NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
11-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale Gemeenschap feliciteert Syrische oppositie

 

De internationale gemeenschap heeft de Syrische oppositie gisteren een wenskaart gestuurd. Op de kaart hebben verschillende wereldleiders persoonlijke boodschappen geschreven, zoals : Hou vol. Succes met jullie opstand. De aanhouder wint !
Volgens de Nederlandse premier Mark Rutte is de kaart bedoeld als een hart onder de riem voor alle verdrukte Syriërs. ‘Een kaartje is natuurlijk het minste wat we kunnen doen. Ze moeten weten dat we achter hen staan. Bovendien past deze internationale interventie goed bij de bijzondere situatie van het land.’

Ook president Barack Obama schreef enkele bemoedigende woorden op de kaart. Het is volgens hem niet de vraag niet de vraag of Assad valt, maar wanneer dat gebeurt. ‘Ik kijk uit naar de dag waarop de Syriërs kunnen terugkijken op de revolutie en kunnen zeggen: we hebben eigenhandig een dictator ten val gebracht.’

De kaart is geadresseerd aan het Vrije Syrische leger in Baba Amr in Homs. Het is niet bekend of zij uiteindelijk is aangekomen.

Door Cornelis Tjakke

http://www.speld.nl/2012/03/08/internationale-gemeenschap-wenst-syrische-oppositie-succes/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Euro-ezels schijten geld

 


Het is zover. Griekenland wordt beloond voor zijn menu van liegen en bedriegen overgoten met een flinke portie corruptie-saus.

De linkse graaikonten die jarenlang deze politiek in stand hielden en op even slinkse wijze hun intrede in de Eurokeet konden waarmaken, zien hun monstertekort in hun staatskas met één vingerknip halveren. Hun wanbeleid wordt hen ei zo na vergeven.

 De eurobonzen hebben hun slag ook thuis gehaald want de Zorba's zijn van het  fallisement gered. De banken die veel schuldpapier van de Griekse overheid bezaten, hebben toegegeven nadat zij met de glimlach door diezelfde eurobonzen in een wurggreep werden gehouden. Neen,ze zijn alles niet kwijt, alleen maar meer dan de helft ! 

Weeral is het de gewone man die zal opdraaien voor deze beloning aan de Griekse staat. Ook dit onland is een pak poen kwijtgeraakt voor eeuwig en drie dagen aan deze Griekse maffioso's.  We zullen  tot in den treure om de oren geslagen worden met het argument dat een Grieks bankroet veel meer zou gekost hebben. Hoe en waarom is ons tot op de dag van vandaag nog niet uitgelegd. Buiten wat gebrabbel door een of andere poco-nitwit is hier niks over geweten.  Een ding is wel gzeker : als de Grieken er nu nog niet in slagen om orde op zaken te stellen, is een bankroet sowieso onomkeerbaar. Dan zijn we ook de andere helft kwijt, tenzij de Euro-ezels belastinggeld blijven schijten.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bed van de Spaanse edelman - Stan Lauryssens

 

 

Vroeger in mijn polderdorp kocht ik mijn witte onderbroeken bij De Wolmolen in de Kloosterstraat. Wij hadden een hondje in die tijd, een teefje dat Mickey heette, een wit-en-zwart gevlekte papillon met een pluimstaart. Telkens wanneer Mickey loops was en bloed verloor, deed mijn moeder haar een van mijn onderbroeken aan, ondersteboven, met haar staart door de slip. Wij hadden ook kippen thuis, duiven, konijnen en twee hamsters in een sinaasappelkistje, maar die droegen geen onderbroek of misschien waren zij nooit loops, dat weet ik niet meer. Op woensdag maakte mijn moeder mijn lievelingsgerecht, krokant gebakken varkenslever met gestoofde ajuinringen en aardappelpuree, lekker smeuïg, met margarine, melk en een eierdooier.

Veel later, toen ik mijn onderbroeken niet langer in De Wolmolen kocht, woonde ik drie maand samen met een blonde, langharige, langbenige schone. Zij was de helft van een tweeling. Wij leerden elkaar kennen op een muziekavond waar Ivan Heylen levensliedjes zong. “Ben je pianist?” vroeg zij. Ik kan zelfs geen blokfluit spelen. “Nee,” zei ik, “waarom?” “Je hebt mooie handen.” Zij kwam uit een passionele liefde met een Spaanse edelman die haar een mondje Spaans, de voordelen van Spaanse vlieg als afrodisiacum en de culinaire genoegens van zijn vaderland had aangeleerd. Wij woonden op de tweede verdieping van een oud herenhuis in de Bexstraat met douche en WC op de overloop. Mijn vriendin had één gave: zij kon niet koken en had heimwee naar de Spaanse vlieg van haar Spaanse edelman.

Iedere avond, drie maand lang, negentig dagen, schotelde zij mij hígado encebollado voor, een Spaanse lekkernij, lichtjes gebakken kalfslever, bijna rauw, met bloemige, gekookte aardappelen die zwommen in het bloed dat uit de Spaanse lever lekte. “Ik heb liever varkenslever,” knorde ik, “krokant gebakken, met een korstje.” “Cállate,” zei mijn blonde vriendin, “zwijg, Spaanse lever is kalfslever.” Enfin, de hígado encebollado was niet om te vreten, ik kotste ervan, echt waar, maar onmiddellijk na de bloedaardappelen doken wij in bed en dat maakte veel goed.

Een van mijn lievelingsrestaurant’s is de Ciro’s op de Amerikalei tegenover het oude gerechtshof. Op woensdag staat gebakken lever met gestoofde ajuinringen en aardappelpuree op het menu, zoals vroeger in de tijd van mijn witte onderbroeken. “Ik woonde zeven jaar in Spanje,” zei ik tegen mijn nieuwe vriendin, “niet één keer heb ik er lever gegeten.” “Nu je oud en versleten bent,” antwoordde zij, “wordt het stilaan tijd om de spoken uit je verleden te begraven. Kom, we gaan naar de Ciro’s, gebakken lever eten.”

Onderweg passeerden wij langs de Bexstraat. Ik keek omhoog naar de tweede verdieping en dacht aan het bed van de Spaanse edelman.

http://www.viw-costablanca.com/stan34.shtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze komen gewoon met de bus

 

Lijn Lier - Duffel - Mechelen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kat van Ali

 

 

de kat van Ali

de kater van de rijkswacht
heeft de kat van Ali verkracht
je weet wel hoe dat gaat
voorwaar een racistische daad

dat die kat daarom vroeg
is maar praat voor de kroeg
want een rijkswachtkater is een fascist
en een rosse dus een rascist

"niet alle dagen"zei de kat en bekent
"wordt een moslimpoes
door een gendarm verwend"

johan

http://blog.seniorennet.be/johan1944/


10-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Vluchtmisdrijf @ Drs. Johan Arendt Happolati

Door uw gezever moet ik opletten dat mijn toetsenboord  niet vies wordt.

Ik zie ze dagelijks met hun voitures in de bebouwde kom waar het inhalen verboden is en sneller als 50km/h scheuren. Eergisteren nog zo'n klootzakje achter mij (ik woon op "den buiten"), en hij durfde op de smalle weg niet in te halen, nochtans kunnen we met twee vrachtwagens elkaar voorbij (om de breedte te duiden), na het kruispunt in de bebouwde kom hopla volle snelheid voorbij.

Gisteren maakte ik me wat breed en een volgend klootzakje (met L) over het voetpad dan maar inhalen en dan op zijn remmetje duwen, dacht nog eens en ik haal hem uit zijn auto maar hij doet dan als alle anderen en dat is wegrijden en het Vingertje omhoog. Indien ik een videocamera op mijn console zou plaatsen en eens één dag registreren hoe er gereden wordt...

Hoffelijkheid en verkeersinzicht kent de meerderheid van de chauffeurs niet meer, ook in ons vak zit er een meerderheid van roekelozen aan te komen, simpelweg omdat in de opleidingsscholen geen echte routiers meer zitten maar lieden die hele dagen "rond de kerk " hebben gereden en geen kaas hebben gegeten van hoe het er vroeger onder chaufeurs aan toeging. Ik (net als velen van mijn collega's) zie het dag na dag verslechteren op de wegen. Tussen haakjes deze zaak ken ik niet maar terreinwagen zegt al veel voor mij, heb er nog maar weinig gezien die zich aan de regels houden.

Martin V.

*****

"Achtung, Feind seht mit"
 
Geachte Redactie,

Dààr riskeert men toch veel door zo-maar het thuisadres in te tikken op "showmystreet.com". Het al-oud Vlaams volksgezegde luidt: "Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast", dàt geldt hier ook op het internet.

Verre van vervolgingswaanzin, doch er wordt hier (op Angeltjes), maar ook op àndere blogs, al eens op tenen - met - eksterogen getrapt. Niks aan de hand, totdat één-of-andere paljas het in z'n hoofd haalt om op een duistere avond de deur voorbij te gaan èn tegelijkertijd een steen door het raam te keilen. Iederéén heeft zijn/haar eigen woning reeds dagelijks gezien, waarom zou men het dan afzonderlijk moeten bekijken op internet ? Wil men het toch eens zien, doe het dan via Google-street al wandelend door de straten van  uw wijk; doch NIET SPECIFIEK door het intikken van het  eigen adres.

Een "goede raad van tante Kaat" ?  Nee hoor, maar wel van de Fikken. (Google wéét al genoeg van ons, wij moeten hen de pap in de mond niet geven)

Victor van Vosselaer

*****

Truut in pakskes, afgeleverd door Sarkozy

Geachte redactie,

In la douce France is de verkiezingsstrijd voor het zitje op de presidentiêle stoel goed en wel op gang gekomen. Ook Sarkootje doet zijn duit in het zakje om de gunst van de Fransen te winnen.

Waarschijnlijk wegens gebrek aan goede punten tijdens zijn bewind gaat Sarkootje terug oude koeien van stal halen die hem in het verleden de zege bezorgden. Opnieuw wordt de Kârcher erbij gehaald om zijn woorden kracht bij te zetten.  Sarkootje zal de problematiek van de tafelschuimerij in zijn land aanpakken. De instroom van vreemd volk moet minstens halveren. Profiteurs en criminelen die de samenleving verpesten, vliegen eruit. Allochtonen die denken dat ze in Frankrijk hun goesting kunnen doen en hun wetten willen opdringen, kunnen het op hun buik of baard schrijven, enz.

Wat heeft Sarkootje belet om tijdens zijn ambstermijn te doen wat hij beloofde voor zijn verkiezing ?  Wat is er van zijn stoerdoenerij en beloftes geworden toen de voorsteden van Parijs in brand stonden ?  Weinig of niks is het resultaat. Ook nu zal hij,indien hij herverkozen raakt zijn staart moeten intrekken want Big Brother Europa staat te kijken. Toen de Roma's in Zuid-Frankrijk de boel op stelten zetten en hij ze wilde buiten kieperen was Europa er als de kippen bij om hem tot de orde te roepen. Ook nu zal dit het geval zijn want het Europese bordeel is flink bevolkt met poco-nitwitten die de multicul aanbidden zoals de Mo's hun profeet.

 Sarkootje zal uit een ander vaatje moeten tappen om overeind te kunnen blijven.De sossen aldaar zitten in pole position om terug aan de bak te komen en dan staan de boegdeuren van Frankrijk nog verder open om vreemd volk binnen te laten. Sarkootje heeft de kans van zijn leven laten liggen door in het prille begin van zijn ambstermijn de kârcher werkloos te laten staan en er zoals beloofd aan zijn kiezers "er eens in te vliegen" en een voorbeeld te stellen.

Senior

*****

EPO van Campenhout

Duidelijk afkick-verschijnselen, nu is het nog maar een kwestie overal af te blijven.

Joos

*****

Het is fijn bij de lijn.

Geachte redactie,

Zoals geweten moeten ze ook bij De Lijnbesparingen doorvoeren om hun jaarlijks deficit wat te milderen.

De busbazen moet 6O miljoen euri minder poef maken, want het gratis Stevaert verhaal werd een te kostelijke bedoening. Een verhoging van de bustarieven en het snoeien in gratis busgebruik voor senioren is dus aan de orde.  Maar wat lezen we in de media : bij De Lijn duiken voor 25 miljoen euri onbetaalde facturen op ! Men wist van niks !

Een mens vraagt zich af wat voor een boekhouding ze daar bij De Lijn hebben ? Slapen ze  of waren ze in staking ? In de privé was zulk een firma al lang op de fles gegaan. Maar De Lijn met zijn politiek benoemde bonobo's die voor alles en nog wat een passrnde uitleg hebben om hun onkunde of laksheid te verdoezelen, blijft overeind.

Ook in dit geval want volgens de uitleg van de "busleiding" lag het aan een nog niet op punt gestelde uitwisseling van rekeningen tussen onderaannemers, privé-chauffeurs en nog wat geleuter. Een uitleg van keskeschiet zoals destijds bij het Antwerpse OCMW waar tientallen miljoenen facturen nooit betaald zijn geworden door de patiënten, wegens de laksheid van de huidige ministerin van Hard Werk, de rode zeurmadam, Monica de Coninck.

Nu is echter alles in kannen en kruiken en er zal in de toekomst beter samengewerkt worden. Ministerin Crevits heeft alvast een externe audit besteld om de gang van zaken in de boekhouding van De Lijn door te lichten. Ze verwacht de resultaten hiervan tegen de zomer maar zij zegt er niet bij in welk jaar. Bij De Lijn zijn de bonzen "linksrijders" en dat zegt meer dan genoeg. Ex-bazin en nu ministerin Lieten zal zonodig wel haar invloed gebruiken en op de rem gaan staan als de uitlaatgassen te hard gaan stinken.

In elk geval mag die vermiste 25 miljoen bij de te zoeken 6O milj. geteld worden en komt de zoektocht naar centjes bij de lijn op 85 miljoen euri. Misschien best nog een extra administrateur-directeur-generaal bij benoemen om orde op zaken te stellen.

mvg - Senior

*****

Aan drs. Johan Arendt Happolati

De wens van de ouders ging hem niet om verontschuldigingen voor het ongeluk, maar voor zijn vluchtmisdrijf waardoor hij hun ellende op dat moment nog verergerde.

Freddy E.

*****

Olivier de Crapuleuze

Ray,

Reeds 10 jaar geleden gaven de groenen blijk van een bepaalde vorm van schizofrenie ,ter illustratie een klein uitschuiverke .In 2002 keurde Magda Aelvoet,vice premier in de paarse groene regering , een wapenlevering van 5000 mini-mitralieurs aan Nepal goed .Omdat Nepal te kampen had met zware interne spannigen zijn wapenleveringen wettelijk niet toegelaten. Maar volgens de toenmalige premier Verhofstadt had de regering een appreciatiebevoegheid  : Nepal is een prille democratie, klonk het. De hele zaak kwam zo in een grijze zone terrecht, waarin de overheid vrij was de wet anders te interpreteren (waar hebben we dat nog gehooord ?)

Niet echt een toonbeeld van tranparantie. Aelvoet nam ontslag maar Agalev besloot in de regering te blijven. Het dossier bleef de partij achtervolgen tot de verkiezingen van 2003. Agalev werd compleet van de kaart geveegd. Tot daar de werkelijke doelstelling van een zich democratisch noemende partij. Het enige wat ze nu doen, na confrontatie met deze toch wel huichelachtige toestand, is groen lachen.

Vriendelijke groet Stingray.

*****

Pluimvee

"NvdR Angeltjes : de eigenaars van kippen of ganzen moeten hun pluimvee in behoorlijk omheinde en beschermde rennen houden. Voor de rest ben ik mij bewust dat er binnen onze overbevolkte planeet te veel zeveraars rondlopen die altijd een reden vinden om dierenleed goed te praten."

Even doordenken : de ouders van jongens en meisjes moeten hun kroost in behoorlijk gesloten huizen bewaken. Voor de rest lopen er te veel zeveraars die vinden dat de multicul ons zegen brengt.

WVDC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidatuur Marine Le Pen (FN) voor presidentsverkiezingen is nog niet rond

 

 

 

Marine Le Pen bezoekt begin maart 2012 de grote landbouwtentoonstelling waar zij warm onthaald wordt door velen.

Het Franse kiessysteem voor het presidentschap van de Republiek vergt ondermeer 500 handtekeningen van zogenaamde "elus" (verkozenen). Hoofdzakelijk worden deze gerecruteerd bij de meer dan 36000 burgemeesters die het land telt.

Gezien de uitsluitingspolitiek die fanatiek gevoerd wordt tegen het Front National zijn heel wat burgemeesters niet geneigd hun democratische steun te verlenen aan de kandidatuur van de succesrijke Marine le Pen, bevreesd als zij zijn voor politieke revanches met financiële en structurele gevolgen voor hun gemeentes. Hoe mooi is de democratie in het Onvrije Westen, nietwaar. Er valt niet veel kritiek meer te leveren op het Chinese systeem : wie niet met de elite meedoet, wordt buitengesloten, gestraft en door de mangel gehaald.

16 maart is de ultieme datum waarop de handtekeningen moeten ingediend worden. Begin van deze maand was het FN nog koortsig op zoek naar 48 "parrains" (peters) die de kanidatuur principieel steunen, want niets bindt de ondertekenaars aan de figuur die hij of zij op democratische wijze voordraagt. 23 burgemeesters die aanvankelijk hadden toegezegd de handtekening te zetten, hebben zich op het laatste moment teruggetrokken.

Het Front National heeft tevergeefs geprobeerd het publieke karakter van de parrainages weg te nemen, zodat de burgemeesters anoniem hun medewerking konden verlenen. De Constitutionele Raad heeft dat verzoek afgewezen. De UMP van presidentskandidaat Nicolas Sarkozy en de Parti socialiste van François Hollande hebben medewerking geweigerd om het publieke karakter van de parrainages op te heffen.

Het Front zou kunnen rekenen op 16 tot 19% van de stemmen in de eerste ronde. Eind januari leerde een enquête dat zeven van de tien Fransen wensen dat het Front national kan meedoen aan de verkiezingen: 41% zegt 'zeker' en 29% zegt 'liever wel'. Gevolg van het niet deelnemen aan de présidentielle zou zijn dat Nicolas Sarkozy daar garen bij spint en dat ook het aantal thuisblijver groot zal zijn. Sarkozy staat nu in de peilingen op achterstand met Hollande: 26 tegen 29%. Als niet op Le Pen kan worden gestemd, zal de stemverhouding tussen de twee gelijk zijn met elk 33%; de stemonthouding zou op 22% uitkomen. 40% van de aanhangers van Le Pen zouden in dat geval thuisblijven. In de tweede ronde zal Sarkozy niet veel reserve meer hebben.

Mocht Marine Le Pen bij het binnenhalen van de 500 handetekeningen toch deelnemen, dan zal zij de eerste ronde niet overleven, zo staat vrijwel vast. Zij heeft al gemeld vervolgens 'neutraal' te blijven en haar aanhang niet zullen vragen in de tweede ronde voor de rechtse kandidaat Nicolas Sarkozy te stemmen. Le Pen kan zich naar eigen zeggen niet voorstellen, een electoraal steuntje te moeten geven aan uittredend president Sarkozy noch aan diens sociaaldemocratische uitdager François Hollande. Sarko en Hollande zijn voor de 43-jarige dochter van Jean-Marie 'een Siamese tweeling': 'Mijn kiezers komen zowel van links als van rechts'.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olivier de Crapuleuze is weinig scrupuleus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Samen in een televisiestudio aan tafel zitten met een Vlaams Belanger  dat doet de nieuwe Ecolo-voorzitter Olivier de Crapuleuze niet. Wat een hoogstaand man, nietwaar. Zijn nobele principes reiken nog verder dan deze moedige daad van verzet : Olivier weigert ook zijn parlementaire ontslagvergoeding waar hij recht op heeft, omdat hij zijn mandaat verlaat na zijn verkiezing tot president van de Groene Franstalige histerici. Wat een prachtmens.

Maar wacht even, er was ook nog leven voor het voorzitterschap van Ecolo. Dat lezen we in de Libre Belgique, die weliswaar evenmin met een VB-er aan een tafel wil zitten maar die daarom geen vriendje is met de groene principiële geldweigeraar. Want de loopbaan van De Crapuleuze heeft al menige bocht gemaakt. Dit is zijn vierde ontslag als parlementair en omdat zijn vrouwelijk collega co-voorzitter haar parlemenatire ontslagpremie weigerde, kon Deleuze niet anders dan haar volgen. Zij vorige drie afscheidspremies heeft hij stilzwijgend en discreet aanvaard en op zak gestoken. Het gaat in totaal, volgens de Libre, om circa 250.000 euri zonder rekening te houden met de inflatie en de index.

Het verhaal van een journalist die van nabij in gevaarlijke omstandigheden de grootste Britse scheepsramp na de Titanic meemaakte en versloeg, wil de Crapuleuze niet aanhoren, omdat de politieke aanhankelijkheid van die journalist hem niet zint.  Maar om de zoveel jaar honderdduizenden euri in the pocket laten verdwijnen, dat is politiek correct en fatsoenlijk. Ja, ja, zo kennen we ze, dat soort zakkenvullers

Ray

Bron :
http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/724749/deleuze-lui-n-a-pas-toujours-refuse-le-jackpot.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Och arme, Mechelen

 

Caroline Gennez (SP.A) daagt in oktober Bart Somers (Open VLD) opnieuw uit als kandidaat-burgemeester van Mechelen. Gennez is vrijdagavond als enige kandidaat voorgedragen aan de leden. In 2006 deed Gennez ook al eens een gooi naar de burgemeesterssjerp.

'We willen het verschil maken door ook na 2012 in te zetten op een warme en open samenleving waarbij iedere Mechelaar zich thuis voelt, tegen de verrechtsing in'"zegt Caroline.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 9 maart : belgische senaat weigert spreekrecht

 

De belgische Senaat weigert een vraag van Anke Van dermeersch op de agenda te plaatsen, omdat deze tussenkomst "racistische " elementen zou bevatten.  Zelfs indien dit het geval was, dan nog kan men een verkozen parlementair niet het democratisch recht ontzeggen zijn of haar mening op het spreekgestoelte naar voren te brengen in wat het hart van de democratie heet te zijn.  De vraag bevatte de vaststelling dat de islam historisch een bloederig parcours heeft afgelegd. Niet alleen historisch, ook dagelijks blijkt uit de feiten de mensonterende wreedheid van deze nepreligie.  Deze vaststelling heeft niets te maken met racisme, het is een veroordeling van een gevaarlijke denkwijze.

Wie er nog aan twijfelde, de democratie in het land B is een schijnvertoning, een verkapte dictatuur die geen tegenspraak duldt. Schokkend is de vaststelling dat al de Vlaamse senatoren zich op sleeptouw hebben laten nemen door de Franstalige minderheid. Zoals altijd.  Ray (foto : Marcel Steeman)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

20% Franstaligen aan Vlaamse kust. Et alors ?

Een vijfde van de toeristen aan de "BELGISCHE" kust zijn Franstalige BELGEN . Vorig jaar hebben bijna 4,8 miljoen Franstalige BELGEN minstens één dag aan de BELGISCHE kust doorgebracht. Dat is 20,9 procent van het totale aantal vakantiegangers aan de kust, zo meldt Westtoer, het West-Vlaamse provinciebedrijf voor toerisme en recreatie. 'De Franstalige Belgische markt blijft van strategisch belang', klonk het. De Nederlandstalige BELGEN (ongeveer 60 procent) en de Franstalige BELGEN (20,9 procent) vertegenwoordigden samen zowat 80 procent van het aantal toeristen aan de kust.

Louis H.

*****

Vos gered...

en schauvlieghe ziet ze nog stééds vliegen. Is dit eigenlijk écht een madam om als ministerin op het schouwtoneel uit haar nek te staan kletsen? Ze heeft qua inhoud van haar dossier weinig ... inhoud.  Stééds weer verkeerde beslissingen. Eerder komt zij over als een pas afgestudeerde humaniorastudente! En dergelijke creaturen moeten beslissingen nemen, ze is een losgelaten gevaar.

Christina

*****

Senaat fnuikt democratisch spreekrecht

Geachte Redactie,

Het is van langzaam om meer onweerlegbaar klaar en duidelijk dat er in dit afschuwelijk land B. fascisten "pur sang" de macht uitoefenen, en  elke dag opnieuw hun totalitaire malversaties uitleven met een
onvoorstelbaar gore lef. Ik herhaal met een onvoorstelbare lef. Ook dit zegge men voort. Het is immers een kort zinnetje.

Even ernstig is de onvermijdelijke bedenking of de meerderheid waarover senator Vandermeersch spreekt er wel zou geweest zijn zonder de

snel-belg-wet en de opzettelijke massa-immigratie. Ooit zal wetenschappelijk geschiedkundig onderzoek uitwijzen dat dit absoluut

niet het geval zou zijn geweest.

Koop (symbolische) wapens, je weet wel aandelen die niet kunnen kelderen.

lucky9

*****

Vrouw redt vos ? Wie veroordeelt dan de vrouw ?

Ik denk dat niemand van al diegenen die reageren ooit van de problemen met vosen gehoord heeft. Zelf een hele grote dierenvriend ben ik toch wel bewust van de overbevolking van de vosen. ik denk dat niemand van de reageerders gewoon in de loop van de dag zijn ganzen kwijt raakte? Twee maal op een jaar alle kippen (15 stuks) ineens doodgebeten? Zijn eenden doodgebeten terug vond? Vroeger nooit meegemaakt. Er zijn nu eenmaal te veel vossen, wat men ook moge beweren.

Max

NvdR Angeltjes : de eigenaars van kippen of ganzen moeten hun pluimvee in behoorlijk omheinde en beschermde rennen houden. Voor de rest ben ik mij bewust dat er binnen onze overbevolkte planeet te veel zeveraars rondlopen die altijd een reden vinden om dierenleed goed te praten.

*****

Vluchtmisdrijf

Vorig jaar reed een man in Drongen de 5-jarige kleuter Marie-Alixe aan en pleegde vluchtmisdrijf. Wat later gaf hij zichzelf aan bij de politie. Door de politierechter werd nu 1 jaar rijverbod opgelegd. Hij moet ook een morele schadevergoeding betalen ‘omdat hij de ouders een tijdlang heeft achtergelaten met de angst de dader nooit te kennen.’

Tot hiertoe kon ik eigenlijk nog wel volgen, maar toen de moeder op televisie verklaarde: “Ook al zien wij hem niet als de moordenaar van ons kind, hij had zich toch mogen verontschuldigen.” toen begon ik plots te twijfelen. Jamaar, wacht eens even, dacht ik toen; de experts hebben inderdaad vastgesteld dat de man geen schuld had aan de aanrijding. Volgens hen kon hij die niet vermijden. Het meisje was immers plots de straat op gerend. Hoe, het meisje was plots de straat op gerend ? Waar waren de ouders toen ? Hadden zij hun dochter niet beter in de gaten moeten houden toen die auto er aan kwam ? En welk psychisch leed moet die man nu voor de rest van zijn leven niet ondergaan omdat hij – weliswaar geheel onschuldig – een kind heeft aangereden ?

Een mens zou voor minder – ten prooi aan complete verwarring - op de vlucht slaan. Ouders kunnen ook ‘doorschieten’ in hun slachtofferrol. Als er dan toch met alle geweld een dader moest aangewezen worden, dan hebben wij misschien te vlug die grote, sterke, volwassen mijnheer met de vinger gewezen. Onze reflex om op te komen voor bij voorbaat al onschuldige, 5-jarige kleutertjes is wel begrijpelijk, maar toch: wie moet hier eigenlijk aan wie zijn verontschuldigingen aanbieden ? Ik zou het niet meteen weten. Weet u het ?

Drs. Johan Arendt Happolati

*****

Hebben de Maya's gelijk ?

Het einde nadert ras volgens de kalender van de Zuid -Amerikanen. Niet het einde van wereld, maar van deze regering. Wat zij voorspeld hebben zien wij gebeuren :

- De liberalen willen een indexsprong, en vlugger afbouwen van de uitkeringen.

- De SP is daar vierkant tegen, zij willen de verlaging, sommigen lspraken, met een piepstemmeke weliswaar, zelfs over de afschaffing van de notionele intrest

- De CVP roert zich niet om niet met onvriendelijke maatregelen geconfronteerd te worden aan hen gelinkt, daar ze nu reeds rekening houdt met een aframmeling van formaat. Vervolgens heeft de tjevenpartij haar confraters binnen de Vlaamse regering het bloed onder de nagels gehaald om 550 miljoen bij te leggen. Dat wel.

- De MR wil belastingen op de intercommunales die talrijkst zijn in VL en vooral bevolkt zijn door Tjeven-mandatarissen. Waar gaan deze hun centen terughalen ?

Is het hiermee gedaan ? Nee, want wat ligt er zo nog allemaal op tafel:

- Het later teruggeven van teveel geïnde belastingen. (pure diefstal)

- Duurdere dienstencheks.

- Belastingen op de vennootschappen en de meerwaarde op de verkoop der aandelen, ook voor partikulieren.

Alez, 't is nen hele boterham. Maar weet dan dat het precies al deze items zijn die er voor zorgden dat de onderhandelaars met momenten al vechtend over de steenweg rolden en de regeringsvorming bijna 2 jaar heeft geduurd !" Regeren is altijd een beetje compromissen sluiten" zei eens iemand. Hoever zullen de volgende compromissen gaan ? Wie wil het riskeren om de kruik te laten breken ? H et einde van de kalender der Maya's of het einde van een regering die er nooit een geweest is .

Vanwege Daniel

*****

Zo maar

 http://www.youtube.com/watch_popup?v=g2bTfpaOkCI

Pollebru


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bliksemsnel tot bij u thuis (of ergens anders)

 

 

We kennen GOOGLE EARTH en ook al STREETVIEW maar deze webstek is verbazend, je tikt het adres in (volgorde geen belang) en de foto staat op je scherm : fantastisch, de computer vindt in een fractie van een seconde uit miljoenen beelden, het door u gevraagde.

           http://showmystreet.com/  


 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan nu Epo van Campenhout met : De bomen zijn DOOD

 

Het sieraad van de Antwerpse N-vA  : de verwaaide en verwarde schepen Epo Van Campenhout over de bomenkap op de De Keyserlei. Wat heeft hij voor het interview genuttigd ? Alvast geen lindenthee... Een ding is zeker: de bomen zijn dood.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste verkiezingsaffiches verschijnen

 

 

حن نحب باتريك


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vrouwendag is voorbij ? Dan is het weer aan ons

 

 

 


09-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasser en de sluier

 

Ik heb van '83 tot '86 als 'cooperant' les gegeven in een oerconservatief en verlaten Stadje in Marokko, in Berkane voor de kenners, op de grens met Algerije.
 
In die tijd - en da's nog niet zo lang geleden - was er van kopvodden geen sprake. De enige vrouwen die een (zwarte) hoofddoek droegen waren oude weduwen die daarmee lieten verstaan dat ze niet meer opnieuw wilden huwen. Maar - toen, nog steeds - was een hoofddoek als pub voor het geloof ondenkbaar. Idem in Casablanca of Rabat waar ik tientallen keren naartoe ben geweest.
 
Maar wat wel al bestond: in mijn klassen (gemiddeld zo'n zestig leerlingen) zaten de meisjes vooraan en de jongens achteraan. En ze hadden geen (zichtbaar) contact met elkaar natuurlijk, wegens haram (zondig). Wat ze samen op de enige wc van de school deden is natuurlijk een andere zaak.
 
We zijn nu amper een halve generatie verder en de situatie is totaal veranderd. Eigenaardig en tegelijk ontluisterend: de kopvoddenkwestie is eerst in ons land en in Frankrijk, Engeland en andere begonnen en dàn pas overgestoken naar de Maghreblanden. Het huidige integrisme is gecoordineerd bij ONS begonnen.
 
Ik schrijf als een terreinkenner: ik ben zelfs bijna twintig jaar gehuwd geweest met een moslimmadam en heb een beetje in Antwerpen dat milieu van binnenuit leren kennen, voor een deel nog in tempore non suspecto - én ik spreek wat de taal: de vijfde kolonne-islam in supertolerant West-Europa is véél, duizend keer meer gevaarlijk dan men, zelfs goed ingelicht, vermoedt.
 
PS: over de taal (het Marokkaans dialect) gesproken: wie de kans heeft moet daar eens de basics van leren. U weet niet wat u dan plots hoort op bijvoorbeeld trammeke 24.
 
Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Nasser (Egypte) over het dragen van een sluier in de jaren '60

 

 

Gamal Abel Nasser was de tweede president van Egypte van 1956 tot in 1970, toen hij aan een hartaanval overleden is. Hij wordt gezien als een van de voornaamste Arabische leiders.

Hier hoort u hem tijdens een toespraak (datum en plaats niet vermeld) over ondermeer een onderhoud  dat hij had met de leiding van de moslimbroeders.  Nasser schetst het verloop van dit gesprek.  De broeder zegde hem, dat elke vrouw die de straat opkomt verpàicht een sluier moet dragen. Luid gelach in de zaal en iemand roept "Dat hij hem zelf draagt" wat op applaus en hilariteit onthaald wordt. Ik heb hem geantwoord, zegt Nasser, dat dit een terugkeer is naar de tijden dat de godsdienst regeerde, toen de vrouwen alleen na valavond de straat op mochten. Ieder is vrij in zijn keuzes. Uw dochter studeert aan de universiteit en zij draagt geen sluier. Als u uw eigen kind niet kan verplichten, hoe zou ik dan 10 miljoen Egyptische vrouwen kunnen dwingen  ? Bijval, aplaus, gelach. 

Er is wel een en ander veranderd in de mentaliteit van de Prachtlanden waar de islam heerst en we kunnen het bezwaarlijk een vooruitgang noemen. Ook al legt de hele politiek-correcte kerk ons het zwijgen op. De islam wordt achterlijker met de dag. En het Westen hypocrieter op een zelfde tempo.

Ray

(met dank aan Roeland van Walleghem voor de tip)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese kolderbrigade blundert

 

Met dit soort puberaal propagandamateriaal wordt ons geld verkwist 

 Zoals bekend, bekijken wij het reilen en zeilen van de EUSSR met gezonde argwaan.  Enkele dagen geleden wisten we echter niet goed hoe de laatste propagandastunt te interpreteren.  Werd de EU bezocht door een vroege Pinksterduif, hadden we de EU heel de tijd onderschat, was het propagandafilmpje als satire of gewoon als kolder bedoeld ? 

Geen van deze mogelijkheden: het filmpje was een vergissing, een stommiteit, zeggen EU-fans – puur racisme menen de multiculturele fantasten. Zo ziet u maar: ook de verlichte denkers van de EU kunnen al eens een kemel schieten.   Al zijn we dat niet gewoon.

Hun bedoeling was natuurlijk 100% zuiver: met een hip videofilmpje wilden ze de doelgroep van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar, vertrouwd met computer- en videospelletjes, warm maken voor de uitbreiding van de EU.  Een blanke vrouw in een Kill-Bill-pakje wordt in het nauw gedreven door drie vervaarlijk uitziende uitheemse mannen: een Aziatische kungfubeoefenaar, een Indiase zwaardvechter en een zwarte krijger.  Maar…dàn is er gelukkig de redder in nood: de beschermende Europese Unie.  De vrouw vermenigvuldigt zichzelf en sluit de drie mannen in.  Daarop verdwijnt de dreiging, gaan de aanvallende krijgers rustig zitten en veranderen de vrouwen in de schitterend-gele EU-sterren.  Als kers op de taart – voor wie het dan nog niet begrepen heeft – verschijnt de slogan: “The more we are, the stronger we are”. 

Je moet maar durven.   We weten intussen wat de uitbreiding voor problemen met zich meegebracht heeft: volksverhuizingen, criminaliteit, lege OCMW-kassen en bodemloze putten: “The more we are, the poorer we are”. 

Maar het was niet om die reden, dat de campagne gestopt en de video ingehouden werd.  Het Spionnencentrum en tutti quanti zouden wel eens een vette kluif aan deze racismeklacht gehad hebben.  De grote baas van het directoraat-generaal ‘Uitbreiding”, Stefano Sannino, kon niet anders dan deemoedig op zijn borst kloppen en zijn mea culpa wereldkundig maken:  “De clip was absoluut niet racistisch bedoeld en we betreuren uiteraard dat dit zo wordt gezien.  We verontschuldigen ons bij iedereen die zich beledigd voelt.  Gezien de controverse hebben we besloten de campagne meteen te stoppen en de video in te trekken.”

€ 130.000 in de vuilbak.  De EU is er druk mee bezig met campagnefilmpjes.  Vorige maand kwam de Europese Commissie met een filmpje dat de clichébeelden over landen als Servië, Kosovo, Bosnië, Macedonië, Albanië, Montenegro en Turkije onderuit moest halen. De kosten? Zo’n € 90.000 en de verspreiding in de bioscopen zal ruim vier keer zo duur zijn. In dit reclamefilmpje, met de wervende titel “So similar, so different, so European” over de uitbreiding van de EU ontbreekt opvallend genoeg IJsland, dat toch ook een aanvraag ingediend heeft voor lidmaatschap.  Over dat land zijn er niet genoeg vooroordelen, meende de EU-commissie.  En ook nog tot onze geruststelling “We spelen geen politiek spel”.

Tot slot nog een bedenking van uw dienaar: er zijn blijkbaar 12 blanke vrouwen nodig om de dreiging van 3 vreemde mannen af te wenden.  Wie zou zich eigenlijk het meest gediscrimineerd moeten voelen ?

Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : LDD rookt zichzelf uit

 

Het kan verkeren. En of ! Waar is de tijd dat LDD tegen lichtsnelheid het politieke landschap in Vlaanderen wist binnen te dringen. De brulboei uit Oostende werd de vedette die haast dagelijks in het nieuws wist te komen. Zijn "kordaatheid" en no-nonsens geloei was gratis entertainment voor radio en T.V. Toen de dag kwam dat Jan-Maria verklaarde dat hij het V.B. ging uitroken zoals bakharingen werd er zelfs in Walchiêë luidruchtig geapplaudiseerd. Eindelijk een Vlaamse partijleider met stierenkloten aan zijn lijf die dat vermaledijde Vlaams Belang ging opvreten met huid en haar. 

Maar o wee, de LDD-droom werd een nachtmerrie. De partij die het "ging lappen" bleek niet meer dan een scheet in een fles te zijn.  De LD- komeet kwam snel zonder brandstof te zitten en viel terug van waar hij vertrokken was, onderweg langzaam maar zeker opbrandend.  De grote leider bleek omringd te zijn door helpers die op persoonlijke eer en gewin uitwaren en die van politiek echt geen kruimeltje kaas gegeten hadden (ook in andere partijen lopen er zulke exemplaren).

 Nu is de tijd aangebroken dat Jan-Maria zelfs moet gaan lopen uit Oostende en in Middelkerke gaat proberen om nog een mandaatje te versieren als afsluiter van zijn politieke carriére. LDD gaat en zal verdwijnen. Jan-Maria heeft zichzelve "uitgerookt".

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen
"Censuur in senaat : ik word verhinderd om als vrouw op internationale vrouwendag een vraag te stellen over vrouwenrechten."
Anke Van dermeersch n.a.v. hooddoekenrel Hema en tussenkomst Spionnencentrum
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!