Angeltjes
01-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV-burgemeesters voor de rechtbank

 

 

 

 Voor de Brusselse raadkamer zijn eind maart 2012 de debatten verder gezet rond de vijftien burgemeesters uit het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde die in 2010 weigerden de federale verkiezingen te organiseren. De raadkamer beslist op 26 april of de burgervaders voor de strafrechter moeten komen. Een Franstalig gemeenteraadslid uit Overijse had bij het Brussels gerecht klacht ingediend tegen vijftien burgemeesters en gemeenten omdat ze onder andere geen kieslijsten hadden opgesteld of oproepingsbrieven hadden verstuurd. De betrokken burgemeesters vonden de verkiezingen ongrondwettelijk omdat B-H-V niet gesplitst was. De Brusselse raadkamer zal op 26 april beslissen of het tot een proces komt. Het parket vroeg vandaag alvast de buitenvervolgingstelling van de burgemeesters en hun gemeenten, die op hun beurt een schadevergoeding vragen aan het gemeenteraadslid uit Overijse voor tergend en roekeloos geding.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assez de frites

 

 

(dank aan Benny)


31-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zot van B - Wie weet wat dit betekent ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste brouwsel Seef bier is uitgeput : wachten tot eind april

 

Johan Van Dyck, de voormalige Duvel Moortgat-topman bracht op 9 maart het legendarische Seefbier opnieuw op de markt. Met onverwacht succes, zo blijft nu, want drie weken later is het bier nauwelijks nog te krijgen.


"In het begin van de twintigste eeuw leefde de Antwerpenaar in een rijkelijke stad. In het stadscentrum werden langs de boulevards luxueuze warenhuizen en brasseries opgetrokken. Toch hadden de meeste Antwerpenaren geen boodschap aan deze rijkdom. Ze woonden in vervallen wijken in de binnenstad: de zogenaamde faubourgs, of zoals Antwerpenaren het zeggen het faboert. Ook in de wijk Seefhoek waren de meeste bewoners voornamelijk arm. Seef was ook de naam van een licht, schuimend troebel bier dat in de Antwerpse regio gebrouwen werd. Het bier was dusdanig populair dat de wijknaam Seefhoek, waar veel Seef gedronken werd, er naar vernoemd zou zijn. Amand De Lattin beschrijft in “Sinjorenstad” (± 1915) het Antwerpen van de jaren 1880 tot 1900. Hij heeft het over “een populaire buitenherberg, in een stadsgedeelte dat zich pas begon te ontwikkelen, was de Seefhoek, genaamd bij Trien uit de Pothoek en vooral geroemd voor zijn seef.”

Deze herberg zou zich op de hoek van de Lange Beeldekensstraat en de Pesthofstraat hebben bevonden. Ook dokters en personeel van het Stuivenbergziekenhuis kwamen er hun seefbier drinken.

Vanaf 9 maart 2012 wordt het bier weer verkocht. Het initiatief kwam van Johan van Dyck die de Antwerpse Brouw Compagnie had opgericht om verdwenen bieren nieuw leven in te blazen. Seefbier is het eerste product dat het bedrijf op de markt brengt. Burgemeester Patrick Janssens was in het stadhuis degene die de eerste slok mocht nemen, en doopte het prompt tot tweede stadsbier van Antwerpen. Het eerste stadsbier is het gekende Bolleke van De Koninck (inmiddels ook overgenomen).

Rond de receptuur van Seefbier heeft altijd geheimzinnigheid bestaan. Zo noemt Hendrik Verlinden - de man die onder andere de bieren van de trappisten van Westmalle op punt stelde - in 1916 het Seefbier 'het Bier van de Toekomst'. Tegelijkertijd geeft hij aan dat de receptuur geheim gehouden wordt: ..."Over de bereidingswijzen van het Antwerpse Troebelbier of Seef is er bij mijn weten nergens iets te lezen; brouwers hebben er altijd een geheim van gemaakt, iets wat achterlijk en onzinnig is. Op zulke wijze kan een product niet verbeterd worden". Wanneer de kleinere Antwerpse speciaalbierbrouwers uit Antwerpen verdwijnen onder druk van de opkomst van pils, de grote industriële brouwerijen en de beide wereldoorlogen, wordt de receptuur verloren gewaand.

Na een zoektocht[7] van bijna drie jaar in familiearchieven, het stadsarchief, de heemkundige kringen en bij oude brouwersfamilies, vindt Johan Van Dyck - op dat moment directeur bij brouwerij Duvel Moortgat - de receptuur terug. Het document, dat dateert van eind 19e eeuw, bevat de details van het recept, beschreven naar de technieken uit die tijd. Met hulp van Dr. Ir. Filip Delvaux van biercentrum Delvaux, worden de eerste brouwsels gemaakt in een testbrouwerij van de K.U. Leuven.

Voor de gist wordt een beroep gedaan op de gistcollectie van Delvaux, die een uitgebreid archief oude Belgische brouwersgisten bevat. Seefbier is een bier van hoge gisting, met hergisting op fles. Het wordt gebrouwen met Belgische hop uit Poperinge.

Historisch gezien bestond er Seef en dubbele Seef. Het eerste aftreksel van het brouwproces, rijk aan suikers en smaak-aroma's, werd duurder verkocht als dubbele Seef: het was voller van smaak en had een hoger alcoholpercentage (6-7 %). Na dit eerste aftreksel werd het brouwsel verder 'uitgewassen'; een proces waarbij het 'wort' verder werd aangelengd met water. Het zo verkregen resultaat is lager in concentratie aan suikers en heeft een lichter, lager alcoholpercentage (2-3%). Waar dubbele Seef voor speciale gelegenheden gedronken werd, was Seef een meer alledaagse drank. Het Seefbier dat gebrouwen wordt door de Antwerpse Brouw Compagnie, is gebaseerd op de dubbele Seef, d.w.z. 6,5%.

Het woord seef zou afgeleid zijn van het Latijnse woord sapa. In het Frans wordt dat sève. Een plantensap dat levenskracht en veerkracht verwekt. Seef is dus een “voedende” drank getrokken uit wortels en stengels van verschillende planten. Afgeleid van dit Franse woord, betekende het woord seve gewestelijk "aroma, smaak, geur." Het werd gebrouwen met 50% gerst en tarwemout en had slechts 1% alcoholgehalte. Het was een lichtkleurig, zoet, troebel en sterk schuimend bier.

De brouwerij Saveniers & Van Riel (1915-1932) in Wijnegem brouwde diverse bieren (Blond, Bock, Export, Flora, Munich, Tripel, maar ook tafelbier en Seef.[10] Om die reden zou men zich kunnen afvragen of de benaming Seef misschien uit de familienaam Saveniers afgeleid zou kunnen zijn. Vergelijkbaar in dit verband is brouwer J. H. Severans, die (volgens J. B. Stockmans) in 1827 vergunning kreeg voor een bierbrouwerij in het nabije Borgerhout.

Daarnaast vragen sommigen zich af of er een verband is met salie. Het woord Seef of selve zou namelijk Oudnederlands zijn voor deze plant.  De Latijnse naam (Salvia officinalis) komt van het Latijnse woord salvare en betekent redden, verlossen of heilbrengen. Bij de Romeinen was salie al bekend om het verhogen van de vruchtbaarheid. Het Engelse woord voor salie, sage, betekent ook wijs of wijze. Naast de klankovereenkomst is een verband met het seefbier eerder onwaarschijnlijk.

Van enkele Vlaamse schrijvers is bekend dat zij dit bier hebben gedronken. Domien Sleeckx vermeldt: “Een der gehuchten, welke wij op dergelijke wandelingen het liefst bezochten, was het Eksterlaar. . . . Men tapte er een wit bier, dubbelde seef geheeten, dat schuimde als Champagne, naar ’t hoofd liep als Porto, en tien cents den liter kostte.” En Lode Baekelmans schrijft: “in het naar huis gaan hadden zij een stoop seef leeggedronken, die fel schuimde en den neus prikkelde. Dat is de champagne der arme luizen, de champagne van de vijfde wijk”; “Willen wij naar de Pothoek seef gaan drinken en een stukske eten”.

Bron : Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Muur van Geraardsbergen - Manu de Tremerie

 

Er was ooit de muur van Berlijn en er is nog altijd de muur van Geraardsbergen. Verder dan het woord muur mag de vergelijking nochtans niet gaan, want de eerste is afgebroken en de tweede bestaat nog altijd. Ook al is het geen echte muur, en heeft het erg steil stuk weg veel van zijn invloed verloren. Toch in het wielrennen, want niet meer behorende tot het parcours van de in België wereldberoemde Ronde van Vlaanderen... 

Het wielerseizoen is in Vlaanderen enkele weken geleden op gang geschoten door wat vroeger naam maakte als Omloop Het Volk maar om comerciële redenen nu omgedoopt werd tot omloop Het Nieuwsblad. Het is de traditionele openingsklassieker van het nieuwe wielerseizoen en zowel renners als wielerliefhebbers kijken er elk jaar reikhalzend naar uit. Vandaag zijn echter alle ogen gericht op 'Vlaanderens mooiste' koers, de Ronde van Vlaanderen, die zondag wordt verreden. Meer dan ooit, en misschien ook méér om andere dan louter sportieve aspecten. Eén daarvan is dat gedreigd wordt op de laatste kilometers van het parcours punaises uit te strooien ten einde van de eindstrijd een chaos te maken. De dreiging wordt ernstig genomen, en de politie zal de uren voor de wedstrijd de laatste kilometers bijzonder in het vizier houden. 

Hoe komt het dat wielersupporters een boeiende finale met wellicht de momenteel beste renners ter wereld willen verstoren?  Enige achtergrondinformatie is nuttig.  

De kiem ligt in het breken met de traditie. Waar vroeger de supersteile helling van de 'Oudenberg' in deze stad het begin betekende van een finale die eindigde in het enkele tientallen kilometer verder gelegen Meerbeke, ligt dat nu helemaal anders. De plaats van aankomst werd verlegd naar Oudenaarde - die wellicht meer geld, 150.000 euro, over had voor de organisatoren - en de beruchte muur speelt helemaal niet meer de rol van 'scherprechter'. Oudenaarde spint er intussen garen bij, want via de televisie zal de stad te zien zijn van Australië tot in Canada door zo’n 80 miljoen kijkers. Citymarketing mag wat kosten... 

In de streek van Ninove en Geraardsbergen blijft de gramschap onwezenlijk groot. Een oude traditie moest wijken voor het geld, en dat is een vlek op het sportgebeuren. Dat achter de argumenten ook commerciële redenen schuilgaan kwam minder aan bod. Want de cafés in Meerbeke maakten alleen al door het verteer – en in die streek kennen ze er wat van - van het publiek méér dan hun jaar goed. Op de 'Oudenberg' idem dito. De eigenaar van een domein naast het parcours zette er een VIP-dorp neer van waaruit men voor een smak geld het beslissende moment van de koers van op enkele meter afstand kon meebeleven. Intussen weigerde hij wel een bijdrage te geven aan de organisatoren, ofschoon het aan hen te danken was dat hij mooi geld kon verdienen. 

Over die organisatie is intussen ook iets te melden. Oorspronkelijk was de inrichter Het Nieuwsblad, van de krantengroep Corelio. Maar een paar jaar geleden werd de Ronde overgemaakt aan de organisatie Flanders Classics, een koepel waar ook andere bekende Vlaamse voorjaarswielerwedstrijden, zoals o.a. de Omloop, Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem bijhoren. En wie is de man achter Flanders Classics? Niemand minder dan Wouter Vandenhaute, van journalist uitgegroeid tot de baas van Woestijnvis, tot voor kort - o.a. als leverancier van het populaire tv-programma Man bijt hond - het bevoorrechte productiehuis van de VRT. Tot voor kort omdat het ambitieuze Woestijnvis of zijn holding De Vijvers eigenaar werd van de te koop gestelde tv-zender VT4. Woestijnvis wil op die zender ook zijn ding gaan doen en dat betekent concurrentie voor de VRT. 

Het belet nochtans niet dat de VRT volop reclame maakt voor de koers van zondag. Om nog te zwijgen van Het Nieuwsblad. Al dagen op voorhand en in een mate die het maatschappelijk belang ver overschrijdt, worden pagina’s volgeschreven met reportages over het toekomstige evenement. Corelio moet ook belangen hebben in Woestijnvis. 

Het spreekt dat de organisatoren voor de vernieuwde ronde aan zichzelf en aan het publiek verplicht zijn uit te pakken met een parcours dat de vorige edities in de schaduw stelt. De fameuze muur en dus ook Geraardsbergen zijn er niet meer bij, maar vervangen door de Kwaremont, een andere Vlaamse ‘berg’. De renners moeten er drie keer over, tot vreugde en vermaak van de toeschouwers die een plaats veroveren in de voor de gelegenheid uitgedachte ‘beleveniscentra’. Ter zijde: ook de kasteelheer van het domein aan de muur in Geraardsbergen richt er met zijn vennootschap Vieux Mont – Oudenberg klonk wellicht te Vlaams - een tentendorp op, een aanduiding dat er aan de rand van de Ronde toch wel geld te verdienen valt. Zal hij nu een bijdrage leveren aan de organisatoren?

Dat het publiek in de beleveniscentra de renners verschillende keren zal zien passeren en ook kan volgen op grote schermen is exemplarisch voor de ‘vermarking’ van Vlaanderens mooiste. ‘Public viewing dat ingeburgerd is in het voetbal en het veldrijden zal eindelijk in het wegwielrennen zijn intrede doen’, zegt een verdediger van de vernieuwde Ronde van Vlaanderen. Voorspeld wordt dat koersen waarbij men de renners maar één enkele keer ziet voorbijflitsen hun beste tijd hebben gehad. De kosten voor de omkadering (politiebegeleiding, verkeersregeling, veiligheidsmaatregelen, seingevers e.d.m.) lopen steeds hoger op en de sponsoring en tv-inkomsten volgen niet. Vandaar de optie het parcours te concentreren, zodat de wielerfan de coureurs meer dan één keer kan zien. En dus meer waar voor zijn geld krijgt. Inderdaad voor zijn geld, want het ligt voor de hand dat hij in de toekomst zal moeten betalen voor het wielerspektakel. 

De bekende televisiecommentator Michel Wuyts lijkt het publiek al voor te bereiden. ‘Op plaatsen waar je de renners drie keer ziet voorbijkomen is inkomgeld vragen best verdedigbaar. Voor het WK veldrijden tellen ruim 60.000 mensen vlot 25 euro neer. Ook voor een voetbalmatch wordt betaald. Het wielrennen kan niet achterblijven’, stelt hij in een interview...

29 maart 2012

Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 31 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geweigerde brief aan Humo - @ Ludo

In het interview wordt vermeld dat dhr.Pohlmann 31 jaar is, dus geboren in 1981. In het begin van de jaren negentig(91-92!!) zou hij,naar eigen zeggen, het boekje van Filip De Winter hebben gelezen. Bovendien vermeldt hij in het interview dat hij toen in het derde middelbaar zat, waaruit dus blijkt dat hij 10 à 11jaar moet zijn geweest. Het zou kunnen dat deze tijdsaanduiding te wijten is aan een slip of the tongue of een drukfout ,wat mij echter weinig waarschijnlijk lijkt.

Of hij nu 10,11,12 of 13 jaar was maakt niets uit, wat wel belangrijk is,i s het feit dat de journalist klakkeloos alles aannneemt zonder één enkele vraag tot verduidelijking. Dit alles duidt,naar mijn gevoel,duidelijk aan dat het bij Humo niet belangrijk is of al dan niet de waarheid wordt gepubliceerd, zolang het maar het hoofddoel dient( : ashing van het Vlaams Belang.

Een kritiekloos interview, dat het doel dient, wordt gepubliceerd en een kritische reactie hierop niet, zegt naar mijn gevoel meer dan genoeg.

Vriendelijke groeten - Marc DB

*****

Kriminalität in Belgenland eindämmen

Hallo Beste vlamingen,

neuerdings war ich abends so ein bisschen am TV gucken, eine Amerikareportage, oder besser gesagt privat Leute die nicht so viel schiss in die Hose haben,kommen spät abends zusammen,und fahren dann an die Mexikanische Grenze, die nennen sich Burgerbwehr, und haben auch  schon mal ein bisschen was härteres in die Taschen, Made in Herstal . Und dann dachte ich so, so-was geht doch auch hier in B, ein wenig dein aussehen verändern, und den in kleine (Selbsthilfe)Gruppen ab auf die Straße.  Ein Schelm wer sich was böses dabei denkt.

OTTO aus D.

*****

'Vraagje -Vaststelling'

Geachte Wil,

Via een kleine omweg is het wel mogelijk delen van de angeltjes blog te posten. Je gaat met de muisaanwijzer vlak voor de tekst staan, houdt dan je linkermuisknop ingedrukt en beweegt van links naar rechts en van boven naar onder. De tekst zal blauw worden. Je lost de linkermuisknop en drukt [ctrl] + [c] of rechtermuisknop indrukken en kiezen voor copy (Engels). Vervolgens open je 'word' en kopieert de tekst in een leeg worddocument ([ctrl] + [v] of rechtermuisknop en 'paste' (Engels) of 'plakken' (Nederlands)). Dan print je deze tekst als PDF en slaat hem op. De tekst kan nu naar gelijk wie verzonden worden.

Stefan G.

*****

Saida Fahima

Wanneer een senator/senatrice zich associeert met een crimineel van dergelijk kaliber, betekent dit dat zij eveneens een gevaar is voor de samenleving en staatsveiligheid. Dat dergelijke PS figuren in de senaat zetelen,  zegt heel wat over de werkwijze van de B. premier D.R.

Gina

*****

Oorverdovende linkse stilte.

Geachte redactie,

Gisteren was het in Villa Politica uitkijken naar de reacties van de premier in de" zaak Saîdi".

Echter, zij die dachten een premier te zullen horen die zulke schandalige inmenging van een senatrice uit eigen stal èn met Marokkaanse roots, zou afkeuren kwamen (zoals verwakt!) bedrogen uit. Elio de sluwe goochelde eerst wat met cijfers en getallen om te bewijzen dat het allemaal wel op wieltjes loopt qua verwijdering van ongewenste illegalen uit dit onland èn zeker deze met criminele bedoelingen. Een simpele baviaan kon aan de lichaamstaal zien en horen dat de nicht uit Mons rond de pot aan het draaien was en eveneens, zoals te verwachten,  zijn stalgenote met geen woord of gebaar in diskrediet wou brengen.

Nooit, hoe men het ook aan boord wil leggen, zullen de rode aasgieren mekaar voor de vleugels lopen of openlijk terecht wijzen. Het was zelfs tekenend voor hen hoe de ganse linkse meute met de groene boomhangers inbegrepen zich koest hielden en de lens van de camera ontweken. Op een getelefoneerde makke tussenkomst van een PS-er na was er geen beweging te bespeuren bij de anders zeer gretige linksrijders om het woord te nemen.  De groene furie M. Almaçi was in tegenstelling tot als er iets mis gaat, ditmaal te druk bezig in haar leesmateriaal om enig ongenoegen in deze zaak te ventileren.

De tussenkomst van de blauwe Bart Simpson was ook typisch voor de huidige mentaliteit bij de smurfen. Eerst goed van zijnb ek geven in het T.V.-journaal en een dag later in de Kamer is het van pappen en nathouden zonder de premier al te veel voor aap te zetten.  Het links liberalisme op zijn best verwoord door een blauwe loser.

Zelfs de tussenkomst van de CVP bij monde van een allochtoonse madam was me iets te fel gespeeld, ondanks het langdurige applaus uit eigen rangen en zelfs van de oppositie. De CVP heeft er alle belang bij om enkele goede punten te scoren na een bar slechte start in de regering Elio I

Het komende BHV varkentje dat nu op het menu staat, belooft weinig goeds en daar zijn ze zich  bij de tjeven goed van bewust, dus moet er wat cinema verkocht worden aan de goedgelovigen door de spierballen  te laten rollen met de boodschap "wij laten niet met ons sollen,we zijn geen snollen!"

En Elio lachte minzaam na de interventie van de semi-allochtoonse tjevin. Men hoorde en zag hem denken : "keef maar van de katoen flaamse oen ..ik zal jullie allemaal tok binnendoen."

Daarmede is het geval Saida van de baan zonder schaam of blaam. De rustige vastheid van de premier heeft zijn "oewerk" gedaan.  De P.S. is eenmachtsblok net zoals de islamisten. Ze klitten aan mekaar als natte sneeuw en trekken aan één zeel als er gevaar dreigt. De hulp die ze daarbij krijgen van collaborateurs uit andere machtsgeile partijen is gratis en lekker meegenomen.  Als de tijd rijp  is, worden die onderkruipers toch bij het afval gezet.

mvg - Senior

*****

Ironie

Is U de ironie niet ontgaan bij de titel:"Maggie De Block niet onder de indruk van hongerstakers."?

Marcel S.

*****

Mister T, Wil Bericht:Vraagje-vaststelling

Hallo Ray, er verschijnen regelmatig zeer goede artikels en reacties op deze site. Het grote probleem is nu dat deze niet afzonderlijk kunnen doorgestuurd worden, wat meer aandacht zou geven aan bepaalde onderwerpen, o.a op Facebook. Nu moet men steeds naar de volledige site van Angeltjes verwijzen en kan men geen nadruk leggen op één bepaald onderwerp. Vind ik spijtig. Dit is geen kritiek of afkeuring, alleen een vaststelling.Groeten van Wil T.( )Geachte Redactie - 29 maart 2012 Beste Wil TLinks van iedere titel van een artikel staat een pijltje, dat geeft de link aan naar het artikel.Het enige wat u hoeft te doen is op de juiste wijze, rechts dus, te klikken op het pijltje en “locatiekoppeling kopiëren” aanklikken en te plakken waar u maar wilt :  At your service

Stradi

*****

Weblink naar artikel

Simpel: klik op het symbool ">" links van de artikeltitel bv: in de titel "> Geachte Redactie - 29 maart 2012" staat links het symbool ">", klik daarop en een pagina opent met het gewenste artikel bovenaan. Om een link te kopieren:- Open ofwel de pagina met genoemde methode en kopieer de addres bar- Rechtsklik op het symbool ">" en selecteer "copy shortcut" Plak wat je gekopieerd hebt elders Kan het nog makkelijker? Alleen voor individuele links naar reakties zie ik zo geen snel-link Als "het symbool" niet in deze reaktie verschijnt (is tenslotte ook een HTML symbool welk soms wordt weggefilterd in website-reakties): Het betreft een V op z'n zijkant naar rechts wijzende.

Peter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Practisch barbecueën in 24 onderscheiden stappen

TIJD OM TE BARBECUEëN

Hierbij is het erg belangrijk om te weten dat een man ook bepaalde kookkunsten kan vertonen. Zie hieronder de details van de ons allen zo bekende barbecue ceremonie, onderverdeeld in 24onderscheiden stappen en met duidelijke taakverdeling.

                                                                                

1. Man haalt barbecue en kolen uit de schuur.

2. Vrouw maakt de grill van de barbecue schoon.

3. Vrouw gaat naar de winkel.

4. Vrouw gaat naar de slager.

5. Vrouw gaat naar de bakker.

6. Vrouw maakt de salades klaar en bereidt de groenten.

7. Vrouw bereidt de diverse vleessoorten.

8. Vrouw legt al het vlees op een schaal samen met alle andere barbecue benodigdheden, zoals kruiden etc.

9.Vrouw brengt de schaal en de schoongemaakte grill naar de man die bij de barbecue staat te wachten met een biertje in z’n hand.
 
10.Man legt het vlees één voor één op de barbecue.
 
11.Vrouw gaat de tafel dekken.

12.Vrouw checkt de groenten die ze aan het koken is.

13.Vrouw bereidt het dessert.

14.Vrouw gaat naar buiten om de man te vertellen dat het vlees op de barbecue aanbrandt.
 
15. Man pakt het aangebrande vlees van de barbecue en geeft het op een schaal aan de vrouw.
 
16. Vrouw pakt de borden en serveert het serviesgoed uit.
 
17. Man schenkt de drankjes in.
 
18. Vrouw ruimt tafel af en gaat koffie zetten.

19. Vrouw serveert koffie en dessert.

20. Vrouw ruimt tafel weer af.

21. Vrouw gaat afwassen en de keuken opruimen.
 
22. Man laat de barbercue staan; er branden immers nog wat kooltjes.

23.. Man vraagt aan vrouw of ze vandaag blij is dat ze niet hoefde te koken.

24. Man ziet vrouw verbaasd kijken en concludeert dat het onmogelijk is om vrouwen gelukkig te maken.

(dank aan Mieke)
  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid schuilt in het ongezegde

 

Anderstaligen verkiezen het werkwoord 'genieten' tot mooiste Vlaamse woord

 'Ik geniet van de ziekenkas, jij geniet van het OCMW, hij geniet van de dop, wij genieten...'


http://quotenon.blogspot.pt/2012/03/quote-non-vd-dag-69-zij-genieten.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The godfather - De peetvader

 

 

Er bestaan heel wat klassiekers in de filmwereld en wie zegt dat deze of gene de allerbeste is ?  Tot mijn Top-Drie behoren Gone with the wind, het Zevende Zegel van Ingmar Bergman en The Godfather van Francis Ford Coppola. Dit epische drama over de gangsterfamilie Corleone, naar het boek van Mario Puzo,  is 40 jaar geleden verfilmd en heeft nog niets van zijn grote artistieke waarde ingeboet. Een fenomenale rolverdeling met échte acteurs en geen door de studio's opgefokte minussen en met beklijvende muziek van Pietro Mascagni en Nino Rota. U hoeft het er niet mee eens te zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de kanalen in Venetië

 

 

Uit Hoffmann's Vertellingen van Jacques Offenbach de barcarole door de alt Elina Garanca en de sopraan Anna Netrebko. Een gefilmde studio-opname.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in Japan

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poollicht boven IJsland

 

Als u ooit een hemel zoals deze ziet — neem er dan een foto van! Drie nachten geleden in IJsland werd een avontuurlijke fotograaf (op de voorgrond in de afbeelding) vergast op een hemel vol aurorae en deed precies dat. Daarna, door vijf afzonderlijke foto's digitaal aaneen te rijgen, recreëerde hij de hele door poollicht verlichte hemel in dit 180° bestrijkende panaroma vanaf de Vatnajökull-gletsjer. Poollicht wordt veroorzaakt door energetische deeltjes van de Zon die op de magnetische omgeving rondom de Aarde botsen. Dat maakt dat weer andere energetische deeltjes zoals elektronen en protonen richting de polen van de Aarde neerregenen en daar op luchtmolekulen in de dampkring botsen. Wanneer geëxciteerde electronen in aangeslagen molekulen in de lucht terugspringen naar hun grondtoestand zenden ze vooral groen licht uit. Aurorae kunnen vele vormen en kleuren vertonen.

Bron : http://apod.nasa.gov/apod/archivepix.html


30-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tjeven Vanackere is in zijn wiek geschoten.

 

Het is u niet onbekend, lieve lezeressen, beste lezers en tegenstribbelende politiek-correcte vluchtelingen van de waarheid, dat wij geen hoge pet hebben van minister van Financiën en CD&V-vicepremier Tjeven Vanackere.  De man heeft het definitief bij ons verkorven als politicus toen hij in de regering Leterme samen met de minister van Oorlog, Groot Gelijk en Zelfverheerlijking verantwoordelijk tekende voor bombardementen op Libië.  Het land B had daar NIETS te zoeken en de enige reden voor onze militaire aanwezigheid was, zoals Decrem het in een onbewaakt moment toegaf in een interview aan de Libre Belgique, een opsmukoperatie voor de belgische staat die internationaal een belabberd figuur sloeg met zijn jarenlange regeringsformatie. Daarvoor moesten een ongekend aantal Libiërs opgeofferd worden dankzij belgische bommen en granaten. Mensen zijn altijd mensen en worden niet behandeld als slachtvee. Dat is ons humanistisch oordeel.

Wie vandaag zit te roepen dat Leopold II de dood en verminking van zovele Conolezen op zijn geweten heeft, zou zich eveneens moeten afvragen hoeveel doden en fysiek gehandicapten  het christen-democratische trio Leterme, Decrem en Vanackere op hun CD&V-kerfstok hebben. 

Vanackere heeft een politieke bliksemcarrière achter de rug. De man praat als Brugman en hij heeft zich ontwikkeld tot sterkhouder van het regime. Ongeacht wat er ook gebeure, de tjeven vinden in deze verbrusselde West-Vlaming hun àlles goedpratende advocaat.  Onder het mom van een toegankelijk en empatisch standwerker schuilt een onwrikbare carrièrist, die vooral de belangen van zijn partij en het ACW door elke politieke storm loodst. Bovendien is Vanackere een zuivere belgicist. Onlangs betreurde hij zelfs dat de  traditionele politieke partijen ooit gesplitst zijn geworden.  Hij is dan ook een fervent voorstander van één politieke kieskring over het nationale grondgebied : de grote staatsmannen (u kent ze, wij vertikken het enkele namen neer te schrijven van deze onzalige figuren) willen zich in Vlaanderen, Wallonië en Brussel door het plebs laten verkiezen en zij streven naar miljoenen bolletjes achter hun naam. IJdelheid gecombineerd met belgische grootheidswaanzin.   Deze nationale kieskring druist lijnrecht in tegen de autonomie van de gemeenschappen en gewesten en wie zich achter dergelijk voorstel schaart, negeert  de moeizaam verworven eigenheden van de Vlaamse Gemeenschap en dito Beweging.

In het Dexiadossier heeft Vanackere een grote rol gespeeld. Daar moet niet aan getwijfeld worden.  De Vanackerse netwerken lopen uiteraard tot diep in het ACW-bolwerk, een van de machtigste instituten in het federale belgië. Vanmorgen hoorden we op Radio één de huichelachtige Vanackere beweren hoe ontgoocheld en gekwetst hij is door de aanvallen die hij te verwerken krijgt over zijn rol en de winst die de christelijke arbeidersbeweging via winstbewijzen maakt in Belfius. "Graaicultuur, onder één hoedje spelen, ... Het is bijzonder laag om dat te beweren", vindt Vanackere. Ik heb geen enkele moeite, zeker niet met het oog op de naderende Paasperiode, mij de treurende gelaatsuitdrukking van de financieminister voor te stellen, als hij deze woorden uitspreekt.

Het ACW kwam de voorbije dagen terecht onder vuur te liggen nadat bekend raakte dat een deel van de winst van Belfius terug naar de beweging stroomt via de zogenaamde winstbewijzen. En dat terwijl de overheid miljarden op tafel legde om Dexia te redden en voor Arco, de coöperatieve pijler van het ACW, een beschermingsregeling uitwerkte die goed is voor 1,5 miljard euro. Vanackere probeert de goegeemente diets te maken, dat in het politiek comité van het ACW nooit met één woord gerept werd over winstbewijzen. Ik had daar tot voor kort nog nooit over gehoord, beweert hij. Op de vraag wat er met de winstbewijzen gaat gebeuren, reageert Vanackere verontwaardigd. "Wat wil je dat ik daar over zeg? Denk je dat ik tijd heb om me met winstbewijzen bezig te houden ? Dat zullen de mensen van het ACW zelf doen. Zij zullen zelf uitmaken wat ze nodig vinden".

Hoe zouden wij een kerel die niet aarzelt om uit naam van het staatsbelang een ongekend aantal mensenlevens op te offeren, geloven als het gaat over duizenden miljoenen euri die zijn partijvrienden ten goede komen ?  Vanackere bezit niet de buffelstijl van Jean-Luc Dehaene, maar zijn streken en doelstellingen zijn niet verschillend. De tjeven hebben de gouden lepeltjes van de rijstpap al op zak voor ze ooit aan de hemelpoort komen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 804)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik beloof niets aan niemand.

Niet alleen in ons land zijn 95% van de uitspraken en beloften van kandidaten bij de volgende verkiezingen steeds dezelfde. Het volstaat kranten van 10; 20 of zelfs 50 jaar geleden te lezen om tot de vaststelling te komen dat steeds dezelfde argumenten; zinnen; uitspraken en beloften worden gebruikt om de blijkbaar goedgelovige kiezers te overtuigen. Het is trouwens geen ziekte eigen aan ons land.

Deze week lazen we het verkiezingsprogramma van de socialistische presidentskandidaat in Frankrijk. Wat François Hollande, want zo blijkt die man te noemen, daar allemaal vertelt is bijna identiek aan wat Elio Di Rupo of andere socialisten reeds gedurende vele jaren in ons land uitkramen.

Zo wil François Hollande iets gaan doen aan het probleem van de hoge werkloosheidscijfers. Dit socialistisch stokpaardje is nu toch wel volledig stukgezaagd. Als hij het werkelijk meent kunnen we hem misschien wat advies geven. We zouden hem vertellen dat indien hij de werkloosheidsuitkeringen merkelijk zou laten stijgen dit onmiddellijk een sterkere stijging van de werkloosheid tot gevolg zou hebben. Indien hij echter het omgekeerde wenst te bereiken en het aantal werklozen wil verminderen weet hij dus wat hij moet doen. Zo eenvoudig is het.

Hollande wil ook het geld gaan halen waar het zit namelijk bij de RIJKEN. Ook deze plaat is grijs gedraaid.

Huichelarij is altijd het zwakke  punt geweest bij de socialisten. François zou moeten weten dat de geschiedenis reeds bij herhaling bewezen heeft dat het demotiveren van de meest productieven in een samenleving nooit een motivering van de onproductieven als resultaat heeft gehad. Integendeel hebben het zwaar belasten van hoge inkomens meestal voor  miserie en ellende gezorgd in vele landen en het omgekeerde resultaat gekend van wat werd beoogd.

Zo wil François Hollande sleutelen aan het probleem van de steeds stijgende prijzen die een  daling van de koopkracht zou hebben in de hand gewerkt. Wij zouden hem dan willen vertellen dat hij dan best zijn geweer van schouder zou veranderen in verband met zijn verdediging van de automatische indexaanpassingen. Hij zou dan beter deze automatische aanpassingen afschaffen. Jonge kinderen kunnen de dag van vandaag reeds begrijpen dat indien men een ventilator in een kampvuur laat blazen dit een aanwakkering van dat vuur tot gevolg heeft. Aangezien dat de loonkosten bij de meeste van onze producten de voornaamste kostenfactor zijn heeft dergelijke automatische aanpassing slechts als resultaat dat de kostenpaardenmolen steeds sneller en sneller begint te draaien en dus aan de basis ligt van een steeds grotere inflatie. We stellen ons dan ook de vraag hoe het mogelijk is dat de doorsnee kiezers zich steeds maar laten beetnemen door waardeloze argumenten. Steeds blijven ze stemmen voor diegenen die reeds bij herhaling hebben bewezen hun gemaakte beloften nooit te kunnen inlossen; de waarheid steeds te verdraaien en de schuld van allerlei bestaande problemen steeds op anderen af te schuiven.

Zelf komen we later dit jaar opnieuw terug als kandidaat bij de gemeente- en provinciale verkiezingen. Telkens doen we dit als lijstduwer vanop de laatste plaats voor onze partij. We zijn steeds de mening toegedaan geweest dat indien we verkozen worden we als enige plicht hebben te zorgen voor het belang van de hele gemeenschap en er nooit zullen aan denken om partijgenoten, vrienden of relaties te willen plezieren door hen naar voor te trekken, bij eventuele opdrachten of benoemingen.

Dat de beste steeds wint, is de beste garantie voor het algemeen belang. Daarom bestaat ons campagneprogramma slechts uit vijf woorden :

"Ik beloof niets aan niemand ! "

Men zegge het voort ...

Freddy van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT werft nieuwe onderzoeksjournalist aan

 

Wat wij al geruime tijd zagen aankomen (en in stilte verhoopten) is eindelijk officieel bevestigd door de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep, VRT : een nieuwe onderzoeksjournalist komt het team rode reporters en nieuwslezers versterken.

Een man met ervaring,  een bezeten kerel met de brains van een catcher en de fysiek van een Gestapo-inspecteur. Zijn geheime wapen is de verborgen camera die hij verstopt op plaatsen die u niet wil weten en de microfoon handig opgeborgen in  lichaamsonderdelen waar u evenmin iets wil over horen.

Wij konden reeds als tevreden kijkers meermaals genieten van pareltjes van onderzoeksjournalistiek in knappe programma's zoals Volt of Koppen XL en thans op vraag van velen, zal onze nieuwe sterjournalist meedraaien in het circuit van het Journaal. Elke dag trekt hij er op uit met zijn verborgen camera om onschuldige burgers te betrappen op discriminatie of op het ergste misdrijf dat denkbaar is : racisme.

U heeft het geraden, de heer Joseph de Zwarte verlaat het Spionnencentrum en komt eindelijk terecht waar hij thuishoort : temidden van zijn linkse regimevrienden van de VRT.  Televisiekijken zal nooit meer hetzelfde zijn : dank u, Joseph, dank u 0000.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland - Tunesië : 1 - 0

 

Het verdrag is getekend: Zwitserland kan geweigerde asielzoekers uit Tunesië naar hun vaderland terugsturen.  Als tegenprestatie zal het Tunesië bij de opleiding van jonge mensen, die een vak leren, bijstaan.  Het verdrag specificeert de aankomst, het verblijf en de terugkeer van de asielzoekers.  Een tweede verdrag tussen vertegenwoordigers van beide landen regelt de uitwisseling van jonge vakmensen. 

Woensdag deelde het Bundesamt für Migration (FOM) mee dat de overeenkomst werd geparafeerd in het kader van een Memorandum of Understanding (MoU) door Edward Gnesa, speciale gezant voor internationale samenwerking inzake migratie, en de Tunesische ambassadeur in Bern, Hafedh Bejar. Volgens de mededeling bevat het akkoord over migratiesamenwerking “fundamentele regels betreffende de aanmoediging van vrijwillige terugkeer en de modaliteiten van gedwongen terugkeer”.  Tevens werden er de krijtlijnen omtrekt een migratiesamenwerking getrokken.  Naast een gericht beleid zijn daarin ook de oorzaken van de migratiedruk en de mogelijkheden van economische samenwerking vervat. 

Details volgen bij de ondertekening.  De onderhandelingen zouden ca. twee maanden geduurd hebben, een “relatief snel bereikt akkoord”, volgens de woordvoerder van Buitenlandse Zaken, Adrian Sollberger.  Het geparafeerd akkoord wordt nu ter goedkeuring aan het federaal parlement voorgelegd.  Nadien volgt de officiële ondertekening. 

Tunesië vormt tegenwoordig één der belangrijkste herkomstlanden van asielzoekers in Zwitserland.  De grens met Italië is daar niet vreemd aan.  Het akkoord met Tunesië is volgens Adrian Sollberger het eerste met een Noord-Afrikaanse staat en het vijfde dat Zwitserland afgesloten heeft.  Er bestaan al dergelijke akkoorden met Nigeria, Bosnië-Herzegovina, Kosovo en Servië.

Verleden week keurde de regering van het land b een lijst met veilige landen goed: Albanië, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Kosovo, Servië, Montenegro en India. De Balkan en India waren vorig jaar goed voor één vijfde van alle aanvragen.  Tunesië werd daar niet bij opgesomd.  Om op de lijst te komen, moeten landen voldoen aan verschillende criteria. Een land wordt als veilig beschouwd wanneer de politieke toestand en de rechtstoestand stabiel zijn. Dat wordt ook in de praktijk getoetst. Pas wanneer de wetten ook effectief worden toegepast, wordt een land als veilig beschouwd.  Van zodra het Koninkijk Besluit waarin de lijst wordt vastgelegd in voege treedt, kunnen de asielinstanties hem toepassen.

De Zwitsers zitten niet te wachten tot de Tunesiërs orde op zaken gezet hebben.  Zoals bekend is het daar nog steeds niet peis en vree.  De volgende verkiezingen in maart 2013 zullen duidelijk maken hoe de machtsverhoudingen tussen islamieten en liberalen liggen.  Intussen zit de commissie voor de grondwetsherziening nog steeds het koekoeksei van Ennahda uit te broeden, waarover in een volgende bijdrage meer. 

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professionele witwasoperaties van de islam door de VRT

 

Terwijl de vader van de jihadist, die eerder zeven mensen om het leven bracht, de Franse staat dreigt te vervolgen “voor de moord op zijn zoon” en hij de niet mis te verstane boodschap uitdraagt dat “als Allah het wil, mijn zoon in Algerije wordt begraven”; terwijl de broer van de jihadist uit Toulouse medeplichtig blijkt te zijn en daarenboven verklaart “trots” te zijn “op zijn broer”; terwijl de betoging in Brussel naar aanleiding van de moord op een sjiitische imam door een orthodoxe soenniet wordt gebruikt om de hoofddoek en dus de islamisering te promoten, en dit door het in beeld brengen van een zee van tienjarige meisjes met strakke hoofddoeken; terwijl in het Midden-Oosten de Arabisch-islamitische winter aan de gang is; enzovoort, besluit de VRT dat het welletjes is met de slechtnieuwsshow: de islam moet worden gepromoot en positief in beeld worden gebracht. Dat gebeurde dinsdag middels een Terzake-reportage die uitblonk in lichtzinnigheid met een hoog ‘Man Bijt Hond-gehalte’ en waarin bovendien de waarheid geweld werd aangedaan. Een ‘nieuws- en duidingsmagazine’ onwaardig.

Kathleen Cools: “Aanslagen door extremisten zoals in Anderlecht en Toulouse brengen het imago van de islam elke keer opnieuw schade toe. (…) De opendeurdag van de grootste Marokkaanse moskee in Mechelen is nodig, want we kennen de islam nog veel te weinig.” Let op het gebruik van het woord ‘extremisten’. De VRT wil de kijker subtiel beïnvloeden met de leugen dat de aanslagen niets met de islam hebben te maken.

Schoenen uitdoen

Vervolgens zien we een meisje van amper acht jaar met een hoofddoek en een journalist die de moskee binnengaat en de meest kritische vraag van de hele ‘reportage’ stelt: “Waarom moeten wij onze schoenen uit doen?” De Vlamingen hebben sinds de aanslagen van elf september de gewelddadigheid van de islam echter meer dan goed genoeg leren kennen. Pietluttigheden zoals ‘waarom je je schoenen moet uitdoen in een moskee’, zijn voor niet-moslims natuurlijk hoogst irrelevant.

Dan komt Ali Salmi, SP.a.-‘schepen van diversiteit’, aan het woord: “De perceptie over de islam is heel negatief. Alles wat er misgaat in de wereld is de schuld van de islam. Er is een tendens naar islamofobie.” Neen, niet alles wat er misgaat is de schuld van de islam, Ali Salmi, maar wel veel, en Vlamingen worden zich daar steeds meer van bewust.
‘Islamofobie’, het toverwoord van mensen als Salmi, is die zogenaamde ‘ziekte’ bij mensen die een ‘irrationele angst’ hebben voor de orthodoxe islam en voor het gewelddadig jihadisme dat in de islamitische leer zit vervat. Edoch: geen lastige vragen van de VRT voor knuffelallochtoon Ali Salmi. Het is een waar promotiefilmpje.

Bush

De VRT gaat verder uit de bocht wanneer onheilspellende beelden worden getoond van de jihadistische aanslagen van 11 september en van de jihadist uit Toulouse, in combinatie met beelden van George Bush, die stelt dat de “VS de daders van ‘nine eleven’ zal opsporen en straffen.” De boodschap is duidelijk: het Kwaad is niet de islam, het Kwaad is Bush die met zijn ‘war on terror’ de negatieve perceptie van de islam voedt. Totaal van de pot gerukt, daar George Bush allesbehalve ‘islamofoob’ of anti-islam was. Hij werd immers niet moe te herhalen dat hij enkel in oorlog was met terroristen en zeker niet met de islam. Bush was dus in essentie gewoon even politiek correct als de VRT.

Islam-promotieverhaal

Vervolgens waarschuwt de staatsveiligheid voor een “gestage opkomst van de salafistische tendensen.” Men schat dat het gaat om enkele honderden effectieve volgelingen van het salafisme en om enkele duizenden sympathisanten.
Dat is natuurlijk een gigantisch aantal, zeker voor zo’n klein land als België. En dit met dank aan de massa-immigratie, bewerkstelligd door de traditionele partijen en de N-VA.
Waarom vragen de journalisten van de VRT niet waarom een dergelijke dreiging niet uitgaat van ‘(ultra-)orthodoxe christenen, protestanten, boeddhisten, hindoes of joden? Zou het kunnen dat er in de aard van de islam een gewelddadige essentie besloten ligt die in de andere religies ontbreekt? Zulke kritische vragen passen echter niet in het islam-promotieverhaal van de VRT: de islam moet en zal beschermd worden.

Toch is het opmerkelijk dat er in Terzake nooit een dergelijke ‘feelgoodreportage’ wordt gemaakt waarbij een katholieke kerk, een protestantse kerk, een joodse synagoge, een hindoeïstische of boeddhistische tempel zijn deuren openstelt. De VRT vindt blijkbaar niet dat Vlamingen nog iets hebben te leren over het boeddhisme, het jodendom of het hindoeïsme, terwijl deze religies juist véél minder in de media komen dan de islam. Vlamingen weten dus ongetwijfeld méér van de islam dan van de meeste andere religies. Wanneer Kathleen Cools in de inleiding zegt: “We kennen de islam nog veel te weinig”, bedoelt ze dus gewoon dat veel Vlamingen een mening hebben over de islam die de staatstelevisie en het politieke establishment niet aanstaat.

Kritiekloze VRT

Last but not least mocht Jamel Ibrahimi, woordvoerder van de Marokkaanse Moskee Al Buraq, ongestoord de typische islamitische truc toepassen door de kijker wijs te maken dat “in de islam het woord jihad letterlijk ‘streven naar iets beters’ betekent” en dat “sowieso de strijd of oorlog het laatste middel is.” Waarom zo veel orthodoxe moslims rechtstreeks naar ‘het laatste middel’ grijpen, vertelt hij er niet bij. De VRT-journalist vond het wederom niet nodig hier ook maar één kritische vraag over te stellen. Ook de leugen dat “het islamgeloof iets persoonlijks is”, ging er bij de VRT (hopelijk niet bij de kijker) in als zoete koek.

Geweld veroorzaakt door traditionele islam

De term ‘jihad’, zo stelt arabist Hans Jansen, verwijzend naar gezaghebbende islamitische teksten, slaat wel degelijk op het bestrijden van alle niet-moslims. De jihad zorgde er onder andere voor dat de islam de eerste honderd jaar een gebied kon veroveren van Marokko tot Pakistan. De VRT en Terzake hadden hun taak misschien ietsje serieuzer kunnen nemen door in elk geval ook eens een andere stem aan bod te laten komen, zoals de Iraniër Amil Imani: “Ik heb diverse organisaties die de 'radicale' of 'extreme' islam aan de kaak willen stellen mijn medewerking geweigerd, omdat het niet het extremisme is dat het geweld veroorzaakt, maar de algemene, normale, traditionele islam.”

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fati Saïdi meer bekommerd om illegale crimineel dan om eigen kindjes ?

 

"Je jure fidelité aux criminels de mon pays natal"  (Ik zweer trouw aan de misdadigers van mijn geboorteland) en de heer Moureaux, burgemeester van Molenbeekistan en zelf een overtuigd islam-aanbidder luistert onbewogen toe en is tevreden.

 Madame la sénatrice, SAIDA Fatiha van de PS, in een vorig leven verkozen voor ECOLO, is ook nog schepen van  de Brusselse gemeente Evere. Zij is bevoegd voor Stedenbouw-Ruimtelijke ordening, Leefmilieu, Duurzame ontwikkeling, Ontwikkelingssamenwerking, Gelijke kansen.

Men zou zo denken dat een senator/schepen een voorbeeld voor de maatschappij zou moeten zijn.  In belgië hoeft dat niet.

Een senatrice die het hoederecht over haar kinderen verliest, het kan in dit land van de onbegrensde onwaarschijnlijkheden.

Via een gunstige wind, zoals men dat zegt, kwam onze vriend en collega Roeland van Walleghem destijds in het bezit van dit document (uittreksel vonnis) :

De Jeugdrechtbank neemt kennis van de vordering van het Openbaar Ministerie betreffende minderjarigen wier gezondheid, veiligheid of zedelijkheid gevaar loopt wegens het milieu waarin hij leeft of wegens zijn bezigheden of wanneer de omstandigheden waarin hij wordt opgevoed door het gedrag van degenen die hem onder hun bewaring hebben gevaar opleveren.

Ze verloor het hoederecht in verband met artikel 36.2 van de Wet op de Jeugdbescherming van 8 april 1965; Wet op de jeugbescherming van 8 april 1965

De gevaartoestand (art 36.2) = kind in gevaar

http://www.bloggen.be/roeland/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senaat treedt niet op tegen Fati Saidi

 

Donderdagnamiddag 29 maart  greep het Bureau van de Senaat plaats. Zoals aangekondigd vatte senator Anke Van dermeersch het Bureau met betrekking tot het onaanvaardbare gedrag van een lid van de Senaat, in casu van PS-senator Fatiha Saidi die zoals bekend de uitwijzing van een criminele illegaal heeft verhinderd door misbruik te maken van haar parlementaire status. Anke Van dermeersch stelde dat deze senator daarmee zwaar had gezondigd tegen de basisregels van de parlementaire deontologie en de scheiding der machten. Zij is dan ook van oordeel dat dit niet zonder verder gevolg kan worden gelaten. Zij drong dan ook aan op een signaal van de Senaat, zij het in de vorm van de uitvaardiging van een schorsing, een sanctie, een deontologische code of zelfs maar een eenvoudig communiqué waarin de Senaat zich distantieert.

Senator Van dermeersch kreeg evenwel van geen enkel bureaulid enige bijval. Men vond hetgeen er gebeurd was blijkbaar niet eens een debat waard, zelfs niet in het Bureau.

Er zijn nochtans precedenten voorhanden waar de Senaat wel in actie is geschoten tegen senatoren die zwaar in de fout gingen. Toen Jean-Marie Dedecker in 2002 in de gevangenis een bezoek bracht aan Marc Dutroux liep de Senaat storm tegen hem en werd er een uitgebreid debat gevoerd over de overtreding van de parlementaire deontologie. In november 2008 liep de Senaat opnieuw te hoop tegen het onwaardige gedrag van FN-senator Delacroix die een degoutant anti-joods lied had gezongen. Toen vond men het (terecht) nodig om zich in een officieel communiqué van deze senator te distantiëren.

Ook in plenaire vergadering van de Senaat kaartte senator Van dermeersch de zaak aan en vroeg het ontslag van de betrokken senator. Het enige antwoord hierop was heel wat tumult vanwege de PS en haar bondgenoten.

De ene senator is blijkbaar de andere niet. Het Vlaams Belang is in alle geval zeer verbolgen over deze gang van zaken en vraagt zich af om welke reden de Senaat in deze zaak weigert om ook maar enig initiatief te nemen. Moet een dergelijke zware recidivist en zijn senatoriële handlanger misschien de hand boven het hoofd worden gehouden of zijn er misschien banden met het crimineel milieu in het spel? Het Vlaams Belang dient in alle geval een klacht tegen de betrokken senator in op basis van artikel 77 van de vreemdelingenwet.

Anke Van dermeersch

Fractievoorzitter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

 

Dag schatjes van me,

Werd er ooit een studie gemaakt hoeveel mensen gelukkig worden door het luisteren naar muziek?  Vast niet.  Ik doe in elk geval een poging om jullie elke week een lied te brengen dat voor ons iets betekend heeft.  Het nummer van vandaag zorgt er gewoon voor dat je goed gezind moet worden. De melodie kent iedereen, het refrein wordt door de meesten probleemloos meegezongen.

Stevland Hardaway Morris werd geboren op 13 mei 1950 als Stevland Hardaway Judkins in Saginaw, Michigan, als het derde van zes kinderen van Calvin Judkins en Lula Mae Hardaway.  Hij kwam zes weken te vroeg op de wereld en wegens een onvoldoende groei van de oogaders bleek het jongetje blind te zijn.  Lula Mae verliet uiteindelijk haar echtgenoot, verhuisde naar Detroit en nam haar meisjesnaam weer aan.  Zij wijzigde de naam van haar zoon omwille van familieredenen in Morris.  Onbelangrijk gegeven voor ons, want het blinde jongetje zou later een megaster worden als Stevie Wonder. 

Stevie bleek een wonderkind te zijn: vandaar zijn artiestennaam.  Hij begon op jonge leeftijd piano, harmonica, slagwerk en bas te spelen en zong tevens in het kerkkoor.  Hij was slechts 11 jaar oud toen hij een platencontract met Motowns label Tamla werd aangeboden.  Twee jaar later was het bingo: met “Fingertips” had hij zijn eerste hit.  In 1964 maakte hij zijn filmdebuut in de “Muscle Beach Party”: zijn rol was niet bepaald moeilijk want hij mocht gewoon zichzelf – Little Stevie Wonder – spelen.  Zijn hits rijgden zich aaneen als parels aan een snoer. 

Muzikant, zanger, acteur… en componist.  In het midden van de zestiger jaren vervoegde hij de Motown componistenafdeling met liedjes voor zichzelf en voor anderen, zoals bv. “Tears of a clown”, dat een nummer één werd voor Smokey Robinson & The Miracles.  Little Stevie Wonder werd een grote mijnheer. 

Hij trouwde in 1970 met Syreeta Wright, componiste en voormalige Motown secretaresse.  Toen hij 21 werd, hernieuwde hij zijn Motown contract niet.  Hij bracht onafhankelijk twee elpees op de markt, wat hem goed van pas kwam toen hij besloot met Motown over een nieuw contract te onderhandelen.  Uiteindelijk zou hij in het 120 bladzijden tellende contract volledige autonomie en alle rechten op zijn eigen liedjes verkrijgen wat hem uiteraard meer royalties opleverde.

Om een groter publiek te bereiken begon hij met de Rolling Stones rond te trekken, een beslissende factor in het succes van “Superstition” en “You are the sunshine of my life”.  Het zou hem drie Grammy Awards opleveren. In het begin van de jaren ’70 zou Stevie Wonder de meest invloedrijke en succesvolle zwarte muzikant worden.  In 1974 en 1975 mocht hij nogmaals twee Grammy Awards mee naar huis nemen. 

Vanaf 1979 zou Stevie de vruchten plukken van zijn creativiteit.  In de volgende jaren had hij zijn grootste hits en bereikte hij een onwaarschijnlijke roem.  Die beperkte zich niet tot een voortdurende stijging van zijn platenverkoop, maar hij was bovendien zichtbaar aanwezig in projecten voor het goede doel, in politiek engagement en in televisieoptredens.  Zijn single “Happy Birthday” diende als kapstok om van de geboortedatum van Martin Luther King een nationale feestdag te maken.  Samen met Paul McCartney schreef hij “Ebony and Ivory”, een nummer één-hit als pleidooi voor rassenharmonie.  Stevie Wonder werd een Amerikaans icoon.  Hij werkte samen met de grootste artiesten: Eddie Murphy, Smokey, Robinson, Bruce Springsteen, John Denver, The Beach Boys, Barbra Streisand, Whitney Houston, Michael Jackson, Julio Iglesias, Andrea Bocelli, Sting …

Ik kan hier niet de talrijke composities en prijzen opnoemen.  Enkele wil ik wel vermelden:  hij werd in 2009 door president Barack Obama op het Witte Huis ontvangen om de Gershwin Award for Lifetime Achievement in ontvangst te nemen en in 2010 werd hij Commandant van de Kunsten en Letteren in Frankrijk  – de uitreiking gebeurde door Mitterand.  Tot op heden blijft Stevie Wonder optreden over heel de wereld en blijft hij zich inzetten voor het goede doel.  Zijn liedjes werden door talrijke artiesten gecovered. 
Zijn huwelijk met Syreeta Wright was geen lang leven beschoren: in 1972 werd de echtscheiding uitgesproken.  In 2001 stapje hij opnieuw in het huwelijksbootje met modeontwerpster Kai Milla Morris.  Hij heeft zeven kinderen uit zijn twee huwelijken en verschillende relaties.

Ik heb voor Wurlitzerdromen mijn favoriet Wondernummer gekozen: “I just called to say I love you”, dat hij geschreven had voor de Gene Wilder-film “The woman in red” (1984). Dat ik niet alleen sta met deze keuze wordt bewezen door het succes – het zou immers wereldwijd de grootste Motown hit aller tijden worden.

Geniet ervan.

Kusjes van jullie Lolita 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!