Angeltjes
16-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merkel & Hollande willen Griekenland per se redden

 

Een nieuw vriendje, hetzelfde gezeur

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de nieuwe Franse president François Hollande willen dat Griekenland de euro houdt. Dat zeiden ze na hun eerste ontmoeting dinsdag in Berlijn. ,,Griekenland moet weten dat Europa klaar staat om maatregelen te nemen om de economische activiteit en groei in Griekenland te steunen'', zei Hollande.

Ze reageerden op de groeiende vrees dat Griekenland de euro verlaat na de komende parlementsverkiezingen. Hollande heeft bij Merkel verder benadrukt dat hij de Europese begrotingsregels wil aanpassen, zoals hij in zijn verkiezingscampagne had beloofd. Bien sûr. Dat moest hij zeggen en er zal links en rechts wat bijgesleuteld worden, om vooral niets te veranderen. En nu als de gesmeerde bliksem terug naar Parijs hopelijk zonder échte bliksem onderweg. Auf Wiedersehen en à la revoyure.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een jammere tegenslag voor zijne Doorluchtigheid, Emir Kir

 

De chauffeur van Brussels staatssecretaris Emir Kir is aangehouden voor vermoedelijke medewerking aan een internationale wapensmokkel. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De man werd eind vorige week opgepakt voor handel in wapens en explosieven die vanuit Servië werden aangevoerd in benzinetanks van bestelwagens.

De speurders kwamen de chauffeur op het spoor door zijn telefonische contacten met personen die op de lijst van verdachten stonden. Hij werd op 11 mei onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het is onduidelijk of de speurders tijdens de huiszoeking in de woning of het kantoor van de chauffeur bezwarend materiaal hebben aangetroffen.

Het kabinet-Kir reageert verwonderd op de mogelijke betrokkenheid van de man bij een wapensmokkel. Staatssecretaris Kir benadrukt dat het kabinet in geen enkel opzicht betrokken was. Verdere commentaar wilde hij niet kwijt.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag van de poll : Canvas en Op.12

 

Dank aan onze talrijke socialistische, Gentse, allochtone en  humoristische lezers : u heeft dankbaar gebruik gemaakt van onze ruime keuzemogelijkheden om te vertolken wat u denkt over het derde kanaal (of is het nummer vier ?) van onze geliefde VRT.

De resultaten worden u aangekondigd door onze vroegere medewerkster, Juffrouw Ellen, die inmiddels de kantoren van Belgacom opfleurt met haar parelende lach, haar guitig neusje en haar perfecte rondingen.

 

Ja, beste Angeltjeslezers, hier ben ik nog eens bij mijn geliefde redactie. Ontsnapt aan de drukke opdrachten van Belgacom en menig ander commercieel bedrijf.  U hebt een weloverwogen keuze gemaakt over het derde VRT-kanaal van mevrouw de ministerin Ingriet Lieten (SP-a) : ziehier de uitslag

Wat vindt u van het derde VRT-kanaal ?


Ik vind het pure geldverkwisting :   68 %

Eindelijk nog eens een socialistische verwezenlijking met eigen programma's  : 14 %

Ik ben er ondersteboven van, zo blij ben ik :  6 %

Komt die kale sympathieke meneer uit Gent, Dermont of zoiets, eindelijk met een eigen programma ? :  4 %

Zijn er ook flikker en lepsische programma's ? :  4 % 

Ik ben content, ik zie graag herhalingen, want ik ben nogal traag van begrip :  2 %

Ies te zien met schotel ? Ook voor moslims ? :   1 % 

Ik zal een beetje kijken en een beetje niet kijken  :  1 %

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amnesty International en moslim discriminatie in Europa

 

 Een nieuw rapport van Amnesty International haalt hard uit naar de “wijdverbreide discriminatie” tegen moslims in Europa.  Het richt zijn toorn speciaal op de wetten die het dragen van sluiers in het openbaar verbieden en uit zware kritiek aan het adres van de Europese politici omdat ze “helpen een klimaat van vijandigheid en wantrouwen te scheppen tegen mensen die als moslim aanzien worden”.

Er wordt echter geen enkel woord verspild aan alle andere gevallen van discriminatiedaden, die van moslims uitgaan t.o.v. christenen en andere bevolkingsgroepen – mensen, die verontwaardigd zijn over de escalerende stroom van islamitische eisen, bedreigingen en aanvallen, nadat de moslims zo gastvrij door hen opgenomen werden. 

In het verslag wordt ook geen verklaring gegeven waarom een groeiend aantal Europeanen in toenemende mate sceptisch is over de islamitische immigratie.  Er wordt ook nergens melding gemaakt dat de Europeanen, land na land, zich verplicht zagen bijzondere voordelen, rechten, diensten en wetsaanpassingen door te voeren, die voor de autochtone bevolking niet gelden, en waarmee de moslims in Europa rechten van een geprivilegieerde bevolkingsklasse krijgen.

De 123 bladzijden tellende studie “Choice and Prejudice: Discrimination Against Muslims in Europe” (Keuzes en vooroordelen: discriminatie van moslims in Europa) beweert dat “de moslims in Europa geconfronteerd worden met discriminatie op verschillende gebieden omwille van hun godsdienst” en dat dit “hun individuele perspectieven, mogelijkheden en eigenwaarde aantast, wat dan weer kan leiden tot isolatie, uitsluiting en stigmatisering”.  En het stelt verder “De discriminatie van moslims in Europa wordt gevoed door stereotypen en negatieve opvattingen” en het doet een beroep op de Europese politici “voor een meer rationele aanpak” – en ook -  om ermee op te houden de islam af te schilderen als “een normen- en waardensysteem dat gelijkheid van de geslachten weigert of als een gewelddadige ideologie”. 

Ongetwijfeld belast met politieke correctheid, slaagt Amnesty International er ook niet in het gedrag van de moslims zelf in beeld te brengen, een gedrag dat misschien wel verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het stimuleren van  “stereotypen en negatieve opvattingen” – de door Amnesty geuite beschuldiging aan het adres van de Europeanen. 

Neem nu België, waar radicale moslims gestart zijn met een propaganda- en intimidatiecampagne met als doel het land tot een islamitische staat te hervormen.  Moslim wijken in Brussel – de zgn. hoofdstad van Europa – zijn nu al “no-go” zones voor de Belgische politie geworden; ze worden vaak bekogeld met stenen door moslim jongeren.

In Groot-Brittanië worden honderden moslim kinderen elk jaar gedwongen te trouwen.  In Engeland en Wales werden 65.000 moslim vrouwen en meisjes het slachtoffer van genitale verminking en van nog eens 24.000 meisjes onder de 15 jaar wordt gevreesd dat ze een hoog risico vormen. 

Polygamie

Tienduizenden moslim immigranten in G.B. leven in bigamie of polygamie, meestal om hogere sociale uitkeringen van de Britse staat te kunnen binnenrijven.  Tegelijkertijd hebben radicale moslims een actie opgestart om twaalf Britse steden, waaronder Londen, om te vormen tot onafhankelijke islamitische “emiraten” met de sharia als wetgeving. 

In Denemarken beheersen criminele straatbendes grote gebieden van Deense steden.  Ook in Kopenhagen werden enkele woonwijken veranderd in “no-go” zones: verboden toegang voor niet-moslims.  Intussen is het aantal moslim immigranten, die van de sociale uitkeringen leeeft, bijna vertienvoudigd.

In Frankrijk, waar er nu meer praktiserende moslims dan praktiserende katholieken wonen, telt men 751 stedelijke probleemgebieden, taboe voor niet-moslims omdat ze te gevaarlijk zijn.  In deze Franse “no-go” zones, waarover de Franse staat alle controle verloren heeft, leven naar schatting 5 miljoen moslims.

In Duitsland worden duizenden moslimvrouwen en –kinderen tot een dwanghuwelijk verplicht.  Tegelijkertijd zijn de sharia-rechtbanken in alle grote steden actief en de Duitse overheid verklaart dat ze niet kan ingrijpen, dat ze “machteloos” is.

In Nederland werden bijna de helft van de Marokkaanse immigranten tussen de 12 en 24 jaar al eens gearresteerd, beboet, in verdenking gesteld of beschuldigd voor het plegen van een misdrijf gedurende de laatste vijf jaar.  De islamitische rechtstraditie beschouwt honden als “onrein”.  Bijgevolg heeft een moslim politicus uit Den Haag, de derde grootste stad in Nederland, recent opgeroepen om honden te verbieden.

Rome

In Italië hebben moslims de Piazza Venezia in Rome opgeëist om in het openbaar hun gebedstijden te houden.  In Bologna hebben moslims al herhaaldelijk ermee gedreigd de San Petronio kathedraal op te blazen omdat zich daar een 600 jaar een op Dante’s inferno geïnspireerd fresco bevindt, dat de kwellingen van Mohammed in de hel moet voorstellen.

In Spanje werd een middelbare schoolleraar in La Línea de la Concepción voor de rechtbank gedaagd door de ouders van een moslimleerling, die zich erover bekloeg dat de leraar de “islam beledigd” had toen hij het over Spaanse ham (Cerrano) had tijdens de les aardrijkskunde.  En in Águilas (Murcia) zag een discotheek zich verplicht zijn naam en het architectornisch ontwerp te veranderen onder de druk van de islamieten, die ermee dreigden “een grote oorlog tussen Spanje en de islamieten” te laten losbreken indien er niet gehoorzaamd werd.

Elders in Spanje werden moslim immigranten ervan beschuldigd tientallen honden in Lérida vergiftigd te hebben, wegens “onrein”.  De 29.000 mosliminwoners betekenen nu ca. 20% van de totale bevolking van de stad.  En in Catalonië hebben moslims een “zedenpolitie” opgericht om ervoor te zorgen dat praktiserende en niet-praktiserende moslims zich gedragen volgens de sharia.

Onreine Afghaan

In Zwitserland wil een immigrantengroep uit Bern het witte kruis op de Zwitserse nationale vlag verwijderd zien omdat het een christelijk symbool is en “het niet meer beantwoordt aan het hedendaagse multiculturele Zwitserland”.  Bovendien hebben leidinggevende islamitische groepen aangekondigd dat ze een “parallel parlement” willen oprichten, opdat alle moslims “met één stem kunnen spreken”.  Het zou gevestigd worden in Basel en de sharia strikt toepassen.

Deze ontwikkelingen in Europa gebeurden tijdens de laatste acht jaar.  Daar bovenop kregen we – vanzelfsprekend – nog heel andere gebeurtenissen te slikken: de bomaanslagen door moslims op de treinen in Madrid in maart 2004, de bomaanslagen op het openbaar vervoer in Londen in juli 2005, de poging tot aanslag op de Glasgow luchthaven in juni 2007, de poging tot bomaanslag op de metro in Barcelona in januari 2008, verschillende pogingen tot bomaanslagen op Amerikaanse vliegtuigen, waaronder die van de “schoenbomterrorist”, Richard Reid, in december 2009, massale rellen n.a.v. de Mohammed cartoons in Denemarken in de jaren 2005 en 2006, islamitische rellen in Malmö, Zweden, in december 2008 en in Straatsburg, Frankrijk, in juni 2010.  En natuurlijk de massademonstraties in de straten van Londen om Geert Wilders, een democratisch verkozen Europees parlementslid, te verhinderen Groot-Brittanië te bezoeken.  Recent nog, in mei 2012 volgden de aanvallen tegen de Duitse politie.

Londen

Europese moslims waren het ook die de Nederlandse filmmaker, Theo van Gogh, in januari 2004 vermoordden, die de Franse jood, Ilam Halimi, in januari 2006 folterden en vermoordden, een Zweedse kunstenaar, Lars Vilkes in juli 2007 aanvielen, probeerden de Deense cartoonist, Kurt Westergaard, in januari 2010 te vermoorden, die Franse soldaten en joden in maart 2012 neerschoten en die op de Spaanse politicus, Josep Anglada, in april 2012 een aanslag pleegden.

Europese moslims zijn ook verantwoordelijk voor hun pogingen de vrije meningsuiting te wurgen, door het boosaardig gebruik van “lawfare”, het misbruik van dure processen om de Europeanen te intimideren zodat elke kritische discussie over de islam uitgesloten wordt.  Moslims hebben de laatste jaren zulke processen geleid tegen Geert Wilders in Nederland, Susanne Winter en Elisabeth Sabaditsch-Wolff in Oostenrijk, Lars Hedegaard en Jesper Langballe in Denemarken, Jussi Kristian Halla-aho in Finland, Brigitte Bardot, Michel Houellebecq en Marie Laforêt in Frankrijk en Gregorius Nekschot in Nederland.  En het waren ook moslim bendes die verantwoordelijk bevonden werden voor de “rape waves”, de bendeverkrachtingen, in Groot-Brittanië, Denemarken, Finland, Duitsland, Noorwegen en Zweden.

Hoewel Amnesty International in het verslag een litanie opvoert over “discriminerende ervaringen” die de moslims in Europa zouden ondergaan, wordt er nergens erkend dat de meeste Europese landen hun moslim minderheden – in de naam van het multiculturalisme – een korf vol speciale privilegies toebedachten en dat moslim normen een toenemende invloed op de Europese publieke besluitsvorming krijgen.

Rotterdam

In België bv. betaalt de regering nu de lonen van meer dan 200 imams in 100 moskeeën in een poging om een eind te maken aan de discriminatie van de islam.  Tegelijkertijd worden tientallen christelijke kerken omgevormd tot moskee, want de moslims eisen meer gebedsruimte.  In Antwerpen, de tweede grootste stad van het land, is een sharia-rechtbank actief om te bemiddelen bij familiegeschillen voor moslim immigranten.  De zelfbenoemde moslimrechters van deze zgn. rechtbank passen de sharia, de islamitische wetgeving toe, in plaats van het seculiere Belgische familierecht bij geschillen over huwelijk en echtscheiding, voogdij en onderhoud en alle erfenisgerelateerde problemen.

In Groot-Brittanië is de grootste universiteit van Londen van plan de verkoop van alcohol op de campus te verbieden om tegemoet te treden aan de “culturele gevoeligheden” van moslim studenten en de BBC geeft openlijk toe dat de staatszender met de islam met grotere “voorzichtigheid en gevoeligheid” omgaat dan met het christendom.  De Britse meisjesscoutsvereniging heeft nieuwe uniformen voor moslima’s laten ontwerpen omdat deze “problemen” met het huidige uniform hadden.  In heel Groot-Brittanië worden openbare zwembaden tijdelijk gesloten voor het publiek om aparte zwemuurtjes voor moslima’s te kunnen aanbieden.

In Britse rechtbanken krijgen moslim beschuldigden dikwijls een voorkeurbehandeling die niet van toepassing is voor andere Britse aangeklaagden.

In Denemarken zal men binnenkort in de lagere school islamlessen geven aan alle leerlingen.

In Frankrijk handhaven alle slachthuizen in het Parijse groot metropoolgebied de sharia bij de productie van vlees.  De televisiezender France 2 maakte in een reportage bekend dat veel van het halal-geslachte vlees in de rekken ligt zonder een halal-etikettering.  Het komt gewoon in de voedselketen en wordt door de nietsvermoedende consument, ook door een niet-moslim,  verbruikt.

In Duitse rechtbanken worden de rechters in toenemende mate gedwongen zich te beroepen op de koran bij burgerlijke echtscheidingen van moslims.  Moslim werknemers in Duitse supermarkten zijn vrijgesteld om alcohol te hanteren omwille van religieuze redenen en gemeentelijke overheden in vele steden en gemeenten overal in Duitsland laten nu het dragen van de boerkini toe in openbare zwembaden.  De stad Mannheim wil een wijk met een moslimmeerderheid een Turkse naam geven.  Tegelijkertijd mag de Duitse belastingbetaler opdraaien voor de oprichting van vier nieuwe islam theologie faculteiten in Tübingen, Münster / Osnabrück, Erlangen / Nürnberg en Frankfurt / Gießen, met een prijskaartje van € 20 miljoen, om islamitische imams en godsdienstleraren op te leiden. 

In Nederland heeft de politievakbond verklaard dat de politieagenten het boerkaverbod niet zullen afdwingen.  Een Rotterdamse rechtbank heeft beslist dat moslims mogen blijven zitten als de rechter de rechtszaal betreedt terwijl dat alle anderen moeten rechtszaal.  Als reden wordt aangevoerd dat volgens de islam alle mensen ogenschijnlijk gelijk zouden zijn, terwijl de koran en de sharia vrouwen en niet-moslims absoluut niet als gelijken beschouwen. 

Nog meer uit Nederland: tijdens de ramadan openen tandartsen hun praktijk pas ’s avonds en behandelen moslim patiënten ’s nachts omdat moslims “hun speeksel niet mogen inslikken van zonsopgang tot –ondergang”.  Verzekeringen en apotheken bieden speciale “ramadanchecks” aan, waarop richtlijnen staan voor het medicijngebruik tijdens de vastenmaand. 

In Ierland heeft de regering recent nieuwe sharia-conforme belastingswetten ingevoerd.

Het Italiaanse eiland Sicilië mag zich binnenkort verheugen over de bouw van een multi-miljoenen euro kostende megamoskee, een referentiepunt voor Siciliaanse en Italiaanse moslims.  In Milaan zal de bewindsploeg een dozijn mini-moskeeën erkennen.  In Rome heeft het hoger gerechtshof (CSM) recent beslist dat omwille van religieuze redenen moslima’s een sluier mogen dragen in de rechtbank.

Madrid

Het Spaanse Barcelona heeft ook bouwplannen voor een mega-moskee, met een capaciteit van duizenden moslimaanbidders.  De nieuwe moskee zou zelfs het Islamitisch Cultureel Centrum in Madrid, één van de grootste moskeeën in Europa, overtreffen.  Het bureau van de burgemeester stelt dat de stad als doel heeft “de zichtbaarheid van de moslims in Spanje te vergroten” en de “gemeenschappelijke waarden van de islam en Europa” te bevorderen.  De Spaanse regering heeft de goedkeuring gegeven aan twee radicale islamitische televisiezenders die de klok rond mogen uitzenden voor een Spaanssprekend publiek vanuit nieuwe studio’s in Madrid.  De eerste zender, gefinancierd door de Iraanse regering, wil zich focussen op de shia islam.  De tweede zender, betaald door Saoedi-Arabië, richt zich op de verspreiding van de soennietische wahhabi islam.

In Zweden wil de partij van de sociaal-democraten van de ramadan een officiële Zweedse feestdag maken. 

De Zwitserse legeroverheid heeft richtlijnen opgesteld met speciale maaltijdvoorwaarden en gebedsmogelijkheden voor het stijgend aantal moslim rekruten.  Het kanton Aargau heeft een 17 blz.-tellende richtlijn opgesteld om moslims in de scholen en in openbare zwembaden te begeleiden.  De kantons Basel-Landschaft, Basel-Stadt, Luzern, Solothurn en Zürich hebben allemaal stilletjes de gemeentelijke wetgeving gewijzigd, opdat moslima's de boerkini in de openbare ruimte kunnen dragen.  In Zürich heeft de FIFA beslist dat voetbalspeelsters in de officiële competitie hun hoofddoek mogen dragen.  De reglementswijziging kwam er op aandringen van Ali bin al-Hoessein, broer van de Jordaanse koning, tevens vicevoorzitter van de FIFA, en zal vanaf 2 juli in kracht treden.

Amnesty International beschuldigt niet-moslims van “islamofobie”, maar eist nergens dat moslims zelf verantwoordelijkheid opnemen: noch voor hun weigering zich aan de normen der meerderheid aan te passen, noch omwille van hun onophoudelijke pogingen om deze normen te vervangen door de hunne.

Zoals de Nederlandse politicus, Pim Fortuyn,  het stelde in een televisiegesprek de dag voordat hij werd vermoord wegens zijn kritiek over de islamverspreiding in Nederland: “Ik denk dat de gasten proberen het huis over te nemen.”

Amnesty International heeft de kans gemist zowel moslims als niet-moslims met een fair verslag ter zijde te staan.

Vertaling: Floriaan Terbeke

Bron: Soeren Kern, Gatestone Institute

http://www.gatestoneinstitute.org/3056/amnesty-international-muslim-discrimination-europe

 

 

Tot nooit meer !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

Er gaat geen dag meer voorbij of men kan voorbeelden vernemen van de schandalige wijze waarop beroepspolitiekers, die de leiding van Europa in handen hebben, ons belastinggeld verbrassen.

De Eurocraten hebben de laatste jaren reeds een paar duizend vrienden en vriendinnen in allerlei vetbetaalde en meestal zinloze functies kunnen benoemen. Juist zoals voor hen zelf hebben ze gezorgd voor buitensporige salarissen; waanzinnig hoge pensioenen; luxueuse burelen en andere frivoliteiten. Maar zelfs dat bleek nog niet genoeg te zijn. Men schaamde zich zelfs niet om daarbovenop nog forfaitaire verplaatsingsvergoedingen in het leven te roepen waarvan het toegekende bedrag een veelvoud is van de werkelijk betaalde kosten. Het woord diefstal is hier het enige juiste woord om die flagrante misbruiken te beschrijven. De doorsnee burger heeft geen enkel voordeel aan al deze buitensporige uitgekeerde bedragen. Bovendien is het reeds bij herhaling bewezen dat het resultaat van al die ambtenaren nul komma nul is en ze nergens maar dan ook nergens reeds bewezen hebben bestaande problemen te kunnen oplossen of orde op zaken te stellen bij vastgestelde misbruiken.

Zo evolueren er talrijke sectoren in Europa naar een regelrechte chaos. Nemen we nu even als voorbeeld een van de troetelkindjes van vele beroepspolitiekers namelijk de voetbalwereld. Men is hier nu de waanzin reeds ver voorbij en Europa grijpt natuurlijk niet in omdat de meeste beroepspolitiekers overtuigd zijn dat ze hierdoor de miljoenen aficionados, die een kiezersmacht vormen, tegen hun haren zouden kunnen instrijken. Alles begint in die wereld naar corruptie te ruiken en een beter voorbeeld van permanente spelvervalsing is moeilijk te vinden.

Hoe kan ik als voetbalclub die de tering naar de nering zet ooit winnen van een voetbalclub die zich als een misdadiger gedraagt en ongestraft met de medewerking van de politieke overheid een gigantische schuldenberg opbouwt om met dat geld al mijn beste spelers te komen wegkopen? Het grootste gedeelte van die schuldenberg komt meestal van de overheid in de meest verschillende vormen. Hier heeft een burgemeester een grondstuk van de gemeente aan een voetbalclub geschonken en die het later met grote winsten gedeeltelijk verder verkocht om aan de nodige pinken te geraken. Daar heeft een machtige beroepspolitieker voor een bom geld van de overheid gezorgd om als zogenaamde sponsor te kunnen optreden en dit natuurlijk zonder enige inmenging van de kiezer. Nog verder knijpt de administratie van Financien of BTW de ogen dicht bij de vaststelling van enorme betalingsachterstanden. Zo begint de hele topvoetbalwereld in Europa overal meer en meer te stinken.

Wist U dat, om toch maar steeds de beste spelers te kunnen kopen, de grootste Europese voetbalploegen totaal waanzinnige lonen uitbetalen?
Bovendien knijpt de politieke overheid de ogen toe indien hierbij niet zelden creatieve financiele trukjes worden toegepast. Zo is de totale loonlast vorig jaar van enkele totaal onvermogende ploegen zoals Barcelona en Real Madrid samen reeds tot boven de 300 miljoen Euro of 12 MILJARD oude frankskens gestegen en verdienen sommige spelers tot 1 miljoen frank of 25.000 euro PER DAG !!
Als men dan weet dat de totale schuldenberg van deze twee ploegen nu reeds EEN MILJARD EURO overtreft, waarvan het grootste gedeelte aan de overheid, dan beseft men dat onze Europese gezagsdragers boter op hun hoofd hebben door dergelijke wantoestanden en duidelijke voorbeelden van spelvervalsing verder te laten evolueren zonder in te grijpen. Ook in landen zoals England en Belgie groeien de misbruiken jaar na jaar. Het is dan ook niet te verwonderen dat een jarengeleden in ons land genomen beslissing, die speciale voordelen gaf aan grootgeldverdieners in de voetbalwereld, uit het brein van Dexiafantast Dehaene is ontsproten.

Als alle Europeanen niet meer gelijk zijn voor de wet; als duidelijke misbruiken niet meer worden bestraft dan is er voor ons geen enkele reden meer om dat soort Europa nog te willen verdedigen of langer in stand te houden. Als men in een land met 24% werkloosheid zoals Spanje toelaat dat de totale schuldenberg van alle beroepsvoetbalploegen aan de overheid de 6 MILJARD EURO overtreft dan mag men verklaren dat Europa stilaan een onbestuurbare bollenwinkel aan het worden is.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielcentrum Arendonk

 

Vlaams parlementslid Filip Dewinter: “Het wordt hoog tijd het vluchtelingenverdrag van de conventie van Geneve in vraag wordt gesteld." De zware incidenten tussen Afghanen en Tsjetsjenen van afgelopen weekend in Arendonk bewijzen nogmaals het nefaste principe van open asielcentra: ze werken criminaliteit en onveiligheid in de hand. Het incident van gisteren is overigens het zoveelste in een lange rij. Het Vlaams Belang pleit dan ook onverkort voor de sluiting van het open asielcentrum en stelt vier concrete actiepunten voor :

- Vluchtelingen moeten opgevangen worden in hun eigen streek en/of continent;

- Er moeten gesloten opvangcentra komen aan de grenzen;

- Er moet een korte procedure komen van maximum 7 dagen zonder beroepsmogelijkheden;

- Asielzoekers moeten wanneer ze uitgeprocedeerd zijn onmiddellijk gerepatrieerd worden.

Vlaams parlementslid Filip Dewinter: “Het wordt hoog tijd het vluchtelingenverdrag van de conventie van Geneve in vraag wordt gesteld. Intussen dient er dringend werk gemaakt te worden van containerdorpen die moeten ingericht worden als gesloten centra waar asielzoekers kunnen opgevangen worden. De centra moeten weg uit de woonwijken en de stadscentra. Momenteel zijn de centra veel te aantrekkelijk en te uitnodigend. Bovendien dienen asielzoekers die zich misdragen onmiddellijk naar hun land van herkomst worden gerepatrieerd.”


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet opgeven ! Doen zoals Nigel Farage : verzet u tegen de onderwerping !

 

 

Met Duitse ondertitels, alweer een schitterende speech, gehouden in 2011 in Berlijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 16 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik ben minderwaardig

omdat ik een Belg, lees Vlaming, ben. Gezinsvereniging, ieder jaar komen er 2500 Maroks bij ! Als ik samen met mijn Thaise echtgenote op familie-bezoek naar Antwerpen kom, moet ik voor haar een verzekering afsluiten voor de duur van ons verblijf. Haar vliegticket met datum van terugreis tonen als bewijs dat ze wel degelijk terugkomt.

Ik ben samen met de Angeltjes lezers als aboriginal, allochtoon in eigen land, wel goed om me te laten uitpersen door mijn geweldige vrienden van de belastingen, die me nooit vergeten, om heel die troep koeltoerverrijkers te onderhouden

René

*****

Engeland vs. België (vervolg)

Een gezegde dat nogal opgang maakte gedurende WO II was : " De Engelsen zullen vechten tot de laatste .... " (naar believen invullen : Fransman, Belg, Nederlander, enz etc.)

Regus Patoff

*****

Mit den größten Dank das sie hier bei uns sein dürfen.

http://www.bild.de/regional/berlin/salafismus/salafisten-fuehrer-droht-mit-anschlaegen-24151696.bild.html Und der Staat verschwendet da auch noch Millionen von Steuergeldern dran.WO bleibt derjenige der das ganze mal grundsätzlich Einhalt gebietet, am besten mit Kern-harte Mittel!!

Es Grüßt OTTO.

*****

Arm Vlaanderen.

De bende van de EU is alweer aan ’t dreigen t.o.v. Griekenland, Spanje, Portugal, Nederland, België, daar waar zok helemaal  niets te dreigen hebben, want zij ‘zijn’ de veroorzakers van alle ellende in Europa .Door het open grenzen beleid is het een puinhoop geworden van jewelste, dé ooraak van alle ellende, daarom dat wij eisen dat het Schengenverdrag vernietigd wordt, dat de grenzen terug dichtgaan voor 100% voor niet-Europeanen en opengaan voor Europeanen die werk hebben in het land waar ze naartoe willen gaan, profiteurs moeten dadelijk teruggestuurd worden.

Diegenen die binnen mogen, moeten een document ondertekenen dat ze a) geen strafblad hebben in het land van herkomst, b) kunnen voorzien in eigen onderhoud en c) onze normen, waarden, wetten en cultuur respecteren. Bij de minste afwijking valiezen inpakken. Alleen dergelijke instelling zal ons nog kunnen redden van de totale ondergang en het extreem barbaars geweld dat van dag tot dag smeriger wordt. Vreemdelingen die in ons land verblijven, krijgen géén stemrecht want ze hebben zich niet met onze zaken te bemoeien, dubbele nationaliteit moet verboden worden, want men kan niet uit 2 ruiven eten.

Jean

*****

Onze beschaving verliest haar pluimen

De krijtlijnen van onze hoogstaande beschaving vervagen.  Iedere dag horen we iets nieuws, feiten die in onze jeugdjaren onbestaande waren. Processen over eremoorden, duivelsuitdrijvingen, confrontaties met een vreemde koeltoer, bewuste apartheidspolitiek inplaats van integratie.

Duivelsuitdrijvingen waren ook van toepassing in onze middeleeuwen door de katholieke kerk, ze werden inmiddels vervangen door psychiaters. Een van de hoofdrolspelers in het huidige proces waarbij Lafita onder de meest gruwelijke omstandigheden stier , geniet internationale faam . Hij is een veel gevraagd spreker, gekend onder de naam Cheikh Abou Chayma een ex- elektrieker, schrijnwerker en hersteller van jackpots. Voor zijn volgelingen is hij een indrukwekkende figuur met lange baard en bijpassende strenge blik. Voor mij een gevaarlijke idioot van het domste soort die bepaalde aspecten van de meest vredelievende godsdienst vertegenwoordigt.

Onze beschaving krijgt serieuze klappen. Te veel kritiek uiten, is uiteraard uit den boze ,want duidingen zoals racist en onverdraagzame, zijn geen uitingen van respect voor deze Prachkoeltoer.

René

*****

Moslimschool in Anderlecht

 

De komst van een echte moslimschool in Anderlecht wordt steeds realistischer. Volgens de Franstalige krant Le Soir zijn de statuten van de inrichtende macht Al Amal, nodig voor de oprichting van een school, onlangs gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.
Meer dan 41% van de leerlingen in  het Brusselse secundair onderwijs is moslim. Dat aantal rechtvaardigt de oprichting van een ware moslimschool, verklaart initiatiefnemer Al Amal, een Marokkaanse moskee, in Le Soir. Al Amal veranderde daarom z'n statuten en liet die wijziging opnemen in het Belgisch Staatsblad. Nu lijkt niks de komst van de moslimschool nog in de weg te staan.

 

Anderlecht heeft niet de primeur de eerste moslimschool in België te openen, maar voor het eerst zal een Belgische moslimschool zowel kleuter-, basis- als secundair onderwijs voorzien, op maat van de leerlingen. 

 

Het project wil reageren op de verzadiging aan scholen in Brussel maar ook en vooral op het verbod op het dragen van een hoofddoek in de reguliere Brusselse scholen. De zaak wordt dinsdag besproken op het Commissie Onderwijs van de Franse Gemeenschap.

 

Gelezen in de online krant het Nieuwsblad, 22 reactie verdwenen plots om 18.30 uur als dat geen censuur is

 

groetjes Sophie DW


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische monarchie ? Vlaamse republiek ?

 

 

 


15-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misleidend artikel over Israël in De Standaard

 

Het bouwproject voor de nieuwe Palestijse stad Rawabi in de Westbank is volop aan de gang (afbeelding Joods Actueel)

In De Standaard van vandaag verschijnt het artikel : Israël vernietigt Europese hulpprojecten met als inleiding :  De voorbije twee jaar verwoestte Israël op de Westoever meer dan zestig hulpprojecten, gebouwd met Europees belastinggeld. België dreigt 172.000 euro te verliezen.

Joods Actueel heeft onmiddellijk gereageerd en plaatst de beschuldigingen in het juiste kader. Telkens de kans bestaat in het Westen om Israël een schurkenstaat te noemen, wordt die gelegenheid gretig gegrepen, zonder verder de grond van de zaak te controleren. Je bent een kwaliteitskrant of je bent een regimegazet die de huik naar de wind hangt. Wat De Standaard is, weten wij al lang : een pretentieuze redactie die meedrijft op de stroom van politiek-correcte desinformatie.  Er zijn zo veel emoties gemoeid met dit eeuwig aanslepende Midden-Oosten conflict en de situatie ter plekke is dermate complex dat een simpel "ik beschuldig" enkel kan mits grondige evaluatie. Hierna het gedetailleerde antwoord van Freilich.

Misleidend artikel over NGO-projecten in Palestina

Het bouwproject voor de nieuwe Palestijse stad Rawabi in de Westbank is volop aan de gang
In De Standaard van dinsdag 15 mei verscheen het artikel Israël vernietigt Europese hulpprojecten. De auteur van dit artikel houdt een belangrijk deel van het verhaal achter waardoor de argeloze lezer voor de zoveelste keer een eenzijdig beeld wordt opgedrongen van het Israëlisch-Palestijns conflict. Het artikel laat uitschijnen dat  de meeste projecten van Europese ngo’s worden vernietigd, dat klopt niet.

Het is immers cruciaal om in deze context te weten dat er in de Oslo-akkoorden drie verschillende gebieden werden gedesigneerd. Zone A, waar de meeste Palestijnen wonen, kwam zo onder Palestijns bewind voor wat betreft veiligheid en administratie, zone B kwam onder Palestijns bewind voor de administratie maar bleef onder Israëlische controle voor de veiligheid terwijl in zone C de  Israëlische controle voor beide aspecten bleef gelden.

De bedoeling van deze akkoorden was de Palestijnen de volledige vrijheid te geven om zelf hun administratie te regelen, van de ophaling van huisvuil tot het bouwen van scholen. En dat is goed gelukt ook want onder dit akkoord valt 96% van de Palestijnse bevolking in Zone A en B. Dat betekent dat ze zelfstandig kunnen instaan en beslissingen nemen over alle administratieve taken, dus ook het uitreiken van bouwvergunningen. Slechts 4% van de Palestijnen zou nog onder Israëlische controle resorteren. Al bij al toch een zeer gunstige regeling voor de Palestijnen, trouwens dat was de reden dat ze samen met Israël het akkoord ook hebben goedgekeurd.

Het artikel in De Standaard ging dus over de problemen voor die overige 4%. Maar dat kon je nergens lezen in het stuk waardoor je als lezer niet anders kon dan concluderen dat Israël alle projecten van ngo’s dwarsboomt.

“Vergunningen worden vaak geweigerd en de procedure is enorm tijdrovend en discriminerend”, stelt Broederlijk Delen in het artikel. Dat is manifest onjuist. Van de 182 projecten die voor 2011 werden ingediend voor zone C kregen 119 wél toestemming, in 19 gevallen was er een weigering terwijl 44 projecten nog wachten op een goedkeuring. (officiële cijfers van NGO Monitor, Jason Edelstein, communicatie directeur)

Dat de procedure tijdrovend is klopt dan weer wel, maar daar zijn goede redenen voor. Elk project moet goed worden geanalyseerd omdat na de final-status onderhandelingen, die er ooit zitten aan te komen, het mogelijk is dat het grondgebied nog van eigenaar kan wisselen. Indien Israël nu een project zou goedkeuren waarbij het gebied later, in een akkoord, onder Israëlische controle zal vallen, dan zijn de Europese subsidies voor Palestijnse projecten eveneens een maat voor niets geweest. De hamvraag is dus of NGO’s zelf niet achteloos met Europese/Belgische gelden omspringen.

Trouwens, ook bij ons kennen bouwvergunningen soms een omslachtige procedure , denk maar aan het bouwen van een “tunnel of een brug” in Antwerpen of aan UPlace in Machelen. Het ware probleem is dat de Europese ngo’s simpelweg niet willen wachten op de nodige vergunningen en dan maar illegaal projecten op poten zetten. Ze doen dat enerzijds omdat ze op Europees geld zitten dat ze moeten uitgeven en anderzijds, net om conflicten uit te lokken met Israël.  Dat NGO’s, waaronder Broederlijk Delen, liever focussen op de 4% procent van het gebied waar inderdaad de procedures om voornoemde redenen minder eenvoudig zijn  – terwijl aan het overgrote meerderheid, 96% van de Palestijnse bevolking, wordt voorbij gegaan – is geen toonbeeld van vredeswil.

Vergeet bij dit alles niet dat Israël zelf een bouwstop heeft ingesteld voor de Westbank (niet voor Oost-Jeruzalem waar we steeds over lezen, maar daar gaat het hier niet om) hetgeen betekent dat er géén nieuwe nederzettingen meer worden gebouwd. Enkel bestaande dorpen mogen uitbreiden omwille van de bevolkingsaangroei maar van het opzetten van nieuwe steden kan er geen sprake zijn. De filosofie die daarachter schuilt is dezelfde: zolang de final-status akkoorden niet zijn afgerond is het geen goed idee om nieuwe Israëlische dorpen te bouwen als die mogelijkerwijze  in de toekomst bij de Palestijnse staat zou terecht komen.

De juiste conclusie is minder extremistisch dan de NGO-standpunten willen doen geloven en luidt dat de huidige impasse slecht is voor alle partijen. Zowel voor Israël als voor de Palestijnen. Het is dan ook bijzonder spijtig dat de Palestijnse regering weigert – want daar gaat het om, een botte weigering – om zelf nog maar aan tafel te zitten met de regering in Jeruzalem om te praten over de final-status akkoorden. Israël gaat natuurlijk ook niet helemaal vrijuit maar in deze zaak enkel de Joodse staat met de vinger wijzen is onjuist en oneerlijk. Wat mij betreft is de auteur van het artikel in De Standaard is mee verantwoordelijk voor de eenzijdige berichtgeving, dat had kunnen voorkomen worden door het principe van woord en wederwoord te respecteren.

Michael Freilich
Hoofdredacteur

http://joodsactueel.be/2012/05/15/misleidend-artikel-over-ngo-projecten-in-palestina/

 Met dank aan Sam van Rooy en Tanguy Veys voor hun opzoekingen via Facebook.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorwaarts ... Mars !

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland : in of uit ? Paniek in Europa

 

Tjeven Vanackere en Jean-Claude Juncker : het landje B en het landje L regelen onder mekaar de verdere ondergang van de Eurozone en de Euorpese Unie.  Merkel is haar Sarkootje kwijt en moet het doen met de rode neofiet Hollande.  Er heerst paniek in de Europese barak.  Barroso wil de Grieken lozen, Van Rompuy zoekt het einde van de tunnel, terwijl zijn vrouw aan het uitkijken is voor een bijverdienste.

Griekenland kan niet zomaar de eurozone of de Europese Unie verlaten. De regering in Athene zal met de andere EU-lidstaten moeten onderhandelen over een vertrek. De andere landen kunnen de Grieken ook niet dwingen weg te gaan, de Grieken zullen het zelf moeten willen. De eurozone van nu 17 EU-lidstaten vloeit voort uit de Europese Monetaire Unie (EMU) met de euro als gezamenlijke munt. Deze EMU is vastgelegd in het zogenoemde Verdrag betreffende de Europese Unie (Europees Verdrag). In artikel 3, paragraaf 4 luidt het: De Unie stelt een economische en monetaire unie in die de euro als munt heeft.

Aan het Europees Verdrag is een verdrag gekoppeld over de werking van de Europese Unie. In dit tweede verdrag is in een reeks artikelen het monetair beleid vastgelegd. Verder zijn er specifieke bepalingen voor de lidstaten met de euro en overgangsbepalingen voor landen die de euro nog niet hebben ingevoerd. Maar over een uittreden uit de eurozone wordt niet gesproken.

Als het om het vertrek uit de Europese Unie gaat, is inmiddels wèl wat geregeld. Artikel 50 van het Europees Verdrag werd 2,5 jaar geleden opgenomen. Voor die tijd stond niets zwart-op-wit.

Met artikel 50 is het mogelijk geworden zich uit de unie terug te trekken, maar de lidstaat zal dat voornemen aan de overige lidstaten moeten meedelen. Na onderhandelingen wordt dan een akkoord gesloten over de voorwaarden tot terugtrekking, waarbij ook rekening wordt gehouden met de toekomstige relatie van het vertrekkende land met de unie.

Artikel 50 beschrijft ook de verdere procedure. De lidstaten besluiten met gekwalificeerde meerderheid van stemmen over het akkoord, na goedkeuring door het Europees Parlement. Pas dan is de zaak beklonken.

Juristen zullen zich over de vraag moeten buigen of Griekenland wel uit de eurozone kan stappen, zonder de EU te verlaten. Een mogelijke oplossing kan zijn dat de Grieken de euro tijdelijk loslaten en dat voor het land dezelfde overgangsbepalingen gaan gelden, die nu voor de niet-eurolanden gelden. Griekenland kan dan orde op zaken stellen en uiteindelijk weer toetreden tot de eurozone.

Ray

Bron : Beursduivel

De filosofie van Jean-Claude Juncker uit "Europa Wankelt" : "Wij beslissen iets. We brengen dat dan in het midden en wachten enige tijd om te zien  wat er gebeurt.  Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit -want de meesten begrijpen toch niet wat er wordt beslist- dan gaan we weer wat verder.  Stap voor stap, tot er geen terugkeer meer mogelijk is."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reynders, Buitenlandse Zaken, denkt dat hij nog Financiën doet

 

Didier Reynders is in de regering van Di Rupo verantwoordelijk voor Buitenlandse Zaken maar hij bemoeit zich nog graag met Financiën. Tjeven Vanackere is not amused. 

Er moet een grote lening komen om infrastructuurwerken in heel België te financieren en op die manier bij te dragen aan het herstel van de economische groei. Dat heeft Didier Reynders, federaal minister van buitenlandse zaken, tegenover de Franstalige krant Le Soir gezegd.

De minister wil dat de spaargelden van de Belgische burger zouden worden aangetrokken om grote infrastructuurwerken of renovaties te financieren. Onder meer denkt de minister aan de modernisering van de wegeninfrastructuur, het dichten van de Antwerpse ring of het Gewestelijk Expressnet Brussel.

Het zou volgens de minister gaan om projecten waarvan het belang door iedereen wordt erkend en die met de extra financiële middelen zouden kunnen worden versneld. Met een correcte intrest moet het volgens Didier Reynders mogelijk zijn om miljarden euri op te halen.

Reynders heeft zich niet veel aangetrokken van het departement Financiën toen hij er vele jaren verantwoordelijk voor was. Nu werpt hij zich op als de redder van het vaderland op zijn Verhofstadts : de spaarcenten van de burgers aftroggelen.  En Tjeven Vanackere, wiens geloofwaardigheid slinkt als sneeuw voor de zon, bij elk publiek optreden, weet niet hoe hij moet reageren op deze slinkse bemoeienis van de Waals-Brusselse liberaal.  Tout va très bien, Madame la Marquise.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De RVA vordert terug. En dan ?

 

Federaal Volksvertegenwoordiger Annick Ponthier

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) heeft in 2010 voor 95,5 miljoen euro aan werkloosheidsuitkeringen in de ruime zin teruggevorderd. Dat is meer dan in 2008 (86,5 miljoen euro) en in 2009 (83,8 miljoen euro).

Van de teruggevorderde bedragen werd in 2008 50,8 miljoen euro, in 2009 53,4 miljoen euro en in 2010 60,2 miljoen euro terugbetaald. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Monica De Coninck op een schriftelijke vraag van Kamerlid Annick Ponthier (Vlaams Belang).

Van de in 2010 teruggevorderde som sloeg 74,1 miljoen euro op werkloosheidsuitkeringen. 14 miljoen euro had betrekking op provisionele vergoedingen die de RVA een werkloze betaalt wanneer hij een beslissing betwist van het ziekenfonds om hem arbeidsgeschikt te verklaren. 4,6 miljoen euro betrof terugvorderingen na toekenning van een niet-cumuleerbaar pensioen met terugwerkende kracht. 2,7 miljoen euro sloeg op provisionele uitkeringen aan werknemers die bij ontslag geen opzeggingsvergoeding betaald kregen.

Met dank aan Annick voor deze cijfers.  Is het ook geweten hoeveel er effectief terug ontvangen werd ?  Terugvorderen is mooi, maar ontvangen zou nog mooier zijn.

Dit is het moment om te verwijzen naar het politieke verleden van ministerin Monica de Coninck, destijds voorzitster van het OCMW in Antwerpen.  Onder haar beleid en verantwoordelijkheid zijn er ettelijke en ongekende miljoenen euri verdwenen in de ziekenhuizen.  Bondig gezegd, komt het hier op neer (maar het was ingewikkelder) : de aangerekende facturen werden gedurende jaren geboekt als ontvangen bedragen. Niemand kreeg ooit een betalingsherinnering, wat natuurlijk niet onopgemerkt bleef bij de patiënten.  Finaal werd de ontvanger van het OCMW aan de deur gezet en bleef de politiek verantwoordelijke, De Coninck,  buiten schot.

Zij werd achteraf zelfs beloond met een ministerportefeuille, alhoewel zij niet had deelgenomen aan de verkiezingen. Het gaat om Monica de Coninck van de socialistische partaai die bij haar aanstelling de hemel werd ingeprezen wegens haar vele talenten en bekwaamheid.

Ray

Bron : De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met leven als god in Frankrijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf nu is het eerder 'Leven als een immigrant in België'.

Wanneer valt er eens iets positiefs uit de regeringsbus voor de autochtonen, de Vlamingen en de hardwerkende loyalen ? Laatste stunt van het auto-destructieve Belgicisme is: het afschaffen van het TBS-systeem voor Vaamse leerkrachten. Je kan nog steeds vroeger stoppen maar de staat pakt dan weeral meer geld af.

Ontrading en aftroggeling om vroeger te stoppen wordt dus pure diefstal, een graaibeweging onder schaamteloos leugenachtige voorwendsels. Uw pensioen wordt voor een stuk afgepakt om immigranten te verwennen. U mag nog langer les geven aan hun kindjes,  alhoewel ze u niet verstaan of respecteren.

Volgens Bourgeois immigreren ieder jaar 2.500 Marokkanen in het kader van Gezinshereniging naar dit landje. Waarom ? Pourquoi ? Veur watte ? En waarom die massale voorkeur voor Marokkanen ? Waarom niet échte sukkelaars overal ter wereld ter plaatse helpen ? Gaan zij nog steeds voor onze pensioenen komen zorgen ? Zijn er nog te veel braakliggende gebieden in Vlaanderen ? Zijn er nog plaatsen waar we mekaar niet met de ellebogen raken, zijn er nog enkele onderontwikkelde Vlaamse kerkpleintjes waar er nog Nederlands gepraat wordt ? Zijn er nog een paar kassa's in winkels waar betaald wordt met geld uit arbeid ?

Het gemiddelde privé pensioen in België is een pure schande. Dat de pensioenen van leerkrachten hoger liggen daar kan een mens mee leven, het ligt eerder aan de laagte van de andere pensioenen. Om het kort te houden : terwijl de Vlaamse regering eraan meewerkt om hardwerkende Vlamingen uit te persen, is er geen enkele maatregel genomen op gebied van immigratie en/of profitariaat. En laat daar nu net het onderwijs aan kapot gaan en de leerkrachten door gedemotiveerd worden.

Denk er eens over na : waarom nog langer of harder werken als u met uw pensioen in dit land een afgeschreven sukkelaar wordt ? Wie dacht dat ie als autochtoon of normaal ingeburgerde als beloning na levenslang hard werk en loyauteit het recht op een leven als 'God in Frankrijk' zou krijgen moet  overwegen of het niet verstandiger zou zijn als een 'Immigrant in België' te gaan leven, of 'Als een Marokkaan in België' ? (niet te veralgemenen uiteraard).

Uw pensioen zal er niet veel minder om zijn. En koop eens een paar huizen in Marokko of zo .., spotgoedkoop en niet traceerbaar voor de fiscus. Of maak gewoon ook wat meer kindjes, uit liefde.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenrechten in Egypte

 

“Waarom vrouwenrechten in de wet dienen opgenomen te worden ?  Men moet regeringen verantwoordelijk kunnen houden voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen.”

Islamitische volksvertegenwoordigers in Egypte proberen Egyptische vrouwen hun meest elementaire rechten te ontnemen door de invoering van verschillende controversiële wetsontwerpen, die na de goedkeuring en invoering Egypte naar de donkere Middeleeuwen zullen voeren:

-          De webstek Ahram Online meldt dat de islamieten wet nr. 1 van het jaar 2000 – beter bekend als de Khulawet - wensen geannuleerd te zien; de wet kwam er als een alternatief voor de vrouwen, wiens man een echtscheiding weigerde.  De Khulawet staat hen de echtscheiding toe op voorwaarde dat de bruidschat aan de echtgenoot teruggegeven wordt. Wet nr. 1 werd beschouwd als een stap vooruit voor de vrouwenrechten, want vrouwen konden daarvoor niet van hun echtgenoot scheiden volgens haar eigen voorwaarden.

De tegenstanders beroepen zich op de sharia, die vrouwen het recht ontzegt zelf het initiatief te nemen voor een echtscheiding.  Het nieuwsagentschap AINA berichtte erover: volgens de islamitische wetdeskundige en meest radicale tegenstander van de Khulawet, Mohamed El-Omda, zou dit proces een belediging zijn voor de sharia, een slecht verborgen poging om Egypte te verwestersen.

-          Volgens verschillende bronnen zouden islamitische partijen ook een wetsontwerp voorbereiden dat meisjes zal toestaan vanaf de leeftijd van 14 jaar in het huwelijk te treden – in plaats van de huidige minimumleeftijd van 18 jaar.  Zoals bekend gemaakt door Ahram Online hebben salafistische volksvertegenwoordiger de laatste maanden herhaaldelijk geargumenteerd dat er geen minimum leeftijd op het huwelijk kan staan – voor geen van beide geslachten – want in de sharia wordt er nergens melding gemaakt van een minimum leeftijd.  Vrouwenrechtenactivisten proberen in te gaan tegen dit wetsvoorstel: “Een rijbewijs, een mogelijkheid tot stemmen: het kan allemaal pas als je 18 bent of ouder.  Zijn deze zaken belangrijker dan het ouderschap, dan een gezin te stichten?” vroeg Azza Soliman, juridisch raadgeefster van het Centrum voor Egyptische Vrouwen, zich af.  Zij meent dat het fout is de leeftijd voor een huwelijk onder de 18 te brengen – of zelf 12, zoals sommigen willen bereiken.

-          Een controversiële verklaring kwam van mevrouw Azza El Garf, verkozen in het parlement voor de Vrijheid en Rechtvaardigheidspartij, de politieke vleugel van de Moslimbroederschap.  Haar standpunt is klaar en duidelijk: ze is het niet eens met het verbod (2008) op genitale verminking; ze verwijst ernaar als plastische schoonheidschirurgie in plaats van een barbaarse praktijk.

-          Egyptische media berichtten onlangs nog over een wetsontwerp waarbij de man nog tot zes uur na het overlijden van zijn echtgenote seks met haar mag hebben.  Egyptische parlementsleden ontkenden het bestaan van het ontwerp en beschuldigden de pers het verhaal verzonnen te hebben.  En toch is de “afscheidssexks” geen nieuw wetsvoorstel, zo schreef Al-Arabiya.  Vorig jaar was Zamzami Abdoel Bari de eerste Marokkaanse geestelijke die verklaarde dat een echtgenoot seks kan hebben met zijn overleden vrouw.  En hij argumenteert dat het huwelijk ook na de dood nog blijft gelden – en wellicht minder voor de hand liggend – de vrouw heeft hetzelfde recht op seks met haar overleden echtgenoot.

-          Ahram Online meldde ook dat de islamieten opgeroepen hebben de uitvoering van CEDAW, het Verdrag betreffende de Uitroeiing van alle Discriminatievormen t.o.v. Vrouwen, goedgekeurd door de algemene vergadering van de VN in 1979, te annuleren omdat het “artikels zou bevatten die in tegenspraak zijn met de sharia”.

 Egyptes Nationale Vrouwenraad voert campagne tegen de b.g. islamitische initiatieven, die de vrouwenrechten onder vuur nemen, met als argumentatie dat het “marginaliseren en ondermijnen van de positie van de vrouw een negatieve invloed zou hebben op de menselijke ontwikkeling van het land”. 

Op de Arabische zender Al-Jazeera voert Amal Al-Malki, schrijfster uit Qatar ( Nvdr: lector Engels Carnegie Mellon University, Qatar) aan dat de Arabische lente er niet in geslaagd is de vrouwen te helpen bij hun strijd voor gelijkheid: “We hebben geen stem, we zijn onzichtbaar…En ik zeg u, dat is de reden dat de vrouwenrechten in de wetgeving dienen opgenomen te worden.  Ze mogen niet gegijzeld worden door politieke leiders die met een vingerknip van mening kunnen veranderen.  Regeringen moeten men kunnen verantwoordelijk houden voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen.”

Vertaling: Floriaan Terbeke

Bron: Anna Mahjar-Barducci, Gatestone Institute


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 15 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Misbruiken van de democratie

En intussen blijven ook in Wales de stoottroepen van Allah de democratie naar hun hand zetten om haat te zaaien. Nadrukkelijk geholpen door een paar wereldvreemde socialisten die hier nadrukkelijk dezelfde politieke standpunten innemen als PvdA, Groen en consoorten, namelijk collaboreren met de soldaten van Allaaaaaah.

www.youtube.com/watch?v=lku1SQJw2xw

Lord Onslow

*****

Gehakte redaction,

Met zoveel correcte berichtgeving op Angeltjes is het onmogelijk om nog iets zinvols toe te voegen. Derhalve uit vandaag.be, vers van de pers, geloof het of niet:

“Mano Mundo kan met een gerust gemoed de twintigste editie tegemoet kijken. Nummer negentien was een voltreffer. Met dank aan de zon, de vele nieuwigheden en topper Mory Kanté.

Het multiculturele festival in De Schorre in Boom kreeg afgelopen weekend ondanks onheilspellende weerberichten en een natte opbouwweek dan toch wat het verdiende: zonnig, droog en zelfs aangenaam warm weer.

Zondag was het vooral aftellen naar de hoofdact van dit jaar: Mory Kante. De Guinese zanger bracht een stukje Afrika naar Boom en sloot af met zijn wereldhit Yéké Yéké, het nummer dat dit jaar precies 25 jaar oud is.”

Ja, dat zal wel!

http://www.vandaag.be/entertainment/97115_mano-mundo-voltreffer-dankzij-zonnige-weer.html

Als U hier niet mee kan lachen, is het in elk geval mijn schuld niet.

Lucky9

*****

Bekeken van Thaiand uit

Hier in Thailand zijn holibi's algemeen aanvaard. Niemand zal het is zijn hoofd halen deze minoriteit te vernederen of te kwetsen omwille van zijn geaardheid. Zo hoort het ook ! Hier zijn geen parades, staan ze niet te dansen met een pluim in hun gat om de aandacht te trekken. Ik moet wel toegeven, op de foto's waren enkele mooie jongens te zien, spijtig voor mij , maar ze zijn niet geschikt voor de voortplanting ! Wat wel opviel was de talrijke opkomst van politici, zouden die allemaal dan toch ergens ?  Wat niet meer opviel was de eeuwige zure ,ernstige smoel van Brack , volgens mij is die mens erg ongelukkig.  Zelfs de NvA kan hem niet doen lachen.

Extra agenten inzetten in Brussel, in de Westhoek, in Bommerskonten, enz.,   waar gaat Milquet die halen ? Wie wil er nu nog politie-inspecteur worden ? Als die ex collega's van mij, dan toch een bende kunnen oppakken, worden deze vrij gelaten wegens procedure fouten. Ik kan best begrijpen dat de slachtoffers van die verrijkers het kotsbeu worden en zich ten einde raad een wapen aanschaffen. Dan wordt het pas gevaarlijk. Dus de wapenwet moet dringend worden verscherpt. Stel je voor, een verrijker wordt neergeschoten tijdens zijn beroepsactiviteiten.  Protest, de familie zwaar geschokt, want het was een goede jongen. Ook 1000-quet wordt zoals gewoonlijk doorheen geschokt. Wat op enkele seconden gebeurde wordt nu nageplozen door talrijke juridische deskundigen en experts, was het wel zelfverdediging ? Kan dat schieten wel in een beschaafde samenleving enz Had die ramkraker geen slecht jeugd of tegenslag in het leven ?  Had zijn vriendin het uitgemaakt en was hij  daardoor ontspoord ? Vragen, vragen,om twijfel te zaaien en vooral om het tuig niet of nauwelijks te moeten straffen.

René

*****

Het geval Scott

Hoe durven ze! Ze kunnen van die jongen toch niet verwachten dat hij met zijn hier opgedane ervaringen als scoutsleider in zijn eigen land de jeugd van zijn eigen volk laat genieten van zijn vaardigheden? Daarvoor dienen NGO’s die mensen van hier naar ginder sturen om daar met veel moeite en tegen een hoge kostprijs te doen wat Scott.

Ludo

*****

Patronessen van de barbarij

Na alles aandachtig gelezen te hebben over holebies en kolibries, turtelhutjes en snoeptrutjes en nog van dat fraais, alles met één doel, kunnen blijven parasiteren met zoveel mogelijk Links Lullen en Rechts Vullen, valt één zaak zeer sterk op:

a) Er wordt NIET ingegrepen tegen de echte homohaters nl. de barbaren met islamkronkels in het kleine hersengedeelte ; het zijn die barbaren die homo’s van gebouwen willen smijten iets wat ik nooit gehoord heb uit de mond van een Vlaming.

b) Eigen mensen in problemen worden aan hun lot overgelaten, ze mogen het zichzelf opsoppen en ILLEGALEN worden in de watten gelegd en dat terwijl zij hier eigenlijk geen 24u zouden mogen verblijven. Oók die waar ze dagelijks zoveel poppenkast over maken : illegaal is illegaal en dat hoort hier niet te parasiteren op ons geld.

c)  Het gezever komende van milleshock, maggieke, turtelbaum, kronkelding,  de patronessen van de barbarij, het zit bij die vrouwen in het bloed, begint mateloos te irriteren ;  dus zullen we het zelf moeten gaan overnemen want m.i. is politiek in het leven geroepen om ons te dienen en niet andersom en daar zij aan zelfbediening doen moeten we ze wegjagen, iets waar we in oktober sowieso zullen mee starten.

Jean

*****

Belgian Pride

Spijtig dat je de handen van Peumans niet ziet, maar ik denk er het mijne over.

Wil T.

*****

Vreemde reacties.

Inderdaad, een "vreemde reactie", om niet te zeggen rare hersenkronkel, als men beweert dat de Engelsen "Flanders" niet beschouwen als behorend tot het "non-land" België, maar België wel als een aanhangsel van Frankrijk. Wie de aanhaling "non-land" bovendien beschouwt als de een of andere vorm van welke verknochtheid dan ook aan dit apeland, het weinige juiste dat Marc Eyskens ooit over België heeft gezegd, moet toch eerst eens goed nadenken voor hij zo 'n calamiteiten neerschrijft. Overigens, welke Engelsman was het weer die ooit beweerde dat Afrika begon aan de overkant van het Nauw van Cales? Dat deze "satire" niet de Vlamingen zou viseren, is dan ook eerder wishfull thinking dan wat anders, mogelijk afkomstig van iemand die het gewoon niet wil geweten hebben. Verdringing noemt men zoiets in de psychologie. Wie enkel een deel van het geheel wil viseren in zijn satire, laat dat nl. op de een of andere manier altijd merken, zeker t.o.v. hen die hij wel respecteert. Wie dit nalaat, beledigt daardoor meteen, zoals hier, alle Vlamingen. En dat hoeft geen enkele Vlaming te pikken, vooral hij niet die op geen enkele manier met dit onland wenst geïdentificeerd te worden, en daardoor in feite dubbel beledigd wordt. Daarmee uit. Daar is helemaal niets verbazingwekkend aan, integendeel.Doorsnee Engelsen, zoals zovele anderen in de wereld (probeer maar eens de toestand hier uit te leggen aan een Engelsman, Fransman of Nederlander...), begrijpen er simpelweg geen moer van. Wij blijven voor hen ergens één van hun overzeese gebieden waar ze hun oorlog met de Duitsers hebben uitgevochten. Hun doden komen ze hier eren. Voor hen zijn het hier gewoon allemaal Belgen, en op alle I.K.'s, ook op die van alle zelfbeweerde "echte" Vlamingen, staat tot nader order inderdaad nog altijd "Belg" vermeld, zonder verder onderscheid. En dat is, nogmaals, pijnlijk voor iemand die zich daarmee niet wenst geïdentificeerd te zien.

Geronimo

*****

Dag van de tjeven.

Geachte redactie,

Zondag was het feest van de kerkuilen. Na de sossenklodders was het de beurt aan de tjevenclub om met bloemetjes te gooien en hun fantastisch "goed bestuur" te bewieroken.

Echter in tegenstelling tot andere jaren was er niet van een feesstemming te spreken ondanks het goede weer. De tijd van "le nouveau CVP est t'arrivé" en "Mooi 't leven is mooi" dat uit volle borst gezongen werd, is blijkbaar voorbij.

Geforceerde glim-en grimlachjes werden getoond als een camera in de buurt was. Wouter Bleke had zijn madam meegebracht om als decor op het podium tijdens zijn toespraak te fungeren en haar terzelfder tijd een blommeke te overhandigen want hij had nog geen gelegenheid gehad om haar tegen zijn stoere borst te trekken.

Het verhaal dat het tjevenopperhoofd voor de aanwezigen te vertellen had, was zoals de voorzitter zelf : saai en afgezaagd. Volgens Wouter Bleke zijn ze goe bezig in de federale ondanks de penibele toestand. Een onderwerp dat de spreker met haast overslaande stem verkondigde was er eentje dat kon tellen : dat er moet bespaard worden is onoverkomelijk maar aan het "kientjesgeld" mag en zal niet/nooit geraakt mogen worden!

Dit moet als hemelse muziek in de oren van Mo en Fatima klinken die ervoor zorgen dat de kweekbatterijen in dit onland dag en nacht in werking zijn. Tja ... wat kunnen die tjevenknollen nog voor zinnigs uitvogelen om de mensen te paaien na hun knieval voor Di Rupo en de schandelijke vertoning in het DEXIA dossier. Ook zij hebben geen verhaal meer !

mvg - Senior

*****

Belgian Pride ?

40.000 mensen hebben in een “Belgian Pride” hun seksuele geaardheid gepropageerd. Ik heb mij al verzoend met homoseksualiteit en heb ook begrip voor de intieme wederzijdse verlangens van vrouwen. Maar wat doen ,bij God en Allah, die “Bisexuals,Transgenders , Queers en andere Intersexuals” feitelijk in die parade ?

Volgens mij zijn dat gegadigden voor vrije seks met om het even wie die wil genieten van de geneugten van het menselijk onderlichaam. In die parades dienen zij enkel om de stoet een aanvaardbaar aantal deelnemers te verschaffen maar volgens mij zijn het viespeuken die uit veel “kommetjes “willen snoepen ter laving van hun ongebreidelde lusten.

In het Antwerpse:”vetzakken” dus. Wanneer zien wij bij die parades ook de” liefhebbers” van eenden, schapen, honden en dies meer verschijnen ? En om af te sluiten: waarom moeten de homo’s en lesbiennes hun toevlucht nemen tot meestal vulgaire handelingen en betogingen en kunnen zij zich niet gedragen als een gelijke aan hetero’s met zelfrespect en gevoel voor ethie ? Het feit dàt zij zich afscheiden in aparte sport- en ander clubs geeft aan dat zij zichzelf toch “anders dan normaal” voelen.

Hubert Buysse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst en Haat

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollande en zijn kiezers : de ondergang van Europa

 

 

Vandaag legt de nieuwe Franse president de eed af en daarna spoedt hij zich naar Angela Merkel om te kijken of hij het even goed met haar kan vinden dan zijn voorganger. De EU zal alleszins enkele toegvingen doen aan de nieuwe president, bij wijze van verwelkoming in de club van leerling-tovenaars.

Op de verkiezingsavond kwamen de aanhangers van Hollande bijeen op de Place de la Bastille en zij uitten hun vreugde door met hun vendels te zwaaien. Opmerkelijk veel vlaggen uit de Prachtlanden.  La Douce France wordt stelselmatig, net als de rest van Europa, overrompeld door vreemdelingen, hoofdzakelijk aanhangers van de religie van de vrede.  En de zwakke politici laten betijen. Zij zijn zich van geen kwaad bewust.  De werkloosheid stijgt met de dag, de economische baten zwalpen naar beneden, de schulden stapelen zich op, Europa wankelt, en de halfzachte eencelligen van links gaan er prat op dat de grenzen open blijven. Wij importeren armoede, gaan leningen aan op kosten van de toekomst en persen onze oorspronkelijke bevolking uit om genereusn avonturiers en tafelschuimers te ontvangen, sommigen zelfs in speciaal gebouwde Troetelhuisjes.

De foto hierboven is een symbool van de ondergang van Europa. 

Ray 

(met dank aan Studio Rony voor het "capteren" van deze afbeelding)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen hebben geen nood aan een 30-jarige vader-vriend

 

John Rosemond heeft een artikel geschreven, getiteld: “Parents, stop destroying the American male”, dat heel typerend is voor de hedendaagse familiale situatie in Amerika en ook, maar misschien wel in mindere mate, in Europa. Een situatie die gedeeltelijk te wijten is aan het verdwijnen van bestaande waarden zoals een normaal gezinsleven. Hij beschrijft een moderne Amerikaanse familie en geeft zijn opinie over wat er vandaag de dag zoal misloopt met de opvoeding thuis. Hij verwijst in de eerste plaats naar de afwezigheid van de vader. Hij klaagt ook het veranderde gedrag van vaders aan die als gescheiden ouder enkel plezier willen maken met hun kinderen gedurende de korte tijd die zij met hen doorbrengen. Dan zijn er ook de vaders die eerder een vriend willen zijn dan een vader en daardoor niet genoeg of geen duidelijke richting geven die de kinderen kunnen volgen. Verder legt hij ook verantwoordelijkheid bij een alles dirigerende of zelfs dominerende moeder die behalve het gedrag van haar kinderen ook het gedrag van haar echtgenoot wil beheersen, aanpassen en veranderen.  Ik maakte volgende vrije bewerking en gedeeltelijke samenvatting.

Ouders, stop met de vernietiging van de Amerikaanse man.
Moeders in de rol van geweldige kleine leiders en slappe vaders zijn de oorzaak van een mislukte generatie.
 
Onlangs verbleef ik een tijdje bij een vriend. We kennen elkaar al van op de lagere school. Hij is vader van drie kinderen en heeft altijd het nodige gedaan voor zijn familie. Ik zou hem omschrijven als een evenwichtig man
Hij heeft van een universitair diploma; hij is een man die zijn verantwoordelijkheid neemt en altijd voor zijn familie heeft gezorgd zoals het hoort. Zoals ik al zei een evenwichtig man. Hij is een mannelijke man zonder een macho te zijn, gevoelig maar helemaal niet sentimenteel, scherpzinnig, intuïtief, bezorgd en meelevend. Zijn vrouw is een rots in de branding.
 
Beide zonen hebben problemen. De oudste is veertig, heeft nooit enig diploma behaald, heeft voortdurende problemen met alcohol en verdient zijn brood in een platenwinkel. De jongste is bijna dertig en is blijkbaar intelligent en bekwaam net zoals zijn oudere broer maar is niet in staat in zijn onderhoud te voorzien, hij studeert nog steeds en weet helemaal niet wat hij verder met zijn leven wil doen.
De dochter echter is een doorzetter, presteert als een van de beste op haar werk en blijkt orde op zaken en richting in haar leven te hebben.
 
Voor de eerste keer in de geschiedenis emanciperen vrouwen vroeger en met meer succes dan mannen. De jonge volwassen mannen van vandaag blijken de minst presterende generatie ooit te worden van de VS. Jonge dertigers die nog bij hun ouders wonen en door hen onderhouden worden zonder een duidelijke richting in hun leven te hebben zijn praktisch altijd mannen. Het begint al in de middelbare school waar meestal iedere jongere verslaafd is aan video spelletjes. Meer vrouwen studeren af en hebben banen die vroeger alleen door mannen werden gevuld.
 
Men kan de achteruitgang van de Amerikaanse man niet baseren op louter één enkel feit maar ik geloof dat het voornaamste probleem ligt bij de afwezige of minder aanwezige vaderfiguur waardoor de vader de traditionele mannelijke eigenschappen zoals verantwoordelijkheidszin niet kan overdragen, of slechts in mindere mate, op hun zonen en hun dochters aanmoedigen een man te nemen die volwassen en verantwoordelijk is. De afwezigheid van een vaderfiguur is vooral te wijten aan de vele echtscheidingen maar is nog acuter geworden door het gedrag van gescheiden vaders die eerder een Sinterklaasfiguur willen zijn voor hun kinderen tijdens de uurtjes die ze met hen doorbrengen en aldus laten uitschijnen dat het leven enkel bestaat om te genieten en plezier te maken. Dit is geen goed voorbeeld voor de kinderen en zeker niet voor de zonen. Maar zelfs de vaders die deel uit maken van het gezin en zich veel meer bezighouden met de opvoeding van hun kinderen willen in de eerste plaats de beste vriend van hun kinderen zijn.
 
Zonen en dochters hebben geen nood aan een dertig- of veertigjarige vriend. Zij hebben een vader nodig die hen leert verantwoordelijk te zijn en actief deel te nemen aan het leven in plaats van passief toe te kijken.
 
Dan zijn er de moeders die als geweldige leidersfiguren op kleine schaal niet alleen het leven van hun kinderen beheersen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat maar ook hun echtgenoten en hen hun opinie van hoe een vader hoort te zijn opdringen.
 
Het resultaat is een onvermijdelijke slappe vader die toelaat om zijn mannelijke eigenschappen te verloochenen. Hij heeft de rol aanvaard van ouderlijke hulp in huis en is de vriend van zijn kinderen. Hij is geen kind maar ook niet echt een volwassene.
 
Dat is het probleem in enkele woorden maar er is meer, waarschijnlijk genoeg om een boek over te schrijven. Het belangrijkste is echter dat we een aangroeiende crisis hebben die enkel Amerikaanse ouders kunnen oplossen.
 
Vertaling en bewerking Foxy

 

Het artikel van John Rosemond is te lezen via dit bruggetje:

http://www.jewishworldreview.com/0512/rosemond_collapse-of_the_American_male.php3

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!