Angeltjes
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois promoveert niet-Belgen deel te nemen aan verkiezingen

 

Betreft: Verkiezingen 14 oktober 2012 - informatie voor niet-Belgen verzonden aan alle Vlaamse gemeenten

Geacht college,

Op 14 oktober 2012 trekken alle Belgen naar de stembus voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. In onze samenleving wonen niet alleen Belgen, maar ook heel wat niet-Belgen. Daarom bepaalde de federale wetgever enkele jaren geleden in de Gemeentekieswet dat niet-Belgen die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook op 14 oktober 2012 kunnen niet-Belgen dus hun stem uitbrengen.

Als Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur wil ik in de aanloop naar deze verkiezingen alle niet-Belgen die hiervoor in aanmerking komen, aanmoedigen om hun stem uit te brengen. Om dat te kunnen doen, moeten de niet-Belgen geïnformeerd worden.
Daarom gaf ik de opdracht aan de Beweging voor een verstaanbare samenleving - Toemeka vzw om een laagdrempelige Nederlandstalige folder op te stellen.
Deze folder werd met veel zorg samengesteld en beantwoordt op een duidelijke manier drie belangrijke vragen die niet-Belgen zich kunnen stellen in de aanloop naar de verkiezingen van 14 oktober 2012:

1) Aan welke verkiezing kan ik participeren?
2) Wie mag stemmen?
3) Hoe schrijf ik mij in op de kiezerslijst?

De folder leent zich uitstekend om niet-Belgen te informeren over hun stemrecht. Ik zou u dan ook willen vragen om deze folder zoveel mogelijk te verspreiden bij niet-Belgen.
U kunt het gewenste aantal folders bestellen bij het verkiezingssecretariaat van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur (binnenland-verkiezingen@vlaanderen.be)

U vindt bij deze brief bovendien enkele tips om met de folder verder aan de slag te gaan bij groepen niet-Belgen.

Ik wens u alvast veel succes met de organisatie van de lokale verkiezingen.
Hoogachtend,
J. Geert Bourgeois
Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur,
Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atheïsten in islamitische Prachtlanden : loslopend wild

 

De islamitische wereld is geen eldorado van godsdienstvrijheid, ook niet sinds de 'Arabische Lente'. Dat ondervonden onlangs twee jonge, Tunesische atheïsten, Jabeur Mejri en Ghazi Badji. Beiden kregen 7,5 jaar gevangenisstraf, wegens atheïstische opvattingen. Godsdienstvrijheid houdt ook de vrijheid in om niet in God te geloven. Voor Europese begrippen is dat een waarheid als een koe, in de moslimwereld daarentegen is het een onbespreekbaar taboe. De twee jonge atheïsten hadden, zo luidt één visie, de illusie dat Tunesië na de revolutie zo vrij was geworden dat ze hun opvattingen ongestraft op internet konden zetten. Het klinkt onwaarschijnlijk.

Daarvoor hadden ze vanwege hun overtuigingen al te veel ellende ondervonden, niet van de overheid maar van gewone mensen. Een culturele revolutie voltrekt zich trager dan een politieke omwenteling. De tirannie van ingewortelde opvattingen kan erger zijn dan de dwingelandij van een dictatoriaal regime. Misschien waren de twee godsloochenaars hun situatie gewoon beu, kon het ze allemaal weinig meer schelen en waren ze onverschillig geworden voor de mogelijke gevolgen. Voor die zienswijze pleit dat ze hun 'Facebook-zonden' pas vorige maand begingen, dus na de verkiezingszege van de islamitische partijen. Hun daad heeft iets suïcidaals, en doet denken aan de zelfverbranding op 17 december 2010 van Mohammed Bouazizi die de revolutie in Tunesië en tal van andere Arabische landen inluidde.

Het onlangs veroordeelde atheïstische tweetal is hoog opgeleid: Jabeur Mejri heeft Engels gestudeerd. Ghazi Badji is microbioloog, maar werkte noodgedwongen als kaartjesverkoper bij de metro, tot zijn collega's ontdekten dat hij atheïst was en hem wegpestten. Ook zijn dienstverband bij een bakkerij was om dezelfde reden van beperkte duur. Officieel zijn ze niet veroordeeld vanwege afvalligheid van de islam, maar omdat ze de goede zeden en de openbare orde schade zouden hebben berokkend, door hun aanvallen op de koran en Mohammed toe te vertrouwen aan hun Facebook-pagina's.

Ze zijn niet de enige Arabieren die tegen de lamp zijn gelopen via de sociale media. In februari overkwam dat de Saoedische journalist Hamza Kashgari die een antireligieuze uitspraak van de Duitse filosoof Nietzsche en ook eigen kritische opmerkingen over de profeet Mohammed, had getwitterd, Hij probeerde te ontkomen naar Nieuw Zeeland, maar werd opgepakt bij een tussenlanding in Kuala Lumpur. Maleisië stuurde hem terug naar Saoedi-Arabië, nota bene vlak voor het Maleisische hooggerechtshof, waar Kashgari's zaak aanhangig was gemaakt, dat verbood. Wat er met Kashgari is gebeurd, is onbekend.

Op 12 april kreeg de Koeweitse schrijver Mohammed Malifi 7 jaar cel vanwege een tweet. Hij is geen atheïst, zijn vergrijp was dat hij de tegenstelling tussen soennitische en sjiitische Koeweiters nader had belicht. Daarmee had hij volgens de rechter leugenachtige berichten over Koeweit verspreid.

Atheïsten in de moslimwereld staan bloot aan meer discriminatie en verguizing dan religieuze minderheden. Ze vormen de ergste categorie van geloofsafvalligen. Mensen die de islam inruilen voor een andere godsdienst, bijvoorbeeld het christendom, verdienen volgens de sharia de doodstraf, behalve als ze op hun stap terugkomen. Atheïstische afvalligen maken het in de ogen van de sharia nog veel bonter, door helemaal niet in God te geloven. Ze zijn de verschoppelingen bij uitstek in de moslimwereld. Toch krijgen ze minder internationale media-aandacht dan religieuze minderheden.

Deels komt dat, heel cynisch, doordat zij geen gebedshuizen hebben die kunnen worden opgeblazen. In Pakistan bijvoorbeeld vielen er in 2010 honderdtwintig doden bij aanslagen op drie moskeeën van de 'ketterse' ahmadi-moslims, en ruim honderd bij aanslagen op heiligdommen van mystieke soefi's. Er ontploffen ook geregeld kerken, vooral in Irak en soms in Egypte. Maar zulke publiciteit opleverende bloedbaden zullen zich nooit voordoen onder atheïsten, omdat zij eenlingen zijn. Hun 'samenkomsten' houden ze op rebelse internetsites. Atheïsten in de moslimwereld missen ook de steun van geestverwanten in het buitenland. Christenen krijgen hulp van geëmigreerde geloofsgenoten.  Egyptische kopten bijvoorbeeld die in de VS wonen, hebben een stevige lobby in Washington en brengen de noden van de christenen in hun land van oorsprong geregeld onder de aandacht van Amerikaanse politici.

Een vergelijkbare lobby in de westerse wereld bezitten atheïsten in de moslimwereld niet. Al op de universiteit probeerde een medestudent hem uit het raam te gooien, vanwege zijn opvattingen. Later werd hij achtervolgd door de politie en een groep vrijwilligers, die sinds de revolutie probeert zich te ontwikkelen tot een soort religieuze politie, zoals die al negentig jaar bestaat in Saoedi-Arabië.

In de deegfabriek viel Badji door de mand toen zijn collega's hem tijdens de ramadan op eten betrapten. Ze gaven hem de bijnaam Aboe Lahab, volgens de traditie een tegenstander en bespotter van de profeet Mohammed, toen die zijn prediking begon in Mekka. Badji's collega's dachten dat hij behalve godloochenaar ook homo was, een tweede reden om zijn bestaan te vergallen. Tijdens de revalidatie van een operatie aan zijn knie, schreef hij in het Arabisch zijn boek: 'De illusie van de islam'. Een progressieve Tunesische website laat nog wel het titelblad zien, maar de inhoud is effectief zwart gemaakt.

Badji dreigde indirect het slachtoffer te worden van de folteringen, die zijn vriend Mejri moest ondergaan. Mejri's boek, in het Engels geschreven, was op internet ontdekt. Mejri stelt daarin de gewelddaden en seksuele uitspattingen van Mohammed aan de kaak. Hij legt een verbinding tussen die overgeleverde verhalen en de schendingen van de mensenrechten en andere rechteloosheid in de huidige islamitische wereld. Zijn boek is te vinden bij: http://www.amsterdampost.nl/uploads/DARK-LANDS-BY-MEJRI-JABEUR.pdf .
Volgens Bahmut.blogspot.com zou Mejri ook een cartoon hebben gepubliceerd van een varken op de heilige ka'bah in de moskee van Mekka. Vreemd is dat zijn verhaal geen verwijzing bevat naar de Arabische revoluties. Het lijkt al voor die tijd te zijn geschreven. Waarom Mejri het niet heeft aangepast blijft onduidelijk. Onder de folteringen vertelt hij zijn beulen dat ook Badji een antireligieus boek heeft verspreid.

Badji informeerde op 9 maart bij de rechtbank naar zijn vriend en ontdekte daar dat ook hijzelf verdachte was. Eerst vluchtte hij naar Libië, een ongelukkige keuze omdat juist daar de islamisten machtig zijn sinds de ondergang van Kadafi. In Algerije deed hij een wonderlijke ervaring op bij een VN-kantoor, waar ze hem niet hielpen maar juist uitscholden vanwege zijn atheïstische ideeën. Hij vluchtte vervolgens naar Turkije, zwom de grensrivier over en bereikte op die manier Griekenland. Zijn toekomst is ongewis, maar voorlopig is hij beter af dan zijn waarschijnlijk al voor het leven gesloopte vriend Mejri.

Ingekort en bewerkt door Floriaan Terbeke

Bron: Trouw.nl en andere internationale media – in de Tunesische pers worden de feiten doodgezwegen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit racisme ? - POLL

 


Er is in dit stadium van mijn leven niets pijnlijker dan over straat te wandelen, voetstappen achter mij te horen en me opgelucht te voelen als ik me omdraai en merk dat er een authentieke Vlaming achter mij loopt. Is dit racisme ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische monarchie ? Vlaamse republiek ?

 


22-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé verrassing in Frankrijk : Marine Le Pen behaalt 20%

 

De nederlaag voor de uittredende president Sarkozy kan bijna niet groter zijn : hij moet de socialist Hollande voor laten gaan en het Front National met Marine Le Pen behaalt tégen alle verwachtingen en peilingen in 20% van de stemmen. Niet voldoende voor een tweede ronde maar de derde partij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


FPO Nr 1 in Ooostenrijk

Volgens een Gallup-poll door de [links-liberale] krant ÖSTERREICH :

- De FPÖ krijgt nu 28 procent van de stemmen, hetzelfde resultaat als in een enquête twee weken geleden

- De SPÖ verloor 1 procent in vergelijking met de vorige enquête en krijgt  nu 27%.

- De ÖVP (Volkspartij) won 22 procent en komt niet uit zijn depressie.

Dat wil zeggen: Als er nationale verkiezingen zouden zijn  deze zondag, de FPÖ zou de partij met de meeste stemmen zijn en de Oostenrijkse president zou moeten opdragen aan de Heer  Strache om een regering te vormen.
 
Peter Hauer

*****

De toestand is verschengeliert

De juiste oorsprong van het gezegde en nog steeds gebruikte 'verschengeliert' ligt in het Rheinland, er is weinig over terug te vinden via Googelen, maar het komt neer op het aanduiden van toestanden die onherroepelijk naar de knoppen geholpen werden of er moest zich iemand nog over ontfermen. Niets meer mee aan te vangen tenzij...De Schengen-landen verdragen hebben de toestanden voor de oorspronkelijke bewoners en hun natuurlijk aangepasten naar de knoppen geholpen... Verschengeliert.

Jade

*****

Incestueuze liefde

Geachte Redactie,

Ei-zo-na is er nogmaals een lichte aanvaring te vrezen met de heer Terbeke.

Vooreerst verklaar ik ook géén voorstander te zijn van betrekkingen tussen "dichte familieleden", doch er bestaan eigenlijk geen vaste bewijzen dat die onbetamelijke handelingen ook schadelijk zouden zijn voor de te fabriceren kinderen. Het geval van die Duitser is maar zo relevant dat de score 2 - 2 is, dus 2 volkomen normale tegen 2 geestelijk gehandicapten (nogal wiedes, de moeder WAS REEDS licht geestelijk gehandicapt)

Zoals blijkt uit het artikel, was een Farao zedelijk verplicht om te huwen met de eigen zus, want,  ènkel half-goden mochten onder elkaar huwen om hun bloed onder de "onsterfelijken" te houden. Daardoor zijn er tegenwoordig verscheidene van de echtgenotes bekend onder de "Nefers", de toenmalige titel van prinses : Nefertiti, Nefertari, Nefernefer. Zoals men reeds lang ontdekt heeft, waren er gedurende eeuwen veel Farao's, maar nimmer staat beschreven dat er genetisch-gelinkte afwijkingen zouden geweest zijn in "koninklijke kringen".

Het spijt mij, heer Floriaan, doch U doet slechtsde vertaling (waarvoor hartelijke dank) van het gescheven artikel, en dus verwijs ik naar de alom-bekende uitspraak: "Don't shoot the pianist... he is doing his best" (en dat U "het" héél goed doet, dààr is iedere Angeltjesfan wel van overtuigd hoor...enfin, ik hoop het.)

Victor van Vosselaer

*****

Muzikaal tussenspel Butterfly 

Geachte Redactie,

Natuurlijk is het "Madama Butterfly-intermezzo" het beluisteren waard (zoals àlle meesterwerken van Puccini), doch persoonlijk gaat mijn voorkeur naar een àndere "stillere passage", n.l : Coro a boca cerrada/chiusa; in het Engels beschreven als "Humming chorus"... (A splendid idea to be played during a cremation-ceremony, zouden de eilandbewoners dan zeggen) en in het Nederlands als "het zoemkoor".

Victor van Vosselaer

*****

Ongeloofwaardig verhaal

Geachte redactie,

Zoals geweten legden de chauffeurs van de lijn Brussel-Asse woensdag jl het werk neer wegens agressie jegens een collega in de oase Molenbeek.

Een onverlaat had er een wapen getoond i.p.v. een ticket. Nu,drie dagen later komen de media met een onwaarschijnlijk verhaal op de proppen. Een rechercheur in burger die een drugdealer in de mot had, was zijn "ligitimatiebewijs" bij moeder de vrouw vergeten dat hij steeds op zak moet hebben als hij dienst doet èn hiermede ook gratis van het openbaar vervoer gebruik kan maken.  De vergeetachtige pakkeman vond er niets beters op dan  zijn dienstwapen te tonen.

Dat men drie dagen na het vooval plots met dit verhaal naar buiten treedt, is meer dan verdacht. Ik stel mij dan ook de vraag of dit niet in scene gezet is door personen die er alle belang bij hebben het imago van hun gemeente te verdoezelen voor de buitenwereld. Het zou me niet verbazen, aangezien het incident in  Molenbeek plaatsvond, waar de criminaliteit in de plaats van de publieke moraliteit is getreden en wellicht binnenkort gesubsidieerd zal worden door de Groot-Moefti Moureaux, de opvolger van Léon Degrelle.

Senior

NvdR Angeltjes : verschillende lezers schreven ons dat zij dit belachelijke verhaal niet konden geloven.

*****

Bart burgemeester ? No way !

Dit wordt de lakmoesproef. Als Bart toch uiteindelijk de sjerp kan bemachtigen, wel dan klopt er geen jota van het feit dat links tot in de hoogste regionen een vinger in de pap heeft. Dat hebben ze wel en de zeer nabije toekomst zal mij gelijk geven. Ze gaan nog liever een duivelspact sluiten dan met de NVA in zee te gaan .Zeker weten. Trouwens hoe meer de NVA wordt opgevrijd door VB , des te meer er angst gaat ontstaan . Hun aaibarheidsfactor is op dit moment zo gevoelig dat het maar een kleintje is om ze dood te knuffelen.

Vriendelijke groet.

Stingray

*****

Volgens het strikske mogen wij geen mirakels verwachten

Hallo strikske, wij verwachten helemaal geen mirakels wij eisen daden en die daden zijn al geformuleerd door het strikske zelf nl. “institutioneel, budgettair en pensioenen”, maar ja, wie gelooft dat strikske nog ? 

Voor alle duidelijkheid, voor ons Vlamingen staat institutioneel voor: “onafhankelijke Vlaamse republiek”, staat budgettair voor: “roofbouw stoppen” en staat pensioenen voor “iedereen één en dezelfde pensioenberekening én wie niets bijdraagt die niets vangt” of dat nu een ambtenaar, zelfstandige of werknemer in de privésector betreft. 

Niets meer niets minder waarbij één factor moet primeren nl. 40 dienstjaren.Zo moeilijk is dat toch niet, maar het probleem in dit land is nu eenmaal dat het gigantische profitariaat voor 95% terug te vinden is in franskiljonse en vreemdelingen kringen die allen maar één richting uitkijken nl. richting Vlaamse honingpotten en juist dat is nu wat wij willen stoppen kwestie van welvaart, veiligheid en leefbaarheid veilig te stellen voor de Vlamingen in Vlaanderen. 

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie rosse

 

mooie rosse

Venetiaanse blonde griet
je bent zoals iedereen ziet
het idool der autochtonen
de droom van vlaamse
moeders en hun zonen

je gouden haar wappert in de wind
je bent een schoonheid,een prachtig kind
je sproetjes kunnen het zonlicht niet verdragen
dat je groene ogen smekend vragen

je bent niet meer met velen
men is onze genen aan het stelen
ik hoop dat je dochters en je zonen
hier nog gelukkig kunnen wonen

johan

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing Openbaar Vervoer Brussel

 

 

Na al de problemen van het openbaar vervoer in Brussel, zijn de politici en de MIVB finaal tot een degelijke oplossing gekomen. Veilig, efficiënt en goedkoop. Het proefproject is dit weekeinde gestart in Sin-Jans-Molenbeek.

(foto : studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No pasaran

 

 

Onlangs schafte ik twee werken aan: “United in Hate: The Left’s Romance with Tyranny and Terror” van Jamie Glazov, zeer verhelderend op elk gebied. En een 2e werk van Pamela Geller: “Stop the Islamization of America: A Practical Guide to the Resistance”.

Dit laatste daagt de Europese intelligentsia uit om een aan Europa aangepaste versie over “Weerstand” te schrijven. Alleen is het zo dat ik vrees dat deze laatste subversief en onder de toonbank zal moeten verspreid worden, want de Americans hebben mooi praten. De klauwen van de fascistische geïndoctrineerde islamofiele apparatsjiks zijn op het grondgebied van de laatste bakermat van de hedendaagse beschaving immers al dermate versterkt en aangescherpt door de demografische invasie door de islamitische jihad dat hier noodzakelijkerwijze echte paardenmiddelen moeten aangewend worden. Een aspirientje tegen kanker helpt immers helemaal niet, integendeel het bevestigt slechts onvermogen, onbekwaamheid, debiliteit en idiotie.

Gelukkig is er aan alles een begin en een einde ongeacht de manipulatie van beelden door de Main-Stream-Media alias VRT, humo, DS, Le Matin, de gazet van allah en de Vodden Ielevisie Maatschappij

De echt correcte journalistieke waarheid wordt verkracht door de politiek correcte manipulators van de beelden die beslissen of beelden al dan niet bedrieglijk worden ingekort of valselijk gemonteerd zonder respect voor de chronologie en aan u, de argeloze kijker en lezer, getoond en becommentarieerd worden. De -afbraak-van-de-vrije-meningsuiting en de auto-immuun-ziekte-van-Europa zijn reeds in een té ver gevorderd stadium zie ( http://tinyurl.com/7gz64v8 )

 Fascisme regeert al tegen uw wil ! Puur en onversneden. No pasarán! Moslims bereidt U alvast maar voor om onvoorwaardelijk te remigreren of te integreren zonder ooit het geringste leugentje te gebruiken! Er is geen andere mogelijkheid, geen enkele andere weg, geen uitvlucht of achterpoortje. Zero tolerance. Hoe meer u lastert en schreeuwt over discriminatie en racisme, hoe nauwer het net van de geschiedenis zich sluit rond uw nekken. Voor islamofielen en dito politici, geen genade. Nooit! Noem ik namen? Nee, ik noem geen namen, waarvan akte.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syndicale Verkiezingen


De Vlaams-nationalistische vakbond Vlaams Solidaire Vakbond (VSV) dagvaardt twee bedrijven uit Brugge en Deinze voor de arbeidsrechtbank omdat de kandidatuur van VSV-militanten voor de komende sociale verkiezingen werd afgewezen. Met deze actie bindt de VSV de strijd aan tegen wat ze het monopolie van ABVV, ACV en ACLVB noemen, zo stelt VSV-voorzitter Rob Verreycken.

De VSV wil het monopolie van de drie grote vakbonden bestrijden omdat dit krachtens de antidisciminatiewet in strijd zou zijn met het verbod op disriminatie op basis van syndicale overtuiging. De vakbond sloot enkele maanden geleden een samenwerkingsakkoord met de erkende Britse vakbond Solidarity, die ook een nationalistisch profiel heeft, waardoor de VSV een afdeling van Solidarity werd. Aangezien er binnen de Europese Unie een vrij verkeer van diensten bestaat, dient Solidarity ook in België als een erkende vakbond te worden beschouwd, meent de VSV.

Stakingsvordering
Maar twee VSV-leden, die aan de sociale verkiezingen wilden deelnemen in hun bedrijven Liebaert in Deinze en Spiceroff/Dana in Brugge, werden afgewezen. Ze dagvaarden nu hun werkgevers voor de arbeidsrechtbanken van Gent en Brugge via een 'stakingsvordering'. De militanten vragen hun werkgever de discriminatie op basis van hun syndicale overtuiging te staken en hun kandidatuur voor de sociale verkiezingen te aanvaarden.

Prejudiciële vraag
Ze vragen ook dat de rechter aan het Europees Hof van Justitie in Luxemburg een prejudiciële vraag te stellen of de Belgische wetgeving inzake sociale verkiezingen verenigbaar is met het Europees gewaarborgde vrij verkeer van diensten. In vrijwel al onze buurlanden mogen vrije vakbonden wél deelnemen aan sociale verkiezingen, stelt Rob Verreycken nog.


http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1426620/2012/04/20/VSV-dagvaardt-bedrijven-die-kandidaten-weigeren.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEVRY DIE BOEREMAGLEDE VAN SUID-AFRIKA, NOU !

Daar word 'n ernstige beroep op die buiteland gedoen om 'n Internasionale Ingryping teen die ongeregtigheid in die saak waarin lede van die Boeremag-beweging van Suid-Afrika sonder verhoor reeds jare lank aangehou word.
 
* 24 Mans word van HOOGVERRAAD teen die Republiek van Suid-Afrika aangekla, en is reeds sedert 2002 in hegtenis.
* Meer as 20 Boere word al 10 jaar lank aan 'n uitputtende en uitmergelende hofsaak onderwerp.
* Gedurende die hofsaak is daar getuig dat regeringsagente, asook polisielede, met hul uittartende houdings 'n prominente rol gespeel het in die beplanning, orkestrasie en opstoking van gebeure wat gelei het tot die hofsaak.
* 11 van die aangeklaagdes is steeds in aanhouding sonder verhoor, en elke keer word borgtog aan hulle geweier.
* Hierdie 11 manne word onder onmenslike omstandighede - erger as reeds gevonnisde gevangenes - aangehou.  Besoeke deur familie en vriende is die afgelope 10 jaar al geweier.
* Daardie aangeklaagdes aan wie borgtog geweier is, mag slegs voor swart regters verskyn.  Die ander, aan wie borgtog wel toegestaan is, het voor blanke regters verskyn.
* 8 van die aangeklaagdes is sederdien van hul vrouens geskei; 2 is oorlede; en 1 is terminaal siek.
* 1 van die aangeklaagdes is bo die ouderdom van 70 jaar, en het reeds 'n hartaanval oorleef.  Het het 'n drie-dubbele hartomleiding gehad voordat hy in hegtenis geneem is, maar steeds word borgtog deur die swart regters aan hom geweier.
* Die hofsaak is onlangs - vir die soveelste keer - uitgestel.  Oor 4 maande (op 23 Julie 2012) sal die hofsaak van die Boeremaglede hervat word.
 
Die saak teen hierdie lede van die Boeremag is 'n daad van ongeregtigheid, en 'n misdaad teen die mensdom.
Wat so ironies is, is dat dit in Suid-Afrika - wat lid van die Verenigde Nasies se Veiligheidsraad is - plaasvind!
In Suid-Afrika geld die regsbeginsel van "'n Persoon is onskuldig totdat hy/sy skuldig bevind word," maar blykbaar dink die swart regters hierdie is 'n uitsondering, en moet dus "anders" gehanteer word.
Die internasionale gemeenskap behoort hiervan kennis te neem, en daarop aandring dat 'n regstelling onmiddellik gemaak word.
 
Groete,
Peter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van harte Bart ...

 

Het is u van harte gegund, die duidelijk georkestreerde, al dan niet terechte hetze tegen Pol Van den Driessche, uw Brugse compaan en kopman.

Destijds, beste Bart, gleed u enthousiast mee op de kunstmatige golven opgewekt door de media enkel en alleen om een andere Vlaamsgezinde partij kleiner te maken. U profiteerde  van de  positieve discriminatie die de staatsomroep en zijn siamese pers u destijds bood en u stelde vanzelfsprekend nooit de on-journalistieke methodes in vraag, weermede anderen, subtiel of gewoonweg grof, uitgesloten werden.

Hebt u, beste Bart,  og altijd niet gemerkt dat alles begint bij een neutrale berichtgeving waar de belastingbetaler recht op heeft, voor u maar ook voor de meest 'marginalen' ?  Gaat u niet akkoord dat het de regerenden niet toekomt om het nieuws te 'maken' in functie van hun politiek ?

Is dat nu nog altijd geen strijdpunt voor een eerlijke partij ?

Vergist u zich niet constant van vijand ? En van vriend(en) ?

Waarom zou u eens geen tweede opinie solliciteren bij een collega-historicus die minder aangevreten is door verschijnselen van een histericus ?  Het is beter niets te zeggen dan net dat te zeggen waar onbetrouwbaren op zitten te wachten. Neem een voorbeeld aan Di Rupo, de staatsman die u mee in het zadel geholpen hebt.

Ondertussen gaat het privé leven van vele Vlamingen en normaal ingeburgerden steeds meer gebukt onder een schandalige belastingsdruk, onder een ongezonde werkdruk (ook omwille van de verplichte diversiteit die de werker door een hogere werkdruk moet opvangen), onder een onbetaalbaalbaar geworden huisvesting in een overbevolkt land, onder een criminaliteitssfeer waar niet meer aan te remedieren valt, onder een misselijk flitspalenbeleid,om een actief leven te beëindigen met  een beledigend pensioentje van niemendal : een stamp in het achterste, als dank om vijfenveertig jaar of langer zwoegen en zweten.

U verkiest echter, beste Bart, liever in de gunst te blijven  van een bepaalde journalistiek met voorgekauwde antwoorden en salonfähige one-liners die een glimlach ontlokken en die uw ijdelheid strelen. De Seefhoek is niet de hoek waarin gij graag vertoeft maar omstuwd door camera's en reporters waagt gij u voorzichtig in het hol van die leeuw, het is gelukkig geen Vlaamse, want dat past u hoe langer hoe minder.

Van harte gegund, beste Bart die zaak met Pol Van den Driessche. Oh het allemaal waar is of niet, wie zal het zeggen. Het is de perceptie die telt. Zoals de jongens van Woestijnvis het met u ondervonden hebben.

Vanwege een partijloze maar kritische burger, Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Crols : rede bij de Dr August Borms herdenking 2012

 

Volgend jaar in Jeruzalem. Volgend jaar in Jeruzalem. Volgend jaar in Jeruzalem.

Eeuwenlang is deze verwachting, deze hoop geuit door de Joden. In 1948 hebben zij HUN Jeruzalem, een onafhankelijke, internationaal erkende staat bekomen.

Ook de Vlamingen hebben hun verwachting, hun hoop, hun “Volgend jaar in Jeruzalem”. Ons Jeruzalem is een onafhankelijke staat met dezelfde internationale erkenning, soevereniteit als Israël en de meer dan 100 onafhankelijke leden van de Verenigde Naties en de 27 onafhankelijke leden van de Europese Unie.

August Borms trachtte in zijn tijd, op zijn manier, een zelfstandig Vlaanderen dichterbij te brengen.

Hoe ver staan wij vandaag ?

De verkiezingen van 13 juni 2010 waren historisch. De gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 en de algemene verkiezingen van 2014 zullen eveneens historisch zijn. Blijft echter ONS “volgend jaar in Jeruzalem”, ondanks een groeiend onbehagen van velen over België, nog generatieslang dode letter?

Neen, niet noodzakelijk want ik geloof in Black Swans, in Zwarte Zwanen. De geschiedenis loopt niet rechtlijnig, zij zit vol kronkels en verrassingen.

Voor de ontdekking van Australië dachten wij, de mensen van de Oude Wereld, Europa dus, dat ALLE zwanen wit zijn. Een absolute waarheid want alle feiten wezen daarop. Eén enkele observatie kan echter een eeuwenoude waarheid waar niemand aan twijfelt _ alle zwanen zijn wit _ ondersteboven halen. Zwarte zwanen, trouwens mottige en akelige beesten vliegen in Australië. Dat continent werd ontdekt door Hollandse zeevaarders in de zeventiende eeuw.

Een Zwarte Zwaan heeft drie eigenschappen:

1. Zij is een buitenbeentje en valt buiten het terrein van de gewone verwachtingen,

2. Zij heeft een grote weerslag,

3.Ondanks de onverwachte gebeurtenis zal uit menselijke gewoonte nadien getracht worden er een logische verklaring voor te vinden.

Kijk in de geschiedenis?

Hoeveel deskundigen, gewone mensen, politici begrepen in de jaren dertig van de vorige eeuw de opkomst van Adolf Hitler?

Hoeveel deskundigen, gewone mensen, politici zagen de voortekenen van de terreuraanval op de World Trade Centertorens in New York op 11 september 2001?

Als de schok en de ravage van 11 september 2001 op 10 september, op 10 september, zelfs maar in de verste verte had kunnen bedacht en verwacht worden dan zouden diezelfde 10 september gevechtsvliegtuigen opgestegen zijn om alles wat leek op vliegtuigkapers of moslimterroristen tijdig uit de lucht te halen.

De bedenker van het politieke en maatschappelijke begrip ZWARTE ZWANEN is Nassim Nicholas Taleb, een Libanees die jarenlang “quant” was in Wall Street. Een “quant” van het woord “quantity=hoeveelheid” tracht voor beleggingsfondsen de opbrengsten van beleggingen, het vermijden van risico’s in te schatten. Ondanks alle wiskundige hocus pocus werd Black Monday van 19 oktober 1987 niet voorspeld. Op die dag stortten overal ter wereld de beurskoersen in. De Dow Jones verloor 20 procent, nog altijd de grootste waardedaling op één dag ooit. Een duidelijk aanwijsbare aanleiding was er niet en niemand had de klap aan zien komen.

De onvoorspelbaarheid van wat hij jarenlang zag op de effectenbeurzen koppelde Nassim Nicholas Taleb aan zijn persoonlijke ervaringen in Libanon. De mozaïek in Libanon van volkeren en culturen _ een mengeling van christelijke variëteiten (Maronieten, Armeniërs, Grieks-syrische orthodoxen, plus het handvol Rooms-katholieken achtergebleven na de Kruisvaarten), plus de moslims (zowel Sjiieten als Soenni’s); de druzen en de joden, was hét voorbeeld in het Midden-Oosten, en voor multiculturele landen elders, van een vreedzame samenleving. Van coëxistentie. Libanon scheen een stabiel evenwicht te kennen, voortkomend uit de ingebakken historische neiging, zo werd gedacht, van de Libanezen naar verdraagzaamheid.
Een paar kogels en mortiergranaten in de jeugd van Nassim Nicholas Taleb maakten een einde aan dertien eeuwen van vreedzaam samenleven. De Zwarte Zwaan kwam van nergens en niemand had haar voorzien. Zij veranderde Libanon op korte tijd van een hemel in een hel.

Nassim Nicholas Taleb schreef jaren nadien een boek over zijn persoonlijke ervaringen met als titel “The Black Swan”. Dat werd een bestseller.

NOG INTERNATIONALE ZWARTE ZWANEN ZIJN:

Twee van de drie monotheïstische godsdiensten zijn Zwarte Zwanen. Jezus Christus en zijn nieuwe godsdienst werden nergens genoemd door de Romeinse kroniekschrijvers van de eerste eeuw van onze jaartelling. Zijn vermelding in “De Geschiedenis van de  Joodse Oorlog” van Flavius Josephus, een joodse politicus en historicus van de tweede helft van de eerste eeuw, is er naar alle waarschijnlijkheid later bij geschreven door een kopiist. Christus was totaal marginaal, bijkomstig.
Over de concurrerende godsdienst van zeven eeuwen later, ontstaan in Mekka; had niemand kunnen voorzien dat enkele handvolle ruiters die religie in enkele tientallen jaren zouden hebben kunnen verspreiden van India tot Spanje.


BINNENLANDSE ZWARTE ZWANEN. Alle mensen hier bij deze bijeenkomst hebben Zwarte Zwanen zien voorbijvliegen.

=in 1960 werd Belgisch Congo op korte tijd onafhankelijk; in 1955 publiceerde Jef Van Bilsen als een van de weinige intellectuelen die zich bezig hield met de dekolonisering van Afrika, in De Gids op Maatschappelijk Gebied, het blad van het ACW, “Een dertigjarenplan voor de politieke ontvoogding van Belgisch Afrika”. Vijf jaar later was het zover; dat is een Zwarte Zwaan, zij werd door weinigen tot niemand verwacht.

=in de jaren zestig was het katholicisme in Vlaanderen machtig, alomtegenwoordig, de kerken zaten vol, nieuwe gebedshuizen werden gebouwd, seminaries telden jaarlijks tientallen nieuwe inschrijvingen; op weinig tijd zat diezelfde kerk in een allerdiepste, levensbedreigende crisis; dat is een Zwarte Zwaan; zij werd door weinigen tot niemand verwacht.

=op zondagavond 20 december 1988 bood Carlo de Benedetti zich met pralines aan bij gouverneur René Lamy van Generale Maatschappij/Société Générale. De raid op deze holding die tot een kwart van de Belgische ondernemingen rechtstreeks of onrechtstreeks controleerde was ingezet en werd verloren door de zelfingenomen, verwaten chefs van een kapotte, zichzelf overlevende leidersklasse. In de maanden voordien toeterde zij oorverdovend over haar plannen, haar toekomst, haar hovaardigheden. René Lamy en zijn coterie bestond uit blinden. Wat er gebeurde op enkele weken met Generale Maatschappij was een Zwarte Zwaan, zij werd door weinigen tot niemand verwacht.

KWAALTJES

Drie kwaaltjes tasten het verstand aan bij de interpretatie van dergelijke gebeurtenissen. Zij zijn de Drievuldigheid van de ondoorschijnendheid. De drie zijn:

=ten eerste, de illusie van iets te begrijpen in een wereld die veel ingewikkelder is dan mensen zich realiseren,

=ten tweede, de vervorming achteraf, wij kijken in de achteruitspiegel en geschiedenisboeken zijn ordelijker en logischer uitgeschreven dan in de werkelijkheid wel mag,

=ten derde, de overwaardering van feitelijke informatie en de beroepsmisvorming van gezagsvolle en geleerde mensen, die trachten de rommel, de wazigheid van de feiten in categorieën te gieten om hun eigen onvermogen om te voorspellen en te begrijpen weg te poetsen. Alle mensen hebben een onbedwingbare en begrijpelijke neiging om precies, accuraat te zijn, zelfs als dat de werkelijkheid de nek omdraait. Wij overschatten wat wij menen te weten en onderschatten wat wij allemaal niet weten.

WAT MET DE VLAAMSE ONAFHANKELIJKHEID?

Ook de Vlaamse onafhankelijkheid of het confederaliseren van België is een Zwarte Zwaan. Het volk van Vlaanderen verliest zichtbaar het geduld, vindt het ondraaglijk om de kleine  leiders langer te tolereren.

De onvoorspelbaarheid van deze Zwarte Zwaan in Vlaanderen, het moment van haar uitvliegen, maakt niet dat men de vlucht naar boven niet kan voorbereiden.

Twee bedenkingen daarbij:

=de Vlaamse onafhankelijkheid, die Zwarte Zwaan, moet opvliegen uit haar nest OOK door informatie, beeldvorming in het buitenland. IN HET BUITENLAND. Daar moet veel meer aan gedaan worden. En dat gebeurt bedroevend weinig tot niets, noch door de diplomaten van de deelstaat Vlaanderen, noch door de diplomaten van de federale staat België. Het uitgeven van dure reclameblaadjes op glanspapier in het Engels, met weinig meer dan toeristische artikelen over Vlaanderen, is weggegooid geld.

=de Berlijnse Muur is gevallen, Oost- en West-Duitsland zijn herenigd; het feit dat een derde van de 17 miljoen DDR-burgers de overige twee derde bespioneerde om alle dissidenten tijdig Kalt te stellen, maakte post factum gezien niks uit. Vlaanderen heeft zijn zachte vorm van pro-Belgische Stasi; die werken bij de grote media, bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen, bij de vakbonden, bij alle politiek correct denkende kringen; een tiende van de Vlamingen houdt op deze wijze negen tiende van de Vlamingen in de gaten om te beletten dat zij met hun independentistische of confederalistische gedachtegoed en actie zouden scoren. Laat u daardoor niet intimideren. Na een Vlaamse onafhankelijkheid heulen zij trouwens met het nieuwe regime. Zoals de ex-Stasi’s vandaag in Duitsland.

Een woord van waarschuwing ook. Bart De Wever en N-VA, Bruno Valkeniers en Vlaams Belang en hun huidige en toekomstige medestanders zullen de Vlamingen wegleiden uit Egypte naar het Beloofde Land dat Vlaanderen heet. Sta me toe te citeren uit de Bijbel, namelijk Exodus 14, vers 11 en 12:

“Tegen Mozes zeiden ze: “Waren er in Egypte geen graven, dat u ons naar de woestijn hebt gebracht om te sterven? Hebben wij in Egypte al niet gewaarschuwd: bemoei u niet met ons, laat ons maar in dienst blijven van de Egyptenaren? Het is beter om hen te dienen dan te sterven in de woestijn. In Egypte zaten we bij de vleespotten en hadden wij volop te eten. U hebt ons alleen maar naar de woestijn gebracht om al deze mensen van honger te laten omkomen.”

Dit zegt het heilige boek van het westen…. Ondanks is dus werelds loon.

TOT SLOT

Bij deze 66ste Bormsherdenking past het om te vernoemen dat de radicale voorman Borms die politieke beslissingen nam en voorstond die men met de kennis van vandaag anders kan inschatten dan in zijn tijd, met verbazing en waardering naar het Vlaanderen van vandaag zou kijken. Vlaanderen heeft inderdaad met vallen en opstaan een deel van zijn dekolonisering verwezenlijkt en de eindronde naar zelfbeschikking, verzelfstandiging is ingezet. U allen, hier aanwezig,  OUD EN JONG, zal de Zwarte Zwaan van het onafhankelijke Vlaanderen nog zien opstijgen.

Volgend jaar in Jeruzalem.

Frans Crols


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst en de verfijnde smaak van linkse eencelligen

 

In liefde en oorlog is alles toegelaten – bij de kunst: bijna alles.  Zelfs de vermenging van racisme, kannibalisme en genitale verminking.  Politici zouden best hun vingers eraf houden.

Over smaak kan men van mening verschillen.  Sinds het laatste weekeinde discuteren de Zweden of hun cultuurministerin de grens van de goede smaak overschreden heeft.  Lena Adelsohn Liljeroth heeft zondag in het museum voor moderne kunst in Stockholm een eerder gewaagde tentoonstelling – en dan drukken we ons nog voorzichtig uit – van de kunstenares Makode Linde ingewijd.  Ze sneed daarbij een taart in de gestalte van een negerin aan.  Het was de bedoeling met deze daad de gruwelijke praktijk van genitale verminking bij de vrouwen in zwart Afrika te symboliseren.  Het binnenste van de taart was bloedrood en Linde, wiens hoofd deel uitmaakte van de taartsamenstelling, schreeuwde bij elke inkerving luid van de pijn.  Om het geheel helemaal af te maken, voederde de lachende ministerin de kunstenares met een stuk van haar eigen “lichaam”. 

Genitale verminking, kannibalisme, racisme: de actie provoceerde op zodanig veel domeinen dat men niet lang moest wachten op de eis dat ministerin Liljeroth moest aftreden.  De vereniging  van zwarte Zweden “Afrosvenskar” noemde het een racistisch spektakel.  De sussende woorden van de ministerin dat ze voor een goed doel geprovoceerd had, maakte het alleen maar erger.  Men is van mening dat de positie van de “incapabele” ministerin onhoudbaar is.  Deze ziet het anders: ze werd immers n.a.v. de wereldkunstendag uitgenodigd om over de vrijheid van de kunsten en het recht op provocatie te spreken.  En nadien werd ze verzocht de taart aan te snijden. 

Dinsdag kreeg de affaire een staartje: het museum voor moderne kunst moest na een bomdreiging ontruimd worden.  Men twijfelt over de mogelijke achtergrond.  Er wordt het bezoek van de Finse president Sauli Ninisto aan het museum genoemd, maar men is het in grote kringen erover eens dat het besnijdenisritueel van de cultuurministerin waarschijnlijk de reden is.

Zelfs Bertje Anciaux heeft zich nooit zo ver laten gaan.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.onLine


21-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land D en Land F willen grens kunnen sluiten

 

Duitsland en Frankrijk willen de mogelijkheid hebben de grens te sluiten als een Schengen-land zijn buitengrenzen onvoldoende kan bewaken. De Duitse minister van binnenlandse zaken Hans-Peter Friedrich en zijn Frans ambtgenoot Claude Guéant hebben dit in een brief aan de Europese Unie kenbaar gemaakt. Hiermee moet de illegale immigratie worden teruggedrongen.

Berlijn en Parijs willen dat Schengen-landen dertig dagen de grenzen kunnen sluiten en grenscontroles kunnen invoeren. Het gaat volgens de twee landen om een 'laatste redmiddel' als andere Schengen-landen hun verplichtingen om de grens te bewaken niet nakomen. Het voorstel loopt vooruit op een plan van de Europese Commissie voor hervorming van het Schengen-verdrag. Hier wordt al een jaar over gediscussieerd.

Op dit moment hebben de landen het recht het Schengen-verdrag tijdelijk op te schorten en de grenzen vijf dagen te sluiten als er een terroristische aanslag dreigt of als er grote evenementen zoals een top van de G8 of de wereldkampioenschappen voetbal plaatshebben. Brussel wil hier over meebeslissen en dat is voor Duitsland en Frankrijk onverteerbaar.

De Europese Commissie wil Schengen-landen de mogelijkheid geven in geval de bescherming van de buitengrenzen ernstig te wensen overlaat - bijvoorbeeld in het geval van een burgeroorlog - de grens te kunnen sluiten. Een belangrijke kanttekening hierbij: óf de Europese Commissie geeft hier opdracht toe óf het land met de poreuze buitengrenzen. Landen echter die juist de eindbestemming vormen voor immigranten kunnen hier niet zelf een besluit over nemen.

Volgens de Duitse minister Friedrich is het aan een land zelf om te bepalen of de grens wordt gesloten. De Europese Commissie heeft echter herhaaldelijk gezegd het hier niet mee eens te zijn. In de brief komen Guéant en Friedrich Brussel tegemoet: na dertig dagen mag de Europese Commissie weer meebeslissen of de grens gesloten moet blijven of weer open kan.

Het compromisvoorstel van Parijs en Berlijn moet de basis vormen voor een nieuw Schengen-verdrag en moet ervoor zorgen dat de voordelen die het Schengen-verdrag biedt behouden blijven.

De Europese Commissie wilde vrijdag niet ingaan op het voorstel en zei slechts dat zij de brief ziet als een bijdrage aan het debat over het Schengen-verdrag. Friedrich en Guéant gaan het voorstel donderdag aankaarten bij de Europese Commissie. Het eerste echte debat vindt vermoedelijk pas in juni plaats. Dan heeft Frankrijk mogelijk een nieuwe president. De socialist François Hollande is favoriet en de bescherming van de grenzen is voor hem van minder dan belang dan voor de huidige president Nicolas Sarkozy.

De Duitse oppositiepoliticus Christine Lambrecht is tegen het voorstel. Zij noemde het een populistisch voorstel dat slechts dient als propagandamiddel voor de verkiezingscampagne van Sarkozy. "De Duitse en Franse minister van binnenlandse zaken moeten direct een einde maken aan deze rechtse, populistische discussie en het plan laten varen", aldus Lambrecht.

Lambrecht wordt gesteund door CDU-politicus Ruprecht Polenz. "Reizen zonder grenscontroles van Lissabon tot Warschau en van Stockholm tot Napels is een van de grote voordelen van de Europese Unie", zei hij. "Het is niet juist vraagtekens te zetten bij deze voordelen waar dagelijks tig miljoen mensen profijt van hebben. In plaats daarvan moet er gezorgd worden dat er een goede controle plaatsvindt op die paar plekken aan de buitengrenzen waar die nog niet gewaarborgd is."

Volgens een woordvoerder van het Duitse ministerie van binnenlandse zaken is een aanpassing van het verdrag echter hard nodig. 'Op het moment zijn er nauwelijks mogelijkheden als een Schengen-lidstaat zich niet houdt aan de eisen die zijn vastgelegd in het Schengen-verdrag', aldus de woordvoerder.

Bron : http://buitenland.nieuws.nl/693208/duitsland_en_frankrijk_willen_grens_kunnen_sluiten#


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever treedt in het (Antwerpse) strijdperk

 

Rechts : voor de beslissing - Links : Na het zware denkwerk

Er was weinig animo voor onze poll over het al dan niet aanvoeren van de N-vA lijst door De Wever in Antwerpen. Nog geen honderd reacties, daar waar we normaal op een etmaal het dubbele aan antwoorden ontvangen.

Intussen weten we (het is nu zaterdag 16 uur) dat De Wever zijn kandidatuur stelt om Janssens op te volgen. Mocht hij het niet gedaan hebben en zich maagdelijk opgesteld hebben ter vootbereiding van de verkiezingen in 2014, zou hij fameus gezichtsverlies geleden hebben.

Nu kan de politieke strijd in alle openheid aangevat worden in de stad van allah.  Wij zijn benieuwd naar het programma van de N-vA. Want onze belangen, onze veiligheid, het financieel beleid, de mobiliteit, de multiculturele strop om onze nek, enz. zijn ieder op zich belangrijker onderwerpen dan die ene persoon die tot hiertoe nog alles te bewijzen heeft.

Wij komen later terug op het N-vA congres en de beloftes.

Ray (21.12.2012 - 16.07 uur)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 21 april 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Grenscontroles 

In Frankrijk en Duitsland gaan de ogen open : die landen willen terug grenscontroles, zeggen zij. Nu nog de rest van de EU en dan héél snel dat Schengen akkoord naar de prullenmand verwijzen. en terug strenge grenscontroles want het gespuis dat de grens overkomt groeit ons boven het hoofd. België wacht nog op antwoord van 1.000ket. Hallo, overslaan aub. Vlaanderen moet beslissen wat het doet met de Vlaamse grenzen en dat is controles invoeren.  En niet wachten op het oordeel van een franskiljonse troela.

Jean

*****

Gortige N-vA

Af en toe krijg ik eens in een of andere wachtzaal een Humo in handen en dan moet ik echt met heimwee en nostalgische gevoelens terugdenken aan het familieweekblad van weleer.

In mijn jeugd was Humo nog doorspekt met velerlei grappige anekdotes en wij vochten bijna om het als eerste in handen te krijgen. Nu,de dag van vandaag kan ik er echt niet meer van genieten. Meer en meer schijnt dit weekblad bereid te zijn mits tendentieuze berichtgeving en “schandaalkroniekjes” de concurrentie aan te gaan met Story en Dag Allemaal. Voor mij is het:”dag Humo” dus.

Anderzijds komt Bart Dewever nu ook eens te weten hoe onaangenaam het is politieke slagen onder de gordel te krijgen en het enige positieve in die zaak is het feit dat hij nu ervaart zelf in een politieke schutkring geplaatst te worden terwijl hij een dergelijk cordon sanitaire toepast op een partij waartoe niemand volgens eigen zeggen toe behoort maar die toch nog altijd veel stemmen krijgt als het er op aan komt.

Ooit dacht ik er aan mijn stem aan de N-Va te geven maar ik ben echt een te overtuigde Vlaming om dat in de toekomst te overwegen omdat Dewever meer en meer afwijkt van zijn oorspronkelijke doelstelling en dus :  “Wie gelooft die man nog?”

Hubert Buysse

*****

Stelende politie ?

De waarheid heeft zijn rechten. Dat er van gevonden voorwerpen geen nota wordt genomen, is meer dan de waarheid geweld aandoen. Gevonden goederen moeten worden geregistreerd in een speciaal register. Hierin wordt vermeld : datum - uur - plaats- ID van de vinder.- Datum en uur van de aan/ afgifte.-Vermelding van de eigenaar, voor zover bekend, naam , graad en handtekening van de politiebeambte die de zaak in ontvangst nam.

Wat is de bestemming van dit voorwerp = teruggegeven aan de eigenaar of aan het gemeente-/stadsbestuur die na 6 maanden van rechtswege eigenaar wordt en er een bestemming aan geeft.

Een hele uitleg voor twee regeltjes in een boek. Dat deze voorwerpen maar ergens rondslingeren ? Komaan jongens, ernstig blijven . Stelende politie ? Weg ermee !

Vanwege Daniël

*****

Marokkaanse raadsleden beschuldigen stad van discriminatie bij aanwervingen.

En eigenlijk-feitelijk: of de cijfers bekend zijn voor België weet ik niet, maar in Groot Britannië leeft 80% van de moslimvrouwen en 50% van de moslimmannen van een uitkering. Dat zijn officiële cijfers, dus de werkelijke aantallen liggen naar alle waarschijnlijkheid nog hoger.

In Nederland is het tewerkstellingspercentage van moslims boven de 50 jaar 0%. Jawel, u leest het goed, NUL PROCENT. Met andere woorden, de yizya, u weet wel, de taks die niet moslims als minderwarige creaturen aan de moslims moeten betalen om ongemoeid te blijven, die betalen we dus allang; vermits elke poging om dit probleem doortastend aan te pakken zou uitdraaien op een ORGIE van geweld en criminaliteit.

Uit deze cijfers blijkt dus overduidelijk dat moslims hier NIET aanwezig zijn om deel te nemen aan de samenleving zoals wij die opgebouwd hebben, tenzij dan in posities die ertoe kunnen bijdragen dat hun parasitisme-potentiëel nog kan uitgebreid worden, en waar volop kan gegraaid en gescharreld worden.

Zo. Dat mag ook eens gezegd worden.

Fred

*****

Het Nieuwsblad en zijn kwakkel-info

Beste allen,Wie vandaag op de site van het Nieuwsblad het artikel "Fransen moeten kiezen tussen water en vuur" intoetst leest verder dat Sarkozy in 1968 aan de universiteit studeerde ,en daar zijn eerste stappen heeft gezet in de rechtste politiek .Hij was dan 13jaar !! Weer een knap staaltje van desinformatie van de linkse media.  Ge ziet maar, het gebeurt overal.

Na jarenlang volkslakkerij moet links alles uit de kast halen om toch maar de kiezer over de streep te trekken.

Stingray

*****

Electramaffia.

De voorbije week was de electriciteit in de lucht overduideljk aanwezig. De opslag op de valreep die Electrabel aankondigde en de daaropvolgende"ik ben boos" show van Den Baard van Oostende heeft het klinkklare bewijs geleverd dat "de consument" door Electrabel gebruikt werd/wordt als een super koe met gouden uiers.

 Steeds werd ons voorgehouden dat de prijsstijgingen die Electrabel doorvoerde het gevolg waren van het duurder worden van de aardolie. Het ene volgde onvermijdelijk het andere zei men steeds.  Niets is echter minder waar en dit argument  berust op een grove leugen die alleen tot doel had geld, véélgeld in het laatje te brengen.

Nu komt Electrabel naar buiten met de laconieke mededeling dat de aangekondigde prijsstijging niet enkel een vergisssing was maar dat men de prijs 10% goedkoper maakt (echter niet voor iedereen). Dat het nu ineens mogelijk is om de prijs goedkoper te maken ondanks de dure aardolie laat aan duidelijkheid qua bedrog en winstbejag door Electrabel geen twijfel bestaan. Ondanks hun prijsverlaging blijken ze nog 25% duurder te zijn dan de goedkoopste energie leverancier. Armoe lijden, zit er bij Electrabel zeker nog niet in.

Niettegenstaande het goede nieuws (voor zolang het duurt) van de prijsdaling mag en moet het voor het grote publiek geweten zijn dat het dankzij paars geweest is dat Electrabel zich deze maffiapraktijken kon en kan veroorloven. Om de begrotingen ten tijde van Guy de la Tourette & Co (Vande Lanotte incluis) een schone schijn te geven werd de Belgische energiereus aan de Fransozen verlapt voor een appel en en ei.

Ook Reynders (MR) en Magnette (P.S.) hebben destijds onder de kundige leiding van Nonkel Kruk hun duit in het zakje gedaan. Het huidige gepronk van Den Baard is dan ook misplaatst. De rode stroper is even boswachter geworden. Dat Electrabel op termijn zal terugslaan is de evidentie zelve,zelfs indien de linkse goede vriend van Elio,  de genaamde Françpos Hollande le nouveau President zou worden. Hoe linkser hoe slinkser.

mvg - Senior

*****

Brussel en 16%

Eindelijk eens goed nieuws uit het moeras Broekzele. Volgens het drankorgel Thielemans is het in Brusselal een heel stuk veranderd. Er zijn 16% minder misdrijven .Dàt heeft hij nu eens goed gezegd . Nu weten wij het ook.

Mag het iets meer zijn ? Rekenkunde zal wel nooit zijn vak geweest zijn. Laten wij eens één bladzijde van zijn statistiek openplooien naar oorzaak en gevolg. Hoeveel 'witten' zijn er al weggetrokken uit zijn moslimparadijs en wat kwam ervoor in de plaats ? Daar zit zijn 16%. Er blijven alle jaren minder en minder potentiële slachtoffers over. Daarom ook zijn er meer en meer kalasjnikovs in aktie in de rubriek "zware misdrijven". M.a.w, minder is meer .Maar allez, we zijn nogal wat gewoon in dit gat. Sommigen slagen tegen de verkiezingen van alles uit hunne frak, het is de perceptie die telt. Met een zatte kwiebus kan je dat ook hebben. Geen mens luistert nog naar hun gelul.

Daniël


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 21 april 2012 (1)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Moureaux

Groene beroepsleegloper Geysels belichaamt nog steeds het meest walgelijke dat de belgische politiek tot hier toe voortgebracht heeft, maar Moureaux komt duidelijk in zicht voor een eervolle podiumplaats met stip.

mvg - Victor L.

*****

WW II door EU omschreven als Burgeroorlog

Een scenario dat naadloos in Orwell’s “1984” past, zoals heel veel andere EU-maatregels.

Wes Hardin

*****

Bovengronds openbaar vervoer : Opdoeken

Bij de Brusselse vervoersmaatschappijen is het gewoon huilen met de pet op. De ene (lange) staking wegens agressie tegen de chauffeurs is nog niet gedaan of een nieuwe wordt op gang geblazen.

Gisteren was het weer prijs. In Molenbeek, de stad van peis en vree onder het bestuur van Sjeik Fluppe, is een buschauffeur met een vuurwapen bedreigd nadat hij een reiziger aanmaande een ticket te kopen. De buschauffeurs zijn zo geschrokken door dit zeldzame voorval dat zij spontaan het werk neerlegden.

Het betreft hier de lijn Brussel-Asse. Luister poco-kwakzalvers van de Brusselse mesthoop,  schaf gewoon het bovengronds openbaar vervoer af ! Gedaan met agressie èn stakingen èn inkomstenverlies èn al die dagelijks weerkerende criminele kloterij. Richt alle aandacht en middelen op een zo veilig mogelijk metro-verkeer.

Laat het bovengronds vervoer over aan de nieuwe bewoners die er nu de dienst uitmaken. Kamelen, muilezels en dromedarissen zijn toegelaten als vervoermiddel. Geen wegenbelasting of BIV te betalen. Alleen een jaarlijkse bijdrage voor het opruimen van achtergelaten mest.

mvg - Senior

*****

Onaanvaardbaar

Ik erger me mateloos aan de poco-vrouwen die zich net als Van Den Driesse verschuilen achter het argument "er is geen klacht ingediend", zodat de seksist geniet van het voordeel van de twijfel. De wet op seksuele intimidatie is er nu juist gekomen omdat het in de meeste gevallen over hiërarchie ging, waarbij de dader steeds vrijuit gaat, met ontslag of verdere pesterijen tot gevolg voor het slachtoffer.

Deze voorbeelden deden zich in het verleden meer dan genoeg voor, zodat het volgende slachtoffer geen klacht dierf in te dienen. Wanneer de N-va figuren als Van den Driessche in bescherming neemt, bevestigt die partij haar walgelijke macho-instelling en de schuilplaats die zij biedt voor haar vele homoseksuele mandatarissen, die op vrouwen neerkijken.

Gina

*****

Marokkaanse raadsleden beschuldigen stad van discriminatie bij aanwervingen.

"Wat alleszins wel een feit is : in elke dienst waar moslims te werk gesteld zijn, is het ten strengste verboden kritiek uit te oefenen op prestaties of aanwezigheden van deze lieden. Dit wordt uiteraard nooit toegegeven, maar het is een stilzwijgend akkoord dat door de syndicaten en hun afgevaardigden doorgevoerd wordt. Uiteraard is dit niet bespreekbaar in de gemeenteraad."

En daarmee is ALLES gezegd.

Fred


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage : *Wat jammer, dat Van Rompuy niet hier is ...*

 

 

In zijn zoveelste striemende korte tussenkomst maakt de leider van UKIP kipkap van de Europese financiële politiek. Een bondige samenvatting.

Vorige maand kondigde Van Rompuy het einde aan van de financiële crisis, welnu het tegendeel is waar. Vandaag doemen nieuwe obstakels op. Spanje kampt met een ongehoord hoge werkloosheid, in Italië vallen er geen resultaten te noteren van de door premier Monti aangekondigde maatregelen en als Griekenland de strenge bezuinigingen stipt mocht doorvoeren, zal het land in 2020 nog steeds aankijken tegen een begrotingstekort van 120%. Niet de politici in deze vergadering die totaal ongeloofwaardig zijn, maar economen over de ganse wereld zien het einde van de Euro naderen.

Nigel Farage wordt enkele malen onderbroken door een kraaiende Guy de la Tourette uit Gent, die zoals geweten na zijn premierschap, het land B achterliet als een Paradijsje met een dik gespekte spaarpot. Nigel Farage is niet enkel een begenadigd spreker, hij is een van de weinige Europarlementairen die beroepshalve de finesses van de financiële wereld kent. Zijn anti-Europa partij, de UKIP staat momenteel in Groot-Brittannië op de derde plaats na de Conservatieven en Labour.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame Justitia in haar blootje @ Manu de Tremerie

 

 

Het gerecht, al vele jaren een groot pijnpunt in België, lijkt nu eindelijk te worden gereorganiseerd. De gerechtelijke arrondissementen ondergaan een schaalvergroting om efficiënter te werken. Dame Justitia werpt oude tot op de draad versleten gewaden af. Er zijn nieuwe in de maak, maar helaas staat ze intussen meer dan ooit in haar blootje. 

Minister van justitie Annemie Turtelboom haalde het bijgeschaafde plan van de vorige minister van justitie uit de (koel)kast, dat de gerechtelijke arrondissementen van de huidige 27 terugbrengt op 12. Voor de bewoner verandert er niets, voor het personeel integendeel veel. In plaats van vier parketten, rechtbanken van eerste aanleg, arbeidsrechtbanken enz. zal West-Vlaanderen bvb. er straks van elk maar één meer tellen. De magistraten zullen van onder hun kerktoren moeten komen, want inzetbaar in heel de provincie. Wordt de soep zo heet gegeten als ze wordt opgediend? Wellicht niet, want deze gerechtelijke hervorming moet nog door de ministerraad en het parlement worden goedgekeurd. De hoogste drempel wordt echter, nu het overal besparen is geblazen, het gebrek aan geld. De hervorming zal dan ook enkele jaren in beslag nemen, waarschuwt men nu al. 

Of de hervorming zal helpen om een einde te maken aan de tsunami van roofovervallen vanuit Noord Frankrijk in Zuid West-Vlaanderen is maar de vraag. Er gebeurden er al verscheidene tientallen sinds begin dit jaar, een nieuw record in de plaag van ramkraken die al enkele tientallen jaren duurt. De inwoners van de grensstreek, slachtoffers van de Franse gangsterbendes die winkels komen leegroven, auto’s stelen of home jackings plegen, hun geduld raakt op. Hoe lang duurt het nog voor ze zich bewapenen om zelf hun goederen te beschermen? Want de politie komt steevast te laat en eens de grens over zijn de daders niet meer te vatten. 

Overigens waren voor de in het vooruitzicht gestelde reorganisatie van het gerecht nog enkele schokkende misdrijven nodig om de al langer spreekwoordelijke emmer nog wat meer te doen overlopen. In Brussel was er, na een banale aanrijding met een bus, de dodelijke slag van een opgefokte Brusselaar voor een medewerker van de openbare vervoersmaatschappij. Waarop het openbaar vervoer in de hoofdstad van Europa door een solidariteitsstaking enkele dagen stilviel. In Aarlen was er enkele dagen later de ontsnapping van twee gedetineerden uit de gevangenis. Met bedreiging met een zelfgemaakt wapen en gijzeling van twee cipiers. Eén ervan had, ook na een gijzeling, al eens eerder de benen genomen, maar was gelukkig terug gevat en weer opgesloten. De gevangenisdirectie legde deze gedetineerde toen voor alle veiligheid een strenger regime op. Tot een rechter oordeelde dat dit inhumaan was en hij zoals de andere gevangenen moest worden behandeld. Het gevangenispersoneel pikte dat niet en ging ook in staking. Waardoor het probleem een hot item werd en volop in de media belandde. 

Groot alarm dus bij de betrokken ministers, toevallig vrouwen, en meteen het momentum om uit hun pijp te komen. Zoals ook minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet. Zij schudde 400 extra politie-agenten voor Brussel uit haar mouw, maar niemand weet waar ze die vandaan zal halen. Over heel het land zou er een tekort zijn van... 3000 politiemannen. Ook andere grote steden kampen met een tekort, hoewel het er niet zo acuut is. Gebrek aan geld speelt ook hier een rol. Maar Brussel is een geval apart en krijgt een voorkeursbehandeling wegens de hoge graad aan criminaliteit. Zo worden agenten van elders gelokt met speciale premies. Inwoners van het hoofdstedelijk gebied schuwen kennelijk de job. Ze weten dat de bestrijding van de criminaliteit er als dweilen met de kraan open is. Kleine criminelen worden opgepakt, maar zijn korte tijd later al weer op vrije voeten omdat het gerecht ze niet aanhoudt wegens plaatsgebrek in de overvolle gevangenissen. De gedetineerden zitten met drie of vier in voor twee personen bestemde cellen, of moeten in de gangen slapen. Op de koop toe is er de slechte staat van de gevangenis van Vorst, waar mensonwaardige toestanden heersen. 

Dat plaatsgebrek heeft nog andere en ergere gevolgen. Sommige daders die al verschillende veroordelingen tot celstraf opliepen hebben bijvoorbeeld nog geen dag achter de tralies doorgebracht, niettegenstaande ze zich al verschillende keren bij de gevangenis moesten aanbieden. Kom later eens terug, dan zal er misschien plaats zijn, krijgen ze als antwoord. Om toch een zweem van oplossing te bieden aan dit plaatsgebrek vonden de achtereenvolgende ministers van justitie een oplossing op zijn Belgisch. Straffen onder de drie jaar moeten niet worden uitgevoerd, melden ze in omzendbrieven aan ze de magistratuur. Waarbij er even geen rekening wordt mee gehouden dat dit volkomen ongrondwettelijk is. Een doekje voor het bloeden vormt het systeem van enkelbanden. Hiermee wordt de veroordeelde, die door het gebrek aan plaats zijn celstraf in zijn eigen woning mag uitzitten, elektronisch in het oog gehouden. Helaas is er een tekort aan enkelbanden, en is er ook onvoldoende personeel om de enkelbandgevangenen te controleren... 

België moet, mede door deze onwerkzame strafuitvoering, voor wie leeft van de misdaad het beloofde land zijn. Rondtrekkende bendes, vaak met minderjarigen, teisteren het land met hun inbraken en weten dat, als ze ooit worden gevat, ze wel veroordeeld maar door gebrek aan plaats niet opgesloten worden. Om te beletten dat ze onmiddellijk weer aan de slag gaan kunnen ze enkel in voorhechtenis worden genomen, en precies daar nijpt het schoentje. De overbevolking van de gevangenissen zou hieraan te wijten zijn: te veel verdachten in voorhechtenis. Maar anderzijds kan men het de onderzoeksrechters die verantwoordelijk zijn voor de aanhoudingen niet kwalijk nemen dat ze de maatschappij willen beschermen. 

Misschien is de aangekondigde reorganisatie de aanzet om bvb. het wetboek van strafvordering eens aan te pakken. Dame Justitia moet nl. nog meer en al langer oude gewaden afwerpen. Onvoorstelbaar maar waar: sommige wetten behoren nog tot de zogenoemde ‘code Napoléon’, en dateren dus uit het begin van de 18de eeuw, toen de Fransen het land dat later België zou worden, hadden geannexeerd. Misschien dacht de revolutionaire Belgische regering dat vroeg of laat het land weer bij Frankrijk zou komen.

18 april 2012

 

Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!