Angeltjes
23-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doktersbriefje voor € 5

 

Bij sommige huisdokters in Brussel kan je op eenvoudig verzoek en tegen betaling van 5 euro een doktersbriefje krijgen, ook al ben je niet ziek. Dat blijkt uit een undercover-reportage van de RTBF. Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx neemt de zaak ernstig en wil iets doen aan deze vorm van sociale fraude.

Met name in scholen in Brussel circuleren namen van huisdokters die tegen de betaling van 5 euro in het zwart een doktersbriefje afleveren. De RTBF ging langs bij een arts in Laken, en stond enkele minuten later alweer buiten met een doktersbriefje voor drie dagen. Volgens de Franstalige openbare omroep gaat het wel degelijk om een geconventioneerde arts, met RIZIV-nummer, wiens naam in de databank van de Orde van Geneesheren zit.

In een reactie aan Belga zegt minister Onkelinx geschandaliseerd te zijn door de inhoud van de reportage. Ze spreekt over valsheid in geschrifte en sociale fraude en zegt een klacht tegen onbekenden te zullen indienen als de identiteit van de huisdokter in kwestie onbekend blijft. Ze wil met de Orde van Geneesheren ook bekijken of het mogelijk is de wetgeving te verbeteren en de controles op te drijven. Dokter Roland Lemye van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten zegt tegenover de RTBF dat de arts in kwestie een disciplinaire sanctie riskeert van de Orde van Geneesheren. Die kan gaan tot twee jaar het beroep van geneesheer niet meer mogen uitoefenen. Volgens hem wordt de ethiek duidelijk met voeten getreden, maar blijft het een uitzonderlijk geval.

http://www.knack.be/belga-algemeen/huisdokters-in-brussel-leveren-doktersbriefje-voor-5-euro/article-4000049271346.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekvechten over zeteldieven

 

U weet wat wij over zeteldieven of  partijpolitieke overlopers denken, ongeacht wiens carrièreplanning hem of haar doet weglopen naar om het even welke andere partij. Het is en het blijft kiezersbedrog.

Best mogelijk dat een mandataris om welke reden dan ook, in onmin geraakt met zijn partij, als het conflict onoverkomelijk wordt, neem je ontslag en laat je het mandaar over aan een opvolger. Dat is politiek fatsoen, neen, dat is menselijk fatsoen. Er zijn er weinigen die dit kunnen opbrengen en al wie in dat geval verkeert, vindt zichzelf belangrijk genoeg om het op eigen houtje te proberen en vervolgens over te stappen naar de concurrentie. Want de ijverzucht en de drang om er bij te horen, primeert op fatsoen.

Freya Vandenbossche heeft ontdekt dat er nogal wat VB-ers tevoorschijn komen op N-vA lijsten en dat stemt haar kregelig. De N-vA heeft een toezichter-portier aangeduid om de overlopers aan een test te onderwerpen, in hoever hun ontrouw aan het VB diepgemeend is en of er voldoende berouw aanwezig is.  Het is zoals verschijnen aan de hemelpoort : mag ik erin of moet ik wachten in het vagevuur ?  De N-vA Sint Pieter heeft het over een 20-tal geslaagde kandidaten en hij weet terloops te vermelden dat hij gruwt van de VB-taal.   Ook Bart de Wever bemoeit zich nu in het twistgesprek. En Freya, de Gentse Dancing Queen (remember, lezers ?) blijft maar gif spuien over het vermaledijde Vlaams Belang. 

En de zeteldieven kijken en luisteren toe wat er over hen zoal verteld wordt, hoe hun ontrouw geëvalueerd wordt. Wij brengen enkel minachting op voor dit soort figuren. Diep misprijzen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-jarige Britse polyglot spreekt 11 talen

 

De 20-jarige Brit Alex Rawlings leerde maar liefst elf talen spreken. Hij won onlangs in Groot-Brittannië de titel ‘meest veeltalige student van het land’. Moeiteloos springt hij over van de ene taal op de andere en legt hij uit wat hem bewoog om onder meer Nederlands te leren.
Rawlings spreekt: Engels, Grieks, Duits, Spaans, Russisch, Nederlands, Afrikaans, Frans, Hebreeuws, Catalaans en Italiaans. Het Nederlands trok hem, vanaf het moment dat hij op zijn veertiende in ons land op vakantie was met zijn ouders. Hij hield direct van de taal, zegt hij.

En dan geldt voor Rawlings: even oefenen, en hij spreekt de taal vloeiend. Hij leerde de taal met behulp van wat cd’s en boeken. Een klein accentje heeft hij wel. Maar goed, een kniesoor die daar op let.

Bij elf talen zal het overigens niet blijven, Rawlings wil binnenkort een begin maken met het leren van Arabisch.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verontwaardigde Turken

 

In Turkije en binnen de Turkse gemeenschap in Nederland is woedend gereageerd op een filmpje dat PSV op de eigen website heeft getoond. In een sfeerimpressie vanuit Trabzon, vorige week op de dag van de heenwedstrijd tegen Trabzonspor opgenomen, is anderhalve seconde lang te zien hoe een man vanaf de waterkant in de Zwarte Zee staat te plassen.

De Turken nemen het hoog op, vinden dat het beeld wordt geschetst dat zij overal maar hun behoefte doen en niets op hebben met de natuur. Een Nederlandse fan van Trabzonspor was zelfs van plan om vanavond te protesteren voor de ingang van het Philips Stadion.

Binnen PSV is er begrip voor de reactie de Turken. Er is intern gesproken over het filmpje, dat ook van de website is verwijderd.

http://www.ad.nl/ad/nl/1058/Europa-League/article/detail/3197220/2012/02/23/Turken-woedend-op-PSV-na-plasfilmpje.dhtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 23 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Verbranden koran

Grote commotie ? Hier past voor hen enkel: 'luister naar mijn woorden maar kijk niet naar míjn daden. Hypocrisie ten top.

Christina

*****

Europa doet het schitterend.

Europa besliste destijds dat de energiemarkt geliberaliseerd moest worden. Dit zou de consument ten goede komen. Even vergelijken : in Belgie betaal ik voor gas (incl. verwarming) en electriciteit ongeveer 200 (TWEEHONDERD) euro per maand.

Ik woon nu reeds enkele jaren in een naar Europese normen ontwikkelingsland. Voor het verbruik in een gelijkaardige woning (verwarming in dit geval te vervangen door air conditioning) geleverd door de lokale energieproducent (beursgenoteerd bedrijf met jaarlijkse winst) betaal ik gemiddeld 20 (TWINTIG) euro per maand. Maandelijks wordt mijn verbruik keurig opgenomen (meters hangen buiten) en afgerekend. Vorige week besliste de energieproducent voorlopig niet te investeren in zonne- noch windenergie, alhoewel de zon hier bijna altijd schijnt, zolang het probleem van de continuiteit van toelevering niet opgelost is en dat dit gezien de investerings- en exploitatiekost de prijs van de electriciteit praktisch zou verdubbelen.

200 euro tegenover 20 euro. Moet er nog zand zijn. En dan nog dit eind vorig jaar was 1 euro 70 pesos waard vandaag nog 55 dank zij het briljante financieel beleid van Europa.

Zonnige groeten vanuit de Filippijnen - Willy

*****

Freya, de N-vA en het VB

Het bestaat Freya, je weet wel dat, hoogintelligent, rood ministerkind,  een andere partij te bekritiseren omwille van VB overlopers.

Nu heb ik het ook niet zo op overlopers begrepen, maar in deze zou ze toch beter haar domme kwek dichthouden als lid van een partij die een beroepsidioot-partijterminator als Bertje Bleit heeft binnengehaald,en dit dan nog met de grote trom. Men kan enkel hopen dat Bertje zijn vorige realisaties overtreft.

mvg - Victor L.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : wie wordt beter van het geld voor Griekenland ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gehoord en gezien bij de 0000 in het journaal.

-Reporter : "Meneer de minister, elke Belg betaalt mee aan de"reddingsoperatie" van Griekenland en de teller staat nu alop 45O euro per kop !"

-Van Ackere : "Ja maar dit is "geleend" geld hè...dat moet terugbetaald worden door de Zorba's, hoor."

Dit zeggende, knipperde hij fel met de ogen en keek  met een pokerface in de lens van de camera, alsof hij een afgezant is van de Hemelse Waarheden.  Mensen toch, wat een oeverloze huichelaar is die tjeef. Hij leutert zich van de ene leugen naar de andere onwaarschijnlijkheid. Vanackere onderschat de toehoorders en kijkers. Die hebben de truken van deze marktkramer van de politiek al lang in de sacoche.

Elk zinnig mens wéét dat de Grieken aan de afgrond zitten en die geleende miljarden belastinggeld nooit ofte nimmer zullen en kunnen terugbetaald worden.  Daar hebben de voorbij tientallen jaren van corruptie, vriendjespolitiek en links wanbeheer voor gezorgd. Griekenland heeft een schuld van meer dan 160% van zijn BNP.  Wie wordt er beter van die verloren miljardenstroom naar Griekenland ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon de Gucht is (voorlopig) buiten schot.

 

Gisteravond werd Napoleon de Gucht opgevoerd in het politiek-correcte 0000-avondjournaal.  Hij kwam de kijkerds vertellen, dat naar aanleiding van de ACTA-maatregelen (bestrijding van namaakgoederen) geen haar op zijn hoofd er aan denkt, de acties uit te breiden om controle te krijgen op het internet. Een man die in zijn privéleven herhaaldelijk in opspraak komt wegens financiële praktijken met een kwalijke geur, bezit nog weinig geloofwaardigheid. Bespaar ons aub beeld en geluid van dit hoofd van het Incassobureau De Gucht & C°.  Vroeg of laat loopt het fout met dat arrogante mannetje dat zichzelf verheven acht boven de wetten voor het klootjesvolk.

Hierna het officiële Belga bericht.

De zaak rond Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht, die vervolgd wordt voor belastingontduiking, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De Gentse rechtbank wil eerst het eerste vonnis, dat oordeelde dat het bankgeheim mocht worden opgeheven, behandelen alvorens dieper in te gaan op de zaak rond de belastingontduiking. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) beschuldigt De Gucht van belastingontduiking en wil daartoe de bankrekeningen van de Europees commissaris en zijn vrouw gebruiken als bewijs. Maar Karel De Gucht beroept zich op zijn bankgeheim.

De BBI haalde het in een eerste rechtszaak voor de rechtbank van Gent, die niet inging op de vraag om de nieuwe wet rond de opheffing van het bankgeheim voor te leggen aan het Grondwettelijk Hof. De Gucht ging in beroep tegen dat vonnis. "Een datum voor deze behandeling voor het hof van beroep van Gent is er echter nog niet, waardoor de zaak ten gronde voor de rechtbank van eerste aanleg voorlopig voor onbepaalde tijd is uitgesteld", aldus Mieke Dossche, persrechter bij de Gentse rechtbank, vandaag.

Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsland herrijst

 

Terwijl de Griekse situatie steeds grimmiger wordt, gaat het in IJsland steeds beter. Blik op een klein economisch wonder.

Vraag een IJslander hoe het gaat met zijn land en hij begint over vis. Zo ook Bjarni Brynjólfsson. ‘De visserij gaat goed’, is het eerste wat hij zegt. ‘En er zijn meer dingen die hier momenteel eigenlijk best goed uitpakken. We consumeren weer wat meer. Het toerisme trekt aan. Er zit beweging in de onroerendgoedmarkt en de IJslanders reizen weer.’

Hoewel, bij dat laatste heeft Brynjólfsson een kleine kanttekening. ‘Als we naar het buitenland gaan voelen we ons arm. Een biertje in Kopenhagen kost ons nu omgerekend 1.600 IJslandse Kroon (bijna 9 euro), dat is twee keer zoveel als voor de crisis.’

Cowboys

Ruim twee jaar geleden sprak De Pershem ook. Toen lag zijn land aan diggelen en was Brynjólfsson nog hoofdredacteur en columnist bij het Engelstalige tijdschrift Iceland Review in Reykjavik. In scherpe bewoordingen bekritiseerde hij destijds de veroorzakers van de IJslandse bankencrisis. Hij vertelde hoe een klein groepje ‘financiële cowboys’ zijn land ruïneerde. ‘Ze leenden en leenden en namen alles over wat ze voor de voeten kwam. Het was één groot piramidespel.’ De toekomst zag hij somber in. ‘Wij willen als IJslandse burgers niet opdraaien voor de wandaden van een groepje van misschien vijftig IJslanders, die dachten dat ze wel even in een paar jaar de hele wereld konden opkopen.’

De Brynjolfsson die nu aan de telefoon hangt heeft een nieuwe baan. Lachend: ‘Ik werk nu bij het grootste bedrijf in IJsland.’ (Hij is hoofd communicatie bij de gemeente Reykyavik). Ook is hij optimistischer. ‘We klimmen hier langzaam uit.’

Zijn optimisme lijkt terecht. Kredietbeoordelaar Fitch verslapte vorige week nogmaals zijn cijfermatige wurggreep op het eiland. Het oordeel werd naar boven bijgesteld, van BB+ naar BBB-. ‘De vooruitzichten voor IJsland zijn stabiel’, aldus Fitch.

Daarnaast kwamen begin deze week de werkloosheidscijfers naar buiten. Klein minpuntje: er zijn iets meer langdurig werklozen. Aan de andere kant: er kwamen vorig jaar ruim duizend banen bij. Dat lijkt weinig, maar IJsland telde eind 2011 in totaal 12.700 officiële werklozen (op een beroepsbevolking van 183.200 mensen). In 2011 lag het werkloosheidspercentage rond de 7 procent, in 2010 was dat nog 7,6 procent.

Maar het zijn vooral de algemene cijfers over de 13 miljard dollar grote IJslandse economie die verwondering wekken. In 2009 kromp die nog met 6,7 procent. Vorig jaar schreef het eiland een groei van 2,9 procent in de boeken. Trefwoorden: aluminium, visserij en groene stroom. Volgens schattingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zal de IJslandse economie ook dit jaar en volgend jaar met 2,4 procent groeien. Voor de Eurozone voorspelt de OESO een magere groei van 0,2 procent.

Gevraagd door de BBC naar de wonderbaarlijke herrijzenis van zijn land, antwoordde de IJslandse minister van Financiën Steingrímur Sigfússon vorige week met een misschien wel typisch IJslandse open deur: ‘Een klein bootje draait nu eenmaal sneller om dan een groot schip.’ Toch had ook dat kleine bootje nu lekgeslagen naast de zinkende Griekse olietanker kunnen liggen. Of erger nog: op de bodem van de zee.

Waarom dat niet gebeurde? De IJslanders dachten eerst aan zichzelf. Voor een bail-out van hun zwaargetroffen banken was geen geld, dus die lieten ze – met een schuld van 85 miljard dollar – omvallen. Vervolgens nam het land razendsnel een noodwet aan die bepaalde dat de tegoeden van gewone IJslanders bij banken als eerste moeten worden uitbetaald. Dit gebeurde nog voordat andere (buitenlandse) schuldeisers – waaronder de Icesave-spaarders – konden aankloppen. Daarnaast sloten de banken een deal met de regering om huishoudens een groot deel van hun schulden kwijt te schelden. Ook werd de IJslandse kroon gesteund en werden aan buitenlandse valuta gekoppelde leningen verboden.

De val van de kroon had een bijzonder gunstig effect op de export. ‘Daardoor was er veel onzekerheid, de economie kon wel doordraaien’, zegt Brynjólfsson.

Bescheiden

En dan rijst dus de vraag: is het IJslandse recept ook iets voor Griekenland of andere getroubleerde eurolanden? Volgens de IJslandse minister Sigfússon niet. ‘Mensen moeten voorzichtig zijn met vergelijkingen tussen IJsland en Griekenland, Portugal, Spanje en Ierland’, zei hij vorig jaar tegen persbureau Bloomberg. ‘IJsland moet bescheiden zijn met adviezen aan andere landen, zeker wanneer het om bankieren gaat. Pogingen om onze omstandigheden van toen tot een soort exportproduct te maken zijn onverantwoordelijk.

Bron : http://www.depers.nl/economie/632209/IJsland-herrijst.html

Hoe kwam het ook al weer ? Een ‘drijvend hedgefonds’ werd IJsland wel genoemd. Zo groeide Icesave-moeder Kaupthing van 2000 to 2006 (op geleend geld) met maar liefst 100 procent. Van 2004 tot 2008 werden meer huizen gebouwd dan in het hele voorgaande decennium. Er werden in IJsland meer Range Rovers verkocht dan in ?Denemarken en Zweden ?samen. En toen stortte alles in. Inmiddels heeft het IJslandse Openbaar Ministerie meer dan negentig verantwoordelijken aangeklaagd, onder wie de bazen van de toenmalige grootste banken. Ook oud-premier Geir Haarde wordt vervolgd – het eerste voormalige staatshoofd dat zich moet verantwoorden voor zijn rol in de crisis. PST : Bij leven en welzijn zal de Angeltjesredactie zich tijdens de jaarlijkse vakantie de visu gaan overtuigen hoe het er aan toegaat in IJsland.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.130 miljard voor Griekenland en toch ratingverlaging

 

Dat de 130 miljard euri die Europa Griekenland toestopt een plaaster op een houten been is, wordt vandaag bevestigd door het ratingbureau Fitch, een collega van Standard & Poors. 

Hellas zakt helaas verder de dieperik in  met een compleet ongeloofwaardige C-classificatie. Fitch doet dat niet zomaar om de Grieken nog wat verder de chaos in te trappen, maar haalt geloofwaardige argumenten aan. Een van de voornaamste is dat het land op korte termijn opnieuw in gebreke zal blijven.  Wat onze Nederlandse blogcollega Xander al wist te vertellen de dag van het grote akkoord door de Euopese financieministers en dat wij volmondig bijtraden. Over een aantal maanden, wellicht eerder, zal er opnieuw een vraag komen voor een bedrag van 50 tot 100 miljard.

De bijdrage van het land B beloopt in de laatste reddingsoperatie 2,75 miljard of € 250 per inwoner. 

Hierna de tekst van het artikel over Finch dat we vonden bij Beursduivel :

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietstatus van Griekenland woensdag verlaagd van CCC naar C. Die status wijst erop dat Fitch verwacht dat Griekenland op korte termijn in gebreke zal blijven.

De verlaging hangt samen met de schuldverlichting die van banken en andere investeerders met Griekse obligaties wordt gevraagd. Onder druk van de eurolanden vraagt Griekenland investeerders om hun obligaties in te ruilen tegen nieuw schuldpapier, dat ruim de helft minder waard is dan de oorspronkelijke leningen. Door de lagere rente op die nieuwe obligaties loopt de totale afschrijving op tot ongeveer 75 procent.

Fitch wijst er op dat Griekenland de oorspronkelijk als vrijwillig geoormerkte afschrijving via wetgeving wil afdwingen. De uitruil komt volgens de kredietbeoordelaar neer op wanbetaling, waardoor de rating van Griekenland na de uitvoering van de schuldverlichting verder wordt verlaagd tot 'restricted default' (beperkte wanbetaling).

De lagere rating komt niet als een verrassing. Naast Fitch waarschuwden de kredietbeoordelaars Moody's en Standard & Poor's eerder al dat de schuldendeal met de Grieken als wanbetaling wordt beschouwd. Volgens een analist van Fitch moet de verlaging dan ook vooral worden gezien als een procedurele stap.

Na de uitvoering van het schuldenplan zal Fitch de kredietwaardering van Griekenland opnieuw onder de loep nemen. ,,Er zal dan een lage, speculatieve waardering uitkomen'', aldus de analist. Een speculatieve rating duidt op een kredietwaardering B of BB.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie ten dienste van het volk en niet van de politiek

 

De Metropolitan Police Service (MPS) lijkt wel verlamd.  Zoals een konijn naar een lichtbak staart de “Met” naar het politiek-correcte dogma. 

De MPS heeft nochtans een geschiedenis om trots op te zijn.  Opgericht door Sir Robert Peel in 1829, telde de dienst einde 2011 ca. 49.000 personeelsleden binnen een gebied van 620 sq mi (1.606 km2) met 7.2 miljoen inwoners.  Vergane glorie: de MPS struikelt van de ene zelf veroorzaakte crisis in de andere en verzwakt daarmee haar vermogen de echte misdaad te bestrijden.  De politiediensten zijn veel te lang in de ban geweest van een gevaarlijke cocktail van slecht bestuur, politiek-correcte dogma, verkeerde prioriteiten en tactische incompetentie.

Kevin Hurley, voormalig Detective Chief Superintendent, windt er geen doekjes om:

De tekortkomingen van de MPS kunnen niet beter geïllustreerd worden dan door het geval Jamshid Ali Dizaei, de notoir corrupte politie-officier met dubbele Iraans-Britse nationaliteit, die op 13 februari voor de tweede keer naar de gevangenis gestuurd werd wegens obstructie van het gerecht.  Slechts een organisatie, die geobsedeerd is door het credo van diversiteit en gebrek aan morele integriteit kon toestaan dat een opschepperige, criminele bullebak als Dizaei zo hoog in de hiërarchie kon opklimmen tot een leidinggevende positie.  Zijn carrière leest als een science fictionverhaal: de laatste jaren werden getekend door diverse aanklachten tegen hem met als gevolg processen tegen de MPS, tegen de media, tegen privé personen, veroordelingen, vrijspraken, dreigementen en racismeverwijten, tv- en radiogesprekken, boekpublicaties… met telkens een promotie als gevolg.  Hij is binnen de MPS het symbool geworden van de politiek-correcte verrotting.  Telkens hij van een crimineel feit beschuldigd én veroordeeld werd ging hij in de tegenaanval met het mantra “racisme”.   Er wordt te dikwijls vergeten dat de plicht van de politie eruit bestaat de Britse bevolking te beschermen. 

In plaats van grondige beslissingen te nemen, zoals Dizaei tot de orde te roepen, zinkt de politietop weg in politieke manoeuvers om hun eigen vel en carrière te redden.  De top van de Met is besmet met een cultuur van lafheid die verpakt wordt als pragmatisme, waar criminaliteitsbestrijding niet meer op de eerste plaats komt.  De grootste verliezers van deze aanpak zijn niet alleen de Britse burgers maar ook de agenten op straat, die door hun egoïstische, carrièrejagende leidinggevende officieren ondermijnd worden. 

Kevin Hurley zegt dat hij niets dan afschuw voelt voor de Dizaei saga.  In 2008 beschuldigde Dizaei een Iraaks zakenman van aanranding, een leugenverhaal dat tot twee processen en de tweede veroordeling van Dizaei zou leiden.  Eigenlijk ging het gewoon om geld.  Dizaei had toen intern al een reputatie van oneerlijkheid, corruptie en misbruik van zijn ambt.  Praktisch iedereen wist dat hij niet deugde, maar hij speelde telkens de racismekaart uit om zijn doel te bereiken, ongeacht de rechtmatigheid of integriteit van zijn methodes.  In een klimaat van beschuldigingen van “geïnstitutionaliseerd racisme” voldeed hij aan de wensen van de politietop die wanhopig op zoek was naar officieren uit etnische minderheden. 

Dizaei was een absolute meester in het bespelen van racismeschuldgevoel om elke beschuldiging van zijn agressieve houding de kop in de drukken.  Zo was hij voorzitter van de National Black Police Association, een uitgelezen instrument om de MPS naar zijn pijpen te doen dansen. 

Dizaei zelf werd de wet.  De terughoudendheid van de MPS om tegen hem in te gaan droeg ertoe bij dat hij zich onoverwinnelijk beschouwde.  Zelfs de Onafhankelijke Politie Klachtencommissie, die meestal maar al te bereidwillig de politiek-correcte code hanteert, drong aan om disciplinaire maatregelen te nemen maar de top was te bang want het zou hun eigen carrière kunnen beschadigen.  Zij waren niet bereid risico’s te nemen door de strijd aan te gaan met een tegenstander die elke kritiek tot een racismeklacht omboog.  Ieder ander zou ontslagen geweest zijn.

Hij promoveerde met een proefschrift waarmee hij de MPS rechtstreeks racisme verweet en in 2007 schreef hij een autobiografisch boek “Not one of us”, met zware kritiek op de MPS.  In plaats van ontslagen te worden wegens grof onloyaal gedrag kreeg hij een promotie.  Ongelooflijk: kunt u zich een firma voorstellen waarin een stafmedewerker geld verdient door de reputatie van zijn werkgever om zeep te helpen?  Zijn onschendbaarheid kweekte een ego die legendarisch was in politiekringen.  Zo beschuldigde hij bv. twee agenten zijn privé wagen beschadigd te hebben.  Na onderzoek bleek dat de schade veroorzaakt was door één van zijn vele maitresses. 

Zijn arrogantie was torenhoog; hij had geen enkel gevoel voor de openbare dienst, geen enkel besef van fatsoen, een bruut in uniform, die ooit de moeder van één van zijn minnaressen bedreigde haar “als een hond” te zullen ombrengen.  Maar hij was intelligent, zo intelligent dat hij meer dan tien jaar de MPS onder druk kon zetten. 

En politieke correctheid lag – natuurlijk – aan de basis van de lafhartige manier waarop de razende bendes plunderaars en brandstichters, vele van allochtone afkomst, werden behandeld tijdens de rellen afgelopen zomer.  Verlamd door politieke correctheid en racismebeschuldigingen, bang om verantwoordelijkheid op te nemen voor controversiële maatregelen om de openbare orde te herstellen, liet de politietop toe dat het tuig de straten gedurende vijf dagen terroriseerde vooraleer in te grijpen.  De bevolking verdient een andere politiemacht. 

De nieuwe commissaris, Bernard Hogan-Howe, die Liverpools straten schoon veegde, is de nieuwe hoop van de Met.  Hij zoekt niet de verering van de politici en hij heeft echte ervaring van operationele acties.  Veel te veel hoge officieren bezitten niet zijn qualificaties.  In feite is het dikwijls eerder omgekeerd: juist door het vermijden van confrontaties zijn ze op de hoogste treden van de politie-rangorde geraakt. 

Londen hoopt dat de komst van Bernard Hogan-Howe en de neergang van Dizaei een nieuw tijdperk inluiden, een tijdperk dat tegemoet komt aan de verwachtingen van de bevolking in plaats van aan de eisen van de politiek.

Floriaan Terbeke

Bron: Dailymail, Wikipedia


22-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders en zijn Oost-Europees meldpunt

 

De secretaris-generaal van de Raad van Europa, Thorbjørn Jagland, heeft een brief gestuurd naar de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD). Jagland vraagt daarin opheldering over het PVV-meldpunt voor overlast van Oost-Europeanen.

Xenofobisch
Jagland vindt dat het kabinet duidelijk moet maken wat het van de PVV-website vindt. Premier Mark Rutte (VVD) heeft gezegd geen zin te hebben om te reageren op alles wat PVV-leider Geert Wilders doet. Rutte noemt de site een partijaangelegenheid.

Volgens Jagland wordt het meldpunt 'door velen beschouwd als xenofobisch', omdat het alleen klachten verzamelt over Midden- en Oost-Europese burgers.

Vrijheid van meningsuiting
De secretaris-generaal zegt het recht op vrijheid van meningsuiting van de PVV te respecteren, maar dat hij zich zorgen maakt omdat de site van een partij is die Nederlandse kabinet gedoogt. Jagland hoopt dat het kabinet zich alsnog zal distantiëren van het meldpunt.

Tot zover dit bericht uit Elsevier. En wat vinden de Angeltjeslezers over het initiatief van de PVV ? Zie onze poll.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans over zijn VB en de N-vA

Uw partij het zeer moeilijk om te herstellen van de verkiezingsnederlaag van vorig jaar. Maakt u zich zorgen?

Annemans: De N-VA is nu eenmaal aan haar opgang begonnen op een moment dat mijn partij problemen had, en dat heeft ons veel stemmen gekost. Maar ook Bart De Wever heeft het eeuwige leven niet. De laatste peiling zag er trouwens alweer beter uit: de N-VA ging evenveel achteruit als wij vooruit.

Maar de N-VA houdt wel nog altijd 37 procent over terwijl uw partij dezer dagen amper boven de 10 procent uitkomt.

Annemans: Natuurlijk staat de N-VA nog altijd sterk. Maar uiteindelijk zal die partij wel moeten bewijzen dat ze het verschil heeft gemaakt en haar beloftes aan de kiezer heeft kunnen inlossen. Voorlopig staat de N-VA nog altijd aan de zijlijn. Net als wij. Het grote verschil is dat De Wever wel degelijk geprobeerd heeft om mee te onderhandelen. Wel, straks mag hij aan zijn kiezers uitleggen wat zijn methodiek om tot een confederaal België te komen – want dat is blijkbaar wat hij tegenwoordig nastreeft – heeft opgeleverd.

Het Vlaams Belang heeft anders ook niet zoveel bereikt.

Annemans: Maar wij zijn wel altijd trouw gebleven aan ons standpunt: met België zal het nooit lukken. We zullen nu echt niet van gedacht veranderen om kiezers terug te halen bij de N-VA.

Uw voormalige partijvoorzitter, Frank Vanhecke, zei onlangs dat het Vlaams Belang een afspraak met de geschiedenis heeft gemist door geen samenwerking op te zetten met de N-VA.

Annemans: Frank Vanhecke roept tegenwoordig op om op de N-VA te stemmen en is in mijn ogen dus niet meteen een betrouwbare analist. (lacht) De N-VA heeft samenwerking met het Vlaams Belang trouwens altijd afgewezen en dat is een keuze die ik respecteer. De Wever wist heel goed dat hij aan de overkant van de taalgrens geen gesprekspartners meer zou vinden als hij met ons in zee ging. Uiteindelijk heeft de N-VA een halfslachtige houding aangenomen ten opzichte van het Belgische systeem. Aan de ene kant deed ze alsof ze er niet toe behoorde maar aan de andere kant werd ze wel groot dankzij dat systeem. Ik ben ervan overtuigd dat die tweespalt op den duur onhoudbaar wordt. De N-VA zal dus een keuze moeten maken: in het systeem stappen ten koste van haar verkiezingsbeloftes of erbuiten blijven.
                                    


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderstalige Rand

 

De cijfers over het aantal anderstaligen in het basisonderwijs in de Vlaamse Rand tonen op een frappante wijze aan dat de Vlaamse Rand verder ontnederlandst. Deze cijfers zijn niet nieuw: twee weken geleden werd hierover een zeer uitvoerig debat gehouden in de commissie onderwijs van het Vlaams Parlement.

Voor het Vlaams Belang heeft de Vlaamse overheid veel te lang laten betijen. De scholen zitten al veel langer met de handen in het haar, maar er werd nooit echt naar hen geluisterd.

De massale instroom van anderstaligen in het Vlaams onderwijs in de Rand, heeft uiteraard alles te maken met de massale anderstalige inwijking vanuit Brussel. De Vlaamse regering is er nooit in geslaagd hierop een adequaat antwoord te geven, en daar draagt bevoegd minister Bourgeois een grote verantwoordelijkheid voor. De hoeraberichten over het succes van de lessen Nederlands voor anderstaligen die met de regelmaat van een klok de wereld worden ingestuurd, worden immers steevast ingehaald door de realiteit op het terrein.

De mogelijkheden die de scholen vandaag hebben om de instroom van anderstaligen op te vangen of in te dijken, zijn ruim onvoldoende. Het moet mogelijk zijn, naar analogie met het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, voorrang te geven aan Nederlandstaligen. Daarnaast pleit het Vlaams Belang nogmaals voor het veralgemenen van taalbadklassen. Van anderstaligen die zich in een school aandienen, dient een taaltest te worden afgenomen. Indien blijkt dat leerlingen het Nederlands niet machtig genoeg zijn om op een normale wijze de lessen te volgen en te begrijpen, moet hen gedurende een jaar via een taalbadklas intensief het Nederlands bijgebracht worden, vooraleer zij het curriculum aanvatten.

Meer in het algemeen moet echter de instroom van anderstaligen in de Rand ingedijkt worden. Brussel schuift op dit ogenblik gewoon de problemen af op de Rand. Met de demografische evolutie die zich aandient, zal dit fenomeen nog toenemen. In plaats van dit lijdzaam te ondergaan, moet de Vlaamse regering eindelijk een beleid voeren waarbij het Brussels Gewest op zijn verantwoordelijkheid gewezen wordt, en een woonbeleid ontwikkelen waarbij de Nederlandstaligen niet alleen in de Rand blijven wonen, maar er ook terug komen wonen.

In elk geval tonen deze cijfers, voor zover nog nodig, aan dat het Vlaams Randbeleid tot nu toe gefaald heeft.

Joris Van Hauthem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen VERONTSCHULDIG ONS VOOR HET KLEINE LETTERTYPE DAT U ZELF EVEN ZAL MOETEN AANPASSEN. WIJ ZOEKEN ONZE WEG NOG.

Po-co rechters in NL (en bij ons ?)

Vanmorgen bij het overlopen van de TXT-NOS las ik een pagina die een vonnis beschreef dat recentelijk door een Nederlandse rechter werd uitgesproken. Ik wou na het verorberen van een zacht gekookt eitje en het uitslurpen van een vers bakje troost deze pagina uitprinten maar tot mijn verbazing was deze niet meer beschikbaar.

Het ging over een Jood die ergens in Nederland op een zaterdag om een of andere reden zijn indentiteitskaart moest tonen. De man in kwestie bleek deze niet op zak te hebben en werd daarom terecht geverbaliseerd. Onze joodse medemens had dit zo niet begrepen en beriep zich op zijn religie die stelt dat men op de sabbath geen papieren op zak mag hebben. Niets!...alleen een zakdoek.

De zaak kwam voor de strafrechter en deze (onder invloed van snuif en spuit ?) deed een opmerkelijke uitspraak en stelde onze Jood in het gelijk : de wetten van de religie staan boven de wetten van het land. Nou moe... dat moet als buikdanseressenmuziek in de oren van menig baardige keppeltjesdragers geklonken hebben. Uiteraard en gelukkig maar is het openbaar ministerie stante pede in beroep gegaan tegen deze waanzinnige rechterlijke uitspraak, zoniet was het hek daar helemaal van de dam.

Echter zijn het wel zulke "gekkenrechters" die met hun waanzinnig gelul de lont brandend houden. Ook in dit onland zijn er zulke individuen te vinden die men beter in de kelders van de just-is just paleizen als "classeur" zou tewerkstellen, dan hen vonissen te laten vellen.

Senior

*****

Vakantie

Toch prachtig, niet ? Het land loopt in de vernieling als gevolg van onbekwaamheid en wanbeleid maar voor de veroorzakers van al die ellende , de politiekers, is niets aan de hand : zij zijn op vakantie.

De mediageile Vermassen blijft de schoonvader van de vermoorde S. Saelens verder verdedigen.  Mocht ik in die schoonvader zijn schoenen staan dan zou ik 2x nadenken want bij die mediageile Vermassen is “vermoeden tot schuldig zijn” al voldoende om 30 jaar de petoet in te vliegen, vraag het maar aan Els Clottermans.

De slaapmuts uit Brussel, de huidige voorzitter van de Europese raad die zich graag president laat noemen alhoewel hij dat niet is, blijft nog 2 jaar langer (wat een ellende) op post, dus nog 24 maanden ± 25.000 europer maand  in de pocket. Men zou voor minder glimlachen en zever uit zijn botten kappen.

Jean

*****

Over Griekenland en Denemarken

Griekenland is door zijn corruptie en wanbeleid in een bodemloze put gezonken. Waren het niet de socialisten die regeerden ? In ieder geval dat land moet geholpen worden . Ik spaar reeds mijn zilverpapier. In de toekomst zal alvast op den toog van elke winkel inplaats van een negertje , een griekje te zien zijn die zijn hoofdje op en neer buigt telkens ge er een eurocentje in de gleuf steekt ! Hopelijk wordt dat land dan ook , ooit eens onafhankelijk van zijn zogezegde weldoeners.

Het Deens prinsesje mag nog van geluk spreken dat die amateur gluurder naast haar niet DSK was.

René

*****

Men zegge het voort

Inderdaad Freddy ,u hebt een punt met te beweren hoe kleiner de organisatie hoe groter te kans op democratie. Nog een voorbeeldje dat volledig uit zijn verband gerukt is. Vorige zondag nog een gesprek gehad met de voorzitter van het VB ,Bruno Valkeniers mbt de door het Belang tegen gestemde rookwet in cafes. 

Hoe kan het bv dat een zelfstandig uitbater zonder personeel onderworpen kan worden aan wetten die zijn ontworpen om personeel op de werkvloer te beschermen tegen de schadelijke lucht van tabak ?  De wetgever gaat hier duidelijk zijn boekje te buiten , maar ook dat noemt men democratie zeker ? Trouwens een van de basis principes van democratie ,waar men het heeft over de meerderheid die altijd gelijk heeft ,is reeds langer uitgehold .Want in het belang van de door de meerderheid goedgekeurde goede zeden en moraal kan er hier van worden afgeweken .

Een beter voorbeeld van dat wordt door hen geleverd met een democratisch verkozen partij als het VB van elke deelname uit te sluiten .Democratie is tot een instrument omgesmeed en wordt nu gebruikt om allerlei in hun kraam passende maatregelen in ons gat te gieten , niet meer, niet minder.

Vriendelijke groet Stingray

*****

Generaals besmet door po-co inzichten

Vandaag verscheen in de media het bericht over dè oplossing die bedacht werd door de legerleiding in Afghanistan i.v.m.het koran incident. Alle militairen die onder ISAF bevel staan in dat prachtland zullen een "verplichte" cursus over de koran moeten volgen om alzo beter met religieus materiaal vandie godsdienst van de opperste waanzin te leren omgaan.Nu nog enkel hal-hal munitie gebruiken en een absoluut staakt het vuren tijdens de ramadan en andere islamietische feestdagen. Wat een zootje zandkruipers zijn die generaals geworden zeg.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemiste carrière ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stagiaire Euro-commissaris met glans geslaagd

 

Bachelorstudente Internationale Betrekkingen Mariska Lodenbach (21) kijkt met tevredenheid terug op haar deeltijdstage als Eurocommissaris van Institutionele Betrekkingen. Zes maanden lang mocht Mariska zich drie dagen per week bezighouden met de nieuwe financiële infrastructuur van de Europese Unie.

Mariska had een gevarieerd takenpakket. Naast licht administratieve werkzaamheden en het verzorgen van de koffie hield ze multilateraal toezicht op de begrotingssituaties van de lidstaten en de coördinatie van het economisch beleid. Al doende specialiseerde ze zich in de stabiliteits- en convergentieprogramma’s om de buitensporige tekorten van de overheidsadministraties beter te stroomlijnen.

“In het begin dacht ik: kan ik dit allemaal wel? Ik had geen enkele ervaring met administratie. Aanvankelijk durfde ik dan ook nauwelijks een vrije dag op te nemen, omdat ik dacht dat alles van mij afhing. Gaandeweg word je daar flexibeler in.” Ook op andere vlakken heeft Mariska zichzelf zien groeien. “Als je regeringsleiders en vakministers van verschillende lidstaten aan de gemaakte afspraken moet houden, is dat ontzettend goed voor je sociale vaardigheden. Daar heb je later weer voordeel van als je de arbeidsmarkt op gaat.”

Mariska kwam naar eigen zeggen in een gespreid bedje terecht. “Ik was erg blij dat ik meteen een ambtelijk apparaat tot mijn beschikking had. Tijdens mijn vorige stage in de gemeentebibliotheek van Boekel moest ik echt alles zelf doen.’ Met name het gebrek aan regie en coördinatie binnen de Commissie ervoer Mariska als een verademing. ‘Dat doelgerichte aangestuurde werken binnen een enthousiast team is helemaal niets voor mij. Laat mij maar lekker mijn ding doen.”

“Het prettige aan de Europese Commissie is dat je niet meteen afgerekend wordt op catastrofale fouten. In de eerste week presenteerde ik bijvoorbeeld een beleidsplan waarvan ik later hoorde dat het jarenlange economische krimp zou betekenen voor de eurozone. Toch maakten mijn collega’s daar geen groot drama van, alle begin is immers moeilijk. Dat gaf me veel vertrouwen.”

Stagebegeleider José Manuel Barroso complimenteert zijn voormalige leerlinge. “Mariska heeft geholpen de logica van het stabiliteitspact aan te scherpen en een raamwerk te ontwerpen voor een efficiënt begrotingsbeleid. Lidstaten die de komende tien jaar financieel over de schreef gaan, kunnen nu rekenen op keiharde sancties. Daar mag ze best trots op zijn.”

Door de stage heeft Mariska de smaak te pakken. “Ik ga volgend semester een vak volgen in Europese studies. Ik wil eindelijk wel eens weten hoe dat nou precies zit met al die verschillende landen waar je zoveel over hoort.”

Bron : speld.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische wijzigingen

 

Seniorennet heeft een aantal technische wijzigingen aangebracht aan de blogs, langs de kant van de editors.  Wij werden tot hiertoe nog niet verwittigd en zijn nu zelf op zoek naar de veranderingen waarvan wij hopen dat het verbeteringen zullen zijn.

Er werd ondermeer aan de opmaak en het lettertype gesleuteld, wat rechtstreeks het uitzicht van de artikels beïnvloedt.  Het uitlijnen van artikels is momenteel niet meer mogelijk.  Gelukkig hebben we na een dag zoeken ontdekt dat er een nieuwe manier is om video's te plaatsen : gelukkig betreft het enkel een interne verandering.

Als een en ander nog even mank blijft lopen, gelieve ons te verontschuldigen. Wij komen pas na de middag terug. Vanmorgen is er technisch overleg : het zal er weer stuiven tussen de pc-maniakken en de onwetenden.

De Angeltjes redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidatuur Marine Le Pen aan een zijden draadje

 

Alles wat de Franse traditionele politici kunnen ondernemen, om het succes van het Front National te counteren, wordt uiteraard in stelling gebracht. Het probleem van Marine Le Pen (dat ook haar vader kende) heeft te maken met de vereiste 500 handtekeningen van burgemeesters die nodig zijn om deel te nemen aan de presidentiële verkiezingen.  De bekendmaking van de lijst met die moedigen dreigt zich tegen die weldenkende democraten te keren. Op ongeveer 1 maand voor de definitieve neerlegging van de kandidatuur heeft het FN 430 toezeggingen.

Het zou wat moois zijn, mocht Le Pen niet kunnen deelbnemen aan deze verkiezingen. In de peilingen staat zij op nummer drie.  De commotie rond de chantage die uitgeofend kan worden op wie officieel haar kandidatuur steunt, valt voorlopig in het voordeel van het Front National.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 788)

 

Jan Modaal en de doorsnee hardwerkende productieve kiezer zijn steeds de sigaar

Het is bijna niet te begrijpen hoe onverschillig de kiezer blijft voor de oneerlijke gebeurtenissen in onze samenleving. Wij blijven erbij dat hoe kleiner een organisatie is hoe meer kans dat ze democratisch is. We denken hierbij aan een eenmanszaak; een familie of een familiale onderneming. Hoe groter een organisatie wordt hoe meer kans op allerlei misbruiken.
Het volstaat te kijken naar grote organisaties zoals b.v. de kerk, allerlei ministeries of zelfs instellingen zoals de Koninklijke Voetbalbond.

Men verwacht van de gelovige dat die zijn duit in het zakje steekt; van de belastingbetaler dat die zijn verschuldigde belastingen ophoest en van de voetballiefhebber dat die zijn club op de ene of de andere manier steunt. Maar aan de top van al die grote organisaties leven de leiders in pracht en praal. Zij hebben  medewerkers tot hun beschikking gaande van dienstboden tot secretarissen of privé-chauffeurs. Meestal genieten ze een riant inkomen dat ze zich  levenslang hebben verzekerd. Het zijn deze lui die in eerste klasse of businessklas vliegen tenzij ze gebruik maken van privé-vliegtuigen om zich te verplaatsen.

Zelden beschikken ze over grote vaardigheden maar  zij zijn aan de top geraakt door sluwheid. Daarbij was het een must om regelmatig op het juiste paard te wedden of naar de juiste pijpen te dansen. Waren ze werkelijk bekwaam geweest, hadden ze voor het beroep van bakker; beenhouwer of chirurg gekozen.

We dachten aan deze vormen van oneerlijke verdeling van de wereldse goederen toen we  lazen dat onze nieuwe Messias, Elio Di Rupo, beslist heeft om er persoonlijk op toe te zien dat de toekenning van een aantal vetbetaalde jobs, die eerstdaags worden toebedeeld bij 49 staatsinstellingen en overheidsbedrijven, evenwichtig zal verlopen. Zo staat hij er op dat er een evenwicht wordt nageleefd tussen Vlamingen en Walen; tussen mannen en vrouwen; en zeker tussen de verschillende politieke kleurenpartijen. Dat er niet gesproken wordt over de enige norm die feitelijk zou moeten tellen namelijk de "bekwaamheid" blijkt zelf de journalisten die over dit "evenwicht" schrijven te ontgaan.

Deze vorm van politieke benoemingen ligt nu juist aan de basis van ons corrupt systeem. Dat al die leiders dagelijks spreken over naastenliefde; iedereen gelijk voor de wet of solidariteit zonder er bij te vertellen dat deze begrippen nooit op hen zelf van toepassing zijn en dat ze rustig en bijna onbeperkt en steeds ongestraft kunnen verder graaien in de gemeenschapskas blijkt niemand meer te storen.

Als jarenlang slachtoffer van het zogenaamde cordon, datvreselijk ondemocratisch is, weten we waarover we spreken. Kiezers die stemmen voor partijen die dat cordon in stand houden en die politieke benoemingen blijven goedkeuren, verdienen niet beter dan in een corrupt systeem, zoals het onze, te moeten verder leven.

Dat het hoog tijd wordt dat ze hun ogen, bij een volgende verkiezing, gaan openen om eindelijk te helpen een einde te stellen aan dit verfoeilijke systeem, en daardoor terug een toekomstperspectief bieden aan hun kinderen en kleinkinderen, staat als een paal boven water.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dehaene niet aanwezig bij presnetatie Dexia jaarcijfers

Ex-premier Jean-Luc Dehaene zal als voorzitter van de raad van bestuur niet aanwezig zijn bij de presentatie van Dexia's jaarcijfers, overmorgen in Parijs. Daar wordt de eindbalans van het rampjaar 2011 voorgesteld aan analisten en pers. Volgens Les Echos zal die bloedrood kleuren, met een astronomisch jaarverlies van 12 miljard euro. De presentatie van de rode cijfers laat Dehaene over aan CEO Pierre Mariani.

Bestuursvoorzitter Dehaene zal niet aanwezig zijn bij de presentatie van Dexia’s cijfers van rampjaar 2011 
Voorzitter Dehaene en CEO Mariani vormden de voorbije jaren nochtans een vast duo op persconferenties en aandeelhoudersvergaderingen van de geplaagde Frans-Belgische financiële groep. Zij werden begin oktober 2008 ook samen benoemd, na de overheidsredding van Dexia.

Maar deze keer moet de Fransman het maar alleen zien te klaren. Dehaene moet die dag immers "naar het buitenland vertrekken", meldt de persdienst. Volgens de ex-premier zelf moet daar niets achter gezocht worden. De presentatie van de jaarcijfers is eerder iets voor het dagelijkse management, vindt hij, en minder voor de toezichthoudende raad van bestuur.

Dehaene: "Ik ben daar in het verleden slechts uitzonderlijk bij geweest. In meeste bedrijven geldt de regel dat dit door het management gebeurt."

Het wordt donderdag vooral uitkijken in welke mate Dexia's kapitaalbuffer is aangetast door de recente uitverkoop tegen lage prijzen en Griekse beleggingsverliezen. Als die buffer weggevreten is, verhoogt de kans dat de overheidsgaranties aangesproken moeten worden.

De Belgische belastingbetaler dreigt dan nogmaals een deel van de Dexiaverliezen te moeten dragen. Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) geeft pas na de presentatie donderdag commentaar.

De presentatie van de jaarcijfers vormt een van de laatste verplichte nummers van de huidige Dexiatop. Mariani en Dehaene hebben een mandaat dat officieel loopt tot 2013, maar algemeen wordt aangenomen dat ze over drie maanden, bij de algemene aandeelhoudersvergadering in mei, vervroegd zullen afzwaaien.

@ Emmanuel van Brussel




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!