Angeltjes
08-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantieplannen ? Château Royal à Ciergnon

 

Mooie hotelkamers te huur in stijlvolle omgeving. Per gezin met 2 kinderen  ad  € 160 per nacht. Gemeenschappelijke douche en toilet in het huizeke in de tuin. Maaltijden zelf te verzorgen. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marseille : koeltoerele capitale Europe 2013

 

Piepende autobanden, schoten, zenuwachtig geschreeuw.  Tijdens de nacht van zondag op maandag was het in de beruchte 14de wijk Micocouliers weer prijs: een zgn. “chouffe”, een uitkijk, was het doelwit van een schutter, die zeven keer met een 9 mm-pistool op het 34jarige slachtoffer schoot.  Een afrekening door een onbekende dader, die onmiddellijk in een auto – aan het stuur een wachtende chauffeur -  wegvluchtte.  De overleveringskansen van het slachtoffer zijn gering.  Een bijna normale zondagavond in Marseille.

In 2013 wordt Marseille, Frankrijks tweede grootste stad en havenmetropool met 860.000 inwoners, de Europese culturele hoofdstad.  De stad aan de Middellandse Zee heeft echter problemen die weinig overeenstemming tonen met cultuur.  Handel in verdovende middelen, bendeoorlogen, sociale ellende.  In de noordelijke wijken, Font-Vert, le Clos la Rose, en las Castellane regeert de drugshandel. De uitgeleefde woonsilo’s voor immigranten en armen werden vestingen.  Sinds drie jaar zijn deze wijken in oorlog: tegen elkaar en tegen de politie.  December 2011 was bijzonder bloedig: vijf doden in vier weken.  De kalasjnikovsalvo’s, die vijf mensen doodden, waaronder een politieagent, waren ver te horen.

Het jaar 2011 was eigenlijk relatief rustig, alhoewel de criminaliteitscijfers in Marseille weer de hoogte in gingen.  “Slechts” 38 moorden en pogingen tot moord zouden er volgens de politiechef, Roland Gauze, geweest zijn.  Voor 20 daarvan zouden de drugshandelaars verantwoordelijk zijn.  Verontrustend is het feit dat de daders en slachtoffers steeds jonger worden: meestal tussen 14 en 15 jaar, zonder enige angst voor buitensporig geweld.  En dat er een regelrechte kalasjnikovcultuur in de onderwereld van Marseille bestaat.  De AK37 ging het halfautomatische geweer vervangen en werd het symbool van de gewelddadige anarchie, een teken van macht.  Een kalasjnikov AK47 kan men zich voor € 500 aanschaffen.  Gewapende overvallen met een AK47, waarbij de buit slechts enkele euro bedraagt, is absoluut geen zeldzaamheid.  De bereidheid van deze jonge generatie tot extreem geweld voor het snelle geld van de drugshandel is een groot probleem, meent David-Oliviers Reverdy, woordvoerder van de politievakbond. 

Het criminele drugsnetwerk omvat meestal een dozijn jongeren.  Ze hebben een “systeem” met verschillende verkoopspunten in de traphallen en een ijzeren discipline.  In plaats van naar school te gaan, staan ze op post en lossen elkaar af om de ononderbroken verkoop te verzekeren.  Buiten staat een chouffe op uitkijk.  Als de politie opduikt, klinkt een waarschuwingskreet, van appartementsblok naar appartementsblok.  En dan zijn er nog de verkenners, een soort handelsvertegenwoordigers, die naar klanten op zoek gaan, en de leveranciers, die zich om de bevoorrading bekommeren.  De “kolenhandelaar” is de verkoper.  Helemaal onderaan in de hiërarchie staan de “minnen”, meestal alleenstaande vrouwen zonder bestaansmiddelen die de cocaïne of heroïne in hun kelders en woningen verstoppen.  De beloning van de diverse leden van het “systeem” is verschillend: een verkenner verdient ca. € 5.000, een kolenhandelaar tot € 10.000, maar de meeste betrokkenen verdienen minder.  Er zijn zo talrijke netwerken in Marseille.  Als de politie erin slaagt één op te rollen, wordt die onmiddellijk door een ander vervangen.  De machteloze politie verricht sisyfusarbeid. 

Lokale en nationale politici bijten hun tanden stuk.  Hun voorstellen – méér politie, méér werkmogelijkheden, betere integratie – om een greep te krijgen op de drugshandel, de prostitutie en de corruptie in de banlieus, tonen eigenlijk slechts hoe hulpeloos de politiek is.  De jeugdwerkloosheid bedraagt 40%, meer dan 20% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.  Een vicieuze cirkel.

Jean-François Chougnet, die volgend jaar het cultuurjaar zal organiseren, is ervan overtuigd dat Marseille in 2013 een stap in de goede richting zal maken.  Tenslotte worden er € 90 miljoen in de stad geïnvesteerd.  Het imago moet opgefleurd worden.  De organisatoren willen de nadruk leggen op de oude, multiculturele geschiedenis van Marseille.  Anderen vrezen dat de op stapel staande projecten de contrasten nog meer zullen benadrukken.  Een paar musea en culturele evenementen zullen het tij niet doen keren.  Mohammed, een marktkramer, geeft het kort en bondig weer: “Wie heeft cultuur nodig?  Wat wij hier nodig hebben is veiligheid en propere straten.  En een leven zonder angst.”

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa lonkt naar IJsland

 

Reeds enige tijd is IJsland kandidaat om toe te treden tot de Europese Unie. Het land is sedert 1944 onafhankelijk van Denemarken, het telt 300.000 inwoners en is driemaal zo groot als het land B.  Tijdens de financiële crisis ging IJsland virtueel overkop en heel wat Britse, Nederlandse en Vlaamse spaarders verloren veel geld toen de IJslandse banken failliet gingen.  De toetreding tot de EU zal het geïsoleerde eiland een stuk van zijn onafhankelijkheid kosten en er rijzen nu reeds vragen met betrekking tot de visserijrechten.

Wat weten we eigenlijk over deze mysterieuze eilandstaat ? We hebben allemaal al eens van geisers gehoord of naar Björk geluisterd, en we voelden de impact toen de vulkaan Eyjafjallajökull lava en as spuwde. Maar er is meer dat de moeite waard is om te weten over IJsland.

1. Ongeveer 72% van IJslands energieverbruik komt van hernieuwbare energie en men gebruikt geothermische warmte om 87% van alle huizen te verwarmen. Deze expertise kan de EU helpen om zijn doelstellingen rond milieubeheer te bereiken. Het onderzoek naar hernieuwbare energie wint aan belang, en IJslandse universiteiten bieden er zelfs opleidingen over aan.

2. Olievoorraden en zeeroutes op de Noordpool zijn een veelbesproken onderwerp in de EU en de wereld, en IJsland is expert op dit gebied. In het Stefansson Noordpoolinstituut, dat in 1998 werd opgericht, werken wetenschappers met een brede interdisciplinaire achtergrond, en ook gastwetenschappers zijn er welkom. Het instituut is gevestigd in Akureyri in Noord-IJsland, de zogenaamde hoofdstad van het noorden waar  steeds meer onderzoek gedaan wordt. Twee secretariaten van de Arctische Raad delen zelfs een gebouw met het instituut:  Conservation of Arctic Flora and Fauna (CAFF) en  Protection of the Arctic Marine Environment (PAME).

3. IJsland heeft geen staand leger maar heeft desondanks meegewerkt aan de oprichting van de NAVO. Het heeft wel een kustwacht, een nationale politiemacht en een luchtdefensiesysteem, en levert civiele vredeshandhavers voor NAVO-operaties.

4. IJsland is steeds een voorloper geweest in het erkennen van nieuwe onafhankelijke staten. Het was de eerste staat die de onafhankelijkheid van Estland, Letland en Litouwen erkende in het begin van de jaren 90. Het was ook het eerste land om in 2006 Montenegro's onafhankelijkheid van de voormalige unie met Servië te erkennen en vorig jaar erkende IJsland Palestina als een onafhankelijke en soevereine staat.

5. Een laatste feit: IJsland is na Groot-Brittannië het grootste eiland in Europa, en staat daarmee wereldwijd op de 18e plaats.

De machtshongerige Europese Unie stoort zich totaal niet aan mogelijke protesten tegen een verder uitbreiding. Als zelfs corrupte landen als Roemenië en Bulgarije, waar armoedje troef is, ingelijfd worden, wat zou men het bankroete IJsland in de weg leggen ? 

Ray

Bron : Europees Parlement


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort : Groene energie

 


Reeds vanaf de eerste dagen dat we onze mening over bepaalde zaken zijn beginnen te publiceren via een blog schreven we regelmatig over GROENE energie. Ook in vroegere jaren, toen we nog in het Vlaams Parlement zaten, trokken we de aandacht van collegas op deze vorm van energieproductie. Wat we steeds hebben geschreven of geroepen kwam grotendeels op het volgende neer :

Wij zijn in principe voor groene energie.

Het zou inderdaad zinloos zijn om daar tegen te zijn. Het gebruiken van de energie van het neerdalende smeltwater uit de bergen; van het zonlicht of van de wind, krachtbronnen die ons allemaal gratis door de natuur worden aangeboden, om ze om te zetten in electriciteit is de logica zelve.

Groene energie is proper.

Inderdaad worden er geen schadelijke gassen uitgestoten door Hydro-electrische centrales; windmolens of zonnepanelen.

Energieproductie heeft maar zin als het rendabel is.

In onze economische wereld kan geen enkele vorm van productie, van wat ook, overleven indien de productiekosten hoger zijn dan de opbrengsten. Men kan de levensduur van zo een situatie enkel verlengen door het toestaan van subsidies. Deze artificiele vorm van overheidsinmenging lost zelden een probleem op. Integendeel ! Meestal ontregelen dergelijke tussenkomsten allerlei ontwikkelingen, die anders een natuurlijk verloop zouden gekend hebben, en anderzijds worden gelden verbrast die op andere gebieden veel nuttiger besteed hadden kunnen worden.

Electriciteit kan nog niet worden opgeslagen en heeft bijgevolg een PERMANENT karakter.

De electriciteit die we op een bepaald ogenblik verbruiken wordt op datzelfde ogenblik ergens geproduceerd. Productie is dus maar zinvol indien men die electriciteit op dat bepaalde ogenblik dan ook nuttig kan gebruiken. Dit is nu juist het grote nadeel van alle vormen van groene energie namelijk dat ze nooit permanent beschikbaar zijn. Zo is er alleen smeltwater in de lente en zomermaanden; zon tijdens de daguren en dan nog alleen indien er geen wolken zijn en wind als het waait. Om rendabel te kunnen zijn moet men er dus iets op kunnen vinden dat die onregelmatige situatie kan ombuigen in een permanente productiemogelijkheid. Daarvoor moet men STUDEREN en NADENKEN. Zo is men op het idee gekomen van het bouwen van stuwdammen. Hierdoor kon men de kinetische kracht van het smeltwater opvangen in grote stuwmeren. Hierdoor kon men dat water gedurende het ganse jaar gebruiken en was het probleem opgelost. Daarom hebben we steeds geschreven dat tot op vandaag de enige rendabele en zinvolle vorm van "groene energie" bestaat in het bouwen van hydro-electrische centrales. Om de andere vormen van groene energie zoals zon- en windenergie, moeten we dus nadenken en studeren om op een of andere wijze ook hier oplossingen te vinden om dat permanent karakter te kunnen bereiken.

Subsidies moeten zin hebben. Ze moeten dienen om oplossingen te vinden voor bestaande problemen en niet om stemmen te kopen.

Dit was onze stelling in het Vlaams Parlement. Geef geen cent aan subsidies, voor die windmolens, indien die niet dienen om het probleem op te lossen maar die het alleen kunnen vergroten. Geef alleen subsidies aan universiteiten die oplossingen zoeken om van die windmolens PERMANENTE productie-eenheden te maken. Misschien door het gebruik van een gedeelte van de geproduceerde electriciteit als er wind is voor het optrekken van zware gewichten rond die windmolens om die opgeslagen energie later te kunnen gebruiken door die gewichten te laten zakken als er geen wind is enz. Studeer maar zouden we zeggen. Geef geen cent aan subsidies, gewoon voor de installatie van zonnepanelen, maar gebruik dat geld alleen om oplossingen te vinden om dat permanent karakter te kunnen bereiken. Misschien door een gedeelte van de geproduceerde electriciteit als de zon aanwezig is te gebruiken om b.v.stoom te maken die later als er geen zon meer aanwezig is dan weer kan gebruikt worden enz.


Maar niemand wou luisteren. Het verfoeilijke cordon heeft hier natuurlijk ook ruim zijn rol gespeeld.

En wat stellen we nu vandaag vast ?

Onze beroepspolitiekers hebben niet alleen fortuinen verbrast door zinloos bedragen uit te keren gewoon voor het stimuleren van het bouwen van windmolens of het installeren van zonnepanelen maar hebben zich bovendien verplicht om deze idiote uitgaven voor niet minder dan 20 jaar te garanderen. Bovendien is de huidige productie van wind- en zonneenergie nog verwaarloosbaar en bovendien dient ze tot NIETS. Er wordt geproduceerd op tijdstippen dat we die energie niet nodig hebben en bovendien ontregelen deze vormen van onregelmatige en niet te voorziene productie het distributienet. Door die zinloze vormen van geldverbrassing heeft men op artificiele wijze en zeer snel nieuwe firma's aan gemakkelijke inkomsten geholpen en hierdoor vele markten verstoord. Nu en slechts enkele maanden nadat de "overheid" opnieuw het geweer van schouder heeft veranderd door de subsidies opnieuw drastisch te verminderen komen alle nefaste nevenwerkingen boven gaande van honderden nieuwe werklozen tot het snel ineenstorten van een reeks ondernemingen die er normaal nooit zouden geweest zijn enz.

Waarom schrijven we dit allemaal vandaag ?

Omdat we lezen dat enkele Amerikaanse professoren nu hebben verklaard dat indien we iets zinnigs willen doen met de zonne- of de windenergie men ervoor zal moeten zorgen dat die energie ook kan gebruikt worden "When the Sun is not shining and the Wind not blowing!". We lazen dit in de New York Times. Wereldbedrijven als Chevron; Google en andere Good Energies gaan nu investeren in ondernemingen zoals SolarReserve en BrightSource. Die ondernemingen gaan er alles aan doen om aan de zonneenergie en de windenergie een PERMANENT karakter te kunnen geven. Men spreekt o.a. van de mogelijkheden om bepaalde zouten mits zeer hoge temperaturen te laten smelten om die gestockeerde warmte later tot stoom te kunnen omzetten enz.enz.

Wat ik hier nu in 2012 lees had men reeds jaren geleden in het Vlaams Parlement kunnen horen en met die informatie iets nuttigs doen!
Men had jaren geleden reeds een gedeelte van de enorme bedragen die nu werden verbrast aan enkele professoren van onze Universiteiten kunnen ter beschikking stellen opdat die toen reeds aan de slag hadden kunnen gaan om nuttige oplossingen te vinden. De paar tienduizend trekkers van zonne- en windsubsidies zullen misschien wel tevreden zijn maar onze GEMEENSCHAP werd helemaal niet vooruit geholpen.

Wij hadden in ons land met al dat vermorste geld nu aan de wereldtop kunnen staan van nieuwe technologieen voor de GROENE ENERGIE.
Nu staan we waarschijnlijk aan de wereldtop voor het hoogste bedrag verbraste geld per zonnepaneel en per windmolen.

Men zegge het voort

Freddy Van Gaever


07-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contador ?

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 7 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Crisis?
 
Ingriet Lieten is van mening dat de loonlasten niet de oorzaak zijn van de problemen : dat duizenden Vlamingen hun job verliezen deert die rode busgriet blijkbaar niet, haar rekening is gevuld, dus no problems.

Er wordt OCMW geld gegeven aan het grootste profitariaat van het land omdat 4, ik herhaal vier, asielzoekers ondergebracht worden in een van onze gebouwen in Wallonia.  Nu wil de keuning zijn  jobke overdragen aan zijn zoon, ‘pilote de chasse’, zoals hij zichzelf graag noemt.  

En de burgers? Die worden verder uitgeperst ook al valt er niets meer te persen. De olieprijs om een woning te verwarmen stijgt alweer, straks is dat al 1 euro per liter, de reinste misdaad want het drijft gepensioneerden regelrecht de armoede in en diezelfde gepensioneerden zien dagelijks het knuffelbeleid aangeboden aan die totaal overbodige nutteloze vreemdelingen op ons grondgebied.Het blijft me verbazen dat hier nog geen revolutie is ontstaan, dat die er komt valt niet aan te twijfelen het is alleen nog de vraag: “wanneer?”.

Jean (ingekort)

*****

"Puntjes op de i inzake Raad van Bestuur VRT"

Klein vraagje Ray, in verband met dit onderwerp. En wat gebeurt er als dit charter eens doorbroken wordt ? Eventueel door de afgevaardigden van het Vlaams Belang. Wat heeft de partij daarbij te verliezen ? Het VB heeft twee vertegenwoordigers, wel dat ze spreken bij de minste wantoestanden die ze opmerken,benieuwd hoe lang dat boeltje daar gaat samen houden. Wij bieden teveel onze wang aan om er op te slaan, maar wij delen nooit zelf klappen uit en daar moet volgens mij een ommekeer in komen.

Wil

NvdR Angeltjes : Een terechte vraag/opmerking, Wil, die wij ons al jaren stellen.  Een groot maatschappelijk debat over de VRT dringt zich op.  Maar zolang ALLE partijen uitgaan van "een sterke openbare omroep" (ook VB) verzandt elke discussie in een ja-neen spelletje over neutraliteit en objectiviteit, terwijl het in feite over veel meer gaat. Is het verantwoord +  € 300 miljoen toelagen te verstrekken voor 3000 personeelsleden, terwijl de commerciële omroep het doet met circa 500 werknemers ? Op die nagel kloppen wij al jaren. Het VB telt slechts één (1) afgevaardigde, Hilde de Lobel.

*****

Pensioenberekening

Ik lees steeds meer dat pensioen berekend moet worden op de gewerkte jaren, dagen, uren.  Op zich heb ik daar geen probleem mee, maar ik en nog véle anderen, hebben nog het genoegenmogen smaken een jaar de idioterie van het ABL te ondergaan. Zelfs de vleesleverancier destijds, VDB, wou de dienstplicht afschaffen. Maar narcist Boudewijn wou per se de miliciens behouden, je weet wel, voor worst en vaderland.

Het is aan de migranten te danken dat de legerdienst is afgeschaft. Destijds besefte men al dat er anders moorden zouden gebeuren. Als je toen afstudeerde, kon je enkel wachten op je oproepingsbrief en daarna een jaar het vaderland dienen, vooraleer je met goed fatsoen kon solliciteren. Ik vraag me af wat de poltieker-parvenu hier als oplossing aanreikt, of misschien ineens de rekening naar die gefortuneerde leeglopers in Laken sturen ?

Victor

*****

Procedurefouten in de koran ?

Deutsche Turkische Knackwursten is VB eine Ultrarechte Partei omdat zij godverd .... opkomt voor gelijke rechten van de vrouw  en haar wil verlossen van die "kuisheidgordel" of burka. Dat vinden onze geachte Islamieten eine provokante Kampagne. Hoe diep zit de Islamkanker al in onze beschaving ? Als er toch een god zou bestaan, wordt het hoog tijd dat die aandacht besteedt aan het Islamdossier. Eens gaat onderzoeken of er geen procedurefouten in de Koran te vinden zijn.

René

*****

Voor wie mijn artikeltje "Atlas in staking" op Angeltjes niet gelezen heeft :
Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten (SP.A) is het niet eens met werkgeversorganisaties die zeggen dat ondernemen in ons land "onmogelijk" wordt door de hoge loonkosten.

"De loonkosten zijn het probleem niet. We moeten onze industrie durven herdenken. Een grotere inzet op innovatie en duurzaamheid is nodig", aldus de SP.A-politica in Knack (de gratis bijlage bij het Mondiaal Magazine MO).

Vlaanderen moèt kapot. "Atlas in staking" wordt kortelings werkelijkheid in Vlaanderen als het van dit creatuur afhangt. Het bloed van vele arbeiders begint stilaan te koken. Waar haalt dat wijf het lef?

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 7 februari : Rood EU-feest in chic Brussels hotel

 

Lobby The Hotel in Brussel

De rode kameraden in de Europese praatbarak organiseren vandaag een feestje in de The Hotel, Waterloolaan, in hartje Brussel.  Het initiatief ging uit van hun fractievoorzitter, de Oostenrijker Hannes Swoboda, die de eerste helft van de legislatuur wil vieren en de rode roerganger, Martin Schulz, in de bloemetjes wil zetten. 

De uitnodiging voor de “midtermparty” was gericht aan de volksvertegenwoordigers van de Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement.  Er worden zelfs bussen ingelegd om degenen, die “liever niet met eigen middelen komen”, naar de heuglijke viering te vervoeren en veilig terug te brengen.  Socialisten zijn zich wel degelijk bewust dat ze een voorbeeldfunctie moeten vervullen.  Daarom zijn de medewerkers vanzelfsprekend – zoals gebruikelijk – welkom, maar er wordt wel op gewezen dat elke genodigde slechts één medewerker mag meebrengen.  De feestzaal van het oorspronkelijk geplande Hilton zou immers niet alle medewerkende kameraden kunnen opvangen. 

Dat het een vrolijk boeltje wordt,  mag blijken uit het verzoek van Swoboda’s secretaresse aan de muzikale talenten, die de avond zullen opluisteren met een lied of pianobegeleiding, om zich eerst even te melden bij de kabinetschef, die de Europese Caruso’s of Callas'en een volgnummertje zal uitreiken. 

Deze discriminerende uitnodiging voor slechts één medewerker stuitte  op verzet.  Men kan zich moeilijk een beeld vormen van de zielennood, waaraan een EU-parlementair zou lijden, mocht hij een keuze moeten maken tussen zijn gewaardeerde medewerkers.  De keuze voor de ene is de smaad van de andere.  Swoboda’s secretaresse kreeg nogal wat verontwaardigde reacties en ze zag zich verplicht tekst en uitleg te geven bij de beperking van het aantal genodigden.  Zo stelde ze dat de feestzaal slechts plaats biedt aan 520 genodigden.  Ze realiseerde zich wel dat ze perfect een groter evenement had kunnen organiseren, maar – volgens een akkoord met de nieuwe “Leider van de Groep” – “kunnen we deze optie niet aanvaarden gezien de moeilijke tijden voor iedereen : dus de uitgaven moeten redelijk blijven, zoals in het verleden het geval was”.  Prioriteit krijgen uiteraard de volksvertegenwoordigers,  het secretariaat van de socialistische fractie en de VIP’s, zoals de commissarissen.  Iedereen is welkom, maar men moet redelijk blijven : daarom slechts één bijkomende persoon per uitgenodigde kameraad-europarlementair.

Dat was buiten de waard gerekend van o.a. de Griekse Sylvana Rapti, die niet wou kiezen tussen haar assistenten.  Zij vindt terecht dat “een familie zowel in goede als in moeilijke tijden” moet bijeen blijven en dat ze zich daarom zal laten begeleiden door haar beide toeverlaten.  Niet te beroerd om een oplossing aan te bieden – ze gaat wel voorbij aan de ruimtelijke problemen – stelt ze voor dat elke parlementair de kosten voor zijn / haar assistenten zelf zou kunnen dragen ofwel zou Martin Schulz wel eens een tournée générale mogen aanbieden.  En als dat niet kan, moeten “wij”, de verkozenen des volks, hem maar trakteren !

De Spanjaard Emilio Menéndez del Valle ziet het helemaal anders : hij doet – gezien de speciale situatie - afstand van zijn uitnodiging ten voordele van zijn twee medewerkers.  En zijn landgenote María Muñiz de Urquiza doet er nog een schepje bovenop : zij stelt onomwonden dat het laatste dat ze door heel die heisa wou vernemen, de bekendmaking was dat er een VIP-gastenlijst bestond, “ten nadele van de mensen die samen met ons werken, lijden en genieten”.  Dat verdienen ze niet.  Een goedkoper feestje voor iedereen moet kunnen.

De berichtencarrousel draait dan nog even verder.  Tot de Fransman Ambroise Perrin met de oplossing komt : annuleer toch die Hilton, die is sowieso te chique voor socialisten.  En hij stelt zich vragen bij het kostenplaatje.  De socialisten van het land B – SP of PS - zullen toch wel ergens een feestzaal kunnen vinden, zeker?  En om de kosten nog verder te drukken, stelt hij voor dat iedereen zijn eigen flessen drank, chips, koekjes, broodjes, diepvriespizza’s, koffiezetmachines, plastic bekertjes e.d. meebrengt.  Een mooie picknick, een schitterende souvenir voor iedereen.  Met het gespaarde geld stelt hij voor het goede doel sponsoren: bv. de daklozen in het station.  Als socialist schaamt hij zich, de gouden Hilton te betreden.

Voilà, simple comme bonjour: alles gratis, naar goede socialistische gewoonte.  Wie wil weten hoe het afloopt, rept zich vanavond om 20.30 uur naar The Hotel.

Floriaan Terbeke

Bron : Story - De Werker - Roodvonk - De socialistische Wacht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zendt Chrysler een politieke pro-Obama boodschap uit ?

  

Een druk besproken commercial tijdens de Amerikaanse superbowl (buiten Madonna en de middenvinger van MIA) is een boodschap van de autofabrikant Chrysler/Dodge.  De film bevat alle elementen die Amerika dierbaar zijn : Clint Eastwood met zijn hese stem, diepgegroefde kop en getormenteerde fysiek, patriottische muziek, ma en pa die met veelbetekenende blikken de toekomst menen te peilen en dan de boodschap : Amerika is halfweg.  Slaat dit op Obama's halve presidentstermijn ?  Of wordt verwezen naar de heropstanding van de Amerikaanse autonijverheid in Detroit ?  Clint Eastwoord, in de jaren '80, een Republikeins burgemeester van de Californische stad Carmel, ontkent het pro-Democratische karakter van deze commercial. De Republikeinen denken er anders over. 

Wij wachten op de eerste oprechte boodschap van hoop door een  Vlaamse partij. Daar is nood aan : Hoop is heel wat anders dan onrealiseerbare beloftes en grappige one-liners.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-commissaris Neelie Kroes : *We kunnen best voort zonder Griekenland*

 

De eurozone komt niet in problemen als Griekenland gedwongen wordt de munt op te geven. Dat zegt Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) vandaag in een interview met de Volkskrant. Haar standpunt staat haaks op het argument van de eurolanden en de Europese Commissie dat een nieuwe lening (130 miljard euro) voor Athene noodzakelijk is om chaos op de financiële markten te voorkomen.

Kroes is er vooralsnog geen voorstander van als Griekenland de euro inruilt voor de drachme. 'Maar er is absoluut geen man overboord als we iemand missen uit de eurozone.' Ze beseft dat haar uitlatingen omstreden zijn en koren op de molen van de PVV die al langer bepleit de Europese geldkraan naar Athene dicht te draaien. Kroes: 'Misschien is mijn woordkeus niet helemaal gelukkig. Wat is een man overboord? Er wordt steeds gezegd: als je één land laat uitstappen of vraagt om uit te stappen, dan stort het hele bouwwerk in. Maar dat is gewoon niet waar.'

Kroes heeft scherpe kritiek op de Griekse politieke leiders die er niet in slagen hun land uit de gevarenzone te halen. Ze beticht hen van onwil. 'De Grieken moeten beseffen dat 'wij Nederlanders' en 'wij Duitsers' de noodhulp aan Griekenland alleen kunnen verkopen aan onze belastingbetalers als er een bewijs ligt van goede wil.'

Gevoelig moment

De uitspraken van Kroes komen op een politiek zeer gevoelig moment. Griekenland staat op de rand van een faillissement. Het land heeft dringend 130 miljard euro nodig van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds. De drie grootste politieke partijen worden het echter niet eens over de bezuinigingseisen die de crediteuren opleggen. Maandag werd een gepland topoverleg tussen de Griekse leiders uitgesteld tot vandaag.

Bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy verborgen hun ergernis daarover niet. 'De tijd raakt op. Griekenland moet het akkoord tekenen', zei Sarkozy. Merkel waarschuwde dat als Griekenland niet inschikt, er geen geld komt.

Gisteravond kondigde de Griekse regering het ontslag aan van 15 duizend ambtenaren, onderdeel van de eerdere (nog niet ingevulde) belofte om het aantal ambtenaren met 150 duizend te verminderen. De grootste vakbonden roepen voor vandaag op tot een 24-uursstaking.

@ Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse toestanden in Berlijn

 

Niet alleen Gent oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op zigeuners ; ook Berlijn blijkt een favoriete verblijfplaats van de Roma te zijn.  Maar die liefde is niet wederzijds.

Sedert enkele jaren stijgt het aantal Romaleerlingen bij verschillende Berlijnse scholen : het gaat om kinderen die geen jota Duits kennen.  De Berlijnse schepen (stadssenator Sandra Scheeres van de SPD) ging zich ter plaatse vergewissen van het probleem dat niet meer te overzien is : het aantal leerlingen, dat absoluut geen enkele kennis van het Duits heeft, schept niet op te lossen problemen.  De toestroom van Romagezinnen uit Bulgarije en Roemenië zorgt voor een onhoudbare onderwijstoestand waarbij bv. in de Reinickendorfer Schule het eerste klasje bevolkt wordt met 20% kinderen zonder enige kennis van de Duitse taal.  Zelfs de meest begaafde en gedreven pedagoog kan hier geen les geven.  De leraars zijn het eens : eerst moeten die kinderen, voornamelijk Romazigeuners, de taal leren vooraleer ze het gewone onderwijs kunnen volgen.  Pas na maandenlang bedelen aan de poort slaagden de leerkrachten erin de overheid ervan te overtuigen dat een tijdelijke bijscholing in de Duitse taal en meer daadwerkelijke hulp absoluut nodig is. 

In Neukölln zijn de problemen i.v.m. de Romakinderen al veel langer bekend. Sinds 2007, het jaar dat Roemenië en Bulgarije tot het gastvrije EU toegetreden zijn, verblijdden de Romakindjes de scholen : sommige scholen hebben nu 20% leerlingen uit de operettendroomwereld. 

De noodkreet uit Reinickendorf is slechts het topje van de ijsberg : in Nord-Neukölln gaan meer dan 80% van de Roemeense en Bulgaarse kinderen in dit district helemaal niet naar school.  Als men de berekening maakt aan de hand van de 400 tot 500 schoolaanmeldingen van Romakinderen, dat betekent dit dat duizenden kinderen op straat opgroeien zonder enige vorm van onderwijs.  Het onderwijsdrama speelt zich af in een juridische schemerzone.  De oorsprongslanden van de zigeuners – Bulgarije en Roemenië – tonen geen enkel interesse in het lot van de kinderen.  Zolang de ouders niet officieel in Berlijn gedomicilieerd zijn, kan de overheid de Duitse schoolplicht niet opleggen.  Theoretisch gezien is hun vaderland daartoe verplicht.  

Als Berlijn zijn hedendaagse strategie van negeren volhoudt, dan groeit in de Berlijnse straten sociaal munitiemateriaal op.  Beterschap is niet in zicht.  Twee jaar geleden werd er een terugkeerpremie betaald ; nu wordt er eerder geopteerd om het probleem te negeren.  De leerkrachten voelen zich in de woestijn gestuurd : het veiligheidsprobleem binnen en buiten de multischolen is als een lont met vertraagde werking.  In 2007 werd er in en bij 15 scholen een bewakingsfirma ingeschakeld om de veiligheid te garanderen.  De kosten in één district bedroegen hiervoor € 700.000 per jaar.

Het geweld in en om deze scholen werd inderdaad teruggedrongen. Het is afwachten of er nog resultaat mag genoteerd worden nu de bewaking opgeschort werd wegens het hoge kostenplaatje.  Drugs horen weer tot het schoolwereldje, vreemden hebben toegang tot de speelplaats.  

De Berlijnse overheid voelt zich niet verantwoordelijk.  Kop in kas.  Struisvogelpolitiek.

Floriaan Terbeke

Bron: Preussische Allgemein


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie van de twee ?

 

Voorafbeelding van de volgende coalitie in Antwerpen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder en met

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Elisbaeth II : 60 jaar op de Britse troon

 

'Natuurlijk brengt dat wat kwaaltjes met zich mee. Doorzitwondjes bijvoorbeeld. En vooral dat speen verdomme!'

Queen Elizabeth zit al zestig jaar op de troon. Met een Anus Horribilis

 http://www.quotenon.blogspot.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1200 vrachtwagens goederen per week naar Gaza

 

Ook dit is Gaza

Volgens officiële cijfers van het IDF (Israel Defence Forces), de Israëlische defensie, werden er in de week van 22 tot 28 januari 32.322 ton goederen via Israëlische grensposten naar Gaza getransporteerd.  Dit betekent 1182 vrachtwagens met handelswaar, hulpgoederen en gasflessen voor de burgerbevolking.  

In ruil kreeg Israël onverminderd zijn deel raketten, mortiergranaten en angstige burgers.  In 2011 werden meer dan 620 raketten naar Israël afgevuurd; dit jaar stond de teller op 3 februari op meer dan 21. Voor wat, hoort wat. En de linkse hyena's maar huilen.
 
Bron: IDF


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheid uit Rusland : *De kleine klok*

  

 Ik kan mij geen leven voorstellen zonder muziek. Om de niet steeds zo vrolijke werkelijkheid op te fleuren, tussendoor een muziekje, waarbij ik me wel hoed op het terrein te komen van mevrouw Lolita, die hier 's vrijdags de trom roert. Of te veel de elitaire toer op te gaan met opera.   Uit de Geheime Schatten van het Kremlin, een a-capella volkslied "De kleine Klok" met beelden van het winterse Moskou.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig moskeeën in Londen, of te veel moslims ?

 

 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2096263/The-Mecca-city-In-London-street-faithful-way-pray-mosque-overflows.html


06-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen tegen islamisering + Aanpassing 22.30 uur

 

De campagne "Vrouwen tegen islamisering" die senator Anke Vander meersch & C° lanceert, vindt ruime weerklank in de Duitstalige weblogs en in Engelse kranten. Niet in het minst dankzij de foto van An-Sofie Dewinter. Het ontstelde VRT-reportertje uit Reyers Laat dat bibberde van angst omdat de moslims gekwetst zouden worden, zal straks nog blij zijn dat hij de tv-primeur van een interview met An-Sofie wist weg te kapen.

http://quotenqueen.wordpress.com/2012/02/06/frauen-gegen-islamisierung/

http://deutschelobby.com/2012/02/03/%E2%80%9Efrauen-gegen-islamisierung/

http://www.pi-news.net/2012/02/belgien-kampagne-frauen-gegen-islamisierung/

http://sosheimat.wordpress.com/2012/02/03/frauen-gegen-islamisierung/

E.J. Bron heeft een vertaling gebracht van het artikel in Daily Mail :

http://ejbron.wordpress.com/2012/02/06/met-nikaab-en-bikini-tegen-de-islamisering/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We doen het even in het Duits : Provokante Kampagne gegen Muslime in Belgien

Duitse Turken reageren op affiche An-Sofie Dewinter

Die Ultrarechte flämische Partei Vlaams Belang aus Belgien hat eine provokante Kampagne gegen die Muslime gestartet.

Die flämische Partei die unter anderem durch ihre Hetzkampagnen gegen die muslimische Minderheit und der Türkei bekannt ist hat mit ihrer neuen Kampagne die gegen die Muslime gerichtet ist die Blicke auf sich gezogen.
Die Kampagne die den Namen “Frauen die gegen die Islamisierung sind” trägt hat sich die 19-jährige Tochter des Parteivorsitzenden Filip Dewinter, Ann-Sofie halbnackt vor die Kamera für ein Plakat gestellt. Auf dem Plakat ist sie mit einer offenen Burka im Bikini zu sehen auf dem drauf steht: “Freiheit oder Islam? Ihr habt die Wahl!”

Auf die Frage von Journalisten ob Ann-Sofie wegen der Pose, die sie abgegeben hat, Angst hätte antwortete sie das schon zuvor von muslimischen Gruppen mit dem Tode bedroht wurde und das sie keine Angst vor diesen Drohungen hat.

http://haber-news.net/2012/02/05/provokante-kampagne-gegen-muslime-in-belgien/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterpret

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 6 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 
De BRT op zijn best.

Het nieuws van 13:00u startte met eerst een gezever van ± 10 minuten over een Spaanse fietser en dat terwijl Griekenland in Brand staat, in Egypte en Syrië op mensen geklopt wordt alsof het beesten zijn (maar ja, die hebben wel gekozen voor de vredelievende moslimbroeders). De Vlamingen worden belogen, bedrogen en bestolen en vreemdelingen stromen massal ht land in, ook al weet men dat er nooit werk voor ze zal zijn. Alleen het criminaliteitscijfer vaart er wel bij.

Wanneer wordt het nu eens duidelijk bij elke Vlaming dat die BRT moet gaan inbinden met liefst 350.000.000 euro per jaar ?  Dat links profitariaat hebben we echt niet nodig want het dient enkel om wat paria’s een decadent inkomen te bezorgen en linkse brol over onze hoofden te kappen. Geef die 3.000 klaplopers maar snel het adres van de dichts bijzijnde RVA, het geeft ons  een rustige dag en toekomst ,want het positieve van die zender, geteld over een hele week, is samen te vatten in 6 minuten en dat kunnen andere zenders zelfs nog beter.

Jean

*****

Zijn dat heel lucratieve postjes?
 
Als ik de plichten (geen rechten!) van de leden van de raad van bestuur van de Brt lees kan iedereen met een diploma van de kleuterschool er deel van uitmaken, als hij maar tot de families Jak Nik en Doofs Tom behoort... Weigeren van aan zo een comedie deel te nemen zou voor een partij méér publiciteit opleveren dan kandidaten aan te duiden...
En wordt van de voogdijminister verwacht dat hij/zij zich ook aan die regels houdt en er zeker niets aan wijzigt ?

Ludo 

NvdR Angeltjes : Neen, dat zijn géén lucratieve postjes. Een bescheiden zitpenning + een verplaatsingsvergoeding voor de gewone leden. Het is meer een prestigefunctie.  Een schaamlapje voor de democratie dat financieel niets betekent. 

*****

Hé, hé, hé : het stond in De Morgen, dat wij schijt hebben aan jullie

Oef, een pak van mijn hart, ik dacht dat ik alleen was met die vaststelling.

Wil

*****

Reyers en De Morgen.

Alles onder het motto : " Rood of geen brood"  en "Wat zijn wij toch goed".

De ene promoot de andere en allen tegen één = Eendracht geeft Macht. Ze volgen als zombies deze dogma's en worden jaarlijks met de trofeeën voor het beste programma beloond. Jij stemt voor mij en ik voor jou.

De rest van de regime-reclamebladen weten dan ook weeral wat schrijven zonder hun nek uit te steken. Geen enkele gazet  die buiten de lijntjes kleurt. Dit sterkt die heerschappen in hun oneindige wijsheid en betweterij. Bij mijn weten heeft enkel De Vadder één keer een tik op de neus gehad, van Leterme. We zijn ondertussen al zo bedreven in het beoordelen van de steriele reportages als de onderdanen van de ter ziele gegane DDR. Daar kwam de afrekening bliksemsnel en onverwacht. Ankers van verschillende programma's kregen de looppas. O.a. een dame van de nieuwsberichten is het nog één keer mogen komen zeggen dat ze het onrechtvaardig vond. Ze werd vierkant uitgelachen en niet alleen in de studio.

Ik hoop nog altijd dat ik dat ook eens mag doen : lachen met de C4 van die gladde modderpalingen , de perfecte leerlingen van dr. Joseph Goebbels.

Vanwege Daniel.

*****

Peeters en pikal

Het dagelijks stilstaand verkeer en het heimelijk geleuter van Peeters op de radio, zijn één van de oorzaken dat ik mijn schup heb afgekuist in belziekske. Beste angeltjes, .. . gelieve het smoelwerk van Peeters niet meer op uw blog te plaatsen. Met dank op voorbaat.

BDDG

*****

Wij hebben schijt aan de VRT

Geachte Redactie,

Wat een knoert van een artikel.  Moedig en helaas juist.  Al wat links is, wordt ons dagelijks opgelepeld als de enige waarheid. Is de VRT een openbare zender of een propaganda-afdeling van de socialistische gedachte en actie ?

Mvg - Herman

*****

Cuba, ligt de waarheid in het midden of verblindt de zon de toeristen ?  

Het Cuba dat Freddy Van Gaever beschrijft is anders en beter dan het mij werd voorgesteld door een Cubaan die met een Belgische (collega van mij) is gehuwd. 

Haar echtgenoot is enorm dankbaar om niet meer in Cuba te moeten leven. Ze gaan nog ieder jaar de familie daar bezoeken maar zijn telkens weer blij terug te kunnen komen. Ze zegden mij dat er wel genoeg eten is voor iedereen, maar enkel bonen en bloem. Vers vlees, verse vis, groenten en fruit zijn praktisch niet te krijgen door de doorsnee Cubaan.

Ikzelf ben nooit in Cuba geweest en kan er du geen opinie over hebben maar ik weet uit eigen ervaringen opgedaan met in andere landen te wonen, telkens voor een aanzienlijk lange tijd, dat men als toerist enkel de goede kanten ziet of te zien krijgt. Er bestaat trouwens nog rantsoenering in Cuba zoals de heer Van Gaever ook zegt.

Men mag ook nooit vergeten dat Cuba communistisch is en dat leugens de basis vormen van al hun boodschappen.

Foxy 

*****

@ Jade
 
Ik ben blij dat je het eens duidelijk geschreven hebt! Al jaren erger ik mij aan de klaagzang van Vlaams-nationalisten die de Brt (Die "V" van "Vlaams" moet je verdienen, elke dag) beschuldigen van a-Vlaamsheid tot anti-Vlaamsheid. Als ik hun dan antwoord dat in de beheerraad (of hoe noem je dat) van die staatszender al jàren vertegenwoordigers zitten van Vlaamsnationale partijen en dat ik die nog nooit gehoord heb en dat zelfs de voogdijminister jarenlang een Vlaamsnationalist was, dan wordt het heel stil. Zo stil als hun vertegenwoordigers in die raad, precies alsof ik iets onbehoorlijks heb gezegd... 

Die partijvertegenwoordigers zitten daar alleen maar hun broek of tangaslip te verslijten. 

Van een doodgewone Vlaamse militant wordt verwacht dat hij pal staat, met de vuist de vane omklemd, maar diegene die er dik hun kost mee verdienen hoor en zie je niet. Om het in het Latijn te zeggen: "Honni soit qui mal y pense..." 

Ludo 

*****

Bikini onder nikab bij Reyers laat.
 
Schoolvoorbeeld van poco-journalistiek. Denk eens aan, de leden van deze achterlijke zandbakreligie zouden zich wel eens beledigd of gekwetst kunnen voelen door deze actie in bikini vanwege het VB. Ochhere toch ! Wat een misdaad.
Deze minus van de 0000 vindt het blijkbaar wel normaal dat wij alles zomaar achterwege laten om deze achterlijke lieden uit de gekende prachtlanden alhier in alles te ontzien en het in alles naar hun zin te maken. Ze zijn toch zo vlug gekrenkt, mijnheer. En als ze boos worden, en dat zijn ze uitermate vlug met hun abnormaal lange tenen, worden zij meteen baldadig. Koeltoer, weet je wel.

Geen schrik voor je fysieke integriteit, jongedame De Winter? Ook een voorstander van de harde lijn van het VB.?
Kritiek op deze fanatieke en onverdraagzame religie is dus sowieso synoniem van de zogeheten en door de 0000 en aanverwanten verfoeide "harde lijn" van het VB. Wat is er eigenlijk wel acceptabel aan het VB voor deze lieden?

Wel geen woord over het feit dat het eigenlijk niet zou mogen kunnen dat iemand daardoor voor zijn eigen veiligheid moet gaan vrezen.
Het komt niet eens in deze bekrompen geest op dat het nog altijd deze onverdraagzame godsdienstfanaten - hoe moet je ze anders noemen - zouden moeten zijn die zich hier aan onze zeden en normen aanpassen. Zonder kritiek of wat dan ook, en hoogst erkentelijk voor de privileges allerhande die hen hier te beurt vallen.
Blijkbaar heeft dit 0000-onbenul het dus nog altijd niet door hoe buitenlanders zich aan de andere kant in de gekende prachtlanden in de woestijn wel degelijk aan de aldaar gangbare maatschappelijke regels etc. dienen aan te passen en te houden op gevaar anders van hun eigen veiligheid.
Of misschien weet hij dit juist wel, maar is hij te laf om er voor uit te komen, beducht als hij is voor zijn eigen welzijn.

Dit misselijk makend politiek correcte creatuur, met de gekende en van overheidswege opgedrongen weg-met-ons-mentaliteit, is immers al dermate geïndoctrineerd in de dhimmitude dat hij dit naar mijn bescheiden mening zelfs niet eens meer beseft. Zum kotsen.
En dan maar oeverloos leuteren over vrijheid en democratie en de Rechten van de Mens, gelijkberechtiging van de vrouwen enz. Farizeeërs.

Geronimo




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!