Angeltjes
05-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red Star Line Museum

 

 Meer dan 2.7 miljoen migranten uit gans Europa vertrokken uit Antwerpen met de schepen van de Red Star Line naar Amerika, het land van hoop, waar de gebraden kippen je in de mond vlogen. Wij vinden het een prima initiatief dat deze historische realiteit terug tot leven wordt gebracht met een Red Star Line museum in Antwerpen en een aantal activiteiten in New York. Het was trouwens niet enkel uit Antwerpen dat het lege Amerika en Canada golven van migranten opving. Vanuit zowat alle havens zowel in Noord- als Zuid-Europa vertrokken afgeladen schepen naar de Amerikaanse Oostkust.

Uiteraard maakt het publiciteitsagentschap "Schepencollege van Antwerpen" dankbaar gebruik van deze feiten, om de huidige uitgelokte invasie die onze stad, ons land en gans Europa doet kreunen, goed te praten. Migratie is van alle tijden en toen het hier slecht ging, trokken onze mensen er op uit om elders hun geluk te beproeven, net zoals de arme migranten en asielzoekers van vandaag. Zo luidt de geforceerde boodschap. We gaan ons niet vermoeien met te wijzen op de verschillen tussen de migratie van einde 19de eeuw vanuit Europa en de huidige invasie die het Avondland moet verduren. Laten we de geschiedenis respecteren en de feiten voor zich spreken.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Aswandam zien en dan verzuipen

 

 

Experts slaan alarm nadat een in april verricht internationaal onderzoek naar de toestand van de Aswan dam in de Nijl heeft uitgewezen dat dam, die het op twee na grootste stuwmeer ter wereld tegenhoudt, vol met scheuren zit en het bij een aardschok zou kunnen begeven. De vloedgolf die dan ontstaat zal heel Egypte vernietigen. Om toeristen niet af te schrikken wordt dit zorgwekkende nieuws echter zoveel mogelijk geheim gehouden.

De internationale studwdamexperts zullen binnenkort hun bevindingen in een rapport aan de Wereldbank en het Internationale Monetaire Fonds (IMF) overleggen, omdat er onmiddellijk een grote som geld nodig is om de dam voor instorting te behoeden. Egypte, dat zich door de 'Arabische lente' in een economische crisis bevindt, kan het herstel van de dam onmogelijk betalen.

Verwoestende vloedgolf
De Aswan dam werd tussen 1960 en 1970 gebouwd, is 111 meter hoog en 3800 meter lang. 30.000 Egyptenaren werkten onder leiding van 2000 Russische experts aan de dam, die een 500 kilometer lang meer met een inhoud van 169 miljard kubieke kilometer water tegenhoudt. De Sovjets konden niet voorkomen dat bij de bouw minderwaardig beton werd gebruikt, waardoor al in de jaren '80 de eerste scheuren werden geconstateerd.

Hoewel Egypte weinig last heeft van aardbevingen, is de toestand van de dam inmiddels zó slecht dat een flinke aardschok de dam zou kunnen doen barsten. Wat er dan zal gebeuren is nauwelijks voorstelbaar: een 15 meter hoge vloedgolf zal het vruchtbare Nijldal overspoelen en na zo'n 6 dagen de hoofdstad Caïro bereiken. Omdat bijna alle Egyptenaren in dit 973 kilometer lange dal wonen zal vrijwel de hele Egyptische beschaving worden vernietigd. Zo'n 50 miljoen Egyptenaren -70% van de bevolking- zal omkomen.

Dam doelwit bij oorlog

In 1992 kwamen in Caïro honderden Egyptenaren om bij een aardbeving, dus dit scenario is allesbehalve denkbeeldig. Daarnaast zou de dam ook tijdens een militair conflict kunnen worden verwoest. Buurlanden Libië en Soedan hebben in het verleden meerdere malen gedreigd met een aanval op de dam. Deze zou normaal gesproken vrijwel onmogelijk met conventionele springstof kunnen worden vernietigd, maar nu de dam zo verzwakt is zou een bom- en/of terreuraanslag mogelijk voldoende kunnen zijn.

In 2011 heeft ook Israël gedreigd dat Egypte, indien het opnieuw een oorlog tegen de Joodse staat begint, een aanval op de Aswan dam kan verwachten. Omdat Israël naar aangenomen wordt over kernwapens beschikt, zou één bom op de dam voldoende zijn, zelfs al zou deze op korte termijn worden versterkt.

Ramp in Bijbel voorspeld ?
Volgens sommigen voorzegt de Bijbel dat Egypte inderdaad door deze afschrikwekkende megaramp zal worden getroffen. In Ezechiël 29 staat de profetie dat Egypte in de toekomst tot aan de 'toren van Syene' zal worden vernietigd, waardoor het land 40 jaar onbewoonbaar zal zijn. De Aswan dam bevindt zich vlak in de buurt van de in de Bijbel genoemde stad Syene, dat 'opening' of 'poort' betekent. Aangezien Egypte sinds Bijbelse tijden nog nooit onbewoond is geweest moet de vervulling van deze profetie ergens in de toekomst liggen.

Xander
http://xandernieuws.punt.nl/?id=658763&r=1&tbl_archief=&

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie 5 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Guy de la Tourette bij Sofina

Verhofstadt kan zelfs niet wachten tot hij geen politiek mandaat meer vervult om zijn intrede officieel te doen in de wereld van de haute finance. De schaamrteloosheid kent geen grenzen bij deze kerel die bulkt van eigendunk, machtswellust en geldhonger.

Sofina schijnt niet te beseffen, dat deze politicus zijn land als premier naar de afgrond heeft gevoerd (financieel en structureel). Hopelijk is hij enkele binnengehaald als ornament en mag hij tussendoor wat uitrazen.  De aandelenkoers van Sofina is van nu af aan aandachtig te volgen.

Karel DC

*****

De N-VA en Dewever in het nauw gedreven

 Ingenomen met zijn eigen persoon en zich beschouwend als de charismatische figuur die Vlaanderen uit de nood ging redden, slaat de grote leider "molenwiekend rond in het ijle met het besef dat de "andere grote jongens en meisjes  hem niet meer ernstig nemen. 

Daarom willen ze hem zo gauw als mogelijk in een schutskring samen met het vermaledijde Vlaams Belang onder brengen en monddood maken. In die zin beseft Dewever hoe langer  hoe meer dat het momentum door zijn loze beloften en gemiste kansen voorbij is. Meer dan waarschijnlijk wijzen de jongste gebeurtenissen en een sterk buikgevoel er op, dat de afgang van zijn partij met de talrijke opportunisten, carrièrejagers en copiisten reeds ingezet is. Om één Vlaams front te vormen zal het dan helaas te laat zijn.

Leert Vlaanderen dan nooit zijn verdeeldheid te overwinnen  ?

 Pieter Coutereel

 *****

Kleine correctie artikel Knack over De Wever

"Pour vivre heureux, vivons cachés"

getekend Le nez sage (de wijsneus).

Regus Patoff

*****

Sterallures en elektronische enkelband

Voor de slimste mens nu een cordonmedia ?.. of Volgende week in de boekskes, 'Bartje en zijn strijd tegen de paparazzi'.

Elektronische enkelband, ook een giller : zolang de voorraad strekt. En zolang er personeel is om te controleren.

Gina

*****

Criminaliteit en de vreemdelingen

In de berichtgeving over de criminaliteit in dit onland is er één constante opgedoken. Het wordt met de dag voor de poco-verslaggervers moeilijker en moeilijker om te verbergen dat vele daders van vreemde origine zijn.

Overvallen, moorden, verkrachtingen, steekpartijen en nog van dat crimineels zijn in een overdonderende meerderheid  van de feiten op het conto van vreemdelingen te schrijven. Meestal afkomstig uit prachtlanden waar waanzin en wreedheid hand in hand gaan.

Nu beginnen ze hier ook elkaar te beroven en te doden. Hoe de linkse gabbers van het poco media wereldje dat gaan blijven "vermiskondigen" weet ik niet, maar ze riskeren er wel mond-en klauwzeer aan over te houden.

mvg - Senior

*****

De 6 uitgeleverd Marokkanen : een stukje oplichting

Uit een clip van het Canadese The Source begreep ik dat de zes veroordeelde marokkanen, die naar marokko zullen overgebracht worden om daar hun straf uit te zitten, zullen UITGEWISSELD worden met (ongetwijfeld) marokkanen met de belgische nationaliteit die momenteel ginder hun straf uitzitten. Het is dus, verrassend genoeg, geen positief netto resultaat zoals ons werd voorgespiegeld, maar op zijn best een nuloperatie, en naar alle waarschijnlijkheid zelfs een verliespost: het zou mij niet verbazen als de marokkanen met belgische nationaliteit ginder die nu naar hier zullen worden overgebracht met meer dan zes zouden zijn.

Fred


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonzoon Juan Carlos, ook een nobel mensch

 

 

De schoonzoon van koning Juan Carlos, Iñaki Urdangarin*, de hertog van Palma de Mallorca en de echtgenoot van prinses Cristina, heeft zijn verdedingsstrategie in de zaak Noos radicaal gewijzigd. Tijdens zijn eerste verschijning voor de rechtbank ontkende Urdangarin categoriek dat hij verantwoordelijk was voor het wegsluizen van miljoenen euro aan overheidsfondsen die bestemd waren voor de vereniging zonder winstoogmerk Noos naar zijn geheime privérekeningen in Zwitserland. Nu heeft hij besloten om een volledige schuldigverklaring af te leggen. Het is nog zijn enige hoop om een gevangenisstraf te ontlopen. 

Het voorstel van de hertog van Palma bestaat uit 3 punten: de bschuldigde geeft toe dat hij zich schuldig gemaakt heeft aan verduistering van openbare fondsen, fraude, valsheid in geschrifte en belastingontduiking; hij geeft aan de schatkist een bedrag terug dat zal schommelen tussen de 3,7 en de 4 miljoen euro; in ruil daarvoor verzoekt hij de openbare aanklager om hem een gevangenisstraf te geven van minder dan 2 jaar. Vermits Urdangarin geen strafrechtelijk verleden heeft, hoeft hij, als hij veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf van minder dan 2 jaar niet te zitten.
Het Openbaar Ministerie heeft echter nog geen enkele beslissing genomen. Het wil eerst de versie vernemen van Diego Torres, de vroeger vennoot van Urdangarin.  Maar een pact met het Openbaar Ministerie lijkt niet zo vanzelfsprekend. Naast de affaire Noos lopen nog andere beschuldigingen tegen Urdangarin. Hij zou ook openbare fondsen verduisterd hebben bij de bouw van de Palma Arena, een wielerbaan, op Mallorca. Bovendien wil Manos Limpias (Propere handen), een ultrarechtse vereniging, ook prinses Cristina voor de rechter brengen, tot nu toe echter zonder succes. 

De Dienst Anticorruptie wijst erop dat alleen al voor het delict malversatie (verduistering van publieke fondsen) Urdangarin kan veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Bovendien vindt Anticorruptie het voorstel van Urdangarin om 4 miljoen euro terug te betalen aan de schatkist belachelijk want het Instituto Noos haalde, terwijl Urdangarin er voorzitter van was, een omzet van 16 miljoen euro per jaar. 

Toen Urdangarin arriveerde aan het gerechtsgebouw werd zijn auto bekogeld met eieren en werd hij uitgejouwd door het publiek. Samen met zijn advocaat wandelde hij naar het gerechtsgebouw en stond zeer kort de aanwezige journalisten te woord. Ondanks het feit dat hij erg verouderd is de afgelopen maanden, maakte Urdangarin een tamelijk ontspannen indruk. 

Het Casa Real (koninklijk huis) heeft tot nu toe niet gereageerd op de beschuldigingen tegen Urdangarin. Maar het lijkt erop dat het binnenkort ook ter verantwoording zal worden geroepen, een uniek precedent in Spanje.  Diego Torres heeft namelijk een aantal emails openbaar gemaakt die bijzonder belastend zijn voor het Casa Real. In deze emails die gericht zijn aan de hertog van Palma en zijn vennoot, Diego Torres, worden managementsbeslissing genomen zowel door prinses Cristina als door koning Juan Carlos om een financiering rond te krijgen van het zogenaamde Proyecto Ayre. Met dit project zocht het Casa Real sponsoring voor een boot die ingezet zou worden in de America Cup. De publieke fondsen die hiervoor beschikbaar werden gesteld gingen naar een stichting voor gehandicapte kinderen die Urdangarin opgezet had op Belice. Wat er daarna met deze fondsen gebeurde, is tot nu toe onbekend. Wel is het bekend dat koning Juan Carlos, kroonprins Felipe en andere leden van de Spaanse koninklijke familie bijzonder geïnteresseerd zijn in de zeilsport. 

http://www.viw-costablanca.com/kort-nieuws-binnenland0105a.shtml

* Iñaki Urdangarin : is een Bask met belgische voorvaderen. Alweer een reden om trots te zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale van de Spaanse film El concierto : een sprookje of de realiteit ?

 

Wil u aub eerst de begeleidende tekst lezen ? Anders wordt het een cryptisch gebeuren. Dank u.

 

Als dit een waar verhaal is, dan is het leven soms een sprookje.

Om politieke redenen werd in 1980 de dirigent van het Bolshoî-orkest, Andrei Filipov, samen met andere orkestleden ontslagen. Toevallig omdat het Joden waren. Om verder in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien, nam hij de taak van conciërge bij het Bolshoï aan. Toen hij op zekere dag een uitnodiging van het beroemde Theâtre du Châtelet de Paris in handen kreeg, kwam hij op een briljant idee. Hij stelde met de ontslagen "werkloze" musici een nieuw orkest samen, klaar om – net als HET Bolshoi-orkest – af te reizen naar Parijs. Z

ijn vrouw was 18 jaar geleden in het kraambed overleden. Zijn 3 maand oude dochtertje verdween spoorloos en werd nooit teruggevonden. Wat hij niet wist, was dat de baby in een cellokist werd meegesmokkeld naar Parijs. 18 jaar later dirigeerde Filipov het orkest in Parijs.

Met medeweten van de ganse groep verving men de soliste door een andere, onbekend aan Filipov. Die soliste was in werkelijkheid zijn verloren gewaande dochter. De aanvang van het concert is erbarmelijk : de musici hebben duidelijk niet gerepeteerd maar zo horen we een symfonie-orkest even van zijn slechtste kant. Gelukkig is het maar heel even. Bekijk ook goed de gelaatsuitdrukking van het meisje, dat samen met het orkest, weet dat de dirigent haar vader is. Hij realiseert zich dat geleidelijk en het "Concerto voor viool" van Tsjaîkovski eindigt in een exuberante apotheose ! (met dank aan Ropie voor de tip en de basistekst)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met piepjonge, graatmagere modellen

 

Het Britse voormalige model Gemma Chan bij het Vogue Festival in Londen, vorige maand. Het tijdschrift wil modellen en lezers gezond houden, zo staat in een internationaal pact en wil daarom af van piepjonge, graatmagere meisjes. (Foto Hollandse Hoogte via NRC).  Zit hier soms een carrièrewending in voor de multi-inzetbare politica Maggie de Block ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charly Chaplin en Paulette Goddard

  

Een compilatie uit verschillende Chaplin films en enkele opnames uit het privé leven van de wereldberoemde filmacteur  met de erg mooie Paulette Goddard met wie Chaplin een aantal jaren getrouwd is geweest. Op de achtergrond een hippe versie van "Smile", muziek door Chaplin gecomponeerd voor zijn film Modern Times.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Symbiose planten, dieren, bestuiving, voeding, prachtig

 

 

Dank aan Willy D.


04-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlevingsplan Vlaamse Rand

 

 De

De Vlaamse Rand verkleurt en internationaliseert in ijltempo. In de meeste faciliteitengemeenten wordt minder dan 20 procent van de kinderen geboren in een Nederlandstalig gezin.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgedragen aan ministerin Annemie Turtelboom

 

 

Onze lezer Fred uit Brussel ontdekte deze video uit Canada die wij graag opdragen aan onze ministerin van Justitie, Annemie Turtelbaum (in de titel van dit stuk Turtelboom genaamd, om de Google-zoekers niet te misleiden) en verder ter vriendelijke overweging aan alle feministes, liberalen, politiek-correcten, islam-knievallers, linkse loeders en lafaarden van dienst.

Het incident in Marokko met de rabiate eerste-minister wordt keurig beschreven : de moslim negeert compleet de vrouw, gunt haar geen blik, drukt haar uiteraard niet de hand en zegt tegen Reynders dat hij geen tolk had moeten meebrengen, want dat hij, de premier, voldoende Frans kent.

Je vraagt je af wat er in Reynders moet omgegaan zijn en waarom hij niet de moed heeft gehad de puntjes op de i te zetten, om nog te zwijgen over Turtelbaum zelf die zich deze vernedering heeft laten welgevallen zonder een mond open te trekken. Als het is om tegen de nationalisten en republikeinen te ageren, dan is er speeksel in overvloed maar tegen een Marokkaanse extremist een woordje placeren, daar beginnen wij, poco-lafaarden, niet aan.

De Canadezen noemen dit gebeuren wat het is : een diplomatiek incident zonder weerga, dat Marokko internationaal een symbolische veroordeling moet bezorgen. Maar daar durft niemand aan te beginnen, gezien de aanbidding van de multiculturele wereld, die elke kritiek op een moslim bestempelt als een doodzonde. Ook het land B krijgt een Canadese veeg uit de pan, omdat bij de terugkeer van het ministriële duo, in het land nauwelijks over dit incident gerept werd en het verder geklasseerd wordt.

(dank aan Fred)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klokje van de andere kant : het wereldvreemde EU-parlement

 

Commissie waarschuwt tegen herinvoering grenscontroles vanwege migratie

Migratie mag niet als excuus gebruikt worden om grenscontroles te herintroduceren in de Schengen zone, volgens de Parlementaire commissie voor burgervrijheden (LIBE). De leden van de commissie stemden op 25 april voor een rapport van de Roemeense Liberaal-Democraat Renate Weber, waarin ze lidstaten oproept om de Commissie en ander lidstaten te raadplegen alvorens te handelen. We vroegen Weber om meer uitleg.

Hoe ziet u het resultaat van de stemming in de LIBE commissie?  

Het is een zeer sterk mandaat om te onderhandelen met de Raad en dus ben ik er heel tevreden over. Het is een steunbetuiging voor vrij verkeer in de Schengen zone en dat willen we behouden. De LIBE commissie maakte het zeer duidelijk dat we geen andere uitzonderlijke omstandigheden toelaten dan de omstandigheden die er op het moment zijn. We zijn het er bijvoorbeeld niet mee eens dat men migratie zou zien als een bedreiging voor de nationale veiligheid en dat daarom  grenscontroles terug aanvaard worden. Mijn collega's en ik zijn bijna unaniem voorstander van een collectieve/gemeenschappelijke benadering van beslissingen rond grenscontroles, omdat lidstaten dan eerst de Commissie en andere lidstaten zullen moeten raadplegen als ze een beslissing willen nemen. 

Bent u bezorgd dat lidstaten de grenscontroles unilateraal kunnen herstellen ten nadele van de interne markt en het burgerrecht om vrij te bewegen, tenzij de Commissie gemeenschappelijke richtlijnen bepaalt ? 

Het gaat niet enkel om wat lidstaten geloven maar ook over hoe dit de andere lidstaten kan beïnvloeden. Daarom is deze gemeenschappelijke benadering zo normaal. We moeten hier samen aan werken en elkaar raadplegen voor we iets ondernemen.  Als we de Raad kunnen overtuigen om ons hierin te volgen, zal elke lidstaat verplicht worden om in discussie te treden met de Commissie en andere lidstaten voor het een beslissing kan nemen. Onvoorspelbare en onvoorziene omstandigheden zoals een terroristische dreiging vormen uiteraard wel een uitzondering op deze regel. In zulke omstandigheden krijgt de lidstaat tien dagen om de grenscontroles terug in te voeren maar achteraf moeten ze dezelfde consultatieprocedure volgen. 

Voor welke soort dreigingen zouden de grenscontroles tijdelijk hersteld kunnen worden ?

In ons verslag hadden we het over een ernstige en werkelijke bedreiging. We willen niet dat iemand een radicale beslissing neemt in de veronderstelling dat iets zou kunnen gebeuren. Het herstel van grenscontroles is een laatste toevlucht. Normaal gezien hebben lidstaten genoeg aan de democratische mechanismen om met deze situaties om te kunnen gaan.

Bron : EU-parlement


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aboe Imram net niet achter de tralies ?

 

Fouad Belkacem (29), de woordvoerder van de extremistische organisatie Sharia4Belgium, is zopas veroordeeld tot twee jaar cel en 550 euro boete. Eén jaar zal hij effectief moeten uitzitten, de rest is met uitstel. Het parket vroeg zijn aanhouding niet. Belkacem blijft dus nog wel enige tijd vrij.

Fouad Belkacem moest zich verantwoorden voor twee misdrijven: aanzetten tot haat, discriminatie en geweld tegen niet-moslims en tegen Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (VB); voor belaging van ex-Vlaams Blok-voorzitter en echtgenoot van wijlen Marie-Rose Morel, Frank Vanhecke. Hij had die feiten gepleegd in filmpjes op het internet.

'Heldenstatus'

De rechter achtte beide misdrijven bewezen. "Belkacem streeft een heldenstatus na en gebruikt de islam om haatdragende boodschappen uit te sturen zonder zich te bekommeren om de schade die hij daardoor aanricht. Met zijn onbegrijpelijke acties brengt hij het recht op vrije meningsuiting in gevaar en schaadt hij ook de belangen van vredelievende moslims", zo luidde het streng.

Het vonnis was - op de straf na - een doordrukje van het eerdere vonnis van 10 februari.

Belkacem had eerder bij verstek twee jaar cel gekregen. Die straf werd nu bevestigd, maar de helft is met uitstel. Hij daagde zelf niet op voor de uitspraak en het parket vroeg ook niet om zijn onmiddellijke aanhouding, hoewel dat juridisch had gekund. Hij zal dus nog wel enige tijd vrij blijven, want hij kan nog in beroep gaan tegen dit vonnis.

Enkelband

Als het hof van beroep dit vonnis bevestigt, dan moet Belkacem waarschijnlijk nog niet naar de cel. Hij moet weliswaar nog twee andere strafjes gaan uitzitten, samen goed voor 14 maanden. Maar als je bij die twee strafjes een jaar effectief optelt, kom je niet aan drie jaar cel. En zolang geen drie jaar is bereikt, vlieg je niet in de cel, maar krijg je een elektronische enkelband.

De slachtoffers (het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, Frank Vanhecke en Filip Dewinter) kregen elk 1 euro morele schadevergoeding.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 4 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Linkeroever verkrachtingen

Ik vind dat onze hoofd redacteur,nogal luchtig schrijft, over een bosaap, die onschuldige vrouwen op een beestachtige manier verkracht, of schrijft hij dit met het nodige sarcasme om iets uit te lokken misschien ?

Wat mij betreft, mag dit respect loze wezen, direct naar zijn eigen biotoop teruggestuurd worden, evenwel na de nodige aanpassingen te hebben aangebracht ,zoals het verwijderen van zijn teelballen en zijn penetreur, zodanig dat hij nog wel naar seks kan kijken ,maar nooit meer in staat is nog seks te hebben, wat me een zeer gepaste straf lijkt voor een wezen dat in feite  behoort tot de onderontwikkelde diersoorten.  Op de vraag of ik die straf persoonlijk zou willen uitvoeren antwoord ik volmondig JA.

Mvg Sophie DW

*****

Geachte Rimram

Bedankt voor de uitgebreide uiteenzetting ivm de eetgewoontes van de moslims, mij hadden de blauw mannen van Mauretanië uitgelegt dat de linkerhand enkel diende om uw achterste af te vegen, dus zeker niet om die vingers dan af te likken en zeker niet in een land waar WC papier een westerse decadentie is. Linkshandigen kunnen inderdaad beter op hun hand zitten, want een gewoontefout is vlug gemaakt.

BDDG

*****

Vraag aan EL Zeik van het Kiel

Welke hand gebruiken de broeders om de poep te reinigen zonder wc papier ?

Gina

*****

Boenk ... op hun smoelwerk.

Waarde redactie, 

Dat we BDW niet echt aan ons hartje koesteren, is reeds lang geweten. De man die graag latijn predikt en dankzij zijn gewiektstheid èn sluwheid in het verleden mede aan de wieg ligt van de huidige Vlaamse minderheid en de zege van Di Rupo & co heeft vandaag een upper-cut uitgedeeld waar de poco heren en dames niet goed van zijn,want zo een uitval zijn ze van Bartje niet gewoon.

Bart geeft in niet mis te verstane woorden de media een flinke veeg uit de pan en verwijt hen (terecht) de bevolking een rad voor de ogen te draaien en het poco regime volledig naar de mond te praten. Wie gelooft die mensen nog was een van zijn uitspraken.

Ook de hyperkineet van Het Laatste Nieuws mocht een rake klap incasseren i.v.m. met de kruiperige onderdanigheid die uit zijn pen vloeit. Bartje is blijkbaar zoals een echte "Apache" op oorlogspad getrokken tegen die ellendige manipulators en feitenverdraaiers in het poco media wereldje. Het moet blijkbaar hard aangekomen zijn bij die minkeutels want geen van de aangesproken partijen voelde zich geroepen om nu al een wederwoord te plaatsen.

De uitspraken van BDW zullen ongetwijfeld een vervolg krijgen als de bloedneuzen gestelpt zijn en kunnen nog een "plezant" item worden als de geviseerden uit hun kot durven komen. Voor een keer kan ik BDW volledig bijtreden in zijn visie: het gros van de media brengt misleidend en eenzijdig nieuws dat het best voor het regime uitkomt èn Luc Vanderkeelen is trouwens een zeikerd.

mvg - Senior

*****

De la Tourette

Kan die blauwe met De La Tourette trekjes liggend in de EU slaapbarak met onmiddellijke ingang ontslagen worden, gezien zijn benoeming bij Sofina een bedrijf dat participaties bezit in onder meer energie-, distributie- en financiële sectoren want dat ruikt behoorlijk naar belangenvermenging  ? Waarom zou Sofina anders die man binnenhalen ?

Jean

*****

Bart de Wever

Volgens Mark Van de Voorde in Knack,  een "onafhankelijk" publicist, maar wel gewezen raadgever van Herman Van Rompuy, Yves Leterme en Steven Vanackere “bijt je de hand dieje voedt”. Kan het nog straffer ?
Volgens de "politicoloog" Dave Sinardet heeft u “zelf ook lang voordeel gehaald uit de (politiek correcte, fascistisch en indoctrinerende) media.” Vallen we van onze stoel ? Waarom zouden we ?
De Vlaamse (sic) Vereniging van Journalisten (sic) afgekort VVJ wil niet ingaan op uw aanval op de media. Hun nationaal commissaris, heu secretaris orakelt als volgt: "Zijn bewoordingen zijn zodanig sloganesk dat het voorlopig weinig zin heeft om te reageren". Ik dacht eerder dat de bewoordingen van de main stream media dermate leugenachtig zijn dat het hele journaille achter slot en grendel thuis hoort wegens valsheid in geschriften. Vallen we nu van onze stoel ? Bijlange niet, maar nu komt het.

Hubert van Humbeeck, bolsjewistisch en bejaard redacteur buitenland schrijft :  "Europa geeft populistische politici zelf munitie om het bestel te torpederen !" Verdraaid, de fascisten geven de burgers munitie om hun eigen fascistische bestel te torpederen. Voor een leugentje meer of minder zijn ze bij Knack nie verlegen.  Het is zoals bij uw Brepoels-fractie, Bart, in de Euro-praatbarak. 

Beste Bart De Wever, er bestaan geen homofobe misdaden. Er bestaan bijna uitsluitend islamitische misdaden zoals daar zijn moord op apen, varkens en homofielen, verkrachting van vrouwen, roof en diefstal op de eigendom van Vlamingen en kaffers, bendevorming met autochtone criminelen, en ga zo nog maar een tijdje door. Er bestaat ook geen islamofoob racisme. Er bestaat alleen islamitisch en islamofiel links fascisme.

Er is dus geen sprake van een homofobe moord in Luik maar wel van een islamitische moord in Luik. De zoveelste overigens. De slimste mens ter wereld zou toch eindelijk eens zijn eurocent moeten laten vallen. Wedden dat het een tjeef of een sos is die hem voor uw neus weg graait ?

Lucky9

*****

Oprechte politici 

Zou het kunnen dat het overtollig vet van BDW niet verdwenen is door een dieet  maar het gevolg is van frustraties  omdat de toegang tot het hoogst correcte clubje hem geweigerd werd ?

Hij mag nog wel meespelen in de lagere regionen, dankzij  zijn aanvallen op het VB. Een herhaling van het LDD-scenario.   De politicus die zijn masker laat vallen, wordt uiteindelijk gestraft . Na een periode van succes komt het verval soms sneller dan gedacht  zoals bij Van Rossem of Dedecker. Ook die heren hebben hun pijlen gericht op het VB om zich populair te maken.

Het is niet eenvoudig een oprecht politicus te zijn. Ik heb soms medelijden met 1000-quet  ministerin van binnenlandse zaken. Zij doet niets dan "schokken" bv bij de busagressie met een dode, nu is zij weer "geschokt" door die homo-moord. Zij gaat al schokkend door het leven en de grootste schokken moeten nog komen.

De miserie die we nu met zijn allen moeten meemaken, hoefde helemaal niet. Hadden we rechtvaardige en bekwame mensen aan het roer gehad. Gelukkig bestaan die inderdaad  maar ze worden achter prikkeldraad of een cordon sanitaire geplaatst.

René

*****

Waar ligt de grens?

Waarde redactie,

Zoals verwacht was het gisteren in de kamer een spervuur van vragen i.v.m. de riante "oprotpremie"die de Big Boss van Belfius,de heer Mariani zou opstrijken bij zijn vertrek.

Wat me vooral bijblijft, was de uitspraak van Di Rupo : Er zijn grenzen aan de hebzucht.  Dit uit de mond van een vurige linkse te horen, is op zichzelf al een mirakel, zeker als deze uitspraak gedaan wordt door een voorzitter van de meest corrupte linkse partij van dit onland, waar de graai- en grabbel cultuur hoge toppen scheert en vele mandatarissen vroeg of laat hun opwachting maken of reeds gemaakt hebben in een of andere rechtbank.

Mijn vraag aan Elio in deze is simpel : Waar ligt dan die grens van de hebzucht voor de rode jongens en meisjes ? Wat kan er wel en wat net niet ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Zottegem zijn ze niet gek

 

Het kartel VLOTT/VB heeft de onafhankelijke liberaal Stijn De Bruycker (30) naar voor geschoven als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

'Dat ik met het Vlaams Belang ga samenwerken vormt voor mij geen probleem, mits correcte afspraken' legt De Bruycker uit. 'Ik was geen vragende partij om lijsttrekker te zijn, maar uit partijbelang heb ik deze opdracht aanvaard. Er is vertrouwen in de samenwerking tussen VLOTT en Vlaams Belang. Het is een formule die haar nut reeds bewezen heeft in de Provincie Antwerpen en daar een zeer kritische maar correcte oppositiepartij kan zijn.' Bart Van Pachtenbeke wordt de lijstduwer van de partij.

Bron : http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=U43PI93A


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever en de domste zet uit zijn carrière

 

De vermageringskuur doet De Wever geen goed.  Hij draagt nu wel gedistingeerde maatpakken en een das maar zijn strategisch inzicht heeft hem totaal in de steek gelaten. Wij schijven dit al jaren : het is niet omdat je een handig spreker bent, dat je ook een behendig strateeg bent of een gehaaid manager.  Net voor belangrijke verkiezingen kan De Wever alle steun gebruiken van de media en wat doet hij ?  De pers verwijten dat zij totaal ongeloofwaardig is (wat wij beamen, maar wij staan in een gans andere positie) en hij pikt er de hoofdredacteur van Vlaanderens grootste gazet uit, Luc Van der Kelen van Het Laatste Nieuws om die man persoonlijk de mantel uit te vegen.

Dit is de De Wever  die Angeltjes kent : de rancuneuze alleenheerser die nooit vergeet dat iemand Hem onrecht heeft aangedaan. U herinnert het zich ongetwijfeld, tijdens een RTBF uitzending had BDW met zijn impulsieve babbelkous mentaliteit aan Van der Kelen toevertrouwd dat hij helemaal niet uit was op de splitsing van belgië.  En diezelfde Van der Kelen gooit die off the record bekentenis in volle uitzending voor de voeten van de N-vA voorzitter. Absoluut tegen de regels in, maar het gebeurde kan je niet ongedaan maken.  En daar komt het boosaardige karakter van De Wever na zoveel jaren nu op terug.  Hij rekent af met de Vlaamse pers (die hem eerst gemaakt heeft en vervolgens lange jaren in de spots heeft gezet) en met Luc Van der Kelen in het bijzonder.

De Wever is door de zaak Met Pol Van den Driessche zwaar door de mangel gehaald, een behandeling die hij totaal niet gewoon is.  Zijn eigen communicatie in deze affaire was ongelukkig van in den beginne en De Wever kon de opgehitste publieke opinie niet sussen.  Integendeel, ze zou zich tegen hem gekeerd hebben, een situatie die voor hem ondenkbaar is.  Maar het blijft enorm moeilijk voor het verwende karakter van deze gelijkhebber om in het zand te moeten bijten. Vandaar dat hij zijn onvrede met de pers niet rechtstreeks koppelt aan de ware reden, Pol Van den Drieesche, maar ze lafjes  afwentelt via de affaire Jos Ghysen.  Precies of het kan de Wever wat schelen dat de man van "Verplicht te bed of niet te bed" onheuis bejegend wordt.  Laten we redelijk blijven en ons netjes gedragen, mijnheer De Wever : hoe juist de analyse over de onbetrouwbaarheid van de Vlaamse media ook moge zijn, u bent verdraaid slecht geplaatst om een intentieproces te voeren. 

Wij vrezen dat de huidige  zet van de N-vA-voorzitter de domste is, uit zijn ganse carrière en het zal niet gemakkelijk zijn om hier onderuit te komen.  Nu heeft hij het voltallige journalistengepeupel tegen zich in het harnas gejaagd en geloof me, die mensen lopen over van eigendunk. Bijna even erg als hun aanklager.  In Knack schrijft Mark Van de Voorde onder de titel "De Wever bijt de hand die hem voedt"  het volgende :

Het kartel heeft zijn partij de kans gegeven om te 'bestaan': zonder het kartel was de NV-A nooit levensvatbaar geweest. De media hebben Bart De Wever de kans gegeven om iemand te worden: zonder de media was hij niemand gebleven (niemand zijn is een eerbare zaak; pour vivre heureux vivre caché, om Van Rompuy te citeren).Dat BDW er nu over klaagt dat de media het privéleven niet respecteren - wat waar is - lijkt uit zijn mond nogal schijnheilig: hij was het die te koop liep met zijn gezin en zelfs met zijn frietkot. Enerzijds 'de slimste mens ter wereld' uithangen op de televisie, wat politiek geenszins relevant was, en anderzijds diezelfde media ervan beschuldigen dat ze politiek irrelevante zaken brengen, getuigt ook niet van een consistente houding. Of toch? Het getuigt van de houding: als het mij maar goed uitkomt. Dat noemen ze: de hand bijten die je voedt.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jackpot van Electrawinds - Jean-Marie Dedecker

 

Wij hadden het gisteren in ons verslag over de Kamerzitting uitgebreid over de verklaringen van Jean-Marie Dedecker over de verwevenheid van minister Johan Vande Lanotte met de "elektriciens", de oude en vooral de nieuwe generatie.  We herplaatsten eveneens de eerste open brief van Dedecker over deze vervelende zaken, die door de commentator van dienst bij de VRT, Bart Brinckman, weggewuifd werden met de dooddoener, dat wie nieuwe productiemethodes wil, daar in de beginfase moet voor betalen. En Dedecker werd weggezet als een rancuneuze opruier.  Wij zijn als Vlaamse Republikeinen, vertrouwd met dit soort redeneringen en de intolerante mentaliteit die er achter schuilt. Hier is de tweede Open Brief aan Vande Lanotte die Jean-Marie Dedecker direct na de Kamerzitting heeft opgesteld. Ook al zijn wij in zijn ogen slecht volk dat moet uitgerookt worden, wij zijn objectief genoeg om aan Caesar te geven, wat hem toekomt.

Tweede Open brief aan Johan Vande Lanotte

Beste Johan,

Proficiat. Electrabel op de knieën en nu nog de distributienetbeheerder Eandis. Een fluitje van een cent voor jou . Niet alleen rode Louis Tobback en rood-groene  Bart Martens zetelen er in de raad van bestuur, maar ook je vertrouwelijke kabinetard Cathy Plasman is er zelfs ondervoorzitter van. Al mijn steun in je strijd tegen zoveel onrecht. De heisa rond je managementvennootschappen is er al lang vergeten.  Fiscale spitstechnologie is een daad van wettige zelfverdediging. Zelfs je echtgenote M.S. heeft het begrepen. Haar “gewone commanditaire vennootschapje Allo & Ko” factureert nu ook aan Waalse gemeenten voor de opleiding van noodplanningsambtenaren (sic!). Een welkome aanvulling voor het gezinsbudget naast haar P.R-job bij de Oostendse basketbalclub. Kwatongen beweren dat dit met politieke relaties te maken heeft, maar dat geloof ik niet. Als libertair heb ik van nature bewondering  voor een rode kameraad die zich tot het kapitalisme bekeert. Het geeft niet uit als de kat wit of zwart is, zei Deng  Xiaoping, als ze maar muizen vangt.  Net zomin geloof ik dat je dochter en zoon tewerkgesteld zijn bij Electrawinds omdat jij er op 6/12/2007 voorzitter werd . Precies op Sinterklaasdag. Familiale postjespakkerij is immers geen socialistische traditie. Vraag het maar aan Bruno Tobback, Freya Vandenbossche, Peter Vanvelthoven, Maya Detiège & co. Hun motto is “ op Eigen Kracht Voorwaarts” en niet Eigen Volk Eerst. Ik geloof eerder in een soort ruilhandel. Zou het kunnen dat als wederdienst , Kristof Beuren, kaderlid bij Electrawinds, met een kruiwagen van headhunter Hudson, toen benoemd werd als Stadssecretaris van de Stad Oostende? Dit kan helpen als je zoals Electrawinds Biostoom nv weigert een aangifte voor gemeentebelasting op drijfkracht in te dienen. Elke bakker of beenhouwer mag zijn boetiek sluiten als hij daaraan verzaakt. Het helpt bijvoorbeeld ook om uitzonderingen te krijgen voor je milieuvergunning voor je biomassacentrale. Zoals tweejaarlijkse controles voor je uitstoot van dioxines en furanen i.p.v. tweewekelijkse. Of om een ruimtelijk uitvoeringsplan te wijzigen.

Het zit zo: Met de steun van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) investeerde Electrawinds 22 miljoen euro in een biofuelcentrale  – voor de omzetting van plantaardig en dierlijke vetten in biobrandstof – en 90 miljoen euro in een biostoomcentrale voor de verwerking van biomassa. Dankzij de gesubsidieerde groenestroomcertificaten was deze investering op vier jaar terugbetaald. In Duitsland wordt biomassa niet gesubsidieerd. In Vlaanderen wordt de kostprijs van die certificaten doorgerekend aan de verbruiker. De biomassacentrale scheidt heel wat overtollige warmte af. In de omgeving worden nu natuurgebieden en agrarisch waardevolle gronden van bestemming gewijzigd    (voor eventuele onteigeningen)om grote oppervlaktes serres te bouwen en groenten te kweken met warmtekrachtkoppeling (WKK) De serristen verdienen meer met groenestroomcertificaten dan met het telen van gewassen.

Om elke zweem van belangenvermenging met Electrawinds uit de wereld te helpen zou ik je graag enkele vragen stellen, Beste Johan. Die geruchtencarrousel over belangenvermenging moet stoppen. Na een carrière als voogdijminister van de NMBS werd je voorzitter bij Electrawinds. Toen de Belgische spoorwegen het pakjesbedrijf ABX Logistics wegens wanbeheer doorverkochten aan de Britse durfkapitaalgroep 3i, voor 80 miljoen euro, stortte 3i ongeveer tegelijkertijd 30 miljoen euro voor een kapitaalsverhoging van Electrawinds in ruil voor 18 procent van de aandelen. Je kabinetschef Jannie Haeck en nieuwe NMBS-baas sloot de deal. Je hebt altijd gezegd dat dit louter toeval  was en ik zou dit niet durven betwijfelen. ABX werd een paar jaar later door 3i doorverkocht aan het Deense DSV voor 750 miljoen euro. Een wonderbaarlijke vermenigvuldiging. Het verkocht ook haar aandelenpakket Electrawinds aan haar baas Luc Desender voor 50 miljoen euro. PMV, FPIM, Dexia en GIMV –XL zijn toen bijgesprongen. De staat is nooit veraf. Dat je iets mocht doen voor ABX, Beste Johan, is volkomen normaal. Het pakjesbedrijf was immers sponsor van je basketclub BCO toen je minister was. Voor de schuldenberg van ABX staat er vandaag in de boeken van de NMBS nog altijd 1,5 miljard euro open. Nog te storten door de belastingsbetaler.

Je was een bezig bijtje, Beste Johan. Onder jouw voorzitterschap bij Electrawinds verwierven Eldepasco, Seastar, Rentel en Norther, allemaal off-shore windmolenparken waarin Electrawinds participeerde, hun domeinconcessies in de Noordzee. Je had de hand in 4 van de 6 concessies en je werd voorzitter van nv Otarys RS, waarin Electrawinds ook participeert, en die samen met Electrabel nog meedingt voor de 7de concessie. Op 7 juni 2010, net voor de verkiezingen en 1 maand nadat je als kandidaat op de sp.a-lijst aankondigde om uit Electrawinds te stappen,  werd je ook zelf nog  bestuurder bij Eldepasco. Het ging jou en Electrawinds voor de wind, te land, ter zee en in de lucht. Windmolenparken rezen als paddestoelen uit de grond, rijkelijk gesubsidieerd. Electrawinds Bastogne nv, Electrawinds EA bvba, Electrawinds Evolis Wind nv, Electrawinds Evolis Biomassa nv., Electrawinds Windpark Maldegem nv, Electrawinds Greenpower Oostende nv. Gemeentebesturen beslissen immers mee over het toekennen van plattelandsconcessies. Een partijgoeroe als handelsreiziger en als groene lobbyist om druk uit te oefenen op de geloofsgenoten is manna voor de schatkist van een bedrijf als Electrawinds. Je verhoogde als politicus de prijs van de Off-shore groenestroomcertificaten en verdubbelde hun gebruiksduur. Het is toch de verbruiker die betaalt.

In die periode ontpopte je je tot zakenman en participeerde je in diverse bedrijven. Zo richtte je op 17-10-2008 met een maatschappelijk kapitaal van 120.000 euro ook nog BVBA Rising Sun op. Een vennootschap met als doel het participeren en adviseren in projecten rond duurzame energie. Op  4 -11-2008 richtte BVBA Rising Sun samen met Electrawinds NV  de NV Zon aan Zee op met als doel projecten voor duurzame energieproductie via foto-voltaïsche zonnepanelen uit te baten. Op 26 november 2009 kwamen alle aandelen van BVBA Rising Sun in handen van Electrawinds nv en je nam ontslag uit de raad van bestuur, doch  je gewone commanditaire vennootschap met jou als vaste vertegenwoordiger bleef zetelen in de raad van bestuur van deze vennootschap die van naam en van rechtspersoonlijkheid veranderde in  Electrawinds Windpark Sint-Lievens-Houtem nv. Je hebt ondertussen ontslag genomen uit de meeste van je functies. De Vox populi is meedogenloos en er staan verkiezingen voor de deur, geen risico’s . Maar niet getreurd. Electrawinds wordt weldra de lotto voor de aandeelhouders. Het gaat naar de beurs: de jackpot voor wie over Golden shares, aandelen en opties beschikt. Lucht en wind verkopen is big business.

Er zijn kapers op de kust, Johan. De subsidiemachine voor energie is nu ook deels in handen van de N-VA. De Vlaamse regering heeft onder impuls van de N-VA de Vlaamse Energiemaatschappij boven de doopvont gehouden. Dit overbodig subsidievehikel beschikt over een korf van 515 miljoen euro belastingsgeld om te investeren in duurzame energie voor overheidsgebouwen. Andries Gryffroy wordt er baas van. Andries is ook nog lid van het partijbestuur van de N-VA, kabinetard bij minister Geert Bourgeois en afgevaardigde bestuurder bij nv ERBOKO, een bedrijf voor energieaudits en engineering. Een explosieve cocktail, maar je moet  geen angst hebben voor belangenvermenging, Beste Johan. Er zitten ook nog een paar socialisten in de raad van bestuur van de nieuwe energiemaatschappij  en PMV, aandeelhouder van Electrawinds,  participeert er ook in mee. Mijn grootvader zaliger dacht daar anders over. Als een socialist met zijn handen in zijn EIGEN zakken zit moet het zeker 25 graden onder nul vriezen, zei hij, anders zit hij in iemand anders  zakken. Ik zou dat nog niet durven denken, laat staan uitspreken.

Bovendien zal Paul Desender, baas van Electrawinds, op de kieslijst van de N-VA staan in Brugge. Enige goodwill in het subsidiewereldje is altijd meegenomen. Ideologische relaties smeden de sterkste banden. Electrawinds is een geoliede subsidiemachine die het machiavellistische spelletje van “ Eigen Volk Eerst “ tot in de puntjes beheerst. Gij kunt het weten, Beste Johan.

Op 17 juni 2011 kreeg Electrawinds nog een cadeautje van de Vlaamse Regering (in casu van sp.a Minister Lieten): 956.000 euro “strategische investeringssteun”. Volgens Marleen Vanhecke, woordvoerder van Electrawinds zal het geld geïnvesteerd worden in het bedrijf zelf; “voor de uitbreiding van ons hoofdkantoor, de verbetering van ons computerpark en van ons meubilair.” Kortom, Vlaams belastingsgeld voor de uitzet, de meubelen en het huisgerief. Politiek is de kunst om god zo te dienen dat de duivel er niet kwaad om wordt. Groene stroom produceren is sexy, maar met belastingsgeld en politiek cliëntelisme wordt het prostitutie.

Het gaat je voor de wind, Beste Rode Kameraad.

Gegroet, Jean-Marie Dedecker


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel gezien door de ogen van een Vlaamse Brusselaar

 

Naar aanleiding van ons artikel over Brussel, gezien door de ogen van een Franstalige Brusselaar, kregen wij van onze lezer Fred een uitgebreid antwoord dat we hieronder integraal plaatsen.

Verleden jaar, naar aanleiding van een brief van de heer Vandenbossche, cd&vee, verschenen in de zichzelf tot kwaliteitskrant bombarderende de standaard, zond ik hem volgende email. Mijn opmerkingen terzake zijn vandaag uiteraard nog altijd van toepassing, en de suggestie van Alain Courtois de excrementen die vandaag de stad onleefbaar maken met hun criminele parasitisme om te scholen tot medewerkers van internationale instellingen, lobbyisten allerlei, diplomatieke missies, is grotesk tot in het absurde en de zoveelste belediging van het gezonde verstand.

Geachte Heer Vandenbossche,

U schrijft: "De ontwrichting van de vele migrantengezinnen is de voedingsbodem van normvervaging, geweld en maatschappelijke afwijzing door een generatie jongeren, die het totaal niet meer ziet zitten. De sociale uitsluiting en permanente discriminatie duwen hen nog kordater in die richting. Het grijpen naar drugs(handel), afpersing, diefstal en geweld is dan maar een kleine stap. Ouders geven hun kinderen over aan de straat en hopen dat de overheid een antwoord vindt."

Dit getuigt van ofwel berekend cynisme, ofwel naïviteit. Al zal het resultaat van deze appreciatie door bewindslieden als U in beide gevallen identiek zijn, hoop ik toch voor de goedmenende en civieke autochtone belgen, dat het laatste het geval is. De waarheid die u blijkbaar niet onder ogen kan, wil, of durft zien, is dat de mensen waarover het gaat LAK hebben aan de westerse maatschappij. Het interesseert hen niet er op een opbouwende manier aan deel te nemen, ze zijn er gewoon op uit hun parallele samenlevingen uit te bouwen met het geld afkomstig van uitkeringen en sociale voordelen allerhande, hen via allerlei kanalen en constructies uitbetaald door de Belgische belastingbetaler, al dan niet aangevuld door inkomsten uit onwettige of ronduit criminele activiteiten.

Daarbij sluit aan dat de overheid, uit angst voor een helemaal niet meer te controleren criminaliteit die elke normale maatschappelijke werking helemaal onmogelijk maakt, ervoor terugdeinst deze mensen dezelfde verantwoordelijkheid en verantwoording te vragen als deze die zij de autochtone bevolking oplegt.

De tijd dat iedereen in dit land gelijk was voor de wet is reeds lang voorbij. Het is in deze context dan ook bijzonder tekenend dat de door U in uw open brief voorgestelde, sentimenteel tranentrekkende, oplossingen nog maar eens extra heel veel geld gaan kosten, en NIETS zullen opleveren, behalve de uitbouw van een hele omkaderingsindustrie, die behalve de erin tewerkgestelden en de allochtonen zelf NIEMAND ten goede zal komen. De zoveelste bodemloze put.

Door het voor de westerse maatschappijen desastreuze immigratiebeleid (waarover het Vlaams Blok reeds DERTIG jaar geleden de klok luidde, het Vlaams Blok dat achtereenvolgens genegeerd, gemarginaliseerd, gestigmatiseerd, gecriminaliseerd, en tenslotte totaal ondemocratisch opgesloten werd in een "cordon sanitaire" door de belgicistische partijen - waaronder de uwe - als men de door het beleid geschapen mesthoop in ogenschouw neemt kan men zich pas goed rekenschap geven van het cynisme van een dergelijk cordon "SANITAIRE"), zijn deze totaal onproductieve maar wel intensief consumerende bevolkingsgroepen reeds zodanig uitgedeind dat het op dit eigenste moment reeds te laat is om ook maar iets op te lossen zonder daarbij op het grootst mogelijke gewelddadige verzet te stuiten.

Zoals een bij de MIVB tewerkgestelde allochtoon, naar aanleiding van een "incident" waarbij ik door een "jongere" met een kasseisteen werd bedreigd, mij toevertrouwde: "U verdient het met al dat geweld te worden geconfronteerd, omdat U toch allemaal zo'n afschuwelijke racisten bent"; of nog zoals een andere allochtoon mij vanuit zijn voertuig toewierp terwijl hij me ei zo na overhoop reed: "voor U (lees kufar, niet-moslim) stoppen we niet", enzoverder, enzovoort, de lijst is LANG.

Volgende tekst, geplukt van een blog, vat de situatie perfect samen: "There are four aggregate characteristics/behaviours of Muslims that make it inevitable that they will eventually force European peoples into violent conflict with them, that make them, in short, toxic to Western societies: their criminality (including terrorism), their parasitism, their sedition, and their subversion. All these characteristics manifest themselves with remarkable consistency, whether we look at Pakistanis in the UK, Turks in Germany, Algerians in France, or Moroccans in the Netherlands. And none of these characteristics is amenable to being materially affected in any way by anything the British, Germans, French, or Dutch may do. As such, the hostility that European peoples feel towards their rapidly-growing Muslim populations is not only an entirely reasonable response to the characteristics of these populations, but is remarkable only in that it has taken so long to become so prevalent."

Op dit eigenste moment reeds heeft U nog slechts de keuze tussen twee opties: ofwel laat u de boel naar goede gewoonte verder uitdeinend verkankeren tot de actieve, producerende en regulerende bevolking de last niet meer kan dragen en de bom vanzelf barst en we ofwel afglijden naar anarchie en derdewereldlandstatus, ofwel erin slagen hardhandig orde op zaken stellen, ofwel besluit U om er nu werk van te maken, en in dat geval rest er U geen andere keuze dan enerzijds de grenzen sluiten en anderzijds niet vrijblijvende remigratie.

 Zonder slag of stoot komt U, en jammer genoeg ook de oorspronkelijke, goedmenende bevolking, die U willens nillens in dit onzalige avontuur heeft meegesleurd, er niet meer onderuit.

Met vriendelijke groeten.

 PS: Wat betreft de Heer Moureaux: het lijkt mij onwaarschijnlijk dat een gemeente als Sint-Jans-Molenbeek, met al wat daar aanwezig is, toch nog op een relatief normale manier, zonder te verzanden in totale anarchie, bestuurd kan worden door een autochtone autoriteit, zonder dat er belangenvermenging en banden met het moslimextremisme zouden zijn. Echter, U zal het ongetwijfeld beter weter dan wij, niet alleen wordt daar geen onderzoek naar gedaan, de vraag wordt zelfs gewoon niet gesteld. 

Fred


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guy de la Tourette naar Sofina

 

De aandeelhouders van Sofina, de holding van de familie Boël, hebben groen licht gegeven voor de benoeming van voormalig premier Guy de la Tourette tot onafhankelijk bestuurder. Dat is vernomen bij het bedrijf na afloop van de aandeelhoudersvergadering.

De benoeming van de la Tourette kon op de goedkeuring rekenen van 99,99 procent van de aandeelhouders. Verhofstadt werd aangesteld voor een termijn van drie jaar. Hij is momenteel fractieleider van de liberalen in het Europees parlement en was premier van België tussen 1999 en 2008.

Het gaat hier over een mandaat in een belangrijke participatiemaatschappij met een eigen vermogen van enkele miljarden euri, veel allure en rijkelijke vergoedingen en opties op eigen aandelen. De kassa zal rinkelen ten huize van Guynokkio. Een blik in het financieel verslag van 2011 : Hier blikken

Sofina bezit participaties in volgende bedrijven 

Energie & diensten
GDF Suez International Powe rExmarbio Mérieux Suez Environnement
Distributie
Colruyt Delhaize
Consumptiegoederen
Danone Rapala Chapoutier B & W Group
Satellietoperatoren
SES
Financiële maatschappijen
Eurazeo Caledonia Luxempart
Industriële sectoren
Petit ForestierOberthur FiduciaireIpsosMersenTouax Deceuninck
Alternatief beheer
Private equity  Hedge funds

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sir Winston Churchill over de islam

 

Hoe vreselijk zijn de vervloekingen die het Mohammedanisme legt op zijn volgelingen ! Naast de fanatieke razernij, die net zo gevaarlijk is bij een man als watervrees bij een hond, is er de vreselijke fatalistische apathie.

De effecten zijn duidelijk zichtbaar in vele landen. Zorgeloze gewoonten, slordige systemen van de landbouw, de trage wijze van handel en onzekerheid van onroerend goed, heersen waar de volgelingen van de Profeet het leven regelen. Een gedegenereerd seksueel inzicht ontneemt het leven zijn waarde. Het feit dat volgens de Koran elke vrouw de absolute eigendom moet zijn van een man – hetzij als kind, vrouw, of concubine – werkt het uiteindelijke uitsterven van de slavernij tegen en dit zolang de Islam een veel beleden geloof onder de mensen is.

Duizenden van hen worden moedige en trouwe soldaten van de Koningin : zij weten hoe te sterven, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van hen die leven volgens de Koran, er is geen sterkere retrograde kracht in de hele wereld.

Het Mohammedanisme is een militante en bekerende godsdienst, helemaal niet met uitsterven bedreigd. Het verspreidt zich over Centraal-Afrika, met elke stap onverschrokken strijders voortbrengend. Werd het Christendom niet beschut door de sterke armen van de wetenschap, de wetenschap waartegen het zelf vergeefs had gevochten, Europa zou mogelijk vallen, zoals de beschaving van het oude Rome viel.

Winston Churchill 1899

Vrij vertaald van: http://vladtepesblog.com/ door Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Goede morgen lieve vrienden van de Angeltjes en de Wurlitzer,

Een zanger uit het Groothertogdom Luxemburg, dat hebben we nog niet gehad.  Zijn naam klinkt zowel Italiaans als Duits: Camillo Felgen.  Hij werd geboren als Camille Jean Nicolas Felgen op 17 november 1920 in Tetingen en hij overleed 85 jaar later in Esch-sur-Alzette op 16 juli 2005.  Niemand kon vermoeden welke richting zijn leven zou uitgaan: hij begon immers als onderwijzer, vervolgens werd hij tolk bij de bezettingstroepen om dan weer over te schakelen als reporter bij een Franstalige Luxemburgse krant.  Hij studeerde toneel, zang en opera in Luik en Brussel en werd in 1946 door Radio Luxemburg in dienst genomen als koorzanger en Franstalige verslaggever.  In 1949 beëindigde hij zijn toneel en zangstudie als bariton. 

Twee jaar later had hij zijn eerste internationaal succes met “Bonjour les amis” – het lied zou het herkenwijsje van Radio Luxemburg worden.  In 1953 werd zijn eerste Duitstalig plaatje geperst: “Onkel Toms altes Boot”.  In 1958 mocht hij het eerste Duitstalig radioprogramma presenteren: “Fröhliche Wellen”, een geslaagde mengeling van schlagermuziek en een gezellige babbel.  Als moderator werd zijn naam overal in Europa beroemd; radio Luxemburg was niet weg te denken.  Hij was ook de uitvinder van de “Goldene Löwe”, een prestigieuze jaarlijkse prijs voor lichte muziekuitvoerders.  In 1968 zou Camillo Radio Luxemburg verlaten om zijn vleugels uit te kunnen slaan. 

Minder bekend is zijn carrière als tekstschrijver.  Zo schreef hij onder zijn eigen naam of één van zijn pseudoniemen, Heinz Hellmer (D.), Jean Nicolas (Fr.) en Lee Montague.(Eng.) de Duitse tekst van meer dan 2.000 liedjes, o.a. voor Connie Francis, Peter Alexander, Peter Kraus, Petula Clark, Caterina Valente, The Searchers e.a.  Nog minder bij ons geweten is, dat Camillo voor The Beatles “I want to hold your hand” en “She loves you” in het Duits vertaalde als: “Kom gib' mir deine Hand” en “Sie liebt dich”. Beide nummers werden door the Beatles zelf in het Duits gezongen. Camillo schreef de vertaling in Parijs samen met Paul McCartney in één nacht.

Van 1965 tot 1973 nam hij 125 keer de leiding van de televisieshow “Spel zonder Grenzen” voor de Westdeutsche Rundfunk op zich.  Van 1984 tot 1987 was hij bij RTL-Plus verbonden als moderator.  Nog later had hij samen met zijn echtgenote een winkel in Luxemburg en Esch-sur-Alzette van gala- en trouwkleding.  Met één van zijn drie echtgenotes, want hij geloofde drie keer in het eeuwigdurende huwelijksgeluk.  Met vrouw nummer één had hij twee zonen. 

Bij ons was hij vooral als zanger bekend van "Sag' warum", een vertaling van "Oh why" uit 1959 van Harvey Spector, origineel gezongen door The Teddy Bears. Camillo schreef de Duitse vertaling en zette het zelf op plaat.  Het zou wekenlang grijs gedraaid worden en het ging 800.000 keer over de toonbank.  Een andere hit was “Ich hab' Ehrfurcht vor schneeweißen Haaren“, een nummer van Bobbejaan Schoepen, dat hij met succes in het Duits vertaalde.

Camillo was een bezige bij. Naast zijn presenteerwerk op radio en TV, nam hij ongeveer 400 nummers op, o.a. ook “Deinen Namen hab' ich vergessen”, bij ons bekend in de versie van René Carol en in de vertaling van Ray Franky “Hoe je naam was, dat ben ik vergeten”.

Verder vertegenwoordigde Camillo Luxemburg op het Eurovisie Songfestival in 1960 in Londen met “So laang we' s du do bast” en in 1962 in Luxemburg met “Petit Bonhomme”. Merkwaardig is dat hij in 1962 een gezongen versie van “Telstar”, de (enige) grote hit van The Tornados, opgenomen heeft: “Irgendwann erwacht ein neuer Tag”.

Camillo Felgen, de man met de pijp - zijn onafscheidelijk attribuut -  zingt (… nu ja) voor jullie “Sag’ warum”.  Het is een uitzonderlijke opname: eerst zien jullie de jonge Camillo en vervolgens de 85-jarige krasse man, enkele maanden voor zijn dood. 

Veel luistergenot !

Lolita

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!