Angeltjes
10-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Coninck op burenbezoek

 

 

MarioBoerka.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overbodige decadentie

 

Uit naam van de artistieke vrijheid en de al even nodige vrijheid van het verkondigen van de eigen mening gebeuren er soms rare dingen in deze weireld.  Zolang hij nog bestaat, want misschien verdwijnen we met zijn allen in een diep zwart gat one of these days,  als de wetenschappelijke helleduivels in de buik van de internationale stad Genève hun deeltjes laten rondvliegen tegen bijna de snelheid van het licht, kan het grote Aardelicht doven. Wie weet ? 

Nu het nog even kan en voor we de laatste snik laten : "Vrijheid, godverdoeme !".

"Ik heb zin om te spuwen op uw Overbodigheid, het zou me opluchten, laat ik het maar even doen.  En als u zich verzet, mij belemmert in mijn expressie, bent u een neo-fascist, een betuttelende conservatief en inderdaad een Overbodigheid.  U heeft lang genoeg geleefd en deze week zal uw eindvonnis niet mild zijn."

Het beledigen van mensen of groepen omhult zich graag met de  dekmantel der vrijheid van artistieke of verbale expressie.

In Vlaanderen trekt momenteel Peter Van de Veire rond met een Show of Love. De man trad onlangs in het  grote nieuws bij de aankondiging dat Radio Donna zou verdwijnen en een nieuwe pulpzender uit zijn asse zou verrijzen met als centrale fguur deze Peter Van de Veire, die tot voor kort een vrij succesrijk ochtendprogramma deed bij Studio Brussel.  Van de Veire, een vader van drie kindjes en momenteel ploeterend doorheen een moeizame relatieperiode, maakt graag roddelradio op de kap van kleinere artiesten die hij genadeloos door het slijk haalt.  Als hij, zoals met Jacky Lafon, met hen geconfronteerd wordt, heeft hij het zo niet bedoeld bedoeld en is al zijn branie verdwenen.  Herkent u de stijl ?  Als hijzelf echter gepakt wordt door een artikel in Het Laatste Nieuws moet hij wekenlang Prozac slikken. En moet dat andere fraaie exemplaar van de 0000, Duchaussoit opdraven om de gesmade collega te verdedigen tegen de populisten van Het Laatste Nieuws : de Slag der Kabouters om de Eer van het verkniptste gemoed.

De schitterende figuur Van de Veire  verschijnt ten tonele in zijn showgehuld in een peniskostuum, wat dat ook moge betekenen, maar volgens de beschrijving en de hypocriet vage foto in de Gazet van Antwerpen wil dat zeggen : nagenoeg naakt en met een flinke imitatie-klabanus op de vereiste plaats. Wat een lef.

Voor Geert Bourgeois is Peter Van de Veire de ideale man om de jeugd terug te winnen voor de VRT-radio. Want de jeugd ontsnapt aan de opvoedende greep van de linkse hersendokters, zij beroepen zich daarom op de gynaecoloog dokter Van de Veire.  Vorige week werd de jeugd ook al lekker gemaakt voor de televisiezender Ketnet met een grote purperen penis als mascotte.  Wat jammer dat ik geen lid ben van de N-VA dan kon ik Geert persoonlijk feliciteren voor zijn mediabeleid : "Proficiat, lul" zou erg hip klinken.  En gemeend.

Savat


09-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot-moefti Thielemans verbiedt manifestatie VB op 11.09.08

 

Weggeplukt uit de reacties :

 

Beste vrienden uit Vlaanderen.

Ik heb een post gewijd aan de Grootmoefti van Brussel, Freddy Thielemans.
Als jullie de foto van hem willen gebruiken, geen probleem, geschenk uit Holland ;-)

met vriendelijke groet,
Molly-Bolly

http://mollybolly.punt.nl/?id=417132&r=1&tbl_archief


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen juicht. Alweer een rondje rond de pot.

 

De Franstaligen hebben gezegd dat ze willen praten met de Vlamingen over om het even wat en in Vlaanderen stijgt een gejuich op als bij een collectief orgasme.  (Wij veronderstellen dat dat zo moet klinken)  Hoe naïef kunnen politici zijn ?  Hierna de reactie van Bruno Valkeniers

Gesprek gemeenschap tot gemeenschap in de vuilbak

Frank Vandenbroucke doorprikt mythe over B-H-V en zet Vlaamse regering met de billen bloot

09.09.2008 17.24u - Het antwoord van de Franstaligen op het voorstel van de Vlaamse regering inzake de communautaire onderhandelingen, heeft één ding nogmaals duidelijk gemaakt: van gesprekken op confederale basis is geen sprake.

De Franstaligen willen ook met een blanco blad vertrekken. Dat betekent dat zij wel degelijk de kwestie B-H-V op de agenda kunnen brengen. Daartoe werd de voorzet gegeven door Vlaams minister Frank Vandenbroucke, die eerder deze dag verklaarde dat B-H-V niet voor de regionale verkiezingen zal geregeld zijn, en dat de Franstaligen gerust de uitbreiding van Brussel op de agenda mogen zetten. Dit gaat in tegen het akkoord van de Vlaamse regering van vorige vrijdag, dat bevestigde dat over de uitbreiding van Brussel niet kan gesproken worden.

Vandenbroucke doorbreekt hiermee wel de mythe die de Vlaamse regering ook in dit dossier de wereld heeft ingestuurd. Over B-H-V zou niet meer gepraat worden. Die zaak zou haar parlementaire behandeling moeten krijgen. Alleen vergat de Vlaamse regering erbij te vertellen dat er nog steeds een belangenconflict over B-H-V hangende is. Dit kan ten vroegste midden november afgehandeld zijn. Daarna hebben de Franstaligen nog twee keer de mogelijkheid om een belangenconflict in te roepen, dat zijn 240 dagen ! Indien- hypothetisch gesteld – de zaak gestemd geraakt in de Kamer, moet de Senaat de bespreking nog eens overdoen. Tijd genoeg om B-H-V over de verkiezingen van 2009 te tillen. De Vlaamse regering heeft de Vlamingen bijgevolg zand in de ogen gestrooid. In plaats van te eisen dat de Franstaligen ophouden de zaak eeuwig te blokkeren, heeft de Vlaamse regering – de N-VA incluis - B-H-V gewoon op de lange baan geschoven. Dat heeft Vandenbroucke vandaag voor iedereen duidelijk gemaakt.

Voor het Vlaams Belang staat het vast dat inzake de staatshervorming én inzake B-H-V geen stap vooruit is gezet. De zaak blijft muurvast zitten, ondanks de belachelijk euforische stemmen binnen het trio van koninklijke bemiddelaars.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer bedrieglijke praat voor de vaak.

 

Andromeda sterrenstelsel op een afstand van 2,5 miljoen lichtjaar en met een doormeter van circa 170.000 tot 200.000 lichtjaar.  Kan met het blote oog gezien worden, beweert Nasa.  Waarom  worden dan al die dure telescopen gebouwd en raketten gelanceerd ?  Ik heb nog nooit 2,5 miljoen lichtjaar ver in de hemel kunnen kijken.  We kunnen het niet genoeg onderstrepen : dit is allemaal een groot complot om onze vrienden van het ware geloof te laten twijfelen.  Maar 't en zal niet lukken.  Hieronder nog wat flauwe praat in het Engels, gesponsord door Mars en Milky Way.

The most distant object easily visible to the unaided eye is M31, the great Andromeda Galaxy some two and a half million light-years away. But without a telescope, even this immense spiral galaxy - spanning over 200,000 light years - appears as a faint, nebulous cloud in the constellation Andromeda. In contrast, a bright yellow nucleus, dark winding dust lanes, gorgeous blue spiral arms and star clusters are recorded in this stunning telescopic digital mosaic. While even casual skygazers are now inspired by the knowledge that there are many distant galaxies like M31, astronomers seriously debated this fundamental concept less than 90 years ago. Were these "spiral nebulae" simply outlying components of our own Milky Way Galaxy or were they instead "island universes" -- distant systems of stars comparable to the Milky Way itself? This question was central to the famous Shapley-Curtis debate of 1920, which was later resolved by observations of M31 in favor of Andromeda, island universe.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De scherpe pen van Filip de Man

 

(s)Tom Cochez!

09.09.2008 14.28u - Vandaag mist Tom Cochez van De Morgen weeral eens een kans om een hoop blunders te vermijden in z'n berichtgeving over de intieme vijanden van het Vlaams Belang.
Ten eerste laat hij – of all people - Vlaams Parlementslid John Vrancken het volgende verklaren over het VB: “De partij is structureel uit elkaar aan het vallen”. Deze Vranken liet geen onuitwisbare indruk na als mandataris en twijfelde – terecht – of hij volgend jaar nog een verkiesbare plaats zou krijgen bij het Vlaams Belang. Hij liep onlangs over naar LDD.
Voorwaar een stevige bron om het einde van het VB te voorspellen!
Let wel: nooit heb ik een verkozene de partij weten verlaten wegens ideologische meningsverschillen, maar... gebuisden zoals Vranken kunnen natuurlijk moeilijk toegeven dat het hen om het parlementair fluweel te doen is.
De uitspraak van deze rancuneuze man is dus irrelevant, wel staat de partij – zoals alle andere partijen – voor een delicate periode van lijstvorming. Net als overal elders zullen sommige kandidaten ontgoocheld worden en daarover enig misbaar maken. En misschien stapt er volgende maand nog wel eentje over naar LDD, stilaan een zelfhulpgroep voor gebuisde politici van alle mogelijke partijen (zelfs een gebuisde valsmunter als Tony Coorevits is er welkom).

Dan voert De Morgen mevrouw Govaerts ten tonele om wat in te hakken op de nieuwe VB-voorzitter Bruno Valkeniers (“Hij leeft in zijn ivoren toren”). Govaerts kreeg vorig jaar geen verkiesbare plaats op de Limburgse Kamerlijst en spuwt sedertdien haar gal in – jawel! - De Morgen. Volgens haar is Valkeniers niet betrouwbaar en heerst een malaise.
Dit terwijl de sfeer opperbest is en iedereen zeer tevreden over de nieuwe bedrijfscultuur die (de voormalige havenbaas) Valkeniers invoerde.

Natuurlijk wordt ook die grote vriend van De Morgen, Jean-Marie Dedecker, opgevoerd. Als volkomen neutrale bron poneert hij over de vermeende leegloop bij het Vlaams Belang: “Het is omdat wij de deur niet openzetten dat de dam het niet begeeft”. Dedecker als natte droom van De Morgen, wie had dat ooit gedacht?
Ter informatie: het Vlaams Belang heeft ongeveer 1.100 mandatarissen, Cochez noemt er welgeteld vier (4) die overlopen. Een dijkbreuk kan men dat niet echt noemen.

Sjonge, sjonge: wat (s)Tom, Cochez!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén slag van de Molen ?

 

Vele bruggen te ver door Lex Molenaar @ Gazet van Antwerpen

Op 6 oktober doet het hof van beroep een uitspraak in de zaak tegen Dyab Abou Jahjah en Ahmed Azzuz, de twee AEL-kopstukken die in november 2002 een opruiende rol zouden hebben gespeeld bij de rellen in Borgerhout na de moord op islamleraar Mohamed Achrak.

De zaak in beroep is een doorslag van de behandeling in eerste aanleg, er zijn geen nieuwe gegevens. Maar veel waarnemers hopen wel op een andere uitspraak, want het vonnis - een jaar cel voor de beide heren plus een schadevergoeding van 5.109 euro om de beschadigingen aan auto’s en winkelruiten te compenseren - was onredelijk zwaar. En voor die kritiek hebben we op z’n minst vier goede argumenten.

Eén: de bewijslast in deze zaak is zwak. De advocaat-generaal beschuldigt Abou Jahjah en Azzuz van opruiende taal, de twee zelf beweren dat ze juist probeerden om de menigte te sussen. Eén getuige heeft Abou Jahjah in het Arabisch horen roepen: “Allah is onze hoeder, de politie is onze vijand, vecht terug!” Eén getuige, is dat niet wat weinig? En hoe kon die uitspraak de massa doen exploderen, als je weet dat de meeste Antwerpenaars van Marokkaanse origine alleen Nederlands en Berbers spreken?

Twee: de wet waarop het vonnis in eerste aanleg was gebaseerd, stelt dat opruiers dezelfde straffen kunnen krijgen als de daders van criminele feiten die het gevolg zijn van die opruiende taal. De bewuste wet dateert van het einde van de 19de eeuw en was vooral bedoeld om stakingsleiders en ’oproerkraaiers’ zoals priester Daens vleugellam te maken. Die wet moet dringend worden veranderd, want zo’n verregaande beperking van de vrijheid van meningsuiting hoort niet thuis in een moderne democratie. Om een van mijn collega’s te citeren: met deze wet kan je iemand veroordelen tot levenslang omdat hij op een website bijvoorbeeld oproept tot het doden van ketters, ook als aan die oproep geen gevolg wordt gegeven. Dat is duidelijk een heel stel bruggen te ver. (Zie ook
www.gva.be/johndewit).

Drie: ten tijde van de feiten kondigde toenmalig premier Guy Verhofstadt de aanhouding van Abou Jahjah aan in het parlement en noemde hij de AEL een criminele organisatie. Zijn veiligheidsadviseur zei dat Abou Jahjah moest worden “uitgeschakeld”. En minister van Binnenlandse Zaken Tony Duquesne wist nog voor de start van het gerechtelijk onderzoek al heel zeker dat Abou Jahjah liefst drie keer had opgeroepen tot geweld. Met al die hoogst onvoorzichtige uitlatingen hebben de hoge heren het vermoeden van onschuld geschonden. Daaraan moet ook de uitvoerende macht zich houden, want het behoort tot de rechten van de mens. In een soortgelijke zaak is Frankrijk in 1995 veroordeeld door het Europees Hof in Straatsburg, nadat een minister iemand openlijk had beschuldigd van moord.

Vier: dit proces is mosterd na de maaltijd. De twee beschuldigden zijn allang niet meer politiek actief in België, de AEL is zogoed als onzichtbaar geworden en onze gevangenissen zitten nu al overvol. Welke baat heeft de samenleving erbij dat die donkere periode in 2002 zes jaar later opnieuw wordt opgerakeld?

Toch is in elke zaak wel ergens wat humor te vinden. In dit geval schuilt die in het feit dat Ahmed Azzuz wordt verdedigd door de bekende pleiter Kris Luyckx, die ook politiek actief is bij Open Vld en heel goed ligt bij de partijtop. Luyckx zei gisteren in zijn pleidooi niets over de bekritiseerde uitspraken van Guy Verhofstadt en zijn adjudant. Hoe zou dát nu komen?

door Lex MOOLENAAR


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Premier Thailand moet aftreden door kookprogramma

 

 

Nieuwe belgische premier treedt aan met veel vertrouwen van de bevolking

Voorstelling en ondertekening van het regeerprogramma

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo de Ridder, een CVP-er die de waarheid soms onthult. Hij bestaat echt.

 

Hugo de Ridder is een sterjournalist van de Standaard, uit de tijd dat die krant zichzelf niet krampachtig op de borst moest kloppen : "Kijk naar mij, ik ben een kwaliteitskrant !". Met De Ridder, Manu Ruys en waarom niet Louis de Lentdecker en vele anderen, had je sowieso kwaliteit in huis. En moeilijke mensen, maar dat is wat anders.

De Antwerpenaar De Ridder reisde vroeger naar Brussel met de trein samen met de jonge Leo Tindemans, de onlangs overleden Frank Swaelen, de veel te vroeg weggevallen, intelligente  en integere Johan Fleerackers   en soms nog andere jonge christen-democraten die droomden van een nieuwe na-oorlogse maatschappij  waarin voor hen een plaats was weggelegd om discreet te gidsen, zodat niet te veel van het christen-democratisch pad werd afgeweken.

Tindemans vervulde verschillende minister-opdrachten en werd zelfs een populair premier.  Zijn echte interesse bevond zich in de Europese en internationale politiek ; met zijn meeslepende welsprekendheid verhulde hij vaak zijn gebrek aan kennis over binnenlandse problemen.  Die deden hem uiteindelijk de  das om en zijn vete met de jonge, ondoorgrondelijke Wilfried Martens verscheurde net niet de grote beleidspartij CVP, waar wij, Vlaams-nationalisten steeds een diepe hekel hebben aan gehad.  Swaelen werd even minister van defensie, burgemeester van Hove en statig senaatsvoorzitter, een man van fatsoen, burgerlijkheid en dienstbaarheid aan het regime.

Hugo de Ridder voerde een sierlijke pen die hij graag ten dienste stelde van zijn vrienden en de partij, tegelijk het imago nastrevende van de neutrale journalistiek. Hij werd zowat de biechtvader van de groten van zijn partij  en publiceerde boeken die soms letterlijke tijdsdocumenten waren over de precaire momenten in het bestaan van dit land met in de hoofdrollen Martens of Dehaene en in de nevenrollen zowat elke minister of vooraanstaande politicus uit die periode.  Soms schreef hij ook een geromanceerd feitenrelaas, en wekte daardoor het wantrouwen op bij lezers die op de lange duur fictie en realiteit niet meer onderscheidden.  Toch weer een stuk tjevenmentaliteit ... ze hebben het in de genen, veel waarheid en toch een beetje liegen.

Hugo de Ridder is alleszins een auteur die met veel literaire kwaliteiten de politieke brandende actualiteit heeft beschreven die later door studenten geschiedenis zal geraadpleegd en geciteerd worden. Hij is inmiddels 75 maar ziet er 10 jaar jonger uit : soms is de hemel goed voor zijn  trouwe zonen.

 

In Humo verschijnt vandaag een vraaggesprek met De Ridder, die nog steeds zijn nieuwskanalen bezit bij het kind van de CVP, de CD&V.  Enkele fragmenten :

 "Het denkspoor van het confederalisme is een illusie. Het is een van de trucs om de deadlines rond de staatshervorming maar te kunnen blijven vooruitschuiven en om het kartel CD&V/N-VA halsstarrig bijeen te houden."

Volgens De Ridder is het confederalisme een eis van de N-VA en moet de schijn dan ook opgehouden worden dat dit een haalbare piste is, om het kartel niet te doen breken. Inhoudelijk stelt het echter allemaal weinig of niets voor, aldus De Ridder. "Het confederalisme is juridisch-technisch zowat de moeilijkste weg."

"Tijdens de vergadering van de CD&V-fracties op 14 juli (de dag dat Yves Leterme zijn ontslag aan de koning aanbood, red.) zei een gewezen minister hardop tegen één van zijn opponenten binnen de partij: 'Uw tactiek leidt ons naar de ondergang.' Waar hij onmiddellijk grinnikend aan toevoegde: 'De mijne ook, maar met meer glans!' Veel explicieter en cynischer toegeven dat het slecht afloopt kan toch niet?"

'Dat is misschien wat overdreven, maar Leterme zwijgt opvallend veel op belangrijke partijvergaderingen. Hij gedraagt zich als een soort sfinx, vertelt men mij. En als er een besluit valt, zegt hij weinig meer dan: 'Ik zal dat doen.' Mij verwondert dat niet echt. Vergeet niet dat hij al drie keer redding is moeten gaan zoeken bij de koning. En Peter Leyman, de topman van Volvo die hij zelf had aangetrokken, heeft ontgoocheld afgehaakt. Leterme heeft ook een aantal ministeriabelen zwaar gefrustreerd. Voor mensen als Tony Van Parys, Stefaan De Clerck, Hugo Vandenberghe of Eric Van Rompuy was het wellicht de laatste kans om nog minister te worden. Wel, ils ne font pas de cadeaux. Al die dingen tasten Letermes gezag als partijleider aan.'

'Ik geef nog af en toe lezingen voor lokale CD&V-afdelingen. Daar merk ik dat het discours van het klassieke partijlid of de trouwe sympathisant perfect samenvalt met dat van Bart De Wever. De N-VA-voorzitter is, voor het communautaire thema, de echte intellectuele leider van de CD&V geworden. Er wordt met veel sympathie en respect over hem gesproken.'

 ***

Een aantal zaken, die velen van ons die de politieke actualiteit volgen, worden hier bevestigd door een émince grise die niet van slechte wil kan beticht worden ten overstaan van het regime en zeker niet voor zijn partij.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudy Aernoudt, de evenwichtige steunpilaar van LDD en Une autre Belgique

 

Het minste wat je kan zeggen van Rudy Aernoudt is, dat deze filosoof-econoom tegenstrijdige gevoelens opwekt.  De man was secretaris-generaal bij de Vlaamse Gemeenschap voor economie, wetenschap en innovatie.  Een hogere graad bestaat niet in de Vlaamse ambtenarij en hij heeft zich nimmer laten verleiden tot het naar de mond praten van de overheid, hij wilde geen deel uitmaken van het gezag.

Integendeel, de rebel schafte bijvoorbeeld de tikklok af voor zijn personeel.  Of ze nu tikken of niet, veel doen ze toch niet, het is niet woordelijk weergegeven maar dit was zijn argumentatie. Verder praatte hij zijn vroeger ministerin, de graaiende profiteur Tientje Moerman aan de galg, publiceerde opiniërende stukken waarin hij de overheid op de korrel nam en wilde zich via een internetpetititie laten benoemen tot premier van het land. 

Zo'n man is misschien niet helemaal in orde, maar dan had de politiek hem maar niet moeten benoemen op de positie die hij bekleedde. "Bekleedde" in de verleden tijd, want in 2007 werd Aernoudt ontslagen, nadat hij de liberale ministerin die partijgenoten bevoordeligde met fictieve opdrachten en zichzelf beloonde met extravagante onkostennota's tijdens twijfelachtige dienstreizen, in het nauw had gedreven zodat ze ontslag moest nemen. 

"Er deden zich feiten voor die elke verdere professionele samenwerking onmogelijk maken" staat in de ontslagbrief.  In december 2008 zal de arbeidsrechtbank een uitspraak doen over de modaliteiten van deze onderbreking van de arbeidsovereenkomst. De kans dat de Vlaamse Gemeenschap zal kunnen afdokken, is groot.

Inmiddels schreef Aernoudt een onthullend boek over zijn wedervaren in de Vlaamse administratie, het partijgekonkel, de onkunde, het gesjoemel en gegraai. Niemand wil reageren, dus we zijn verplicht Aernoudt's visie voor waar te nemen, anders zouden de schreeuwlelijkerds in geuren en kleuren hun onschuld uitschreeuwen.

Aernoudt is lid van de denktank "België anders" waarin ook de lichtjes aangetaste Tony Mary rondzwalpt.  De heren willen met enkele kleine ingrepen deze stervende staat reanimeren.  Het odoeken van het land B zou Vlaanderen 1,2 miljard euro per jaar kosten, berekende Aernoudt, vertrekkende vanuit een aantal persoonlijke  en aanvechtbare assumpties. De man staart zich bijvoorbeeld  blind op het promoveren van de naambekendheid Vlaanderen waar hij gigantische bedragen wil voor spenderen.  De omgeving van graaiend Tientje heeft hem toch niet onberoerd gelaten.

Zelfs als dit rekenmodel enige betrouwbaarheid bevat, betekent het voor het zelfstandige Vlaanderen een peulenschil in vergelijking tot de besparing van de 12 miljard euri transfers die nu geruisloos wegvloeien naar Waalse putten en zakken.  

De dreiging dat Brussel niet langer hoofdstad van de EU zou zijn, is ook niet meer dan het klassieke gewauwel om paniek te verspreiden.

Naast een aantal onbetrouwbare Vlaams Belangers die met hun zetel omwille van persoonlijke frustraties en politieke carrièreplanning zijn verhuisd naar Jan-Marie Dedecker is er nu nog een nieuwe aanwinst in het verschiet : de bijzonder evenwichtige Rudy Aernoudt. Het zal lang duren.

Ray

http://www.gva.be/nieuws/politiek/default.asp?art={FCD098EB-94B8-4AEA-A4FC-F9386258047D}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Europese Commissie in Vlaanderen uitgelegd voor onze NL lezers

 

Nadat onze sympathieke Franstalige natiegenoten uit het Zuiden des lands zich gewend hebben tot de Verenigde Naties en de Raad van Europa, om aan te klagen dat zij in eigen land gediscrimineerd worden, zijn ze nu gaan uithuilen bij de Europese Commissie.

De Walen zijn de lieden die met branie en veel chi-chi de nodige federale loyauteit opeisen van de Vlamingen maar niet in staat blijken de wetten van het eigen land te respecteren.  Zoals ze mentaal niet in staat zijn tot het aanleren van een vreemde taal, zijn ze ook mentaal niet bijmachte om de federale structuur van dit land te vatten : het is te moeilijk voor ze.  Het wordt ze al jaren met hand en tand uitgelegd, ze snappen het niet of ze willen het niet snappen.  Sedert de grote internationale organisaties met hun door niemand verkozen onbekende leiders, de democratie een kopje kleiner maken, zijn de Walen daar gast aan huis met hun jammerklachten. Het zou verhelderend zijn om te vernemen welke belgische figuren bij de VN, de Raad van Europa of de Europese Commissie optreden als aangevers. 

Laat het ons, vooral voor onze Nederlandse vrienden, voor wie dit Javaanse schimmenspel bijzonder ingewikkeld is,  kort proberen uit te leggen. De vriendelijke reageerders van deze blog zullen aanvullen waar wij tekort schieten, want voor velen van ons is dit dagelijkse kost.

 Vlaanderen

In het Noorden  van belgië, aangeschurkt tegen de Rijksgrens, bevindt zich Vlaanderen waar de bevolking (6,2 miljoen) overwegend Nederlandstalig is, in het Zuiden wonen de Walen (3,5 miljoen en behorend tot de internationale Franse taalgemeenschap) en Brussel 1 miljoen) is officieel tweetalig, alhoewel de Nederlandstaligen een duidelijke minderheid vormen.

In de jaren '30 wilde men het ganse belgische grondgebied tweetalig maken : dat wil zeggen, er zouden twee gelijkwaardige bestuurstalen bestaan zowel in Vlaanderen als in Wallonië zou alles verlopen op vrag van de burger in het Frans of het Nederlands. In feite ws het min of meer het bevestigen over het ganse grondgebied van de toestand zoals die zich in Vlaanderen voordeed.

De Franstaligen hebben dit met man en macht bestreden en hun slag thuis gehaald, omdat zij toen de tweetaligheid zagen als een doorbraak, een overwinning voor het Nederlands. Van bij de oprichting van dit land in 1830 heeft men steeds gepoogd van belgië een Franstalige natie te maken met alle mogelijke vernederingen en achteruitstellingen voor de Vlamingen vandien, niet alleen taalkundig maar ook sociaal en cultureel.

Later werd  de taalgrens, die het land zowat doormidden verdeelt, aanvaard als een interne afbakening van de twee grote gemeenschappen met eigen bevoegdheden : het landsparlement (kamer en senaat) kreeg onder zich twee nieuwe parlementen. Het werden er finaal vijf voor een bevolking van iets meer dan 10 miljoen burgers. 

Boven : het Vlaams parlement    Onder : de belgische Kamer

De Vlamingen waren tevreden met hun éne volksvertegenwoordiging, het Vlaams Parlement  de Walen namen er twee : een Franstalig gemeenschapsparlement en een Waals Gewestparlement.  Om de bestuurlijke chaos betere kansen te bieden, kregen de Brusselaars een eigen Hoofdstedelijk parlement en onze 70.000 Duitstalige Belgen (een roofcadeau van na de Grote Oorlog) kregen een mini-praatbarakje met 25 afgevaardigden.

Bent u er nog ?

Ieder landsgedeelte (laat het ons gemakshalve zo noemen) voert zijn eigen politiek inzake onderwijs, cultuur, gezondheid, wonen, mobiliteit, jeugdwerk, de exclusieve democrtaische controle op ondergeschikte besturen  en nog wat overlappende zaken om de verwarring in stand te houden,  zoals buitenlandse handel en internationale contacten.( Wordt een officiële handelsmissie uitgestuurd, geleid door de wereldvreemde Troonprins Philippe de Belgique, lijkt het vaak op een landverhuizing. Als men naar de Verenigde Staten vliegt met een vloot afgeladen jumbo's met alle gemeenschappen, gewesten, ondergeschikte besturen, afgeleide nevenvormen, niet te discrimineren minderheden, professionele handenschudders en weigeraars van uitgestoken handen, politiek-correcte journalisten van links en extreem-links,  dan duurt het soms een week vooraleer de laatsten de veiligheidscontroles gepasseerd zijn : de wereldvreemde was al eens terug in zijn huurpaleis toen de laatsten nog hun duimafdrukken lieten nemen. Onder luid protest. Wij hadden onlangs een Waalse defensieminister die de oorlog wilde verklaren aan Amerika, omdat ze met hun vliegtuigen ons luchtruim hadden geschonden. Sedertdien moet elke belg die in de VS landt, zich helemaal uitkleden, Arabische terroristen worden vriendelijker toegelaten dan belgen.) Dit even terzijde en tussen haakjes.

Niemand van deze figuren heeft als omgangs- of huistaal Nederlands.  Ze ontvangen allen een mooie uitkering, samen voor zowat een 30 miljoen euri per jaar. Ze zijn gespecialiseerd in wuiven en glimlachen. En tussendoor een beetje liegen.

De bestuurstaal in Vlaanderen is Nederlands, zoals dat in Nederland ook het geval is. We gaan niet in op de verwarrende uitzonderingstoestanden in enkele gemeentes die afwijkingen kunnen toelaten voor hun inwoners, de zogenaamde faciliteitengemeentes, die intussen bijna oorlogsgebied aan het worden zijn.

De Franstaligen hebben NOOIT de nochtans bij wet vastgelegde eentaligheid van Vlaanderen aanvaard, alhoewel ze er niets in de pap hebben te brokken.  Zij eisen overal waar zij zich vestigen gebruik te maken van hun unieke, bevoorrechte grote cultuurtaal, le français. Een aantal gemeentes in de omgeving van de taalgrens, waar de gevoeligheden terzake groot zijn, zetten zich af tegen die fransdolle arrogantie, door specifieke maatregelen te treffen om niet ingenomen en overheerst te worden door de Franstaligen.  Ja, sorry, een fatsoenlijke vrouw laat zich ook niet door iedereen bespringen, de Vlamingen evenmin.  

Thuis, op straat, in de winkel om het even waar spreekt men in Vlaanderen de taal die men wil, want ook op dat vlak wekken de Franstaligen graag de indruk alsof alles hier in het Nederlands moet verlopen. Enkel de bestuurstaal en vanzelfsprekend het onderwijs.

De meeste Vlamingen kennen meerdere talen en doen daar niet moeilijk over. Het zijn uitgerekend de Fransen die de taal-analfabeten zijn en als u op vakantie in de Ardennen in het Nederlands geholpen wordt, is de kans zeer groot dat u te maken heeft met een uitgeweken Vlaming.

In Zaventem en Londerzeel legt de gemeente taaleisen op aan mensen die gemeentegrond willen kopen. In Vilvoorde worden sociale woningen gereserveerd voor Nederlandstalingen en in Geraardsbergen kunnen enkel mensen die Nederlands kennen of het willen leren een leefloon ontvangen. Volgens de Europese Commissie is dit discriminatie van anderstaligen. Vlaams minister van binnenlandse zaken Marino Keulen is er gerust in. Hij heeft de Europese vraag doorgespeeld naar de gemeenten zelf. Er is volgens Keulen voldoende controle op de gemeentebesturen.

Het is nogal wiedes dat in dergelijke beschamende procedures wij rekenen op de  liberale Vlaamse minister van Binnenlandse zaken, Marino Keulen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ministers van Nonkel Kruk zijn geliefd en gekend door de bevolking

 

150 Vlamingen gespreid over diverse steden werden gevraagd naar hun kennis van de ministers uit de regering Leterme. De best gekende is de man met de overslaande stem, de jachthond van Frank Vanhecke, gewezen voorzitter van de Tjevenbond, een man voor wie een gegeven woord niet meer is dan een trilling in de lucht.
 
Jo Vandeurzen, minister van Justitie 40/150

'Een zware imagocampagne is op dit moment zeker niet aan de orde, ook niet als zou blijken dat de Vlamingen niet meteen weten wie hun minister van Justitie is.' Dat zegt de woordvoerder van minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V). Uit onze enquête blijkt dat minder dan een derde van alle Vlamingen de post van minister van Justitie linkt aan de naam Vandeurzen. 'Maar het belangrijkste is dat de mensen Vandeurzen leren kennen op basis van zijn prestaties', aldus de woordvoerder.

Marie Arena, minister van Pensioenen 6/150

Ook voor Marie Arena (PS), in de regering-Leterme bevoegd voor pensioenen, kan de volgende bevraging bijna alleen maar beterschap brengen. Haar 6 op 150 is niet meteen een score om over naar huis te schrijven. 'Je moet het ook wat tijd geven', zegt haar woordvoerder. Per slot van rekening bestaat de nieuwe regering nog niet lang. Bovendien komt Arena van het Waalse niveau en heeft ze nog een hele weg af te leggen voordat ze ook in Vlaanderen bekend is. Daarbij komt dat haar Nederlands nog niet goed genoeg is. Maar daar werkt ze hard aan. Zo volgt de minister onder meer lessen. Maar vraag in Wallonië naar de bevoegdheden van Steven Vanackere, en je zult ook weinig juiste antwoorden krijgen.'

Sabine Laruelle, minister van Landbouw 2/150

Sabine Laruelle (MR), federaal minister van Landbouw, is de minst bekende federale minister uit het lijstje. Ze scoort amper 2 op 150. 'De vraag is gesteld aan Vlamingen', verklaart haar woordvoerder de score. 'Bovendien vroeg je alleen naar landbouw, een bevoegdheid die ze deelt met haar Waalse en Vlaamse collega.' Volgens haar woordvoerder is Sabine Laruelle dan ook niet ongerust. 'Vraag maar eens in Vlaanderen wie minister van Zelfstandigen is. Dat is ook haar bevoegdheid en dat doet ze al vijf jaar. Ze heeft in die tijd zoveel verwezenlijkt dat ze bij zelfstandigen veel bekender zal zijn. Maar ze doet wat ze moet doen binnen haar bevoegdheden.'

Joëlle Milquet, minister van Werk 14/150

'Wellicht is de minister in Vlaanderen bekender om andere zaken dan haar portefeuille van Werk', zegt de woordvoerder van Joëlle Milquet (CDH). Uit onze bevraging blijkt dat de stugge houding van Madame Non wel eens een zegen zou kunnen zijn geweest voor haar naamsbekendheid. Toch veertien mensen wisten haar naam aan de portefeuille van Werk te linken. Geen enkele Waalse vertegenwoordiger doet beter. Toch vindt Milquets woordvoerder niet dat dat er iets toe doet. 'De minister overlegt op een rustige en geduldige manier met de sociale partners over belangrijke thema's zoals interprofessionele akkoorden. Ik kan u geruststellen: de minister van Werk werkt wel degelijk.'

Laurette Onkelinx, minister van Sociale Zaken 10/150

10 op 150. En dat voor een vrouw die al jaren deel uitmaakt van de macht in de federale regering. Laurette Onkelinx (PS) had zichzelf wellicht een iets betere score toegedicht bij onze straatenquête. Toch is de woordvoerdster van de Waalse politica niet helemaal verbaasd wanneer we haar de punten van haar minister voorleggen. 'Ik neem aan dat Laurette Onkelinx in de hoofden van veel mensen nog steeds de minister van Justitie is. Die portefeuille heeft ze immers jaren gehad. Ik denk dat Marc Verwilghen ook nog steeds meer herinnerd wordt als minister van Justitie dan als minister van Economie', zegt ze.

Vincent Van Quickenborne, minister van Ondernemen 24/150

Met een score van 24/150 scoort minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) niet slecht in vergelijking met de rest. 'Het zijn de stemmen die tellen', zegt zijn woordvoerder. 'Met 55.000 stemmen heeft mijn minister aangetoond dat hij bekend genoeg is in zijn eigen kiesgebied. Voorts werken we heel hard om binnen de bevoegdheid van de minister zo veel mogelijk te realiseren.' Van Quickenborne hield bijvoorbeeld huiszoekingen en bracht daarbij mededingingsafspraken aan het licht. 'Vergeet ook niet de boetes voor Belgacom.'

Etienne Schouppe, staatssecretaris voor Mobiliteit 32/150

Etienne Schouppe (CD&V) is staatssecretaris voor Mobiliteit. Dat wisten 32 van de 150 ondervraagde mensen. Daarmee staat Schouppe in de top drie en is hij veruit de bekendste staatssecretaris. 'Etienne Schouppe is heel tevreden dat hij een derde plaats heeft gehaald tussen die tien ministers', zegt zijn woordvoerder. 'Politici lijden altijd aan een vorm van onderdrukte ijdelheid. Ze willen bekend zijn, maar willen dat niet altijd toegeven.' Toch is Schouppe niet van plan om zich tevreden te stellen met zijn verworvenheden. 'Hij gaat hard blijven voortwerken aan het moeilijke mobiliteitsvraagstuk', belooft zijn woordvoerder.

Annemie Turtelbaum minister van Asielbeleid en Migratie 38/150

Annemie Turtelbaum (Open VLD), minister van Asielbeleid en Migratie, behaalt een tweede plaats in het klassement. Van de 150 ondervraagden kenden 38 mensen haar.  'Dat is natuurlijk nog niet veel', reageert haar woordvoerder. 'Maar ze eindigt toch tweede. Het is een minister die de laatste tijd veel in beeld is geweest met allerhande situaties. Maar het maakt duidelijk dat de politiek niet meer doordringt tot de mensen. Op dat vlak is er werk aan de winkel.'

Inge Vervotte, minister van Overheidsbedrijven 27/150

Dat de minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) heet, wisten 27 van de 150 ondervraagden. Minister Vervotte reageert volgens haar woordvoerder uit principe niet op enquêtes, omdat ze niet betrouwbaar zijn. Inge Vervotte staat met die 27 stemmen op de vierde plaats in het lijstje. Ze kwam de afgelopen weken in het nieuws met dossiers die breed in de media zijn gekomen. Zo dwong ze Belgacom-topman Didier Bellens op de knieën in de discussie rond het beperken van zijn loon. Bellens kreeg de keuze om in te leveren of op te stappen, maar koos voor de eerste optie.

Melchior Wathelet, staatssecretaris voor Begroting 6/150

Melchior Wathelet (CDH), de staatssecretaris voor Begroting, toegevoegd aan premier Yves Leterme, heeft nog heel wat werk voor de boeg. Het voorbeeld van de Antwerpse dame die hem verwart met modeontwerper Gérald Wathelet is sprekend voor de zoon van de gewezen minister van Justitie met dezelfde naam. 6 op 150, dat is de magere score die hij behaalt op onze ondervraging. 'Begrijpelijk', zegt zijn woordvoerder. 'Melchior is nog jong en nieuw in zijn functie. Bovendien besteden de Nederlandse media - niet onlogisch - meer aandacht aan de Vlaamse excellenties en de grote Franstalige namen. Maar ik ben er zeker van dat daar binnenkort verbetering in komt. Melchior spreekt immers prima Nederlands. Het komt wel goed.'
 
Prima regering, fijne bekwame ministers, zeer geliefd bij de bevolking.  Massaal bekend !  Bravo !
@ Het Nieuwsblad



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En Kim Jong II leefde nog veel te lang en ongelukkig.

 

Kim Jong II in 2001

 
 
 
 Kim Jong II in 2006
 
Geruchten doen al lang de ronde dat het echte Kimmeke in 2003 naar het  Hemelse Paradijs is vertrokken na zijn fel gesmaakte optreden in het Rode Paradijs van Noord-Korea.  Er zouden verschillende nep-Kimmekes door de chirurgen zijn afgeleverd om het fijne prachtland nog vele jaren te laten genieten van zijn status als grootste concentratiekamp ter wereld. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september 2001 : de wereld werd wakker geschud

 

 

 En wat heeft de wereld geleerd intussen ?


08-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld opgeslokt door zijn eigen zwarte gat ?

 

Wetenschappers die betrokken zijn bij de Europese deeltjesversneller nabij het Zwitserse Genève, zijn met de dood bedreigd vanwege experimenten die ze later deze week willen uitvoeren.

De wetenschappers willen protonen, onderdelen van atomen, op elkaar afvuren. Door de energie die vrijkomt bij de botsing te analyseren hopen de onderzoekers te zien hoe het heelal er uitzag een fractie na de oerknal, ongeveer 14 miljard jaar geleden.

Zwarte gaten

Critici vrezen echter dat door de experimenten kleine zwarte gaten ontstaan. Die zouden aardbevingen en vloedgolven veroorzaken, waardoor de aarde zou kunnen worden vernietigd. Een Duitse scheikundige heeft eerder tevergeefs gepoogd om via het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de tests te laten verbieden. Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

De experimenten worden uitgevoerd in de Large Hadron Collider (LHC), een 27 kilometer lange deeltjesversneller op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Het gigantische apparaat ligt ongeveer honderd meter onder de grond.

@ Spitsnieuws

Waarom legt een moslimvereniging geen klacht neer bij de een of andere poco-wetenschapelijke instelling ?  Argument : deze proeven zijn strijdig met de islam en kwetsen de gemeenschap. Het experiment wordt onmiddellijk stilgelegd. Zien en horen wij mekaar nog na 10 september, of beginnen we alles opnieuw ?  Met de kennis en wetenschap die we nu bezitten. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog wat nieuws over onze jongeren in Parijs en Amsterdam

 

Het is maar een incidentje, een niemendalletje, een kloppartijtje onder jongeren, u kent dat, u bent ook jong geweest, u ging ook regelmatig op de vuist. Nu dan ?

Dit gebeurde vorige zaterdag in Parijs.  Drie joodse jongeren (toeval, zuiver toeval) werden aangepakt en afgeranseld door een vijftiental moslimjongeren. Er kwam een eind aan de laffe overval toen de politie verscheen. De drie joodse jongens werden opgenomen in het hospitaal dat ze 's zondags mochten verlaten.

In Parijs verlaten joden in groten getale de straten en wijken waar zij al jaren verblijven.  Over dit fenomeen wordt zedig gezwegen in de poco-pers.  Als er wat gemeld wordt, zal men niet nalaten te verwijzen naar het conflict in het Midden-Oosten en de rol die de staat Israël daarin speelt. Dit om het racistische wangedrag van het tuig te minimaliseren.

Wij hebben niets te maken met de situatie van Palestijnen en Israëli's. En dat niemand aan onze oren komt zeuren over zionistische complotten. Burgers uit onze steden, die ons nooit een strobreed in de weg hebben gelegd en die een lange geschiedenis van vervolging en volkerenmoord achter zich hebben, hebben recht op respect en rust.

Wij hebben er geen weet van, dat autochtone of joodse jongeren  ooit met een overmacht  bewust  moslims hebben aangevallen.  Omgekeerd is dit schering en inslag, want het behoort tot de "koeltoer".  Zeg maar gerust de "natoer", want van koeltoer is er niet veel sprake.

Ho ja, dit leuke weetje nog : na de bedreigingen van de Marokkanen aan het adres van  het ambulance-personeel in Amsterdam bij het ophalen van een neergestoken jongere ("als mijn broeder sterft, zal jij de volgende zijn"), verklaarde Cohen in een ongebruikelijke bui van oprechtheid "de daders waren Marokkanen".  Hij wordt nu op de vingers getikt door een of andere Marokkaanse soepsidie-vereniging die zich gekwetst voelt door deze  onheuse beschuldigingen door de burgemeester. Terwijl de Sloterwijkvoorziiter Marcouch het incident toedekte door te zeggen, dat "het aanvallen en bedreigen van hulpverleners een normaal cultuurgedrag is bij Marokkanen" ...

Ray

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1220788948621&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pleidooi Guido Naets over parlementaire onschendbaarheid Frank Vanhecke

 

Het Europees Parlement mag niet het instrument worden van een politieke lynchpartij

Pleidooi Guido Naets over opheffing parlementaire onschendbaarheid Frank Vanhecke

voor de Juridische Commissie van het EP, maandag 8 september 2008

Mijnheer de voorzitter,

Ik ben niet gekomen om Frank Vanhecke te begraven, te verdedigen of van iets vrij te pleiten. Ik sta

hier om het Europees Parlement te verdedigen, opdat het zich niet zou laten verleiden tot het opheffen

van de onschendbaarheid van Frank Vanhecke. Sta mij toe dit in 7 punten te ontwikkelen.

1° Ik heb dit Parlement meer dan 50 jaar van nabij gevolgd en met grote toewijding gediend: eerst 4

jaar als medewerker van de studiedienst van de Belgische christendemocraten, dan 18 jaar als Europacorrespondent

o.m. voor Duitse en Nederlandse media en voor de Vlaamse openbare radio en televisie,

dan 15 jaar als directeur-perschef van dit Parlement zelf. In deze laatste hoedanigheid was het mijn

taak, het Parlement en zijn leden te beschermen tegen allerhande aanvallen. Ik grijp graag de kans aan

om die taak, die ik van 1980 tot 1995 fervent verdedigde, vandaag voort te zetten.

2° Kringen die België te allen prijze willen behouden - zoals ze zelf zeggen ook met onwettige middelen -

willen dit Parlement doen opdraven in een lynchpartij op de voorzitter van een partij die België ziet als

een “mislukte staat”, een failed state, die zij democratisch en vreedzaam wil opsplitsen in een

onafhankelijk Vlaanderen en Wallonië in Europa. Hier wordt onterecht misbruik gemaakt van het

gemakkelijkste voorwendsel – neen, geen verkiezingsbedrog, corruptie, smeergeld, of pedofilie, maar de

meest abjecte van alle misdaden: racisme. Mijnheer de Voorzitter, in de bijna 30 jaar dat ik Frank

Vanhecke ken, sinds hij hier assistent werd van Karel Dillen, heb ik hem nooit op enige vorm van racisme

kunnen betrappen.

3° Niemand mag zich achter een parlementair mandaat verschuilen om misdrijven toe te dekken of te

ontsnappen aan rechtsvervolging. Maar ik heb de indruk dat men Vanhecke niet wil vervolgen voor een of

ander misdrijf maar om wie hij IS; precies wat Hannah Arendt bestempelde als totalitarisme. De

nationaalsocialisten gingen zo tewerk, Stalin liquideerde op dezelfde wijze al zijn tegenstanders.

Vanhecke wordt vervolgd omdat hij symbool staat voor een partij die België wil opdoeken, zoals Cato in

Rome elke toespraak voor de Senaat besloot met de woorden “ceterum censeo Carthaginem esse

delendam”. Ook een andere Vlaamse partijvoorzitter, Bart De Wever wiens partij kartel vormt met de

Vlaamse christendemocraten wordt om dezelfde reden verguisd en ook de voorzitter van die andere

radicaal-Vlaamse Partij Lijst Dedecker wordt er om belaagd. Wie opkomt voor Vlaamse en Waalse

onafhankelijkheid, mag zich aan de ergste represailles verwachten

4° Aanklagers in deze zaak zijn totalitair denkende en handelende figuren, die zichzelf kwalificeren als

horende tot “democratische partijen”, tja, zoals de DDR zich vroeger “democratisch” noemde. Dit

Parlement zou zich eigenlijk eens moeten buigen over de praktijken die tegen deze partijen worden

gebruikt : doodsbedreigingen aan het adres van gekozenen, intimidaties van leden en sympathisanten,

het gewelddadig arresteren van verkozenen hier voor dit Parlement bij de vredelievende herdenking van

Nine Eleven, de sociale en politieke uitsluiting, het uit de vakbond zetten van leden van het Vlaams

Belang – en dat wil in België wat zeggen want werklozensteun wordt door de vakbonden uitbetaald, die

er een bonus van 160 miljoen EURO per jaar voor ontvangen.

De zaak tegen Vanhecke is overigens aangebracht door een man, Freddy Willockx, ooit ook

Europarlementslid, vandaag burgemeester van Sint Niklaa s, die 14 jaar geleden bekende dat hij 5

miljoen Agustasmeergeld had aanvaard, het omkoopschandaal met helikopters waardoor Willy Claes

ontslag moest nemen als NAVO-secretaris-generaal.

5° Het totalitaire blijkt uit het feit dat de opheffing van de onschendbaarheid werd gevraagd precies

2 dagen nadat Frank Vanhecke na 12 jaar voorzitterschap de fakkel aan zijn opvolger had doorgegeven –

een voorzitter in functie aanpakken vond men blijkbaar net iets te gewaagd.

De willekeur blijkt hieruit dat U dit dossier bij hoogdringendheid moet behandelen, terwijl vandaag bij

de Brusselse politierechtbank alleen al 47.000 inbreuken op vervolging wachten wegens allerlei

geweldplegingen en zware verkeersovertredingen als dronkenschap achter het stuur.

Het totalitaire blijkt uit het feit dat het Belgische apparaat een tot Belg genaturaliseerde

Marokkaanse terrorist genaamd Bellirasj gedurende tientallen jaren ongemoeid moorden liet plegen,

terwijl de Marokkaanse diensten hem en andere terroristen wél konden klissen, en buiten een reeks

wapenopslagplaatsen ook nog ontdekten dat Bellirasj al jaren op de payroll stond van de Belgische

staatsveiligheid!

6° In het licht hiervan ben ik als Belg gegeneerd dat dit Parlement en deze Commissie in spoed is

opgetrommeld voor één zin in een persbericht uit een plaatselijk krantje uit 2005 dat ernstige

grafschendingen in Sint Niklaas toeschreef aan allochtone jongeren. Eén zin die na enkele dagen werd

rechtgezet door een nieuw bulletin in alle brievenbussen van de stad omdat inderdaad niet met naam en

toenaam kon bewezen worden dat het ging om allochtone jongeren. Het waren immers minderjarigen en

dan kan de politie de identiteit niet vrijgeven!

Volgens de Belgische Grondwet mocht Frank Vanhecke als juridisch “verantwoordelijke uitgever”

trouwens niet worden vervolgd omdat de schrijver van het bewuste stukje, een plaatselijke gekozene,

zichzelf vrijwillig had aangemeld. Maar zoals U allicht weet is de grondwet in België allang een vodje

papier. Men wou trouwens niet de schrijver doen veroordelen maar Vanhecke pakken. Hannah Arendt

had het me lede ogen beschreven.

7° De Belgische politieke toestand is meer dan ooit een wespennest en wie hier als buitenlanders in gaat

roeren, weet niet wat hem te wachten staat. Als de Juridische Commissie de deur zou openzetten voor

vervolging door het Belgische gerecht, van één van de meest uitgesproken voorstanders van Vlaamse

onafhankelijkheid, zijn de kwalijke gevolgen voor het aanzien van het Parlement en voor de weerslag op

de publieke opinie, negen maanden voor de Europese verkiezingen niet te overzien.

Om al deze redenen smeek ik het Europees Parlement, te beginnen deze Commissie, zich niet

medeplichtig te maken aan een politieke lynchpartij en een poging tot karaktermoord op een

radicaal Vlaamse partij met zg. racisme als goedkoop voorwendsel. België staat vandaag voor een

van de grootste uitdagingen sinds het zich in 1830 van Nederland afscheurde; het zou bijzonder

onverstandig zijn als het Parlement in die komende onderhandelingen partij zou kiezen.

Mijnheer de Voorzitter, ik zei het al, ik hield dit pleidooi niet voor Frank Vanhecke maar voor het

Parlement zelf, dat al genoeg door het slijk wordt gehaald.

Brussel, 8 september 2008 guido.naets@telenet.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming brutaal afgemaakt in Pretoria (ZA)

 

In aansluiting op de vele berichten die wij regelmatig brengen over de criminaliteit en de helse levensomstandigheden in het algemeen in Zuid-Afrika (met dank aan onze correspondent Peter M.) meldt Beeld vandaag de tragische dood van een Vlaming die op bezoek was bij zijn zoon in Pretoria. 

De beschrijving van het beulengedrag is zoals we het helaas kennen van de duizenden gelijkaardige gevallen. De onvolprezen kwaliteitskrant de Morgen brengt dit nieuws op zijn online-versie zonder enige verdere duiding over wat zich onder ANC bewind afspeelt in Zuid-Afrika.

In het Zuid-Afrikaanse Pretoria is zaterdag een Vlaming vermoord door drie gewapende mannen bij een brutale roofoverval. Dat schrijft de Zuid-Afrikaanse krant Beeld. Buitenlandse Zaken bevestigt de moord. De 44-jarige Chris Theunis uit Heusden-Zolder was vorige week woensdag aangekomen in Zuid-Afrika om de achttiende verjaardag van zijn zoon te vieren. De jongen woont in Equestria, een residentiële wijk in het oosten van Pretoria.

Zaterdagochtend vielen drie gewapende mannen binnen in de woning van de jongeman. Op dat ogenblik waren er naast de jongen en zijn vader ook twee vrienden en een vriendin van de jongen aanwezig. De overvallers openden het vuur en raakten Theunis in de borst. Het slachtoffer was niet onmiddellijk dood. De schutters lieten hem lijden, ondanks smeekbedes van de jongeren om de man te mogen helpen. De drie jongens werden herhaaldelijk geslagen en het meisje werd voor de ogen van haar vrienden verkracht.

De overvallers probeerden vervolgens met een auto weg te vluchten, maar dat lukte niet. Ze gingen er uiteindelijk te voet van door met een laptop, sigaretten en enkele flessen alcohol.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschap en de islam

 

Islam Wissenschaft
 
 
Gisteren schreven we een stukje over de opzettelijke vermenging door de linkse pers van de begrippen cultuur en natuur in verband met onze islamitische medemensen.  Vandaag lezen we een artikel bij onze Duitse collega's van  PI over de islam en de wetenschappen.   Mochten wij met een tijdmachine terug moeten vliegen naar de periode 1940-1945, wij zouden door de bezetters met een loens oog bekeken worden als we ons zouden opgeven voor de collaboratie zoals de tegenstanders dat beslist verwachten van ons.  Hooguit een jobke als simpele brave fabriekswachter en zeker geen Hoge Functie naast Jef Cognac van de DeVlag, want onze kennis van Dolfs moedertaal was nooit denderend.  We doen ons best voor een samenvattende vertaling en de échte kenners kunnen über die Brücke marschieren aber zurückkommen, Freunden !
 
Bij hun veroveringstochten in Griekenland, Indië, Perzië en Egypte botsten de aanhangers van de islam op bibliotheken met wetenschappelijke boeken die stellingen verkondigden die niet in overeenstemming waren met wat de koran vermeldde of waar niet over gesproken werd.  Die zaken werden zonder meer verworpen.  Men nam enkel een aantal elementen over met betrekking tot primaire rekenkunde en sterrenkunde, vooral voor de vaststelling van gebedstijden en de richting van Mekka. Al het overige werd als duivelswerk terzijde geschoven.
 
"Het is alleen de door de profeet aangewezen wetenschap die die naam verdient.  De rest is onnuttig of gewoon géén wetenschap". Dit zegt ene Ibn Taimiya.  En een andere Ibn, Arabi bakt het nog bruiner : "Het intelligente individu zal geen kennis verwerven buiten het hoogst noodzakelijke".
 
(Als de beide IBN's niet in aanmerking komen voor een Nobelprijs, kunnen ze allicht een doctoraat honris causa versieren bij een van onze poco-universiteiten : wij dragen ze graag voor, want wij houden van een goede grap - NvdR Angeltjes)
 
Kort en bondig uitgedrukt : wie weinig weet, wordt in de islam als intelligent aangemerkt.  Het gaat niet om Weten maar om Geloven. 
 
In de hemel bevindt zich "de Moeder van alle boeken".  Deze hemelse oorkonde bevat de koran en verder enkele menselijke lotgevallen. Aangezien allah de schepper is van alles, dus ook van de kennis, heeft hij aan de mensen slechts die kennis ter beschikking gesteld, die ze nodig hebben.  De rest is geen spek voor hun bek (spek ?).  Allah beslist wat de moslims moeten weten en wat niet. 
 
Vandaar de vijandigheid tegenover de wereld der wetenschappen tot op de dag van vandaag en de achterstand op technisch, militair en algemeen wetenschappelijk vlak van de islamitische landen.  De moslims die in Europa opduiken, genieten vanzelfsprekend van de vruchten van het wetenschappelijk onderzoek op vele terreinen maar net zoals ze de democratie en de leefgewoontes van Europa afwijzen, doen ze dat ook met onze wetenschap, die ze slechts gedeeltelijk aanvaarden tot waar de koran het toelaat. De auteur , Yaab, zegt dan nog iets over parasieten maar aan die vertaling  beginnen we niet, anders krijgen de medewerkers van het Spionnencentrum jeuk aan de maag en ze hebben nu al hoofdpijn.
 
 
 
(Gastbeitrag von Yaab)
 
***
Een tweetal jaar geleden maakte mijn echtgenote in een van de Antwerpse ziekenhuizen een incident mee met een jonge moslima die zich agressief opstelde tegenover een twintigtal wachtende patiënten.  Mijn vrouw, die echt geen Xantippe is, probeerde de opgewonden hysterica te sussen, maar werd door haar tegen de grond geduwd.  En toen siste de gekkin (dus niet mijn vrouw) : "Ik ben studente aan de universiteit en daar gaan wij enkel naar toe om te leren bommen maken". Ik zweer u dat dit pijnlijke incident echt gebeurd is. Sedertdien gaan mijn vrouw en ik elke vrijdag naar de moskee en hebben wij een schaap in de badkamer.
 
Wetenschap en islam, een slecht huwelijk. Helemaal anders dan dat van ons.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Naets pleit voort Frank Vanhecke

 

Europees parlement onderzoekt opheffing onschendbaarheid Frank Vanhecke

Guido Naets, oud-journalist VRT en ex-perswoordvoerder Europees parlement, verdedigt Frank Vanhecke

08.09.2008 14.12u - De commissie Juridische zaken (JURI) van het Europees parlement houdt vandaag om 17 uur achter gesloten deuren een zitting gewijd aan het verzoek van Jo Vandeurzen (CD&V) en Freddy Willockx (SP.A) tot opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke, om vervolging voor de correctionele rechtbank te Dendermonde mogelijk te maken. Frank Vanhecke riskeert het verlies van zijn politieke rechten - en daardoor verlies van zijn mandaat in het Europese parlement - alsook de mogelijkheid deel te nemen aan de verkiezingen van juni 2009. Deze ochtend besliste het Partijbestuur van het Vlaams Belang in ieder geval om Frank Vanhecke voor te dragen als lijsttrekker bij de Europese verkiezingen.

Frank Vanhecke zal vanavond het woord voeren en in zijn verdediging worden bijgestaan door de heer Guido Naets, die 4 jaar medewerker was van de studiedienst van de toenmalige CVP, daarna 18 jaar Europa-correspondent voor Duitse en Nederlandse media en voor de VRT, en vervolgens 15 jaar directeur-perschef van het Europees Parlement zelf.

'In de bijna 30 jaar dat ik Frank Vanhecke ken, sinds hij hier assistent werd van Karel Dillen, heb ik hem nooit op enige vorm van racisme kunnen betrappen', aldus Guido Naets. 'Vanhecke wordt vervolgd omdat hij symbool staat voor een partij die België wil opdoeken, zoals Cato in Rome elke toespraak voor de Senaat besloot met de woorden “ceterum censeo Carthaginem esse delendam”. (...) Om al deze redenen smeek ik het Europees Parlement, te beginnen deze Commissie, zich niet medeplichtig te maken aan een politieke lynchpartij en een poging tot karaktermoord op een radicaal Vlaamse partij waarbij zg. racisme een goedkoop voorwendsel is. België staat vandaag voor een van de grootste uitdagingen sinds het zich in 1830 van Nederland afscheurde; het zou bijzonder onverstandig zijn als het Parlement in die communautaire onderhandelingen partij zou kiezen.' (
volledige tekst van de heer Naets als bijlage).

De vordering tegen Vanhecke is gebaseerd op een tekst van een andere auteur in een plaatselijk blaadje uit Sint-Niklaas, waarin een fout zou gestaan hebben. Alhoewel een rechtzetting in alle bussen verspreid werd, wil het Belgische gerecht Frank Vanhecke toch vervolgen, en niet de schrijver zelf: hieruit blijkt de politieke motivatie.

@ Vlaams Belang




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!