Angeltjes
21-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libelle & Flair niet geïnteresseerd in onderdrukte moslima's

 

Libelle en Flair weigeren advertentie voor boek Anke Van dermeersch op basis van ‘inhoud en ethiek’

Op 6 maart aanstaande stelt senator Anke Van dermeersch haar boek ‘Hoer noch slavin – Vrouwen en islam’ voor in het Elzenveld te Antwerpen.

Om zowel het boek zelf voor te stellen als de startmeeting van de organisatie  ‘Vrouwen tegen islamisering’ met diverse buitenlandse sprekers, vroeg de schrijfster een offerte voor een advertentie in het vrouwenblad Libelle. De hoofdredactie van Libelle weigerde evenwel de advertentiecampagne te aanvaarden ‘op basis van inhoud en ethiek’. Volgens Libelle is er geen overeenstemming te vinden tussen Libelle en Anke Van dermeersch. Voor de hoofdredactie van Libelle is er dus geen overeenstemming te vinden met een moderne, werkende vrouw en moeder. Is dat dan niet de doelgroep van het blad ?

Hoe kan men overigens een boek weigeren ‘op basis van inhoud en ethiek’ als de inhoud van dat boek nog niet gekend is? Het komt immers pas uit op 6 maart. En op basis van ethiek ?  Omdat de titel verwijst naar de islam? Is verwijzen naar de moeilijke samenhang tussen vrouwenrechten en islam dan ook al onethisch ? Zijn de hoofdredacties van Libelle en Flair dan plots tegen vrouwenrechten en tegen diegenen die deze verdedigen tegenover een vrouwonvriendelijke en totalitaire, als religie vermomde, ideologie?

Libelle en Flair zouden moeten beseffen dat ook zij – als vrouwenblad – enkel bestaan bij de gratie van de moderne westerse normen en waarden. Vrouwenbladen waarvan een groot gedeelte van de inhoud gaat over relaties, seks en mode, zijn in de islamitische wereld veroordeeld tot een ‘underground’-bestaan. Of ze zijn sterk onderhevig aan de islamitische cultuur van doorgeslagen preutsheid en censuur.

De weigering van Libelle en Flair om de onschuldige advertentie (zie bijlage) op te nemen heeft wellicht meer te maken met angst voor de reactie van moslims. Dat zegt wederom veel over het huidige klimaat in Vlaanderen wat islamkritiek betreft, en over de nefaste impact van de islam op onze vrije samenleving. Angst is geen goede raadgever, zeker niet als het over fundamentele normen en waarden gaat.

Senator Anke Van dermeersch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoer noch slavin : weigering Flair & Flut, goede PUB voor Anke

 

Het Nederlandse Powned (Geenstijl) nam het bericht over dat Flair-Flut en Libelle-Qud de advertentie van Anke over het boek "Hoer noch slavin"  weigerden wegens moslimangst en anti-VB-vooroordeel.

We laten u kennismaken met een enkele van de talrijke reacties :

http://www.powned.tv/nieuws/media/2012/02/libelle_weigert_antiislamadver.html


Reaguursels

politiek correcte tuttebellen

wolfje23 | 20-02-12 | 17:31 | niet ok!

Politiek bedrijven via de Libelle? Voor de meeste Libellelezeressen is de Libelle al te hoog gegrepen...

Epibrateur | 20-02-12 | 17:32 | niet ok!

Angst.... zelf-censuur is wel de ergste vorm van censuur.

The_Master_Bear | 20-02-12 | 17:33 | niet ok!

allemaal hoeren bij de libelle.


S.Hole | 20-02-12 | 17:33 | niet ok!

Wat lief die gratis reclame van Libelle en Flair door het te weigeren en zo de mogelijkheid te geven voor Anke om naar de media te stappen.

-=AL CAPONE=- | 20-02-12 | 17:34 | niet ok!

Angst voor de haatbaarden, dat is het.

Kirth Gersen | 20-02-12 | 17:34 | niet ok!

Klaarkomen met mijnheer moslim dat willen ze wel  die wijven

Generaal met de Paal |20-02-12 21:17 | niet ok!

linkse flut bladen voor krakers!

reade romke | 20-02-12 | 17:35 | niet ok!

Leuk onderschrift!

Santtulainen | 20-02-12 | 17:36 | niet ok!

Had meneer Vandermeersch maar hoofdredacteur bij een ander blad moeten zijn. Dan had mevrouw Vandermeersch haar advertentie wel kwijt gekund.

Kloo te Hommel | 20-02-12 | 17:38 | niet ok!

Vrouwen effenen de weg voor een nieuwe overheerser met verse genen. Dat deden ze ook toen de indo-europese man met veel geweld binnenkwam. Het zal wel iets met onbewust biologisch voordeel door genetische variatie te maken hebben. www.eupedia.com...

de Bree | 20-02-12 | 17:40 | niet ok!

henk8889 | 20-02-12 | 17:35

Ja dat doen 'ze' wel, zie Franse uitgever waarvan het hoofdkantoor in Parijs is opgeblazen.

Verder: waar zijn die schreeuwende feministen van de jaren 60/70 nu? Laffe trutten zijn het.

Hussar1683 | 20-02-12 | 17:41 | niet ok!

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat

 

Gemeenteraadslid en fractielvoorzitter voor het Vlaams Belang Dimitri Hoegaerts zal de lijst aanvoeren bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Wie de lijst zal duwen alsook de andere plaatsen op de lijst, zullen later bekend gemaakt worden.

Dimitri Hoegaerts werd in 1989 op 17-jarige leeftijd lid van het toen nog Vlaams Blok. Hij was geïnspireerd door Karel Dillen en Gerolf Annemans. Hoegaerts werd al snel actief bij de VB-jongeren en hij werd ook afdelingssecretaris. In 1994 nam hij voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Sindsdien zetelt hij onafgebroken in de Brasschaatse gemeenteraad.

Sinds 1999 werkt Dimitri Hoegaerts ook beroepshalve voor de politiek als politiek secretaris van Gerolf Annemans, fractievoorzitter in de Kamer. Dimitri Hoegaerts is sinds vorig jaar ook regiovoorzitter van 15 afdelingen.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord en Zuid : verschil moet er zijn

 

Op de site van Elsevier staat een bijzonder interessant stukje van de altijd lezenswaardige Afshin Ellian. Hij heeft het over de mentaliteitsverschillen tussen noorderlingen en zuiderlingen, en als illustratie neemt hij een recent debat tussen de Vlaming Paul de Grauwe en Ton Nijhuis. De VLD’er De Grauwe ("een tikkeltje socialistisch") wordt als een typische zuiderling neergezet. Het geeft weer eens pijnlijk aan hoe de Waalse politieke cultuur de Vlaamse heeft besmet.


"In het televisieprogramma Buitenhof stonden twee hoogleraren tegenover elkaar. Ze discussieerden over Duitsland en bezuinigingen.

Het gesprek ging tussen Paul de Grauwe, als hoogleraar verbonden aan de London School of Economics, en Ton Nijhuis, hoogleraar en directeur van het Duitsland Instituut. De afgelopen tijd niet vaak zo’n mooi en inzichtgevend gesprek gezien in een actualiteitenprogramma van de publieke omroep.

Politiek filosoof en Duitslandkenner Ton Nijhuis vertegenwoordigde de noordelijke cultuur. Hij stond daar als een neo-Kantiaan: argumentatief, rationeel met een zekere mate van zelfbeheersing en terughoudendheid.

Paul de Grauwe symboliseerde de zuidelijke cultuur: passie, een tsunami van woorden, onbetwistbare idealen en een tikkeltje socialistisch denken.

Nijhuis begon over het belang van de staatsfinanciën en de begrotingsdiscipline tijdens deze economische crisis. De Grauwe was het daarmee eens, al voegde hij er meteen aan toe: maar geen fetisjisme hè, 3 procent is niet heilig.

En toen dacht ik: wauw, hij praat als een echte zuiderling. Hoe doen ze dat toch? Bij het bepalen van een regel anticiperen zuiderlingen reeds op de overtreding daarvan. Ze maken al bij het afspreken van een regel plannen over hoe ze die regel later kunnen overtreden.

Zo hebben sommige zuiderlingen in de echte politieke en economische werkelijkheid ook gehandeld, met alle gevolgen voor de gemeenschappelijke munt."

Afshin Ellian @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Lawine in berg en dal.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er zijn de voorbije week enkele lawines geweest met slachtoffers, waarvan er eentje bij was van keuniklijken huize. In de Oostenrijkse bergen wist een zeun van Trix het beter dan de veiligheidsmensen die over de skipistes bevoegd zijn. Zijne prinselijke hoogheid wou skieën buiten de zones waar het gewone volkje zich vermaakt.Het gevolg is bekend. Zijn betweterij werd genadeloos afgestraft door moeder natuur en Johan-Friso kreeg enkele tonnen sneeuw op zijn prinselijke kop.

Eigen schuld dikke bult, doch een flinke kluif voor de media die alle hens aan dek riepen om te land, ter zee en in de lucht de emo-machiene te starten. Niets werd overlet gelaten om ons te overspoelen met nietszeggende verklaringen. De prins is kritiek, de prins ligt in kunstmatige coma, de prins is dit en dat. Zelfs dr.Beaucourt werd nog eens van stal gehaald om zijn zegje in deze te doen.

Wat me in deze geweldig stoort is het "dag Allemaal" en "Story" gezever dat deze prinselijke stommiteit uitlokt. Het resultaat van de prinselijke roekeloosheid is bekend maar wordt nog wat binnenskamers gehouden tot de tijd rijp is voor nog een vracht emo-truut.

Er zijn maar twee mogelijkheden,ofwel laten ze zijn licht defintief uitgaan, ofwel zou hij misschien kunnen verder "leven" als een plant.  Zijn hersenmassa is sowieso om zeep.

In het dal van dit onland heeft Rikske Torfs ook voor een lawine gezorgd in de tjevenstal. In een niet mis te verstane ondertoon laat Rikske weten dat er bij de tjeven ook een gebrek aan zuurstof heerst en dat de partij in haar huidig doen en laten op een hersendood afstevent.

Wat er nu op het fornuis bij Beke en co staat te sudderen, is nog flauwer als afgelaten fluitjesmelk. De tjeven hebben zich laten naaien uit geilheid en goesting  als onwetende maagden om toch maar een goed jobke te versieren. Torfs laat verstaan dat het de tjeven ontbreekt aan krachtdadige leiders. Wat er nu aan het roer staat zijn eerste-jaars matrozen die nog moeten leren hoe ze met de zwabber moeten omgaan om het dek proper te houden.

Servais Verheirstrate is een schertsfiguur die het beter zou doen als verkoper van maandverbanden : ook als het lekt, lekt het niet. Tjeven Van Ackere is een woordkramer die zichzelf zeer au-serieux neemt enhij denkt dat hij nog leper is dan kladschilder Mark Eyskens .De fractieleider Raf Terwinge zou als woorvoerder van het Belgische episcopaat beter aan zijn trekken komen en Hendrik Boogaert is een noodzakelijk reservewiel.

Kortom,een zootje nuttige idioten die het mede met de blauwselventen en de rode rakkers Elio zeer gemakkelijk maken. Volgens Rik hebben ze bij de oppertjeven geen rekening gehouden met de studie en aanbevelingen die hij samen met roodborstje Inge Vervotte gedaan heeft. De vrucht van hun noeste arbeid  belandde blijkbaar bij het oud papier. Misschien dat daar de oorzaak van Riks  ongenoegen ligt. Zijn ijdelheid werd geschonden.

Wouter Beke heeft uiteraard laten weten dat hij niet akkoord gaat met de mening van de Godgeleerde. Velen denken dat Rikske zijn exit bij de tjeven aan het voorbereiden is, alhoewel hij ditzelf ontkent. Een goede tjeef liegt ofwel nooit, ofwel altijd. U mag kiezen.

Feit is zeker dat Torfs in de ban van de CVP geslagen wordt en op geen genade meer zal moeten rekenen. Rikske zelf weet als geen ander dat zijn poco tijd voorbij is en hij bij de volgende verkiezingen misschien er met pot en kwispel mag bijlopen richting achterdeur van de sacristie.

De poulin van Marianne Thyssen is ook buiten de piste gaan skieën en heeft zichzelf onder een lawine bedolven en denk maar niet dat er redders met een St-Bernardushond voorzien met een vaatje miswijn opzoek naar hem zullen gaan.

Senior


20-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MSC, de hebberige loodsjes en werken bij de stad Antwerpen

 

MSC laat Antwerpse haven momenteel niet links liggen

Een beetje goed nieuws uit de haven van Antwerpen is dat de grote rederij MSC die verantwoordelijk is voor 1/3 van de containertrafiek in deze stad, niet van plan is zich terug te trekken. MSC onderzoekt waar verder investeren het meest renderend zal zijn en denkt daarbij ook aan Rotterdam en Le Havre.

De loodsenstaking van vorige week heeft wel tot nadenken aangezet. "Maar wij zijn hier al dertig jaar aanwezig en wat wij hier hebben neergezet is vrij uniek in de wereld. Nu speculeert men dat MSC zou weggaan. Dat is niet waar. Dat hebben wij nooit gezegd." Wel zegt algemeen directeur Beerlandt dat drie stakingen in twee maanden geen goede indruk maken. “Maar ik meen begrepen te hebben dat dit nu opgelost is”, aldus de reder in een uitgebreid interview in Gazet van Antwerpen.

Meer dan ooit moet Antwerpen het nadeel van zijn inlandse ligging goedmaken door een snelle service te bieden en daarbij zijn stakingen en sociale onrust te vermijden als de pest. Laten we trouwens duidelijk zeggen, dat de havenwerkgevers al jaren zeer degelijke verloningen en sociale voordelen bieden om kwalitatieve prestaties te mogen verwachtern van hun medewerkers. Laat de ABVV-gebruikers van notionele intresten dit goed in hun rode oren knopen. 

Tot zover het beetje goede nieuws uit de koekestad.  En laten we het nog maar eens onderstrepen : goed nieuws uit de Antwerpse haven, is goed nieuws voor gans Vlaanderen.

300 Verwende heren zijn in de Q gebeten

Wie zich vandaag opnieuw roert, zijn de loodsen. De 300 verwende en overbetaalde heren zijn in hun arrogante Q gebeten, omdat er veel kritiek op hen is neergedaald na hun syndicale acties. De heren hebben het in een open brief over hun democratisch stakingsrecht en dies meer van dat vakbondsgeleuter, dat in de XIXde eeuw zeer terecht gebruikt werd door de arbeiders maar de dag van vandaag erg misplaatst klinkt uit de mond van veelverdieners die zich een corporatistische houding aanmeten.

De bevolking is inderdaad geschrokken toen bekend geraakte dat een gemiddeld nettoloon van een loods rond de 4000 euro's bedraagt, dat aangevuld wordt met premies en toeslagen die een bijna verdubbeling van dat hoge nettoloon teweegbrengen. Je kan dus gerust stellen dat een gemiddeld loddseninkomen een 7000 euro beloopt.  Meer nog dan een parlementair, die niet langs een touwen laddertje bij storm en ontij naar zijn zeteltje moet klimmen. Een van de punten van onvrede luidt, dat het pensioen van deze ambtenaren geen rekening houdt met de premies en toelagen. Het nettopensioen draait derhalve slechts rond 3000 euri en dat valt deerlijk tegen voor de heren.

Een nieuw beroepsstatuut voor de loodsen

De loodsen zullen het niet graag horen, dat deze cijfers bekend gemaakt worden en hun reactie van vandaag hadden ze om tactische redenen beter achterwege gelaten. Met alle respect voor de zware studies en de professionele verantwoordelijkheden maar dit beroep kan niet langer toegedekt worden met een statuut van het openbaar ambt.  Het zootje buitenkieperen, zoals Freddy Van Gaever, het in zijn artikel van vandaag stelt, is utopisch en onbetaalbaar. Dat weet Freddy uiteraard zelf ook wel.  Wij leven niet in Amerika en onze overgesocialiseerde maatschappij zou dergelijk globaal ontslag niet verteren.

Waar echter wel moet naar gestreefd worden, is naar de afbouw van het ambtenarenstatuut voor deze specifieke beroepsgroep. Precies zoals het in andere geledingen van de openbare dienst ook al jaren aan de gang is.

Stad Antwerpen en personeel dat VB aanhangt

De vakbonden en de partijpolitiek moeten de voordelen van de openbare dienstverlener  langzamerhand lossen en prijsgeven. De ambtenaar hoort niet toe aan een syndicaat of aan een politieke partij maar aan de gemeenschap. 

In een stad als Antwerpen met een tewerksteling voor ruim tienduizend mensen, worden ambtenaren van wie geweten is dat zij politiek aanleunen bij Vlaams Belang, uitgesloten bij bevorderingen of andere carrièrewendingen. Om nog niet te spreken over de wijze waarop zij vaak genegeerd worden op hun diensten door fanatieke socialisten of linkse ACOD- en ACV-roepers.  Officieel zal dit nooit toegegeven worden maar het wordt tijd dat ook over deze taboe geschreven wordt. Hetzelfde fenomeen geldt trouwens ook bij aanwervingen : als er een vermoeden bestaat dat een kandidaat tot de VB-strekking behoort, kan hij of zij een kruis maken over werken bij de stad. 

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen is het moment aangebroken om in de partijprogramma's na te gaan wie de moed heeft,  in te zetten op de neutraliteit van de stadsambtenaar en het respect voor zijn maatschappelijke overtuiging.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 20 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vliegende Tom Waes

Dat Tom zelf gevlogen heeft? maak dat de kat wijs. Het was wel een lang en gratis reklameblok voor Jet Air.

Walter

*****

lul van het jaar

Humo is al jaren de trendsetter die bepaalt hoe en wat , wij Vlamingen al dan niet mogen denken en zeggen, een soort van plezante bijbel die maakt en kraakt.

Het moet voor onze Bart hard aankomen om na zijn grote verdienste, "extreem rechts" van de kaart te hebben geveegd (dixit), de titel" lul van het jaar" te mogen ontvangen. Hij die zo zijn best heeft gedaan om er bij te horen, krijgt nu stank voor dank en voelt langzaam maar zeker de strop van een cordon sanitaire rond zijn nek strakker worden. Je zou er van gaan huilen, maar dat ga ik niet doen.

BDDG - France

*****

Tom Waes
 
Opgezet spel. Show tot en met. De piloot naast hem deed alles.
Ze toonden enkel zijn kop en z'n trekkebekkende smoel. Geloof toch niet dat deze maatschappij met een van haar allernieuwste toestellen zo een risico zal nemen.

Robert M.

*****

Tom Testerom
 
Inderdaad Ray,laat maar zitten.
(googel "tom.." en lees de comentaren,eigenlijk is dat echt "zonde
van de zendtijd",maar 'tja, show must go on .)

Joos

*****

Maggie heeft een ei gelegd.

Geachte redactie,

Niet alleen Columbus legde een ei, ook Maggie kan kakelen. Vandaag verschijnt (naar het schijnt) een verordening in het staatsblad dat sjoemelende tafelschuimers die "uitgezet" zijn niet mogen terugkeren in dit luilekkerland voor minstens vijf jaar.

Wow, zeg...Maggie geeft gas ! Maar zoals steeds met die materie zijn er de nodige achterpoortjes voorzien om toch de wet te omzeilen. Het zou een mirakel zijn mochten de linkse loeders dit zo maar aanvaarden. Er zijn uitzonderingen voor tafelschuimers die aanspraak maken op "humanitaire redenen" zoals professionele omstandigheden of studies. Welke die professionele redenen zouden zijn,  staat nergens te lezen.

Met de open-grenzen politiek van onze poco nitwitten is de toegang in dit land ontzeggen aan ongewensten een makkie hé, Maggie. Voor minderjarigen die hier niet thuishoren, is haar regel dat mezekerheid moet hebben dat de jongeren in hun homeland goed opgevangen worden. Voor de Prachtjongeren uit Afghanistan, Libië, Syrië e.d. staat men ginder al te popelen om de verloren zonen en dochters in te halen.

Maar Maggie toch, moet ge daarvoor universitaire studies gedaan hebben om zoveel onzin uit te kramen ? Men is hier nog niet in staat om criminele Marokkers hun straf in hun habitat te laten uitzitten of terroristen uit te leveren ondanks dure eden en akkoorden en gij gaat er voor zorgen dat meer gespuis terug zal keren ?

Ach mens toch, ga soep maken met Maggi-kruidenblokjes.

mvg - Senior

*****

Boontje komt om zijn loontje

Uit De Schandaard " : Humo kroont De Wever tot "lul van het jaar ". Niet dat ik hoog oploop met Humo, maar zo hoort u het uit onverdachte bron.

Walter

NvdR Angeltjes : Bart is goed op weg om Filip Dewinter te volgen, die jarenlang de prijs van "lul van het jaar" heeft weggekaapt door de snuggere lezertjes van Humo.

*****

Ali en Souad, de twee moslim-kolonels

Dit verhaal tart inderdaad alle verbeelding. Positieve discriminatie ten top! Dit sprookje voor Ali en Souad zal weldra voortkankeren tot oncontroleerbare proporties.Ik begin echt wel te vrezen voor de toekomst van mijn kleinkinderen in dit avondland. Zo verging het de Romeinen die de Germanen in hun legers leidinggevende functies gaven, zo zal het ook ons vergaan.

Wie zijn zij, de zieke geesten die dit soort beslissingen nemen, wat drijft hen ? ( vrij naar Jambers) Zeker is dat zij hun geschiedenis niet kennen.

groeten, Cesta Punta

*****

Carl Devos over Vermassen

Advocaat van de duivel Jef Vermassen, zelfverklaard psychiater en profiler, die ondanks de Salduzwet geen gêne vertoont om zijn cliënt te verdedigen bij Terzake (in een Witse in Wingene), blijkt in de kasteelmoord een geheel andere benadering van het vermoeden van schuld te hanteren dan in de parachutemoord. Op het netvlies staat gebrand, piepend tussen de opengesperde deuren van de assisenzaal, loerend in de camera: zijn pleidooi tegen de beschuldigde in de parachutemoord. Daaruit weerklonk dat er zelfs geen harde materiële bewijzen nodig waren om iemand te veroordelen. Een dieptepunt voor het vermoeden van onschuld, en een beangstigend pleidooi tegen de volksjury. Zou hij nu met hetzelfde vuur op grond van de afwezigheid van die harde bewijzen even vurig de onschuld van de huisarts bepleiten? Neen, Vermassen moet niet geloofwaardig zijn. Zijn cliënt wel. Hij lijkt wel een politicus.

Patrick

*****

De vos en de hond

Volgens wat ik ervan weet is dit goed mogelijk. iI had een vriendin die ook een vosje had geadopteerd nadat de moeder was afgeschoten en ze later de burcht vonden met jongen ; een succes is het niet gebleven, hoewel er in het gezin ook honden waren die er geen probleem mee hadden.

Foxy, want zo heette ze ook was redelijk tam, maar toch ook altijd op haar hoede ; het ging mis toen ze loops werd ( februari denk ik) toen gleed ze uit haar halsband en verdween voor altijd weer in het bos op zoek naar een knappe Reinaert.

De tweede reden is, denk ik (ik ben geen bioloog maar dierenarts)omdat vossen solitair leven en dus geen band maken met de familie(de neproedel). Verder is de geur van een wild dier zeer aanwezig en niet echt aangenaam in de buurt van uw huis. Met wolven zou het beter gaan omdat zij echt een sociale roedelinstelling hebben en zelfs paren met honden. Toch opteer ik meer om wild, wild te laten : er is al genoeg artificieels in onze maatschappij.

Over het zinnetje dat erbij hoort "quick brown fox jumps over the lazy dog" zei mijn vader (een echt anglofiel) dat als je het nog perfect kan uitspreken, je nog niet genoeg whiskey gedronken hebt !

BDDG - France

*****

Carnaval

Geachte Redactie,

De media waren er als de kippen bij om (een klein deeltje) van het carnaval van Aalst te tonen. Een groot deel konden zij ook niet laten zien, want... Heist (deelgemeente van Knokke-Heist) was stukken groter : + 60 wagens, 32 "lopende" groepen, en nog een massa individuelen.

Eén van de (vele) Nederlandse groepen die bijzonder opviel, waren skiërs. (toevallig met het actuele nieuws over prins Friso, terwijl het eigenlijk bedoeld was te spotten met het sneeuwtapijt van de vorige weken).  Zojuist (terwijl ik aan 't tikken was), toonde de 0000 een fragment van de stoet in Blankenberge mèt de triomfale vermelding van de deelname van ... ocharme 35 GROEPEN !

Een kleine tegenslag was de hagelvlaag op een kwartier voor de laatsten carnavalisten voorbij de eindtribune trokken, doch dàt kon die gasten niet deren... om nu nog een (zit)plaatsje in een café te vinden, zal men hoerengeluk moeten hebben, en dit tot morgenvroeg.

Victor van Vosselaer

*****

Te veel auto's ?

Te weinig wegen, zeker !

Joos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pauze

 

Richard Strauss - Anna Netrebko - Joshua Bell - De Proms van 2007 : Morgen wird die Sonne wieder scheinen.
Ik doe niets meer de rest van de dag. Anna zit bij mij in de living, we drinken een kopje koffie en we praten wat over het leven. En zo. Ze moet dringend een nieuw kleedje hebben, want haar rijke boezem rolt bijna uit haar décolleté. En dat willen we toch niet, nietwaar.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President àf, loon blijft voor de rest van het leven

 

In Duitsland loopt de discussie steeds hoger op over het geld dat de afgetreden president Christian Wulff nog van de staat zal ontvangen. Volgens een wet uit 1953 krijgen ex-bondspresidenten hun salaris (op dit moment 199.000 euro per jaar) de rest van hun leven doorbetaald.

Daarnaast hebben ze levenslang recht op een secretaresse, een persoonlijk attaché en een chauffeur ter waarde van circa 280.000 euro per jaar. Ex-staatshoofden kosten de belastingbetaler dus bijna een half miljoen euro per jaar. Volgens een opiniepeiling vindt 78 procent van de Duitsers het niet acceptabel dat de omstreden Wulff, die pas 52 is, de rest van zijn leven zoveel geld van de staat krijgt. Wulff is nog geen twintig maanden president geweest. Hij trad eind vorige week af wegens een onderzoek naar corruptie.

Daarom zou hij afstand moeten doen van de doorbetaling van het salaris van 199.000 euro. Sommige politici vinden hetzelfde. Ook schrijvers van de commentaren in sommige kranten eisen vandaag dat Wulff geen 'eershalve toegekende wedde' meer krijgt, zoals het doorbetaalde salaris officieel heet.

Juridisch ligt de kwestie moeilijk. Volgens de wet hebben ex-bondspresidenten die hun ambtstermijn uitdienden, recht op doorbetaling van hun salaris, evenals afgetreden staatshoofden als die om 'politieke of gezondheidsredenen' voortijdig de handdoek in de ring gooiden. Maar volgens sommige staatsrechtsgeleerden is er in het geval van Wulff sprake van 'persoonlijke redenen' die niet vallen onder de voorwaarden voor doorbetaling. Ook de wetenschappelijke dienst van de Bondsdag kwam tot die conclusie. Tevens is onduidelijk wie uiteindelijk mag beslissen over de kwestie: de regering, het parlement of de rechter.

Dit komt doordat het probleem voor het eerst opduikt. Tot nu toe dienden alle bondspresidenten hun ambtstermijn uit, met uitzondering van Heinrich Lübke en Horst Köhler. In hun geval ontstond over de doorbetaling echter geen discussie. Naast Köhler (68) krijgen momenteel Walter Scheel (92), Richard von Weizsäcker (91) en Roman Herzog (76) salaris en kantoorkosten doorbetaald.

Bron : Trouw.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 787)

 


Haven van Antwerpen zou een Ronald Reagan goed kunnen gebruiken.

Dat de stakingen van vorige week door de zeeloodsen voor een hoop ellende hebben gezorgd, weet iedereen. Het ergst van al is dan ook dat de regering weer eens heeft toegegeven en haar toestemming heeft verleend om dringend een werkgroep op te richten om de problemen van de loodsen te bespreken. De overheid maakte deze afspraak op voorwaarde dat de  acties werden gestaakt. Hiermede maakte zij duidelijk dat ze over bijna geen enkel gezag meer beschikt.

We willen even als voorbeeld een soortgelijke actie in de USA van vele jaren geleden nemen. Het ging daar niet over zee- of rivierloodsen maar uit luchtloodsen of beter gezegd verkeersleiders. Er waren er toen in de USA ongeveer 17.500. Er waren vele vergelijkingspunten met onze loodsen uiit Antwerpen en wel de volgende:

-die verkeersleiders waren, hetgeen in de USA veeleer een uitzondering is, zo goed als levenslang benoemd.
-ze waren zeer goed betaald en beschikten over vele voordelen waarvan andere werknemers alleen maar kunnen dromen.
-ze waren verenigd in een sterke vakbond PATCO genaamd (Professional Air Traffic Controllers Organization).

Onder het leiderschap van een zekere Robert Poli dwongen ze met de regelmaat van een klok nieuwe voordelen af.
Toen het op een dag te gortig werd kwam President Ronald Reagan persoonlijk tussen en dreigde bij een nieuwe staking alle stakers op staande voet te zullen ontslaan. Op 3 Augustus 1981 riep Patco een zoveelste staking uit. Ze waren overtuigd van hun "macht". De volgende dag besliste President Ronald Reagan om 11.345 werkweigeraars op staande voet en definitief de deur te wijzen.

Met een paar duizend niet-stakers, een aantal verkeersleiders van het leger en met een aantal kaderleden werd het luchtverkeer terug langzaam op gang getrokken. Na enkele maanden waren de 11.345 "dikke nekken" door iedereen vergeten. Ze konden fluiten naar hun riante en goedbetaalde job van vroeger. Het grootste gedeelte van deze stakers kwam later in de miserie te zitten. Echtscheidingen, zelfmoorden, alcoholverslaving enz. eisten hun tol. Na de beslissing van Reagan waren er in de USA geen problemen meer met verkeersleiders. De verkeersleiders van vandaag beseffen al te goed hun reeds gepriviligieerde toestand en voeren plichtsgetrouw hun job uit.

Helaas  beschikken wij niet over een soort Ronald Reagan in ons land.Die zou aan de loodsen in 2012 hetzelfde hebben verteld als in 1981 :

-In vergelijking met de meeste andere werknemers bent u reeds erg bevoordeeld
-U bent levenslang benoemd, hetgeen een situatie is waarvan velen slechts kunnen van dromen
-U hebt reeds onnoemelijke schade aangericht bij vele bedrijven en aan vele andere landgenoten

Indien u nu niet onmiddellijk uw werk hervat mag u zich als met de klink van  de deur in de hand beschouwen en zullen we bovendien met alle rechtsmiddelen  persoonlijk dagvaarden om een zo groot mogelijk gedeelte van de schade die u hebt aangericht op te eisen.

Dit had moeten gebeuren en niets anders. Dit ware de correcte wijze van handelen geweest.

Men zou de daarop volgende dag zijn verder gegaan met een aantal loodsen die wel wilden bijven werken ; die zouden dan gedurende een korte tijd veel overuren hebben MOGEN presteren; en bovendien zouden we als overheid hebben beslist dat alle rederijen die meenden zonder loods veilig te kunnen binnen- of buitenvaren de toelating te geven omdat te doen. De ervaring van vele kapiteins die reeds talrijke malen met hun schip de Antwerpse haven hadden aangedaan; de ultramoderne apparatuur van vele huidige schepen enz. laten het toe om dergelijke beslissing te nemen. Het zou dan heel vlug blijken dat het loodswezen veel minder noodzakelijk is dan het denkt te zijn.

Op deze wijze kan men dan als overheid tonen dat men zich niet laat chanteren. Zo dwingt men respect af en bewijst het algemeen belang te laten primeren op de overdreven en zinloze eisen van een bende gepriviligieerden.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke benoemingen in aanbieding : wie wil wat ?

 

Premier Di Rupo heeft de zes partijvoorzitters van zijn coalitie gevraagd op te lijsten welke topjobs en bestuursfuncties ze in 46 overheidsbedrijven en -diensten hebben. Op basis van dat verlanglijst wordt na de krokusvakantie beslist wie welke post krijgt, schrijft De Morgen zaterdag.

Onze Nederlandse (en andere buitenlandse lezers) moeten niet denken dat dit een satirisch stukje wordt. Neen hoor, in het schandelijke land B wordt openlijk via de krant medegedeeld dat in overheidsbedrijven de jobs verdeeld worden door de politieke partijen. Zonder enige schroom, publiek decadent, zoals seks met minderjarigen maar dan met zeer velen, zodat het normaal schijnt.

Bruno Tuybens, een socialist die zelf uit de ngo-sector komt en zich daar stiekem rijkelijk liet uitbetalen,  dient een wetsvoorstel in om per zes bestuurders in overheidsbedrijven één onafhankelijke beheerder aan te duiden. Tuybens, die een geboren hypocriet en graaier is, is bijzonder trots op zijn voorstel. Stel u voor één op zes zogenaamd onafhankelijke en de rest zijn partijhaaien.  Het gaat om topmanagers, bestuurders en regeringscommissarissen van overheidsbedrijven en -diensten. Plots speelt  de zo verheerlijkte privacy totaal geen enkele rol meer.

Hij pleit daarnaast ook voor diversiteit en hoopt dat bij de komende benoemingen niet alleen partijpolitieke belangen zullen spelen. 'Hoe diverser samengesteld een groep beslissers, hoe meer kans er is dat een genomen beslissing breed gedragen wordt en langetermijnfocus heeft.' Laat ons niet lachen, Tuybens. Moet die onafhankelijke uit Afrika of Papoea-Nieuw Guinea komen met een grote bedrijfskennis of een lange speer ter bevordering van de diversiteit ?   

Dan hebben we nog liever Di Rupo, die zegt gewoon waar het op staat. Hij is grootgebracht in de partijcultuur van de Waalse socialisten en die kunnen enkel denken in partijpolitieke termen. Een hele rist socialistische Walen vertoeft dan ook regelmatig in de cel, omdat ze met hun tengels niet uit de kas kunnen blijven. Wat een vreselijk land is dit toch.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kosovo's Onafhankelijkheid : vier jaar later

 

 De auteur van dit artikel is in Bosnië Herzegovina geboren en hij woont momenteel in Istrië (Kroatië).  Kroatië was vroeger bekend onder de naam "de vesting voor het christianisme" omdat het land altijd weerstand heeft geboden tegen de Ottomaanse veroveraars en nooit gans bezet is geweest.  De Ottomanen zijn er echter in geslaagd een groot deel van het oude glorievolle Kroatische Koninkrijk te vernietigen en het grondgebied in te nemen. Na de Oostenrijks-Turkse oorlog van 1683 - 1697 werden de Ottomanen verslagen in 1697 te Zenta en het verdrag van Karlowitz uit 1699 maakte een definitief einde aan de Ottomaanse overheersing van het Kroatische territorium.  Vandaag staan de islamaanhangers opnieuw te dringen om Kroatië in te palmen, een ernstige bedreiging die onvoldoende gekend is door het grote publiek in het suïcidale Westen.

.
 
Op 17 februari vierden de Kosovaarse Albanezen de vierde verjaardag van de Onafhankelijkheid van Kosovo.  De Servische Kroaten die vooral in het Noorden wonen, hebben de erkenning van het zelfstandige Kosovo nooit aanvaard, omdat de onafhankelijkheid onwettelijk is en een inbreuk betekent op resolutie 1244 van de VN, evenals op de Overeenkomst van Kumanovo, opgesteld  bij het einde van de Kosovaarse oorlog.  Dat alles verhindert de internationale gemeenschap, vertegenwoordigd door de KFOR niet de macht te hebben overgedragen aan een corrupt regime, dat handel drijft met criminele organisaties en een schuilplaats biedt aan gewapende islamitische terroristen. 
 
Omzeggens niets is gerealiseerd na vier jaar onafhankelijkheid van Kosovo. De Albanese bevolking had gehoopt op een verbetering van het economische leven en de Serviërs van hun kant keken uit naar een uitspraak van het Internationale Hof dat Kosovo terug zou laten overgaan naar Servië. Dit Hof heeft echter de onafhankelijkheid bevestigd op basis van het internationale recht.  De aanspraken van de Serviërs zijn afgewezen en de internationale gemeenschap heeft een deel van het Servische grondgebied aan de Albanese criminelen afgestaan, die hand in hand werken met de moslim-terroristen om af te komen van  de laatste Serviërs die in Kosovo leven, .
 
De Kosovaarse economie laat veel te wensen over. Niettegenstaande de regio de tweede grootste reserve aan kolen bezit en rijk is aan lood, zink, zilver, koper, kobalt, ijzer, nikkel, bauxiet e.d. wordt er nauwelijks wat gedaan op het vlak van ontginningen.  Tegenstrijdige belangen en corruptie zijn de oorzaak van de inertie. De helft van de bevolking is werkloos en velen zijn actief op de zwarte markt en handelen in grensoverschrijdende smokkelwaren.  De Kosovaarse regio leeft voor een deel dankzij de hulp van in Oostenrijk en Duitsland levende Kosovaren en van hulp via de internationale gemeenschap. Er werden diverse vrije handelsakkoorden afgesloten maar de handelsbalans is negatief gezien de industrie nauwelijks iets produceert en er dan ook niets valt uit te voeren.
.
 Terroristen zijn Kosovo's beste exportproduct :   Sami Osmakac
 
De enige export van Kosovo is niet van aard om trots op te zijn : het moslim-terrorisme.  Gedurende jaren werd er geen aandacht besteed aan de waarschuwingen dat Kosovo een broeihaard zou worden voor terroristische groeperingen en individuen.  Zoals ondermeer Atif Uka die in Frankfurt twee Amerikaanse militairen heeft vermoord. In Duitsland vroeg men zich af welk spel er opgevoerd wordt in Pristina tegenover het Westen. In het complot van Fort Dix is de Albanese Kosovaar Agron Abdullah betrokken die in New Jersey woont. Onlangs werd ene Sami Osmakac (zo heet de man, wij kunnen het niet helpen - NvdR Angeltjes) opgepakt in Tampa  (Florida) omdat hij aanslagen wilde plegen op enkele nachtbars in deze stad. Dit fraaie personage was bovendien betrokken bij gewapende islamistische activiteiten en hij riep in videoboodschappen de ongelovige honden op zich te bekeren tot de islam. Een straatprediker werd door hem aangevallen : de islam is de religie van de vrede zoals we allen weten. Intussen wordt Kosovo er (terecht) van verdacht  langsom meer een uitvalsbasis te zijn voor moslim-terroristen.
 
Het merendeel der moskeeën zijn opgetrokken dankzij giften die Saoudie-Arabië naar de regering van Pristina overmaakt. Dit werkt een snelle en verdere islamisering in de hand, terwijl de internationale gemeenschap met de vinger naar de Serviërs wijst die de oorzaak zouden zijn van de problemen in Kroatië. Een ander fraai voorbeeld van de politiek in Kosovo  betreft het Bevrijdingsleger (UCK) waarvan geweten is, dat het bij Servische burgers organen heeft laten wegnemen ; niettegenstaande onweerlegbare bewijzen, wordt er niet opgetreden door de Kosovaarse justitie.  En de internationale gemeenschap sluit de ogen.
 
De nieuwe staat werd erkend door 87 landen (NvdR Angeltjes : herinner u Karel de Gucht die geen enkel bezwaar zag om deze afgescheurde provincie te erkennen, terwijl hij in het eigen onzalige land B de Vlaamse autonomisten en republikeinen beschimpt als mestkevers) en andere landen hebben verklaard Kosovo nooit te zullen erkennen, omdat het op een onwettige manier tot stand gekomen is en er gevreesd wordt voor de autonome bewegingen in eigen land (alleszins dus niet het land B). Intussen is Kosovo een voorbeeld voor de moslims in Europa : een eigen islamitische natie in het Westen is het begin van een om zich heen grijpende islamisering.
 
Na vier jaar de zure vruchten geproefd te hebben van de onafhankelijkheid, blijkt Kosovo  evenals Irak en Afghanistan een mislukking op het vlak van democratisering van een moslimstaat met hulp van het gulle Westen.
.
(vertaling Ray)
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Waes, de stuntman van de 0000

 

 

Nu de Woestijnvis-Pappenheimers eindelijk de boeken hebben neergelegd, worden de 0000 kijkers vergast op stuntman Tom Waes, die zichzelf uitdaagt tot spectaculaire prestaties, die altijd lukken. Anders was het geen televisie natuurlijk.

De première van gisteravond mocht er zijn : Tom Testerom kreeg bij Jetair een opleiding van 1 maand en mocht dan met een Boeing 737 van Zaventem naar Oostende vliegen, daar even met zijn vliegtuig de grond kussen (touch down) en terug naar Zaventem.  Een pilotenopleiding duurt jaren en het zijn enkel de getalenteerden die na moeilijke studies professioneel het luchtruim in mogen.

Bij de sensatiejagers van de 0000 wordt het voorgesteld alsof piloten halve gare circusartiesten zijn die binnen de maand met een roedel BV-vriendjes mogen rondvliegeren boven Brussel en de rest van Vlaanderen.  Tom was uiteraard begeleid en stond onder controle van een ervaren piloot maar eerlijk gezegd, dergelijke puberale stunts geven blijk van een volledige afwezigheid van verantwoordelijkheid van de televisiemakers en van de 0000. Wie zou opdraaien voor de gevolgen als dit slecht was afgelopen ? De verzekering van Jetair ?  De VRT ? En wie is de VRT ? 

Er wordt trouwens al getwijfeld of de stuntman zelf de landing uitvoerde. Ach, laat maar zitten.

Ray


19-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fileprobleem veroorzaakt door te veel auto's

  

Met dank aan speld.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland achterna?

 

België in het spoor van Griekenland ? Als we ons even de rol van een figuur uit de Griekse mythologie aanmeten, is het niet helemaal uit te sluiten. Cassandra was de naam van deze ongeluksprofetes. Ze had de gave van Apollo gekregen om in de toekomst te kijken. Helaas luisterde niemand naar haar. Waarna de Grieken met de gebakken peren zaten. Zoals nu op hun financiële puinhoop. Waarbij de vraag mag worden gesteld of er jaren geleden in Griekenland Cassandra’s zijn opgestaan om te waarschuwen dat ze niet goed bezig waren.

Dat de overbevolking van de overheidsadministratie slecht zou aflopen, dat belastingontduiking het bestaan van het land ondermijnde, dat misbruik van overheidsvoorzieningen niet kon blijven duren. Alle treinreizigers op kosten van de staat met een taxi naar hun bestemming voeren zou het land goedkoper komen dan de verlieslatende spoorwegen te subsidiëren, illustreerde een politicus.
Het doet denken aan wat een Vlaamse politicus ooit zei in verband met de subsidies voor de nieuw opgerichte Vlaamse Opera. Vervoer naar en bezoek aan de Muntschouwburg in Brussel voor operaliefhebbers op kosten van de overheid zou minder geld hebben gekost. 

Dat was in een tijd dat de euro nog niet bestond, en het op geen frank stak. Vandaag rekenen we met de euro en zijn de zeven vette jaren voorbij. En, afgaande op de jongste strapatsen in dit land, lijkt het inderdaad niet uitgesloten dat België ooit het Hellas aan de Noordzee wordt. Staken pompiers omdat ze tot hun 62 jaar zouden moeten werken? Geen nood: minister van binnenlandse zaken Milquet (ooit bekend als ‘madame non’) stelt een achterpoortje voor, bekend als ‘verlof voorafgaand aan het pensioen’. Waardoor de brandweermannen toch op 58 zouden kunnen stoppen. Zoals vroeger (of nu nog?) bij de politiemannen die een paar jaar voor einde carrière getroffen werden door de ‘pensioenziekte’. Die bestond hieruit dat ze de ‘ziekendagen’ waarop ze jaarlijks recht hadden, opspaarden tot wanneer de pensioenleeftijd in het vizier kwam. Dan namen ze die verzamelde dagen ineens op. Waardoor ze een jaar of meer voordat ze officieel met pensioen gingen al thuis konden blijven. Terwijl ze verder hun volledige wedde beurden natuurlijk. 

Maar misschien voorkomt het feit dat de Belgen wereldwijd in de kopgroep der belastingbetalers zitten dat men er ooit in dat Griekse straatje terechtkomt. We zitten alleszins nog op een miljardenschat van oude Belgische bankbriefjes die bepaalde inwoners nooit inruilden voor euro’s. Helaas ziet het er naar uit dat maar weinigen deze schatten weten zitten, of er zich maar bewust van zijn onder welke matras of in welke kous zich nog een fortuin bevindt. Tussen haakjes voor wie er nog zou hebben: alle bankbriefjes, behalve de groene van 20 fr. en de oranje van 50 fr. van na 1945 zijn nog inwisselbaar voor euro’s. 

Anderzijds luidt het dat de schuldenput waar België voor staat zou gedempt zijn als elke inwoner 227 euro zou betalen. (*) Met een beetje gecorrigeerde belastingontduiking moet dat toch te halen zijn? 

Het is bekend: we hebben er een handje van weg om onze verplichte financiële bijdrage voor het draaiende houden van het land te ontwijken. Is het door gebrek aan burgerzin dat de Belgen niet geneigd zijn aan ‘Caesar te geven was Caesar toekomt’ ? Of is het een reflex uit zelfverdediging tegen de inhaligheid van de staat? Of, in de ergste gevallen zoals soms in horecabedrijven, uit noodzaak om te overleven? Echt gemotiveerd om belastingen te betalen wordt niemand als hij verneemt dat een modaal gezin jaarlijks zo’n duizend euro meer belastingen betaalt dan nodig omdat de fiscale hervorming van 2004 nog altijd niet echt wordt toegepast bij de berekening van de bedrijfsvoorheffing. 

Intussen deed een geleerde professor een onderzoek naar ons belastinggedrag. Hij stelt vast dat - alsof we het nog niet wisten - de ‘Belgen foefelaars zijn’. Arbeiders (43 procent) en zelfstandigen (38 proc.) werken meest in ’t zwart, maar ambtenaren doen het vaakst een beroep op zwartwerk. ‘Het systeem is onrechtvaardig: loontrekkenden zien dat er de helft van hun loon afgaat, terwijl bedrijven amper of geen belastingen betalen’, stelt hij. ‘De belastingbetaler wordt uitgeperst als een citroen, de hoogste belastingdruk, btw-tarieven die wurgend zijn, nieuwe taksen die vooral koning auto, sigaretten en ons niet te versmaden pintje weten te treffen’, luidt de kritiek in de krant in een lezersbrief. 

Om in de Griekse sfeer te blijven: het zwaard van Damocles hangt de Belgen dus boven het hoofd. En uiteraard is het tweesnijdend. Naast inleveringen naar de overheid toe die, blijkt nu, nog één miljard bijkomend moet besparen, is er nog de stijgende levensduurte. Een recent onderzoek leert dat identieke producten in België tien procent duurder zijn dan in Duitsland of Nederland. Er zijn dan ook nog de prijzen van energie die quasi maandelijks stijgen. Met als resultaat dat ook die hoger zijn dan in de buurlanden. 

Om het plaatje helemaal donker te kleuren komt nu nog het nieuws dat de afnemende concurrentiekracht van de Belgische bedrijven een herstructureringsgolf teweeg zal brengen met gevolgen voor de werkgelegenheid erger dan bij de vorige crisis. Met andere woorden: in de Belgische industrie zullen wellicht veel arbeiders worden ontslagen.  Zo te horen staat de Belgen niet anders dan kommer en kwel te wachten.

© Manu de Tremerie

http://www.viw-costablanca.com/manu30.shtml

(*) De achtbare auteur vergist zich met zijn 227 euri per inwoner. De staatsschuld bedraagt 364 miljard op 31.12.2011 of ongeveer 33.000 euri per belgische inwoner. Dat zal hem leren stoute dingen te insinueren over de Vlaamse Opera.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech : Russisch geen tweede taal in Letland

 

In Letland heeft een ruime meerderheid van de bevolking zich bij referendum uitgesproken tegen het invoeren van het Russisch als officiële 2e landstaal. 78,25 procent stemde tegen, zo blijkt uit de voorlopige resultaten. De Russen vormen een belangrijke meerderheid in Letland.

Met bijna twee derden van de stemmen geteld, blijkt dat nauwelijks 21,49 procent van de deelnemers voor stemden. De opkomst voor het referendum lag zeer hoog, iets meer dan 69 procent van de stemgerechtigde Letten bracht zijn stem uit. 

Volgens politiek analist Ivars Ijabs heeft die hoge opkomst alles te maken met het sterke Letse gevoel van nationale identiteit. "Voor de meeste mensen is dit niet zomaar een politiek spelletje", zegt hij. Vooral in de hoofdstad Riga en de regio's Vidzeme en Kurzeme werd een bijzonder hoge opkomst genoteerd. Het zijn niet toevallig ook regio's waar het nationaal gevoel sterk leeft.

Het referendum was afgedwongen door een Russisch-nationalistische groepering. Goed een derde van de twee miljoen Letten is van Russische afkomst, de meesten onder hen zijn migranten uit de tijd van de Sovjetunie. Deze nieuwe Letten voelen zich al jaren gediscrimineerd. Het lijken wel Walen of Fransalige chi-chi-ters. Letland is lid van de Europese Unie. Benieuwd of die zich gaan moeien, er is sprake van discriminatie en misschien wel het ergste van al, van racisme.

De Baltische staten hebben jaren onder de Sovjet-knoet geleefd en het regime was ver van zachtzinnig of meegaand.  Duizenden Letten, Litouwers en Esten zijn koelbloedig omgebracht door de communisten. 

Bron : 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allah in het NL leger

 

 

De legermoskee in Amersfoort

Op de Bernhardkazerne is woensdag de eerste islamitische gebedsruimte bij Defensie geopend. De ruimte is toegankelijk voor iedereen en wordt daarnaast gebruikt voor studiedoeleinden.

Het initiatief voor de gebedsruimte komt van hoofd Islamitisch Geestelijke Verzorging, kolonel Ali Eddaoudi. Aanleiding vormde een aantal werkbezoeken waar Eddaoudi geregeld de vraag kreeg waar moslims konden bidden. ,,Na een inventarisatie bleek dat commandanten wel een ruimte hadden aangemerkt als stilteplek. Alleen was vaak niet duidelijk waar. Ik wilde daarom één plek, met het interieur van een moskee, compleet met preekgestoelte en de juiste gebedsrichting'', vertelt Eddaoudi op de website van het ministerie van Defensie.

Tor zover dit bericht uit De Stad Amersfoort .  We schrokken even toen we lazen dat Ali Eddaoudi de graad van kolonel bezit. De brave man is in 2009 aangesteld door het NL leger als imam bij de troepen. Dat ging gepaard met de nodige commotie. Dit schreef Nieuw Religieus Peil over deze aangelegenheid destijds :

Defensie heeft Ali Eddaoudi en Souad Aydin in dienst genomen als imam of islamitische geestelijk verzorger (igv) bij de krijgsmacht.
Eddaoudi vindt dat handen weigeren mag en is tegen een boerkaverbod. Hij is publicist en oud-geestelijk verzorger in de Koepelgevangenis in Breda. Hij schreef eerder dat er geen sprake kan zijn van broederschap tussen christenen en moslims. De missie in Afghanistan is volgens hem bedoeld om 'de Afghanen in eigen land te terroriseren'.
Aydin is verbonden aan de organisatie Mili Görüs. Hij was tot voor kort verbonden aan de Fatih-moskee in Soest, die wordt bestuurd door de organisatie Milli Görüs.
Eddaoudi en Aydin hebben de afgelopen weken een opleiding gevolgd bij defensie om mee te kunnen draaien in de krijgsmacht. Donderdag krijgen de twee imams tijdens een besloten ceremonie op de Koninklijke Militaire Academie in Breda hun baret uitgereikt.

De kolonel (links) in gesprek met een collega-kolonel van de luchtmacht. Op de kraag van de militaire vest is keurig de islamitische halve maan met ster geborduurd. 

Het gaat vlug met de carrière bij de Nederlandse Defensie.  In het land B kan je enkel kolonel worden als je militaire school gevolgd hebt, een jarenlange studie en naderhand een harde opleiding en dan begin je bescheiden als luitenant.  Deze Ali Eddaoudi heeft zelfs de graden van majoor en luitenant-kolonel overgeslagen. De volgende stap in de hiërarchie is Brigadegeneraal. Binnenkort wordt het Nederlandse leger geleid door een imam.

Kolonel Eddaoudi schroomt zich niet om louter politieke uitspraken te doen. Bijvoorbeeld over de aanwezigheid van de NL-troepen in Afghanistan, waar hij zich natuurlijk tegen verzet en over de PVV van Wilders heeft hij zich al meermaals publiek in negatieve zin uitgelaten.  Dit is allemaal geen bezwaar voor de dienaars van Beatrix en Vaderland.

Het is niet enkel in het land B dat de waanzin heerst. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De vakbonden zijn de symbolen bij uitstek van conservatisme en behoudsgezindheid.  Hun alternatieve plannen stellen niet veel voor.  Met deze halsstarrigheid scoren de vakbonden af en toe punten bij een beperkte groep die vandaag betrokken partij is.  Hun afwijzingsbeleid ondermijnt op een schaamteloze manier de kansen van de volgende generaties.
©Johan Van Overtveldt (Knack-Trends)


18-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalsterse carnavaschlager 2012

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FBI verijdelt aanslag op Congres door slimme Marokkaan

 

De FBI heeft vrijdag een Marokkaan gearresteerd die van plan was een zelfmoordaanslag te plegen op het Amerikaanse Congresgebouw in de hoofdstad Washington DC. Hij had daarvoor een vest met explosieven gekocht van undercoveragenten. De man dacht dat hij te maken had met leden van al-Qaeda. De Marokkaan, die illegaal in de VS verbleef, kon gearresteerd worden door de FBI die hem al een lange tijd in de gaten hield. "De explosieven die de verdachte naar verluidt wou gebruiken in het complot waren onschadelijk gemaakt door agenten, en waren nooit een gevaar voor de bevolking", zo vertelde gerechtswoordvoerder Dean Boyd aan het persagentschap Reuters.

De undercoveragenten die de man konden inrekenen hadden zich voorgedaan als leden van al-Qaeda. Toen de man aangaf dat hij een zelfmoordaanslag wilde plegen op het Congresgebouw verkochten ze hem een bomvest, dat ze eerst onschadelijk hadden gemaakt. Vervolgens werd de man opgepakt. Het is niet de schuld van de FBI, noch van de media of van Angeltjes,  dat het om een Marokkaan gaat.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!