NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
03-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om ons geloof in de mensheid wat bij te spijkeren

 

 Op een strand in Brazilië spoelen een 30-tal dolfijnen aan. Kijkt u verder wat er gebeurt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leren van de apen

 

Ondernemers en apen. Volgens adviseur Ad van Beek lijken ze veel op elkaar en kan de ondernemer nog wel het één en ander van de aap leren. Daarom houdt hij op 4 juni het seminar ‘apetRots op je winkel’ in de Apenheul.

Wat houdt het seminair in?
"Samen met een bioloog ga ik uitleggen wat ondernemers in de retailbranche kunnen leren van apen. We bestuderen bijvoorbeeld videobeelden van een winkel en kijken hoe de verkopers een klant benaderen. Dat vergelijken we dan weer met hoe apen met elkaar omgaan. We gaan ook een testje doen om te bepalen wat voor een aap je bent. De apen staan voor een bepaald type mensen. Als je weet wat voor een aap je bent, of wat voor een aap je collega is, kan dat de samenwerking verbeteren."

Klinkt leuk maar heeft een ondernemer daar echt wat aan?
"Absoluut wel. Het pure van de manier waarop een winkel wordt gerund is weggeslagen. Het is weinig spontaan en te veel in marketingtrucjes gevat. Door te kijken naar het gedrag van apen kan de manier van verkopen een stuk authentieker en speelser worden. Apen spelen nog met elkaar. Verkopers zouden ook wat speelser met hun klanten om kunnen leren gaan. Apen raken elkaar ook veel aan, de verkoper moet ook leren de klant letterlijk aan te raken." 

Wat voor een aap ben jij?
"Ik ben een orang-oetan. Een orang-oetan is een beetje een loner die zich vaak terugtrekt. Ook is een orang-oetan vaak inventief, handig en volhardend. Die kenmerken heb ik ook. Ik ben zzp'er en ook wel redelijk eigenwijs, dat is een orang-oetan ook."

http://www.deondernemer.nl/deondernemer/640654/Leren-van-de-apen.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeersbord

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse Overheid wil telefoon en internet burgers controleren

 

De Britse regering wil zonder gerechtelijk bevel alle telefoongesprekken en internethandelingen van alle Britten kunnen controleren.
Dergelijke plannen werden door de Labourregering ook al eens voorgesteld, maar in 2006 afgeblazen na hevig protest van de Conservatieven en Liberaal-Democraten, de huidige coalitieregering. Nu zegt de coalitie dat de maatregel “noodzakelijk” is in de strijd tegen terreur en georganiseerde misdaad.

Internetproviders moeten informatie zelf beheren
In tegenstelling tot de Labourplannen zal de informatie niet in één regeringsdatabase worden verzameld, maar moeten internetproviders de informatie zelf beheren.
De bedrijven krijgen opdracht hardware te installeren zodat de binnenlandse veiligheidsdienst (MI5) en de inlichtingendienst die zich met dataverkeer bezighoudt (GCHQ), op verzoek live kunnen controleren wie een verdachte belt, naar wie hij e-mails of smsjes verstuurt of welke websites hij bezoekt.

Het gaat nadrukkelijk ook om Facebook, Twitter, Skype en online fora. De inhoud van de data kan niet worden bekeken, daarvoor blijft toestemming van een rechter nodig.

Burgerrechtengroepen noemen het voorstel “ongeëvenaard”. Nick Pickles, directeur van Big Brother Watch zei gisteren:

“Hiermee zal het Verenigd Koninkrijk eenzelfde soort toezicht toepassen als China of Iran. Dit is een aanval op online privacy, en het is verre van duidelijk of dit echt de nationale veiligheid beter zal beschermen.”

Niet op tijd voor Olympische Spelen
Als de regering het plan doorzet, duurt het nog maanden voor het een wet wordt. Het is zeker niet op tijd voor de Olympische Spelen deze zomer, die een van de grootste veiligheidsoperaties sinds de Tweede Wereldoorlog worden genoemd. Beide Huizen moeten het voorstel aannemen, en er tekent zich al verzet af.

Het Conservatieve Lagerhuislid David Davis, oud-schaduwminister van Binnenlandse Zaken, sprak tegenover de BBC van “onnodige uitbreiding van de mogelijkheid om in ieders leven te snuffelen”. LibDem-Lagerhuislid Malcom Bruce waarschuwt voor misbruik: “We zagen in het verleden dat informatie werd gelekt, gestolen of kwijt raakte.”

Bron : NRC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.66ste Dr August Bormsherdenking op 15 april 2012

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoofddoek, de stoel en de zedenpolitie

 

 

De rol die het geloof speelt in de relatie tussen burgers en staat bleef in het verleden beperkt tot een persoonlijke interpretatie.  Vele Egyptenaren zijn gelovig, maar toch stond de invloed van het geloof op het dagelijkse leven vroeger grotendeels los van de tussenkomst van de staat.  Waarschijnlijk is dit de reden van het grote electoraal succes (meer dan de helft van de zetels) van de moslimbroederschapspartij Freedom and Justice Party (FJP) en de salafistische Nourpartij.  De bevolking is bezorgd.  

De FJP heeft steeds sussende taal gesproken: er zouden geen maatgevende wijzigingen komen in de relatie staat, maatschappij en geloof.  Nochtans laat menig Nouraanhanger en salafistisch politicus er geen twijfel over bestaan dat de extremistische islamisering van Egypte achter de hoek staat te wachten.  Alhoewel het nieuw verkozen parlement nog wetten moet voorstellen en stemmen, zijn de gematigde en seculiere Egyptenaren in alle staten. 

Verleden week heeft dit parlement een groep van 100 leden gekozen voor een grondwetscommissie: 65 zetels gingen naar de islamisten. Twee derde van de grondwetgevende vergadering bestaat dus uit radicale islamieten.  De FJP van de moslimbroederschap heeft 36 zetels en de Nourpartij van de salafisten 12; ook van de 50 niet-parlementaire vertegenwoordigers zijn er meer dan 25 afkomstig uit islamitische partijen.  Deze moeten beslissen over zaken zoals de verhouding tussen staat en religie en de bevoegdheden van de president.  Liberale parlementsleden in Egypte hebben zich teruggetrokken bij de stemming. „Het is belachelijk”, zei oprichter Naguib Sawiris van de Vrije Egyptenaren Partij, de grootste oppositiefractie. Hij verwacht dat de grondwet geheel wordt geschreven door de islamistische beweging. Maar ook het leger slaat de ontwikkelingen met zorg gade.

Naguib Sawiris

Ter illustratie van hun vrees: zo verklaarde Mohamed Emara, verkozen voor de Nourpartij in Zuid-Caïro kiesdistrict, dat er striktere wetten zouden komen i.v.m. de verkoop van alcohol, lenen van bankkapitaal en wat men “strandgedrag” noemt.  Hij vindt dat het begrip “civil state”, de burgerlijke staat, omstreden is en voegt eraan toe dat de verplichting tot islamitisch bankieren de sleutel is voor een bloeiende Egyptische economie.   Meer dan 40 mensen, waaronder 19 Amerikanen, in NGO’s zouden vervolgd worden omdat ze “illegale buitenlandse fondsen” gekregen hebben.  En tegen de vermoedens van buitenlandse fondsen afkomstig uit de Golfstaten wordt geen actie ondernomen.  De politieke en godsdienstige invloed uit deze landen is meer dan welkom.  

Een kapper, woonachtig in de buurt van de piramiden, meent dat er weinig politiek bewustzijn is bij de meerderheid van de bevolking.  Hun stem voor de salafisten of de broederschap was een stem voor hun – wat zij beschouwden – religieuze wijzen en ze waren er zich niet van bewust dat deze keuze tot de vernietiging van hun huidig leven zou leiden.  Praktisch iedereen in zijn buurt heeft, of had, een baan in de toeristische sector en toch stemden zij allemaal voor de Nourpartij. 

Terwijl bankiers en toeristische gidsen slapeloze nachten hebben over de financiële gevolgen van een islamitische staat, zijn vrouwen bezorgd dat ze binnenkort verplicht zullen worden hun hoofd te bedekken en het hun verboden zal worden in openbare plaatsen te komen waar zij deel kunnen uitmaken van een gemengd gezelschap.  

Wellicht gaan de meest controversiële uitspraken over de hoofddoek.  Een verklaring van de salafistische Nourpartij dat zij “nooit de vrouwen zou verplichten de niqab” te dragen – die zowel het gezicht als het haar bedekt – laat de mogelijkheid open dat de hoofddoek wél wettelijk opgelegd kan worden.  Op hun verlanglijstje staat ook het verbieden van een das voor mannen, broeken voor vrouwen, tenzij ze begeleid worden van hun echtgenoot, broer of vader.  

De oprichting van de zelfverklaarde “zedenpolitie” – de religieuze politie – heeft er geen goed aan gedaan: de vrees van de bevolking neemt toe.  Vrouwen in een schoonheidssalon in Benha viel een groep salafisten aan, die – gewapend met bamboestokken – hen ertoe wou aanzetten zich te onderwerpen aan de door hen opgelegde gedragscode.  Een salafistische webstek laat niets aan de verbeelding over: het is voor deze webstek evident dat het gebruik van make-up, parfum en dergelijke gelijk staat aan overspel; slechts het kohlpotlood is toegestaan op voorwaarde dat de ermee getooide vrouw dan thuis blijft.  De verordening zou toe te schrijven zijn aan een Hadith van hun profeet, Mohammed, die vrouwen verbiedt parfum te gebruiken als ze buiten hun huis vertoeven. 

Vredelievende figuur legt uit wat de Egyptische Lente voor hem betekent.

Feesten en activiteiten met beide geslachten zullen noodzakelijkerwijs in een privé sfeer gehouden worden.  De salafisten gaan hierin extreem ver.  Zelfs bij een begrafenis moeten mannen en vrouwen strikt gescheiden gehouden worden.  Een Jemenitische salafistische geestelijke verklaarde doodleuk dat vrouwen niet mogen plaats nemen op zetels of stoelen want dit zijn volgens het heerschap westerse uitvindingen en het verleidt vrouwen ertoe hun benen te spreiden en aldus de duivel sexuele toegang te verschaffen.  Saed Sadek, sociologieprofessor bij de Amerikaans Universiteit in Caïro, zag het aankomen: hij denkt dat de salafisten de vrouwen als een gemakkelijk doelwit beschouwen.  Volgens zijn mening zullen ze in het parlement proberen de wetgeving omtrent echtscheiding, hechtenis en vrouwenrechten te veranderen. De bedekking van vrouwen betekent voor hen een zege, een manier om zich sociaal en politiek te onderscheiden en de professor verwijst naar de situatie in Iran, Afghanistan, Soedan en Algerije.  “Religie is het eten van de armen” en dat is de reden van het succes der islamitische partijen bij de Egyptenaren: 40% leeft onder de armoedegrens, aldus professor Sadek.   

Op christelijke blogs worden geruchten verspreid dat de jizya, een belasting op religieuze minderheden, eraan zit te komen.  Sjeik Mahmoud Amer, een salafist uit Damanhour, gaf te kennen dat de islam verbiedt voor een niet-biddende moslim, een christen, een liberaal, een ex-NDP-lid of een seculiere kandidaat te stemmen.  Amer is ook bekend voor zijn fatwa van 2010 waarbij hij de executie van El Baradei verordende.  Ahmed Afried, salafist uit Alexandrië, voegde eraan toe dat de islam geen liberalisme of absolute vrijheid in alle aspecten – economisch, politiek, sociaal of sexueel -, erkent. “We zullen het secularisme uitroeien zoals we de kruisvaarders verdreven hebben”, verklaarde nog een andere salafistische aanhanger, sjeik Hesham al-Naggar uit Sharqiya.  De tirade van de ene salafist wordt telkens overtroffen door een nog radicalere versie van een geestesgenoot: Abdel Moneim al-Shahat, woordvoerder voor de salafisten, verklaarde dat nobelprijswinnaar Naguib Mahfouz de auteur is van prostitutie en drugs en dat zijn boeken zonde en drugsgebruik aanmoedigen.  De salafisten deden een oproep om de dissidente journalist Ibrahim Eissa te vermoorden.  

In gematigde en liberale hoek wordt hardop gewaarschuwd voor een staatsgreep als de islamisten op alle belangrijke politieke posities de macht in handen krijgen en continu proberen de strijd om de regering en het presidentschap te domineren. De Hoge Raad van de Strijdkrachten (SCAF), die sinds februari 2011 aan de macht is, is beslist niet voor een door islamisten gedomineerde overheid. En een militaire coup is volgens veel politieke commentatoren niet ondenkbeeldig. De uitkomst van de onderhandelingen over een nieuwe grondwet zou wel eens een cruciale rol kunnen spelen in de weg die Egypte inslaat.

De lente is een astronomisch gegeven en begint als de dag en de nacht even lang zijn.  De Egyptische Lente luidt een periode van duisternis in - een woestenij in de woestijn.

Floriaan Terbeke

Bron: www.almasryalyoum.com

 

Schokkende beelden opgenomen tijdens de woelige betogingen : jacht op vrouwelijke manifestanten.


02-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel verdient een wielrenner ?

 

Vroeger werden wielrenners al eens oneerbiedig ‘de dwangarbeiders van de weg’ genoemd. Maar arbeiders zijn het vandaag de dag al lang niet meer …

“Een Belgische profrenner heeft het bediendenstatuut”, vertelt Marc Van Boterdael, boekhouder bij de Koninklijke Belgische Wielerbond. “Dat is zo opgenomen in het sociaal statuut. Een renner die koerst om den brode, heeft ook recht op een pensioen omdat hij sociale zekerheid betaalt. Op een dertiende maand en vakantiegeld hebben de renners geen recht.”

Wie verdient wat?
Hoeveel een wielrenner gemiddeld verdient, is moeilijk te achterhalen. Ploegen communiceren daar nu eenmaal niet graag over. Een minimumloon is er wel. Dat is wettelijk vastgelegd door barema's van de UCI.

Een neoprof bij een continentale ploeg genre An Post-Sean Kelly moet minstens 17.350 euro per jaar verdienen.
Een renner uit een procontinentale ploeg als Landbouwkrediet krijgt minstens 27.500 euro per jaar betaald.
Een renner bij een ploeg van de World Tour, bijvoorbeeld Vacansoleil, heeft jaarlijks recht op minstens 30.000 euro/jaar.
Het loon van Tom Boonen
“Dertig procent van de renners rijdt voor het minimumloon”, weet Cédric Vasseur, voormalig voorzitter van de Internationale Wielervakbond CPA. Voor de renners uit de ProTour is dat omgerekend zo’n 2.500 euro per maand. “De rest verdient iets meer, de absolute top heel veel meer”, besluit Vasseur.

In het geval van Tom Boonen is dat naar verluidt zo’n 1 miljoen euro per jaar, oftewel een slordige 83.350 euro per maand. En daar zit het prijzengeld nog niet inbegrepen!

(kv) – Bron: Sportwereld.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UItspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Yves Leterme, Jean-Luc Dehaene en nu Steven Vanckere speelden en spelen een doorslaggevende rol in het beheer van het Dexia-dossier langs Belgische kant. De belastingsbetaler die Vanackere beweert te vertegenwoordigen betaalt daar een zware prijs voor terwijl het ACW uit de wind gezet wordt.

Johan Van Overtveldt @ Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 2 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Staatsberichtgeving kinderen niet toeglaten

Voedt je kinderen maar eens op tot bewuste en open burgers terwijl de staatszenders de laagste en heimelijkste van alle methodes gebruiken om steeds dezelfden te bekladden en steeds diezelfde anderen positief te discrimineren.., om steeds dezelfden van excuses te voorzien en daar onbeschaamd en preventief te vergoeilijken waar er net een flagrant en uitdagend gebrek aan solidaire westerse, vrije opvoeding ontbreekt.Leg dat maar eens uit in het onderwijssysteem en hou daar maar eens een klas -dus de latere maatschappij- mee bij mekaar.Iedereen gelijk maar de andere gelijker, iedereen respect maar de andere wat meer. En nee je hoeft je best niet te doen je moet alleen kunnen zagen en klagen, de gratis aangegeven veelvuldige kanalen gebruiken en je afkomst durven inzetten. je moet dreigen en chanteren en minstens met twee voeten wild op de grond kunnen stampen om van de groffere methodes nog maar te zwijgen. Je moet de juiste ouders hebben. Je hoeft de aangeboden kansen niet te nemen als ze niet met je eigen cultuur overeenstemmen, daar worden uitzonderingen voor gecreëerd.Gewetensbezwaren echter voor diegenen die zich wél inzetten en gegronde klachten hebben over bewust geweigerde kansen en niet gepresteerde plichten en zoveel positieve aandacht... ho maar! Ra..!Zou er niet beter eens een verborgen camera gebruikt worden bij de vergaderingen van sommige redacties? Om aan de toekomstige volwassenen te tonen hoe het niet moet en hoe het komt dat deze maatschappij doodziek geworden is ?

Jade

*****

Crisis opgelost

Ik geloofde het bijna tot ik de kalender nakeek. De beste aprilgrap ooit. Ik kreeg echter een ander aprilgrap te verwerken door en van mijn belastingsvrienden. Ik dien voor 25 mei  € 3156  te betalen.  Een groot verschil met verleden jaar, toen trok ik nog terug. 

Leve Belgie, vive le roi,  sieg heil Di Rupo. In ieder geval Belgie is financieel gered, ik zal vermoedelijk de enige niet zijn die solidair is  met het mes op de keel. De leefloners en super leefloners zoals de Koning kunnen op hun twee oren slapen. Het leegzuigen van gepensioneerden is begonnen . Ik overweeg uit noodzaak een naamsverandering : Mohamed El Poeninthepocket bv om nog te kunnen dromen van een toekomst zonder zorgen.

René

*****

Aanslagen Thailand

Hoe zou Terzake dit verwoorden, gezien de "moskee ' opendeurdagen reportage van verleden week ?

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het Europees burgerinitiatief een fopspeen ?

 

 

Van 1 april 2012 af kan elke burger uit de EU een wetsvoorstel indienen. Zo staat het verwoord op de webstek van de 0000 en er prijkt een foto in het artikel van Madame Schuddenbol, een van de favorieten van de rode nieuwsredactie.  Wij hebben een foto van de Heren Strache en Dewinter, onze favorieten.

Zoals gebruikelijk bij de VRT is de titel geslepen misleidend, want het gaat niet om een wetsvoorstel van de eerste de beste Stan Sul maar wel om een zogenaamd burgerinitiatief, een referendum.  Waar heel wat beperkende voorwaarden aan verbonden zijn : 1 miljoen handtekeningen op te halen in 7 verschillende lidstaten. door een burgercomité dat vertegenwoordigd is in minimaal die zeven landen.  Eenvoudig is het niet, maar op zich wel haalbaar als een aantal groepen of partijen zich over de grenzen (?) heen achter één idee scharen. Voor het land B zijn 16500 handtekeningen vereist voor een initiatief. 

Maar er gelden ook condities voor het "soort" referendum, dat ingediend wordt.  Wat dacht u, dat de Eurokraten die er alles aan doen om de democratie binnen de onderscheiden lidstaten te stroomlijnen en te beteugelen, plots een show zouden opvoeren waarin elke gekke Europeaan het diepste van zijn gedachten zou kunnen tot uiting brengen ?  Natuurlijk niet, de Europese Commissie (u weet wel, die club van win-for-lifers, door niemand gecontroleerde noch verkozen potentaten) moet eerst haar goedkeuring hechten aan de termen van het referendum, want het moet binnen de bevoegdheden van de Commissie vallen  : voor zover wij het ervaren, wordt heel de maatschappelijke reutemeteut uit ons leven geregeld door Europa. Deze plotse blijk van bescheidenheid is enkel een middel om politiek-incorrecte voorstellen te weren. En als dat niet lukt is er nog een andere voorwaarde die moet vervuld worden : "de waarden van Europa mogen niet geschaad worden", of voor wie het niet begrijpt : er wordt niet geprovoceerd, dubbelzinnig of lichtzinnig opgetreden.

Allemaal erg subjectieve beperkingen die er vooral op gericht zijn te voorkomen dat wat de regimeslaafjes van de VRT suggereren in de titel van hun stuk, niet zal plaatsvinden, namelijk dat Jan Modaal enige invloed zou kunnen uitoefenen in het Europese beleid. De EU die er alles aan doet om de democratie te versmachten, zou nu plots optreden als de kampioen voorstander van inspraak en inidividuele initiatieven. 

Wij zijn benieuwd wat een aantal Eurokritische partijen, die toevallig ook de  aan gang zijnde invasie aanklagen en bestrijden, zullen aanvangen met  de mogelijkheden van een Europees referendum over de toetreding van Turkije tot de EU ?  Wij denken aan de PVV (Nederland), Front National (Frankrijk), Vlaams Belang (Vlaanderen), FPOe (Oostenrijk), Lega Nord (Italië), Zweedse Demokraten, Ware Finnen, BNP (Engeland) en de Catalaanse Onafhankelijken (Spanje).

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/120401_europees_burgerinitiatief


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Religie van de vrede op wervingsactie in Thailand

 

Gisteren werden in Thailand verschillende aanslagen gepleegd die tot nu toe 14 doden en tenminste 500 gewonden hebben opgeleverd.  Aanhangers van de godsdienst van de vrede volbrengen aldus hun missioneringsopdracht om zoveel mogelijk Thai te bekeren.  Het enthousiasme voor de islam groeit met de dag in Thailand, zoals trouwens overal elders ter wereld.  Wie zou niet graag deel uitmaken van deze toffe bende ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 805)

 

Dagelijks vestigen onze beroepspolitiekers de aandacht op belangrijke bestaande problemen in onze samenleving en vertellen ons hoe ze die gaan oplossen. Meestal zijn hun voorgestelde oplossingen naief om ze soms niet totaal idioot te moeten noemen.

Dagelijks vestigt men onze aandacht op de toenemende files. Niet alleen zorgen deze voor een gigantische extra kost aan verloren werkuren maar zij dragen bovendien ook bij tot het verhogen van de uitstoot van  schadelijke broeikasgassen. Volgens onze gemandateerden worden fileproblemen meestal opgelost door méér en bredere wegen aan te leggen.Een ander probleem is de toename van allerlei afval op onze wegen of in onze wateren, zeeen en oceanen. Allerlei vormen van plasticafval blijken hier de grote boosdoener te zijn.

Politiekers lossen dergelijke problemen op door het opleggen van bijdragen of boetes of hoe men dat ook noemen wil. Onder het motto: de vervuiler moet betalen, denken ze een positieve bijdrage te leveren tot het verminderen van deze schadelijke gassen door de producenten hiervan extra te laten betalen. Niets is minder waar. Ook voor het afvalprobleem ligt de oplossing niet in het ldoen betalen om die afval te  vervoeren naar een verbrandingsinstallatie of voor recyclage te zorgen. De enige goede oplossing is niet de kwaal  bestrijden maar de oorzaken van de kwaal weg te nemen.

Zo willen wij niet méér wegen maar minder verkeer. Geen belastingen op vuile uitstoten maar minder van deze uitstoten. Geen ingewikkelde verwerkingen van b.v. plasticafval maar véél minder plasticgebruik. Om dit alles in te zien en te begrijpen is er alleen een kleine dosis gezond boerenverstand nodig.

We stellen voor dat onze lezers eens even gaan praten met enkele vrachtwagenbestuurders die op een parking naast de autoweg staan.

Hier gaan we dan: "Goedenmorgen chauffeur? vanwaar komt U en uit wat bestaat uw lading?". "Ik kom uit Italie met BRONWATER en moet mijn lading gaan lossen in Amsterdam". Dank U wel. "Goedenmorgen chauffeur, vanwaar komt U en uit wat bestaat uw lading?" . "Ik kom uit Duitsland met BRONWATER en moet mijn lading gaan lossen in Lissabon" Dank U wel.

We kunnen zo lang doorgaan om tot de vaststelling te komen dat duizenden en duizenden vrachtwagens feitelijk totaal nutteloos op onze wegen rijden. Alléén voor het vervoer van bronwaters donderen er dagelijks meer dan 2400 vrachtwagens op onze europese wegen. Deze verspilling is het gevolg van de drang van vele zakenlui om steeds maar méér marktaandeel te kunnen inpalmen. Daarom verkopen ze hun producten op verre markten tegen dezelfde prijs als op de thuismarkt en nemen meestal de extra ontstane transportonkosten voor eigen rekening. Op deze wijze slagen ze er b.v. in om een deel van hun productie aan het buitenland te kunnen slijten. Maar de tegenstrever doet juist hetzelfde met als eindresultaat dat iedereen overal aan het verkopen is en men tot de vaststelling komt dat wat men in het buitenland heeft bijgewonnen op de thuismarkt heeft moeten prijsgeven.

Het uiteindelijk resultaat is alleen dat er véél meer onkosten zijn; méér transport; méér ongevallen; méér luchtvervuiling; méér files enz.

Door producten zoals water op steeds langere afstanden te vervoeren is het niet meer mogelijk met herspoelbare flessen te werken en schakelt men meer en meer over op het zo vervuilende plastic enz.

Daarom vragen wij aan onze lezers een kleine inspanning om ons te willen helpen om de hoger aangehaalde problemen reeds gedeeltelijk te helpen oplossen. Daarom vragen wij om de aanbeveling van de 50km club te willen trachten na te leven. En wat is deze, nochtans zeer eenvoudige, aanbeveling?

Gelieve vanaf morgen zoveel mogelijk producten te kopen die binnen een straal van 50 km rond uw gemeente worden geproduceerd. Er is voldoende keuze uit een grote reeks producten zoals water; bier; melk; boter; eieren; confituur; chocolade enz.enz. Bovendien zijn deze producten meestal nog goedkoper en deze bieden het grote voordeel om een aanzienlijke bijdrage te leveren tot het oplossen van de hoger aangehaalde problemen. Het zou een zegen zijn voor Europa indien steeds meer inwoners terug producten gaan kopen uit eigen streek. Opnieuw kunnen we dan in vele gevallen terug gaan werken met "leeggoed".

Deze langzame doorbraak van de aanbevelingen van de 50km club zal het Europese wagenpark met tienduizenden vrachtwagens verminderen; minder files tot gevolg hebben; minder schadelijke uitstoten; minder plasticvervuiling enz.

Om dit te bereiken is dus geen geld nodig maar alleen een beetje goede wil en nog wat meer gezond boerenverstand.

Men zegge het voort ...

 Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije en Europa

  

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot in de dood blijven we apart

 

De gemeente Jette gaat op het gemeentelijk kerkhof, naast de bestaande urnenmuur, twee percelen (percelen AS en AT) exclusief inrichten als islamitische percelen.

Van aan de Laarbeeklaan zal zuivere grond worden aangevoerd, die gekeurd werd door een imam. Nieuwe grond dus, want de islamitische doden in Jette mogen blijkbaar niet begraven worden in dezelfde grond als diegene waar “ongelovigen” hebben in gelegen, zodat de percelen eerst tot maar liefst drie meter diep dienen afgegraven te worden.

Daarenboven zullen de percelen van de rest van het kerkhof worden afgescheiden door hagen.

Enkel Vlaams Belang stemde afgelopen woensdag op de gemeenteraad tegen deze plannen. Vanuit de gemeente wordt steeds de nadruk gelegd op integratie. Door te voorzien in aparte percelen, duidelijk afgeschermd van de percelen van de “ongelovigen” drijft men in tegendeel de segregatie ten top.

Begraafplaatsen waren tot in de 19e eeuw een louter katholieke zaak en niet-katholieken kwamen in het ‘verdoemhoekje’ van het kerkhof terecht. Onder druk van de vrijzinnigen werden begraafplaatsen geseculariseerd en hield de apartheid in de dood op te bestaan. Moslims willen dat nu omkeren en terug verschillen maken tussen de doden. Voor Vlaams Belang is dat alvast niet aanvaardbaar.

Jette heeft geen ‘multilevensbeschouwelijke’ begraafplaats nodig want al onze begraafplaatsen zijn dat. Dat staat zo in de wet. Het begrip ‘multilevensbeschouwelijk’ wordt misbruikt om precies het tegenovergestelde in te voeren en om de seculiere maatschappij en de scheiding tussen godsdienst en staat weer een stukje verder uit te hollen. De islam eist altijd meer en meer toegevingen op basisprincipes. Gisteren aparte zwemlessen voor mannen en vrouwen, enkel vrouwelijke artsen voor moslima’s, hoofddoeken in de ambtenarij en de scholen; vandaag een aparte begraafplaats en apart onderwijs; en wat zal het morgen zijn? De islam zal zich – net als de katholieke kerk vroeger – enkel onder druk aanpassen. De halfzachte mentaliteit van de traditionele partijen heeft het tegenovergestelde effect.

Blijkbaar beseffen die partijen dat zelf ook, want eerder deze week vond het Jetse College het in de bevoegde Commissie nodig om rond het hele verhaal een zwaar mistgordijn te hangen, en zelfs botweg te liegen in haar antwoorden op pertinente vragen die Vlaams Belang over dit dossier stelde.

Dominiek Lootens
Brussels parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte rokjes in IndonesiŽ

 

Gisteren maakte de minister van religieuze zaken, Suryadharma, van Indonesië bekend dat de regering overweegt korte rokjes te verbieden. "We denken dat er algemene regels moeten komen voor de manier waarop vrouwen zich kleden", vertelde de minister woensdag in Jakarta. "Rokjes zouden bijvoorbeeld onder de knieën uit moeten komen".  

De kledingvoorschriften zouden een onderdeel zijn van het anti-pornobeleid – een “task force” werd daartoe opgericht.  Op dit moment is men bezig om uit te zoeken wat precies onder de hoofding “pornografie” kan ondergebracht worden.  De minister gaf toe dat een definitie van pornografie nogal subjectief kan zijn.  Input van het publiek is welkom: “Er moet een universele maatstaf komen”. 

Zou Valentijn ook hierbij geklasseerd worden?  Indonesische moslimgeestelijken vinden immers dan Indonesiërs geen Valentijn mogen vieren.  In de provincies Banten en Palembang werd de viering ronduit verboden en de raad in Atjeh heeft formeel laten weten dat dergelijke viering een ongepaste bezigheid is voor moslims.  

Indonesië is officieel een seculier land met 240 miljoen inwoners.  De overgrote meerderheid van de bevolking is moslim.  In Atjeh is de sharia van kracht. Wie wil er met ons in een “task force”  meewerken aan het opstellen van een universele maatstaf van de korte rokjeslengte ?

Floriaan Terbeke

Bron: De Pers.nl

NvdR Angeltjes : Wij publiceren dit stuk omdat we onze lezers willen informeren over de gang van zaken in de Prachtlanden. Indonesië is het grootste moslimland ter wereld.  Voor de rest zijn wij van oordeel dat elke natie het evidente recht bezit de regels van het maatschappelijk verkeer vast te leggen volgens de eigen inzichten, zonder dat wij er ons moeten mee bemoeien. Als Egypte bijvoorbeeld de bikini verbiedt, moeten wij dat aanvaarden. Het is hun land en wij moeten ons niet in te laten met hun beleid. Het vervelende is echter dat een aantal moslims hun Prachtlanden ontvluchten naar het Westen en hier hun achterlijke regels en gebruiken willen opleggen.  Dat is een andere discussie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De samenwerking

 

(Mieke)


01-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 1 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

VB & NV-A ?

Geachte heer Ray(mundo), is het allegaar waarhede wadde U schrijvede omtrent de movements van De Winter et De Wever ? Schuun kindekes gaan daarevan kome ! Et Alors ? Nu in 't echte : als dat waar is, zing ik van Halleluia ! Eindelijk gaan de ogen van De Wever open, eindelijk vindt hij z'n verstand terug en laat hij zijn gramschap varen. Weg met de Sossen, lang leve VB (en nv-a dan maar).

F. D.

*****

Politieke bom: VB + nva

De vis is geworpen!

Patrick

*****

Samenwerking!! VB + Nva

Eindelijk, als dit waar is! Mijn dag kan alvast niet meer stuk. Er is terug hoop voor Vlaanderen! Er is terug hoop voor onze kinderen en kleinkinderen !

E.V.

*****

1 april

Hahaha heer Ray, dit is de beste aprilgrap wat ik in jaren heb gelezen... Maar het is verd*md jammer dat het slechts 'n aprilgrap is !

Ropie

*****

Bart Dewinter

NV-A/VL.B samen is natuurlijk de droom van elke recht- en rechtsgeaarde Vlaming. Zou daar iemand inlopen op 1 april ? Er gaan ook geruchten als zou Filip Dewinter kontakten zoeken met Sharia4.be. Is er iemand die dat gelooft ?

Wes Hardin

*****

NV-A + V.B.= Dikke (april) vis!

Mooi uitgedokterd ! Dit is te schoon om (nu) reeds waar te zijn. Hopelijk verslikken de poco nitwitten in Antwerpen zich na het lezen van dit "feit" en krijgen ze een aanval van acuut schijt. Ik zie Janssens &co al pendelen op 't schoon verdiep tussen de raadzaal en het kleinste kamertje. Hopelijk komt er toch de dag dat die vis gevangen wordt en echte Antwerpenaren aan het dis mogen aanschuiven ... lekkere filet zonder één graatje ... kop, staart en ingewanden voor Patje en zijn vieze valse gasten.

mvg - Senior

*****

NVA &VB

Was het maar waa r! Het is een april.

Willy D.

*****

01-04-2012 Politieke bom ontploft te Antwerpen: NVA + VB willen samen in coalitie treden.

Het ‘zou’ prachtig geweest zijn moest dergelijk artikel ‘niet’ op 1 april verschenen zijn! Ha ha ha .De eerste indruk was enorm positief en hoopvol, helaas is het maar een grap, moest het waarheid zijn, ach mensen, de BRT en VTM hadden zenduren tekort om het af te breken want dergelijke ‘samenwerking’ zou een groot gevaar betekenen voor het profitariaat en het parasitisme en de toestroom van nog meer gevaarlijk volkje. Helaas is het maar een 1 april grap.

Jean

*****


VB en NVA

Zelfs op een andere dag dan één april zou ik heer Ray NIET geloven !

Eddy L.

*****

waar zetten ze dan de zotten ?  

vandaag is het 1 april, he mannekes

Markus


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke bom ontploft te Antwerpen : N-VA + VB willen samen in coalitie treden

 

  
 
Het zal heel wat overleg vergen om de logo's van beide partijen grafisch te vervlechten
 
 
Het gerucht deed al enige tijd de ronde, zij het erg discreet en met veel voorbehoud, dat in Antwerpen de twee Vlaams-nationale partijen de handen in mekaar zouden slaan om een gooi te doen naar de meerderheid op het Schoon Verdiep en de socialisten na meer dan 70 jaar in de oppositie te drijven.
 
De N-VA leiding bij monde van haar voorzitter, Bart de Wever, heeft steeds stug ontkend dat er een kans zou bestaan dat de partij een akkoord zou sluiten met haar Vlaams-nationale concurrent ter rechterzijde.  "Wij zijn tegen een cordon", sprak de heer De Wever bij herhaling "maar ik stel vast dat het VB zichzelf afzondert van de democratische politiek door mensen uit te sluiten".  Uit de verklaringen die wij gisteren zaterdag de ganse dag poogden los te weken bij verschillende N-VA prominenten, was dit enkel een strategische handigheid van de voorzitter om de pers en de tegenstanders te misleiden.
 
De samenwerking ontstaat in het OCMW
 
Laten we beginnen bij het begin : de eerste voorzichtige tekenen van een samenwerking ontstonden in het Antwerpse OCMW na het vertrek van Monica de Coninck naar haar onverwachte federale ministerpost.  Het lag in de lijn der verwachtingen dat de N-VA ondervoorzitter van het OCMW, Luc Lemmens, mevrouw De Coninck zou opvolgen.  Dat zou tevens een gunstige openingszet geweest zijn van de Stadspartij (SP-a en CD&V) naar de N-VA om met deze Vlaams-nationalisten na de gemeenteraadsverkiezingen een coalitie te sluiten.  Patrick Janssens wilde echter per se de bipatride Turkse Güler Turan opnemen in het huidige schepencollege om de allochtoonse gemeenschappen gunstig te stemmen. Daardoor bleef de OCMW-voorzitterspost in handen van de socialisten.  Het lange termijndenken behoort niet tot de beste eigenschappen van de burgemeester, die de voorkeur gaf aan de sympathie van de vreemdelingen om in oktober een goede uitslag te bekomen, in plaats van nu reeds de steun en de goodwill van de N-VA te verwerven om nà de verkiezingen Antwerpen samen te besturen. De socialisten (en hun CD&V-meelopers) waren overtuigd dat De Wevers aversie tegen het Vlaams Belang sterk genoeg was om hem te weerhouden in te gaan op het aanbod tot steun van Filip Dewinter.
 
In de 15-koppige OCMW-raad van Antwerpen was het al herhaaldelijk tot kortsluitingen gekomen met de VB-fractie die de laksheid van de linkerzijde bij herhaling aanklaagde en diverse klachten neerlegde bij de gouverneur, die in een aantal gevallen beslissingen vernietigde. De Antwerpse gouverneur, Cathy Berx is vele jaren zelf CD&V-ondervoorzitter geweest bij het Antwerpse OCMW : zij kent beter dan wie dan ook de zwakke plekken van het door de socialisten gevoerde beleid.  Het is trouwens opmerkelijk, dat de linkse verkozenen verbaal en in de besloten zittingen heel wat straffe uitspraken durven doen maar als trouwe discipelen de vaak onverantwoorde en dwaze beslissingen van de rode leiding goedkeuren.  Het rommelt er vaak in de politieke OCMW-krabbenmand. 
 
Toenadering 
 
Een Open-VLD-er, Marco Laenens die de functie van vice-voorzitter deelde met Luc Lemmens, is voor enkele maanden overgestapt naar de N-VA, wat de politieke evenwichten verstoorde, want plots was de N-VA vertegenwoordigd door 2 leden in het OCMW, terwijl die partij in de gemeenteraad slechts 1 lid kent, de heer de Wever.  Laenens werd gedwongen zijn ondervoorzitterschap af te staan en is intussen vervangen door de partijgetrouwe liberaal Aertbeliën.
 
Het is in die woelige omstandigheden dat er toenadering ontstaan is tussen de VB-fractie van Philippe Vandersanden en de 2 N-VA-ers, Lemmens en Laenens. 
 
 
 
Liesbeth Homans 
 
In den beginne ontstond er heel wat tegenwerking van de nationale N-VA-leiding tegen de Antwerpse vrijage in het OCMW.  Uitgerekend in de stad waar Bart de Wever de gunstige cijfers van de opiniepeilingen moet waarmaken, zal er politiek in zijn partij niets gebeuren, dat indruist tegen de visie van de voorzitter. De Heer De Wever duldt niet alleen geen tegenspraak maar houdt bovendien zelden rekening met andere opvattingen dan de zijne. En wie zijn lijn niet volgt, kan een kruis maken over ambities en verwachtingen. Om niet zelf voortdurend in de voorste linie te vertoeven van de lastige Antwerpse politiek, heeft hij zijn vriendin en fractievoorzitster in de senaat, Liesbeth Homans aangeduid als verantwoordelijke voor de lijstsamenstelling en de lokale politieke schoonmaak.  Mevrouw Homans (Wilrijk) wordt niet voor niets Her Masters Voice genoemd. Wat zij mist aan charisma en welsprekendheid, is vervangen door trouw en gehoorzaamheid. 
 
Toen wij haar na vele pogingen finaal aan de telefoon kregen en ons bekend maakten, werden wij, om het eufemistisch te zeggen, vrij onvriendelijk toegesproken. En toen we vlug terzake kwamen met onze vraag of het waar is dat de N-VA bereid is om met het VB een coalitie af te sluiten op basis van de uitsag van beide partijen, bleef het lange tijd stil aan de telefoon. Tenslotte kwam het aarzelende antwoord, dat niets definitief is vastgelegd maar dat de mogelijkheid niet langer uitgesloten is. Wij hebben de senatrice bedankt voor deze veelzeggende reactie.
 
Filip Dewinter
 
Van VB-kant was het makkelijker, de persverantwoordelijke van Filip Dewinter, die ook de fractievoorzitter in het OCMW is, Philippe Vandersanden, beet te krijgen. Als rechtstreeks betrokkene bij de toenaderingsgesprekken, wilde hij nochtans geen commentaar leveren en wij werden verwezen naar de Heer Dewinter, die in Zeebrugge verblijft met zijn familie. De heer Dewinter is een fervent vliegeraar en hij kan zich best uitleven aan de Vlaamse kust, waar hij ook terug zijn eigen dialect kan spreken.   "Het is niet meer dan normaal dat de twee Vlaams-nationale partijen die in Antwerpen ontstaan zijn en daar kunnen rekenen op heel wat steun en aanhang, de katastrofale gevolgen van 70 jaar socialistisch beleid zullen ombuigen ten voordele van de Vlaamse-Antwerpenaars.  Niemand zal uitgesloten worden maar de stad en haar diensten zullen gerevaloriserd worden ten bate van de Vlaamse-Antwerpenaars die gedurende tientallen jaren als migranten in eigen stad zijn behandeld geworden. Onderwijs, sociale zaken, huisvesting en vooral veiligheid voor de burgers zijn prioriteiten die zorgvuldig zullen herbekeken worden.  De politie zal opnieuw zichtbaar worden en moet functioneren buiten alle partijpolitieke beïnvloeding. Op economisch vlak zal de Haven in overleg met alle gebruikers een dynamische heraanpak krijgen die ons terug leidt naar de top van de Europese havens. Wij hebben een uitstekende havenschepen in gedachten in de persoon van Bruno Valkeniers, wiens professionele loopbaan zich in de havensector heeft afgespeeld."
 
De populariteit van Bart de Wever
 
Door verschillende vooraanstaande Antwerpse N-VA-ers werd ons in vertrouwen en off the record verteld, dat het verlies van de eerste plaats in de laatste populariiteitspoll, na drie jaar aangevoerd geweest te zijn door de N-VA voorzitter, ten gunste van Kris Peeters, een mogelijke rol heeft gespeeld in de plotse politieke koerswending van de partij.  "Bart was zeer aangeslagen toen hij vernam dat Kris Peeters plots de leiding heeft overgenomen. Hij wil zich nu profileren als de numero uno van Anwerpen en dat kan  hij beter waarmaken met de steun van het VB dan als ondergeschikte van Patrick Janssens."
 
 
Tot zover deze eerste verheugende berichten over nieuws dat niet enkel in Antwerpen maar in gans Vlaanderen (en daarbuiten) met grote belangstelling zal onthaald worden.
 
Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV-burgemeesters voor de rechtbank

 

 

 

 Voor de Brusselse raadkamer zijn eind maart 2012 de debatten verder gezet rond de vijftien burgemeesters uit het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde die in 2010 weigerden de federale verkiezingen te organiseren. De raadkamer beslist op 26 april of de burgervaders voor de strafrechter moeten komen. Een Franstalig gemeenteraadslid uit Overijse had bij het Brussels gerecht klacht ingediend tegen vijftien burgemeesters en gemeenten omdat ze onder andere geen kieslijsten hadden opgesteld of oproepingsbrieven hadden verstuurd. De betrokken burgemeesters vonden de verkiezingen ongrondwettelijk omdat B-H-V niet gesplitst was. De Brusselse raadkamer zal op 26 april beslissen of het tot een proces komt. Het parket vroeg vandaag alvast de buitenvervolgingstelling van de burgemeesters en hun gemeenten, die op hun beurt een schadevergoeding vragen aan het gemeenteraadslid uit Overijse voor tergend en roekeloos geding.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assez de frites

 

 

(dank aan Benny)
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden.†

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de†liefde,†de†wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via†

†banknr 610-5790800-88†

†IBAN BE56 6105 7908 0088†

†BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!