Angeltjes
24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000- journalisten bespreken de NL regeringscrisis

 

Tijdens het televisie-journaal van 19 uur bij de 0000 ontspon zich een gesprek tussen Vim de Wilder in de studio te Brussel en Ivan Ollevier op het Binnenhof in Den Haag.

Vim : Hallo . Ollevier. Hoe.  Staan. We.  Ervoor.  In.  Den Haag ?  Heeft. De. Liberale. Premier. Mark.  Rutte. Nu. Eindelijk. Het. Ontslag. Van. Zijn.  Regering.  Ingediend. Bij.  De.  Koningin  Ollevier ? (Vim maakt een buiging als hij "de koningin" uitspreekt)

Ollevier : Ja, Vim, dat is deze namiddag gebeurd en morgen wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over een datum voor de verkiezingen, Vim.

Vim : En. Ollevier. Hoe. Zit. Het. Met. De. Verantwoordelijkheid. Van. De. Extreemrechtse. Populist. Geert. Wilders. Ollevier ? (Vim maakt een wegwerpgebaaar bij het uitspreken van de naam Wilders)

Ollevier : Ja, dat is me wat, hé, Vim.  Die extreemse rechtse sm ... ik bedoel Wilders is een abjecte islamofoob met meldpunten tegen iedere buitenlander maar vreemd genoeg is zijn partijprogramma inzake de bezuinigingen linkser dan dat van de brave en goede socialisten van de PvdA. Vim.

Vim : Dat. Kan. Ik. Niet. Begrijpen. Een. Extreemrechtse. Met. Linkse. Manieren. Dat bestaat. Toch. Niet. Ollevier. (Vim kijkt parmantig rond alsof zich iets onwelriekends in de studio bevindt)

Ollevier : Neen, dat begrijpen wij, goed geïnformeerde en objectieve journalisten niet. Hier klopt iets niet.  Wilders is een onbetrouwbare populist en laten wij hopen, Vim, dat volgende keer opnieuw de Socialisten het voor het zeggen hebben. Ik ga nu op stap met Jolande Sap, het lekkere wijfje van Groen-Links om mij objectief te informeren.  Maar daar kent gij niets van, nietwaar.  Dag, Vim, het zal laat worden vanavond.

Vim : Dag. Ollevier. Wij. Gaan. Nu. Naar. Onze. Zuiderburen. Waar. Het. Extreemrechtse. Front. National. Van De. Familie. Le. Pen. Schandalig. Hoog. Gescoord. Heeft. (Vim kijkt  scheel de camera in, bij wijze van afkeuring)

Etc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Monde en de verontruste Europeanen

 

Wij zijn er voorstander van ons regelmatig te informeren bij de politiek-correcte media (er zijn er nauwelijks andere) om de gedachtengang te volgen van onze tegenstanders. Welke argumenten hebben deze mensen, wat zijn hun beweegredenen om ons in de afgrond te stoten, zijn zij zo dom als wij denken, of zijn ze bezopen en doordreongen van eigendunk  en machtswellust ?  Ik vrees dat het een mengeling van dit alles is, maar wij zitten wel opgescheept met dit zootje onverantwoorde barbaren.

In elk land zijn er gazetten die zichzelf verheffen tot kwaliteitskranten.  In Vlaanderen kunnen we daar flink mee lachen, als we de armtierige resultaten zoals De Morgen of De Standaard in handen krijgen. In Frankrijk is het niet beter gesteld met de voorlichting. Le Monde, eens een krant die een jounalistieke sérieux bezat, is al jaren gedevalueerd tot een spreekbuis van het linkse politiek-correcte janhagel.  Le Monde is wat ons betreft Het Laatste Nieuws zonder foto's met boezemrijke dames.

Hieronder volgt een plusminus getrouwe vertaling van een artikel over Europese reacties op de overwinning van Marine Le Pen. Poco-politici worden geciteerd door een poco-journalist. Kwaliteitsinformatie is het gevolg : nietszeggend, voorspelbaar, saai en dommig.

 Le Monde

Verschillende Europese landen hebben maandag 23 april hun ongerustheid uitgesproken na de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, waarbij een historisch hoge score bereikt werd door eurosceptisch extreem-rechts. Marine Le pen behaalde 17,9% en is op de derde plaats geëindigd met zelfs 1 miljoen meer stemmen dan haar vader Jean-Marie in 2002 bij de confrontatie met Jacques Chirac tijdens een tweede ronde. Het Front National neemt een scheidsrechterspositie in bij de huidige tweede ronde tussen Hollande en Sarkozy en de partij predikt het uitschrijven van een referendum om uit de eurozone te stappen en zij wil de lidstaten hoger plaatsen dan Europa met een Franse wet die Europa ondergeschikt maakt.

De Europese Commissie heeft de Europese Leiders aangezet om niet toe te geven aan de populistische bedreigingen. "Het is evident dat de economische crisis sociale ongelijkheden in het leven roept en dat dit een voedingsbodem vormt voor de ontwikkeling van het populisme" heeft de woordvoerder van Barroso toegegeven. "Maar wij moeten eensgezind blijven en gezamenlijk reageren. Het goede antwoord is dat we meer Europa moeten in het leven roepen. Het terugplooien op zichzelf, het zoeken van nationale oplossingen in een mondiale omgeving, dat biedt geen afdoende oplossing."

Sarkozy is de oorzaak van het FN succes

De Buitenlandmininisters van de EU waren in Luxemburg bij mekaar en ook bij hen werd er uitvoerig gesproken over de Franse verkiezingen.  De Luxemburgse diplomaat Jean Asselborn heeft Sarkozy verantwoordelijk gesteld voor het succes van het FN, door van de immigratie een campagne onderdeel te maken. "Als men elke dag roept dat een harde migratiepolitiek nodig is, dat Schengen moet gewijzigd worden, dan is dat koren op de molen van het FN" sprak deze socialistische diplomaat.

Ook de Deense socialistische minister Villy Sovndal vond de uitslag zeer verontrustend en typerend voor de sfeer in Europa. "Ik ben verontrust over deze tendenz die in Europa opgang maakt tegen de open en vrije gemeenschap". Hij werd bijgetreden door zijn Zweedse Carl Bildt. 

De Zweedse Democraten, de erfgenamen van een neo-nazi partij, hebben onlangs hun intrede gemaakt in het Zweedse parlement.  In Nederland heeft de extreem-rechtse islamofoob Geert Wilders de regering Rutte tot ontslag gedwongen, uit oppositie tegen het Diktaat van Brussel om het begrotingstekort in te krimpen.  Extreem-rechts is ook zeer sterk aanwezig in Oostenrijk, Finland, Zwitserland (geen lid van de EU, nota bene) en Hongarije.

Altijd een verontrustend  onderwerp in de Europese politiek

De Oostenrijker Michael Spindelegger had het over "een niet mis te verstaan succes voor Le Pen, waarover wij moeten nadenken. De belg Didier Reynders  sprak over "een opstoot van extreem rechts, wat altijd een verontrustend onderwerp is in de Europese politiek".

Tot slot liet de woordvoerder van de Duitse kanselier Angela Merkel weten, dat de hoge score van het FN verontrustend is, maar dat de zaken tijdens de tweede ronde in orde  zullen komen.

Voor meer kwaliteitsvoorlichting en neutrale duiding kan u terecht bij Le Monde e.a. Sudoku-kampioenen.

Bron :http://www.lemonde.fr/election-presidentielle-2012/article/2012/04/23/les-dirigeants-europeens-mettent-en-garde-contre-l-extreme-droite_1689866_1471069.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL kiezer nog niet klaar voor nieuwe verkiezingen

 


Psychologen waarschuwen voor te grote blootstelling aan politieke clichés


Uit een peiling van Nieuwsuur blijkt dat de Nederlandse kiezer mentaal nog niet klaar is voor verkiezingen. Ruim 73% van de kiezers geeft aan nog niet over hun ‘eigen schaduw heen te kunnen stappen’. Psychologen waarschuwen dat het onverantwoord is nu verkiezingen te organiseren.

In de huidige spanningen in Europa, de financiële en politieke crises vreest de kiezer dat politici gaan overcompenseren met maanden van holle retoriek, goochelen met cijfers en leiderschapdiscussies. “Ik kom net uit een scheiding”, aldus Jorieke Roelofs (37) uit Noordwijk. “Ik betwijfel of ik genoeg Prozac heb om mij door deze tijd heen te loodsen.”

Politiek psycholoog Bert Bokhoven waarschuwt voor een te grote blootstelling aan politieke clichés. “Hervormen, verantwoordelijkheid nemen, politieke wil tonen, over de eigen schaduw heenstappen, daadkracht tonen, de rekening niet doorschuiven, de kiezer laten spreken, financiële afspraken nakomen, dictaten uit Brussel, partijprogramma’s doorrekenen, een totaalpakket presenteren, drie procent regel, de crisis in de portemonnee voelen, de crisis bezweren, antwoord geven op de crisis, het vertrouwen van de kiezer terugwinnen. Dit soort retoriek vergt een psychische weerbaarheid die lang niet iedere kiezer heeft.”

Nederland wacht vijf maanden TV-debatten, Pauw en Witteman, De Wereld Draait Door, Nieuwsuur, Buitenhof, peilingen, tweets, politici die over het landsbelang praten en commentatoren die de strategische afwegingen duiden. “Kunnen ze die verkiezingen niet organiseren als het weer wat rustiger is?”, vraagt Theo Blijaard (53), “ik ben nu druk met het zoeken naar een nieuwe baan en ik heb geen behoefte aan politici die roepen dat Nederland weer aan het werk moet.”

“De kiezer zal oplossing na oplossing aangeboden krijgen”, verwacht Bokhoven. “Het is alsof je een doodzieke patiënt aan vijftien medische experimenten tegelijk onderwerpt, die allemaal niet werken. Nu een campagne organiseren zal tot ernstige klachten leiden. Dan moet je denken aan langdurige hoofdpijn, huidafwijkingen en maagklachten.”

Bokhoven: “Het zou goed zijn als we eerst een referendum houden om de kiezers te vragen of ze klaar zijn voor verkiezingen. Even vragen hoe het met mensen gaat is wel het minste wat ze kunnen doen na de afgelopen periode.”

Door Jochem van den Berg en Ijsbrand Nimmer • maandag 23 april 2012, 12:20

http://www.speld.nl/2012/04/23/kiezer-mentaal-nog-niet-klaar-voor-verkiezingen/

NvdR Angeltjes : het zou kunnen dat dit artikel satirische elementen bevat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Bestendige Deputatie : reizen om te leren

 

Shanghai

De voorbije vijf jaar maakten de gedeputeerden van de provincie Antwerpen een dertigtal dienstreizen naar de meest verscheiden buitenlandse bestemmingen, waaronder Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en China.

Dat laatste land was zonder meer een van de populairste bestemmingen. Alleen al in 2010 maakten – naast de gouverneur – vier van de zes Antwerpse gedeputeerden hun opwachting in de rode ‘Volksrepubliek’, samen goed voor bijna 30.000 euro.  

Het totale prijsplaatje voor de buitenlandse missies die de Antwerpse gedeputeerden de voorbije vijf jaar ondernamen, loopt op tot meer dan 80.000 euro. In dit bedrag zijn eventuele buitenlandse reizen van gedeputeerden die werden gemaakt op kosten van gesubsidieerde vzw’s, niet inbegrepen.

De grootste reislust werd zonder twijfel aan de dag gelegd door voormalig gedeputeerde Ludo Helsen (CD&V), die in de periode 2007-2011 welgeteld 13 keer naar het buitenland trok, goed voor 32.076 euro.    De provinciale overheid heeft er  alle belang bij dat ter zake de grootst mogelijke transparantie bestaat. Dat is echter niet het geval, zoals blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van provincieraadslid Dirk De Smedt. Desgevraagd blijkt er zelfs geen reglement voor buitenlandse dienstreizen te bestaan. Ook de opvolging laat meer dan te wensen over: een (gedetailleerd) verslag van dergelijke reizen wordt eenvoudigweg niet opgemaakt.   

Wij reizen om te leren, is het motto van de Bestendige Deputatie maar op kosten van de gemeenschap.  Laat dit een zoveelste bewijs zijn van de complete overbodigheid van het provinciale bestuur. Afschaffen die handel en de centenverspilling.

Bron : VB

 


23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hoekje van Jan Hoet

 

Janin Bogaerts schilderde het kunstwerk “Di Rupo“.  Het schilderij symboliseert  Di Rupo als maatpop van de Parti Socialiste, het koningshuis en het grootkapitaal.  Het eurobiljetten rokje staat voor de liefde van de PS voor geld. Het hoofd is omkroond met een tricoloor aura, het symbool van de hardwerkende redder van het vaderland.  De maatpop steunt op één poot, de Vlaamse pers die Di Rupo rechthoudt. En het belgische strikje met Waalse haan verwijst naar de dominantie van de Franstaligen in het belgische huishouden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 23 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ti-Ta-Toverheks

Waarde redactie,

Meer cipiers aanwerven, 400 extra politieagenten om de Brusselse mesthoop in bedwang te houiden, extra politie om de drugtrafiek aan de grens te counteren, extra dit en extra dat.

Hoe gaat die Waalse troela dàt klaarspelen?... Zou zij dan toch een toverkol zijn en over magische krachten beschikken ?

mvg - Senior

*****

Aan Geert Bourgeois

Uw rondschrijven om niet-landgenoten aan te zetten deel te nemen aan de komende verkiezingen vangt aan met een grove leugen. U schrijft "Op 14 oktober 2012 trekken alle Belgen naar de stembus".

Welnu tot nader order en dit zeer tot mijn ongenoegen ben ik nog altijd een Belg. Ik zal echter niet de mogelijkheid hebben mijn wettelijke verplichtingen te vervullen en wel om de volgende reden, de gemeente waar ik woon heeft mij van ambtswege uitgeschreven. Ik huur er nog altijd een woning, mijn meubelen, huisraad, boeken en persoonlijke bezittingen zijn er aanwezig, de brievenbus wordt regelmatig geledigd en alle rekeningen worden betaald. Er is echter een probleem ik ben niet genoeg 'thuis'. In dit verband heb ik enige informatie ingewonnen en het blijkt dat dagelijks tientallen Belgen (om diverse redenen) van ambtswege uitgeschreven worden.

Wat mij persoonlijk betreft ben ik van mening dat ik als gepensioneerde vrij kan gaan en staan waar ik wil. Ik vind dat ik genoeg bijgedragen heb aan de staat om nu in volle vrijheid te genieten van het leven.

Wereldburger, Europeaan en Vlaming. Willy De Ryck

*****

Elveebee : Gouden Pen

Hetgeen Elveebee schrijft hoort in goudkleurige inkt geschreven te worden en voor alle duidelijkheid is dat niet alleen van toepassing in het land van melk en honing, België. O neen, kijk maar eens naar Spanje, Zweden, Groot Brittannië, Nederland en nog enkele van die landen die zich bezighouden met koninklijke wansmakelijke  dure folklore te onderhouden en te laten genieten van 365 dagen vakantie per jaar. Blijkbaar hebben toch veel mensen moeite met volwassen worden en de hersens te laten werken.

Jean

*****

Nederlandse poco hypocrieten

In het land van Trix en Max hebben de poco's het deksel op de neus gekregen. Het zo geroemde Nederlandse model is op sterven na dood. Wilders wil het gekkenhuis niet langer steunen. Hij ziet terecht geen heil in het verder uitmelken van de bevolking om de Euro bonzen tevreden te stellen.

Rutte & Co kan proberen, naar Belgisch model, met een minderheidskabinet verder te sukkelen, om de winkel draaiende te houden.  Of het zover zal komen, is nog even afwachten, zoniet gaan de Nederlanders over enkele maanden opnieuw een bolletje mogen kleuren.

Wat echter weer torenhoog qua hypocrisie boven alles uitsteekt,  zijn de commentaren die nu losbarsten op het njet van Geert Wilders. Hij is de boeman, de verrader, de man die Nederland naar de afgrond leidt en nog van dat frais. Waar is echter de tijd en die ligt nog niet ver achter ons, dat poco Nederland haast door het dak ging van afgunst en razernij over de verkiezingsuitslag en waarbij Wilders met vlag en wimpel boven de traditionelen uitstak.

Toen werd hij ook verguisd en beschimpt tot men tot het besef kwam dat men hem ter elfder ure nodig had om een kabinet te vormen.  De zogenaamde "gedoogsteun" om Rutte en al zijn trutten aan de bak te krijgen. Velen blij en tevreden,  in zoverre zelfs dat Job Cohen, alias de theeslurper,  zijn schup afkuiste en als een geslagen hond afdroop. Maar de kentering kwam pas goed op gang toen poco Nederland al te onderdanig naar de europijpen begon te dansen en de mensen naar de strot wilde pakken.

Dit en nog andere zaken waren de tradionele druppel die de Wilders-emmer deden overlopen. Nu het zover gekomen is,  wordt Wilders de grote boeman. De man die eerst met alle middelen bekampt werd en zelfs voor de rechtbank gesleurd werd om hem te breken, de man die de Nederlanders met hand en tand waarschuwt voor de dramatische gevolgen van de islam-invasie, is nu de schuldige. Zelfs het Guy de la Tourette uit Gent, schuimbekte van woede en haat omdat de man die hij tot in den treure uitbraakte en bekakte nu het kabinet Rutte bij het groot vuil zet. Trouwens ook in Vlaanderen verwees De Wever naar de gedoogsteun van Wilders om Filip Dewinter dwars te zitten en tegelijk te bewijzen dat ook hij uit het goede poco hout gesneden is.

De moraal van het verhaal zit hem in het feit dat de poco's weer met een gespleten tong praten (zoals gewoonlijk trouwens!) De man die men uitspuwde tot èn met, verwijt men nu gebrek aan "verantwoordelijkheidszin" omdat hij de kant van de gewone mensch kiest en de euro waanzin afwijst. Nou moe, mot er nog zand wezen ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever, kandidaat-burgemeester van alle Sinjoren ?

 

Weet u waarom Bart de Wever 50 kilo is afgevallen ?  Omdat hij zijn lichaamstaal beter zou kunnen verbergen. Maar de afslanking is niet geheel en al gelukt : de schaduw van zichzelf die hij nu is, geeft zich nog meer bloot dan tevoren. Scherp als een Zwitsers zakmes met veel verborgen gereedschapjes valt de rancune nu nog meer op. De truken van de welsprekendheid verliezen hun effect.  Holle Bolle Gijs was grappiger het Zwitsers zakmes.

Goed, De Wever is nu kandidaat burgemeester in de stad van allah en in de Zevende Dag liet hij zich ontfutselen door Ivan de Vadder dat hij opnieuw met Janssens in coalitie wil treden, maar met meer N-vA invloed in het beleid. Dat is duidelijk en daar houden wij van. U toch ook ?  De N-vA wil een einde maken aan 80 jaar socialisme en daarom een coalitie vormen met de socialisten van Janssens. Vergeet ook niet, dat  al even lang de katholieken mede de dienst uitmaken in Antwerpen, als derde wiel aan de kruiwagen weliswaar en dat zij in het scenario De Wever ook nu weer zullen meespelen. Verandering van spijs doet eten, zingen de Strangers, maar helaas de spijs van De Wever is magere kost en de smaak is navenant. Verandering is tenslotte niet meer dan een zelfstandig naamwoord en in het politieke jargon dat de N-vA zich toeëigent, is het een aftandse Volksunieslogan, genre "niet warm, niet willen". De Vogelenmarktgangers weten dat deze kreet van een bekend standwerker over wafels gaat.

Wat ons erg trof bij onze aanstaande kandidaat-burgemeester, is de onredelijke en nauwelijks verborgen haat tegen Filip Dewinter. Eerlijk gezegd, als je burgemeester wil worden en openlijk dingt naar de kiezers van Vlaams Belang, dan zou je toch een zekere schroom en fatsoen mogen tentoonspreiden. Door Dewinter te beledigen, duw je ook zijn kiezers in de hoek.  Maar dat beseft de man met het scherpe zakmesprofiel niet, zo vol zit zijn schrale lijf met haat. 

Wat hij aan Filip Dewinter verwijt, stroomt bij hem uit al zijn porieën : onredelijke haat, onverdraagzaamheid en ongecontroleerde boosheid.  Dewinter heeft klare opvattingen over de pijnpunten in onze samenleving maar nog nooit hebben we hem tot dat lage niveau van onbeschaafdheid zien afdalen. Nog nooit. Dit zijn zeer slechte eigenschappen voor iemand die zich opwerpt als kandidaat burgemeester. Ongehoord, ongebruikelijk en vooral ongeschikt.

Overigens laten we ook duidelijk onderstrepen, dat de programmapunten die De Wever aankaart en waar hij zich probeert mee te profileren, verbleekte afdrukken zijn van het VB-programma. Zelfs De Strangers worden ingeschakeld door de N-vA ... en de 40-jarige De Wever uit de omgeving van het sjieke en verfranste Berchemse Pulhof heeft nu ook voor de eerste keer in zijn leven een geleide wandeling gemaakt door de Seefhoek. Hij was begeleid en kon niet verloren lopen. 

Het zullen ongetwijfeld boeiende maanden worden in Antwerpen.  De VRT biedt ruim kans aan de N-vA-er om zijn praatjes te voeren, zolang hij maar voldoende schimpt op Filip Dewinter.  Want dàt is de doelstelling van de openbare omroep : de republikeinen van VB uitschakelen en dan vervolgens een rood-groene coalitie aanmoedigen die de sleutels van 't Stad zal overhandigen aan allah. En dan zeggen we nog niets over de televisie fictiereeks (sic) Deadline 14/10, een ongetwijfeld tendentieus feuilleton dat op de buis komt bij VTM en bij het rode stadszendertje ATV, dat normaliter nooit fictie uitzendt.  De rol van de goede Janssens wordt vertolkt door de nobele Koen de Graeve, de jeune premier die alle vrouwenharten in beroering brengt, de Vlaams-nationalist van N-vA-signatuur is in goede handen bij Peter Van den Begin en dan komt er nog een duister figuur van extreemrechts ten tonele dat uiteraard behept is met een smerig karakter en dat dito handelingen stelt. 

En als dat allemaal niet helpt, dan hebben we nog Digipolis om de nodige correcties aan te brengen bij de uitslag.

De Wever heeft Di Rupo in het zadel geholpen en is vervolgens aan de zijlijn gaan staan, nu doet hij opnieuw hetzelfde voor Patrick Janssens. Een moedig politicus, onze Bart. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 814)

 

Vorige week werd ik opgebeld door een vriend die me vroeg of ik hem een dienst zou kunnen bewijzen op zondag 22 april. Een kennis van hem zou verhuizen van een sociaal appartement aan de Jan De Voslei op Antwerpen-Kiel naar een nieuwe woning in Mol. De werkgever van deze kennis wou wel gratis een vrachtwagen ter beschikking stellen voor de verhuizing maar voor een vrachtwagenchauffeur zou zelf moeten gezorgd worden. Ik begreep direct wat mijn vriend had bedoeld.

Gisteren reed ik dus naar de Jan De Voslei. Aangezien het inladen een paar uur zou duren, besliste ik om in de omgeving een kop koffie te gaan drinken. Na reeds enkele honderden meter te hebben afgelegd, stelde ik tot mijn niet geringe verbazing vast dat ik nog steeds geen café in het vizier had gekregen. Ik wou dan ook aan een voorbijganger vragen of die me soms kon helpen. De eerste drie personen die ik had aangeklampt bleken geen letter Nederlands te kunnen of willen begrijpen. Een schouderophalen van de ene tot enkele totaal onverstaanbare woorden van de anderen waren het enige resultaat dat ik kon bereiken. De vierde voorbijganger, een oudere dame, zag er wel uit als iemand van bij ons. Opnieuw had ik me vergist, want ze sprak alleen Frans. Zo vernam ik dat er enkele cafés waren op de Boomse Steenweg naar waar ik me dus begaf. Enkele minuten later stapte ik er café "den Deugniet" binnen.

Wel was het me opgevallen dat twee van de vier vensterramen aan de straatzijde waren stukgeslagen. Binnen vernam ik van de uitbaatster dat een buurtbewoner de vorige voormiddag, toen het café nog gesloten was, zich had willen toegang verschaffen door middel van een betonblok. Daarvoor had hij reeds de ingangdeur zwaar beschadigd maar zonder succes. De totale schade bleek iets boven de 2000 euro te liggen. Aangezien de man werd herkend nam de politie van hem gewoon een verklaring af waarin hij toegaf de dader te zijn geweest. De politie deelde verder aan de verbouwereerde uitbaatser mede dat ze de man niet konden meenemen omdat er geen fysiek geweld werd gepleegd. Volgens de uitbaatster, die voor dergelijke tegenslag geen verzekering bleek te hebben, is het daar in de buurt "niet meer te doen". Die misdadiger is niet aan zijn proefstuk en bezit geen rooie duit. Ik kan nu enkele maanden voor hem gaan werken, besloot ze moedeloos. Bovendien werden er vorige week in deze buurt twee winkels in brand gestoken.° Zo kan het niet verder.

Op mijn terugweg zag ik overal zwerfvuil. Iemand had zelfs een volledige lavabo op het voetpad achtergelaten. Ook de verkrotte huizen met afgebladderde gevels vielen op. Ik zou hier geen dag kunnen wonen, dacht ik bij mezelf. Waar is de tijd dat ik als kleuter enkele weken voor Pasen telkens meemaakte dat mijn moeder, zoals trouwens alle buurvrouwen, aan de "grote kuis" begon. Geen hoekje of kantje van het huis kon ontsnappen aan deze activiteit. Ik zie mijn moeder nog lade na lade ledig maken om er dan telkens een nieuw stuk geglaceerd papier in aan te brengen dat met vier duimspijkers in de hoeken werd vastgemaakt. Vooraf had ze van iedere lade met een lintmeter de maat genomen om de juiste afmetingen van een grote rol te kunnen knippen. Iedere tapijt of mat werd in de tuin afgeklopt, alle vloeren geschrobd of geboend enz. Tegen Paastijd blonk de hele woning als een spiegel. Hoevele van die bewoners hier weten nog wat "grote kuis" betekent dacht ik ?

Bij mijn aankomst aan de blok van Woonhaven werd ik door een bewoner aangeklampt met de vraag of ik soms van Woonhaven was ? Neen, dus. Zo vernam ik van die bewoner van de eerste verdieping dat deze reeds maanden met een zwaar beschadigd plafond zat als gevolg van waterschade. Een allochtoon, wiens huishuur door het OCMW werd betaald, en die op de derde verdieping woonde, was in januari met de noorderzon vertrokken zonder echter de kraan van de douche te sluiten. Het gevolg was zware waterschade. Spijts diverse bezoeken aan de kantoren van Woonhaven was de brave man, na vele maanden, nog niet verder geraakt met de oplossing van zijn probleem. Het zou nu een verzekeringskwestie zijn die nog lang kon aanslepen had men hem verteld. Het kan hier zo niet verder voegde, mijn toevallige gesprekspartner, er aan toe. En zeggen dat ze voor die werkloze Syriër met zijn zeven kinderen en die hier ook woont wel ongeveer iedere maand circa 3000 euro hebben klaarliggen. Een pure schande, Mijnheer ! Vorige week werd hier nog op een nacht voor de deur hard gevochten. Politie kwam er niet bij te pas en er lag  nog een grote bloedplas gedurende enkele dagen als stille getuige van dat incident. Het kan zo echt niet verder, Mijnheer.

Korte tijd later reed ik richting Mol.

Ik stelde me de vraag of al die beroepspolitiekers die ons deze verloedering van ons land hebben aangesmeerd nu echt nooit, en bovendien zwaar, bestraft zullen worden.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

* De brandstichtingen waar Freddy naar verwijst, grepen inderdaad plaats in de Abdijstraat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer politietoezicht drugstrafiek tussen B en NL

 

De politieaanwezigheid in de Belgisch-Nederlandse grensstreek wordt opgevoerd om de drugshandel en het drugstoerisme aan te pakken. De preventieve maatregel wordt genomen omdat Belgen vanaf 1 mei niet meer binnen mogen in de coffeeshops in de Nederlandse grensprovincies. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet maakt de maatregelen zondag bekend.

In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg zullen vanaf volgende maand enkel nog houders van een Nederlandse identiteitskaart voet in een coffeeshop mogen zetten. Milquet zet zich schrap voor nevenwerkingen als de verplaatsing van de illegale verkoop naar België, meer drugskoeriers of meer drugsproductie in ons land.
 
De minister treft daarom een reeks preventieve maatregelen, in samenwerking met de Nederlandse autoriteiten, de burgemeesters en korpschefs van de grensgemeenten en de federale politie. Onder meer zullen lokale en federale politieagenten meer aanwezig zijn op de wegen en in de treinen aan de Nederlandse grens.
 
Zij zullen controleacties uitvoeren met het doel 'snel tussenbeide te komen en duidelijk de boodschap mee te geven dat drugstoerisme niet zal worden geduld', zegt Milquet. Ook aan de Nederlandse zijde van de grens zullen meer agenten worden ingezet.
 
Nederland start eerstdaags met een sensibiliseringscampagne, ook in België, om het nieuwe beleid aan te kondigen. In 2013 zal geen enkele coffeeshop in Nederland nog toegankelijk zijn voor niet-Nederlanders.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120422_086


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home run : Bart tijdens de 10 Miles

 

Quote Non vd dag #81 - Home run

 
'Het aangenaamste stuk was in de Seefhoek. Al die bekende gezichten langs de kant van de weg! Het leek wel een thuiswedstrijd.'

(Bart De Wever geniet van de 10 Miles)

 

Samen met Carl Huybrechts op de Blancefloerlaan, kort na de start van 10 Miles

(tekst : Marc - afbeelding : Gazet van Antwerpen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 23 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Pol Van den Driessche

Het is vreemd dat iemand die wat vuilgebekt was, wat suggestieve opmerkingen maakte en bij elke vrouw die toch al hengelde om wat aandacht, een te hoog kansje waagde, geen burgemeester van Brugge mag worden vanwege de CD&V.

Maar iemand die vaste gast was op partouzes, die genoemd werd in verband met buitenlandse pedofilieparty's, een rits minaressen afreed en minstens één buitenechtelijke dochter heeft, wel koning van dit land mag zijn.

Elveebee

*****

 Selectieve kuisheid

 Pol Van Den Driessche was ook senator voor de CD&V en dus vanaf dan reeds makkelijk te torpederen voor dezelfde aanklachten... Of is de CD&V zoals vroeger de CVP nog steeds te machtig en zwijgt men dan als vrouw ? Als VROUW dus.

Dan is het feminisme nog dieper gezonken dan men al kon vrezen zoals met de import- moslima-capitulatie. Als journalisten in het algemeen, en vrouwelijke journalisten in dit bijzonder geval, jarenlang zwijgen over zelf aan-den-lijve ondervonden onrechtmatigheden, wat moet je dan denken over hun schrijfsels ?

Hoe kan je ongebonden en geloofwaardig verder werken als journaliste als je je stilzwijgend onderwerpt aan de geile oekazes van je eerste baas ? 

Ander onderwerp please ...

De carriére éérst en de aanklacht pas openbaar laten maken als sommige mannen beslissen dat het moment er nu is ? Er zijn maar twee mogelijkheden die boven het hoofd van de aanklaagsters zweven : ofwel schuldig verzuim ofwel roekeloos geding omdat het zoveel jaren later tot niets zal leiden behalve een politieke afrekening. Leef daar maar eens mee. Feministes van een mannen achterste.

Voor de rest wens ik de partij van Bart nog vele van deze toestanden. Hij ging het eens alleen doen en anderen blijven uitsluiten. Met alle respect voor alle moedige vrouwen die échte slachtoffers zijn en nergens terecht kunnen wegens geen 'kruiwagens', of de verkeerde partijkaart.

 Jade

*****

Ward de Bever

Heb het enkele jaren terug op deze blog verkondigd : hij is een nep-Vlaming, heb het indertijd geschreven met hoofdletters omdat velen het niet (wilden) weten. Naast het feit dat hij nep-Vlaming is,  bestaat dit sujet (vriendelijker kan ik de ex-papzak niet omschrijven)  het ook om zichzelf rechts te vinden,  dus zijn partij ook.

Het Brepoels geval dat zit te beschimmelen in het verfoeilijke totaal overbodige Sovjet Europa parlement tussen pedofielen, nichten en tutti qanti is een uiterst linkse koers aan het varen, waar de massa in Vlaanderen geen van weet, omdat de media dit verzwijgen. Als De Bever Ward bij de verkiezingen wint, is er iets loos met het kiesvee ; hoewel wij (rechtsen) weten dit al langer dan vandaag.

Ik zie het somber in als dit verwerpelijke sujet op het Schoon Verdiep zal zetelen als burgemeester, het is nu al om zeep in Antwerpen ondanks dat de ex-papzak in de gemeenteraad zit en de coalitie steunt.

Martin V.

*****

Allen vlug naar de boekhandel

Nieuw fabeltje van Jean de La Fontaine is te koop in de boekenwinkels, behalve bij Egmont.
Vraag naar de titel: "Politieman in burger maakt zich kenbaar door pistool te tonen"

Wil T.

*****

Exit Pol Van den Driessche

Polleke geeft zich gewonnen en verlaat het poco-schouwtoneel per direkt. Na een volle week in de beerkar gelegen te hebben, houdt hij het voor bekeken.

Of het de losse "pollekes" van Polleke geweest zijn die hem de das omgedaan hebben, kan me eerlijk gezegd geen fluit schelen. Wat in deze telt is de getelefoneerde hypocriete show die men hieromtrent opvoerd met de tjeven in de hoofdrol. Toen Polleke nog de dienst uitmaakte voor de kerkuilen was er geen vuiltje aan de lucht, ondanks het feit dan men toen goed op de hoogte was van Popols onstuimig libido. een eigenschap die men in katholieke middens vaker tegenkomt. 

Edoc Polleke werd opzij geschoven door de tjeven en hij zocht andere horizonten op en verklaarde zijn liefde aan de Nv-A waar hij met de fanfare werd ingehaald.  Hij mocht nu zelfs een gooi doen naar het ambt van burgemeester van de stad Brugge. Dit laatste was blijkbaar een flinke doorn in beide ogen van de tjeven die een bastion in gevaar zagen komen. Het verleden werd opgerakeld om de positie van Polleke te destabiliseren, iets wat het V.B. al moet ondergaan sinds zijn bestaan.

Enkele roddeltantes werden bereid gevonden verklaringen af te leggen over feiten die hun overkomen zijn in het gezelschap van polleke ergens in de vorige eeuw.Eentje werd er ei zo na getongzoend en een ander werd bijna aan haar flamoes geaaid.  Nou, nou ...

De feiten moeten zo aangrijpend en traumatiserend geweest zijn dat de dames in kwestie nu pas tot het besef gekomen zijn dat ze indertijd aan een beestachtige verkrachting zijn ontsnapt. Om hun wedervaren aan de gemeenschap over te dragen en de weireld te waarschuwen voor dergelijk heerschap werd er zelfs beroep gedaan op het wereldvermaarde boekske "humo" genaamd. 

Ook de bronnen waarover Humo beschikt en die strikt geheim zijn, blijven voor andere pulpboekskes en kranten en bron van jaloezie en frustratie. Navraag bij de tjevenleiding over de toch wel verdachte timing over de onthulling van het liefsdesleven van Polleke werd door de voorzitter van de partij voor "liefde, hoop ,berouw en eeuwige trouw" als louter en puur toevallig afgedaan. Bleke Beke weet van niets. 

Wij, het tjevenbordeel door de jaren heen goed kennende, waar leugen ,bedrog en verraad centraal staan, klasseren deze uitspraak van Beke bij deze van Roger Van Geilhuwe.

Voor mij is het klaar en duidelijk: Polleke werd door Herodes in het kruis gepakt èn aan het kruis genageld om geen rol meer te kunnen spelen in Brugge. Zo simpel als bonjour!

Senior

*****

Marine Le Pen behaalt 20%

Heu, wablieft? Sorry, ik kijk en luister alleen naar de MSM. Slechts 1 op 5. Wat is dat nu voor een waanzinnig lage score !

Lucky9

NvdR Angeltjes : Lucky9, help even, wat is MSM ?
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois promoveert niet-Belgen deel te nemen aan verkiezingen

 

Betreft: Verkiezingen 14 oktober 2012 - informatie voor niet-Belgen verzonden aan alle Vlaamse gemeenten

Geacht college,

Op 14 oktober 2012 trekken alle Belgen naar de stembus voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. In onze samenleving wonen niet alleen Belgen, maar ook heel wat niet-Belgen. Daarom bepaalde de federale wetgever enkele jaren geleden in de Gemeentekieswet dat niet-Belgen die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook op 14 oktober 2012 kunnen niet-Belgen dus hun stem uitbrengen.

Als Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur wil ik in de aanloop naar deze verkiezingen alle niet-Belgen die hiervoor in aanmerking komen, aanmoedigen om hun stem uit te brengen. Om dat te kunnen doen, moeten de niet-Belgen geïnformeerd worden.
Daarom gaf ik de opdracht aan de Beweging voor een verstaanbare samenleving - Toemeka vzw om een laagdrempelige Nederlandstalige folder op te stellen.
Deze folder werd met veel zorg samengesteld en beantwoordt op een duidelijke manier drie belangrijke vragen die niet-Belgen zich kunnen stellen in de aanloop naar de verkiezingen van 14 oktober 2012:

1) Aan welke verkiezing kan ik participeren?
2) Wie mag stemmen?
3) Hoe schrijf ik mij in op de kiezerslijst?

De folder leent zich uitstekend om niet-Belgen te informeren over hun stemrecht. Ik zou u dan ook willen vragen om deze folder zoveel mogelijk te verspreiden bij niet-Belgen.
U kunt het gewenste aantal folders bestellen bij het verkiezingssecretariaat van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur (binnenland-verkiezingen@vlaanderen.be)

U vindt bij deze brief bovendien enkele tips om met de folder verder aan de slag te gaan bij groepen niet-Belgen.

Ik wens u alvast veel succes met de organisatie van de lokale verkiezingen.
Hoogachtend,
J. Geert Bourgeois
Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur,
Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atheïsten in islamitische Prachtlanden : loslopend wild

 

De islamitische wereld is geen eldorado van godsdienstvrijheid, ook niet sinds de 'Arabische Lente'. Dat ondervonden onlangs twee jonge, Tunesische atheïsten, Jabeur Mejri en Ghazi Badji. Beiden kregen 7,5 jaar gevangenisstraf, wegens atheïstische opvattingen. Godsdienstvrijheid houdt ook de vrijheid in om niet in God te geloven. Voor Europese begrippen is dat een waarheid als een koe, in de moslimwereld daarentegen is het een onbespreekbaar taboe. De twee jonge atheïsten hadden, zo luidt één visie, de illusie dat Tunesië na de revolutie zo vrij was geworden dat ze hun opvattingen ongestraft op internet konden zetten. Het klinkt onwaarschijnlijk.

Daarvoor hadden ze vanwege hun overtuigingen al te veel ellende ondervonden, niet van de overheid maar van gewone mensen. Een culturele revolutie voltrekt zich trager dan een politieke omwenteling. De tirannie van ingewortelde opvattingen kan erger zijn dan de dwingelandij van een dictatoriaal regime. Misschien waren de twee godsloochenaars hun situatie gewoon beu, kon het ze allemaal weinig meer schelen en waren ze onverschillig geworden voor de mogelijke gevolgen. Voor die zienswijze pleit dat ze hun 'Facebook-zonden' pas vorige maand begingen, dus na de verkiezingszege van de islamitische partijen. Hun daad heeft iets suïcidaals, en doet denken aan de zelfverbranding op 17 december 2010 van Mohammed Bouazizi die de revolutie in Tunesië en tal van andere Arabische landen inluidde.

Het onlangs veroordeelde atheïstische tweetal is hoog opgeleid: Jabeur Mejri heeft Engels gestudeerd. Ghazi Badji is microbioloog, maar werkte noodgedwongen als kaartjesverkoper bij de metro, tot zijn collega's ontdekten dat hij atheïst was en hem wegpestten. Ook zijn dienstverband bij een bakkerij was om dezelfde reden van beperkte duur. Officieel zijn ze niet veroordeeld vanwege afvalligheid van de islam, maar omdat ze de goede zeden en de openbare orde schade zouden hebben berokkend, door hun aanvallen op de koran en Mohammed toe te vertrouwen aan hun Facebook-pagina's.

Ze zijn niet de enige Arabieren die tegen de lamp zijn gelopen via de sociale media. In februari overkwam dat de Saoedische journalist Hamza Kashgari die een antireligieuze uitspraak van de Duitse filosoof Nietzsche en ook eigen kritische opmerkingen over de profeet Mohammed, had getwitterd, Hij probeerde te ontkomen naar Nieuw Zeeland, maar werd opgepakt bij een tussenlanding in Kuala Lumpur. Maleisië stuurde hem terug naar Saoedi-Arabië, nota bene vlak voor het Maleisische hooggerechtshof, waar Kashgari's zaak aanhangig was gemaakt, dat verbood. Wat er met Kashgari is gebeurd, is onbekend.

Op 12 april kreeg de Koeweitse schrijver Mohammed Malifi 7 jaar cel vanwege een tweet. Hij is geen atheïst, zijn vergrijp was dat hij de tegenstelling tussen soennitische en sjiitische Koeweiters nader had belicht. Daarmee had hij volgens de rechter leugenachtige berichten over Koeweit verspreid.

Atheïsten in de moslimwereld staan bloot aan meer discriminatie en verguizing dan religieuze minderheden. Ze vormen de ergste categorie van geloofsafvalligen. Mensen die de islam inruilen voor een andere godsdienst, bijvoorbeeld het christendom, verdienen volgens de sharia de doodstraf, behalve als ze op hun stap terugkomen. Atheïstische afvalligen maken het in de ogen van de sharia nog veel bonter, door helemaal niet in God te geloven. Ze zijn de verschoppelingen bij uitstek in de moslimwereld. Toch krijgen ze minder internationale media-aandacht dan religieuze minderheden.

Deels komt dat, heel cynisch, doordat zij geen gebedshuizen hebben die kunnen worden opgeblazen. In Pakistan bijvoorbeeld vielen er in 2010 honderdtwintig doden bij aanslagen op drie moskeeën van de 'ketterse' ahmadi-moslims, en ruim honderd bij aanslagen op heiligdommen van mystieke soefi's. Er ontploffen ook geregeld kerken, vooral in Irak en soms in Egypte. Maar zulke publiciteit opleverende bloedbaden zullen zich nooit voordoen onder atheïsten, omdat zij eenlingen zijn. Hun 'samenkomsten' houden ze op rebelse internetsites. Atheïsten in de moslimwereld missen ook de steun van geestverwanten in het buitenland. Christenen krijgen hulp van geëmigreerde geloofsgenoten.  Egyptische kopten bijvoorbeeld die in de VS wonen, hebben een stevige lobby in Washington en brengen de noden van de christenen in hun land van oorsprong geregeld onder de aandacht van Amerikaanse politici.

Een vergelijkbare lobby in de westerse wereld bezitten atheïsten in de moslimwereld niet. Al op de universiteit probeerde een medestudent hem uit het raam te gooien, vanwege zijn opvattingen. Later werd hij achtervolgd door de politie en een groep vrijwilligers, die sinds de revolutie probeert zich te ontwikkelen tot een soort religieuze politie, zoals die al negentig jaar bestaat in Saoedi-Arabië.

In de deegfabriek viel Badji door de mand toen zijn collega's hem tijdens de ramadan op eten betrapten. Ze gaven hem de bijnaam Aboe Lahab, volgens de traditie een tegenstander en bespotter van de profeet Mohammed, toen die zijn prediking begon in Mekka. Badji's collega's dachten dat hij behalve godloochenaar ook homo was, een tweede reden om zijn bestaan te vergallen. Tijdens de revalidatie van een operatie aan zijn knie, schreef hij in het Arabisch zijn boek: 'De illusie van de islam'. Een progressieve Tunesische website laat nog wel het titelblad zien, maar de inhoud is effectief zwart gemaakt.

Badji dreigde indirect het slachtoffer te worden van de folteringen, die zijn vriend Mejri moest ondergaan. Mejri's boek, in het Engels geschreven, was op internet ontdekt. Mejri stelt daarin de gewelddaden en seksuele uitspattingen van Mohammed aan de kaak. Hij legt een verbinding tussen die overgeleverde verhalen en de schendingen van de mensenrechten en andere rechteloosheid in de huidige islamitische wereld. Zijn boek is te vinden bij: http://www.amsterdampost.nl/uploads/DARK-LANDS-BY-MEJRI-JABEUR.pdf .
Volgens Bahmut.blogspot.com zou Mejri ook een cartoon hebben gepubliceerd van een varken op de heilige ka'bah in de moskee van Mekka. Vreemd is dat zijn verhaal geen verwijzing bevat naar de Arabische revoluties. Het lijkt al voor die tijd te zijn geschreven. Waarom Mejri het niet heeft aangepast blijft onduidelijk. Onder de folteringen vertelt hij zijn beulen dat ook Badji een antireligieus boek heeft verspreid.

Badji informeerde op 9 maart bij de rechtbank naar zijn vriend en ontdekte daar dat ook hijzelf verdachte was. Eerst vluchtte hij naar Libië, een ongelukkige keuze omdat juist daar de islamisten machtig zijn sinds de ondergang van Kadafi. In Algerije deed hij een wonderlijke ervaring op bij een VN-kantoor, waar ze hem niet hielpen maar juist uitscholden vanwege zijn atheïstische ideeën. Hij vluchtte vervolgens naar Turkije, zwom de grensrivier over en bereikte op die manier Griekenland. Zijn toekomst is ongewis, maar voorlopig is hij beter af dan zijn waarschijnlijk al voor het leven gesloopte vriend Mejri.

Ingekort en bewerkt door Floriaan Terbeke

Bron: Trouw.nl en andere internationale media – in de Tunesische pers worden de feiten doodgezwegen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit racisme ? - POLL

 


Er is in dit stadium van mijn leven niets pijnlijker dan over straat te wandelen, voetstappen achter mij te horen en me opgelucht te voelen als ik me omdraai en merk dat er een authentieke Vlaming achter mij loopt. Is dit racisme ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische monarchie ? Vlaamse republiek ?

 


22-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé verrassing in Frankrijk : Marine Le Pen behaalt 20%

 

De nederlaag voor de uittredende president Sarkozy kan bijna niet groter zijn : hij moet de socialist Hollande voor laten gaan en het Front National met Marine Le Pen behaalt tégen alle verwachtingen en peilingen in 20% van de stemmen. Niet voldoende voor een tweede ronde maar de derde partij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


FPO Nr 1 in Ooostenrijk

Volgens een Gallup-poll door de [links-liberale] krant ÖSTERREICH :

- De FPÖ krijgt nu 28 procent van de stemmen, hetzelfde resultaat als in een enquête twee weken geleden

- De SPÖ verloor 1 procent in vergelijking met de vorige enquête en krijgt  nu 27%.

- De ÖVP (Volkspartij) won 22 procent en komt niet uit zijn depressie.

Dat wil zeggen: Als er nationale verkiezingen zouden zijn  deze zondag, de FPÖ zou de partij met de meeste stemmen zijn en de Oostenrijkse president zou moeten opdragen aan de Heer  Strache om een regering te vormen.
 
Peter Hauer

*****

De toestand is verschengeliert

De juiste oorsprong van het gezegde en nog steeds gebruikte 'verschengeliert' ligt in het Rheinland, er is weinig over terug te vinden via Googelen, maar het komt neer op het aanduiden van toestanden die onherroepelijk naar de knoppen geholpen werden of er moest zich iemand nog over ontfermen. Niets meer mee aan te vangen tenzij...De Schengen-landen verdragen hebben de toestanden voor de oorspronkelijke bewoners en hun natuurlijk aangepasten naar de knoppen geholpen... Verschengeliert.

Jade

*****

Incestueuze liefde

Geachte Redactie,

Ei-zo-na is er nogmaals een lichte aanvaring te vrezen met de heer Terbeke.

Vooreerst verklaar ik ook géén voorstander te zijn van betrekkingen tussen "dichte familieleden", doch er bestaan eigenlijk geen vaste bewijzen dat die onbetamelijke handelingen ook schadelijk zouden zijn voor de te fabriceren kinderen. Het geval van die Duitser is maar zo relevant dat de score 2 - 2 is, dus 2 volkomen normale tegen 2 geestelijk gehandicapten (nogal wiedes, de moeder WAS REEDS licht geestelijk gehandicapt)

Zoals blijkt uit het artikel, was een Farao zedelijk verplicht om te huwen met de eigen zus, want,  ènkel half-goden mochten onder elkaar huwen om hun bloed onder de "onsterfelijken" te houden. Daardoor zijn er tegenwoordig verscheidene van de echtgenotes bekend onder de "Nefers", de toenmalige titel van prinses : Nefertiti, Nefertari, Nefernefer. Zoals men reeds lang ontdekt heeft, waren er gedurende eeuwen veel Farao's, maar nimmer staat beschreven dat er genetisch-gelinkte afwijkingen zouden geweest zijn in "koninklijke kringen".

Het spijt mij, heer Floriaan, doch U doet slechtsde vertaling (waarvoor hartelijke dank) van het gescheven artikel, en dus verwijs ik naar de alom-bekende uitspraak: "Don't shoot the pianist... he is doing his best" (en dat U "het" héél goed doet, dààr is iedere Angeltjesfan wel van overtuigd hoor...enfin, ik hoop het.)

Victor van Vosselaer

*****

Muzikaal tussenspel Butterfly 

Geachte Redactie,

Natuurlijk is het "Madama Butterfly-intermezzo" het beluisteren waard (zoals àlle meesterwerken van Puccini), doch persoonlijk gaat mijn voorkeur naar een àndere "stillere passage", n.l : Coro a boca cerrada/chiusa; in het Engels beschreven als "Humming chorus"... (A splendid idea to be played during a cremation-ceremony, zouden de eilandbewoners dan zeggen) en in het Nederlands als "het zoemkoor".

Victor van Vosselaer

*****

Ongeloofwaardig verhaal

Geachte redactie,

Zoals geweten legden de chauffeurs van de lijn Brussel-Asse woensdag jl het werk neer wegens agressie jegens een collega in de oase Molenbeek.

Een onverlaat had er een wapen getoond i.p.v. een ticket. Nu,drie dagen later komen de media met een onwaarschijnlijk verhaal op de proppen. Een rechercheur in burger die een drugdealer in de mot had, was zijn "ligitimatiebewijs" bij moeder de vrouw vergeten dat hij steeds op zak moet hebben als hij dienst doet èn hiermede ook gratis van het openbaar vervoer gebruik kan maken.  De vergeetachtige pakkeman vond er niets beters op dan  zijn dienstwapen te tonen.

Dat men drie dagen na het vooval plots met dit verhaal naar buiten treedt, is meer dan verdacht. Ik stel mij dan ook de vraag of dit niet in scene gezet is door personen die er alle belang bij hebben het imago van hun gemeente te verdoezelen voor de buitenwereld. Het zou me niet verbazen, aangezien het incident in  Molenbeek plaatsvond, waar de criminaliteit in de plaats van de publieke moraliteit is getreden en wellicht binnenkort gesubsidieerd zal worden door de Groot-Moefti Moureaux, de opvolger van Léon Degrelle.

Senior

NvdR Angeltjes : verschillende lezers schreven ons dat zij dit belachelijke verhaal niet konden geloven.

*****

Bart burgemeester ? No way !

Dit wordt de lakmoesproef. Als Bart toch uiteindelijk de sjerp kan bemachtigen, wel dan klopt er geen jota van het feit dat links tot in de hoogste regionen een vinger in de pap heeft. Dat hebben ze wel en de zeer nabije toekomst zal mij gelijk geven. Ze gaan nog liever een duivelspact sluiten dan met de NVA in zee te gaan .Zeker weten. Trouwens hoe meer de NVA wordt opgevrijd door VB , des te meer er angst gaat ontstaan . Hun aaibarheidsfactor is op dit moment zo gevoelig dat het maar een kleintje is om ze dood te knuffelen.

Vriendelijke groet.

Stingray

*****

Volgens het strikske mogen wij geen mirakels verwachten

Hallo strikske, wij verwachten helemaal geen mirakels wij eisen daden en die daden zijn al geformuleerd door het strikske zelf nl. “institutioneel, budgettair en pensioenen”, maar ja, wie gelooft dat strikske nog ? 

Voor alle duidelijkheid, voor ons Vlamingen staat institutioneel voor: “onafhankelijke Vlaamse republiek”, staat budgettair voor: “roofbouw stoppen” en staat pensioenen voor “iedereen één en dezelfde pensioenberekening én wie niets bijdraagt die niets vangt” of dat nu een ambtenaar, zelfstandige of werknemer in de privésector betreft. 

Niets meer niets minder waarbij één factor moet primeren nl. 40 dienstjaren.Zo moeilijk is dat toch niet, maar het probleem in dit land is nu eenmaal dat het gigantische profitariaat voor 95% terug te vinden is in franskiljonse en vreemdelingen kringen die allen maar één richting uitkijken nl. richting Vlaamse honingpotten en juist dat is nu wat wij willen stoppen kwestie van welvaart, veiligheid en leefbaarheid veilig te stellen voor de Vlamingen in Vlaanderen. 

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie rosse

 

mooie rosse

Venetiaanse blonde griet
je bent zoals iedereen ziet
het idool der autochtonen
de droom van vlaamse
moeders en hun zonen

je gouden haar wappert in de wind
je bent een schoonheid,een prachtig kind
je sproetjes kunnen het zonlicht niet verdragen
dat je groene ogen smekend vragen

je bent niet meer met velen
men is onze genen aan het stelen
ik hoop dat je dochters en je zonen
hier nog gelukkig kunnen wonen

johan

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing Openbaar Vervoer Brussel

 

 

Na al de problemen van het openbaar vervoer in Brussel, zijn de politici en de MIVB finaal tot een degelijke oplossing gekomen. Veilig, efficiënt en goedkoop. Het proefproject is dit weekeinde gestart in Sin-Jans-Molenbeek.

(foto : studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No pasaran

 

 

Onlangs schafte ik twee werken aan: “United in Hate: The Left’s Romance with Tyranny and Terror” van Jamie Glazov, zeer verhelderend op elk gebied. En een 2e werk van Pamela Geller: “Stop the Islamization of America: A Practical Guide to the Resistance”.

Dit laatste daagt de Europese intelligentsia uit om een aan Europa aangepaste versie over “Weerstand” te schrijven. Alleen is het zo dat ik vrees dat deze laatste subversief en onder de toonbank zal moeten verspreid worden, want de Americans hebben mooi praten. De klauwen van de fascistische geïndoctrineerde islamofiele apparatsjiks zijn op het grondgebied van de laatste bakermat van de hedendaagse beschaving immers al dermate versterkt en aangescherpt door de demografische invasie door de islamitische jihad dat hier noodzakelijkerwijze echte paardenmiddelen moeten aangewend worden. Een aspirientje tegen kanker helpt immers helemaal niet, integendeel het bevestigt slechts onvermogen, onbekwaamheid, debiliteit en idiotie.

Gelukkig is er aan alles een begin en een einde ongeacht de manipulatie van beelden door de Main-Stream-Media alias VRT, humo, DS, Le Matin, de gazet van allah en de Vodden Ielevisie Maatschappij

De echt correcte journalistieke waarheid wordt verkracht door de politiek correcte manipulators van de beelden die beslissen of beelden al dan niet bedrieglijk worden ingekort of valselijk gemonteerd zonder respect voor de chronologie en aan u, de argeloze kijker en lezer, getoond en becommentarieerd worden. De -afbraak-van-de-vrije-meningsuiting en de auto-immuun-ziekte-van-Europa zijn reeds in een té ver gevorderd stadium zie ( http://tinyurl.com/7gz64v8 )

 Fascisme regeert al tegen uw wil ! Puur en onversneden. No pasarán! Moslims bereidt U alvast maar voor om onvoorwaardelijk te remigreren of te integreren zonder ooit het geringste leugentje te gebruiken! Er is geen andere mogelijkheid, geen enkele andere weg, geen uitvlucht of achterpoortje. Zero tolerance. Hoe meer u lastert en schreeuwt over discriminatie en racisme, hoe nauwer het net van de geschiedenis zich sluit rond uw nekken. Voor islamofielen en dito politici, geen genade. Nooit! Noem ik namen? Nee, ik noem geen namen, waarvan akte.

Lucky9




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!