Angeltjes
09-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout : Monarchie rijmt niet op democratie

 

Vandaag, 9 mei, brengen Filip en Mathilde een bezoek aan Turnhout. Het Vlaams Belang is echter niet ingegaan op de officiële uitnodiging van het stadsbestuur om dit gebeuren bij te wonen. Ons standpunt blijft onverkort duidelijk : monarchie rijmt niet op democratie. Zij vertegenwoordigen een instelling die niet gedragen is door een democratische keuze van de bevolking. Het Vlaams Belang is dan ook een republikeinse partij die kiest voor een democratisch verkozen vertegenwoordiging van de natie.

In het verleden zat de socialistische fractie in de gemeenteraad op onze lijn wat dit betreft. We herinneren ons aldus een verklaring naar aanleiding van een bezoek van Laurent aan Turnhout. Of dat vandaag nog zo is, is niet erg duidelijk ...

Fractie Vlaams Belang Turnhout
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 9 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sarkozy

Sarkozy had zijn tweede ambtstermijn kunnen beginnen op kemelharensloefen indien hij Marine en haar kiezers met respect had behandeld. Het doet me een beetje denken aan de Nv-A ten opzichte van VB. De eerste heeft zijn prijs al binnengehaald.  Onze even slanke Begische Sarkozy zal wel volgen !

Wie zegt dat het bezoek van Di Rupo aan zijn Hollande zuiver politiek getint was ? Hollande is een mooie vent en hij spreekt bovendien perfect Frans als geen ander.

René

*****

Le Midi rukt op.

Het zuiden rukt verder naar boven, de grens ligt binnen de korste tijd in / bij Broekzele.

De Nieuwe heeft de kleine Hongaar te kakken gezet en met allerlei beloften de sprint gewonnen. Dat dit ijdelheid is ,weet schijnbaar iedereen, behalve de betrokkenen.  Het plebs is gelukkig want de roden smijten graag met geld. Eerst het doel, met alle middelen, dan de rede. Ik pleng traan noch traantje voor de afscheidnemende fezelaar, en zijn porno-garnituur, die gedurende zijn mandaat enkel wat aan schaduwboksen heeft gedaan.

Maar de huidige wattman zal op de rails moeten blijven die het zorgencentrum Europa heeft gelegd. De bondskanselier heeft tijdens de campagne, als enige, niet gezwegen. Zij stak menig keer de vinger omhoog .Negeren wordt pas een probleem bij de volgende confrontatie. Ik herhaal wat ik voorheen reeds zei, dat Angèle nog geen enkele keer bakzeil haalde.( Een keer is ze bereid geweest tot compromis toen de bondspresident onder haar vleugels schoot en vervangen werd.)

Wanneer de rode kopman Hollande toch een scheve schaats gaat rijden, met de klak naar de vooropgestelde 3% gaat smijten en dwars gaat liggen zoals de Grieken willen doen, haakt hij zijn wagonnetje vast aan de reeds langer wordende trein van deze met Portugezen - Italianen - Dexialand B . Omdat het enige wat in Frankrijk rozig kleurt niet de financiën zijn maar de wolken boven de Mont Ventoux en die wijzen op wind , heel veel wind. Een wind die zich  tot in Brussel zal laten gevoelen en het huidig Europa wel eens serieus zou kunnen teisteren want recht gehouden door onredelijke geldinjecties en dàt is het grote probleem : het geraakt op. Daaaag Europa.

Vanwege Daniel.

*****

Geachte Opa

Indien mijn kleinkinderen het aandurven mij Bompa te noemen, weten ze dat ze kunnen fluiten achter hunne nieuwjaar, sindsdien is het Pappie of Pappietje, naargelang de gulle gift.

BDDG (France)

*****

Grootouders

Ray, Je bent moeke en vake vergeten.

Vrnd Vl gr Gusta en Frans

*****

Valse retoriek en volksaard

Waar er veel te weinig door bewuste Vlamingen op gelet en ingegaan wordt, is het fundamenteel verschil en de tegenstelling tussen de Nederlandstalige en Franstalige mentaliteit, zakelijke aanpak en volksaard.

Een treffend voorbeeld hiervan is de berichtgeving en perceptie in verband met de verkiezing van Hollande tot Frans president. De manier waarop dit door de Franstaligen, hun partijdige media en vooral de RTBF, opgevoerd wordt, tart elke verbeelding .

Met speciale uitzendingsblokken en commentaren haalt men de ontwikkelingen in het Frans electoraal landschap aan en stelt ze op een verdoken manier impliciet als voorbeeld. Denken we maar aan het opendraaien van de financiële kranen om de zogezegde "genereuze sociale politiek" verder te zetten en zelfs nog uit te breiden. Het was in die zin ontroerend om vast te stellen hoe een glunderende Di Rupo en zijn trawanten in Parijs letterlijk en expliciet deze sinterklaaspolitiek omarmden.

Het belangrijkste besluit dat men uit dit alles kan trekken, is dat door de Franstalige grootsprakerigheid, de holle woorden en de valse retoriek, gekoppeld aan een desastreuze economische en sociale politiek , het samen wonen van twee gemeenschappen in eenzelfde land die in alles verschillen, Vlaanderen fataal naar de afgrond gedreven wordt.

Bijgevolg is het aan de Vlamingen om hieruit de gepaste besluiten te trekken, trouw aan hun volksaard te blijven en zeker niet te kiezen voor een zogenaamde "charismatische" figuur die aan Di Rupo alle kansen gaf om Vlaanderen te blijven benadelen.

Pieter Coutereel

*****

Boerka Brems

Het kan mij hoegenaamd geen zak schelen dat die moslimwijven al dan niet onderdrukt zijn. Het probleem vanuit die invalshoek benaderen, is een zwaktebod en de zoveelste onderwerping van de gastheer aan de parasiet. Hét werkelijke probleem zijn natuurlijk de primaire gevoelens van onzekerheid, onbehagen, ongemak en afkeer, die elkeen die niet in een cultuur, waarvan het leden toegestaan is hun gelaatsuitdrukkingen achter een lap vodden te verbergen, is opgevoed, mee geconfronteerd wordt bij het zien van een dergelijke wansmakelijke vertoning.

Fred

*****

Betreffende die boerka.

Daarvalt maar één zaak over te zeggen,  nl. totaal verbod.
Of ze dat nu uit vrije wil of gedwongen doen is niet ter zake, de boerka is bedreigend voor onze veiligheid want NIEMAND weet wat eronder zit, dat kan net zo goed een overvaller, gezochte crimineel, aanrander of ander gespuis zijn, dus totaal verbod op die idioterie. En daarbij is die waanzin volledig in strijd met ONZE cultuur van samenleving en die Brems kan beter meedoen met idiote tv-spelletjes.

Wie in boerka rondloopt, kan een One Way Ticket onder het laken seschoven krijgen  waarop met de boodschap :  "Binnen de 24u".

Jean

*****

 Hollande...een complete ramp

 Het kón niet slechter! Een rooie die de Fransen zal laten bloeden en een hol vol crapuul zal creëren!Wat een ramp...

 Christina

 *****

 Varkens en honden... 

 Ik kan er niets aan doen, maar ik houd van varkens!M'n hart bloedt als ik hun ribben, hun tot gehakt gedraaid en tot worsten geknutseld vlees aanschouw... IK WORD VEGETARIËR.

 Christina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno de Wever over de historische betekenis van de IJzertoren

 

"Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid". Bruno De Wever plaatst de IJzerbedevaart in een historisch perspectief. De IJzerbedevaart is al jaren niet meer de publiekslokker die ze in betere tijden was. Enkele duizenden Vlaamsgezinden komen er nog voor naar Diksmuide. Sinds enkele jaren is de radicalere IJzerwake populairder. Vanaf volgend jaar zal de IJzerbedevaart ook niet meer in augustus, maar op 11 november plaatsvinden.

Deze De Wever noemt Zelfbestuur een vorm van Federalisme.  En nog een aantal andere eenzijdige vaststellingen, voor discussie vatbaar.  Het is Volksunietaal : noch vis, noch vlees.  Het zijn deze mensen die de IJzertragedie in een internationale, multiculturele samenhang hebben proberen te plaatsen en daar zijn ze mee in het sukkelstraatje geraakt. Tot er nu beslist wordt om op 11 november een soort mini-herdenking te houden, buiten de politieke sfeer. Nadat het IJzerbedevaartcomité met zijn progressieve politieke boodschappen niemand wist te begeesteren, wordt ook de Vlaamse politiek op de drempel geplaatst. Wij hebben toch ons Vlaams Parlement, nietwaar. 

Het monument, de betekenis van de IJzertoren, de symboliek behoort de Vlaamse beweging toe en niet de poesjenellen van het Vlaams Parlement.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woorden schieten te kort

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : kort genoteerd, kort door de bocht

 


Komkommertijd is het alleszins nog niet als men de actualiteit wat nader bekijkt in binnen- en buitenland. Voor elk wat wils. 

- Ministerin Truffelbaum belooft een snelle verbetering van de informatica middelen bij financiën : potlood en papier worden terug in gebruik genomen.

- Bij de D.I.V. loopt het niet op "wieltjes".  De nieuwe software laat het afweten. De wachtzaal zag zwart en bruin van wachtende nummerplaataanvragers. (gezien bij de 0000)

- De prachtgemeente Molenbeek onder de leiding van Flup de islamtut zit zonder drugtest materiaal. Alles opgebruikt of gepikt zeker !

- Volgens volksgezondheid worden in dit onland teveel zware baby's geboren hetgeen schadelijk is voor de gezondheid. Ik vind dat er teveel "zwarte" baby's geboren worden en dat is veel erger!.

- De nieuwe baas van DEXIA gaat 600.OOO euri p/jaar verdienen (50.OOO eurolappen p/maand)  Niet slecht voor een bank in geldnood. Bruno Toeback vindt het bedrag behoorlijk hoog maar het is 600.000 euri minder dan 1.200.000. Brunio is een rekenwonder.  Als voorzitter van een graai- en grabbelpartij is deze uitspraak totaal ongeloofwaardig. Tjeven Vanackere is boos op Mr Q omdat hij gelekt heeft wat de nieuwe ceo van DEXIA gaat verdienen. Nu kunnen de tjeven niet meer rond de pot draaien.

- De keuning is de enige van het keuninklijke circus die opslag gekregen heeft : een kleine 7%. De sire gaat als blijk van medeleven met zijn onderdanen deze oplsag terugstorten. Ook is medegedeeld dat de keuning geen verantwoording hoeft af te leggen over wat hij met zijn (gekregen) centen doet ... hoeft ook niet,  jongens ...d at weten we wel.

-Een betrapte inbreker eist van de eigenaar 100 euro om de woonst te verlaten ... tja,tijden veranderen hé! 

- Elio en Hollande zijn twee boezemvrienden. Di Rupo wou de bevrijding van Parijs persoonlijk meevieren.

- Volgens Katleen Schuddenbol(SP.a) is de verkiezing van Hollande een goede zaak voor Frankrijk en kan er een nieuwe en betere wind waaien... als het maar geen stinkscheet wordt, mij gedacht!

- In Griekenland mogen de extreem-linkse loeders ook eens proberen een regering in mekaar te boksen. Op de steun van de Griekse Goden hoeven ze alvast niet te rekenen.

-Angelleke Merkel heeft alvast laten verstaan dat Hollande niet moet komen de trut uithangen. Niks van : du pain, du vin et du boursin.

- In het verre China hebben ze de enige journalist van Al-Jazheera het land uitgekieperd en krijgt de zender geen licentie om verder te werken. Blijkbaar lusten de Chinezen geen moslimvlees. Het CGKR bekijkt de zaak of er soms geen discriminatie in het spel is.

-In eigen onland wordt de kloof tussen autochtoon en allochtoon qua werk groter en groter. Blijkbaar zijn de allochtonen minder bekwaam om in het circuit mee te draaien. Hoe zou dàt toch komen ?  Linkse loeders willen dat er meer allochtonen aangeworven worden. Om wat te doen ? Ikke ni compris de Vlaams, ikke ni spreike de Vlaams, ikke veel zieke,  meneire.

- Tot slot staat er in het boekse 'dag allemaal" een heel artikel over ex-V.B. sukkelaar F. Van hecke. Blijkbaar is voor de Frakke het Morelverhaal al goed verteerd. Hij heeft een nieuw lief die zijn patatten op tijd afgiet voor ze aanbranden. Volgend jaar nog een goed plaatske versieren bij de N-VA en 't is weeral goe gebakken.

 Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allochtonen worden gediscrimineerd in Vlaanderen

 

 

Het Minderhedenforum noemt de werkloosheid van etnische minderheden in Vlaanderen dramatisch. "De doelstellingen van het Vlaamse beleid zijn goed, instrumenten zoals diversiteitsplannen hebben, vooral voor de crisis, hun nut bewezen voor duizenden werknemers en sollicitanten met een handicap, met een migratieachtergrond en 50-plussers", zegt Minderhedenforum-directeur Naima Charkaoui. "Maar we zien nauwelijks effect op het niveau van de economische sectoren en de arbeidsmarkt".

Ook de overgang van het onderwijs naar de arbeidsmarkt moet absoluut beter, vindt het Minderhedenforum. Een jaar na het verlaten van de schoolbanken hebben kinderen uit etnische minderheden immers de helft minder kans om een baan te vinden. Een op de vijf jongeren van Turkse of Noord-Afrikaanse origine verzeilt zelfs rechtstreeks in de langdurige werkloos.

Ook al is scholing een van de kernpunten, het Minderhedenforum zegt dat het verontrustend is dat de kloof het grootst is onder hooggeschoolden. Daar speelt discriminatie nog steeds een grote rol, klinkt het. Dat wordt te weing opgevolgd: "Slechts twee procent van de controles gaat over discriminatie. Dat is veel te weinig." Opnieuw wordt de uitzendsector genoemd: slechts 1 op 3 reageert afwijzend op discriminerende vragen van klanten, klaagt het Minderhedenforum aan. "De overheid heeft de verdomde plicht iets te doen aan al die mensen die op een zijspoor gezet worden."

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) begrijpt de kritiek op het beleid. Hij zegt niet voor quota te zijn, maar wil individuen beter begeleiden. "Ik wil meer allochtonen op de werkvloer, maar ga niemand dwingen iemand aan te nemen." Ook Muyters wijst op de nood aan die werkkrachten.

Tot zover deze fragmenten uit een artikel in Knack dat uitgebreid de jeremiades van het Minderhedenforum overneemt.  Wij pleiten niet voor nog meer studies over de allochtonenproblematiek die finaal niets opleveren maar het zou interessant zijn na te gaan of er een relatie is tussen de tewerkstelling  in landen met hoge en talrijke sociale voordelen en die waar de overheid zuinigjes omspringt met allerlei vergoedingen. Dat is één.

Vervolgens kan de overheid, die zelf een groot werkgever is, onderzoeken wat zich voordoet bij het openstellen van functies, de inschrijvingen, de deelname aan de selecties en de resultaten, in elk stadium van de sollicitatie van allochtonen.  In dat verband verwijzen wij naar de tussenkomst van Antwerps gemeenteraadslid Wim van Osselaer die wij voor enige weken gepubliceerd hebben en die vastgesteld heeft, dat bijvoorbeeld in het Antwerpse Havenbedrijf nauwelijks een allochtoon aan de slag is.  Ga daar eens met de hekel door. Daar zijn beslist heel wat besluiten ui te trekken. Een ander segment van de overheid :  waar zijn de Marokkanen, Turken e.d.  bij de politie ?  Hoe komt het dat daar nauwelijks geslaagden te vinden zijn ?

Als de wijsneuzen van het Minderhedenforum graag een grote mond opzetten tegen de overheden die er alles aan doen om hele en halve vreemdelingen aan een job te helpen, zou het best zijn om de dames en heren op een even onbeleefde manier dan zij doen, van antwoord te dienen. Maar met argumenten die er volgens ons voldoende zijn. 

Hop, hop, N-vA-ers uit de Vlaamse Regering, laat eens zien, dat jullie haar op de tanden hebben ... of zijn jullie bang om door Feldwebel Jan Jambon op je nummer gezet te worden ?

Ray

http://www.knack.be/nieuws/belgie/etnische-kloof-op-vlaamse-arbeidsmarkt-blijft-grootste-van-europa/article-4000091799440.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brave Marokkanen komen op voor eigen volk en doden ongeboren kindje

 

Een zwangere vrouw (26) beviel kort nadat ze door vijf mannen was mishandeld. De baby overleefde het niet. De vrouw van Marokkaanse komaf liep met haar Surinaamse vriend op de Nieuwendijk in Amsterdam, toen het groepje Marokkanen haar uitschold voor "negerhoer". De vriend reageerde daarop. Dat berichten AT5 en Het Parool.

Bij de Beurspassage ontstond een gevecht, waarbij ook de vrouw werd geduwd, geschopt en geslagen. De vechtersbaasjes werden gearresteerd, en de vrouw naar een ziekenhuis gebracht. Haar verwondingen vielen mee. Dit gebeurde allemaal op 26 maart. Op 4 april volgde de bevalling, die te vroeg kwam. De baby is overleden.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2012/05/straatruzie-wordt-ongeboren-baby-fataal


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo volgt, maar zeer langzaam

 

 

Waarschijnlijk zal de wijk Søndre Nordstrand in de Noorse hoofdstad Oslo vanaf dit jaar een immigrantenmeerderheid hebben. Vanaf 2040 zal dat het geval zijn in de gehele stad. Dat blijkt uit cijfers van het Noorse Bureau voor Statistiek, de SBB. 

Op 1 januari 2012 was 49,2% van de bewoners van Søndre Nordstrand van immigranten afkomst. Dat betekent dat de grens van 50% binnenkort bereikt zal worden. In de leeftijdsgroep 20 -29 jaar is 62,1% van immigrantenkomaf. Voor de categorie 60-plus is dat 25.9%. 

In Søndre Nordstrand wonen 11.531 immigranten en 6.337 tweede generatie immigranten. Van deze beide groepen zijn  15,375 bewoners afkomstig uit Azië, Afrika, Latijns-Amerika, Oceanië. De overige 2.493 zijn afkomstig uit de Europese Unie, de VS, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Dit betekent dat 86% van de immigranten van niet-westerse afkomst is.

Engelse vertaling op Gates of Vienna, 4 mei 2012

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemdelingenlegioen geeft doorslag bij verkiezingen

 

 


Uit nieuwe berekeningen van socioloog Jan Hertogen blijkt dat niet minder dan 1,1 miljoen ‘nieuwe Belgen’ hun stem zullen uitbrengen bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober aanstaande. Dat is goed voor bijna 17 procent van de kiezers en zowat het dubbele van het aantal allochtonen dat zes jaar geleden hun stem uitbracht. Bovenop deze 1,1 miljoen komen nog eens minstens 200.000 vreemdelingen die gebruik kunnen maken van het vreemdelingenstemrecht dat in 2003 als toemaatje bij de waanzinnige ‘Snel Belg’-wet (goed voor een half miljoen ‘nouveaux Belges’ in tien jaar) door het parlement werd gejaagd.

Het Vlaams Belang heeft er altijd al op gewezen dat de invoering van de ‘Snel Belg’-wet en het gemeentelijk vreemdelingenstemrecht, gecombineerd met een lakse immigratiepolitiek, in essentie was terug te brengen tot plat electoraal eigenbelang van de linkerzijde, wiens beleid wordt afgestemd op het ‘allochtone kiesvee’. Het Vlaams Belang weigert mee te stappen in de electorale logica waarbij de traditionele partijen zich als lakeien gedragen van hun nieuwe kiesvee.      

We roepen de Vlaamse kiezer (nu het nog mogelijk is) dan ook op om op 14 oktober een duidelijke stem uit te brengen tegen de afschaffing van onze eigen gemeenschap.
 
Bruno Valkeniers & Joris van Hauthem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrappen we de termen autochtoon en allochtoon ?

 

In Nederland is een discussie bezig over het al dan niet schrappen van de termen allochtoon en autochtoon. En zo ja, door welke woorden vervangen we ze ? Binnenlanders, buitenlanders ?  Eigen mensen, lastposten ? Witten, gekleurden ?  Schuldigen, onschuldigen ?   De man die de discussie aanzwengelt is de CDA-minister Hirsch Ballin, terwijl zijn partijgenoot Leers er niets voor voelt de termen te veranderen. Even luisteren naar een voorstander van de oude begrippen. De man, Robert Stiphout,  beweert dat ze al van in de jaren '60 in zwang zijn.  Wellicht is het mij ontgaan, maar 50 jaar geleden had ik nog nooit van een allochtoon gehoord en was ik zeker niet op de hoogte van mijn status als autochtoon.

De oproep van minister Hirsch Ballin om de woorden allochtoon en autochtoon te schrappen is geen 'politiek correct geneuzel' zoals de PVV vindt. Het woord is sterk verouderd en kan de integratie zelfs tegenhouden

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie (CDA) riep in het radioprogramma De Ochtenden op om de typeringen allochtoon en autochtoon niet meer te gebruiken. ‘Als we doorgaan met spreken alsof ons land verdeeld is, maken we de dingen alleen maar erger,’ zei de minister.

De PVV was er als de kippen bij om de oproep van minister Hirsch Ballin als 'politiek correct geneuzel' af te doen. De VVD noemde het 'gezeur'.

Natuurlijk, de tweedeling in de samenleving is te wijten aan de problematische immigratie van kanslozen, niet aan het gebruik van het begrippenpaar autochtoon-allochtoon. Maar het neemt niet weg dat er veel voor valt te zeggen om de typering allochtoon-autochtoon af te schaffen.

De term allochtoon - een begrip uit de jaren zestig - doet allang geen recht meer aan de ingewikkelde samenleving van nu. Het veegt alle immigranten uit circa 170 landen op een hoop: Marokkanen, Surinamers, Turken, maar ook Amerikanen, Japanners, Duitsers.

Nu is een in Nederland geboren Marokkaanse student allochtoon, net zoals de pas gearriveerde, slecht geïntegreerde Bulgaarse bouwvakker.

Dan is er nog de vraag bij welke generatie het allochtoon-zijn moet ophouden. Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt het op de tweede generatie, maar inmiddels dient zich in de prachtwijken van Ella Vogelaar (Integratie, PvdA) ook een derde generatie aan met typische immigrantenproblemen zoals het niet machtig zijn van de Nederlandse taal. Hoe moeten we die dan noemen?

Door te spreken over ‘de slechte integratie van allochtonen’ of over ‘allochtone criminaliteit’ kunnen immigranten(kinderen) die het heel goed doen zich onterecht aangesproken voelen.

Het risico bestaat dat zij op den duur vervreemden van de samenleving. Tegelijkertijd vallen anderen die zich wel aangesproken moeten voelen, buiten de verouderde term.

Kortom, het begrippenpaar allochtoon-autochtoon is verre van ideaal en kan integratie zelfs tegenwerken. Hirsch Ballins oproep afdoen als ‘politiek-correct geneuzel’ is dan ook onterecht. Het is juist hoog tijd dat er wordt nagedacht over betere termen.

@ Elsevier


08-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Kuypers, Herent, dorpspolitiek en dictatuur

 

Jo met de banjo


In Herent (bij Leuven) is allochtonenfan Willy Kuypers, in vroegere tijden vurige Vlaamsvoelende en vriend van alle minderheidsvolkeren,  reeds jaar en dag burgemeester.

Enige tijd geleden kondigde Willy aan dat hij om gezondheidsredenen de sjerp van burgervader vaarwel ging zeggen. Hart en gewrichten van deze zeventiger zijn de gloriejaren voorbij, rust en kalmte waren aangewezen om lijf en leden te sparen. Er is echter een kink in de kabel gekomen tussen Kuypers en zijn coalitiegenoten, in dit geval de SP.a. 

Om rust en kalmte tijdens de nachtelijke uren in zijn gemeente te bewaren wil Willy een sluitingsuur invoeren. Allochtonen zijn veelal nachtmensen en durven al eens uit de bol gaan in zijn gemeente. Dit is echter niet naar de zin van de plaatselijke linkse loeders die hun kiesvee best hun gang willen laten gaan, dag èn nacht!

Blijkbaar is deze kwestie helemaal uit de hand gelopen,  want de Willy neemt een drastisch besluit ... hij stelt zich opnieuw kandidaat burgemeester op de lijst N-VA.

Zijn lijst"WIJ" een samenraapsel van ex-VU en spirit wordt begraven. De broeders van weleer (WIJ & SP.a) zijn nu elkaars vijanden en dit meer dan waarschijnlijk tot grote frustratie van
JO met de Banjo, schepen voor de linksen en fooraap bij de kleine Trommelaar in Blokken (OOOO) die stiekem op de sjerp bij de komende verkiezingen hoopte. Hoe een sluitingsuur de dorpspolitiek toch in de war kan sturen hé.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerka Eva Brems kan zich niet neerleggen bij democratisch besluit

 

Pro de boerka, pro Bart Peeters en pro openbaar gelebber

Onlangs kaartte senaatsfractievoorzitter Anke Van dermeersch de wereldvreemdheid van Amnesty International aan, omdat deze ngo onder andere het Belgisch boerkaverbod veroordeelde. Het Vlaams Belang stond met senator Van dermeersch mee aan de wieg van het boerkaverbod. Maar vandaag is het Eva Boerka Brems, Kamerlid voor Groen, die opnieuw een lans breekt voor de boerka en daarmee een zoveelste aanval inzet op de Europese cultuur van waarden, normen en vrijheden.

Volgens haar onderzoek dragen Belgische vrouwen hun gezichtssluier of boerka uit eigen keuze. Brems sluit weliswaar niet uit dat het soms onder dwang gebeurt, maar zegt geen enkel geval van dwang te hebben gevonden. Tot die conclusie komt ze nadat ze een aantal gesluierde vrouwen ondervroeg. Eén moslima vatte het zo samen: ‘Met mijn nikab voel ik me zo vrij als de wind’.

Gezichtssluiers en mondigheid

Brems geeft toe dat ze met dit onderzoek ‘geen representativiteit claimt’. Dat is belangrijk. Wij vragen ons dan ook af waarom ze niet de moeite heeft genomen alle moslima’s te ondervragen met een boerka. Of heeft ze dat geprobeerd en wilden of mochten er slechts enkele meewerken aan het onderzoek? Gezichtssluiers en mondigheid, openhartigheid en vrijheid van meningsuiting gaan immers niet echt samen. Boerka Brems vindt het tot slot jammer dat het boerkaverbod er is gekomen ‘zonder wetenschappelijk onderbouwde achtergrondinformatie’. Bedoelt ze daarmee haar niet-representatieve onderzoek?

Stockholm-syndroom

De essentie van de zaak is natuurlijk dat je nooit zeker kan weten in hoeverre een moslima er wérkelijk zélf voor kiest om een gezichtssluier of hoofddoek te dragen. Er bestaat nog zoiets als het Stockholm-syndroom (sympathie van het slachtoffer voor haar onderdrukker), waar vele zogenaamd ‘mondige en zelfbewuste moslimvrouwen’ in meer of mindere mate aan lijden.

In elk geval maken de al dan niet vrijwillige boerkadraagsters ostentatief duidelijk dat ze een hekel hebben aan de vrijheid in onze samenleving. Ze misbruiken eigenlijk democratische vrijheden door ze in stelling te brengen tegen de democratie. Maar of ze het nu uit ondermijning doen, uit provocatie of uit onwetendheid, de echte schande is de klap die ze uitdelen aan al hun onderdrukte zusters die de dood riskeren om eindelijk van dezelfde vrijheden te kunnen genieten.

Symbool van onderdrukking

Het Vlaams Belang blijft hameren op de betekenis van de boerka, die staat los van het motief van de boerkadraagster. De boerka is de uitdrukking van een staatkundig imperialistisch streven, de sharia, dat haaks staat op onze rechtsstaat. De mate van islamisering is rechtstreeks af te leiden uit de mate waarin moslima’s hun lichaam (moeten) bedekken. In de islamitische wereld geldt: hoe meer islam, hoe meer textiel, hoe slechter het lot van moslimvrouwen. Ook is er in essentie geen verschil tussen een gezichtssluier en een hoofddoek: het zijn allebei symbolen van onderdrukking van de vrouw, het enige verschil is het aantal centimeters textiel.

Bron : VB

NvdR Angeltjes : Om te beginnen, is er de wet die dicteert dat de boerkadracht verboden is. Punt. Boerka Brems heeft die wet niet mee goedgekeurd in de Kamer, maar als democrate moet zij zich neerleggen bij de meerderheid. Ten tweede, carnaval is al lang voorbij en tot slot Boerka Brems is een vreselijke aanstelster en betweetster.  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Griekse verkiezingen

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebarentaal volstaat

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat bent u : een ouderwetse Grootouder of een moderne Mammie of Pappie ?

 

Willy Sommers (59) is 'pappie' geworden, zo zegt de zanger zelf. Niet vader, wel grootvader. Want waag het niet de nieuwste generatie grootouders bomma of bompa te noemen. 'Dat is te voorbijgestreefd. Bovendien: door alle nieuw samengestelde gezinnen moeten grootouders wel creatieve namen bedenken', zegt Ludo Hugaerts van Plus Magazine.
'Een nieuwe fase in mijn leven', zo omschrijft Willy Sommers het grootouderschap. Hij wil dat zijn kersverse kleindochter Fynn - het eerste kindje van zijn dochter Annemie (30) - hem 'pappie' noemt. En hij is niet alleen. Klassieke koosnamen, zoals bompa, pepe of opa, zijn bij de jongste generatie grootouders niet meer in trek. Meer zelfs: ze zijn compleet achterhaald.

'De reden daarvoor haalde de zanger zelf al aan', zegt Ronny De Schuyter, die bij de Gezinsbond verantwoordelijk is voor de grootouderwerking. 'In tegenstelling tot vroeger, betekent het grootouderschap voor veel ouderen het begin van een nieuw leven. We leven langer, waardoor we gedurende een langere periode actief bezig zijn. Kleinkinderen krijgen is dus een soort van midlife ervaring, die we het liefst van al actief ingevuld zien.'En termen zoals oma of meme passen daar niet bij. 'Wie bomma of oma zegt, denkt automatisch aan een oud vrouwtje dat in de zetel voor de televisie zit te breien', meent De Schuyter. 'Terwijl dat lang niet altijd het geval is. Denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde driegeneratievakanties die in opmars zijn. Grootouders, volwassen kinderen en kleinkinderen gaan dan samen op reis. En oma en opa dienen niet als oppas, maar nemen deel aan alle activiteiten.'

Maar er is nog een tweede reden, vertelt Ludo Hugaerts van Plus Magazine. 'Er zijn veel meer nieuw samengestelde gezinnen dan pakweg vijftig jaar geleden. En dus is het des te belangrijker een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende grootouderparen. Van onze lezers weten we dat oma en opa nog wel gebruikt worden, maar vaak met een toevoeging, zoals de voornaam of de woonplaats.'

Oma Antwerpen dus. Of opa Willy. 'Ook populair zijn namen afgeleid uit andere talen. Zo heb je bijvoorbeeld moetie (uit het Duits), nana en nono (Italiaans) of granny (Engels). Namen zoals mammie of pappie, zoals Willy Sommers genoemd wil worden, komen uit het Frans en zijn erg in trek. Maar ook fantasienamen doen het goed. Denk aan bimpapa, apo, baba, mima of omie. Zolang het maar geen bomma of bompa is.'

En hoe zit het met onze lezers ?  Bent u een bomma/bompa, een oma/opa, een mémé/pépé of moemoe/vava,  of een moderne uitgave. Zie poll.


http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=G9B3PQ0V6

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is de N-vA in de Vlaamse regering

 

We hebben ons al ettelijke malen afgevraagd, wat zijn de speciale beleidsaccenten die de N-vA legt in de Vlaamse Regering ?  Waarom zijn wij, gewone Vlaamse burgers, veel gelukkiger met de heren Bourgeois en Muyters als Vlaamse excellenties ?  Wat doet de N-vA beter en anders dan bijvoorbeeld de Open-VLD zou doen ? Wordt  de Vlaamse Rand extra beschermd tegen het opdringende franskiljonisme ?  Wordt er spaarzamer omgesporongen met Vlaams geld ?  Wordt het gebruik van onze Nederlandse taal gepromoveerd in het onderwijs en in het dagelijkse leven ?  

Niets van dit alles, tot we vanmorgen vernamen dat Geert Bourgeois in Marokko is. Niet op vakantie maar op werkbezoek. Leest u mee :

“Vroeger hoorden we dat het in België geld regent”, zegt een Marokkaan. Maar dat bleek bij zijn verhuizing naar België niet te kloppen. Het is een van de uitspraken uit het starterspakket ‘Migreren naar Vlaanderen’ dat minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) gisteren in Casablanca heeft voorgesteld.

Bourgeois heeft een dvd en een boekje laten ontwikkelen voor mensen die zich in Vlaanderen willen vestigen. “Doel is een realistisch beeld van Vlaanderen te schetsen”, zegt Bourgeois. De migranten krijgen er informatie over het gewone leven in ons land aan de hand van een aantal getuigenissen van Marokkanen die hen vooraf zijn gegaan.

Enkele getuigenissen zijn bij de voorstelling in de Belgische ambassade in het verkeerde keelgat geschoten bij een plaatselijke journaliste, die vindt dat Marokkanen wel slimmer zijn dan wat de dvd doet uitschijnen. Ze had ook vragen bij de selectie van de getuigen.

De Belgische ambassadeur Jean-Luc Bodson suste in elk geval erg diplomatisch de gemoederen en legde uit dat die dvd bedoeld is voor mensen die niet voorbereid zijn op integratie. “Natuurlijk komen de Marokkanen ook op tijd.”

Een vertegenwoordiger van Marokkanen die in België universiteit hebben gelopen, was wel enthousiast en moedigde de minister aan om ook Vlaamse schooltjes op te richten. De dvd is er alleen voor wie al een visum voor België heeft. “We maken deze pakketten ook voor Turkije en Rusland”, zegt Bourgeois. “Samen met Marokko zijn dat de grootste niet-Europese migratielanden.”

Aan deze fijne actie merkt u de noodzaak van de N-vA in de Vlaamse Regering : de Marokkanen in hun land voorbereiden over hun oversteek naar het land B. En dan volgen Turkije en Rusland. 

Bourgeois had vorig jaar een gelijkaardige stunt uitgehaald door in Roemenië en Bulgarije annonces in de kranten te laten plaatsen, dat er in Vlaanderen niet voor iedereen werk is, maar dat er extra cursussen ingericht worden om de onbekwamen bij te scholen. Honderden en wellicht duizenden juichende Roma's zijn toen naar hier gekomen met pak en zak. En wat niet in de zak zat, kon hier gepakt worden, we zijn tenslotte solidair met mekaar. In de vroede stad Gent is er naast de wijken Klein Turkije en Moskou al geruime tijd een nieuwe stad aan het groeien, Roma-City met eigen politie-agenten en een eigen OCMW om de zaakjes vlug in orde te brengen. Allemaal dankzij Bourgeois. Vraag het maar aan Bracke, die jaagt niet enkel op Vlaams Belangkiezers maar zeker op Roma's, Turken en andere verrijkers.

Zo, nu weten wat het grote voordeel is van de N-vA in de Vlaamse Regering. Goed hé !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Varkens en Honden

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een frivool nieuwtje : waarom wij schrijven op Feesboek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een post op een sociale netwerkstek als Feesbook zorgt voor evenveel bevrediging in hetzelfde hersengebied als een goede maaltijd of seks. Dat ontdekten onderzoekers aan de Amerikaanse Harvarduniversiteit. Als mensen iets persoonlijks kwijt kunnen, dan heeft dat een fysieke uitwerking gelijkaardig aan seks of eten.  Volgens de wetenschappers is die bevrediging te verklaren door de menselijke drang om iets over zichzelf te vertellen.

Bij hun experiment namen de onderzoekers waar of de deelnemers zelfs afstand zouden doen van geld om iets over zichzelf te kunnen vertellen. Gemiddeld waren de proefkonijnen bereid om 17 procent minder geld te krijgen, enkel en alleen om vragen over hun eigen leven te beantwoorden in plaats van vragen over andere personen of thema’s.

Ziezo, nu weet u waarom wij op Feesboek schrijven : meestal een keer per dag en soms dagen na mekaar niet. Zelden over onszelf, wel over de stukjes op deze blog en soms stukjes muziek.  Dat verhindert niet dat wij regelmatig prijs stellen op lekker eten. En seks, daar praten wij niet over. 

Ray

http://www.facebook.com/ray.vanangeltjes?ref=tn_tnmn

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem-links zoekt mekaar op in Antwerpen

 

Rood!, de beweging van Erik de Bruyn  wil in kartel met PVDA naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Volgens de partij zal de PVDA onvoldoende stemmen halen voor een zetel. Het is volgens De Bruyn dan ook beter dat de twee partijen links van sp.a en Groen de krachten zouden bundelen.

Eerdere gesprekken rond een kartel sprongen in januari af nadat Rood! gesprekken had opgestart met Groen. Ook deze onderhandelingen mislukten omdat beide partijen elkaar niet konden vinden rond het hoofddoekenverbod.

De Bruyn probeert het nu opnieuw bij PVDA. PVDA is bereid om zeven plaatsen, waaronder de lijstduwer, ter beschikking te stellen van Rood!. De Bruyn wil ook dat de naam Rood! mee op de kartellijst zou staan. Dat ziet PVDA-voorzitter Peter Mertens niet zitten. Het enige PVDA gemeenteraadslid dat momenteel in Antwerpen zetelt, is een afgescheurde socialist, die zodanig tegendraads is, dat hij soms zit ruzie te maken tegen zichzelf tijdens de vergaderingen, bij gebrek aan partijgenoten.

Ten tijde van de voorzittersverkiezingen bij de sp.a met Caroline Gennez als het paradepaard, gooide Erik de Bruyn zich in de strijd en hij wist ondermeer in de sterke rode burcht Antwerpen, Gennez voorbij te streven. De Antwerpse sossen wilden vooral Janssens een loer draaien, die Detiège en haar clan opzij had geschoven.  Later heeft De Bruyn de sp.a verlaten en is hij begonnen met een eigen partij. Tot hiertoe is dat een tocht door de woestijn, wellicht daarom dat veel allochtonen niet geïnteresseerd zijn in de praatjes van Erik.

Als er in 't stad van allah een krabbenmand bestaat, dan moet je bij de linkse loeders zijn. Alhoewel de schuchtere blauwen op een goede tweede plaats staan.  Bij de katholieken is alles koek en ei : die bestaan niet meer.  Ze zijn weggekropen onder Patricks vleugels, bij de rode stadspartij. 

De stabielste factor in de Antwerpse politiek is ongewijfeld Vlaams Belang, dat op een enkele uitzondering na, zijn mandatarissen verenigd houdt in een goede collegiale verstandhouding. Een bewijs dat de moed van een gedeelde overtuiging mensen verenigt. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte tijd voor kappers in Gaza

 

Adnan Barakat al-Ghoul,aan het werk in zijn kapsalon in Gaza City. Adnan mag voortaan alleen nog maar mannenharen knippen.

 “Ik ben bang,” vertelde Adnan Barakat, eigenaar van een kapsalon. “Dit is mijn werk. Dit is mijn leven.” Barakat baat zijn salon in de Gazastrook al 19 jaar uit zonder problemen. Hij zegt dat hij één van de laatste vijf mannelijke haarkappers was die vrouwenharen verzorgde. Aan Fox News vertelde Adnan dat er onlangs zelfs een bom aan de voorgevel van zijn kapsalon werd geplaatst. Vrouwen die naar de kapper gaan, maar niet willen dat een man aan hun haren raken, werden meegetroond achter een goud satijnen gordijn.

Hamas heeft een nieuw doelwit gevonden in haar strijd om Gaza onder de islamitische wetgeving (sharia) te brengen: mannelijke kappers. Volgens het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten, dat sprak met het persagentschap Associated Press, werden verschillende mannelijke kappers onlangs gearresteerd voor het snijden van vrouwenhaar. Ze werden ondervraagd en gedwongen te zweren dat ze voortaan alleen maar mannenhaar zullen knippen.

Alleen vrouwelijke kapsters mogen nog vrouwenhaar knippen. Voor vrouwen die in Gaza verplicht worden tot het dragen van de hijab, of hoofddoek, verbiedt de islamitische traditie om hun haar te tonen aan mannen waarmee ze geen band hebben. Maar kappers op zich waren tot nog toe geen probleem voor Hamas.

Hamas had begin februari een bericht gepubliceerd met een waarschuwing dat het mannen die nog vrouwenharen zou k nippen zouden gearresteerd en berecht worden. De harde aanpak kan betekenen dat de Arabieren in Gaza in toenemende mate zich voorbereiden op het aanvaarden van de islamitische wetgeving.

Hamas had al een jaar geleden geprobeerd de kwestie van mannelijke kappers voor vrouwen aan te pakken, maar besloot op dat ogenblik om geen openlijk dispuut te creëren. Echter, de fractie vindt blijkbaar dat het nu wel kan om zonder veel problemen de wet op te leggen.

Sinds de terreurgroep Hamas aan de macht kwam in 2006 en in het voorjaar van 2007 rivaal al-Fatah uitrangeerde waardoor het alleen kan regeren over de Gazastrook, heeft de islamistische groep de doodstraf opnieuw ingevoerd, vrouwen verboden om nog de waterpijp te roken in het openbaar en instructies gegeven dat etalagepoppen in winkels behoorlijk aangekleed moeten zijn.

 Een bericht van februari 2011 :  http://brabosh.com/2011/02/25/




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!