Angeltjes
16-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sta niet wenend aan mijn graf

 

Sta niet wenend aan mijn graf
Ik ben niet daar, ik slaap niet
Ik ben duizend winden die waaien,
Ik ben de schittering van de zon op de sneeuw,
Ik ben het zonlicht op rijp graan,
Ik ben de zon ... Sta niet wenend aan mijn graf
Ik ben niet daar, ik slaap niet
Ik ben de zachte herfstregen.
 
Wanneer u morgenochtend wakker wordt
Ben ik de snelle vlucht van de vogels
In een cirkelende vlucht.
Ik ben het zachte licht van de sterren 's nachts.
Sta niet wenend aan mijn graf
Ik ben niet daar, ik slaap niet.

Marie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes Brahms - Ein Deutsches Requiem

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albinoni - Adagio

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustav Mahler - Finale 8ste simfonie

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodenrequiem Hector Berlioz

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 16 maart 2012 - Rouwdag

 

In het licht van de tragische omstandigheden heeft de redactie van Angeltjes beslist om de berichtgeving van vandaag  vrijdag op een laag pitje te houden.  De vaste rubriek van Lolita wordt verplaatst naar morgen, zaterdag. Evenals andere geplande artikels. Wij houden het bij enkele aangepaste muziekstukken.  Op een blog die door sommige Vlaams-nationalisten gemeden wordt wegens de vrijzinnige houding van de redactie, weerklinkt religieuze muziek, niet enkel van een hoog artistiek gehalte maar ook met een grote menselijke intensiteit.  En ernstige klassieke muziek.

De ramp die in Zwitserland gebeurd is, grijpt diep in het gemoed van velen.  Dat blijkt ondermeer uit diverse reacties die wij ontvingen van lezers die ons ten persoonlijken titel schreven. 

Laten we verdriet en medelijden in alle sereniteit beleven en de vertegenwoordigers van het openbaar gezag hun rol laten spelen.  Mochten zij het niet doen, zij zouden overladen worden met terechte kritiek. Het is niet het moment om politieke afrekeningen te presenteren. Ook niet als wij met onze nuchtere kijk op de maatschappelijke problemen, deze dames en heren voor vele calamiteiten verantwoordelijk houden. Nu even niet.

Er zijn nu meerder redenen om ons tegen de schenen te stampen :

- omdat wij deelnemen aan de nationale rouwdag ;

- omdat wij als ongelovigen, kerkelijke muziek laten weerklinken die een troost kan bieden ;

- omdat we voor één keer onze ogen sluiten voor de vertegenwoordigers van het regime ;

- omdat u het gewoon plezierig vindt ons altijd tegen de schenen te stampen. 

Met dank voor eenieders begrip.

Ray, Hoofdredacteur Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelegenheidsmuziek : Requiem Duruflé

  

 


15-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie (2) - 15 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Saint Luc

Naar het nieuws kan ik niet kijken, de tranen lopen over mijn wangen. Onze zoon kwam enkele weken geleden terug van skiverlof uit Saint Luc. Zijn lievelingstaart stond klaar, een kleine verrassing onder zijn hoofdkussen, zelfs een spandoek met "Welkom thuis!". Een paar dagen na zijn thuiskomst kwam er nog een brief van hem aan via de post.Egoistisch komt meteen het gevoel van: gelukkig was het zijn bus niet, daar in die tunnel...meteen ga ik dan een kaarsje aansteken voor die kleine jongens en meisjes. Meer kunnen we helaas niet doen.Jammer dat de politiekers er meteen als de kippen bij zijn om hun gezicht te laten zien. Ook de pers mocht best wat serener zijn en rekening houden met de gevoelens van de nabestaanden.

Lydia S.

*****

Hector de Bruyne

Beste Ray,

In je artikel over 't Pallieterke heb jij het over Hector de Bruyne, oud-senator en gewezen minister voor de VU. Daarin meld je dat Hector een Oostfronter was. In een artikel in 2009 heb jij dat ook reeds neergepend. Voor zover ik kon nagaan werd Hector veroordeeld voor zijn medewerking als redacteur aan 'Volk en Staat'.Zijn veroordeling werd uitgesproken door het Krijgsgerecht in december 1946. Uit een dagbladartikel van die tijd dit citaat: '... Hij was een gelegenheidsjournalist, want hij studeerde aan de Handelshogeschool St.-Ignatius en het het was slechts tijdens zijn vrijen tijd dat hij zijn artikels schreef.' en verder de uitspraak: '... Hector de Bruyne, gezien zijn goed verleden en de betichting van verraad vervalt, wordt veroordeeld tot 10 jaar hechtenis.'In diezelfde werd ook de dichteres Blanca Gijselen veroordeeld tot 20 jaar en een zekere Willy Claeys, ook een redacteur, tot 8 jaar.Ik heb zo een stil vermoeden dat je zich vergist en je Hector de Bruyne verwisselt met Oswald Van Ooteghem ook een oud VU-senator. Oswald heeft wel aan het Oostfront gestreden.

Met vriendelijke groet, Bob Loete

NvdR Angeltjes : Dank je wel, Bob, aandachtige lezer. Van Oswald weet ik het zeker en over Hector zal ik me vergissen, wat mij al eens meer overkomt met mijn falende ijzeren geheugen dat ook wel eens vooroordelen bevat.  (lol)  Succes toegewenst, Bob ! 

*****

lucky9

Leeft deze blog van de liefde ? Walgelijk stuk van lucky9. Arrogant en mensonterend. Zullen deze schrijfsels in de toekomst ons deel blijven? Nogmaals :WALGELIJK! Bij zoveel verdriet dergelijk taaltje ook maar durven uiten ...kotsmisselijk word ik daarvan.

Anoniem - gurakule@skynet.be

NvdR Angeltjes : Heeft u al Buscopan geprobeerd ?

*****

Meer aangroei dan ooit!

Geachte redactie,

Weeral sneuvelt er in dit onland een record. Nog nooit was de aangroei van de bevolking zo sterk als in het gezegende jaar 2O11. Ondanks het feit dat de som tussen overlijdens en geboortes bleef steken op+ 24.000 bleken er toch meer dan 100.000 stervelingen meer te zijn.

Bij nader toezien blijkt de sterke aangroei volledig op het conto van de "instroom" van vreemdelingen te zijn, of zoals men het zo mooi kan verwoorden : migratie.  Meer dan 80.000 mensen van vreemde origine zijn onze samenleving komen verblijen met hun aanwezigheid.

Wat de diversiteit betreft, hebben we er het raden naar maar dat Prachtvolk uit Prachtlanden de meerderheid uitmaakt is de logica zelve. Dit onland met zijn linkse loeders die de lakens uitdelen, zijn en blijven de behoeders van dit volkje want ze hebben die analfabeten nodig om in het zadel te blijven. Dat er reeds velen zijn en hun onderlinge tegenstellingen met de dag duidelijker worden, kan het linkse addergebroed (nog) niet deren. Pas als het tij zich ook tegen de rode ratten zal keren,en dat zal niet lang meer duren, zullen zij zich misschien realiseren wat een rotzooi ze er van gemaakt hebben en dit samen met de andere poco-collabo's die er bij lopen als kiekens zonder kop.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medeleven

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : het davert in het Spionnencentrum
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De busramp in Zwitserland is nog steeds het beeld dat in onze gedachten op de eerste plaats aanwezig is. De verschrikkelijke taferelen laten ons niet los. Ook het geleuter en gemekker van de "gestelde lichamen" die ronkende verklaringen afleggen over  smart, drama en persoonlijke droefenis en er tegelijk voor zorgen om goed in beeld te komen, hoort er dezer dagen bij.

Dit alles neemt echter niet weg dat de wereld blijft doordraaien, ook bij het CGKR van de
allochtonen beschermer Youssef De Witte.  Daar blijkt een schrikbewind aan de gang te zijn waar we het fijne nog niet van weten, maar waarover de pakbonden in hoogste staat van alarm zijn. Er worden daar zonder boe of ba van de ene minuut op de andere medewerkers ontslagen zonder vorm van proces. De Spionnenweireld is een harde weireld.

Oprotten en wegwezen is de boodschap. Vaak zijn het "ouderen " die de klos zijn. Er schijnt daar bij Youssef een groot "menselijk" probleem te zijn in zoverre zelfs dat er belangrijke posten niet ingevuld geraken. Of de wankele positie van de big boss er voor iets tussenzit, is niet geweten,want men is er zeer karig met commentaar uit schrik zijn baan te verliezen. Communistische dictatuur heet dat.

Dat het rommelt in het Spionnencentrum kunnen we alleen maar toejuichen en hopen dat het hele geval implodeert,zelfs al kost het daar iedereen zijn baan. Weg met dat schandelijke, overbodige linkse rattennest!

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 14/15 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Baselse/Lakense epidemie?

Eergisteren 13.3. heeft een ontsnapte psychiatrische patiënt een spoor van vernieling achtergelaten in Basel (Zwitserland). De 27-jarige man stal een auto en reed aan hoge snelheid verschillende mensen overhoop. Zeker één persoon kwam daarbij om het leven, minstens zes anderen raakten zwaargewondDe Basler Zeitung meldt dat de dader een Macedoniër is, een patiënt van de psychiatrische instelling UPK.De naam van de man wordt verzwegen, dit doet vermoeden dat de dader een etnische Albanees is.

Wes Hardin.

*****

Sprak ik eerder al over de recuperatiepolitiek van de waalse eerste tapette ?

De Fransman Jean-François Cirelli wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de Belgische energiegroep Electrabel. Hij volgt de West-Vlaming Dirk Beeuwsaert op. De Fransen versterken daarmee hun greep op de Belgische energiesector.De Franse groep GDF Suez kon in de jaren tachtig de hand leggen op Electrabel, dank Verfdtd.De Fransen beloofden destijds dat ze niet zouden raken aan de autonomie van de Belgische groep. Na al die jaren liggen de zaken er nu helemaal anders voor. Met Cirelli krijgen de Fransen nu controle over het dagelijks bestuur bij Electrabel. Directeur-generaal Sophie Dutordoir moet voortaan verantwoording afleggen bij Cirelli. De Fransen hebben in het recente verleden al duidelijk gemaakt dat ze helemaal niet blij zijn met de energiepolitiek van de opeenvolgende Belgische regeringen. Het sluitingsscenario voor Doel en Tihange ligt bijzonder moeilijk. http://www.gva.be/nieuws/economie/aid1134893/franse-managers-voor-electrabel.

Stradi

*****

Laken

Al dan niet gelukte zelfmoordaanslagen en jihad gaan hand in hand. Dus die corrupte dikzak kon wel eens gelijk hebben gehad.

Wes Hardin

*****

Zwitserland

Beste Marc,

Ik heb deze middag een Zwitserse meneer een verklaring horen geven i.v.m. met het uitblijven van de benoeming van de slachtoffers en overlevenden van het ongeluk met een tourbus in een tunnel in Zwitzerland. "Wij geven geen namen vrij", zei hij, "tot wij alle ouders van de overledenen persoonlijk hebben kunnen informeren. Wij vinden het heel belangrijk dat zij als eersten weten wat er met hun kind gebeurd is, en dit voor de pers die namen naar buiten brengt". Waar ik dan weer wel akkord kan gaan met jou is dat het spektakel van de politici die zich verdringen om mee naar Zwitzerland te mogen vliegen van een bijzonder laag alooi is. Welk nut heeft hun misselijkmakende vertoning feitelijk? Dat het kiesvee kan zien dat zijn "beleidsmakers" iets om hen geeft? En wat kopen zij daarvoor? En dan is er nog het schabouwelijke Nederlands van de heren Reynders en Di Rupo. Welk ander volk op deze planeet laat zich iets dergelijks welgevallen? Juist.

Regus Patoff

*****

Menselijke solidariteit

 

Het is nu 23 uur 28 GMT woensdagavond van 14 maart 2012. Anderhalf uur geleden heb ik het artikel van Ray gelezen en vervolgens de boodschap van Marc.

Het gebeurt niet vaak, maar soms heb ik de behoefte aan informatie, aan medeleven met hetgeen gebeurt of gebeurd is. De landing van de eerste mens op de maan was zo een moment. De moord op de Amerikaanse president Kennedy en de aanslag in New-York op elf september 2001 een ander.

Niemand die zelf kinderen heeft wenst een tragisch lot toe aan andere ouders. Blijken van medeleven zijn des mensen. Oprechte emoties ook, en hier kom ik tot de kern van mijn mail aan Angeltjes.

Toen ik het nieuws op VTM en de VRT zag bleken de blijken van medeleven me gans normaal en evident. Eén voor een zag ik de nomenclatuur voor de camera's van de televisiezenders opduiken en hun medeleven betuigen. Het laatste beeld dat ik me echt tot in de details herinner was een psycholoog-ervaringsdeskundige met een op een haar na kaalgeschoren kop die op VTM in het journaal van zeven uur kwam uitleggen door welke hel de ouders van het verkeersongeval moesten gaan. Zelfs de Crembo's en andere binnenlandse schijn-heiligen konden me zelfs lijfelijk aanwezig in Genève niet verontwaardigd maken.

De lust om iets te doen, te bekijken om te lezen was me immers ontnomen. Ik rouwde met de ouders op mijn eigen manier door fysiek bezig te zijn met iets nuttigs. Kuisen, opruimen, rangschikken: noem het zoals U het zich kan voorstellen.

Enkele uren hielden me in een cocon van zelfgemaakte veiligheid en eigengereide zucht naar ontkenning en objectieve informatie met de uitzondering van dat ene moment waarop ik Angeltjes raadpleegde.

Groot was mijn verbazing toen ik enkele minuten geleden op de Vara in Pauw & Witteman de aanwezigheid in Hilversum vaststelde van krak dezelfde ervaringsdeskundige die ik eerder op de avond op hetbscherm -in Vilvoorde had waargenomen.

Toen revolteerde mijn hersenen. Hoe kan dit? Is die frisjes kaal geschoren expert met een jumbo-jet naar Schiphol gevlogen? Nee, een jumbo is te groot om een enkele man op die korte tijdspanne te verplaatsen. Met de auto dan? Moet kunnen, even de gemiddelde snelheid uitrekenen! Inderdaad, als hij onmiddellijk met vliegende start in Vilvoorde vertrokken is met een rijkswacht-escorte tot aan de Nederlandse grens moet het kunnen lukken om tijdig in Hilversum op de Vara te geraken misschien?

Echt onwaarschijnlijk, een helikopter-trip naar Brasschaat dan? En van daar uit verder met een serie4 van BMW tot over de moerdijk en hoger? Moet kunnen!

Mijn punt is dit: we worden allemaal belazerd op onze kosten. Zo eenvoudig is het. Elk incidentje wordt door de machthebbers dankbaar meegenomen om ons de barre realiteit van elke dag te laten vergeten. De aanslag op de moskee in Anderlecht, de aanslag vooe het zogenaamde paleis in Laken, de aanslag in Bagdad, de aanslag in Homs, de nergens gemelde verkrachting van een vijfjarig meisje door een haatbaard op moslim-territorium, meer poëtisch Dar-Al-islam genoemd enz.

U mag het zeggen, ik was er niet bij. De enigen bij wie mijn gedachten vandaag vertoeven zijn Marc en de ouders van de bij Sierre gestorven kinderen.

De Coburgs, de schijnheilige tjeven, en al de andere politiek correcte aasgieren die schreeuwen om “solidarité” kunnen me vandaag en morgen gestolen worden.

Maar vanaf overmorgen moet het beslist anders!

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van micro naar macro in het Heelal


Hoe ziet het Heelal er uit op de kleinste schalen ? En op de grootste ? De mensheid is bezig te ontdekken dat het Heelal op elke schaalgrootte die tot nog toe verkend is er heel anders uitziet. Bijvoorbeeld: voor zover we weten is elk miniem proton identiek aan elk ander proton, maar ziet elk enorm melkwegstelsel er weer anders uit. Op meer vertrouwde schalen ziet wat voor een mens een klein bijzettafeltje is met een glazen tafelblad er voor een stofmijt uit als een enorme vlakte die vreemd glad is — mogelijk bespikkeld met (huid)cellen als rotsblokken. Niet alle schaalgrootten zijn even goed verkend — wat er gebeurt met de kleinste mistdruppeltjes wanneer u niest, bijvoorbeeld, is nog een onderwerp van actief onderzoek — en mogelijk nuttig te weten om te helpen het verspreiden van ziekten tegen te gaan. De bovenstaande interactieve flash-animatie, een moderne versie van de klassieke videofilm "Machten van Tien", werpt een nieuwe blik op vele van de bekende schalen van ons Heelal. Door de scroll-balk onderin beeld heen en weer te bewegen kunt u een enorme variëteit aan schaalgrootten verkennen, terwijl een klik op een voorbeeld een korte beschrijving tevoorschijn tovert. 

Ga via onderstaand bruggetje naar de webstek van Nasa en ontdek mico en macro. Fascincerend, als u ons vraagt.

http://apod.nasa.gov/apod/ap120312.html

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys : Laat de Grieken vrij !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarheid als een koe : slopen die geldverslindende integratieclubjes

 

Professor Pinto sloopt integratiefabel

Gelijk krijgen is leuk. Gelijk krijgen van een professor is nog leuker. Gelijk krijgen van een professor over uitvretende soepsiedieclubjes is überleuk. En dat die prof dan ook nog van de doorgaans zo fatsoenlijke, redelijke en beslist multiculturele UvA is, dat is de kers op de leuktaart.

"Een aantal goedgebekte graaiers (hallo!), met name van Marokkaanse (hee hoi!) afkomst, heeft een zwakke plek bij onze met overheidsgeld gooiende sinterklazen ontdekt en vakkundig weten uit te buiten." Nee dat is niet onze nieuwe Sollicitant, dit is een citaat van professor Pinto die eventjes aan het benoemen is geslagen. Doet hij al jaren, maar hij heeft er net weer een vers boek over uitgebracht.

Anyway. Kappen met de fietslessen. Stop de cursussen Oud-Koedijks worstendraaien voor moslimvrouwen. Gescheiden zwemlessen zijn een gotspe. Handenweigeren moet uitgebannen worden. Toegeven aan waanzin als tweetaligheid en religie is de maatschappij kapotmaken. Gewoon van immigranten eisen dat ze werken, de taal spreken en zich voegen naar de hier geldende wetten en omgangsvormen. Niet integreren, maar participeren en daarmee basta. Integratie zoals lieve naïeve maakbaarheidsdenkers dat graag zien bestaat niet. Ies koeltoer, niet-westerse immigranten begrijpen zo'n goedwillende solidaire geitenwollenaanpak helemaal niet. LOL quote van prof P: "Voor die mensen geldt een heel andere hiërarchie van behoeften." Die willen gewoon zo veel mogelijk neven en zussen aan een baantje helpen in een of ander integratieproject van gratis geld. De kansloze belangengroepjes en emancipatieclubs die zich volvreten aan subsidies kunnen dus opgeheven worden.

Hoort u het eens van een ander. Toch nog onverwacht maar na een lang ziekbed is dan eindelijk overleden: Het Integratiebeleid. Geen bloemen, geen toespraken.

www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel gedoe over een webstek

 

Eergisteren was er een debatje in het Europees Parlement over het meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen van de PVV van Geert Wilders.

Uw dienaar heeft wat gemengde gevoelens over deze webstek. Het lijkt een beetje alsof alle Midden- en Oost-Europeanen over dezelfde kam geschoren worden. Anderzijds is het zo dat het wegvallen van de controles aan de binnengrenzen in de Schengenzone heel wat problemen heeft veroorzaakt, problemen die door de EU in het beste geval geminimaliseerd, of meestal gewoon ontkend worden. Zo was Schengen een godsgeschenk voor de georganiseerde misdaad.

Het PVV-initiatief heeft in elk geval de verdienste dat het de problemen wil bespreekbaar maken. En dat is blijkbaar niet naar de zin van een grote meerderheid in het Europees Parlement. Dus wordt van de Nederlandse minister-president Rutte geëist dat hij zich distantieert van de PVV-site en wordt die site overladen met alle zonden van Israël. Misschien wordt het tijd dat we ons met de problemen zelf bezighouden, in plaats van een webstek te veroordelen die de problemen in kaart brengt.
 
Philip Claeys, Euro-parlementair
 


14-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menselijke solidariteit

 

Iedereen is bevangen door een zelfde dof verdriet en probeert zich in te beelden wat er omgaat in de geesten en de harten van de ouders, grootouders en familie van de kinderen die op de terugweg naar huis uit het witte Zwitserland, brutaal uit het leven gerukt werden of verminkt zijn. De gelukkigen die deze onbegrijpelijke ramp overleven, zijn voor de rest van hun dagen getraumatiseerd.

Onze brievenbus die op normale dagen vele lezersreacties bevat over wat ons bezighoudt en vaak stoort, is vandaag bijna leeg gebleven.  We zijn allen diep getroffen, we stellen ons vragen, we denken na, sommigen bidden en al onze dagdagelijkse zorgen worden terzijde geschoven.  Het ergste wat mensen kan overkomen, is de dood van kinderen : dit druist zo fundamenteel in tegen de wetten van de natuur.  Komt daarbij de martelende onzekerheid die deze woensdagochtend vroeg is begonnen bij het aanhoren van het tragische nieuws.

Wij hebben één reactie gepubliceerd vandaag, van onze vriend Marc. Marc heeft zelf zijn jonge zoontje verloren bij een ongeval. Het kindje is verdronken toen het met een groep in een recreatiepark vertoefde.  Marc was op dat ogenblik in het buitenland en heeft de hel doorgemaakt die nu ook tientallen moeders en vaders (en de andere familieleden) voor de rest van hun dagen zal tekenen.  Om die reden vonden wij het nodig u deze hartenkreet te laten lezen en wij vragen om uw begrip voor de bitterheid en het nooit eindigende verdriet dat een mens doorstaat in dergelijke omstandigheden.

Laten we in stilte, ieder op zijn eigen manier, de smart van zij die vandaag getroffen zijn, proberen toe te dekken met de mantel van onze menselijke solidariteit.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De misdaad voorbij

 

Zoals iedereen ben ik geschokt door het noodlot van die onschuldige kinderen en hun begeleiders. Natuurlijk zijn daar geen woorden voor, en die hoeven ook niet, ze zouden altijd ontoereikend zijn.

Maar in de loop der uren maakt een heel ander gevoel zich van mij meester.

Razernij. Woede. Ja zelfs walging.

Op het ogenblik dat ik dit intik zijn we 15 volle uren na de tragedie. En nog steeds zijn de ouders onwetend over het lot van hun zoontje of dochtertje. Leeft hij/zij nog? Of is het kind zwaargewond en indien ja, hoe is zijn toestand. Ligt het op een of andere Zwitserse operatietafel, of wordt het kunstmatig in leven gehouden? Of wie weet heeft zoon- of dochterlief onverhoopt enkel een verstuikte pols? Vijftien volle uren.

Wie dit ooit heeft meegemaakt als ouder wéét hoe onbeschrijflijk gruwelijk dit is. Ook hier zijn geen woorden voor.

De hele ochtend stonden ze allemaal voor de micro’s te drummen om zich op de borst te kloppen: Di Rupo, Reynders, Flup en Matilde, Smetje,... Hoe goed zij het doen, hoe fantastisch ze alles onder controle hebben en in een ongeziene harmonie samenwerken met de Zwitsers. En dat terwijl tientallen ouders letterlijk schreeuwen om nieuws.

Dit ligt niet meer op de grens van de misdaad, dit is er heel, heel ver over.

Wat mij dus echt van het hart moest.

Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreselijk

 

We zijn er het hart van in  : 28 doden. Een belgische bus met vrolijke kinderen op weg naar huis na een deugddoend skiverlof crasht in Zwitserland.  22 jonge levens en 8 volwasssenen  is de dodentol.  Dit is haast ondraaglijk.  Ons medeleven is oprecht.

Wij zetten al onze maatschappelijke en politieke overwegingen terzijde en we buigen het hoofd voor het onrechtvaardige lot en het niet te stelpen verdriet van al wie hierbij betrokken is.

Namens de redactie, de medewerkers en de lezers van Angeltjes

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

Vandaag verschijnt 't Pallieterke op 20 pagina's met een mooie afbeelding van Mona Elio op de één.  Verder commentaren over de begroting (Geen goesting, geen leiderschap), de steeds interessante rubriek van Angélique Vanderstraeten (zou zij het zijn uit het liedje : "In de tijd da'k vree met Angélique" ?)  over het financiële reilen en zeilen, een uitgebreide recensie van het Zangfeest.  Jan Neckers put uit zijn unieke documentatie en haalt het Soma en Ganshof van der Meersch van onder het stof. Verder is er een herdenking van Arthur de  Bruyne, de betreurde geschiedenisschrijver van de Vlaamse Beweging, (de vader van de zingende kleinkunstenaar Kris en de broer van de VU-minister en Oostfrontstrijder Hector) een lang vraaggesprek met Bart Laeremans, Marc Platel heeft het over opiniepeilingen en Johan Sanctorum vindt dat de Bananenmonarchie in het centrum van Europa zich vastklampt aan de Europese instellingen om de eigen doodsstrijd te ontlopen.  De kers op de taart is voor ons een uitgebreid stuk door Hector van Oevelen over de Franse missen in de Antwerpse kerken rond begin jaren '60.  Hector schrijft het verhaal voor onze kleinkinderen maar het is een stukje geschiedenis uit de Vlaamse Beweging dat ook voor hen die tot die generatie behoorden, veel herinneringen zal oproepen. En dat nogmaals aantoont dat de belgische katholieke kerkleiders steeds een stelletje bedriegers zijn geweest. Sorry, voor de gelovige vrienden, het is niet persoonlijk bedoeld.

Haast u naar de krantenwinkel : € 1,95 is geen geld voor zoveel goede lectuur.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk video-intermezzo

 

 

Brussel, mei 2010 : communisten en moslim-extremisten gaan bijna op de vuist.  De woestijnrat van Sharia4B bevindt zich eveneens tussen het gewoel.  Hij was toen nog niet de leider.  Ja, ja, het is een schone zaak, deze multiculturele maatschappij.
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!