Angeltjes
18-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een rustpauze

 

 

Wij lassen een rustpauze in voor de rest van de dag. Vandaag geen lezersreacties : wij nemen een baaldag. En u neemt het ons niet kwalijk ? 

(met dank aan Linda voor de tip)

 


17-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte dames en heren lezers,

Onze eerstevolgende rubriek met lezersbrieven zal verschijnen donderdagochtend.

Hoogachtend.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misdaad in Antwerpen stijgt slechts met 5%

 

De criminelen in de stad van allah moeten meer "weggepest" worden, dan zal het direct gedaan zijn ! (dixit Bart de Zwever)

Uit de door het Antwerpse stadsbestuur bekendgemaakte criminaliteitscijfers blijkt dat de criminaliteit in Antwerpen in 2011 opnieuw met 5% gestegen is, voor wat de korpsprioriteiten betreft met 4%. De totaal geregistreerde criminaliteit stijgt van 56.746 naar 59.409 criminele feiten, een toename met 2.663 feiten.

Sinds het begin van de legislatuur, tijdens de periode 2006-2011, steeg de criminaliteit in Antwerpen met 16,2%, van 49.778 naar 59.409 feiten. In 2011 werden in Antwerpen gemiddeld 162 criminele feiten per dag gepleegd.

In Antwerpen nam het aantal feiten van diefstal met geweld tussen 2010 en 2011 toe met 14%, het aantal feiten van handtasroof steeg met 9%, diefstal uit auto met 12%, druggebruik en -bezit met 21%. Alleen het aantal woninginbraken daalde tussen 2010 en 2011 met 5% (van 5.146 naar 4.885 feiten) en het aantal gewapende diefstallen met 11 procent (van 393 naar 351 feiten).

Filip Dewinter reageert: “Uit alle cijfermateriaal blijkt dat de sp.a-N-VA-CD&V-Open VLD-coalitie voor wat het veiligheidsbeleid in Antwerpen betreft volledig gefaald heeft. In plaats van de criminaliteit in Antwerpen terug te dringen of op zijn minst te stabiliseren, blijkt dat Antwerpen steeds meer een ‘Chicago aan de Schelde’ dreigt te worden.”

Het Antwerpse stadsbestuur is er duidelijk niet in geslaagd om de criminaliteit een halt toe te roepen. Het falende veiligheidsbeleid is het probleem bij uitstek voor onze stad en moet de absolute prioriteit zijn voor het bestuur. De toenemende criminaliteit en onveiligheid straalt immers af op zowat alles: de misdaad genereert witte stadsvlucht, minder investeringen, verpaupering,…

Het rapport van deze bestuursploeg is – voor wat het veiligheidsbeleid betreft – ondermaats en ronduit beschamend.

(Mededeling VB)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedofilie en seksuele intimidatie in de hoge regionen

 

Kamerlid Laurent Louis wordt door Vandaag.be nog eens opgevoerd als de man die over bewijzen beschikt van pedofiele handelingen van Di Rupo en de keuning.   Deze zaken zijn niet nieuw en of ze al dan niet waar zijn, zal niet in de loop van de komende jaren aangetoond worden. Wij doen niet  meeaan dit soort sensatiejournalistiek. Wat niet wegneemt, dat we het gewoon signaleren.

Tegelijk pakt de Gazet van Janssens uit met de bekendmaking van een Humo-artikel over het bonobogedrag van N-vA-politicus Pol Van den Driessche. Ook dat is geen verrassing. Waar ligt de grens tussen charmant een dame behagen of je seksueel opdringen ?  Van den Driessche heeft een reputatie en als je in de ban bent van vrouwelijk schoon, probeer dan beschaafd en met empathie je bedoelingen duidelijk te maken. Dat is niet Pols beste eigenschap, schijnt het.

De N-vA is goed bezig met een aantal verongelukte politici uit de traditionele partijen op te vissen en deze te verkopen aan het publiek als de kandidaten voor de Grote Verandering. In Antwerpen de verslaafde Epo Van Campenhout die een ontwenniongskuur moest volgen en in Brugge de seksverslaafde Van den Driessche. Van Vlaams Belang worden er enkel wat kleine vissen die bol staan van ambitie en ontrouw overgenomen, die op de koran  moeten zweren dat ze niet echt betrouwbaar zijn. 

http://www.vandaag.be/binnenland/94876_kamerlid-beschuldigt-premier-en-koning-van-pedofilie.html

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1155012/klacht-van-pol-van-den-driessche-tegen-humo.aspx

http://www.politicsinfo.be/kindermisbruik-door-elio-di-rupo-jarenlang-onder-de-mat-geveegd-t56107.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

N-vA politiek gedrag en nefaste gevolgen

Een van de slogans bij het oprichten van het VB was "wij zijn geen partij zoals al de anderen". Tot op heden is die slogan overeind gebleven waarvoor dank.

Wat zien we bij de NVA : een evolutie van gematigde Vlaamse partij tot een rechtuit Belgische partij maw een partij die evengoed als de andere partijen van de (Belgische) ruif wil eten.De vraag naar een zelfstandig Vlaanderen is evenredig afgenomen als het gewicht van BDWever. Het VB wordt bij het huisvuil gezet als "quantité neglisable ".

Maar zoals Bredero zei, het kan verkeren want deze houding van de NVA zal als een boemerang terugkeren en veel overlopers van andere partijen en in het bijzonder van het VB doen nadenken bij de volgende verkiezingen. De kruik gaat immers zolang te water tot ze breekt.Nu reeds kan men voorspellen dat de hoge vlucht van de partij NVA gestopt zal worden en de inbreuk in vele steden en gemeenten als beleidspartij een failliet zal worden. Wie leeft zal zien.

Mvg Maurice

*****

De repressie, heruitgevonden door de N-vA

U herinnert het zich waarschijnlijk niet, waarom ook zou u, maar ik heb vanaf dag 1 gezegd dat een stem voor de NVA een stem is voor het Belgische status quo. Alleen al de ontkenning en ontwijking van het feit dat de aanwezigheid van de aanhangers van de islam de grootste bedreiging zijn voor vrede en vooruitgang sinds WOII, spreekt boekdelen en zou iedereen met een ons verstand ervan moeten weerhouden zijn stem aan deze charlatans te vergooien.

Fred

*****

NV-a goes Seefhoek 

Bartje kan misschien het t-shirtje " I love 2060" van burgemeester Slaapmans lenen, zo heeft recyclage toch nog enig nut.

Gina

*****

De geregisseerde wandeling van Bart De Wever in de Seefhoek

Het leek wel een filmploeg die op stap was, met in de hoofdrol de afgeslankte ster De Wever.  Als de jongen alleen was geweest, zou hij verloren gelopen zijn, want hij is beter thuis in de betere wijken van het Pulhof of het Nachtegalenpark, de snob. 

"Wegpesten", daar zullen de dealers, de criminelen en het vreemde crapuul dat opgroeit voor galg en rad eens flink om lachen. Tot hiertoe waren zij het die de flikken wegpestten. Pretentie-uze snob, die De Wever.

Mia P.

*****

Laat de arme luizen de crisis bij De Lijn betalen

Al de instromende derdewereldparasieten en hun familie tot in het zevenste knoopsgat moeten kunnen genieten van een abonnement aan zeer voordelige prijs om de maatschappelijke vrede niet al te zeer te ontwrichten. Die gaan toch nooit de normale prijs betalen, en ze controleren brengt, behalve een orgie aan geweld, niets op. Bovendien zorgen ze voor legio vernielingen aan en vervuiling van de installaties, en het geld daarvoor moet ook ergens van komen. Waar is het gemakkelijker het te gaan halen dan bij die brave autochtone gepensioneerden, die uit wraak niet zullen gaan vervuilen, niet zullen gaan vernietigen, en van wie ook geen geweld te verwachten valt. Wie zou er nu niet voor kiezen deze gemakkelijk te bewandelen weg ?

Fred

*****

Tourette

Waarom Guy Vrhfstdt niet omdopen naar Guy de la Tourette?

Regus Patoff

*****

Ook 65-plussers moeten betalen

Als je, zoals ik, veel gebruik maakt, pardon profiteert, van de gratis "ouwepeeënkaart", kan je vaststellen dat je je helemaal niet moet schamen als je ziet wie allemaal een gratis kaart heeft gekregen of wie gewoon zwartrijdt! Als alle zwartrijders van de Lijn bij de volgende verkiezingen niet meer voor een regeringspartij moesten stemmen stond de partijwereld op zijn kop!En een pensioen of dop KRIJG je niet: je VERDIENT het! Alleen wie nooit een poot heeft uitgestoken en nooit een frank/eurocent heeft bijgedragen KRIJGT een pensioen of dop.

Ludo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het roze attest

 

Homo’s zijn ziek.  Althans volgens de Turkse landsverdediging, want ze zien homo’s liever niet in hun midden.  Wie van hetzelfde geslacht houdt, moet hiervan een bewijs voorleggen: het roze attest.

Holebi’s moeten in Turkije niet op veel begrip rekenen.  De voormalige minister voor vrouwen- en familiezaken, mevrouw Selma Aliye Kavaf, gaf in 2010 tijdens een interview met de krant Hürriyet – wat trouwens “vrijheid” betekent – haar deskundige mening: “Ik geloof dat homoseksualiteit een biologische functionele fout is en dat die ziekte moet behandeld worden”.  Het zal niemand verbazen dat deze minderheid ook in het leger op weerstand stuit.

Een EU-rapport gaf de Turkse landsverdediging in 2009 de wind van voren: “Het Turkse leger hanteert een gezondheidsreglement dat homoseksualiteit als “psychoseksuele” ziekte definiëert en homo’s als ongeschikt voor de militaire dienst verklaart.  Rekruten die zich outen moeten foto’s leveren als bewijs.  Een klein aantal van hen moet vernederende medische onderzoeken ondergaan”.  Hoewel de kritiek vanuit het EU-cenakel overduidelijk is en Turkije aan de Europese mensenrechtenconventie gebonden is, hebben er zich hieromtrent tijdens de laatste drie jaren geen veranderingen voorgedaan. 

De Ottomaanse generaals hebben blijkbaar een ongenuanceerd beeld van de holebi’s;  vernederingen zijn dan ook vandaag nog schering en inslag.  Om een “roze attest” te kunnen krijgen, waardoor ze van militaire dienst vrijgesteld worden, moeten de homo’s bizarre vragen beantwoorden en niets verhullende foto’s voorleggen.  Ahmet verklaarde dat ze hem vroegen wanneer hij voor het eerst anale of orale sex gehad had en met welk speelgoed hij als kind gespeeld had.  Het leger wou van hem ook weten of hij van voetbal houdt, of hij vrouwenkleren draagt of vrouwenparfum gebruikt. Dat de dienstweigeraar een drie dagen-stoppelbaard draagt, maakt de legerleiding wantrouwig.  Hij ziet er toch niet als een homo uit, vinden ze.  Ze eisen dat Ahmet een foto van zichzelf in vrouwenkleren voorlegt.  Ahmet weigert maar biedt een alternatief: hij geeft een foto waarop hij een man kust.

Gökhan ging een stapje verder: hij leverde een foto waarop hij seks bedreef met een man: “Het gezicht moet goed zichtbaar zijn en men moet er als passieve partner op staan”.  Ter verduidelijking: de mannenliefhebber moet zich laten fotograferen terwijl hij door iemand met dezelfde seksuele voorkeur “genomen” wordt.  Gökkhan had geluk: hij kreeg een attest van een “psychosexuele storing”, lees: het gewenste “roze attest”, het bewijs van zijn homoseksualiteit.  Hoeveel eigenwaarde de homo’s moeten prijs geven om aan een dergelijk attest te geraken hangt af van de militaire arts.  Soms moeten foto’s getoond worden, soms voldoet een persoonlijkheidstest.  Voormalig generaal Armagan Kuloglu ziet geen enkel probleem: “Als iemand zich out, dan moet het leger kunnen vaststellen dat hij wel degelijk homo is en niet liegt om te kunnen ontsnappen aan de dienstplicht.” 

Dat het leger slechts het topje van de ijsberg toont, kan Gökhan getuigen.  Toen een collega zich afvroeg waarom Gökhan van de dienstplicht vrijgesteld was, antwoordde hij waarheidsgetrouw over zijn “storing” en sindsdien moet hij tegen de intolerantie op de werkvloer vechten.  Zijn dagelijkse oorlog die hij niet kan winnen. 

Turkije is een van de landen waar de wetgeving bepaalt dat iedereen met een Turkse nationaliteit, met uitzondering van de afgekeurden zoals de roze attestdragers,  de dienstplicht moet vervullen. Volgens de Turkse wet moeten alle mannen die jonger zijn dan 45 en de Turkse nationaliteit hebben in militaire dienst. Mannen met zowel de Turkse als een andere nationaliteit moeten hun dienstplicht in Turkije vervullen. Men kan uitstel vragen tot de leeftijd van 38 jaar.  Of ze kunnen hun militaire verplichting afkopen: mits de som van € 5.112 voor mannen tot en met 38 jaar of € 7.667 van 39 tot en met 44 jaar wordt men van de verplichting vrijgesteld het dubbele vaderland te moeten verdedigen.

De financiële regeling telt ook voor Turkse onderdanen, die in het buitenland hebben gewerkt gedurende ten minste drie jaar, mits de som van € 10.000, zonder een leeftijdsgrens.

Dat er in het leger ook plaats kan zijn voor homoseksuele soldaten wordt bewezen door Monty Python’s Military Fairy:

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.onLine


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gletsjers in Himalaya afgelopen tien jaar gegroeid

 

Een aantal gletsjers in het Karakoram-gebergte is de afgelopen tien jaar licht gegroeid, blijkt uit 3D-opnames die met satellieten zijn gemaakt.

In het omstreden klimaatonderzoek van Verenigde Naties-instituut IPCC werd het smelten van de gletsjers in de Himalaya als een van de belangrijkste bewijzen voor het broeikaseffect opgevoerd. Het IPCC beweerde dat de gletsjers in 2035 verdwenen zouden zijn, maar deze bewering bleek niet te kloppen en te zijn gebaseerd op een leesfout. Dat melden diverse internationale media.

Franse wetenschappers van de universiteit van Grenoble hebben onderzoek gedaan naar de gletsjers in het gebergte tussen India, Pakistan en China. In 2000 en 2008 zijn gedetailleerde kaarten van het berggebied gemaakt. In de tussentijd blijken sommige gletsjers groter te zijn geworden. Het onderzoek is maandag gepubliceerd in vakblad Nature Geoscience.

Smelten
Van alle gletsjers op de wereld bevindt 3 procent zich in het onherbergzame Karakoram-gebergte. Waarom de gletsjers in dit gebergte zijn gegroeid terwijl ze elders juist smelten, weten de onderzoekers niet. Mogelijk zijn de gletsjers meer aangegroeid door sneeuw.

Uit eerder onderzoek bleek al dat gletsjers en ijskappen minder hard smelten dan aanvankelijk werd aangenomen. Wel is de zeespiegel volgens dit onderzoek tussen 2003 en 2010 met ongeveer 1,5 millimeter per jaar gestegen door smeltwater, dat vooral afkomstig is van het ijs in Groenland en Antarctica.

Blunder
In het omstreden klimaatonderzoek van Verenigde Naties-instituut IPCC werd het smelten van de gletsjers in de Himalaya als een van de belangrijkste bewijzen voor het broeikaseffect opgevoerd. Het IPCC beweerde dat de gletsjers in 2035 verdwenen zouden zijn, maar deze bewering bleek niet te kloppen en te zijn gebaseerd op een leesfout.

Door Marlou Visser @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische Lente in Pornoland

 

Een Egyptenaar die naar de naam Ramadan luistert, heeft een verrassing van formaat beleefd. Toen hij naar zijn zeggen voor de eerste keer in zijn leven op het internet op zoek ging naar porno, zag hij zijn echtgenote de hoofdrol spelen in een hete film.

Ramadan viel van zijn stoel in het internetcafé waar hij op zoek was gegaan naar elektronisch bloot. Eenmaal weer bij z'n positieven, stoof hij als een razende naar huis om zijn vrouw te confronteren met z'n ontnuchterende ontdekking.

De echtgenote ontkende aanvankelijk 's mans beschuldigingen. Ze schold hem de huid vol en daagde hem uit om haar de pornofilm te tonen. Het koppel trok samen naar het internetcafé waar Ramadan haar zonder verpinken het bewijsmateriaal liet zien.

Ontkennen had geen enkele zin meer. De vrouw gaf toe dat ze de stomende seksscènes had opgenomen met een jeugdvriend van destijds op wie ze nog steeds dolverliefd is. Ondanks ze zestien jaar getrouwd is met haar man en vier kinderen met hem heeft, was die jeugdvriend nog altijd de ware.

Enig speurwerk leerde Ramadan dat er minstens elf seksfilms met zijn vrouw en haar vriend op het internet circuleren. De bedrogen echtgenoot heeft nog niet uitgemaakt of hij uit de echt zal scheiden.

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1424020/2012/04/16/Man-kijkt-voor-het-eerst-porno-online-en-ziet-zijn-vrouw-hoofdrol-spelen.dhtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo lang je maar politiek-corect bent, zoals Ben Crabbé, is het toegelaten

 

 

Fragment uit "De Wereld draait door", waar men fel geschokt reageert op de zogenaamd racistische mopjes van de Kleine Trommeljongen van de ex-Kreuners, Ben Crabbé. Stel je even voor dat een Vlaams Belanger zulke grappen zou vertellen. Onze Nederlandse buren zijn, als het op vreemdelingen aankomt, ongelooflijke zeurpieten die verontwaardiging uitademen als er een zweem van ironie of humor in de lucht hangt. Onder mekaar onbeschoft zijn als boeren en de eigen tradities in mekaar schoppen, dat is best in orde, maar van zodra een gekleurde medemensch in het vizier komt, bevriest men inwendig en verliest men elke vorm van normaal gedrag. Zielig.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom hebben we nog mannen nodig ?

 

n het Duitse Zeitmagazin verscheen onlangs een artikel waarin de vrouwelijke auteur mannen omschreef als ‘kinderachtige, egocentrische, overgevoelige, hulpbehoevende softies.’ Het artikel veroorzaakte een lawine aan reacties, positief zowel als negatief. Uit de discussie die er op volgde werd alvast een ding duidelijk: voor veel vrouwen zijn mannen ‘een probleem ‘geworden.

Vrouwen en succes
Terwijl vrouwen het almaar beter doen op school, raken mannen achterop. Jongens hebben meer hulp nodig om op de schoolbanken goed te presteren, terwijl 'goede punten halen' steeds vaker een 'meisjesachtige' connotatie krijgt en allesbehalve ‘cool’ blijkt.

Sommigen denken dat de goede prestaties van meisjes op school een gevolg zijn van het feit dat er meer vrouwen dan mannen in het onderwijs staan, en dat daarom de manier van lesgeven meer is toegespitst op meisjes. Jongens zouden ook een gebrek aan rolmodellen op school hebben. Maar uit onderzoek in Duitsland en Zwitserland blijkt dat vrouwelijke leraars simpelweg competenter zijn.

Het succes van meisjes in het onderwijs en vrouwen op de werkvloer is niet enkel een Duits fenomeen. De traditionele loonkloof die mannen en vrouwen scheidde begint nu ook in de VS te krimpen in de leeftijdscategorie jonger dan 30, blijkt uit recent onderzoek. En er is meer: in 147 van de 150 grootste Amerikaanse steden verdienen vrouwen gemiddeld 8% meer dan mannen. Vrouwen zijn nu ook het best vertegenwoordigd in de lijst van hoogst-betaalde posities. Deze statistieken baren mannen echt zorgen, in die mate dat Time Magazine zich onlangs afvroeg of er geen quota voor mannen zouden moeten worden ingevoerd opdat mannen niet volledig achterop raken ...

Het verdwijnen van de huisman
Voor vrouwen lijken deze statistieken op het eerste zicht positief. Maar de medaile heeft ook een keerzijde. In tegenstelling tot mannen, nemen vrouwen moeilijk genoegen met een partner die minder succesvol is dan zijzelf. Hoogopgeleide vrouwen raken dan ook moeilijker aan een partner dan lager opgeleide vrouwen. En aan kinderen...

Sommige sociologen, zoals Eva Illouz, denken dat vrouwen er goed aan zouden doen om alternatieve familiemodellen te exploreren, eerder dan pover presterende mannen te tolereren. Want naast het huishouden en de kinderen opvoeden hebben ze ook buitenshuis nog een full-time baan. Zulke alternatieve modellen worden meer en meer een realiteit, ook in Europa. Zo zijn vandaag 37% van alle moeders ongehuwd. Uiteraard zijn veel van deze vrouwen niet vrijwillig in zo’n situatie beland, maar dat de trend die richting uit gaat kan nog amper worden ontkend.

Sociologen zien zelfs een nieuwe pan-Europese trend, vergelijkbaar met het Afro-Amerikaans model van ongetrouwde moeders die bij hun eigen moeder inwonen en full-time werken. De publieke opinie heeft nog altijd medelijden met deze vrouwen. Ten onrechte blijkt. Want Duits onderzoek geeft aan dat vele vrouwen zich gelukkiger voelen zonder man.

Dat mannen als hulpbehoevende softies worden beschouwd is éé zaak, maar het fundamentele probleem van mannen ligt veel dieper.

http://www.express.be/joker/nl/platdujour/waarom-hebben-we-nog-mannen-nodig/162703.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een correcte Zeeman

 

Onze vriend Luc van Balberghe protesteerde schriftelijk bij de directie van de textielwinkels Zeeman over de taaltoestanden in hun filiaal van Tervuren.  Hij kreeg direct per mail onderstaand antwoord :

Geachte heer van Balberghe,

In antwoord op uw melding, het volgende;

Wij kunnen u melden dat er in het filiaal in Tervuren op korte termijn actie wordt ondernomen.
Het gehele verkoopteam zal gewisseld worden en onze reclame-aanduiding zal eveneens worden aangepast.

Vertrouwende u hiermee naar behoren te hebben geïnformeerd en verblijven,

Met vriendelijke groeten,
ZEEMAN
Klantenservice


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geheimzinnigaards van de EU

 

EU-lidstaten en Europese instellingen keuren binnenkort maatregelen goed die de geheimhouding inzake de benoeming van Europese toplui en de activiteiten van de Unie verzekeren. Toegang tot wat openbare informatie zou moeten zijn wordt indien mogelijk nog moeilijker. Dat meldt de EU-Observer.

Als gevolg van de huidige wetgeving - die dateert van 2001 - is het nu al moeilijk om interne documenten van de EU in te kijken. Zo bestaat er bijvoorbeeld geen database van die documenten. De instellingen proberen het openbaar maken van gevoelige informatie te voorkomen. Die regels worden in de nabije toekomst naar alle waarschijnlijkheid verlengd. Toch mag op basis van een interne nota van de Europese Raad, verwacht worden dat toegang tot informatie nog moeilijker wordt.

De definitie van wat men onder een “EU-document” verstaat, zou immers worden uitgebreid, en zowel informele e-mails als documenten over de benoeming van toplui zouden onder die noemer vallen. Er zou ook “speciale beveiliging” komen voor wettelijke documenten.

De nota werd openbaar gemaakt door de NGO ClientEarth. Een advocaat van deze organisatie, Anais Berthier, zei onlangs dat deze nieuwe ruk naar minder transparantie volledig ingaat tegen het Verdrag van Lissabon, dat duidelijk stelt dat beslissingen openbaar moeten worden gemaakt: “Vertrouwelijkheid creëert wantrouwen – als het proces transparanter verloopt worden de beslissingen makkelijker als legitiem ervaren. Maar de Raad en de Commissie willen net zo weinig mogelijk openbare participatie,” zegt ze.

De visie van ClientEarth werd gesteund door meer dan 80 andere NGO’s in een open brief aan Europese instellingen op 10 april. Maar hun gevecht lijkt op voorhand verloren. De EU wordt binnenkort (nog) minder transparant.

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/hoe-van-rompuy-en-de-zijnen-de-democratie-in-europa-stilaan-de-nek-omwringen/166053.htm


16-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trein Luxemburg-Brussel zwaar beschadigd door Brusselse treinjongeren.

 

De incidentjs en kleine feitjes-van-de-dag volgen mekaar in ijltempo op.  Ministerin Turtelbaum (justitie) en haar collega Milquet (binnenlandse dinges)  hollen en draven van de ene vergadering naar de andere om brandjes te blussen, beloftes te doen over extra aanwervingen, stakingsaanzeggingen proberen af te wenden, maar de door velen zo bejubelde multicriminele maatschappij is gestaag in opmars en laat zich niet afremmen door de zwakke figuren van onze regeringen.

Vorige week werd een man doodgebokst, in dezelfde periode werden cipiers in Waalse gevangenissen overmeesterd, afgeslagen en gegijzeld en maandag 16 april werden verschillende wagons van de trein Luxemburg- Brussel door een bende ontwortelde jongeren quasi vernield. 

Maandagavond heeft de spoorwegpolitie 17 jongeren opgepakt die amok maakten in een trein. De trein kwam bijna drie uur te laat in Brussel-Zuid aan. .Dat schrijft Het Nieuwsblad. De jongeren, allemaal uit het Brusselse, kwamen terug van een bezoek aan Walibi. In de trein op de lijn Luxemburg - Brussel-Zuid vernielden ze zitbanken en trokken aan het alarm. Ze vielen ook een vrouw lastig.De treinbestuurder liet de spoorwegpolitie komen. In de omgeving van het station van Etterbeek werden de jongeren van de trein geplukt. Omdat het niet duidelijk was wie voor welke vernieling verantwoordelijk was, werden ze allemaal vrijgelaten. De trein met ongeveer 700 passagiers aan boord kwam door het incident bijna drie uur te laat aan in Brussel-Zuid. Ook 16 andere treinen liepen vertragingen op tot meer dan twee uur. Een aantal reizigers werd daarom gratis per taxi ter bestemming gebracht.

Bron : Brussel Nieuws

Benieuwd wat kwakkelfiguren zoals Jan Jambon hiervan vinden. En wat deze grote politicus voorstelt om te remediëren aan deze uitwassen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De repressie, heruitgevonden door de N-vA

 

Het is vreemd gesteld met een aantal N-vA-ers. Hoe hoger zij zich in de hofkringen rond hun Zonnekoning De Wever bewegen, hoe meer afstand zij nemen van het Vlaams-nationalisme. 

Een partij die als eerste punt in haar programma beweert naar de zelfstandigheid van de Vlaamse staat te streven, begint te beven als er sprake is van Vlaamse eisen die aansturen op de splitsing van het belgische koninkrijk.  Het moet erg schizofreen zijn te leven aan het hof van de Zonnekoning. Bij mij roept dit een onmiskenbare déjà vu op : de Volksunie heeft een identieke metamorfose doorgemaakt.  Na de eerste electorale successen en de doorbraak in het politieke milieu, kwam het er op aan de oorspronkelijke eis voor zelfbestuur zo vlug mogelijk te begraven.  Ik hoor het wijlen Hugo Schiltz nog zeggen : "Wij zijn nationalisten maar we zwijgen erover".  En ik geef met schaamte toe, dat ik hier ben op ingegaan, als de domme, jonge onnozelaar die opkeek naar de grote leider. Ik herinner mij ook nog zeer scherp het moment dat ik Hugo verteld heb, dat wij (mijn vrouw en ik) het Vlaams Blok gingen steunen.  Het was op een middag bij mij thuis en Hugo antwoordde zeer laconiek : "Dan doen jullie zoals veel van mijn vrienden gedaan hebben" ...

Een politieke partij die haar oorspronkelijke doelstelling verlaat, nestelt zich in thema's die andere toehoren en die voorgesteld worden alsof zij  plots belangrijker zijn dan de core business, in dit geval de Republiek Vlaanderen.  Dat is precies wat de N-vA ook doet : liberaler worden dan de Open-VLD, die inderdaad te veel naar links opgeschoven is onder de door de BBI op de voeten gevolgde figuren zoals De Gucht en de Gentse Gilles de la Tourette-patiënt.  Ook al haalt de partij van Dewever enkele liberale vissen op (erg vette zijn het er  trouwens niet) dan zijn dit beslist geen vendelzwaaiers die geïnteresseerd zijn in meer Vlaamse identiteit. Dat soort overlopers hebben geen affiniteit met de Vlaamse Beweging.  De geloofwaardigheid van een Epo van Campenhout, die na een lange blauwe carrière, net zo goed naar de socialisten had kunnen overstappen (zoals zijn bomma, dixit, de slimmerik) is op dat vlak exemplarisch.

Het zal de top van de N-vA worst wezen, dat zelfstandig Vlaanderen : de toegevingen die De Wever tijdens de beruchte regeringsonderhandelingen heeft gedaan, zijn achteraf gretig aangegrepen door de geniale partijvoorzitters van Open-vLD,   CD&v en sp-a zodat Di Rupo en de Franstalige minderheid met hun rooftochten in Vlaanderen verder konden. 

Een partij die beschaamd is om de eerste doelstelling van haar programma te gebruiken als fundament voor verdere politieke beslissingen, is bijzonder slecht geplaatst om de les te spellen aan hen die consequent vasthouden aan de idee van de Republiek Vlaanderen.

Gisteren was de federale fractievoorzitter in de Kamer aan het woord in De Zondag.  Jambon, die in onverdachte tijden nog een lidkaart van het VB op zak had, zet uiteen waarom er nooit met Vlaams Belang zal samengewerkt worden :   "Als we dat in één gemeente zouden doen, krijgen we problemen in andere gemeenten. We zullen dus geen akkoorden sluiten met die partij. Vlaams Belang heeft een vijand gemaakt van één bevolkingsgroep, namelijk van iedereen die de islam aanhangt. En wij geloven niet in dat maatschappelijk beeld".

Voor Jambon een van de raadslieden van de Zonnekoning weegt het uitoefenen van kritiek op een gevaarlijke en vermomde religie meer door dan de gedeelde visie op de belgische staat en de verwezenlijking van de onafhankelijkheid.  Waarom imiteren de N-vA-kamerleden Francken en Smeyers dan om de haverklap VB- voorstellen in verband met migratie, e.d, of vermelden zij overal  : dit geldt niet voor moslims ?

Of heeft de N-vA de realisatie van de Vlaamse Republiek al lang opgegven ?  Ik vrees dat dit laatste dichter bij de waarheid ligt : de N-vA klampt zich wanhopig vast aan de ondemocratische Europese Unie die de belgische staat zou laten verdampen.  Tot hiertoe bestaat er geen enkele aanwijzing dat de nationale lidstaten zich zullen laten uitschakelen in Europa maar de macht die de Commissie bezit groeit met de dag en het democratische toezicht in het EU-parlement is een lachertje, beperkt tot enkele minuten spreektijd zonder wederwoord. Is dat de democratie die de Verandering zal brengen waar de N-vA de kiezers blij mee maakt ? De democratie die in het EU-parlement door Frieda Brepoels belichaamd wordt in de fractie van de linkse Groene kindervriend, Cohn-Bendit ?

Het is al te gemakkelijk zich te verschuilen achter de kritieken op de islam om een partij te weren, zeker wanneer voorbije week nog nadrukkelijk toegegeven werd door de ondervoorzitter van het Brusselse parlement, dat er jarenlang gesjoemeld werd met cijfers en feiten om Vlaams Belang géén gelijk te geven. 

Weet u wat de echte reden van de afwijzing van de N-vA is ?  Uit histerische angst om getroffen te worden door een hernieuwde belgische repressie (zeg maar een cordon, maar het is veel meer), past de N-vA zélf repressiemaatregelen toe op de partij die in principe  het dichtst bij haar staat.

Angst, histerie en een grote smoel : dat zijn de kenmerken van de Verandering die de N-vA te bieden heeft. Bedankt, moe, wij weten wel beter.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 15/16 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Meneer Sanctorum,

U schreef uw bijdrage voor ’t Pallieterke, ’n weekblad dat, vroeger meer dan nu, de slagzin “wat niet al lachend kan gezegd worden is de waarheid niet” hoog in het vaandel voert (of voerde?) U mag dus in genoemd weekblad zeker diverse onderwerpen al lachend aan de man/vrouw brengen. Maar bij enige overdrijving kan dat lacherige wel eens overhellen naar… lachwekkend. 

Zo heb ik persoonlijk geen enkel bezwaar tegen een oranje-blanje-bleuvlag. Misschien is het aan uw aandacht ontsnapt dat, zolang er een Vlaamse beweging bestaat, er steeds verenigingen en (jeugd)bewegingen waren en zijn die de oranje-blanje-bleuvlag, of in de hedendaagse rood-wit-blauwe vorm, samen met de leeuw gekoesterd hebben. U vraagt zich af wat de radicale flamingant wel zou denken van dat oranje-blanje-bleu als nationaal symbool? U kan het misschien eens navragen bij de inrichters van de IJzerwake (waar u voor twee jaar de voortreffelijke en fel toegejuichte gastspreker was)  of bij de actiegroep Voorpost, het VNJ, enz. Of zijn dit slechts zoetwaterflaminganten ?
 
U beweert ook dat de werkgroep Leo Belgicus de Vlaamse cultuur wil laten opgaan in de Noord-Nederlandse, door u ’n beetje populistisch als ‘Hollandse’ omschreven. Ik zie ook dat u hierbij graag focust op het afwijkend taalgebruik in noord en zuid, want wij spreken immers ‘Vlaams’… Met het in Nederland gebruikte Engelse woord ‘jam’ moeten wij kunnen lachen natuurlijk want ons Franse woord confiture… euh confituur is veel echter en zuiverder. Want wij Vlamingen houden niet zoveel van vreemde woorden en zeker niet van Franse. Nee, wij ‘vertalen’ die voornamelijk Franse woorden heel letterlijk en noemen dat dan Vlaams. Wij spreken dan wel Frans maar wel met Vlaamse woorden… 

 In de voorbije jaren werden er op heel wat wegkruisingen rotondes aangelegd. Rotondes??
Wij Vlamingen zeggen toch ‘rond punt’ ? Ja natuurlijk want in het Frans zeggen ze toch ook rond-point  En rijden wij niet eens graag voor ’n dagje naar DE Limburg (LE Limbourg) of naar DE Vlaanders (LES Flandres)? Onze verenigingen maken toch na elk werkjaar ‘n ‘bilan’ op?  In Antwerpen kon de PLACE  verte toch echt niet anders worden vertaald dan door GroenPLAATS? 

Ach meneer Sanctorum, net zoals u kan ik genieten van ’n tas koffie (une tasse de café) maar ik zal ook met genoegen kunnen genieten van ’n kop(je) koffie, met deze laatste omschrijving van het recipiënt met de donkere vloeistof kom ik zelfs in Zuid-Afrika en Namibië terecht…

Ook wil ik u verzekeren dat u niet zal versodemieterd worden bij aankoop van Albert Heyn zijn confituur maar… of u niet zal besodemieterd worden?

Als afsluiter wil ik u meedelen dat zeker niet elke Nederlander ’n Hollander is en zo ook niet wenst genoemd te worden. Zoekt u het maar eens op en kijkt u terzelfdertijd ook maar eens of er geen verschil is tussen Holland, Nederland en ‘de Nederlanden’…
 
Ropie

*****

Open brief aan Jan Jambon

Beste,

Lees eens een islamkritisch boek. Er zijn er meer dan genoeg, ook in het Nederlands.Ik wil niet geloven dat U te lui bent om dat te doen, of te dom om de inhoud ervan niet begrijpen.Islam is de enige nog bestaande oervorm van georganiseerd fascisme. Islam = fascisme.Denk daar eens aan als U nog eens uw mond open doet over de islam op de islamofiele Belgicistische media.

Lucky9

*****

Een optimistische kijk voor Heer Jade

Wou u weten, Jade,  welke senioren er voor kiezen dat de huidige politiek bestendigd blijft ? Ga kijken in de  beveiligede kuststeden, de maandelijks zwaar met zwijggeld betoelaagde chouchou’s van het regime kruipen er samen in hun eerste of tweede verblijf. Sporadisch is er een gekleurde of bruine te bemerken en soms een kopvod, ja aan de vuilkar worden ze toegelaten als ze frans broebelen en waarschijnlijk om de sale flamin te vervangen die de taal van het herrenvolk niet spreekt, de verbrusseling van de kuststreek is daarbij een leuk extraatje voor het b-regime.

Ondertussen start N-vA oa in Antwerpen met thema’s waar Vlaams Belang twintig jaar geleden in een cordon gezet is. Het b-regime dolblij want zo blijven ze weg van de uitverkoop van Vlaanderen op nationaal vlak, weg van de politiek voor grote mensen en tweespalt zaaiend onder de Vlaamse kiezers. En terwijl de Vlamingen bekvechten propt men vanuit brussel Vlaanderen vol met het menselijk afval van de hele wereld om onze structuren te destabiliseren.
Pas als de kassen leeg zijn, als we in een slechte onderhandelingspositie zullen zijn zal een scheiding bespreekbaar zijn met afstand van Vlaams grondgebied. La Belgique sera latine, où elle ne sera pas.Om dit eindoffensief af te ronden moest een partij aan de macht die en koningsgezind is en alles te winnen of liever niets te verliezen heeft. Dus zeker geen Vlaamse partij.

Stradi

*****

Men zegge het voort (nr. 811)

Het opsluiten van personen heeft negatieve gevolgen want 60 tot 80% van de gedetineerden begaan vroeg of laat dezelfde of ergere “misdaden”. Gevangenissen en hun werking kosten veel geld en er is nooit plaats genoeg. De bewaking van gevangenen brengt veel risico’s mee voor de cipiers. We zijn bijna zover dus kunnen we de laatste stap ook nog zetten: schaf het ganse gevangeniswezen af, stuur alle cipiers op brugpensioen, gebruik het vrijgekomen geld voor de benoeming van nog enkele ministers van staat. De lege gevangenissen kunnen dan gerenoveerd worden en daarna dienen om asielzoekers tijdelijk te huisvesten. Natuurlijk zullen er wat meer burgerslachtoffers vallen, maar voor verbeteringen moet men iets overhebben.

Wes Hardin

******

De koning en de olifant

Curieus ! Een lid van een bedreigde mensensoort die jaagt op een lid van een bedreigde diersoort.

Regus Patoff

*****

Waarom zijn partijen zoals ze zijn ?

BDW klopte als een orang-oetang op zijn fel vermagerde borst. Hij gaat de Seefhoek zuiveren van alle ongure elementen. Had hij dan als Antwerps politicus geen idee hoe erg het gesteld is met bepaalde wijken . Ik acht het niet uitgesloten dat hij Angeltjes ontdekt heeft en eindelijk beseft dat het vijf voor twaalf is. Nog een geheime Angeltjesfan, de kleine Decroo, geen afstammeling van een beenhouwer of bakker maar vanaf zijn geboorte de politiekz auigzling aan de borst van mama,die minachtend neerkijkt op den gewone mensch. Plots ontwaakt Sander uit zijn naieve droom en eist zero tolerantie voor het verzopen kalf.

Twintig jaar geleden was dat ook een voorstel, maar van het VB, onmiddellijk aan de schandpaal genageld als racisme, onverdraagzaamheid, demonisering, enz enz. Toegegeven niet iedereen heeft de gave van de politieke toekomstvoorspelling, dat zijn uitzonderingen. Laten we hopen dat ook de naieve puberclub van groen ook eens gaat nadenken,want die dromen nog van een grazigew eide vol boterbloempje en frisse blauwelucht, waar alloch en autoch-tonen hand in hand rondhuppelen. Laten we hopen dat de rode smartlappen terugkeren naar hun oorspronkelijk verworpenen-der-aarde idealisme, maar ik vrees, ze kunnen het graaien niet laten.

René

*****

Jan houdt van de godsdienst van de vrede.

Jan Jambon:  "vriend (geen vijand) van de islam".

In Brasschaat is het inderdaad makkelijker dan in de Seefhoek om tolerant te zijn.Hoe blind kan men evenwel zijn ? Le nouveau Bart-Jan Schiltz est arrivé ! Droevig.

mvg,Cesta Punta

*****

Bedenking

De Braziliaanse politie heeft drie personen uit een sekte opgepakt die het vlees van hun vermoorde slachtoffers verwerkten in noedels. Dat is nu niet bepaald een recept dat ge zult terugvinden in de kookboeken van SOS Piet. Maar voor sommige exemplaren die in de maatschappij rondlopen, zie ik geen verschil met varkens.

René

*****

DE DOMME REDACTIE ?

 't Is niet erg,maar pas er mee op want zo is het bij mij ook begonnen. Met vriendelijke groeten,

Vanwege Daniel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat de arme luizen de crisis bij De Lijn betalen

 

Volgens de Concentragazetten duiken opnieuw de geruchten op dat het gratis openbaar vervoer voor + 65-ers zou afgeschaft worden volgend jaar.

Naast een bijzonder karig pensioen, dat het deel is van vele gepensioneerden uit de privésector en kleine zelfstandigen, wil men het luttele voordeel van gratis reizen per tram of bus voor ouderen afschaffen. De Lijn moet meer inkomsten verwerven, luidt het parool, dus laten we het geld zoeken waar het zich bevindt : bij de gepensioneerden.  Hierbij worden alle 65 +-ers over een zelfde kam geschoren.  Er zijn er die het zich kunnen veroorloven nooit gebruik te maken van het openbaar vervoer, anderen die principieel weigeren op tram of bus te stappen en een derde groep die dankbaar gebruik maakt van het gratis abonnement om het huis uit te gaan. Het is deze laatste groep, die sociaal het zwakste staat die geviseerd wordt en die in de portemonnee mag schieten. Ook al is dat maar met 50 of 35 euri per jaar. 

Het was de voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans, die het reilen en zeilen binnen De Lijn goed kent, aangezien hij er jaren gewerkt heeft, die de voorzet gaf tot deze sympathieke maatregel.  Hij wordt vanzelfsprekend bijgetreden door de N-vA, die er nooit graten in ziet de kleine man vooral klein te houden, maar o wee, als er geraakt wordt aan de centen van de bedrijfsleiders en de grootverdieners, dan moet gans Vlaanderen in rouw rondlopen. De N-vA is niet voor niets een nieuwe liberale partij voor de gearriveerden.

Wij vragen ons af hoe de bollebozen van De Lijn de meer-opbrengsten die er uit de zakken van de kleine gepensioneerden zullen geklopt worden, gaan becijferen, want er bestaat nergens een registratie van de passagiers met een gratis-abonnement.  Deze abo's worden wel automatisch verdeeld en hernieuwd maar wie er al dan niet gebruik van maakt is een onbekend gegeven. 

Wij hebben enkele tarieven die De Lijn hanteert, nagegaan en we vermelden ze terloops, omdat velen het niet precies weten en zonder in detail te gaan op de vele uitzonderingen en afwijkingen.

Een rit met tram of bus, betaald aan de chauffeur kost € 2. In voorverkoop is dit € 1,20 en betaald per SMS beloopt het ticket voor een traject van 1 uur € 1.45.  Een Omnipas abo voor een jaar komt op € 232. En dan zijn er reducties voor ondermeer asielzoekers en leefloners : die reizen een gans jaar voor € 32. De meeste abo's binnen deze categorieën worden betaald door derden, zodat het eigenlijk gratis abonnementen zijn.

Wie ook geniet van de gratis diensten van De Lijn zijn politici, journalisten, oud medewerkers van De Lijn en hun partners. Daar zal niet te veel aan veranderen.

De Lijn die in werkelijkheid niet meer is dan een politieke instelling zal streng optreden tegen de meest kwetsbare groep : de kleine gepensioneerden onder het motto, laat de arme luizen de crisis bij De Lijn betalen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologische voeding : uitslag poll

 

Biologische voeding - Eindstand poll


Koop ik altijd  0 %
Koop ik af en toe  12 %
Koop ik nooit  20 %
Ik kweek mijn eigen groenten  10 %
Bio voeding biedt geen enkele meerwaarde, behalve de prijs  54 %
Bio voeding is gezond én lekker  5 %


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wegens een technisch mankement zijn de lezersreacties van zondag 15 april 2012 verdwenen. Alweer. Waarvoor onze welgemeende verontschuldigingen aan Christina, Ropie, Eddy, Daniël (2 x), René, Stingray e.a. Indien u een copie hebt, kan u ze terug insturen.

De domme redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De multiculturele nachtmerrie van Groot-Brittannië

 

 

    
Verleden jaar werden meer dan 400 kinderen gedwongen in het huwelijk te treden –  daarbij ook een vijfjarig meisje, waarschijnlijk het jongste slachtoffer van deze praktijk.  De statistieken werden door de “Forced Marriage Unit” (FMU) van de Britse regering bekend gemaakt en maken deel uit van een poging om tot een wetsvoorstel te komen, dat gedwongen huwelijken strafbaar moet maken in Engeland, Wales en Noord-Ierland.  In Schotland zijn deze praktijken al langer illegaal. 

De FMU zou over het geheel genomen bij ca. 1.500 gevallen van gedwongen huwelijken advies of ondersteuning gegeven hebben in 2011.  Deskundigen gaan ervan uit dat de overgrote meerderheid van gedwongen huwelijken niet bekend gemaakt wordt. In de meeste gevallen gaat het in G.B. om moslimfamilies afkomstig uit Zuid-Azië, voornamelijk Pakistan, India en Bangladesh.  In vele gevallen worden de moslimkinderen mee naar het buitenland genomen door hun ouders om daar tegen hun wil te trouwen.  Meestal worden gedwongen huwelijken begeleid door randactiviteiten als ontvoering, mishandeling en verkrachting.

Eerste minister David Cameron heeft de praktijk van gedwongen huwelijken vergeleken met hedendaagse slavernij en heeft erop aangedrongen dat men het probleem niet kan negeren omwille van “culturele gevoeligheden”.  Een nieuw wetsontwerp is in de maak waarbij de praktijk buiten de wet wordt gesteld; man verwacht dat deze nieuwe wet eind 2012 in voege zal kunnen treden.

Los daarvan werden meer dan 65.000 vrouwen en meisjes in Engeland en Wales het slachtoffer van genitale verminking en nog eens 24.000 meisjes onder de 15 lopen een hoog risico – aldus een in Londen gevestigde non-profit organisatie “Foundation for Women’s Health Research and Development”.

Genitale verminking komt het meest voor bij moslimimmigranten uit Afrika en het M.O.  Hoewel illegaal volgens een wet uit 2003 met een mogelijk 14 jaar hechtenis, werd nog niemand met succes vervolgd.  Veelal wordt een professionele “besnijder” uit Afrika overgevlogen – een groepsbestelling van verschillende islamitische families – voor een behandeling van prepuberale meisjes.  Voor de prijs moet je het niet laten: slechts £ 40.  Het ziekenfonds moet er niet tussenkomen want: geen verdoving, geen speciale uitrusting, veelal botte messen, scheermesjes of scalpels.  In andere gevallen worden de meisjes naar hun land van oorsprong overgevlogen om daar de behandeling te ondergaan zonder groot risico op ontdekking.

Intussen werden er door de Britse politie in het jaar 2011 meer dan 2.800 zogenoemde eeraanvallen – straffen omwille van veroorzaakte schaamte bij de familie – gerapporteerd.  De cijfers werden verzameld door het “Iranian & Kurdish Women’s Rights Organisation” (IKWRO), een geregistreerde liefdadigheidsinstelling uit Londen, die advies verstrekt aan moslima’s in G.B. die geconfronteerd worden met een gedwongen huwelijk, eergerelateerd geweld, genitale verminking en huiselijk geweld.  Hoewel de statistieken een idee geven, meent de IKWRO dat de werkelijke cijfers vijf maal zo hoog liggen.  Het hoogste aantal eergerelateerde misdaden, met daaronder moord, verminking, mishandeling, ontvoering en aanvallen met zuur, werden genoteerd in Londen, waar het probleem verdubbeld werd tot vijf keer het nationale gemiddelde.

De regering zou vanaf 2013 een einde maken aan het uitbetalen van meerdere sociale uitkeringen aan moslim immigranten voor het beoefenen van bigamie of polygamie.  Tienduizenden moslim immigranten zouden op deze manier aan grotere sociale uitkeringen van de Britse staat geraken.  Hoewel bigamie als een misdrijf beschouwd wordt in G.B., met daaraan verbonden een gevangenisstraf tot 7 jaar, werd de snelle toename van deze meervoudige huwelijken aangewakkerd door het multiculturele beleid dat speciale bijzondere rechten aan moslim immigranten verleende, die eisen dat de sharia weerspiegeld wordt in de Britse wetgeving en het sociale uitkeringsstelsel.  Bovendien erkent G.B. polygame huwelijken indien beide huwelijkspartners woonachtig waren in een land waar deze praktijk als wettelijk beschouwd wordt vooraleer ze naar G.B. emigreerden.  Het rapport toont aan hoe een moslim een tweede, derde of vierde vrouw kan nemen (soms zelfs vijf of meer), bij ieder van hen een onbeperkt aantal kinderen kan verwekken en de Britse belastingbetalers laten opdraaien voor de zorg en onderhoud van zijn gezin(nen).  Door het huisvesten van een reeks vrouwen met daarbij horende kinderen in verschillende woningen, knijpen de moslim immigranten tientallen miljoenen Britse ponden uit de huisvestingskas, die bedoeld waren om sociale woningen te voorzien voor alleenstaande moeders met kinderen.  Hallucinante cijfers: deze moslima’s komen in aanmerking voor een volledige huursubsidie – tot £ 106.000  per jaar in sommige stadsgedeeltes van Londen – en daar bovenop de kinderbijslag per jaar van £ 1.000 voor het eerste kind en bijna £ 700 voor elk volgend kind.

De Britse regering is ook een nieuwe wet aan het ontwerpen, die ervoor moet zorgen dat de niet wetende consument onbewust halal vlees zal aanschaffen.  Deze wet moet voorkomen dat scholen, ziekenhuizen, cafés en sportlocaties stiekem halalvlees aanbieden.  Deze wijziging zal zeker door de dierenrechtenactivisten en vele anderen verwelkomd worden, die de rituele slachting van dieren – onverdoofd met een haal van een mes over de keel – als wreedaardig beschouwen.  Volgens een onderzoek van de Daily Mail in september 2010 bleek dat grote supermarktketens, fast-food restaurants en zelfs een aantal ziekenhuizen halal voeding serveren zonder dat de klant daarvan op de hoogte gebracht werd.

Intussen weigerde de BBC – een hoofdrolspeler bij het promoten van de multicultuur in G.B. – een toneelstuk uit te zenden over de bedreiging van de vrije meningsuiting door de islam.  Mark Thompson, algemeen directeur van de BBC, wil niet weten van het National Theatre’s  “Can we talk about this?” , dat de multiculturele samenleving onder de loep neemt.

Volgens Thompson is er “een groeiende zenuwachtigheid rond de discussie omtrent de islam”.  En omdat de moslims een religieuze minderheid vormen in G.B. moet hun religie een andere benadering krijgen dan andere – meer gevestigde – groepen.  In 2005 gaf Thomson aan BBC 2 de instructie de antichristelijke musical “Jerry Springer: The Opera” uit te zenden, een musical die Jezus Christus bespotte door hem als een homo voor te stellen.  Minstens 45.000 kijkers protesteerden bij de BBC over de uitzending, die naar schatting 8.000 obsceniteiten bevatte.  Volgens een waarnemer zou “deze show nooit het daglicht gezien hebben mocht Mohammed of Vishnu geridiculiseerd of als homo neergezet geworden zijn”. 

Vertaling en bewerking : Floriaan Terbeke

Bron: Soeren Kern, Gatestone Institute

Meer dan 400 gedwongen huwelijken van kinderen, de jongste is een vijfjarig meisje

Ca. 1.500 gedwongen huwelijken in 2011 – de overgrote meerderheid der gevallen blijft onbekend

Meer dan 65.000 slachtoffers van genitale verminking – daar bovenop lopen ca. 24.000 meisjes gevaar

2.800 gerapporteerde gevallen van eergerelateerde geweld – in realiteit waarschijnlijk 5 maal hoger

Tienduizenden moslims incasseren bijstand voor bigamie of polygamie

Halalvlees wordt stiekem verkocht aan onbewuste consument

BBC, de Britse 0000-zender, promoot islam


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 811)

 

Er gaat geen dag meer voorbij of we lezen in onze kranten  dat de zogenaamde diensten die de overheid voor haar burgers organiseert slechter en slechter worden en dit niettegenstaande deze zelfde diensten jaar na jaar meer en meer belastinggelden opeisen.

Treinen kunnen blijkbaar niet meer zo stipt rijden als pakweg vijftig jaar geleden. Spijts allerlei nieuwe regeltjes zoals de afmetingen die brievenbussen of omslagen verplicht moeten hebben komen onze brieven later aan als een halve eeuw geleden. Bovendien is het aantal lichtingen sterk verminderd en de dagen waarop geen brieven in onze bussen meer worden gestoken verhoogd.

Een totaal ander soort "dienst" van de overheid, namelijk het vasthouden van gevangenen, is een volledige klucht aan het worden. Daar waar circa een halve eeuw geleden het ontsnappen van enkele gevangenen frontpaginanieuws zou geweest zijn, moet men vandaag vaststellen dat dergelijke onbegrijpelijke toestanden bijna in de reeks "faits divers" worden behandeld.

De enige reden waarom vele overheidsdiensten meer en meer ondiensten aan het worden zijn, moeten we zoeken bij de wijze waarop men vandaag ontstane problemen wil oplossen. Tot vervelens toe hebben we geschreven dat men de oorzaken van al die negatieve evoluties moet oplossen in plaats van zich met het oplossen van de gevolgen bezig te houden.

Indien wij morgen de verantwoordelijkheid zouden hebben over een gevangenis, kunnen we ons niet voorstellen dat er bij ons één enkele gevangene zou  gaan lopen. We zouden er voor zorgen dat een gevangene nooit in het bezit zou komen van een gsm, wapens of drugs. We kunnen niet inzien dat cipiers over de sleutels van de toegangspoorten van de gevangenis zouden kunnen beschikken enz. Tijdens de zoveelste ontsnapping van de gangster David Manella enkele dagen geleden in Aarlen werd de toegangspoort door een gegijzelde cipier geopend.

Maar wanneer men gevangenen de mogelijkheid geeft om met vele andere gevangenen dagelijks te kunnen praten, hen laat gaan wandelen of fitnessen en andere onbegrijpelijke vormen van tijdverdrijf mogelijk maakt, is het niet te verwonderen dat de overheid er alles aan doet om hen alle kansen te geven te ontsnappen of om zich in de misdaad te bekwamen door contacten met andere misdadigers mogelijk te maken.

Nog méér cipiers zal geen enkel soelaas brengen. Hogere muren optrekken rond de wandelplaats of dure netten aanbrengen om de landing van helikopters te verhinderen enz. zijn  totaal nutteloze uitgaven en voorbeelden van het verbrassen van onze belastinggelden.

Hou een gevangene in de cel van de eerste tot de laatste dag van zijn straf. Stop alle nutteloos en vreselijk duur gepamper. We staan op het punt te moeten vaststellen dat gevangenen in ons land per dag méér gaan kosten aan de belastingbetaler dan onze ouders die op rust zijn en die hun hele leven hard hebben gewerkt zonder ooit iemand iets in de weg gelegd te hebben. Een land dat per dag méér uitgeeft voor zijn misdadigers dan voor op rust zijnde en onbemiddelde inwoners is het niet waard een respectvolle natie genoemd te worden.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!