Angeltjes
13-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen vlagt

 

Sven van Tourenhout valt bij het zien van de Vlaamse Leeuw.

 

 Wat hebben wij de Walen te verwijten ?

Nog nooit in de geschiedenis werd 1 frank of 1 eurocent

onrechtmatig

naar het zuiden des lands getransfereerd

zonder medeweten en goedkeuring van alle Vlaamse ministers

in de opeenvolgende regeringen.

NIEUWSBRIEF VL²v nr. 231 (zondag 12 februari 2012)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : het Rode Leeuwtje

 

Vandaag konden we bij de zeverende dag genieten van een staaltje huichelarij van de bovenste plank. Onaangekondigd in het programma van de 0000- zeveraars mocht de dikke rode kaalkop van het ABVV (aandeelhouder in immo DL) nogmaals zijn verweer komen uiten tegen de valselijke aantijgingen die de laatste dagen jegens zijn persoon de ronde doen. Een pro-domootje voor de rode vriend vanwege de rode Nieuwsdienst.

Het DL-verhaal is intussen al genoegzaam bekend. Rudy met de rode cravat mocht  zijn ongeloofwaardig verhaal herhalen tegen Indra en de aanwezigen in het decor. Neen, hij heeft niet geprofiteerd van die verfoeilijke notionele aftrek ... 't waren zijn familegenoten.  Die zitten mee in de venootschap en zij nemen de beslissingen, want Rooie Rudy heeft niet veel in de pap te brokkelen ... en jawel hoor, Immo DL betaalde zijn belastingen van 5,7% op een schrale winst van 14.000 euri maar ikke, Rooie Rudy,  mevrouw Indra betaal op mijn persoonlijk inkomen als pakbondsboss 67.000 euri belastingen.  Waaruit iedereen direct kan besluiten dat Rudy geen sukkelaarsloontje opstrijkt bij de pakbond.  Neen, en hij is geen vennoot meer maar simpele aandeelhouder die hoopt ooit eens een beetje winst te kunnen maken op de investeringen die hij samen met zijn famillie in immo-DL gedaan heeft. Want de familie moest 500.000 euri lenen om dat pand te rennoveren en nog van dat getruut en gekwijl.

Mijn conclusie in deze is simpel.Deze gast is een liegebeest pur sang ! Hij probeert zich op alle mogelijke manieren wit te wassen na hetgeen er boven water is gekomen. Zijn lichaamstaal verraadt klaar en duidelijk dat hij met een groot rood ei in zijn gat zit en dat zijn zitje als big boss in zeer groot gevaar verkeert. Zijn verweer is zo broos als "porselein bisquit".

De Rode Leeuw begint te manken en zal m.i. een prooi worden voor zijn belagers, zelfs in eigen rangen, want zeg nu zelf ... wie zou er geen 67.000 euri belastingen op zijn jaarlijks loon willen betalen om er nog 100.000 netto over te houden ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling La Libre

 

 

Uit de resultaten van de peiling van La Libre blijkt onmiskenbaar een begin van terugkeer vanuit de N-VA naar het VB. N-VA gaat 2,8 % achteruit, het VB gaat er 2,7 % op vooruit. Het VB is verder opnieuw de grootste Vlaamse fractie in Brussel met 2,7 % tegenover 2,5 % voor de N-VA (2% voor de Open VLD). Het origineel is blijkbaar opnieuw in de lift, ondanks het feit dat de kloon veel van zijn politieke veren pikt om ze schaamteloos op eigen hoed te steken.

De CD&V van haar kant zou er als enige Vlaamse regeringspartij op vooruitgaan, nl. 1,6%, met als pover resultaat 14,3 % tegenover nog 17,3 % in 2010. Allesbehalve schitterend dus, maar dat zal  deze Vlaamse mossels niet beletten zichzelf verder te legitimeren in hun verraad tegenover Vlaanderen. Integendeel zou ik zeggen.

Peilingen mogen dan wel slechts peilingen zijn, en het is inderdaad nog veel te vroeg om al echte conclusies te trekken en de verkiezingen zijn nog veraf, het geheugen van de kiezer is kort, enz. maar het zou me verbazen, mocht deze trend niet verder gezet worden. Vele Vlamingen zijn immers diep teleurgesteld niet alleen in de op zijn zachtst gezegd povere verwezenlijkingen tot nu toe, maar vooral in de dubbelzinnige en weinig coherente houding van de N-VA i.v.m. de positie van het hedendaagse Vlaanderen in dit onland. Zijn ze nu voor België dan wel voor Vlaanderen ? Samengevat: veel geblaat en weinig wol van de nog altijd grootste partij.

Niettemin blijft het een feit dat in zoverre beide Vlaamse nationalistische partijen eenzelfde doel mochten nastreven, en daar wringt nu juist het schoentje,nietwaar N-VA, zij momenteel ruim 48,1 % van de kiezers zouden vertegenwoordigen. Van een ommekeer gesproken.

In ieder geval, overduidelijk geen opbeurend nieuws voor de fervente aanhangers van dit kl...land, de media op kop, die al de begrafenisondernemer voor het VB hadden besteld. Hoe gaan ze dat nu duiden/wegmoffelen? Heel simpel en volgens aloud beproefd recept, althans voor de televisiezenders. Over de uitslag van de peiling van La Libre vind je nl. op teletext bij de V(alse)TM helemaal niets terug, want daar hebben ze slechts nieuws met de uitslag van de Open VLD, bij de V(alse)RT delen ze laconiek mee dat, behalve de mindere uitslag van de N-VA, er voor de andere Vlaamse partijen, met uitzondering van de PVDA, jawel(!), die "licht vooruitgaat in de peiling", geen reden tot vreugde is. Daar hebben ze natuurlijk slecht nieuws m.b.t. hun rode vriendjes van SPA en Groen. 

Voor beide zenders is klaarblijkelijk de vooruitgang van het VB in deze peiling met bijna 3% geen goed nieuws voor die partij, of is het eerder voor hen?

Als schaamteloze desinformatie kan dit tellen. En dat zootje durft dan spreken van objectieve informatie. Volgens DDR-normen zeker.

Geronimo


12-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Griekenland mogen mannen met een "zwaar beroep" op hun 55ste met pensioen, vrouwen op hun 50ste. Ze hebben +/- 600 categorieën zware beroepen. We zijn op weg naar de Acropolis.

Jean-Marie Dedecker op Facebook


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen lost pensioenprobleem in handomdraai op

 

Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt  heeft een prachtig voorstel klaar om de pensioenleeftijd op een objectieve manier vast te leggen. "Koppel de pensioenleeftijd aan de levensverwachting van een bepaalde beroepscategorie" zegt deze stiekeme aanhanger van Dr Mengele.
Er is volgens De Vriendt  nood aan een fundamentele discussie. "Als de regering een lijst met zware beroepen moet opstellen, komen we terecht in onderhandelingen waarbij Brussel-Halle-Vilvoorde in het niets verdwijnt." Voor Groen is BHV altijd een levensbedreigend probleem geweest. De Groenen konden er niet over zwijgen.
 
Daarom hebben de Leninlovers een voorstel klaar om op een objectieve manier vast te stellen wanneer iemand met pensioen kan : hoe lager de levensverwachting van een bepaalde beroepscategorie, hoe minder jaren die werknemers moeten werken. De Groenen zijn ervan overtuigd dat uitsluitend professionele inspanningen de levensduur bepalen en zij verwerpen elke genetische voorafbepaling.   
Wij vullen dit geniale voorstel graag aan met een luttel amendement : al wie langer leeft dan de voor hem/haar vooropgezette verwachting, ontvangt gratis een euthanasiebehandeling.
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney Houston (1963 - 2012)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Falklands of de Islas Malvinas ?

 

 

De Falklandeilanden of Islas Malvinas zijn een schaarsbevolkte eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan, ten oosten van zuidelijk Argentinië. De eilanden vormen een Brits overzees gebiedsdeel. Met een landoppervlakte van 12.173 km2 hebben de eilanden samen ongeveer de grootte van Vlaanderen Er wordt algemeen aangenomen dat de Nederlandse zeeman Sebald de Weert rond 1600 voor het eerst de Falklandeilanden waarnam, hoewel de Spanjaarden en Britten van mening zijn dat hun eigen ontdekkers de eilanden als eerste zagen. Er wonen 3140 mensen (juli 2008) op de Falklands.

In 1764 stichtte de Fransman Louis de Bougainville een marinebasis, Port Louis (Oost-Falkland). De Fransen noemden de Falklands Îles Malouines, naar de vissers uit Saint-Malo die kortstondig op de archipel woonden.

Britten stichtten in 1765 een nederzetting, Port Egmont, op West-Falkland, terwijl ze niets wisten van de Franse aanwezigheid. In 1766 verkochten de Fransen Port Louis aan de Spanjaarden, die de Britten in 1770 de oorlog verklaarden. In 1771 werd met een overeenkomst een einde gemaakt aan het conflict: West-Falkland werd van de Britten, Oost-Falkland van de Spanjaarden. De eilanden bleven echter lange tijd nauwelijks bewoond.

In 1820 en 1829 stichtten de Argentijnen, die kort daarvoor onafhankelijkheid hadden verkregen van Spanje, nederzettingen op de Falklands. Luis Vernet werd aangesteld als Argentijns gouverneur; de Argentijnen waren van plan de eilanden te koloniseren. In 1833 bezetten de Britten de eilanden opnieuw en maakten ze tot een overzees gebiedsdeel van het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende de havenstad Port Stanley als steunpunt voor bevoorrading van de Britse marine. De Slag bij de Falklands werd er uitgevochten.

 

De grote pinguinpopulatie begrijpt er niets van

Op 2 april 1982 vielen de Argentijnen de Falklands binnen. Duizenden militairen landden op de eilanden en de Britse mariniers van Naval Party 8901 en leden van de Falkland Island Defense Force, kregen na twee dagen hardnekkige weerstand te hebben geboden, van gouverneur Rex Hunt het bevel de wapens neer te leggen. De gouverneur en leden van Naval Party 8901 werden door de Argentijnen via Uruguay naar het Verenigd Koninkrijk gerepatrieerd. De leden van Naval Party 8901 waren als Julliet Troop verbonden aan 42 Royal Marine Commando tijdens de herovering van de eilanden.

Op 21 mei 1982 landden de Britten bij de nederzetting Port San Carlos. 72 dagen later hadden de Britten de eilanden weer heroverd. In totaal vonden 236 Britten en 655 Argentijnen de dood. De materiële verliezen waren aanzienlijk, maar hadden vooral voor de Britten, die een meer dan 10.000 km lange bevoorradingsroute hadden, veel erger kunnen zijn. Politiek gezien heeft deze oorlog ervoor gezorgd dat de militaire dictatuur in Argentinië ten val kwam en vervangen werd door een gekozen burgerlijk bestuur. De Britse premier Margaret Thatcher, die aan de vooravond van de oorlog zeer impopulair was, heeft zeker geprofiteerd van deze militaire overwinning bij haar herverkiezing in 1983.

Buenos Aires : memoriaal van de Malvinas oorlog 

Begin 2012 dient Argentinië een klacht in bij de Verenigde Naties om de manier waarop Groot-Brittannië de Falkland-eilanden op dit moment 'militariseert'. Dat heeft de Argentijnse president Cristina Fernandez de Kirchner gisteren aangekondigd. Kirchner deed haar uitlatingen tijdens een bijeenkomst van parlementsleden, topambtenaren en veteranen uit de Falkland-oorlog, de strijd die in 1982 om de betwiste eilandengroep werd uitgevochten tussen Argentinië en Groot-Brittannië. Achter Kirchners spreekgestoelte hing een kaart van de Falklands - in Argentinië de Malvinas genoemd - in de kleuren van de Argentijnse vlag.

Groot-Brittannië besloot onlangs een ultramoderne torpedobootjager naar de zuid-Atlantische regio te zenden. Volgens de Britse regering gaat het om een routineoperatie. Kirchner omschreef het gisteren als 'militarisering die een ernstig gevaar vormt voor de internationale veiligheid'.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken liet vannacht in een reactie weten dat de bevolking 'uit eigen vrije wil Brits is. Ze zijn vrij om hun eigen toekomst te bepalen en er komen geen onderhandelingen met Argentinië over de soevereiniteit tenzij de eilanders dat willen.'

Ook het recente besluit om de Britse troonopvolger prins William als piloot van een reddingshelikopter voor zes weken op de Falklands te stationeren, wordt door Argentinië opgevat als een belediging. 'Ik had hem liever gezien in burgerkleding', zei Kirchner. Ze riep de Britse premier Cameron op de vrede een kans te geven ('to give peace a chance').

Port Stanley

In de omgeving van de onherbergzame Falklands is olie ontdekt en dat verklaart veel van de opnieuw oplaaiende territoriale aanspraken van de Argentijnen en de koppige reacties van Groot-Brittannië.

Ray

Bron : Wikipedia - De Standaard & diverse media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shara4B, gefilmd met verborgen camera

 

Zo herdacht een select groepje aanhangers van Sharia4B vorig jaar de aanslagen van 11/9 in New-York.  Laat ze maar lachen de politiek-correcte islamlovers die Abu Rimram wegwimpelen als een marginaal verschijnsel zonder impact.  Mocht dat zo zijn, waarom heeft de belgische justitie hem dan veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf ? Er zijn ook simpelen van geest, die Dewinter en Abu op één lijn stellen, want zij verkondigen beiden extreme standpunten. Ho, ja ?  Heeft het Vlaams Belang van Dewinter al miljoenen doden op zijn geweten ?  Grijpt die partij terug naar wreedheden tegen mensen en dieren of bepleit  zij de mannelijke supprematie ? Om het bij deze enkele voorbeelden te houden.

Wij blijven signalen ontvangen dat in het Antwerpse de aanhang van Sharia4B met de dag aangroeit.  Zeker nu de leider veroordeeld werd. Hem op vrije voeten laten, is wel heel dom : als een slachtoffer van het belgische systeem kan hij ongestoord verder werven en zijn uitdagende publieke preken voortzetten. Was hij een VB-er, hij zat al lang in de Begijnenstraat.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 12 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vervolg van het sprookje van Rudy de Leeuw

Om elke dubbelzinnigheid te vermijden, heb ik in juli 2011 trouwens ontslag genomen uit de Raad van Bestuur van die vennootschap.'

Toch rijzen er vragen omtrent het verhaal van Rudy De Leeuw.

Op 6 mei 2011 werd hij herbenoemd tot bestuurder van de vennootschap voor een termijn van 6 jaar.

Die termijn loopt tot de algemene vergadering in 2017.

Twee maanden later, in juli 2011, zou De Leeuw ontslag hebben genomen.

Vooralsnog vinden we echter niets van dat ontslag terug in Het Staatsblad.

De Leeuw zegt daarover dat zijn ontslagbrief wel degelijk ondertekend en verstuurd is, maar de publicatie in het Staatsblad moet nog volgen.

In een bericht aan onze krant reageerde Rudy De Leeuw ondertussen. 'De ontslagbrief kan ik u bezorgen.

Deze is wel degelijk van 1 juli 2011. Pas later werd door de aandeelhoudersvergadering in mijn vervanging voorzien.

De publicatie van ontslag en vervanging in BS moet nog volgen.'

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120210_213

*****

 Moslim homofilm

Tot zover ik het weet, heb ik nog niets in de Vlaamse pers gelezen dat er een Vlaamse homo-moslim film is uitgekomen. Toevallig zag ik het in de Telegraaf van Nederland staan. Heeft de Vlaamse pers iets tegen moslimhomo's? 't Zijn toch ook mensen van vlees en bloed, of moet ik dat anders zien? Het is van de Belgische regisseur Guy Lee Thys en heet Mixed Kebab. http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/film/11493922/__Homofilm_over_moslim__.html?cid=short

Chris S.

PS :  ik ben geen homo, maar ik heb niets tegen mensen die de liefde verkiezen boven oorlog en vechten, al is het van eigen geslacht!

NvdR Angeltjes :  Angeltjes heeft voor enkele weken een artikel gewijd aan Mixed Kebab van de Vlaams regisseur Guy Lee Thys. Ik meen mij te herinneren dat we zelfs de trailer heb getoond. Tot voor een aantal jaren was Noord-Afrika een geliefde vakantiebestemming voor heren met pedofiele of homoseksuele neigingen. De moslims ontkennen dat in hun landen homoseksualiteit bestaat, wat natuurlijk een zoveelste leugen is. In Iran worden betrapte mannen (en vrouwen ?) koudweg opgehangen.  Een bewijs te meer dat wij van deze sekteleden geen lessen te ontvangen hebben.

*****

Vistrofee met kaartspelen.

Geachte Redactie,

Het verhaal over vissen met appelsienschil, én lezend dat de steller van dit verhaal, ooit als "prijs" een paar nieuwe fietbanden kreeg,... doet mij denken aan volgend voorval:

In de koude, donkere wintermaanden richten veel herbergen op vrijdagavond een "kaartavond" in. Dat er dan ook liters bier door de keelgaten stroomt, is absoluut geen wonder, tot meestal grote wrevel van de thuiszittende dames.

Zo kwam Jan eens "goedgeladen" thuis, en haalde Trees haar getand timmermanswerktuig boven. "Niet zagen, vrouwmens" zei Jan,  "het is wel ietwat laat geworden, maar... ik heb een schone prijs gewonnen met te manillen, kijk eens: een paar splinternieuwe binnenbanden"."Binnenbanden ?" zei Trees, "en ge hebt niet eens een fiets" ! "Da's just" repliceerde Jan, "maar ik herinner mij, dat gij verleden week een nieuwe BH gekocht hebt in een dure lingeriewinkel, en..." De rest van het week-end was zoals soms de TV-uitzendingen in zwart-wit : wél (verstoord) beeld, doch géén klank.

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finland : het kan nog altijd kouder

 

 

Deze video somt de eigenaardigheden op van een wilde bewoner van de noordelijke bossen waar maar weinig over bekend is: de Fin. Ze zijn bestand tegen de kou van het poolgebied, mijden het contact met mensen, stoken rituele dranken en houden er vreemde paringsgewoonten op na.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook onduidelijkheid over Friesche Zwemzesdaagse

 

Slecht nieuws voor zwemliefhebbers: de Friesche Zwemzesdaagse, de grote zesdaagse tocht langs de elf Friese steden, gaat er ook dit jaar waarschijnlijk niet komen. Dat maakte de Raad van Slootmeesters vanmorgen bekend in een persconferentie.
Komt ‘ie er wel of komt ‘ie er niet? Een paar weken geleden begon de zwemkoorts toe te nemen na enkele dagen van dooi: tot diep in de tweede week van januari leken alle seinen op groen te staan voor een nieuwe ‘duik der duiken’. Na wekenlange vrieskou is de kans op een nieuwe duik echter tot ver onder het nulpunt gedaald. ‘Veiligheid staat voorop, mensen moeten met een gerust hart het natuurwater in kunnen duiken, anders is het te gevaarlijk’, aldus de Slootmeesters.

De Friesche Zwemzesdaagse kent een rijke historie. Legendarisch was ‘de hel van 1961’, toen meer dan tachtig deelnemers ingevroren raakten tussen Dokkum en Franeker. Geen van hen bereikte de finish. De laatste keer dat de route werd gezwommen was in 1995, toen Kees Nagels voor de overwinning tekende in een recordtijd van nog geen 75 uur.

Het is de vraag of Nagels ooit een opvolger krijgt. Volgens klimatologen zullen milde winters steeds zeldzamer worden, wat de kans op een nieuwe Zwemzesdaagse verkleint. Ook dit jaar bereiden de Slootmeesters zich voor op een teleurstelling: ‘We kijken vooral naar de traditionele probleemgebieden. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel en de zwakste schakel is op dit moment het parcours’, aldus watermeester Bert Veenstra. ‘Aan de voorbereiding heeft het ook dit jaar niet gelegen: sinds november lagen alle draaiboeken klaar. Maandenlang zag het er ook gunstig uit, door de milde weersomstandigheden, maar uiteindelijk lijkt het toch weer uit te lopen op een deceptie.’

Oud-zwemmers Pieter van Hoogenband en Marcel Wouda hebben de afgelopen dagen het parcours verkend. Zichtbaar teneergeslagen doet Wouda verslag: ‘In het zuidoosten van Friesland zijn de wakken groot genoeg, maar op de meeste plekken is het ijs gewoon nog te dik om doorheen te zwemmen.’

Ook het plan om met negen ijsbrekers het parcours ijsvrij te maken, lijkt geen uitkomst te kunnen bieden. De Vereniging van Natuurschaatsenrijders heeft dit vorige week via een kort geding kunnen voorkomen. ‘We worden van alle kanten tegengewerkt, kennelijk mag het niet zo zijn’, aldus Veenstra.

Als de vorst de komende dagen aanhoudt, moet het evenement voor de zeventiende keer op rij worden verplaatst naar het gemeentelijk sportfondsenbad in Drachten.

http://www.speld.nl/2012/02/08/nog-geen-duidelijkheid-over-friesche-zwemzesdaagse/


11-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 11 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ikke ... en de rest kan stikken.
 
Stel dat mijn echtgenote en ik samen met andere familieledeneen venootschap oprichten. Mijn echtgenote en ik zitten samenin het bestuur. Dan beslist het bestuur om de winsten te verhogen dank zij de "Notionele Interestaftrek".

Mijn echtgenote en ik nemen ontslag als bestuursleden maar passeren als gewoon lid vande venootschap nog wel elk jaar langs de kassa om de "winsten" te incasseren. Is dat niet wat Rudy De Leeuw zei tijdens het interview op VTM ? Enkel het jaarlijks passeren langs de kassa heeft hij er niet bij vermeld. Tot slot lees je in onderstaand bericht hoe men moet luisteren naar zijn woorden ... maar niet naar zijn daden mag kijken.

"Vrijdag 4 juni 2010"
Tijdens een ABVV-meeting op de Heizel stelde het ABVV zijn eisenbundel voor de volgende federale regering voor. Eén constante in alle toespraken: bij de socialistische vakbond zijn ze de onvoorwaardelijke overheidssteun voor bedrijven beu. “We verklaren de oorlog aan de notionele interestaftrek.  Er mag alleen nog steun zijn voor echte investeringen”, zegt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw. De Leeuw roept op om de notionele interestaftrek af te schaffen.

“Het ABVV verklaart de oorlog aan de notionele interestaftrek.”
Wil je het volledige artikel lezen kijk dan op:
http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/06/04/abvv-verklaart-oorlog-aan-notionele-interestaftrek
 
Vriendelijke groeten van

Tandarts Wim Peeters
2300 Turnhout
Vlaanderen

*****

Pensioen ook voorde Spuiters.

Brandweerspuiter. Inderdaad heeft u water om te spuiten ? Heeft u het nodige materieel ? Niets er op tegen, maar waar verdwijnt de factuur van de betoging van de  "brandbrussels" ?  Graag een raming van uw gemeenschappelijke actie ? Is de waterfactuur niet verdubbeld, schiet de brandstof niet boven alle peil, is u verzekerd om te manifesteren met gemeenschappelijk vervoer ? Enkeling en zelfstandige, de faling is uw middel ! Verder ging het over Vlaamse ratten ? Welke ratten staan hier in het vizier ?

Maurice Elincx

*****

In het hol van de leeuw.

Geachte redactie,

Enkele dapperen hebben zich in het hol van de leeuw gewaagd en zijn tot de bevinding gekomen dat het stinkt! De Rudy, opperchief van de rode pakbond, voorvechter voor het welzijn van de weirkmensch, multiculfanaat en hevig tegenstander van de graaicultuur in al zijn vormen, ondermeer de notionele aftrek voor die smeirlappen van boazen, zou door de mand gevallen zijn.

Hij zou dapper meegeprofiteerd hebben van de in zijn ogen verfoeilijke vorm van poenpakkerij. Maar zoals een rasechte sjoemelaar is hij zich van geen kwaad bewust en zijn al die aantijgingen het werk van onbekenden die hem willen zwart maken i.p.v. rood. Niks aan de hand, alles is volgens de regels van de (graai)kunst verlopen. Op specifieke en meer gerichte vragen verwijst de getergde linkse pakbondboss steevast naar zijn boekhouder.

Dit liedje kennen we. Het wordt telkens gezongen als er een dikke speknek in een slecht daglicht komt te staan in afwachting dat de advocaten een verklaring in mekaar sleutelen die nietszeggend, ontwijkend en naast de kwestie is. Zo zal het nu ook gaan. Ik noem dit de "Slangen methode". Alles ontkennen en onderzoeken tegenwerken tot de boel verjaard is.

Er zijn voorbeelden legio van dikkenekken die in het verleden zo al de dans ontsprongen zijn. Het enige dat de Rudy niet meer kan uitwissen is zijn imago in deze.  Dat is geschaad voor de rest van zijn pakbondsloopbaan. Ik zie hem dan ook dra op brugpensioen gaan, zeker met de komende verkiezingen bij de pakbonden in de nabije toekomst. De rode vos is aangeschoten.

mvg - Senior

*****

Week 6

Week 6 is alweer voorbij en wat is ons opgevallen?

1- Veel winterellende en dat met extreem hoge kosten voor verwarming, de lage inkomens en de pensioenen van “de gewerkt hebbende” gepensioneerden danken de chaosveroorzakers & volksbedriegers voor het prachtig beleid en zorg voor de lage inkomens .

2- Diezelfde volksbedriegers hebben beslist dat iedereen, ik herhaal, iedereen moet werken tot zijn 62ste, behalve die… en behalve die… en zeker voor diegenen die het minst uitvoeren.

3- Er moet ook in week 6 veel bespaard worden, ze zoeken , kruipen, likken om dat via belastingen gerealiseerd te krijgen iets wat ze met die slappelingen uit Vlaanderen ook nog gaat lukken alhoewel iedere nuchtere Vlaming weet dat het ‘piece of cake’ is via het opdoeken van nutteloze resp. waardeloze instellingen incl. de aanwezige liggende leeghoofden, dat zou een besparing van miljarden met zich meebrengen en niemand zou er om treuren.

4- De warhoofden resp. zakkenvullers van de EU-barak liggen de Griekse burgers wat te pesten en nog verder te drijven in armoede (ook zij weten dat arme mensen gewillige mensen zijn) daar waar iedereen weet waar het probleem ligt, nl. net zoals in België, en dat probleem is al jaaaaaaren, de corrupte politici, waarom horen we ze, de EU warhoofden en zakkenvullers nooit tamtam maken over de warboel en het profitariaat in België ? Wij worden anders voor circa 13 miljard euro JAARLIJKS getild om een decadent profitariaat te plezieren daar waar het betreffende Griekenland een Grieks probleem betreft. Waarom betaalt niet iedereen op ons grondgebied belastingen? Waarom die niet en die wel ?

5- Een crimineel van een levensgevaarlijke bende geweldplegers met een barbaarse doctrine wordt veroordeeld tot een ‘effectieve’ straf van 2 jaar en dat griezelig wezen loopt nog steeds vrij rond ? Ach ja, was het vergeten, het is iets van een echt gerechtelijk apparaat ! Man, man, man, hoe lang gaan wij die puinhoop nog tolereren ? Het wordt me teveel ik ga wat fietsen.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen met sinaasappel

© Stan Lauryssens

Spanje, dat wist ik, daar kwamen de sinaasappelen vandaan, maar verder had ik nooit van Spanje gehoord. Ik was twaalf of dertien jaar toen ik tijdens de jaarlijkse dorpskermis in mijn geboortedorp in de polder deelnam aan het Groot Kampioenschap Hengelen & Sportvissen in de gemeentevijver. Ik ving drie visjes en een stekelbaarsje, eindigde als eerste bij de juniores en nam mijn prijs in ontvangst, drie pakjes Royco-soep en twee binnenbanden voor mijn fiets.

Toen ik vele, vele jaren later in Spanje met mijn Spaanse zoon over een overdekte mercado slenterde, genietend van de kleuren en geuren van de heerlijkste vissen uit de Middellandse Zee, atún, merluza, lenguado en de aartslelijke maar overheerlijke rape met zijn duivelskop, zei Lluis plots:“Papa, quiero pescar un tiburón.” Hij wilde een haai vangen.

Ik kon niet nee zeggen en in een toeristenwinkeltje aan de Costa Blanca kochten wij een hengeltje, vishaken en aas - vette, levende wormen die krioelden in een potje. Vanop een rots in zee gooide Lluis een lijntje uit. Niets, nada. De vis beet niet. Of misschien zat er geen vis, in ieder geval geentiburón.

De oude Señor Sanchez met zijn zwarte alpino-baret op zijn kale hoofd, zijn oude broek en vergeeld onderlijfje kwam erbij zitten. “Welk aas gebruik je?” vroeg hij in het Spaans. “Gusanos,” antwoordde mijn zoon. Wormen. “Hang een stukje sinaasappel aan de haak,” zei Señor Sanchez. Ik lachte de oude man vierkant uit. “Sinaasappel, Señor Sanchez?” zei ik. “Om eenvis te vangen? Maak dat een ander wijs. Jij kan dat niet weten, maar in mijn dorp won ik ooit het Groot Kampioenschap Hengelen & Sportvissen. Ik weet er alles van, ik was kampioen van de polder. Een vis vang je metlevend aas, maden en wormen, en daarmee basta.”

“Zullen we toch maar proberen, papa?” opperde mijn zoon, die opkeek naar de oude Señor Sanchez alsof hij God de Vader was. Zo gezegd, zo gedaan. Een stukje sinaasappel in Spanje, dat is uiteraard geen probleem, sinaasappelen groeien er zomaar aan de bomen. Lluis gooide zijn lijn in zee, met een halvemaantje sinaasappel aan de haak, twee seconden later verdween de dobber onder het wateroppervlak, de hengel kromde, de lijn stond strak als een vioolsnaar en met sprekend gemak trok mijn zoon een glinsterende zeebaars of lubina van zeker dertig centimeter uit het blauwe water van de Middellandse Zee.

Zo vader, zo zoon, zeggen ze. Wablief? Stond ik daar mooi voor Piet Snot, kampioen van de polder of geen kampioen van de polder.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiesintenties volgens La Libre Belgique

 

In Vlaanderen hebben de kiesintenties voor de twee Vlaams-nationale partijen samen er nog nooit zo gunstig uitgezien, namelijk 48,1%.  Voor zover we er mogen van uit gaan dat beide fracties één zelfde doel nastreven : de Vlaamse Republiek voorbereiden. Zover zijn we helaas nog niet. De cijfers, met daarnaast de + of - van de vorige peiling in november 2011 en tussen haakjes de officiële resultaten van de verkiezingen van juni 2010. Voor de volledigheid : van 2010 bevatten ook de resultaten van Brussel, terwijl de peiling enkel Vlaanderen weergeeft)

N-vA : 37% - 2,8% (27,8%)

CD&v : 14,3% + 1,6% (17,3%)

SP-a : 12,7% - 1,2% (14,6%)

vLD : 11,7% - 0,9% (13,6%)

VB : 11,1% + 2,7% (12,3%)

Groen : 6,8% - 1,6% (6,9%)

In Brussel tenslotte wordt VB opnieuw de grootste Vlaamse fractie met 2,7%

Bron : La Libre Belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tintin zou niet racistisch zijn

 

"Mijn beste vrienden, ik ga jullie vandaag vertellen over jullie vaderland : België"

Wij van Angeltjes hebben Kuifje al geruime tijd verbannen naar Franstalig België, waar het reportertje rustig zichzelf mag zijn  als Tintin. Het is trouwens een racistisch ventje en u weet het, waar wonen de racisten ?  In Brussel en Wallonië, mijnheer. Lees maar wat velen over de Vlamingen en hun land schrijven en u weet waar de scheldende xenofoben zich bevinden.

Wij hebben het er destijds over gehad, dat een zwarte neger, mijnheer Mbotu Mondondo een klacht had ingediend bij de rechtbank van Brussel om Hergé en zijn stripverhaal Tintin au Congo (Tintin in Congo) uit de handel te laten nemen wegens het racistische en xenofobe karakter van het personage, de teksten en de sfeer van het verhaal.

De klacht  werd inmiddels serieus genomen in Groot-Brittannië, want daar werd het stripverhaal uit de boekenrekken verwijderd.  In New-York is de tekenband verhuisd van de kinderafdeling naar de lectuur voor volwassenen met een wikkel waarop de lezer gewaarschuiwd wordt voor de inhoud. Tintin staat naast de porno zichzelf aan te prijzen.

De Brusselse rechter heeft gisteren beslist dat de klacht ontvankelijk is, maar ze wordt afgewezen. Dit is een grote tegenslag voor de klager, want die had niet enkel een veroordeling verwacht maar ook een vergoedinkje wegens laattijdig vonnis van 15000 euri. Noppes dus.

Zijn er kandidaten voor een volgende klacht ?  Wat dacht u van deze tekening :

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets voor tegen de wand bij u thuis ?

 

.
Van de Frans impressionist Claude Monet (1840 - 1926)   ging dit schilderij  "L’entree de Giverny en hiver" uit 1885 van de hand bij Sotheby's voor 9,8 miljoen euro.
 Afmetingen : 66 x 86 cm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudy de Leeuw (ABVV) : *Het is de boekhouder, ik weet van niets*
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De topman van het ABVV gebruikte de notionele interestaftrek bij een investering van een privé-vennootschap, zo wil een campagne op Twitter die er volgens hem op gericht is om hem te beschadigen. De Leeuw zet de puntjes op de i.
Het is een merkwaardig verhaal. De topman van het ABVV, een vakbond die zich verzet tegen het gebruik van de notionele interestaftrek, gebruikte het systeem naar verluidt zelf. VTM bracht het verhaal naar buiten.

Maar in een interview met de zender nuanceerde Rudy De Leeuw het verhaal. Hij verspreidde ook een communiqué.

'Sinds enige tijd ben ik blijkbaar voorwerp van twitter berichten', schrijft hij.

'De waarheid is dat ik in 1974 samen met andere familieleden een eigendom erfde.
Dit vervallen gebouw werd in 2001 tot woningen en twee winkelpanden gerenoveerd.
Samen hebben we daarvoor toen een vennootschapsvorm gekozen. Dat was om het risico samen te kunnen nemen en voor de verbouwing samen te kunnen lenen.'

De Leeuw vervolgt: 'Noch mijn inkomen, noch mijn privé woning zijn ondergebracht in die vennootschap. Het gaat dus helemaal niet om vervennootschappelijking of fiscale optimalisatie.'

De Leeuw beklemtoonde tegen VTM nog dat zijn investeringen de buurt hebben verfraaid.

Toch is er sprake van winsten die de vennootschap nu maakt. In zijn communiqué schrijft de Leeuw: 'Het financieel beheer van die vennootschap gebeurt nu door een boekhoudkantoor. Om elke dubbelzinnigheid te vermijden, heb ik in juli 2011 trouwens ontslag genomen uit de Raad van Bestuur van die vennootschap.'

'Ik draag in die vennootschap dus geen enkele verantwoordelijkheid meer. Ik heb bovendien altijd in volle openbaarheid mijn bestuursmandaten bekend gemaakt.'

Voor concrete vragen over het gebruik van de notionele interestaftrek verwijst De Leeuw steevast door naar zijn boekhouder.


http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120210_213


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hop met de beentjes

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor cultuur in keuninklijk gezelschap

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!