Angeltjes
14-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Belgian Pride*

 

We hadden, vrank gesproken, geen zin om een woord of beeld te spenderen aan de  holebi-manifestatie Belgian Pride, alhoewel het woord pride (trots) met betrekking tot het land B eerder onze lachlust opwekt.

De Gazet van janssens heeft een foto-album gepubliceerd en daar kan u naast een reeks aparte exemplaren van de menselijke soort, ook politici bewonderen. Ministerin 1000quet samen met Jozef de Witte, die er niet bijster gelukkig uitzien in mekaars gezelschap te vertoeven. Het Brussels Drankorgel daarentegen is in zijn element en ook de Brusselse ministerin Bruno de Lille heeft zich getooid met Groene veren, gelukkig niet op de plaats waar die meestal thuishoren. Verder zien we de kersverse nieuwe medewerker van de 0000-Nieuwdienst, de heer Sven Pichal, geen politica maar wel een notoire nicht. En uiteraard de knappe onderwijsministerin Pascal Smet mag niet ontbreken op het festival van de slechte smaak.

Wil u zich vermeien met andere afbeeldingen, ziehier het bruggetje naar de Gazet van Janssens

Wat wij u zeker niet willen onthouden is de foto van de Nv-A delegatie die in de partijtop en bij de verkozenen heel wat actieve en minder actieve holebi's telt. Allemaal in orde en voor ons niet gelaten : ieder beleeft zijn seksualiteit  op zijn manier. Onzes inziens zijn  manifestaties als deze belgian pride, met de nodige uitwassen (die men dan omschrijft als "grappig" ) niet bepaald van aard om de goegemeente te overtuigen van de normaliteit die homoseksualiteit zou moeten zijn. De jongens en meisjes mogen allemaal blij zijn dat hun mama's en papa's heteroseksuelen waren (althans dat veronderstellen we). Hopen de inrichters met dergelijke optochten de aanhangers van de godsdienst van de vrede te overtuigen dat geweld op homo's moet stoppen ?  Het zijn niet de brave en bescheiden  burgers van dit land die de vijanden zijn.

 

Bracke ziet er overtuigd uit en Peumans zoekt hulp bij Boeddha.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Er was de voorbije week  geen gebrek aan plezierige feiten en straffe uitspraken.

- Elio &co gaat de fiscale fraude kordaat aanpakken.-Dàt hebben we tjeef Carl Devlies ooit ook horen zeggen toen hij fraudejager was bij Nonkel Kruk.

- Madam 1000-quet gaat extra politie zenden naar de Westhoek om de ramkrakenplaag te bestrijden. Zou Jolly Jumper ergens een peloton agenten achter de hand houden waar wij niets over weten ? Meer agenten aan de Nederlandse grens, meer agenten in Brussel, meer agenten in de Westhoek ... straf wijf!

- Na de moord op een homofiele moslim in Luik kondigt de premier hardere maatregelen aan tegen hen die de homo's niet genegen zijn. Eigen volk eerst.

- Voor Obama is dat homogedoe nu ook best o.k. Zij mogen wat hem betreft trouwen een hutje bouwen en kindjes houwen. De wereld gaat er flink op vooruit. Wat de prachtlanden over de uitspraak van Obama denken is nog niet geweten.

- In eigen land is de lijst van de veilige landen klaar. Tafelschuimers uit die regio's gaan nu binnen de twee weken weten of ze hier mogen blijven of niet. Rerst zien en dan geloven, zei de blinde.

- Voor de Kameroener Scott Manyo is de buit binnen. De jongere mag blijven om zijn studies af te maken. Volgens Miss Maggie was dit een speciaal geval. Daarmee is het "startschot" voor speciale gevallen gegeven...een nieuwe carrousel kan beginnen.

- Wat die lijst van veilige landen betreft, zou het ook goed èn zelfs beter zijn, mochten we de lijst zien van onveilige landen (zo die bestaat!) Dan weten we beter van waar de wind komt.-

- Flup de moslimtut is boos op Reynders.  Volgens deze laatste moet men echt niet ver gaan om in het buitenland te zijn : Molenbeek volstaat !

- Bij de smurfen zitten ze in zak en as. Ze verliezen kiezers zoals een hond haren verliest door schurft.  Het ziet er niet goed uit voor Sander. Binnenkort een trainerswisse ? Volgens Guy de la Tourette hebben de blauwselventen wèl een verhaal. Ja inderdaad ... zelfs een bestseller : Hoe verraad ik mijn land en kiezers!

-In Noorwegen tijdens het proces van Breivink lopen de gemoederen soms hoog op. Men smijt er nu ook al met schoenen. In de pPachtlanden lost men dat kordater op : daar smijten ze met bommen en granaten naar !

- Volgens de bobo's van de E.U gaat de conjuctuur in de Eurozone nog "een beetje" zakken maar toch zien ze wat licht aan het eind van de tunnel. Hoelang deze tunnel feitelijk is werd niet medegeeld.

- In La Wallonie daarentegen is het een en al euforie. Al zeven jaar stagneert de werkloosheid er. Er zijn nu evenveel werklozen als 7 jaar geleden en dat waren er toen véél. Heel veel.

Tot ziens, Senior

Psst : de 22ste mei e.k. wordt er gestaakt bij de ...  NMBS 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk, Onmogelijk in India ?

 

Proberen jullie nog steeds onder de pij van de zwevende pater te kijken om het mysterie omtrent het tarten van de zwaartekracht te ontmaskeren ? Geef het op. De zwevende pater is niet de evenknie van het vliegende tapijt, de sprookjestruuk van de baardmannen. Alhoewel … als je bedenkt met hoevelen ze ons hier al zijn komen verrijken, zou men bijna gaan geloven dat ze allemaal een écht functionerend tapijtje hebben.

De truuk van de zwevende pater is zo oud als de straat. Een vereiste om de illusie te doen lukken is een lang gewaad met mouwen. En natuurlijk het matje en de metalen constructie die eronder verborgen zit. Aan de stok, waarop hij “leunt” zit een metalen buis of staaf, waaraan een stoeltje vastzit. De stok is verankerd aan een metalen plaat, die door het matje verborgen blijft. De zwever heeft bij de opstelling wel even de hulp van een helper-straatkunstenaar nodig. Die moet ervoor zorgen dat de aandacht van het publiek tijdens de opbouw afgeleid en de opstelling aan het oog onttrokken wordt.

Kijk hier even mee naar de – waarschijnlijk – originele versie, bedacht in Indië door de yogi. De illusie zou al eeuwen oud zijn. De zweefstunt moest de macht van de yogi tot uiting brengen. 

De voorstelling van de zwevende pater vond plaats in Zürich. De straatartiest moet er wel rekening mee houden dat hij een proces aan zijn pij kan krijgen wegens een inbreuk tegen de wet op de occulte praktijken. Hij zweefde letterlijk in een schemerzone, want wie in het kanton Zürich in het openbaar geesten bezweert kan volgens paragraaf 5a van de strafwet met een boete rekenen. Eveneens verboden zijn toekomstvoorspellers, kaartenleggers, droomfluisteraars en schatgravers. Zelfs wie reclame aanbiedt met horoscopen kan beboet worden. Kan, maar moet niet. De politie heeft heus wel andere prioriteiten. In de meeste Zwitserse kantons wordt de overtreding gedoogd. De absurde wetten bestaan nog om in noodgeval te kunnen ingrijpen. O.a. in het overwegend protestantse Thurgau bestaat er nog een wettelijke maatregel tegen duivelsuitdrijving. Het kanton Glarus koos voor de modernisering van het strafboek: twee jaar geleden werd het verbod op de occulte praktijken geschrapt. Niet zo in Zürich: daar riskeren vliegende yogi’s, paters en andere zwevende illusionisten nog altijd een boete omdat de wetsparagraaf “wie de bevolking door foutieve berichten angst aanjaagt” het zo voorschrijft. Vliegende tapijten met baardmannen mogen het luchtruim doorkruisen, maar krijgen geen landingstoelating, tenzij – als het niet anders kan – om bij te tanken.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 816)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Meer dan 48% van onze zuiderburen, die gestemd hebben, zullen nu moeten uitvoeren wat minder dan 52%, die eveneens gestemd hebben, gaan beslissen. Rekening gehouden met de miljoenen die niet hebben gestemd of een blanco stembiljet hebben afgegeven, gaat nu een minderheid beslissen wat een meerderheid moet doen.

We stellen ons de vraag of dit nu is wat met democratie wordt bedoeld.

We zijn steeds voor democratie geweest wanneer men daarmee wil bedoelen dat in een samenleving alles zo eerlijk mogelijk onder iedereen wordt verdeeld en dit zowel voor wat de lasten als de baten betreft.

Maar wanneer 51% luiaards en profiteurs kunnen beslissen wat er met de resultaten van 49% hardwerkende landgenoten gaat gebeuren, gaan we niet meer akkoord.

Indien iemand van 's morgens tot 's avonds werkt is het niet meer normaal dat zijn "stem" niet meer waarde heeft dan deze van iemand die beslist heeft de hele dag thuis te blijven zitten en er op rekent dat "de anderen" wel voor het ter beschikking stellen van zijn basisbehoeften zullen zorgen.

Dit is nu in steeds meer landen in het algemeen en bijzonder in het onze aan het gebeuren.

Hoe meer profiteurs,  mee-eters en niet-werkers aan onze samenleving deelnemen des te groter de kans dat de beroepspolitiekers, die door deze groepen worden verkozen, er voor zullen zorgen dat deze scheefgroei steeds erger wordt. We kunnen dit probleem reeds duidelijk vaststellen in enkele Europese landen. Door het ondoordacht openstellen van hun grenzen worden steeds meer landen getroffen door een massale invasie van buitenlandse gelukzoekers die nooit enige bijdrage hebben geleverd aan het vullen van de talrijke spaarpotten die onze ouders en grootouders hebben aangelegd voor hun nakomelingen.

Tegen een vreselijke snelheid worden die spaarpotten nu verbrast en geplunderd. Het gemak waarmede deze gelukzoekers aan centen zijn geraakt, vergroot hun verlangen naar nog veel meer en dit zonder het minste besef te hebben dat dit snel totaal onmogelijk zal blijken te zijn en zelfs de zogenaamde "verworven rechten" zullen moeten verdwijnen.

De politiekers die voor deze dramatische evolutie gezorgd hebben zouden moeten aangeklaagd worden en gestraft. De laksheid van de laatste regeringen om nog tijdig in te grijpen heeft nu als gevolg dat de kans nu dagelijks toeneemt dat de klok in de toekomst niet meer zal kunnen teruggedraaid worden. We komen stilaan in een situatie dat een massa profiteurs de volledige bezittingen van diegenen die er voor gewerkt hebben stuk per stuk zullen afnemen. Diegenen die dit reeds duidelijk hebben ingezien, beginnen nu reeds ons land te verlaten om elders hun toekomst op te gaan bouwen. Hierdoor evolueert dit probleem in een steeds grotere versnelling.
Het is onze mening dat de volgende verkiezingen deze van de allerlaatste kans zullen zijn. Door het veel hogere nataliteitscijfer van deze gelukzoekers, misschien gedeeltelijk als gevolg van het groot aantal vrije tijd waarover deze groepen beschikken, werkt de tijd zeer snel tegen ons en wordt de toestand op een dag in de nabije toekomst totaal onomkeerbaar.

Juist daarom is de verantwoordelijkeid van de Nv-A hier verpletterend. Het steeds maar blijven negeren van haar natuurlijke bondgenoot zou wel eens zeer snel de doodsteek kunnen betekenen voor een nu nog mogelijk onafhankelijk Vlaanderen.

We bidden alle mogelijke goden opdat de ogen van talrijke Vlamingen nog tijdig zullen geopend worden vooraleer een legioen profiteurs ze voor eeuwig zullen sluiten.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 13/14 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dankbetuiging

Hier in Antwerpen vieren we moederdag op 15 augustus maar toch vind ik de muziekgeschenkjes van Angeltjes hartverwarmend, bedankt Ray.

Mieke

*****

Engelse satire, en mon grand père en France

Grand père had den oorlog meegemaakt, en hij zei altijd: Quand tu coupes un Anglais en deux, t'as deux allemands...  (als je een Engelsman in tweeën snijdt, krijg je 2 Duitsers)

Lydia S.

*****

De V partijen ?

Wat betekenT een V in een partijlogo ? De enigste partij die deze V onbeschaamd mag gebruiken kennen we allemaal. Voor de andere staat de V voor verraad.

Vlaamse groeten voor iedereen - Stingray

*****

Vreemde reacties

Verbazingwekkend hoe zogenaamd échte Vlamingen gebelgd reageren op Engelse humor die Belgen belachelijk maakt.  Ook al gaat het om grove humor of satire, een  doorsnee-Engelsman beoordeelt België als een aanhangsel van Frankrijk, waar iedereen een snorretje  draagt zoals Hector Poirot.  Maar er wordt nergens de spot gedreven met Flanders, want dàt kennen de Britten veel beter uit de Grote Oorlog.  Mij verwondert het al lang niet meer, dat de Vlamingen nooit zullen los komen van België met zo'n tweeslachtige mentaliteit.

Raymond VdW

*****

Laatste peiling llb

Een goeie gelezen bij de commentaren in de " Libre .

Hollande au Nord, le Plat Pays.

Hollande au Sud, le pays à plat.

 Spijtig maar dit is echt onvertaalbaar maar het is wel juist.

Frank C.

*****

De laatste peiling

De laatste  peilingen : Nv-A + VB + LLD = 51,4%Spa + CD&v + vLD + Groen + PvdA = 47%
Duidelijk wat hier gerealiseerd kan worden ZONDER de verraders ? Juist: ALLES wat wij Vlamingen willen en nodig hebben om een gelukkig leven te hebben.

Jean

*****

Een zuiver hypothetische vraag.

Wie draagt het meest bij voor de opvang van asielzoekers en dergelijke? Zijn het menslievenden als Van Besiën, Tobback, De Wever, Van Rompuy, De Croo en consoorten of racistische, fascistische onmensen als De Winter, Annemans en trawanten? Antwoord: Aangezien het mij onbekend is dat er ook maar één iemand in dit land bereid is gevonden om op eigen kosten en verantwoordelijkheid één of meerdere asielzoekers bij hem/haar thuis op te vangen moet ik besluiten dat ze allen via hun belastingen evenveel bijdragen. Weliswaar de enen met min of meer volle overgave en de anderen dik tegen hun goesting.

Ludo

*****

Het is mooi 

van Angeltjes om even aandacht te schenken aan  moederdag! tot zolang dit nog mogelijk is. Want is dat wel halal  om een vrouw in de bloemetjes te zetten  ?

Vrouwen  zijn geen hand of blik waardig, laat staan een bloemetje. Onze hooggeplaatste politica Turtelbaum heeft dat zelfs mogen ervaren Zij stond bij haar bezoek aan onze Marokkaanse vrienden  samen met de bezem in de hoek.

Nadat onze feestdagen Kerstmis, Sinterklaas enz. in vraag worden gesteld  omwille van de verwerpelijke ongelovige kenmerken en hun kwetsend karakter, zal de rest ook wel volgen. Volhouden Angeltjes niet toegeven aan de toenemende druk om het rapst gekwetse volk ter wereld terwille te zijn. Wij zullen nooit buigen en onze identiteit, waar we fier op mogen zijn, verloochenen.

René

NvdR Angeltjes : wij zijn altijd bereid tot concessies om het bestaan van onze blog niet in gevaar te brengen, beste René, maar inzake de islam, zijn wij onverzettelijk.  Die club met haar veel te talrijke simpelen van geest, hoort niet thuis in het Westen. 

*****

De meander van de Sander : criminelen zijn en blijven welkom en de wet is een vodje papier

Geachte redactie, 

 Dat ze bij de smurfen het noorden kwijt zijn, is al een tijdje bekend. Dat de Sander zich gedraagt als een meander en onzin uitkraamt, liet hij vandaag in de zeverende dag dik in de verf zetten.

Die gast beseft gewoon niet meer wanneer hij wel of niet in zijn bloot gat staat .Het geval van de Kameroener Scott Manyo dat door Miss Maggie op "menselijke" wijze werd opgelost werd door Sander sterk en fier verdedigd. Of de zwarte  man na zijn studies (als hij ze afmaakt) nog kan blijven, is nu niet aan de orde. Hij heeft een voorlopige verblijfsvergunning. Op vraag van Ivan de Adder waarom criminelen die in voorhechtenis zitten, op regularisatie aanspraak konden/kunnen maken ,was het antwoord van de Sander zéér verhelderend. Zolang een "crimineel" niet veroordeeld is, is zijn schuld niet bewezen èn kan hij in aanmerking komen voor het begeerde hebbeding.

Dus...een allochtoon die tijdens een gewapende overval zijn slachtoffer doodt en in afwachting van zijn proces in voorhechtenis zit, kan nog geregulariseerd worden, want hij is nog NIET veroordeeld.....waarvan akte! Meneer de Croo Alexander.

Zou het niet logischer en vooral "verhelderender" voor de bevolking zijn, mocht een lopend regularisatie verzoek van een in voorhechtenis zittende al dan niet illegale allochtone crimineel STOP gezet zou worden tot NA de gerechtelijke uitspraak èn bij een daadwerkelijke veroordeling al de papperassen van zijn aanvraag aan de betrokkene te overhandigen als papier om zijn reet te reinigen in de cel ?

Misschien kan hij/zij het na het uitzitten de celstraf nog eens proberen omhier een zitje te bemachtigen. Met de huidige blauwe (linkse) logica is dat best mogelijk.

mvg - Senior


13-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige Moederdag voor al onze lezeressen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk of Onmogelijk ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regering van BDW schaft Latijn af

 

 

Geen middenschool. Geen ontwrichting secundair onderwijs en uniek tso/bso/kso
Onderteken & verspreid Onderwijskrant-petitie tegen invoering middenschool!

Commentaar Gerolf Annemans op Twitter : "Als BDW en zijn Vlaamse regering hun zin krijgen zal er van Latijn nietss meer in huis komen. Teken petitie!"


http://www.petitietegenhervormingsplanso.be/

(dank aan Jos)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog één keer : Do, Re, Mi

 

 

Van de vele Flashmobs die inmiddels zowat overal ter wereld zijn opgedoken, blijft de eerste, deze van VTM in het Centraal Station van Antwerpen, nog steeds de meest geslaagde. U verwacht uiteraard niets anders van ons. Voor deze Moederdag, laten we ons nog een keer verrassen in "de Middenstatie".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wies Moens leest voor

  

 

Nota van de video-producent : Opname gemaakt bij de dichter thuis in Nederland in het jaar 1968. Deze upload zou bij sommigen ook vandaag nog wel eens bepaalde emoties kunnen losweken. Het gedicht gaat dan ook over een boek, 'Uit het Zwartboek der Zwarten' dat in 1945, net voor het einde van de oorlog werd uitgegeven en dat de uitspattingen aanklaagt van de repressie na de bevrijding in 1944, uitspattingen die ook vanuit onverdachte hoek werden aangeklaagd of veroordeeld, zoals onder meer door Kardinaal Van Roey in zijn Vastenbrief van 1945. Hij besluit deze brief: "... dat Duitse methoden, die wij tijdens de bezetting verafschuwden, onder een Belgisch regime in voege zouden blijven." Het is het boek over dit aspect van de geschiedenis dat de dichter Wies Moens, zelf als collaborateur veroordeeld tijdens de repressiejaren, inspireerde tot dit aangrijpend gedicht dat hier ook door hemzelf gelezen wordt en dat er wel een speciale dimensie door krijgt. En daarmee voldoe ik meteen aan mijn eigenlijke doel: een literair-historisch woord- en klankdocument te brengen zonder enige bijbedoeling, zonder enige stellingname. Uiteraard mogen de verschrikkelijke gebeurtenissen die in dit boek aangehaald worden ons niet doen vergeten wat er onder de Duitse bezetting allemaal is gebeurd, welke misdaden dáár werden gepleegd, ook door eigen mensen. Laat dat duidelijk zijn! Een discussie over deze triestige bladzijden uit onze geschiedenis is niet op haar plaats in de reactie-sectie van deze upload. Daar bestaan andere fora voor. Echter, wetende hoe moeilijk dit onderwerp soms nog ligt en welke emoties het kan losmaken, heb ik bij uitzondering de mogelijkheid om op deze upload te reageren afhankelijk gemaakt van mijn goedkeuring. Ik hoop daarvoor op jullie begrip te mogen rekenen. Nota: de foto aan het einde van de video is een scan van mijn exemplaar van 'Uit het Zwartboek der Zwarten' dat oorsponkelijk werd samengesteld en uitgeven einde april 1945, net voor het einde van de oorlog dus, door ene A. Brouwers, Tilburg, Nederland. Voor deze tweede druk waren de emoties blijkbaar al voldoende bekoeld (nou ja) om hem uit te geven bij een Antwerpse uitgeverij zoals jullie kunnen zien op de foto. Ik kocht het boek ooit in een tweedehandszaak in een periode toen ik mij erg verdiepte in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en zijn nasleep.

Metrisch - http://www.youtube.com/watch?v=LC6hM9KcaMo&feature=g-all-u

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar heb je het Clubje van Rome weer : de aardwormen vallen aan ! Alarm !!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteren schetste de ‘Club van Rome’ een apocalyptische toekomst voor onze planeet en wel in een nieuw rapport, '2052' geheten. Ga even zitten: de zee stijgt met een halve meter, er komen dus steeds meer overstromingen (maar volgens het rapport eigenaardig genoeg ook meer droogtes), meer insecten en rampen allerhande. Dat is niet alles: ”Zowel landbouwers als toeristen zullen door de extreme weersomstandigheden getroffen worden". Niemand ontsnapt quoi.

De Club stelt dan ook dat we onze economie moeten terugschroeven, liefst morgen: want "Er valt geen tijd meer te verliezen."

De Club van Rome raakte bekend in de vorige eeuw met het rapport 'Grenzen aan de groei'. De pocketversie werd massaal verspreid, onder meer in het onderwijs, en werd de groene bijbel van de ecologische beweging.  Sedert de publicatie van dat zwartgallig 'wetenschappelijk' rapport moest de Europeaan volgens de linksen en groenen onder een hoop schuldcom­plexen gebukt gaan. De vooruitzichten van de Club waren niet om mee te lachen: door de verspilzucht van de egoïstische Noorderlingen zouden de grondstoffen ontstellend snel uitgeput geraken, met een nooit geziene sociaal-economische catastrofe tot gevolg. Zo bijvoorbeeld zou er bij een gestage economische groei geen aardolie meer zijn tegen 1992 en geen aardgas meer tegen 1994. Nog voor het jaar 2000 zouden ook alle koper, tin, lood en zilver opgebruikt zijn. Zèlfs als we door de vooruitgang van de technologie vijf keer grotere voorraden goud, kwik of zink zouden ontdekken, bleef elke hoop ijdel: in de loop van XXIe eeuw was het met alle voornoemde grondstoffen afgelopen, fini.

Wat een zielepoten.

Filip de Man , federaal volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Beau Léon door Stan Lauryssens

 

 

Ik woonde een jaar in Spanje en mijn Spaanse vriendin was hoogzwanger. Wat wil je, hahaha, met een man zoals ik. Bovendien had ik goed geboerd, wat in die tijd niet moeilijk was voor wie een beetje zijn talen sprak en niet bang was om de handen uit de mouwen te steken.

Om het kind een naam te geven: ik huurde een oude binnenkoer tegenover het Museo Picasso, stapelde de binnenkoer vol T-shirts, posters, postkaarten en baldosas of muurtegels waarop ik handig de beroemdste schilderijen van Picasso had gekopieerd (of laten kopiëren) en verkocht mijn mini-museum aan de zoon van een rijke textielbaron uit Sabadell voor 23 miljoen pesetas, belastingvrij vermits het een transactie was tussen twee particulieren.

Kort nadien werd mijn Spaanse zoon geboren. Vanaf de eerste dag noemde ik hem Lluíske, Lluís met het achtervoegsel ‘ke’, kleine Lluís of el pequeño Lluís. Na enkele weken sprak iedereen in de familie, alle Catalanen, alle Spanjaarden, over Lluíske alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, terwijl niemand wist dat het achtervoegsel ‘ke’ in ons boerenvlaams gewoon ‘kleine’ betekent.

Wie het breed heeft, laat het breed hangen. Ik opende een winkeltje van een zakdoek groot in het Centro de Anticuarios tegenover een van de beroemdste gebouwen van Gaudi. Het winkeltje naast dat van mij was twee zakdoeken groot en werd ook door een Belg uitgebaat, Léon uit Brussel, le beau Léon, gul, goedlachs en goed in ‘t vlees. Léon sprak een perfect mondje Vloms Brussels, de taal van zijn hart, doêgen on a stuk, maar enkel thuis, nooit in zijn winkeltje. Hij verkocht oude vulpennen en versleten horloges met de flair van een marktkramer op de Zavel of op het Vossenplein.

Dat Léon iets op zijn kerfstok had, ik rook het aan zijn adem, maar vermits de pot de ketel niet verwijt dat hij zwart ziet, heb ik Léon nooit gevraagd waarom hij zich in Spanje schuil hield. ’s Middags zaten wij samen aan de bar van het Centro de Antiquarios en lunchten met een dagschotel van rape met aardappelen, arroz con sepia en su tinta of soms, op de warmste dagen, gewoon een ensalada mixta met groene olijven en tonijn uit blik, waarna Léon La Vanguardia en Le Soir las.

Na de lunch trok hij zich voor een siësta van anderhalf uur terug tussen zijn vulpennen en versleten horloges en iedere keer opnieuw, terwijl hij zich in een krakende oude zetel liet zakken, zuchtte hij: “Zo’n Spaanse dagschotel kan lekker zijn maar toch gaat er volgens Léonke niets boven Brusselse stoemp met worst!”

Voor volgende maand staat een weekje Spanje op mijn programma. Hoe zou Léonke het stellen, daar in zijn krakende oude zetel in het Centro de Anticuarios?

http://www.viw-costablanca.com/stan38.sht

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raad van Europa wijst grondwetswijziging toch door naar hoogste juridisch adviesorgaan

 

De Raad van Europa heeft dan toch beslist de regeringsaanpak van grondwetsartikel 195 voor onderzoek door te sturen naar haar juridisch orgaan, de Venice Commission. Eerder beweerde staatsecretaris Verherstraeten in het parlement nog dat het allemaal niet zo’n vaart zou lopen zoals de N-VA had aangekondigd. Premier Di Rupo zelf trachtte nog met een brief te verhinderen dat het dossier zou worden doorgestuurd. Hij ving bot. Volgens de N-VA houdt de Venice Commission begin juni het democratisch gehalte van België tegen het licht, net zoals ze dat doet met sommige bedenkelijke ex-Sovjetstaten.

De N-VA-Kamerleden Ben Weyts, Kristien Van Vaerenbergh en Daphné Dumery maakten het dossier medio maart aanhangig bij de commissie Mensenrechten en Justitie van de Raad van Europa in Parijs. Zij vroegen de overzending van het dossier naar de Venice Commission voor grondig juridisch onderzoek. De federale regering protesteerde heftig en bracht een lobbymachine op gang. Tot op het moment van de vergadering zelf, trachtte regeringsvertegenwoordigers de commissieleden nog te overtuigen. Vruchteloos. De vraag van de N-VA werd met 30 stemmen tegen 10 goedgekeurd.

Vervolgens trachtte de regering de doorverzending alsnog te verhinderen door zich te richten tot het Bureau van de Raad van Europa. Formeel gezien dient dat bureau, ongeacht de beslissing van de betrokken commissie, nog groenlicht te geven voor de effectieve verzending van een dossier naar de Venice Commission. Premier Di Rupo richtte zelf een brief aan het bureau om de verzending tegen te houden.

Opnieuw vruchteloos. Meer nog, het presidentieel comité, het hoogste gezag van de Raad van Europa, besliste nog voor het bureau unaniem tot een onmiddellijke verzending. Het bureau bevestigde gisteren die beslissing, opnieuw unaniem. (http://assembly.coe.int/ASP/Doc/XrefViewPDF.asp?FileID=18178&Language=EN)

Voor de N-VA komt de regeringsaanpak van art. 195 neer op een tijdelijke schorsing van de Grondwet met de perfide bedoeling om zo extra Franstalige garanties in de Grondwet te betonneren.

Weyts, Van Vaerenbergh en Dumery zijn dan ook tevreden over het resultaat van hun Europese démarches 'ondanks de lobbyacties van de regering'. "Wat ook de verdere uitkomst moge zijn, het is duidelijk dat Di Rupo en co hier een ferm blauwtje lopen, in binnen- én buitenland. De regering legt de kritiek op de grondwetswijziging hooghartig naast zich neer. Maar ze vergist zich als ze denkt dat ze zomaar de grondwet kan misbruiken om zichzelf te bedienen. De Raad van Europa mag in het verleden dan niet altijd de bondgenoot van de Vlamingen geweest zijn, nu de Raad iets positiefs kan doen voor de Vlamingen mogen we die kans niet laten liggen", stelt Weyts.

"De regering Di Rupo heeft er met het grondwetsmisbruik voor gezorgd dat België zich nu internationaal in het bedenkelijke gezelschap bevindt van ex-Sovjet-staten wier zorgwekkend democratisch gehalte onderzocht wordt door de Venice Commission", besluit de N-VA-ondervoorzitter. Begin juni vergadert de Venice Commission over de zaak.

Auteur(s):
Ben Weyts, Kamerlid  Kristien Van Vaerenbergh, Kamerlid  Daphné Dumery, Kamerlid

24 april 2012


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreigemente aan blankes deur ANCYL

 

Nadat die ANC (African National Congress) sy jeugleier - Julius Malema - uit dié party geskors het, het 'n nuwe jeugleier in Malema se plek verskyn.  Sy naam is Ronald Lamola.  Lamola is op die oorlogspad, en hy het gisteraand (10 Mei 2012) gewaarsku:"Deel jul rykdom met ons, of ons sal dit met geweld van julle wit honde afneem!"
Lamola het studente by die University of Cape Town (sommige blankes noem dit "University of Communist Training") in Kaapstad toegespreek en gesê die ANC behoort die Grondwet te verander sodat myne genasionaliseer kan word, en blankes se eiendom afgeneem kan word, net soos wat president Robert Mugabe van Zimbabwe dit in sy land gedoen het.
Hy het ook die Afrikaner billionêr, mnr Johann Rupert van Stellenbosch gewaarsku dat swartes alle eiendom gaan konfiskeer as hy nie sy rykdom onder die arm swartes gaan uitdeel nie.
Universiteite moet 'n gedaanteverwisseling ondergaan sodat hulle die beleid van die ANC en van die Suid-Afrikaanse Kommuniste Party kan bevorder.
Die swart jeug, veral ondersteuners van die ANCYL, het hul visiere op veral die land se myne en plase (boerderijen) wat in blanke besit is.  Hulle (die swartes) dink dat indien hulle daardie twee besittings van die blankes kan wegneem, sal alle swartes oornag miljoenêrs wees.
Lamola het verder gewaarsku dat "daardie blankes wat weier om die land te verlaat en hul rykdomme aan die swartes te oorhandig, sal uitgeroei word."  Hy wil dus daarmee te kenne gee dat die blankes moet kies tussen 2 dinge: "Vlug landuit, of bly hier en sterf!"
Volgens die land se Grondwet is dit verbode om haat teen ander etniese groepe in Suid-Afrika te verkondig, maar wanneer ANC Jeugligaleiers uitsprake soos hierdie lewer, gebeur daar niks, en soos die Hollanders sê:"Die owerhede kyk die ander kant op."  As 'n blanke leier dit sou gesê het, was hy teen hierdie tyd lankal in die gevangenis, en sou dit hoofnuus op alle koerante se voorblaaie gewee het.  Ook in die oorsese media sou dit uitgebasuin gewees het:"Rassistiese uitsprake deur blanke minderheid in Suid-Afrika!"
Met soveel rykdom reeds tot die swartes se beskikking, kon die ANC-regering - na 18 jaar van "democracy" - reeds miljoene swartes ekonomies opgehef het en van Suid-Afrika 'n eerstewereldland gehou het - soos dit 20 jaar gelede was.  Maar, die meeste swartes stel nie daarin belang om self te werk, self te dink, self te beplan, en self hul eie sakeondernemings te begin en te bedryf nie.  Nee, hulle wil die rykdom wat aan hardwerkende blankes behoort wegneem en vir hulself toe-eien.
Uitsprake wat onlangs deur jeugleiers gemaak is, en wat op haatspraak neerkom, is:
1.  "Wanneer Nelson Mandela sterf, sal ons (wat swartes is) julle (wat blankes is) soos vlieë doodmaak" (Mzukisi Gaba, ANC raadslid en lid van die Wes-Kaapse provinsiale Raad);
2.  "Kill the Boer. Kill the Farmer" (Peter Mokaba);
3.  "Stealing from whites is not a crime" (Faraday Nkoane, leier van die Uhuru Culture Club;
4.  "Ek het die kolonialiste geslaan - en ek gaan die kinders van die kinders van die kolonialiste ook slaan." (Julius Malema);
5.  "Kill them (maak hulle dood), Kill the Amaburu (maak dood die boere)," dreunsang van die ANC, wat ook deur Nelson Mandela en Ronnie Kaserils gesing is.
6.  "Alle blankes is rassiste," (Minister Fikile Mbalula).
7.  "Blankes sal met 'n swart rewolusie te doen hê indien die KWOTASTELSEL nie ten volle deurgevoer word nie (Jimmy Manji).  In die beskaafde wêreld sou 'n meriete-stelsel vanselfsprekend wees, maar in donker Afrika geld slegs 'n kwota-stelsel wat op ras gebaseer is.
8.  "Ons is hier vandag om oorlog te verklaar.  Ons is teen geweld, maar as dit is wat dit kos om 'n slegte boer tot sy sinne te bring, dan sal ons hom in daardie rigting in moer (slaan).  As boere aanhou om ons plaaswerkers se menseregte te verkrag, sal ons hulle op donner.  Hulle sal k....k as hulle nie daarmee stop nie.  (Tony Ehrenreich, Cosatu-leier in die Wes-Kaap).
9.  "Daar is alreeds bloed op die plaaswerkers, en as dit nie stop nie, gaan ons sorg dat daar ook bloed op die boere kom.  Ons sal die land gryp en aan die regte eienaars oorhandig."  (Tony Ehrenreich, Cosatu-leier van die Wes-Kaap).
 
 
Peter.


12-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politieke barometer van La libre Belgique : V-partijen absolute meerderheid in Vlaanderen

 

De driemaandelijke peiling van La libe Belgique levert voor de eerste keer een cijfermatige meerderheid op in Vlaanderen voor de zogenaamde V-partijen.  Zolang er echter geen toenadering ontstaat, zijn we beter af met een suikerstok dan met deze meerderheid, waar niets mee gebeurt. Is de angst van de N-vA voor de uitvoering van het streefdoel van haar eerste programmapunt, de reden van haar succes ? De cijfers , met tussen haakjes de uitslag bij de laatste federale verkiezingen  in juni 2010

N-vA : 38,6% (27,8%)

SP-a : 14,2% (14,6%)

CD&v : 13,6% (17,3%)

VB :  12% (12,3%)

O-vLD : 10% (13,6%)

Groen  : 7% (6,8%)

PvdA : 2,2%

LDD :  0,8% (3,7%)

Bron : La libre


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de genereuze Angeltjes : een fragment van de RTBF

 

Fragment uit het nieuws van de Franstalige belgen over de laatste peilingen. De dames zijn verontrust, maar de hangmatten komen nog niet in gevaar. Allez, zeg het het eens in het chi-chiters, meisjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barroso & Van Rompuy : Giekenland uit de Eurozone

 

Een opmerkelijke maar onvermijdelijke koerswending bij de twee Supermannen van de Europese Unie : als Griekenland zijn verplichtingen niet verder wenst na te komen, moet het uit de Eurozone.

Barroso deed deze uitspraak tijdens een interview met het Italiaanse televisiestation SkyTG24 . "Als het akkoord niet wordt nageleefd, dan betekent dat dat de voorwaarden om verder te gaan met een land dat zijn engagement niet repecteert, er niet zijn,"aldus de voorzitter van de EU-Commissie.

Hij  benadrukt dat hij veel respect heeft voor de Griekse democratie en het Griekse parlement. "Maar ik moet ook de andere 16 parlementen van de eurozone respecteren die het reddingsplan voor Griekenland goedkeurden. Iedereen moet de akkoorden naleven. Het zoals het lidmaatschap van een club. Ik wil niet over één land in het bijzonder praten, maar als er een land de regels niet volgt dan is het beter dat het vertrekt."

Van Rompuy bevestigde dat hij zich veel zorgen maakt. Nochtans was hij het die voor enkele maanden verklaarde dat de eurocrisis over zijn hoogtepunt heen was. 

Wil iemand van deze geleerde betweters aan de rest van Europa vertellen, wat de uittrede van Griekenland uit de Eurozone financieel betekent ?   De burgers betalen zowel voor het gelijk als het ongelijk van de Europese elitaire machtswellustelingen, daar niet van, maar in het raam van de openheid, mogen er best eens cijfers op tafel komen.  Van Rompuy is daar excellent in. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstzinnige route doorheen Gent : Track

 

Track aan de Waalse Krook

Gent wordt van vandaag af een groot openluchtmuseum.  35 internationale kunstenaars (of wat dat daar wil voor doorgaan) palmen de stad in met hun soms verrassende en exorbitante creaties. Zoals op de afbeelding hierboven, het werk van de Turk Ahmet Ogut : een opblaasbare rots waarop een maquette van Vooruit gemonteerd is.  Deze manifestatie past perfect in de verkieizngscampagne van de roodgroene burgemeester Termont.  Tegelijk is het een gelegenheid kennis te maken met sommige uitingen van de hedendaagse kunst. In de stad van Jan Hoet kent men zijn verplichtingen. Op kosten van de gulle Gentse belastingbetaler. Tot 16 september.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei mir bist du *scheen*

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 12 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Boerka reclame 

Ik vraag me soms af waar de normen en waardenn waar Vlaams Belang zoveel waarde aan hecht, gebleven is. Stemmen ronselen kan ook op een propere manier denk ik.Zo zullen er wel meer over denken en afhaken.

Maarten

NvdR : Juist. Normen en waarden sluiten satire uit in Vlaanderen.

*****

O2-explosief 

Dit vonnis is echt weer typisch, belachelijk B.land op zijn best.

Welke Vlaming die dit boek koopt, legt nu een verband met een Engels onbeduidend telecombedrijf ? Volgens zijn argumentatie wil dit bedrijf niet geassocieerd worden met politiek. Tevens stel ik me meer vragen bij dit telecombedrijf, die de wetenschapgelijke term 02 Europees heeft weten te claimen.

De Ordelijke Opdeling van B. zuurstof voor Vlaanderen is een erg interessant boek, met een ijzersterke analyse over de Waalse troepen  die zich al veel langer voorbereid hebben op de uiteindelijke opdeling.Een echte aanrader!

Gina

*****

Europa wankelt.

Heb geprobeerd het boek 'Europa wankelt.' te bestellen bij 'www.cosmox.be'. Commentaar: "Niet leverbaar."

Groetjes,Rob

NvdR : U kan het boek momenteel bestellen bij Standaard Boekhandel en vermoedelijk ook bij uw gewone boekhandelaar : uitgeverij van Halewijck ISBN 978 94 6131 083 5

*****

Eva Brems adoreert moslims

Dat slimste mens kraait zoveel onzin uit, waardoor ze Mieke Vogels van de 'onzinnige troon' verbant.


Gina

*****

boek o2 

Welke fikse beloning staat deze rechtvaardige rechters nu te wachten ? zeker niet de job, hoofd van de staatsveiligheid (reeds ingenomen door een andere partijdige rechter ....versus Vl BLOK.)De jaren dertig zijn klein bier tegen deze vuile hetze leve DE DEMOCRATIE.

Mireille D.

*****

@Wes

81 inbraken onder 8 verschillende namen, 1 persoon. Bessie Turf (Maggie) VLD zal dit dan vertalen dat 8 illegalen het land zijn uitgewezen, ze kan ze zelfs bij naam noemen want ze zijn gekend.

Gina

*****

Engeland en België

Een tante van mij was kokkin en emigreerde in de twintigerjaren naar Engeland waar zij kookte voor o.a. de Engelse schrijver Somerset Maugham. Toen W.O. Twee uitbrak en het Belgisch leger er na een paar weken de brui aan gaf was het kot letterlijk te klein en werd alles wat belgisch was letterlijk uitgebraakt! Gelukkig voor haar was mijn tante ondertussen met een rasechte Engelsman getrouwd, had zij de Engelse nationaliteit gekregen en werd zij gerust gelaten. Ik vraag mij af of de Engelse animositeit tegen dit land daar zijn oorsprong vond. Want laten wij eerlijk zijn, de overgrote meerderheid van de Engelsen heeft geen flauw benul van de echte redenen waarom mensen zoals jij en ik een diep misprijzen koesteren voor dit land. Zij zien België als een flauw afkooksel van Frankrijk, denken dat alle inwoners van dit land snorretjes dragen als Hercule Poirot en dat de snuggersten onder hen het Engels radbraken zoals René uit "Allo Allo". Slechts een verwaarloosbare minderheid weet dat dit land op apegapen ligt, dat de grootste taalgroep aaanwijsbare historische banden heeft met Engeland en er kwa mentaliteit en wereldbeeld ook nauwer bij aanleunt. Hopelijk zal een zelfstandig Vlaanderen een betere reputatie genieten dan het apenland waarvan wij nu zeer tegen onze zin deel uitmaken. 

Regus Patoff

*****

Satire op zijn Engels.

"Satire?" Het vraagteken is terecht. Dat lijkt veeleer op een ordinaire scheldpartij van zatte (alhoewel met hun bier...) Engelsen ergens in de een of andere gore pub, stijlloos en daardoor gespeend van elke elementaire humor, brutaal zoals we deze kerels eigenlijk overal ter wereld wel al langer kennen. Platvloerse beledigingen overduidelijk enkel en alleen met de bedoeling te kwetsen, voorstellen als humor, je moet maar durven. Engelse zelfingenomenheid ten top in het achterhaalde kader van "England rules the waves" en "we are the very best". Blijkbaar hebben ze het nog altijd niet verteerd dat hun Tony Blair de duimen heeft moeten leggen voor onze "natten dweil" uit het non-land België, dat ze destijds toch maar lekker zelf mee uit de grond hebben gestampt. Lijkt een beetje op natrappen.En dan toch nog zo graag in heelder bosjes afzakken naar onze "achterlijke" Vlaamse contreien, om o.m. met kilo's lekkere chocolade terug de plas over te steken. Kwestie van hun triestige leven daar wat op te fleuren, zeker?

Geronimo

*****

Ooreenkomste.

Geachte Redactie,

Dit val my telkens op (wanneer ek Angeltjes lees, of wanneer ek na VRT kyk) hoeveel ooreenkomste daar tussen die Vlamingen en die Afrikaners/Boere in Suid-Afrika bestaan.

Een van die min verskille is ons demografie. Vlamingen is gelukkig 'n meerderheid in eie land, terwyl die Europese afstammelinge in Suid-Afrika al die afgelope 200 jaar nie meer 'n meerderheid is nie, maar 'n snel krimpende minderheid.

Nog 'n verskil is "toleransie." Die blanke in Suid-Afrika, en veral die Afrikaner, het 'n kort lont wat maklik ontplof. As ek so luister (of lees) van allochtone wat met moord wegkom (by wyse van spreuke), gaan dit my verstand te bowe. In die ou Suid-Afrika is daar vinnig en hardhandig teenoor geweldsmisdadigers opgetree. In die nuwe Suid-Afrika kan ons mense dit nie meer doen nie, want, behalwe dat ons ver in die minderheid (1:10) is, is misdaad geweldig hoog onder diegene wat eintlik vir reg en geregtigheid moet sorg - polisiebeamptes, regsgeleerdes, politici, en onderwysers (leraren).

Van beskerming deur polisiebeamptes teenoor die publiek, is daar byna geen sprake meer nie. Wat verkeersongelukke en huisbrande betref, is daar weer 'n ooreenkoms tussen Suid-Afrika en België. Die padsterftesyfer* in Suid-Afrika is van die hoogste ter wereld, maar dit is nie seker wie daarvoor verantwoordelik is nie - die swartes of die blankes - nie.

Elke jaar styg die getalle verder. Alkoholmisbruik is by verreweg die grootste oorsaak van sterftes op onse wegen. In die swart woonwijke, veral in Kaapstad waar die wind erg en gereeld waai, ontstaan gereeld brande wat soms 'n hele woonwijk verwoes.

Die strewe na vryheid, en die begeerte om 'n eie, soevereine volksrepubliek te besit, is waarskynlik ewe sterk by altwee volke - Afrikaners EN Vlamingen - en daarom is samewerking van groot belang. Aangesien die 3-miljoen Afrikaners oor die volle oppervlakte van 1 219 080 kwadraad-kilometers in Suid-Afrika verspreid is, en elke individu aan sy eiendom vasklou, is dit moeilik om die volk te oortuig om "nader aan mekaar" te beweeg, om sodoende solidariteit te bewerkstellig.  Ons ou landsmotto:"Eendracht Maakt Macht" is niks werd as ons mense so ver verspreid woon, en nog boonop polities verdeeld is nie.

Maar, daar is klein groepies wat probeer om die volk na die Wes- en Noord-Kaap te lok, ten einde 'n verteenwoordigende groep te skep wat groot genoeg is om die ANC (en die buiteland) te oortuig dat ons NOU ons eie Afrikanerrepubliek wil.Kaapland wes van die 25ste lengtegraad is tradisioneel nie die tuiste van swartmense nie, maar wel van bruinmense (die afgelope 20 000 jaar) en van Afrikaners (die afgelope 360 jaar).

Afrikaners en Vlamingen behoort hul kragte nou al hoe meer saam te snoer en, daardie dinge waarmee die twee volke saamstem, kragdadig aan te moedig. Verkille sal daar seker ook wees, maar hopelik nie veel nie. 

Peter M.

* Padsterftesijfer : verkeersongevallen

*****

Een nieuw fenomeen is geboren: Turtelhuisjes.

De turtelhuisjes zitten vol, niet met hard gewerkt hebbende gepensioneerde Vlamingen met een armzalig pensioentje, ben je gek, ze zitten vol met “illegalen”.

W>at een prachtig land is dat toch, niet ? Kostprijs per persoon per maand ? 90 euro per dag x 30 = 2.700 euro per maand per persoon. Allee Vlamingen,  trek de beurs maar open en vergeet sparen voor de oude dag, hangmatten kopen voor de nietsdoeners is de boodschap. Straks gaat die van Laken de eerste hangmat met gouden knoppen inliggen.

Daar het aantal illegalen al snel in de duizenden loopt is het wel overduidelijk waarom wij zoveel belastingen betalen. Bij dat politiek zootje is het niet belangrijk hoe de Vlamingen zich in hun vel voelen, neen, het profitariaat moet geknuffeld worden want daar vallen de stemmetjes te rapen, vandaar het stemrecht voor allochtonen. Ze, de blauwe, oranje, rode en groene idioten, zijn goed bezig met ons belastingsgeld, ze geven die totaal nutteloze poppenkast uit Laken snel ± 50.000.000 euro per jaar, all in, dat opdoeken is een goed voorbeeld van besparingen en dan hebben we het nog niet over de overige nutteloze instellingen, allen zonder enige toegevoegde waarde, die opdoeken doet de teller qua besparingen in de miljarden lopen maar aan die kant zijn die volksverraders potdoof.Mensen wordt wakker én volwassen en laten we die wansmakelijke folklore wegjagen en die waardeloze instellingen sluiten want het is té gortig, laten we een grondige schoonmaak houden betreffende die wansmakelijke belastingsgeld verknoeipraktijken. 

Jean

*****

De vriendenclub van Jan Jambon in Macedonië

Zou de ex-papzak (of wie dan ook van zijn leugenachtige partij) de Washinton Post lezen, ik betwijfel het. Hun geliefkoosde lectuur is El Cid's "70 punten programma" en verder alles wat De partij publiceert of gepubliceerd heeft, want in één zaak is de ex-papzaks groepuscule uitmuntent en dat is recycleren.

Tijd dat de ogen opengaan van de gelobotomiseerde meerderheid van kiezers, NVA is een gevaar voor Vlaanderen.

Martin V.

*****

Drugsbende vrijgesproken?

We weten toch met z'n allen dat justitie hier een instelling is om bij te wenen. Advocaten zijn gewiekst om procedurefouten in te schakelen, bloedgeld is voor de meesten onder hen geen probleem om schaamteloos de gedupeerden voor schut te zetten. Als het maar opbrengt. En hoe lánger de procedure loopt, des te beter voor hun zakgeld.  Wat gebeurt er niet allemaal achter de schermen ? Mijn éigen advocate heeft het mij destijds meegedeeld, en dít wil wat zeggen.

Christina

*****

"Mohammed ! "  En deuren en vensters gaan open.

Bestaat er feitelijk nog een reden om feest te vieren in Vlaanderen  om een historisch feit zoals de guldensporenslag te herdenken ? 

De bezetters werden toen verdreven  Nu wordt de bezetter met open armen verwelkomd en in de watten gelegd. Het spionnencentrum waakt samen met de politiek correcten dat de Islamkanker alles vrolijk kan aantasten  wat ons dierbaar was en waarvoor velen zijn gesneuveld. Vlamingen die hun eigen identiteit willen behouden zijn allang een minderheid geworden die vechten tegen windmolens. Procedurefouten zijn meer regel dan uitzonderingen. Ze vinden geen toepassing bij processen tegen de vijanden van de nieuwe orde maar eerder tegen het krapuul, dat de jeugd kapot maakt , door de verkoop van hun smeerlapperij , zoals ik heden in Angeltjes kon lezen .

Kritiek uiten op de algemene gang van zaken mag  maar in beperkte mate, om de schijn van vrije meningsuiting in het vaandel te houden Het wordt echter moeilijker, omdat onze broeders-verrijkers zich nogal vlug gekwetst voelen. Wie had zoiets ooit kunnen denken dat , de vrijheid van godsdienst, opgenomen in de grondwet voor de totale vernietiging zou zorgen, niet alleen van een bepaald land maar van bijna de ganse wereld  ?

Iedere dag komen erbij , vele kientjes worden geboren en krijgen de gepaste opvoeding om bruikbaar te worden voor de verspreiding van de Islam . Diegene die niet te overtuigen zijn van ons grote gelijk,  doe een test ! Ga in bepaalde buurten bv Borgerhout de straat op en roept , "Mohamed" en de meeste vensters en deuren gaan open , om van Brussel te zwijgen daar gaat alles open.

René




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!