Angeltjes
15-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BNP Paribas Fortis : looninlevering ten laste van de RSZ 1

 

Medewerkers van BNP Paribas Fortis, de vroegere Fortis Bank, krijgen in ruil voor 3 procent minder brutoloon niet alleen werkzekerheid tot 2016, maar ook een bedrijfswagen die het loonverlies compenseert : voor de bank een besparing van ettelijke miljoenen euro's. 

Minder uitgaven voor de bank betekent ook minder inkomsten voor de RSZ, volgens berekeningen een 3,5 miljoen euri in dit kalenderjaar.  Dit akkoord werd onderhandeld door de vakbonden met de directie van deze staatsbank.  Van de 18000 werknemers zouden er een tienduizend zijn die opteren voor een bedrijfswagen. De overigen kiezen voor een extra bijkomend pensioen.

In feite is er geen sprake van een looninlevering, want de 13de maand wordt in maandelijkse schijfjes uitbetaald met het maandloon, wat de zware bedrijfsvoorheffing die in december in 1 x geheven wordt, aanzienlijk vermindert.  Dus ook minder inkomsten voor de belastingen.

De leasingauto's worden opgenomen in de bedrijfskosten en brengen de winst van de bank naar beneden, wat ook minder belastingen betekent.

Bij de eerstvolgende index-aanpassing in de banksector worden de brutolonen opnieuw verhoogd, zodat het effect van de inlevering quasi opgeheven wordt. Wij gunnen de werknemers van BNP-etc hun variabele verloning maar wij zetten graag de puntjes op de financiële i's. Kortom, deze operatie uitgewerkt door de fiscalisten van de bank en de syndicalisten komt integraal ten laste van de staat : minder RSZ-inkomsten en minder belastingen.  En wie is de staat ? 

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands is de voertaal in Nederlandstalige scholen te Brussel

 

 

In een basisschool in Jette is ophef ontstaan over een nieuw taalreglement. Kinderen moeten er Nederlands spreken. En als ze toch een andere taal spreken, dan krijgen ze een straf. 3 keer de regels aan je laars lappen, is gelijk aan nablijven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) zegt: “Soms sta je als goedmenend bedrijfsleider voor de keuze: ofwel doe je zoals de concurrentie en pleeg je corruptie, ofwel dreig je politiek failliet te gaan. Ik keur corruptie niet goed maar ik begrijp wel waarom ze bestaat. Ik ga daar iets aan doen”.

John Crombez

PST : Zo zijn wij bij Angeltjes, langs de ene kant laten we Jean-Marie Dedecker zijn zegje doen over Crombez, anderzijds loven we deze staatssecretaris voor zijn verbale intenties. Uiteraard wetende dat in de politiek enkel daden tellen. Wij vrezen dat de heer Crombez zichzelf opzadelt met een Sisyfus-opdracht.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Egyptsich parlement

 

Onze Oostenrijkse vrienden maakten ons deze video uit het Egyptische parlement over.  Hij is integraal in het Arabisch en er bestaat nog geen vertaling. Tijdens de vergadering staat plots een salafistische verkozene recht die oproept tot het gebed.  Zijn collega's zitten er beteuterd en lichtjes verveeld bij maar de parlementsvoorzitter (ook lid een kwezelpartij) wijst de janker terecht dat het hier niet de plaats  is voor zijn solo-nummertje. Geroep, gejank, door-mekaar-geschreeuw tot finaal enkele partijgenoten de godsdienstwaanzinnige wegvoeren.

Als echte nationalisten zijn wij van oordeel dat de Egyptenaren in hun land doen wat zij willen.  Als zij van hun natie een strenge kloosterorde willen maken, is dat hun zaak.  En als zij liever boerka's dan bikini's zien, hebben wij ons daar naar te schikken, als we er op vakantie willen gaan. Wat we niemand aanraden. 

Waar wij ons aan storen is de politiek-correcte meute die halsstarrig blijft volhouden dat deze exponent van de zogenaamde Arabische lente, alles te maken heeft met bevrijding of democratisering. Achteruitgang en godsdienstwaanzin worden verzwegen : de waarheid is enkel diegene die men wil zien.  En dat hebben wij van dag één af gezegd en herhaald. Onze grote hoop blijft gevestigd op Israël.  Als die moedige natie mocht ten ondergaan, dan wordt Europa binnen de kortste keren onder de voet gelopen door de waanzinnigen. Hun vijfde kolonne is al in groten getale aanwezig.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papandreou slaat groot mea culpa

 

Ons politiek systeem is collectief verantwoordelijk voor alle ambtenaren die we in dienst namen door middel van vriendjespolitiek, voor de voordelen die we per wet toekenden, voor de schandalige eisen die we hebben ingewilligd van vakbondsleiders en zakenlui die we hebben bevoordeeld en voor de dieven die we niet in de gevangenis hebben gestoken.’

De voormalige socialistische Griekse premier Georges Papandreou erkende tijdens de nacht van zondag op maandag het failliet van het Griekse systeem en haar politieke klasse. Hij verontschuldigde zich voor het geïnstitutionaliseerde wanbeheer dat zijn land regeert sinds de val van de dictatuur in 1974.

Op zijn blog ‘Les Coulisses de Bruxelles’
betreurt Jean Quatremer dat deze bekentenis niet werd gemeld door de traditionele nieuwsagentschappen en dat enkel Griekse internauten het nodig vonden ze aan de Franse krant Libération door te spelen.

'Het gebeurt niet elke dag dat een voormalig premier de schuld voor het bankroet van zijn land en de alomaanwezige corruptie bij de politieke elite legt. Zou zulke verklaring de basis voor een rechtszaak kunnen vormen? Neen, denkt Quatremer... 'Het probleem zit in de corruptie van het Griekse gerechtelijke systeem, waarvan de zeldzame veroordelingen voor fiscale fraude het bewijs vormen.'

Bron : Express.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen 2025

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode ridders vallen van hun paard

 

Open brief aan staatssecretaris John Crombez

Beste John,

Wat hieronder staat behoort eigenlijk tot de rubriek “ van horen zeggen”. Mocht ik verkeerd geïnformeerd zijn, gelieve mij dan per kerende terecht te wijzen zodat ik ootmoedig mijn hoofd kan buigen en nederig door het rode stof kan kruipen.

Rode Rudy

Uw syndicale vriend Rode Rudy is aan de schandpaal genageld. De leeuw van de rode vakbond heeft zijn tanden stukgebeten  op de notionele intrest. Deze superbobo van het antikapitalistische protest heeft blijkbaar zelf zijn pollen in de fiscale vetpotten van zijn familiale patrimoniumvennootschap gestoken en amper 5,5 % belasting betaald. Voor de bouw van een paar winkels en een zestal appartementen heeft hij samen met zijn zus, een fiscaal expert onder de arm genomen voor fiscale “ Optimalisatie “ van zijn immoproject. Edel en wettelijk, ware het niet dat Rode Rudi te pas en te onpas het land lamlegt om zijn ongenoegen over de notionele intrest van de daken te schreeuwen. Deng Xioping zei het al: “Er is niets oneerbaars aan rijk worden”. Het rode jasje heeft meerdere vestzakken. Moraal van het verhaal: “ Luister naar Rudy’s woorden, maar kijk niet naar zijn daden. Rudy’s rode boekje staat vol Bijbelse spreuken . “

Johan de Rode Ridder

Als schildknaap van Rode Ridder Johan Vande Lanotte trekt u edelmoedig ten strijde tegen de managementvennootschappen. Beste John, ik heb horen zeggen dat je beter eerst de rode balk uit Johan’s oog kan pulken i.p.v. splinters te zoeken bij de hardwerkende medemens. Johan zou u naar verluidt les kunnen geven in vennootschapsspitstechnologie.
Even een korte historiek, enkel ter informatie. In 2007 richtte uw leermeester een paar vennootschappen op waarvan hij 99% van de aandelen had:  Bvba Ghent Public Law voor juridisch advies - altijd een mooie bijverdienste naast je job als professor – en JVL, een gcv of gewone commanditaire managementvennootschap. Gcv JVL had het nogal druk: voorzitter van nv Electrawinds ( duurzame energie), bestuurder bij nv Electrawinds Windpark Sint Lievens Houtem, afgevaardigde bestuurder bij nv Zon aan Zee ( zonne-energie)  en bestuurder bij NV Eldepasco (nu nv Northwind ) een windmolenpark op zee. Op 29 september 2011 liet Johan zijn bvba-tje Ghent Public Law opslorpen door zijn managementvennootschapje JVL. Op de valreep (27.12.2011) van het ministerschap verhuisde gcv JVL van Oostende naar Brugge ten huize van zijn accountant, de heer Stuyts, die met zijn NV Spoiano Johan vervangt als zaakvoerder en tevens de naam van de gcv JVL veranderde in gcv MABUSPO. Wat aan het oog onttrokken is ontsnapt aan elke sociale controle. Marijke Schaepelinck, de echtgenote van Johan Vande Lanotte heeft nu ook zo’n commanditair vennootschapje, Allo & Ko. Het doel van deze gcv is “opleiding en ondersteuning geven aan noodplanningsambtenaren van Waalse Gemeenten” (sic!). 

Honi soit qui mal y pense.

Ik weet het, beste John, een kat vindt er bijna haar jongen niet in terug, maar dat is de bedoeling. Het is zoals uw grote roerganger Mao al zei: “ Het is niet belangrijk of de kat zwart of wit is, als ze maar muizen vangt.” Gewone commanditaire vennootschappen, beste John, moeten geen jaarrekeningen en jaarverslagen opmaken, laat staan via neerlegging openbaar maken. Het zijn afkooksels van wat men in Liechtenstein Anstalten noemt of ook nog Delaware vennootschappen waarbij boekhouders optreden in naam van de verborgen aandeelhouders. Aan dergelijke constructies werden indertijd door Paars nog overheidsgebouwen verkocht voor sale-and-lease-back operaties zoals een optrekje aan de Rue des trois Boudins 10 te Bergen. Voor 9,4 miljoen euro verpatst aan BELGOV (BE) QRS 15-66, Inc, een vennootschap naar het recht van de staat Delaware. Dit laatste even terzijde, beste John, het is maar om aan te tonen dat er nog veel werk aan de winkel is als u begint te vegen voor eigen deur, van Oostende tot in Bergen bij Elio.
Mag ik u als nederige onderdaan van dit belastingsparadijs, voorstellen om alle gewone commanditaire vennootschappen wettelijk te verplichten om hun balansen openbaar te maken. Om uw carrière veilig te stellen zou ik toch voor alle zekerheid even advies inwinnen bij uw meester Johan, vooraleer enig initiatief te ondernemen. Indien u toch zijn fiat zou krijgen dan raad ik u ook aan terloops uit te pluizen hoeveel miljoenen euro’s subsidies, groene stroomcertificaten, belastingsvoordelen en tutti quanti bij nv Electrawinds & co zijn terechtgekomen.

Moniek en Charel 

Tot slot, beste John, sta me toe even persoonlijk te worden. In Eernegem, het landelijke polderdorp waar uw wieg stond, doen hardnekkige roddels de ronde. Het gaat over uw lieftallige ouders, Moniek en Charel. Echte Vlaamse werkmenschen, tegenwoordig een rariteit tussen de loftsocialisten . Moniek zou nu haar job kwijt zijn. Het menske waste, dweilde en sponste ten huize van plaatselijke notabelen, van de dokter tot de notaris en bij mening middenstander met een zwarte kas. Ik noem geen namen, ’t is te delicaat.(hoewel, breek me de bek niet open) Moniek zou van u,zoonlief, het borstelhok niet meer mogen uitkomen. Sedert u staatssecretaris  - in Eernegem zeggen ze Minister – en notoir fraudejager geworden bent , zou het te gevaarlijk zijn dat moeder in het zwart gaat bijklussen. Ikzelf kan dat niet geloven. Mocht het toch waar zijn – en ik herhaal, voor mij zijn het jaloerse kwakkels van roddeltantes – dan ben ik er heilig van overtuigd dat u met uw schamele” ministerwedde” een duitje in het zakje van moederke Crombez zal doen, ter compensatie voor het loonverlies.

Rechtvaardige Vlaktaks

Bijklussen in het zwart is een daad van wettelijke zelfverdediging in een land dat Olympisch kampioen is in de discipline lasten op arbeid. Ik ken meer pompiers die bijklussen dan branden blussen. Zwart werk is de olie van de economie, John, zeker voor mensen die de helft van hun inkomen door noeste arbeid aan de fiscus moeten afgeven. Zolang er geen rechtvaardige vlaktaks komt die alle aftrekposten en notionele bazaar overbodig maakt en zolang het door de te hoge lasten op arbeid interessanter is om te doppen dan te werken zal fraude welig tieren.

Geloof me, beste John, niemand beter dan ik kent de pijn van het rommelen in je privé-leven en nu voel ik me er ook niet goed bij. Toch is het beter een hardnekkige roddel de kop in te drukken dan leugenachtig te laten voortwoekeren. Voor wie het celibaat predikt voor een ander is het beter zelf maagd te zijn. Vraag het maar aan uw gevallen rode vakbondsvriend Rode Rudy. De Leeuw is nu zijn tanden en zijn klauwen getrokken.

Dus, John, eerst de dikke légumes aanpakken, zoals Steve Stevaert zo mooi kon zeggen, en dan pas de moedertjes.

Uw nederige belastingbetaler,
Jean-Marie Dedecker

http://www.jmdedecker.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland : ieder zijn eigen asielzoekers

 

De in Zwitserland asiel zoekenden, die vanuit Italië doorgereisd waren naar het Alpenland, mogen volgens de Schengen-Dublinakkoorden terug naar afzender.  Italië doet echter moeilijk: het zoekt allerlei redenen om hen niet te moeten opvangen.  Het haperde al geruimde tijd tussen de twee landen, maar nu gaat Italië in een hogere versnelling.  Volgens de Aargauer Zeitung accepteert het slechts nog 250 teruggestuurde asielzoekers en bovendien moeten die per se per vliegtuig naar Milaan overgevlogen worden.  Alle vluchtelingencentra in de buurt van Rome zitten overvol.  

De meesten van de in Zwitserland belande mensen zijn van Noord-Afrikaanse oorsprong en ze werden in de buurt van Tessino, dichtbij de Italiaanse grens, ondergebracht.  Heel de heisa met Rome heeft groteske gevolgen: ze moeten eerst van Tessino naar Zürich gebracht worden, omdat er van Tessino geen vluchten naar Milaan gaan.  Bovendien vreest men dat de afgewezenen snel weer de Zwitserse grens zullen oversteken met als gevolg dat heel het terugkeerspelletje van voren af aan herbegint.  Volgens de officiële migratiestatistieken keerden in 2011 14% van de 3500 naar het eerste Schengenland teruggevoerde asielzoekers terug naar het Alpenland.  75% van de afgewezen Tunesiërs duikt onder.  Men is zich wel degelijk bewust van de samenwerkingsmoeilijkheden met Italië: daarom besloot het Bureau voor Migratie dat er op het Zwitserse consulaat in Rome een bijkomende verbindingspersoon toegewezen wordt, die zich uitsluitend met de terugvoering van vluchtelingen naar Italië moet bezig houden.

In januari keurden beide parlementen een motie van de SVP-UDC goed, waarbij ontwikkelingshulp in de toekomst zal gekoppeld worden aan de bereidheid om afgewezen asielzoekers terug op te nemen in het land van oorsprong.  Bij een weigering wordt de ontwikkelingshulp geschrapt.  De SVP-UDC legitimeerde deze motie door te stellen dat de buitenlandse politiek en ontwikkelingshulp in de eerste plaats Zwitserland ten goede moeten komen. 

In juli 2011 maakte de CVP het partijstandpunt bekend dat landen, waar christenen vervolgd worden, ook niet meer op ontwikkelingshulp moesten rekenen: wereldwijd worden 200 miljoen christenen vervolgd, jaarlijks worden er 100.000 gedood.  De partij noemde expliciet Egypte, Pakistan en Afghanistan.

Verder dient onderzocht te worden of men het aantal voor hulp in aanmerking komende landen niet moet beperken, bv. tot maximaal 12.  Zouden EU-landen ook in aanmerking kunnen komen als we beloven onze asielzoekers in eigen land te houden?

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min. online


14-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 14 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De BRT op zijn best
 
Werd me daar een ordinaire smeerlap met kinderporno opgepakt in Nederland (ps: jammer dat zoiets vrij mag rondlopen alhoewel hij ‘bekend’ was bij het parket? dat zal dan toch wel Laminaat betreffen zeker!), een smeerlap die zelfs zijn eigen dochters misbruikte en daar fier zat over op te scheppen en wat moesten we luid en duidelijk horen op de rode zender ? Het was een Vlaming, met accent op Vlaming, zo kennen we die rode burcht nu eenmaal.

Als uitschot geweld pleegt, een moord pleegt of jonge meisjes lastig valt dan wordt er steevast gesproken over ‘een Belg’, gelukkig weten wij intussen dat we steeds in een bepaalde richting moeten denken als er gesproken wordt over ‘een Belg’. Voor iedere nuchtere Vlaming/Belg is zelfs een spuitje nog te duur om te verknoeien aan dergelijk smerig uitschot. Wie zich vergrijpt aan kinderen zakt zéér laag, nog lager dan politici en die staan al zéér laag.
Hoe zou dat nu toch komen ?

Jean

*****

@ Bokilo : Criminele Vlamingen en Heldhaftige belgen

En er is meer ! ik zag de foto van de pedofiele man in Het Nieuwsblad : geen balkje voor de ogen , open en bloot zoals het hoort, vermoedelijk omdat het een Vlaming betrof, want voor multiculturele verrijkende import -en nieuwe Belgen, is men erg streng dat hun privacy-rechten niet worden geschonden.

René

*****

Moslimwachttoren

Als klein ventje aan een bisschoppelijk college heb ik nooit begrepen waarom het zesde lichamelijk werk van 'bermhertiheid' luidde: "De gevangenen verlossen."Misdadigers verdienden het toch om in de bak te vliegen en daar hun straf uit te zitten!Tot ik een beetje geschiedenis begon te lezen. En begon te begrijpen dat het zesde werk eigenlijk sloeg op het bevrijden van de slaven uit de klauwen van de Noordafrikanen. Waarvoor talloze christelijke organisaties bestonden die 'gekidnapte' Zuideuropeanen (of zelfs Noordeuropeanen tot in Ierland toe) vrijkochten.

Rob

*****

Hulp voor De Leeuw

Ik hoop dat ze zijne excellentie de Leeuw niet ontslaan.stel je voor,hij zal de hulp van rode broeder vd bossche in moeten roepen om weer een vennootschap op te richten om de ontslagpremie en gouden handdruk en aanverwanten ergens veilig te parkeren.

mvg - Victor L.

*****

Begrijpe wie (nog!) kan.

Geachte redactie,

In verband met het artikel "Floor is dood en Mo is vrij" las ik gisteren in enkele poc- media volgend ongeloofwaardig (maar toch waar) schrijfsel. Bij ons in de petoet zit een Prachtmens die mede met enkele Prachtkompanen agente Kitty Van Nieuwenhuysen doodschoten op hun vlucht na een home-jacking.

De Prachtman in kwestie, de genaamde Galip Karum, werd intussen tot 3O jaar cel veroordeeld. Echter eerder in zijn criminele loopbaan pleegde diezelfde Galip Karum al een overval op het postkantoor van Lodelinsart die slecht afliep want Galip kreeg een portie lood van de achtervolgende politie in zijn rug, met het gevolg dat na de nodige verzorgingen en bepamperingen de crimineel voor altijd " invalide en werkombekwaam" (ja u leest het goed!)werd verklaard en een invaliditeitsuitkering werd toegekend.

Zijn "werkombekwaamheid" belette hem echter niet om opnieuw op rooftocht te trekken, met het tragische levenseinde voor agente Kitty als gevolg. Nu blijkt dat Galip Karum levenslang recht heeft op zijn invaliditeitsuitkering, zelfs al zit hij nog jaren in de cel. Wie nu nog durft verklaren dat misdaad in dit onland niet loont, is meer dan goed zot.  Aangezien Galip momenteel geniet van gratis kost en inwoon kan hij een groot deel van zijn invaliditeitsuitkering op een boekje plaatsen en is hij financieel goed voorzien als hij binnen enkele jaren terug op jacht mag gaan.

Ook dit zegge men  graag voort.

mvg - Senior

*****

Westvlaamse madammen.

Geachte Redactie,

Het Nieuwsblad/binnenland kopte : "Internetkuisvrouwen" leren kuisen & strijken. Een paar zussen uit Roeselare gingen raad vragen aan hun schoonmoeder over huishoudelijke werkjes. En wat is de beste manier om iets uit te leggen ? Voordoen èn tezelfdertijd ook "het waarom" toelichten. 

Vermits de dames in het hartje van West-Vlaanderen wonen, heeft hun site een ENGELSE titel:  homeworkforhousewives.be. Die lieve dames van middelbare leeftijd geven hun duidelijke uitleg in het midden-Westvloams, dus, kortaf Roeselaars. Voor degenen die het NIET zouden begrijpen is er uitleg  geschreven in algemeen geschaafd Nederlands. Maar volgens mijn persoonlijk gedacht, had die tekst beter in het Engels gestaan om (misschien) internationaal te kunnen doorbreken met hun practische lessen : misschien toekomstmuziek voor een plaatje op youtube ?

Victor van Vosselaer

*****

De Privacy-commissie

We kunnen dus besluiten dat al die leden van de privacycommissie  gewoon een verlengstuk zijn van de ABVVACLVBACV. Ik vernam uit een niet betrouwbare bron dat de commissie-leden , voortaan zullen zetelen met een balkje voor de ogen, omwille van het schaamtegevoel. Vrouw Justitie heeft allang een doek voor de ogen zodat zij niet kan zien wat er zoal gebeurt  in naam van de zogezegde rechtvaardigheid.

René

*****

Peiling la Libre ( @ Geronimo )

Ik stond aan de kassa van een warenhuis aan te schuiven. De thema's van de gesprekken waren, en het erg viel op, niet zoals steeds,  het weer. De mensen praatten hardop, zonder enige reserve en iedereen voelde zich aangesproken. Er was tegenwind noch protest. Het ging over de pensioenen, de enorme belastingslast en het profitariaat van de illustere leiders van dit land.In elk geval een vat vol verwensingen.

Wanneer het mijn beurt was liet ik een ballonneke op. De kassier zei mij dat hij zich hierin nooit mengde maar dat hij de laatste tijd niets anders meer dan dergelijke gesprekken hoorde. Hij voegde er aan toe dat "ze" bij de volgende keus nogal ogen zullen trekken want de mensen zijn het kotsbeu.

Tot daar de tendens volgens de vox polpuli.Wanneer we rekening houden met wie waar een peiling houdt ben ik er bijna van overtuigd dat het gepubliceerde resultaat opgesmukt is. Het zou wel kunnen dat de bestelde corbillard voor enkele andere partijen moet worden opgetuigd dan het VB. 

Vanwege Daniel.

*****

Volkenkunde op OOOO-wijze

TV-nieuws zondag 13/2 : Een volksgenoot wordt in Nederland ontmaskerd als pedofiel. Hij wordt "Vlaming" genoemd. Enkele andere volksgenoten blinken uit in verschillende sporten : zij worden "belgen" genoemd.

Nestbevuiling met ons eigen belastingsgeld!

Bokilo

*****

Trop is teveel (@ Jean) 

Na lange tijd zag ik mijn vroegere gebuur terug. Bij de uitwisseling van de geloofsbrieven zei hij mij dat de commerce niet goed gaat. Hij deed de markten. Hij zat ook in een bedrijf dat auto's invoerde en via het internet verkocht. Het was volgens hem niet meer te doen. Altijd had je ambras met migranten. Alles gratis afgeven is niet genoeg en dan krijg je nog dreigementen.

Wanneer gaat de regering nu eens iets aan die migratie doen. Het is hoog tijd dat deze stopt. Ter info: Hassan is een perfect geïntegreerde Turk.

Voilà nu hoort ge het eens van iemand anders.

Daniel

*****

Nieuw virus, zeer gevaarlijk !

Een nieuw gevaarlijk virus doet van zich spreken.  Het heet 'Worm Engaging & Recreation Killer' (afgekort : W.E.R.K.).

Je kan W.E.R.K. krijgen van je chef, je vrouw, zelfs van je collega's. Raak het niet aan ! Het virus wist je privéleven ! Op den duur heeft het virus je zodanig in de ban dat het al om acht uur 's morgens actief wordt (soms nog vroeger) en je er de hele dag door geplaagd blijft.

Bij sommigen gaat het zelfs 's avonds niet meer over. Als je in contact komt met W.E.R.K. zijn er twee oplossingen :

De eerste oplossing is 'Werk Isolerende en Joviale Neutralisator' (afgekort : W.I.J.N.) .

De tweede heet 'Betrouwbare Interactieve & Eliminerende Rebooter' (afgekort : B.I.E.R.) . Beide oplossingen zijn verkrijgbaar bij uw lokale winkel of supermarkt. Lukt het niet dan moet je het combineren met : Veel Eten Rusten Leven Of Feesten (afgekort VERLOF).

Wees op je hoede !  Vriendelijke groeten  Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn, VERBOTEN voor moslims

 

Sommige tortelduifjes in Indonesië zullen helaas geen chocoladehartjes, liefdesbrieven of rozen ontvangen van hun anonieme liefde. Moslimgeestelijken in het grootste moslimland ter wereld hebben in verschillende provincies de viering van Valentijn verboden.

Volgens Trouw vinden enkele geestelijken het zeer ongepast voor moslims om Valentijn te vieren. Niet alleen geestelijken, maar ook de volgelingen vinden de feestdag niet kunnen. Vandaag gingen tientallen vrouwen in de stad Malang de straat op om te protesteren tegen Valentijnsdag. Volgens de dames is Valentijn niet-islamitisch, bevordert het alcoholgebruik en rampetampen mensen er, te wijten aan Valentijn, maar vrolijk op los. En vrolijk zijn, dat strookt niet met de natuur van de islamsekte-aanhangers.

Tot zover dit vrolijke bericht bij Spitsnieuws.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatieve Valentijn

 

"Alstublief, schatje, gelukkige Valentijn"

 Bron : Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn voor gevorderden

 

Valentijn voor gevorderden

laat ons samen dromen
van een mooie oude dag

laat ons leven verder stromen
tot het einde komen mag

dan zullen we zweven
naar dat mooie land

en ons begeven
naar dat strand

waar we gaan rusten
en elkaar beminnen

in eindeloze lusten
en het leven overwinnen

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moslimwachttoren nabij Marbella

 

 

De foto toont een van de vele wachttorens en torenruïnes langs de Middellandse Zeekust van Spanje tot Italië. Hij ligt drie kilometer voor Marbella aan de drukke kuststraat. Miljoenen onwetende Spanjaarden en toeristen hebben hem gezien en er verder niet bij nagedacht. Al deze torens dienden namelijk bijna uitsluitend ter verdediging tegen islamitische plunderaars en slavendrijvers – 200 jaar geleden nog een vreselijke pest, totaal onbekend bij de huidige Europeanen. Geen thema op school, geen thema in de pers, geen thema aan de islamofiele universiteiten.

De werkelijkheid zag er zo uit :

De landingsoperaties op de kusten van Zuid-Spanje en op de Balearen, vooral echter in het zuiden van Italië, waar in 1543 ongeveer 12.000 Korsaren aan land gaan, lijken op militaire invasies. De Noord-Afrikanen dringen 30 kilometer het land binnen; een keer zelfs tot 20 kilometer voor de poorten van het Vaticaan.  In 1544 maken de mensenjagers 7000 gevangenen in de Bocht van Napels, in 1554 deporteerden ze 6000 mensen uit Vieste in Apulië, in 1566 vallen 4000 mensen in het Andalusische Granada aan hen ten prooi. Wanneer de schepen van zulke rooftochten terugkeren, dan “regent het christenen in Algiers” en op de slavenmarkten van de Maghreb geeft men nog maar “een ui voor een Europeaan”, berichten getuigen uit die tijd.

En de briljante Egon Flaig zegt hierover:

 … omdat er in de 19e eeuw definitief een einde werd gemaakt aan de Noord-Afrikaanse piraterij. Dat hebben we aan de Amerikanen te danken, die tussen 1795 en 1815 tweemaal oorlog voerden tegen de piratenemiraten van de Maghreb om een einde te maken aan deze slavenhandel. Ook de Engelsen moeten bedankt worden, die in 1819 Algiers bombardeerden, en niet in de laatste plaats de Fransen, die in 1830 eindelijk Algiers veroverden. Na het einde van de piraterij van de Maghreb was Europa voor het eerst veilig voor de slavenhandel van de moslims. En op het moment dat het gevaar minder werd, begon de romantisering – bijvoorbeeld in de opera´s …

Zo is het ! Hoe de Europeanen door de moslims gekweld, veroverd, geplunderd, verkracht, vermoord en tot slaaf gemaakt werden, weet niemand, dat wordt verzwegen. In plaats daarvan beheersen tegenwoordig romantische leugens de scene. Koopt u het boek “Weltgeschichte der Sklaverei” van Egon Flaig als u dat nog niet gedaan mocht hebben!

Bron: Posted on 6 februari 2012by E.J. Bron (vertaling van PI)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Floor is dood, Mohammed is vrij en blij

 

    Op 25 maart 2011 werd op het Amsterdamse Mercatorplein de 26 jarige cabaretière Floor van der Wal aangereden. Een zwarte VW raakte haar zo hard, dat ze een flink stuk door de lucht werd gecatapulteerd. Zij raakte zwaargewond en zou in het ziekenhuis overlijden aan haar verwondingen. De 25 jarige Mohammed Sabba, die de fietsende van der Wal aanreed, reed door en kon niet veel later worden aangehouden: hij was zijn nummerbord op de plaats delict kwijtgeraakt. Aanvankelijk ontkende hij ook nog.

Deze door justitie omgedoopte Mohammed S., die dus gewoon “Sabba” heet, is op 6 september 2011 veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Daarnaast werd hem voor 5 jaar de rijbevoegdheid ontzegd. De rechters zijn uiteraard “onafhankelijk,” en behoren vaker tot de club van Pechtold dan goed is voor die branche, getuige o.a. deze uitspraak.

Mohammed Sabba loopt momenteel vrij rond. U gelooft dat niet, maar het is echt waar. Op moord staat in Nederland een half jaartje bajes.

De moordaanslag waarbij Floor van der Wal om het leven kwam, valt Mohammed aan te rekenen en zwaar ook. Dat hij nu al vrij komt is hem echter niet te verwijten. Hij maakt dankbaar gebruik van de gelegenheid die hem ruimhartig wordt geboden. Ik acht het weinig aannemelijk dat het voor Mohammed een leerzaam en verhelderend proces is geweest. Ik geloof wel dat de naaste familie van Floor van der Wal deze samenleving heel anders bekijkt. U waarschijnlijk ook.

En zo ploeteren wij voort in een land wat langzaam degenereert tot wat nog een schim van rechtvaardigheid is. Tot wat nog een fractie van een “zorgzame” maatschappij is. Waarin de daders alles wordt aangedragen om de gebeurtenis te kunnen verwerken, opdat zij “volwaardig in deze maatschappij terugkeren.”

De manier waarop de nabestaanden van het slachtoffer, zelf dus ook slachtoffer, effectief uit de maatschappij zijn verwijderd deert de rechters niet. Zij hebben onafhankelijk recht gesproken.

http://www.artikel7.nu/maatschappij/mohammed-re-integreert.html.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300 loodsen leggen Vlaamse havens lam : dit is onverantwoord

  

 

De scheepvaart en andere gebruikers van de Antwerpse haven zijn verbolgen over de stakingsacties door de loodsen. "Voor de derde maal in nauwelijks twee maanden tijd schiet de openbare dienstverlening tekort en wordt de scheepvaart gegijzeld", reageren de Antwerpse Scheepvaartvereniging (ASV), de private havenkoepel Alfaport Antwerpen en de Nationale Federatie der Verenigingen van Scheepsagenten en -makelaars (Naves).

De havengebruikers hebben het over een "onbegrijpelijk gebrek aan verantwoordelijkheidszin" van de loodsen en de vakbonden. "Voor de scheepvaart is het essentieel dat er een betrouwbare, technisch hoogstaande dienstverlening wordt geboden en dit tegen een marktconform tarief. Wij moeten vaststellen dat de betrouwbaarheid van deze openbare dienstverlening in de feiten niet meer gegarandeerd is. Wij stellen dan ook ons huidig standpunt pro een openbaarheid van dienstverlening voor de beloodsing in vraag", stelt directeur-generaal Xavier Van Engelen van ASV en Naves.

De motor van de Vlaamse economie is nog steeds de haven van Antwerpen (gevolgd door Zeebrugge en Gent). Uitgerekend op het moment dat Antwerpen zijn tweede Europese plaats als containerhaven moet afstaan aan Hamurg en dat een grote rederij haar trafiek naar de Scheldehaven halveert, maken 300 (driehonderd) a-socialen misbruik van hun monopolie-positie om de havens en het land verder te ontwrichten.  Privatisering dringt zich op. Tot 1988 was het Nederlandse loodswezen een overheidsinstelling wat het Belgische nu nog is.

Wil u meer vernemen over loodsen, de geschiedenis en de evolutie naar de huidige toestand dan bevelen wij u de lectuur aan op de webstek : http://auto-en-vervoer.infonu.nl/verkeer/50414-loodsen-ook-bij-nacht-en-ontij-op-de-verraderlijke-schelde.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Elfstedentocht, maar wel een Prinsengrachtconcert on ice

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland : het drama van de wanhoop

 

Het was een warme nacht in Athene, Thessaloniki, op Korfu, op Kreta en in het Griekse parlement. Van brandbommen op straat tot scheldpartijen en bijna-fistfights in het parlement: heel Souflakistan rolde vechtend over de grond vannacht. Maar het resultaat, na het buiten pleuren van tientallen parlementariërs, is INSTEMMING met de bezuinigen.

Met andere woorden: kom maar door met die 130 miljard Noord-Europese euri, in ruil voor 20 % verlaging van het minimumloon en het ontslaan van een vijfde van alle Griekse ambtenaren. Besparing: 3,3 miljard euro - een fooitje vergeleken met de bedragen die de Troika tegen het museum onder de Eurolanden aan gooit om de Akropolis te behouden voor toerisme.

Terwijl de Grieken tegen bezuinigingen in ruil voor reddingsgeld zijn en dat met benzinebommen aan de overheid lieten weten, speelt de EU nog steeds met de gedachte om de Grieken gewoon buiten de eurozone te flikkeren. Want Italië wankelt. Spanje wankelt. Portugal wankelt. Heel die strook onrendabele zomervakantielanden staat op ploffen en een Griekse redding schept ook een Europese verplichting voor een Italiaanse, een Spaanse en/of een Portugese redding.

Maar eerst gaan er een paar scheepsladingen goodwill naar de feta-uitvreters en hun bodemloze put vol loze beloftes.

@ http://www.geenstijl.nl/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt de EU ons dikker ?

 

Eindelijk hebben we een verklaring voor het probleem van de steeds dikker wordende EU-bevolking.  We kunnen er helemaal niets aan doen: het is de schuld van de EU.  Tot deze conclusie zijn wetenschappers van de universiteit van Lausanne gekomen.  Zij waren geïntrigeerd door het feit dat EU-burgers zwaarder zijn dan Zwitsers. 

De EU maakt dik.  Pedro Marques-Vidal van de universiteit in Lausanne heeft vastgesteld dat het doorsnee calorieverbruik in de EU-landen hoger ligt dan in Zwitserland.  Hij verduidelijkt: “Na de EU-toetreding zonken de prijzen voor vlees en melkproducten in Duitsland, Italië, Frankrijk en Portugal.  Als gevolg daarvan werd er meer verbruikt en de inwoners zijn er dikker door geworden.  De Portugezen bv. gaven voor de toetreding de voorkeur aan vis en olijfolie – vlees werd eerder vermeden.  Tegenwoordig is de consumptie van vlees, vooral rood vlees, gestegen.”

In Zwitserland daarentegen zijn de vleesprijzen op het zelfde, duurdere, niveau gebleven; de consument kiest liever prijsbewust voor het goedkopere mager gevogelte.  Het verschil in lichaamsgewicht wordt daarenboven ook beïnvloed doordat er meer suiker en vetten in voedingsmiddelen toegevoegd worden in de EU.

Jo Leinen van de Commissie Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid in het Europese Parlement bevestigt dat het overgewicht in de EU wel degelijk een gezondheidsprobleem vormt.  Daarom zou hij graag een volgend initiatief in daden omgezet zien, nl.  dat alle suiker- en vetpercentages op de voedselverpakkingen vermeld worden. 

Terwijl de bewoners van de zuiderse landen toenemend de mediterrane kost van hun menu verwijderen, gaan de Zwitsers volgens de universitaire studie de omgekeerde richting uit.  Zij eten meer groenten, vis, oliijfolie en minder rood vlees.  Vidal hoopt dat er geen verandering in komt: “Bij een EU-toetreding van Zwitserland zal de bevolking waarschijnlijk meer gewicht op de weegschaal brengen.”

En minder gewicht in hun portemonnee.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min. online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maul halten !

 

De Duitse overheid heeft officieel bevestigd dat zij Duitstalige webstekken en blogs, die kritisch staan t.o.v. moslimimmigratie en de islamisering van Europa, controleert.  Volgens Manfred Murck, directeur van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, het Bundesamt für Verfassungsschutz (BFV), regio Hamburg, bestudeert zijn organisatie of Duitse burgers, die via het internet kritiek uiten op moslims en de islam, opruiende taal spreken en oproepen tot haat. Mocht dit het geval zijn, dan zijn ze strafrechtelijk schuldig aan de schending van de Duitse grondwet. 

De actie van het BFV is een duidelijke bedreiging voor de vrije meningsuiting in Duitsland en werd vooraf gegaan door een maandenlange hetze door een driehoeksalliantie van de Duitse linkse multiculturele elites, diverse moslimgroeperingen en de doorsnee media, die, niet gehinderd door waarheidsliefde of empathie, de zgn. “counter-djihadbeweging” (… ook de islamofoben genoemd) in een slecht daglicht willen plaatsen. 

Opiniepeilingen tonen aan dat een toenemend aantal gewone Duitsers zich zorgen maakt over de gevolgen van tientallen jaren multiculturele politiek, die geleid heeft tot de massale immigratie uit moslimlanden.  Ze zijn bijzonder bezorgd over de integratieweigering van moslimimmigranten binnen de Duitse maatschappij en over de ontwikkeling van een parallelle wetgeving gebaseerd op de sharia.  In een poging om het tij van de publieke opinie te doen keren hebben de hoeders van de Duitse multiculturele droom overuren geklopt door de islamcritici te beschuldigen van haatverspreiding met als doel de zogenaamde “neo-rechtsen” te doen zwijgen.  De mediacampagne werd op gang getrokken door twee kranten in slechte financiële papieren, de Berliner Zeitung en het zusterblad, de Frankfurter Rundschau.  Ook Der Spiegel, een linksgeoriënteerd weekblad, vanouds bekend als spreekbuis van het Duitse multiculturalisme, liet zich niet onbetuigd.

In een vraaggesprek met de Berliner Zeitung en de Frankfurter Rundschau verklaarde Murck dat “de eigenaars van anti-islam blogs een verstoorde relatie met de democratische rechtsstaat hebben” en dikwijls “schendingen van mensenrechten, beschermd door onze grondwet” aanmoedigen.  Hij zegt ook “bewijzen van criminele relevantie te zien, zoals bedreigingen en een publieke oproep tot de misdadige feiten”.  Nog meer: “Kritiek op moslims en de islam is een aanval tegen de geloofsvrijheid, welke beschermd wordt door art. 4 van de grondwet”. 

De journalisten van dienst waren Steven Geyer en Jörg Schindler, twee linkse rakkers, wier levensopgave eruit bestaat de immens populaire webstek Politically Incorrect, PI,  (meer dan 54 miljoen bezoekers) – Angeltjes heeft in het verleden hierover al bericht – te doen verbieden.  PI telt in Duitsland als de omvangrijkste informatiebron over de verspreiding van de islam in het land.  De webstek ligt regelmatig stil door hackers en besmetting door virussen.  Het motto van PI “Tegen de mainstream (gestuurd meerderheidsdenken), pro-Amerikaans, pro-Israël, tegen de islamisering van Europa” bevat alles waar de Duitse linkse zijde van huivert. 

De Berliner Zeitung en de Frankfurter Rundschau bijvoorbeeld voeden de hysterie door het publiceren van talrijke “agitprop” artikels (nvdr: agressieve vorm van propaganda, met het doel zowel de geest als de emoties te beïnvloeden), sommige geschreven door Mely Kiyak, een eerste generatie Duitse van Turks-Koerdische afstamming, die zichzelf een politieke pionier noemt en alle islamkritiek als “haathandel” beschrijft.

De titels van hun artikels liegen er niet om.  In het artikel “PI: vulgair, ongeremd, racistisch” stond te lezen dat het de webstek PI deel uitmaakt van een internationaal netwerk van islamhaters en moslimbelagers – deze zelfverklaarde neutrale vaststelling werd bevestigd door eigen neutraal onderzoek van de Frankfurter Rundschau.  Alsof de voedselinspectie in handen zou zijn van de hormonenmaffia…

In een ander artikel met als titel “PI: prototype van nieuwrechts”, die islamkritiek in verband brengt met anti-semitisme, schrijft men: “Nieuwrechts groeit sinds tien jaren en krijgt meer gewicht.  De blog PI toont hoe de beweging eruit ziet.”  De directeur van het onderzoekscentrum betreffende antisemitisme, Wolfgang Benz, ziet parallellen met antisemitisme: “Antisemitische uitlatingen zijn in het naoorlogse Duitsland verboden; de conclusie die hieruit volgt is dat degenen die kritiek hebben op de islam een misdaad begaan.”

Nog meer artikels uit de Berliner Zeitung en de Frankfurter Rundschau dragen de titels: “PI: waar het internet stinkt”, “Rechtse populisten: verenigd in moslimhaat” en “Politiek correcte haat”. 

Een waanzinnig artikel “PI: binnen het netwerk van islamhaters" beweert: “PI is veel meer dan een onschuldige webstek. Het is eerder een organisatie van samenzweerders die een hele geloofsgemeenschap wil demoniseren.  De webstek speelt een vitale rol binnen een internationaal netwerk van islamhaters.  Het geeft racisten en geweldaanbidders, die de wereldvisie van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik delen, een forum.”   Der Spiegel, in zijn bezit een voorraad van meer dan 10.000 privé e-berichten gestolen van PI, publiceerde een artikel “PI: nauw verweven met de rechtse scène”, waarbij het blad PI beschuldigde ondemocratisch te zijn en een bedreiging te vormen voor de Duitse constitutionele orde.  Een ander artikel met de titel “Duitslands antimoslim scène: overheid debatteert over bewaking van islamofoben" stelt dat rechts populisme een nieuwe vorm van extremisme is: “Men is bezorgd dat de antimoslim scène gevaarlijk(er) wordt."  In essentie komt het hierop neer of moslimhaat de godsdienstvrijheid en internationale verstandhouding in gevaar brengt, of het een radicale, maar legitieme uitdrukking van opinievrijheid is, individueel toegepast binnen de grenzen van de grondwet. 

In elk geval heeft Der Spiegel er alles aan gedaan om alle islamcritici in de “extreemrechtse” (verdom)hoek te duwen – alhoewel opinieonderzoeken overduidelijk aantonen dat kiezers uit heel het politieke spectrum zich zorgen maken over de islamverspreiding in Duitsland.

Een enquête “Perceptie en aanvaarding van religieuze diversiteit” van de afdeling Sociologie, verbonden aan de universiteit van Münster, in samenwerking met TNS Emnid, politieke peilingen, toont aan dat de meerderheid van de Duitsers het niet eens is met hun president, Christian Wulff, die stelde dat de islam “bij Duitsland hoort” omwille van de vier miljoen mosliminwoners.  Duitsland heeft na Frankrijk de 2de grootste moslimbevolking in Europa, voornamelijk Turken. 

De enquête toont aan dat:

-          slechts 34% van de West-Duitsers en 26% van de Oost-Duitsers een positieve kijk hebben op moslims. 

-          Minder dan 5% meent dat de islam een tolerant geloof is en slechts 30% is het eens met de bouw van moskeeën. 

-          Het aantal Duitsers dat de bouw van minaretten goedkeurt of die moslimfeestdagen wil invoeren, is nog veel kleiner.

-          Minder dan 10% van de West-Duitsers en 5% van de Oost-Duitsers menen dat de islam een vreedzame religie is.

-          Meer dan 40% van de Duitsers menen dat het belijden van de islam streng gereglementeerd moet worden.

-          Slechts 20% van de Duitsers menen dat de islam binnen de westerse samenleving past. 

-          Meer dan 80% van de Duitsers menen dat de moslims zich aan onze cultuur moeten aanpassen. 

Meer dan 1 miljoen immigranten wonen in Duitsland zonder dat ze Duits kunnen spreken.

Een andere studie “Wereldmeningen over immigratie”, uitgevoerd door Ipsos, Londen, kwam tot de conclusie dat meer dan de helft der Duitsers vindt dat er te veel immigranten in hun land zijn.  Eén van de vragen luidde: “Vindt u dat immigratie in het algemeen een positieve of een negatieve impact heeft?”.  54% van de Duitsers antwoordde “negatief”.  Bijna 60% van de Duitsers zijn het erover eens dat immigratie te grote druk op de publieke dienstverlening zet. 

In een rapport “Moslim-Westen spanningen houden aan” van het Pew Research Center uit Washington staat dat 61% van de Duitsers vinden dat hun relatie met moslims slecht genoemd kan worden.  En dat 72% van de Duitsers de mening zijn toegedaan dat moslims in westerse landen niet willen integreren en 79% beoordeelt de islam als “de gewelddadigste” religie.  Meer dan 2/3 van de Duitsers maken zich zorgen om moslim extremisten in hun land.   Een aparte studie over het gedrag en levenswijzen toont aan dat 71% van de Duitsers de hoofddoek uit het openbare leven wil bannen; o.a. ook in scholen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen.

In een studie van het Friedrich Ebert fonds, een denktank verbonden aan de SPD (Duitse socialistische partij), staat dat 55% van de Duitsers Arabieren “onaangenaam” vinden en meer dan 33% vinden dat hun land overspoeld wordt door immigranten.  Dezelfde studie stelt dat “extreemrechts gedrag” niet geïsoleerd optreedt aan de uiterste grens van de Duitse samenleving maar voor een heel groot gedeelte “in het centrum” van die samenleving. 

Al deze studies tonen duidelijk en herhaaldelijk aan dat een meerderheid van de Duitsers zeer bezorgd is over de impact van de moslim immigratie op hun dagelijks leven. 

In een land dat al tientallen jaren verstikt wordt door politieke correctheid, geeft PI (http://www.pi-news.net/) een stem aan miljoenen gefrustreerde Duitsers die het kwaad en onrecht, veroorzaakt door de cultus van het multuculturalisme, zien en ondervinden.  En die stem, de vrije meningsuiting, wil men met alle middelen tot zwijgen brengen. 

Elke overeenkomst met gelijkaardige toestanden in het land b zijn puur toeval. 

Floriaan Terbeke

Bron: Stonegate Institute


13-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacycommissie velt dubbelzinnig oordeel over VB & vakbonden

 

In een democratie worden mensen die kandidaat zijn bij verkiezingen voor een oppositiepartij daarvoor niet gestraft door de meerderheid ;  indien dat wel gebeurt, wordt daartegen terecht geprotesteerd.  In België werden evenwel in 2006 honderden Vlaamsnationalisten uitgesloten door ABVV, ACLVB en ACV als lid, omdat zij opkwamen op lijsten van Vlaams Belang.  Die drie vakbonden zijn nauw verbonden met de regeringspartijen, en beschikken over monopolies inzake bv. het indienen van lijsten voor de sociale verkiezingen, het aanduiden van rechters in Arbeidsrechtbanken en het uitbetalen werklozensteun.

Met de steun van wijlen Marie-Rose Morel, toen hoofd van de vakbondscel van Vlaams Belang, dienden drie uitgesloten leden klacht in bij de Belgische ‘Privacycommissie’. 

Omdat de schendingen flagrant waren zat de Privacycommissie blijkbaar verveeld met de zaak, want gedurende liefst 5 jaar werd de zaak op de lange baan geschoven. Uiteindelijk volgde de uitspraak.

De Privacycommissie bevestigt de drie klachten als gegrond : het wettelijke recht op toegang, de bewaringstermijn van lidmaatschapsgegevens en het recht op verweer in de Privacywet werden  geschonden.  Hiermee wordt voor het eerst zwart op wit bevestigd dat ABVV, ACV en ACLVB organisaties zijn die systematisch onwettige praktijken hanteren.  Deze principiële uitspraak over het fundamenteel onwettige karakter van de belgicistische bonden is verheugend.

De Belgische privacycommissie voelde zich echter geroepen om deze zware blamage voor de bonden te compenseren :  de fundamentele rechten en vrijheden van de Vlaamsnationalisten worden afgewogen tegen die van de machtige Belgische monopoliebonden, en die laatsten … krijgen voorrang.

De Privacycommissie schrijft:

‘Persoonsgegevens mogen verwerkt worden wanneer de verwerking noodzakelijk is voor de behartiging van het gerechtvaardigde belang van de verantwoordelijke van de verwerking (…) mits het belang of de fundamentele rechten en vrijheden van de betrokkene die aanspraak maakt op bescherming uit hoofde van deze wet niet zwaarder doorwegen (artikel 5, F Privacywet).  De Commissie erkent, na afweging van de belangen, het bestaan van een prioritair gerechtvaardigd belang in hoofde van de vakbonden in de zin van artikel 5,f Privacywet.’

Deze uitspraak is schandalig.  De Belgische Privacycommissie zegt dus dat de fundamentele rechten van Vlaamsnationalisten ondergeschikt zijn aan die van machtige belgicistische monopolievakbonden. 

De Privacycommissie verwijst naar het ASLEF-arrest tegen Groot-Brittannië, maar miskent dat er in Groot-Brittannië geen vakbondsmonopolies bestaan.  Het ASLEF-arrest zegt:   ‘de situatie zou anders zijn indien de vakbonden monopolies zouden bezitten of overheidstaken zouden uitvoeren’.  Dat is natuurlijk in België wél het geval, waar de bonden alleen al voor de uitbetaling van dopgeld jaarlijks 200 miljoen euro ‘administratiekosten’ op zak steken!

Dat de Belgische Privacycommissie bevestigd heeft dat ABVV, ACV en ACLVB onwettige praktijken toepassen is een grote symbolische overwinning, maar dat de Belgische Privacycommissie de rechten van de bonden voorrang geeft op de mensenrechten van Vlaamsnationalisten is onaanvaardbaar.

Recht en rechtvaardigheid blijken voor Vlaamsnationalisten opnieuw onbereikbaar op basis van Belgische wetgeving en Belgische rechtspraak.  Ook daarom zijn Vlaamsnationalisten enkel thuis in de Vlaamse Solidaire Vakbond VSV !

Rob Verreycken - Voorzitter                                                                      




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!