Angeltjes
27-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poëtisch intermezzo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot-Brittannië heeft geen geld meer

 

Het Verenigd Koninkrijk heeft geen geld meer. Dat heeft de Britse minister van Financiën, George Osborne, gezegd bij de publicatie van het budget voor maart. Osborne zei dat de huidige regeringscoalitie nog erg weinig kan doen om de economie te stimuleren.

‘De Britse regering heeft geen geld meer omdat al het geld is opgemaakt tijdens de goede jaren. Geld, investeringen en jobs zullen nu door de privé-sector moeten worden gecreëerd.' Osbornes analyse sluit aan bij die van voormaig schatkistbewaarder Liam Byrne toen die in 2010 de regering verliet: ‘De socialisten hebben Groot-Brittannië bankroet achtergelaten,’ zei Byrne toen.

Osborne staat over het kanaal onder grote druk om de economie te stimuleren met financiële injecties. Ook het Institute of Fiscal Studies dringt aan op uitzonderlijke belastingsverlagingen om de economie aan te zwengelen en een lange recessie te vermijden. Maar Osborne heeft al gezegd dat daarvan geen sprake meer kan zijn. ‘Wat we deze keer niet zullen doen is geld lenen om belastingen te verminderen of om de koopkracht te vergroten.’

Osborne krijgt steun van de minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Browne. Die waarschuwde voor ‘de versnelde val’ van Groot-Brittannië indien er niets wordt gedaan aan de schuldenberg en het concurrentievermogen.

In een column in de Daily Telegraph schrijft Browne dat zijn land, dat vroeger ‘dominant’ in de wereld was, zich nu in vrije val bevindt vergeleken met opkomende economieën in Azië en Zuid-Amerika.

‘De situatie wordt steeds nijpender en staart ons nu in het aangezicht aan. (...). De verschillende departementen moeten vermijden dat ze instorten onder hun eigen gewicht. Het is niet omdat het geld werd gespendeerd aan waardige zaken dat het ook betaald kon worden. (..) Blijven doen wat onze voorgangers deden kan op korte termijn populair zijn, maar maakt het daarom nog niet goed.’

http://www.express.be/business/nl/economy/het-verenigd-koninkrijk-heeft-geen-geld-meer/162783.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Vlaamse cultuurministerin, Joke Schouwenaers

 

De Vlaamse Cultuurministerin Joke Schouwenaers

Zonet gehoord op Radio1 : volgens onze ministerin van cultuur heet de zoon van Julien Schoenaerts en de hoofdrolspeler van Rundskop ‘Mathias Schoenmakers’.
 
Al die moeilijk te beheren dossiers toch hé en ook zo weinig in het nieuws geweest de laatste 10 maanden...?
 
De Vlaamse  ministerin van cultuur en vossenjacht, waar wij zo trots op zijn.
 
(met dank aan de attente lezer die ons deze tip bezorgde)
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben ze beu die racistische verwijten

 

Ik ben het ranzige taalgebruik van vele zogenaamd politiek-correcte politici hartsgrondig beu als zij het hebben over onze houding tegenover de talrijke vreemdelingen die ons land onder de voet lopen.

Wie zich niet lijdzaam en stilzwijgend neerlegt bij deze invasie is een verwerpelijke racist, een verzuurde egöïst en een onmenselijke buitensluiter.  Deze ideeën worden door de linkse kerk gepropageerd sedert Zwarte Zondag en gretig overgenomen door de rest van de volgzame politieke kaste in het drukke centrum waar liberalen, christen-democraten en neo-flaminganten mekaar verdringen.   Het woord racisme, of xenofobie voor de meer welbespraakten, verschijnt te pas maar vooral te onpas in de woordenschat van al wie zich bezighoudt met de maatschappelijke evolutie.  Ook de betrokken binnendringers kennen de waarde van deze termen en openen hiermede de vele deuren van de integratie. "Ikke ni goed spreken, ikke slachtoffer racisme. Och arme, kom maar binnen jongen, wat hebt ge nodig ? "

Het grootste misdrijf in onze gemeenschap is niet langer beroving, moord of verkrachting maar  humoristisch een opmerking maken over de poen van ons pensioen dat zich bevindt in de pocket van Mohammed.  Dan staan de hypocriete regimepers én de traditionele politiek stijf van verontwaardiging op de achterste poten.  De rondsluipende en het internet afschuimende spionnen van het KGB-centrum danken hun job en levensstandaard aan het opsporen van harteloze onverlaten die zich eigenzinnig niet neerleggen bij de invasie en haar verwoestende gevolgen. 

De schijnheiligheid bij de neo-flaminganten van de N-vA is op dat vlak tekenend voor de tweeslachtigheid van die partij.  Zij aast op de stemmen van de échte republikeinen en Vlaams-nationalisten en er prijken zelfs vele zeteldieven op de kandidatenlijsten maar tegelijk zet die partij zich af tegen de Vlaamse identiteit  en de volkse waarden. Grote woorden weliswaar, maar onvermijdelijke begrippen voor wie zich ongecomplexeerd inzet voor de eigenheid van Vlaanderen en zijn bevolking.  Schaamteloos stuurt de N-vA haar Gentse kopman en ex VRT-konkelaar Siegfried Bracke op pad  om de bevolking te leren wat Vlaming-zijn betekent.  Bracke, de man die vertoeft in het (gevaarlijke) carnavalmilieu van de Loge, die bij de VRT bekend stond om zijn intriges en onbetrouwbaarheid, de scribent onder schuilnaam van socialistische artikels die hij achteraf verloochende en ontkende, die figuur staat model voor het Vlaming-zijn van de N-vA.  U mag hem hebben samen met zijn bende arrivisten en zeteldieven. 

Wat vervelend dat een figuur als Karim van Overmeire ontmaskerd wordt als mede-auteur van het 70-puntenplan van het Vlaams Blok. Deze zeteldief gaat er prat op dat hij door de N-vA  van Aalst gevraagd werd, want de eigen droom van het burgemeesterschap die Van Overmeire koesterde, is al lang opgeborgen.  Hij mag het overbodige wiel aan de N-vA wagen zijn en toekijken van beneden wat er hoog op de toren gebeurt.

Wie het verval van onze steden en gemeentes van nabij meemaakt, kan niet anders dan zich kritisch uitlaten over de wijze waarop er niet gereageerd wordt op de toestroom van vreemdelingen, de razendsnelle groei van islam-aanhangers, de achteruitgang van ons eens zo prijzenswaardig onderwijs, en niet te vergeten de dramatische onveiligheid. Niet het gevoel van onveiligheid is centraal maar de echte stijgende criminaliteit in ons land waar velen mee te maken krijgen en die veelal het werk is van vreemdelingen.  Dat zijn elementen waar blijvend moet op gehamerd worden, want ze behoren tot de essentie van ons leven en van onze toekomst.

De maatschappij verandert. Natuurlijk verandert zij, en hoe.  Dagelijks blijkt dat de flutmaatregelen en de vele miljarden die er aan gespendeerd worden, nauwelijks veranderingen teweeg brengen aan de import en het gedrag van tafelschuimers en avonturiers.  Is het verboden te wijzen op het procentuele aandeel van vreemdelingen en neo-flutbelgen in onze gevangenissen ?  Mogen de argumenten niet aangebracht worden die bewijzen dat de islam een gevaarlijke sekte is, die niets te maken heeft met een religie zoals die in Europa gekend en beleefd wordt ?  Moet de regime-VRT wellicht stoppen met berichtgeving over de aanslagen en de moordlust van de aanhangers van de sekte van de vrede ? Zodat we de groei in eigen land van de extremisten van S4B over het hoofd zouden zien ?

Neen, wij willen niet behoren tot de kudde schapen en lammeren die blatend naar een of ander Offerfeest gevoerd wordt.  Ons kan men tot zwijgen dwingen : wij  blijven deze vernietigende invasie en haar gevolgen met alle middelen aanklagen en bevechten.  Niet omdat wij racisten zijn, dames en heren landverraders, maar omdat het onze maatschappelijke taak is, op te komen voor eigen volk. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geactualiseerde 70-puntenplan

 

Met ondermeer veel dank voor de medewerking aan Francis Van den Eynde (afgewezen sollicitant bij de Loge van Gent), Jürgen Ceder (zeteldief) en Karim van Overmeire (zeteldief en leugenaar)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 790)

 

Vorige week brachten we met enkele kinderen en kleinkinderen enkele dagen verlof door in Eilat (Israel). Het was de eerste maal in ons leven dat we dit land bezochten en hoe mijn echtgenote aan die bestemming is geraakt blijft me een raadsel. Na een vlucht van een vijftal uur werden we door een toestel van Jetair aan de grond gezet in Akaba (Jordanië) dat slechts op een tiental minuten rijden van Eilat is verwijderd. Waarom we niet op de luchthaven van Eilat zijn geland is ons nog steeds onduidelijk. Na de landing werden we dus door een busje opgehaald en een tiental minuten later netjes, met bagage en al, aan de grens van Jordanie gedeponeerd. Toen bleek dat er tussen de beide landsgrenzen een soort "nomensland" bestond. Tussen de beide landen blijkt in 2012 nog geen verkeer toegelaten en 's nachts wordt de grens zelf voor voetgangers gesloten. We dienden dus een afstand van ongeveer 200 meter te voet af te leggen waarbij niemand ons kon helpen. We stelden vast dat er niet het minste wegverkeer was en het enige dat men kon zien waren nog enkele andere, met hun bagage sleurende, voetgangers. Ook de blikken, van tot de tanden gewapende soldaten, waren niet wat we normaal zouden verwachten bij het begin van een vakantie en deze staken schril af met de bloemenslingers die we jaren geleden van mooie meisjes ontvingen bij onze aankomst in Honolulu.

Toen we uiteindelijk de grens met Israel overstaken hadden we het gevoel in een enorme brandkluis te zijn gestapt. De luxe-hotels in Eilat en trouwens de hele stadstructuur steken blijkbaar schril af met wat men in de omliggende landen kan vinden. Toch hadden we de indruk een flater te hebben begaan en voelden ons verantwoordelijk dat we onze kinderen en kleinkinderen naar deze plaats hadden gebracht. We hebben het hen nooit verteld maar het was de eerste maal in ons leven dat we naar het einde van de vakantie snakten. Alles was nochtans in orde behalve het gevoel van onveiligheid dat ons parten speelde. Via de diverse media werd onze aandacht uur na uur getrokken op het grote gevaar dat dreigde te komen uit Iran. Juist zoals President Bush jaren geleden, en bij herhaling, de aandacht trok op de massavernietigingswapens die Sadam Hoessein aan het aanmaken was en daarbij regelmatig luchtfoto's als bewijsmateriaal toonde, gebeurde nu hetzelfde. We beseften maar al te goed wat er toen na verloop van een korte tijd is gebeurd en hadden de sterke overtuiging dat de geschiedenis zich zou herhalen. Daarom zijn we blij terug veilig thuis te zijn.

Wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren weten we natuurlijk niet maar we hebben sterk de indruk dat het er in de nabije toekomst in die regio's zal gaan stuiven. Het feit dat we juist voor ons vertrek uit Eilat in een krant een tekening konden zien waarop men reeds de mogelijke vliegroutes, die de oorlogsvliegtuigen zouden nemen bij een eventuele aanval, duidelijk had vermeld sterkte ons in de overtuiging dat de kans klein is dat we dit jaar Kerstmis zullen halen in peis en vrede.

Laat ons hopen dat het gezegde dat de soep niet zo warm gegeten wordt als ze wordt opgediend ook hier kan toegepast worden. Maar we vrezen dat het eveneens bekende gezegde dat er geen rook is zonder vuur in dit geval meer toepasselijk is.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yvonne Verbeeck (1913 - 2012)

 

 

Een geluidsopname uit 1955. Yvonne Verbeeck zingt uit de operette Clivia van Nico Dostal "Ik ben verliefd". De technische kwaliteit laat veel te wensn over maar we horen alleszins dat Yvonne Verbeeck over verrassende vocale talenten beschikte. (opgenomen in het Variété-theater Hacienda in de Breydelstraat)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam dringt zich overal op, maar gelieve het stl te houden

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Extra legale voordelen in het Onderwijs ?

Dju! Ben ik dit even mislopen.

Christina

*****

De zevende dag

Naar zo'n een poppenkast-vertoning kijk ik allang niet meer.

Robert M.

*****

"elk z'n goesting" zei de boer en hij liep Sela Sue voorbij op weg naar ...

Geachte Redactie,

Zoals velen in die kleine "Vlaandrenland", vindt Sanne Putseys, als èchte Vlaamse zangeres, dat het Nederlands tè min is om haar liedjes in te zingen.Wereldwijd aangekondigd als de Belgische Selah Sue, is zelfs Frans & Duits, als tweede & derde officiële taal van dit onland nog "te min", en... zingt dan maar meteen in het Engels, want van dààr zullen de grootste verdiensten wél komen zeker ?

Victor van Vosselaer

*****

De zevende dag met de overgelopen socialist, royalist en logeman Bracke

Ik moet overgeven als ik dienen socialist nu hoor als zijnde de correcte flamigant. Dat de N-vA een light Vlaams Belang is, wil ik niet ontkennen maar dat Bracke zegt dat zelfs op Vlaamse eisen wij totaal verschillend zijn tov de NVA is toch ver gekomen.Wij zijn voor een Vlaamse onafhankelijkheid dus zij niet Voor ons is Brussel en de randgemeenten Vlaamse grond dus voor de NVA niet.wij zijn voor het eigen volk dus zij nietWij zijn tegen de multicul dus zij zijn er voor en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.Alhoewel ik trouw blijf aan mijn partij en alhoewel ik niet de minste eerbied heb voor een overloper zijn al die overlopers 10maal meer te vertrouwen dan Bracke.

Roger van het Craeyenest


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse bruidenexport

 

De export uit Midden-Anatolië floreert.  Steeds meer minderjarige meisjes, kindbruidjes, worden geëxporteerd.  Vijftig jaar geleden trokken arbeiders op zoek naar werk richting Europa – nu zijn het vooral 13 – 17-jarige meisjes, die door hun ouders hoofdzakelijk naar Duitsland en Noorwegen gestuurd worden.

In de districten Cihanbeyli, Sarayönük, Beyşehir und Derebucak van de stad Konya, de stad der derwisjen,  wonen vooral oude mensen, teruggekeerde gepensioneerden uit Europa en jonge ongetrouwde meisjes.  Volgens een bericht van de krant Radikal worden deze meisjes, kinderen nog, tot een huwelijk met een mannelijk familielid in Europa gedwongen.

Nogal wat verenigingen zijn wakker geschoten.  Samen met het Ministerie van Onderwijs in Konya en de plaatselijke overheid zijn ze met een project gestart: “De gevolgen van het vroege dwanghuwelijk op de samenleving en het gezin”. 

Dr. Barbaros Yalçın van de universiteit in Selçuk verklaart de toestand: “Het fenomeen neemt aan omvang toe.  De jonge meisjes weten dat ze sowieso naar Noorwegen (of een ander land) zullen trekken.  Bijgevolg zijn ze niet meer gemotiveerd om naar school te komen of hun taken uit te voeren.  Om het probleem tegen te gaan, moet de maatschappij ingelicht worden.  Veel gezinnen beschouwen het huwelijk van hun dochter met een familielid in Europa als een gelukslot, maar de toestand in Europa is veranderd.  Er heerst de economische crisis, de werkloosheid neemt toe.  Dat proberen we de ouders uit te leggen en ook dat onderwijs het belangrijkste is.  We gaan van deur tot deur met onze boodschap.”  Om een beter resultaat te krijgen zou het plaatselijke project met Europese instellingen moeten kunnen samenwerken. 

Dat was o.m. de boodschap van het Vlaams Belang toen het in november 2011 naar Emirdag en Ankara trok om een remigratiecampagne op gang te trekken.  Het initiatief werd welwillend ontvangen door de Turkse overheid maar resulteerde hier in een haatreactie van SP-a schepen Resul Tapmaz en de politiek-correcte meute.

Floriaan Terbeke

Bron: www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije boos omwille van visa

De Turkse minister Egemen Egemen Bağış, bevoegd voor EU-zaken, heeft donderdag een klare boodschap aan de EU gestuurd, waarmee hij duidelijk maakte dat er een einde moet komen aan “de nonsens” van visaplicht voor Turkije. 

Hij uitte zijn verontwaardiging tijdens de EU-Turkse parlementaire commissievergadering in Istanboel: het is immers onaanvaardbaar dat Turkse burgers visareglementeringen moeten opvolgen terwijl EU-burgers die niet nodig hebben als ze EU-landen bezoeken. 

“Turkije’s positie in de wereld vandaag verdient duidelijk niet zo’n visaregeltjes,” zegde hij, “Ik verzoek u bij het Europese parlement erop aan te dringen hiermee te stoppen.”

Hallo, mijnheer Bağış : Turkije is geen lid van de EU.  Hopelijk nooit.

Floriaan Terbeke

Bron: Hurriyetdailynews.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Grieks appeltje voor de dorst

 

In Griekenland is grote commotie ontstaan door het gedrag van een parlementslid, dat vorig jaar een miljoen euro overboekte naar een bankrekening in Zwitserland. Media in het door een diepe economische crisis getroffen EU-land doen er alles aan om de identiteit van de politicus te achterhalen.

De Griekse regering heeft de bevolking veelvuldig opgeroepen om geld toch vooral in eigen land op de bank te laten staan. Desondanks hebben Grieken in de afgelopen 3 jaar ongeveer 65 miljard euro opgenomen van hun bankrekeningen, en het geld elders ondergebracht. Velen vrezen dat Griekenland zal stoppen met de euro en dat de drachme een comeback zal maken, met desastreuze financiële gevolgen.

De rel ontstond deze week toen Panagiotis Nikoloudis, hoofd bestrijding witwasserij bij het Openbaar Ministerie, bekendmaakte dat een parlementariër verantwoordelijk was voor de omstreden geldtransactie naar Zwitserland. Diverse politici hebben al gezegd dat de betreffende collega zijn functie moet neerleggen.

@ Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Wie gelooft die mensen nog ?* - Debat over Vlaamse media - 29.02.2012

 

 

 


26-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag : helaas zonder ons

 

 Achtbare lezeressen en dierbare lezers, u geeft zich vanmorgen over aan de geneugtes van de Zevende Dag met het onovertroffen nieuwe belgische muzikale talent, Selah Sue. Mocht u dit Prachtprogramma de rug toekeren, wat een verstandig besluit is, dan mist u ook de Logebroeder Siegfried Bracke die komt uitleggen dat hij, de neo-flamingant, niet geïnteresseerd is in de Belfort soldengroep die Francis Van den Eynde hem nederig kwam aanbieden, de strop om de nek.  "Wat Vlaams Belang heeft afgestoten,dat willen wij niet" spreekt de Gentse N-vA-er en terwijl zal hij beslist niet nalaten om de consequente VB-nationalisten en republikeinen onder goedkeurend geknik en gemompel van zijn ex VRT-collega's nog enkele verbale loeren te draaien. Met ons eigen geld, maar dat zijn we gewend.

Wouter Beke zal er ook zijn met een aantal bloempjes om op uw mouw te spelden. De CD&v heeft wel degelijk basisprincipes en ethische opvattingen : belgië overeind houden en deelnemen aan de macht.  Zijn dat soms geen nobele idealen ?  Rik Torfs, die nochtans een pracht van een tjevensmikkel heeft, wordt vriendelijk verzocht dat orgaan in de toekomst enkel te openen om de lof te zingen van de partij die het meest met de hemel in contact staat. Problemo opgelost.

En wij, wij vertoeven in Rotterdam om de overweldigende productie van het Royal Opera House bij te wonen van Puccini's Il Trittico.  Wat jammer dat we het gekreun van Selah Sue moeten missen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale islampoll

 

IFOP (Institut Français d'Opinion publique)  heeft de resultaten bekend gemaakt van een uitgebreide poll over wat Europeanen denken over de islam. De gestelde vraag was:

Is de aanwezigheid van een moslimbevolking in Frankrijk/Duitsland/Nederland/UK …

Een gevaar voor de eigenheid van ons land (rood)
Een culturele verrijking voor ons land (blauw)
Noch het een noch het ander (geel)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie M.G. Schmidt lost het op.

 

Gisteren was het verhaal te lezen over een 15-jarige jongen die in een winkelcentrum ruim een uur wordt gegijzeld door een aantal jongeren, die, u raadt het al, overwegend van Marokkaanse afkomst zijn. Gedurende de tijd, dat ze hem vast weten te houden wordt hij gedwongen een aantal malen te pinnen. Nadat hij weet te ontkomen, belt hij 112.

Dit vond plaats in de gemeente met een van de meest ‘krachtdadige’ burgemeesters die ons land rijk is, Utrecht. De vader wenst anoniem te blijven, maar door een samenloop van omstandigheden zijn de crimineeltjes toch achter het adres van de jongen gekomen en een grote steen is al tegen het huis gegooid. De politie ‘vermoedt’ in welke hoek ze moeten zoeken, kortom het zijn ‘bekenden’.

Door dit bericht kreeg ik een artikel in Het Parool onder ogen. Het is weliswaar uit 2008 maar m.i. zeer actueel. Daarin stelt Prof. Dr. Theo Doreleijers, dat criminele stoornissen erfelijk zijn bepaald. “In Nederland zitten momenteel 2500 kinderen tussen de twaalf en achttien jaar een straf uit in een jeugdgevangenis of zitten daar met een kinderbeschermingsmaatregel. Marokkaanse jongeren zijn oververtegenwoordigd. De helft van deze kinderen recidiveert binnen twee jaar. Binnen vijf jaar blijkt zelfs tachtig procent te zijn gerecidiveerd.”

Maar nu komt het dames en heren, dit keer is het niet de schuld van Geert Wilders, maar het is onze eigen schuld, zegt de prof. Want: Het komt doordat hun ouders ‘veel stress’ hebben. ”Ze werden uit het arme, eenzame Rifgebergte naar Nederland gehaald, zonder enige begeleiding. Is het gek dat er nu problemen zijn? De Marokkanen zijn erg bang voor elkaar, maar nog meer voor de buitenwereld. Hun kinderen houden er een dubbele moraal op na. Ze liegen over alles. Ook de ouders ontkennen de problemen, uit diepe schaamte voor hun kinderen.”

Dus, WIJ haalden ze uit het Rifgebergte, WIJ joegen ze met zweepslagen, overvolle vliegtuigen in om hier te werken en in veel gevallen uitkeringstrekker te worden. WIJ hebben de crimineeltjes zelf gemaakt.

Gelukkig reikt deze kundige professor ook nog een oplossing aan.

Die bestaat uit een dagbehandeling voor de kinderen. Waarin wordt gewerkt aan zaken als communicatie tussen ouders en kinderen en sociale vaardigheden. “Laat de kinderen aan hun ouders, en omgekeerd, Annie M.G. Schmidt voorlezen om het taalbegrip te verbeteren en ook nog iets van de Nederlandse cultuur te leren. Laat ze met elkaar zwemmen en stuur de ouders mee. Dan leren ze meteen dat ze hun handen thuis moeten houden als er meisjes in het zwembad zijn. Geld speelt geen rol in deze kwestie,” vindt Doreleijers.

Fijn voor die 15-jarige jongen in Utrecht die zijn huis niet meer uit durft te komen, dat Annie M.G. Schmidt redding biedt. Ik wil niet spreken voor anderen, maar IK denk dat IK gek ben geworden…

http://www.artikel7.nu/maatschappij/marokkaanse-slaven.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen tegen islamisering bij Fox News

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kuiten smeren voor een multiple choice begroting

 

Volgens de laatste cijfers van de topambtenaren heeft de regering Di Rupo voor haar begroting nog minstens een kleine twee miljard euro extra nodig.

Dit als men rekent op een groei van +0,1%. Volgens de Nationale Bank en de Europese commissie is die groei er echter niet en wordt het voor dit land eerder een krimp van -0,1%, wat maakt dat Di Rupo er nog eens zo'n 380 miljoen bij mag tellen.

Ondertussen zijn er al een hele serie voorstellen ter zake gedaan en evenveel afgevoerd :

- De BTW verhogen, een voorstel van Vande Lanotte (SP.a).

- Een of meerdere indexsprongen maken, een voorstel van Open VLD.

- Een minimum taks voor bedrijven, een voorstel van de PS.

- Een tweede fiscale amnestie, een voorstel van de liberale partijen, dat - merkwaardig genoeg - de steun kreeg van Laurette Onkelinx, exact dezelfde die pleitte voor de minimumtaks voor bedrijven. Tante Laurette wil dus bonafide, goed werkende bedrijven extra belasten en de sjoemelaars een fiscale amnestie toekennen. We zullen dat maar Waalse, socialistische logica noemen, zeker?

Wie ook tegen dat laatste voorstel is, is onze vriend Beke, eindelijk terug uit carnavalverlof. Hij zegt het niet etisch verantwoord te vinden, maar de hoofdreden zal wel de hete adem van Nijntje Torfs in zijn nek geweest zijn. Partijgenoot De Crem heeft, weliswaar ten persoonlijke titel, ook enkele voorstellen gedaan :

- Een totale wervingsstop voor ambtenaren.

- De nationalisering van de kerncentrales.

- Het afschaffen van de feestdag van tweede Pinksterdag (nota bene: voorstel van een christen-democraat!).

Kortom, wie nóg ideeën heeft, mag die nu spuien. We maken een multiple choice begroting en zien wel hoe we eruit komen. De bedrijven extra belasten en de staat niet zelf laten besparen, is in elk geval uit den boze. Zeg dat De Croo Jr het gezegd heeft.

En zo evolueert het bij het opmaken van de begroting net zo als bij het hele akkoord over de nota Di Rupo. Er wordt niet hervormd, men rommelt alleen maar wat in de marge. Knip- en plakwerk, dat bij de eerste nieuwe tegenslag moet herhaald worden tot er straks helemaal geen ruimte meer is om het nog te doen. Dit alles in de veronderstelling, dat het bij Dexia niet van kwaad naar erger gaat. De tandem Leterme/Reynders heeft zich vorig jaar in deze zaak grandioos door de Fransen laten rollen en hen als het ware een carte blanche gegeven. Ondertussen hebben ze er wel voor gezorgd dat dit land garant staat voor meer dan 54 miljard euro (± 15% van ons bbp, terwijl dat voor Frankrijk in deze zaak slechts 2% is). Allemaal in ruil voor een belofte van de Dexia holding om jaarlijks enkele honderden miljoenen in de Belgische staatskas te storten, wat onze begroting met evenveel miljoenen zou ten goede komen.

Door een recordverlies in 2011 van meer dan 11 miljard euro en een schuld van nog eens 2 miljard, kan die holding dat geld nu niet meer betalen en wordt het gat in de Belgische begroting nóg eens met evenveel miljoenen groter. Als trouwens de door De Crem voorgestelde nationalisering van de kerncentrales even 'vlot' zal verlopen als die van Dexia België, mogen we ons hart vasthouden. De Franse energiebedrijven hebben de Belgische staat zeker al evenveel opgelicht als de Franse banken. Bij CD&V noemen ze dat 'goed bestuur'...

Guido van Alphen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld tijdens de week van de krokusvakantie door Senior

 

Deze week werden we dagelijks overspoeld met berichten over het uitdijende zwarte gat in de begroting van Elio, de mekkerende hese Freya, de kasteelmoord met in de hoofdrol Jef Vermassen,een Nederlandse prins en vader van twee kientjes die ondanks zijn (schijnbaar) hoog I.Q. enorm roekeloos was met het gekende gevolg, Antwerpen waar allochtonen weldra de burgemeester zullen leveren, de "beerput groep" van Gent, de leider met het zombie bakkes van een  prachtgroep die zich sharia4Belgium noemt en die verzet aantekent tegen zijn veroordeling, de samba dansers uit Braziliê die blijkbaar ook de weg naar ons OCMW gevonden hebben en die samen met de Grieken hun land de rug toekeren. Voor de Grieken is de Griekse koe uitgemolken, dus is het de hoogste tijd om een andere weide op te zoeken.

Maar bij dit alles zouden we haast vergeten dat in dit ooit eens aangename land, de criminaliteit in ons dagelijks menu de hoofdschotel is en blijft. Een kort overzicht van hetgeen ik deze week genoteerd heb.Let wel, de lijst is onvolledig om de sfeer niet helemaal te verpesten (hum!)

-In het centrum van Brussel is er een schietpartij met drie gewonden.De politie onderzoekt de zaak.
-Man steekt vrouw dood te Tienen.
-Brutale home-jacking bij 84-jarige op Luchtbal (Antwerpen)
-Man omgekomen bij steekpartij te Gent.
-Grote razzia door de Brusselse federale recherche die flinke buit oplevert aan kalasjnikovs en handgranaten.
-Twee gewapende mannen overvallen Pizza-hut te Wemmel.
-Tiger-kidnapping bij juwelier te Bastenaken door 4 gewapende en gemaskerde bandieten. Het is reeds de 4de keer dat de juwelier overvallen wordt.
-In Herstal wordt de politie onder vuur genomen door een met een kalasjnikov gewapende overvaller. Een agent wordt gewond in het been. De onverlaat kon ontsnappen.
-In Boom wordt een zestiger voor de fun zwaar toegetakeld door een groepje van 3 jongeren.
-In Binche wordt een wagen met een koppel met twee kinderen door een andere automobilist geramd en nadien beschoten, zo maar.
-Gewapende overvallers hebben het gemunt op de kassa van het Brusselse Jolly hotel en gaan er vandoor (volgens de media) met zo maar eventjes 150.000 euro.
-In Antwerpen moeten drie rechters nu zelf voor de rechter verschijnen op beschuldiging van "schriftvervalsing" in een belangrijke cocaînezaak, waardoor de drugsverkopers konden vrijkomen.
-In St-Niklaas wordt een taverne overvallen door 3 "jongeren". Zij konden later bij de kraag gevat worden. Een van hen was een veelpleger en was pas op vrije voeten.
-Jonge gewapende kerel overvalt Argenta-kantoor te Zemst (O-VL) en kan ontkomen met zijn buit.

Volgende week komen ook de witteboord criminelen terug op de proppen want dan openen de praatbarakken hun deuren.
 
Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart 2012 - Gulden Sinjoren

 

 

 Progamma:

18u. Tomatensoep met balletjes, Vlaamse stoverij met frietjes, rijstpap (€ 12.50 p.p.)

20u. Gastspreker Karel Van Camp over ’t Pallierke – vrij en vrank

Aansluitend muziek- en zangavond met Scalden en Jan Janssens

Toegang vanaf 20u. (€2 )

Locatie:

Zaal Gietschotel

Lode van Berckenlaan 179

Borgerhout

Inschrijvingen via:

Lieve Van den Berghe: 014/501785

Per E-post vlaamseavond@guldensinjoren.org

De inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling op rekeningnr. BE16 9791 6937 8874




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!