Angeltjes
15-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De RVA vordert terug. En dan ?

 

Federaal Volksvertegenwoordiger Annick Ponthier

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) heeft in 2010 voor 95,5 miljoen euro aan werkloosheidsuitkeringen in de ruime zin teruggevorderd. Dat is meer dan in 2008 (86,5 miljoen euro) en in 2009 (83,8 miljoen euro).

Van de teruggevorderde bedragen werd in 2008 50,8 miljoen euro, in 2009 53,4 miljoen euro en in 2010 60,2 miljoen euro terugbetaald. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Monica De Coninck op een schriftelijke vraag van Kamerlid Annick Ponthier (Vlaams Belang).

Van de in 2010 teruggevorderde som sloeg 74,1 miljoen euro op werkloosheidsuitkeringen. 14 miljoen euro had betrekking op provisionele vergoedingen die de RVA een werkloze betaalt wanneer hij een beslissing betwist van het ziekenfonds om hem arbeidsgeschikt te verklaren. 4,6 miljoen euro betrof terugvorderingen na toekenning van een niet-cumuleerbaar pensioen met terugwerkende kracht. 2,7 miljoen euro sloeg op provisionele uitkeringen aan werknemers die bij ontslag geen opzeggingsvergoeding betaald kregen.

Met dank aan Annick voor deze cijfers.  Is het ook geweten hoeveel er effectief terug ontvangen werd ?  Terugvorderen is mooi, maar ontvangen zou nog mooier zijn.

Dit is het moment om te verwijzen naar het politieke verleden van ministerin Monica de Coninck, destijds voorzitster van het OCMW in Antwerpen.  Onder haar beleid en verantwoordelijkheid zijn er ettelijke en ongekende miljoenen euri verdwenen in de ziekenhuizen.  Bondig gezegd, komt het hier op neer (maar het was ingewikkelder) : de aangerekende facturen werden gedurende jaren geboekt als ontvangen bedragen. Niemand kreeg ooit een betalingsherinnering, wat natuurlijk niet onopgemerkt bleef bij de patiënten.  Finaal werd de ontvanger van het OCMW aan de deur gezet en bleef de politiek verantwoordelijke, De Coninck,  buiten schot.

Zij werd achteraf zelfs beloond met een ministerportefeuille, alhoewel zij niet had deelgenomen aan de verkiezingen. Het gaat om Monica de Coninck van de socialistische partaai die bij haar aanstelling de hemel werd ingeprezen wegens haar vele talenten en bekwaamheid.

Ray

Bron : De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met leven als god in Frankrijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf nu is het eerder 'Leven als een immigrant in België'.

Wanneer valt er eens iets positiefs uit de regeringsbus voor de autochtonen, de Vlamingen en de hardwerkende loyalen ? Laatste stunt van het auto-destructieve Belgicisme is: het afschaffen van het TBS-systeem voor Vaamse leerkrachten. Je kan nog steeds vroeger stoppen maar de staat pakt dan weeral meer geld af.

Ontrading en aftroggeling om vroeger te stoppen wordt dus pure diefstal, een graaibeweging onder schaamteloos leugenachtige voorwendsels. Uw pensioen wordt voor een stuk afgepakt om immigranten te verwennen. U mag nog langer les geven aan hun kindjes,  alhoewel ze u niet verstaan of respecteren.

Volgens Bourgeois immigreren ieder jaar 2.500 Marokkanen in het kader van Gezinshereniging naar dit landje. Waarom ? Pourquoi ? Veur watte ? En waarom die massale voorkeur voor Marokkanen ? Waarom niet échte sukkelaars overal ter wereld ter plaatse helpen ? Gaan zij nog steeds voor onze pensioenen komen zorgen ? Zijn er nog te veel braakliggende gebieden in Vlaanderen ? Zijn er nog plaatsen waar we mekaar niet met de ellebogen raken, zijn er nog enkele onderontwikkelde Vlaamse kerkpleintjes waar er nog Nederlands gepraat wordt ? Zijn er nog een paar kassa's in winkels waar betaald wordt met geld uit arbeid ?

Het gemiddelde privé pensioen in België is een pure schande. Dat de pensioenen van leerkrachten hoger liggen daar kan een mens mee leven, het ligt eerder aan de laagte van de andere pensioenen. Om het kort te houden : terwijl de Vlaamse regering eraan meewerkt om hardwerkende Vlamingen uit te persen, is er geen enkele maatregel genomen op gebied van immigratie en/of profitariaat. En laat daar nu net het onderwijs aan kapot gaan en de leerkrachten door gedemotiveerd worden.

Denk er eens over na : waarom nog langer of harder werken als u met uw pensioen in dit land een afgeschreven sukkelaar wordt ? Wie dacht dat ie als autochtoon of normaal ingeburgerde als beloning na levenslang hard werk en loyauteit het recht op een leven als 'God in Frankrijk' zou krijgen moet  overwegen of het niet verstandiger zou zijn als een 'Immigrant in België' te gaan leven, of 'Als een Marokkaan in België' ? (niet te veralgemenen uiteraard).

Uw pensioen zal er niet veel minder om zijn. En koop eens een paar huizen in Marokko of zo .., spotgoedkoop en niet traceerbaar voor de fiscus. Of maak gewoon ook wat meer kindjes, uit liefde.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenrechten in Egypte

 

“Waarom vrouwenrechten in de wet dienen opgenomen te worden ?  Men moet regeringen verantwoordelijk kunnen houden voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen.”

Islamitische volksvertegenwoordigers in Egypte proberen Egyptische vrouwen hun meest elementaire rechten te ontnemen door de invoering van verschillende controversiële wetsontwerpen, die na de goedkeuring en invoering Egypte naar de donkere Middeleeuwen zullen voeren:

-          De webstek Ahram Online meldt dat de islamieten wet nr. 1 van het jaar 2000 – beter bekend als de Khulawet - wensen geannuleerd te zien; de wet kwam er als een alternatief voor de vrouwen, wiens man een echtscheiding weigerde.  De Khulawet staat hen de echtscheiding toe op voorwaarde dat de bruidschat aan de echtgenoot teruggegeven wordt. Wet nr. 1 werd beschouwd als een stap vooruit voor de vrouwenrechten, want vrouwen konden daarvoor niet van hun echtgenoot scheiden volgens haar eigen voorwaarden.

De tegenstanders beroepen zich op de sharia, die vrouwen het recht ontzegt zelf het initiatief te nemen voor een echtscheiding.  Het nieuwsagentschap AINA berichtte erover: volgens de islamitische wetdeskundige en meest radicale tegenstander van de Khulawet, Mohamed El-Omda, zou dit proces een belediging zijn voor de sharia, een slecht verborgen poging om Egypte te verwestersen.

-          Volgens verschillende bronnen zouden islamitische partijen ook een wetsontwerp voorbereiden dat meisjes zal toestaan vanaf de leeftijd van 14 jaar in het huwelijk te treden – in plaats van de huidige minimumleeftijd van 18 jaar.  Zoals bekend gemaakt door Ahram Online hebben salafistische volksvertegenwoordiger de laatste maanden herhaaldelijk geargumenteerd dat er geen minimum leeftijd op het huwelijk kan staan – voor geen van beide geslachten – want in de sharia wordt er nergens melding gemaakt van een minimum leeftijd.  Vrouwenrechtenactivisten proberen in te gaan tegen dit wetsvoorstel: “Een rijbewijs, een mogelijkheid tot stemmen: het kan allemaal pas als je 18 bent of ouder.  Zijn deze zaken belangrijker dan het ouderschap, dan een gezin te stichten?” vroeg Azza Soliman, juridisch raadgeefster van het Centrum voor Egyptische Vrouwen, zich af.  Zij meent dat het fout is de leeftijd voor een huwelijk onder de 18 te brengen – of zelf 12, zoals sommigen willen bereiken.

-          Een controversiële verklaring kwam van mevrouw Azza El Garf, verkozen in het parlement voor de Vrijheid en Rechtvaardigheidspartij, de politieke vleugel van de Moslimbroederschap.  Haar standpunt is klaar en duidelijk: ze is het niet eens met het verbod (2008) op genitale verminking; ze verwijst ernaar als plastische schoonheidschirurgie in plaats van een barbaarse praktijk.

-          Egyptische media berichtten onlangs nog over een wetsontwerp waarbij de man nog tot zes uur na het overlijden van zijn echtgenote seks met haar mag hebben.  Egyptische parlementsleden ontkenden het bestaan van het ontwerp en beschuldigden de pers het verhaal verzonnen te hebben.  En toch is de “afscheidssexks” geen nieuw wetsvoorstel, zo schreef Al-Arabiya.  Vorig jaar was Zamzami Abdoel Bari de eerste Marokkaanse geestelijke die verklaarde dat een echtgenoot seks kan hebben met zijn overleden vrouw.  En hij argumenteert dat het huwelijk ook na de dood nog blijft gelden – en wellicht minder voor de hand liggend – de vrouw heeft hetzelfde recht op seks met haar overleden echtgenoot.

-          Ahram Online meldde ook dat de islamieten opgeroepen hebben de uitvoering van CEDAW, het Verdrag betreffende de Uitroeiing van alle Discriminatievormen t.o.v. Vrouwen, goedgekeurd door de algemene vergadering van de VN in 1979, te annuleren omdat het “artikels zou bevatten die in tegenspraak zijn met de sharia”.

 Egyptes Nationale Vrouwenraad voert campagne tegen de b.g. islamitische initiatieven, die de vrouwenrechten onder vuur nemen, met als argumentatie dat het “marginaliseren en ondermijnen van de positie van de vrouw een negatieve invloed zou hebben op de menselijke ontwikkeling van het land”. 

Op de Arabische zender Al-Jazeera voert Amal Al-Malki, schrijfster uit Qatar ( Nvdr: lector Engels Carnegie Mellon University, Qatar) aan dat de Arabische lente er niet in geslaagd is de vrouwen te helpen bij hun strijd voor gelijkheid: “We hebben geen stem, we zijn onzichtbaar…En ik zeg u, dat is de reden dat de vrouwenrechten in de wetgeving dienen opgenomen te worden.  Ze mogen niet gegijzeld worden door politieke leiders die met een vingerknip van mening kunnen veranderen.  Regeringen moeten men kunnen verantwoordelijk houden voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen.”

Vertaling: Floriaan Terbeke

Bron: Anna Mahjar-Barducci, Gatestone Institute


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 15 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Misbruiken van de democratie

En intussen blijven ook in Wales de stoottroepen van Allah de democratie naar hun hand zetten om haat te zaaien. Nadrukkelijk geholpen door een paar wereldvreemde socialisten die hier nadrukkelijk dezelfde politieke standpunten innemen als PvdA, Groen en consoorten, namelijk collaboreren met de soldaten van Allaaaaaah.

www.youtube.com/watch?v=lku1SQJw2xw

Lord Onslow

*****

Gehakte redaction,

Met zoveel correcte berichtgeving op Angeltjes is het onmogelijk om nog iets zinvols toe te voegen. Derhalve uit vandaag.be, vers van de pers, geloof het of niet:

“Mano Mundo kan met een gerust gemoed de twintigste editie tegemoet kijken. Nummer negentien was een voltreffer. Met dank aan de zon, de vele nieuwigheden en topper Mory Kanté.

Het multiculturele festival in De Schorre in Boom kreeg afgelopen weekend ondanks onheilspellende weerberichten en een natte opbouwweek dan toch wat het verdiende: zonnig, droog en zelfs aangenaam warm weer.

Zondag was het vooral aftellen naar de hoofdact van dit jaar: Mory Kante. De Guinese zanger bracht een stukje Afrika naar Boom en sloot af met zijn wereldhit Yéké Yéké, het nummer dat dit jaar precies 25 jaar oud is.”

Ja, dat zal wel!

http://www.vandaag.be/entertainment/97115_mano-mundo-voltreffer-dankzij-zonnige-weer.html

Als U hier niet mee kan lachen, is het in elk geval mijn schuld niet.

Lucky9

*****

Bekeken van Thaiand uit

Hier in Thailand zijn holibi's algemeen aanvaard. Niemand zal het is zijn hoofd halen deze minoriteit te vernederen of te kwetsen omwille van zijn geaardheid. Zo hoort het ook ! Hier zijn geen parades, staan ze niet te dansen met een pluim in hun gat om de aandacht te trekken. Ik moet wel toegeven, op de foto's waren enkele mooie jongens te zien, spijtig voor mij , maar ze zijn niet geschikt voor de voortplanting ! Wat wel opviel was de talrijke opkomst van politici, zouden die allemaal dan toch ergens ?  Wat niet meer opviel was de eeuwige zure ,ernstige smoel van Brack , volgens mij is die mens erg ongelukkig.  Zelfs de NvA kan hem niet doen lachen.

Extra agenten inzetten in Brussel, in de Westhoek, in Bommerskonten, enz.,   waar gaat Milquet die halen ? Wie wil er nu nog politie-inspecteur worden ? Als die ex collega's van mij, dan toch een bende kunnen oppakken, worden deze vrij gelaten wegens procedure fouten. Ik kan best begrijpen dat de slachtoffers van die verrijkers het kotsbeu worden en zich ten einde raad een wapen aanschaffen. Dan wordt het pas gevaarlijk. Dus de wapenwet moet dringend worden verscherpt. Stel je voor, een verrijker wordt neergeschoten tijdens zijn beroepsactiviteiten.  Protest, de familie zwaar geschokt, want het was een goede jongen. Ook 1000-quet wordt zoals gewoonlijk doorheen geschokt. Wat op enkele seconden gebeurde wordt nu nageplozen door talrijke juridische deskundigen en experts, was het wel zelfverdediging ? Kan dat schieten wel in een beschaafde samenleving enz Had die ramkraker geen slecht jeugd of tegenslag in het leven ?  Had zijn vriendin het uitgemaakt en was hij  daardoor ontspoord ? Vragen, vragen,om twijfel te zaaien en vooral om het tuig niet of nauwelijks te moeten straffen.

René

*****

Het geval Scott

Hoe durven ze! Ze kunnen van die jongen toch niet verwachten dat hij met zijn hier opgedane ervaringen als scoutsleider in zijn eigen land de jeugd van zijn eigen volk laat genieten van zijn vaardigheden? Daarvoor dienen NGO’s die mensen van hier naar ginder sturen om daar met veel moeite en tegen een hoge kostprijs te doen wat Scott.

Ludo

*****

Patronessen van de barbarij

Na alles aandachtig gelezen te hebben over holebies en kolibries, turtelhutjes en snoeptrutjes en nog van dat fraais, alles met één doel, kunnen blijven parasiteren met zoveel mogelijk Links Lullen en Rechts Vullen, valt één zaak zeer sterk op:

a) Er wordt NIET ingegrepen tegen de echte homohaters nl. de barbaren met islamkronkels in het kleine hersengedeelte ; het zijn die barbaren die homo’s van gebouwen willen smijten iets wat ik nooit gehoord heb uit de mond van een Vlaming.

b) Eigen mensen in problemen worden aan hun lot overgelaten, ze mogen het zichzelf opsoppen en ILLEGALEN worden in de watten gelegd en dat terwijl zij hier eigenlijk geen 24u zouden mogen verblijven. Oók die waar ze dagelijks zoveel poppenkast over maken : illegaal is illegaal en dat hoort hier niet te parasiteren op ons geld.

c)  Het gezever komende van milleshock, maggieke, turtelbaum, kronkelding,  de patronessen van de barbarij, het zit bij die vrouwen in het bloed, begint mateloos te irriteren ;  dus zullen we het zelf moeten gaan overnemen want m.i. is politiek in het leven geroepen om ons te dienen en niet andersom en daar zij aan zelfbediening doen moeten we ze wegjagen, iets waar we in oktober sowieso zullen mee starten.

Jean

*****

Belgian Pride

Spijtig dat je de handen van Peumans niet ziet, maar ik denk er het mijne over.

Wil T.

*****

Vreemde reacties.

Inderdaad, een "vreemde reactie", om niet te zeggen rare hersenkronkel, als men beweert dat de Engelsen "Flanders" niet beschouwen als behorend tot het "non-land" België, maar België wel als een aanhangsel van Frankrijk. Wie de aanhaling "non-land" bovendien beschouwt als de een of andere vorm van welke verknochtheid dan ook aan dit apeland, het weinige juiste dat Marc Eyskens ooit over België heeft gezegd, moet toch eerst eens goed nadenken voor hij zo 'n calamiteiten neerschrijft. Overigens, welke Engelsman was het weer die ooit beweerde dat Afrika begon aan de overkant van het Nauw van Cales? Dat deze "satire" niet de Vlamingen zou viseren, is dan ook eerder wishfull thinking dan wat anders, mogelijk afkomstig van iemand die het gewoon niet wil geweten hebben. Verdringing noemt men zoiets in de psychologie. Wie enkel een deel van het geheel wil viseren in zijn satire, laat dat nl. op de een of andere manier altijd merken, zeker t.o.v. hen die hij wel respecteert. Wie dit nalaat, beledigt daardoor meteen, zoals hier, alle Vlamingen. En dat hoeft geen enkele Vlaming te pikken, vooral hij niet die op geen enkele manier met dit onland wenst geïdentificeerd te worden, en daardoor in feite dubbel beledigd wordt. Daarmee uit. Daar is helemaal niets verbazingwekkend aan, integendeel.Doorsnee Engelsen, zoals zovele anderen in de wereld (probeer maar eens de toestand hier uit te leggen aan een Engelsman, Fransman of Nederlander...), begrijpen er simpelweg geen moer van. Wij blijven voor hen ergens één van hun overzeese gebieden waar ze hun oorlog met de Duitsers hebben uitgevochten. Hun doden komen ze hier eren. Voor hen zijn het hier gewoon allemaal Belgen, en op alle I.K.'s, ook op die van alle zelfbeweerde "echte" Vlamingen, staat tot nader order inderdaad nog altijd "Belg" vermeld, zonder verder onderscheid. En dat is, nogmaals, pijnlijk voor iemand die zich daarmee niet wenst geïdentificeerd te zien.

Geronimo

*****

Dag van de tjeven.

Geachte redactie,

Zondag was het feest van de kerkuilen. Na de sossenklodders was het de beurt aan de tjevenclub om met bloemetjes te gooien en hun fantastisch "goed bestuur" te bewieroken.

Echter in tegenstelling tot andere jaren was er niet van een feesstemming te spreken ondanks het goede weer. De tijd van "le nouveau CVP est t'arrivé" en "Mooi 't leven is mooi" dat uit volle borst gezongen werd, is blijkbaar voorbij.

Geforceerde glim-en grimlachjes werden getoond als een camera in de buurt was. Wouter Bleke had zijn madam meegebracht om als decor op het podium tijdens zijn toespraak te fungeren en haar terzelfder tijd een blommeke te overhandigen want hij had nog geen gelegenheid gehad om haar tegen zijn stoere borst te trekken.

Het verhaal dat het tjevenopperhoofd voor de aanwezigen te vertellen had, was zoals de voorzitter zelf : saai en afgezaagd. Volgens Wouter Bleke zijn ze goe bezig in de federale ondanks de penibele toestand. Een onderwerp dat de spreker met haast overslaande stem verkondigde was er eentje dat kon tellen : dat er moet bespaard worden is onoverkomelijk maar aan het "kientjesgeld" mag en zal niet/nooit geraakt mogen worden!

Dit moet als hemelse muziek in de oren van Mo en Fatima klinken die ervoor zorgen dat de kweekbatterijen in dit onland dag en nacht in werking zijn. Tja ... wat kunnen die tjevenknollen nog voor zinnigs uitvogelen om de mensen te paaien na hun knieval voor Di Rupo en de schandelijke vertoning in het DEXIA dossier. Ook zij hebben geen verhaal meer !

mvg - Senior

*****

Belgian Pride ?

40.000 mensen hebben in een “Belgian Pride” hun seksuele geaardheid gepropageerd. Ik heb mij al verzoend met homoseksualiteit en heb ook begrip voor de intieme wederzijdse verlangens van vrouwen. Maar wat doen ,bij God en Allah, die “Bisexuals,Transgenders , Queers en andere Intersexuals” feitelijk in die parade ?

Volgens mij zijn dat gegadigden voor vrije seks met om het even wie die wil genieten van de geneugten van het menselijk onderlichaam. In die parades dienen zij enkel om de stoet een aanvaardbaar aantal deelnemers te verschaffen maar volgens mij zijn het viespeuken die uit veel “kommetjes “willen snoepen ter laving van hun ongebreidelde lusten.

In het Antwerpse:”vetzakken” dus. Wanneer zien wij bij die parades ook de” liefhebbers” van eenden, schapen, honden en dies meer verschijnen ? En om af te sluiten: waarom moeten de homo’s en lesbiennes hun toevlucht nemen tot meestal vulgaire handelingen en betogingen en kunnen zij zich niet gedragen als een gelijke aan hetero’s met zelfrespect en gevoel voor ethie ? Het feit dàt zij zich afscheiden in aparte sport- en ander clubs geeft aan dat zij zichzelf toch “anders dan normaal” voelen.

Hubert Buysse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst en Haat

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollande en zijn kiezers : de ondergang van Europa

 

 

Vandaag legt de nieuwe Franse president de eed af en daarna spoedt hij zich naar Angela Merkel om te kijken of hij het even goed met haar kan vinden dan zijn voorganger. De EU zal alleszins enkele toegvingen doen aan de nieuwe president, bij wijze van verwelkoming in de club van leerling-tovenaars.

Op de verkiezingsavond kwamen de aanhangers van Hollande bijeen op de Place de la Bastille en zij uitten hun vreugde door met hun vendels te zwaaien. Opmerkelijk veel vlaggen uit de Prachtlanden.  La Douce France wordt stelselmatig, net als de rest van Europa, overrompeld door vreemdelingen, hoofdzakelijk aanhangers van de religie van de vrede.  En de zwakke politici laten betijen. Zij zijn zich van geen kwaad bewust.  De werkloosheid stijgt met de dag, de economische baten zwalpen naar beneden, de schulden stapelen zich op, Europa wankelt, en de halfzachte eencelligen van links gaan er prat op dat de grenzen open blijven. Wij importeren armoede, gaan leningen aan op kosten van de toekomst en persen onze oorspronkelijke bevolking uit om genereusn avonturiers en tafelschuimers te ontvangen, sommigen zelfs in speciaal gebouwde Troetelhuisjes.

De foto hierboven is een symbool van de ondergang van Europa. 

Ray 

(met dank aan Studio Rony voor het "capteren" van deze afbeelding)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen hebben geen nood aan een 30-jarige vader-vriend

 

John Rosemond heeft een artikel geschreven, getiteld: “Parents, stop destroying the American male”, dat heel typerend is voor de hedendaagse familiale situatie in Amerika en ook, maar misschien wel in mindere mate, in Europa. Een situatie die gedeeltelijk te wijten is aan het verdwijnen van bestaande waarden zoals een normaal gezinsleven. Hij beschrijft een moderne Amerikaanse familie en geeft zijn opinie over wat er vandaag de dag zoal misloopt met de opvoeding thuis. Hij verwijst in de eerste plaats naar de afwezigheid van de vader. Hij klaagt ook het veranderde gedrag van vaders aan die als gescheiden ouder enkel plezier willen maken met hun kinderen gedurende de korte tijd die zij met hen doorbrengen. Dan zijn er ook de vaders die eerder een vriend willen zijn dan een vader en daardoor niet genoeg of geen duidelijke richting geven die de kinderen kunnen volgen. Verder legt hij ook verantwoordelijkheid bij een alles dirigerende of zelfs dominerende moeder die behalve het gedrag van haar kinderen ook het gedrag van haar echtgenoot wil beheersen, aanpassen en veranderen.  Ik maakte volgende vrije bewerking en gedeeltelijke samenvatting.

Ouders, stop met de vernietiging van de Amerikaanse man.
Moeders in de rol van geweldige kleine leiders en slappe vaders zijn de oorzaak van een mislukte generatie.
 
Onlangs verbleef ik een tijdje bij een vriend. We kennen elkaar al van op de lagere school. Hij is vader van drie kinderen en heeft altijd het nodige gedaan voor zijn familie. Ik zou hem omschrijven als een evenwichtig man
Hij heeft van een universitair diploma; hij is een man die zijn verantwoordelijkheid neemt en altijd voor zijn familie heeft gezorgd zoals het hoort. Zoals ik al zei een evenwichtig man. Hij is een mannelijke man zonder een macho te zijn, gevoelig maar helemaal niet sentimenteel, scherpzinnig, intuïtief, bezorgd en meelevend. Zijn vrouw is een rots in de branding.
 
Beide zonen hebben problemen. De oudste is veertig, heeft nooit enig diploma behaald, heeft voortdurende problemen met alcohol en verdient zijn brood in een platenwinkel. De jongste is bijna dertig en is blijkbaar intelligent en bekwaam net zoals zijn oudere broer maar is niet in staat in zijn onderhoud te voorzien, hij studeert nog steeds en weet helemaal niet wat hij verder met zijn leven wil doen.
De dochter echter is een doorzetter, presteert als een van de beste op haar werk en blijkt orde op zaken en richting in haar leven te hebben.
 
Voor de eerste keer in de geschiedenis emanciperen vrouwen vroeger en met meer succes dan mannen. De jonge volwassen mannen van vandaag blijken de minst presterende generatie ooit te worden van de VS. Jonge dertigers die nog bij hun ouders wonen en door hen onderhouden worden zonder een duidelijke richting in hun leven te hebben zijn praktisch altijd mannen. Het begint al in de middelbare school waar meestal iedere jongere verslaafd is aan video spelletjes. Meer vrouwen studeren af en hebben banen die vroeger alleen door mannen werden gevuld.
 
Men kan de achteruitgang van de Amerikaanse man niet baseren op louter één enkel feit maar ik geloof dat het voornaamste probleem ligt bij de afwezige of minder aanwezige vaderfiguur waardoor de vader de traditionele mannelijke eigenschappen zoals verantwoordelijkheidszin niet kan overdragen, of slechts in mindere mate, op hun zonen en hun dochters aanmoedigen een man te nemen die volwassen en verantwoordelijk is. De afwezigheid van een vaderfiguur is vooral te wijten aan de vele echtscheidingen maar is nog acuter geworden door het gedrag van gescheiden vaders die eerder een Sinterklaasfiguur willen zijn voor hun kinderen tijdens de uurtjes die ze met hen doorbrengen en aldus laten uitschijnen dat het leven enkel bestaat om te genieten en plezier te maken. Dit is geen goed voorbeeld voor de kinderen en zeker niet voor de zonen. Maar zelfs de vaders die deel uit maken van het gezin en zich veel meer bezighouden met de opvoeding van hun kinderen willen in de eerste plaats de beste vriend van hun kinderen zijn.
 
Zonen en dochters hebben geen nood aan een dertig- of veertigjarige vriend. Zij hebben een vader nodig die hen leert verantwoordelijk te zijn en actief deel te nemen aan het leven in plaats van passief toe te kijken.
 
Dan zijn er de moeders die als geweldige leidersfiguren op kleine schaal niet alleen het leven van hun kinderen beheersen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat maar ook hun echtgenoten en hen hun opinie van hoe een vader hoort te zijn opdringen.
 
Het resultaat is een onvermijdelijke slappe vader die toelaat om zijn mannelijke eigenschappen te verloochenen. Hij heeft de rol aanvaard van ouderlijke hulp in huis en is de vriend van zijn kinderen. Hij is geen kind maar ook niet echt een volwassene.
 
Dat is het probleem in enkele woorden maar er is meer, waarschijnlijk genoeg om een boek over te schrijven. Het belangrijkste is echter dat we een aangroeiende crisis hebben die enkel Amerikaanse ouders kunnen oplossen.
 
Vertaling en bewerking Foxy

 

Het artikel van John Rosemond is te lezen via dit bruggetje:

http://www.jewishworldreview.com/0512/rosemond_collapse-of_the_American_male.php3

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodgefolterd : dankzij Roqya altijd prijs

 

De onovertrefbare kwaliteitspers becommentarieert het lot van de op 57 dagen dood gefolterde 23 jarige Latifa. Omdat ze geen kinderen kon krijgen probeerde haar elf jaar oudere man Mourad Mazouj met de hulp van een exorcist de duivel uit haar lichaam te verdrijven met hete baden, oorverdovende koranverzen en een bezemsteel. Vandaar een kosteloos assisenproces in Brussel.

De oudste broer van de vermoorde vrouw heeft een originele invalshoek op dat media-gebeuren. Die hoopt namelijk dat dit assisenproces niet het proces wordt van de islam. Want de folteringen die Latifa onderging, horen niet bij de islam, aldus Fouad. Dergelijke praktijken stammen volgens hem uit lang vervlogen tijden. Ze worden alleen toegepast door charlatans en ketters, die zwakke personen in hun macht willen krijgen. "Als het assisenproces dit bij het brede publiek duidelijk kan maken, is Latifa niet voor niets gestorven." zo meldt het Nieuwsblad, onweerlegbaar onpartijdig.

Nu dat "kunnen" duidelijk maken is een sterke bewering. Ik zou ze niet te eten willen geven alle moslims die zwakke personen in hun macht willen krijgen. Bovendien is de islamitische duiveluitdrijving zo maar geen fantasie want in de koran worden de djinns zelfs meer genoemd dat de naam van de valse profeet zelf. Als U zin heeft ook de zinnen een beetje te verzetten op de wijze van de Quran en de Sunna , ziehier de receptuur :

http://www.roqya.nl/roqya_recept.html

Water, lotusbloem en sawda olie zijn enkele noodzakelijke ingrediënten. En dan maar smeken, smeren, drinken en sprenkelen. U moet wel Arabisch kunnen lezen want de smekende Roqya verzen zijn alleen in het Arabisch beschikbaar. Ik raad U wel aan om een louter toevallig aanwezige bezemsteel alleen op uw eigen hoofd te gebruiken, om te voelen of U nog altijd niet bezeten bent, bijvoorbeeld.

Uw antifascist van dienst, Lucky9

 


14-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canvas : van vandaag af herhalingen van 14 uur af + POLL

 

Vandaag, maandag, moet Canvas voor het eerst in zijn vijftienjarig bestaan de zendtijd niet langer delen met Ketnet. De kinderzender verhuisde begin mei naar een eigen kanaal.

Canvas zendt vanaf vandaag elke dag vanaf 14 uur, in plaats van 20 uur, uit. Het programma-aanbod wordt in eerste instantie uitgebreid met herhalingen. Zo zullen maandag tot en met vrijdag om 14 uur 'Vranckx', 'Villa Politica' of 'Reyers Laat' opnieuw uitgezonden worden. Vanaf 16 uur is er tijd voor ontspanning en staat het vierde seizoen van 'Desperate Houswives' op de planning. Om 17 uur volgt een herhaling van 'Zalm voor Corleone'.

Ook zal er op de zender regelmatig een zogenaamde rolkrant te zien zijn die om het uur vernieuwd wordt met een selectie van nieuwsberichten. Vanaf eind juli volgt er elk uur een kort journaal van 100 seconden.

Wat vindt ons geacht lezerskliënteel van deze bijzondere wijziging, die een onderdeel is van het derde VRT-kanaal ?  In onze rechterkolom, een waaier van mogelijkheden : u gaat uw gang en luistert enkel naar het eigen oordeel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NMBS biedt reizigers vandaag een surprise aan : wilde staking

 

Onze medewerker Senior is vandaag in snelheid voorbijgestoken door zijn lievelingsbedrijf, de NMBS, de Nationale Maatschappij van belgische Stakingen.  In  een PST bij zijn beschouwingen meldde Senior ons dat de spoorwegen op 22 mei zouden staken, maar surprise, vandaag 14 mei is er reeds een voorproef.  Een wilde staking, vooral merkbaar in het wakkere en nijvere Wallonië, legt het spoorverkeer voor een groot stuk lam.

Mededeling voor de reizigers : Er zijn maandagochtend een twintigtal treinen geschrapt vanwege een wilde staking door treinbestuurders van het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB). Voorlopig lijken de problemen zich voornamelijk te beperken tot Wallonië. Niettemin dreigt in de loop van de dag sterke hinder voor het spoorverkeer.

Er wordt gestaakt omdat de treinbestuurders een psychotechnische test zouden moeten afleggen. Vandaar.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fratsen van Jan Hoet in China

 

Werk van de Vlaamse kunstschilder Michaël Borremans

Vorig jaar vernamen we dat de excentriekeling Jan Hoet (75) curator zou worden voor de biënnale tentoonstelling in Yinchuan in China. Zulk een aanbod zal de Gentse kunstpaus niet afwijzen : de man heeft een gans leven achter de rug waarin hij zich gespecialiseerd heeft in het aanprijzen van moderne kunst.  Zijn eigen persoonlijkheid zette hij totaal in om onbekenden, van wie het niet duidelijk was of zij al dan niet nep produceerden, een aureool van kunstenaarschap aan te bieden. Een van de door Hoet op handen gedragen charlatans  was de Duitser Joseph Beuys. Mein Gott !  Door Wikipedia e.a. omschreven als een van de belangrijkste Duitse na-oorlogse kunstenaars.  Laat "kunsten" er af en je komt dichter bij de waarheid. Miljoenen franken gemeenschapsgeld verkwanselde Hoet aan de installaties van Beuys. Je vindt boeiender en nettere constructies op het containerpark.

Kunstwerk van Joseph Beuys

Hoet werd door de openbare omroep vaak op het scherm gebracht, als een soort artistieke grapjas en de Gentenaar maakte dankbaar gebruik van elk tv moment, om zijn eigen faam en carrière omhoog te stuwen met koddige, onverstaanbare, hilarische besprekingen over moderne kunst.  Hij werd een attractie op zich, een verbeterde uitgave van Eddy Wally maar hij kreeg finaal van de stad Gent en de Vlaamse Gemeenschap zijn museum.  Bevat het uitsluitend brol of zijn er werken bij die de tijd zullen trotseren ?  Wij zijn geen echte kenners, noch voorstanders van het elastiekje dat aan een nageltje hangt en dat het publiek aangesmeerd wordt als "de wereld in het universum".

Een van de objecten die te zien was op een Documenta in Kassel. De naam van de artiest is ons ontgaan.

Hoet is inmiddels  de zelfbekroonde moderne kunstpaus, In die hoedanigheid werd hij door een aantal intussen internationaal doorgebroken Vlaamse schilders en beeldende kunstenaars gebruikt omwille van zijn netwerken en dat is natuurlijk wel een positieve zaak.  Het wil bovendien ook niet zeggen, omdat sommige Vlamingen uitgenodigd zijn bij buitenlandse tentoonstellingen, dat dit hen catalogiseert bij de groten.  Kunst, in binnen- of buitenland,  blijft steeds onderhevig aan een individuele waardering of emotie.  Ik zal bijvoorbeeld nooit onder de indruk komen van Wim Delvoye, ik heb een matige waardering voor Luc Tuymans die gekleurd is door mijn antipathie voor de man (dat mag niet, maar het is helaas zo en ik geef het tenminste toe) en ik ben een enthousiast bewonderaar van het werk van Michaël Borremans van wie ik een aantal jaren geleden een tentoonstelling zag in Londen en bijna van mijn paard viel.  Borremans roept vergelijkingspunten in met Velasquez maar behoudt weliswaar een niet te loochenen eigen persoonlijkheid, invulling en visie. Een man met talent.

In oktober zal de biënnale van Yinchuan de deuren openen maar er zit al een haar in de boter.  De Chinezen zijn geen voorstanders van de vrije meningsuiting, dat weet iedereen, maar evenmin van artistieke vrijheid en ze hebben, naar het schijnt, Hoet opgedragen geen werken te willen zien die te maken hebben met seks, politiek en geweld.  In het wereldje van de artiesten zijn dat nu net thema's waar dankbaar gebruik wordt van gemaakt, vooral om de toeschouwer nodeloos te shockeren.  In China is men niet tuk op dergelijke confrontaties en dat zal in de eerstkomende jaren niet veranderen, want het staat haaks op de Chinese mentaliteit. Gelukkig voor Borremans en Tuymans die door Hoet gevraagd werden, zal hun werk ontsnappen aan de strenge Chinese censuur, gezien hun thematiek andere terreinen bestrijkt die veel subtieler zijn.  Maar er zijn nog een zeventigtal andere artiesten.

Benieuwd of de praatjes van  Jan Hoet indruk zullen maken op zijn Chinese opdrachtgevers. Ik denk dat hij weinig kans maakt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelhuisjes, Troetelhuisjes en binnenkort Blokpaddenstoelhuisjes ?

 

 

De Vlaamse gemeentes Zulte, Sint Gillis-Waas, Tielt en het Waals-Brabantse Tubeke zijn de gelukkige bezitters met op hun grondgbied Turtelhuisjes.  Wij erkennen ootmoedig dat we niet op de hoogte waren van het bestaan van deze Turtelhuisjes die bij eerste kennismaking met dit neologisme het beeld opriepen van peperkoekenhuisjes. En dat zijn ze eigenlijk, deze wooneenheden die gebouwd werden op initiatief van ministerin Turtelbaum, voor de opvang van illegalen met hun gezinnen.

De dwaze taart Turtelbaum, feministe waar het niet nodig is, namelijk in het keuninkrijk belgië en zwijgzame bezem in de hoek van het paleis van de Marokkaanse premier, heeft destijds miljoenen uitgetrokken voor het project dat thans bedacht wordt met de ijdele naam "Turtelhuisjes". Wie bedenkt dergelijke kloterij ?

In Zulte, deelt Maggie de Block, trots mede, werden zopas drie nieuwe troetelhuisjes geopend en in totaal tellen we 18 van dergelijke verwenhuisjes voor 110 illegalen.  De kostprijs komt neer, volgens de Dienst voor vreemdelingenzaken, op 90 euro per dag per persoon.  Ofwel 3,6 miljoen euri per jaar.  Er staan 5 begeleiders ter beschikking om de illegalen bij te staan met hun inkopen (met welk geld ?) en voor alle administratieve beslommeringen.  Zeg maar, een conciërge of meid voor alle werk.

Niet alle Turtelhuisbewoners zijn nochtans tevreden met de ongehoorde luxe die hen geboden wordt.  Neen, er zijn lieden die de benen nemen en zich liever in de illegaliteit storten : 25% van de Turtelhuisklanten kiest het hazenpad.  Maar dat is niet erg, zegt patapoef De Block, zij kan daar mee leven. (mijn verontschuldigingen, het is denk ik zowat de eerste keer dat ik De Block pak op haar fysiek, maar ik ben behoorlijk pissig).   Voor de Open-VLD vrouwen die ministeriële verantwoordelijkheid dragen, geldt het spreekwoord : super-onnozel zijn, opent de weg naar een politieke carrière.

In onze grote steden en ook elders dwalen en dolen duizenden Vlaamse daklozen, bedelaars en mensen rond, die door allerlei omstandigheden (vaak ook omwille van karakteriële redenen) het leven niet aankunnen en die wegvluchten in de marginaliteit.  Die lieden worden schaamteloos aan hun lot overgelaten en aan de liefdadigheid van vrijwilligers. Mensen wier bestaan enkel vervat zit in een cijfer uit de statistieken en die overgeleverd worden aan de grillen van de natuur.  Er is nauwelijks politieke aandacht voor hen, tja in de barre winter worden er wat kampeerbedden en tenten ter beschikking gesteld.  Meestal te laat en te weinig, want de politieke lulijzers weten nooit dat er een winter op komst is.

Maar Turtelhuisjes voor de onwettige avonturiers uit de buitenlanden,  met alle voorzieningen en sociale bijstand, daar is geld en aandacht voor. Mensen zonder de minste notie van verantwoordelijkheid, die hun kinderen meeslepen in de heilloze avonturen van de illegale migratie. En onze eigen dompelaars,  daar wordt niet over gerept.

Als ik Taart Turtelbaum, de uitvindster van de Turtelhuisjes ooit in mijn stad zie rondparaderen met haar struikgewas op haar dommige hoofd, dan zweer ik, dat ik haar zeer onvriendelijk ga toespreken. Ho, mensen, wat ben ik razend ...

Ray 

PST : Net voor dit stukje verschijnt om 00 uur maandag, vernemen we dat in het asielcentrum Totem van Arendonk een 100-tal Tsjetjenen en Afghanen met mekaar op de vuist zijn gegaan. Een Fedasil medewerker werd ook afgetuigd.  De Tsjetjenen kregen hulp van landgenoten van buiten het centrum.  Er zal uiteraard een onderzoek ingesteld worden, maar niemand zal naar huis gestuurd worden. Met zo'n weekend bagatel, zegt De Block, kan ik best leven.  Ze zal er haar slaap niet voor laten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Belgian Pride*

 

We hadden, vrank gesproken, geen zin om een woord of beeld te spenderen aan de  holebi-manifestatie Belgian Pride, alhoewel het woord pride (trots) met betrekking tot het land B eerder onze lachlust opwekt.

De Gazet van janssens heeft een foto-album gepubliceerd en daar kan u naast een reeks aparte exemplaren van de menselijke soort, ook politici bewonderen. Ministerin 1000quet samen met Jozef de Witte, die er niet bijster gelukkig uitzien in mekaars gezelschap te vertoeven. Het Brussels Drankorgel daarentegen is in zijn element en ook de Brusselse ministerin Bruno de Lille heeft zich getooid met Groene veren, gelukkig niet op de plaats waar die meestal thuishoren. Verder zien we de kersverse nieuwe medewerker van de 0000-Nieuwdienst, de heer Sven Pichal, geen politica maar wel een notoire nicht. En uiteraard de knappe onderwijsministerin Pascal Smet mag niet ontbreken op het festival van de slechte smaak.

Wil u zich vermeien met andere afbeeldingen, ziehier het bruggetje naar de Gazet van Janssens

Wat wij u zeker niet willen onthouden is de foto van de Nv-A delegatie die in de partijtop en bij de verkozenen heel wat actieve en minder actieve holebi's telt. Allemaal in orde en voor ons niet gelaten : ieder beleeft zijn seksualiteit  op zijn manier. Onzes inziens zijn  manifestaties als deze belgian pride, met de nodige uitwassen (die men dan omschrijft als "grappig" ) niet bepaald van aard om de goegemeente te overtuigen van de normaliteit die homoseksualiteit zou moeten zijn. De jongens en meisjes mogen allemaal blij zijn dat hun mama's en papa's heteroseksuelen waren (althans dat veronderstellen we). Hopen de inrichters met dergelijke optochten de aanhangers van de godsdienst van de vrede te overtuigen dat geweld op homo's moet stoppen ?  Het zijn niet de brave en bescheiden  burgers van dit land die de vijanden zijn.

 

Bracke ziet er overtuigd uit en Peumans zoekt hulp bij Boeddha.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Er was de voorbije week  geen gebrek aan plezierige feiten en straffe uitspraken.

- Elio &co gaat de fiscale fraude kordaat aanpakken.-Dàt hebben we tjeef Carl Devlies ooit ook horen zeggen toen hij fraudejager was bij Nonkel Kruk.

- Madam 1000-quet gaat extra politie zenden naar de Westhoek om de ramkrakenplaag te bestrijden. Zou Jolly Jumper ergens een peloton agenten achter de hand houden waar wij niets over weten ? Meer agenten aan de Nederlandse grens, meer agenten in Brussel, meer agenten in de Westhoek ... straf wijf!

- Na de moord op een homofiele moslim in Luik kondigt de premier hardere maatregelen aan tegen hen die de homo's niet genegen zijn. Eigen volk eerst.

- Voor Obama is dat homogedoe nu ook best o.k. Zij mogen wat hem betreft trouwen een hutje bouwen en kindjes houwen. De wereld gaat er flink op vooruit. Wat de prachtlanden over de uitspraak van Obama denken is nog niet geweten.

- In eigen land is de lijst van de veilige landen klaar. Tafelschuimers uit die regio's gaan nu binnen de twee weken weten of ze hier mogen blijven of niet. Rerst zien en dan geloven, zei de blinde.

- Voor de Kameroener Scott Manyo is de buit binnen. De jongere mag blijven om zijn studies af te maken. Volgens Miss Maggie was dit een speciaal geval. Daarmee is het "startschot" voor speciale gevallen gegeven...een nieuwe carrousel kan beginnen.

- Wat die lijst van veilige landen betreft, zou het ook goed èn zelfs beter zijn, mochten we de lijst zien van onveilige landen (zo die bestaat!) Dan weten we beter van waar de wind komt.-

- Flup de moslimtut is boos op Reynders.  Volgens deze laatste moet men echt niet ver gaan om in het buitenland te zijn : Molenbeek volstaat !

- Bij de smurfen zitten ze in zak en as. Ze verliezen kiezers zoals een hond haren verliest door schurft.  Het ziet er niet goed uit voor Sander. Binnenkort een trainerswisse ? Volgens Guy de la Tourette hebben de blauwselventen wèl een verhaal. Ja inderdaad ... zelfs een bestseller : Hoe verraad ik mijn land en kiezers!

-In Noorwegen tijdens het proces van Breivink lopen de gemoederen soms hoog op. Men smijt er nu ook al met schoenen. In de pPachtlanden lost men dat kordater op : daar smijten ze met bommen en granaten naar !

- Volgens de bobo's van de E.U gaat de conjuctuur in de Eurozone nog "een beetje" zakken maar toch zien ze wat licht aan het eind van de tunnel. Hoelang deze tunnel feitelijk is werd niet medegeeld.

- In La Wallonie daarentegen is het een en al euforie. Al zeven jaar stagneert de werkloosheid er. Er zijn nu evenveel werklozen als 7 jaar geleden en dat waren er toen véél. Heel veel.

Tot ziens, Senior

Psst : de 22ste mei e.k. wordt er gestaakt bij de ...  NMBS 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk, Onmogelijk in India ?

 

Proberen jullie nog steeds onder de pij van de zwevende pater te kijken om het mysterie omtrent het tarten van de zwaartekracht te ontmaskeren ? Geef het op. De zwevende pater is niet de evenknie van het vliegende tapijt, de sprookjestruuk van de baardmannen. Alhoewel … als je bedenkt met hoevelen ze ons hier al zijn komen verrijken, zou men bijna gaan geloven dat ze allemaal een écht functionerend tapijtje hebben.

De truuk van de zwevende pater is zo oud als de straat. Een vereiste om de illusie te doen lukken is een lang gewaad met mouwen. En natuurlijk het matje en de metalen constructie die eronder verborgen zit. Aan de stok, waarop hij “leunt” zit een metalen buis of staaf, waaraan een stoeltje vastzit. De stok is verankerd aan een metalen plaat, die door het matje verborgen blijft. De zwever heeft bij de opstelling wel even de hulp van een helper-straatkunstenaar nodig. Die moet ervoor zorgen dat de aandacht van het publiek tijdens de opbouw afgeleid en de opstelling aan het oog onttrokken wordt.

Kijk hier even mee naar de – waarschijnlijk – originele versie, bedacht in Indië door de yogi. De illusie zou al eeuwen oud zijn. De zweefstunt moest de macht van de yogi tot uiting brengen. 

De voorstelling van de zwevende pater vond plaats in Zürich. De straatartiest moet er wel rekening mee houden dat hij een proces aan zijn pij kan krijgen wegens een inbreuk tegen de wet op de occulte praktijken. Hij zweefde letterlijk in een schemerzone, want wie in het kanton Zürich in het openbaar geesten bezweert kan volgens paragraaf 5a van de strafwet met een boete rekenen. Eveneens verboden zijn toekomstvoorspellers, kaartenleggers, droomfluisteraars en schatgravers. Zelfs wie reclame aanbiedt met horoscopen kan beboet worden. Kan, maar moet niet. De politie heeft heus wel andere prioriteiten. In de meeste Zwitserse kantons wordt de overtreding gedoogd. De absurde wetten bestaan nog om in noodgeval te kunnen ingrijpen. O.a. in het overwegend protestantse Thurgau bestaat er nog een wettelijke maatregel tegen duivelsuitdrijving. Het kanton Glarus koos voor de modernisering van het strafboek: twee jaar geleden werd het verbod op de occulte praktijken geschrapt. Niet zo in Zürich: daar riskeren vliegende yogi’s, paters en andere zwevende illusionisten nog altijd een boete omdat de wetsparagraaf “wie de bevolking door foutieve berichten angst aanjaagt” het zo voorschrijft. Vliegende tapijten met baardmannen mogen het luchtruim doorkruisen, maar krijgen geen landingstoelating, tenzij – als het niet anders kan – om bij te tanken.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 816)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Meer dan 48% van onze zuiderburen, die gestemd hebben, zullen nu moeten uitvoeren wat minder dan 52%, die eveneens gestemd hebben, gaan beslissen. Rekening gehouden met de miljoenen die niet hebben gestemd of een blanco stembiljet hebben afgegeven, gaat nu een minderheid beslissen wat een meerderheid moet doen.

We stellen ons de vraag of dit nu is wat met democratie wordt bedoeld.

We zijn steeds voor democratie geweest wanneer men daarmee wil bedoelen dat in een samenleving alles zo eerlijk mogelijk onder iedereen wordt verdeeld en dit zowel voor wat de lasten als de baten betreft.

Maar wanneer 51% luiaards en profiteurs kunnen beslissen wat er met de resultaten van 49% hardwerkende landgenoten gaat gebeuren, gaan we niet meer akkoord.

Indien iemand van 's morgens tot 's avonds werkt is het niet meer normaal dat zijn "stem" niet meer waarde heeft dan deze van iemand die beslist heeft de hele dag thuis te blijven zitten en er op rekent dat "de anderen" wel voor het ter beschikking stellen van zijn basisbehoeften zullen zorgen.

Dit is nu in steeds meer landen in het algemeen en bijzonder in het onze aan het gebeuren.

Hoe meer profiteurs,  mee-eters en niet-werkers aan onze samenleving deelnemen des te groter de kans dat de beroepspolitiekers, die door deze groepen worden verkozen, er voor zullen zorgen dat deze scheefgroei steeds erger wordt. We kunnen dit probleem reeds duidelijk vaststellen in enkele Europese landen. Door het ondoordacht openstellen van hun grenzen worden steeds meer landen getroffen door een massale invasie van buitenlandse gelukzoekers die nooit enige bijdrage hebben geleverd aan het vullen van de talrijke spaarpotten die onze ouders en grootouders hebben aangelegd voor hun nakomelingen.

Tegen een vreselijke snelheid worden die spaarpotten nu verbrast en geplunderd. Het gemak waarmede deze gelukzoekers aan centen zijn geraakt, vergroot hun verlangen naar nog veel meer en dit zonder het minste besef te hebben dat dit snel totaal onmogelijk zal blijken te zijn en zelfs de zogenaamde "verworven rechten" zullen moeten verdwijnen.

De politiekers die voor deze dramatische evolutie gezorgd hebben zouden moeten aangeklaagd worden en gestraft. De laksheid van de laatste regeringen om nog tijdig in te grijpen heeft nu als gevolg dat de kans nu dagelijks toeneemt dat de klok in de toekomst niet meer zal kunnen teruggedraaid worden. We komen stilaan in een situatie dat een massa profiteurs de volledige bezittingen van diegenen die er voor gewerkt hebben stuk per stuk zullen afnemen. Diegenen die dit reeds duidelijk hebben ingezien, beginnen nu reeds ons land te verlaten om elders hun toekomst op te gaan bouwen. Hierdoor evolueert dit probleem in een steeds grotere versnelling.
Het is onze mening dat de volgende verkiezingen deze van de allerlaatste kans zullen zijn. Door het veel hogere nataliteitscijfer van deze gelukzoekers, misschien gedeeltelijk als gevolg van het groot aantal vrije tijd waarover deze groepen beschikken, werkt de tijd zeer snel tegen ons en wordt de toestand op een dag in de nabije toekomst totaal onomkeerbaar.

Juist daarom is de verantwoordelijkeid van de Nv-A hier verpletterend. Het steeds maar blijven negeren van haar natuurlijke bondgenoot zou wel eens zeer snel de doodsteek kunnen betekenen voor een nu nog mogelijk onafhankelijk Vlaanderen.

We bidden alle mogelijke goden opdat de ogen van talrijke Vlamingen nog tijdig zullen geopend worden vooraleer een legioen profiteurs ze voor eeuwig zullen sluiten.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 13/14 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dankbetuiging

Hier in Antwerpen vieren we moederdag op 15 augustus maar toch vind ik de muziekgeschenkjes van Angeltjes hartverwarmend, bedankt Ray.

Mieke

*****

Engelse satire, en mon grand père en France

Grand père had den oorlog meegemaakt, en hij zei altijd: Quand tu coupes un Anglais en deux, t'as deux allemands...  (als je een Engelsman in tweeën snijdt, krijg je 2 Duitsers)

Lydia S.

*****

De V partijen ?

Wat betekenT een V in een partijlogo ? De enigste partij die deze V onbeschaamd mag gebruiken kennen we allemaal. Voor de andere staat de V voor verraad.

Vlaamse groeten voor iedereen - Stingray

*****

Vreemde reacties

Verbazingwekkend hoe zogenaamd échte Vlamingen gebelgd reageren op Engelse humor die Belgen belachelijk maakt.  Ook al gaat het om grove humor of satire, een  doorsnee-Engelsman beoordeelt België als een aanhangsel van Frankrijk, waar iedereen een snorretje  draagt zoals Hector Poirot.  Maar er wordt nergens de spot gedreven met Flanders, want dàt kennen de Britten veel beter uit de Grote Oorlog.  Mij verwondert het al lang niet meer, dat de Vlamingen nooit zullen los komen van België met zo'n tweeslachtige mentaliteit.

Raymond VdW

*****

Laatste peiling llb

Een goeie gelezen bij de commentaren in de " Libre .

Hollande au Nord, le Plat Pays.

Hollande au Sud, le pays à plat.

 Spijtig maar dit is echt onvertaalbaar maar het is wel juist.

Frank C.

*****

De laatste peiling

De laatste  peilingen : Nv-A + VB + LLD = 51,4%Spa + CD&v + vLD + Groen + PvdA = 47%
Duidelijk wat hier gerealiseerd kan worden ZONDER de verraders ? Juist: ALLES wat wij Vlamingen willen en nodig hebben om een gelukkig leven te hebben.

Jean

*****

Een zuiver hypothetische vraag.

Wie draagt het meest bij voor de opvang van asielzoekers en dergelijke? Zijn het menslievenden als Van Besiën, Tobback, De Wever, Van Rompuy, De Croo en consoorten of racistische, fascistische onmensen als De Winter, Annemans en trawanten? Antwoord: Aangezien het mij onbekend is dat er ook maar één iemand in dit land bereid is gevonden om op eigen kosten en verantwoordelijkheid één of meerdere asielzoekers bij hem/haar thuis op te vangen moet ik besluiten dat ze allen via hun belastingen evenveel bijdragen. Weliswaar de enen met min of meer volle overgave en de anderen dik tegen hun goesting.

Ludo

*****

Het is mooi 

van Angeltjes om even aandacht te schenken aan  moederdag! tot zolang dit nog mogelijk is. Want is dat wel halal  om een vrouw in de bloemetjes te zetten  ?

Vrouwen  zijn geen hand of blik waardig, laat staan een bloemetje. Onze hooggeplaatste politica Turtelbaum heeft dat zelfs mogen ervaren Zij stond bij haar bezoek aan onze Marokkaanse vrienden  samen met de bezem in de hoek.

Nadat onze feestdagen Kerstmis, Sinterklaas enz. in vraag worden gesteld  omwille van de verwerpelijke ongelovige kenmerken en hun kwetsend karakter, zal de rest ook wel volgen. Volhouden Angeltjes niet toegeven aan de toenemende druk om het rapst gekwetse volk ter wereld terwille te zijn. Wij zullen nooit buigen en onze identiteit, waar we fier op mogen zijn, verloochenen.

René

NvdR Angeltjes : wij zijn altijd bereid tot concessies om het bestaan van onze blog niet in gevaar te brengen, beste René, maar inzake de islam, zijn wij onverzettelijk.  Die club met haar veel te talrijke simpelen van geest, hoort niet thuis in het Westen. 

*****

De meander van de Sander : criminelen zijn en blijven welkom en de wet is een vodje papier

Geachte redactie, 

 Dat ze bij de smurfen het noorden kwijt zijn, is al een tijdje bekend. Dat de Sander zich gedraagt als een meander en onzin uitkraamt, liet hij vandaag in de zeverende dag dik in de verf zetten.

Die gast beseft gewoon niet meer wanneer hij wel of niet in zijn bloot gat staat .Het geval van de Kameroener Scott Manyo dat door Miss Maggie op "menselijke" wijze werd opgelost werd door Sander sterk en fier verdedigd. Of de zwarte  man na zijn studies (als hij ze afmaakt) nog kan blijven, is nu niet aan de orde. Hij heeft een voorlopige verblijfsvergunning. Op vraag van Ivan de Adder waarom criminelen die in voorhechtenis zitten, op regularisatie aanspraak konden/kunnen maken ,was het antwoord van de Sander zéér verhelderend. Zolang een "crimineel" niet veroordeeld is, is zijn schuld niet bewezen èn kan hij in aanmerking komen voor het begeerde hebbeding.

Dus...een allochtoon die tijdens een gewapende overval zijn slachtoffer doodt en in afwachting van zijn proces in voorhechtenis zit, kan nog geregulariseerd worden, want hij is nog NIET veroordeeld.....waarvan akte! Meneer de Croo Alexander.

Zou het niet logischer en vooral "verhelderender" voor de bevolking zijn, mocht een lopend regularisatie verzoek van een in voorhechtenis zittende al dan niet illegale allochtone crimineel STOP gezet zou worden tot NA de gerechtelijke uitspraak èn bij een daadwerkelijke veroordeling al de papperassen van zijn aanvraag aan de betrokkene te overhandigen als papier om zijn reet te reinigen in de cel ?

Misschien kan hij/zij het na het uitzitten de celstraf nog eens proberen omhier een zitje te bemachtigen. Met de huidige blauwe (linkse) logica is dat best mogelijk.

mvg - Senior


13-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige Moederdag voor al onze lezeressen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk of Onmogelijk ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regering van BDW schaft Latijn af

 

 

Geen middenschool. Geen ontwrichting secundair onderwijs en uniek tso/bso/kso
Onderteken & verspreid Onderwijskrant-petitie tegen invoering middenschool!

Commentaar Gerolf Annemans op Twitter : "Als BDW en zijn Vlaamse regering hun zin krijgen zal er van Latijn nietss meer in huis komen. Teken petitie!"


http://www.petitietegenhervormingsplanso.be/

(dank aan Jos)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!