Angeltjes
19-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De electorale *surprises* op de Gentse N-vA lijst

 

Voor enkele maanden stelde de 0000-reporter Siegfried Bracke, de Gentenaars een grote verrassing in het vooruitzicht. De lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zou een eminent Gents wit konijn bevatten.  Onmiddellijk kwam de geruchtenmolen op gang en zelfs de naam van de tjeef Tony van Parijs werd genoemd, gezien de interne wrijvingen bij de CD&V.

Gisteren werd eindelijk het bevrijdende woord gelost door de loge-intrigant Bracke : de N-vA komt op de proppen met een gepensioneerde vishandelaar  van 74 en een Turks zaakvoerder van een reisbureau uit de Sleepstraat.

Over een anti-climax gesproken, dat is er een.

De 74-jarige Guido Meersschaut, tot dit jaar vishandelaar in een Ledebergse familiezaak die teruggaat tot 1846, is een "oude Gentenaar". Atik Özer een "nieuwe Gentenaar", grapte Bracke bij aanvang van de voorstelling.  Wie in de gratie wil vallen bij De Wever moet grapjes verkopen, maar uiteraard van een lager niveau dan die van de voorzitter. Meersschaut krijgt plaats zes. De 46-jarige Atik Özer, 23 jaar in het land en getrouwd met een Vlaamse uit Assenede, stond in 1994 al eens op de CD&V-lijst en haalde toen ruim 800 voorkeursstemmen. Zijn hoge plaats op de N-VA-lijst (nummer drie) is volgens Bracke het resultaat van de vele contacten die N-VA heeft met de Turkse gemeenschap.

Siegfried Bracke trekt uiteraard de N-VA-lijst in Gent, gevolgd door senatrice Elke Sleurs op twee. Op vier staat Karlijn Deene en op vijf huidig gemeenteraadslid Isabelle De Clercq (ex-LDD). Professor Matthias Storme, Kamerlid Peter Dedecker en gemeenteraadslid en gemeenschapssenator Helga Stevens duwen de lijst.

Eindelijk heeft de N-vA dan toch eens een vis gevangen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 19 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dikke Bart, dikke leugen

De vette vis waar  dikken Bart op doelde in 2006, was dus in feite een dikke leugen,want mocht de gelegenheid zich voordoen om de droom van vele Vlamingen waar te maken, dan zou Bart dat niet doen, omdat hij geen samenwerking wil met Vlaams Belang.

Wie gelooft die man nog en wie geeft aan zulke hypocriet nog zijn stem ? Inderdaad NEP is en blijft NEP en kan nooit met het origineel vergeleken worden.

Sophie DW

*****

Olifant

Er is beroering ontstaan doordat de spaanse opperparasiet een olifant heeft omgelegd. Dom Carlosken toch ! Wij hebben een opperparasiet gehad die 7 a 10 miljoen negers aan een korstondig leven heeft geholpen, waarbij het gebruik van een kogel verboden was wegens te duur, en hij is er multimiljardair bij geworden .En die spaanse bonobo gaat daar duizenden euri neertellen om een olifant af te knallen, terwijk zijn volk in de grootste miserie verkeert. 

Victor L.

*****

Meldpunt.

Geachte redactie,

In navolging van het V.B. lanceren de tjeven (uit jaloezie) bij monde van Joke Schouvliege nu ook een "meldpunt" voor de invasie met de daarbijhorende overlast van buitenlandse planten en diersoorten die hier op weinig of geen weerstand kunnen rekenen en een reële bedreiging vormen voor het verdere bestaan van onze inlandse soort.

Dat het hier geen kattepis betreft, mag worden afgeleid uit het bewezen feit dat de huidige schade die reeds is toegebracht door de "intruders" op een slordige één miljard euri p/jaar geraamd wordt. In dit bedrag zit niet alleen het opsporen en verwijderen van deze gevaarlijke soorten maar ook de kosten aan de ziekteverzekering die deze indringers veroorzaken door hun aanwezigheid.

Voor het gemak van de inlandse soort om hun natuurlijke vijand beter te herkennen, worden er door de diensten van Schouwvliege &co volgende overlastsoorten vermeld. Bij de planten zijn dat o.a. Wiet-Marihuana-opium-cocaîne en heroîne. Bij de diersoorten gaat het in de eerste plaats om de Arabische woestijnbloedzuiger en baardapen waarbij de Marokkaanse bidsprinkhaan de spits afbijt.  Uit het verre Aziê wordt attentie gevraagd voor de sluwe "selfbomb" kameleon, een meester in het zich vermommen en veranderen van outfit. Uit het nabijere Oostblok is het oppassen geblazen voor de aanwas van de Roma made, een wormensoort die zelfs een groot gevaar vormt voor de vette vissen in de NV-A vijvers.

Verder zijn er nog de crimi-meelworm, de gevaarlijke metro-luis en de lijn-agressor. Deze laatste zorgt jaarlijks voor een miljoenenschade aan de infrastructuur van dit openbaar vervoer.

 Eindelijk dus ook eens een weldenkend (afgekeken!) initiatief van een poco partij die eerder bekend staat om haar inschikkelijkheid als het op behoud aankomt.  Het is nu echter nog even afwachten of het gekende links georiënteerde centrum voor multi kruisbestuiving en hevig voorstander van de diversiteit  geen klacht gaat indienen bij de RVS èn bij het hof voor de rechten van zelfs gevaarlijke fauna en flora.

mvg - Senior

*****

Roze balletten in het Turks leger

Geachte Redactie,

Met een zekere tegenzin, (vermits ik tegen de schenen van de heer Florian dan moet trappen) vermeld ik toch dat het er bij het Turkse leger niet ànders aan toe gaat dan... eertijds in het ABL.

Ten tijde dat alle jonge mannen vanaf hun 18e een brief kregen om zich op een bepaalde dag te melden in het "Klein Kasteeltje" om dan 3 dagen-lang gepest te worden met allerlei testen, kende men ook al +- dezelfde methodes.  Alle jonge mannen moesten, VERPLICHT, lid worden van het "Armée (belge - belgisch) Leger", behalve... Zeevissers, mijnwerkers, arbeiders in de "zware industrie" (staalnijverheid) en homo's.

Hogeschoolstudenten kregen uitstel tot nà hun studies. Méér dan 95 % van de jongeren die TOCH "moesten gaan", verlangden niks liever dan zo vlug mogelijk door die zure appel te bijten vermits het TOEN bijna niet mogelijk was om VAST WERK te vinden indien men zijn plicht niet volbracht had "in dienst van Vorst & Vaderland".

Voor degenen die niet happig waren om "soldaatje te spelen" bestond er wel een mogelijkheid om het niet te moeten vervullen: verklaren dat ze homofiel waren. (en volhouden ondanks de vele minachtende beoordelingen & testen)Ongetwijfeld, maar moeilijk nog te bewijzen, zullen er ook toén wel "fils à papa" geweest zijn die de dans ontsprongen via "bakshisj" ofwel ons-kent-ons (tenzij zij wilden officier worden; wat al een eer op zichzelf was).

Victor van Vosselaer

*****

Misdaad in Antwerpen stijgt slechts met 5%

Het feit dat die stijging SLECHTS 5% bedraagt wordt, uiteraard, verklaard door het feit dat VELE feiten niet worden geregistreerd. Zo vermoed ik dat ongeveer ALLE feiten gepleegd door minderjarige criminele parasieten NIET in deze statistieken zijn opgenomen. ONDERMEER.

Fred

*****

Moslims zijn als muggen

Zoemend komen ze je kamer binnen en als je die ene niet verjaagt, dan komen er meerdere andere bloed zuigen en gif spuiten, zodat je de dag nadien volstaat met bobbels en jeuk. Er komen er op den duur te veel om te verjagen.

Zo is het ook met de moslims begonnen, eerst kwam er 1 en hij werd niet verdreven, dan kwamen anderen die profiteerden van onze menslievendheid, maar zij komen onze sociale kas leegzuigen. 

Moslimmers aanvaarden geen andere godsdiensten en ook geen ongeloof, ze dringen zich op aan de mensen met hun barbaarse cultuur. Wij moeten alles slikken wat zij over ons denken, spreken en schrijven, ze worden hierbij beschermd door geestesgestoorde politici en dito burgers. De politici zien het gevaar wel, maar ze zijn bang om hun status te verliezen. Ze vergeten echter dat als de islam aan de macht is, dat zij ook niet gespaard zullen blijven van hun barbaarse denkwijze. Ik vind het spijtig dat gans het proces van Anders Behring Breivik niet wordt uitgezonden, zo zie je maar hoe hypocriet de politici zijn, alleen positief geluid van de moslim mogen we horen, maar niet over de invasie dat ze nu plegen. Nergens wordt mijn reacties in de media opgenomen, de waarheid moet verdoken worden. Is dit uit schaamte dat de politici en de media vroeger te veel stroop aan de kont van allah hadden gesmeerd en nu geen gezichtsverlies willen lijden? De islamisatie moet gestopt worden, niet morgen, maar NU!

Stef De Witte

Nvdr Angeltjes : Uit uw reactie hebben wij enkele passages geschrapt ivm Breivik die de zaak van de islamkritische Westerlingen zeer veel schade heeft toegebracht. Voor dergelijke daad van misselijk geweld bestaat bij Angeltjes geen enkel begrip. U kan zich beroepen op de vrijheid van meningsuiting, maar u bent het niet die geviseerd wordt als het Spionnencentrum zal optreden, maar wel de verantwoordelijke voor deze blog. Wij hebben in het verleden al waarschuwingen gekregen. Vandaar, met lichte tegenzin, dat wij gecensureerd hebben. Verder zijn wij het volkomen met u eens, dat de islam niet thuishoort in Europa.

*****

Donker Europa komt in beeld.

Men kan geen (digitale) krant of TV zender meer lezen resp. opzetten of we worden om de oren geslagen met crisis gevolgd door crisis met daar bovenop nogmaals crisis, het gaat de Europese bevolking straatarm maken, het gaat een enorm geweld en criminaliteit veroorzaken, kijk maar naar het gigantisch stijgend aantal inbraken en overvallen want iedereen wil zijn status behouden, en wat doet het politiek gespuis en dan vooral die ordinaire bende in die EU instelling? Ze veroorzaken nog meer ellende en miserie, als men dan ook nog de capriolen van Guy de la Tourette erbij neemt dan is de huisdokter echt nodig.

Iedereen weet waar de oorzaak van alle ellende mee begonnen is nl. de massa vreemdelingen, als we dat kostenplaatje dat gemaakt wordt voor die vreemdelingen in Europa bij mekaar leggen en bekend maken dan is er oorlog want dat plaatje loopt in de honderden miljarden, allemaal kosten die gemaakt worden om die vreemdelingen maar als kiesvee te behouden. Laten we nu eens beginnen met een einde te maken aan het verknoeien van belastingsgelden aan die vreemdelingen, dat mensen hun land verlaten uit bepaald oogpunt of oorzaak is hun recht maar daar moeten wij niet voor opdraaien, willen ze dat comfort dat wij hebben en waarvoor wij gewerkt hebben dan werken ze er ook maar voor, is er geen werk, sorry, vertrekken geblazen, dat zal de enige oplossing gaan zijn voor héél Europa.Niemand kan mij verplichten solidair te zijn met eender wie, dat bepaal ikzelf met wie ik solidair wil zijn en met mensen die totaal geen respect noch interesse hebben in onze normen en waarden, wetten, taal, grondgebied en cultuur daar kan en zal ik nooit solidair mee zijn, als die dan ook nog een achterlijke barbaarse cultuur hier willen binnensleuren tegen onze wil in dan ontstaat er een enorme afkeer voor iets wat wij nooit voor iemand hadden in het verleden.

Iedereen weet intussen wel dat ik een enorme afkeer heb voor eender welke vorm van geweld maar als het gepleegde geweld gaat overheersen dan moet een mens zich verdedigen en dat kan nu eenmaal niet met lief te zijn.

Jean

*****

Iedereen Inbegrepen,

{ argo, dexia, acw, belfius, gemeentekrediet, miljarden naar het zuiden, 5 minuten politieke moed, miljarden naar Parijs, cash, inbev, kassa-kassa, wouter de tjeef, kaaiman-eilanden, acv } 
 
Graag gedaan!

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU, neem maatregelen tegen de afschuwelijke genocide tegen Boeren in Zuid-Afrika

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt De Wever lijstaanvoerder in Antwerpen of niet ?

 

Laat me onmiddellijk zeggen, dat De Wever nog nooit op goede punten heeft kunnen rekenen bij Angeltjes. Wj moeten die man met zijn praatjes niet. Hij gebruikt het Vlaams-nationalisme of de Vlaamsgezindheid om zijn eigen politiek project te ontwikkelen. En vele brave Vlamingen laten zich verleiden door de grapjes, de lichte zelfspot en de soms harde uithalen van een complex iemand die hoofdzakelijk uit is op macht en die helaas zichzelf voortdurend overschat. Het zijn sterke benen die de weelde van het succes kunnen dragen en dat spreekwoord is zeker van toepassing op de president van de N-vA.

Over enkele dagen zullen we weten of hij in zijn geboortestad Antwerpen de handschoen zal durven opnemen om als lijstaanvoerder van zijn partijvoor de burgemeesterssjerp te gaan. Dat wil tegelijk zeggen om na bijna 80 jaar een einde te maken aan een onafgebroken rij rode burgemeesters, met een korte onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Uit menige gesprekken die wij her en der voeren, staat het voor zeer veel Sinjoren vast, dat De Wever zijn N-vA zal aanvoeren in oktober. Hij heeft trouwens in alle districten vergaderingen belegd die veel volk lokten en vorige week waagde hij zich zelfs in de Seefhoek, vermoedelijk voor een van de eerste keren van zijn leven. Het is echter duidelijk dat deze afstandelijke man niet de taal van het volk spreekt, die rol ligt hem niet. Hij kan enkel staande blijven als hij zijn gesprekspartners of toehoorders kan overbluffen en bewondering weet  af te dwingen. Dat is het politieke parcours dat hij volgt en dat hem ligt : deze vlotte prater, redenaar en polemisch ingestelde man is enkel in staat te schitteren op  Bart de Weverpad  en wie met hem mee wil, mag absoluut niet afwijken van dat De Weverpad.

Dat alles neemt niet weg dat de verwachtingen bij velen in Antwerpen zeer hoog gespannen zijn. Niet zozeer voor de N-vA, maar wel voor zijn leider.  Een van de grootste handicaps van de partij, zoals we dit reeds meermaals vastgesteld hebben, is de afwezigheid van markante persoonlijkheden die de lijst mee kunnen omhoog stuwen.  De Wever is momenteel het enige gemeenteraadslid en in het OCMW is de N-vA vertegenwoordigd door Luk Lemmens, een minzaam oud VU-er die zijn sporen verdiend heeft. Al de rest wat komen moet, is nieuw.  Op uitzondering van Van Campenhout, maar daar zwijgen we liever over.  Rond Advocaat Vic van Aelst die zichzelf anderhalfjaar geleden met veel bombarie tot de N-vA bekende, is het stil geworden.  Van Aelst, ook een ex-VU-er, heeft enkele straffe Vlaams-nationale uitspraken gedaan, ondermeer  een vrij ongenuanceerd voorstel om Franse lessen af te schaffen in het Vlaams onderwijs, en de kliek rond Liesbeth Homans heeft een zware allergie opgevat voor deze flamingant met zijn quasi Vlaams Belang dialectiek. Homans, Her Masters Voice, is verantwoordelijk voor de lijstsamenstelling, maar dat is natuurlijk een lachertje van de bijna Slimste Mens.

Linkis of rechts zal misschien nog een witte merel duiken om de lijst enigszins op te smukken maar alle ogen zijn gefocust op de voorzitter. Hij heeft zichzelf in die positie gewrongen door lang, zeer lang te wachten om zijn beslissing kenbaar te maken. Mocht hij aankondigen enkel de lijst te duwen, dan zal dit voor velen een grote ontgoocheling betekenen en Janssens kan een rondedans uitvoeren (als hij hersteld is van zijn hernia-operatie).

Wij gaan er van uit dat De Wever zijn verantwoordelijkheid zal opnemen in zijn geboortestead. Maar wat dan ? 

Peilingen over het volledige Vlaamse grondgebied kennen aan de N-VA zeer hoge percentages toe, laat ons zeggen tussen 33 en 38%. In Antwerpen alleen zal dit vermoedelijk rond en vooraan de 40% bereiken, als de huidige trend niet onderbroken wordt en er niet te veel affaires uitlekken.  Welke coalitie zal er gesmeed worden met deze grote groep neofieten, van wie een overdonderende meerderheid geen enkele bestuurservaring of gewoon nog maar politieke ervaring bezit ?  De koppige en hooghartige afwijzing van Vlaams Belang is o.i. een onomkeerbaar feit, daar moet niet langer over gespeculeerd worden. Blijft enkel Groen met de bipatride Meyrem Almaci en Open-VLD met Annemie Turtelbaum die uiteraard voor de federale regeing zal kiezen.  De kans dat er met een van beide partijen een numerieke meerderheid behaald kan worden, lijkt ons gering. Zodat enkel de lijst van Janssens met de christen-democraten in aanmerking komt. Als beloftevolle verandering kan dit tellen.

Zal De Wever zijn positie als mogelijk grootste partij afstaan aan de socialisten, zoals hij het ook deed met de vorming van de federale regering en de job die hem toekwam als grootste fractie aanbood aan Elio di Rupo ?  Is De Wever bang van politieke verantwoordelijkheid ? 

Tenslotte wat gaat hij met zijn N-vA aanrichten in 2014 ?  Zou hij dan als mogelijk burgemeester van Vlaanderens grootste stad een gooi doen naar een nieuwe maar nog grotere zege bij de federale verkiezingen ?  En dientengevolge Antwerpen in de steek laten ? 

Het zijn vragen die wij ons mogen stellen, het zijn dilemma's die de voorzitter van de N-vA moet oplossen.  De tijd van de frequente humoristische televisie-mopjes is afgelopen. De Wever is een bastaard uit de Woestijnvisfamilie.  Geen verloren zoon, neen, een miskweek als u ons deze  figuurlijke uitspraak toelaat. Hij heeft zich bediend met zijn onmiskenbare talenten van de springplank die de linkse televisiemakers hem aangeboden hebben, hij heeft zich tegenover de kiezers bediend van het Vlaams-nationalisme en de Vlaamsgezindheid bij velen en hij heeft zich bediend van de kennis die in zijn politieke omgeving aanwezig is. Maar hij heeft vooral zichzelf bediend en uiteraard de velen die een mandaat in de wacht hebben gesleept. Maar hoe zijn wij, de burgers, bediend door deze  politicus ?

De n-vA is aanwezig in de Vlaamse regering met twee ministers, die geen van beiden uitblinken door opvallende talenten. Dit is een zeer vriendelijke vaststelling. We vragen ons af welke invloeden de N-vA uitoefent in de Vlaamse Gemeenschap ?  Op welke manier ervaren wij als Vlaamse burgers dat dit een regering is met Vlaams-nationalisten ? Zeg het eens, gecahe lezers, maak ons blij.

En als De Wever in Antwerpen zal deelnemen aan de verkiezingen om de socialisten in het schepencollege te houden, dan hopen wij dat vele Antwerpenaren opnieuw hun vertrouwen zullen geven aan de oppositie die het opneemt voor de gewone Antwerpse Vlamingen die vreemdelingen in eigen stad zijn geworden.

Ray

Lijst Antwerpse burgemeesters sedert 1933

01-01-1933 - 06-12-1940: Camille Huysmans, socialist
07-12-1940 - 27-01-1944: Leo Delwaide, waarnemend, christendemocraat
27-01-1944 - 04-09-1944: Jan Timmermans, waarnemend, Vlaams-nationalist
04-09-1944 - 12-09-1944: Emile Van Put, waarnemend, christendemocraat
12-09-1944 - 02-08-1946: Camille Huysmans, socialist
02-08-1946 - 11-04-1947: Willem Eekelers, waarnemend, socialist
01-01-1947 - 25-07-1976: Lode Craeybeckx, socialist
25-07-1976 - 06-09-1976: Leo Delwaide, waarnemend, christendemocraat
06-09-1976 - 31-12-1976: Frans Detiège, socialist
01-01-1977 - 31-12-1982: Mathilde Schroyens, socialiste
01-01-1983 - 31-12-1994: Bob Cools, socialist
01-01-1995 - 09-07-2003: Leona Detiège, socialiste
10-07-2003 - heden: Patrick Janssens, socialist


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran : zang en dans verboden in kleuterscholen

 

In Iran gaat het van kwaad naar erger: zelfs de kinderopvang en kleutertuinen ontsnappen er niet aan, want “opvoeding moet volgens de islamitische waarden en normen gebeuren”.  Immorele strekkingen zijn uit den bozen.  Het is voor de beleidsmakers hoogste prioriteit dat opvoedkundige programma’s onder controle van en in lijn met “islamitische en sharia principes” lopen.  Ze zijn ontgoocheld dat er nog altijd kinderopvangplaatsen bestaan, die dans en zang in hun programma opnemen en men wil dat daar paal en perk aan gesteld wordt.  Er zal streng worden opgetreden tegen de euveldaders: waar de wil van de ayatollahs overtreden wordt, zal de opvang gesloten worden. 

Het ministerie van onderwijs heeft bovendien medegedeeld dat in de toekomst gemengde kleutertuinen zullen verboden worden – er wordt slechts bij uitzondering gemengde opvang toegestaan, waar het om ruimtelijke redenen niet anders kan.  Kleutertuindeelname is niet verplicht: het wordt aangeboden aan vier- en vijfjarigen als voorbereiding op het lager onderwijs.  Logisch dat er met de scheiding van de geslachten zo vroeg mogelijk begonnen wordt.  De kindjes zullen heel hun verder leven ermee geconfronteerd worden.

Voor wie het vergeten zou zijn: Iran maakte ooit deel uit van Perzië, een van de bakermatten van onze beschaving. 

Tot de Arabische verovering het land naar de islamitische bevrijding voerde.  Iran betekent trouwens “het land van de Ariërs”. 

 Floriaan Terbeke

 Bron: Mohabatnews - Hieronder een fragtment uit de tekenfilm Persepolis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Spaanse keuning vindt navolging

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De twee gezichten van de N-vA

 

Federaal parlementslid en N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts stelde enkele weken geleden in de pers dat hij nooit begrepen heeft waarom de regering-Verhofstadt in 2004 besliste om lokaal stemrecht te geven aan vreemdelingen van buiten de EU die al vijf jaar legaal in ons land verblijven.

Vandaag stelt Vlaams Belang vast dat N-VA-minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois de voorbije weken aan alle Vlaamse gemeente- en districtsbesturen een schrijven  heeft gericht waarbij hij  “alle niet-Belgen die hiervoor in aanmerking komen” wil  “aanmoedigen om hun stem uit te brengen”. Hij heeft hiertoe een laagdrempelige folder laten opstellen die de niet-Belgen dient te informeren over hun stemrecht en waarbij de lokale besturen wordt gevraagd om “deze zoveel mogelijk te verspreiden bij niet-Belgen.”
 
Dit alles staat in schril contrast met de federale oppositietaal  van de N-VA waarbij recent nog bleek dat de N-VA via een wetsvoorstel van Kamerlid Theo Francken de dubbele nationaliteit wil afschaffen waarbij de Belgische nationaliteit een doelbewuste keuze zou moeten worden. Hoe valt deze opstelling  te rijmen met het aanmoedigen door Minister Bourgeois van de deelname van niet-Belgen aan de lokale verkiezingen ?
 
De spreidstand van de N-VA wordt alsmaar pijnlijker. De N-VA blaast koud en warm over het vreemdelingenstemrecht. Terwijl de N-VA als federale oppositiepartij het vreemdelingenstemrecht – terecht – aanvalt en wil afschaffen moedigt Minister Bourgeois het vreemdelingenstemrecht aan. De hypocrisie bij de N-VA kent geen grenzen meer…


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

Justitie is in ons apenland doodziek en totaal onbetrouwbaar geworden.

We krijgen koude rillingen wanneer we lezen dat misdadigers ongestraft blijven omdat hun advocaten "procedure fouten" hebben kunnen vinden die niets maar dan ook niets te maken hebben met de gepleegde feiten maar alleen een modespeeltje zijn geworden om criminelen ongestraft te laten en hun misdadige weg te laten verder zetten. Dat magistraten dat spel meespelen is ongehoord en verwerpelijk. Magistraten moeten oordelen over de werkelijke gepleegde feiten en in geweten vonnissen vellen. Nemen we nu als voorbeeld een arrest dat gisteren in verschillende kranten werd behandeld.

Het gaat over een 34 jarige politieagent uit Zepperen bij Sint-Truiden. Deze man heeft duidelijk zijn roeping van gangster gemist en kwam aan de overzijde, bij de politie terecht. Dit nam niet weg dat hij zijn roeping bleef volgen en zich begon te bekwamen in het vak van afperser.

Als geboren lafaard tracht deze "politieman" misbruik te maken van een wanhopige vader waarvan de 24 jarige dochter was verdwenen. En onze criminele agent wou onmiddellijk in de hoogste afdeling starten en vroeg niet minder dan 200.000 Euro om te helpen bij het verstrekken van informatie die tot het leiden van een doorbraak in die verdwijningszaak kon zorgen. Als de radeloze vader er derden zou bij betrekken zal de kans om zijn dochter ooit terug te zien verkleinen. Omdat de vader niet snel blijkt toe te happen laat onze afperser het gevraagde bedrag zakken tot 100.000 euro. Uiteindelijk verkiest de vader de overheid in te lichten en gaan de poppen aan het dansen.

Belangrijk detail om de schandalig slecht werkende rechtspraak in ons land duidelijk te maken is dat de feiten dateren van 2004.

De criminele agent werd tot 6 maanden effectief veroordeeld door de strafrechter van Hasselt in 2006. Maar hij ging in beroep en zoals normaal te verwachten was werd het eerste vonnis bevestigd. Maar de gangster, een betere naam past hier niet, heeft het geluk dat hij als advocaat Emmanuel Jacubowitz heeft. Deze heeft het lef om de federale politie zelf aan te vallen op basis van het feit dat de man verhoord werd door politiedirecteur Olivier Libois die destijds nog niet over het voorziene tweetaligheidsattest beschikte dat hij inmiddels wel heeft behaald. En daarom besliste de duur betaalde leden van onze Raad van State nu in 2012 dat al die vorige processen ongeldig waren en de bewezen misdadiger nu feitelijk terug door de politiediensten zou moeten in dienst genomen worden. Wij zouden het als belastingsbetaler die al die processen mee heeft moeten betalen; die de fortuinen die de Raad van State jaarlijks kost mee moet ophoesten willen uitschreeuwen hoe woest we zijn. We vinden het gewoon schandalig dat dergelijke gebeurtenissen in ons land kunnen plaatsgrijpen.

Trouwens is de zaak na liefst ACHT JAAR nu nog niet van de baan. De federale politie heeft nu een nieuw tuchtonderzoek tegen de crimineel gestart en de man voorlopig geschorst. Welke bedragen die gangster sinds 2004 nog heeft ontvangen en nu nog ontvangt is onduidelijk maar op zich zelf een nieuwe schande. Bovendien heeft onze krachtpatser van advocaat reeds aangekondigd dat indien zijn klant een sanctie zou krijgen hij opnieuw naar de Raad van State zal trekken. Dergelijke voorbeelden moeten het duidelijk maken dat we in ons land nog moeilijk van democratie kunnen spreken. We leven meer en meer in een soort chaotische staat die op zijn laatste benen aan het lopen is.  BAH ! Duizendmaal BAH !

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of vrouwen met volledige lichaamsbedekking of met een gezichtsbedekking naar het strand mogen gaan.

Van één der invloedrijkste islamexperten en geleerden, Dr. Yusuf al-Qaradawi, voorzitter van de Internationale Unie van Moslimgeleerden en tevens voorzitter van de “Europese Raad voor Fatwa’s en Onderzoek” (ECFR)

Dr. Yusuf al-Qaradawi roept moslima’s met gelaatsbedekking en praktiserende moslims op naar het strand te gaan en daar het vrijdagsgebed te houden.  Hij legde er de nadruk op dat “religieuze mensen (praktiserende moslims) ook (zoals niet religieuze moslims) naar het strand mogen trekken om daar van de zomer te genieten.  Het is immers een legitiem recht van elke mens “te genieten van het leven en de schoonheid van de natuur”.  Religieuze mensen mogen daarvan niet uitgesloten worden. 

En hij geeft nog mee ter verduidelijking: de reden dat praktiserende moslims en moslima’s naar het strand moeten gaan is niet uitsluitend om van de natuur te genieten maar vooral “om de aanwezigheid van praktiserende moslims en moslima’s en hun gebeden aldaar als teken van de heropstanding van de islam” aan te tonen.

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


18-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een rustpauze

 

 

Wij lassen een rustpauze in voor de rest van de dag. Vandaag geen lezersreacties : wij nemen een baaldag. En u neemt het ons niet kwalijk ? 

(met dank aan Linda voor de tip)

 


17-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte dames en heren lezers,

Onze eerstevolgende rubriek met lezersbrieven zal verschijnen donderdagochtend.

Hoogachtend.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misdaad in Antwerpen stijgt slechts met 5%

 

De criminelen in de stad van allah moeten meer "weggepest" worden, dan zal het direct gedaan zijn ! (dixit Bart de Zwever)

Uit de door het Antwerpse stadsbestuur bekendgemaakte criminaliteitscijfers blijkt dat de criminaliteit in Antwerpen in 2011 opnieuw met 5% gestegen is, voor wat de korpsprioriteiten betreft met 4%. De totaal geregistreerde criminaliteit stijgt van 56.746 naar 59.409 criminele feiten, een toename met 2.663 feiten.

Sinds het begin van de legislatuur, tijdens de periode 2006-2011, steeg de criminaliteit in Antwerpen met 16,2%, van 49.778 naar 59.409 feiten. In 2011 werden in Antwerpen gemiddeld 162 criminele feiten per dag gepleegd.

In Antwerpen nam het aantal feiten van diefstal met geweld tussen 2010 en 2011 toe met 14%, het aantal feiten van handtasroof steeg met 9%, diefstal uit auto met 12%, druggebruik en -bezit met 21%. Alleen het aantal woninginbraken daalde tussen 2010 en 2011 met 5% (van 5.146 naar 4.885 feiten) en het aantal gewapende diefstallen met 11 procent (van 393 naar 351 feiten).

Filip Dewinter reageert: “Uit alle cijfermateriaal blijkt dat de sp.a-N-VA-CD&V-Open VLD-coalitie voor wat het veiligheidsbeleid in Antwerpen betreft volledig gefaald heeft. In plaats van de criminaliteit in Antwerpen terug te dringen of op zijn minst te stabiliseren, blijkt dat Antwerpen steeds meer een ‘Chicago aan de Schelde’ dreigt te worden.”

Het Antwerpse stadsbestuur is er duidelijk niet in geslaagd om de criminaliteit een halt toe te roepen. Het falende veiligheidsbeleid is het probleem bij uitstek voor onze stad en moet de absolute prioriteit zijn voor het bestuur. De toenemende criminaliteit en onveiligheid straalt immers af op zowat alles: de misdaad genereert witte stadsvlucht, minder investeringen, verpaupering,…

Het rapport van deze bestuursploeg is – voor wat het veiligheidsbeleid betreft – ondermaats en ronduit beschamend.

(Mededeling VB)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedofilie en seksuele intimidatie in de hoge regionen

 

Kamerlid Laurent Louis wordt door Vandaag.be nog eens opgevoerd als de man die over bewijzen beschikt van pedofiele handelingen van Di Rupo en de keuning.   Deze zaken zijn niet nieuw en of ze al dan niet waar zijn, zal niet in de loop van de komende jaren aangetoond worden. Wij doen niet  meeaan dit soort sensatiejournalistiek. Wat niet wegneemt, dat we het gewoon signaleren.

Tegelijk pakt de Gazet van Janssens uit met de bekendmaking van een Humo-artikel over het bonobogedrag van N-vA-politicus Pol Van den Driessche. Ook dat is geen verrassing. Waar ligt de grens tussen charmant een dame behagen of je seksueel opdringen ?  Van den Driessche heeft een reputatie en als je in de ban bent van vrouwelijk schoon, probeer dan beschaafd en met empathie je bedoelingen duidelijk te maken. Dat is niet Pols beste eigenschap, schijnt het.

De N-vA is goed bezig met een aantal verongelukte politici uit de traditionele partijen op te vissen en deze te verkopen aan het publiek als de kandidaten voor de Grote Verandering. In Antwerpen de verslaafde Epo Van Campenhout die een ontwenniongskuur moest volgen en in Brugge de seksverslaafde Van den Driessche. Van Vlaams Belang worden er enkel wat kleine vissen die bol staan van ambitie en ontrouw overgenomen, die op de koran  moeten zweren dat ze niet echt betrouwbaar zijn. 

http://www.vandaag.be/binnenland/94876_kamerlid-beschuldigt-premier-en-koning-van-pedofilie.html

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1155012/klacht-van-pol-van-den-driessche-tegen-humo.aspx

http://www.politicsinfo.be/kindermisbruik-door-elio-di-rupo-jarenlang-onder-de-mat-geveegd-t56107.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

N-vA politiek gedrag en nefaste gevolgen

Een van de slogans bij het oprichten van het VB was "wij zijn geen partij zoals al de anderen". Tot op heden is die slogan overeind gebleven waarvoor dank.

Wat zien we bij de NVA : een evolutie van gematigde Vlaamse partij tot een rechtuit Belgische partij maw een partij die evengoed als de andere partijen van de (Belgische) ruif wil eten.De vraag naar een zelfstandig Vlaanderen is evenredig afgenomen als het gewicht van BDWever. Het VB wordt bij het huisvuil gezet als "quantité neglisable ".

Maar zoals Bredero zei, het kan verkeren want deze houding van de NVA zal als een boemerang terugkeren en veel overlopers van andere partijen en in het bijzonder van het VB doen nadenken bij de volgende verkiezingen. De kruik gaat immers zolang te water tot ze breekt.Nu reeds kan men voorspellen dat de hoge vlucht van de partij NVA gestopt zal worden en de inbreuk in vele steden en gemeenten als beleidspartij een failliet zal worden. Wie leeft zal zien.

Mvg Maurice

*****

De repressie, heruitgevonden door de N-vA

U herinnert het zich waarschijnlijk niet, waarom ook zou u, maar ik heb vanaf dag 1 gezegd dat een stem voor de NVA een stem is voor het Belgische status quo. Alleen al de ontkenning en ontwijking van het feit dat de aanwezigheid van de aanhangers van de islam de grootste bedreiging zijn voor vrede en vooruitgang sinds WOII, spreekt boekdelen en zou iedereen met een ons verstand ervan moeten weerhouden zijn stem aan deze charlatans te vergooien.

Fred

*****

NV-a goes Seefhoek 

Bartje kan misschien het t-shirtje " I love 2060" van burgemeester Slaapmans lenen, zo heeft recyclage toch nog enig nut.

Gina

*****

De geregisseerde wandeling van Bart De Wever in de Seefhoek

Het leek wel een filmploeg die op stap was, met in de hoofdrol de afgeslankte ster De Wever.  Als de jongen alleen was geweest, zou hij verloren gelopen zijn, want hij is beter thuis in de betere wijken van het Pulhof of het Nachtegalenpark, de snob. 

"Wegpesten", daar zullen de dealers, de criminelen en het vreemde crapuul dat opgroeit voor galg en rad eens flink om lachen. Tot hiertoe waren zij het die de flikken wegpestten. Pretentie-uze snob, die De Wever.

Mia P.

*****

Laat de arme luizen de crisis bij De Lijn betalen

Al de instromende derdewereldparasieten en hun familie tot in het zevenste knoopsgat moeten kunnen genieten van een abonnement aan zeer voordelige prijs om de maatschappelijke vrede niet al te zeer te ontwrichten. Die gaan toch nooit de normale prijs betalen, en ze controleren brengt, behalve een orgie aan geweld, niets op. Bovendien zorgen ze voor legio vernielingen aan en vervuiling van de installaties, en het geld daarvoor moet ook ergens van komen. Waar is het gemakkelijker het te gaan halen dan bij die brave autochtone gepensioneerden, die uit wraak niet zullen gaan vervuilen, niet zullen gaan vernietigen, en van wie ook geen geweld te verwachten valt. Wie zou er nu niet voor kiezen deze gemakkelijk te bewandelen weg ?

Fred

*****

Tourette

Waarom Guy Vrhfstdt niet omdopen naar Guy de la Tourette?

Regus Patoff

*****

Ook 65-plussers moeten betalen

Als je, zoals ik, veel gebruik maakt, pardon profiteert, van de gratis "ouwepeeënkaart", kan je vaststellen dat je je helemaal niet moet schamen als je ziet wie allemaal een gratis kaart heeft gekregen of wie gewoon zwartrijdt! Als alle zwartrijders van de Lijn bij de volgende verkiezingen niet meer voor een regeringspartij moesten stemmen stond de partijwereld op zijn kop!En een pensioen of dop KRIJG je niet: je VERDIENT het! Alleen wie nooit een poot heeft uitgestoken en nooit een frank/eurocent heeft bijgedragen KRIJGT een pensioen of dop.

Ludo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het roze attest

 

Homo’s zijn ziek.  Althans volgens de Turkse landsverdediging, want ze zien homo’s liever niet in hun midden.  Wie van hetzelfde geslacht houdt, moet hiervan een bewijs voorleggen: het roze attest.

Holebi’s moeten in Turkije niet op veel begrip rekenen.  De voormalige minister voor vrouwen- en familiezaken, mevrouw Selma Aliye Kavaf, gaf in 2010 tijdens een interview met de krant Hürriyet – wat trouwens “vrijheid” betekent – haar deskundige mening: “Ik geloof dat homoseksualiteit een biologische functionele fout is en dat die ziekte moet behandeld worden”.  Het zal niemand verbazen dat deze minderheid ook in het leger op weerstand stuit.

Een EU-rapport gaf de Turkse landsverdediging in 2009 de wind van voren: “Het Turkse leger hanteert een gezondheidsreglement dat homoseksualiteit als “psychoseksuele” ziekte definiëert en homo’s als ongeschikt voor de militaire dienst verklaart.  Rekruten die zich outen moeten foto’s leveren als bewijs.  Een klein aantal van hen moet vernederende medische onderzoeken ondergaan”.  Hoewel de kritiek vanuit het EU-cenakel overduidelijk is en Turkije aan de Europese mensenrechtenconventie gebonden is, hebben er zich hieromtrent tijdens de laatste drie jaren geen veranderingen voorgedaan. 

De Ottomaanse generaals hebben blijkbaar een ongenuanceerd beeld van de holebi’s;  vernederingen zijn dan ook vandaag nog schering en inslag.  Om een “roze attest” te kunnen krijgen, waardoor ze van militaire dienst vrijgesteld worden, moeten de homo’s bizarre vragen beantwoorden en niets verhullende foto’s voorleggen.  Ahmet verklaarde dat ze hem vroegen wanneer hij voor het eerst anale of orale sex gehad had en met welk speelgoed hij als kind gespeeld had.  Het leger wou van hem ook weten of hij van voetbal houdt, of hij vrouwenkleren draagt of vrouwenparfum gebruikt. Dat de dienstweigeraar een drie dagen-stoppelbaard draagt, maakt de legerleiding wantrouwig.  Hij ziet er toch niet als een homo uit, vinden ze.  Ze eisen dat Ahmet een foto van zichzelf in vrouwenkleren voorlegt.  Ahmet weigert maar biedt een alternatief: hij geeft een foto waarop hij een man kust.

Gökhan ging een stapje verder: hij leverde een foto waarop hij seks bedreef met een man: “Het gezicht moet goed zichtbaar zijn en men moet er als passieve partner op staan”.  Ter verduidelijking: de mannenliefhebber moet zich laten fotograferen terwijl hij door iemand met dezelfde seksuele voorkeur “genomen” wordt.  Gökkhan had geluk: hij kreeg een attest van een “psychosexuele storing”, lees: het gewenste “roze attest”, het bewijs van zijn homoseksualiteit.  Hoeveel eigenwaarde de homo’s moeten prijs geven om aan een dergelijk attest te geraken hangt af van de militaire arts.  Soms moeten foto’s getoond worden, soms voldoet een persoonlijkheidstest.  Voormalig generaal Armagan Kuloglu ziet geen enkel probleem: “Als iemand zich out, dan moet het leger kunnen vaststellen dat hij wel degelijk homo is en niet liegt om te kunnen ontsnappen aan de dienstplicht.” 

Dat het leger slechts het topje van de ijsberg toont, kan Gökhan getuigen.  Toen een collega zich afvroeg waarom Gökhan van de dienstplicht vrijgesteld was, antwoordde hij waarheidsgetrouw over zijn “storing” en sindsdien moet hij tegen de intolerantie op de werkvloer vechten.  Zijn dagelijkse oorlog die hij niet kan winnen. 

Turkije is een van de landen waar de wetgeving bepaalt dat iedereen met een Turkse nationaliteit, met uitzondering van de afgekeurden zoals de roze attestdragers,  de dienstplicht moet vervullen. Volgens de Turkse wet moeten alle mannen die jonger zijn dan 45 en de Turkse nationaliteit hebben in militaire dienst. Mannen met zowel de Turkse als een andere nationaliteit moeten hun dienstplicht in Turkije vervullen. Men kan uitstel vragen tot de leeftijd van 38 jaar.  Of ze kunnen hun militaire verplichting afkopen: mits de som van € 5.112 voor mannen tot en met 38 jaar of € 7.667 van 39 tot en met 44 jaar wordt men van de verplichting vrijgesteld het dubbele vaderland te moeten verdedigen.

De financiële regeling telt ook voor Turkse onderdanen, die in het buitenland hebben gewerkt gedurende ten minste drie jaar, mits de som van € 10.000, zonder een leeftijdsgrens.

Dat er in het leger ook plaats kan zijn voor homoseksuele soldaten wordt bewezen door Monty Python’s Military Fairy:

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.onLine


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gletsjers in Himalaya afgelopen tien jaar gegroeid

 

Een aantal gletsjers in het Karakoram-gebergte is de afgelopen tien jaar licht gegroeid, blijkt uit 3D-opnames die met satellieten zijn gemaakt.

In het omstreden klimaatonderzoek van Verenigde Naties-instituut IPCC werd het smelten van de gletsjers in de Himalaya als een van de belangrijkste bewijzen voor het broeikaseffect opgevoerd. Het IPCC beweerde dat de gletsjers in 2035 verdwenen zouden zijn, maar deze bewering bleek niet te kloppen en te zijn gebaseerd op een leesfout. Dat melden diverse internationale media.

Franse wetenschappers van de universiteit van Grenoble hebben onderzoek gedaan naar de gletsjers in het gebergte tussen India, Pakistan en China. In 2000 en 2008 zijn gedetailleerde kaarten van het berggebied gemaakt. In de tussentijd blijken sommige gletsjers groter te zijn geworden. Het onderzoek is maandag gepubliceerd in vakblad Nature Geoscience.

Smelten
Van alle gletsjers op de wereld bevindt 3 procent zich in het onherbergzame Karakoram-gebergte. Waarom de gletsjers in dit gebergte zijn gegroeid terwijl ze elders juist smelten, weten de onderzoekers niet. Mogelijk zijn de gletsjers meer aangegroeid door sneeuw.

Uit eerder onderzoek bleek al dat gletsjers en ijskappen minder hard smelten dan aanvankelijk werd aangenomen. Wel is de zeespiegel volgens dit onderzoek tussen 2003 en 2010 met ongeveer 1,5 millimeter per jaar gestegen door smeltwater, dat vooral afkomstig is van het ijs in Groenland en Antarctica.

Blunder
In het omstreden klimaatonderzoek van Verenigde Naties-instituut IPCC werd het smelten van de gletsjers in de Himalaya als een van de belangrijkste bewijzen voor het broeikaseffect opgevoerd. Het IPCC beweerde dat de gletsjers in 2035 verdwenen zouden zijn, maar deze bewering bleek niet te kloppen en te zijn gebaseerd op een leesfout.

Door Marlou Visser @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische Lente in Pornoland

 

Een Egyptenaar die naar de naam Ramadan luistert, heeft een verrassing van formaat beleefd. Toen hij naar zijn zeggen voor de eerste keer in zijn leven op het internet op zoek ging naar porno, zag hij zijn echtgenote de hoofdrol spelen in een hete film.

Ramadan viel van zijn stoel in het internetcafé waar hij op zoek was gegaan naar elektronisch bloot. Eenmaal weer bij z'n positieven, stoof hij als een razende naar huis om zijn vrouw te confronteren met z'n ontnuchterende ontdekking.

De echtgenote ontkende aanvankelijk 's mans beschuldigingen. Ze schold hem de huid vol en daagde hem uit om haar de pornofilm te tonen. Het koppel trok samen naar het internetcafé waar Ramadan haar zonder verpinken het bewijsmateriaal liet zien.

Ontkennen had geen enkele zin meer. De vrouw gaf toe dat ze de stomende seksscènes had opgenomen met een jeugdvriend van destijds op wie ze nog steeds dolverliefd is. Ondanks ze zestien jaar getrouwd is met haar man en vier kinderen met hem heeft, was die jeugdvriend nog altijd de ware.

Enig speurwerk leerde Ramadan dat er minstens elf seksfilms met zijn vrouw en haar vriend op het internet circuleren. De bedrogen echtgenoot heeft nog niet uitgemaakt of hij uit de echt zal scheiden.

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1424020/2012/04/16/Man-kijkt-voor-het-eerst-porno-online-en-ziet-zijn-vrouw-hoofdrol-spelen.dhtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo lang je maar politiek-corect bent, zoals Ben Crabbé, is het toegelaten

 

 

Fragment uit "De Wereld draait door", waar men fel geschokt reageert op de zogenaamd racistische mopjes van de Kleine Trommeljongen van de ex-Kreuners, Ben Crabbé. Stel je even voor dat een Vlaams Belanger zulke grappen zou vertellen. Onze Nederlandse buren zijn, als het op vreemdelingen aankomt, ongelooflijke zeurpieten die verontwaardiging uitademen als er een zweem van ironie of humor in de lucht hangt. Onder mekaar onbeschoft zijn als boeren en de eigen tradities in mekaar schoppen, dat is best in orde, maar van zodra een gekleurde medemensch in het vizier komt, bevriest men inwendig en verliest men elke vorm van normaal gedrag. Zielig.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom hebben we nog mannen nodig ?

 

n het Duitse Zeitmagazin verscheen onlangs een artikel waarin de vrouwelijke auteur mannen omschreef als ‘kinderachtige, egocentrische, overgevoelige, hulpbehoevende softies.’ Het artikel veroorzaakte een lawine aan reacties, positief zowel als negatief. Uit de discussie die er op volgde werd alvast een ding duidelijk: voor veel vrouwen zijn mannen ‘een probleem ‘geworden.

Vrouwen en succes
Terwijl vrouwen het almaar beter doen op school, raken mannen achterop. Jongens hebben meer hulp nodig om op de schoolbanken goed te presteren, terwijl 'goede punten halen' steeds vaker een 'meisjesachtige' connotatie krijgt en allesbehalve ‘cool’ blijkt.

Sommigen denken dat de goede prestaties van meisjes op school een gevolg zijn van het feit dat er meer vrouwen dan mannen in het onderwijs staan, en dat daarom de manier van lesgeven meer is toegespitst op meisjes. Jongens zouden ook een gebrek aan rolmodellen op school hebben. Maar uit onderzoek in Duitsland en Zwitserland blijkt dat vrouwelijke leraars simpelweg competenter zijn.

Het succes van meisjes in het onderwijs en vrouwen op de werkvloer is niet enkel een Duits fenomeen. De traditionele loonkloof die mannen en vrouwen scheidde begint nu ook in de VS te krimpen in de leeftijdscategorie jonger dan 30, blijkt uit recent onderzoek. En er is meer: in 147 van de 150 grootste Amerikaanse steden verdienen vrouwen gemiddeld 8% meer dan mannen. Vrouwen zijn nu ook het best vertegenwoordigd in de lijst van hoogst-betaalde posities. Deze statistieken baren mannen echt zorgen, in die mate dat Time Magazine zich onlangs afvroeg of er geen quota voor mannen zouden moeten worden ingevoerd opdat mannen niet volledig achterop raken ...

Het verdwijnen van de huisman
Voor vrouwen lijken deze statistieken op het eerste zicht positief. Maar de medaile heeft ook een keerzijde. In tegenstelling tot mannen, nemen vrouwen moeilijk genoegen met een partner die minder succesvol is dan zijzelf. Hoogopgeleide vrouwen raken dan ook moeilijker aan een partner dan lager opgeleide vrouwen. En aan kinderen...

Sommige sociologen, zoals Eva Illouz, denken dat vrouwen er goed aan zouden doen om alternatieve familiemodellen te exploreren, eerder dan pover presterende mannen te tolereren. Want naast het huishouden en de kinderen opvoeden hebben ze ook buitenshuis nog een full-time baan. Zulke alternatieve modellen worden meer en meer een realiteit, ook in Europa. Zo zijn vandaag 37% van alle moeders ongehuwd. Uiteraard zijn veel van deze vrouwen niet vrijwillig in zo’n situatie beland, maar dat de trend die richting uit gaat kan nog amper worden ontkend.

Sociologen zien zelfs een nieuwe pan-Europese trend, vergelijkbaar met het Afro-Amerikaans model van ongetrouwde moeders die bij hun eigen moeder inwonen en full-time werken. De publieke opinie heeft nog altijd medelijden met deze vrouwen. Ten onrechte blijkt. Want Duits onderzoek geeft aan dat vele vrouwen zich gelukkiger voelen zonder man.

Dat mannen als hulpbehoevende softies worden beschouwd is éé zaak, maar het fundamentele probleem van mannen ligt veel dieper.

http://www.express.be/joker/nl/platdujour/waarom-hebben-we-nog-mannen-nodig/162703.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een correcte Zeeman

 

Onze vriend Luc van Balberghe protesteerde schriftelijk bij de directie van de textielwinkels Zeeman over de taaltoestanden in hun filiaal van Tervuren.  Hij kreeg direct per mail onderstaand antwoord :

Geachte heer van Balberghe,

In antwoord op uw melding, het volgende;

Wij kunnen u melden dat er in het filiaal in Tervuren op korte termijn actie wordt ondernomen.
Het gehele verkoopteam zal gewisseld worden en onze reclame-aanduiding zal eveneens worden aangepast.

Vertrouwende u hiermee naar behoren te hebben geïnformeerd en verblijven,

Met vriendelijke groeten,
ZEEMAN
Klantenservice




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!