Angeltjes
11-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudy de Leeuw (ABVV) : *Het is de boekhouder, ik weet van niets*
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De topman van het ABVV gebruikte de notionele interestaftrek bij een investering van een privé-vennootschap, zo wil een campagne op Twitter die er volgens hem op gericht is om hem te beschadigen. De Leeuw zet de puntjes op de i.
Het is een merkwaardig verhaal. De topman van het ABVV, een vakbond die zich verzet tegen het gebruik van de notionele interestaftrek, gebruikte het systeem naar verluidt zelf. VTM bracht het verhaal naar buiten.

Maar in een interview met de zender nuanceerde Rudy De Leeuw het verhaal. Hij verspreidde ook een communiqué.

'Sinds enige tijd ben ik blijkbaar voorwerp van twitter berichten', schrijft hij.

'De waarheid is dat ik in 1974 samen met andere familieleden een eigendom erfde.
Dit vervallen gebouw werd in 2001 tot woningen en twee winkelpanden gerenoveerd.
Samen hebben we daarvoor toen een vennootschapsvorm gekozen. Dat was om het risico samen te kunnen nemen en voor de verbouwing samen te kunnen lenen.'

De Leeuw vervolgt: 'Noch mijn inkomen, noch mijn privé woning zijn ondergebracht in die vennootschap. Het gaat dus helemaal niet om vervennootschappelijking of fiscale optimalisatie.'

De Leeuw beklemtoonde tegen VTM nog dat zijn investeringen de buurt hebben verfraaid.

Toch is er sprake van winsten die de vennootschap nu maakt. In zijn communiqué schrijft de Leeuw: 'Het financieel beheer van die vennootschap gebeurt nu door een boekhoudkantoor. Om elke dubbelzinnigheid te vermijden, heb ik in juli 2011 trouwens ontslag genomen uit de Raad van Bestuur van die vennootschap.'

'Ik draag in die vennootschap dus geen enkele verantwoordelijkheid meer. Ik heb bovendien altijd in volle openbaarheid mijn bestuursmandaten bekend gemaakt.'

Voor concrete vragen over het gebruik van de notionele interestaftrek verwijst De Leeuw steevast door naar zijn boekhouder.


http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120210_213


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hop met de beentjes

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor cultuur in keuninklijk gezelschap

 

 


10-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nederlandse Taalunie en Suid-Afrika

 

Soms ben ik al eens aangenaam verrast. De stijl die in het Vlaams Parlement heerst, is niet altijd de stijl in andere landen. Zo zetel ik bijvoorbeeld in de Interparlementaire vergadering van de Nederlandse Taalunie. Dat is een vergadering samengesteld uit een delegatie van het Vlaams Parlement en een delegatie van de Eerste en Tweede Kamer van het Nederlands Parlement (Staten-Generaal). Deze vergadering handelt in de eerste plaats over het behoud en ondersteuning van de Nederlandse taal.

Gisteren lag in die vergadering een “voorstel van aanbeveling” voor over de ondersteuning van een taal die steeds meer onder druk komt te staan, nl. het Afrikaans. (Voor de mensen die het Afrikaans niet kennen, dat is het Nederlands dat men in Suid-Afrika spreekt.) Het voorstel was van de hand van PVV’er (partij van Geert Wilders) Martin Bosma. Het voorstel werd ook ondertekend door alle Vlaamse fracties die in de IPC Nederlandse Taalunie vertegenwoordigd zijn,… behalve het Vlaams Belang. Ik stelde dan ook op de vergadering dat het voorstel meer gewicht zou hebben (niet letterlijk bedoeld)) als het door alle Vlaamse fracties zou ondertekend worden.

Wat ook gebeurde. Ik kreeg de eer om het voorstel mee te ondertekenen. En het voorstel werd ook nog eens unaniem goedgekeurd. Wat een verschil met Vlaanderen waar elk voorstel van het Vlaams Belang wordt weggestemd, waar het Vlaams Belang nooit de kans krijgt om een voorstel mee in te dienen. Fijn is ook dat op die manier duidelijk wordt dat de PVV en het Vlaams Belang goed kunnen samenwerken. Kortom, de IPC van de Nederlandse Taalunie is een voorbeeld van hoe het kan én hoe het moet. Laat dit voorbeeld een precedent zijn voor Vlaanderen. Weg met het Cordon Sanitaire. Hierna de tekst :

Den Haag, 6 februari 2012

Zuid-Afrika heeft sinds 2010 een "intentieverklaring tot nadere samenwerking " met de Nederlandse Taalunie, op grond van de nauwe overeenkomst tussen het Afrikaans en het Nederlands.

De Zuid-Afrikaanse regeringscommissie Gerwel heeft in 2001 uitgesproken dat. Ter handhaving van het Afrikaans in Zuid-Afrika, er in ieder geval twee Afrikaanstalige universiteiten dienen te zijn.

Daarom doet de Interparlementaire Commissie het verzoek aan het Comité van Ministers van de Nederlandse Taalunie binnen haar mogelijkheden de Afrikaanse taal actief te ondersteunen.

(Nederland:)
Bosma       - PVV
Beertema   - PVV
Biskop       - CDA
Van der Ham  - D66
Smeets       - PvdA
(Vlaanderen:)
Kennes       - CD&V
Verstreken       -CD&V
Decoene  - sp.a
Vandaele         - N-VA
Zamouri       - Open VLD
Wienen      - Vlaams Belang

@ http://www.wimwienen.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traangas en geweld in Athene

 

 

Is er nog geld om de politie gevarenpremies uit te betalen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merkel : populair in Griekenland

 

Zo ziet de Griekse krant Demokratia de Duitse bondskanselier Angela Merkel, in haar favoriete uniform en met het gekende moto : Memorandum macht frei, een allusie op Arbeid macht frei uit verfoeilijke tijden. Benieuwd hoe de Griekse media hun eigen politieke verantwoordelijken voor het drama zullen afschilderen. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen,

Herman’s Hermits was één van die talrijke rockgroepjes uit de zestiger jaren die toen miljoenen fans hadden, maar eigenlijk weinig respect konden oogsten.  Zij leken wel wat op de Amerikaanse Monkees: zij brachten ongecompliceerde muziek, die vooral door de tieners gesmaakt werd.  Best wel raar dat men hen eerder misprijzend bekeek: hun platenverkoop sprak een andere taal.  20 singles bereikten de Top 40 in G.B. en de VSA tussen 1964 en 1970, 16 van hen in de Top 20 en de meeste van deze ook in de Top 10.  Artistieke waardering niet zo denderend, commercieel deden ze het niet veel slechter dan de Beatles en de Rolling Stones. 

Zij begonnen samen te spelen onder de naam ‘The Heartbeats’ in 1963.  Piepjong waren ze, tussen de 16 en 19 jaar: zanger/gitarist Keith Hopwood, zanger/bassist Karl Green, zanger/gitarist Derek Leckenby en drummer Barry Whitwarn.   Later kwam kindsterretje Peter Noone uit de succesrijke TV-reeks Coronation Street hen vervoegen.  Manchester was toen de thuisstad van menig rockgroepje.  Zij trokken van jeugdclub naar feestje, wachtende op hun ontdekking.  Het ontstaan van hun naam is onduidelijk: het zou gaan om een gelijkenis met een stripfiguur, die Sherman heette.  Sherman werd Herman, Herman (Peter Noone) kreeg zijn Hermits erbij, Herman and the Hermits: Herman’s Hermits.
Hun doorbraak kwam in 1964 toen producer Mickie Most hen onder zijn hoede nam: ze kregen een platencontract met EMI-Columbia in G.B. en met MGM in de VSA.  Hun debuutsingle “I’m into something good” uit 1964 was meteen een schot in de roos: het lied veroverde de eerste plaats op de hitlijst in G.B. en de dertiende in de VSA.  De nadruk van hun optreden en presentatie lag bij de zanger Peter Noone: het was zijn stem die een lied maakte.  De muzikale begeleiding fungeerde als een schouwgarnituur die Noone moest ondersteunen.  In 1965 herhaalden ze hun succes met ‘Mrs. Brown, you’ve got a lovely daughter’ en met ‘I’m Henry VIII, I am’.  Het daarop volgend jaar zouden de Monkees hun grootste concurrenten in de VSA worden.

De groep viel uit elkaar in 1971. Een deel van de groep ging nog een paar jaar door en noemde zich soms 'The Hermits' en dan weer 'Herman's Hermits'. De band van de drummer Barry Whitwam bestaat nog steeds en noemt zich nu 'Herman's Hermits starring Barry Whitwam'. Ook Peter Noone treedt nog steeds op, meestal als solozanger, maar soms in een groep. Die groep heet dan Herman's Hermits. 

Geen melk vandaag, zingen Herman en zijn Hermits.  Geen melk, want zijn lief heeft hem verlaten.  Wat is het lang geleden.  Bestaat dat nog ergens: een melkboer, die ’s morgens aanbelt met verse eieren, boter en melkproducten?  Een lege fles met een briefje erin aan de voordeur? 

Eventjes wegzakken in de luie zetel en luisteren naar ‘No milk today’, gezongen door de stralend-jonge Peter Noone.

Kusjes -  Lolita  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 11 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het multicriminele leven in Hoboken.

Nog veel erger is het dat de linkse idioten in Europa niet kunnen wachten tot de islam zich hier comfortabel genesteld heeft. Lees een reeks schokkende uitspraken van ‘de Groenen’ in Duitsland; een aantal heb ik hieronder geplaatst: http://www.npd-weissenfels.de/gruene-deutschlandhasser-fratze/

Hans-Christian Ströbele (Grüne, stellv. Fraktionsvorsitzender):

“Ich habe das schon bei der letzten Weltmeisterschaft deutlich gemacht, daß ich mich angesichts des Meers an Deutschlandfahnen an Häusern und Autos gar nicht besonders wohl fühle.”

„Deutschland verschwindet jeden Tag immer mehr, und das finde ich einfach großartig.”

Jürgen Trittin, Bündnis90/Die Grünen Sinngemäß : “Wir wollen, dass Deutschland islamisch wird”.

„Das Problem ist nicht Sarrazin selbst als Person sondern der gleich gesinnte Bevölkerungsanteil ( meer dan 90%!) in Deutschland“.

“Deutsche sind Nichtmigranten, mehr nicht!” Claudia Roth.

Mogen die linkse landverraders vervloekt zijn tot in alle eeuwigheden!

Wachteres - NL

*****

Het kan verkeren.

Gisteren zat het liegebeest uit Gent het alweer eens uit te leggen a.g. Griekenland, uiteraard op de Anti Vlaamse zender betaald met Vlaams belastingsgeld, de BRT!!Waar bemoeid die idioot zich toch mee? Hij heeft eerst een gigantische puinhoop hier in eigen land gecreëerd en datzelfde tracht hij nu te realiseren in Europa, waarom luisteren mensen nog naar die waanzinnige idioot?Hij was eens even de puntjes op de i aan ’t zetten en noemde daar punten bij op die onmogelijk uitvoerbaar zijn voor de Griekse bevolking maar dan komt de vraag: waarom stoort hij zich dan niet én reageert hij niet op, aan die gigantische misdaad die al jaaaaaaaren bezig is in eigen land?Is het dan héél normaal dat wij Vlamingen jaarlijks voor circa 13 miljard beroofd worden om een decadent profitariaat recht te houden? Waarom moeten wij uitgeknepen worden om franskiljons, coburgers en vreemdelingen het naar hun zin te maken en ons daarbij ook nog moeten laten vernederen en stijf van de angst ons verplaatsen op de openbare weg, moeten we dag in dag uit steeds met gesloten ramen en deuren door het leven gaan?Laten we dat stuk onbenul uit Gent (raar dat uit die stad nog nooit iets fatsoenlijks gekomen is) heel snel wegjagen uit alle mogelijke functies waar hij schade kan veroorzaken wat in feite wil zeggen OVERAL want het kereltje is enorm storend voor onze gezondheid en dat samen met die uit Brakel, Berlare en Tongeren. 14 oktober, dus nog 248 dagen….

Jean

*****

Vlaamse Rand

Net zoals in Dilbeek doet de N-vA met haar schepen Mark Demesmaecker niets in Halle !

Ik had daar aan de tjeef-burgemeester voorgesteld om op alle invalswegen van het grondgebied Halle borden te plaatsen met "welkom in Halle, Vlaamse Stad" (zoals bijv Zemst met tjevenbestuur). Men stuurde mijn voorstel door naar de N-vA-schepen .... resultaat: ik kreeg zelfs geen antwoord en borden werden natuurlijk niet geplaatst. Waarom ? Om het franstalige kliënteel niet te verontrusten?  En dan is men verwonderd over de verfransing in Halle.

ML

*****

Groen idiotisme
 
Freya Piryns laat haar grote licht schijnen over de asiel problematiek : het aanzuigeffect moet verdwijnen en er moeten 7000 {zegge en schrijve zevenduizend}opvangplaatsen bijkomen.Ofwel heb ik ergens iets gemist, ofwel is deze groene idiote nóg verdwaasder en wereldvreemder dan ik al dacht.

mvg - Victor L.

NvdR Angeltjes : Beste Victor, we zullen haar partner, de VLD-er Willem Frederik Schiltz, vragen wat hij vindt van de geestelijke toestand van ziojn geliefde.

*****

Waarom toch ?

Hetgeen er bij mij niet in ik kan, ondanks alle pogingen om het trachten te vatten, is dat het gigantisch verraad niet afgestraft wordt tot in de wortels. Iedereen ziet de puinhopen, ervaart de ellende en ondergaat het dreigend gevaar voor onze welvaart, veiligheid en leefbaarheid en nog blijft men die chaosveroorzakers en ellendezaaiers een stem geven.

Niet te vatten en onmogelijk te begrijpen. CD&V en spa/groen hebben nog nooit iets positiefs gebracht, buiten het zorgen voor zichzelf en de familie, de VLD loopt er achteraan zoals een kip zonder kop en is al even ziek en toch blijven mensen, Vlaamse mensen, hun stem vergooien aan die chaosveroorzakers en ellendezaaiers. Laten we aub op 14 oktober definitief   deze  bendes wandelen sturen, laten we ervoor zorgen dat in Vlaanderen enkel Vlaamse partijen aan beleid mogen doen.

Jean

*****

Awoe Rimram

Als ik iets lees van Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel dan komt steeds het beeld van "de Zeik-van-het-Kiel" voor ogen. Zit ik fout ?

Jean

NvdR Angeltjes : Jean, wij zullen uw vraag voorleggen aan de achtbare imam zelf.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abu Imram van Sharia4Belgium : 2 jaar cel + boete

 

Fouad Belkacem van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium is in Antwerpen tot twee jaar cel en 550 euro boete veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. Een tweede beklaagde kreeg één jaar effectief. Daarmee volgt de rechter het Openbaar Ministerie. Dat had twee jaar cel en 550 euro boete gevorderd voor Fouad Belkacem, woordvoerder van Sharia4Belgium.

De voorbije jaren verschenen er geregeld filmpjes op het internet waarin de woordvoerder van Sharia4Belgium op een niet aflatende manier oproept tot haat en geweld tegen niet-moslims en pleit voor de afschaffing van de democratie.

Hij noemde een dag na het overlijden van Marie-Rose Morel noemde hij haar ziekte een straf van Allah. Filip Dewinter, Bart De Wever en alle andere 'vijanden van Allah' mochten zich aan hetzelfde verwachten.

Volgens het Openbaar Ministerie overschreed hij met dergelijke uitspraken de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Met deze principiële veroordeling kunnen we ook de simpelen van geest van antwoord dienen, die het lacherig hebben over "een folkloristische figuur".  Vooraleer de belgische justitie een dergelijke veroordeling uitspreekt, zijn er voldoende redenen. Benieuwd of de criminele kwezel verder zal doen met zijn opruiend gedrag en verwerpelijke uitlatingen.

Belkacem liep eerder al veertien veroordelingen voor de politierechtbank op, alsook een viertal correctionele veroordelingen wegens diefstal met geweld, weerspannigheid, smaad, bedreigingen en inbreuken op de anti-racismewet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven zoals het is in multicrimineel Hoboken

 

Weggeplukt op Facebook bij mijn goede vriend Antwerps gemeenteraadslid Staf Wouters :

"Gisterenavond pamfletten gaan bussen maar moest bussing voortijdig afblazen wegens de dreiging van onze allochtone vrienden. Wou mijn twee bestuursleden niet in gevaar brengen die bij me waren. Zo gaat dat hier in Hoboken. Toch krijgen ze ons de straat niet af"

 

Staf Wouters met zijn beste vriend op schoot


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : winterbanden ? Procentjagers !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag staat er weer een staaltje van stupide spitsvondigheid in de media die twee poco-lapzwansen graag als wet zouden zien.

De heren staatssecretaris Wathelet (CdH)  en Dirk Claes (senator, burgemeester en cafébaas van Rotselaar, een CD&v-duizendpoot) willen het rijden met winterbanden verplichten tijdens het winterseizoen. Waarschijnlijk hebben beide veelverdieners goede relaties met de bandenfabrikanten. Ook is het een vorm van belastingontvangsten voor de staat want op banden wordtBTW betaald.

De beide heren voeren aan dat de veiligheid van de autobesturders tijdens de wintermaanden aanzienlijk verhoogt met dit soort banden en dat dit ook al een Europese richtlijn zal worden. We vragen ons af waarom wiuj nog ministers, staatssecretarissen, parlementairen e.d.clowns moeten onderhouden, aangezien Europa àlles regelt en beslist. Zelfs cafébazen worden aan banden gelegd in hun estaminets. 

Laat me de goedgelovigen qua veiligheid met winterbanden maar direct terug op de begane grond zetten en hen erop wijzen dat winterbanden of sneeuwbanden alleen een "helpende hand " zijn als er sneeuw op de weg ligt. Laat je niet verleiden tot een tikkeltje sneller rijden want voor hetzelfde geld lig je in de gracht of plak je tegen een boom.
Winterbanden hebben enkel meer "grip" op sneeuw. Op ijs en bevroren sneeuw met ijs is het effect véél minder. Vergeet ook niet dat winterbanden bij een buitentemperatuur van meer dan 7 graden op sneeuwvrije wegen en bij hogere snelheden zeer vlug afslijten. Het is een utopie te denken dat winterbanden dé oplosing zijn. In de bergen moet men zelfs kettingen op de winterbanden leggen om vooruit te komen.

Het alternatief voor de autobestuurder in onze contreien bestaat er volgens mij in vier-seizoens banden op te leggen die een ander profiel hebben en ook doeltreffend zijn. Deze hoeven niet verwisseld te worden, gaan lang mee (wanneer men rijdt men verstand) en zijn beterkoop dan winterbanden.

Wathelet en Claes zijn windverkopers die ergens een procentje in de wacht willen slepen.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Schoofs (VB) wil heropening proces parachutemoord
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Kamerlid Bert Schoofs (VB) wil een nationale Commissie oprichten om mismeesterde rechtszaken te herzien. Schoofs denkt dan aan de parachutemoord of aan de beerputmoord. Hij diende zopas een wetsvoorstel in om dat mogelijk te maken en de Kamer neemt het  in overweging.

Schoofs geeft toe dat er al drie verschillende procedures zijn om foutieve arresten te herzien. "Maar die gelden slechts voor een heel beperkt aantal zaken. Bovendien zijn het alweer alleen maar rechters die over de zaak beslissen en dat biedt onvoldoende garanties voor een onafhankelijke kijk".

In het Verenigd Koninkrijk en Nederland bestaat er een Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS). Zo'n commissie wil Schoofs in België ook oprichten en hij diende daarvoor een wetsvoorstel in. De CEAS moet bestaan uit zes niet-magistraten, twee magistraten en twee politiemensen.

Wat doet die Commissie?

* De CEAS moet volledig afgehandelde strafzaken waarin minstens drie jaar cel kan worden opgelegd herbekijken als er zware fouten zijn gebeurd. Als er bv. een tunnelvisie was bij de speurders, zoals mogelijk in de zaak van de parachutemoord.

* Niet alleen de betrokkenen, maar ook hun nabestaanden kunnen bij de CEAS een herziening vragen.

* De CEAS onderzoekt of de vraag voldoende serieus is. Als ze een onderzoek doet, dan kan ze alle processtukken opvragen en iedereen verhoren.

* De CEAS valt onder de Hoge Raad voor Justitie.

* Als dat nodig is kan de CEAS bij het Hof van Beroep of bij een Hof van Assisen een nieuw proces opstarten.

Welke zaken?

Schoofs geeft twee voorbeelden van zaken waarover de CEAS zich zou moeten buigen: de beerputmoord en de parachutemoord.

In de beerputmoord kreeg Rosie Verstraete 20 jaar cel voor de moord op haar man. Die was in 1993 als vermist opgegeven, anderhalf jaar later werd het lijk gevonden in de aalput onder de koeienstal van de boerderij. Verstraete heeft haar onschuld altijd staande gehouden. Ze is ondertussen al vrij sinds 2001.

Voor de parachutemoord kreeg Els 'Clottemans op 21 oktober 2010 van de Tongerse jury dertig jaar cel. Ze had de parachute van haar liefdesrivale gesaboteerd zodat die te pletter was gestort, vond de jury. Er was echter geen materieel bewijs en Clottemans ontkende. Deskundigen vonden dat de speurders leden aan een tunnelvisie.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

De waarheid ligt dikwijls in het midden (2)

Enkele dagen geleden hebben we deze titel gebruikt en we willen dit vandaag nogmaals doen. Op de vraag of onze wereld "vooruit" gaat hebben velen een uitgesproken mening maar dikwijls spreken de antwoorden zich erg tegen. Volgens sommigen gaat alles in de goede richting en is er veel goed nieuws te melden. Onze levensverwachting stijgt jaar na jaar en bedraagt nu reeds ongeveer het dubbele van wat in vele zogenaamde ontwikkelingslanden het geval is.

Wij produceren meer auto's ; koelkasten en T.V.-toestellen als ooit tevoren. Wij kunnen ons steeds sneller en goedkoper verplaatsen naar allerlei wereldbestemmingen enz. Dat is allemaal waar. Maar diegenen die hier niet mee akkoord gaan, komen aandraven met andere argumenten zoals :

Door allerlei stupide wetten heeft ons voedsel, dat toch een belangrijk onderdeel uitmaakt van onze levenskwaliteit, geen smaak meer. Het fruit en de groenten die ons nu worden aangeboden, zien er vlekkeloos uit. Maar de smaak laat veel te wensen over en in sommige gevallen heeft men de indruk dat vele pellen van plastiek zijn. Waar kan men nog de smaak van lekker wit brood vinden? Beenhouwers, warme bakkers en zovele andere zelfstandigen moeten afhaken en worden vervangen door gigantische distributiebedrijven die allerlei producten van veel lagere kwaliteit als massaproducten op de markt brengen.

Waar is onze veiligheid gebleven? Wie kan er de laatste jaren nog beweren nooit last te hebben gehad van een inbraak in de eigen woning of in zijn wagen ?

Hoeveel van onze kinderen smaken nog het geluk om bij papa en mama de nodige nestwarmte te vinden? Een enorme stijging van het aantal echtscheidingen, een gigantische toename van allerlei processen, het steeds maar stemmen van meer en meer wetten door onze beroepspolitiekers enz. dragen zeker niet bij tot ons geluk.

Kortom er zijn er die overtuigd zijn dat we vooruit gaan en anderen menen het omgekeerde.

Wij stellen ons de laatste tijd evenwel de vraag of wij als geboren optimist niet beter bij deze laatste groep zouden aansluiten.
Een belangrijke barometer om te weten of een volk gelukkig is of niet, kunnen we volgens onze bescheiden mening terugvinden in het aantal zelfmoorden. Er gaat geen week meer voorbij of de N.M.B.S. moet hier of daar een trein tot stilstand brengen wegens een zelfmoord. Het aantal zelfmoorden stijgt in ons land veel sneller dan de inflatie of dan de economische groeicijfers aantonen.
Bovendien worden talrijke zelfmoorden niet als zodanig in de statistieken opgenomen. Hoevele autobestuurders, die er een einde wilden aan stellen, verloren niet de controle over hun stuur; knalden tegen een boom en verdwenen in de statistieken als verkeersslachtoffers ?

Feit is dat er steeds meer zelfmoorden te betreuren vallen. In Frankrijk telt men nu reeds meer dan 10.000 officiele zelfmoorden per jaar of driemaal meer dan het aantal verkeersslachtoffers ! Niet iedere dag of week maar ieder UUR stapt daar nu iemand bewust uit het leven.

In ons land heeft de N.M.B.S. beslist om afspanningen op te richten langs de meest kritieke spoorlijnen om zelfmoordpogingen te bemoeilijken. Volgens ons heeft dit weinig of geen zin. Indien men iets positiefs wil doen, zou men meer aandacht moetem schenken aan de oorzaken van vele zelfmoorden.

Reorganiseer dringend justitie waar steeds meer uitspraken "onrecht i.p.v. recht" spreken; schaf honderden nutteloze wetten af ; straf misdadigers i.p.v. ze te bepamperen ; zorg voor een billijke verdeling van de belastingen ; promoot werk i.p.v. luiheid en profitariaat te bevorderen enz. enz.

Het oplossen van deze problemen zal een veel positiever resultaat geven op ons aantal zelfmoorden dan het bekostigen van enkele tientallen kilometers extra omheiningen rond onze spoorlijnen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hé, hé, Peeters en Pichal stoppen er mee. Wij lazen het in De Morgen.

 

Het olijke duo : zij wil met elke vent, hij ook.

Annemie Peeters en Sven Pichal stoppen op vrijdag 29 juni definitief met hun dagelijkse programma rond consumenten- en andere zaken op Radio 1, zo heeft de VRT donderdagavond aangekondigd. Na vijf seizoenen pakt Radio 1 vanaf 3 september dagelijks uit met een nieuw programma van 9 tot 11 uur met Jan Hautekiet.

In de marge van dit heuglijke nieuws : Annemie Peeters daagde op 30 januari niet op in de studio tijdens de algemene vakbondsstaking. Zij verklaardr hierover :  'Ik ben loyaal aan mijn vakbond. Dat is de overweging die ik heb gemaakt'. (WVS : Website voor Syndicalisten) De typische VRT-mentaliteit : trouw aan het syndicaat in plaats van aan de job. Hé, hé, we zijn er binnenkort van af.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dilbeek : Adviesraad Vlaams Beleid

 

Dilbeek (40.000 inwoners) telt 33 gemeenteraadszetels en het schepencollege wordt gevormd door vLD, CD&v & N-vA, een ruime meerderheid van 24 mandatarissen. VB telt 4 zetels en de Union Francophone wringt in deze Vlaamse gemeente tegen met 3 a-socialen. Groen/sp-a doen het met zijn tweetjes.

Recent werd het Vlaams Belang aangesproken over de inhoud van een publicatie van de NV-A in hun eerste uitgave van 2012 "Versterking flankerend beleid in Vlaamse Rand".

In de betrokken uitgave houdt men voor dat de Schepen voor Vlaams Beleid (NV-A) in de gemeenteraadscommissie niet-gebiedsgebonden materies een voorstel formuleerde voor de oprichting van een "adviesraad Vlaams Beleid" hetgeen door iedereen '- dus inclusief het Vlaams Belang - zou "afgekeurd" zijn.

Weet dat in 2006 een bijzondere bevoegdheid "Vlaams Beleid" werd ingevoerd op gemeentelijk vlak en het zal dan ook hartverwarmend zijn voor de modale NV-A'er te mogen vaststellen dat zijn partij heden pas in 2012 initiatieven neemt.

Voor het Vlaams Belang Afdeling Dilbeek is dit alles echter een voorbeeld van hoe het niet moet en liet deze wantoestand in het verleden reeds de vraag rijzen waarom er een Schepen voor Vlaams Beleid is, aangezien er niets gebeurt.  

Want laat dit duidelijk zijn, vanuit de oppositie zette Vlaams Belang sinds de laatste gemeentelijke verkiezingen verschillende zaken op de agenda om de Vlaamse eigenheid te bewaren, zoals moties rond de Brusselse Metropolitane Regio en acties rond de Vlaamse straatnaamborden, daar waar het nog steeds wachten is op het eerste nuttige voorstel van de NV-A.

Het voorstel van de "adviesraad Vlaams Beleid" is het zoveelste bewijs van de onmacht en onbekwaamheid van de NV-A.  Deze partij slaagt er niet in de eigen coalitiepartners te overtuigen, en probeert dan het gelijk te halen door zich als het verongelijkte kind van politiek Dilbeek te gedragen. 

N-vA hééft een schepen met de daaraan gekoppelde bevoegdheden en budgetten, wanneer gaan ze die gebruiken om Dilbeek die extra Vlaamse injectie te geven die onze gemeente dringend nodig heeft ?

Het is trouwens overduidelijk dat, indien men een voorstel tevoorschijn tovert binnen een adviesorgaan, waarvan de reactie van de traditionele partijen op voorhand reeds gekend is, men ofwel een totaal gebrek aan politiek inzicht heeft ofwel andere doelstellingen beoogt dan het realiseren van het voorstel.Elke propagandastunt is blijkbaar goed genoeg en men zou haast gaan geloven dat de NV-A enkel van zich laat horen zodra de verkiezingen in aantocht zijn.

Wat betreft de essentie van de zaak, kan het Vlaams Belang duidelijk zijn : elk correct en gedegen voorstel dat een meerwaarde vormt om de Vlaamse identiteit van Dilbeek te bestendigen en naar buiten uit te verstevigen zal steeds van ons de steun krijgen die dit verdient.

VB-Bestuur afdeling Dilbeek


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nadat de PS met haar beleid de voorbije decennia Wallonië ten gronde heeft gericht, is de partij nu druk bezig hetzelfde te doen met België.

Johan Van Overtveldt
Trends


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de EU kampt met een tekort

 

Iets van gelezen in de vaderlandse regimemedia ?

De Europese begroting voor dit jaar zit nu al met een tekort van 11 miljard euro. Dat zegt Europees Commissaris voor de begroting Janusz Lewandowski in een interview met de Financial Times Deutschland van woensdag.

Lewandowski waarschuwt dat hij de 27 EU-lidstaten om meer geld zal moeten vragen. De Europese Unie kreeg vorig jaar een rekening van 15 miljard euro gepresenteerd. Het ging om uitgaven voor de structuurfondsen, die Europa maar voor een deel kon honoreren. Daarom zit de Unie begin 2012 al met een gat van 11 miljard euro, verduidelijkt de Europees commissaris in de Duitse krant.

De commissaris wijst erop dat de lidstaten de begroting voor dit jaar met slechts 1,86 procent tot 129 miljard euro optrokken. Dat is lager dan de inflatie en minder dan de EU vroeg, benadrukt Lewandowski.

De verklaringen komen op een moment dat binnen Europa een discussie woedt over verdere economische groei en het vergroten van de concurrentie. Een van de voorstellen om dit te verwezenlijken is een betere toewijzing van de Europese structuurfondsen.

De lidstaten moeten het dit jaar verder eens worden over het kader voor de EU-begroting voor de periode 2014-2020. Nu sommige landen weigeren meer bij te dragen voor Europa, dreigt dit een moeilijke discussie te worden.

Bron : dePers.nl


09-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland akkoord : alweer 130 miljard euri in de vergeetput

 

Kijk, ze stralen, het is hun geld niet. Wèl hun Grote Gelijk

De leiders van de politieke partijen in Griekenland hebben zich donderdag achter het omvangrijke bezuinigingspakket van de regering van premier Lucas Papademos geschaard, waarmee de weg vrij wordt gemaakt voor een volgend pakket noodleningen.

"Er is overeenstemming bereikt tussen de politieke leiders op alle gebieden", zegt een woordvoerder van de Griekse regering. Premier Papademos heeft lang moeten zoeken naar politieke steun voor de grote hervormingen en bezuinigingen die door de Europese Unie, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB) werden geeist in ruil voor een additionele  130 miljard euri  aan noodhulp dat een Grieks bankroet moet voorkomen. Zonder die hulp zouden de Grieken volgende maand zonder geld zitten.

Bij de persconferentie naar aanleiding van het rentebesluit van de ECB zei bankpresident Mario Draghi dat de Griekse premier hem op de hoogte had gesteld van een overeenkomst die door alle partijen wordt gesteund.

Onder het ontwerp-akkoord dat eerder deze week naar buiten kwam, zal de Griekse regering dit jaar meer dan € 3 miljard bezuinigen, de pensioenen versoberen en het minimumloon verlagen. Daarnaast zullen er tot 2015 150.000 banen in de publieke sector verdwijnen.

http://www.beurs.nl/nieuws/Buitenland/3143941/update-griekse-leiders-eens-over-bezuinigingen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmlaals Ciergnon

 

Cartoon

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJlbericht : het land B verlaat Eurozone !

 

De euro opgeven als je quasi bankroet bent, is helemaal geen probleem. De financiële bollebozen van de PS, bijgestaan door enkele parvenu's hebben aalvlug berekend dat we met een nieuwe munteenheid zowel de begroting in evenwicht krijgen als de enorme staatsschuld van circa 365 mljard zullen herleiden tot normale proporties. "Hiermede bevestigen wij de wijze woorden van onze gewezen kameraad Guy Mathot, toen die voorspelde, dat de staatsschuld vanzelf gekomen is en even vanzelf zal verdwijnen" sprak de PS-minister van begroting.  Zijn naam, die wij even kwijt zijn, zal alleszins in de annalen van Waalse Geniale Parvenu's  opgenomen worden.

"Waai doen dat niet veur ons eigen zelven" spreekt de premier van ons kleine landje, beroemd om frieten, pralines en Westvleteren, "waai keven Kriekenland een foorbeeld oe zaai het moeten doen". De euro wordt vervangen door de rupo en klaar is Kees. Het is de financieminister Tjeven Vanackere die de operatie leidt. Voor hem is dit een geweldige opportuniteit en een fluitje van een kleine rupo, zegt hij lachend, terwij hij zijn blik even ten hemel richt, als opperste blijk van aanhankelijkheid aan zijn Vorst en ons aller Vaderland.

Voor 100 euri ontvangt u 10 rupo's, die in feite 1 euro waard zijn maar onze wakkere regering levert een extra inspanning voor de menschen. "Deze operatie komt zeker ten goede aan de werkgelegenheid in de grafische sector" zegt Vanackere.   In de Kamer werd luid  geapplaudisseerd vanop de meeste banken voor deze geniale zet.  Ook Groen en Ecolo juichen de beslissing toe. "Als wij niet meedoen, worden wij uit de Kamer verwijderd" licht  fractieleider Meyrem Almaci toe :   "En waar staan we dan ? Moet ik terug naar het land van Erdogan ?" Vlaams Belang was de enige fractie die zich onthouden heeft.  Barbara Pas : "Wij hadden liever een annemans in plaats van een rupo gezien. Waarom moeten het altijd Franstaligen zijn die met de eer gaan strijken ?"

Bart de Wever is laaiend enthousiast. "Ik heb het altijd gezegd, dat Elio di Rupo een geniale gast is en ik ben verheugd, dat hij dankzij mij premier is kunnen worden. Nu ben ik druk in de weer om  te zorgen dat ook in Antwerpen, de socialist Patrick Janssens burgemeester kan blijven. De N-VA heeft een duidelijke visie : de socialisten aan het roer laten en wij kijken toe vanop de zijlijn."

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!