Angeltjes
02-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen verrassing : Marine adviseert een blanco stem

 

"Ik geef geen vertrouwen, noch een mandaat aan deze twee kandidaten. Zondag stem ik blanco"

Op de Place de l'Opéra staat een grote tribune opgesteld waar de circa tienduizend FN-ers verzamelen na een optocht voor de herdenking van Jeanne d'Arc. De voorzitster ziet in Hollande slechts valse hoop en in Sarkozy een nieuwe ontgoocheling. Maar toch zegt ze tot haar aanhangers in gans Frankrijk : "Ik geef geen vertrouwen, noch een mandaat aan deze twee kandidaten. Zondag stem ik blanco. Maar ieder van u, ieder van ons, zal doen wat hij of zij denkt te moeten doen. Wij spreken over onze gemeenschappelijke toekomst, u bent vrije burgers en u stemt volgens uw geweten, in volle vrijheid".

Le Pen is op dreef : "Kiest  het volk van Frankrijk nog voor een president ?  Neen, wij engageren een uitvoerend directeur van de Europese Centrale Bank onder de voogdij van het IMF.  Een bediende, een vice-gouverneur voor financiën van Brussel." Het volk juicht, het heeft door de voornaamste straten van Parijs gedefileerd in een zee van bleu-blanc-rouge vlaggen en de slogans zinderen nog na : "Sarko-Hollande, het is hetzelfde", "Niet rechts, niet links, bleu-marine", "Wij zijn hier bij ons", "Bleu-blanc-rouge, Frankrijk voor de Fransen" en de talrijke jongeren van het FN scanderen met de felheid van hun leeftijd : "Jeugd, vaderland, rebellie".

Het is duidelijk dat het FN op het élan van de schitterende uitslag van haar voorzitster de brug slaat naar de parlementsverkiezingen van juni 2012. "En avant voor de derde ronde !" Het Front National zal zich aan de kiezers voorstellen onder een andere naam : "Le rassemblement bleu-marine"

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weremeus Buning : Ballade van de boer

  

Gisteren 1 mei, marcheerden de opgetrommelde rode vakbonds- en partij-afhankelijke dienaars door de straten van het land. Zij luisterden naar het gebral van hun leiders, klapten in hun handen, knikten dat het goed was wat die zeiden en zij zijn het meteen weer vergeten, zakken af naar de kroeg, drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was. Maar de boer ... hij ploegt voort.

Dit gedicht uit 1935 is één van de bekendste balladen van JWF Werumeus Buning. Het was hij die deze dichtvorm weer uit de vergetelheid haalde, een dichtvorm die heel populair was bij de rederijkers destijds maar toen in onbruik geraakte. Bijna gelijktijdig deed de Vlaamse dichter Bert Decorte net hetzelfde in Vlaanderen. Ook hij blies de ballade nieuw leven in door eigen werk en ook door vertalingen van onder meer de Franse middeleeuwer François Villon.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les in economie

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vaat werkt fascistische gevoelens in de hand

 

 

Na het eten moet er afgewassen worden.  Niet direkt de meest inspirerende bezigheid.  De Britse firma Paladone heeft er iets op gevonden: een schuursponsje.  Of beter: een schuurspons / afwasborstel.   En wordt prompt aangeklaagd voor racisme door Weymann Bennett van de organisatie “Unite against Fascism” (Samen tegen Fascisme) wegens het aanmoedigen van negatieve gevoelens.

Dat men niet bepaald vrolijk wordt van een berg vuile borden is algemeen bekend, maar dat een nuttig voorwerp als een schuurspons het fascisme zou kunnen aanmoedigen is u wellicht ontgaan.  Tot vandaag.  Lees het huiveringwekkend verhaal van rassenhaat aan de gootsteen. 

Paladone vond dat het leven als triestig genoeg is.  Daarom werden er schuursponsjes op de markt gebracht, die de keukencorvee moesten opvrolijken.  De funky sponsjes, “King of Disco”, een dansfiguur uit de 70-ger jaren,  en de vrouwelijke versie “Diana”, met een knipoog naar Diana Ross, gaan sinds de lancering als zoete broodjes over de toonbank.  Beide figuren zijn voorzien van een afrokapsel – het sponsje – en hun lichaam is de houder zodat uw handen niet meer dan nodig met de vaat en het sopje in aanraking komen.  Ze maken deel uit van een assortiment van vier verschillende figuren en worden verkocht aan £ 8,-. 

De “Samen tegen Fascisme” organisatie ziet hierin een achteruitgang van 40 jaar: “Het opent de deur naar raciale stereotypen en dat willen we niet zien in onze samenleving.  We hebben er heel hard aan gewerkt dat dit niet kan gebeuren.  Het is absoluut geen positief gegeven dat er beelden gebruikt worden die tijdens de periode van slavernij en discriminatie uitgevonden werden.  Ze moeten er nog eens ernstig over nadenken: is er geen enkele manier om positieve imago’s te creëren zonder negatieve gevoelens over zwarten te gebruiken ?”  De organisatie eist dan ook dat de afwashulpjes uit de rekken genomen worden. Let wel, in de serie zijn er ook twee blanke figuren : Punk en Groovy.  Dat maakt het fascistisch protest des te belachelijker.

Paladone is zich van geen kwaad bewust.  Een woordvoerder verklaarde dat zij de vaat “vrolijker” wilden maken.  Waarvan akte.

Floriaan Terbeke

Bron: Dailymail


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische Lente ? Voor de vrouwen blijft het kille winter

 

 

Er is in het Midden-Oosten commotie ontstaan over het artikel, van de Egyptisch-Amerikaanse publiciste Mona Eltahawy deze maand in het tijdschrift Foreign Policy,  “Waarom haten ze ons?”  met een naakte vrouw in een geschilderde nikaab op de omslag.   

'We hebben geen vrijheid, omdat ze ons haten', schrijft Mona Eltahawy. 'Totdat de woede over de onderdrukkers in onze presidentiële paleizen verschuift naar woede over de onderdrukkers op onze straten en in onze huizen, zal onze revolutie niet eens zijn begonnen.'  Mona Eltahawy noemt schrijnende voorbeelden, zoals dat van meisjes van 12, die sterven in het kraambed. Sommige moslims geloven dat je met zo'n jong meisje moet kunnen trouwen omdat de profeet Mohammed dat ook heeft gedaan. Ze schrijft ook over de brand in Saoedi-Arabië, waarbij 15 meisjes om het leven kwamen omdat de religieuze politie de brandweer ervan weerhield hen te redden omdat ze niet zedig genoeg gekleed waren.

De schrijfster haalde vorig jaar zelf de internationale media nadat ze tijdens de opstand in Egypte was gearresteerd en door de politie werd mishandeld. Het artikel lijkt een open zenuw geraakt te hebben: het wordt massaal op Facebook geplaatst (naar verluid opvallend vaak door vrouwen uit de Arabische wereld), er wordt over geblogd en getwitterd.  De discussie over het onderwerp wordt daardoor weer aangezwengeld en dat is precies wat de publiciste wil: 'We zijn meer dan onze hoofddoeken en maagdenvliezen. Luister naar degenen die vechten. Vermeerder het aantal stemmen in de regio en sla de haat hard op de ogen.'

'In de top honderd landen waar de seksekloof het kleinste is',  merkt zij op, 'komen de Arabische niet eens voor. De hele regio bungelt onderaan. Arm of rijk, we haten allemaal onze vrouwen.' De oorzaak is volgens Mona Eltahawy een 'giftige mix van cultuur en religie die maar weinigen durven te ontmantelen. Dat is immers provocatief en blasfemisch'.

Van Marokko tot Jemen moeten vrouwen zich in bedekkende kleding hullen, soms zelfs als ze in het parlement hun eigen volk vertegenwoordigen. In sommige landen nemen radicale geestelijken het op voor genitale mutilatie. In Saoedi-Arabië, somt Eltahawy op, mag de vrouw zelfs niet autorijden.

'Toch is het de man die zich op straat niet kan gedragen. Van noord tot zuid is seksuele intimidatie eerder regel dan uitzondering en bedekken vrouwen zich om de mannen te beschermen. De door het regime benoemde geestelijken stellen liever de armen gerust met praatjes over rechtvaardigheid in het hiernamaals dan dat ze de confrontatie zoeken met de dictator.'

'Op diezelfde manier zijn vrouwen het slachtoffer van hun haatdragende mannen. Zij claimen immers stellig dat ze God aan hun zijde hebben.' En dan te bedenken, schrijft Eltahawy, dat de regio momenteel een revolutie doormaakt.

Zo hoort u het eens van een ander.

Floriaan Terbeke

Bron: www.trouw.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mise au point 29 april : Mischaël Modrikamen, een tegen allen

 

 

 

De laatste uitzending van het rabiate duidingsprogramma van de RTBF Mise au point, gaf niet het woord aan de Groot-Moefti van Molenbeek, zoals wij hadden aangekondigd, maar handelde over de Franse presidentsverkiezingen en de afschuw die de uitslag van Marine Le Pen (18%) opriep bij de elite-verdedigers van het status quo en de ondergang van Europa.

Een man, de voorzitter van de Parti Populaire, Mischaël Modrikamen, neemt het in dit gezelschap van weldenkende hyena's op voor Le Pen, die de enige is die de idealen van de Vde Republiek verdedigt.Alain Destexhe van de liberale MR onderneemt bescheiden pogingen om Sarkozy de overwinning toe te wensen, maar hij wordt, zoals het hoort, weggehoond door de club der betweters.  De socialistische Marie Arena, die met het schrijden der jaren, de allures vertoont van een vervallen Romeinse villa, krijgt bijna een zenuwtoeval bij het aanhoren van dergelijke stellingen die buiten haar denkvermogen vallen.

In het gezelschap merkt u ook de aanwezigheid van de paus van de CD&V, Rik Torfs, de Flamouche van dienst bij de RTBF. Als hij na ruim 20 minuten ook wat mag zeggen, begint hij met ijverig te bevestigen waar heel het gezelschap voor hem het al lang mee eens was : er is een uitgesproken verschil tussen populisme, dat ook links kan zijn (en waar we best mogen mee glimlachen) en al wat extreem-rechts bralt, dat uitsluitend pipi en kaka is. Met een scheve glimlach om de tjevenmond, haasste Torfs zich er aan toe te voegen, dat hij zeker niet behoort tot het Vlaamse rechtse kamp. De Franstaligen knikten goedkeurend : zo hebben zij graag de Flamouches, dociel en serviel. Een lelijk stukje antiek in het decor, ten bewijze van de breeddenkendheid van het Franstalige Imperialisme. Rik speelde zijn rol voortreffelijk, ook hij is een Woestijnvis-discipel. 

Voor de rest was deze uitzending het gewone traditionele zondagochtendgekrijs op een zender die maar over één grens kan kijken, wegens beperkte mentale mogelijkheden en gebrek aan taalkennis. Onlangs schreef iemand het hier nog neer : de kijkerds van de RTBFen de meeste Fransen hebben nog nooit de echte stem van Hoessein Obama of Angela Merkel gehoord, want die worden steeds gedubd in de taal van Marianne. En de stem van Marine die wordt diep veracht en verfoeid. Maar onder mekaar kakelen, daar zijn ze onovertroffen in.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt 2012 het Jaar van de Vrouw ?

 

Wij zijn alvast goed begonnen : eerst wordt een politieke tegenstander just in time, maar zonder verdere bijbedoelingen, geliquideerd op basis van zeer late tranen. Het loopt dan even uit de vrouwelijke jounalistieke helpende hand en dan blijkt dat feministes van het eerste uur bij de openbare omroep niet opgewassen waren tegen mannen met grijpende poten en vieze carrière voorstellen : omhoogklim-eisen waarbij korte rokken en onderdanige korte denkwijzen verplicht waren. 

Hoe anders had het omroeplandschap en dat van de kijkers en luisteraars er uit kunnen zien bij onmiddelijke klachten uit principe en als voorbeeld gesteld door vrouwelijke voorvechtsters van het eerste uur, dolle mina's maar dan gereserveerder, maar nu ook weer niet zo gereserveerd.  Jammer voor die veertig verloren jaren. En hoe gaat het met hun dochters ?

En dan heb je Turtelbaum. Niet alleen de verstotene van de Marokkaanse premier, het tot onzichtbaarheid gedegradeerde tijdelijke liefje van Reynders, een muurbloempje, niet eens franstalig van 'ras', niet eens blond ...

Het jaar van de vrouw is in aanmaak. 

Stel dat de westerse wereld zou overspoeld geweest zijn door vastberaden en positief gediscrimineerde exotische vrouwen, die door hun bekorend uiterlijk, hun verleidingstechnieken, hun vrijpostigheid vastbesloten waren om voor een nieuw nest te zorgen, m.a.w: "de sterkte van de westerse mannen ligt tussen hun lenden" ... 

Zouden we dan wat meer feminisme gekregen hebben dan het wegwerpen van BH's ?
2012 wordt het jaar van de vrouw. Maar de vrouw van wie ?

Jade
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Suid-Afrikaanse Polisiemag

 

Bheki Cele : geskors

Die polisie in Suid-Afrika (voorheen die Suid-Afrikaanse Polisiemag; toe Suid-Afrikaanse Polisiediens; en nou weer die Suid-Afrikaanse Polisiemag) kos die Suid-Afrikaanse belastingbetaler miljoene aan korrupsie, wanadministrasie en onbevoegdheid.

In die apartheidstyd (1948 tot 1994) was die polisie, wat grootliks uit blankes bestaan het, as van die 3 beste polisiemagte ter wêreld beskou. Maar, sederdien het die polisie stelselmatig agteruit gegaan.  Daar word nie meer op noodoproepe gereageer nie; telefone word dikwels gladnie beantwoord nie; lede van die publiek (veral blanke vroue) word hardhandig behandel en dikwels onskuldig in polisieselle tussen geharde misdadigers opgesluit.

Maar, dit is veral ook op die terrein van korrupsie en bedrog wat dinge die laaste tyd handuit ruk. Om van korrupte top amptenare ontslae te raak, is R31-miljoen die afgelope 2 jaar bestee.  Onder andere is die laaste twee polisiehoofde, generaal Jackie Selebi en generaal Bheki Cele, altwee geskors. 

Nie een van hulle het ENIGE polisieopleiding gehad nie, maar is deur president Thabo Mbeki en president Jacob Zuma op grond van hul "lojaliteit teenoor die ANC" aangestel. Benewens hierdie 2 hoofde, is 19 bestuurders, onder wie 4 afdelingskommissarisse en 12 generaals-majoor, om ekonomiese redes (en in belang van die polisiediens) van 1 April 2009 tot 31 Maart 2011 ontslaan.

Peter 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatsschuld op 31 maart 2012

 

 

SCHULD OP 31.03.2012
FEDERALE STAAT
369 588 340 459,96 EUR

"Dat is toch niet overdreven veel, nietwaar. Het is nog niet eens 370 miljard.  Zoals een van mijn eminente voorgangers zegde, de schuld is vanzelf gekomen en zij zal vanzelf verdwijnen. En nu gaan we daar verder over zwijgen."
 


01-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei 2012

 

 

Op 1 mei vieren wij de dag van de arbeid.

 Werken, Wonen en Welzijn :

Voorkeur voor eigen volk !

Er verschijnen geen artikels, behoudens enkele 1 mei wensen.

Aan al onze lezers lezers, een goede feestdag toegewenst.

Wij zijn op het 1 mei feest op het De Coninckplein in de stad die terug de onze moet worden.

Ray, hoofdredacteur Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei wensen voor Bruno Valkeniers en zijn partij

 

Wij wensen Bruno Valkeniers en zijn partij een strijdbare 1 mei manifestatie toe in Antwerpen. De partijsocialisten (die van het salon, de canapé, het rode fanatisme en de notionele aftrek) menen dat zij de dag van de arbeid alleen kunnen opeisen. Waarom ?  Omdat zij de financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië bestempelen als solidariteit ?  Omdat zij knielen voor de keuning en de monarchie in hun armen sluiten ?  Omdat zij al jaren de gewone Vlaamse man en vrouw in de steek hebben gelaten en de vreemdelingen overal op de eerste plaats zetten ?  Omdat het versleten en aftandse belgië de laatste strohalm is voor het rode profitariaat ? En omdat de socialisten de centen van de staat als hun privé kapitaal beschouwen en het openbaar bestuur als een firma waar zij hun mannetjes en vrouwtjes aan een plaats helpen ? 

Wij zijn overtuigde republikeinen die consequent ijveren voor een zelfstandig Vlaanderen dat de vruchten van de arbeid van zijn inwoners rechtvaardig verdeelt, Vlaanderen dat zijn jeugd voorbereidt op het bedrijfsleven en dat de werkgelegenheid stimuleert.  En passant kan de democratie hersteld worden en kunnen de tirannen van de vakbonden afstand doen van hun priviliegies en zich richten op hun primaire taak en die is niet politiek.

Dankzij mensen die compromisloos en consequent opkomen voor de Republiek Vlaanderen, zal er eindelijk terug een leefbare natie geboren worden die afrekent met de boze droom die het heden voor velen is. Bruno, wij rekenen op jou, je medewerkers, de mandatarissen en de onwrikbare overtuiging die jullie uitdragen.

De redactie van Angeltjes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei voor onze lezeressen

 

Voor onze talrijke lezeressen : een virtueel 1 mei boeketje (soms denken wij dat we meer vrouwelijke lezers hebben dan mannelijke en dat verheugt ons)

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei- verrassing voor Jean-Luc Dehaene van de christelijke arbeidersbeweging

 

Voor Jean-Luc Dehaene is het vandaag 'jackpotday'. Een groot pakket aandelenopties van AB InBev vervallen. Hij kan bijna 3 miljoen euro opstrijken. Proficiat en schol !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei stemadvies van Rudy de Leeuw van het ABVV

 

 


30-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 30 april 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Citytrip Brussels

De nightshops uitgebaat door "brits-indiërs", zijn volgens mij uitgebaat door pakistanezen: dit verklaart ook meteen het preferentiële tarief dat zij medemoslims aanrekenen. Ik heb het zelf één keer meegemaakt dat de cola van de marokkaan voor mij 75 cent, en de mijne 1€ kostte, en dat was meteen ook de laatste keer dat ik iets in zo'n winkel kocht.

Verder ken ik handelaars in en rond de congoleze wijk matongé, en stellen dat congolezen door de band geen probleem zijn, is, zonder twijfel, overdreven. Drugdealen, prostitutie en criminaliteit allerhande zijn er meer regel dan uitzondering, handelaars zijn er zelfs onder normale omstandigheden niet gerust en worden weggepest, en de werkloosheidsuitkeringen zullen onder het zwarte volkje waarschijnlijk eerder aan 80% dan aan 5% procent uitgekeerd worden.

Naar aanleiding van de rellen in de nasleep van de jongste congoleze verkiezingen hebben ze trouwens als strategische zet Bea Diallo, een jonge zwarte BOKSER,verkozen gemeenteraads- en parlementslid  tot burgemeester a.i. gebombardeerd in een poging de gemoederen te bedaren.

En als de chinese aanwezigheid werkelijk zo toegenomen was, dan zou je dat volgens mij in het straatbeeld, en vooral op het openbaar vervoer, moeten merken, wat niet het geval is. Tenzij ze echt heel erg ondergronds werkzaam zijn, is daar volgens mij niks van aan. Chinezen heten zich dan weer wel heel erg actief met de ontginning van de afrikaanse bodemrijkdommen bezig te houden, maar dat is een ander verhaal.

Fred

*****

Scott is te braaf en de Zevende Dag trekt op niks

Ik kan niet goe volgen ! Las ik onlangs niet dat import criminelen, ondanks het feit dat zij wegens verrijking achter de tralies zitten, toch in aanmerking kunnen komen voor een verblijfsvergunning  ? Heeft onze Maggy dat inderdaad bevestigd , of had ik slechts een kwade droom ? Het blijft voor mij ongeloofwaardig maar indien dat spookje uit duizend en een politieke nachtmerries inderdaad op waarheid berust, dan geniet die illegale Scott Manyo al mijn sympathie. Hij bracht het zelfs tot scoutsleider, naar horen zeggen, spreekt hij zelfs onze taal weliswaar met licht Kameroens accent. Intussen hebben zijn scoutsbroeders hem al in de steek gelaten  maar dat is slechts een kwestie van correct handelen volgens de richtlijnen van de correcte politiek. Die Scott had beter wat gewelddadige diefstallen of inbraken gepleegd inplaats van te integreren, dan had hij tenminste een kans gehad.

Ik kijk al lang niet meer naar de zwevende dag omdat dit progamma volgens mijn vaststellingen veel te veel de kleur van schaamte en gevaar laat bovendrijven. Ik lees wel de korte samenvatting in Angeltjes. Opnieuw laffe commentaren en aanvallen op andersdenkenden die afwijken van het politiek- correcte en de bijpassende graaicultuur.

PS:  ik woon dan wel in Thailand maar va BVN kanaal kan ik wel degelijk het nieuws waaronder de 7-vende bekijken.

René

*****

De Poll

Geachte Redactie,

De burgemeesterspoll doet me een beetje denken aan een doolhof zonder uitweg. Gelieve me dus te verontschuldigen voor mijn onthouding in deze.

Wes Hardin.

*****

Poll: Patrick De Wever of Bart Janssens

U vergeet een derde mogelijkheid: ik ga niet stemmen vermits ik in geestelijke nood verkeer.

Floriaan Terbeke

*****

Week 18 is begonnen

Er komt weer een week aan die we zoals de vorige niet snel zullen vergeten.

De graaikont uit Vilvoorde vangt 3.000.000 euro! Gaat hij daar ook ± 65% belastingen over betalen zoals elke burger die een centje bijverdient ? Het is een schande dat die vent nog mag teren op de gemeenschap door in die EU leugenbarak de presentielijsten te tekenen en daar decadent voor betaald wordt.

De Vlaamse Uniefs krijgen klamme handjes en darmklachten, ze hebben maar 4 allochtone perfessers. Wel, dat zijn er dan 4 teveel.

Er moet bespaard worden, zelfs meer dan Nederland en wat zien we ? NIETS, geen enkel overbodige instelling wordt gesloten en zeggen dat we er een massa van hebben die door ze te sluiten snel enkele miljarden in het laatje brengen. Sommigen stellen zich de vraag van de zin resp. onzin van de provincies. De vraag stellen is ze beantwoorden, nl. opdoeken die geldverslindende waanzin.

Iets waar ook dadelijk mee gestopt moet worden is het subsidiëren van religie of wat er voor doorgaat. Dat ze maar gaan werken voor de kost, die waanzin begint me mateloos te irriteren. Is hetgeen ze uitbraken in strijd met ONZE SECULIERE WETTEN dan die handel verbieden, poepsimpel en enorm gewaardeerd door de Vlaamse bevolking.

De verkiezingen staan voor de deur en de zakken met leugens en bedrog worden bovengehaald, luister maar naar de idiote waanzin van de socialisten. Wil men de darmen snel en efficiënt spoelen dan vooral luisteren naar de linkse brol van Toebak & co.

De zetbaas van de Nationale Bank laat zich geen 2de maal vangen, hij legt niets meer uit aan het parlement! Kijk dat is nu een voor 100% democratische houding, zo wordt er gewerkt in een democratie, de geldschieters, de burgers dus, mogen niets weten over de handel en wandel van het profitariaat ; ze moeten enkel maar betalen en alles goedvinden ook al is de weg regelrecht de afgrond in, no problems, ze, de zakkenvullers, hebben alles onder controle.

Jean

*****

Seksuele intimidatie

Tijdens mijn loopbaan was er een gelegenheid om iets te vieren met de collega’s op kantoor. Een mannelijke collega, die de reputatie had steeds gevatte opmerkingen te maken waarop veelal geen reactie kwam, gaf mij een fles wijn om te openen. De kurkentrekker was het type gebruikt door een sommelier in een restaurant. Al gauw bleek dat ik er niet in slaagde om de fles te openen. Liever dan de kurk te verknoeien gaf ik fles en kurkentrekker terug aan hem met het commentaar dat het mij niet lukte.

Mijn collega bekeek me met pretoogjes en zegde: “het is simpelweg een kwestie van penetratie”. Het werd stil rondom mij en ik stond plots in de kijker. Ik werkte daar nog niet zo lang en de vraag hoe ik zou reageren hing als een wolk boven ons. Met een even grote glimlach bekeek ik mijn collega en antwoordde: “Dan ben jij de uitgelezen persoon om dit te doen want dat is toch de specialiteit van een man”. Daarop kreeg ik een applaus van iedereen en er werd gelachen met mijn reactiedie door allen gewaardeerd werd en nog het meest van al door de man in kwestie.

Foxy

*****

De Uitspraak van de dag - Monica de Coninck

Is die trut daar na 30 jaar al achter, zeg ?  En zoiets bombarderen ze tot ministerin? Van werk? Terwijl heur hersens blijkbaar niet eens goed werken. Allee kom he, zeg.

Fred


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 miljoen keer gratis een koran : dank oe wel voor de reclamefolder.

 

Angeltjes meldde enkele weken geleden de gratis koranverdeling bij onze oosterburen.  Wij kregen hierover meer duidelijkheid.

Wie in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland wil weten wat er in de koran staat, moet zich slechts naar een voetgangerszone in een of andere stad begeven.  25 miljoen gratis koranexemplaren in de Duitse taal worden de volgende weken uitgedeeld om ongelovigen te overtuigen zich tot de islam bekeren.  Ook in de buurt van scholen en gevangenissen vindt men de salafistische missionarissen met het woord van Allah.  Tijdens het paasweekeinde werd het bekeringswerk opgestart in 35 Duitse steden, o.a. in Hamburg, Keulen, Dresden, Hannover en Berlijn. 

Ook Oostenrijk mocht zich verheugen over de koranactie met de wervende titel “Lees! In de naam van Uw Heer, die U geschapen heeft” van de Keulse imam Ibrahim Abou Nagie.  In Wenen werden er volgens de krant Die Presse midden maart honderden van de 500 blz-tellende boeken aan voorbijgangers uitgedeeld.  Ook steden als Graz en Klagenfurt kwamen al aan de beurt.

Aanvankelijk werd er in de media en de politiek weinig aandacht aan de aangekondigde actie geschonken.  Intussen toonden politici van verschillende strekkingen en de Duitse staatsveiligheid zich bezorgd over de gratis koranverdeling.  Niet omdat ze vreesden dat er veel christenen de islamteksten zouden kunnen lezen, maar wel omwille van de extremistische achtergrond der actievoerders.  Men wil vaststellen wie er achter de financiering van de omvangrijke bekeringsactie zit.  Een verbod lijkt uitgesloten wegens de in de grondwet verankerde vrijheid van religie. 

Ook in Oostenrijk kreeg FPÖ-parlementslid Susanne Winter nul op het rekwest: het ministerie van binnenlandse zaken ziet geen graten in het verspreiden van religieuze geschriften.  Mevrouw Winter vindt de lakse houding onbegrijpelijk: “Salafisten verspreiden de ideologie van een achterlijke oerislam, die vrouwen op de laagste trede van de maatschappij schikt.  Ze moeten hun lichaam volledig bedekken en kunnen bij echtbreuk met de doodstraf door steniging rekenen.”  Onder de dekmantel van geloofsvrijheid kunnen ze ongestoord hun haatboodschap verspreiden en nieuwe volgelingen werven. 

Zwitserland kwam als volgende land aan de beurt: 14.000 exemplaren werden bij de drukker afgehaald om in Zürich, Basel, Aargau, Winterthur en St. Gallen uitgedeeld te worden.  Opvallend is dat de IZRS, de Zwitserse islamraad, zich distantieert van de actie: “de koran is geen reclamefoldertje”. 

Kritische journalisten werden zonder omwegen geïntimideerd, bedreigd en uitgescholden voor leugenachtige apen en varkens.  De staatsveiligheid is gealarmeerd: er wordt voor concrete aanvallen door islamieten gevreesd. De projectverantwoordelijke, Abou Nagie, toont zich strijdvaardig en roept zijn volgelingen op vol te houden. 

Wie is de man, die verantwoordelijk is voor dit megaproject ?

Ibrahim Abou Nagie, 1964 geboren in de Gazastrook van Palestina, kwam volgens eigen informatie op 18-jarige leeftijd naar Duitsland om er te studeren.  Op 15 december 1994 kreeg hij de Duitse nationaliteit.  Hij ziet er verzorgd uit, woont met zijn gezin in het noorden van Keulen, rijdt in een Mercedes C-klasse, verspreidt op het internet regelmatig radicale islamitische boodschappen en valt tegelijkertijd de Duitse instellingen aan – wat hem niet belet volop van de sociale voorzieningen te genieten.  Sinds vijf jaar mag hij maandelijks € 1.860 ontvangen.  Om en nabij € 100.000 van de Duitse staat, die hij dagelijks aanvalt.  Achterstallige belastingen t.b.v. € 70.000 weigerde hij “uit principe” te betalen – zijn bedrijf ging in 2007 failliet. 

Bij politie en justitie kan men er niet mee lachen.  “Het kan toch niet dat we geld uitgeven aan het observeren van types zoals Ibrahim Abou Nagie en hem tegelijkertijd onderhouden”, aldus Rainer Wendt, chef van de Duitse politievakbond.  “Een provocatie voor het sociaal systeem”, volgens rechtsexpert Peter Biesenbach, “Ook iemand als Abou Nagie heeft recht op sociale hulp, maar de verdenking van gesjoemel ligt voor de hand.”

Onderzoekers van de openbare aanklager en van de dienst belastingontduiking zijn wakker geschoten en ziften de financiële situatie van de haatpredikant uit.  Men is niet echt hoopvol iets te kunnen bewijzen, want “hij kent alle truken van de foor”, aldus een medewerker van de dienst arbeidsbemiddeling, die om begrijpelijke redenen anoniem wenst te blijven.

We schetsen het probleem van de instanties:  De wagen, een Mercedes van de C-klasse met een nieuwwaarde van ca. € 35000, is officieel niet het eigendom van Abou Nagie.  De huur voor zijn huis (€ 1200) wordt gedeeltelijk door derden betaald, evenals de hoge telefoonrekening van zijn gsm.  En giften, die hij ontvangt, zijn niet relevant als ze niet voor persoonlijke uitgaven moeten dienen. 

Abou Nagie wijst er steeds weer op dat al de ontvangen gelden naar de verdeling van de koranboeken gaan.  Hij gaat er prat op dat hij een scherpe prijs bij de drukker onderhandeld heeft: € 1 per stuk – bij verzending komen er nog verpakking- en portkosten bij.  Volgens hem is het systeem doodsimpel: hij vraagt donaties op de rekening van de drukkerij.  Telkens deze bankrekening genoeg gespijsd is, treedt de drukkerij in actie en voorziet de salafistische beweging van het resp. aantal boeken.  “Een geschenk van de moslims aan de niet-moslims”, verduidelijkt Abou Nagie, en met enige meewarige spot “uit dankbaarheid voor de hartelijke ontvangst in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland”.

Bij justitie is hij geen onbekende: in 2011 werd hij wegens opruiïng en oproepen tot geweld aangeklaagd.  Het begin van het proces, dat voor eind januari voorzien was, werd uitgesteld wegens bijkomende onderzoeken.  Volgens de staatsveiligheid pleit hij voor het martelaarschap en de jihad met geweld tot de verdelging van andersgelovigen.

Abou Nagie heeft sinds 2005 een eigen webstek www.diewahrereligion.de .  Men kan daar de koran bestellen (aparte knop voor moslims en niet-moslims), men kan hem uitnodigen als feestredenaar voor een bruiloft of dergelijke activiteiten. 

Nog dit: de koran moet men – zoals bekend – met eerbied behandelen.  Het boek is immers heilig.  Orthodoxe moslims toonden zich bezorgd over de onzorgvuldigheid dat de ongelovigen toonden toen ze de heilige boodschap van Allah en zijn profeet in hun boodschappentas staken: de koran tussen de Schnaps en de Bratwurst – geef toe, het is een rare combinatie.  Zij mogen gerust zijn: als een koran in een andere taal dan het Arabisch vertaald is, dan verliest die stante pede zijn status.  Zoals bekend is Arabisch de taal van Allah en zijn Übermenschen.  Al de andere talen worden op termijn sowieso uitgewist als de missie van de salafisten tot een goed einde gekomen is.

Floriaan Terbeke

Bron: diverse media, www.diewahrereligion.de


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

'Het is een echte uitdaging voor ons land. We moeten kandidaten aantrekken die opgeleid zijn en een diploma hebben, zoals ze in Canada of Australië doen, en die een ander profiel hebben dan de mensen die vandaag naar België komen. Momenteel trekken we vooral mensen aan die in een ander land afgewezen werden', aldus De Coninck. 'We moeten een duidelijke economische migratiepolitiek hebben, wat niet wil zeggen dat die asociaal zou zijn.'

Ministerin Monica de Coninck in De Standaard over het falend immigratiebeleid en de vrolijke toekomst. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESM : financiële dictator

 

 De

ESM is de nieuwe financiele europese dictator (FED). Wanneer en zo vaak als men wenst, kan de ESM miljarden euro's eisen van de regeringen in de eurozone, welke dan binnen 7 dagen moeten betalen.

De ESM kan elk EU land binnen 7 dagen ruïneren!  Het ziet er naar uit dat premier Rutte en Elio di Rupo dit jaar namens u en mij een blanco cheque hebben getekend voor het Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM) verdrag.  Er is door de Europese Raad (staatshoofden en regeringsleiders) besloten tot instelling van het Europees Stabiliteits Mechanisme (ESM) die uiterlijk begin 2013 in werking treed.

Eind juni bereikten de ministers van financiën overeenstemming over de ontwerpverdragstekst die de instelling van het ESM regelt. In Duitsland is grote ophef ontstaan n.a.v. de bovenstaande video die laat zien wat de ESM verdragstekst gaat betekenen. Wij raden iedereen aan de video te bekijken. 

Volgens artikel 8 van het ontwerpverdrag zal het startkapitaal van het ESM 700 miljard euro bedragen maar de 'Gouvernementsraad' kan volgens artikel 10 zelfstandig besluiten om dit kapitaal onbeperkt te verhogen. Nederland noch België hebben geen veto en kunnen niet verhinderen dat het kapitaal van het ESM wordt verhoogd tot bijvoorbeeld 2000 of 3000 miljard, bedragen die de laatste tijd circuleren in verband met de problemen in Spanje en Italië.

(Met dank aan Lydia S. voor de tip)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum, Turteltaube ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Is het te wijten aan de naam waarin het Duitse woord "Turtel" voorkomt van Turteltaube, of tortelduif in het Nederlands, waardoor de ministerin van justitie blijkbaar overreageert? Tortelduifjes is de geliefkoosde naam voor geliefden die, zoals de diertjes, samen kirren en kussen. Het voorspel om verder te gaan en samen een nestje te bouwen enz.

Heeft een man het ooit "gewaagd" haar een complimentje te geven of een zinspeling daarover gemaakt? Of is het eerder te wijten aan een zekere graad van frustatie om nooit een complimentje te hebben gekregen?

De andere vrouw die hier mee ten strijde trekt, draagt misschien ook de invloed van bepaalde frustraties uit het verleden mee, wie weet ?

Ik probeer om te begrijpen want het is niet duidelijk.
Als vrouw heb ik het altijd als een erkenning van mijn verschijning ervaren om complimentjes te krijgen en waren die soms seksueel geladen dan is het echt niet moeilijk om die op een elegante manier te ontladen.

Deze voorgestelde maatregelen zijn er ver over. Erger, het is pure Kafka. Het is de deur wagenwijd open zetten voor alle gefrusteerde vrouwen om iemand uit een ver verleden proberen te veroordelen. Dit vraagt om misbruik. Wie zal wat kunnen bewijzen ? Wie zal geloofd worden ? Hoe zal men veroordelen, op basis van wat ? Op veronderstellingen ?

Er is een Engels spreekwoord dat zegt: "Hell hath no furie than a woman scorned" wat ik vrij vertaal als: "Geen grotere helleveeg dan een misprezen vrouw".

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citytrip Brussels

 

Het straatbeeld wordt vaak bepaald door voortkuierende monoculturele sexe-gesegregeerde groepjes. Dat is een groot verschil met Amsterdam waar veel meer etnisch gemengde koppels lopen. De hinderlijke achtergrondmuziek in winkels en de luide muziek uit openstaande vensters en autoraampjes is steeds meer Arabisch.

En zoals de IKEA bij Delft de Europese testwinkel is voor de moderne West-Europese consument, zo is een Brusselse H&M de testwinkel voor: Noord-Afrika. De plaatselijke krant La Capitale wordt al jaren (prima) bestierd door een Marokkaanse hoofdredacteur.

Daarbij komt nog de islamisering.

Steeds meer étalagepoppen, meisjes en vrouwen dragen wenkbrauwen en kin bedekkende hoofddoeken, en de mannen worden steeds baardiger. Kapper lijkt een uitstervend beroep. Moslims hebben een groot deel van de taxisector (Incl. maffia gedrag) in handen en dus rijden er gedurende de ramadan rond etenstijd tussen 21.00 en 22.00 bijna geen taxi's.

In restaurants staat bijna nooit meer varkensvlees op de menukaart, omdat eigenaar, personeel of klanten moslim zijn. Het woord 'carbonade' is voor ons misleidend: dat is hachee van rund- of paardenvlees in biersaus. En saucijzenbroodjes zijn alleen nog maar gevuld met kikavlees.

Ook onze kinderliedjes, zoals 'vader Jacob', zijn door de moslims geusurpeerd en fungeren als drager van een gezongen mini-islam-'catechismus'. Met Kerstmis hebben winkels geen echte kerstversiering meer, alleen wat lampjes, want het personeel is niet geïnteresseerd in christelijke cultuur.

Met de toename van de geïmmigreerde bevolking is in 10 jaar is de clientèle van het openbaar vervoer verdubbeld. Buiten de kantoorspits is het overvol met vooral immigranten met kinderwagens. En dat is slecht voor de belastingbetaler want kinderen, uitkeringstrekkers, asielzoekers en bejaarden reizen gratis. De Europeanen vermijden de noord-zuid metro en gaan liever lopen, terwijl zij eigenlijk de enigen zijn die normaal betalen.

De winkeltijden zijn ongeveer zoals 30 jaar geleden bij ons, met als uitzondering de meer dan 100 24-uur shops, uitgebaat door mensen uit het voormalige Brits-Indië. Dat zijn bepaald geen lachebekjes, maar wellicht hebben ze het erg moeilijk wegens heimwee of maffia afpersing. Opvallend is dat al die zg eenmanszaken dezelfde prijzen hebben. 's Avonds hebben ze best veel klandizie van mensen die voor € 1 een blikje bier kopen. Goed oplettend zag ik dat ze niet-blanken vaak een lagere prijs afrekenen, maar het is me niet duidelijk of dat 'kennissen' of 'moderne' (omgekeerde) discriminatie betrof.

Dat gebeurt inmiddels wel bij flat- en kamer verhuur. De woningmarkt is vrij en steeds meer buitenlanders investeren in een pand en prefereren huurders met een kleurtje i.p.v. blanken. Omgekeerd voegen veel Belgen die hun pand jaren her hadden opgedeeld in lucratieve mini-flats die weer samen, zodat de huursom hoger is en ongewenste buitenlanders het dus niet kunnen betalen.

Veel moslims noemen als favoriete bank voor een (hypotheek)lening de : Triodosbank.

In de stad lopen, kruipen en zitten honderden bedelaars. Een deel zijn de enigszins psychiatrische en alcoholische Belgische zielepieten, die vaak dakloos zijn en overal in de binnenstad op straat slapen. Ze krijgen vooral palliatieve zorg, zodat de ellende blijft bestaan en mitsdien de werkgelegenheid van de hulpverleningsinstanties wordt gecontinueerd.

Een geluk bij een ongeluk is dat de belg veel eten weggooit. En als ze bv in de frietkot een mitraillette bestellen, dat is een stoer stuk opengevouwen stokbrood belegd met patat en daarbovenop nog 2 hamburgerschijven, groente en saus, dan laten ze vaak de helft staan. De supermarkten doen de (diepvries)producten die over de datum zijn in een vuilniszak, zodat iedereen die wil gratis te eten heeft.

Maar net zo als in ons land heeft de gewone arme nette bejaarde Belg het erg moeilijk, bovendien mogen ze soms maar beperkt bijverdienen anders raken 65+'ers hun pensioen kwijt. Als Nederlander kun je er niet aan beginnen geld te geven aan bedelaars want dan is het vakantiegeld na een paar uur al op. Maar de Belgen kunnen dat wel, want die vinden het normaal om 1 of 2 koperen centen te geven (dat hebben ze daar nog).

Verder zijn er allerlei zielepieten uit de rest van de wereld die hun verminkingen exploiteren, er is er zelfs een die als een hond op handen en voeten en met blote benen door de winkelstraat loopt te showen dat zijn kniegewrichten achterstevoren zitten. Zijn bedelarij heeft naar het mij voorkomt weinig succes, want in onze westerse maatschappij hebben we stilzwijgend afgesproken dat je in het openbaar zo min mogelijk laat blijken van onplezierige ziektes en handicaps noch van politieke en religieuze voorkeur.

En dan is er een groeiende brigade van bedelende goed in de kleren zittende zwangere zigeunervrouwen met gouden tanden en veel kinderen. Een full time bedelend kind van 8 jr zou meer dan 100.000 Euri per jaar opbrengen. Die schaamteloze kinderexploitatie is, in tegenstelling tot moslims en katholieken, voor mensen uit protestantse landen een reden om juist geen geld te geven.

De hotels worden door de week gevuld met allerlei vergaderaars voor de EU en de paar duizend lobbyorganisaties. In het werkschema van de EU-parlementariërs zijn weken ingepland voor contact met de kiezers in het thuisland, maar niettemin kan iedere EU-parlementariër per jaar 100 mensen uitnodigen. Wij Nederlanders moeten zo'n snoepreisje grotendeels zelf betalen, maar mensen die verder weg wonen vliegen, slapen, eten en drinken op kosten van de EU, dus de belastingbetalers van zeg maar de Neuro-zone. Dat zijn dus 70.000 profiteurs per jaar.

 Maar er zijn nog meer gratis hotelklanten. Momenteel zijn er nog tientallen, maar vorig jaar waren er honderden zg asielzoekers uit bv Roemenië, Joegoslavië en Albanië in hotels op kosten van de Belgische belastingbetaler. De sociale dienst, de GGD, het consultatiebureau en natuurlijk de immigratiedienst hielden spreekuur in de hotels. Dus de toerist die zelf zijn hotel betaalt, is eigenlijk een uitzondering.

In de toekomst kijkend zien sommige sociologen de snel groeiende illegale immigratie van ongeschoolde negers uit Afrika en Zuid-Amerika als de grootste bedreiging van de westerse beschaving.

Een speciale groep immigranten zijn de Congolezen, waarvan de pioniers als student al voor de onafhankelijkheidsellende in Brussel woonden. Zodat toen de grote massa kwam er al een intellectuele infrastructuur was van artsen, priesters, advocaten e.d. zodat dat geen probleem groep is, of beter was. Want na de recente dagenlange straatgevechten en vernielingen nota bene in het wijkje Matonge, waar veel Congolese zaken zijn, vanwege beweerdelijke verkiezingsfraude 6000 km verderop, hebben ze voorlopig even een deel van hun goodwill verspeeld. Anderzijds krijgen gevechten van Congolese jongeren tegen Marokkaanse bendes weinig negatieve reacties. De Congolees is in het algemeen bijzonder smaakvol gekleed hetzij westers hetzij in gemoderniseerde traditionele kleding in z.g. wax-katoentjes (batik dus) die niet uit Afrika komen maar gewoon van onze Vlisco uit Helmond (zie Wikipedia !). Vooral op zondag voor de kerkdienst is het een 'modeshow'.

Dat is een groot verschil met de blanke Brusselaar die zo te zien niet veel om kleding geeft. En alles onder het motto: geen kapsones, doe maar gewoon. Zoals bij ons in de vijftiger jaren. En wat een beschaving: keurig in de rij staan (in de supermarkt is een rij van 20 mensen normaal), met de auto bij de zebra direct stoppen als er een voetganger nadert. Mensen zijn zeer voorkomend, wellicht ook uit eigenbelang, want in een klein land is de mede-Belg nooit meer dan 3 handshakes away. En gewoon doorgaan met studeren, werken en belasting betalen als er een jaar geen centrale regering is. Daar kan meer dan 80% van de landen in de wereld een voorbeeld aan nemen !

De toenemende immigratie is op micro niveau een multicultureel drama. In een winkel raakte ik in gesprek met een Egyptische vrouw en vroeg haar waarom haar zoontje daar rondhing en niet op school was. Ze vertelde dat jl september de helft van de normale immigranten populatie uit de klas, dus noord- en zwart Afrika, was vervangen door 2 nieuwe groepjes, nl enerzijds kinderen van prostituees uit de Caribean, waarvan de vaders, indien aanwezig, zich bezig houden met drugs, en anderzijds zigeunerkinderen wier moeder bedelt en of steelt. Daar wenst ze haar kind niet aan blootstellen, en dus gaat het niet naar school en leert niks, hoewel die moeder de indruk wekt een model staatsburger te zijn, geheel op de hoogte van de binnenlandse en buitenlandse politiek en met een westers uiterlijk.

Een andere zorgelijke ontwikkeling lijkt me de toename van de visueel onopvallende chinezen. (Maar misschien ben ik te veel bëinvloed door de verhalen over Japanse kolonels die in de 30'er jaren vermomd als kapper of fotograaf in Indië spioneerden en kwartier maakten, en door de huidige Chinese expansie in de derde wereld).

Als je erop let, valt op hoeveel winkels, zoals McDonald's inmiddels chinees personeel hebben. In de toeristenwinkels wordt bijna iedere vertrekkende winkelbediende vervangen door een chinees, omdat de lucratieve Chinese toeristen dan meer zouden kopen. Ze werken hard want vanwege de 1 kind politiek moeten ze behalve hun eigen gezin ook nog 4 bejaarde ouders en zelfs grootouders van geld voorzien en verdringen zo de Marokkanen uit de jobs. Ik kan best begrijpen dat die jongeren het nut van school niet meer inzien.

Inmiddels bedraagt de Brusselse werkloosheid 20% en voor jongeren 40%. Terwijl iedere dag een paar honderd duizend Vlamingen (waarvan een deel de witte vlucht) de stad in forenzen om de beter betaalde banen te vervullen. En daarbij hebben ze een voorsprong op de Franstaligen die in het algemeen slecht Engels spreken, o.m. omdat de Waalse tv wordt nagesynchroniseerd . Veel Franstaligen hebben nog nooit de echte stem van Merkel of Obama gehoord.

Door de fragmentering van de stad, waar de Belgen zelf een minderheid zijn, voelt het stadsbestuur zich genoodzaakt de teloorgegane territoriale sociale cohesie te vervangen door functionele, middels het dagelijks organiseren van alleraard culturele activiteiten en festivals. Er is zelfs een website 'gratis in Brussel'.

U zult niet verbaasd zijn dat de Belgen officieel de hoogste loonbelastingtarieven hebben van Europa.

Het aantal immigrantengeboortes blijft onverminderd hoog, maar ook de belgen liggen niet stil. Er is een theorie dat hoge geboortecijfers niet alleen te maken hebben met primitiviteit, maar ook met etnische en sociale concurrentie, zoals bij ons de katholieke emancipatie en daar de Vlaamse emancipatie gepaard gingen met grote gezinnen. De komende jaren moeten in Brussel maar liefst 69 scholen worden bijgebouwd.

Ik heb geen enkele rollator gezien en ook geen 30-km autootjes, en maar 1 scootmobiel. Wellicht hebben ze minder versleten knieën want in het land van Eddy Merckx is fietsen niet erg populair, wat wellicht ook te maken heeft met het vaak gratis o.v. Er zijn wel heel goedkoop gele-fietsen te huur. Provo-kabouter Schimmelpennink was zijn tijd ver vooruit, want dankzij de moderne tijd met creditkaart, tientallen bewakingscamera's en subsidies is het 40 jaar later best een succes.

De stad investeert veel geld om de schijn van de oude glorie te bewaren door een scala aan subsidies: gevelrestauratie, gesubsidieerde klimop in tegeltuintjes en allerlei wijkgerichte aanpak bv in de St. Jacobs wijk om het reeds zeer lucratieve homo toerisme verder te bevorderen. Ik krijg de indruk dat momenteel vooral extra lesbo's worden gelokt, en dat is pech voor de stad, want vrouwen spenderen toch meestal minder in het uitgaansleven dan mannen.

De uitdijende Brusselse 'banlieus' liggen zoals in Rotterdam nagenoeg in het centrum van de stad. Door de bevolkingsopbouw is iedere 3 maand zichtbaar dat er weer kinderen zijn veranderd in pubers. Dat is ook de politie niet ontgaan. Sinds kort wordt er daarom ook permanent te paard gesurveilleerd. Die agenten komen meest uit de provincie en rijden met de stadsplattegrond in de hand, ook om de boel te verkennen, zodat ze t.z.t. niet zullen verdwalen als ME'er bij rellen.

Aan de centrumboulevard ligt het prachtige 19e eeuwse Metropole Hotel, ooit met de nabije herenhuizen en de Beurs een symbool van de Belgische welvaart toen Belgie na de VS en Engeland het derde industrieland ter wereld was, maar thans zijn ze omgeven door halal kebab's, Chinese casino's en nog steeds een echte Belgische wapenwinkel.

Kortom: de Belgen zijn zichzelf gebleven en Brussel is ons venster op de toekomst.

 NYKO  http://www.amsterdampost.nl/citytrip-brussels/




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!