Angeltjes
04-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jackpot van Electrawinds - Jean-Marie Dedecker

 

Wij hadden het gisteren in ons verslag over de Kamerzitting uitgebreid over de verklaringen van Jean-Marie Dedecker over de verwevenheid van minister Johan Vande Lanotte met de "elektriciens", de oude en vooral de nieuwe generatie.  We herplaatsten eveneens de eerste open brief van Dedecker over deze vervelende zaken, die door de commentator van dienst bij de VRT, Bart Brinckman, weggewuifd werden met de dooddoener, dat wie nieuwe productiemethodes wil, daar in de beginfase moet voor betalen. En Dedecker werd weggezet als een rancuneuze opruier.  Wij zijn als Vlaamse Republikeinen, vertrouwd met dit soort redeneringen en de intolerante mentaliteit die er achter schuilt. Hier is de tweede Open Brief aan Vande Lanotte die Jean-Marie Dedecker direct na de Kamerzitting heeft opgesteld. Ook al zijn wij in zijn ogen slecht volk dat moet uitgerookt worden, wij zijn objectief genoeg om aan Caesar te geven, wat hem toekomt.

Tweede Open brief aan Johan Vande Lanotte

Beste Johan,

Proficiat. Electrabel op de knieën en nu nog de distributienetbeheerder Eandis. Een fluitje van een cent voor jou . Niet alleen rode Louis Tobback en rood-groene  Bart Martens zetelen er in de raad van bestuur, maar ook je vertrouwelijke kabinetard Cathy Plasman is er zelfs ondervoorzitter van. Al mijn steun in je strijd tegen zoveel onrecht. De heisa rond je managementvennootschappen is er al lang vergeten.  Fiscale spitstechnologie is een daad van wettige zelfverdediging. Zelfs je echtgenote M.S. heeft het begrepen. Haar “gewone commanditaire vennootschapje Allo & Ko” factureert nu ook aan Waalse gemeenten voor de opleiding van noodplanningsambtenaren (sic!). Een welkome aanvulling voor het gezinsbudget naast haar P.R-job bij de Oostendse basketbalclub. Kwatongen beweren dat dit met politieke relaties te maken heeft, maar dat geloof ik niet. Als libertair heb ik van nature bewondering  voor een rode kameraad die zich tot het kapitalisme bekeert. Het geeft niet uit als de kat wit of zwart is, zei Deng  Xiaoping, als ze maar muizen vangt.  Net zomin geloof ik dat je dochter en zoon tewerkgesteld zijn bij Electrawinds omdat jij er op 6/12/2007 voorzitter werd . Precies op Sinterklaasdag. Familiale postjespakkerij is immers geen socialistische traditie. Vraag het maar aan Bruno Tobback, Freya Vandenbossche, Peter Vanvelthoven, Maya Detiège & co. Hun motto is “ op Eigen Kracht Voorwaarts” en niet Eigen Volk Eerst. Ik geloof eerder in een soort ruilhandel. Zou het kunnen dat als wederdienst , Kristof Beuren, kaderlid bij Electrawinds, met een kruiwagen van headhunter Hudson, toen benoemd werd als Stadssecretaris van de Stad Oostende? Dit kan helpen als je zoals Electrawinds Biostoom nv weigert een aangifte voor gemeentebelasting op drijfkracht in te dienen. Elke bakker of beenhouwer mag zijn boetiek sluiten als hij daaraan verzaakt. Het helpt bijvoorbeeld ook om uitzonderingen te krijgen voor je milieuvergunning voor je biomassacentrale. Zoals tweejaarlijkse controles voor je uitstoot van dioxines en furanen i.p.v. tweewekelijkse. Of om een ruimtelijk uitvoeringsplan te wijzigen.

Het zit zo: Met de steun van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) investeerde Electrawinds 22 miljoen euro in een biofuelcentrale  – voor de omzetting van plantaardig en dierlijke vetten in biobrandstof – en 90 miljoen euro in een biostoomcentrale voor de verwerking van biomassa. Dankzij de gesubsidieerde groenestroomcertificaten was deze investering op vier jaar terugbetaald. In Duitsland wordt biomassa niet gesubsidieerd. In Vlaanderen wordt de kostprijs van die certificaten doorgerekend aan de verbruiker. De biomassacentrale scheidt heel wat overtollige warmte af. In de omgeving worden nu natuurgebieden en agrarisch waardevolle gronden van bestemming gewijzigd    (voor eventuele onteigeningen)om grote oppervlaktes serres te bouwen en groenten te kweken met warmtekrachtkoppeling (WKK) De serristen verdienen meer met groenestroomcertificaten dan met het telen van gewassen.

Om elke zweem van belangenvermenging met Electrawinds uit de wereld te helpen zou ik je graag enkele vragen stellen, Beste Johan. Die geruchtencarrousel over belangenvermenging moet stoppen. Na een carrière als voogdijminister van de NMBS werd je voorzitter bij Electrawinds. Toen de Belgische spoorwegen het pakjesbedrijf ABX Logistics wegens wanbeheer doorverkochten aan de Britse durfkapitaalgroep 3i, voor 80 miljoen euro, stortte 3i ongeveer tegelijkertijd 30 miljoen euro voor een kapitaalsverhoging van Electrawinds in ruil voor 18 procent van de aandelen. Je kabinetschef Jannie Haeck en nieuwe NMBS-baas sloot de deal. Je hebt altijd gezegd dat dit louter toeval  was en ik zou dit niet durven betwijfelen. ABX werd een paar jaar later door 3i doorverkocht aan het Deense DSV voor 750 miljoen euro. Een wonderbaarlijke vermenigvuldiging. Het verkocht ook haar aandelenpakket Electrawinds aan haar baas Luc Desender voor 50 miljoen euro. PMV, FPIM, Dexia en GIMV –XL zijn toen bijgesprongen. De staat is nooit veraf. Dat je iets mocht doen voor ABX, Beste Johan, is volkomen normaal. Het pakjesbedrijf was immers sponsor van je basketclub BCO toen je minister was. Voor de schuldenberg van ABX staat er vandaag in de boeken van de NMBS nog altijd 1,5 miljard euro open. Nog te storten door de belastingsbetaler.

Je was een bezig bijtje, Beste Johan. Onder jouw voorzitterschap bij Electrawinds verwierven Eldepasco, Seastar, Rentel en Norther, allemaal off-shore windmolenparken waarin Electrawinds participeerde, hun domeinconcessies in de Noordzee. Je had de hand in 4 van de 6 concessies en je werd voorzitter van nv Otarys RS, waarin Electrawinds ook participeert, en die samen met Electrabel nog meedingt voor de 7de concessie. Op 7 juni 2010, net voor de verkiezingen en 1 maand nadat je als kandidaat op de sp.a-lijst aankondigde om uit Electrawinds te stappen,  werd je ook zelf nog  bestuurder bij Eldepasco. Het ging jou en Electrawinds voor de wind, te land, ter zee en in de lucht. Windmolenparken rezen als paddestoelen uit de grond, rijkelijk gesubsidieerd. Electrawinds Bastogne nv, Electrawinds EA bvba, Electrawinds Evolis Wind nv, Electrawinds Evolis Biomassa nv., Electrawinds Windpark Maldegem nv, Electrawinds Greenpower Oostende nv. Gemeentebesturen beslissen immers mee over het toekennen van plattelandsconcessies. Een partijgoeroe als handelsreiziger en als groene lobbyist om druk uit te oefenen op de geloofsgenoten is manna voor de schatkist van een bedrijf als Electrawinds. Je verhoogde als politicus de prijs van de Off-shore groenestroomcertificaten en verdubbelde hun gebruiksduur. Het is toch de verbruiker die betaalt.

In die periode ontpopte je je tot zakenman en participeerde je in diverse bedrijven. Zo richtte je op 17-10-2008 met een maatschappelijk kapitaal van 120.000 euro ook nog BVBA Rising Sun op. Een vennootschap met als doel het participeren en adviseren in projecten rond duurzame energie. Op  4 -11-2008 richtte BVBA Rising Sun samen met Electrawinds NV  de NV Zon aan Zee op met als doel projecten voor duurzame energieproductie via foto-voltaïsche zonnepanelen uit te baten. Op 26 november 2009 kwamen alle aandelen van BVBA Rising Sun in handen van Electrawinds nv en je nam ontslag uit de raad van bestuur, doch  je gewone commanditaire vennootschap met jou als vaste vertegenwoordiger bleef zetelen in de raad van bestuur van deze vennootschap die van naam en van rechtspersoonlijkheid veranderde in  Electrawinds Windpark Sint-Lievens-Houtem nv. Je hebt ondertussen ontslag genomen uit de meeste van je functies. De Vox populi is meedogenloos en er staan verkiezingen voor de deur, geen risico’s . Maar niet getreurd. Electrawinds wordt weldra de lotto voor de aandeelhouders. Het gaat naar de beurs: de jackpot voor wie over Golden shares, aandelen en opties beschikt. Lucht en wind verkopen is big business.

Er zijn kapers op de kust, Johan. De subsidiemachine voor energie is nu ook deels in handen van de N-VA. De Vlaamse regering heeft onder impuls van de N-VA de Vlaamse Energiemaatschappij boven de doopvont gehouden. Dit overbodig subsidievehikel beschikt over een korf van 515 miljoen euro belastingsgeld om te investeren in duurzame energie voor overheidsgebouwen. Andries Gryffroy wordt er baas van. Andries is ook nog lid van het partijbestuur van de N-VA, kabinetard bij minister Geert Bourgeois en afgevaardigde bestuurder bij nv ERBOKO, een bedrijf voor energieaudits en engineering. Een explosieve cocktail, maar je moet  geen angst hebben voor belangenvermenging, Beste Johan. Er zitten ook nog een paar socialisten in de raad van bestuur van de nieuwe energiemaatschappij  en PMV, aandeelhouder van Electrawinds,  participeert er ook in mee. Mijn grootvader zaliger dacht daar anders over. Als een socialist met zijn handen in zijn EIGEN zakken zit moet het zeker 25 graden onder nul vriezen, zei hij, anders zit hij in iemand anders  zakken. Ik zou dat nog niet durven denken, laat staan uitspreken.

Bovendien zal Paul Desender, baas van Electrawinds, op de kieslijst van de N-VA staan in Brugge. Enige goodwill in het subsidiewereldje is altijd meegenomen. Ideologische relaties smeden de sterkste banden. Electrawinds is een geoliede subsidiemachine die het machiavellistische spelletje van “ Eigen Volk Eerst “ tot in de puntjes beheerst. Gij kunt het weten, Beste Johan.

Op 17 juni 2011 kreeg Electrawinds nog een cadeautje van de Vlaamse Regering (in casu van sp.a Minister Lieten): 956.000 euro “strategische investeringssteun”. Volgens Marleen Vanhecke, woordvoerder van Electrawinds zal het geld geïnvesteerd worden in het bedrijf zelf; “voor de uitbreiding van ons hoofdkantoor, de verbetering van ons computerpark en van ons meubilair.” Kortom, Vlaams belastingsgeld voor de uitzet, de meubelen en het huisgerief. Politiek is de kunst om god zo te dienen dat de duivel er niet kwaad om wordt. Groene stroom produceren is sexy, maar met belastingsgeld en politiek cliëntelisme wordt het prostitutie.

Het gaat je voor de wind, Beste Rode Kameraad.

Gegroet, Jean-Marie Dedecker


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel gezien door de ogen van een Vlaamse Brusselaar

 

Naar aanleiding van ons artikel over Brussel, gezien door de ogen van een Franstalige Brusselaar, kregen wij van onze lezer Fred een uitgebreid antwoord dat we hieronder integraal plaatsen.

Verleden jaar, naar aanleiding van een brief van de heer Vandenbossche, cd&vee, verschenen in de zichzelf tot kwaliteitskrant bombarderende de standaard, zond ik hem volgende email. Mijn opmerkingen terzake zijn vandaag uiteraard nog altijd van toepassing, en de suggestie van Alain Courtois de excrementen die vandaag de stad onleefbaar maken met hun criminele parasitisme om te scholen tot medewerkers van internationale instellingen, lobbyisten allerlei, diplomatieke missies, is grotesk tot in het absurde en de zoveelste belediging van het gezonde verstand.

Geachte Heer Vandenbossche,

U schrijft: "De ontwrichting van de vele migrantengezinnen is de voedingsbodem van normvervaging, geweld en maatschappelijke afwijzing door een generatie jongeren, die het totaal niet meer ziet zitten. De sociale uitsluiting en permanente discriminatie duwen hen nog kordater in die richting. Het grijpen naar drugs(handel), afpersing, diefstal en geweld is dan maar een kleine stap. Ouders geven hun kinderen over aan de straat en hopen dat de overheid een antwoord vindt."

Dit getuigt van ofwel berekend cynisme, ofwel naïviteit. Al zal het resultaat van deze appreciatie door bewindslieden als U in beide gevallen identiek zijn, hoop ik toch voor de goedmenende en civieke autochtone belgen, dat het laatste het geval is. De waarheid die u blijkbaar niet onder ogen kan, wil, of durft zien, is dat de mensen waarover het gaat LAK hebben aan de westerse maatschappij. Het interesseert hen niet er op een opbouwende manier aan deel te nemen, ze zijn er gewoon op uit hun parallele samenlevingen uit te bouwen met het geld afkomstig van uitkeringen en sociale voordelen allerhande, hen via allerlei kanalen en constructies uitbetaald door de Belgische belastingbetaler, al dan niet aangevuld door inkomsten uit onwettige of ronduit criminele activiteiten.

Daarbij sluit aan dat de overheid, uit angst voor een helemaal niet meer te controleren criminaliteit die elke normale maatschappelijke werking helemaal onmogelijk maakt, ervoor terugdeinst deze mensen dezelfde verantwoordelijkheid en verantwoording te vragen als deze die zij de autochtone bevolking oplegt.

De tijd dat iedereen in dit land gelijk was voor de wet is reeds lang voorbij. Het is in deze context dan ook bijzonder tekenend dat de door U in uw open brief voorgestelde, sentimenteel tranentrekkende, oplossingen nog maar eens extra heel veel geld gaan kosten, en NIETS zullen opleveren, behalve de uitbouw van een hele omkaderingsindustrie, die behalve de erin tewerkgestelden en de allochtonen zelf NIEMAND ten goede zal komen. De zoveelste bodemloze put.

Door het voor de westerse maatschappijen desastreuze immigratiebeleid (waarover het Vlaams Blok reeds DERTIG jaar geleden de klok luidde, het Vlaams Blok dat achtereenvolgens genegeerd, gemarginaliseerd, gestigmatiseerd, gecriminaliseerd, en tenslotte totaal ondemocratisch opgesloten werd in een "cordon sanitaire" door de belgicistische partijen - waaronder de uwe - als men de door het beleid geschapen mesthoop in ogenschouw neemt kan men zich pas goed rekenschap geven van het cynisme van een dergelijk cordon "SANITAIRE"), zijn deze totaal onproductieve maar wel intensief consumerende bevolkingsgroepen reeds zodanig uitgedeind dat het op dit eigenste moment reeds te laat is om ook maar iets op te lossen zonder daarbij op het grootst mogelijke gewelddadige verzet te stuiten.

Zoals een bij de MIVB tewerkgestelde allochtoon, naar aanleiding van een "incident" waarbij ik door een "jongere" met een kasseisteen werd bedreigd, mij toevertrouwde: "U verdient het met al dat geweld te worden geconfronteerd, omdat U toch allemaal zo'n afschuwelijke racisten bent"; of nog zoals een andere allochtoon mij vanuit zijn voertuig toewierp terwijl hij me ei zo na overhoop reed: "voor U (lees kufar, niet-moslim) stoppen we niet", enzoverder, enzovoort, de lijst is LANG.

Volgende tekst, geplukt van een blog, vat de situatie perfect samen: "There are four aggregate characteristics/behaviours of Muslims that make it inevitable that they will eventually force European peoples into violent conflict with them, that make them, in short, toxic to Western societies: their criminality (including terrorism), their parasitism, their sedition, and their subversion. All these characteristics manifest themselves with remarkable consistency, whether we look at Pakistanis in the UK, Turks in Germany, Algerians in France, or Moroccans in the Netherlands. And none of these characteristics is amenable to being materially affected in any way by anything the British, Germans, French, or Dutch may do. As such, the hostility that European peoples feel towards their rapidly-growing Muslim populations is not only an entirely reasonable response to the characteristics of these populations, but is remarkable only in that it has taken so long to become so prevalent."

Op dit eigenste moment reeds heeft U nog slechts de keuze tussen twee opties: ofwel laat u de boel naar goede gewoonte verder uitdeinend verkankeren tot de actieve, producerende en regulerende bevolking de last niet meer kan dragen en de bom vanzelf barst en we ofwel afglijden naar anarchie en derdewereldlandstatus, ofwel erin slagen hardhandig orde op zaken stellen, ofwel besluit U om er nu werk van te maken, en in dat geval rest er U geen andere keuze dan enerzijds de grenzen sluiten en anderzijds niet vrijblijvende remigratie.

 Zonder slag of stoot komt U, en jammer genoeg ook de oorspronkelijke, goedmenende bevolking, die U willens nillens in dit onzalige avontuur heeft meegesleurd, er niet meer onderuit.

Met vriendelijke groeten.

 PS: Wat betreft de Heer Moureaux: het lijkt mij onwaarschijnlijk dat een gemeente als Sint-Jans-Molenbeek, met al wat daar aanwezig is, toch nog op een relatief normale manier, zonder te verzanden in totale anarchie, bestuurd kan worden door een autochtone autoriteit, zonder dat er belangenvermenging en banden met het moslimextremisme zouden zijn. Echter, U zal het ongetwijfeld beter weter dan wij, niet alleen wordt daar geen onderzoek naar gedaan, de vraag wordt zelfs gewoon niet gesteld. 

Fred


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guy de la Tourette naar Sofina

 

De aandeelhouders van Sofina, de holding van de familie Boël, hebben groen licht gegeven voor de benoeming van voormalig premier Guy de la Tourette tot onafhankelijk bestuurder. Dat is vernomen bij het bedrijf na afloop van de aandeelhoudersvergadering.

De benoeming van de la Tourette kon op de goedkeuring rekenen van 99,99 procent van de aandeelhouders. Verhofstadt werd aangesteld voor een termijn van drie jaar. Hij is momenteel fractieleider van de liberalen in het Europees parlement en was premier van België tussen 1999 en 2008.

Het gaat hier over een mandaat in een belangrijke participatiemaatschappij met een eigen vermogen van enkele miljarden euri, veel allure en rijkelijke vergoedingen en opties op eigen aandelen. De kassa zal rinkelen ten huize van Guynokkio. Een blik in het financieel verslag van 2011 : Hier blikken

Sofina bezit participaties in volgende bedrijven 

Energie & diensten
GDF Suez International Powe rExmarbio Mérieux Suez Environnement
Distributie
Colruyt Delhaize
Consumptiegoederen
Danone Rapala Chapoutier B & W Group
Satellietoperatoren
SES
Financiële maatschappijen
Eurazeo Caledonia Luxempart
Industriële sectoren
Petit ForestierOberthur FiduciaireIpsosMersenTouax Deceuninck
Alternatief beheer
Private equity  Hedge funds

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sir Winston Churchill over de islam

 

Hoe vreselijk zijn de vervloekingen die het Mohammedanisme legt op zijn volgelingen ! Naast de fanatieke razernij, die net zo gevaarlijk is bij een man als watervrees bij een hond, is er de vreselijke fatalistische apathie.

De effecten zijn duidelijk zichtbaar in vele landen. Zorgeloze gewoonten, slordige systemen van de landbouw, de trage wijze van handel en onzekerheid van onroerend goed, heersen waar de volgelingen van de Profeet het leven regelen. Een gedegenereerd seksueel inzicht ontneemt het leven zijn waarde. Het feit dat volgens de Koran elke vrouw de absolute eigendom moet zijn van een man – hetzij als kind, vrouw, of concubine – werkt het uiteindelijke uitsterven van de slavernij tegen en dit zolang de Islam een veel beleden geloof onder de mensen is.

Duizenden van hen worden moedige en trouwe soldaten van de Koningin : zij weten hoe te sterven, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van hen die leven volgens de Koran, er is geen sterkere retrograde kracht in de hele wereld.

Het Mohammedanisme is een militante en bekerende godsdienst, helemaal niet met uitsterven bedreigd. Het verspreidt zich over Centraal-Afrika, met elke stap onverschrokken strijders voortbrengend. Werd het Christendom niet beschut door de sterke armen van de wetenschap, de wetenschap waartegen het zelf vergeefs had gevochten, Europa zou mogelijk vallen, zoals de beschaving van het oude Rome viel.

Winston Churchill 1899

Vrij vertaald van: http://vladtepesblog.com/ door Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Goede morgen lieve vrienden van de Angeltjes en de Wurlitzer,

Een zanger uit het Groothertogdom Luxemburg, dat hebben we nog niet gehad.  Zijn naam klinkt zowel Italiaans als Duits: Camillo Felgen.  Hij werd geboren als Camille Jean Nicolas Felgen op 17 november 1920 in Tetingen en hij overleed 85 jaar later in Esch-sur-Alzette op 16 juli 2005.  Niemand kon vermoeden welke richting zijn leven zou uitgaan: hij begon immers als onderwijzer, vervolgens werd hij tolk bij de bezettingstroepen om dan weer over te schakelen als reporter bij een Franstalige Luxemburgse krant.  Hij studeerde toneel, zang en opera in Luik en Brussel en werd in 1946 door Radio Luxemburg in dienst genomen als koorzanger en Franstalige verslaggever.  In 1949 beëindigde hij zijn toneel en zangstudie als bariton. 

Twee jaar later had hij zijn eerste internationaal succes met “Bonjour les amis” – het lied zou het herkenwijsje van Radio Luxemburg worden.  In 1953 werd zijn eerste Duitstalig plaatje geperst: “Onkel Toms altes Boot”.  In 1958 mocht hij het eerste Duitstalig radioprogramma presenteren: “Fröhliche Wellen”, een geslaagde mengeling van schlagermuziek en een gezellige babbel.  Als moderator werd zijn naam overal in Europa beroemd; radio Luxemburg was niet weg te denken.  Hij was ook de uitvinder van de “Goldene Löwe”, een prestigieuze jaarlijkse prijs voor lichte muziekuitvoerders.  In 1968 zou Camillo Radio Luxemburg verlaten om zijn vleugels uit te kunnen slaan. 

Minder bekend is zijn carrière als tekstschrijver.  Zo schreef hij onder zijn eigen naam of één van zijn pseudoniemen, Heinz Hellmer (D.), Jean Nicolas (Fr.) en Lee Montague.(Eng.) de Duitse tekst van meer dan 2.000 liedjes, o.a. voor Connie Francis, Peter Alexander, Peter Kraus, Petula Clark, Caterina Valente, The Searchers e.a.  Nog minder bij ons geweten is, dat Camillo voor The Beatles “I want to hold your hand” en “She loves you” in het Duits vertaalde als: “Kom gib' mir deine Hand” en “Sie liebt dich”. Beide nummers werden door the Beatles zelf in het Duits gezongen. Camillo schreef de vertaling in Parijs samen met Paul McCartney in één nacht.

Van 1965 tot 1973 nam hij 125 keer de leiding van de televisieshow “Spel zonder Grenzen” voor de Westdeutsche Rundfunk op zich.  Van 1984 tot 1987 was hij bij RTL-Plus verbonden als moderator.  Nog later had hij samen met zijn echtgenote een winkel in Luxemburg en Esch-sur-Alzette van gala- en trouwkleding.  Met één van zijn drie echtgenotes, want hij geloofde drie keer in het eeuwigdurende huwelijksgeluk.  Met vrouw nummer één had hij twee zonen. 

Bij ons was hij vooral als zanger bekend van "Sag' warum", een vertaling van "Oh why" uit 1959 van Harvey Spector, origineel gezongen door The Teddy Bears. Camillo schreef de Duitse vertaling en zette het zelf op plaat.  Het zou wekenlang grijs gedraaid worden en het ging 800.000 keer over de toonbank.  Een andere hit was “Ich hab' Ehrfurcht vor schneeweißen Haaren“, een nummer van Bobbejaan Schoepen, dat hij met succes in het Duits vertaalde.

Camillo was een bezige bij. Naast zijn presenteerwerk op radio en TV, nam hij ongeveer 400 nummers op, o.a. ook “Deinen Namen hab' ich vergessen”, bij ons bekend in de versie van René Carol en in de vertaling van Ray Franky “Hoe je naam was, dat ben ik vergeten”.

Verder vertegenwoordigde Camillo Luxemburg op het Eurovisie Songfestival in 1960 in Londen met “So laang we' s du do bast” en in 1962 in Luxemburg met “Petit Bonhomme”. Merkwaardig is dat hij in 1962 een gezongen versie van “Telstar”, de (enige) grote hit van The Tornados, opgenomen heeft: “Irgendwann erwacht ein neuer Tag”.

Camillo Felgen, de man met de pijp - zijn onafscheidelijk attribuut -  zingt (… nu ja) voor jullie “Sag’ warum”.  Het is een uitzonderlijke opname: eerst zien jullie de jonge Camillo en vervolgens de 85-jarige krasse man, enkele maanden voor zijn dood. 

Veel luistergenot !

Lolita

 


03-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa Politica : van Fröbelklas tot Koffieklets

 

Het was lang geleden dat ik nog eens naar de rechtstreekse uitzending van het Vragenuurtje in de Kamer had gekeken via de Villa Politica van Linda de Win, die tussen haakjes gezegd een stevige anorexia blijkt opgedaan te hebben. Zo klein, zo mager en frêle maar steeds ten dienste van keuning en vaderland. Ooit zal zij gelauwerd worden.

De corrector van dienst was ditmaal Bart Brinckman met een grote modieuze zwarte bril : een Guy de la Tourette zonder haar (wat ik bijzonder aantrekkelijk vind voor een echte vent) en waar ik danig van schrok, een vreselijk Antwerps accent. Dat heb ik ook, maar ik verschijn niet op de buis. En ik verdedig het verdomde belgische regime niet met al zijn uitwassen, kuiperijen en bedrog, zoals deze stadsgenoot.

Voor de rest was de zitting zoals zo vaak, een kleine klucht met Ben Weyts van de N-vA, die zijn zoveelste grote bijdrage heeft geleverd voor de ongeloofwaardigheid van de politiek.  Is er geen dokter in de zaal om die man wat Prozac te geven ?  Maar goed, de parlementaire club is er van overtuigd, dat de democratie gediend is door als een duiveltje in een wijwatervat te keer te gaan. De burger heeft dit niet alleen door, de burger heeft er zijn bekomste van.

De hoofdschotel in de plenaire zitting was de ontslagvergoeding van de Dexia CEO, de Fransman Mariani. Hoeveel vangt deze bangster en wie van ons, verkozenen des volks, is de meest verontwaardigde over een bedrag tussen 1,2 en 2,4 miljoen euri ?  Zelfs de Franstalige PS-ers klommen op de tribune om te zeggen, dat er grenzen zijn aan de hebzucht.  Wat vinnige Barbara Pas direct aangreep in haar repliek om de draak te steken met de valse verontwaardiging.  Di Rupo sleept zich telkens door dit soort doorzichtige drama's met de flair van de nietszeggendheid die zijn garantie is op een succesvol premierschap. 

Bart Brinckman verkocht een N-vA interpellante over de situatie in Oekraïne een uppercut van belang. De vrouw had zich gehuld in diplomatieke taal en dat was dom, volgens de Antwerpse commentator.  Na Vlaams Belang staat nu ook de N-vA op een slecht blaadje.  Zou het er mee te maken, dat De Wever zich vandaag kritisch heeft uitgelaten over de Vlaamse media ?  De zoon die in opstand komt tegen zijn ouders die hem niet alleen gefabriceerd hebben maar ook dagelijks zijn pijntjes en lachjes openbaar maken.  Pa Brinckman was duidelijk niet goedgezind op zonemans en zijn club.

Het beste van de Villa speelde zich af in het salon naast het Halfrond. Linda die een goede neus heeft voor schandaaltjes (ze werkt bij het grootste roddelfabriek van Vlaanderen) had Jean-Marie Dedecker bij zich die den Baard van Oostende met enkele snelle (en onduidelijke) ippons tegen de vlakte keilde over de elektriciteitstarieven, de groene stroomcertificaten en de dubieuze rol die Vande Lanotte speelt als minister en als privé-geïnteresseerde in de windmolenparken.  Linda was even van de kaart.

Wij hebben voor enkele weken de open brief van Dedecker gepubliceerd waarin hij uitgebreid een aantal "vind ik niet leuk" feiten bekend maakt over deze gecompliceerde affaire.  Nu herhaalde hij ze in sneltreinvaart en onvolledig voor camera en micro.  Met uw vriendelijke goedvinden herhalen wij hieronder de volledige tekst van Jean-Marie Dedecker voor wie de zaak beter wil begrijpen.

Op het einde werd den Baard voor de micro gesleurd om te zeggen, dat Dedecker een voorstander is van kernenergie en dat hij daarom van alles brult zonder te weten waar hij het over heeft.  Hij herhaalde deze beschuldiging ook voor Geert Versnick die elk jaar rond 1  mei de socialisten aanvalt door over de energieprijzen horrorverhalen rond te strooien. Kortom, den Baard weet van niets en hij is het slachtoffer van boosaardige liberalen (en anderen). Terwijl hij slechts het allerbeste wil voor de menschen.

Hieronder een tweede lezing van de commentaren van Jean-Marie Dedecker.

Beste Johan,

In de Standaard van 7 april zeg je dat ik je haat. Niets is minder waar, Rode Kameraad. Integendeel . Ik heb een grenzeloze bewondering voor uw hoog Davidgehalte, die het zonder schroom opneemt tegen Electrabel, de Goliath onder de elektriciteitsboeren. Alhoewel. Behalve vergissing mijnentwege ben jij het toch, die samen met jouw paarse spitsbroeder Guy Verhofstadt Electrabel verkwanseld heeft aan de Fransen voor een appel, een ei en een Golden Share. In welke wijngaard dit Gouden Aandeel gedijt is tot op heden een goed bewaard geheim.

Beste Johan, de elektriciteitsfactuur steeg met gemiddeld 34 % sedert 2007. Negentig procent daarvan is op conto van de overheid te schrijven. Eerlijkheidshalve zou je ook moeten zeggen dat onze energieprijzen uit 3 componenten bestaan. Amper één derde van de elektriciteitsprijs is productiekost en komt in de zakken van Electrabel terecht. Een tweede derde zijn taksen en lasten. Zowat 13 verschillende soorten belastingen op gas en elektriciteit worden aan de verbruiker doorgerekend. Als minister, Beste Johan, zou je toch een paar taksen kunnen afschaffen. Maar populistisch de schuld van het graaibeleid alleen maar in de schoenen van de Franse monopolist schuiven  is electoraal blijkbaar veel lonender. Pas op, ik heb het niet voor Electrabel. Het is een melkkoe die onze weiden afgraast en in Parijs gemolken wordt, maar jij hebt hen de uiers wel in hun handen gegeven. Hoewel in Frankrijk betaalt de verbruiker maar 13,37 eurocent per KWh, tegen 20,93 eurocent in Vlaanderen. In Nederland is dat 17,34 eurocent en in Groot-Brittannië 14,42 eurocent!”

Een laatste derde van de elektriciteitsprijs zijn de zogenaamde transportkosten. Deze netwerkbeheerders en distributiemaatschappijen zijn eigenlijk grotendeels in handen van de overheid en dito intercommunales. Volgens de Creg hebben netbeheerders een zeer hoge ” pay-out ratio” d.w.z. dat Elia en de distributienetbeheerders 90% van hun winsten uitkeren aan hun aandeelhouders, de steden en gemeenten, en Fluxys 75%.
Een simpel telefoontje van een machtig man als jij , Rode Kameraad, naar politici als Geert Versnick ( waterdrager van Verhofstadt en baas van Eandis) of naar je partijgenoot Daniël Termont  van Fluxys zou al een serieuze duit kunnen doen terugvloeien naar het zakje van de verbruiker. Maar uw politieke vrienden hebben zopas nog hun prijs verhoogd omdat ze teveel moeten betalen voor de groenestroomcertificaten, die ze dan op hun beurt wel doorrekenen aan de verbruiker. Niemand beter dan jij, Beste Johan, kent het mechanisme van de groenestroomcertificaten. De prijs ervan werd telkens bepaald (en verhoogd) door jezelf of door ministers van socialistische pluimage, om Freya Vandenbossche en Paul Magnette maar niet te noemen.

De zonnepaneelrage heeft de SP.a bijvoorbeeld geen windeieren gelegd. Ze verkocht haar groene ziel aan VZW Curieus die overal te lande met ministers als handelsreizigers de samenaankoop van zonnepanelen bij het bedrijf Ecostream promootte met een financiering door Delta Lloyd Bank er bovenop. De fiscale achterpoortjes stonden zelfs in de sp.a. –brochure. “ Bij een bestelling van hoger dan 9000 euro biedt Ecostream een uitstel van betaling tot het begin van het volgende jaar voor het bedrag boven 9000 euro. Daardoor kan je tweemaal genieten van het belastingsvoordeel dat de Federale Overheid je biedt bij het plaatsen van zonnepanelen.” De oversubsidiëring van zonnepanelen heeft niet alleen een gat geslagen in de schatkist maar ook in de portemonee van de verbruiker. Er wordt beweerd dat je kernenergie zogezegd haat omdat groene energie je geen windeieren legt, maar dit is volgens mij kwaadsprekerij.

Maar er is meer, Beste Johan. Op 12 juli 2003 werd je naast Vice –premier ook onze allereerste Minister van de Noordzee. Met je huisvriend Steve Stevaert van Interelectra en met Turbowinds en Dregdging International werd C-power opgericht, het allereerste windmolenpark voor de Noordzee. Tijdens de ministerraden van 21 januari en 27 mei 2005 werden door jou toch 2 belangrijke beslissingen genomen om het project betaalbaar te krijgen op de kap van de verbruiker-belastingbetaler.

1. De aankoopverplichting van groenestroomcertificaten voor netwerkbeheerders werd van 10 jaar verlengd tot 20 jaar. VERDUBBELD!
2. De groenestroomcertificaten voor windenergie op zee werden opgetrokken van 90 euro per megawattuur(MWh) tot 107 euro MWh voor de eerste 216 megawatt. Waarom 216 megawatt? Omdat dit in 2005 het door C-power voorziene geïnstalleerd vermogen van hun windmolenpark was. Er komen 7 windmolenparken op zee. In 5 daarvan heb je zelf de hand gehad. Volgens de CREG (De Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas) zullen die 7 geplande windmolenparken gemiddeld 300 megawatt groot zijn. Elk van de 7 windmolenparken zal volgens de CREG 100 miljoen euro per jaar kosten aan groenestroomcertificaten.  Dit betekent zo’n 700 miljoen euro extra per jaar voor de consument. De concessies zijn daarenboven gegeven voor een periode van twintig jaar met een vaste prijsgarantie. De windmolenboeren zullen dus – zegge en schrijve – 14 MILJARD EURO  groenestroomcertificaten op zak steken de komende twee decennia en dit bovenop de normale elektriciteitsprijs. De consument betaalt tweemaal, éénmaal voor groenstroomcertificaten en éénmaal voor de elektriciteit.

Beste Johan, je beweert dat het uitbrengen van je fiscale constructies met managementvennootschappen het werk is van machtige vijanden zoals Electrabel. Laat me toe daaraan te twijfelen. Voor de concessie van het zevende windmolenpark op zee heb je samen met Electrabel een heuse constructie opgezet: THV Mermaid. Eerst werd op 21 januari 2011 OTARY RS NV opgericht, een consortium van bedrijven met jezelf als voorzitter. Het consortium bestaat uit Electrawinds Offshore NV 12,5 %, Aspiravi Offshore NV 12,5 %, DEME NV 12,5 % en zijn dochterbedrijven Rent a Port Energy NV 12,5 % en Power@sea NV 12,5 %, Z kracht NV 12,5 % ( Nuhma met Jo Geebelen intimus van Steve Stevaert), SOCOFE NV 12,5 % (de investeringsmaatschappij van het Waalse gewest o.l.v. PS’er Jean-Claude Marcourt)en SRIW Evironnement NV 12,5 %( o.l.v. geestesgenoten, de P.S.’er Vanderijst Olivier & Claude Grégoire). Vervolgens richtten je vrienden (Otary RS) samen met Electrabel de tijdelijke Handelsvereniging Mermaid op. Door de machtsverhouding binnen Mermaid van 65 % Otary RS tegenover 35 % Electrabel heb jij de touwtjes toch stevig in handen. Electrabel had samen met baggeraar Jan De Nul in het verleden reeds tweemaal door jou invloed de boot gemist voor een domeinconcessie op de vlakte van Raan en éénmaal voor een domeinconcessie op de Zone tussen Blighbank en Bank Zonder Naam. Maar nu Electrabel z’n huik naar de wind van je vaste compagnon DEME gehangen heeft, heb je een machtig wapen in handen om de laatste domeinconcessie binnen te rijven. Een krachtiger hefboom om Electrabel de duimschroeven aan te zetten kun je toch niet hebben. Dus, doen Johan!

Je schizofrene houding in dit debat, Beste Johan, is voor velen moreel onaanvaardbaar. Enerzijds weiger je de belastingen op elektriciteit te verminderen om de verbruiker geld te besparen, anderzijds zijn jij en je socialistische kameraden de oorzaak van de stijging van de elektriciteitsprijs door het optrekken van de subsidies via groenestroomcertificaten voor uw vrienden windboeren, en ten derde weigert u de netbeheerders, die in handen zijn van de overheid, prijsverlagingen op te leggen. Belastingen op elektriciteit,  gas en distributietarieven verlagen heeft de politiek zelf in handen. U kan dit nu onmiddellijk doen en daardoor zou de klant vanaf volgende  maand 10 tot 20% minder betalen op hun energiefactuur. Waarom doe je dit niet Beste Johan? Je oorlogje met Electrabel is blijkbaar een schijngevecht om het wanbeleid te verdoezelen.

Als voorzitter van de Haven Oostende, een politiek mandaat dat je te danken hebt aan de Oostendse kiezer, en als Minister van de Noordzee, plaatste je jezelf bovenaan de Vlaamse windmolenindustrie. Over je rol als voorzitter van Electrawinds schrijf ik je een volgende keer. Als voorzitter van het door u opgerichte commercieel bedrijf Otary RS NV zou je de windmolenparken van Norther, Seastar en Rentel bouwen. Als voorzitter van het door jou opgerichte commercieel bedrijf REBO nv verhuur je vervolgens de havenfaciliteiten voor de bouw van windmolenparken. Vestzak – broekzak  in’t kwadraat.  Op 23 januari 2012 stapte je uit Otarys RS nv en op 6 maart 2012 uit Rebo nv. Of men daar je stoeltje warm houdt tot je terug minister af bent, zal later blijken. Het is toch Vanderijst Olivier, ex-kabinetchef van Onkelinx die daar nu het voorzittershamertje hanteert? Kwatongen beweren dat je gebruik maakte van je politieke mandaten om jezelf aan het hoofd van die bedrijven te hijsen en de lasten af te schuiven op de belastingbetaler, zoals de betaling van de kabelverbinding vanuit zee tot op het land. Ik durf dit niet te geloven.

Vandaar mijn steun in je ongelijke strijd tegen het  machtige Electrabel. Maar links zure oprispingen krijgen voor deze elektriciteitsboer en er rechts zoete broodjes mee bakken noemt men aan ’t zeetje tjevenstreken.

Om het licht te laten branden, Beste Johan, hebben we bewindslui nodig die het licht zien ipv het eigenbelang.

Hoogachtend,
Jean Marie Dedecker


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Al Capones hebben kritiek op Zean-Luc

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei verslag - Video

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 3 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

@ Roger van het Craeyenest over “Niet gaan stemmen”

U heeft mijn lezersbrief verkeerd begrepen: ik heb geen stemadvies gegeven.  Onze hoofdredacteur houdt er wel van de lezers te prikkelen.  En hij stelde in zijn poll de vraag – met slechts twee keuzemogelijkheden – aan wie we onze voorkeur zouden geven: BDW of PJ.  Ik heb in mijn reactie “Patrick De Wever of Bart Janssens” (de titel zegt eigenlijk genoeg) duidelijk willen maken dat die twee inwisselbaar zijn en dat ik noch voor de ene, noch voor de andere zou kunnen stemmen omdat deze beperkte keuze mij in geestelijke nood plaatst.  Het was een hypothetische vraag in een hypothetische poll, waarop ik een even hypothetische derde mogelijkheid naar voren gebracht heb, die blijkbaar niet toelaatbaar was. 
De problemen in onze samenleving zijn alles behalve denkbeeldig.  Gelukkig zal er wel degelijk een reële andere kiesmogelijkheid zijn.  Ik ben er mij heel goed van bewust op welke partij, op welke persoon we moeten stemmen.  In het belang van Antwerpen en van Vlaanderen. 

Floriaan Terbeke

*****

Een significante poll

Geachte heer Ray ,

De poll die Angeltjes uitvoerde naar de voorkeur voor Jansens , ofwel Dewever en het resultaat hiervan, nl 20pct voor Jansens en de rest voor Dewever is karakteristiek voor de verdeeldheid zelfs in de radicale Vlaamse Beweging .

Omdat men kan aannemen dat er heel wat niet-Antwerpenaars aan deelnamen kan men veronderstellen dat dit wel een sterke minderheidstendens is die voor gans Vlaanderen geldt . Waarom zou men immers als men een rechtlijnige vlaamse politiek verkiest, stemmen voor iemand die de Vlaamse Beweging voor jaren terug in de geschiedenis werpt  ?

 Het is in die zin begrijpelijk dat men liever een linkse tegenstander verkiest die veel gemakkelijker te bekampen is dan de N-vA die een hoge borst opzet , maar tenslotte zoals Sarkozy de stemmen van de oprechte vlamingen misbruikt en haar publiek een rad voor de ogen draait met valse beloften . Was het trouwens ook niet Marine Le Pen die nog eerder een linkse president verkoos boven een Sarkozy die al zijn grootspraak van 2007 vergat  ?  Ook Dewever verkiest zonder enige twijfel dit pad vermits hij reeds een domper zette op de grote verwachtingen die hij in 2010 in het leven riep.

Pieter Coutereel

*****

Waar zijn ze nu?, de klimaatgoeroe's ?

Waarde redactie en vrienden,  Is het jullie nog niet opgevallen hoe onzichtbaar en stil de "klimaatgoeroe's" de laatste tijd zijn ?

In een recentelijk verleden waren ze niet uit het dagelijks beeld te denken met hun doemscenario's en waarschuwingen dat we gestaag maar zeker gingen aanbranden door de opwarming van moeder aarde. De zeespiegel ging stijgen tot aan de bovenste verdieping van de Boerentoren. Stormen, orkanen en ander winderig nat spul zouden ons geselen als nooit voorheen. De mensheid riskeerde te halveren( hetgeen geen slechte zaak zou zijn!) De polen zouden afsmelten en dan was het gedaan met ijsgekoelde cocktails slurpen ...g een ijs meer ! De opwarming was het teken des doods.

Ik begin te denken,  dat de verwarmgsketel stuk is. Zo was februari bitter koud en was een elfstedentocht op ijs ei zo na een feit geweest. Maart was mossel nch vis,e en portie warmte en een koude douche.  April was een recordmaand qua somberheid en nattigheid en de maand mei is met een schuchtere 2O graden begonnen die ze binnen enkele dagen al met de helft terug moet inleveren net zoals de belastingen op arbeid.

Welke uitleg de leveranciers van de 'opwarmingskost' hier voor uit hun mouw zouden schudden weet ik niet.  De dames en heren in deze zijn momenteel spoorloos, of zouden ze reeds verdampt zijn door de hitte?

mvg - Senior

*****

Rovers.

Rovers horen opgesloten te worden, zodat ze niet meer in de mogelijkheid kunnen komen nog meer te roven en veroordeeld te worden tot het terugbetalen van de aangerichte schade, daar is het iedereen over eens.

Waarom worden de rovers liggend in de gewestelijke, federale en EU barakken dan ongemoeid gelaten? Waarom worden die niet voor een rechtbank gebracht ? NIEMAND IS ONSCHENDBAAR voor alle duidelijkheid, NIEMAND.

Jean

NvdR Angeltjes : JA, JEAN.

*****

Onmogelijke opdracht !

Hoe gaat onze Alain Courtois dat klaarspelen ?  Enerzijds , hij moet beseffen dat ge geen twee gemeenschappen kunt tevreden stellen . Het veiligheidsgevoel voor de criminelen is er al , dank zij onze correcte politiekers , onze begripvolle justitie en bepaalde burgemeesters zoals die van Sint-Jans- Catastrofenbeek .

Anderzijds zouden de criminelen moeten beseffen dat ramkraken , gewelddadige diefstallen , bepaalde vormen van verrijking enkel mogelijk zijn bij mensen die hard werken en daardoor iets hebben ! Als ze die bevolkingsgroep uitschakelen valt er niets meer te rapen. Zou dat de grootste zorg zijn , want dan beginnen onze crimi-boys misschien te graven aan de fundamenten van de ivoren torens.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om Bert De Graeve samen met onze olijke dikkerd Dehaene te feliciteren met de welverdiende bonussen. Het is dank zij hun legendarische werklust  totale inzet en zelfverloochening, dat deze dankbetuiging in de vorm van wat Eurootjes kunnen uitbetaald worden. Wie daar kritiek op heeft, begrijp ik niet.

René

*****

Awoe Rimram : Geef die man zijn ontslag

Die Awoe Rimram hangt me serieus de keel uit met zijn raadgevingen. Enkel de allerkleinsten met gevoel voor humor kunnen van zijn idioterie genieten. Is dat een vaste redactie medewerker van Angeltjes, om toch een vrolijke noot te plaatsen tussen al die feitelijke gedrochten die we dagelijks te slikken krijgen ? Het is onbegonnen werk mij te overtuigen dat er mensen bestaan die zijn leefregeltjes ernstig nemen , behalve dan personen die rijp zijn voor de psychiatrie. Ik denk zelfs dat de grootste Islam pilaarbijter zich afvraagt of die Awoe Rimram ze nog alle vijf heeft.

René

NvdR Angeltjes : Awoe Rimram, de zjeik van het Kiel, stelt zijn wijze raadgevingen ter beschikking van al wie een beter leven wenst, overeenkomstig de wil van allah en zijn profeet. Die man kan niet ontslagen worden, René. Zijn waardevolle fatwa's worden opgevolgd door de brave moslims en wij weten nu, dankzij Awoe Rimram, wat er omgaat in de moslimhoofden.

*****

Keukengerief

Onze collectie huishoudelijke politiekers breidt stilaan uit, na dweil Van Rompuy krijgen we nu afwasborstel Di Pupo. Proficiat Mieke, knap werk.

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkrachtingen

 

"Man opgepakt voor verkrachtingen op Linkeroever" titelt De Standaard

De kans dat het een vrouw zou zijn, is gering. In de Gazet van Janssens is men zelfs nog explicieter : de dader is een Noord-Afrikaan, maar dat is een overbodig detail vinden wij. Als de jongen die vermoedelijk lijdt aan een onweerstaanbare drang en reeds veel spijt heeft van zijn daden,  een illegaal mocht zijn met een lopende procedure, maakt hij veel kans door de een of andere verlichte rechter er van af te komen met een waarschuwing, want een straf zou zijn verblijfsvergunning in gevaar kunnen brengen.  En dat willen wij toch niet, de kans mislopenb onze maatschappij te verrijken met een echte vent.

De dader, die alleen maar lief wilde zijn, heeft de meisjes enkel wat tikken verkocht en natuurlijk de mobieltjes en wat centjes meegepakt. Voor we het vergeten, hij was ook actief op Luchtbal voor enkele weken met een dame van 45 die hij eveneens met de nodige seksuele égards bedacht.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw vriend, de politie, is niet altijd tot uw dienst

 

Vincent Bogarts, een 27-jarige student psychologie uit Leuven, werd twee weken geleden op een zaterdagnacht slachtoffer van een diefstal met geweld. Toen hij samen met zijn 52-jarige oom na een verjaardagsfeestje in het Brusselse café Merlo rond half vier de eerste trein wilde halen, werden ze in de buurt van het Centraal Station in het Frans aangesproken door twee mannen.

'Ze liepen al een tijdje achter ons', zegt Bogarts. 'Aan het Europakruispunt vroegen ze vijf euro voor de trein. Toen we weigerden, namen ze mijn bril af die ik in ruil voor vijf euro zou terugkrijgen. Ze werden agressief. Mijn oom die dronken was, kreeg een duw. Toen ik probeerde tussen te komen, vielen ze mij aan. Op de grond bleven ze me schoppen. Mijn gezicht was opgezwollen en ik had een snee boven mijn oog.'

De daders, volgens Vincent Bogarts tussen de twintig en dertig jaar en van allochtone afkomst, stalen zijn jas met gsm en portefeuille en zetten het op een lopen. Een voorbijganger belde de politie, maar die weigerde te komen. 'Omdat dit soort dingen constant gebeurt. Het was geen prioriteit', aldus Bogarts.En zo gaan we verder bergaf, recht de jungle in van de multicriminele droom van onze domme politici.

 

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=4S3PHU21


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probleem overbevolking gevangenissen bijna opgelost

 

 

Binnenkort worden 6 veroordeelde Marokkanen overgebracht naar Marokko om daar hun straf uit te zitten. Dat hebben de ministers van Justitie van het land B en Marokko afgesproken tijdens het bezoek van ministerin Annemie Turtelbaum  aan het Prachtland. "Het is voor het eerst dat in België veroordeelde Marokkanen naar Marokko zullen worden overgebracht om daar hun straf uit te zitten. We treffen nu nog de praktische regelingen".  Het probleem van de overbevolkte gevangenissen zal weldra opgelost zijn, glimlacht de tevreden ministerin.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Janssens of Patrick de Wever ? POLL

 

Het was een heuse gewetensvraag die wij u voorlegden met onze laatste poll : u moet een stemadvies uitbrengen voor de burgemeester van Antwerpen en er zijn slechts twee kandidaten.

In onze toelichting hadden we uitdrukkelijk vermeld dat we deze hypothetische vraag bewust beperkt hielden tot Janssens en De Wever.  Goed wetend dat een aantal lezers niet zouden ingaan op de poll.  Maar toch waren er nog 160 deelnemers die wij bedanken.

Stel dat we een vluchtroute hadden vermeld, zoals onthouding of Filip Dewinter, dan hadden we de uitslag bij voorbaat gekend. U moest trouwens niet stemmen maar enkel een stemadvies uitbrengen.

Patrick Janssens (sociailist en opportunist) behaalde 20% en Bart de Wever (humorist en imitator) rijfde de resterende 80% binnen.

De dagelijkse bezoekers van Angeltjes zijn beslist niet allemaal Vlaamse republikeinen of VB-aanhangers. Wellicht hebben enkelen onder hen Janssens een duwtje in de rug gegeven en uiteraard zullen er ook Vlaamsgezinden zijn die nog liever Janssens kiezen dan De Wever. Zo is het leven. Daarom vinden wij het positief dat 80% hoe dan ook pro BDW gestemd heeft.  Uiteraard N-vA-aanhangers maar ook VB-ers die onder geen beding een socialist willen steunen. En die niettegenstaande de felle anti-VB houding van de N-vA leiding aantonen, dat zij toleranter en wijzer zijn dan haatbol De Wever of Jambon. Nogmaals : het is slechts een stemadvies.

Iedereen hartelijk bedankt. Op 14 oktober a.s. is het pas echt.  En dan is de keuze open en vrij. En dan weten wij het wel. U toch ook ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallokes Saoedi-Arabië, het hoofdland voor de homootjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de vrolijke vaat

 

 

Ook wij hebben nu een vaatborstel waar u vrolijk mee aan de slag kan :  in alle kanten, gaten en hoekjes speurt hij naar vlekjes, spatjes en restjes en met de elio-glimlach verwijdert hij ze.  Ja, met zo'n apparaat wordt u vrolijk bij de vaat.

(ontwerp Mieke)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Turken komen ! Het zal plezant worden !

 

Ook Europees Gerechtshof opent grenzen voor Turkse immigranten

Turkse immigranten hoeven definitief niet de taal van het land te leren - Oostenrijk ziet Turkse 'megacatastrofe' op EU afkomen

Op 17 april berichtten we (Xander Nieuws) dat de Europese Commissie zonder enig overleg heeft besloten om in de EU woonachtige en/of werkzame Turken dezelfde rechten als autochtone Europeanen te geven, waarmee Turkije feitelijk via een achterdeurtje lid van de EU werd gemaakt. Ook het Europese Gerechtshof maakt het Turken die naar de EU willen nog makkelijker: ze hoeven definitief niet verplicht de taal van het land te leren of een inkomen te hebben en kunnen zich daarom direct bij de sociale dienst melden voor een uitkering. Ook hoeven Turkse immigranten niet langer hun aanvraag voor een verblijfsvergunning af te wachten.

'Dit is geen goed nieuws voor Oostenrijk,' verklaarde Johanna Mikl-Leitner, minister van Binnenlandse Zaken van het Alpenland als reactie op de uitspraak van zowel het Europese Hof als de Oostenrijkse bestuursrechtbank. Nu het Europese Hof vrijwel alle barrières voor Turkse immigranten heeft opgeheven en hen op grond van een in 1963 gesloten verdrag tussen de EEG en Turkije niet langer verplicht om de taal van het land te leren, kunnen alle Turken met familie in Europa -of die dat beweren te hebben- ongehinderd naar de EU emigreren.

Niets meer aan te doen
Ook de leeftijdsgrens van 21 jaar voor het laten overkomen van een Turkse bruid is opgeheven. Met uitzondering van de linkse Groenen hebben de Oostenrijkse politieke partijen bezorgd op de uitspraak gereageerd. Er valt echter niets meer aan te doen. 'Het oordeel is éénduidig,' aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 'Het moet geaccepteerd en omgezet worden.' En wat voor Oostenrijk geldt, geldt in dit geval automatisch voor de hele EU.

De Unie van Europees-Turkse Democraten (UETD), een lobby organisatie van de islamistische AKP partij van de Turkse regering Erdogan, vindt het schandalig dat Europa zo lang gewacht heeft met het doorvoeren van deze maatregelen. In 2008 organiseerde de UETD het bezoek van Erdogan aan Duitsland, waar de Turkse premier de toen nog verplichte inburgering van Turken in Europa een 'misdaad tegen de menselijkheid' noemde.

'Megacatastrofe'
Ilan Knapp, lid van de Oostenrijkse Raad van Experts voor Integratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken, ziet als gevolg van de uitspraak van het Europese Hof een 'megacatastrofe' op Oostenrijk -en daarmee de EU- afkomen. 'Wegens een bijbepaling (van het verdrag) uit de 60-er jaren, die men al lang had moeten aanpassen, kunnen Turken nu vrijwel onbeperkt misbruik gaan maken van de Europese sociale voorzieningen. 'Er kunnen mensen komen die niet meer hoeven aan te tonen dat ze Duits (/de taal van het land) kunnen spreken en een inkomen hebben. Ze kunnen direct naar de sociale dienst gaan.' (1)

'Wij komen!'
Dat Turken ook zonder dat het verplicht wordt uit zichzelf de taal van het land zullen leren berust vooral op wishful thinking, want 'wie enkel komt om (een uitkering) te incasseren zal niets willen leren'. Het provocerende boek 'Turken: Wij komen!', geschreven door de 25 jaar oude Inan Türkmen, begint op deze manier een in vervulling gaande profetie te worden. 'Wij zijn met meer. Wij zijn jonger. Wij zijn gretiger. Onze economie groeit sneller. Wij zijn sterker,' aldus Türkmen, zich daarmee verzettend tegen het 'vijandige beeld' dat er volgens hem in Europa over Turken bestaat.

Volgens Türkmen stijgt de welvaart in Turkije veel sneller dan in Europa - wat critici onmiddellijk de vraag kan doen stellen waarom zoveel Turken dan nog steeds naar Europa willen emigreren, en niet andersom. (2)

(1) SOS Österreich (2) Die Presse

http://xandernieuws.punt.nl/?id=658693&r=1&tbl_archief=&


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel, gezien door de ogen van een Franstalige liberaal

 

Wij zijn vertrouwd met commentaren en kritieken op Bruxelles, de onzalige hoofdstad van het land B, de stad met enorme pretenties, voortdurend geldgebrek, grenzeloze minachting voor de geldschieters uit Vlaanderen maar ook met een hoofdstedelijke afkeer van de Waalse boertjes, Bruxelles het paradijs voor graaiende politici : er zijn een kleine duizend mandatarissen voor een gebied van ocharme 1 miljoen inwoners. We hebben bij Angeltjes ooit de berekening aan u voorgelegd. In het verleden konden we de Bruxellois nog zachtaardig spottend kiekenfretters noemen, die tijd is voorbij.  Het zijn zelfs geen unieke belgen meer, die eretitel hebben ze moeten afstaan aan de Duitstaligen uit de Oostkantons : les Manneken Pis ont été passés par les Boches de l'orient. 
 
Wat overblijft is een mengelmoes van arrogante en gefrustreerde Jacques Brels met drukke gestes, opgetrokken wenkbrauwen en lege portemonnees, een handvol zogenaamde Vlamingen die er alles aan doen om niet vereenzelvigd te worden met Vlaanderen en vele, vele vreemdelingen. De Congolezen die naïef en soms wreed het donkere Afrika niet uit zich weten te bannen, en vooral de eindeloze massa's aanhangers van de islam die zich onderscheiden door hun manifeste wil om de zeden en gebruiken uit hun Prachtlanden in Bruxelles over te planten.  Zij worden extra beschermd door salonsocialisten van mijn voeten,  die ofwel Koning Alcohol aanbidden of die via de donkere ogen van een Sheherazade bekeerd zijn tot de religie van de vrede. We zwijgen over de 160 andere nationaliteiten die het waterhoofd Bruxelles tot een smeltkroes van conflicten en apartheid vervormen. En wij maar betalen voor dat zootje.
 
 Hoe kijkt nu een echte Franstalige Brusselaar aan tegen zijn stad ?  Wij vonden in La dernière Heure, de spreekbuis van het brussels liberalisme een vraaggesprek met Alain Courtois, de lijstaanvoerder van de MR in de hoofdstad onder de titel : "Ik durf niet meer naar De Brouckère gaan".  Enkele uittreksels.
 
 
Voor senator Alain Courtois, lijstaanvoerder van de MR, moet het veiligheidsgevoel terugkeren naar het hart van Brussel.
 
- Wat veroorzaakt dat gevoel van onveiligheid volgens u, dat in opmars is in Brussel ?
 
- Het ontbreken van verlichting, de vuilheid, groepjes mensen die samenhangen op straat, het ontbreken van gegevens over de juiste plaats van een politiecommissariaat, de kankers van de maatschappij, de krotwoningen. Er zijn plaatsen waar al deze fenomenen bij mekaar komen. Daar moet in de eerste plaats opgetreden worden.
 
- Over welke locaties heeft u het ?
 
- De wijken Anneessens, Chicago (NvdR : tussen het IJzerplein en het Sint Katerinaplein), het De Brouckèreplein en het Rogierplein. Daar moet een permanente politie-aanwezigheid zijn. Het ganse stadscentrum moet onder controle komen. Er moet ook een nacht-politiecommissariaat zijn in Neder-over-Heembeek en in Haren.
 
- Vindt u dat de toestand verergert ?
 
- Ik vind dat er wijken zijn die men verwaarloost en aan zichzelf overlaat.  De wijk Bockstael nabij het Klein Kasteeltje. Ik durf niet meer naar het De Brouckèreplein gaan na halftien. Dit is onaanvaardbaar, niet normaal.
 
- Wat stelt u voor ?
 
- Voor alles een verscherpte politie-aanwezigheid. Neem de parkeerwachters : een privébedrijf bezit de mogelijkheid om aanweizg te zijn in alle wijken van de hoofdstad. Waarom kan de politie dit niet ?  Er wordt ook te weinig gedaan voor het vuilnis in de straten, het onbehouwen gedrag van veel inwoners, de leegstaande gebouwen.  Ik zou de gemeentelijke administratieve sancties (GAS) vermenigvuldigen met factor 15 om de sociale overtredingen te bekampen.  En een ander absoluut nodige maatregel, is een goede verlichting in de straten.
 
- En verder, meer concreet nog ?
 
- Ik vind het onbegrijpelijk dat er geen systeem bestaat voor de handelaren om direct de politie te alarmeren.  In twee gemeentes van het gewest, schijnt dit naar behoren te werken.  Verder zijn er de bewakingscamera's, maar er moeten er meer komen.  De bevoegdheden van de verkeerspolitie moeten uitgebreid worden, zodat zij ook kunnen optreden bij andere overtredingen dan deze van het verkeer.
 
- U bent er ook voorstander van dat justitie de dossiers sneller afhandelt ?
 
- Ik ben ervan overtuigd, maar dat is misschien een overblijfsel uit mijn carrière als gewezen procureur, dat als iemands fysieke intregritiet aangetast wordt, er direct moet gereageerd worden. Ik ben voorstander dat in navolging van de vredegerechten, een aantal strafrechtbanken van eerste lijn in het leven geroepen worden die onmiddellijk optreden, ofwel moeten de bevegdheden van de politierechtbanken uitgebreid worden. Maar dat vergt financiële middelen.
 
- De uitdagingen op het vlak van de veiligheid in Brussel-stad zijn groot maar het budget is beperkt. Doet de meerderheid niet wat zij kan met de middelen waarover zij beschikt ?
 
- Ik geef toe dat met de 650 manifestaties en betogingen per jaar op het grondgebied van Brussel, de zaken niet gemakkelijk liggen.  Maar men kan 50.000 politie-agenten de straat opsturen, als aan het andere eind van de ketting, er geen sancties worden uitgesproken, leidt deze politie-overmacht nergens toe. Voor mij ligt de bal vooral in het kamp van justitie.
 
- Zijn meer en strengere sancties dan de enige oplossing ?
 
- Neen, er moet ook geïnvesteerd worden in de opleiding. Er zijn te veel jongeren van 20 jaar of zo, die ontsporen.  Zij zijn een generatie zonder toekomst. Ze zijn daar, ze draaien in het ronde, en dat is het.  Het is niet uitsluitend bestraffen en beveiligen dat we moeten doen. We moeten tegen de stroom opvaren.  Daar ligt de verantwoordelijkheid van het Gewest en van de stad. Het gaat over onderwijs, het aanleren van een vreemde taal van de basisschool af, het is de verbinding tussen de school en "Kunst en Beroepen" in Brussel. Wij bieden geen toekomst, terwijl wij over een ongelooflijke rijkdom beschikken met een groot aantal internationale instellingen, lobbyisten allerlei, diplomatieke missies.  Ik ben ervan overtuigd dat met de kennis van twee of drie vreemde talen, onze jongeren een plaats kunnen verwerven in die instellingen.
 
*****
 
Tot zover Alain Courtois.  We zijn niet bepaald onder de indruk van de voorstellen van de liberale voorman, die bv de term zero-tolerantie niet in de mond durft nemen, die zwijgt over de aanvallen op politiebureaus en voor wie elke aanpak steunt op weer eens meer geld. 
 
Wij zijn vooral benieuwd naar de mening van onze Brusselse lezers. En uiteraard ook al de anderen.
 
Ray (bewerking en vertaling)
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onverbiddelijke zoener

 

Dezer dagen bulkt het in de media over  Frank Vanhecke en zijn nieuw lief. Wij waren er al langer van op de hoogte maar wij vonden het niet nodig de VB-torpedo met zijn privé esbattementen onder uw aandacht te brengen. Zoals we ook discreet zijn omgegaan met zijn vorige turbulente relatie en de verscheurende politieke consequenties daarvan.

Het politieke leven van Vanhecke interesseert ons meer, want hoe je het draait of keert, de man zit nog steeds in een VB-zetel in het Europarlement en al wat hij uitkraamt en uitsteekt, gebeurt uit naam van de vele VB-kiezers die hem destijds aan zijn postje geholpen hebben.  Ook als hij dat nu fel en heftig ontkent en pretendeert dat zijn  161.371 kiezers stuk voor stuk zijn persoonlijke zeteldragers zijn.  Het feit dat je zoiets durft te zeggen, bewijst dat er iets los zit in het hoofdje. En als je het NIET zegt, is het nog erger, want dan beken je gewoon een zeteldief te zijn, zonder meer.  Zoals andere potentaten en carrièristen, wier namen al uit ons geheugen gewist zijn. Een overloper in de politiek is en blijft een verwerpelijk sujet.  Wij kunnen daar geen cent begrip voor opbrengen, zeker niet in het geval van Vanhecke, die bovendien zijn gewezen partij op een beschamende manier beschadigt.

We hebben vorige week een schot voor de boeg gelost, toen Vanhecke in Reyers Laat verscheen om zijn warrig geblaat te laten horen over stadsgenoot Pol Van den Driessche, diens scharrelhandjes en donkere verlangens naar de grote draai met de eerste de beste gerokte.  Vanhecke bleek plots voor de VRT een expert in buitenechtelijke affaires. Even dachten wij dat hij door Lieven Gils op de rooster zou gelegd worden met zijn persoonlijke recente amoureuze ervaringen, maar het gelul beperkte zich tot vrijblijvende bla-bla. Wellicht zag Vanhecke dit tv-optreden als een aanloop naar zijn droge droom : dankzij de opgave van PVDD, diens plaats innemen als N-vA kopman in Brugge. De burgemeester van Bruges-la-Morte.

Het zou ons verbazen mocht De Wever een tweede keer in dezelfde val lopen, maar wie weet, de N-vA-president is geen krak inzake strategie.  Anders stond hij niet aan de gevreesde zijlijn te roepen hoe goed en juist hij het allemaal weet. Enfin, hij heeft de 10 miles gelopen  en dat is geen geringe prestatie.

Waarom Roger van Gheiluwe niet vragen, dat is ook een expert in relatietjes. Maar zonder de dames op te jagen.  En anders mag de N-vA mij altijd uitnodigen : ik heb ook geen onbesproken verleden  en ik ga direct met Vlaams Belang een coalitie vormen. Brugge ten bate, Vlaanderen ter ere.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar heers chaos in Suid-Afrikaanse onderwys.

 

Angie Motshekga, minister voor onderwys

Dit is veral in die Provinsie Oos-Kaap, waar dit so sleg gaan, dat die nasionale regering eergister persoonlik moes ingryp.
Die Provinsie Limpopo (voorheen Noord-Transvaal) is reeds geruime tyd onder die bestuur van die nasionale regering in Kaapstad, nadat die departemente van Gesondheid en Onderwys meer as R4-miljard (0,4 miljard Euro) verduister het.  Nou is Oos-Kaap aan die beurt.  Ondanks die heraanstelling van sowat 1 900 tydelike onderwysers is die (swart) onderwysvakbond Sadou nog gladnie tevrede met die vordering in die Oos-Kaap nie.
By blanke skole is daar weinig probleme, en die prestasies in skooleksamens verbeter elke jaar.
Swart kinders en swart leraars (in feitlik alle provinsies) ervaar elke jaar groot probleme.  Onderswysers (leraren) rand skoolmeisies seksueel aan; hulle lê die hele dag by sjebeens (drinkplekke), in plaas daarvan om onderrig by skole te gee; hulle is halfgeskoold en weet dikwels minder as wat die kinders self oor 'n onderwerp weet; en hulle verduister van die staat se geld.
In 2011 het die Oos-Kaap 'n tekort van R15-miljoen gehad, en daar was nie geld om onderwysers (leraren) se salarisse te betaal nie.
'n Onderwysdeskundige, mnr Graeme Bloch, sê onderwys in Suid-Afrika het sodanig agteruitgegaan, dat dit die land "miljarde" sal kos om die skade te herstel en die agterstand uit te wis.
Die Minister van Basiese Onderwys, Angie Motshekga, sê dit sal 2 tot 3 dekades (30 jaar) neem "om die agterstand in onderwys uit te wis."
Daar is ook hopeloos te min skole in die land, en die Departement van Onderwys bou nie nuwe skole nie.  Intussen word bestaande skole deur swartes oorstroom.  By Grabouw, naby Kaapstad, het swartes 'n bruin skool oorgeneem en daarop aangedring dat hulle onderrig in Engels wil.  (Sowat 95% van die bruin gemeenskap in Suid-Afrika is Afrikaanssprekend).  Daar het toe gevegte tussen bruin kinders en swart kinders uitgebreek.  Die ANC beskuldig nou die DA-regering in die Wes-Kaap daarvan dat hulle weier om swart kinders in 'n tradisioneel bruin skool toe te laat.  Die Wes-Kaap is die tuiste van bruinmense vir die afgelope 20 000 jaar, terwyl die swartes maar eers die afgelope 50 tot 60 jaar in die Kaapse Skiereiland woon, en op 'n onordelike wyse in hul duisende per dag vanaf die Oos-Kaap na die Wes-Kaap stroom.  Daar is geen werk, geen huise, geen skole en absoluut geen infrastruktuur vir die swartes (Xhosas) in die Wes-Kaap nie, maar hulle dring aan op die beste, en dit moet onmiddellik gebeur.  (Oud-presidente Nelson Mandela en Thabo Mbeki, asook oud-aartsbiskop Desmond Tutu, behoort aan die Xhosa-stam).
Teen die tempo wat swartmense aanteel (hetsy deur natuurlike aanwas, of deur wettige immigrasie, of deur onwettige immigrasie) in Suid-Afrika, moet daar voltyds (dag-en-nag, jaar-in-jaar-uit) skole, hospitale en woonhuise gebou word, maar dit gebeur nie.  Die ANC gee die skuld van al hul probleme aan apartheid, maar in die 18 jaar wat apartheid "dood verklaar" is, het die ANC nog weinig gedoen om daardie probleme op te los.

Groot gedeeltes van die begrotings (budget) wat aan die begin van die jaar in die parlement gemaak word, word dikwels in Ministers, ander parlementslede, en amptenare, se eie sakke gesteek.
Toe die Minister van Energiesake 18 jaar gelede opdrag MOES gegee het dat nuwe kernkragsentrales gebou moes word, het sy opdrag gegee dat ou steenkool-kragsentrales gesluit word.  Intussen het Suid-Afrika se bevolking van sowat 40-miljoen tot 60-miljoen gegroei.  Daar het toe 'n reuse tekort aan elektrisiteit in Suid-Afrika ontstaan, en daardie tekort sal heel waarskynlik nooit uitgewis word solank die ANC regeer nie.
In-plaas-daarvan dat die ANC 'n meriete-stelsel volg, en slegs die beste mense aanstel, het hulle op 'n kwota-stelsel besluit, waarin 90% van alle werkslui (hetsy arbeiders, ambagslui, akademici, of wie dan ook) swart moet wees.  Selfs direkteure, en lede van 'n familie-onderneming, moet uit 90% swartmense bestaan.
Omdat vele hoogs opgeleide blankes in die proses werkloos geword het, het hulle (sowat 1-miljoen) besluit om die land te verlaat.
Vandag bestaan daar geen professionele beroep (baan) waarin daar nie 'n tekort is nie.  Van dokters, ingenieurs en elektrisiëns, tot verpleegsusters, rekenmeesters, finansbestuurders en onderwysers.  In al hierdie beroepe word blankes weggewys, omdat dit vir swartes gereserveer is, en daar nie gekwalifiseerde, en of bekwame swartes in die land is nie.

Peter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodenherdenking 4 mei : ophef omtrent Gedicht

 

In Nederland vindt jaarlijks op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaats. Men herdenkt  burgers en militairen  die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog (men gaat hierbij uit van 10 mei 1940), in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Een dag later, op 5 mei wordt de bevrijding van de Duitse bezetting (1940-1945) gevierd. Tot 1961 had de herdenking slechts betrekking op de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 1961 worden op 4 mei ook de gevallenen tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands-Indië) en vredesoperaties (zoals in Libanon, Bosnië of Afghanistan) herdacht.

Tot zover deze situering van de Nederlandse Dodenherdenking uit Wikipedia.

Dit jaar is er heel wat deining ontstaan omtrent een gedicht dat zou voorgelezen worden door de 15-jarige auteur, Auke de Leeuw uit Helmond. De jongen is genoemd naar zijn oudoom Dirk Siebe en het gedicht draagt de titel "Foute Keuze".

In Nederland steigert de publiek opinie direct bij het horen van het adjectief "fout" in verband met de oorlog. Daar wordt geen enkele nuancering bij toegelaten : "fout geweest zijn" tijdens de oorlog die bijna 70 jaar achter ons ligt, is erger dan je ouders vermoorden, je dochters verkrachten, je schoonmoeder op handen dragen of de Nederlandse monarchie misprijzen. Fout zijn, kent geen genade. 

Aukes gedicht is opgedragen aan zijn oudoom, Siebe Dirk die naar het Oostfront vertrokken was met de SS en die daar gesneuveld is. Het gedicht vertelt het verhaal van de oudoom de Nederlandse strijder tegen het communisme en zijn keus om voor de Waffen-SS te dienen. Auke heeft het ook over zijn oma die verscheurd werd door de oorlog. Vier van haar elf kinderen zaten in het verzet, eentje diende aan het Oostfront voor de Waffen-SS.

Volgens Esther Voet, adjunct-directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël, zou het beter zijn als Auke het gedicht niet voordraagt. "Alle aandacht moet uitgaan naar de slachtoffers en niet naar de daders", aldus Voet. Directeur van het Comité 4 en 5 mei Nine Nooter zegt in NRC Handelsblad dat ze het gedicht van Auke juist moedig vindt.

Foute Keuze
Mijn naam is Auke Siebe Dirk
Ik ben vernoemd naar mijn oudoom Dirk Siebe
Een jongen die een verkeerde keuze heeft gemaakt
Koos voor een verkeerd leger
Met verkeerde idealen
Vluchtte voor de armoede
Hoopte op een beter leven
Geen weg meer terug
Als een keuze is gemaakt
Alleen een weg vooruit
Die hij niet ontlopen kan
Vechtend tegen Russen
Angst om zelf dood te gaan
Denkend aan thuis
Waar Dirk z’n toekomst nog beginnen moet
Zijn moeder is verscheurd door de oorlog
Mama van elf kinderen, waarvan vier in het verzet zitten
En een vechtend aan het oostfront
Alle elf had ze even lief
Dirk Siebe kwam nooit meer thuis
Mijn naam is Auke Siebe Dirk
Ik ben vernoemd naar Dirk Siebe
Omdat ook Dirk Siebe niet vergeten mag worden.

Op 4 mei worden de slachtoffers herdacht die zijn omgekomen waar ook ter wereld. Dit geldt echter niet voor jonge Nederlanders die, net zoals in Vlaanderen, in de geest van de tijd, opgemaakt werden om het christelijke Europa te verdedigen tegen de bolsjewieken. De intolerantie, het botte onbegrip, de kille haat wordt nog steeds gevoed in het land dat altijd klaar staat met het vingertje om de wereld terecht te wijzen en te verbeteren. De Nederlandse publieke opinie en de elite partijen van vandaag zijn tenminste even collaboratiegezind tegenover de aan gang zijnde invasie  dan de Oostfronters in 1940.

Auke de Leeuw mag zijn gedicht niet voordragen. Pover Nederland.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!