Angeltjes
29-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij meneer doktoor : stevia, duur vervangmiddel voor suiker

 

Het zoete steviaplantje

Stevia, een plantaardige zoetstof, is vanaf vandaag officieel in Europa toegelaten. Hoewel deze plant al eeuwenlang gebruikt wordt in Latijns-Amerika, wordt dit lang in Europa verboden omdat werd gedacht dat het kankerverwekkend was, maar dat blijkt niet te kloppen.

Stevia is een natuurlijke zoetstof die gemaakt wordt van de bladeren van de steviaplant. Dit wordt al 60 jaar in Japan gebruikt als alternatief voor een andere zoetstof aspartaam, tot nu zijn er nog geen klachten gemeld, waarmee de mythe dat het kankerverwekkend is, wordt ontkracht. Je kunt het krijgen in poeder of vloeibare vorm, maar ook de gedroogde blaaderen zijn bruikbaar.

Suikerziekte en gezondheid
Buiten het feit dat het ook zoet is, vertoont het geen andere gelijkenissen met suiker. Het bevat geen calorieën of koolhydraten.
Dit maakt dat patiënten met suikerziekte het mogen eten, maar deze mensen contacteren toch best eerst hun arts. Omdat het een plantenextract is, houdt het verschillende voordelen voor je gezondheid in. Zo is het antibacterieel, bevat het antioxidanten en helpt het de bloeddruk te verlagen. Wat verklaart waarom het zo populair is als alternatief voor suiker.

Kooktips
Je kunt stevia gebruiken om te koken of te bakken, in het laatste geval is het wel aangewezen dat je de helft stevia en de helft suiker neemt. Omdat het veel zoeter is, heb je er minder van nodig dan van suiker om dezelfde smaak te krijgen. Op de verpakking zal de aangewezen hoeveelheid staan. Gedroogde bladeren zijn tot 10 à 15 keer zoeter. Het is dus best dat je begint met een kleine hoeveelheid en dat je naar smaak bijvoegt. Net als suiker versterkt stevia de smaak van andere voedingswaren en is het oplosbaar in water. Het product is hittebestendig tot 200 graden en niet-karameliseerbaar.

Het wordt niet bruin bij het bakken, dus als je een bruine kleur wil, neem je best de helft suiker, honing of ahornsiroop. Sommige mensen merken wel een nasmaak op, dit kun je beperken door een andere stof als honing of ahornsiroop toe te voegen. Je kunt het ook toevoegen aan thee of andere dranken, maar je kunt er ook ijs mee maken.

Bye, rimpels
Een ander voordeel is dat het ook gebruikt kan worden als schoonheidsproduct. Zo kun je het aanbrengen als gezichtsmasker, het maakt de huid strak en doet rimpels vervagen. Het helpt ook bij eczeem, acne en jeuk. Als laatste versnelt Stevia het genezingsproces bij wondjes en koortsblaasjes.

Duur

Stevia is verkrijgbaar in reformwinkels en ook bij supermarkten onder vorm van klontjes, poeder of vloeistof. Het is wel erg duur : circa 5 eurocent voor een klein klontje, dat voor de meesten te zoet zal zijn voor een kop koffie. Stevia is aangenamer van smaak dan aspartaam. Eerst altijd advies vragen aan uw dokter.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anna ...

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Strangers op zijn Italiaans

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart 2012 : Gulden Sinjoren

 

 

 Progamma:

18u. Tomatensoep met balletjes, Vlaamse stoverij met frietjes, rijstpap (€ 12.50 p.p.)

20u. Gastspreker Karel Van Camp over ’t Pallierke – vrij en vrank

Aansluitend muziek- en zangavond met Scalden en Jan Janssens

Toegang vanaf 20u. (€2 )

Locatie:

Zaal Gietschotel

Lode van Berckenlaan 179

Borgerhout

Inschrijvingen via:

Lieve Van den Berghe: 014/501785

Per E-post vlaamseavond@guldensinjoren.org

De inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling op rekeningnr. BE16 9791 6937 8874

 


28-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 28 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Automatische indexkoppeling

Handen af van de index !  Dit is de enige manier om ons karig pensioentje, af en toe eens te doen stijgen. Zouden die vetzakken van de regering niet eerst beginnen met alle prijzen te blokkeren ? Dan stijgt de index toch ook niet. Basta.

Verslijt mij maar voor een linkse Vlaams Belanger. Die bestaan er meer dan ge denkt. Verder wil ik hier geen woorden meer aan verspillen.

Michel B.

NvdR Angeltjes : Dat Vlaams-nationalisten zich voor een aantal thema's aan de linkerzijde scharen, is inherent aan het nationalisme.

*****

Indexsprong

De volledige loskoppeling van de index aan lonen en uitkeringen is voor mij totaal uit den boze, en onbespreekbaar ! Het is een pijler van onze Vlaamse welvaart, en moet behouden blijven.

Waar ik wel kan inkomen is een EENMALIGE indexsprong. Als ik het goed voorheb, hebben we dat onder Dehaene ook meegemaakt, en we zijn er niet aan gestorven. Dat we allemaal gaan inleveren is een uitgemaakte zaak, met dank aan de banken en het linkse (franstalige) systeem van potverteren. Of we het graag hebben of niet, we zullen betalen voor de verspilzucht en het ongebreidelde geldgewin van voornoemde parasieten.

Als het de Vlaamse economie en de welvaart van mijn kinderen en kleinkinderen ten goede komt, ben ik bereid een deel van mijn welstand in te leveren. Echter, als dit alleen tot doel heeft om een systeem in stand te houden dat er enkel op uit is, om verder te parasiteren op de inspanningen van de Vlamingen, dan zeg ik kordaat :  NEEN !

Theo

*****

Burkaverbod

Is dat een grapje? Ik zie dagelijks duizenden dergelijke figuren hier in Antwerpen rondlopen. Men zegt dat het 1-hersencellige, vrouwelijke – per definitie toch – leden zijn van een soort van prehistorische sekte.

Wes Hardin

*****

Burkaverbod in NL

Nederland stemt burka verbod.Wat voor zin heeft het nog om wetten te stemmen als politie en justitie weigeren om die wetten toe te passen?Verbaasd dat er rechteloosheid ontstaat ?

Maurice

*****

Boerkaverbod ?

De vrouwen die weigeren zonder boerka buiten te komen, genieten van een uitzonderingsmaatregel. Met carnaval mogen ze zich wel tonen in hun lievelingsgewaad, dus ze hoeven niet te klagen, onze maatschappij is erg begripvol en verdraagzaam voor primaten.

Het is ongelooflijk hoe hierover nog discussie kan bestaan. We leven in een tijd waar met een klein gs-emmeke de ganse wereld in het bereik ligt. We sturen onbemande verkenningsvluchten naar Mars. Er is een bestendig ruimtestation. Vrouwen spelen een belangrijke rol op alle vlakken zowel in de wetenschap als in de politiek. Hoe kan in godsnaam een bepaalde religieuze vertakking nog toelaten of verplichten dat vrouwen in een deken rondlopen om hen te onttrekken aan geile blikken.

Dan moogt ge niet "onozelaars" roepen ! Wel ik roep dat wel en zo hard ik kan !

René

*****

Tevredenheidsonderzoek VDAB (in te vullen a.u.b.)

Wegens omstandigheden was ik een tijdje werkloos. Vandaag krijg ik een E post van de VDAB met daarin de vraag het tevredenheidsonderzoek te willen invullen. Zoals voorzien in de tekst klik ik de woorden "klik hier" aan. Na even wachten krijg ik een bericht dat de pagina niet bereikbaar is wegens onderhoudswerken, probeer later nog eens. Op mijn antwoorden zitten ze daar blijkbaar niet te wachten, ze bewijzen immers zelf onmiddelijk hoe hoe efficiënt er gewerkt wordt.

Walter

*****

De gespleten tong van Sarkozy

Het boerkaverbod is er om de groeiende publieke opinie te sussen of een rad voor de ogen te draaien.

Zelfs de grootste verdedigers van onze westerse waarden zijn al blij als ze eens een positief geluid horen, blij met dat druppeltje op die gloeiende plaat. De teksten en bepalingen veranderen niets aan de aanwezigheid van politieke propaganda die de boerka in feite is.

In 2008 noemde president Nicolas Sarkozy (http://www.brusselsjournal.com/node/3591) het Arabisch “de taal van de toekomst, van de wetenschap en van de moderniteit. We moeten investeren in de Arabische taal (omdat) het onderwijzen daarvan een moment is van uitwisseling, van openheid en van tolerantie, en (deze taal) een van de oudste en meest prestigieuze beschavingen van de wereld met zich meebrengt.” “Frankrijk is een vriend van de Arabische landen. We zoeken geen botsing tussen Oost en West," bevestigde hij, de nadruk leggend op de talrijk aanwezige Arabische leiders bij de top waarop de basis voor de Mediterrane Unie werd gelegd.

Sarkozy had zich eerder het imago aangemeten van een “harde kerel” die zich krachtig zou verzetten tegen het geweld en de pesterijen van immigranten tegenover autochtone Fransen. Zodra hij was verkozen tot president bleek hij niets anders dan een hartstochtelijke Eurabiër te zijn.  We mogen ons niet laten vangen en de compliciteit van Europa voor ogen houden, Europa dat de democratie afgeschaft heeft.

Stradi


*****

Makkers, staak uw wild gestaak

Staking hier, staking daar,staking overa l... het zal een hit worden als we de pakbondbonzen mogen geloven en dat doen we nu lekker niet.

Wat mij bijzonder in deze pleziert, is het stakingsdeksel dat de rode opperkeutel van het ABVV op zijn neus krijgt.  Deze man, het evenbeeld van Al Capone,  wordt niet meer op zijn wenken bediend en loopt er verzuurd en zenuwachtig bij want ditmaal gaat de rode vlieger niet zo vlotjes meer op. Meneer De Leeuw krijgt tegenwind en dit zelfs uit eigen rangen.

Vele werknemers beginnen in te zien dat al dat geroep en getier van die pakbonders eerder bedoeld is voor eigen profijt dan voor diegenen die ze zogezegd vertegenwoordigen. De tijden zijn veranderd,de koe is praktisch leeggemolken en het is nu proberen te behouden wat we nog hebben en niet met grote smoelen uit te bazuinen, dat het nog niet genoeg is.

Wat de linkse loeders betreft, kan deze crissis aan hun reet roesten en blijven zij maar verder vuurke stook spelen tot de brandstof op is... en dan ?

Bij de tjeven is het ook pappen en nathouden maar minder uitgesproken dan de roden ,alhoewel men het ACV ook voor geen milimeter kan vertrouwen. Wat het maandag zal worden, zal afhangen van het gezond verstand van de gewone man/vrouw die werken boven doppen verkiezen. Er moet en er zal ingeleverd worden, hoe men het ook draait of keert. Het gelag wordt keer op keer betaald door Jan Modaal. Dit was vroeger zo en is nog altijd zo gebleven.

Het zou een goede zaak zijn indien men de pakbonden de uitbetaling van de werkloosheidsvergoedingen kon ontnemen, want dit is hun grootste bron van inkomsten. Vergeten we niet dat de syndicaten voor elke werkloze die bij hen is aangsloten een "werkingsvergoeding"(belastinggeld) van vadertje staat krijgt die naar het schijnt momenteel al 12 euri PER dopper bedraagt.

Voeg daarbij nog het ledengeld en men kan er van op aan dat de kassen van ABVV en ACV goed gevuld zijn. Als klap op de vuurpijl dient nog aangestipt dat de pakbonden niet gebonden zijn aan enige vorm van rechtspersoonlijkheid en bovendien hun boekhouding niet hoeven open te leggen. Niemand weet welke bedragen de pakbonden op hun (ook buitenlandse) rekeningen staan hebben.Top secret ! Het is dan ook verheugend te kunnen vasstellen dat de jongere generatie de sinistere spelletjes van deze graaiinstellingen door hebben en er openlijk hun afkeer voor laten blijken.

De macht van de bonden moet afgebouwd worden, wil de jonge generatie in geen horror scenario belanden. De werkgevers zijn tot op heden nog altijd de mensen die de werknemers hun brood laten verdienen, dat de staat het beleg inpikt is een ander verhaal. Wanneer men de pakbonden niet aan banden gaat leggen, zullen nog meer werkgevers het hier voor bekeken houden.

Meneerke De Leeuw mag eens komen uitleggen waarom busbouwer Van Hool uit Koningshooikt een spiksplinternieuwe fabriek gaat rechtzetten in Macedonië om er 3OO bussen te bouwen voor de Amerikaanse markt. Denkt meneerke De Leeuw dat na de levering van die bussen Van Hool de fabriek zal sluiten ?I

k voorspel u dit, vurige stakersfans, binnen 1O jaar is Van Hool hier ribbedebie, en andere zullen volgen. En dan?....staken voor werk ?

mvg - Senior

*****

Staken?

Als leerkracht was ik nooit gesyndiceerd en heb ik NOOIT gestaakt. Als ik het niet eens was met het onderwijsbeleid (en ik baseerde mij steeds op de standpunten van de onderwijsvakbonden) stemde ik bij verkiezingen voor een oppositiepartij! Baai tu weej: Ik heb in eer en geweten nog nooit voor een regeringspartij kunnen kiezen... De beste vakbondsactie die alleen de schuldigen treft is de achterban te adviseren NIET voor een regeringspartij te stemmen. Maar mijn uitleg is misschien wat te simpel, en zeker niet politiekcorrect...

Ludo

*****

EUssr = EUrabië

Alle jaren al weigert de officiële financiële waakhond, The European Court of Auditors van de EU, de jaarrekeningen van de EU goed te keuren omdat deze bol staan van fraude en fouten.

“Het grootste deel van het betalingsbudget was opnieuw in belangrijke mate aangetast door juridische fouten en onregelmatigheden”, verklaarde ze. Ze weigerde vooral de budgetten voor de buitenlandse politiek en de hulpprogramma's van de EU goed te keuren, waarvan vele gericht zijn op Arabische landen. Op de helft van de projectbudgetten van de Europese Commissie was onvoldoende toezicht. Het gaat hier om miljarden.En zoals het past voor een dictatuur doet de EUssr  rustig verder en werkt zij het programma van Eurabië af.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De automatische indexkoppeling - POLL

 

Voor het eerst sinds de jaren tachtig zet een minister van Financiën, Steven Vanackere (CD&v), de deur op een kier voor een indexsprong. Niet om de begroting te stutten, maar wel om de concurrentiekracht van de bedrijven te versterken. Ook zijn partijgenoot en Vlaams minister-president Kris Peeters noemt een indexsprong een interessant idee.

Goed, dat weten we dan : de tjeven laten een ballonnetje op. Een voorbode van de vermoedelijk definitieve loskoppeling tussen de lonen en de index. Wat vindt u ervan : moet de automatische indexering van de lonen verdwijnen ?

Zie onze poll in de rechterkolom, onder het portretje van onze vriend Philip Claeys. (wil u daar ook prijken met uw foto, dan moet u dat voorleggen aan onze redactie).

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Strangers charlestonnen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 januari : actie tegen sluikstorten

 

 

(dank aan Lord Onslow)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL kabinet stemt in met boerkaverbod

 

Mensen die op straat een boerka, een bivakmuts of een integraalhelm dragen, kunnen straks een boete tegemoet zien. Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met een verbod op gezichtsbedekkende kleding.

Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) noemde vrijdag na afloop van de ministerraad het boerkaverbod ,,van onvoorstelbaar groot belang", zelfs al is het aantal vrouwen dat een boerka draagt beperkt. Ze zei het heel belangrijk te vinden dat mensen elkaar in een open samenleving open benaderen.

Openbare orde
Volgens het kabinet biedt het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens de ruimte de vrijheid van godsdienst enigszins in te perken als dit in het belang is van de openbare orde.

Carnavalsvierders en sinterklazen hoeven zich geen zorgen te maken als ze onherkenbaar de straat op gaan.


Zorgen over verschuiving
De Amsterdamse jongerenimam Yassin Elforkani: ,,Ik maak me zorgen over de verschuiving binnen de samenleving als het gaat om de beperking van vrijheden. Helaas worden vrouwen die een boerka dragen nu nog meer beperkt. Ik hoop dat de Eerste Kamer er niet mee instemt, net als bij het verbod op ritueel slachten. We hebben gelukkig nog een Grondwet die alles toetst.''

,,Vrouwen die ik ken die een boerka dragen, willen geen gehoor geven aan het verbod. Ze zeiden: als het zover komt, dan blijf ik thuis. Het gaat om een verplichting en dat accepteren ze niet.''

'Zelfbeschikking staat bij ons voorop'
Leyla Çakir, voorzitter van moslimvrouwenorganisatie Al Nisa: ,,Wij zijn nooit voor een boerkaverbod geweest. Volgens ons moet een vrouw zelf kunnen beslissen om er een te dragen. Zelfbeschikking staat voor ons voorop. Het zou nu best kunnen dat sommige vrouwen demonstratief op straat een boerka gaan dragen, maar er zullen zeker ook vrouwen zijn die nu niet meer hun huis uitkomen.''

http://www.depers.nl/binnenland/626572/Kabinetsakkoord-boerkaverbod.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter attentie van uw bankier

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse Vlieg

 

Oké, paprika kende ik, voor ik naar Spanje verhuisde, ik had zelfs een klant, een Hollander uit de bloembollenstreek, die in zijn vrije uren rode paprika’s kweekte in een serre achter zijn bloembollenbedrijf, maar zoete aardappelen of patatas dulces, uitgesproken met een “b” in plaats van een “p”, batatas dulces, daar had ik nooit eerder van gehoord. Mijn Spaanse vriendin vertelde me dat Christoffel Columbus de zoete aardappel vanuit Latijns-Amerika naar Europa bracht, in het jaar 1500-of-zo, maar dat wist ik niet toen ik op de overdekte mercado voor het eerst oog in oog stond met die droge, lichtjes paarse, langwerpige knollen.
Je moet weten, mijn Spaanse vriendin was niet alleen van alle markten thuis, zij was ook een potpourri van nationaliteiten, met twee paspoorten, een Spaans en een Argentijns, en het hadden er net zo goed drie kunnen zijn want haar grootvader langs moederskant, een Catalaan in hart en nieren, catalán catalanista, emigreerde naar Cuba en verwierf er de Cubaanse nationaliteit.
Ik herinner mij - in de slaapkamer van haar moeder, op een dressoir - een familiefoto in een zilveren lijst: vier Zuid-Amerikaanse indianen met pluimen in het haar en een levende slang om de hals dansen een regendans, onder luid tromgeroffel, en hoewel de foto in zwart-wit was, zag ik meteen dat de indianen veelkleurige gewaden droegen, met frennen en tierlantijnen en witte en blauwe kralen, de kleuren van de Argentijnse vlag.
Mijn vriendin kocht een zak zoete aardappelen.
Ik keek naar de hemel - blauw, stralende zon - en hoopte dat zij geen indiaanse regendans zou inzetten.
“Wat doen we daarmee?” vroeg ik.
“Opeten,’ zei mijn vriendin.
Omdat ikzelf een keer of vier, vijf bij de indianen in Zuid-Amerika ben geweest, in Argentinië, Paraguay, Brazilië en zelfs heel even in Uruguay, loop ik niet hoog op met hun culinaire kunsten.
“Wat eten we vanavond?” vroeg ik.
Een indiaan schudde met een boom.
Er vielen witte, harige rupsen uit.
“Orugas,” zei hij en stak een handvol levende rupsen in zijn mond.
Ik mag er niet aan denken. Zuid-Amerikanen zijn geen Piet Huysentruyt of Jeroen Meus en zeker geen Ferran Adriá.

“Algo más?” zei de verkoopster op de overdekte markt.
“Heb je ook Spaanse vlieg?” vroeg ik.
Zij lachte uitbundig. “Heb jij dat nodig, Spaanse vlieg?” zei ze.
“Natuurlijk,” antwoordde ik, “je kent mijn motto: hoe heter, hoe beter.”
Enfin, geen Spaanse vlieg.
“Doe er dan een flesje Tabasco bij,” zei ik.
Je moet weten, waar ik van spreek, in die tijd was geen sprake van Viagra. Begrijp je?

© Stan Lauryssens

http://www.viw-costablanca.com/stan31.shtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schone schijn

 

Bart is nog wat onwennig in zijn nieuwe lichaam. Hij heeft 20 kilo's verloren, maar is hij ook zijn streken kwijt ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS

 

PS

linkse rakkers
poenpakkers
kaviaarsocialisten
volgevreten communisten

de Vlaming is een smeerlap
en toch leef je op zijn kap
en eigen portefeuille eerst
daar waar di rupo heerst

je ziet ons zo graag betalen
maar ooit zullen wij bepalen
wanneer jij de boeken sluit
en stampen je ons Vlaanderen uit 

Johan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze Gentse vrienden

 

 

Zeer knappe vertolking van Klokke Roeland, gespeeld in het Belfort van Gent.
Tekst: Albrecht Rodenbach (die mag u zelf meezingen)
Melodie: J. De Stroop


27-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilse Uyttersprot (CD&V) : *Laten we het over de inhoud hebben*

 

De Aalsterse burgemeester, Ilse Uyttersprot van het ophefmakende filmpje "Wippen op de toren" heeft via haar raadsman een aantal websteks gevraagd het gênante document te verwijderen. Het  verzoek werd als volgt geformuleerd : "Intussen is de nieuwswaarde hiervan gedateerd en wensen we dat u het filmpje van uw website verwijderd. Het filmpje bevat beelden waarvoor Ilse Uyttersprot nooit de toestemming gaf ze te publiceren en zijn een duidelijke inbreuk op haar privacy." (inclusief de taalkemel, verwijderd met een d).  De burgemeester voegde er achteraf nog heel verstandig aan toe : "Voor de rest kan ik enkel hopen dat het in de toekomst eens kan gaan over de inhoud".

De inhoud ?  Breek ons de bek niet open, mevrouw de burgemeester.  Met uw seksuele esbattementen kunnen we misschien lachen, verontwaardigd zijn of u feliciteren met uw vindingrijkheid.  Helaas is het pover gesteld met uw emotionele intelligentie en uw taalvaardigheid : in plaats van de affaire te laten doodbloeden, wakkert u het vuurtje weer aan. 

Misschien is Uyttersprot een lekker vrouwtje maar alleszins geen slim vrouwtje.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 27 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Staking. 

Strikt genomen staken de kleurvakbonden tegen zichzelf daar zij behoren tot het systeem dat de oorzaak is van de huidige malaise. Hun geveinsde klassenstrijd leidt de aandacht af van het feit dat werkgevers en werknemers in casu ten gronde gelijklopende belangen hebben. Beiden zijn slachtoffers van het sinds jaren falende Belgische politieke bestel. Zo lang hun vertegenwoordigers hiervan echter geen afstand durven nemen zal de sociale onvrede een exponentieel symptoom blijven van een dieperliggende, sluipende algehele neergang.

Met hoogachting,

K. M. Neeroeteren

*****

Cultuur 

Zo leer je nog eens wat over onze getinte, kansarme bontkraagjes en glimjassen... http://www.dumpert.nl/mediabase/foto/9e81e6d5_dumpert_ios_upload.jpg Vriendelijke vrijdaggroet,

Pol D.

*****

Assyrische gemeenschap

Geachte Redactie,

Hoe groot die bende Assyriërs in Mechelen is, wéét ik natuurlijk niet want in mijn coté zijn zulke mensen niet te vinden, en daarom ging ik eens te rade bij tante "Wiki".

Zij was uiterst spraakzaam : Zelf absoluut geen kerkganger zijnde, is de steun van Bart Somers  nog zo'n slecht idee niet, hoor INDIEN die beloofde, of uitgekeerde som, AFGETROKKEN is, of zal worden, van de geldelijke steun die de stad Mechelen geeft aan baardige-mannetjes-in-soepjurken-verenigingen. Van "nature-uit" hoort geen ènkele volksvreemde gemeenschap thuis in Vlaanderen, doch naar mijn bescheiden mening, zullen die Assyriërs bij de eerste groepjes behoren die zich het best, zonder bijkomende problemen, zouden kunnen integreren in ONZE zeden & gewoontes.

Victor van Vosselaer

*****

Cameron beter met geweer

Oproepen tot geweld is uiteraard verboden en niet correct. Het is ongepast voor onze beschaafde samenleving. Maar wanneer die beschaafde samenleving bedreigd wordt door een aantal figuren die duistere kanttekeningen maken bij een bepaalde religie dan kan en moet de wet van de zelfverdediging zijn intrede doen.

Sedert het onstaan van de mensheid hebben bepaalde individuen, groepen en landen steeds hun medemensen onderdrukt van het Romeinse rijk tot Hitler en alles wat, daarvoor , daartussen en nog bezig is. Nu is het blijkbaar de beurt aan de Islam om het ook eens te proberen. Inplaats van een Napoleon of Hitler nu eens een God,een Allah, bij monde van een kliek struikbaardige vertegenwoordigers. Dat hoog wereldvreemd hof rechten van de mens schijnt dat niet te kunnen begrijpen. Gevaarlijke individuen krijgen bescherming. Ik voorzie een ondergrondse beweging voor opruimingswerk van staatgevaarlijke gangsters die zich verschuilen achter een godsdienst met maar een doel : macht en onderwerping.

Is dat oproepen tot geweld  ?  Ik denk het niet. Kan men dat niet vergelijken met de talrijke verzetsbewegingen tijdens WO II aan wie wij mede onze vrijheid te danken hebben . Wij leven op een tikkende tijdbom, geplaatst onder de westerse waarden en cultuur. Feit is, er zal iets moeten gebeuren, enkel kwestie van tijd. Mestkevers dienen te worden uitgeroeid en daarvoor zijn alle middelen goed. Moedige uitspraak door twee groten der aarde heeft nu de juiste betekenis gekregen . Niemand kan blind blijven voor de opgang van de gevaarlijke fanatieke nieuwe orde,tenzij je echt heel dom bent of super correct.

René

*****

De bank van Mohammed.

Geachte redactie.

Naar we via de media vernemen is de oprichting van een Islamitische bank in dit onland nog maar een kwestie van tijd. De baardmannen zijn allang vragende partij in deze om een eigen bank op te richten volgens de sharia wetgeving. Uiteraard kunnen zij rekenen op de goedkeuring van onze poco smoelentrekkers want Prachtmensen mag nu eenmaal geen zandkorrel in de weg gelegd worden.

Een blik in de regelgeving van sharia banken laat weten dat het verboden is door bank en hun cliënteel om winstbejag na te streven, of geldelijke steun te verlenen aan diensten of bedrijven die zich bezighouden met wapenhandel, prostitutie en ander van dat minder fraai gedoe. Kortom een zuivere bank wars van allerlei onfantsoenlijkheden zoals de christelijke DEXIA-gabbers het gelapt hebben.

Wat ik mij afvraag is het feit of een sharia bank buiten de Belgische wetgeving valt ?  Kunnen drugdealers, mensensmokkelaars, huisjesmelkers, dievenbendes en ander crapuul hun crimineel verdiend geld ongecontroleerd op zulk een bank deponeren? Witwas met de goedkeuring van Allah ? Of zal Johan met de baard via de bankcommissie inzage eisen van de interne keuken van de sharia bank. Ik vrees dat zijn neus dan nog platter gaat worden. Ten slotte nog een bedenking,wie betaalt het wapentuig dat de prachtmensen gebruiken om dood en vernieling te zaaien ?  De bank van tante post of deze van Saoudie-Arabië, Iran of andere prachtlanden ? Wat zou de profeet hier van zeggen ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij kijken in de glazen bol van de VRT : de staking zal een succes zijn

 

U mag er zeker van zijn dat wij maandag 30 januari present zullen zijn op het wereldwijde internet, afdeling Seniorennet, Blogs : Angeltjes.

Voor ons  geen staking, geen dubbelzinnigheden en geen valse lofzang op het eigen grote ongelijk, zoals de vakbonden.  Niet dat wij plots de minderheidsregering Di Rupo sympathiek vinden en haar krakende maatregelen goedpraten.  Het protest onder vorm van een algemene staking brengt vooral schade toe aan de gemeenschap, de bedrijven, en het sociale leven waarin wij allen onze plaats innemen.

De syndicaten hebben gedurende de 540 dagen van de regeringsformatie hemel en aarde bewogen om de eenheid van het land B niet in gevaar te brengen. Binnenskamers werden de vermeende Vlaams-nationalisten van de N-vA verketterd en zwart gemaakt : het zou schadelijk zijn deze lieden in een regering te loodsen, want niet alleen beogen zij de splitising van belgië, het zijn bovendien aartsconservatieven. De Wever is de spreekbuis van de Vlaamse werkgevers en de roeptoeter van het verderfelijke kapitalisme.  Het syndicaal gekonkel (dat samenviel met de intenties van het paleis en de Franstaligen)  werd finaal beloond : de N-vA werd door de keuning en de PS, met een behulpzaam knietje door de immer betrouwbare CD&v, aan de deur gezet. Wij waren niet verrast, de strategie van De Wever heeft nooit genade gekend in onze radicale ogen.

Alle belgicisten, socialisten en syndicalisten waren echter blij. De rest van het verhaal is bekend : ook de volgzame groene communistjes werden gedumpt en de liberaal Decroo werd, omdat het niet anders kon, toegelaten tot het sanhedrin van de macht.

De vakbonden die nooit bereid zijn om één sociale stap terug te zetten, hadden plots een regering zoals zij zo vurig verlangd hadden, maar het werd niet hun regering, alhoewel de premier een socialist is en de Vlaamse roodjes er terug bij zijn. 

Als een stormram werd de blauwe Van Quickenborne vooruitgestuurd om de pensioenhervorming er door te jagen. Momenteel is het één chaos in de Zuidertoren te Brussel, waar de pensioendiensten met de handen in het haar afwachten, wat zij aan de nieuwe pensioengerechtigden moeten vertellen. Wie in deze periode een pensioenaanvraag indient, wordt wandelen gestuurd met de mededeling, dat het dossier niet kan geopend worden bij gebrek aan concrete informatie. Dat is natuurlijk geen reden om het land lam te leggen.

Bizar is de vaststelling dat er zelfs twijfel bestaat  bij de christelijke vakbond of het opportuun is om deel te nemen aan de staking.  De leiding zit verveeld met het uitlekken van mailberichten over deze zaak, maar het wordt niet ontkend.  Het socialistische ABVV moest deze week ingrijpen om haar Limburgse afdeling af te remmen om dubbel stakersgeld uit te betalen bij een privébedrijf dat de staking wilde counteren met een premie. 

Men kan bezwaarlijk spreken van een golf van verontwaardiging die over het land rolt en die massaal de geplande acties van de sociale organisaties ondersteunt. Integendeel. Een ruime meerderheid van de bevolking gaat niet akkoord. Aangezien de dienstverlenende sectoren van het openbaar vervoer in handen zijn van pure syndicalisten zal er wel de nodige hinder ontstaan en schade berokkend worden. En op privé-terreinen zullen haantjes-de-voorsten de klassieke paletten laten branden en de werkwilligen verhinderen hun bedrijf binnen te gaan.

Gelukkig hebben we nog de VRT. Wat daar zal gebeuren voor de normale radio- en tv-uitzendingen, weten we nog niet en het deert ons niet. Wie echter niet staakt, dat is de Nieuwsdienst. Die blijft op antenne en houdt luisteraars en kijkers op de hoogte.  U mag er zeker van zijn, dat verslaggeving zal gebeuren in strikte neutraliteit en objectiviteit. Daarom kunnen wij nu reeds mededelen,  dat vast staat dat de staking een groot succes zal zijn. Althans als u naar de syndicale zender, 0000,  luistert of kijkt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACV : staken of niet staken ?

 

Het ACV-Openbare diensten is er nog niet helemaal uit of de aangekondigde algemene staking van maandag a.s. het ideale drukkingsmiddel zou zijn om de regering Di Rupo onder druk te zetten. Voor ons is die staking niet meer dan een opgeblazen affaire waarmede de syndicaten hun spierballen tonen met het oog op de syndicale verkiezingen.Dat hiermede grote economische schade wordt aangericht, zal de partijpolitieke vakbonden worst wezen. Typisch voor de tjevenvakbond is de twijfelhouding. Een beetje staken en een beetje niet staken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 777)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Geloof het maar dat de meeste "beroepspolitiekers" huichelaars zijn.

Indien u zich van hogervermelde bewering had willen overtuigen dan had u de vorige dagen moeten kijken naar de Amerikaanse TV-zender CNN.Het is bijna niet te geloven wat dit TV-station allemaal heeft uitgezonden in verband met zogenaamde beroepspolitiekers.

Eerst en vooral waren er de debatten tussen de laatste vier overgebleven Republikeinse kandidaten die naar het presidentschap van hun land dingen. Deze debatten hebben meer weg van moddergevechten tussen pseudo-intellectuelen of aankomende debielen. Men heeft soms de indruk dat deze beroepshuichelaars menen dat hun resultaten alleen maar kunnen verbeteren indien ze bij hun tegenstanders, zoveel als enigzins mogelijk, messen in de rug planten of zoveel mogelijk slagen onder de gordel toedienen.

Voor miljoenen TV-kijkers betichten ze hun concurrenten, die eveneens naar het hoogste ambt van dit land dingen en meestal zonder over degelijke bewijzen te beschikken, van allerlei fouten of misdaden. Het gaat dan van huwelijksontrouw tot belastingsontduiking via het verlenen van ongeoorloofde hand- en spandiensten. De normale TV-kijker moet zich beschaamd hebben gevoeld bij het kijken naar dit verbale spektakel.

Wanneer men nu reeds weet dat deze vuilspuiters zich over enkele maanden zullen moeten scharen acher de winner van dit moddergevecht en dat ze elkaars handen in de lucht steken op weg naar de eindoverwinning, dan kan men voor dat soort kandidaten alleen maar misprijzen opbrengen. Zelfs in ons apenland getuigen onze beroepshuichelaars van meer respect voor elkaar en zouden deze Amerikaanse toestanden niet mogelijk zijn.

Maar er was deze week ook de belangrijke toespraak, State of the Union genaamd, van de democraat en tevens President, OBAMA. Deze beroepstetteraar zou nog een lesje kunnen leren van Fidel Castro op gebied van langdradige redevoeringen. Bovendien weet Castro dan nog soms wat zinnigs te vertellen terwijl OBAMA de toehoorders bezig houdt met de ene nietszeggende verklaring na de andere in de trant van:
-het is hoog tijd geworden dat de paarden die het hardste werken ook het meeste haver verdienen of
-samen met u allen wil ik vechten voor een betere toekomst voor ons land of
-wij moeten solidair zijn met de zwaksten uit onze samenleving enz.,  bla bla bla.

De meest huichelachtige zin uit zijn toespraak was wel toen hij verklaarde dat iedereen die meer dan 1 miljoen dollar per jaar verdient minstens 30% belastingen zou moeten betalen. Deze verklaring was een verwijzing naar de publicatie van de belastingaangiften van de Republikeinse kandidaat Mitt Romney. Deze kandidaat die jaarlijks een fortuin blijkt te verdienen, en dit bedrag steeds correct aangeeft volgens de vigerende wetten in de VS, moet hierop slechts ongeveer 15% betalen en dit eveneens volgens de bestaande wetgeving. Dat vele belastingbetalers in de USA  die maar een fractie verdienen van Mitt Romney veel meer moeten afdragen is niet de fout van Mitt Romney maar wel van de onrechtvaardige bestaande wetgeving.
Wat mooiprater OBAMA er niet aan toevoegde is dat hij reeds meer dan drie jaar President is en al de tijd heeft gehad om zich in te spannen een einde te stellen aan die domme wetten.

Maar nu hij zich in de laatste rechte lijn naar de volgende verkiezingen bevindt, toont hij zijn ware gedaante. Juist zoals andere kandidaten bewijst hij eveneens een beroepspoenpakker te zijn. Allen hebben ze onverantwoord hoge bedragen van machtige groepen en personen aangenomen om hun vreselijk dure kiescampagnes te laten financieren. Hierdoor zijn ze bij een eventuele verkiezing of herverkiezing vooraf aan handen en voeten gebonden. Dit is de werkelijkheid en al de rest is WIND.

Wij zouden doodverlegen zijn indien we ooit in ons leven een enkele cent zouden aangenomen hebben, van wie ook, om een verkiescampagne voor een politiek mandaat te laten financieren.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door het Rood naar het Paradijs

 

De heer Melkior Wathelet heeft gedurende vele jaren op voorbeeldige wijze het departement migratie en asiel geleid, zoals we dagelijks merken in de straten van onze steden en gemeentes en in de lege kassen van de OCMW's. Dank daarvoor, Melkior.

Zijn partij, de CdH (franstalige christen-democraten met een linkse slag van de molen) heeft hem opnieuw een staatssecretariaat in de schoot geworpen, namelijk dat van mobiliteit. Ook daar mogen we ons verwachten aan schitterende initiatieven en weldra is het finito met files, met autorijden en verplaatsingen in het algemeen. "Blijf thuis, dan zijn de verkeersproblemen opgelost" is de basisfilosofie van de nieuwe Mobiliteitsmanager.

Een van de eerste beleidsdaden van de gewezen migratie-specialist is een parel van wijsheid en eenvoud. De fietsers zullen weldra door het rode licht mogen rijden. Daarvoor werd een nieuw verkeersbord in het leven geroepen, eigenhandig ontworpen door Melkior. Hij is te bescheiden om het toe te geven, maar de eenvoud van het ontwerp verraadt de hand van de grote staatsman.  Het gaat om twee borden in de vorm van een omgekeerde driehoek, met daarop een fiets en een pijl (die naar rechts of rechtdoor wijst). Er staat ook een verkeerslicht afgebeeld met een rood licht waarover een kruis en de letters NO. Simpel, comfortabel en dodelijk.

De Fietsersbond is enthousiast volgens een woordvoerder :  "In principe volgen velocyclisten géén enkel verkeersreglement en ook zonder deze nieuwe regeling negeren onze leden verkeerslichten en verkeersborden.  Deze wijze maatregel is vooral een waarschuwing voor onze aartsvijanden, de automobielbezitters. Bij elke aanrijding is het nu duidelijk dat zij verantwoordelijk zijn en moeten opdraaien voor de kosten. Als uw geliefde het leven laat, bent u tenminste zeker dat u zal vergoed worden zonder proces."

De creativiteit van de nieuwe mobiliteits-staatssecretaris gaat nog verder : er komen fietsstraten waar tweewielers de hele rijbaan in beslag nemen en niet ingehaald mogen worden door de aartsvijand, de automobiel. Een systeem zoals in Nederland al jaren in zwang.  Bij dit reglement hoort ook een nieuw verkeersbord : een zeshoek, gevat in een cirkel die omkranst wordt door een driehoek met in elke hoek een fietser die naar een andere richting rijdt. In de zeshoek een autootje dat voortgeduwd door een zwetend mannetje met in tekstballon de woorden : "Ik ben een ezel - Je suis un con - Ich bin ein Belgier".

Verkeersborden moeten in de filosfie van Melkior niet enkel het verkeer versoepelen maar zij zijn de aangewezen middelen om maatschappelijke boodschappen te verkondigen die de bevolking aanporren om correct te leven en te handelen. Volg de ploeg van Elio en u komt in het Paradijs.

Ray

Bron : Vandaag.be




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!