Angeltjes
31-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seefhoek & Unizo rinkelen met sleutels om aandacht te krijgen

 

In de Antwerpse wijk Seefhoek hebben een honderdtal lokale handelaars, buurtbewoners en sympathisanten maandagavond een  rinkelactie gehouden om aandacht te vragen voor de drugsproblematiek in Antwerpen-Noord. De ludiek actie was een initiatief van Unizo stad Antwerpen, bedoeld als "positief signaal". 

De sleutelbossen waarmee werd gerinkeld, stonden symbool voor alle vormen van eigendom die de buurt beter beschermd wil zien, zowel woningen, handelszaken als de straten en de buurt.

"Het is allemaal erg vreedzaam verlopen, zoals we ook gevraagd hadden. Er is een half uurtje met sleutels gerinkeld en we hebben onze eisen nogmaals kenbaar gemaakt", zegt de voorzitter van Unizo stad Antwerpen, Nico Volckeryck.

Tot die eisen hoort onder meer een grotere financiële inspanning om het imago van de buurt op te krikken, een harde aanpak van de drugsdealers en tegelijk een beleid van opvang en begeleiding voor de junkies die de vraag naar drugs hoog houden.

Op het stadhuis blijft men Oost-Indisch doof voor de terechte vragen van de Seefhoekbewoners. Reeds jaren wordt Antwerpen-Noord geplaagd door allerlei sociale overlast.  Dat deze te wijten is aan de talrijke vreemdelingen mag uiteraard niet gezegd worden, maar het is een feit, dat zelfs door Marokkaanse handelaars bevestigd wordt. Het aantal keren dat de stad verscherpte politiecontroles beloofd heeft, is niet meer bij te houden. Het scenario is gekend : maximum een week wordt de beveiliging enigszins opgedreven en dan verwatert de toestand opnieuw tot de volgende criminele climax.

Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs het woord *allochtoon* laat sommigen huiverig in mekaar krimpen

 

Dat Bart de Wever soms vals zingt, is voor ons geen verrassing.  Dat hij huiverig en geschokt reageert als er gesproken wordt over "onze vrienden de allochtonen", ook als dit niet ironisch bedoeld is, zegt veel over de complexen die door Barts geest waren.  De man zit gevangen in een korset van dwangmatige ontkenning van een stuk realiteit.  Om vooral ernstig genomen te worden door de traditionele politici die klaar staan met de fuik om de afgeslankte vis te vangen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JP Van Rossem wil in 2014 terug het parlment in

 

Jean Pierre Van Rossem wil met zijn protestpartij R.O.S.S.E.M. terug naar de kiezer. Met een puur economisch programma wil hij vanaf mei het land afreizen om in 2014 opnieuw mee te dingen naar de gunst van de kiezer. In hoever is JP Van Rossem geloofwaardig ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.India : marktwaarde vrouwen stijgt

 

Het is een perverse situatie in Indië.  De miljoenen abortussen van vrouwelijke foetussen verhoogt de waarde van de in leven gebleven meisjes.  De moderne medische mogelijkheden van geslachtsbepaling tijdens de zwangerschap heeft ertoe geleid dat meisjes geaborteerd werden om de ouders de kosten van een bruidsschat en een huwelijksfeest te besparen.  Nu zijn de verhoudingen tussen trouwlustige mannen en vrouwen zo opvallend uit elkaar gegroeid, dat er zelfs al afstand gedaan wordt van de vereiste bruidsschat en dat de bruidegom de trouwkosten betaalt.  En, niet onbelangrijk in Indië, dat er zelfs bruiden in een andere deelstaat of uit een andere kaste gezocht worden.

In Indië wordt er traditioneel de voorkeur gegeven aan een zoon, omdat deze na het huwelijk bij zijn ouders blijft wonen en hen later, als ze oud zijn, onder zijn hoede neemt en voor hen zorgt.  Voor het uithuwelijken van een dochter moet echter een bruidsschat betaald worden, die dikwijls tot een financiële ramp van het gezin kan leiden.  Vrouwen staan bijgevolg onder enorme druk om toch maar een mannelijke opvolger op de wereld te zetten.  Mits enige hulp kan dit dikwijls geprogrammeerd verlopen.  De doding van pasgeboren meisjes is afgenomen en werd vervangen door veelvuldige abortussen.

Eigenlijk zou dit niet kunnen want sinds 1994 is het wettelijk verboden dat artsen hun patiënten het geslacht van het kind meedelen.  In de wet zijn zware straffen voorzien zowel voor de patiënten als voor de behandelende geneesheren, resp. hoge boetes en gevangenisstraf en het intrekken van de toelating der artsen.  In de praktijk is het misbruik wijd verspreid.  Volgens statistieken is het aantal abortussen van vrouwelijke foetussen nog steeds stijgend.  Een echo-onderzoek is zelfs in afgelegen plaatsen mogelijk en kost minder dan € 8.

Volgens een studie van het medische tijdschrift Lancet zouden er de laatste tien jaar alleen in Indië tot 6 miljoen meisjes geaborteerd zijn.  De wanverhouding van het aantal vrouwen / mannen neemt steeds toe. Enkele cijfers:  in de laagste leeftijdgroep (tot 6 jaar) werden bij de volkstelling van 1981 op 1000 jongens 971 meisjes geteld; in 1991 waren het er nog 945, in 2001 slechts 927 en verleden jaar nog 914.  Het meest opvallende onevenwicht vindt men in de rijke buurten van New Delhi en andere Noord-Indische grootsteden.  In het zuiden is de toestand anders.  In Kerala, de best presterende deelstaat qua scholing en ontwikkeling, vindt men zelfs een vrouwenoverschot: 1084 vrouwen t.o.v. 1000 mannen.

In de Noord-Indische deelstaat Haryana is het tekort opvallend.  Jonge mannen blijven ongehuwd ongeacht hun inkomen en hun kaste.  De ouders van trouwrijpe dochters kiezen voor de zekerheid: slechts grootgrondbezitters of staatsambtenaren komen in aanmerking als schoonzoon.  De meeste inwoners zijn eigenlijk boeren, maar omdat hun gronden bij elke generatie onder de erfgenamen verdeeld werden, blijft er dikwijls slechts een minuscuul stukje akker over.  De wanverhouding betekent hier meer dan een cijfer in de statistieken.  Haryana telt ongeveer 25 miljoen inwoners.  In de laagste leeftijdgroep telde men in 2011 830 meisjes t.o.v. 1000 jongens.  Concreet betekent dit dat er in de toekomst een tekort van 300.000 bruiden zal zijn.

Vermits er in Kerala een vrouwenoverschot is worden er nu via huwelijksbemiddeling bruiden geïmporteerd.  Toen de 34-jarige boer Birbal Choudhary zes jaar geleden bij de huwelijksceremonie kennis maakte met zijn bruid Srijja konden ze zelfs niet met elkaar praten, want hij sprak geen Malayam en zij sprak geen Hindi.  Dit huwelijk zorgde initieel voor de nodige opwinding in het dorp, want in Indië kiest men bij de – meestal gearrangeerde – huwelijken voor een partner uit dezelfde kaste, d.w.z. uit dezelfde regio.   Intussen hebben zes mannen uit het dorp zijn voorbeeld gevolgd.  De geïmporteerde echtgenotes fungeren als huwelijksbemiddelaarsters voor de trouwlustige vrijgezellen.

Er is weliswaar nog veel werk aan de winkel eer in Indië de geslachtsverhoudingen genormaliseerd zullen zijn, maar men stelt vast dat de uitwisseling van zuiderse, meer gecultiveerde, bruiden naar de minder ontwikkelde, traditionele noordelijke gebieden een positief effect gehad heeft op de samenleving.  De geïmporteerde echtgenotes geven hun dochters meer zelfbewustzijn mee, het rigide kastensysteem en de oude taboes worden doorbroken.  De vrijgezellen op vrijersvoeten doen er alles aan om toch maar aan een vrouw te geraken: zo verhogen ze hun aantrekkingskracht door het bouwen van een wc, zodat hun liefste niet afgestoten wordt door de normale toiletrituelen, die zich achter een boom of in een holletje in het veld afspelen. 

Floriaan Terbeke

Bron: www.nzz.ch

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen-Linkse schepen roept op boerkawet te overtreden

 

GroenLinks-wethouder Karin Dekker van Groningen wil een burqa aantrekken als protest tegen het aanstaande verbod op gezichtsbedekkende kleding. Ze roept vrouwen op haar voorbeeld te volgen.

‘Als het boerkaverbod er komt, zouden alle vrouwen terstond een boerka moeten aanschaffen en dragen. Wie doet mee,’ twittert Dekker, die in Groningen onder meer verantwoordelijk is voor Financiën, Verkeer en Milieu. ‘Goed zo, Karin Dekker,’ twittert Kamerlid Ineke van Gent.

Kritisch
De gemeenteraad reageert kritisch op de oproep van Dekker. 'Een partij die pretendeert voor vrouwenemancipatie te staan en vrouwen vervolgens oproept een mensonterende boerka te dragen, is geen knip voor de neus waard,' vindt de PVV.

Het CDA zegt er moeite mee te hebben dat een wethouder zich niet aan de wet wil houden en dat ze anderen oproept hetzelfde te doen. De VVD liet weten dat Dekker 'de weg kwijt is'.

Boete
De ministerrraad besloot vrijdag het op straat dragen van een burqa, of ander gezichtsbedekkend kledingstuk als een integraalhelm of bivakmuts, te beboeten met maximaal 390 euro.

In een open samenleving moeten mensen elkaar open benaderen,’ zegt verantwoordelijk minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken (CDA).

Dekker kwam eerder in opspraak toen zij het kabinet-Rutte ‘Bruin 1’ noemde. Ze moest verantwoording afleggen aan burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA).

@ Elsevier


30-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte redactie - 30 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

It's the immigration, stupid.

Beste Jade, Ik heb verleden week een reactie gepost in de K(n)ack, waarin ik poneerde dat je dit thema niet kunt tackelen zonder daarbij de open grenzen politiek in het debat op te nemen, open grenzen politiek waarbij per jaar ettelijke eufemetische duizenden, en in de generaties tien- en honderdduizenden in de bijstand terechtkomen, omdat noch hun kennis noch hun vaardigheden noch hun ethiek noch hun maatschappelijke betrokkenheid aan de vereisten voldoet. Dacht u dat dit door ook maar één van de andere reaguurders opgeworpen werd? We zullen het onder ogen moeten zien: mensen zijn oliedom, en we zullen samen met ze ten onder gaan.

Fred

*****

VANDAAG ALGEMENE STAKING IN BELGIKISTAN

ECHTER NIET VOOR WIE BIJ DE KATHOLIEKE-/TSJEVEN-/KALLOTEN- (schrappen wat u (niet) past) ACV VAKBOND "WERKT".
DE KRANT HLN  TITELT: "ACV VERPLICHT DEEL VAN EIGEN PERSONEEL TE KOMEN WERKEN ".
 
Ik vond een merkwaardige commentaar van iemand met een goed geheugen. Die persoon is mij verder totaal onbekend. Maar geniet van zijn posting zoals ik er heb van genoten...
 
Erwin Moortgat, Hooglede
30 jaar geleden zongen De Stranges een liedje met als titel "De Vakbond".  En hoe ging het slot : 't personeel van mijn syndicaat, tot slot nog een goede raad : durf nooit niet staken of ik zal jullie kraken en ge vliegt met uw botten op straat ( maar dan in t 'antwerps) Visionaire mannen hé, de realiteit overtreft de fictie. En die gasten van ACV en ABVV gaan morgen mensen beletten om te werken? Een woord : hypocrieten

Luc

*****

De hond is mijn beste vriend

Een ambetante Islamiet hoort ook niet thuis in een beschaafde wereld maar in een hele grote zandbak, daar kan hij zoveel lullen als hij wil.René

*****

Savat

Gedesoriënteerd zijn ze Savat, de bezopen alternatieve culturos.  Eveneens als de kleurvakbonden, die ook van geen hout pijlen meer weten te maken, ze beseffen  maar al te goed dat hun 'spoor' doodlopend is.

Gina

*****

Hoe groot ?

De krokodil werd niet alleen gevangen maar ze werd gedood, en de vraag is nu waarom ?

Wil

*****

Van Hool

Van een bediende bij Van Hool heb ik vernomen dat daar het werkritme zeer laag ligt. Voor de huidige productie zijn er te veel mensen in dienst. Zij staan regelmatig in groepjes wat te palaveren. Als een hoger geplaatste er iets van durft te zeggen, wordt hij/zij afgesnauwd. Op die manier slaan deze arbeiders hun eigen ruiten in. Maar zoals gewoonlijk worden zij beschermd door de pakbonden en doen ze wat ze willen. De productiekost gaat fors omhoog en de pakbonden laten niet toe dat deze mensen ontslagen worden.

Verder zou er veel in eigen belang gewerkt worden. Een nieuwe bus moet steeds een testrit maken. De laadruimte van deze bus wordt volgeladen met gefabriceerd materiaal voor thuis en dit wordt dan op die manier ook afgeleverd. Niet alleen verliest Van Hool op deze wijze veel materiaal, de firma betaalt de uren van deze mensen ook nog eens. Dit is puur verlies. Moraal van het verhaal : de pakbonden met hun overbescherming van luie en niet gemotiveerde werknemers, tenzij ze voor eigen rekenening werken, zorgen ervoor dat de productie verhuist naar landen met lagere lonen en maken bedrijven failliet. En dan maar staken. Bende hypocrieten

Stefan

*****

België is een voorbeeld voor Europa denken sommige simpelen van geest, ja, voor “Hoe het niet moet” is het uiteraard een voorbeeld voor iedereen.

Het land is kleiner dan de kleinste staat van de USA maar we zitten wél opgescheept met :

1)- Een staatscircus van jewelste waar miljoenen naartoe gesmeten worden en wetende dat het geen enkele toegevoegde waarde heeft voor het land.

2)- 6 regeringen allen volgepropt met nietsnutten met daaraan gekoppeld 7 praatbarakken en een ontelbaar aantal kabinetten, allen met maar één zaak bezig, parasiteren.

3)- met meer dan een miljoen vreemdelingen waarvan velen slechts één weg kent nl. deze richting OCMW.  Kostenplaatje : miljarden euro’s per jaar en dat bij een hoog aantal werklozen onder de eigen bevolking.

4)- met een staatzender, de BRT, die maar 2 zaken perfect uitvoert, nl. a)- onbenullen wereldreizen laat maken op kosten van de gemeenschap zonder enig doel of nut voor de Vlamingen en b)- de bevolking met linkse brol  irriteren.

5)- met 10 provinciaalse vreetclubjes zonder enig doel buiten zich van receptie naar receptie slepen.

6)- vakbonden die het land kapot maken en tot overmaat van ramp financieel onderhouden en gesteund worden door datzelfde land. Ze krijgen zelfs méér geld in de pocket als er meer werklozen zijn. Ze mogen vuur stoken op de openbare weg, ze mogen mensen hinderen tot zelfs bedreigen in hun bewegingsvrijheid, ze hebben geen enkele rechtspersoonlijkheid.

7)- en alsof het bovenvermelde nog niet genoeg is, bezitten we daar bovenop  de EU-bende die parasiteert, profiteert en dicteert wat wij moeten doen : veel belastingen betalen om het profitariaat te laten verder woekeren tot alles naar de filistijnen is.

En wat doen de Vlamingen ? De ballast meeslepen en onderhouden i.p.v. te EISEN en daarvoor desnoods te staken dat die bullshit opgeruimd wordt. Blijkbaar raakt het hun nog niet persoonlijk wat te merken is aan de slaapogen. Mocht men daarvoor staken via een mars op Brusselallahbath dan denk ik dat de karavaan niet te tellen was, m.i. van Oostende tot Opgrimbie.

Jean

*****

Boerka of niet?

Ergens moet je toch begrijpen dat sommige mensen niet om aan te zien zijn en dat ze zich dan beter bedekken. Dat is net zoals die schmink en die zalfjes en poeierkes die "sommigen" aan hun gezicht smeren! Je hoort mij niet zeggen dat, als je te lelijk bent om onder de mensen te komen je er wel iets moet aan doen, maar toch... Daarom worden politiekers ook geschminkt vooraleer ze op den televisie komen. In het gewone leven is dat voor hen geen probleem want ze komen toch nooit onder de gewone mensen!

Ludo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tactiek van de VRT-journalisten
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Tijdens een nationale staking present zijn op je werk, terwijl je een overtuigd syndicalist en weldenkend figuur van de linkerzijde bent, het moet niet gemakkelijk zijn.  Behalve als je journalist bij de VRT bent.  Dan dien je de goede zaak van de syndicale trouw met uitgebreide verslagen en interviews van verongelijkte vakbonders die tewerkgesteld lijken in sectoren waar de baas onveranderlijk een 19de eeuwse slavendrijver is. Een potentaat die zijn werknemers laat wroeten in de  nabijheid van hoogovens die tot 1600° graden warmte ontwikkelen. 150 Jaar geleden stonden daar kinderen, nu grijsaards zonder enige sociale bescherming.

Het namiddagnieuws werd ingeleid door Annelies van Herck met de woorden : "De algemene nationale staking tegen ondermeer de pensioenhervorming heeft het land niet platgelegd. Er is wel hinder maar die is plaatselijk en blijft vrij beperkt." Dat zijn voor VRT-normen behoorlijk neutrale vaststellingen. Maar die duren niet lang. Want dan volgden gedurende een twintigtal minuten verslagen door Yves Borms en Chris Denijs die net het tegenovergestelde probeerden te bewijzen. Chris Denijs geniet de eer om vandaag elk Angeltjesartikel in te leiden met zijn foto. Dit is onze vorm van solidariteit met de algemene nationale staking. Dit ter attentie van enkele fidele lezers die de satirische draad niet ontwaarden.

Ook Chris paste de tactiek toe van Annelies van Herck. Hij opende zijn interview met Rudy de Leeuw niet met een vraag maar met een bijna beschuldigende opmerking : "Uw staking is niet gelukt".  Het was duidelijk dat Denijs goed gekeken en geluisterd had vorige week naar het dubbelgesprek in Terzake met professor Blanpain, die nog arroganter dan de ABVV-baas, deze laatste keer op keer toesnauwde dat hij een onbekwame imbeciel was. Nog nooit zagen wij De Leeuw zo ontredderd en verslagen pogingen aanwenden om zijn figuur te redden. Denijs deed dit dunnetjes over als inleiding maar toen liet hij ruim de kans aan de syndicalist om te wijzen op de succesrijke acties van de dag. Eén enkele sluiswachter opende de brug in Zelzate voor het waterverkeer en dwong daarmede gedurende acht uren al het wegverkeer tot grote omwegen : wat zijn syndicalisten toch sociale wezens.

Laat u niet misleiden door de truken van de foor die de VRT-reporters toepassen om een schijn van neutraliteit te wekken.  Ze openen met een zogenaamd objectieve vaststelling en dan wordt verder gegaan met de eigen syndicale, politieke agenda om het publiek zijn dagelijkse litanie van linkse prietpraat in te lepelen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Veldrijden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sien Eggers : wat is het nu eigenlijk ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is me wat in de hedendaagse Vlaamse gemeenschap die steunt op een lange historische traditie van bezettingen.  Enkele decennia na de Tweede Wereldoorlog was het weer van dàt en ditmaal langdurig en uitzichtloos : de invasie die we niet mogen benoemen maar die we in onze straten zien rondlopen en zwaar voelen doorwegen op onze beschaving.

Het is een schizofrene toestand : je kan er niet naast kijken en je mag er niet over praten. Niet te verwonderen dat bij sommige medeburgers de stoppen doorslaan.

Neem nu  de brave, succesrijke actrice en uiteraard Grote Voorstanderster van de multiculturele soep, Sien Eggers. Met een neut op zou ze een zwarte bijna-miss-belgië op enkele waarheden getrakteerd hebben, die natuurlijk de media een kreet van verontwaardiging ontlokken. 

Vorige week in de Antwerpse Bourla vond het drama plaats. Althans volgens de belaagde Senegalese Véronique Boubane en haar zwart gezelschap. Sien zou de verongelijke zwarte madame toegesnauwd hebben : "Jullie Afrikanen zijn allemaal hetzelfde. Jullie doppen, zeker ? Dit is mijn land en jullie komen hier profiteren. Ga terug naar je eigen land !"

Is dit waar of is het overdreven ? Het is een feit dat vele Afrikanen bijzonder lange tenen bezitten. Er waren in het verleden nog klachten over vermeend racisme waar we nooit meer iets over gehoord hebben.  Twee jaar geleden werd Sien Eggers nog door een leuk zwart meisje toegezongen op televisie. En nu dit. 

Met de collega van Sien Eggers, de actrice Tania Vander Sanden is het ook niet pluis. Na haar ontwenningskuur had ze opnieuw een auto-ongeval.  Het zit sommige toonbeelden van de politiek-correcte artiestengilde niet mee.  Wij hebben geen stuk in onze kraag nodig om de wereld te zien zoals hij is en daar onze commentaar bij te leveren.

Savat

(met dank aan Pol voor de tip 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islampartij wil hondenbezit verbieden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het in huis hebben van een hond moet verboden worden, omdat dat pure dierenmishandeling is. Dat stelt het Haagse raadslid Hasan Küçük van de Islam Democraten.
 
„Honden horen in de natuur, maar niet in een huis”, aldus Küçük. Hondenbezit zou volgens hem daarom strafbaar moeten worden in de hofstad. „Een hond in een flat is dierenmishandeling.” 

In dierenmishandeling zijn de leukerds van de godsdienst van de vrede specialisten.

Bron : De Telegraaf 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van het kapitalistisch front
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De rente op 10-jarige Portugese staatsobligaties liep maandag op tot 15,7%. Dat is veruit het hoogste niveau sinds de invoering van de euro. Het rendement op 5-jarige staatsleningen klom tot ruim 21%. Het rendement en de waarde van een obligatie bewegen tegengesteld. Een stijgende rente wijst op een dalende waarde van het schuldpapier.

Ook de rente op Italiaanse 10-jaarsobligaties nam maandagochtend toe, tot 6,1%. Vrijdag zakte de rente voor het eerst sinds begin december tot onder de grens van 6%. Italië wil later op de dag circa 8 miljard euri ophalen met de veiling van nieuwe staatsleningen. Deze hebben looptijden van onder meer 5 en 10 jaar

De langetermijnrente van het land B beloopt 3.72%. We kunnen ons best nog een aantal stakingen veroorloven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking : overweldigend succes door onze ABVV-reporter Chris Denijs
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

"Het land ligt lam, onze geliefde Leider Rudy De Leeuw heeft gelijk gekregen, zelfs Koning Winter sympathiseert door zijn Siberische adem nog wat in te houden.  Wat een heerlijke dag. Er zijn zelfs geen files op de wegen : iedere fidele werknemer zit warmpjes thuis.  En onze militanten doen zoals van hen verwacht wordt : palletten worden als brandhout gebruikt (zie foto) en de zeldzame werkwilligen worden uitgescholden voor ratten, zoals het hoort en fysiek bedreigd met het nodige democratische respect.  Ook onze gewaardeerde VRT-collega's zijn solidair en zij verhinderen auto's om het parkeerterrein van onze geliefde omroep op te rijden.  Enkele enthousiaste stakers hadden borden bij met de tekst "Elio is een smeerlap" maar dat waren infiltranten van het kabinet Muyters, die hebben wij discreet verwijderd.  Straks nog meer over deze Nationale Stakingsdag, die wij gerust een Feestdag mogen noemen."

 Tot zover onze verslaggever Chris Denijs van het ABVV, de SP-a en de VRT.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Loge en de Islam : wat is het verschil ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Toen hij pas was ingewijd, stelde Frank De Fever, auteur van het openhartige boek Waarom ik bij de loge ben, de vraag eens aan zijn broeders. ‘Ik vroeg waarom ze zusters niet wilden toelaten. Het antwoord was: zodra een vrouw in de buurt is, wordt de man een haan, daarvan waren ze grondig overtuigd. Hij probeert haar te verleiden, en is niet meer in staat een sereen, diepzinnig gesprek te voeren.’

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120129_107


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We stonden als aan de muur genageld toen we de reden hoorden van de zogenaamde "spontane" staking die uitgebroken was bij het familiebedrijf VAN HOOL.

We kennen dit schitterende bedrijf reeds ongeveer 50 jaar. Een goed jaar geleden hadden we nog een persoonlijk onderhoud met de toenmalige voorzitter Jos Van Hool. Op een leeftijd gekomen, wanneer de meesten onder ons reeds 10 of 20 jaar met pensioen zijn, zat deze kranige tachtiger nog dagelijks achter zijn bureau voor zijn onderneming te werken. Geen haar op ons hoofd dat er toen aan dacht dat Jos korte tijd later zou overlijden.

Tijdens het onderhoud konden we vaststellen dat zijn vinnige oogjes nog dezelfde waren als tientallen jaren geleden. Jos kon zich onze eerste ontmoeting nog goed herinneren. Bernard Van Hool, zijn vader zaliger, had al zijn zonen uitgenodigd om Freddy Van Gaever te ontvangen. We hadden toen een zeer belangrijke bestelling geplaatst in naam van het Franse transportbedrijf ONATRA. In de loop van de volgende jaren kwamen er nog veel bestellingen bij en we bleven een trouwe klant van dit gemoedelijke bedrijf waar al de bazen werden aangesproken als Mijnheer Jos, Mijnheer Fons enz. zoals bij vele Vlaamse familiebedrijven toen gebruikelijk was.

Het werd een uiterst aangenaam gesprek waarbij Jos het met de meeste van onze meningen eens was. Zoals : -Onze politiekers hebben vele domme wetten gestemd waardoor ons land nu mede aan de wereldtop staat op gebied van "loonlast".- De vakbonden hebben een overdreven machtspositie binnen onze bedrijven gekregen en staan zo goed als boven de wet wegens hun gebrek aan rechtspersoonlijkheid -Als "patron" kunnen we jaar na jaar minder zelf beslissen hetgeen uiteindelijk in het nadeel van de werknemers zal uitdraaien, enz.

Jos dacht blijkbaar nog niet aan afhaken en hoopte nog jaren al zijn trouwe medewerkers te kunnen in dienst houden. "Aangezien onze zwaarste productiekost duidelijk uit loonmassa bestaat krijgen we het jaar na jaar moeilijker om ons te handhaven" was zijn mening.

En gelijk had hij !

De tijd is nu aangebroken dat VAN HOOL voor belangrijke internationale bestellingen moet afhaken. Technische kennis en kwaliteit van het afgeleverde product is geen probleem. Maar er zijn nu vele bedrijven in de wereld die aanhangwagens, opliggers of autocars kunnen bouwen maar met een beduidend lagere loonlast.

De enige oplossing om ook van die markt nog een graantje te kunnen meepikken, bestaat er in om de productie van die belangrijke bestellingen, zoals de meeste andere belgische bedrijven reeds jaren hebben gedaan, in landen met lagere loonkosten onder te brengen. VAN HOOL is een van de weinige bedrijven in ons land dat tot in 2012 nog steeds de ganse productie in eigen land heeft kunnen houden. Bovendien heeft het bedrijf duidelijk gemaakt dat het de tewerkstelling in eigen land niet zal verminderen maar voor verdere groei aangewezen is op het buitenland,. Alle werknemers zouden dergelijke bedrijven op handen moeten dragen. En wat laten de vakbonden nu stilzwijgend gebeuren ? Dat enkele bedrijfsterroristen een mes in de rug planten van dit bedrijf en de boel platleggen.

Waren we in de plaats van de huidige baas van VAN HOOL zouden we het volgende zeggen :

"Iedereen is vrij te staken of bij ons te blijven werken. Al diegenen die a.s. maandag beslissen om verder te staken vliegen stante pede aan de deur.De vrijgekomen arbeids- of bediendenplaatsen worden aan anderen toegewezen die nog wel in een correct bedrijf hun brood willen verdienen." Punt aan de lijn.

Jammergenoeg is de kans klein dat de huidige patron deze beslissing zal nemen. Niet dat hij dat niet zou durven maar al onze stupiede wetten hebben dergelijke beslissingen onmogelijk gemaakt. Jammer. Volgens ons zou dat de meest eerlijke; verantwoordde en logische maatregel zijn.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.It's the immigration, stupid.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Moeder waarom staken wij ?

Geen werkende mens die het echt weet. Verdeeldheid, onduidelijk gekrijs en gewauwel alom. Opdracht voorlopig volbracht voor de collaborateurs van de rode garde en Belgicistische meelopers, de omgekochte pseudo-intellectuele, verwaande Vlaams geborneerde zendtoren.  Inteelt-media incluis.

De politieke kindslaven van de PS. Sluitspier-journalistiek. Bruine propaganda troep. Of is dit een plotse opstoot van door vakbonden begeleide verontwaardiging, als dank voor trouwe leden, een gesteunde revolte voor diegenen die reeds terecht aan hun verdiend pensioen dachten maar nu nog jaren langer zouden moeten gaan werken, tot creperens toe in een onbetaalbaar RVT ?

In dat geval zou een massaal en solidair staken nog begrijpelijk zijn, maar... voor wie moeten vele 50-plussers nu eigenlijk langer gaan werken ? Er werd en wordt ons wijsgemaakt dat het sociaal systeem failliet dreigt te gaan door de vergrijzing, dat er geen geld voor de pensioenen meer zal zijn binnenkort. Maar er werd ons ook wijsgemaakt dat immigranten nodig zijn om onze pensioenen veilig te stellen. Waar zijn zij dan, die immigranten van goudwaarde, waar zijn zij in het werklandschap, in het sociale leven, in de knelpuntberoepen, in het vuile werk zonder subsidies en zonder privilegies ? Uitzonderingen niet te na gesproken.

Wat zal het nu zijn? En kom weer niet af met dat gezever van racisme en discriminatie. Moeten oudere mensen enkele jaren vroeger blijven opstaan om jongeren en 'jongeren', gelukzoekers en profiteurs, parasiterenden en hangmatters langer in hun bed te laten liggen om uiteindelijk hetzelfde pensioen te krijgen ? Waar zou er uiteindelijk, duidelijk, uniform en in eervolle waarheid tegen gestaakt moeten worden ?

Ik zal mijn gedacht zeggen : tegen de ongebreidelde immigratie en tegen de plunderingen op uw bankrekening, uw mentale gezondheid en levenskwaliteit (op uw oude dag) door de PS. Ga staken, en zeg dan eerlijk dat ge niet langer wil werken voor mensen die niet willen bijdragen, dan hebt u mijn zegen. En gaat nu voor de rest allen heen in vreten, verloederde bende misleidde karakterloze oenen.

It' s the immigration, stupid!

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u een islamofoob ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Een eenvoudige test bevestigt of ontkent uw vermoeden.  Beantwoord de vragen met “ja” of “neen”.

-          Bent u voorstander van gelijke rechten en behandeling van mannen en vrouwen?

-          Bent u tegen steniging van vrouwen, die van overspel beschuldigd worden?

-          Bent u voorstander van verplicht onderwijs voor meisjes, eender waar ter wereld?

-          Bent u tegen slavernij en kinderprostitutie?

-          Ondersteunt u de vrijheid van meningsuiting en van de pers?

-          Steunt u de individuele godsdienstvrijheid en –beleving?

-          Bent u tegen antisemitische publicaties door de overheid of de media?

-          Bent u tegen het dragen van de boerka in publieke ruimtes?

-          Bent u tegen de scheiding der geslachten in publieke en gebedsruimtes?

-          Bent u tegen de doodstraf voor moslims die zich tot een andere godsdienst bekeren?

-          Bent u tegen eremoorden?

-          Bent u tegen genitale verminking?

-          Bent u tegen gedwongen geslachtsverkeer?

-          Bent u tegen de discriminatie van holebi’s?

-          Steunt u het recht kritiek te mogen uiten op religie?

-          Bent u een tegenstander van polygamie?

-          Bent u tegen kinderhuwelijken, al dan niet gedwongen?

-          Bent u tegen de opdracht van de koran, die stelt dat afvalligen moeten gedood worden?

-          Bent u tegen de toevoeging van de sharia bij de wettelijke rechtspraak?

-          Bent u het oneens met de koran, die stelt dat de islam superieur is t.o.v. andere religies?

Bij 17 tot 20 ja-antwoorden bent u zonder enige twijfel een laaghartige islamofoob die, volgens de aanbevelingen van de koran, dient onthoofd te worden.

Bij 8 tot 16 ja-antwoorden bent u een randgeval en is er een kans op een terugkeer naar het rechte pad; u dient een cursus dhimmitude te volgen.

Bij 1 tot 7 ja-antwoorden kunt u mits enkele privélessen alsnog het leger van de profeet vervoegen.

Indien U elke vraag met “neen” beantwoord hebt, dan verdient u onze welgemeende gelukwensen.  U bent een waardige volgeling van Allah en zijn profeet: een succesrijke toekomst lacht u toe.  Neem contact op met de dichtstbijzijnde culturele moslimvereniging of schrijf u in bij een gerenommeerd trainingskamp. 

Floriaan Terbeke

http://europenews.dk/en/node/51265


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Wie gelooft die mensen nog ?* Debat Vlaamse media 29.02.2012

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe groot ?

 

Onze Suid-Afrikaanse vriend Peter Murray zond ons deze foto van een afschrikwekkend grote krokodil, gevangen in de regio Limpopo.

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die brave, gulle bankiers toch
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Laat ik eerst zeggen dat ik absoluut niet meedoe met de recente trend, uit politieke hoek gelanceerd als bliksemafleider, om alle zonden van de wereld op de bankiers af te wentelen. Integendeel, elke maand worden we honderdmaal meer gepluimd door de belastingdienst van de politici dan door het schijntje winst dat de bank op ons spaargeld haalt.

Het Deutsche Bank-filmpje is echter wel een grappige persiflage van het beleid van sommige grotere banken. Zelf spaar ik bij Argenta en daar heb ik alle diensten gratis, maar mijn moeder is betalende klant bij Fortis.

Ik verbaas me er keer op keer op hoe Fortis uit evidenties geld probeert te melken. Enkele verloren gegane uittreksels van meer dan 6 maand geleden opnieuw opvragen om iets na te kijken: 6 euro per destijds uitgeprint pakketje (!) Print je aan de automaat bij wijze van spreken 1 uittreksel per keer, betaal je dus 6 euro per blaadje papier. Bij Argenta telebankieren blader ik zo ver terug als mijn rekening bestaat, uiteraard even gratis als de verwaarloosbare hoeveelheid elektriciteit die hun centrale computer nodig heeft om een dergelijke databank-opzoeking in een oogwenk uit te voeren...
Toen ik het voorgaande vertelde aan de Fortis-bankbediende, die wellicht een training "omgaan met kritische vragen" had genoten: "Ja, mijnheer we kunnen als banken allemaal van elkaar iets leren, hé." Welke les Fortis die dag leerde vertelde ze niet, maar ik denk dat het iets moest zijn in de trant van "Ka$$a, we zijn 6 euro rijker voor een opzoeking die ons nul-komma-x cent kost".

Deze maand was men in een wel heel erg gulle bui, getuige deze bijlage bij de uittreksels. Mijn moeder was één van hun beste klanten zij en mocht daardoor uitzonderlijk het afgelopen jaar gratis  haar eigen geld opnemen !

Hendrik DV

 

 


29-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Irkoetsk (Rusland)

 

 

Smoke
Temperatuur
-34 °C
Voelt als -34 °C
Vannacht
Gedeeltelijk bewolkt -39 °C
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen
 -27 °C
Gedeeltelijk bewolkt
Morgenavond
Merendeels bewolkt -39 °C
Merendeels bewolkt
dinsdag
Gedeeltelijk bewolkt -28 | -35 °C
GedeeGedeeltelijk bewolktltelijk bewolkt
woensdag
Gedeeltelijk bewolkt -25 | -37 °C
Gedeeltelijk bewolkt
donderdag
Gedeeltelijk bewolkt -22 | -30 °C
Gedeeltelijk bewolkt




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!