Angeltjes
16-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Baard is terug.

 

Wat heeft den Baard van Palermo a/d Noordzee geprikt ?

We beginnen opnieuw : Wat bezielt de Heer Vande Lanotte, oud-socialistisch partijvoorzitter met de grootste rode verkiezingsnederlaag ooit op zijn actief, gewezen minister van begroting en van de Noordzee, befaamd basketbalspeler en croupier in het Casino van Oostende, net voor James Ensor de beroemdste zoon van de Koningin der badsteden, wat beroert hem om op de Vlaamse Trommel te roffelen ?  Is hij een nachtje wezen stappen met zijn liberale stadsgenoot, Bart Tommelein en hebben ze na  de consumptie van hun tiende pint "Wir fahren gegen Engeland", het ultieme bewijs van Tommeleins Vlaamsgezindheid,  gezongen ? 

Wie zal het zeggen ?  Den Baard schijnt alleszins te beseffen dat hij, beter dan zijn door hem aan de partij opgesolferde Caroline Gennez, in staat is tot het voeren van oppositie.

In Het Laatste Nieuws lucht Vandelanotte zijn hart, wij zwijgen en luisteren ademloos en respectvol toe, zoals het hoort als de Aangespoelde Leider spreekt :

De fiscus treedt veel strenger op tegen Vlaamse belastingplichtigen die niet tijdig betalen dan tegen Waalse wanbetalers. Dat blijkt uit de recentste cijfers van oud-minister van Begroting Johan Vande Lanotte (sp.a).

"Nieuwe, onrechtvaardige geldtransfer"
"Het aantal Vlamingen die na één jaar hun belastingen nog altijd niet betaald hadden en tegen wie de fiscus nog niets had ondernomen, schommelde op 31 mei 2008 tussen 6,5% (in Antwerpen) en 11,6% (in Leuven)", zegt Vande Lanotte in Het Laatste Nieuws. "In Wallonië schommelt het percentage ongemoeid gelaten wanbetalers tussen 26% (in Namen) en 46,6% (in Charleroi)." Door die verschillen te tolereren, brengen CD&V en N-VA volgens Johan Vande Lanotte een nieuwe, onrechtvaardige geldtransfer op gang tussen Vlamingen en Walen.

Nieuwe verkiezingen

De voormalige vicepremier is ook op andere vlakken bijzonder vernietigend over de regering-Leterme. Hij sabelt in een omstandige nota het beleid van de regering neer. "Nog nooit heeft een regering in zo korte tijd zo'n zware hypotheek op de toekomst gelegd", stelt hij in een brief aan de sp.a-leden. "Er kunnen maar beter zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen komen."

Er is meer maar dan moeten we betalen en dat doen we niet.  Met ons dit maand alweer verhoogde pensioen hebben we andere plannen. U zal ze nooit kennen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de aanhang van Cohen (burgemeester Islamsterdam)

 

Het is algemeen bekend dat burgemeester van Amsterdam Job Cohen (PvdA) ambities koestert Minister President te worden. Met een PvdA die voortdurend daalt in de peilingen, slinken de kansen op een Kabinet Cohen echter met de dag. Een zorgelijke situatie voor onze Job, dat spreekt.

Vandaar de 'harde taal' die Cohen plotseling uitslaat richting Marokkaanse gemeenschap, na het zoveelste incident met ambulancepersoneel in Amsterdam.

Als machtswellusteling en gepatenteerde machiavellist weet Cohen dat de PvdA uit een ander vaatje moet gaan tappen. De PvdA is namelijk alleen nog populair bij zwaar gesubsidieerde ultralinkse warhoofden, dementerende meiboomdansers & godsdienstwaanzinnigen.

Dolf Hister
Parlementair medewerker
bij Gregorius Nekschot.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klacht wegens islamofobie

 


15.09.2008 14.03u - Het Franstalige magazine Le Vif/L’Express publiceerde in zijn editie van 29 augustus een uitgebreid dossier over de invloed van de islam op school. De journalisten namen de situatie in enkele Brusselse scholen onder de loep, en hun conclusie is duidelijk: de islamisering op school neemt niet alleen toe, maar is ook nefast voor de kwaliteit van het onderwijs. Een aantal voorbeelden.

Bepaalde gerenommeerde auteurs worden niet meer besproken in de les, omdat ze moslims tegen de borst kunnen stuiten. Voltaire en Diderot, bijvoorbeeld, zijn geschrapt omdat ze ongelovig waren. In de les biologie komt de evolutietheorie ook steeds minder aan bod, omdat veel moslims die theorie verwerpen en het creationisme aanhangen.

Ook de les lichamelijke opvoeding vormt een struikelblok. Vele jonge moslims weigeren zich te douchen na de les, omdat de islam hen verbiedt elkaar naakt te zien. Verder geven de sportleerkrachten toe dat ze tijdens de ramadam “erg sportieve inspanningen vermijden”.

’s Middags krijgen de moslimjongeren halal voedsel geserveerd. De enkelingen die niet halal eten worden beschimpt en uitgesloten door de rest, net zoals de weinige meisjes die geen hoofddoek dragen.

Voorts zijn er nog de ouders, die eveneens de werking van de scholen proberen te beïnvloeden. Ze eisen bijvoorbeeld aparte lessen over de islam, of weigeren dat hun dochter in de klas naast een jongen zit.

En wat was nu de reactie uit linkse, politiekcorrecte hoek? Zouden ze het kritische artikel even objectief durven bekijken, en het debat over de islamisering van de scholen durven aan te gaan? Niet dus. De ‘antiracistische’ organisatie Mrax diende meteen een klacht in tegen Le Vif/L’Express wegens islamofobie.

Hun voorzitter, Radouane Bouhlal, beticht de journalisten van “vijandig, extremistisch en nazistisch woordgebruik.” “Het artikel zet aan tot racisme (…) In werkelijkheid zijn deze leerlingen slachtoffer van het dualisme van ons onderwijs, en vaak ook van racisme.” De klassieke terminologie wordt bovengehaald, "nazisme, extremisme en racisme”, et voilà, einde discussie.

Deze absurde klacht maakt nog maar eens duidelijk dat er aan multiculturele dogma’s niet zonder slag of stoot geraakt kan worden. De persvrijheid komt hiermee in het gedrang, of zoals de hoofdredactrice van Le Vif/ L’Express, Dorothée Klein, het stelt: “De pers moet de problemen aan de kaak stellen (…) Ze is onmisbaar voor de democratie.”

@ Vlaams Belang

Angeltjes : "De pers is onmisbaar voor de democratie" zegt terecht de hoofdredactrice.  Als een weekblad voor een keer naar boven komt met een pijnlijke waarheid, volgt onmiddellijk en klacht wegens racisme. Laten we ons beter stilletjes houden en de waarheid verdoezelen.  Over een dictatuur gesproken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moet niet elke dag Aaargh zijn ...

 

@ Gregorius Nekschot


15-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia officieel erkend in Groot-Brittannië : Congratulations, idiots !

 

 

Groot-Brittannië is ongetwijfeld het land waar de grootste islam-aanbidders (en landverraders) verblijven buiten de prachtlanden zelf.  De tamme bevolking kijkt verbaasd naar de naderende teloorgang en laat gebeuren. Londen werd al de hoofdstad genoemd voor  financiële islamitische transacties.  Nu is ook, na voldoende lange inrijperiode, het licht op groen gesteld voor de officiële erkenning van de sharia-rechtspraak voor een aantal burgerlijke gevallen. Engeland, laten we het zo even noemen, loopt voorop in Europa en stelt zijn ganse bestuursapparaat, universiteiten, kerken, cultuurwerkers en natuurlijk het onvermijdelijke janhagel uit de traditionele politiek, ter beschikking voor de Grote Onderwerping aan de islam.

Met nauwelijks enige ruchtbaarheid heeft de regering haar goedkeuring gehecht aan zogenaamde sharia-rechters om zich uit te spreken over financiële disputen, echtscheidingen en huiselijk geweld.  Precies die "luttele" affaires waar moslims al eens het nieuws mee halen.  De misdaadstatistieken zullen natuurlijk gunstig beïnvloed worden door deze onbegrijpelijke maatregel.

Er bestaan nu officieel twee soorten rechtspraak op het Britse eiland.  Kan dit ?  Is er een politieke meerderheid om deze abnormaliteit goed te keuren ?  Wat zal de weerslag zijn in andere Europese landen ?  Waar zijn wij godverdoeme mee bezig ?

 

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article4749183.ece

http://www.bnp.org.uk/2008/09/sharia-law-in-the-uk-now-its-official/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1055764/Islamic-sharia-courts-Britain-legally-binding.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graag vroeg naar Allah ? Onderneem iets tegen Paul McCartney

 

Paul McCartney legt doodsbedreiging moslims naast zich neer

Paul McCartney is vastberaden voor het eerst in zijn carrière in Israël op te treden, hoewel hij doodsbedreigingen kreeg van extreme moslims.

Zestigste verjaardag Israël
McCartney staat eind deze maand geprogrammeerd voor het Friendship First concert, ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de staat Israël. Zijn beveiliging, door gewapende geheimagenten, zal ruim zestig miljoen euro kosten. "Iedereen die iets tegen McCartney probeert te ondernemen zal Allah vroeger tegenkomen dan hem lief is", aldus een bron.

Vrienden die Israël steunen
McCartney was naar verluidt geschokt toen hij vernam dat de haatprediker Omar Bakri hem als "vijand van alle moslims" had veroordeeld wegens zijn toezegging om in Israël op te treden.
De voormalige Beatle op de Israëlische televisie: "Verscheidene politieke organisaties hebben me gevraagd om hier niet te komen optreden. Ik doe mijn zin, ik heb veel vrienden die Israël steunen".
Israëlische veiligheidsexperts hebben McCartney aangemaand zijn beveiliging de komende weken drastisch op te drijven.

'Opofferingsoperaties'
"De vriend van onze vijand is onze vijand. We hebben zogenaamde 'opofferingsoperaties' (doelend op zelfmoordcommando's, nvdr.) en die mensen zullen niet lijdzaam toekijken hoe hij deelneemt aan de viering van onze onderdrukkers. Als zijn leven hem dierbaar is, kan meneer McCartney beter wegblijven uit Israël", verklaarde Bakri vanuit Libanon.

De woordvoerder van McCartney: "Pauls concert gaat om de muziek. Zijn boodschap is er een van vrede".
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika Spore door Nadine

 

"Ek is baie trots op my land" met deze woorden kondigt de jonge Zuid-Afrikaanse zangeres Nadine haar lied aan.  Met toestemming van onze medewerker en vriend Peter uit Zuid-Afrika (bij Angeltjes is democratie geen ijdel woord, zolang het ons goed uitkomt) stellen we u deze zangeres voor die over de liefde voor haar vaderland zingt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Parlement schiet wakker op vraag oppositie

 

Het Vlaams Parlement komt woensdag vervroegd bijeen op vraag van de oppositiepartijen Vlaams Belang en Groen!. De partijen willen duidelijkheid over hoe de regering de dialoog van gemeenschap tot gemeenschap gaat aanpakken.

Volgens de oppositie is de Vlaamse regering daarover verdeeld. Het Vlaams Parlement heropent het politieke jaar volgende maandag. Het komt dus uitzonderlijk vijf dagen vroeger bijeen om de politieke toestand te bespreken.

Vorige week verweet Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) de Franstalige partijen nog een "vrijblijvende" houding ten opzichte van de communautaire dialoog. Open VLD en SP.A reageerden toen bijzonder kritisch.

Na een spoedberaad werden de plooien toen gladgestreken. Er werd een document opgesteld waarin de Vlaamse regering herbevestigt dat ze aan een dialoog wil beginnen met "een wit blad" en zonder ultimatum.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke uitspraken over de islam door SP-politicus (NL)

 

De Socialistische Partij (SP) heeft in Nederland langzamerhand de rol overgenomen van de Partij van de Arbeid, de reguliere socialisten van Joop den Uyl, Wim Kok en nu Wim Bos.

De officiële socialisten die mee de huidige regeringscoalitie vormen hebben zich, net zoals in Vlaanderen, al lang afgekeerd van de doelgroep die hen groot heeft gemaakt : de gewone arbeidende man en vrouw.  De partij heeft zich "overgesocialiseerd" door allerlei theoretische figuren en carrièrezoekers aan te trekken.  Tegen behoorlijke honorering, een fijne job en status  zijn de dames en heren bereid het progressieve woord te verkondigen en bekijken zij de doorsnee-kleine-Nederlander met de nodige minachting.  Ella Vogelaar moge toonbeeld zijn van deze mentaliteit : een sociale academica die in haar eigen  prachtige waanwereld vertoeft en verbaasd is dat de mensen haar uitlachen.

Wij kennen het verhaal uit eigen land.

De socialisten hebben ook hier de mensen uit de volkse wijken in de armen van Vlaams Belang gejaagd, omdat ze daar tenminste aanhoord werden met hun klachten en niet hatelijk toegesist  kregen door de gesubsidieerde villabewoners, dat racistische uitspraken niet geduld worden.

In Nederland stond de marxist Jan Marijnissen met zijn niet gedimde koplichten te wenken om de nieuwe kiezers en leden op te vangen.  Eerst ging hij een stuk mee in het bespreken van de problemen met migranten maar hoe meer de aanhang groeide en overwoekerd werd door weer eens linkse intelligentsia, hoe meer uitgeweken werd naar het pad der politiek-correcten. De multiculturele ongemakken werden verzwegen, net zoals bij alle partijen, behalve de PVV. 

In de opiniepeilingen is de SP groter dan de PvdA geworden.  Jan Marijnissen heeft zich teruggetrokken en zijn plaats is ingenomen door Agnes Kant.  Een van de opgemerkte kopstukken die zich overal in het nieuws wringt , zij het niet steeds met politieke wijsheden, is Harry van Bommel. De partij van de gewone man heeft inmiddels ook een aantal moslims aangetrokken en sedertdien is het afgelopen met een kritische benadering van de multicul.

Hierna een fragment van Van Bommel. Het vervolg kan u lezen bij  een van onze favorieten www.hetvrijewoord.com

"Iedereen moet weten dat de Islam niet meer weg te denken is uit de Nederlandse samenleving. Aan de andere kant moeten moslims zich in de samenleving meer zichtbaar maken. "

"Ik zie mensen liever vijf minuten bidden dan roken. Natuurlijk heb ik hier geen bezwaar tegen en een verstandige werkgever moet daar ook ruimte voor bieden"

Wat is uw boodschap/advies aan de moslims in Nederland?

"Verdiep je in de Nederlandse samenleving, dan pas kun je deze veranderen. Zet de stap om bestuurlijke functies te bekleden. Mahatma Gandhi zei het al: “Wees zelf de verandering die je wilt zien.”

De SP is de partij waar Bert Anciaux van zei dat hij er best wilde voor stemmen, ook al had hij hun pogramma niet gelezen. Bovenstaand fragment is voldoende om Anciaux' enthousisasme te delen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Bal van Noise & Nose

 

 
Vorige zaterdag greep het bal van de burgemeester plaats in de stad van Allah.  Zijn steunpilaren, de sympathieke acteurs Gène Bervoets (alias het lachend Gebit)  en Els Dottermans waren als steeds omnipresent om Noise & Nose te laten schitteren.  Rocco Granata zong Marina en 5.000 trouwe fans vierden mee.  Voor de feestelijke gelegenheid had de meest ongeschikte burgemeester die deze stad ooit gekend heeft, zich smaakvol uitgedost (foto)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de ziel geraakt

 

"De heer Bourgeois wordt zenuwachtig"

De nervositeit bij N-VA stijgt naarmate de kans toeneemt dat die partij uit de Vlaamse regering verdwijnt.” Zo reageert minister van Staat Mark Eyskens (CD&V) op een kritische opmerking van Geert Bourgeois over hem.

“Binnen CD&V zijn er veel aanhangers van het kartel, maar er is ook een ander kamp, met onder meer Mark Eyskens en Wilfried Martens, die ons graag voorstellen als onverdraagzame nationalisten. Dat raakt mij in mijn ziel.” Dat zei Geert Bourgeois (N-VA) zaterdag in onze krant.

Mark Eyskens reageert laconiek op de uitspraak van zijn kartelpartner. “De heer Bourgeois is een eerbare man en geen slecht minister, maar hij wordt stilaan zenuwachtig”, zegt hij. “Als het congres van N-VA op 21 september het kartel opblaast, dan moet de partij uit de Vlaamse regering stappen en dan is hij zijn ministerportefeuille kwijt.”

“Ik vind N-VA niet onverdraagzaam, maar ik heb een ander mening over de toekomst van ons land. Ben ik daarom een slechterik?”

“Als Vlaanderen zich afscheurt, dan vormen Wallonië en Brussel een nieuw Klein- België. Vlaanderen verliest zo de hoofdstad van Europa en er komen nieuwe financiële transfers naar Brussel omdat de 250.000 Vlamingen die daar werken, er ook belastingen betalen. Bovendien zal de rand verder verfransen via allerlei volksraadplegingen.”

@ Gazet van Antwerpen

***

- Geert Bourgeois is in zijn ziel geraakt, omdat hij beschreven wordt als een "onverdraagzame Vlaams-nationalist".  Wij kennen dat gevoel, Geert en het kwetst ons ook, door velen in die hoek geduwd te worden. De N-VA heeft gekozen voor de federale samenwerking, wat de instandhouding impliceert van de belgische staat, de financiële transferten naar Wallonië, de fijne monarchie en de opsluiting binnen het cordon sanitaire van een grote groep Vlaams-nationalisten.  Daar kiest de N-VA voor, dat is een strategische opstelling. En toch worden ook jullie versleten voor onverdraagzamen...  Wat zal je nog moeten doen, denk je, om aanvaard te worden ?

- Eyskens geeft hiermede openlijk de gespletenheid en verdeeldheid binnen de CD&V toe, zoals velen van ons dat hier al dikwijls hebben aangehaald.  Duidelijkheid dankzij een lapsus.  merci, mijnheer Eyskens. De belgicisten en de flaminganten binnen de CD&V zijn de nieuwe vleugels naast die van de arbeidersbeweging, de patroons, de burgerij en de zuivere tjeven. 

- Tot slot : waarom vertelt een professor economie en gewezen eerste minister baarlijke nonsens over inning van belastingen ? De Vlamingen die in Brussel werken, betalen geen personenbelasting in die stad, maar wel waar ze wonen.  Waarom zegt een Eyskens zoiets ?  Als belgië splitst zullen er belastingsverdragen afgesloten worden tussen de nieuwe staten VL, W en desnoods BR en zullen de Vlamingen die in Brussel werken het statuut van grensarbeiders genieten in het geval Brussel niet tot Vlaanderen behoort.  Waarom die zaken bedreigend, verkeerd voorstellen ?

- Net hetzelfde over de ontwikkelingen in de Rand, die worden afgeschilderd als haarden van opstand en rebellie. Dat zijn ze nu ook, zij het in bescheiden aanleg. De Vlaamse staat zal alleszins een bestuurlijke eenheid vormen die geen politieke evenwichtsoefeningen moet verrichten, rekening houdend met Wallonië.  Eens Vlaanderen verlost zal zijn van de ballast en de last die Franstaligen in belgië veroorzaken, zal het evidenter zijn om in rustig overleg een oplossing te vinden voor een opgewonden, onaangepaste meute a-socialen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.628.751

 

Vorige week stelde iemand de vraag over het aantal moslims die in het land wonen.  Wij spraken toen over ramingen van 4 à 500.000.  Uit een artikel van volksvertegenwoordiger Filip de Man, dat wij hieronder overnemen, zou uit een linkse studie het getal 628.751 naar voren komen. Dat is 6% van de belgische bevolking. Het cijfer kan o.i. enkel een afgeleide benadering zijn, want er bstaan geen officiële noteringen, registraties van godsdienst-aanhorigheid. 
De linkse socioloog Jan Hertogen is blij: volgens hem wonen er nu al meer dan 600.000 moslims in België en dat vergroot naar zijn zeggen “de rijkdom die in deze religieuze diversiteit verscholen ligt”.
 
Voortgaande op de percentages moslims in de oorspronglanden en het aantal vreemdelingen ingeschreven in onze gemeenten, komt hij tot een totaal aantal van 628.751 moslims in België. Ook in andere landen van Europa neemt het aantal islamieten toe. De meest getroffen landen zijn Albanië (70%), Bosnië (40%), Bulgarije (12,2%) en Frankrijk (10%).
 
Enkele gemeenten springen er bij ons echt wel uit: Sint-Joost-ten-Node (70% moslims), Molenbeek (50,5%) en Schaarbeek (47,9%). Geen probleem voor onze kameraad Hertogen: “(…) dat is uiteraard op de straat en in alle aspecten van het leven te zien. En als er een groter aantal hoofddoeken te zien is dan is het misschien ook omdat deze (moslim)vrouwen meer dan vroeger op straat en in de publieke omgeving komen, en dat is maar best ook.”
 
Volgens Hertogen moeten de inwoners van Ganshoren, beide Woluwe’s en Watermaal-Bosvoorde zich minder gelukkig voelen, zij moeten het stellen met heel wat minder djellaba’s en niqaab’s (tussen 8 en 2%).
 
Ook Vlaanderen telt steden met een grote moslimaanwezigheid, te beginnen met Antwerpen (76.148 islamieten) en Gent (31.250). Ook in Lokeren, Genk, Mechelen, Heusden-Zolder, Zele, Maasmechelen, Houthalen-Helchteren, Beringen en Vilvoorde wonen reeds meer dan tien procent moslims. Wie ze echt niet kan luchten, verhuist best naar Zomergem, Herstappe of Horebeke.

De multikullende socioloog besluit zijn studie als volgt: “(…) alle inwoners van België zullen meer en meer kunnen leven met moslims in hun directe omgeving, zeker in Brussel. Het besef van de rijkdom en culturele traditie, het historische knooppunt dat lange tijd in Spanje lag met doorgeven van het Grieks-Romeinse culturele erfgoed waarzonder van de 'West-Europese beschaving' en de Verlichting geen sprake zou geweest zijn, de Ottomaanse en 'Berberse' geschiedenis met even zoveel aanknopingspunten in Europa, ook dat zit vervat in de verrijking die de Franstalige en Vlaamse identiteit de komende decennia zal beleven.”
 
Dat het Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Perzische erfgoed door de joodse, christelijke, zoroastrische en hindoeïstische dhimmi bevolkingen aan de Arabieren werd doorgegeven (cfr. Bat Ye’or in ‘Eurabia’), vermeldt hij er niet bij en dat ze zelf bijna niets bedachten evenmin.
 
Maar Hertogen is dan ook een dhimmi.
Filip de Man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauw

 

In het schandland B heeft jarenlang een politie-oorlog gewoed.  De rijkswacht, een militaire politionele groep onder het commando van Defensie opereerde over het grondgebied van de natie, had een volledige legerstaf, uitrusting, geheime dienst en bezat onwaarschijnlijk veel macht en invloed.  De rijkswacht genoot bij de doorsneeburger de reputatie onpartijdig maar onverbiddelijk op te treden.  Als de gendarmerie tegen Vlaams-nationalisten werd ingezet, wat al eens voorkwam,  sloegen de manschappen er lustig op los, want Vlaams-nationalisten stonden gelijk aan aartsvijanden van het regime, de natie en de vorst.  Wat nog juist is ook, maar daarom moet je andersdenkenden niet afrossen als misdadigers. Zeker niet als er van Vlaams-radicale kant nooit een daad van geweld gesteld wordt. Verder was er de gemeentelijke en de gerechtelijke politie. En de staatsveiligheid, die wij trouwens langs deze weg hartelijk groeten.  Oewist, jongens ?  We schrijven een blauwe tekst, omdat hij over mannen-en-vrouwen-in-het-blauw  en over liberalen gaat. Doet het geen pijn aan de ogen ?  Ray-Ban helpt.

Die drie politie-groepen konden mekaar niet luchten en naast het bestrijden van de kleine en de grote criminaliteit was het steken van stokken in mekaars wielen een geheime en geliefde nevenactiviteit.  Mekaars onderzoeksdossiers saboteren behoorde tot de dagelijkse bezigheden.  Vandaar de naam : politie-oorlog.

Na vele jaren politiek palaveren, dreigen, smeken en beloven werd uiteindelijk overgegaan tot de fusie van de politiediensten om tot een betere serviceverlening te komen voor de belaagde bevolking.  Dat klinkt mooi in theorie, in de praktijk is vooral de rijkswacht de klos geworden van dit gebeuren.  De militair geschoolden die een rijk binnen de natie vormden,  met generaals aan de top die een eigen persoonlijke agenda volgden, blijven in de hervormde structuur met mekaar omgaan als leden van een apart genootschap.  Een gedwongen huwelijk komt meestal tot rust als een van de twee er het bijltje bij neerlegt.

 

De partijpolitiek heeft steeds een dikke vinger in de top van de rijkswacht gehad.  Franstalige, katholieke kringen waren traditioneel de leveranciers van rijkswachtkolonels en -generaals. Dat systeem is langzaam afgebrokkeld toen ook andere politieke stromingen hun aandeel opeisten. En na de politiehervorming zijn de liberalen gretig beginnen smijten met benoemingen. 

Een van hun exemplaren zit hierboven op de foto, Fernand Koekelberg met naast zich zijn secretaresse en nog een andere dame.  Fernand is de grote baas van de politie en hij heeft zijn job te danken aan zijn connecties op het liberale kabinet van Patrick Dewael.  Of de beschuldigingen die tegen Koekelberg geuit zijn, al dan niet gegrond zijn, durven wij niet zeggen.  Het gaat vooral om bevorderingen van vrouwen en dan zit je direct in de sfeer van seksuele relaties, waar in liberale regeringskringen vaker iets mee aan de hand is.  Als je die bedrijfsmentaliteit van zwierige omgang met het andere geslacht als neofiet, zoals Koekelberg is, meesleept naar de politie waar vrouwen nooit een professionele rol van belang hebben gespeeld, dan vraag je om moeilijkheden.  Probeer niet te sjoemelen, want je hangt, zeker als er haaien om je heen zwemmen.

Wij hebben al herhaaldelijk gelachen met Koekelberg en we nemen goede nota van zijn recente dreiging, dat al wie zijn naam besmeurt of zijn reputatie bekladt, het mag komen uitleggen op de rechtbank. Fernand lijkt op zijn pik getrapt en daar dient die niet voor. 

Hij heeft de echtgenoot van ministerin Laurette Onkelinx  aangezocht om zijn besmeurd imago op te poetsen.  Die echtgenoot-advocaat  kwam al herhaaldelijk in opspraak toen bleek dat hij gebruik makend van zijn positie als echtgenoot van een minister alle kabinetten aanschreef om hun juridische dossiers door zijn kantoor te laten behandelen : vorig jaar voor 862.000 euri van de federale overheid alleen.  Dan zijn er nog de Waalse,  Franstalige en Brusselse parlementen. Miljoenen euri heeft die man van Onkelinx binnengesnokt ook via opdrachten van zijn eigen vrouw. In het land B is schaamteloosheid het synoniem van politiek.

Deze onkreukbare advocaat, Marc Uyttendaele, zal nu de chef van de politie witwassen : "mani pullit"i,  gezuiverde handjes zoals in Italië. En daar zijn we gelukkig om, als het lukt. Niemand is gebaat met het hoofd van de politie dat verdacht wordt van vals spel.

 

Mocht Fernand echter geloosd worden door zijn liberale minister Dewael, dan kan deze laatste zelf in eer en geweten niet aanblijven : door zijn kabinet zouden er bij politiebenoemingen ingrepen gebeurd zijn, die de regels en reglementen met de voeten treden.   

Een vraag van een dom bloggertje : Beste Fernand Koekelberg, als je zo slim bent als jezelf laat beweren door je vrienden en je hebt  de politiehervorming mede op papier voorbereid, hoe komt het dan dat je niet wist in welke krabbenmand je zou terechtkomen ? Of  was het weer die typisch arrogante zelfoverschatting van-mij-doet-niemand- wat ? Of is  het verschijnen in een uniform, zodat je er uitzag als een operetteprins, je naar het hoofd gestegen ?  Of is het allemaal niet waar, ben je het slachtoffer van de intrigerende oude garde ? 

De man van Laurette Onkelinx is zéér geloofwaardig en goed geplaatst om het ons te vertellen. We blijven alleszins toekijken en lachen.

Savat

foto : Het Nieuwsblad @ reporter Fistick 

http://www.vlaamsbelang.be/1/658/

http://60gp.ovh.net/~novacivi/blog/archives/000212.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe week, nieuwe leugens van Nasa

 

 
 
De fantasten van Nasa beweren dat de rode vlek rechts op het portretje een "hart" is en het andere vlekje links een "ziel". En die zouden beide in de lucht draaien op 6000 lichtjaren van Mekka.  Laat het ons duidelijk aan u zeggen, ongelovige honden, dit is nep ! 
Trouwens wat is een lichtjaar ?  Een jaar lang de lamp laat branden ?  Hahaha.  Het zijn twee rode inktvlekken op een zwart papiertje dat dubbel gevouwen wordt en daarover is witte en blauwe verf gesprenkeld.  Wacht maar tot onze docenten en wetenschappers aan jullie universiteiten de Ware uitleg zullen geven. Benieuwd wat we morgen zullen kunnen ontmaskeren.
 
 
Is the heart and soul of our Galaxy located in Cassiopeia? Possibly not, but that is where two bright emission nebulas nicknamed Heart and Soul can be found. The Heart Nebula, officially dubbed IC 1805 and visible in the above zoomable view on the right, has a shape reminiscent of a classical heart symbol. Both nebulas shine brightly in the red light of energized hydrogen. Several young open clusters of stars populate the image and are visible above in blue, including the nebula centers. Light takes about 6,000 years to reach us from these nebulas, which together span roughly 300 light years. Studies of stars and clusters like those found in the Heart and Soul Nebulas have focussed on how massive stars form and how they affect their environment.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantenparade

 

 

 

Her en der opgesteld in Antwerpen deze kleurrijke parade van beschilderde olifantjes. U vindt ze aan het Willemdok, het Museum voor Schone Kunsten, Astridplein, de dierentuin, Centraal Station, Kloosterstraatn  aan het Stadhuis (waar toevallig  een clowns-olifant prijkt) en aan de Feestzaal op de Meir waar kleine exemplaartjes kunnen gekocht worden.

(foto's Gerda)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oog om oog. Ies koeltoer

 

Relatives of a bomb blast victim mourn in New Delhi September 14, 2008.

Op een marktplaats in New-Dehli (India) ontploften op drie verschillende plaatsen bommen, waarbij 20 mensen omkwamen en ruim honderd gewond geraakten.  De verassende aanval werd opgeëist door een  moslim-oganisatie die de moordactie omschreef als "Oog om oog". Vermoedelijk zullen nu enkele goed geassimileerde moslims in West-Europa verklaren, dat dergelijke militante optredens voortspruiten uit de islamitische koeltoer.


14-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurent, de dikke roofprins met de dikke vergoeding

 

De jongste roofprins van het keuninkrijk, Laurent de hardnekkige rokkenjager, zou volgens VTM met zijn dotatie van 312.000 euri per jaar een werkdagvergoeding verdienen van 8.600 euri, gezien hij 36 werkbezoeken aflegde vorig jaar. Sommige bezoeken worden afgehapseld in een tijdsbestek van een of twee uren. 

Los van deze dotatie krijgt het keuningskind nog een vergoeding als senator (net als zijn broer en zuster) wat rond de 80.000 euri schommelt. De luiwammes krijgt derhalve zeker 400.000 lappen per jaar om de bevolking te schofferen en te schokken met zijn domme grappen en eeuwige vrouwenaffaires.

Er zullen weer enkele verontwaardigde politici overeind komen om te protesteren tegen de geldverspilling voor deze verwaande kinkel en de rest van de familie.  Tot puntje bij paaltje komt, want dan stemmen ze trouw en laf zoals ze zijn, mede de begroting en de schandelijke dotatie.

Wie tot het regime wil behoren en belgië in stand wil houden, moet de monarchie en haar uitspattingen erbij nemen. 

Savat

 Foto met dank ontleend bij onze hofleveranciers van www.defrut.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Zet leger in tegen tuig Gouda " (Wilders)

 

f16.jpg

"De bevolking in Afghanistan gaan we helpen maar onze eigen mensen moeten het misdadig gedrag van het tuig ondergaan." (Geert Wilders)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd om thee te gaan drinken met de busvaders

 

Vervoersmaatschappij Connexxion is de lokale tegenhanger van de Lijn, de problemen zijn dezelfde.

De maatregel volgt op klachten van buschauffeurs. Zij melden dat zij op hun route door de wijk worden bespuugd, bedreigd en beroofd door vooral Marokkaanse jongeren, die stelselmatig tegen de bussen zouden schoppen.

,,De maat is na een lange reeks incidenten vol", bevestigt woordvoerster Anja Pieroen van Connexxion.

Sinds gisteren rijden de chauffeurs met een grote boog om de beruchtste plekken in de probleemwijk Oosterwei heen.


De druppel die de emmer deed overlopen was de beroving van een 37-jarige chauffeur in Gouda, die woensdag onder bedreiging van een mes zijn wisselgeld aan een nog voortvluchtige man moest afstaan. Connexxion zegt een signaal aan de politie en de gemeente te willen geven dat het zo niet langer kan. ,,Wij beseffen heel goed dat het mijden van bepaalde buurten niet de oplossing voor dit hardnekkige probleem is. Er worden namelijk mensen gedupeerd die hier part noch deel aan hebben", aldus de zegsvrouw. De Goudse burgemeester Wim Cornelis liet gisteren weten het besluit van de chauffeurs te respecteren. Cornelis: ,,Ik vind het heel begrijpelijk dat zij het niet langer pikken om op deze schandalige wijze te worden bejegend."

Reizigersvereniging Rover zegt volledig achter het besluit van Connexxion te staan om de Goudse probleemwijk te mijden. Wel doet de woordvoerder een klemmend beroep op de betrokken partijen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

***

@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Gouda is het heerlijk multicultureel leven

 

Bussen van Connexxion rijden voorlopig niet door een deel van de Goudse wijk Oosterwei. Chauffeurs zijn de bedreigingen van de vooral allochtone jongeren beu. Ze worden bespuugd, bedreigd en soms beroofd. Een woordvoerster van Connexxion bevestigde een bericht hierover in De Telegraaf.

Signaal

Sinds gisteren rijden de chauffeurs met een boog om sommige delen van de wijk heen. Direct aanleiding was woensdag de beroving van een chauffeur die onder bedreiging van een mes zijn wisselgeld moest afgeven. Woensdag gaat Connexxion met de gemeente Gouda praten. "We wilden nu in ieder geval een signaal afgeven", aldus de zegsvrouw. Ze benadrukte dat het niet de bedoeling is dat reizigers de dupe worden van de maatregel.

Wilders

PVV-leider Geert Wilders heeft fel gereageerd op de ontstane situatie in Gouda. Wat hem betreft stelt het leger orde op zaken in de probleemwijk. "Het kan niet zo zijn dat we alles doen om Afghanistan veiliger te maken, terwijl Nederland steeds onveiliger wordt", aldus Wilders, die waarschuwde dat "Goudse toestanden" in heel Nederland voorkomen.

@@ Spitsnieuws




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!