Angeltjes
30-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Loge en de Islam : wat is het verschil ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Toen hij pas was ingewijd, stelde Frank De Fever, auteur van het openhartige boek Waarom ik bij de loge ben, de vraag eens aan zijn broeders. ‘Ik vroeg waarom ze zusters niet wilden toelaten. Het antwoord was: zodra een vrouw in de buurt is, wordt de man een haan, daarvan waren ze grondig overtuigd. Hij probeert haar te verleiden, en is niet meer in staat een sereen, diepzinnig gesprek te voeren.’

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120129_107


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We stonden als aan de muur genageld toen we de reden hoorden van de zogenaamde "spontane" staking die uitgebroken was bij het familiebedrijf VAN HOOL.

We kennen dit schitterende bedrijf reeds ongeveer 50 jaar. Een goed jaar geleden hadden we nog een persoonlijk onderhoud met de toenmalige voorzitter Jos Van Hool. Op een leeftijd gekomen, wanneer de meesten onder ons reeds 10 of 20 jaar met pensioen zijn, zat deze kranige tachtiger nog dagelijks achter zijn bureau voor zijn onderneming te werken. Geen haar op ons hoofd dat er toen aan dacht dat Jos korte tijd later zou overlijden.

Tijdens het onderhoud konden we vaststellen dat zijn vinnige oogjes nog dezelfde waren als tientallen jaren geleden. Jos kon zich onze eerste ontmoeting nog goed herinneren. Bernard Van Hool, zijn vader zaliger, had al zijn zonen uitgenodigd om Freddy Van Gaever te ontvangen. We hadden toen een zeer belangrijke bestelling geplaatst in naam van het Franse transportbedrijf ONATRA. In de loop van de volgende jaren kwamen er nog veel bestellingen bij en we bleven een trouwe klant van dit gemoedelijke bedrijf waar al de bazen werden aangesproken als Mijnheer Jos, Mijnheer Fons enz. zoals bij vele Vlaamse familiebedrijven toen gebruikelijk was.

Het werd een uiterst aangenaam gesprek waarbij Jos het met de meeste van onze meningen eens was. Zoals : -Onze politiekers hebben vele domme wetten gestemd waardoor ons land nu mede aan de wereldtop staat op gebied van "loonlast".- De vakbonden hebben een overdreven machtspositie binnen onze bedrijven gekregen en staan zo goed als boven de wet wegens hun gebrek aan rechtspersoonlijkheid -Als "patron" kunnen we jaar na jaar minder zelf beslissen hetgeen uiteindelijk in het nadeel van de werknemers zal uitdraaien, enz.

Jos dacht blijkbaar nog niet aan afhaken en hoopte nog jaren al zijn trouwe medewerkers te kunnen in dienst houden. "Aangezien onze zwaarste productiekost duidelijk uit loonmassa bestaat krijgen we het jaar na jaar moeilijker om ons te handhaven" was zijn mening.

En gelijk had hij !

De tijd is nu aangebroken dat VAN HOOL voor belangrijke internationale bestellingen moet afhaken. Technische kennis en kwaliteit van het afgeleverde product is geen probleem. Maar er zijn nu vele bedrijven in de wereld die aanhangwagens, opliggers of autocars kunnen bouwen maar met een beduidend lagere loonlast.

De enige oplossing om ook van die markt nog een graantje te kunnen meepikken, bestaat er in om de productie van die belangrijke bestellingen, zoals de meeste andere belgische bedrijven reeds jaren hebben gedaan, in landen met lagere loonkosten onder te brengen. VAN HOOL is een van de weinige bedrijven in ons land dat tot in 2012 nog steeds de ganse productie in eigen land heeft kunnen houden. Bovendien heeft het bedrijf duidelijk gemaakt dat het de tewerkstelling in eigen land niet zal verminderen maar voor verdere groei aangewezen is op het buitenland,. Alle werknemers zouden dergelijke bedrijven op handen moeten dragen. En wat laten de vakbonden nu stilzwijgend gebeuren ? Dat enkele bedrijfsterroristen een mes in de rug planten van dit bedrijf en de boel platleggen.

Waren we in de plaats van de huidige baas van VAN HOOL zouden we het volgende zeggen :

"Iedereen is vrij te staken of bij ons te blijven werken. Al diegenen die a.s. maandag beslissen om verder te staken vliegen stante pede aan de deur.De vrijgekomen arbeids- of bediendenplaatsen worden aan anderen toegewezen die nog wel in een correct bedrijf hun brood willen verdienen." Punt aan de lijn.

Jammergenoeg is de kans klein dat de huidige patron deze beslissing zal nemen. Niet dat hij dat niet zou durven maar al onze stupiede wetten hebben dergelijke beslissingen onmogelijk gemaakt. Jammer. Volgens ons zou dat de meest eerlijke; verantwoordde en logische maatregel zijn.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.It's the immigration, stupid.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Moeder waarom staken wij ?

Geen werkende mens die het echt weet. Verdeeldheid, onduidelijk gekrijs en gewauwel alom. Opdracht voorlopig volbracht voor de collaborateurs van de rode garde en Belgicistische meelopers, de omgekochte pseudo-intellectuele, verwaande Vlaams geborneerde zendtoren.  Inteelt-media incluis.

De politieke kindslaven van de PS. Sluitspier-journalistiek. Bruine propaganda troep. Of is dit een plotse opstoot van door vakbonden begeleide verontwaardiging, als dank voor trouwe leden, een gesteunde revolte voor diegenen die reeds terecht aan hun verdiend pensioen dachten maar nu nog jaren langer zouden moeten gaan werken, tot creperens toe in een onbetaalbaar RVT ?

In dat geval zou een massaal en solidair staken nog begrijpelijk zijn, maar... voor wie moeten vele 50-plussers nu eigenlijk langer gaan werken ? Er werd en wordt ons wijsgemaakt dat het sociaal systeem failliet dreigt te gaan door de vergrijzing, dat er geen geld voor de pensioenen meer zal zijn binnenkort. Maar er werd ons ook wijsgemaakt dat immigranten nodig zijn om onze pensioenen veilig te stellen. Waar zijn zij dan, die immigranten van goudwaarde, waar zijn zij in het werklandschap, in het sociale leven, in de knelpuntberoepen, in het vuile werk zonder subsidies en zonder privilegies ? Uitzonderingen niet te na gesproken.

Wat zal het nu zijn? En kom weer niet af met dat gezever van racisme en discriminatie. Moeten oudere mensen enkele jaren vroeger blijven opstaan om jongeren en 'jongeren', gelukzoekers en profiteurs, parasiterenden en hangmatters langer in hun bed te laten liggen om uiteindelijk hetzelfde pensioen te krijgen ? Waar zou er uiteindelijk, duidelijk, uniform en in eervolle waarheid tegen gestaakt moeten worden ?

Ik zal mijn gedacht zeggen : tegen de ongebreidelde immigratie en tegen de plunderingen op uw bankrekening, uw mentale gezondheid en levenskwaliteit (op uw oude dag) door de PS. Ga staken, en zeg dan eerlijk dat ge niet langer wil werken voor mensen die niet willen bijdragen, dan hebt u mijn zegen. En gaat nu voor de rest allen heen in vreten, verloederde bende misleidde karakterloze oenen.

It' s the immigration, stupid!

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u een islamofoob ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Een eenvoudige test bevestigt of ontkent uw vermoeden.  Beantwoord de vragen met “ja” of “neen”.

-          Bent u voorstander van gelijke rechten en behandeling van mannen en vrouwen?

-          Bent u tegen steniging van vrouwen, die van overspel beschuldigd worden?

-          Bent u voorstander van verplicht onderwijs voor meisjes, eender waar ter wereld?

-          Bent u tegen slavernij en kinderprostitutie?

-          Ondersteunt u de vrijheid van meningsuiting en van de pers?

-          Steunt u de individuele godsdienstvrijheid en –beleving?

-          Bent u tegen antisemitische publicaties door de overheid of de media?

-          Bent u tegen het dragen van de boerka in publieke ruimtes?

-          Bent u tegen de scheiding der geslachten in publieke en gebedsruimtes?

-          Bent u tegen de doodstraf voor moslims die zich tot een andere godsdienst bekeren?

-          Bent u tegen eremoorden?

-          Bent u tegen genitale verminking?

-          Bent u tegen gedwongen geslachtsverkeer?

-          Bent u tegen de discriminatie van holebi’s?

-          Steunt u het recht kritiek te mogen uiten op religie?

-          Bent u een tegenstander van polygamie?

-          Bent u tegen kinderhuwelijken, al dan niet gedwongen?

-          Bent u tegen de opdracht van de koran, die stelt dat afvalligen moeten gedood worden?

-          Bent u tegen de toevoeging van de sharia bij de wettelijke rechtspraak?

-          Bent u het oneens met de koran, die stelt dat de islam superieur is t.o.v. andere religies?

Bij 17 tot 20 ja-antwoorden bent u zonder enige twijfel een laaghartige islamofoob die, volgens de aanbevelingen van de koran, dient onthoofd te worden.

Bij 8 tot 16 ja-antwoorden bent u een randgeval en is er een kans op een terugkeer naar het rechte pad; u dient een cursus dhimmitude te volgen.

Bij 1 tot 7 ja-antwoorden kunt u mits enkele privélessen alsnog het leger van de profeet vervoegen.

Indien U elke vraag met “neen” beantwoord hebt, dan verdient u onze welgemeende gelukwensen.  U bent een waardige volgeling van Allah en zijn profeet: een succesrijke toekomst lacht u toe.  Neem contact op met de dichtstbijzijnde culturele moslimvereniging of schrijf u in bij een gerenommeerd trainingskamp. 

Floriaan Terbeke

http://europenews.dk/en/node/51265


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Wie gelooft die mensen nog ?* Debat Vlaamse media 29.02.2012

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe groot ?

 

Onze Suid-Afrikaanse vriend Peter Murray zond ons deze foto van een afschrikwekkend grote krokodil, gevangen in de regio Limpopo.

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die brave, gulle bankiers toch
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Laat ik eerst zeggen dat ik absoluut niet meedoe met de recente trend, uit politieke hoek gelanceerd als bliksemafleider, om alle zonden van de wereld op de bankiers af te wentelen. Integendeel, elke maand worden we honderdmaal meer gepluimd door de belastingdienst van de politici dan door het schijntje winst dat de bank op ons spaargeld haalt.

Het Deutsche Bank-filmpje is echter wel een grappige persiflage van het beleid van sommige grotere banken. Zelf spaar ik bij Argenta en daar heb ik alle diensten gratis, maar mijn moeder is betalende klant bij Fortis.

Ik verbaas me er keer op keer op hoe Fortis uit evidenties geld probeert te melken. Enkele verloren gegane uittreksels van meer dan 6 maand geleden opnieuw opvragen om iets na te kijken: 6 euro per destijds uitgeprint pakketje (!) Print je aan de automaat bij wijze van spreken 1 uittreksel per keer, betaal je dus 6 euro per blaadje papier. Bij Argenta telebankieren blader ik zo ver terug als mijn rekening bestaat, uiteraard even gratis als de verwaarloosbare hoeveelheid elektriciteit die hun centrale computer nodig heeft om een dergelijke databank-opzoeking in een oogwenk uit te voeren...
Toen ik het voorgaande vertelde aan de Fortis-bankbediende, die wellicht een training "omgaan met kritische vragen" had genoten: "Ja, mijnheer we kunnen als banken allemaal van elkaar iets leren, hé." Welke les Fortis die dag leerde vertelde ze niet, maar ik denk dat het iets moest zijn in de trant van "Ka$$a, we zijn 6 euro rijker voor een opzoeking die ons nul-komma-x cent kost".

Deze maand was men in een wel heel erg gulle bui, getuige deze bijlage bij de uittreksels. Mijn moeder was één van hun beste klanten zij en mocht daardoor uitzonderlijk het afgelopen jaar gratis  haar eigen geld opnemen !

Hendrik DV

 

 


29-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Irkoetsk (Rusland)

 

 

Smoke
Temperatuur
-34 °C
Voelt als -34 °C
Vannacht
Gedeeltelijk bewolkt -39 °C
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen
 -27 °C
Gedeeltelijk bewolkt
Morgenavond
Merendeels bewolkt -39 °C
Merendeels bewolkt
dinsdag
Gedeeltelijk bewolkt -28 | -35 °C
GedeeGedeeltelijk bewolktltelijk bewolkt
woensdag
Gedeeltelijk bewolkt -25 | -37 °C
Gedeeltelijk bewolkt
donderdag
Gedeeltelijk bewolkt -22 | -30 °C
Gedeeltelijk bewolkt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De crisis spaart niemand : een pijnlijke fotoreportage

 

 

Met dank aan de creatieve ontwerpers van SD en aan Jean die ons de tip bezorgde

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen naar Zeeuws-Vlaanderen

 

 Westdorpe - 1844 m2 perceeloppervlakte - 6 kamers - € 259.000 http://woningen-te-koop.aanbodpagina.nl/vrijstaande-ruime-dijkwoning#foto

Plots weten alle media het grote nieuws te melden :  steeds meer Vlamingen kopen een huis in het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen. Vorig jaar trokken 600 belgen de grens over, een verdubbeling in vergelijking met 2010. Makelaars in Zeeuws-Vlaanderen verkopen meer aan Belgen dan aan Nederlanders.

600 Kopers vertegenwoordigen 2000 tot 2500, hoofdzakelijk Vlamingen, die zich in Nederland vestigen, omdat de woningen er goedkoper zijn, beter onderhouden en de sfeer in Zeeuws-Vlaanderen minder besmet is door de multiculturele gekte. Dat laatste wordt nergens aangehaald in de poco-media maar wij voegen het er volledigheidshalve aan toe. 

Vlamingen die naar Zeeuws-Vlaanderen verhuizen kan je nauwelijks migranten noemen. Echte inburgeringsvraagstukken zullen zich niet stellen en aanslagen op de Nederlandse sociale kassen of eisen voor aparte behandelingen doen zich niet voor. Het is dan ook logisch dat de Zeeuwen blij zijn met deze kleine inwijkingsgolf die hen heel wat liever is dan de tafelschuimers uit Prachtlanden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij meneer doktoor : stevia, duur vervangmiddel voor suiker

 

Het zoete steviaplantje

Stevia, een plantaardige zoetstof, is vanaf vandaag officieel in Europa toegelaten. Hoewel deze plant al eeuwenlang gebruikt wordt in Latijns-Amerika, wordt dit lang in Europa verboden omdat werd gedacht dat het kankerverwekkend was, maar dat blijkt niet te kloppen.

Stevia is een natuurlijke zoetstof die gemaakt wordt van de bladeren van de steviaplant. Dit wordt al 60 jaar in Japan gebruikt als alternatief voor een andere zoetstof aspartaam, tot nu zijn er nog geen klachten gemeld, waarmee de mythe dat het kankerverwekkend is, wordt ontkracht. Je kunt het krijgen in poeder of vloeibare vorm, maar ook de gedroogde blaaderen zijn bruikbaar.

Suikerziekte en gezondheid
Buiten het feit dat het ook zoet is, vertoont het geen andere gelijkenissen met suiker. Het bevat geen calorieën of koolhydraten.
Dit maakt dat patiënten met suikerziekte het mogen eten, maar deze mensen contacteren toch best eerst hun arts. Omdat het een plantenextract is, houdt het verschillende voordelen voor je gezondheid in. Zo is het antibacterieel, bevat het antioxidanten en helpt het de bloeddruk te verlagen. Wat verklaart waarom het zo populair is als alternatief voor suiker.

Kooktips
Je kunt stevia gebruiken om te koken of te bakken, in het laatste geval is het wel aangewezen dat je de helft stevia en de helft suiker neemt. Omdat het veel zoeter is, heb je er minder van nodig dan van suiker om dezelfde smaak te krijgen. Op de verpakking zal de aangewezen hoeveelheid staan. Gedroogde bladeren zijn tot 10 à 15 keer zoeter. Het is dus best dat je begint met een kleine hoeveelheid en dat je naar smaak bijvoegt. Net als suiker versterkt stevia de smaak van andere voedingswaren en is het oplosbaar in water. Het product is hittebestendig tot 200 graden en niet-karameliseerbaar.

Het wordt niet bruin bij het bakken, dus als je een bruine kleur wil, neem je best de helft suiker, honing of ahornsiroop. Sommige mensen merken wel een nasmaak op, dit kun je beperken door een andere stof als honing of ahornsiroop toe te voegen. Je kunt het ook toevoegen aan thee of andere dranken, maar je kunt er ook ijs mee maken.

Bye, rimpels
Een ander voordeel is dat het ook gebruikt kan worden als schoonheidsproduct. Zo kun je het aanbrengen als gezichtsmasker, het maakt de huid strak en doet rimpels vervagen. Het helpt ook bij eczeem, acne en jeuk. Als laatste versnelt Stevia het genezingsproces bij wondjes en koortsblaasjes.

Duur

Stevia is verkrijgbaar in reformwinkels en ook bij supermarkten onder vorm van klontjes, poeder of vloeistof. Het is wel erg duur : circa 5 eurocent voor een klein klontje, dat voor de meesten te zoet zal zijn voor een kop koffie. Stevia is aangenamer van smaak dan aspartaam. Eerst altijd advies vragen aan uw dokter.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anna ...

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Strangers op zijn Italiaans

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart 2012 : Gulden Sinjoren

 

 

 Progamma:

18u. Tomatensoep met balletjes, Vlaamse stoverij met frietjes, rijstpap (€ 12.50 p.p.)

20u. Gastspreker Karel Van Camp over ’t Pallierke – vrij en vrank

Aansluitend muziek- en zangavond met Scalden en Jan Janssens

Toegang vanaf 20u. (€2 )

Locatie:

Zaal Gietschotel

Lode van Berckenlaan 179

Borgerhout

Inschrijvingen via:

Lieve Van den Berghe: 014/501785

Per E-post vlaamseavond@guldensinjoren.org

De inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling op rekeningnr. BE16 9791 6937 8874

 


28-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 28 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Automatische indexkoppeling

Handen af van de index !  Dit is de enige manier om ons karig pensioentje, af en toe eens te doen stijgen. Zouden die vetzakken van de regering niet eerst beginnen met alle prijzen te blokkeren ? Dan stijgt de index toch ook niet. Basta.

Verslijt mij maar voor een linkse Vlaams Belanger. Die bestaan er meer dan ge denkt. Verder wil ik hier geen woorden meer aan verspillen.

Michel B.

NvdR Angeltjes : Dat Vlaams-nationalisten zich voor een aantal thema's aan de linkerzijde scharen, is inherent aan het nationalisme.

*****

Indexsprong

De volledige loskoppeling van de index aan lonen en uitkeringen is voor mij totaal uit den boze, en onbespreekbaar ! Het is een pijler van onze Vlaamse welvaart, en moet behouden blijven.

Waar ik wel kan inkomen is een EENMALIGE indexsprong. Als ik het goed voorheb, hebben we dat onder Dehaene ook meegemaakt, en we zijn er niet aan gestorven. Dat we allemaal gaan inleveren is een uitgemaakte zaak, met dank aan de banken en het linkse (franstalige) systeem van potverteren. Of we het graag hebben of niet, we zullen betalen voor de verspilzucht en het ongebreidelde geldgewin van voornoemde parasieten.

Als het de Vlaamse economie en de welvaart van mijn kinderen en kleinkinderen ten goede komt, ben ik bereid een deel van mijn welstand in te leveren. Echter, als dit alleen tot doel heeft om een systeem in stand te houden dat er enkel op uit is, om verder te parasiteren op de inspanningen van de Vlamingen, dan zeg ik kordaat :  NEEN !

Theo

*****

Burkaverbod

Is dat een grapje? Ik zie dagelijks duizenden dergelijke figuren hier in Antwerpen rondlopen. Men zegt dat het 1-hersencellige, vrouwelijke – per definitie toch – leden zijn van een soort van prehistorische sekte.

Wes Hardin

*****

Burkaverbod in NL

Nederland stemt burka verbod.Wat voor zin heeft het nog om wetten te stemmen als politie en justitie weigeren om die wetten toe te passen?Verbaasd dat er rechteloosheid ontstaat ?

Maurice

*****

Boerkaverbod ?

De vrouwen die weigeren zonder boerka buiten te komen, genieten van een uitzonderingsmaatregel. Met carnaval mogen ze zich wel tonen in hun lievelingsgewaad, dus ze hoeven niet te klagen, onze maatschappij is erg begripvol en verdraagzaam voor primaten.

Het is ongelooflijk hoe hierover nog discussie kan bestaan. We leven in een tijd waar met een klein gs-emmeke de ganse wereld in het bereik ligt. We sturen onbemande verkenningsvluchten naar Mars. Er is een bestendig ruimtestation. Vrouwen spelen een belangrijke rol op alle vlakken zowel in de wetenschap als in de politiek. Hoe kan in godsnaam een bepaalde religieuze vertakking nog toelaten of verplichten dat vrouwen in een deken rondlopen om hen te onttrekken aan geile blikken.

Dan moogt ge niet "onozelaars" roepen ! Wel ik roep dat wel en zo hard ik kan !

René

*****

Tevredenheidsonderzoek VDAB (in te vullen a.u.b.)

Wegens omstandigheden was ik een tijdje werkloos. Vandaag krijg ik een E post van de VDAB met daarin de vraag het tevredenheidsonderzoek te willen invullen. Zoals voorzien in de tekst klik ik de woorden "klik hier" aan. Na even wachten krijg ik een bericht dat de pagina niet bereikbaar is wegens onderhoudswerken, probeer later nog eens. Op mijn antwoorden zitten ze daar blijkbaar niet te wachten, ze bewijzen immers zelf onmiddelijk hoe hoe efficiënt er gewerkt wordt.

Walter

*****

De gespleten tong van Sarkozy

Het boerkaverbod is er om de groeiende publieke opinie te sussen of een rad voor de ogen te draaien.

Zelfs de grootste verdedigers van onze westerse waarden zijn al blij als ze eens een positief geluid horen, blij met dat druppeltje op die gloeiende plaat. De teksten en bepalingen veranderen niets aan de aanwezigheid van politieke propaganda die de boerka in feite is.

In 2008 noemde president Nicolas Sarkozy (http://www.brusselsjournal.com/node/3591) het Arabisch “de taal van de toekomst, van de wetenschap en van de moderniteit. We moeten investeren in de Arabische taal (omdat) het onderwijzen daarvan een moment is van uitwisseling, van openheid en van tolerantie, en (deze taal) een van de oudste en meest prestigieuze beschavingen van de wereld met zich meebrengt.” “Frankrijk is een vriend van de Arabische landen. We zoeken geen botsing tussen Oost en West," bevestigde hij, de nadruk leggend op de talrijk aanwezige Arabische leiders bij de top waarop de basis voor de Mediterrane Unie werd gelegd.

Sarkozy had zich eerder het imago aangemeten van een “harde kerel” die zich krachtig zou verzetten tegen het geweld en de pesterijen van immigranten tegenover autochtone Fransen. Zodra hij was verkozen tot president bleek hij niets anders dan een hartstochtelijke Eurabiër te zijn.  We mogen ons niet laten vangen en de compliciteit van Europa voor ogen houden, Europa dat de democratie afgeschaft heeft.

Stradi


*****

Makkers, staak uw wild gestaak

Staking hier, staking daar,staking overa l... het zal een hit worden als we de pakbondbonzen mogen geloven en dat doen we nu lekker niet.

Wat mij bijzonder in deze pleziert, is het stakingsdeksel dat de rode opperkeutel van het ABVV op zijn neus krijgt.  Deze man, het evenbeeld van Al Capone,  wordt niet meer op zijn wenken bediend en loopt er verzuurd en zenuwachtig bij want ditmaal gaat de rode vlieger niet zo vlotjes meer op. Meneer De Leeuw krijgt tegenwind en dit zelfs uit eigen rangen.

Vele werknemers beginnen in te zien dat al dat geroep en getier van die pakbonders eerder bedoeld is voor eigen profijt dan voor diegenen die ze zogezegd vertegenwoordigen. De tijden zijn veranderd,de koe is praktisch leeggemolken en het is nu proberen te behouden wat we nog hebben en niet met grote smoelen uit te bazuinen, dat het nog niet genoeg is.

Wat de linkse loeders betreft, kan deze crissis aan hun reet roesten en blijven zij maar verder vuurke stook spelen tot de brandstof op is... en dan ?

Bij de tjeven is het ook pappen en nathouden maar minder uitgesproken dan de roden ,alhoewel men het ACV ook voor geen milimeter kan vertrouwen. Wat het maandag zal worden, zal afhangen van het gezond verstand van de gewone man/vrouw die werken boven doppen verkiezen. Er moet en er zal ingeleverd worden, hoe men het ook draait of keert. Het gelag wordt keer op keer betaald door Jan Modaal. Dit was vroeger zo en is nog altijd zo gebleven.

Het zou een goede zaak zijn indien men de pakbonden de uitbetaling van de werkloosheidsvergoedingen kon ontnemen, want dit is hun grootste bron van inkomsten. Vergeten we niet dat de syndicaten voor elke werkloze die bij hen is aangsloten een "werkingsvergoeding"(belastinggeld) van vadertje staat krijgt die naar het schijnt momenteel al 12 euri PER dopper bedraagt.

Voeg daarbij nog het ledengeld en men kan er van op aan dat de kassen van ABVV en ACV goed gevuld zijn. Als klap op de vuurpijl dient nog aangestipt dat de pakbonden niet gebonden zijn aan enige vorm van rechtspersoonlijkheid en bovendien hun boekhouding niet hoeven open te leggen. Niemand weet welke bedragen de pakbonden op hun (ook buitenlandse) rekeningen staan hebben.Top secret ! Het is dan ook verheugend te kunnen vasstellen dat de jongere generatie de sinistere spelletjes van deze graaiinstellingen door hebben en er openlijk hun afkeer voor laten blijken.

De macht van de bonden moet afgebouwd worden, wil de jonge generatie in geen horror scenario belanden. De werkgevers zijn tot op heden nog altijd de mensen die de werknemers hun brood laten verdienen, dat de staat het beleg inpikt is een ander verhaal. Wanneer men de pakbonden niet aan banden gaat leggen, zullen nog meer werkgevers het hier voor bekeken houden.

Meneerke De Leeuw mag eens komen uitleggen waarom busbouwer Van Hool uit Koningshooikt een spiksplinternieuwe fabriek gaat rechtzetten in Macedonië om er 3OO bussen te bouwen voor de Amerikaanse markt. Denkt meneerke De Leeuw dat na de levering van die bussen Van Hool de fabriek zal sluiten ?I

k voorspel u dit, vurige stakersfans, binnen 1O jaar is Van Hool hier ribbedebie, en andere zullen volgen. En dan?....staken voor werk ?

mvg - Senior

*****

Staken?

Als leerkracht was ik nooit gesyndiceerd en heb ik NOOIT gestaakt. Als ik het niet eens was met het onderwijsbeleid (en ik baseerde mij steeds op de standpunten van de onderwijsvakbonden) stemde ik bij verkiezingen voor een oppositiepartij! Baai tu weej: Ik heb in eer en geweten nog nooit voor een regeringspartij kunnen kiezen... De beste vakbondsactie die alleen de schuldigen treft is de achterban te adviseren NIET voor een regeringspartij te stemmen. Maar mijn uitleg is misschien wat te simpel, en zeker niet politiekcorrect...

Ludo

*****

EUssr = EUrabië

Alle jaren al weigert de officiële financiële waakhond, The European Court of Auditors van de EU, de jaarrekeningen van de EU goed te keuren omdat deze bol staan van fraude en fouten.

“Het grootste deel van het betalingsbudget was opnieuw in belangrijke mate aangetast door juridische fouten en onregelmatigheden”, verklaarde ze. Ze weigerde vooral de budgetten voor de buitenlandse politiek en de hulpprogramma's van de EU goed te keuren, waarvan vele gericht zijn op Arabische landen. Op de helft van de projectbudgetten van de Europese Commissie was onvoldoende toezicht. Het gaat hier om miljarden.En zoals het past voor een dictatuur doet de EUssr  rustig verder en werkt zij het programma van Eurabië af.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De automatische indexkoppeling - POLL

 

Voor het eerst sinds de jaren tachtig zet een minister van Financiën, Steven Vanackere (CD&v), de deur op een kier voor een indexsprong. Niet om de begroting te stutten, maar wel om de concurrentiekracht van de bedrijven te versterken. Ook zijn partijgenoot en Vlaams minister-president Kris Peeters noemt een indexsprong een interessant idee.

Goed, dat weten we dan : de tjeven laten een ballonnetje op. Een voorbode van de vermoedelijk definitieve loskoppeling tussen de lonen en de index. Wat vindt u ervan : moet de automatische indexering van de lonen verdwijnen ?

Zie onze poll in de rechterkolom, onder het portretje van onze vriend Philip Claeys. (wil u daar ook prijken met uw foto, dan moet u dat voorleggen aan onze redactie).

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Strangers charlestonnen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 januari : actie tegen sluikstorten

 

 

(dank aan Lord Onslow)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL kabinet stemt in met boerkaverbod

 

Mensen die op straat een boerka, een bivakmuts of een integraalhelm dragen, kunnen straks een boete tegemoet zien. Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met een verbod op gezichtsbedekkende kleding.

Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) noemde vrijdag na afloop van de ministerraad het boerkaverbod ,,van onvoorstelbaar groot belang", zelfs al is het aantal vrouwen dat een boerka draagt beperkt. Ze zei het heel belangrijk te vinden dat mensen elkaar in een open samenleving open benaderen.

Openbare orde
Volgens het kabinet biedt het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens de ruimte de vrijheid van godsdienst enigszins in te perken als dit in het belang is van de openbare orde.

Carnavalsvierders en sinterklazen hoeven zich geen zorgen te maken als ze onherkenbaar de straat op gaan.


Zorgen over verschuiving
De Amsterdamse jongerenimam Yassin Elforkani: ,,Ik maak me zorgen over de verschuiving binnen de samenleving als het gaat om de beperking van vrijheden. Helaas worden vrouwen die een boerka dragen nu nog meer beperkt. Ik hoop dat de Eerste Kamer er niet mee instemt, net als bij het verbod op ritueel slachten. We hebben gelukkig nog een Grondwet die alles toetst.''

,,Vrouwen die ik ken die een boerka dragen, willen geen gehoor geven aan het verbod. Ze zeiden: als het zover komt, dan blijf ik thuis. Het gaat om een verplichting en dat accepteren ze niet.''

'Zelfbeschikking staat bij ons voorop'
Leyla Çakir, voorzitter van moslimvrouwenorganisatie Al Nisa: ,,Wij zijn nooit voor een boerkaverbod geweest. Volgens ons moet een vrouw zelf kunnen beslissen om er een te dragen. Zelfbeschikking staat voor ons voorop. Het zou nu best kunnen dat sommige vrouwen demonstratief op straat een boerka gaan dragen, maar er zullen zeker ook vrouwen zijn die nu niet meer hun huis uitkomen.''

http://www.depers.nl/binnenland/626572/Kabinetsakkoord-boerkaverbod.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter attentie van uw bankier

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!