Angeltjes
28-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servië kandidaat voor de EU

 

Servië treedt deze week vrijwel zeker toe tot een select gezelschap van kandidaat-lidstaten van de Europese Unie. ''We hebben vandaag een akkoord bereikt'', zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé na een overleg in Brussel. Hij sprak daar met zijn 26 EU-ambtsgenoten over de status van Servië.

Vier landen staan op dit moment te boek als kandidaat-lidstaat van de EU: Turkije, IJsland, Montenegro en Macedonië. Dinsdag nemen de EU-ministers van Europese Zaken het formele besluit Servië toe te voegen aan deze groep. De regeringsleiders moeten daarna ook nog het groene licht geven tijdens hun topoverleg op donderdag en vrijdag.

Het positieve besluit over de kandidatuur van Servië is een gevolg van afspraken die Belgrado vrijdag met Kosovo heeft gemaakt. Zo mag Kosovo voortaan meedoen aan overleg van Balkanlanden. Ook is er een akkoord over de bewaking van de grens. Dat betekent echter niet dat Servië Kosovo erkent als onafhankelijk land.

''Servië heeft de nodige stappen gezet waardoor een kandidatuur nu echt aan de orde is'', aldus minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken. Het is de bedoeling dat tijdens een vergadering van de EU-lidstaten morgen in Brussel de kandidatuur wordt besloten. De Europese leiders kunnen dan op hun top eind deze week definitief ja zeggen tegen de kandidaatstatus voor Servië.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL Rekenkamer bezwaar tegen EU Noodfonds. Land B : alles ok !

 

De Rekenkamer roept de Tweede Kamer in een brief op de controlemogelijkheden te vergroten als de Kamer met het kabinet in debat gaat over ratificatie van het EU-Noodfonds. De Rekenkamer constateert ''een belangrijke lacune in het ESM-verdrag'' waar het gaat om de externe controles.

Het noodfonds ESM treedt in juli in werking en heeft dan in elk geval 500 miljard euro ter beschikking. Mogelijk wordt dat meer als het tijdelijke noodfonds in het permanente noodfonds overgaat. Nederland stort 3 miljard euro in het fonds en staat voor 35 miljard euro garant. In totaal staat Nederland nu voor 98 miljard euro garant, maar dat bedrag zal in de loop van dit jaar met het verdwijnen van het tijdelijke fonds EFSF dalen.

In EenVandaag zegt Kees Vendrik, lid van de Rekenkamer, dat hij bezorgd is over de verantwoording en controle over de besteding van de miljarden in het fonds. Die is volgens hem niet goed geregeld.

Brow Powned.tv


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud papier in Afghanistan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zeg nooit meer dat Afghanistan een ontwikkelingsland is.  Een volk dat zijn boeken met zoveel enthousiasme verdedigt, kan niet anders dan op de bovenste trap van de beschaving staan.  Wij gaan heel wat lichtzinniger met afgeschreven boeken om.  Sinds het verbranden van afval door de ecoterroristen verboden werd, zijn we verplicht papier te verzamelen en,  netjes in een kartonnen doos verpakt of met een touwtje bijeen gebonden,  op de voorgeschreven dag van de papierophaling op de stoep te zetten of naar het containerpark te brengen. Let er wel op dat u vooraf de plastieken velletjes van het verpakkingspapier van uw charcuterie of het zakje rond uw favoriete tijdschrift of reclameblaadjes verwijdert.  Er zijn nog wel wat regeltjes, maar die zijn van gemeente tot gemeente verschillend. 

Eén ding staat vast:  oude boeken - een encyclopedie, een telefoongids, een verzendhuiscataloog, een syllabus, een bijbel of een koran - zijn oud papier.  Telkens onze spelling gewijzigd wordt, moeten tonnen boeken uit omloop genomen worden.  Filosofisch en praktisch bekeken krijgen die boeken door de recyclage een tweede leven.  Bestaat er een mooier vooruitzicht ?

Amerikaanse soldaten hebben oude boeken verbrand.  Et alors?  Een daad die het eigenlijk niet waard is om er één letter tekst aan te verspillen.  Hun grootste fout bestond erin dat ze de verkoolde resten in het afval gooiden, waar ze door de islam-gps getraceerd werden.  Mochten het wetenschappelijke boeken geweest zijn, er had geen haan over gekraaid. 

De feiten: beduimelde, bevlekte, beschimmelde, beschadigde boeken met notities en schuttingtaal werden vervangen door nieuwe exemplaren.  Vermits in Afghanistan gescheiden huisvuilophaling niet tot de prioriteiten van het bestuur behoort, werden de overbodige, afgeschreven boeken verbrand.  Dat mag dus blijkbaar niet van Allah.  De vraag is: hoe moeten die boeken dan wel naar de martelarenhemel vervracht worden? 

In de koran zelf vindt u hierover geen informatie.  Ook de alwetende profeet Mohammed schijnt hierover geen openbaring nagelaten te hebben.  Nogal wiedes, want toen deze in het jaar 632 stierf, bestond de koran nog niet in boekvorm.  De islamitische clerus heeft in de loop der eeuwen verscheidene opties gelanceerd.  We gaan ze even na. 

De eervolste methode bestaat uit het bewaren van de in doeken gewikkelde boeken op een veilige plaats.  De veiligste plaats zou dan wel eens het huis van Allah kunnen zijn.  In 1972 stootten arbeiders bij renovatiewerken van een Jemenitische moskee op antieke perkamentrollen met heilige teksten.  Ook in Tunesië en Syrië werden dergelijke vondsten gedaan. 

Een tweede mogelijkheid is een rituele begrafenis.  Het graf moet zich op heilige bodem bevinden, bv.  op het grondgebied van een moskee of een moslim begraafplaats, waar mensen niet op de boeken kunnen trappen.  Ook bij deze optie moeten de boeken in stof gewikkeld worden tegen een mogelijke verontreiniging.  De puristen verlangen zelfs een naar Mekka gericht graf. 

Een minder gekende maar absoluut elegante mogelijkheid bestaat uit de „ontheiliging” van het boek door de tekst van de bladzijden te verwijderen.  In de middeleeuwen werd dit door nogal wat geleerden aanbevolen:  men wist de inkt van de bladzijden en men kan dan nadien onbezorgd het boek op een conventionele manier als afval verwerken.  Of er is de moderne en praktische variante: een steen rond de koran binden en in een rivier gooien.  Het stromende water heeft hetzelfde symbolische effect als het manueel wissen van de inkt.

Verbranding is sowieso een probleem want vuur herinnert aan de duivel, aan de oud-Perzische vuurreligie van het zoroastrisme, tegen dewelke de islam in het begin moest opboksen.  Saoedische geleerden daarentegen beschouwen verbranding wel als een valabele methode op voorwaarde dat dit op het grondgebied van een moskee plaats vindt.  Ze verwijzen naar Uthman ibn Affan, die het verbranden van een foutief geschreven koran toeliet, nadat onder zijn bestuur van het kalifaat, een eenheidsvorm tot ontwikkeling kwam.  Volgens andere geleerden mag de verbranding als allerlaatste uitweg om de koran voor ontheiliging te beschermen.  De as moet begraven of uitgestrooid worden in het water. 

Buiten de uitvaart van de koran bestaan er nog andere regels i.v.m. de korrekte omgang.  Vrouwen moeten tijdens hun onreine periode afstand houden.  Het boek mag nooit ofte nimmer op de grond liggen, na de lezing open blijven of als kussen gebruikt worden.  Ook ligt het voor de hand dat hij niet in “onreine” plaatsen, zoals de badkamer of het kleinste kamertje, mag vertoeven. 

We moeten Afghanistan dankbaar zijn.  We hebben zoveel moeite gedaan met de bouw van waterreinigingsstations dat het in rivieren kieperen hier geen optie is.  Bovendien moeten we ons de vraag stellen of de vernietiging door voorbijvarende schepen of het knabbelen door vissen en ratten wel door de religieuze beugel kan.  Neen, er is wel degelijk een alternatief: ze hebben onze ogen geopend voor een gat in de arbeidsmarkt.  Een beschutte werkplaats met cultuurverrijkers, die met een schuursponsje en wat CIF de heilige letters van de uitgerangeerde koranboeken verwijderen, is dat geen mogelijkheid om de arbeidsmarkt op gang te trekken ? 

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse straten voor bekende vrouwen

 

De gezusters Rosalie en Virginie Loveling hebben reeds haar straat in Gent

Het vrouwennetwerk Oog in Oog start een ludieke campagne: ze maakten het bordje 'Straatnaam zoekt Vrouw', en hopen dat heel Gent dat aan het raam hangt. "Zo willen we oproepen om meer straatnamen een vrouwennaam te geven", klinkt het. Bovendien willen ze ook de internationale vrouwendag op 11 maart in de kijker zetten.

De campagne van Oog in Oog mag dan ludiek bedoeld zijn, er zit een grond van waarheid in: Gent is nogal seksistisch op het vlak van straatnamen. Eind 2009 hadden welgeteld 47 van de 2.712 straten in Gent een vrouwennaam, dat is nog geen 2%. En toen waren er wel al 506 straten met een mannennaam. De rest van de straatnamen zijn genoemd naar toponiemen, fauna, flora of gebeurtenissen. Sinds die tijd is de situatie iets verbeterd. In de Malpertuuswijk verschijnt binnenkort het bordje Amanda Foketstraat en in de nieuwe wijk Alsberghe Van Oost is resoluut voor zes vrouwennamen gekozen.

Toch blijft het dikwijls huilen met de pet op. Vorig jaar ontstond er een hele discussie rond de nieuw in te voeren naam Georgette Leblancqpad. Zowel het Vlaams Belang als Groen vonden dat belachelijk. "Dat is een Parisienne die één keer in Gent is geweest. En dan nog om haar minnaar Maurice Maeterlinck mee te nemen naar Parijs", klonk het. Watteeuw somde toen een lange lijst op met Gentse vrouwen die echt een straatnaam verdienen. Maar zover is het nog niet gekomen.

Inhaalbeweging

In principe geeft het stadsarchief de voorzet voor een nieuwe straatnaam, want daar zijn voorwaarden aan verbonden. De persoon naar wie een straat vernoemd wordt, moet dood zijn (behalve leden van de koninklijke familie), en een historisch, wetenschappelijk of algemeen belang hebben gehad. "Eind 2010 besliste de gemeenteraad een inhaalbeweging in te zetten wat vrouwenstraatnamen betreft", zegt Joke Vasseur van Oog in Oog. "En wij willen die intentie kracht bijzetten met die bordjes. Ze kunnen worden gedownload op www.ooginoog.be  of afgehaald in de Stadswinkel aan de Zuid.
Het zou leuk zijn mochten die bordjes voor heel wat Gentse ramen verschijnen. We hopen dat de Gentenaars dan mee op zoek gaan naar vrouwen die een straatnaam verdienen. Het feit dat er zes vrouwennamen in Alsberghe Van Oost komen, is alvast een mooi begin." Ook in Oog organiseert daarom ook een wandeling naar die wijk, niet toevallig op 11 maart, de Internationale Vrouwendag. Schepen van Gelijke Kansen Guy Reynebeau steunt het initiatief dan ook ten volle. "De Internationale Vrouwendag is een herdenking van de eerste staking van vrouwen in New York, tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Sindsdien zijn de leef- en werkomstandigheden van vrouwen al veel verbeterd, maar op wereldniveau is gelijkheid nog verre van gerealiseerd." Op 11 maart heeft Oog in Oog een volledige programma uitgewerkt, samen met De Vieze Gasten, Voem, Trafiek en Vizit. Het programma staat op de website www.ooginoog.be .
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

 


27-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de winnaar is ...

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seniorennet : achteruitgang is ook gang

 

Zoals u wellicht gemerkt heeft, staan de wijzigingen die Seniorennet aanbracht aan de blogs (ingave teksten, beelden en video's) nog lang niet op punt.

Lettertypes verspringen, de opmaak vergt heel wat meer werk dan voordien en we zijn nooit zeker van het resultaat.  Het lijkt wel of  de technische kant van Seniorennet zich gedraagt als seniors : achteruitgang is ook gang.

Met onze verontschuldigingen.

Ray, hoofdredacteur Angeltjes 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 februari 2012 (vervolg)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Freddy in Israël. Fervent aanhanger zijnde van zowel 'Angeltjes' als de blog van Freddy Van Gaever ben ik zowat van mijn stoel gevallen toen ik zijn laatste artikel las. Ik ben hem moediger en realistischer gewoon. Ikzelf ben zes keer op vakantie geweest in Israel en bewonder de moed en het pragmatisme van de Israeli's die het gepresteerd hebben om een normale, veilige (veiliger dan België) en democratische maatschappij op te bouwen midden tussen de islamitische barbarij. Enkele bemerkingen: Mevrouw Van Gaever zou best eerst het programma van de reis lezen vooraleer -het goedkoopste?- te boeken, dan had ze kunnen zorgen voor een El Al-vlucht op de nieuwe luchthaven van Eilat. Verder kan ik mij niet inbeelden dat iemand zoals F.V.G., die ik als zeer goed geïnformeerd beschouw, niet vooraf beseft dat hij op vakantie gaat naar een land dat al zeventig jaar in permanente staat van oorlog verkeert en dat daarom pertinente veiligheidsmaatregelen moet nemen (die uitstekend werken). Nu, het is inderdaad waarschijnlijk dat Israel militair zal moeten ingrijpen tegen Iran dat gezworen heeft Israel te vernietigen en dat op het punt staat om nucleaire wapens te ontwikkelen (dat zegt niet Bush maar het Internationaal Atoomagentschap), met de te verwachten Iraanse reactie op centraal en noordelijk Israel. Maar omwille van de nabijheid van Taba en Akaba is de kans klein dat Eilat wordt geviseerd. Kortom, de kans dat er iets gebeurt met -moge God verhoeden- de (klein)kinderen van F.V.G. in Eilat is vele malen kleiner dan wanneer ze in ons verkeer met de fiets naar school rijden. Groeten, Rob.

Van Gaever in Israël

Geachte heer Van Gaever,

Over het algemeen zijn uw artikels naar waarheid geschreven en blijken uw conclusies logisch te zijn en gemaakt met een dosis gezond verstand en doorzicht.

Wanneer het echter over uw ervaringen met vakanties gaat dan slaat u volgens mijn bescheiden mening de bal mis, of toch tenminste uit het veld (en dat levert enkel voordeel op voor de tegenstrever) Ik begrijp dat uw reacties enkel die van een toerist zijn die nog nooit tevoren op die bepaalde bestemming is geweest, laat staan er geleefd heeft en die er op de koop toe nog via een verkeerde weg is aangekomen.

Enkele opmerkingen van iemand die in Israël gewoond heeft :

De situatie in het land is ten eerste te wijten aan de reële dreiging die het langs elke grens moet kunnen afweren en die op ieder moment kan losbarsten zoals dat in het verleden reeds gebeurde. Men gaat naar Israel met El AL en niet met een goedkope vlucht met Jetair ! Men vliegt rechtstreeks naar Ben Gourion/Tel Aviv en niet naar een land dat vijandig staat tegenover Israel. El Al is ook de meest veilige maatschappij die bestaat.

Dat de grenzen 's nachts gesloten worden, is een absolute noodzaak en gewapende soldaten zijn er om ook u, als onschuldige toerist, te verdedigen. U vergelijkt het land met een brandkluis, wel dat blijkt een noodzakelijke voorzorgsmaatregel, of bent u de intifada's vergeten en de zelfmoordbommers ?

Laat mij even de woorden van Benjamin Netanyahu herhalen: “The truth is that if Israel were to put down its arms there would be no more Israel. If the Arabs were to put down their arms there would be no more war.”

Foxy

*****

Naiëf ?

 

Vraag me af wat de bedoeling achter dit artikel was.  Onveilig ?  Ja, dat zal wel, maar niet meer dan in Egypte.  Waarom is hij dan niet naar dat land getrokken?  Of een aantal Afrikaanse of Oosterse paradijzen?  En dan de situatie in Iran te vergelijken met de Irakhetze van Bush.  Hecht hij meer geloof aan de mullahs dan aan wat zelfs nu in de internationale media staat?

Of is hij gewoon zo naïef ?  Ik ben niet mee.

L. B.

*****

Ziener en caviaarsocialist Jef Geeraerts

Gisteren heb ik nog eens "De zaak Alzheimer"gelezen van de notoire caviaarsocialist Jef Geeraerts.

Op blz.328 gaat de discussie over Amerika aldus "Een maatschappij waar de appartementen in de meeste steden versterkte vestingen zijn.Waar oude mensen niet meer op straat durven te komen.Waar mensen hun huisvuil bewaren.Waar slachtoffers schuldiger zijn dan de aanvallers : je moet maar niet zo stom zijn."

Op blz.329 gaat hij verder met : "Weet jij, Eric, dat er op dit ogenblik in de Verenigde Staten al drie generaties werklozen leven. Grootouders, zonen en kleinzonen. Mensen die dus nog nooit in hun leven gewerkt hebben."

Tot zover rooie Jef. Als je dan weet dat dit boek uitgegeven is in 1984 kan je Geeraerts zekere visionaire kwaliteiten niet ontzeggen. Hij zal alleen op dat moment niet geweten hebben dat de rood-groene vogelpijpers er sindsdien alles aan gedaan hebben, en met overweldigend succes trouwens, om die leefomstandigheden hier in belgie te creëren.

mvg - Victor L.

*****

Gemeenteraadsverkiezingen in de stad van Allah

Vorige gemeenteraadsverkiezing had ik het genoegen mijn stem te moeten uitbrengen in de Provinciestraat. Tot mijn verbazing waren er in het stemkantoor teksten aangebracht in het Arabisch. Zou kunnen dat het uitleg betrof aan onze medeburgers van vreemde origine die niet willen integreren maar toch mee willen beslissen wie de stad van A(llah) zal besturen. Kon evengoed een oproep zijn om Janssens & Co vooral niet te vergeten. Nog groter was mijn verbazing dat er eveneens een langgerokt baardmens (een Iman ?) rondliep die zijn geloofsgenoten in het stemhokje hielp met het computerwerk. Toen ik zeer diskreet opmerkte of dit alles wel wettelijk was kreeg ik van een bijzitter van dienst volgend antwoord "Mijnheer als we dit niet toestaan zitten we hier overmorgen nog".

Je zou voor minder medelijden krijgen met deze moedigen die voor een paar koffiekoeken en enkele euro's verplicht worden 's lands democratie te redden. De stad die niet meer van mij is, heb ik ondertussen definitief verlaten en het land is nooit het mijne geweest zodus... zonnige groeten vanuit de Filippijnen.

Willy D.

*****

De toogpraat van Van Gaever

Mein Gott, 

Als je niets te vertellen hebt, kan je dat verbergen door mooie literatuur te schrijven. Als je dat niet kan, zwijg dan.  De toogpraat van Van Gaever in Israël is een dieptepunt zonder weerga op Angeltjes.

Dr. N. Nauwelaerts

*****

Ook ik ben ze beu.

Waarom ik voor geen vreemden buig, waarom ik met van Maerlant juich, zijn leuze voor de mijn erken ? Omdat ik Vlaming ben !

Joos

*****

De zeverende dag

Bedankt Ray, ik had het niet beter kunnen verwoorden, en van bracke moet ik echt bra(c)ken.

Mireille D.

*****

Week 9

Wat zijn we weer goed begonnen aan week 9. Het decadent profitariaat ligt te bakkeleien over postjes voor topmanagers, bestuursleden en regeringscommissarissen, postjes die helemaal niet nodig zijn voor het besturen van dit land.

Het postje bij Belgacom brengt zelfs 5.000 euro per vergadering op, een equivalent van 5 maandpensioenen van een man/vrouw die 40 jaar of langer hard gewerkt heeft.

Worden me daar verder een stelletje lellebellen uitgeroepen tot invloedrijkste vrouwen van Vlaanderen?  Astrid Bryan en Lesley-Anne Poppe  ... Wie zit er achter dergelijke idiote waanzin ? 

Illegalen krijgen vanaf 1 maart 30 dagen de tijd om ons land te verlaten. Dat is momenteel 5 dagen. Waarom is daar niet overgegaan naar één dag ? Blijkbaar zit er nog ergens spek aan het bot wat afgevreten moet worden.

De federale regering stuurt de factuur door naar de gewesten? Als Vlaanderen nu zo slim zou zijn het bedrag in mindering te brengen op de roofbouw die gepleegd wordt om de franskiljons, coburgers en vreemdelingen, samen onder de noemer ‘ de allochtonen’ te believen dan kunnen we daar nog enig begrip voor opbrengen want wij Vlamingen zijn niet van plan nog enige bijdrage te leveren aan een gedrocht wat teert op parasitisme. Bourgeois zegt dat Milquet beter kan zwijgen! Waarom werkt hij dan samen met die franskiljons? Voor ons kunnen alle franskiljons beter zwijgen want ze komen ons de strot uit. Die Bourgeois wordt steeds onbetrouwbaarder.

Ondertussen vermoorden de islamlovers verder mensen maar dat is niet belangrijk, wij zouden die waanzin moeten respecteren.  Hallo moeder, is er nog wit poeder ?

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poëtisch intermezzo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot-Brittannië heeft geen geld meer

 

Het Verenigd Koninkrijk heeft geen geld meer. Dat heeft de Britse minister van Financiën, George Osborne, gezegd bij de publicatie van het budget voor maart. Osborne zei dat de huidige regeringscoalitie nog erg weinig kan doen om de economie te stimuleren.

‘De Britse regering heeft geen geld meer omdat al het geld is opgemaakt tijdens de goede jaren. Geld, investeringen en jobs zullen nu door de privé-sector moeten worden gecreëerd.' Osbornes analyse sluit aan bij die van voormaig schatkistbewaarder Liam Byrne toen die in 2010 de regering verliet: ‘De socialisten hebben Groot-Brittannië bankroet achtergelaten,’ zei Byrne toen.

Osborne staat over het kanaal onder grote druk om de economie te stimuleren met financiële injecties. Ook het Institute of Fiscal Studies dringt aan op uitzonderlijke belastingsverlagingen om de economie aan te zwengelen en een lange recessie te vermijden. Maar Osborne heeft al gezegd dat daarvan geen sprake meer kan zijn. ‘Wat we deze keer niet zullen doen is geld lenen om belastingen te verminderen of om de koopkracht te vergroten.’

Osborne krijgt steun van de minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Browne. Die waarschuwde voor ‘de versnelde val’ van Groot-Brittannië indien er niets wordt gedaan aan de schuldenberg en het concurrentievermogen.

In een column in de Daily Telegraph schrijft Browne dat zijn land, dat vroeger ‘dominant’ in de wereld was, zich nu in vrije val bevindt vergeleken met opkomende economieën in Azië en Zuid-Amerika.

‘De situatie wordt steeds nijpender en staart ons nu in het aangezicht aan. (...). De verschillende departementen moeten vermijden dat ze instorten onder hun eigen gewicht. Het is niet omdat het geld werd gespendeerd aan waardige zaken dat het ook betaald kon worden. (..) Blijven doen wat onze voorgangers deden kan op korte termijn populair zijn, maar maakt het daarom nog niet goed.’

http://www.express.be/business/nl/economy/het-verenigd-koninkrijk-heeft-geen-geld-meer/162783.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Vlaamse cultuurministerin, Joke Schouwenaers

 

De Vlaamse Cultuurministerin Joke Schouwenaers

Zonet gehoord op Radio1 : volgens onze ministerin van cultuur heet de zoon van Julien Schoenaerts en de hoofdrolspeler van Rundskop ‘Mathias Schoenmakers’.
 
Al die moeilijk te beheren dossiers toch hé en ook zo weinig in het nieuws geweest de laatste 10 maanden...?
 
De Vlaamse  ministerin van cultuur en vossenjacht, waar wij zo trots op zijn.
 
(met dank aan de attente lezer die ons deze tip bezorgde)
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben ze beu die racistische verwijten

 

Ik ben het ranzige taalgebruik van vele zogenaamd politiek-correcte politici hartsgrondig beu als zij het hebben over onze houding tegenover de talrijke vreemdelingen die ons land onder de voet lopen.

Wie zich niet lijdzaam en stilzwijgend neerlegt bij deze invasie is een verwerpelijke racist, een verzuurde egöïst en een onmenselijke buitensluiter.  Deze ideeën worden door de linkse kerk gepropageerd sedert Zwarte Zondag en gretig overgenomen door de rest van de volgzame politieke kaste in het drukke centrum waar liberalen, christen-democraten en neo-flaminganten mekaar verdringen.   Het woord racisme, of xenofobie voor de meer welbespraakten, verschijnt te pas maar vooral te onpas in de woordenschat van al wie zich bezighoudt met de maatschappelijke evolutie.  Ook de betrokken binnendringers kennen de waarde van deze termen en openen hiermede de vele deuren van de integratie. "Ikke ni goed spreken, ikke slachtoffer racisme. Och arme, kom maar binnen jongen, wat hebt ge nodig ? "

Het grootste misdrijf in onze gemeenschap is niet langer beroving, moord of verkrachting maar  humoristisch een opmerking maken over de poen van ons pensioen dat zich bevindt in de pocket van Mohammed.  Dan staan de hypocriete regimepers én de traditionele politiek stijf van verontwaardiging op de achterste poten.  De rondsluipende en het internet afschuimende spionnen van het KGB-centrum danken hun job en levensstandaard aan het opsporen van harteloze onverlaten die zich eigenzinnig niet neerleggen bij de invasie en haar verwoestende gevolgen. 

De schijnheiligheid bij de neo-flaminganten van de N-vA is op dat vlak tekenend voor de tweeslachtigheid van die partij.  Zij aast op de stemmen van de échte republikeinen en Vlaams-nationalisten en er prijken zelfs vele zeteldieven op de kandidatenlijsten maar tegelijk zet die partij zich af tegen de Vlaamse identiteit  en de volkse waarden. Grote woorden weliswaar, maar onvermijdelijke begrippen voor wie zich ongecomplexeerd inzet voor de eigenheid van Vlaanderen en zijn bevolking.  Schaamteloos stuurt de N-vA haar Gentse kopman en ex VRT-konkelaar Siegfried Bracke op pad  om de bevolking te leren wat Vlaming-zijn betekent.  Bracke, de man die vertoeft in het (gevaarlijke) carnavalmilieu van de Loge, die bij de VRT bekend stond om zijn intriges en onbetrouwbaarheid, de scribent onder schuilnaam van socialistische artikels die hij achteraf verloochende en ontkende, die figuur staat model voor het Vlaming-zijn van de N-vA.  U mag hem hebben samen met zijn bende arrivisten en zeteldieven. 

Wat vervelend dat een figuur als Karim van Overmeire ontmaskerd wordt als mede-auteur van het 70-puntenplan van het Vlaams Blok. Deze zeteldief gaat er prat op dat hij door de N-vA  van Aalst gevraagd werd, want de eigen droom van het burgemeesterschap die Van Overmeire koesterde, is al lang opgeborgen.  Hij mag het overbodige wiel aan de N-vA wagen zijn en toekijken van beneden wat er hoog op de toren gebeurt.

Wie het verval van onze steden en gemeentes van nabij meemaakt, kan niet anders dan zich kritisch uitlaten over de wijze waarop er niet gereageerd wordt op de toestroom van vreemdelingen, de razendsnelle groei van islam-aanhangers, de achteruitgang van ons eens zo prijzenswaardig onderwijs, en niet te vergeten de dramatische onveiligheid. Niet het gevoel van onveiligheid is centraal maar de echte stijgende criminaliteit in ons land waar velen mee te maken krijgen en die veelal het werk is van vreemdelingen.  Dat zijn elementen waar blijvend moet op gehamerd worden, want ze behoren tot de essentie van ons leven en van onze toekomst.

De maatschappij verandert. Natuurlijk verandert zij, en hoe.  Dagelijks blijkt dat de flutmaatregelen en de vele miljarden die er aan gespendeerd worden, nauwelijks veranderingen teweeg brengen aan de import en het gedrag van tafelschuimers en avonturiers.  Is het verboden te wijzen op het procentuele aandeel van vreemdelingen en neo-flutbelgen in onze gevangenissen ?  Mogen de argumenten niet aangebracht worden die bewijzen dat de islam een gevaarlijke sekte is, die niets te maken heeft met een religie zoals die in Europa gekend en beleefd wordt ?  Moet de regime-VRT wellicht stoppen met berichtgeving over de aanslagen en de moordlust van de aanhangers van de sekte van de vrede ? Zodat we de groei in eigen land van de extremisten van S4B over het hoofd zouden zien ?

Neen, wij willen niet behoren tot de kudde schapen en lammeren die blatend naar een of ander Offerfeest gevoerd wordt.  Ons kan men tot zwijgen dwingen : wij  blijven deze vernietigende invasie en haar gevolgen met alle middelen aanklagen en bevechten.  Niet omdat wij racisten zijn, dames en heren landverraders, maar omdat het onze maatschappelijke taak is, op te komen voor eigen volk. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geactualiseerde 70-puntenplan

 

Met ondermeer veel dank voor de medewerking aan Francis Van den Eynde (afgewezen sollicitant bij de Loge van Gent), Jürgen Ceder (zeteldief) en Karim van Overmeire (zeteldief en leugenaar)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 790)

 

Vorige week brachten we met enkele kinderen en kleinkinderen enkele dagen verlof door in Eilat (Israel). Het was de eerste maal in ons leven dat we dit land bezochten en hoe mijn echtgenote aan die bestemming is geraakt blijft me een raadsel. Na een vlucht van een vijftal uur werden we door een toestel van Jetair aan de grond gezet in Akaba (Jordanië) dat slechts op een tiental minuten rijden van Eilat is verwijderd. Waarom we niet op de luchthaven van Eilat zijn geland is ons nog steeds onduidelijk. Na de landing werden we dus door een busje opgehaald en een tiental minuten later netjes, met bagage en al, aan de grens van Jordanie gedeponeerd. Toen bleek dat er tussen de beide landsgrenzen een soort "nomensland" bestond. Tussen de beide landen blijkt in 2012 nog geen verkeer toegelaten en 's nachts wordt de grens zelf voor voetgangers gesloten. We dienden dus een afstand van ongeveer 200 meter te voet af te leggen waarbij niemand ons kon helpen. We stelden vast dat er niet het minste wegverkeer was en het enige dat men kon zien waren nog enkele andere, met hun bagage sleurende, voetgangers. Ook de blikken, van tot de tanden gewapende soldaten, waren niet wat we normaal zouden verwachten bij het begin van een vakantie en deze staken schril af met de bloemenslingers die we jaren geleden van mooie meisjes ontvingen bij onze aankomst in Honolulu.

Toen we uiteindelijk de grens met Israel overstaken hadden we het gevoel in een enorme brandkluis te zijn gestapt. De luxe-hotels in Eilat en trouwens de hele stadstructuur steken blijkbaar schril af met wat men in de omliggende landen kan vinden. Toch hadden we de indruk een flater te hebben begaan en voelden ons verantwoordelijk dat we onze kinderen en kleinkinderen naar deze plaats hadden gebracht. We hebben het hen nooit verteld maar het was de eerste maal in ons leven dat we naar het einde van de vakantie snakten. Alles was nochtans in orde behalve het gevoel van onveiligheid dat ons parten speelde. Via de diverse media werd onze aandacht uur na uur getrokken op het grote gevaar dat dreigde te komen uit Iran. Juist zoals President Bush jaren geleden, en bij herhaling, de aandacht trok op de massavernietigingswapens die Sadam Hoessein aan het aanmaken was en daarbij regelmatig luchtfoto's als bewijsmateriaal toonde, gebeurde nu hetzelfde. We beseften maar al te goed wat er toen na verloop van een korte tijd is gebeurd en hadden de sterke overtuiging dat de geschiedenis zich zou herhalen. Daarom zijn we blij terug veilig thuis te zijn.

Wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren weten we natuurlijk niet maar we hebben sterk de indruk dat het er in de nabije toekomst in die regio's zal gaan stuiven. Het feit dat we juist voor ons vertrek uit Eilat in een krant een tekening konden zien waarop men reeds de mogelijke vliegroutes, die de oorlogsvliegtuigen zouden nemen bij een eventuele aanval, duidelijk had vermeld sterkte ons in de overtuiging dat de kans klein is dat we dit jaar Kerstmis zullen halen in peis en vrede.

Laat ons hopen dat het gezegde dat de soep niet zo warm gegeten wordt als ze wordt opgediend ook hier kan toegepast worden. Maar we vrezen dat het eveneens bekende gezegde dat er geen rook is zonder vuur in dit geval meer toepasselijk is.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yvonne Verbeeck (1913 - 2012)

 

 

Een geluidsopname uit 1955. Yvonne Verbeeck zingt uit de operette Clivia van Nico Dostal "Ik ben verliefd". De technische kwaliteit laat veel te wensn over maar we horen alleszins dat Yvonne Verbeeck over verrassende vocale talenten beschikte. (opgenomen in het Variété-theater Hacienda in de Breydelstraat)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam dringt zich overal op, maar gelieve het stl te houden

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Extra legale voordelen in het Onderwijs ?

Dju! Ben ik dit even mislopen.

Christina

*****

De zevende dag

Naar zo'n een poppenkast-vertoning kijk ik allang niet meer.

Robert M.

*****

"elk z'n goesting" zei de boer en hij liep Sela Sue voorbij op weg naar ...

Geachte Redactie,

Zoals velen in die kleine "Vlaandrenland", vindt Sanne Putseys, als èchte Vlaamse zangeres, dat het Nederlands tè min is om haar liedjes in te zingen.Wereldwijd aangekondigd als de Belgische Selah Sue, is zelfs Frans & Duits, als tweede & derde officiële taal van dit onland nog "te min", en... zingt dan maar meteen in het Engels, want van dààr zullen de grootste verdiensten wél komen zeker ?

Victor van Vosselaer

*****

De zevende dag met de overgelopen socialist, royalist en logeman Bracke

Ik moet overgeven als ik dienen socialist nu hoor als zijnde de correcte flamigant. Dat de N-vA een light Vlaams Belang is, wil ik niet ontkennen maar dat Bracke zegt dat zelfs op Vlaamse eisen wij totaal verschillend zijn tov de NVA is toch ver gekomen.Wij zijn voor een Vlaamse onafhankelijkheid dus zij niet Voor ons is Brussel en de randgemeenten Vlaamse grond dus voor de NVA niet.wij zijn voor het eigen volk dus zij nietWij zijn tegen de multicul dus zij zijn er voor en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.Alhoewel ik trouw blijf aan mijn partij en alhoewel ik niet de minste eerbied heb voor een overloper zijn al die overlopers 10maal meer te vertrouwen dan Bracke.

Roger van het Craeyenest


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse bruidenexport

 

De export uit Midden-Anatolië floreert.  Steeds meer minderjarige meisjes, kindbruidjes, worden geëxporteerd.  Vijftig jaar geleden trokken arbeiders op zoek naar werk richting Europa – nu zijn het vooral 13 – 17-jarige meisjes, die door hun ouders hoofdzakelijk naar Duitsland en Noorwegen gestuurd worden.

In de districten Cihanbeyli, Sarayönük, Beyşehir und Derebucak van de stad Konya, de stad der derwisjen,  wonen vooral oude mensen, teruggekeerde gepensioneerden uit Europa en jonge ongetrouwde meisjes.  Volgens een bericht van de krant Radikal worden deze meisjes, kinderen nog, tot een huwelijk met een mannelijk familielid in Europa gedwongen.

Nogal wat verenigingen zijn wakker geschoten.  Samen met het Ministerie van Onderwijs in Konya en de plaatselijke overheid zijn ze met een project gestart: “De gevolgen van het vroege dwanghuwelijk op de samenleving en het gezin”. 

Dr. Barbaros Yalçın van de universiteit in Selçuk verklaart de toestand: “Het fenomeen neemt aan omvang toe.  De jonge meisjes weten dat ze sowieso naar Noorwegen (of een ander land) zullen trekken.  Bijgevolg zijn ze niet meer gemotiveerd om naar school te komen of hun taken uit te voeren.  Om het probleem tegen te gaan, moet de maatschappij ingelicht worden.  Veel gezinnen beschouwen het huwelijk van hun dochter met een familielid in Europa als een gelukslot, maar de toestand in Europa is veranderd.  Er heerst de economische crisis, de werkloosheid neemt toe.  Dat proberen we de ouders uit te leggen en ook dat onderwijs het belangrijkste is.  We gaan van deur tot deur met onze boodschap.”  Om een beter resultaat te krijgen zou het plaatselijke project met Europese instellingen moeten kunnen samenwerken. 

Dat was o.m. de boodschap van het Vlaams Belang toen het in november 2011 naar Emirdag en Ankara trok om een remigratiecampagne op gang te trekken.  Het initiatief werd welwillend ontvangen door de Turkse overheid maar resulteerde hier in een haatreactie van SP-a schepen Resul Tapmaz en de politiek-correcte meute.

Floriaan Terbeke

Bron: www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije boos omwille van visa

De Turkse minister Egemen Egemen Bağış, bevoegd voor EU-zaken, heeft donderdag een klare boodschap aan de EU gestuurd, waarmee hij duidelijk maakte dat er een einde moet komen aan “de nonsens” van visaplicht voor Turkije. 

Hij uitte zijn verontwaardiging tijdens de EU-Turkse parlementaire commissievergadering in Istanboel: het is immers onaanvaardbaar dat Turkse burgers visareglementeringen moeten opvolgen terwijl EU-burgers die niet nodig hebben als ze EU-landen bezoeken. 

“Turkije’s positie in de wereld vandaag verdient duidelijk niet zo’n visaregeltjes,” zegde hij, “Ik verzoek u bij het Europese parlement erop aan te dringen hiermee te stoppen.”

Hallo, mijnheer Bağış : Turkije is geen lid van de EU.  Hopelijk nooit.

Floriaan Terbeke

Bron: Hurriyetdailynews.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Grieks appeltje voor de dorst

 

In Griekenland is grote commotie ontstaan door het gedrag van een parlementslid, dat vorig jaar een miljoen euro overboekte naar een bankrekening in Zwitserland. Media in het door een diepe economische crisis getroffen EU-land doen er alles aan om de identiteit van de politicus te achterhalen.

De Griekse regering heeft de bevolking veelvuldig opgeroepen om geld toch vooral in eigen land op de bank te laten staan. Desondanks hebben Grieken in de afgelopen 3 jaar ongeveer 65 miljard euro opgenomen van hun bankrekeningen, en het geld elders ondergebracht. Velen vrezen dat Griekenland zal stoppen met de euro en dat de drachme een comeback zal maken, met desastreuze financiële gevolgen.

De rel ontstond deze week toen Panagiotis Nikoloudis, hoofd bestrijding witwasserij bij het Openbaar Ministerie, bekendmaakte dat een parlementariër verantwoordelijk was voor de omstreden geldtransactie naar Zwitserland. Diverse politici hebben al gezegd dat de betreffende collega zijn functie moet neerleggen.

@ Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Wie gelooft die mensen nog ?* - Debat over Vlaamse media - 29.02.2012

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!