Angeltjes
28-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter attentie van uw bankier

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse Vlieg

 

Oké, paprika kende ik, voor ik naar Spanje verhuisde, ik had zelfs een klant, een Hollander uit de bloembollenstreek, die in zijn vrije uren rode paprika’s kweekte in een serre achter zijn bloembollenbedrijf, maar zoete aardappelen of patatas dulces, uitgesproken met een “b” in plaats van een “p”, batatas dulces, daar had ik nooit eerder van gehoord. Mijn Spaanse vriendin vertelde me dat Christoffel Columbus de zoete aardappel vanuit Latijns-Amerika naar Europa bracht, in het jaar 1500-of-zo, maar dat wist ik niet toen ik op de overdekte mercado voor het eerst oog in oog stond met die droge, lichtjes paarse, langwerpige knollen.
Je moet weten, mijn Spaanse vriendin was niet alleen van alle markten thuis, zij was ook een potpourri van nationaliteiten, met twee paspoorten, een Spaans en een Argentijns, en het hadden er net zo goed drie kunnen zijn want haar grootvader langs moederskant, een Catalaan in hart en nieren, catalán catalanista, emigreerde naar Cuba en verwierf er de Cubaanse nationaliteit.
Ik herinner mij - in de slaapkamer van haar moeder, op een dressoir - een familiefoto in een zilveren lijst: vier Zuid-Amerikaanse indianen met pluimen in het haar en een levende slang om de hals dansen een regendans, onder luid tromgeroffel, en hoewel de foto in zwart-wit was, zag ik meteen dat de indianen veelkleurige gewaden droegen, met frennen en tierlantijnen en witte en blauwe kralen, de kleuren van de Argentijnse vlag.
Mijn vriendin kocht een zak zoete aardappelen.
Ik keek naar de hemel - blauw, stralende zon - en hoopte dat zij geen indiaanse regendans zou inzetten.
“Wat doen we daarmee?” vroeg ik.
“Opeten,’ zei mijn vriendin.
Omdat ikzelf een keer of vier, vijf bij de indianen in Zuid-Amerika ben geweest, in Argentinië, Paraguay, Brazilië en zelfs heel even in Uruguay, loop ik niet hoog op met hun culinaire kunsten.
“Wat eten we vanavond?” vroeg ik.
Een indiaan schudde met een boom.
Er vielen witte, harige rupsen uit.
“Orugas,” zei hij en stak een handvol levende rupsen in zijn mond.
Ik mag er niet aan denken. Zuid-Amerikanen zijn geen Piet Huysentruyt of Jeroen Meus en zeker geen Ferran Adriá.

“Algo más?” zei de verkoopster op de overdekte markt.
“Heb je ook Spaanse vlieg?” vroeg ik.
Zij lachte uitbundig. “Heb jij dat nodig, Spaanse vlieg?” zei ze.
“Natuurlijk,” antwoordde ik, “je kent mijn motto: hoe heter, hoe beter.”
Enfin, geen Spaanse vlieg.
“Doe er dan een flesje Tabasco bij,” zei ik.
Je moet weten, waar ik van spreek, in die tijd was geen sprake van Viagra. Begrijp je?

© Stan Lauryssens

http://www.viw-costablanca.com/stan31.shtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schone schijn

 

Bart is nog wat onwennig in zijn nieuwe lichaam. Hij heeft 20 kilo's verloren, maar is hij ook zijn streken kwijt ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS

 

PS

linkse rakkers
poenpakkers
kaviaarsocialisten
volgevreten communisten

de Vlaming is een smeerlap
en toch leef je op zijn kap
en eigen portefeuille eerst
daar waar di rupo heerst

je ziet ons zo graag betalen
maar ooit zullen wij bepalen
wanneer jij de boeken sluit
en stampen je ons Vlaanderen uit 

Johan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze Gentse vrienden

 

 

Zeer knappe vertolking van Klokke Roeland, gespeeld in het Belfort van Gent.
Tekst: Albrecht Rodenbach (die mag u zelf meezingen)
Melodie: J. De Stroop


27-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilse Uyttersprot (CD&V) : *Laten we het over de inhoud hebben*

 

De Aalsterse burgemeester, Ilse Uyttersprot van het ophefmakende filmpje "Wippen op de toren" heeft via haar raadsman een aantal websteks gevraagd het gênante document te verwijderen. Het  verzoek werd als volgt geformuleerd : "Intussen is de nieuwswaarde hiervan gedateerd en wensen we dat u het filmpje van uw website verwijderd. Het filmpje bevat beelden waarvoor Ilse Uyttersprot nooit de toestemming gaf ze te publiceren en zijn een duidelijke inbreuk op haar privacy." (inclusief de taalkemel, verwijderd met een d).  De burgemeester voegde er achteraf nog heel verstandig aan toe : "Voor de rest kan ik enkel hopen dat het in de toekomst eens kan gaan over de inhoud".

De inhoud ?  Breek ons de bek niet open, mevrouw de burgemeester.  Met uw seksuele esbattementen kunnen we misschien lachen, verontwaardigd zijn of u feliciteren met uw vindingrijkheid.  Helaas is het pover gesteld met uw emotionele intelligentie en uw taalvaardigheid : in plaats van de affaire te laten doodbloeden, wakkert u het vuurtje weer aan. 

Misschien is Uyttersprot een lekker vrouwtje maar alleszins geen slim vrouwtje.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 27 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Staking. 

Strikt genomen staken de kleurvakbonden tegen zichzelf daar zij behoren tot het systeem dat de oorzaak is van de huidige malaise. Hun geveinsde klassenstrijd leidt de aandacht af van het feit dat werkgevers en werknemers in casu ten gronde gelijklopende belangen hebben. Beiden zijn slachtoffers van het sinds jaren falende Belgische politieke bestel. Zo lang hun vertegenwoordigers hiervan echter geen afstand durven nemen zal de sociale onvrede een exponentieel symptoom blijven van een dieperliggende, sluipende algehele neergang.

Met hoogachting,

K. M. Neeroeteren

*****

Cultuur 

Zo leer je nog eens wat over onze getinte, kansarme bontkraagjes en glimjassen... http://www.dumpert.nl/mediabase/foto/9e81e6d5_dumpert_ios_upload.jpg Vriendelijke vrijdaggroet,

Pol D.

*****

Assyrische gemeenschap

Geachte Redactie,

Hoe groot die bende Assyriërs in Mechelen is, wéét ik natuurlijk niet want in mijn coté zijn zulke mensen niet te vinden, en daarom ging ik eens te rade bij tante "Wiki".

Zij was uiterst spraakzaam : Zelf absoluut geen kerkganger zijnde, is de steun van Bart Somers  nog zo'n slecht idee niet, hoor INDIEN die beloofde, of uitgekeerde som, AFGETROKKEN is, of zal worden, van de geldelijke steun die de stad Mechelen geeft aan baardige-mannetjes-in-soepjurken-verenigingen. Van "nature-uit" hoort geen ènkele volksvreemde gemeenschap thuis in Vlaanderen, doch naar mijn bescheiden mening, zullen die Assyriërs bij de eerste groepjes behoren die zich het best, zonder bijkomende problemen, zouden kunnen integreren in ONZE zeden & gewoontes.

Victor van Vosselaer

*****

Cameron beter met geweer

Oproepen tot geweld is uiteraard verboden en niet correct. Het is ongepast voor onze beschaafde samenleving. Maar wanneer die beschaafde samenleving bedreigd wordt door een aantal figuren die duistere kanttekeningen maken bij een bepaalde religie dan kan en moet de wet van de zelfverdediging zijn intrede doen.

Sedert het onstaan van de mensheid hebben bepaalde individuen, groepen en landen steeds hun medemensen onderdrukt van het Romeinse rijk tot Hitler en alles wat, daarvoor , daartussen en nog bezig is. Nu is het blijkbaar de beurt aan de Islam om het ook eens te proberen. Inplaats van een Napoleon of Hitler nu eens een God,een Allah, bij monde van een kliek struikbaardige vertegenwoordigers. Dat hoog wereldvreemd hof rechten van de mens schijnt dat niet te kunnen begrijpen. Gevaarlijke individuen krijgen bescherming. Ik voorzie een ondergrondse beweging voor opruimingswerk van staatgevaarlijke gangsters die zich verschuilen achter een godsdienst met maar een doel : macht en onderwerping.

Is dat oproepen tot geweld  ?  Ik denk het niet. Kan men dat niet vergelijken met de talrijke verzetsbewegingen tijdens WO II aan wie wij mede onze vrijheid te danken hebben . Wij leven op een tikkende tijdbom, geplaatst onder de westerse waarden en cultuur. Feit is, er zal iets moeten gebeuren, enkel kwestie van tijd. Mestkevers dienen te worden uitgeroeid en daarvoor zijn alle middelen goed. Moedige uitspraak door twee groten der aarde heeft nu de juiste betekenis gekregen . Niemand kan blind blijven voor de opgang van de gevaarlijke fanatieke nieuwe orde,tenzij je echt heel dom bent of super correct.

René

*****

De bank van Mohammed.

Geachte redactie.

Naar we via de media vernemen is de oprichting van een Islamitische bank in dit onland nog maar een kwestie van tijd. De baardmannen zijn allang vragende partij in deze om een eigen bank op te richten volgens de sharia wetgeving. Uiteraard kunnen zij rekenen op de goedkeuring van onze poco smoelentrekkers want Prachtmensen mag nu eenmaal geen zandkorrel in de weg gelegd worden.

Een blik in de regelgeving van sharia banken laat weten dat het verboden is door bank en hun cliënteel om winstbejag na te streven, of geldelijke steun te verlenen aan diensten of bedrijven die zich bezighouden met wapenhandel, prostitutie en ander van dat minder fraai gedoe. Kortom een zuivere bank wars van allerlei onfantsoenlijkheden zoals de christelijke DEXIA-gabbers het gelapt hebben.

Wat ik mij afvraag is het feit of een sharia bank buiten de Belgische wetgeving valt ?  Kunnen drugdealers, mensensmokkelaars, huisjesmelkers, dievenbendes en ander crapuul hun crimineel verdiend geld ongecontroleerd op zulk een bank deponeren? Witwas met de goedkeuring van Allah ? Of zal Johan met de baard via de bankcommissie inzage eisen van de interne keuken van de sharia bank. Ik vrees dat zijn neus dan nog platter gaat worden. Ten slotte nog een bedenking,wie betaalt het wapentuig dat de prachtmensen gebruiken om dood en vernieling te zaaien ?  De bank van tante post of deze van Saoudie-Arabië, Iran of andere prachtlanden ? Wat zou de profeet hier van zeggen ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij kijken in de glazen bol van de VRT : de staking zal een succes zijn

 

U mag er zeker van zijn dat wij maandag 30 januari present zullen zijn op het wereldwijde internet, afdeling Seniorennet, Blogs : Angeltjes.

Voor ons  geen staking, geen dubbelzinnigheden en geen valse lofzang op het eigen grote ongelijk, zoals de vakbonden.  Niet dat wij plots de minderheidsregering Di Rupo sympathiek vinden en haar krakende maatregelen goedpraten.  Het protest onder vorm van een algemene staking brengt vooral schade toe aan de gemeenschap, de bedrijven, en het sociale leven waarin wij allen onze plaats innemen.

De syndicaten hebben gedurende de 540 dagen van de regeringsformatie hemel en aarde bewogen om de eenheid van het land B niet in gevaar te brengen. Binnenskamers werden de vermeende Vlaams-nationalisten van de N-vA verketterd en zwart gemaakt : het zou schadelijk zijn deze lieden in een regering te loodsen, want niet alleen beogen zij de splitising van belgië, het zijn bovendien aartsconservatieven. De Wever is de spreekbuis van de Vlaamse werkgevers en de roeptoeter van het verderfelijke kapitalisme.  Het syndicaal gekonkel (dat samenviel met de intenties van het paleis en de Franstaligen)  werd finaal beloond : de N-vA werd door de keuning en de PS, met een behulpzaam knietje door de immer betrouwbare CD&v, aan de deur gezet. Wij waren niet verrast, de strategie van De Wever heeft nooit genade gekend in onze radicale ogen.

Alle belgicisten, socialisten en syndicalisten waren echter blij. De rest van het verhaal is bekend : ook de volgzame groene communistjes werden gedumpt en de liberaal Decroo werd, omdat het niet anders kon, toegelaten tot het sanhedrin van de macht.

De vakbonden die nooit bereid zijn om één sociale stap terug te zetten, hadden plots een regering zoals zij zo vurig verlangd hadden, maar het werd niet hun regering, alhoewel de premier een socialist is en de Vlaamse roodjes er terug bij zijn. 

Als een stormram werd de blauwe Van Quickenborne vooruitgestuurd om de pensioenhervorming er door te jagen. Momenteel is het één chaos in de Zuidertoren te Brussel, waar de pensioendiensten met de handen in het haar afwachten, wat zij aan de nieuwe pensioengerechtigden moeten vertellen. Wie in deze periode een pensioenaanvraag indient, wordt wandelen gestuurd met de mededeling, dat het dossier niet kan geopend worden bij gebrek aan concrete informatie. Dat is natuurlijk geen reden om het land lam te leggen.

Bizar is de vaststelling dat er zelfs twijfel bestaat  bij de christelijke vakbond of het opportuun is om deel te nemen aan de staking.  De leiding zit verveeld met het uitlekken van mailberichten over deze zaak, maar het wordt niet ontkend.  Het socialistische ABVV moest deze week ingrijpen om haar Limburgse afdeling af te remmen om dubbel stakersgeld uit te betalen bij een privébedrijf dat de staking wilde counteren met een premie. 

Men kan bezwaarlijk spreken van een golf van verontwaardiging die over het land rolt en die massaal de geplande acties van de sociale organisaties ondersteunt. Integendeel. Een ruime meerderheid van de bevolking gaat niet akkoord. Aangezien de dienstverlenende sectoren van het openbaar vervoer in handen zijn van pure syndicalisten zal er wel de nodige hinder ontstaan en schade berokkend worden. En op privé-terreinen zullen haantjes-de-voorsten de klassieke paletten laten branden en de werkwilligen verhinderen hun bedrijf binnen te gaan.

Gelukkig hebben we nog de VRT. Wat daar zal gebeuren voor de normale radio- en tv-uitzendingen, weten we nog niet en het deert ons niet. Wie echter niet staakt, dat is de Nieuwsdienst. Die blijft op antenne en houdt luisteraars en kijkers op de hoogte.  U mag er zeker van zijn, dat verslaggeving zal gebeuren in strikte neutraliteit en objectiviteit. Daarom kunnen wij nu reeds mededelen,  dat vast staat dat de staking een groot succes zal zijn. Althans als u naar de syndicale zender, 0000,  luistert of kijkt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACV : staken of niet staken ?

 

Het ACV-Openbare diensten is er nog niet helemaal uit of de aangekondigde algemene staking van maandag a.s. het ideale drukkingsmiddel zou zijn om de regering Di Rupo onder druk te zetten. Voor ons is die staking niet meer dan een opgeblazen affaire waarmede de syndicaten hun spierballen tonen met het oog op de syndicale verkiezingen.Dat hiermede grote economische schade wordt aangericht, zal de partijpolitieke vakbonden worst wezen. Typisch voor de tjevenvakbond is de twijfelhouding. Een beetje staken en een beetje niet staken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 777)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Geloof het maar dat de meeste "beroepspolitiekers" huichelaars zijn.

Indien u zich van hogervermelde bewering had willen overtuigen dan had u de vorige dagen moeten kijken naar de Amerikaanse TV-zender CNN.Het is bijna niet te geloven wat dit TV-station allemaal heeft uitgezonden in verband met zogenaamde beroepspolitiekers.

Eerst en vooral waren er de debatten tussen de laatste vier overgebleven Republikeinse kandidaten die naar het presidentschap van hun land dingen. Deze debatten hebben meer weg van moddergevechten tussen pseudo-intellectuelen of aankomende debielen. Men heeft soms de indruk dat deze beroepshuichelaars menen dat hun resultaten alleen maar kunnen verbeteren indien ze bij hun tegenstanders, zoveel als enigzins mogelijk, messen in de rug planten of zoveel mogelijk slagen onder de gordel toedienen.

Voor miljoenen TV-kijkers betichten ze hun concurrenten, die eveneens naar het hoogste ambt van dit land dingen en meestal zonder over degelijke bewijzen te beschikken, van allerlei fouten of misdaden. Het gaat dan van huwelijksontrouw tot belastingsontduiking via het verlenen van ongeoorloofde hand- en spandiensten. De normale TV-kijker moet zich beschaamd hebben gevoeld bij het kijken naar dit verbale spektakel.

Wanneer men nu reeds weet dat deze vuilspuiters zich over enkele maanden zullen moeten scharen acher de winner van dit moddergevecht en dat ze elkaars handen in de lucht steken op weg naar de eindoverwinning, dan kan men voor dat soort kandidaten alleen maar misprijzen opbrengen. Zelfs in ons apenland getuigen onze beroepshuichelaars van meer respect voor elkaar en zouden deze Amerikaanse toestanden niet mogelijk zijn.

Maar er was deze week ook de belangrijke toespraak, State of the Union genaamd, van de democraat en tevens President, OBAMA. Deze beroepstetteraar zou nog een lesje kunnen leren van Fidel Castro op gebied van langdradige redevoeringen. Bovendien weet Castro dan nog soms wat zinnigs te vertellen terwijl OBAMA de toehoorders bezig houdt met de ene nietszeggende verklaring na de andere in de trant van:
-het is hoog tijd geworden dat de paarden die het hardste werken ook het meeste haver verdienen of
-samen met u allen wil ik vechten voor een betere toekomst voor ons land of
-wij moeten solidair zijn met de zwaksten uit onze samenleving enz.,  bla bla bla.

De meest huichelachtige zin uit zijn toespraak was wel toen hij verklaarde dat iedereen die meer dan 1 miljoen dollar per jaar verdient minstens 30% belastingen zou moeten betalen. Deze verklaring was een verwijzing naar de publicatie van de belastingaangiften van de Republikeinse kandidaat Mitt Romney. Deze kandidaat die jaarlijks een fortuin blijkt te verdienen, en dit bedrag steeds correct aangeeft volgens de vigerende wetten in de VS, moet hierop slechts ongeveer 15% betalen en dit eveneens volgens de bestaande wetgeving. Dat vele belastingbetalers in de USA  die maar een fractie verdienen van Mitt Romney veel meer moeten afdragen is niet de fout van Mitt Romney maar wel van de onrechtvaardige bestaande wetgeving.
Wat mooiprater OBAMA er niet aan toevoegde is dat hij reeds meer dan drie jaar President is en al de tijd heeft gehad om zich in te spannen een einde te stellen aan die domme wetten.

Maar nu hij zich in de laatste rechte lijn naar de volgende verkiezingen bevindt, toont hij zijn ware gedaante. Juist zoals andere kandidaten bewijst hij eveneens een beroepspoenpakker te zijn. Allen hebben ze onverantwoord hoge bedragen van machtige groepen en personen aangenomen om hun vreselijk dure kiescampagnes te laten financieren. Hierdoor zijn ze bij een eventuele verkiezing of herverkiezing vooraf aan handen en voeten gebonden. Dit is de werkelijkheid en al de rest is WIND.

Wij zouden doodverlegen zijn indien we ooit in ons leven een enkele cent zouden aangenomen hebben, van wie ook, om een verkiescampagne voor een politiek mandaat te laten financieren.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door het Rood naar het Paradijs

 

De heer Melkior Wathelet heeft gedurende vele jaren op voorbeeldige wijze het departement migratie en asiel geleid, zoals we dagelijks merken in de straten van onze steden en gemeentes en in de lege kassen van de OCMW's. Dank daarvoor, Melkior.

Zijn partij, de CdH (franstalige christen-democraten met een linkse slag van de molen) heeft hem opnieuw een staatssecretariaat in de schoot geworpen, namelijk dat van mobiliteit. Ook daar mogen we ons verwachten aan schitterende initiatieven en weldra is het finito met files, met autorijden en verplaatsingen in het algemeen. "Blijf thuis, dan zijn de verkeersproblemen opgelost" is de basisfilosofie van de nieuwe Mobiliteitsmanager.

Een van de eerste beleidsdaden van de gewezen migratie-specialist is een parel van wijsheid en eenvoud. De fietsers zullen weldra door het rode licht mogen rijden. Daarvoor werd een nieuw verkeersbord in het leven geroepen, eigenhandig ontworpen door Melkior. Hij is te bescheiden om het toe te geven, maar de eenvoud van het ontwerp verraadt de hand van de grote staatsman.  Het gaat om twee borden in de vorm van een omgekeerde driehoek, met daarop een fiets en een pijl (die naar rechts of rechtdoor wijst). Er staat ook een verkeerslicht afgebeeld met een rood licht waarover een kruis en de letters NO. Simpel, comfortabel en dodelijk.

De Fietsersbond is enthousiast volgens een woordvoerder :  "In principe volgen velocyclisten géén enkel verkeersreglement en ook zonder deze nieuwe regeling negeren onze leden verkeerslichten en verkeersborden.  Deze wijze maatregel is vooral een waarschuwing voor onze aartsvijanden, de automobielbezitters. Bij elke aanrijding is het nu duidelijk dat zij verantwoordelijk zijn en moeten opdraaien voor de kosten. Als uw geliefde het leven laat, bent u tenminste zeker dat u zal vergoed worden zonder proces."

De creativiteit van de nieuwe mobiliteits-staatssecretaris gaat nog verder : er komen fietsstraten waar tweewielers de hele rijbaan in beslag nemen en niet ingehaald mogen worden door de aartsvijand, de automobiel. Een systeem zoals in Nederland al jaren in zwang.  Bij dit reglement hoort ook een nieuw verkeersbord : een zeshoek, gevat in een cirkel die omkranst wordt door een driehoek met in elke hoek een fietser die naar een andere richting rijdt. In de zeshoek een autootje dat voortgeduwd door een zwetend mannetje met in tekstballon de woorden : "Ik ben een ezel - Je suis un con - Ich bin ein Belgier".

Verkeersborden moeten in de filosfie van Melkior niet enkel het verkeer versoepelen maar zij zijn de aangewezen middelen om maatschappelijke boodschappen te verkondigen die de bevolking aanporren om correct te leven en te handelen. Volg de ploeg van Elio en u komt in het Paradijs.

Ray

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beringen schorst 2 Turkse schepenen

 

Voor enkele dagen hebben we de problemen van het Beringse schepencollege besproken met betrekking tot de non-activiteit van twee socialistische Turkse schepenen, Selahattin Koçak en Ahmet Koç.

De zaak is geëscaleerd en gisteren (26 januari 2012) zou, volgens TV-Limburg, het schepencollege beslist hebben, de bevoegdheden van de twee renegaten voor een maand te schorsen.  Deze ongebruikelijke en harde beslissing werd niet enkel genomen door de CD&V-ers maar ook door de andere SP-a schepenen, die ver van gelukkig zijn met de onverantwoorde wijze waarop de twee Turkse afgevaardigden hun mandaat vervullen. Volgens burgemeester Mondelaers (CD&V) behalen de beide flierefluiters een aanwezigheidsscore van 40%. Gebuisd.

Selahattin Koçak, die enkele jaren geleden regelmatig opgevoerd werd in ontspanningsprogramma's van de VRT, had er op gerekend dat hij bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen de socialistische lijst zou aanvoeren.  De vlotte causeur was het TV-succes naar het hoofd gestegen.  Zijn partij was echter minder opgezet met de prestaties van de man en zijn nonchalante levenswijze die hem enkele keren in contact bracht met politie en justitie.

Sturen de twee geschorste schepenen aan op een breuk met hun partij ?  Rekenen zij op de steun van de Turkse gemeenschap en eventueel op die van andere allochtonen in Beringen om de confrontatie aan te gaan met de andere partijen ?  De zetelverdeling is momenteel als volgt : 12 CD&V (inclusief de burgemeester), 12 SP-a, 8 Vlaams Belang (met Bert Schoofs) en 3 VLD.

Wordt vervolgd. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslimkwezel richt taximaatschappij op

 

In Norderstedt (Noord-Duitsland) meent Selim Reid het gat in de markt gevonden te hebben.  De man is het beu dat zijn moeder in het openbaar vervoer lastig gevallen wordt en hij heeft daarom een eigen moslim taxidienst opgericht.  Zo zullen volgens hem ook zijsprongetjes vermeden worden. Een gesprek met de vindingrijke ondernemer:

Selim Reid: Vele zusters en broeders hebben het moeilijk met het feit dat ze niet van het openbaar vervoer kunnen gebruik maken, omdat de door de islam voorgeschreven scheiding der geslachten hier niet toegepast wordt.  De klachten van onze zusters en broeders nemen steeds meer toe en zo ben ik op het idee van een moslim taxidienst gekomen.
FT: Uw motivatie is dus pure naastenliefde?
Selim Reid: Niet uitsluitend, ook omwille van een persoonlijke ervaring.  Ik heb vroeger eens gezorgd dat mijn ouders met iemand konden meerijden van Hamburg naar Berlijn.  Men hoort het immers niet dat ik een migrant ben.  Toen ik mijn ouders naar het trefpunt bracht, zag ik de ijskoude blikken van de chauffeur en zijn gezelschap.  Het was duidelijk dat ze niet van buitenlanders hielden.  Tijdens de rit hebben ze over vreemdelingen in het algemeen en over het hoofddoek van mijn moeder zitten schimpen.  Daar mijn ouders niet op de autobaan konden uitstappen, hebben ze dat alles over zich heen moeten laten gaan.  Men ging ervan uit dat mijn ouders geen Duits verstonden. 
FT: U spreekt over discriminatie en u bekritiseert de onwetendheid van de meerderheid der bevolking.  Is het niet zo dat u met uw taxidienst juist de scheiding – veroorzaakt door de onwetendheid – in de hand werkt?
Selim Reid: Wij doen niets anders dan de christelijke kerkelijke gemeenschappen, die elkaar ondersteunen.  Bovendien mogen niet-moslims ook meerijden.  Wie echt een dialoog wil aangaan, vindt die bij moslim-taxi. 
FT: Waarin onderscheidt u zich van andere vervoersmogelijkheden?
Selim Reid: Het feit dat moslims, zowel mannelijke als vrouwelijke, volgens de islam liefst gescheiden moeten blijven, verhindert onze broeders en zusters vervoermogelijkheden te gebruiken, waarbij we noch de chauffeur noch de medereizigers kunnen kiezen.  Daarom was het voor moslima’s heel moeilijk zonder begeleiding de gewone vervoermogelijkheden te gebruiken.  Met moslim-taxi bestaan deze problemen – alhamdulillah - (zo Allah wil) niet meer, want geïnteresseerden zullen bij ons aanbod onmiddellijk kunnen vaststellen of het om een mannelijke, resp. vrouwelijke persoon gaat.  Zo beschermen wij de huwelijken.  Ik heb al dikwijls gehoord dat gehuwden in het openbaar vervoer iemand hebben leren kennen, wat dan tot een zijsprongetje geleid heeft en dat hun huwelijk en gezin daardoor kapot gemaakt werd.
FT: U ziet het als uw opgave het huwelijk te beschermen?
Selim Reid: Ik bied gewoon de mogelijkheid om het risico op ontrouw te beperken.  Mijn hulpbetoon is islamitisch geïnspireerd.  Wij, moslims, passen op elkaar, wij zijn zusters en broeders in ons geloof en wij ondersteunen elkaar.
FT: Hulpbetoon?  Tenslotte gaat het toch om geld verdienen, nietwaar?
Selim Reid: Moslim-taxi is - alhamdulillah - de eerste islamitische vervoercentrale in Duitsland en in heel Europa, die vervoergelegenheid voor moslims aanbiedt.  Mijn concept kan men vergelijken met een meubelfirma.  De ene specialiseert zich in keukens, de andere in zitmeubelen.  Ook ik speel in op een speciaal segment van de markt en ik verdien daar misschien wel iets bij.  Het is geen parallelle maatschappij; het gaat om verschillende interesses die zich ontmoeten en die ik wil bedienen.
FT: Bent u nog met iets anders begaan buiten de scheiding der geslachten en de zorg om het huwelijk?
Selim Reid: Het beste aan het moslimvervoer is zonder meer de Da’wa, de opdracht.  Welk ander gespreksthema behalve het geloof kunnen mensen bij een eerste ontmoeting hebben als ze een zelfde geloof delen?  Uiteraard is dit de islam.  Bovendien kunnen we die gelegenheid benutten om anderen te overtuigen.  Ik wil ertoe bijdragen dat moslims samen komen, elkaar bijstaan en met elkaar de islam versterken.  En dat niet-moslims ons geloof omarmen.
FT: Niet-moslims moeten dus tegelijkertijd bekeerd worden?
Selim Reid:  Het gaat om een uitnodiging tot de islam; zulke uitnodigingen behoren tot de opdracht van elke moslim.  Ik ben ervan overtuigd dat de islam alle religies verbindt en dat er slechts één ware God bestaat.
FT: Uw idee lijkt ons wat gedateerd.  Hoe past een scheiding van man en vrouw in de huidige maatschappij?
Selim Reid: Steeds meer mensen bekeren zich tot de islam, het grootste gedeelte daarvan zijn vrouwen.  Deze dragen vrijwillig een hoofddoek; niemand onderdrukt hen.  De scheiding der geslachten maakt deel uit van ons geloof en de islam maakt deel uit van Europa – uw vraag is dus overbodig.
FT: Maar de islam past zich toch aan?  In sommige Arabische landen strijden de vrouwen tegen de scheiding van man en vrouw…
Selim Reid: De islam zal niet veranderen: de principes blijven.  De vrouwen zullen ook binnen 1.000 jaar nog hun hoofddoek willen behouden.  Wij zijn ervan overtuigd dat islam het enige ware geloof is en dat Allah onfeilbaar is.  Het geloof dat hij ons geschonken heeft is dat ook – bijgevolg is dat voor de eeuwigheid.
FT: Hoe zijn de reacties?
Selim Reid: In de eerste dagen maakten er meer dan 2.000 gebruik van: de broeders en zusters zijn laaiend enthousiast.  We krijgen telefoontjes en e-berichten om ons te bedanken.  
 
Moest er een eremedaille of beker bestaan voor het herbedenken van het concept “openbaar vervoer”, dan zou Selim Reid die van ons mogen krijgen.  Niet alleen lost hij met zijn idee het probleem van de volle bussen, trams en treinen op; tegelijkertijd zou de financiële toestand van de vervoermaatschappijen er een stuk rooskleuriger uitzien.  Bovendien zou het de veiligheid ten goede komen: de gedwongen integratie van cultuurverrijkers blijkt steeds weer tot botsingen te leiden met aanpassingsonwillige oerbewoners.  Wat ons betreft: wij zijn absoluut voorstander van een scheiding.  Ieder zijn eigen volk-tram (resp. bus, trein, vliegtuig, taxi…).

Floriaan Terbeke

Bron: Hamburger Abendblatt, SOS-Österreich 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Tobback op het oorlogspad met een atoombom
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wie gelooft de socialisten nog als zij het hebben over de verdediging van de kleine man ? 

'Een nationale staking is een atoombom,' zegt SP.A-voorzitter Bruno Tobback. 'Een atoombom moet je houden voor een wereldoorlog. Of voor een rechtse regering. Deze staking gaat de regering niet doen vallen. Een staking die de regering niet doet vallen, is een bom zonder effect.'

In een interview noemt Tobback de staking een atoombom die door de vakbonden ditmaal verkeerd gebruikt wordt, omdat aan deze regering de socialisten deelnemen. Als ik het goed begrijp is een staking pas goed als zij bevolen wordt door het socialistisch Politburo.

De kleine heeft zich weer eens vergaloppeerd. Het zit in de familie.

Stradi

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum op weg naar Antwerpen

 

(studio Rony)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij bestaat. Hij bestaat écht.

 

De witte merel

(foto : http://www.bbc.co.uk/nature/16646922 )


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Einen wunderschönen guten Morgen !

Ik heb vandaag een Duitse zangeres voor jullie uitgezocht, die in de 50-er en 60-er jaren in de Duitstalige en Lage Landen grote successen boekte.  Zij werd geboren in het Westfaalse Düren op 12 augustus 1939.  In 1954 won ze een talentenjacht van het platenmerk Polydor en kreeg een contract aangeboden.  Ze moest wel in Hamburg een zangopleiding gaan volgen en bijgevolg werden de praktijklessen bij een tandarts naar de prullenmand verwezen. Twee jaar bleef ze daar en kreeg zowel dictie (ze moest haar accent uit het Rijnland kwijt), toneel als dans.  In 1955 kon haar eerste single al een derde plaats in de hitlijst noteren, maar in 1956 en 1957 boekte ze twee megasuccessen met “Tiritomba” en “Cindy, oh Cindy”.  Ze werd gevraagd voor duetten met de grootste Duitstalige zangers van die jaren: René Carol, Silvio Francesco, Peter Alexander, Udo Jürgens e.a.

Na het wisselen van producent werd het eventjes stiller rondom Margot tot ze in 1962 met “Ein Herz das kann man nicht kaufen” weer de kassa deed rinkelen.  Polydor stuurde haar met dit lied naar de Deutsche Schlager-Festspiele; ze werd derde want de concurrentie van Conny Froboess en Siw Malmkvist bleek te groot.  Twee keer mocht ze de Bundesrepublik verdedigen tijdens het Eurovisie Songfestival: één keer in 1963 met het nummer “Marcel” als vervangster voor de zieke Heidi Brühl en nog een keertje in 1966 met “Die Zeiger der Uhr”.  Die liedjes zijn bij ons quasi vergeten. 

Margot Eskens had wel nog een succes met “Mama” in 1964, maar vanaf de tweede helft van de 60-er jaren telde zij niet meer tot de top van de schlagerzangeressen.  Nieuwkomers Gitte, Dorthe, Peggy March en Wencke Myhre hadden de fakkel overgenomen.  De wissel van platenfirma,  CBS en Columbia, bracht daar geen verandering in.  Pas in 1977 kon ze nog eens twee weken in de hitlijst staan met “Denk nicht an morgen”.  In de jaren ’90 schakelde ze over op volksmuziek en zeevaartmijmeringen.  Ze zingt wel graag en dikwijls over de zee, over schepen en matrozen, maar zelf voelt ze zich beter met haar beide voetjes op de grond.  Of in het zadel want ze is een gepassioneerde amazone.

Zij werkte mee in talrijke televisieshows en enkele filmen en heeft sinds 1956 in totaal 40 miljoen platen en cd’s verkocht.  Margot trouwde met haar manager Karl-Heinz Münchow en woont in het mooie Pörtschach aan de Wörthersee.  Haar echtgenoot, begin januari overleden, was tevens eigenaar van een vermaarde stoeterij. Afstammelingen van zijn paarden werden overal ter wereld verspreid.  In 2005 werd Margot geëerd met de Platina Stemvork, een onderscheiding voor 50 jaar carrière.

Is Margot Eskens met haar aangrijpende liedjes over romantiek, verre oorden, de grote liefde en onvervuld verlangen niet meer van deze tijd?  Ach, dromen zijn tijdloos.  Laten we samen luisteren naar “Ich bin wie ein Schiff”.

Kusjes

Lolita

 


26-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL Kinderdagverblijf selecteert baby's voor aanvaarding

 

Uitgebreide tests moeten vaststellen of baby’s het juiste niveau hebben voor creche de zonnehoek in Amsterdam-Zuid.

Sinds het begin van dit schooljaar is niet iedere baby meer welkom op kinderdagverblijf De Zonnehoek in Amsterdam-Zuid. Ouders die hun kind naar deze crèche willen sturen, moeten hun baby uitgebreide cognitieve, motivatie en emotionele tests laten ondergaan. Hiermee kan worden vastgesteld of de baby het vereiste niveau voor het dagverblijf heeft.

Door te selecteren aan de poort wil het kinderdagverblijf de kwaliteit van de opleiding waarborgen. ‘Het is natuurlijk niet wenselijk dat een paar – met alle respect – cognitief minder bedeelde kinderen het leerklimaat voor de rest verpesten’, zegt Petra van Gulpen, directrice van De Zonnehoek. ‘De maatregel werd noodzakelijk nadat we merkten dat de laatste jaren dat onze rendementscijfers onder druk kwamen te staan.’

‘In De Zonnehoek willen we baby’s zo goed mogelijk voorbereiden op de volgende stap in hun carrière’, vervolgt Van Gulpen. ‘Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen spelenderwijs leren. Daarom willen ouders niet meer dat hun baby maar wat aanrommelt. Je wilt immers niet dat je kind met een emotionele en cognitieve achterstand naar de kleuterschool moet. De Zonnehoek is hét kinderdagverblijf dat aan deze vraag uit de samenleving wil voldoen.’ Dat niet ieder kind het niveau aankan, hoorden de ouders van Anne-Sophie van Veen. Hun zoon Stijn stroomde na drie jaar Zonnehoek met succes door naar het lager onderwijs. Ze hoopten dat de jongste vrucht van hun huwelijk hetzelfde carrièrepad zou volgen. Maar het meisje slaagde niet voor de motivatie- én de intelligentietest.

Moeder Louise: ‘Het is natuurlijk niet leuk om te horen. Je wilt altijd het beste voor je kind. Maar we hebben het moeten accepteren. Helaas zie je nu al duidelijke verschillen tussen Anne-Sophie en Stijn. Wat die jongen na een maand op de Zonnehoek niet al had geleerd! Maar ach, zeg ik vaak tegen mezelf, niet ieder kind van je kan bij Ajax spelen.’

Andere kinderdagverblijven plaatsen kanttekeningen bij het initiatief van De Zonnehoek. ‘We begrijpen dat ouders het beste voor hun kind willen, maar wij worden als afvoerputje gebruikt. Sinds De Zonnehoek selecteert, zien wij het niveau van onze kinderen dalen’, zegt een crèchehouder die anoniem wil blijven. ‘Baby’s en peuters hebben bij ons niets meer om zich aan op te trekken. Die schattig lachende baby’s in onze slaapzaal zijn de onderklasse van de toekomst.’

Volgens Marijke Vos, bestuurslid van de koepelorganisatie voor kinderdagverblijven, is selecteren aan de poort echter in het belang van kind en samenleving. ‘Ook de kinderen die niet worden geselecteerd, weten direct waar ze aan toe zijn. Wie bij een topcrèche uitvalt, kan daar de rest van zijn leven grote schade van ondervinden.’

Dit artikel is persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Het geeft slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie - 26 januari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Uit de Nieuwjaarstoespraak van Filip Dewinter

"...meer dan 50% van de werklozen in Antwerpen zijn vreemdeling; 45% van de criminaliteit wordt gepleegd door vreemdelingen..."

Heb ik het bij het rechte eind als ik denk dat allochtonen met de Belgische of dubbele of driedubbele nationaliteit NIET in deze cijfers verwerkt zijn ?

Fred

*****

Sabine buigt de wind om...

Je kan de richting van de wind niet veranderen,wel de stand van je zeilen.(gezegde)

Joos

*****

Mechelen : subsidies om een tempel  uit te zoeken

Geachte redactie,

In Mechelen is er niet alleen de St-Romboutstoren maar ook een Assyrische gemeenschap, naast vele, vele andere vreemdelingen. 

Deze laatste is op zoek naar een kerk waar ze hun geloof kunnen belijden. Niks nieuws zal u terecht zeggen, er staan genoeg kerken leeg en te verkommeren. Echter, volgens een lokale V.B. mandataris,  zou  burgemeester Bartje Somers  de Assyriêrs een kerk beloofd hebben als hij terug als burgemeester verkozen geraakt.

Niks van waar, roept Bartje, echt niet.  En aangezien liegen bij de O-VLD taboe is, zullen we hem maar geloven. Echter, bij nader toezien blijkt er in de stadsbegroting een bedrag van 30.000 euri belastiggeld ingeschreven te zijn voor de Assyriêrs als financiële steun in hun zoektocht naar een geschikt gebouw. Kan iemand uitleggen waarom er een subsidie moet verleend worden om op zoek te gaan naar een gebouw ?

Lap zie, een kerk krijgen die allochtonen niet,  wèl poen als ruggesteun om er eentje te verwerven. En zeggen dat ze op hun tandvlees zitten wat besparingen betreft. Bart, ge zijt een liegebeest dat stemmen ronselt met belastinggeld.

Senior

*****

Schapenkelers.
 
Geachte redactie.

Naar aanleiding van een vraag i.v.m. met het onverdoofd slachten van schapen tijdens het jongste offerfeest, verklaarde ministerin L.Onkelinx het volgende : niettegenstaande de mogelijkheid om de dieren verdoofd te slachten, is er door geen enkele moslim gebruik van gemaakt  en gebeurde alles op hun rituele, wreedaardige manier. De ministerin laat weten dat zij over geen "oewettleijke" middelen beschikt om de baardmannen deze manier van offeren te verbieden.

Blijkbaar heeft de ministerin nog nooit gehoord over de wet op het dierenwelzijn,wat in deze best te snappen valt gezien madam van linksen huize is en de prachtmensen een bron van stemmen zijn.  Deze bron moet dan ook beschermd blijven.

Verder laat Zwarte Lola ons weten dat ze niet zinnens is enige stappen te ondernemen tegen deze barbaarse manier van slachten want gans de santekraam wat dit probleem betreft, wordt overgeheveld naar de gewesten. Zo is madam van verder zorgen verlost en kan ze verder ongeschonden de barbaren koesteren.

mvg - Senior

*****

Cultuur
 
't Moet in de jaren tachtig geweest zijn. In de Warande van Turnhout werd een toneelstuk opgevoerd met een levende koe op het podium. Van deze artieste werd verwacht dat ze tijdens elke (door het ministerie van Cultuur gesubsidieerde) voorstelling op het podium scheet... De titel van dit artistiek hoogstandje ben ik helaas vergeten.

In onze stallen thuis stonden vroeger meestal 5 koeien en nog wat kalveren, plus een aantal varkens. Zij produceerden onophoudend en gratis stront. Het waren dus voorlopers van de strontmachine van Delvoye en met wat moeite zouden ze probleemloos hun gevoeg hebben kunnen doen op het theater zoals in dat toneelstuk. Wij hebben toen de kans van ons leven gemist om rijk te worden met subsidies van het Vlaamse ministerie van Cultuur. Dedju, hadden we dat maar op tijd geweten !

Ludo

NvdR Angeltjes : Eric Antonis was toen intendant van de Warande in Turnhout.

*****

Opzet geslaagd

Geachte Redactie,

Met dank voor de bijstand van onze lieve Angeltjesvriendin Foxy, kan ik melden dat in de loop van de dag, de clip van die arrogante platenruiter van Youtube verdwenen is. (zonder commentaar)

Ik weet niet of jullie het reeds gemerkt hebben, doch, op Angeltjes is hij OOK verdwenen (enkel de opmerking dat het prive-eigendom betreft)Waarschijnlijk heeft "the master of ceremony", de nep-Vlaming die optrad als verdediger, die arrogante tiep verwittigd dat er felle tegenwind waaide vanuit Vlaanderen en hij, (of de dj)hebben dat clipje verwijderd. De volgende maal dat "vadertje ka" naar Willebroek zal afzakken, zal hij een toontje lager zingen. (net zoals zijn protector wiens laatste reactie begon met "cher  Victor .

Victor van Vosselaer

*****

Gedichtendag

Johaan
De schone letteren toegedaan
Aan de lopende band geproduceerd
Gefeliciteerd!

*****

 

West-Vlaamse ontboezemingen door Fikken : "Mag je gie ?"

"Liefst nie, Maggie... nie bie un street-gang, maar nog véél minder naar een gang-bang".Geachte Redactie, deze woorden spelen al reeds de hele dag in mijn warrig hoofd, en dat is eigenlijk de schuld van onze Angeltjesvriend Senior. { Ik zie het zo voor mijn ogen gebeuren: Een intieme zaal met gedempt licht, vol clubzetels en enkele canapés.Een twintigtal jonge- en minder-jonge "dames" in wufte outfit (méér bloot dan bedekt) en een aantal "heren" (met véél poen) van middelbare leeftijd zitten, of liggen met elkaar verstrengeld, en de champagne vloeit rijkelijk.Plots verschijnt daar een "imposante" figuur ... helemaal in haar blootje (op zwarte jarretellengordel en dito kousen na)...Gedaan met gang-bangen: de dames beginnen hartstochtelijk te giechelen, en de heren kunnen hun broek terug vlot aantrekken doordat de tentpaaltjes in hun slip... op slag verdwenen zijn."mo vint toch, vriend Senior, wat ejje gie mien angedoan" ?

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Cameron in het geweer tegen *Het Geweten*

 

Onze medewerker, Floriaan Terbeke, heeft het al bij herhaling gehad over het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg, door hem omgedoopt tot *het Geweten* en de linksige uitspraken door de rechters van dit instituut.  Misschien dacht u toen, ja die Terbeke dat is een intolerante rechtse man die niet gelooft in de onafhankelijkheid van de rechtspraak. Vandaag velt de Britse premier David Cameron een oordeel over *Het Geweten* dat nog een flinke stap verder gaat dan wat Floriaan ooit beweerde.

De Britse premier David Cameron vindt dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) de strijd tegen terrorisme bedreigt en het leven van Britse burgers op het spel zet. Het hof bepaalde onlangs dat Groot-Brittannië een radicale moslimprediker niet mag uitzetten.
 
Volgens Cameron ondermijnen ‘bizarre’ beslissingen van het hof in zaken op het gebied van terrorisme en immigratie het concept van mensenrechten. De Britse premier zei woensdag dat het EHRM regeringen onder meer beperkt in hun omgang met terrorismeverdachten.

Democratisch ?
Cameron heeft in de Europese Raad gepleit voor hervormingen van het EHRM, dat volgens hem de democratische grondslag mist en zich te veel met nationale zaken bemoeit.

Er zijn nu situaties waarbij je zit opgescheept met iemand die geen recht heeft in je land te zijn en van wie je zeker weet dat hij je land wil schaden, maar die je niet kunt opsluiten of kunt uitzetten,’ zei Cameron.

Radicale imam
Het hof bepaalde onlangs dat Groot-Brittannië de radicaal islamitische imam Abu Qatada niet mag uitleveren aan Jordanië, omdat hij daar mogelijk zal worden gemarteld en wellicht geen eerlijk proces krijgt.

Qatada werd gezien als de rechterhand van Al-Qa’idaleider Osama Bin Laden in Europa. Hij is in zijn geboorteland Jordanië tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor betrokkenheid bij bomaanslagen.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/328857/Cameron-Mensenrechtenhof-brengt-ons-in-gevaar.htm




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!