Angeltjes
26-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale islampoll

 

IFOP (Institut Français d'Opinion publique)  heeft de resultaten bekend gemaakt van een uitgebreide poll over wat Europeanen denken over de islam. De gestelde vraag was:

Is de aanwezigheid van een moslimbevolking in Frankrijk/Duitsland/Nederland/UK …

Een gevaar voor de eigenheid van ons land (rood)
Een culturele verrijking voor ons land (blauw)
Noch het een noch het ander (geel)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie M.G. Schmidt lost het op.

 

Gisteren was het verhaal te lezen over een 15-jarige jongen die in een winkelcentrum ruim een uur wordt gegijzeld door een aantal jongeren, die, u raadt het al, overwegend van Marokkaanse afkomst zijn. Gedurende de tijd, dat ze hem vast weten te houden wordt hij gedwongen een aantal malen te pinnen. Nadat hij weet te ontkomen, belt hij 112.

Dit vond plaats in de gemeente met een van de meest ‘krachtdadige’ burgemeesters die ons land rijk is, Utrecht. De vader wenst anoniem te blijven, maar door een samenloop van omstandigheden zijn de crimineeltjes toch achter het adres van de jongen gekomen en een grote steen is al tegen het huis gegooid. De politie ‘vermoedt’ in welke hoek ze moeten zoeken, kortom het zijn ‘bekenden’.

Door dit bericht kreeg ik een artikel in Het Parool onder ogen. Het is weliswaar uit 2008 maar m.i. zeer actueel. Daarin stelt Prof. Dr. Theo Doreleijers, dat criminele stoornissen erfelijk zijn bepaald. “In Nederland zitten momenteel 2500 kinderen tussen de twaalf en achttien jaar een straf uit in een jeugdgevangenis of zitten daar met een kinderbeschermingsmaatregel. Marokkaanse jongeren zijn oververtegenwoordigd. De helft van deze kinderen recidiveert binnen twee jaar. Binnen vijf jaar blijkt zelfs tachtig procent te zijn gerecidiveerd.”

Maar nu komt het dames en heren, dit keer is het niet de schuld van Geert Wilders, maar het is onze eigen schuld, zegt de prof. Want: Het komt doordat hun ouders ‘veel stress’ hebben. ”Ze werden uit het arme, eenzame Rifgebergte naar Nederland gehaald, zonder enige begeleiding. Is het gek dat er nu problemen zijn? De Marokkanen zijn erg bang voor elkaar, maar nog meer voor de buitenwereld. Hun kinderen houden er een dubbele moraal op na. Ze liegen over alles. Ook de ouders ontkennen de problemen, uit diepe schaamte voor hun kinderen.”

Dus, WIJ haalden ze uit het Rifgebergte, WIJ joegen ze met zweepslagen, overvolle vliegtuigen in om hier te werken en in veel gevallen uitkeringstrekker te worden. WIJ hebben de crimineeltjes zelf gemaakt.

Gelukkig reikt deze kundige professor ook nog een oplossing aan.

Die bestaat uit een dagbehandeling voor de kinderen. Waarin wordt gewerkt aan zaken als communicatie tussen ouders en kinderen en sociale vaardigheden. “Laat de kinderen aan hun ouders, en omgekeerd, Annie M.G. Schmidt voorlezen om het taalbegrip te verbeteren en ook nog iets van de Nederlandse cultuur te leren. Laat ze met elkaar zwemmen en stuur de ouders mee. Dan leren ze meteen dat ze hun handen thuis moeten houden als er meisjes in het zwembad zijn. Geld speelt geen rol in deze kwestie,” vindt Doreleijers.

Fijn voor die 15-jarige jongen in Utrecht die zijn huis niet meer uit durft te komen, dat Annie M.G. Schmidt redding biedt. Ik wil niet spreken voor anderen, maar IK denk dat IK gek ben geworden…

http://www.artikel7.nu/maatschappij/marokkaanse-slaven.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen tegen islamisering bij Fox News

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kuiten smeren voor een multiple choice begroting

 

Volgens de laatste cijfers van de topambtenaren heeft de regering Di Rupo voor haar begroting nog minstens een kleine twee miljard euro extra nodig.

Dit als men rekent op een groei van +0,1%. Volgens de Nationale Bank en de Europese commissie is die groei er echter niet en wordt het voor dit land eerder een krimp van -0,1%, wat maakt dat Di Rupo er nog eens zo'n 380 miljoen bij mag tellen.

Ondertussen zijn er al een hele serie voorstellen ter zake gedaan en evenveel afgevoerd :

- De BTW verhogen, een voorstel van Vande Lanotte (SP.a).

- Een of meerdere indexsprongen maken, een voorstel van Open VLD.

- Een minimum taks voor bedrijven, een voorstel van de PS.

- Een tweede fiscale amnestie, een voorstel van de liberale partijen, dat - merkwaardig genoeg - de steun kreeg van Laurette Onkelinx, exact dezelfde die pleitte voor de minimumtaks voor bedrijven. Tante Laurette wil dus bonafide, goed werkende bedrijven extra belasten en de sjoemelaars een fiscale amnestie toekennen. We zullen dat maar Waalse, socialistische logica noemen, zeker?

Wie ook tegen dat laatste voorstel is, is onze vriend Beke, eindelijk terug uit carnavalverlof. Hij zegt het niet etisch verantwoord te vinden, maar de hoofdreden zal wel de hete adem van Nijntje Torfs in zijn nek geweest zijn. Partijgenoot De Crem heeft, weliswaar ten persoonlijke titel, ook enkele voorstellen gedaan :

- Een totale wervingsstop voor ambtenaren.

- De nationalisering van de kerncentrales.

- Het afschaffen van de feestdag van tweede Pinksterdag (nota bene: voorstel van een christen-democraat!).

Kortom, wie nóg ideeën heeft, mag die nu spuien. We maken een multiple choice begroting en zien wel hoe we eruit komen. De bedrijven extra belasten en de staat niet zelf laten besparen, is in elk geval uit den boze. Zeg dat De Croo Jr het gezegd heeft.

En zo evolueert het bij het opmaken van de begroting net zo als bij het hele akkoord over de nota Di Rupo. Er wordt niet hervormd, men rommelt alleen maar wat in de marge. Knip- en plakwerk, dat bij de eerste nieuwe tegenslag moet herhaald worden tot er straks helemaal geen ruimte meer is om het nog te doen. Dit alles in de veronderstelling, dat het bij Dexia niet van kwaad naar erger gaat. De tandem Leterme/Reynders heeft zich vorig jaar in deze zaak grandioos door de Fransen laten rollen en hen als het ware een carte blanche gegeven. Ondertussen hebben ze er wel voor gezorgd dat dit land garant staat voor meer dan 54 miljard euro (± 15% van ons bbp, terwijl dat voor Frankrijk in deze zaak slechts 2% is). Allemaal in ruil voor een belofte van de Dexia holding om jaarlijks enkele honderden miljoenen in de Belgische staatskas te storten, wat onze begroting met evenveel miljoenen zou ten goede komen.

Door een recordverlies in 2011 van meer dan 11 miljard euro en een schuld van nog eens 2 miljard, kan die holding dat geld nu niet meer betalen en wordt het gat in de Belgische begroting nóg eens met evenveel miljoenen groter. Als trouwens de door De Crem voorgestelde nationalisering van de kerncentrales even 'vlot' zal verlopen als die van Dexia België, mogen we ons hart vasthouden. De Franse energiebedrijven hebben de Belgische staat zeker al evenveel opgelicht als de Franse banken. Bij CD&V noemen ze dat 'goed bestuur'...

Guido van Alphen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld tijdens de week van de krokusvakantie door Senior

 

Deze week werden we dagelijks overspoeld met berichten over het uitdijende zwarte gat in de begroting van Elio, de mekkerende hese Freya, de kasteelmoord met in de hoofdrol Jef Vermassen,een Nederlandse prins en vader van twee kientjes die ondanks zijn (schijnbaar) hoog I.Q. enorm roekeloos was met het gekende gevolg, Antwerpen waar allochtonen weldra de burgemeester zullen leveren, de "beerput groep" van Gent, de leider met het zombie bakkes van een  prachtgroep die zich sharia4Belgium noemt en die verzet aantekent tegen zijn veroordeling, de samba dansers uit Braziliê die blijkbaar ook de weg naar ons OCMW gevonden hebben en die samen met de Grieken hun land de rug toekeren. Voor de Grieken is de Griekse koe uitgemolken, dus is het de hoogste tijd om een andere weide op te zoeken.

Maar bij dit alles zouden we haast vergeten dat in dit ooit eens aangename land, de criminaliteit in ons dagelijks menu de hoofdschotel is en blijft. Een kort overzicht van hetgeen ik deze week genoteerd heb.Let wel, de lijst is onvolledig om de sfeer niet helemaal te verpesten (hum!)

-In het centrum van Brussel is er een schietpartij met drie gewonden.De politie onderzoekt de zaak.
-Man steekt vrouw dood te Tienen.
-Brutale home-jacking bij 84-jarige op Luchtbal (Antwerpen)
-Man omgekomen bij steekpartij te Gent.
-Grote razzia door de Brusselse federale recherche die flinke buit oplevert aan kalasjnikovs en handgranaten.
-Twee gewapende mannen overvallen Pizza-hut te Wemmel.
-Tiger-kidnapping bij juwelier te Bastenaken door 4 gewapende en gemaskerde bandieten. Het is reeds de 4de keer dat de juwelier overvallen wordt.
-In Herstal wordt de politie onder vuur genomen door een met een kalasjnikov gewapende overvaller. Een agent wordt gewond in het been. De onverlaat kon ontsnappen.
-In Boom wordt een zestiger voor de fun zwaar toegetakeld door een groepje van 3 jongeren.
-In Binche wordt een wagen met een koppel met twee kinderen door een andere automobilist geramd en nadien beschoten, zo maar.
-Gewapende overvallers hebben het gemunt op de kassa van het Brusselse Jolly hotel en gaan er vandoor (volgens de media) met zo maar eventjes 150.000 euro.
-In Antwerpen moeten drie rechters nu zelf voor de rechter verschijnen op beschuldiging van "schriftvervalsing" in een belangrijke cocaînezaak, waardoor de drugsverkopers konden vrijkomen.
-In St-Niklaas wordt een taverne overvallen door 3 "jongeren". Zij konden later bij de kraag gevat worden. Een van hen was een veelpleger en was pas op vrije voeten.
-Jonge gewapende kerel overvalt Argenta-kantoor te Zemst (O-VL) en kan ontkomen met zijn buit.

Volgende week komen ook de witteboord criminelen terug op de proppen want dan openen de praatbarakken hun deuren.
 
Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart 2012 - Gulden Sinjoren

 

 

 Progamma:

18u. Tomatensoep met balletjes, Vlaamse stoverij met frietjes, rijstpap (€ 12.50 p.p.)

20u. Gastspreker Karel Van Camp over ’t Pallierke – vrij en vrank

Aansluitend muziek- en zangavond met Scalden en Jan Janssens

Toegang vanaf 20u. (€2 )

Locatie:

Zaal Gietschotel

Lode van Berckenlaan 179

Borgerhout

Inschrijvingen via:

Lieve Van den Berghe: 014/501785

Per E-post vlaamseavond@guldensinjoren.org

De inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling op rekeningnr. BE16 9791 6937 8874


25-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extralegale voordelen in het onderwijs : botox, liposuctie e.d.

 

Het staat vast dat een job in het onderwijs hoort tot de zwaardere beroepen, die niet alleen sporen nalaat op een overspannen gemoed.  Ook fysisch: diepe voorhoofdrimpels, Angela Merkelmondgroeven en een woedemasker.  Wie het betalen kan, laat de sporen van een voortijdig verouderingsproces door medische experten behandelen.  Wie geen geld heeft, die gaat ook naar een wonderdokter, op voorwaarde dat hij/zij als leerkracht in Buffalo te werk gesteld is.  Want rimpelbehandeling, liposuctie, borstvergroting of buikversteviging is daar voor de leerkrachten gratis.

Huid teveel na een drastisch dieet?  Geen probleem: de overbodige centimeters worden vakkundig weggesneden.  Een kraaienpootje, een denkrimpel, een lachtgroefje: weg ermee.  Wekelijks een botoxbehandeling en er valt geen oneffenheid meer te bespeuren.  Geen rimpel, geen gevoelsuitdrukking meer: een tijdloos masker. 

Het loopt echter de spuigaten uit.  Als het gratis is, moet het ook opgesoupeerd worden. Veel dramatischer dan overdoseringen of onoordeelkundig snij- en naaiwerk zijn de kosten van deze speciale dienstverlening aan leraars:  verleden jaar werden hiervoor rekeningen binnengebracht die in totaal $ 5.9 miljoen bedroegen.  Alsof het onderwijsbudget een overschot had: integendeel, er werd een put van $ 42 miljoen genoteerd.  Hoe is dit mogelijk?

De reden voor deze gratis extraatjes zit vervat in een clausule van het arbeidscontract der leerkrachten, die intussen al bijna 40 jaar ongewijzigd bestaat.  Ongeveer tien jaar geleden liep het contract eigenlijk ten einde, maar een nieuw contract werd tot op heden niet onderhandeld.  De leraars zouden zeer slecht betaald worden en zolang de stad niet met de leraars aan tafel zit om tot een nieuw arbeidscontract te komen zal men geen afstand doen van de gratis schoonheidsbehandelingen.

Het blijft af te wachten hoe het touw trekken om een loonsverhoging, resp. het voortbestaan van de rare clausule, zal evolueren.  Mocht de clausule verdwijnen, dan zullen enkele leerkrachten nog snel naar de medicijnman lopen om hun loon met een gratis facelift, botoxbehandeling, liposuctie of borstvergroting op te peppen. 

Volgens een Canadese studie verjongt een facelift het gezicht met 8.9 jaar.  Als we goed kunnen rekenen zou iemand van 50, die twee jaar na elkaar een facelift laat doen, er dan als een vlotte dertiger uitzien.   

“Gratis” Steve Stevaert heeft blijkbaar steken laten vallen.  We durven ons niet voorstellen hoeveel vrouwenstemmen hem dit zou opgeleverd hebben.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min. online, CNN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim-logica

 

 

Op een halve week meer dan 24 doden in Afghanistan bij de rellen in verband met de verbranding van enkele korans door VS militairen.  Ook in Pakistan wordt betoogd tegen deze heiligschennis.  Over de duizenden bijbels die verbrand en vernietigd werden, wordt met geen woord gerept.  De islam en zijn volgelingen maken zich buitensporig druk om symbolen (een gedrukt boek) maar hebben zelf geen cent eerbied voor mensenlevens. Wat zeggen wij nu weer ... Straks moet een of ander staatshoofd nederig zijn excuses gaan aanbieden, wat trouwens niets aan de zaak verandert.  De afkeer van het Westen en de drang om hier de zaken over te nemen, primeert op elke redelijkheid.  Tweede keer, dat we vaststellingen doen, die ten strengste verboden zijn. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Stad is niet van iedereen maar van de vreemdelingen

 

Het Antwerpse stadsbestuur maakte cijfers bekend waaruit blijkt dat het aantal vreemdelingen die mogen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen ten opzichte van de vorige verkiezingen verdubbeld is.
 
Uit de officiële bevolkingscijfers van januari 2012, die het Vlaams Belang verkreeg n.a.v. een vraag aan minister Milquet van Binnenlandse Zaken, blijkt dat Antwerpen op 1 januari 2012 500.370 inwoners telde, wat een stijging betekent van 8.433 op 1 jaar tijd. De stijging van het aantal inwoners is quasi volledig te wijten aan het aantal vreemdelingen die zich in Antwerpen kwamen vestigen. Op 1 jaar tijd steeg het aantal vreemdelingen in Antwerpen van 85.666 (01/01/11) naar 92.907 (01/01/12), of een stijging met 7.241. De echte instroom van vreemdelingen ligt uiteraard nog een heel stuk hoger, aangezien in deze cijfers geen rekening werd gehouden met het aantal vreemdelingen die vorig jaar de Belgische nationaliteit verkregen.
 
De toename van het aantal vreemdelingen loopt de spuigaten uit. Het is nu reeds zover gekomen dat de allochtonen méér dan 1/3de van de Antwerpse bevolking uitmaken (34%). Ten gevolge van het vreemdelingenstemrecht bepalen vreemdelingen en nieuwe belgen wie de nieuwe burgemeester van Antwerpen wordt. De etnische stem zal de doorslag geven en daarom zullen de politieke partijen meer dan ooit bereid zijn om allerlei toegevingen te doen aan minderheidsgroepen allerhande. Hiermee is nogmaals bevestigd dat in een multiculturele maatschappij geen sprake meer is van democratie. Men laat 75.000 zo goed als niet-ingeburgerde vreemdelingen (sommigen kennen onze taal niet eens) het stedelijk beleid mee bepalen en vervalst daardoor de verkiezingsuitslagen.
 
Burgemeester Janssens opende met het bekendmaken van deze bevolkingscijfers de slag om de allochtone stem met onvermijdelijk heel wat opbod tot gevolg. Het Vlaams Belang doet daar niet aan mee en trekt verder resoluut de kaart van de autochtone Antwerpenaar.
 
 Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 25 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoessein Obama

Geachte redactie,

Het Koran-geval in Afghanistan waarbij per ongeluk enkele exemplaren van dat "boek der waanzin" op een kampvuur belandde, blijft voor opschudding zorgen.

Voor vele van die geweldig geëmancipeerde Prachtmensen was dit een opperste belediging van hun geliefde pedoprofeet en waren hun bevrijders van het taliban-juk de kop van jut. Gauw-gauw kwamen er toen allerlei verontschuldigen van de hoogste sabelslijpers in rang en werd er beslist dat de bevrijders een cursus koran gezwets moesten instuderen om beter  de onzin van dit schrijfsel en zijn belijders te begrijpen.

Alsof dit nog niet volstond is de president van het (eens) machtigste land ter wereld ook  door het stof gekropen om de Achtbare Schapenslachters te sussen in deze. Mister Pepsodent himself heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en zijn diepe droefenis geuit die deze daad van onachtzaamheid van zijn bevrijders bij de plaatselijke prachtbevolking heeft teweeggebracht en waarbij zelfs onschuldige prachtlevens te betreuren vielen.

Dit was vele malen erger dan vrouwen die gestenigd worden of schoolkinderen die door eigen prachtmensen gekeeld worden opdat ze nooit zouden leren lezen of schrijven of self bombers die een massa medegelovigen de lucht inblazen. Proficiat ... meneer de president voor uw nederige onderkruiperigheid. Wat zullen wijlen generaal Eisenhower, Patton en andere helden van het (ooit) fiere Amerika trots op u zijn.

Senior

*****

De Belforters, de Loge en de N-vA

Allo, allo : Anoniem nieuws uit NVA-bron
Zat 9 juli Guldensporenviering N-VA Gent in de Turbinezaal van De (multiculturele) Centrale, Kraankindersstraat
met o.a.  Siegfried Bracke toegesproken door Zuhal Demir en Ridvan Can.
Aanwezig:
Gentse gemeenteraadsleden Francis Van den Eynde en Omer Denis, parlementslid Karim Van Overmeire.
 
http://blog.seniorennet.be/angeltjes/
In dz Standaard gisteren :

"Zo trachtte in Gent de Belfortploeg (onder leiding van Francis Van den Eynde) de overstap naar de afdeling van Siegfried Bracke te maken. Tevergeefs."
 
Schrijven ze een voorwoord over de 3de weg, maar die ultraliberale vleespotten van logo-boer Bracke, daar zouden ze toch ook wel eens aan willen zitten! Al is de leugen dat hij het VB wilde veranderen nog zo snel, de waarheid ... 

Kevin M. 

*****

De N-vA rovers

De NVA op rooftocht is een artikel dat op 25 mei 2011 werd geschreven door Gerolf Annemans en gaat over de praktijken die NVA toepast om VB mandatarissen de oversteek te laten maken.Het is gemakkelijk terug te vinden in het archief van de heer G.Annemans.

Mvg Sophie DW


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het VB-Journaal

 

Een goed initiatief van Vlaams Belang : een maandelijks eigen Journaal.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische politici tijdens intieme momenten

 

Open-VLD-Senator Jean-Jacques De Gucht in intieme outfit

Premier Elio Di Rupo (PS) in intiem gesprek

De  CD&V-burgemeester van Aalst, Ilse Uyttersprot tijdens intieme oefeningen

Gewezen PS minister Michel Daerden tijdens intieme overpeinzi!ngen

CD&V senator Torks in intiem gesprek met Hogere Krachten

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlopers

 

Er is nogal wat te doen in de media met betrekking tot overlopers, vooral weglopers die hun gemeentelijk mandaat als VB-er inruilen voor een N-vA kandidatuur. Officieel wordt die zeteldieven niets beloofd maar in de werkelijkheid gaat het ofwle om het behoud van hun gemeenteraadsmandaat of een vooruitzicht op een schepenzetelen particpatie in bestuursraden van intercommunales of gemeentelijke organisaties. Bruno Valkeniers kwam gisteren in Terzake zijn zeg doen over het wegkapen van VB-mandatarissen door de N-vA en opnieuw sprak hij de hoop uit dat de beide partijen ooit samen in het belang van Vlaanderen een gemeenschappelijke houding zullen aannemen.

Een N-vA vrouw ontkende alles en liet zich denigrerend uit over het Vlaams Belang.  Zij kan rekenen op promotie. Wat wij er van vinden, hebben we al verteld : overlopers die blijven vasthangen aan hun zetel verdienen misprijzen en minachting.  Wij zijn daar radicaal maar consequent in. 

Gelukkig heeft de twitterboodschap van Filip Dewinter veel weerklank gevonden. "Karim Van Overmeire heeft zich altijd gedistantieerd van het racisme van VB'. Tiens, als mijn medewerker schreef hij mee aan het 70ptn-plan!".

Vervelend voor de zeteldieven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meldpunt Wilders : 96% pro

 

Wat vindt u van het meldpunt van Wilders voor Oost-Europeanen ?


Zeer goed, waar moeten de burgers anders heen met hun klachten ?  96 % (149) 

Neen, dit kan toch niet, dit is puur racisme  0 % (0)

Onthouding : ik ben er een beetje voor en tegelijk evenveel tegen  4 % (6)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Singin' in the rain

  

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen roken nog in was

  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arroz negro - Zwalte lijst

 

Van alle schrijvers bewonder ik Hemingway het meest, Ernest Hemingway, de Amerikaan, die een tweeloop tegen zijn schedel zette, de trekker overhaalde en stierf zoals hij had geleefd: woest, onstuimig, tot op het randje en erover. Net zoals ondergetekende was Hemingway eenaficionado van Spanje. In een van zijn boeken noemt hij de Ramblas in Barcelona de mooiste en charmantste straat ter wereld, met de beroemde Boqueria, de overdekte markt met hoog opgetast vers fruit en kleurrijke kraampjes waar vis, ingewanden en gekookte karamellen te koop worden aangeboden. De Rambla is een promenade van anderhalve kilometer lang, vol zonlicht en duiven en kuierende voorbijgangers, met het oorverdovende lawaai van kwetterende spreeuwen in de platanen. Bloemenstalletjes geven spatjes kleur aan de buurt en parfumeren de lucht met het subtiele aroma van anjers en winterrozen. Smeedijzeren kiosken verkopen gretig de kranten van de dag en toeristen selecteren postkaarten uit draaimolens. Een mimekunstenaar beeldt een Amerikaanse soldaat uit, even bewegingloos als een standbeeld.

Aan het eind van de Rambla, linksaf langs de haven, onder een lommerrijke gaanderij met sierbogen, ligt een van de oudste en meest klassieke restaurants van Barcelona, Siete Puertas of 7 Portes in het Catalaans, vroeger een café met pokertafels en een biljartzaal. Toen ik in Barcelona woonde, bracht ik er iedere week twee of drie keer de avond door, hoewel het restaurant geen Michelin-ster heeft en geen gastronomische hoogstandjes serveert, en tot vandaag is een blitzbezoek aan Barcelona niet compleet zonder sopa de rape, fritura mixta of pescaditos fritos enqueso con miel op mijn vaste plaats aan mijn vaste tafeltje, onder het plaatje met de naam van de beroemdheid die er een gereserveerde tafel heeft of ooit op dezelfde plaats zijn neus in het menu stak.

Er hangen enkele tientallen van zulke plaatjes in het restaurant, met daarop namen als Picasso, Federico Garcia Lorca en John Wayne uit vroeger tijden maar ook koning Juan Carlos van Spanje, Pedro Almodovár, Yoko Ono, Lou Reed, Shakira en Madonna.
Ik zit liefst onder het bordje met de naam Hemingway, Ernest Hemingway, mijn favoriete schrijver.

Aan het tafeltje voorbehouden voor Javier Bardem en Penélope Cruz zat een Japans koppel. Een menu in het Engels, dat is moeilijk voor Japanners, maar een menukaart in het Catalaans, dat is helemaal Chinees. Zij bladerden in een Japans zakwoordenboekje, herkenden het woordarroz / rijst en bestelden tweemaal “Alloz neglo”, met een ‘l’ in plaats van een ‘r’ die zij niet konden uitspreken, “zwalte lijst”. De kelner zette hen twee bordjes nat steenkolengruis voor. Het Japanse koppel nam een foto van de zwalte lijst en verliet haastig het restaurant.

Tien minuten later werd hun plaats ingenomen door… Javier Bardem en Penélope Cruz.

© Stan Lauryssens   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard De Cneudt - Gedicht : *Gent*, een hommage aan zijn geboortestad

 

 

 


24-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tweespalt tussen de gemeenschappen vergroot

 

Minister Joëlle Milquet van Binnenlandse Zaken dicteert dat de inwoners van de faciliteitengemeenten een oproepingsbrief in de eigen taal moeten krijgen. Weg dus omzendbrief-Peeters.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet zaait nog maar eens verdeeldheid binnen de federale regering. In haar antwoord op een vraag van FDF-kamerlid Damien Thierry, van wie de Vlaamse regering de benoeming tot burgemeester van Linkebeek weigerde, stelt Milquet dat de federale wet boven de omzend-Peeters staat en dat bijgevolg de kiezers in de faciliteitengemeenten een oproepingsbrief in de eigen taal moeten krijgen. Dat staat vandaag op de website van de krant Le Soir.

Minister Milquet baseert zich voor haar stelling op een recente uitspraak van het Hof van Beroep in Mons dat stelde dat de wet voorrang heeft op een omzendbrief die nooit een wetgevende kracht kan hebben.

Als minister Milquet volhardt in deze houding, dan zitten de Vlaamse coalitiepartners in de federale regering met een groot probleem. Want zowel CD&V als Open VLD en SP.A benadrukten in het verleden het bindende karakter van de omzendbrief-Peeters, die later nog werd aangevuld en versterkt door de omzendbrief-Martens en de omzendbrief-Keulen.

De aanwezigheid van N-VA in de Vlaamse regering, die op de naleving van de omzendbrief-Peeters toeziet, zorgt bij de Vlaamse partijen die ook in de federale regering zetelen voor een bijkomende, electorale zorg.

Die omzendbrief-Peeters stelt dat de faciliteiten een uitzonderingsmaatregel zijn en dat bijgevolg Franstalige burgers telkens opnieuw moeten vragen om van het recht op een anderstalige dienst gebruik te maken.

Sinds de omzendbrief-Peeters – genoemd naar toenmalig Vlaams minister Leo Peeters (SP.A) – mogen ook in de faciliteitengemeenten alleen Nederlandstalige documenten, dus ook oproepingsbrieven, aan de burgers worden gestuurd. Het is ook niet toegestaan om in de gemeenteraad en het schepencollege een andere taal dan het Nederlands te hanteren.

In juli 2008 bevestigde de Raad van State de omzendbrief-Peeters als de enig juiste interpretatie van de taalwet zoals die geldt in de 6 faciliteitengemeenten rond Brussel.

Als minister Milquet op deze stelling van de Raad van State terugkomt, zit de federale regering met een levensgroot probleem. (RVC)

http://www.knack.be/nieuws/belgie/milquet-de-federale-wet-staat-boven-omzendbrief-peeters/article-4000049235136.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland

 

Cartoon




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!