Angeltjes
25-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ingenieuze Turtelplan (met compensaties)

 

 

Niet te verwonderen dat de VLD Turtelbaum naar Antwerpen stuurt, daar wonen nog communicatie kampioenen die hun mannetje kunnen staan met rekenkunde.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Lamon (Belang van Limburg) : aardrijkskundig genie

 

 

http://www.hbvl.be/nieuws/sport/wielrennen/aid1110121/met-2-miljoen-is-wk-veldrijden-in-koksijde-duurste-ooit.aspx 

In het artikel van Luc LAMON in "Het Belang van Limburg" 
staat vermeld :

"Foto PhotoNews : Het WK Veldrijden van vorig jaar in het Tsjechische Sankt Wendel."

En volgend jaar gaat het WK veldrijden door in het DUITSE Praag.

Ludo 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 25 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Genocide in Tibet

"In het zuidwesten van China zijn gisteren twee Tibetaanse demonstranten doodgeschoten door de Chinese politie. Volgens de Tibetaanse regering in ballingschap brengt dat het dodental van deze week al op vijf". Aldus HLN.

We zullen er in het Tv-nieuws niets over vernemen.

Mieke

*****

Maggie is helaas geen magie

Geachte redactie,

Miss Maggie (ik schreef bijna Miss Piggy) wil blijkbaar Flipke Muyters naar de kroon steken. Na haar voorafgaandelijke blunders over nadenken en meer poen vragen voor haar departement, is ze zich nog meer in de vernieling aan het rijden.

In haar recentelijk gesprek met een journaliste van Humo had zij het over "gangbangs" in het Brusselse. Blijkbaar bedoelde zij "stadsbendes" maar is haar het verschil tussen beide niet goed bekend, of wel ?  Na confrontatie met haar uitspraak over "gangbangs" verklaarde miss Maggie dat zij die woorden NOOIT gezegd heeft. Maar ... het gesprek is opgenomen en nu staat Maggie (weeral) in haar blootje.

Het zit deze Trees echt niet mee en ze flapt er maar wat uit hetgeen haar al een stille wenk opgeleverd heeft van hogerhand om meer te zwijgen. Enfin, beweren, dat ge iets niet gezegd hebt als er bewijzen bestaan van het tegendeel, is liegen ... en wie zei er recentelijk dat liegen in de politiek niet kan ? Juist .. Sas van Rouveroy ,stalgenoot van Maggie. Vooruit Sas zet haar bij de bock!

mvg - Senior

*****

Commentaar op enkele bijdragen

Geachte heer Ray,

Platenruiter Vader Ka, die een vaste job schijnt te hebben in dansgelegenheid Vierkant, slaat spijkers met koppen: “Ik ben voor een eengemaakt België, maar dan moet je wel alle talen spreken.” Het ontgaat hemzelf blijkbaar volkomen, maar verder commentaar is compleet overbodig.

De schuldencrisis is niet zo lastig om uit te leggen, wat politici van allerlei pluimage daarover ook mogen beweren. Ik probeer het in anderhalve alinea:Wanneer bertie honderd frank schuld heeft aan Ray, en Ray heeft honderd frank schuld aan Savat, en Savat heeft op zijn beurt honderd frank schuld aan bertie, zijn we dan met ons drie in België rijker of armer geworden?Maakt precies niet uit, zegt u, en óf u gelijk heeft, want schuldvergelijking staat tot nader order gewoon in het burgerlijk wetboek. We gommen dat gedrieën uit en we beginnen terug van vooraf aan.

Wanneer we echter niet meer spreken over honderd frank of tweeëneenhalve euro, maar over miljoenen en miljarden euri, die bijvoorbeeld Portugal schuldig is aan Finland en Griekenland schuldig is aan Luxemburg en wellicht ook Wallonië schuldig is aan Vlaanderen, dan schiet het burgerlijk wetboek tekort. Er is op Europees niveau immers geen vergelijkbaar systeem van schuldvergelijking ontwikkeld om het zo eenvoudig voor te stellen, en dat maakt dat we in Europa allemaal armer worden. Waarbij elke burger terecht de vraag mag stellen of de Europese regelneven en –nichten zich de afgelopen periode inderdaad bezig moesten houden met de receptuur van de Geraardbergse mattentaart, de uitbreiding van het aantal vierkante centimeters leefruimte voor legkippen en de gemeten hoeveelheid fijn stof om het smogalarm af te kondigen, dan wel of het niet beter was geweest een soortement schuldvergelijking van kracht te stellen tussen de lidstaten onderling, met als eerste premisse uiteraard dat geen enkele lidstaat meer schuld aankan, dan-ie kan terugbetalen! Dat laatste kan niet eenvoudiger zijn dan het is.

Want de schuldenaars hebben zonder scrupules té veel schuld op zich mogen nemen die ze nooit zullen kunnen terugbetalen en de schuldeisers zullen hun vordering voor een groot deel kwijtspelen. Kredietbeoordelaars zullen weldra wel besluiten dat de schuldenaars (bijvoorbeeld Portugal, Griekenland en wellicht ook Wallonië) hun kredietwaardigheid verliezen en dus niet van vooraf aan meer zullen kùnnen herbeginnen en de schuldeisers (bijvoorbeeld Finland, Luxemburg en wellicht ook Vlaanderen) zullen een substantieel en definitief verlies in harde contanten lijden. Iedereen armer. Simpel, toch?

In Libië vreet intussen de revolutie haar eigen kinderen op. Maar vertel me iets nieuws.Het is daar wachten op de nieuwe sterke man. Sterke vrouw zal ginder niet zo snel aan de orde zijn. Of ging u me iets nieuws vertellen? Rundskop heb ik nog niet gezien, maar ik duim mee.

Vriendelijke groeten, bertie

*****

Dj Daddy K

Lieve Angeltjesvriendin Foxy,

Ik had uw scherpe, vinnige schrijfstijl reeds gemerkt, teméér omdat Uw YT-alias ook merkbaar was en uw reactie als conferaturbron genomen om te antwoorden in het Nederlands (want de "beschermer" van die arrogante walenkop is... een Vlaamstalige).

Toch hartelijke dank voor Uw reactie hoor : het heeft mijn dag goedgemaakt. Geachte Redactie, I owe You one, indien U deze boodschap aan onze Angeltjesvriendin wil publiceren of doorsturen, eigenlijk mogen jullie fier zijn op Jullie "volgelingen" ...  toch reeds 2 Angeltjesfans die de "culot" van de francofoontjes openlijk willen/durven aanklagen op YT, waar het kàn gelezen worden door àlwie er énig belang aan geeft.

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staken per opbod

 

Yes, de commercie en de concurrentie hebben officieel en publiekelijk hun intrede gedaan in de maffieuze wereld van het syndicalisme.

Een sluwe bedrijfsleider, die met een zwaar orderboek zit, wil per se zijn productie niet onderbreken voor de dubieuze staking van 30 januari aanstaande : hij betaalt zijn personeel een extra premie van 30 euri bovenop hun dagloon als zij die dag de staking laten voor wat ze is en hun betaalde job komen uitoefenen. Het bedrag van de premie is niet toevallig identiek aan de stakerspremie die de syndicaten uitbetalen aan hun leden als zij die dag niet gaan werken.

En hoe reageert de provinciale leiding van het ABVV ?  Woedend bieden zij aan hun leden een premie van € 60 als zij hun werk die dag in de steek laten. De VRT, altijd bereid om waar de linkse trom geroerd wordt, een cameraploeg ter plaatse te sturen, laat de provinciale ABVV-er zijn oorlogszuchtige verklaringen den volke kond doen.  De man geniet van zijn gloriemoment en gaat zelfs zo ver te beweren dat de firma Veldeman Bedding klaarblijkelijk té veel geld heeft en hij zal ze daarom dwingen met een nieuwe CAO om hogere lonen uit te keren. Deze openbare poging tot chantage gebeurt nota bene op de openbare regimezender.

Onmiddellijk heeft de nationale ABVV-leiding haar voortvarende provinciale afgevaardigde teruggefloten. Zelfs de onredelijke Rudi de Leeuw vond dat dergelijke houding te ver ging. Het opbod van € 60 werd ingetrokken.  Zeer ongebruikelijk, dat de leiding van een vakbond een van haar mandaathouders verloochent.

Er zijn binnenkort syndicale verkiezingen en dat zweept de gemoederen op. De vakbonden, die zelden of nooit een blijk van verantwoordelijkheid vertonen, hebben lak aan de huidige economische problemen : zij grijpen ze aan, om zichzelf te profileren als de verdedigers van de sociaal zwakkeren. Terwijl ze in realiteit de dialoog arbeid-kapitaal herleiden tot een ordinair straatgevecht. Nu zelfs met gebruikmaking van tactieken uit de verfoeide kapitalistische wereld. De angst moet groot zijn bij de rode kameraden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (776)

 

Onze samenleving is snel aan het verzuren.

Het volstaat om aandachtig te luisteren naar recente verklaringen van een reeks pas benoemde Ministers en Staatssecretarissen in de nieuwe regering om tot deze vaststelling te komen.

Normaal zou men kunnen verwachten dat deze excellenties hun kiezers een hart onder de riem zouden komen steken door positief nieuws mede te delen en  er op te wijzen wat ze reeds hebben verwezenlijkt. Maar niets daarvan.

We hebben steeds meer en meer de indruk dat de vertegenwoordigers van deze nieuwe regering overtuigd zijn dat de toekomst van dit land inderdaad aan de onproductieven moet overgedragen worden en dat men de kiezers duidelijk moet maken dat de productieven hard moeten aangepakt worden. De productieven straffen blijkt nu het marsbevel te zijn. Daarom hoorden we de laatste dagen niets anders dan aankondigingen van meer boetes, hogere boetes, meer controles, meer personeel voor fraudebestrijding enz.

Zo vernamen we een recent verhaal van een taxi-uitbater die vernam dat men een van zijn wagens had aangeslagen.  Bij een controle was vastgesteld, dat een van zijn chauffeurs een klant had opgeladen op een plaats waarvoor die taxi-uitbater geen vergunning had. Een telefoontje van de verbalisant naar het parket bleek voldoende om het betrokken voertuig aan te slaan en te laten wegtakelen. De taxi-uitbater is nu blijkbaar voor vele maanden zijn voertuig kwijt in afwachting van een beslissing door de rechter. Aangezien hij op geen weken na weet wanneer zijn proces gaat voorkomen heeft hij zijn chauffeur moeten ontslaan. Bovendien moet hij nu nog absurde stallingskosten betalen voor een wagen die normaal in zijn garage zou kunnen staan. De uitbater liet ons weten er zeer ernstig aan te denken om zijn bedrijf te stoppen.

"Hoe is het mogelijk dat men mij in dit land voor dergelijke kleine inbreuk dergelijke absurde schade laat ondergaan? Ik die nu moet vaststellen dat talrijke allochtonen die zelfs onze taal niet spreken en voor wie het stratenplan van onze Stad een totaal onbekende is WEL aan vergunningen zijn geraakt ? Men is hier zot aan het worden en ik word verlegen Vlaming te zijn! Schrijf er mijn naam maar bij."

Tot daar een zeer boze persoon die reeds tientallen jaren in het vak zit en steeds ruim 50 uur per week heeft gewerkt en veel belastingen betaald.

Een wegvervoerder, aan wie wij dit verhaal vertelden, bleek onmiddellijk de taxi-uitbater bij te treden.

"Er zijn duizenden werklozen in dit land en ik kan de laatste tijd zelfs geen chauffeurs meer vinden." verklaarde hij mij. "Werken wordt in dit land zwaar gestraft. Ik heb reeds meerdere boetes van meer dan 1000 euro moeten betalen voor chauffeurs die 10 of 20 minuten te lang bleken te hebben gereden. Aangezien meer en meer vervoerders nu eisen dat hun chauffeurs een gedeelte van die boetes moeten betalen beginnen velen af te haken. Waar gaat dit allemaal naartoe ?"

Deze hogervermelde productieven staan nu reeds op het punt om af te haken en weten blijkbaar nog niet wat de huidige regering nog allemaal in petto heeft. Er is sprake van om zware boetes op te leggen voor zelfstandigen en bedrijven voor fouten die door derden werden gemaakt. Zo zou b.v. een bouwbedrijf in de toekomst zwaar kunnen beboet worden omdat een onderaannemer niet in orde is met de sociale wetgeving die bv iemand n het zwart heeft laten werken. Waar gaat dit nu inderdaad allemaal naartoe ?

Zou het niet veel logischer zijn dat men in de toekomst "beroepspolitiekers" zwaar zou kunnen beboeten en straffen omdat wetten die ze hebben gestemd niet blijken te werken en aan de belastingbetaler forfuinen hebben gekost  ? Omdat politieke vrienden, die ze aan mandaten hebben geholpen op gemeenschapskosten, onbekwaam bleken en voor een hoop ellende hebben gezorgd.

Dat zouden pas logische beslissingen zijn.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgacom sponsort - Bellens oogst

 

Sponsoring is een systeem waarbij een bedrijf een financiële overeenkomst sluit met een culturele, sportieve of andere instelling en waarbij de beide partijen mekaars naam en reputatie ondersteunen. Daarbij schenkt de sponsor een overeengekomen bedrag en ontvangt hij als tegenprestatie : naamsvermelding bij activiteiten, gratis tickets, receptie(s), enz.

De idee is komen overwaaien uit de States waar alle culturele instellingen bijna uitsluitend bestaan bij de gratie van mecenaat, giften en sponsoring. Gulle publieke subsidies zoals wij die in Europa kennen, zijn ginder onbestaand. Vandaar dat het grote Amerika in verhouding weinig voorstelt op het vlak van de kunsten.

Het belgische communicatiebedrijf Belgacom, met aan het hoofd de gecontesteerde Didier Bellens, beschikt over een jaarbudget van 12,5 miljoen euri voor sponsoring en is daarmede een van de grote spelers op de belgische sponsoringmarkt : iedereen van klein tot groot wil met de blauwe kleuren van Belgacom getooid zijn.  In  2010 boekte Belgacom een nettowinst van 1266 miljoen euri. Bellens gaat er van uit dat hij persoonlijk dit geld verdiend heeft en dat verklaart een stuk 's mans pedanterie. De weinig scrupuleuze Belgacom-topman reed al meermaals over de tong, omdat het verschil tussen mijn en dijn niet tot zijn bevattingsvermogen doordringt ; ook nu is het weer prijs.

Het parket van Bergen heeft een vooronderzoek geopend naar een aantal dubieuze sponsoractiviteiten van Belgacom, waarbij het niet steeds duidelijk is welke tegenprestatie het communicatiebedrijf ontvangt van de tegenpartij. Is dit sponsoring door een overheidsbedrijf of is het veeleer het zoeken van politieke steun, het paaien van machtspolitici ?

In juli 2011 werd Bellens beschuldigd van corruptie. Hij zou in ruil voor reisjes en uitnodigingen voor evenementen een gebouw in Bergen voor een spotprijs hebben verkocht aan de Di Rupo-vertrouwelinge Edmée De Groeve, ooit grote bazin van de luchthaven van Charleroi, beheerder van de NMBS en van de Nationale Loterij. Wij hebben destijds Edmée uitvoerig bezongen en toegejuicht bij Angeltjes, zoals onze lezers het zich zullen herinneren. Madame De Groeve (een oorspronkelijke Oost-Vlaamse) maakte carrière  in Bergen en via de FGTB (ABVV) kwam ze terecht in de PS waar ze zich nestelde in de warme omgeving van Elio en beloond werd met allerlei lucratieve jobs. Zij schroomde zich niet haar onkostennota's in te dienen bij zowel de NMBS als bij de Luchthaven van Charleroi en ze maakte vrolijke sier met reisjes, ondermeer naar Tenerife met een select clubje vrienden (Elio's broer was een van hen) dat alles op kosten van de gemeenschap. Edmée en Didier, twee parvenus aangehaakt bij de Parti Socialiste, gek op glitter, glamour en geld, veel geld maar nooit genoeg.

Herinner u de uithalen van Di Rupo, in zijn toenmalige functie van PS-voorzitter een aantal jaren geleden toen er bijna elke dag een financieel schandaal tevoorschijn kwam in Scharreleroi. Op zeker moment kon het college van burgemeester en schepenen van die Waalse Prachtstad in de stadsgevangenis vergaderen, want het rode zootje zat er bijna voltallig achter de tralies. Verontwaardigd als een suikertante die haar neefje betrapt met zijn vingers in haar handtas, riep Di Rupo uit : "J'en ai marre des parvenus". (ik heb mijn buik vol van de parvenus). In zijn eigen stad onderhoudt hij sedert jaren zijn eigen club van parvenus.   

De sponsorgelden van Belgacom gaan in Bergen ondermeer naar de Ethias Trophy, waar een beperkte publieke belangstelling voor bestaat :  vorig jaar 125.000 euri. Het Festival du Film d'amour kreeg 30.000 euri. De lokale voetbalploeg Mons kreeg Belgacomgelden in de jaren 2004, 2005, 2006. Om welk bedrag het gaat is niet bekend. Voor Bergen 2015 Culturele Hoofdstad maakte Belgacom een budget vrij van 2 miljoen euro voor de periode 2011-2015. Maar na de inbeschuldigingstelling van Bellens door onderzoeksrechter Alain Blondiaux werd de ondertekening van het contract uitgesteld. Bellens was in contact voor dit grote sponsordossier met de kabinetschef, Anne-Sophie Charle (zonder s) van Di Rupo.

De Morgen meldt  dat Belgacom de voorbije jaren wel meer opmerkelijke sponsordeals heeft afgesloten. Zo kan de Yachtclub in Nieuwpoort, waar de zeilboot van Bellens ligt, rekenen op 100.000 euro gespreid over vijf jaar. De Yachtclub heeft inmiddels laten weten, dat alles in orde is : het gaat om gul mecenaat.  Prima, en wat is de return ? 
Justine Henin kreeg twee maanden nadat ze definitief gestopt was met tennissen een sponsorcontract van 375.000 euro per jaar. Het Lokers BH-bedrijf Van de Velde zal met Henin geen contract maken.

De namen Di Rupo en Bellens duiken nogal veel samen op in affaires die op zijn zachtst gezegd een reukje vertonen.  Elke dag is er wel een reden om u beschaamd te voelen dat u tegen heug en meug een belg bent.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke past niet in de rijen ?

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De baksteenbelg

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte : groen voor de hoop en groen voor de islam

 

Enkele van de nieuw verkozen leden  van de Moslimbroeders in het Egyptische parlement.

Drie zijn in slaap gesukkeld,  drie staren verveeld in het rond, eentje leest een boekje, een andere tokkelt op zijn gsm : de ene baard is de andere niet, want ze zijn niet alle even lang.  

De islam heeft duidelijk zijn entrée gemaakt in het Egyptische parlement.  De jubeltonen van de media klonken in alle superlatieven “vrijheidsvechters,  democratiebeweging, revolutie” tijdens de zgn. Arabische Lente om de tegenstanders van het regime de hemel in te prijzen.  Angeltjes heeft van bij het begin gewaarschuwd voor de mogelijke invloed van de islamieten : onze ergste vrees is waarheid geworden – erger dan we toen konden vermoeden : meer dan 70% der messenslijpende shariavoorstanders zitten in het parlement en tonen hun betrokkenheid bij de democratische bestuurswissel. (moslimbroeders en salafisten) Voorwaar een mijlpaal, het parlement van de baarden, het parlement van de islamieten.

Zoveel baardmannen heeft het Egyptische parlement sinds zijn oprichting in 1923 nog nooit mogen verwelkomen.  De meesten van hen dragen een maatpak, maar dat is waarschijnlijk een schoonheidsfoutje.  Braaf lezen ze hun eed af van een papiertje: “Ik zweer bij Allah, dat ik de onaantastbaarheid van de natie en het republikeinse systeem trouw zal bewaren.  Ik zal mij wijden aan het belang van het volk, de grondwet en de wetgeving respecteren.”  Enkelen – nog – radicalere islamieten, voegen eraan toe “zolang dit niet in strijd is met de wet van Allah”.  

Drie uur duurt het vooraleer alle 508 volksvertegenwoordigers hun eed gezworen hebben.  Meer dan 10 miljoen Egyptenaren hebben hun vertrouwen aan de moslimbroeders gegeven: dat is 47 %.   Daar bovenop - een cijfer waar niemand rekening mee gehouden heeft – kwamen de stemmen van 7.5 miljoen aanhangers van de partij der Salafisten, goed voor 25%.  Die hadden aangekondigd hun eed van trouw op de sharia te willen afleggen, maar de confrontratie bleef nog even uit. 

Alle islamitische partijen tezamen beschikken over ca. 2/3 van de zetels. De kleine Wasatpartij, een gematigde splintergroep van de moslimbroeders, kon 2% der stemmen veroveren.  Het is daarom eerder onwaarschijnlijk dat de islamieten niet zullen proberen hun stempel op het land der farao’s te drukken.  In welke mate dit zal gebeuren zal ons in de volgende weken of maanden duidelijk worden als de 100 leden van de grondwetscommissie benoemd worden en wetswijzigingen gestemd worden.  Met die nieuwe grondwet bepaalt Egypte zijn weg naar de toekomst of zijn weg naar de duisternis.

Jonge liberalen hebben op de Tahrirplaats allicht niet hun leven gelaten om hun land te zien afglijden naar een nieuwe dictatuur, de dictatuur van een onzichtbaar, alom tegenwoordig en onaantastbaar idool, ondefinieerbaar en toch afdwingbaar, het idool van Allah.  De hoeders van de revolutie hebben opgeroepen tot massale protesten op de eerste verjaardag van de opstand: een week van de droefenis en van de woede. 

Westerse diplomaten gaan ervan uit dat de oorspronkelijke opstandelingen hun verkiezingsnederlaag niet zonder protest gaan accepteren.  De enkele partijen die uit de asse van de revolutiebrand ontstaan zijn hebben slechts 3.4% van de stemmen kunnen bemachtigen. 

Egypte heeft groen gestemd.  Groen voor de hoop en groen voor de islam.  Een contradictio in terminis, zoals democratie en islam. 

Floriaan Terbeke

Bron: internationale media, pi-news.net


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichten en zo

 

Morgen 26 januari is het Gedichtendag, inmiddels een mooie traditie waar Angeltjes graag aan deelneemt in een tijdswende waar vele dagen helaas Miseriedagen zijn.

Peter Holvoet-Janssen, de Antwerpse stadsdichter nam afscheid in Oostende van zijn poëzie-regentschap met een gewrocht dat zo overgenomen lijkt uit Sienjaal van Paul van Ostaijen.  Deze tekst verschijnt op een kademuur in Oostende. Peter Holvoet-Janssen is niet direct een hoogtepunt geweest in de reeks Antwerpse stadsdichters.  Benieuwd wat Bernard de Wulf er zal van terechtbrengen.

Morgen vergast Angeltjes u op een hedendaagse Vlaams-nationale dichter die veel te weinig erkenning krijgt. Zoals dat steeds het geval is.

 

 

 


24-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse film *Rundskop* genomineerd voor Oscar

 

*Rundskop* van Michael Roskam ontving de felbegeerde Oscarnominatie in de categorie Beste anderstalige film.  Op 26 februari worden in Hollywood de Oscars uitgereikt en zal duidelijk worden of de film over de hormonenmaffia die zich afspeelt in en rond Sint-Truiden het gouden beeldje in de wacht heeft gesleept. Wij duimen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 24 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dj Daddy K

Beste Viktor Van Vosselaer, Ik heb uw voorbeeld gevolgd en mijn reactie geplaatst onder Dj Daddy K Showcase Live In MAKRO ALLEUR.Ik ben benieuwd naar de reactie van TheMasterOfCeremony.

Foxy

*****

Angela, de bazin van Europa.

Ik ben niet meer mee, maar dat zal wel aan mij liggen. Ik zie allerlei bonken van hoofdtitels, bijna rabauwentaal, want Elioke heeft het ons Duitse madam eens gaan zeggen, zie. Dat zal haar leren zich met onze armoede te bemoeien.

Wanneer, tijdens het verplichte nummertje voor de pers aan de Bondskanselier dé vraag, gelinkt aan de praat in "Der Spiegel", gesteld werd, haastte de PS-corrifée zich om deze te onderscheppen en zijn bla-bla van enkele dagen ervoor, flink af te zwakken. Hij slaagde er zelfs in om te nuanceren en een bocht te nemen van bijna 360°. Elio had het over de grote oppervlakte van Duitsland, die haar bazen het recht verlenen om toch een en ander te mogen zeggen over de 'anderen' .

Een aandachtig toehoorder vernam aansluitend uit de mond van die Cheffin precies hetzelfde, dus ongenuanceerd met weliswaar een andere woordkeuze, als hetgeen ze voorheen over notre province de France kwijt wilde.  Zij wenste voor de hopen geld die ze investeerde in de krakende kar Europa medezeggenschap op het beheer ervan. 

Ik heb gelezen noch gezien dat Merkel ooit ergens bakzeil haalde. Niet binnen en niet buiten haar partij. Ten andere, vraag het aan haar beste vriend de kleine Hongaar, president van Frankrijk. Onze scherpe Italiaan kreeg op zeker ogenblik, meer dan een beetje, meer kleur. Niet door de hitte. Hij had gezien dat zijn gastvrouw hem twee keer met een schuin oog streng had bekeken. Het beeld van het schooljongetje naast de direktrice was compleet. Dus niks donderpreek, niks flinke woorden.

Deze grote madam heeft meer politiek inzicht en gewicht dan heel de bende klaplopers in Brussel tezamen, de Europese geldmaniakken inbegrepen.

Habe die Ehre.

Vanwege Daniel.

*****

@Daniël

Terwijl Aloïs Alzheimer eventjes naar het huizeke was is mij die naam weer te binnengeschoten. De arrondissementsvoorzitter was toen Staf Driesen maar die zat waarschijnlijk niet in het complot, denk ik. Staf was eerder nen brave. Hij moest ook luisteren en niet tegenspreken. Dr. Valgaeren was daar waarschijnlijk ook bij, maar daarvoor moet ik in de oude verslagen gaan zoeken... en waar heb ik die weer geklasseerd ? 

Uiteraard is dat allemaal geschiedenis, iets uit "een vorig leven". Ik ben dan nog enkele jaren bij de Volksunie gebleven, uit collegialiteit met mijn oude strijdmakkers, maar uiteindelijk heb ook ik mijn middelvinger opgestoken. Maar aan partijpolitiek doe ik sindsdien niet meer! Ik had mijn lesje geleerd.

Ludo

*****

Maggie doet het weer

De maand bedenktijd die Maggie vroeg bij haar aantreden als staatssecretaris voor asiel en migratie is voorbij. Het 0-VLD zwaargewicht heeft haar antwoord klaar en zal dit voorleggen op de begrotingsronde van februari a.s., laat zij in het pocoweekblad Humo noteren.

De oplossing is simpel volgens haar : "Ik ga meer geld vragen!" Wablieft?  Ja, ik moet meer poen hebben om personeel aan te werven en opvangplaatsen voor asielzoekers op te richten. Ja jongens en meisjes, De Block gaat er met vuile voeten door ondanks de roep voor besparingen en de wanhopige zoektocht van Elio en co naar nieuwe inkomsten om het zaakje draaiende te houden. Maar dat schijnt niet door het olifantenvel van Maggie door te dringen. Nu nog meer belastinggeld steken in het tafelschuimers- en OCMW toerisme zou meer dan wraakroepend zijn.

De kans dat ze haar zin krijgt, is echter niet ondenkbaar gezien de slaafsheid waarmede CVP en vooral SP.a achter de franstaligen huppelen en er zich voor hoeden geen brokken te maken die het voortbestaan van deze klodderregering in gevaar zou kunnen brengen.

Als Maggie een kordate aanpak van het asiel- en migrantendossier WIL, kan ik haar de gouden raad geven er stevig met de stalen bezem door te gaan, een goede fysieke oefening bijaldien,  i.p.v.van weeral geld voor die landlopers te bedelen. Het land is blut, het land is vol.

mvg - Senior

*****

Eremoorden zijn te voorkomen.

Eremoorden zijn te voorkomen, zo luidt de titel van een van de artikels
van Ann-Sofie Dekeyser in De Standaard van 21 januari 2012. De politiek
correcte valsheid druipt van deze titel af. Ofwel leest men het artikel omdat men de titel niet gelooft, ofwel neemt
men de titel voor waar aan. Dit laatste is dan wel het gevolg van de
grove leugen die in de titel verscholen zit.

Geen enkele moord is immers te voorkomen. Ofwel wordt een moord gepleegd
gepleegd ofwel wordt ze niet gepleegd. Er is geen andere tussen liggende
mogelijkheid dan wel een poging tot moord.
In de tekst van het artikel zelf wordt echter niet meer gewaagd van
moord maar van eerwraak en eergerelateerd geweld, en de titel wordt ook
niet verder onderbouwd.
Uiteindelijk blijkt het slechts reclame te zijn om een ander artikel van
dezelfde auteur te lezen dat tracht te bewijzen dat eerwraak en geweld
fors wordt onderschat en dat de Belgische aanpak nergens staat. Alsof
een andere aanpak dan het preventief opsluiten of dwingen tot remigratie
van potentiële moordenaars enig nuttig gevolg zou kunnen hebben.
“Hulpverleners hebben erg weinig of geen kennis van het fenomeen,
waardoor ze niet op gepaste wijze optreden” zo stelt Dekeyser.
Men raadt het al, de aanpak moet veranderen. Zoals het aanmaken van
nieuwe regelgeving en anonieme opvang voor minderjarigen, en dat mag
iets kosten. Liefst zo veel mogelijk en vooral zonder de verdere
instroom van potentiële moordenaars te hinderen, en zeker niet
onmiddellijk stop te zetten.
De politiek correcte industrie moet aan haar trekken blijven komen, en U
mag de gevolgen van al het islamitisch geweld permanent en eervol
blijven betalen. Zelfs als de helft van de eremoorden gebeuren tijdens
de al dan niet gedwongen vakantie in prachtlanden die de eergerelateerde
moorden niet eens opmerken.
Zoals te verwachten viel wordt de vraag naar de verantwoordelijkheid
voor de import van al deze kommer en kwel, voor de demografische
rampspoed en naar de financiering van megalomane projecten ter zake niet
gesteld, zoals we van de staatsmedia inmiddels gewoon zijn. 

lucky9

*****

Dj Daddy K

GeachteRedactie,

Ondanks Jullie voorafgaande verwittiging, heb ik TOCH die clip bekeken en mij woedend gemaakt.Die verdomde francofoon geeft zèlf toe dat hij Nederlands begrijpt maar ondanks dàt, wil hij zijn eigen willetje doordrijven en weigert hij zijn IK af te geven aan de Nederlandstalige politie. Enkel als ze hem in het Frans aanspreken, zal hij zijn IK tonen.

Het geval zal in zijn nadeel uitvallen, doch het lef (le culot) dat die vent heeft om zijn ongerechtvaardigde klacht op Youtube te zetten, deed mij steigeren, en... lokte reactie uit van Victor 20376. Vermits de reacties ONDER die clip UITGESCHAKELD waren door YT, heb ik het dan maar geplaatst onder àndere clips van die gast waaronder wél reageren kon: (In 't Engels & in 't Françoistjes) Dj Daddy K showcase live in Macro Alleurs. & Dj Daddy K - Chiu un fou moi. Indien "hij" de persvrijheid aangrijpt om onnozelheden te verspreiden op het internet, dan grijp ik ook diezelfde persvrijheid aan om zijn beweringen te counteren... Wie van de Angeltjesfans durft het aan om eveneens haar/zijn gedacht te spuien onder één, of meer van zijn clips ?

Victor van Vosselaer

*****

Is dit nog logisch ?

Lijststrekker Vlaams Belang Roeselare trekt zich terug na klacht wegens verkrachting.

Een woordje uitleg : feiten zouden gepleegd zijn eind vorig jaar, de verdachte ontkent de feiten formeel en verleent zijn volle medewerking aan het onderzoek : hij is op staande voet ontslagen op zijn werk en wordt in de kranten genoemd mert naam en toenaam ;  het slachtoffer verblijft ondertussen in een psychiatriche instelling.

Jongeman van 18 bekent moord op 43 jarige Natahalie P. uit Brasschaat : het gaat hier om de parking moord. Naar de naam van nde vermoedelijke dader en zijn achtergrond mogen we allen eens raden.

Dat is de Vlaamse pers op en top en die zou je nog moeten geloven of ernstig nemen.

Groetjes Sophie DW

*****

@ Ludo

Was Dr. Valgaeren  de arrondissementsvoorzitter, wiens naam u niet te binnenschoot ?   

Daniel

*****

Volwaardige nieuwe EU-staat

Geachte redactie,

Volgens hln/buitenland/Kroati : "Volgens de plaatselijke media, staat het vast dat méér dan de helft van de kiezers niet opgedaagd zijn, maar door géén opkomst van 50 % voorop te stellen en een gewone meerderheid voor goedkeuring te laten volstaan, had de Kroatische overheid de bui zien hangen en de lat niet erg hoog gelegd".¨

Zo wordt Hrvatska het 28e lid van de EU op 1 Juli 2013. En dààrmee is dan ook bewezen dat wij er een EU-land, waarvan de regering, reeds VOORAF de kneepjes van foefelarij van de EU-politiekers afgekeken heeft, "klaar is" om een volwaardig lid te zijn.  Het is ook maar een kleine minderheid van toekomstige profiteurs die de koers van een héle natie bepaalt. Tiens ... ergens ken ik nog zo'n onland, maar de naam ervan ontschiet mij momenteel.

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libië na de Westerse bombardementen : chaos houdt aan

 


In het nieuwe Libië, na de val van het regime van Gaddafi, zijn er nog altijd spanningen tussen de verschillende gewapende en politieke fracties. Met enige regelmaat nemen milities, die weigeren zich te ontwapenen, de wapens op tegen elkaar. Gisteren stapte het plaatsvervangende hoofd van de Libische interim-regering, Abdel Hafiz Ghoga, op na protesten tegen de langzame hervormingen in het land en werden zes regeringsfunctionarissen geschorst die verdacht werden van corruptie.

In Benghazi, het opstandelingenbolwerk waar de strijd tegen Gaddafi oplaaide, gingen mensen de afgelopen weken al meerdere malen de straat op om te demonstreren tegen de Nationale Overgangsraad die het land momenteel regeert. Hoewel de Raad steun geniet van het Westen, zijn de leiders niet democratisch gekozen vertegenwoordigers van het Libische volk. Veel burgers zijn ook van mening dat de beloofde hervormingen maar traag worden ingevoerd, dat de openbare diensten en voorzieningen maar langzaam op gang komen en dat zijn verontwaardigd over het feit dat veel leden van de interim-regering banden hadden met Gaddafi.

Bron : NRC-nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De West-Vlaamse Wikipedia

 

De West-Vlamingen onder onze lezers zullen het uiteraard weten, maar de andere Vlamingen wellicht nog niet : Wikipedia telt een West-Vlaamse editie. Niet even uitgebreid dan de grote Nederlandstalige versie, maar toch een opzoekstek met eigen onderwerpen in het West-Vlaamse dialect, dat net geen taal is geworden. Hieronder een uittreksel en nogmaals de succesvolle video Rute '98 (Windows '98).

Et West-Vlams (wok: West-Vloams) es de meest zuudwestelikke streektoale van 't Nederlands. Z' es gesprookn in de provinsje West-Vloandern in België, in Frans-Vloandern in Vrankryk ("Fransch Vlaemsch", oan 't utstervn), en in 't westn van Zeeuws-Vloandern in Olland.

Ook in 't westn van Oost-Vloandern zyn d'r dialectn gesprookn die goed up 't West-Vlams trekkn, lik in de streekn van Moaldegem in et Meetjesland, of in Zulte da nevers Woaregem ligt.

't West-Vlams en 't Oost-Vlams zyn de directe upvolgers van et Vlams da gesprookn wos in 't middeleeuwsche groafschap Vloandern. Da kwam a peu près overêen mei wuk da nu de provinsjes West-Vloandern en Oost-Vloandern zyn in België, en mei de Fransche regio Frans-Vloandern ("Fransch Vlaemsch").

't Grotste stik van de Middelnederlandsche literateure es in 't Vlams en 't Broabants geschreevn. Da komt omdat in de 13e en 14e eeuwe et literaire zwoartepunt in Vloandern en Broabant lag.

Et Middelnederlands es de verzoamelienge van de Nederfrankische streektoaln die deur de platselike bevolkienge woarn gesprookn in grote dêeln van de Lege Landn in de periode van 1150 tot 1500.

Bekende Middelnederlandsche werkn lik Van den vos Reynaerde, Karel ende Elegast, Ferguut, Floris ende Blancefloer en de werkn van van Maerlant (lik Der Naturen Bloeme) zyn ollemoale in 't Vlams geschreevn.

http://vls.wikipedia.org/wiki/West-Vlams 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-islamorganisaties gaan internationaal samenwerken

 

Geert Wilders heeft vorig jaar aangekondigd dat hij internationale samenwerking zoekt op het terrein van de anti-islamagenda. Hij heeft daartoe de IFA –International Freedom Alliance – opgericht en hij onderhoudt diverse contacten in het buitenland. Tot op heden is echter niet bekend wat er van deze internationale samenwerking terecht is gekomen.

Maar inmiddels horen we van een andere kant goed nieuws. De organisaties “Stop de Islamisering van America” (SIOA) en “Stop de Islamisering van Europa” (SIOE) slaan de handen ineen om wereldwijd de islamisering aan te pakken. De twee groeperingen fuseren tot één organisatie: “Stop de Islamisering van Naties” (SION).

Misschien doet Wilders er verstandig aan om te proberen zich bij de SION aan te sluiten.

Aan het roer van de nieuwe organisatie staat Pamela Geller, mensenrechtenactiviste en directeur van SIOA. Vicepresident is publicist en islamexpert Robert Spencer.

De raad van adviseurs bestaat uit Dr. Ali Sina, auteur, ex-moslim en oprichter van FaithFreedom.org, Dr. Wafa Sultan, ex-moslima en mensenrechtenactiviste, de Duitse vrijheidsactivist Stefan Herre van Politically Incorrect, de Israëlische schrijver Dr. Mordechai Kedar, de Hindoestaanse mensenrechtenactivist Babu Suseelan en Anders Gravers van SIOE.

De doelstellingen van SION zijn de volgende:

- De Vrijheid van Meningsuiting uitdragen tegenover het islamitische verbod op godslastering en kwaadsprekerij (islamkritiek), termen die de zuivere discussie over jihad en islamitische suprematie effectief belemmeren

- De Vrijheid van Geweten uitdragen tegenover de doodstraf voor islamitische afvalligheid

- De Rechtsgelijkheid voor de wet van alle mensen uitdragen tegenover de islamitische geïnstitutionaliseerde discriminatie van vrouwen en niet-moslims

De allereerste doelstellingen van SION zijn (1) het opzetten van een netwerk van vrije staten die werken aan de bevrijding van onderdrukten (2) het wereldwijd aandacht vragen voor de vervolging, de onderwerping en de afslachting van niet-moslims en (3) het vrijmaken van vrouwen die onder sharia-slavernij leven.

SION start onmiddellijke acties met het openbaar maken van namen van politici, journalisten, artiesten en hun netwerken die de islamisering van de Westerse politiek en cultuur promoten. SION is van plan om het publiek bewust te maken van deze issues, bewust te maken van de gevolgen van de islamisering voor Westerse vrijheden, met als doel om openbare discussies en debatten over deze punten op gang te brengen.

SION gaat werken aan de terugwinning van de cultuur met speciale focus op de academische wereld, omdat islamitische geschiedenislessen zijn gebaseerd op het geloof en de sharia en niet op objectieve Westerse waarheidscriteria. In het Westen dient geschiedenis op grond van de waarheid te worden onderwezen en niet op grond van ideologische dictaten.

Het bovenstaande is ontleend aan:

 http://britishfreedom.org/international-freedom-organizations-unite-to-create-stop-islamization-of-nations-sion/

Met dank aan Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT wil nieuwbouw

 

De Raad van Bestuur van de 0000 heeft beslist (op advies van de directie, wat had je gedacht ?) dat er een nieuw gebouw moet opgetrokken worden om de regimezender te huisvesten.  Het dossier wordt eerstdaags overhandigd aan de Vlaamse regering. Die zal ten laatste midden 2012 een beslissing nemen. Ingriet Lieten, met de rode scheldmails, zal samen met Philippe Muyters, met de oranje scheldmails, het zaakje regelen.

Het schijnt niemand aan de Reyerslaan te deren dat in de huidige wankele omstandigheden, waarbij alle openbare en semi-openbare besturen  financiële inleveringen moeten doen, dergelijke grootheidswaanzin best opgeborgen blijft. Met de arrogantie, eigen aan de verwende VRT, die steeds zijn zin krijgt van de politiek, wordt er geopteerd voor wat ongetwijfeld een miljarendenproject zal worden.

Zoals het past bij potverteerders is er nergens sprake van  verfoeilijke begrippen als wat kost dat en is er geld. Eén zaak staat rotsvast, de financiering : die wordt verzorgd door  ons met zijn allen. En Steven van Herreweghe zal er ons flink voor uitlachen en beledigen. Het koren dat zijn de onvolprezen 3000 VRT-ers en het kaf de kijkerds.  De jongen betaalt nog steeds de prijs af die hij moet betalen aan zijn werkgever omdat zijn grootvader aan het Oostfront vocht. Net zoals opa De Wever. Is dit allemaal toeval ?  Ik durf er niet over nadenken, mijnheer. 

De hoofdprijs voor de geestigste argumentatie voor de optie nieuwbouw,  gaat naar de voorzitter van de Raad van Bestuur, Luc Van den Brande, de gewezen minister-president van Vlaanderen.

“Als er gesproken wordt over de VRT als moderne, efficiënte openbare omroep, een kweekvijver van talent, dan is het belang van de toekomstige huisvesting bijzonder groot. Een nieuwbouwproject speelt het meest in op de nood om een inspirerende werkomgeving te creëren op maat van een creatieve organisatie. En ook budgettair en ecologisch verdient het nieuwbouwscenario het sterkst aanbeveling"

De voorkeur van de raad gaat verder ook uit naar Brussel als locatie. Maar de definitieve keuze van een vestigingsplaats zal afhangen van de mogelijkheden en de voorwaarden waaronder het concrete bouwproject kan worden gerealiseerd. En daar zal de Mechelaar Van den Brande nog een woordje over meespreken. Tenzij hij tijdig buitengebonjourd wordt en vervangen wordt door een nog volgzamer regimeslaafje.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Egyptische mijlpaal : moslimbroeder wordt parlementsvoorzitter

 

De Egyptische parlementsvoorzitter komt, zoals verwacht, uit het kamp van het Moslimbroederschap. De partij die in het weekend net geen absolute meerderheid in het parlement kreeg schuift Mohamed Saad el-Katatni naar voren als voorzitter.

El-Katatni is nu nog werkzaam als de secretaris-generaal van de Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid, de politieke partij van het Moslimbroederschap. Het is voor het eerst sinds de val van Mubarak dat een Islamist de voorzitter is van het parlement. Onder Mubarak werd het Moslimbroederschap onder de duim gehouden.

Vandaag kwam de nieuwe regering voor het eerst bij elkaar. Waarnemers spraken van een 'mijlpaal' voor de democratie in Egypte, al hebben militairen nog steeds de dagelijkse leiding over het land.

@ Geenstijl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deutschland - Belgiën

 

"Mmm ... viele schöne Militären"

De beide staatsleiders hebben gedurende 60 minuten met mekaar gepraat via tolken. Mevrouw Merkel was erg geïnteresseerd in de economische vooruitzichten en wilde weten of de nieuwe federale eerste minister beoogt om gans België op hetzelfde welvaartpeil te brengen als het florissante Wallonië.

Di Rupo heeft de Duitse kanselier uitgebreid over zijn plannen verteld en de geheimen van de Waalse PS-doctrine onthuld. Staal en steenkool dat zijn industriebronnen uit het verleden. Wallonië ziet meer heil in het koloniseren van het rijke Noorden en biedt het volk dat die ruige gebieden bewoont alle kansen om hard te werken onder het motto AA (Arbeid Adelt). Dankzij de financiële transfers, waar niemand nog een barst van begrijpt, zo ingewikkeld is het systeem, leven alle Belgen op de rand van het ravijn. Dat is goed voor een volk en nog beter voor de Leiders.  Wie flink wroet, mag hoge belastingen betalen en wie de staat voedert, mag rekenen op de eretitel SS (Merkel schrikt even maar wordt direct gerustgesteld door de vertaler) : Solidaire Sukkelaar. De meeste migranten die het gelukkige België opzoeken, worden geplaatst in het Noorden, omdat daar de beste opvangmogelijkheden zijn en binnenkort spreekt iedereen  Frans. Alors vous voyez, Angèlique, grâce à mon plan génial,  bientôt l'économie belge surpassera celle de l'Allemagne. (Alors, u ziet, Angélique, genade aan mijn plan geniaal, weldra de economie belgies zal overvleugelen deze van de Duitsland - de tolken van vandaag worden opgeleid door Google)

Zwaar onder de indruk begeleidde Angélique de Heer Elio naar de uitgang, nadat ze er nog even op gewezen had dat in de jaren '40 Duitsland en Italië samen een mooie poging, die helaas mislukt is, hebben ondernomen om Europa te verenigen. Avant la lettre. (Voor de letter)  Elio glunderde en knipoogde tegen een jonge korporaal die hem aan Trussnach deed denken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische banken mee verantwoordelijk voor wereldwijde crisis

 


Belgische banken hebben de wereldwijde financiële crisis mee veroorzaakt. Dat klinkt sterk, maar dat is de akelige conclusie die je kan trekken na het lezen van een working paper van het studiedepartement van het IMF, dat in 2010 is verschenen.

Iedereen herinnert zich het faillissement van Ijsland nog, maar België was maar een millimeter verwijderd van het zelfde scenario. In ons land werd ruim 53 procent van alle bankactiva afgeschreven en daarmee bekleedde ons land de tweede plaats in de wereld na Ijsland. Als je de overheidssteun mee in rekening brengt, zijn we opnieuw het tweede land in de rangschikking. Ruim 80 procent van de bankactiva in België werd ofwel afgeschreven, ofwel gestut door de overheid. Griekenland bakte het op dat ogenblik net iets minder bruin.

We zeggen en schrijven 2010, op een moment dat Dexia nog niet voor een tweede keer virtueel failliet is gegaan. Het zou wel eens kunnen dat we de ranglijst vandaag aanvoeren.

Dat we die zware aderlating destijds enigszins zonder kleerscheuren hebben doorstaan mogen we danken aan de Belgische spaarder. Die is zijn zuurverdiende spaargeld niet massaal onder de matras gaan stoppen. Hij had er dan ook geen idee van dat ons land letterlijk aan de vooravond van een Armageddon stond.

En om eerlijk te zijn is die toestand niet écht veranderd. Op dit ogenblik beslaan de staatswaarborgen voor noodlijdende banken 40 procent van het BBP. En er staat voor 200 miljard euro op spaarboekjes, ook door de Belgische schatkist gegarandeerd. Het moge duidelijk zijn, dat als de Europese schuldencrisis slecht afloopt – en er zijn steeds meer ingewijden en specialisten die daar terdege rekening mee houden – dat België dan een Ijslands/Grieks scenario zal meemaken.

Net als tijdens de financiële crisis doen de media hun best om de zaken niet al te apocalyptisch voor te stellen. Sommigen, die weten wat er écht aan de hand is, geeft dat de indruk dat het grootste deel van de bevolking leeft in een parallelle wereld.

Het wordt trouwens stilaan hemeltergend hoe de financiële lobby haar aandeel in de crisis op de financiële markten langzaam maar zeker onder de mat veegt. We praten sinds een tweetal jaar over de schuldencrisis, waarbij het accent verschoven is naar de overheden. Die moeten nu door het stof gaan en orde op zaken stellen.

De banken nemen ook elke gelegenheid te baat om ons eraan te herinneren dat ze massaal overheidspapier hebben ingeslagen omdat in de Basel-afspraken staat dat ze dat als risicovrij papier mogen aanhouden. Lees: dat ze hiermee hun eigen vermogen kunnen opsmukken. Belgische grootbanken stellen zelfs zonder enige gêne dat ze bij de best gekapitaliseerde banken horen van Europa. Overheidspapier meegerekend, maar dat vertellen ze er niet bij. Volgens de eigen cijfers van de financiële sector, die de Nationale Bank niet zou betwisten (laat ons hopen dat ze die cijfers allemaal goed begrijpen), zou het kernkapitaal ten opzichte van de totale activa 5 procent bedragen. Simpel gezegd: een Belgische bank neemt voor 100 euro risico’s, terwijl ze hiervoor 5 euro in onderpand heeft. Hallucinant vindt u? U moet er de kwartaalcijfers van KBC dan maar eens bij halen en u komt tot verbijsterende vaststellingen.

Wie overigens openlijk felle kritiek durft te uiten op Belgische banken - maar ook op de financiële waakhond (Nationale Bank, vroeger CBFA) - mag regelmatig rekenen op dreigende telefoontjes. Dat heeft een rondvraag mij geleerd. En onderschat u trouwens ook niet de macht van de casino-uitbaters op de leidende politieke kaste. Want weet u, banken zijn bij machte om in een handomdraai tientallen bedrijven failliet te laten gaan als ze dat zouden willen. Als chantagemiddel kan zoiets tellen.

Maar dus… het nieuwe mantra luidt dat het de schuld is van de overheden dat de banken nu in penarie zitten. Ze hebben in het verleden boven hun stand geleefd en de ratingagentschappen zijn daar plots collectief achter gekomen. Dat de overheden massaal en massief hebben ingegrepen om kapseizende banken weer recht te trekken werd afgedaan als een op termijn lucratieve meevaller voor de overheden. Intussen, na het tweede debacle van Dexia, durven ze die boodschap in de Wetstraat niet meer in de mond te nemen. Intussen is duidelijk dat de redding van de banken ook een spelletje moddercatch is geworden tussen de Katholieken en de vrijmetselaars. Afrikaanse stammentwisten lijken te verbleken bij de rivaliserende groepen die elkaar in ons land of in Europa bekampen. Laat ons hopen dat de uitkomst van die vetes niet zo noodlottig wordt als in het rampzalige continent.

En wie zich tenslotte afvraagt hoe gevaarlijk die fameuze portefeuille van Dexia is die de overheid voor 54 miljard waarborgt: professor Stefan Duchateau heeft hem bestudeerd. In de schminkkamer geeft hij toe dat het om een zeer ingewikkelde reeks cijfers gaat. “Op zich is er geen probleem met die portefeuille… zolang de Europese schuldencrisis maar opgelost geraakt.”

Véronique Goossens

@ Knack


23-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten die geen Frans spreken in VL zijn racisten

 

Het bekijken en beluisteren van deze video kan uw gezondheid schaden

 Een bekende Brusselse dj heeft een nare aanvaring gehad met Vlaamse agenten. Het incident vond gisteravond plaats aan de Carré, waar Daddy K wel vaker komt draaien. Zijn ongenoegen was zelfs zo groot dat hij nu zijn beklag doet in een ruim vijf minuten durend filmpje. Naar het einde toe ziet u ook beelden van het bewuste voorval.

"Als er te veel volk is, rijden we via de achterkant van de parking binnen", klinkt het. "Zo gaat het hier al meer dan tien jaar aan toe. Gisteren werd ik echter tegengehouden door de politie. Ik leg hen kalm uit dat ik een huisdj ben en ze spreken me in het Nederlands aan. Ik versta wat ze zeggen, maar jammer genoeg spreek ik die taal heel slecht. Die agenten hadden echter geen oren naar mij en verscherpten hun toon. Ze dreigden er zelfs mee mij te arresteren en reden als wilden tegen mijn auto. Schandalig vind ik dat. In mijn ogen zijn het racisten, want ze wilden geen Frans praten tegen mij. Ik ben voor een eengemaakt België, maar dan moet je wel alle talen spreken. Zeker als je bij de politie bent. Wat er die nacht gebeurd is, heeft me echt gechoqueerd."

Bron : HLN




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!