de staatswaarborgen voor noodlijdende banken 40 procent van het BBP. En er staat voor 200 miljard euro op spaarboekjes, ook door de Belgische schatkist gegarandeerd. Het moge duidelijk zijn, dat als de Europese schuldencrisis slecht afloopt – en er zijn steeds meer ingewijden en specialisten die daar terdege rekening mee houden – dat België dan een Ijslands/Grieks scenario zal meemaken.

Net als tijdens de financiële crisis doen de media hun best om de zaken niet al te apocalyptisch voor te stellen. Sommigen, die weten wat er écht aan de hand is, geeft dat de indruk dat het grootste deel van de bevolking leeft in een parallelle wereld.

Het wordt trouwens stilaan hemeltergend hoe de financiële lobby haar aandeel in de crisis op de financiële markten langzaam maar zeker onder de mat veegt. We praten sinds een tweetal jaar over de schuldencrisis, waarbij het accent verschoven is naar de overheden. Die moeten nu door het stof gaan en orde op zaken stellen.

De banken nemen ook elke gelegenheid te baat om ons eraan te herinneren dat ze massaal overheidspapier hebben ingeslagen omdat in de Basel-afspraken staat dat ze dat als risicovrij papier mogen aanhouden. Lees: dat ze hiermee hun eigen vermogen kunnen opsmukken. Belgische grootbanken stellen zelfs zonder enige gêne dat ze bij de best gekapitaliseerde banken horen van Europa. Overheidspapier meegerekend, maar dat vertellen ze er niet bij. Volgens de eigen cijfers van de financiële sector, die de Nationale Bank niet zou betwisten (laat ons hopen dat ze die cijfers allemaal goed begrijpen), zou het kernkapitaal ten opzichte van de totale activa 5 procent bedragen. Simpel gezegd: een Belgische bank neemt voor 100 euro risico’s, terwijl ze hiervoor 5 euro in onderpand heeft. Hallucinant vindt u? U moet er de kwartaalcijfers van KBC dan maar eens bij halen en u komt tot verbijsterende vaststellingen.

Wie overigens openlijk felle kritiek durft te uiten op Belgische banken - maar ook op de financiële waakhond (Nationale Bank, vroeger CBFA) - mag regelmatig rekenen op dreigende telefoontjes. Dat heeft een rondvraag mij geleerd. En onderschat u trouwens ook niet de macht van de casino-uitbaters op de leidende politieke kaste. Want weet u, banken zijn bij machte om in een handomdraai tientallen bedrijven failliet te laten gaan als ze dat zouden willen. Als chantagemiddel kan zoiets tellen.

Maar dus… het nieuwe mantra luidt dat het de schuld is van de overheden dat de banken nu in penarie zitten. Ze hebben in het verleden boven hun stand geleefd en de ratingagentschappen zijn daar plots collectief achter gekomen. Dat de overheden massaal en massief hebben ingegrepen om kapseizende banken weer recht te trekken werd afgedaan als een op termijn lucratieve meevaller voor de overheden. Intussen, na het tweede debacle van Dexia, durven ze die boodschap in de Wetstraat niet meer in de mond te nemen. Intussen is duidelijk dat de redding van de banken ook een spelletje moddercatch is geworden tussen de Katholieken en de vrijmetselaars. Afrikaanse stammentwisten lijken te verbleken bij de rivaliserende groepen die elkaar in ons land of in Europa bekampen. Laat ons hopen dat de uitkomst van die vetes niet zo noodlottig wordt als in het rampzalige continent.

En wie zich tenslotte afvraagt hoe gevaarlijk die fameuze portefeuille van Dexia is die de overheid voor 54 miljard waarborgt: professor Stefan Duchateau heeft hem bestudeerd. In de schminkkamer geeft hij toe dat het om een zeer ingewikkelde reeks cijfers gaat. “Op zich is er geen probleem met die portefeuille… zolang de Europese schuldencrisis maar opgelost geraakt.”

Véronique Goossens

@ Knack


23-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten die geen Frans spreken in VL zijn racisten

 

Het bekijken en beluisteren van deze video kan uw gezondheid schaden

 Een bekende Brusselse dj heeft een nare aanvaring gehad met Vlaamse agenten. Het incident vond gisteravond plaats aan de Carré, waar Daddy K wel vaker komt draaien. Zijn ongenoegen was zelfs zo groot dat hij nu zijn beklag doet in een ruim vijf minuten durend filmpje. Naar het einde toe ziet u ook beelden van het bewuste voorval.

"Als er te veel volk is, rijden we via de achterkant van de parking binnen", klinkt het. "Zo gaat het hier al meer dan tien jaar aan toe. Gisteren werd ik echter tegengehouden door de politie. Ik leg hen kalm uit dat ik een huisdj ben en ze spreken me in het Nederlands aan. Ik versta wat ze zeggen, maar jammer genoeg spreek ik die taal heel slecht. Die agenten hadden echter geen oren naar mij en verscherpten hun toon. Ze dreigden er zelfs mee mij te arresteren en reden als wilden tegen mijn auto. Schandalig vind ik dat. In mijn ogen zijn het racisten, want ze wilden geen Frans praten tegen mij. Ik ben voor een eengemaakt België, maar dan moet je wel alle talen spreken. Zeker als je bij de politie bent. Wat er die nacht gebeurd is, heeft me echt gechoqueerd."

Bron : HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 23 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Schuld en boete

Geachte redactie,

Gelezen en genoteerd! De Belg betaalde is 2OIO, 42 euri boete. Een nieuw record. Belgiê : land van schuld en boete. Proficiat!

Senior

*****

Hugo Coveliers

Mol, ergens rond 1980. Arrondissementsraad van de Volksunie. Er moest bepaald worden wie de kop zou trekken van de kamerlijst voor het arrondissement Turnhout.Zou het de uittredende volksvertegenwoordiger Jo Belmans worden die volgens de statuten de voorkeur had of een comingman die paste in de verlinksende Volksunie? Jo Belmans, die vanaf het begin van de jaren zestig voor de VU opkwam in de Kempen in bijzonder moeilijke omstandigheden en in het begin ten koste van zijn broodwinning, had als compromis voorgesteld om nog éénmaal de lijst te trekken en dan na 18 maanden (na de gemeenteraadsverkiezingen) ontslag te nemen ten voordele van zijn opvolger. Dit werd afgewimpeld door de "vierschaar" die door Brussel werd gestuurd en Jo Belmans werd door de onmondige en volgzame raadsleden met de dood in het hart weggestemd, "in het belang van de partij"...! Leden van de vierschaar: Jaak Gabriëls (toenmalig voorzitter), Toon Van Overstraeten (toenmalig partijsecretaris), de arrondissementsvoorzitter wiens naam me ontsnapt, en Hugo Coveliers. Enkele jaren later stapten twee van die vierschaarrechters over naar de VLD. Onder hen Hugo Coveliers! Partijpolitiek??? Wie zijn eigen vader en moeder vermoord heeft is nog te goed om in de politiek te gaan.

Ludo

*****

Sinjoor geuzenaam voor een Antwerpenaar.

Sinjorenstad = Antwerpen, Antwerpenaer= Sinjoor-Sinjeur-edelman. Onze volksnaam Sinjoor komt van de Spaanse bezetting,(señor, heer)wat oorspronkelijk een scheldwoord was voor burgers die de manieren en kleding van de Spanjaarden trachten na te apen. Later werd dit een eretitel, en de benaming voor iemand geboren uit Antwerpse ouders en binnen Antwerpen, dit in tegenstelling tot 'pagadders' (pagador) die in randgemeenten woonden.

Gina

*****

De dag is in aantocht dat de jagers niet meer zullen terugkeren van de jacht.

Er werden een aantal mensen aangeworven om de strijd tegen de fiscale en sociale fraude op te voeren. Nu is het zo dat de sociale fraude in de grote steden, bij de allochtone bevolking, ENORM is. (Zo bestaat of bestond ('t zou me eerlijk gezegd niet verbazen als dit, analoog met het schrappen van de werkloosheidscontroles, ondertussen verdwenen zou zijn) er een bestand waar je aan de data kan aflezen dat de huishoudens in Brusselse wijken met een hoog allochtonenpercentage voor 60% en meer bestaan uit, jawel, alleenstaanden. Verdere uitleg overbodig). Hoe groot schat u de kans in dat ze dat gaan aanpakken? Juist. De criminaliteit swingt ook al zo de pan uit. Per slot van rekening: al wat ze krijgen, moeten ze niet meer gaan pikken, nietwaar.

Fred


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongarije : *Wij willen geen kolonie zijn* (beeldverslag)

  

Honderdduizend Hongaren betogen op 21 januari in Boekarest voor hun land, hun identiteit en hun regering (ja, dat bestaat nog, volkeren die achter hun regering staan) en tegen de schandelijke bemoeienissen van de Europese Sovjet-Unie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks-incidenten op het Autosalon + POLL

 

"Veur wat ist ? Veur ne Suzuki of veur iet anders ? "

U hebt er ongetwijfeld over gehoord of over gelezen. Op het zonet beëindigd Autosalon hebben zich enkele incidenten voorgedaan (neen, er werd niemand doodgeslagen door enthousiaste islamjongeren).

Geprikkeld door de verschijning van knappe, uitdagende hostessen werden er niet alleen vrijpostige opmerkingen gemaakt maar sloegen enkele opgehitste kerels de hand aan zichzelf.  Gaan we er op vooruit of niet met onze verrijkende multicul ?   Wij weten niet wie die heerschappen zijn ; de feiten worden vermeld en aangezien er verder geen rudimentaire identificatie wordt meegegeven, gaan wij er van uit dat de enthousiastelingen mogelijkerwijze uitbundige Finse jongeren zijn.

Wie onmiddellijk van leer trekt (vergeef ons, deze ongelukkige uitdrukking) is de ministerin van Binnenlande Zaken en Gelijke Kansen Joëlle 1000quet. Zij grijpt de aanwezigheid van schaars geklede bimbo's op het Autosalon aan om direct maatregelen uit te vaardigen die niet anders kunnen zijn dan verbodsbepalingen en kledingvoorschriften.   Kijk naar mevrouw 1000quet en het is niet moeilijk haar voor te stellen in een zwart lang kleed met hoofddoek als cheffin van de Kledingpolitie in Teheran. Uit naam van de Gelijke Kansen weliswaar en vooral de Onblusbare Bemoeizucht. Dat is de drijfveer bij vele politici die functies verkrijgen die boven hun capaciteiten uitgroeien.  Verbieden, zich met alles bemoeien,  andere principes dan die uit de eigen levenssfeer, veroordelen. 1000quet die Jozef de Witte weg wil wegens zijn tolerante zachtaardigheid en een te geringe verknochtheid aan het regime.  We gaan nog leuke tijden tegemoet met deze Messalina. 

De babes van het Autosalon worden afgeschilderd als naaktdansende vrouwen tijdens de Heksensabbat en de Brusselse zwarte madame zal gewapend met haar bezemsteel schoonschip maken. En tegelijk weer een stuk vrijheid inperken, los van elke estetische of morele beoordeling over de auto-babes.

Bij de weg : de persverantwoordelijke van de ministerin deelt mede dat het Autosalon bezocht werd door haar bazin in functie van het schepenambt dat Joëlle bekleedt in Brussel. Ministerin in de federale staat én schepen in de hoofdstad.  En binnenkort cheffin van de Kledingpolitie. Te veel is nooit genoeg, zeggen wij en we leggen een naakte sardien op onze boterham met choco.

Zegt u het zelf maar : moet de belgische staat optreden om kledingvoorschriften op te leggen bij privé-manifestaties ?  In de kolom tere rechterzijde, want er is geen linkerzijde bij Angeltjes. Tenzij om er mee te lachen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consistente politiek

 

 

Ook in 2006 stond Veiligheid prioritair in het programma van Vlaams Belang.

(foto : Peter Murray tijdens zijn bezoek aan Vlaanderen) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u zo'n Vlaamse journalisten ?

 

Sommige journalisten nemen geen genoegen met de voorgekauwde verhaaltjes die Europese topambtenaren hen trachten door de strot te duwen. De Ierse journalist Vincent Browne heeft met een zeer eenvoudige vraag (‘Kan u het Ierse volk eens uitleggen waarom het miljarden euro’s aan Europese banken moet betalen als schadeloosstelling voor ongegarandeerde obligaties, waarmee de gewone Ier niets te maken heeft?’) aangetoond dat deze Europese bureaucraten er meestal geen idee van hebben hoe de doorsnee Ier de maatregelen die zijn regering heeft genomen incasseert. Slachtoffer van dienst was Klaus Masuch, die de EU-landendivisie leidt bij de Europese Centrale Bank en die na Browne's interventie geen zinnig woord meer kan uitbrengen.

Eerst had Masuch nog gezegd onder de indruk te zijn van de kennis die de doorsnee Ier (hij geeft het voorbeeld van een taxichauffeur) heeft over de financiële crisis in zijn land. Wanneer Browne hem daarover interpelleert zien we bureaucratisch Europa aan het werk.

De vraag van Browne en het antwoord van de ECB-troïka beginnen vanaf minuut 1.15.

Let op de manier waarop Barbara Nolan, die de EU-vertegenwoordiging in Ierland leidt, probeert Browne met een kluitje in het riet te sturen...

Express.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooliganisme bereikt nu ook de concertzaal : Concertgebouw reageert

 

 

Het Concertgebouw heeft een aantal seizoenskaarthouders een zaalverbod opgelegd. Aanleiding is een toenemend aantal verstorende incidenten tijdens concerten.

“Het gedrag van sommige bezoekers ging alle perken te buiten”, aldus directeur Simon Reinink. “De dirigent voelde zich vaak niet meer veilig. Wij zagen ons gedwongen maatregelen te nemen.” De zaalverboden spelen al enkele jaren, maar het Concertgebouw en de Nederlandse Vereniging van Toonkunstenaars (NVT) hebben er tot nu toe geen ruchtbaarheid aan willen geven.

Voor de meeste bezoekers is het verbod tijdelijk. Siem en Tillie Bosman uit Baarn, de ouders van violist Tymen, zijn voor geheel 2012 buitengesloten. Siem gooide een mandarijn naar dirigent Mariss Jansons toen die Tymen berispte voor een te late inzet bij Bruckners Zesde Symfonie. “Fruit gooien is ongepast, dat geef ik onmiddellijk toe, maar het was niet de eerste keer dat Jansons het op mijn zoon gemunt had” aldus de betrokken vader.

Ook Bas van Doorn kreeg een zaalverbod, nadat hij in 2009 in de pauze het podium op klom en even improviseerde op de pauk van het Wiener Philharmoniker. Zijn vrouw was al geschorst nadat ze drie keer op rij te laat kwam voor de voorstelling. Volgens suppoost Sebastiaan Zeekraal komen dit soort misdragingen steeds vaker voor: “Een voorbeeld: we zien regelmatig mensen die goed ter been zijn en toch gebruikmaken van het invalidetoilet. Daar staat nu drie maanden schorsing op.”

Verschillende seizoenskaarthouders hebben een permanent zaalverbod gekregen en mogen het pand aan de Van Baerlestraat in Amsterdam nooit meer betreden. Het gerenommeerde Concertgebouworkest dreigt zelfs noodgedwongen met uitvoeringen zonder publiek. Simon Reinink vindt het jammer dat het zo ver heeft moeten komen. “Het publiek gedraagt zich steeds agressiever en we moeten strenger worden. Maar het zou erg jammer zijn als we straks helemaal zonder publiek moeten spelen.”

http://www.speld.nl/2012/01/19/concertgebouw-legt-bezoekers-zaalverbod-op/

Dit stuk is satire


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt *Costa Open-vLD* gered door Kapitein Turtelbaum ?

 

Zowel Patrick Janssens als Bart de Wever beweren opgezet te zijn met de verhuizing van Annemie Turtelbaum naar Antwerpen : het is een feest voor de democratie, een eer voor de stad en nog van die lolpraatjes.

Waarom kunnen politici nooit eerlijk zijn ?  Waarom zeggen die twee niet wat zij echt denken, namelijk dat de komst van Kapitein Annemie Turtelbaum naar het zinkende schip Costa Open-vLD zowel bij de Stadspartij (socialisten en christen-democraten) als bij de N-vA,  weifelende kiezers zal wegplukken ?  Laten we bijaldien deze politieke verhuizing bestempelen voor wat ze in werkelijkheid is : een louter electorale strategie die niets met democratie te maken heeft maar enkel met het zo verfoeide populisme. De Antwerpse liberalen zitten aan de grond luidens de peilingen : er blijven hen nog zowat een 5 à 7% trouwe kiezers over.   In plaats van een inhoudelijke boodschap te brengen, kiest de Open-vLD  voor het figurentheater met een ministerin in de hoofdrol.  Bungeneers, Coolsaet, wonderboy Luyckx mogen meedoen met het achtergrondkoor : pidoeng, pidoeng, pidang, wij zijn toch niet bang.

De pijnlijke liberale afgang kan geen verwondering baren na de jarenlange troebele wateren waarin Epo van Campenhout en zijn cafévrienden hebben gevist (en gepist). Het beste wat de fractie overhield na het vertrek van Epo naar de N-vA, was diens vroegere vriendinnetje Annick de Ridder, maar die is er uitgetrokken nadat ze bij Fernand Huts van Katoennatie aan de slag is gegaan. Haar mandaat in het Vlaams Parlement houdt ze nog even vast. Je weet maar nooit. De schaduwen van de overige liberale fractieleden  hebben meer in hun mars dan de figuren zelf. 

Zo gezegd, zo gedaan : Kapitein Turtelbaum komt uit het landelijke en groene Puurs haar liefde verklaren aan Antwerpen, de kathedraal, de Boerentoren en de Groenplaats. Het is een remake van La Esterella in haar betere tijden. : O, lieve-vrouwe-to-oren.  En mogen wij de vraag stellen, of mevrouw de ministerin ook zal zetelen in de gemeenteraad ? Of dient zij enkel als vitrinelokster ?

Uit een onderzoek bij de Gazet van Janssens blijkt dat de komst van Turtelbaum vooral goed ontvangen zou worden bij de allochtonen uit de stad van allah. Dat zegt veel over het imago van de ministerin van Justitie.  In haar liefdesverklaring tot Antwerpen had zij het doelbewust over "de stad waar migranten Sinjoor willen worden". Och arme, mevrouw Turtelbaum toch.  Zulke melige uitspraken kan je inderdaad verwachten van sommige lieden die een veilig bestaan opbouwen in een rurale omgeving en die het stedelijke leven idealiseren. Wandelen over de Meir, in de oude kernstad rondkuieren, de vitrines van de modieuze en vaak franskiljonse klerenzaken in de Schuttershofstraat begluren en met de kleintjes naar de dierentuin. En Brabo maar spuiten op de Grote Markt.

Avondwandelen in de wijken (en ik noem ze niet meer op, ze zijn gekend) waar de migranten, de hele of halve nieuwe belgen, de illegalen, de onwilligen en de vijanden van onze samenleving verblijven, behoort niet tot de romantiek die Turtelbaum inspireerde bij haar blijde inkomspeech.  Integendeel, ze rekent er zonder meer op dat de VLD in deze wijken stemmen gaat ronselen met de voortzetting (en wie weet, uitbreiding) van de Janssens-doctrine : we zwijgen erover en als we iets zeggen, doen we het niet. De burgers moeten maar verdraagzaam zijn : criminaliteit, rotte drugshandel, overvallen op straat en in huis, verbaal en fysiek geweld door, achteruitgang van onze beschaving, prioritair onderwijs voor zij die er niets mee aanrichten ten koste van de eigen jongeren. Daar gaan wij het niet over hebben. Wij mogen enkel de beiaard horen spelen van al zijn torentransen.

Er is een groot voordeel aan de komst van deze enthousiaste Antwerpse inwijkelinge.  Zij schaart haar partij, willens nillens aan de centrumlinkse kant, waar je ook de socialisten met de geadopteerde CD&ers en een actief deel van de N-VA vindt. Getooid met een Jozef Stalinsnor staat helemaal links, het vrouwtje van Groen. Zowat alle partijen behoren tot het politiek-correcte kamp, wat wil zeggen in grotemensentaal, dat zij hengelen naar de stemmen van de allochtone kiezers.  Er zal geen onvertogen woord vallen over het allochtone profitariaat, het failliet van het OCMW en de gedwongen uittocht van de echte Antwerpenaars die het zich kunnen veroorloven.

Wie aan die dingen belang hecht, weet waar hij/zij moet zijn op 14 oktober.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nokia in de klassieke muziek

 

 

Een snaar die springt, een partituur die op de grond schuift,  een vervelend geheugenhiaat, of een snurkende toeschouwer, het zijn zaken die kunnen gebeuren bij een klassiek concert. Tegenwoordig is  er nog een andere stoorzender : het rinkelende mobieltje.  Deze jonge onbekende altviolist lost deze interruptie op een behendige manier op.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 775)

 

De dag is in aantocht dat de jagers niet meer zullen terugkeren van de jacht.

Via onze media vernamen we dat belastingontduikers in de toekomst meer en meer zullen moeten gaan opletten.
De fiscus werft 276 nieuwe fraudebestrijders aan waarvan de helft is bestemd voor de Bijzondere Belasting Inspectie, het elitekorps van de fiscus, dat de strijd tegen de georganiseerde fraude voert.

De andere helft van de nieuw aan te werven fraudebestrijders gaat aan de slag bij de andere diensten van Financiën, maar zal ook specifiek worden ingeschakeld voor de fiscale fraude. Het is onze mening dat dit voor de gemeenschap of voor het algemeen belang bijzonder slecht nieuws is. Niet dat we voor belastingontduiking zijn, wel integendeel! Maar het is onze mening dat wanneer men duidelijke regels heeft in verband met belastingen er weinig of geen fraude te verwachten valt en het bovendien ook heel eenvoudig is om die op te sporen.

Met onze huidige doolhof van uitzonderingen en ingewikkelde berekeningen, verminderingen, bijslagen enz. heeft men van het Ministerie van Financien een pretpark gemaakt voor boekhouders, advocaten, fiscalisten, raadgevers en allerhande andere poenpakkers.

Voor ons wil die nieuwe aanwerving alleen zeggen dat er opnieuw bij de overheid 276 onproductieven bijkomen die op gemeenschapskosten zullen trachten om zoveel mogelijk van de productieven die er nog overblijven geld af te pakken.

Het enige resultaat van al die acties zal zijn dat er op een dag onvoldoende productieven zullen overblijven om de  boel nog aan de gang te houden en dat onze hele samenleving stilaan zal gaan ineenstorten. We vergelijken onze huidige samenleving met een samenleving zoals die vroeger was bij primitieve stammen.

Dagelijks trokken daarbij de mannen op jacht. Zij waren het die de inspanningen leverden en die risico's namen. Zij waren de enigen die zorgden voor de aanvoer van het levensnoodzakelijke voedsel. Ze vonden het normaal dat hun vrouwen en kinderen samen met de tovenaar achterbleven. Deze tovenaar was feitelijk de enige onproductieve in de stam. Maar deze enige profiteur wou steeds méér. Bovendien vreesde hij soms mogelijke mededingers en maakte hen ongevaarlijk door ze op te nemen in zijn bestuur. Zo kwamen er stilaan meer en meer assistent-tovenaars, raadgevers, ceremoniemeesters en ander goed bedoeld breigoed bij.

De buit diende dan ook dag na dag onder steeds meer en meer mee-eters verdeeld te worden. De toestand werd stilaan zo erg dat de jagers in de minderheid geraakten en in een toestand verzeilden waarbij ze bijna dienden te bedelen om zelf nog een stukje te kunnen bemachtigen van al het lekkers dat ze hadden aangevoerd. Daarom beslisten ze op zekere dag om niet meer terug te keren naar de stam en zij volgden een nieuwe leider naar verder afgelegen gebieden en behielden de hele buit voortaan voor zichzelf.

Op de korst mogelijke tijd ontstonden er ruzies en vechtpartijen tussen de thuisgeblevenen die stilaan maar zeker begonnen te verhongeren.

Voorlopig blijken we in Vlaanderen nog over voldoende jagers te beschikken. Maar we bereiken stilaan het ogenblik waarop er steeds meer en meer jagers beginnen aan te denken om naar andere gebieden uit te kijken met de bedoeling er ook naartoe te trekken en uiteindelijk hun "stam" de rug toe te keren. De dag dat de thuisblijvers deze evolutie zullen vaststellen zal het te laat zijn en zal men de ineenstorting niet meer kunnen tegenhouden. We vrezen meer en meer dat deze fatale dag zeer snel aan het naderen is.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Kom op veur de keuninklijke schenking !

 

Kasteel in Villers sur Lesse : de verf is op

Het houdt maar niet op ! Na de onheilsberichten over de toestand van de staatskas, besparingen, langer werken, lekkende e-mails, hypotheekaftrekken ja of neen, onduidelijke pensioenregelingen, dienstencheques en de immer weerkerende niet meer te begrijpen pakbondsstakingen, blijkt nu ook de keuninklijke schenking in nauwe schoentjes te zitten.

Ook daar is de bodem van de portemonnee duidelijk zichtbaar geworden en wordt de alarmbel geluid.  De opbrengsten van de huur van gebouwen en het pachtgeld van landbouw- en jachtgronden en
visserivergunningen brengen nog amper genoeg geld in het laatje om de personeelskosten te dekken. Er blijft wat kleingeld over om beits in de GAMMA te kopen voor het sappen van het tuinhuisje in domein Belvedère.  De K.S. denkt er zelfs aan om gebouwen en gronden te verkopen teneinde het hoofd boven water te houden.

Dit nieuws is in Laeken op ongeloof en verbijstering onthaald want men is er steeds gewoon geweest dat de tekorten door de onderdanen  werden bijgepast zoals in de goede keuninklijke oude tijden.

Ditmaal is het noppes (voorlopig) Om de belgicisten, royalisten en andere fans van de tricolore folklore met geld over de brug te lokken gaan onze keuninklijke en prinselijke leefloners alvast in deze de spits afbijten. Volgende activiteiten zullen tegen variabele vergoedingen ten bate van de K.S door onze vorsten en hun spruiten georganiseerd worden :

Keuningin Pajoola zal op ma- woe- zat- en zondag 2 groepen van max. 3 personen, eentje in de voormiddag en de andere in de namiddag,  een rondleiding verzorgen in de keuninklijke tuinen en het paleis met de nodige deskundige uitleg. Er zullen plaatsen in het paleis getoond worden die anders nooit voor het grote publiek toegangkelijk zijn. Zo zal ondermeer het tapijt te bewonderen zijn waar de keuning over struikelde en zijn heup brak. Ook het kamertje waar de plannen gesmeed worden om de Vlamingen een hak te zetten, zal te zien zijn. De keuning himself houd het omwille van zijn wankele gezondheid bij het verkopen van gehandtekende familiefoto's. Ook de kroonprins heeft zijn volle medewerking beloofd en organiseert met zijn vliegende brommer luchtdopen van I5 min boven het keuninklijk domein en een korte scheervlucht boven de bollen van het Atomium aan 2500 euri per vlucht ten voordele van de K.S.

De prinsessen Mathilde, Claire en Astrid organiseren elk week-end een grootse wafel-en pannenkoekenbak op de Brusselse Zavel (de Sablon). Tante Fabi zal ook op de Zavel aanwezig zijn en er appelen verkopen voor het edele doel.

De Lorre wou eerst zijn kat sturen maar draaide toch zijn kar toen zijne Pa dreigde opdracht te geven om zijn dotatie te herbekijken. De Lorre gaat nu elk week-end de leegstaande stallingen van villa Clemantientje verhuren aan eenieder die er een party wil organiseren. Alles kan en mag ! Van wilde bonga-bonga feesten, groepssex en zwarte missen tot bijeenkomsten van de O-L- vrouwenbonden van gelijk waar.

Hopelijk volgt het artistenwereldje het goede voorbeeld van de keuninklijke famillie en organiseren ook zij enig benefiet vertier om de K.S. te spijzen. Naar analogie met "Kom op tegen kanker" volgt er wellicht een  "Kom op voor de keuninklijke schenking." 

Senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!