Angeltjes
29-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knap speurwerk door politiediensten in Brussel

 

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft in samenwerking met politiezone Zuid en de hondengeleiders van de speciale eenheden een belangrijk netwerk van wapen- en explosievenhandel ontmanteld. Een groot aantal wapens en explosieven is in beslag genomen tijdens zes huiszoekingen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Naast zware oorlogswapens (AK, UZI, etc..) werden ook revolvers, kogels, 19 granaten, 48 dynamietstaven, 18 ontstekers en 1.5 kg explosief poeder in beslag genomen.

De huiszoekingen van vandaag tonen aan dat Brussel inderdaad nog steeds een belangrijke draaischijf is voor de handel in wapens en explosieven voor het criminele milieu in België.

We mogen dan ook hopen dat de diverse Brusselse overheden hier hun lessen zullen uit trekken. Het kan en mag niet langer dat bepaalde Brusselse PS-burgemeesters het in het rond schieten met kalasjnikovs nog langer afschilderen als een “fait divers” (Burgemeester Freddy Thielemans, februari 2011); of die alles trachten te minimaliseren door te stellen “"Maar denkt u dat Brussel de enige stad is waar u kalasjnikovs kan kopen voor 100 euro?" (Philippe Moureaux, februari 2011).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 29 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een half jaar geleden op angeltjes, nu vandaag in Knack.

http://www.knack.be/opinie/columns/johan-van-overtveldt/dexia-is-ons-financiele-fukushima/opinie-4000051690810.htm

En als Dexia omver valt heeft de socialistische bank ook geen nagel
meer. Ethias doet wat moet, want het is een en dezelfde pot nat.

Hoe blind en naïef kunnen de Vlamingen blijven?

Lucky9

*****

Multiculmestpacht

In Leuven zijn op één of ander feestje twee jonge homo's afgetuigd door jongeren, misschien wel Scandinaven, omwille van hun seksuele voorkeur.

Bij mijn weten kwam dat vroeger zelden of nooit voor, er werd wel eens gelachen met flikkers ,maar ieder zijn meug was het motto. In deze hoop ik van ganser harte dat die Scandinaven  tante Elio eens zó vakkundig aftuigen dat hij na revalidatie beseft wat hij met de steun van zijn gelegaliseerde misdaadorganisatie aangericht heeft.

mvg - Victor L.

*****

Socialisme: iedereen gelijk.

Met de PS aan het stuur van de Belgische cockpit: wordt Vlaanderen even arm als Wallonië?  De politieke benoemingen zijn dus weer helemaal terug, en niemand die de PS en Di Rupo tegenhoudt. Honderden belangrijke functies in tientallen overheidsinstellingen en –bedrijven zullen dus volledig uitgevoerd worden door mensen die gekoppeld worden aan een politieke partij, en hun goed betaalde job dankzij een partij zullen gekregen hebben. Di Rupo herhaalt nu op Belgisch niveau het Waalse SP-cliëntelisme. Met de PS aan het stuur van de Belgische cockpit, riskeert heel België, en dus ook Vlaanderen, meegesleurd te worden in een zelfde spiraal van verarming als Wallonië.
http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie/nl/node/1089

Stradi

*****

Vlaamse zenders

"Allochtonen kijken zelden of nooit naar Vlaamse zenders" zegt U. Wel, voor een keer hebben ze groot gelijk ! Want wat zijn onze "Vlaamse zenders" ? Extreem links, anti-Vlaams, anti-Christelijk, a-cultureel, totaal, volkomen en absoluut onbetrouwbaar (ze liegen zo vaak als Verhofstadt, die nog nooit op een waarheid betrapt werd). Hun doelpubliek bestaat uitsluitend uit achtergebleven tienjarige debielen en perverten.

de willem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politici verzwegen bewust omvang Oost-Europese misdaad

 

Europese politici hebben bewust de aard en de omvang van de Oost-Europese misdaad toegedekt in de aanloop naar de toetreding van Oost-Europese landen tot de Europese Unie (EU). Dit zegt de Utrechtse criminoloog Dina Siegel (49) deze week in weekblad Elsevier Siegel geldt als de Nederlandse deskundige op het gebied van de Oost-Europese maffia.

Import misdaad
'Brussel weigerde het gevaar van de import van misdaad onder ogen te zien,’ zegt Siegel. Meer wantrouwen was volgens haar op z’n plaats geweest. 'Die Oost-Europese samenlevingen zijn sterk gecriminaliseerd.'

Mede dankzij PVV-leider Geert Wilders - die een meldpunt opende voor overlast door Oost-Europeanen - staan de problemen die het lidmaatschap van landen als Polen, Roemenië, Litouwen en Bulgarije van de EU met zich meebrengt 'eindelijk' op de agenda, aldus Siegel. 'Alleen wijst Wilders met de arbeidsmigranten de foute schuldigen aan. Deze mensen hebben niets met die misdaadbendes te maken.'

Mobiele bendes
Het aantal door Oost-Europeanen in Nederland gepleegde misdrijven groeit snel. Het gaat in veel gevallen om 'mobiele bendes' die korte tijd in Nederland verblijven, op verschillende plekken toeslaan, en weer terugkeren naar hun land van herkomst. De bendes worden aangestuurd door Oost-Europese en Russische misdaadsyndicaten.

Justitie en politie hebben nauwelijks zicht op de omvang van het probleem. Sinds het wegvallen van de grensbewaking tussen de Schengen-landen kunnen deze criminelen zich nagenoeg ongestoord verplaatsen. Mede door de slechte samenwerking tussen de opsporingsdiensten in West- en Oost-Europa wordt naar schatting slechts 5 tot 10 procent van alle misdrijven opgelost.

Criminoloog Siegel noemt de aanpak van de Oost-Europese misdaad in Nederland 'naïef'. 'Het feit dat er nog altijd geen korpschef een portefeuille Oost-Europese misdaad heeft, duidt op onderschatting.'

Bron : Elsevier  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/332049/Politici-verzwegen-bewust-omvang-OostEuropese-misdaad.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De christelijke taliban, Rick Santorum

 

Lees hieronder de commentaren van Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : America, America ...

 

Afbeelding uit "De heksen van Salem"

Niet alleen in dit onland lopen er fanatieke clowns rond die aanbidders zijn van een of andere religie, de ene al waanzinniger dan de andere. Ook in het land van Uncle Sam is momenteel een fanaat van god en zijn gebod in de running voor het presidentsschap.

De genaamde Rick Santorum laat geen gelegenheid voorbij gaan om zijn onvoorwaardelijke trouw en onderdanigheid aan de Kerk van Rome te uiten, zelfs tot in het bedenkelijke toe. Zo  verklaarde hij  dat hij zijn dochter zou verbieden om zich te laten aborteren, mocht blijken dat ze zwanger was na een verkrachting.

Diezelfde lapzwans liet enkele dagen geleden optekenen tijdens een T.V.optreden dat hij het afschuwelijk vindt dat kerk en staat gescheiden moeten blijven : deze gedachte alleen al doet Santorum kotsen en hij roept alle gelovigen op samen met hem te kotsen, opdat de kerk (terug) zeggenschap zou krijgen over het dagelijkse leven van de mensen.

Hopelijk geraakt deze carnavalzot niet verder dan de urinoirs van de senaat waar hij reeds een zitje had. Ik denk niet dat ze in Amerika de hoofdvogel zouden afschieten als deze achterlijke  kerkuil het voor het zeggen krijgt.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer werken in Vlaams onderwijs - POLL

 

De Vlaamse regering wil dat het onderwijspersoneel langer aan het werk blijft. Leerkrachten kunnen nu met pensioen als ze zestig zijn. Ze kunnen via het TBS-systeem zelfs vroeger stoppen, op 58 jaar en in het kleuteronderwijs zelfs op 56 jaar. Ze krijgen dan een wachtgeld tot ze echt met pensioen gaan.

Die mogelijkheid zal nu geleidelijk uitdoven, behalve voor het kleuteronderwijs. Daar wordt de regeling wel beperkt tot maximaal twee jaar, in plaats van de huidige vier jaar. Die hervorming moet de Vlaamse overheid dit jaar nog vijf miljoen euro aan besparingen opleveren.

Bent u het eens met deze maatregel ?  POLL in de rechterkolom.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparingen : N-vA krijgt Derde VRT-Kindernet in plaats van Kindpremie

 

De Vlaamse regering is klaar met haar tussentijdse budgetcontrole en er werd 500 miljoen euri gevonden, hoofdzakelijk besparingen.  En dat zonder de Open-VLD in de coalitie. De liberale fractievoorzitter, Sas van Rouveroij zal zich moeten weren om dit voorstel af te schieten.

Toen de begroting 2012 goedgekeurd werd in december 2011, op basis van een optimistisch geraamde economische groei, was het duidelijk, dat de totaalcijfers nooit zouden gehaald worden. Wie beweerde dat er toen knoeiwerk afgeleverd werd, werkte de anti-politiek in de hand. We kennen het afgezaagde verhaal : regeringen en bestuurscolleges zouden het liefst elke oppositie uitschakelen. De Europese Commissie zal binnenkort die vervelende democratische rest-angel verwijderen, dan schieten we beter op met de uitverkoop van het avondland. De democratische spelregels worden al lang enkel verbaal rechtgehouden.

Er wordt 104 miljoen bespaard in de uitgaven van alle departementen. De lonen van ambtenaren, onderwijzers en mensen in de cultuursector worden van de maatregel gespaard. Ook in onderzoek en ontwikkeling wordt niet gesnoeid. De excellenties straffen zichzelf met een wedde-vermindering van 2%. 

Maatregelen in het "nieuw sociaal beleid" worden uitgesteld: de kindpremie en nieuwe uitgaven voor de schooltoelage, de maximumfactuur voor thuiszorg en de zorgverzekering worden uitgesteld. Alles samen spaart dit 30 miljoen euro uit. Verder worden er enkele ontvangsten versneld, wat uiteraard slechts één kaar effect ressorteert.

De kindpremie, een gift van de Vlaamse Gemeenschap waar de N-vA een symbooldossier van maakt als een voorafbeelding van een eigen Vlaamse sociale zekerheid, wordt afgevoerd. Echter geen nood, er wordt wel aan de kleintjes gedacht : het rode derde tv-net gaat over enkele maanden de ether in.

Wij hebben altijd gevonden dat regeringen er niet zijn om cadeaus te doen aan bepaalde bevolkingscategorieën.  Dat is een taak voor de gereglementeerde sociale netwerken : het is best leuk en zelfs nuttig voor een aantal mensen om verrast te worden met een cadeaubon van mijnheerke Peeters of De Wever voor 50 of 100 euro, maar het is niet met dergelijke marktkramerspolitiek dat er fundamenteel iets verandert aan de herverdeling van de welvaart. De Wever leeft nog in de tijd van Rerum Novarum.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse ministers leveren 2% in !

 

Financieminister Muyters (niet in beeld) deelt aan het Vlaams Parlement mede dat de Vlaamse excellenties 2% van hun wedde zullen inleveren.  "Dat is op 1 jaar 24%, die wij laten vallen" sprak de heer Muyters, terwijl zijn collega's van op de regeringsbanken toeluisterden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudy, de aangeschoten leeuw

 

Het weekblad Humo had voor zijn laatste nummer een interview aangekondigd met ABVV-baas Rudy De Leeuw. Die kwam onlangs in opspraak omdat een vennootschap van dewelke hij beheerder is gebruik heeft gemaakt van de notionele intrestaftrek. Dat is een fiscale maatregel die bedrijven toelaat om minder belastingen te betalen. De Leeuw zei op de zakenzender Kanaal Z ooit dat bedrijven die er gebruik van maken ‘de overheid belazeren’.

Volgens Humo meldde de woordvoerdster van De Leeuw minder dan een uur voor het interview moest plaatsvinden aan de journalist dat de afspraak niet kon doorgaan. Een belofte om dat later wel te laten gebeuren werd door de ABVV-baas nooit ingelost, waarna Humo de voor De Leeuw bestemde vragen aan een fiscalist voorlegde.

Die maakte brandhout van de excuses van De Leeuw:

‘Ik heb inderdaad serieuze bedenkingen bij de chronologie van dit verhaal. Op 6 mei keurt meneer De Leeuw de jaarrekening van 2010 goed: hij keurt dus een balans goed waaruit hij kan opmaken dat zijn vennootschap opnieuw geen belasting zal betalen (op een winst van 57.552 euro betaalde IMMO D.L. op 5 jaar tijd welgeteld 758 euro belasting ofte 1,4%) en hij weet dat dat het gevolg is van de notionele interestaftrek. Waarom neemt hij dan geen ontslag? (...) En als De Leeuw zegt dat hij ontslag heeft genomen vanwege de notionele interestaftrek, dan vraag ik mij af waarom hij dat geen jaar eerder heeft gedaan. Of niet meteen in mei 2011, toen het ook al duidelijk was dat IMMO D.L. geen belastingen zou betalen?').

Humo merkt ook nog op dat Rudy De Leeuw sinds 2006 regent is bij de Nationale Bank en dat ook was toen die instelling 17 miljoen euro aan notionele interestaftrek boekte. 'De Leeuw zat erbij, keek ernaar en... keurde het jaarverslag goed.'

 
http://www.express.be/joker/nl/platdujour/humo-sprak-niet-met-rudy-de-leeuw/162908.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is het Gents wit konijn voor de N-vA ?


Tijdens  de persconferentie van het N-VA Gent deed woordvoerder en lijsttrekker  Siegfried Bracke nogal geheimzinnig rond de derde plaats op de N-VA lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die voorbehouden is voor een  zgz. wit konijn. Sedertdien gonst het van de  geruchten. 

Het gaat over de mogelijke kandidatuur van 3 zwaargewichten:

Oud-minister en gemeenteraadslid Tony Van Parys, momenteel op een zijspoor bij de uiteengeslagen CDenV, zoekt nieuwe horizonten.

Johan Beke , huidig fractieleider voor Open VLD in de provincieraad , ziet de felbegeerde post van deputé van Oost-Vlaanderen aan zijn neus voorbij gaan door  de overstap van OCMW-voorzitter Geert Versnick naar een uitbolfunctie in de Provincieraad. Een overstap naar zijn vroegere partijgenoten in de N-VA zou dus een logische stap in zijn carrièreplanning zijn.

Last but not least behoort de  kandidatuur van de populaire politiecommissaris Steven De Smet tot de mogelijkheden. Sedert de strubbelingen in de Gentse politietop is De Smet op een zijspoor beland en wordt zelfs een disciplinair onderzoek tegen hem gevoerd. Sedert de TV-reeks Flikken wekte zijn groeiende populariteit jaloezie op bij zijn collega’s.

Binnen enkele weken wordt de knoop  doorgehakt en weten de Gentenaars wie wel of niet op zijn stem mikt.

   
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 februari 2012 : de schrikkeldag

 

Een schrikkeljaar is een jaar met 366 dagen, in plaats van 365. Deze extra dag, een schrikkeldag, wordt ingevoerd om te voorkomen dat het kalenderjaar te veel gaat afwijken van het tropisch jaar. Een schrikkeldag valt op 29 februari en komt in de gregoriaanse kalender voor in elk jaar dat deelbaar is door 4, met uitzondering van eeuwjaren. Deze hebben enkel een schrikkeldag als ze deelbaar zijn door 400. Zo was 2008 een schrikkeljaar, 1900 geen schrikkeljaar en 2000 weer wel. Sinds het begin van onze jaartelling zijn er 487 schrikkeljaren geweest. Het eerste schrikkeljaar was het jaar 4, het tweede schrikkeljaar was het jaar 8, enzovoorts. 2012 is ook een schrikkeljaar.

Oorzaak
Een tropisch jaar (de tijd die de aarde nodig heeft om in haar baan om de zon van lentepunt naar lentepunt te draaien) is niet exact 365 dagen. Het is 365 dagen, 5 uren, 48 minuten en 45,1814 seconden. Als men zich van dat verschil niets zou aantrekken en de duur van een jaar op 365 dagen zou afronden, dan zou men na vier jaar bijna een dag tekortkomen (preciezer: 23 uur en 15 minuten). We zouden dan oud en nieuw te vroeg vieren; bijna een dag voordat de aarde werkelijk helemaal rond de zon is gegaan. Het toelaten van de afwijking zou tot gevolg hebben dat na langere tijd de seizoenen ten opzichte van het kalenderjaar gaan verschuiven.

Correctie
Om dit te compenseren krijgt ieder vierde jaar (ieder jaartal dat deelbaar is door 4) er een dag bij: 29 februari, de schrikkeldag. Dit levert een gemiddelde op van 365 dagen en 6 uur per jaar. Omdat 5 uur, 48 minuten en 45,1814 seconden minder is dan 6 uur, is dit een overcorrectie, die optelt tot ongeveer drie dagen per 400 jaar.

In principe kan men dit oplossen door elke 128 jaar (dus elk 32ste schrikkeljaar) geen schrikkeljaar in te voeren. Een jaar duurt immers 365 dagen 5 uur 48 minuten en 45 seconden = 365,2421875 dagen.

365,25 × 128 = 46752 dagen.
365,2421875 × 128 = 46751 dagen.
Deze cyclus van 128 jaren wordt gebruikt in de Iraanse kalender, echter met 4 × verschuiven in plaats van 1 × overslaan.

De gregoriaanse kalender lost de overcompensatie op door slechts eeuwjaren die deelbaar zijn door 400 (zoals 2000) als schrikkeljaar te behouden, en eeuwjaren die niet deelbaar zijn door 400 (zoals 1700, 1800, 1900) niet.

Verdere correcties

Met deze gegevens is uit te rekenen dat men iedere 100 jaar zo'n kleine drie kwartier te veel heeft. Hiervoor zal in principe na een aantal millennia nog een correctie nodig zijn. De lengte van het zonnejaar is echter geen constante. Dit wordt veroorzaakt doordat de precessie van de aardas, en daarmee de jaarlengte, niet helemaal constant is. Bovendien neemt de omwentelingssnelheid van de aarde af door de getijdenwerking van de maan en de zon. Om voor toenemende daglengte te corrigeren wordt zo nu en dan een schrikkelseconde ingevoegd; de verandering van de jaarlengte gedeeld door de zo gecorrigeerde daglengte is echter van dezelfde orde van grootte als de nog resterende afwijking. Doordat het om nog onbekende veranderingen gaat is niet op voorhand vast te stellen wanneer die schrikkeldag moet worden weggelaten.

Volgens berekeningen zou de eerstvolgende correctie moeten plaatsvinden in het jaar 4905. In dat jaar zal er een extra schrikkeldag zijn. Dus twee jaar achter elkaar 29 februari. Een volgende correctie zal moeten plaatsvinden in het jaar 8228. Op zich is dat jaar al een schrikkeljaar met 29 februari. Door deze extra correctie zal er dan ook een 30 februari zijn.

Andere schrikkeljaren

Het schrikkeljaar volgens deze regelmaat bestaat sinds de invoering van de gregoriaanse kalender. Schrikkeljaren met een extra dag zijn ingevoerd met de juliaanse kalender, die uitging van een doorgaande regelmaat van een schrikkeljaar na iedere drie gewone jaren. De Grieks-orthodoxe kalender is ook gebaseerd op de juliaanse kalender, maar heeft een ander systeem van uitzonderingen. Bij de Franse republikeinse kalender zijn er zelfs veel alternatieve vormen. Andere kalenders hebben een schrikkeljaar waarbij een schrikkelmaand wordt ingevoegd.
 
Naam

De naam "schrikkeljaar" komt van het Middelnederlandse scricken, wat oorspronkelijk "met grote passen lopen" en ook "springen" betekende, en dat ook terug te zien valt in het Hasseltse woord schrikschoen (schaats).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 791)

 

Stop nu a.u.b. met al die zinloze wetten !

Enkele maanden geleden kreeg de sector van de zonnepanelen een zware slag te verwerken toen de overheid de subsidies  plots begon te verminderen. Een reeks bedrijven in deze tak kregen het, en hebben het nog steeds, moeilijk om te overleven. Allerlei andere wetten op gebied van afdankingen, uit te betalen vooropzeg enz. maken het bedrijven bij een sterke terugval niet gemakkelijker. Indien de overheid geen subsidies zou gegeven hebben dan zou deze sector zich op natuurlijke wijze hebben ontwikkeld en niet explosief zoals het geval is geweest.

We blijven het herhalen dat al deze overheidssubsidies in de long run nefast zijn voor onze economie en sectoren artificieel doen groeien om daarna vast te moeten stellen dat ze snel gaan krimpen.

De laatste dagen staan onze media vol van een nieuwe ramp in een sector die véél belangrijker is dan deze van de zonnepanelen, namelijk de automobielsector. Opnieuw, door het invoeren van hoge premies in verband met de CO2 uitstoot van wagens, werd deze sector kunstmatig geholpen. De overheid stelde echter vast dat het te veel geld begon te kosten en dus ging men voor de zoveelste maal het geweer van schouder veranderen. Het resultaat lezen we nu in de pers, namelijk dat er  na de afschaffing van de vorige ingevoerde stommiteit, een daling van de autoverkoop wordt waargenomen. Men zou beter van een ineenstorting spreken omdat het reeds zou gaan over verminderingen, naargelang het wagentype, van 10 tot 20 en in sommige gevallen tot meer dan 30%.

Wat heeft men nu gewonnen ?

1. Telkens begint men een sector te ontwrichten.
2. Telkens ontstaan er schokgolven die veel erger zijn dan het positieve resultaat dat men dacht te hebben bereikt.
3. Telkens rijft de overheid, dankzij de artificiele activiteitstoename, een reeks belastinggelden versneld binnen.
4. Telkens komt men dan tot de vaststelling dat de verhoopte belastinggelden voor het lopende jaar lager uitvallen en moet men nieuwe maatregelen gaan nemen, enz.

Zeker in de autosector , die zowat de melkkoe is van de overheid, zal de sterke terugval, en zeker voor wat de duurdere wagens betreft, een hoop windeieren voor de overheid achterlaten.

Wedden dat over enkele maanden de regering zal komen aandraven dat werd vastgesteld dat de inkomsten uit BTW, accijnzen, inschrijvingsgelden e.a. afromingen veel lager zijn uitgevallen vooraf geraamd en dat nieuwe maatregelen zullen moeten genomen worden om het zoveelste nieuwe gat te kunnen dichten ?

Vele overheidsbeslissingen zijn zodanig infantiel dat we niet kunnen begrijpen dat niet meer kiezers dat door hebben.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland boycot Nederlandse producten

 

Een boycot van Nederlandse producten door de Grieken is ,,niet aanvaardbaar''. Dat zei premier Mark Rutte dinsdag in de Tweede Kamer.

De Griekse consumentenbond riep onlangs op tot een boycot van Nederlandse en Duitse producten, omdat die twee landen in de eurozone het strengst zijn voor de Grieken. Rutte zei dat hij begrijpt dat de bezuinigingen de Grieken zwaar vallen, maar een boycot is voor hem niet aanvaardbaar. Daar zal het kabinet tegen strijden, aldus Rutte.

Bron : DePers.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthutsend en Ontstellend Nieuws

 

“Allochtonen zien zelden of nooit naar Vlaamse zenders"

(ATV nieuws van 18.00u. 28.02.12)

 

Allochtonen kijken zelden of nooit naar de Vlaamse tv-programma's. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven en het Minderhedenforum. De wereld die wordt afgebeeld op de Vlaamse televisie zou geen correcte afspiegeling zijn van onze multiculturele maatschappij.

 

Het VTM-feuilleton "Familie" in multiculturele versie


http://www.atv.be/item/vlaamse-televisie-geen-correcte-afspiegeling-van-multiculturele-maatschappij


28-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel de weireld kiest het Antwerps stadsbestuur

 

In de stad van heel de weireld (en niet in het minst van allah) zijn er 73.000 stemgerechtigde vreemdelingen, dat zijn lieden die meer dan 5 jaar legaal aanwezig zijn in het land B. Er zijn dubbel zoveel vreemdelingen dan in 2006, onder het motto : "hoe meer zielen, hoe meer ellende".

40.000 onder hen komen van buiten de EU :  9.972 Marokkanen, 3.570 Turken, 1.500 Indiërs, 1.500 Chinezen en 1.000 Ghanezen, om de voornaamste groepen, te citeren. De overige 33.000 komen uit de Unie, wat niet wil zeggen dat het oorspronkelijke Europeanen zijn.  Ondermeer 11.000 Nederlanders, 6.600 Polen en 1.600 Britten maar daar zitten net zo goed Marokkanen, Turken, e.a. inwoners van diverse benijdenswaardige Prachtlanden tussen.

In 2006 lieten 10% van deze buitenlanders zich registreren om deel te nemen aan de verkiezingen.  De kans dat het er dit keer een flink aantal meer zullen zijn, is niet denkbeeldig, gezien er ondertussen meer organisaties bestaan die zich bezig houden met vreemdelingen.  Patrick zal iedereen een briefje schrijven (in het Nederlands) met de mededeling dat registratie hen toelaat mede de samenstelling van het stadsbestuur te bepalen. Een briefje met een multiculturele knipoog met het linkeroog. 

Het vreemdelingenstemrecht is een louter  instrument in handen van links en een verdere uitholling van het democrtisch stemrecht van de autochtone Vlamingen.  Daarom werd vandaag in de senaat een wetsvoorstel ingediend door Filip Dewinter ter afschaffing van het vreemdelingenstemrecht.   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen wijziging aan immigratieregels

 

Het is geen geheim dat de officiële immigratiestop die begin jaren zeventig werd afgekondigd, in de praktijk niet zo waterdicht blijkt als wenselijk is. In heel wat West-Europese landen evolueerde meer bepaald het systeem van de gezinshereniging tot immigratiepoort bij uitstek. Om het omzeilen van de immigratiestop tegen te gaan, scherpten verschillende Europese landen de voorbije jaren hun regelgeving gevoelig aan. Sommige landen wilden best nog wat verder gaan, maar werden daarin gehinderd door de Europese Richtlijn inzake gezinshereniging die de beleidsruimte van de lidstaten inperkt.

Debat eindelijk geopend

Ook het Vlaams Belang stelde eerder al dat de bestaande richtlijn een kordaat immigratiebeleid belemmert en nam dan ook verschillende initiatieven om ze te herzien. Vandaag lijkt het debat eindelijk op gang te komen. 'Europa' start immers een openbaar debat over gezinshereniging met de bedoeling de bestaande richtlijn aan te passen aan de wensen van de lidstaten. "Het belang van deze discussie kan maar moeilijk worden onderschat. Voor het eerst in vijftien jaar toont Europa zich bereid om deze discussie te voeren", schrijft De Standaard terecht. Nederland, dat zijn immigratiebeleid de afgelopen jaren danig verstrakte, is alvast vragende partij voor een strengere richtlijn. Naar Deens voorbeeld pleiten onze noorderburen voor het verhogen van de minimumleeftijd tot 24 jaar, verplichte integratievoorwaarden, minimale inkomensvereisten en -garanties, opleidingseisen en een onderzoek naar het stafrechterlijke verleden van de kandidaat-gezinshereniger.

Zonder Vlaamse meerderheid

In tegenstelling tot Nederland, blijkt België allerminst vragende partij voor strengere regels. Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (VLD) liet ondertussen weten dat het gewoon wil vasthouden aan de gewijzigde wet inzake de gezinshereniging die vorig jaar door het parlement werd goedgekeurd. Zoals bekend, bleef die wijziging grotendeels beperkt tot wat cosmetica. Zo werd zelfs nagelaten de regels te verstrakken waar de Europese richtlijn dat toelaat, waardoor de 'verstrengde' Belgische regels nog lakser zijn dan de lakse Europese Richtlijn. Deze politiek is opmerkelijk omdat net België – meer dan om het even welk ander Europees land – een voorvechter zou moeten zijn van een verstrakking van de regels inzake gezinshereniging. Vorig jaar nog bleek uit een onderzoek dat liefst de helft van de afgeleverde verblijfsvergunningen betrekking heeft op gezinshereniging, waarmee dit land aan de kop van het Europese peloton staat. Daarenboven staat het buiten kijf dat een meerderheid van de Vlamingen zich kan vinden in voorstellen van de Nederlanders. We weten natuurlijk ook wel dat het in dit land al eens durft gebeuren dat de wil van de Vlaamse meerderheid straal wordt genegeerd. Het stond in de sterren geschreven dat dit er met deze regering, die langs Vlaamse zijde over geen democratische legitimiteit beschikt, niet op zou verbeteren. Zo blijkt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie (II) - 28 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Met Freddy in Israël

Hiermede worden de reacties over dit onderwerp afgesloten.

Ray

*****

Cultuur

Ik hou van cultuur,echt waar,en ik hou er nóg meer van als deze ongesubdieerd is en wars van elke politieke bemoeienis of manipulaties van parvenu-goeroes zoals Jan Hoet, echte onbezoedelde cultuur. 
 
Victor L.

*****

@ Jade en de Versprekingsfouten

Geachte redactie en Jade,

Wat de versprekingsfouten op de staatszenders en ook de familliezender(s) betreft, zijn ze daar inderdaad niet aan hun proefstuk toe. Echter  het blijft  niet alleen bij dit euvel maar we zien dit ook met de regelmaat van een klok bij de geschreven teksten op hun TXT waaruit duidelijk mag blijken dat men zijn teksten NIET naleest alvorens ze te posten en men er maar gewoon voor spek en boenen bijzit.

Ooit heb ik eens naar op een ochtend naar de VRT TXT gebeld om hen er op attent te maken dat Huge Chavez NIET de president van Mexico was, waarop de redactrice van dienst me doodleuk antwoordde dat de mensen dat wel wisten.

Wat versprekingen betreft, hoorde ik gisterenavond op het nieuws bij de VTM Lynn Wesenbeeck zich even verslikken toen zij het had over de toestand van prins Frisko i.p.v. Friso. Gelukkig herstelde zij zich haast ogenblikkelijk van haar lapsus en ging gewoon verder. Waarschijnlijk dacht ze aan de toestand van de ongelukkige prins toen hij nog onder de lawine lag. Sorry voor deze zinspeling maar ik kon het niet laten ... onweerstaanbare drang !

Senior

*****

Ik ben ze beu die racistische verwijten

Beste Heer Ray,

Wat heeft U toch weer een prachtig en heldhaftig artikel neergetokkeld op Uw blogstek Angeltjes. Het is een spijtige zaak dat er niet veel meer mensen (Vlamingen) van uw kaliber te vinden zijn in onze Vlaamse klei. U verdient mijn bewondering en mijn respect, wat U presteert op kleine schaal is klasse beste Heer Ray. HULDE.

Fee

*****

Vuurke stook

Sommigen van onze pocoleiders in dit onland zijn niet alleen bezig met het zoeken naar meer middelen om de bevolkingnog verder uit te melken maar ze  nog tijd hebben om de Vlamingen te pesten. Dit mag blijken uit de verklaringen en intenties van Zoëlle I000-quet.

Enkele dagen geleden verklaarde de burgemeestertrien van St-Genesius Rode, Madame Rolin,  dat de omzendbrieven i.v.m. de nakende verkiezingen tweetalig mogen zijn. Dat deze uitspraak gesneden koek was voor het fransdolle en Vlaamshatend FDF staat buiten kijf. Maar niet alleen Maingain sprak hierover zijn vreugde uit, hij kreeg de volle steun van Madame NON (ministerin van Binnenlandse Zaken) die stelde dat de federale wet boven de omzetbrief Peeters staat.

Voorwaar straffe taal van deze fransdolle vuurstookster. Dit doet natuurlijk geen deugd aan het akkoord dat de Vlaamse bende van drie afgesloten heeft met Don Elio. Het is trouwens opvallend dat onze neutrale staatszender op de Reyerslaan hierover het grootste stilzwijgen bewaart.

Enkel Vlaams minister G.Bourgois was, gemeend of niet, in zijn gat gebeten en hij liet weten dat madame Jolly Jumper haar paardenbek beter zou dichthouden want dit is een zuivere Vlaamse aangelegendheid. Naar het schijnt gaat de NV-A Don Elio over deze démarche van Miss Baksel vragen of de regering deze uitspraak steunt.

Met deze wordt weeral voor de elfendertigste keer bewezen dat de fanstaligen het kloten van de Vlamingen nog niet uit hun hobbyboek geschrapt hebben. Na hun klinkende overwinning bij de regeringsonderhandelingen waarbij ze met al de Oscars zijn gaan lopen, is het terug tijd geworden om tussen de zoektochten naar poen, liefst Vlaamse poen, de verfransingsmolen van de Vlaamse rand terug op gang te brengen. Vuurke stook spelen is terug in !

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land B, het gehoorzaamste kruipdier van de EU
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Belgische Grondwettelijk Hof is de beste Europese leerling. Het heeft sinds dat mogelijk is, al 16 geschillen voorgelegd aan het Europees Hof van Luxemburg. Dat is meer dan alle andere grondwettelijke hoven van de Europese Unie samen. Dat zei eerste voorzitter van het Grondwettelijk Hof Marc Bossuyt gisteren tijdens een hoorzitting in de Senaat.

Bossuyt beklemtoonde dat het Belgische Grondwettelijk Hof de rechtspraak van de Europese hoven van Luxemburg (van de Europese Unie) én van het Mensenrechtenhof van Straatsburg (door bnze Floriaan Terbeke omgedoopt tot "Het Geweten")   perfect opvolgt. "Kijk maar eens naar Duitsland. Dat Hof legt uit principe geen enkel geschil op voorhand voor aan het Hof van Luxemburg. Wij hebben dat al zestien keer gedaan."

Wel vond Bossuyt uit persoonlijke naam dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg zijn boekje steeds meer te buiten gaat in asiel- en migratiezaken. "De arresten van Straatsburg stellen steeds meer problemen voor steeds meer staten. Er is ook almaar meer kritiek op het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Vandaar dat wij niet happig zijn om aan dit Hof nog op voorhand geschillen voor te leggen. Maar we volgen zijn rechtspraak wel op, want in totaal heeft het ons nog maar één keer teruggefloten", aldus Bossuyt.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie 28 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onze Stem gaat sowieso naar het Orgineel Vlaams Belang

Anne & C°

*****

Freddy Van Gaever

Ik heb altijd een zekere bewondering gehad voor het zakeninzicht en doorzettingsvermogen van Mr. Van Gaever, lang geleden leerde ik hem kennen op Scania.

Door zijn lullig reiscommentaar daalt hij diep in mijn achting en de reacties van Foxy en Rob kan ik alleen maar volmondig bijtreden.

Wes Hardin.

*****

Even grasduinen op internet

Een heen- en terugvlucht van Brussel naar Aqaba kost stukken méér dan de rechtstreekse vlucht (Heen en terug) naar Tel Aviv met Brussels Airlines of El Al. En met Turkish Airlines via Istanbul is het nog goedkoper! Dan heb je nog wel de verplaatsing van Tel Aviv naar Eilat.

Ludo

*****

Internationale islampoll

Zo te zien zijn de Britten het meest ervarings-deskundig.
Hoe meer je er van proeft hoe duidelijker de smaak wordt natuurlijk. Misschien iets voor de volgende Huysentruyt? Met smakelijke groe(n)ten zoals wat peterselie in de neusgaten van het speenvarkentje, en hop we zijn weer weg. Tot de volgende poll !

Lucky9

*****

Illegalen (gelezen op het Nieuwsblad forum)

Beste Jean,

Normaal gezien kan men dit onland in enkele uren verlaten.Maar gezien de méér dan veelvuldige vakbondsinterventies in de openbare vervoerssector is de termijn van 5 dagen op 30 gebracht.

mvg - Victor L.

*****

Ik ben ze beu die racistische verwijten

ELKE keer ik in mijn leven fysiek bedreigd ben geweest, was dat door een licht of donkerder getint exemplaar. Natuurlijk ben ik een racist. Wat had je anders verwacht dan ?

Fred

*****

De zevende dag & Bracke

Ik heb Bracke, na een paar seconden aanhoren van zijn zever, onmiddellijk weggezapt! Ik was voorbereid, en kan die vent z'n bakkes niet uitstaan! De hypocrysie lekt er vanaf!!Dat specimen spreekt alsof hij de fractieleider is,  waar zit BDW ?

Christina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de Versprekings Radio en Televisie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Recht van duidelijk spreken... Heeft er al eens iemand op gelet hoe dikwijls de staatsomroepers en journalisten zich verspreken alvorens het ochtendnieuws vervangen wordt door het middag journaal ?

Schabouwelijk en meer dan irriterend. Wie verwijt hier wat aan wie ? Omdat je occasioneel en met voorbedachten rade enkel uitgenodigd en geduld wordt op de staatszender als je van de verkeerde partij bent plus daarbovenop kwetsbaar en onervaren ... Als je maar niet Freya heet.

Diegenen die het voorbeeld zouden moeten geven inzake taalgebruik (ervoor betaald met belastinggelden) kunnen bijna geen enkele zin eindigen zonder een verspreking, gehaper of gestotter. Beginnend met azoelziekers tot je Zus eik. Om nog maar te zwijgen over het in hondjesstand belachelijk aandoend aanhalen van franstalige krantentitels of -commentaren met een accent waar je in een frans restaurant rotte vis voor zou krijgen i.p.v. vlees en de hond eerst zou bediend worden. Wàf.

Een slecht voorbeeld voor de taalkundige opvoeding van de aankomende jeugd. Geniepigheid en selectieve imagobeschadiging van al wie ook maar durft te twijfelen aan de gevaren koers, de koers van de weggemoffelde gevaren. Iedereen heeft recht van spreken maar ook zich verspreken. Burger of minister. Het is alleen wat men er van maakt en wie het wil misbruiken.

De staatsomroepers gaan op twee manieren in de fout: zij stellen zich op als untouchables in een eeuwigdurend conservatief koninkrijk, zij intimederen partijdig. De rode loper of op het matje. Plus het feit dat zijzelf haspelen, hinniken,hakkelen, haperen en taal fragmenteren tot een knoeiboel waar de luisteraar of kijker dan zelf maar een inspanning voor moet doen.

Recht van spreken ? Eerst zelf eens een nieuws item volledig uitspreken zonder verspreking. En dan anderen terechtwijzen a.u.b. Dat gaat oefenen worden of nog pijnlijker radio.

Jade




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!